ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO»"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» Στις αρχές Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου στην ΧΧV Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» στην Μόσχα, με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Δήμα. Βασικός στόχος της επίσκεψης αλλά και των επαφών που έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπήρξε η δημιουργία μόνιμης παρουσίας του Επιμελητηρίου στη Ρωσία, στόχος που υλοποιήθηκε άμεσα μέσα στους επόμενους μήνες. Δεν στερούνται ιδιαίτερης σημασίας και οι συναντήσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Μεσιτικών Γραφείων κ. Grigory Poltorak με αντικείμενο συζήτησης επενδυτικές προτάσεις που θα αφορούν στον τομέα του real estate, με το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο, όπου τέθηκε ζήτημα συνδιοργάνωσης ημερίδας για τις επενδύσεις στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας κ. Azarov. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ Η Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με Περιφερειακά Επιμελητήρια της χώρας αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα για την τόνωση των διμερών μας σχέσεων με την Ρωσία και πάνω από όλα την στήριξη των εξωστρεφών Ελληνικών επιχειρήσεων. Επισκέψεις του Προέδρου κ. Χρήστου Δήμα και μελών του Δ.Σ, σε Επιμελητήρια της Περιφέρειας, με απώτερο σκοπό την πιο άμεση και ενεργή ενίσχυση της επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην Ελλάδα καθώς και την προώθηση της προβολής της χώρας μας ως ελκυστικής πλατφόρμας και προορισμού

2 για τους Ρώσους επενδυτές, με πιο πρόσφατες τις επισκέψεις στα Επιμελητήρια Φθιώτιδας και Ευβοίας. Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει ήδη επισφραγίσει την συνεργασία του με 28 Περιφερειακά Επιμελητήρια της Χώρας, με την υπογραφή αντίστοιχου Μνημονίου Συνεργασίας, ενώ έχουν ενταχθεί ως μέλη στους κόλπους του 14. ΣΥΜΠΟΣΙΟ: «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στην Ρωσία Περιφερειακή Συνεργασία», Στις 12 Δεκέμβριου 2011, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο πραγματοποίησε Συμπόσιο με θέμα τις : «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στην Ρωσία Περιφερειακή Συνεργασία» σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του ΟΠΕ και της Πρεσβείας της Ρωσίας. Η προώθηση των ελληνικών τροφίμων & ποτών στο ρωσικό χώρο, η ενημέρωση ως προς τις ιδιαιτερότητες της ρωσικής αγοράς, καθώς και οι υπάρχουσες ευκαιρίες για επιτυχείς πρωτοβουλίες διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στη Μόσχα και την ευρύτερη ηπειρωτική Ρωσία, αποτέλεσαν τα κύρια ζητήματα ανάλυσης και συζήτησης. Το Συμπόσιο, που χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως επιτυχές, πλαισιώθηκε από πλήθος Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων και ποτών και από την Ρωσική πλευρά από buying managers εισαγωγικών εταιριών, χονδρεμπόρων, και θεσμικών εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας και της Ομοσπονδιακής Τελωνιακής Υπηρεσίας.

3 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ, Το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς και των νέων στόχων και επιδιώξεων του Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκαν με την παραδοσιακή τελετή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ξενοδοχείο St George Lycabettus. Ιδιαίτερη υπήρξε η συμμετοχή σημαντικών παραγόντων της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και του πολιτικού κόσμου με σύντομες αναφορές στα πλαίσια του χαιρετισμού τους, στην αισιοδοξία για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών εμπορικών σχέσεων και στην διάθεση συνεργασίας με το Επιμελητήριο για την προώθηση ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην ρωσική αγορά. ΗΜΕΡΙΔΑ : «Μεταφορές Ελληνικών προϊόντων στην Ρωσία Πρακτικά θέματα & Προβλήματα», Ως συνέχεια του προγράμματος και των δραστηριοτήτων του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2012, Ημερίδα με θέμα τις: «Μεταφορές ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία πρακτικά θέματα και προβλήματα», προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικών παραγόντων της επιχειρηματικής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου. Σε ομιλίες θεσμικών παραγόντων των δύο χωρών δεν εξέλειπαν οι αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις δίνοντας συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές για την εξομάλυνσή τους. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας σε ομιλία του προσκάλεσε τους παρευρισκομένους για την σύσταση ομάδων εργασίας για την εντατικότερη και πιο ενεργή καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν γενικότερα στις ελληνορωσικές σχέσεις, εμπορικές και οικονομικές. Η επιτροπή αυτή έχει ήδη συσταθεί και έχει παράξει έργο το οποίο θα παρουσιασθεί σε μια Ημερίδα Μεταφορών με θέμα: «Προβλήματα μεταφορών προϊόντων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Τρόποι και προτάσεις βελτίωσής τους».οι τελικές προτάσεις θα αποσταλθούν στις αρμόδιες Αρχές των δύο χωρών.

4 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ : «Ελληνορωσικές Σχέσεις Απόψεις της ρωσικής πλευράς», Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσίας, την Δευτέρα 29 Μαΐου 2012, Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, με θέμα: «Ελληνορωσική Εμπορική Συνεργασία Απόψεις της Ρωσικής πλευράς». Την συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας ο οποίος τόνισε την σημασία της εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας ιδιαίτερα την δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου οι οποίες έχουν στόχο την ανάπτυξη εξωστρέφειας ελληνικών επιχειρήσεων στην ρωσική αγορά. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης το επιχειρηματικό κοινό για την απόφαση του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να δημιουργήσει το παράρτημά του στη Μόσχα ως Ρωσο-Ελληνικό Επιμελητηρίο. Επίσημος προσκεκλημένος της Συζήτησης από την ρωσική πλευρά, ο Γενικός Διευθυντής της Moscow Investment & Export Promotion Agency (MIEPA) του Επιμελητηρίου της Μόσχας, κ. Suren Vardanian, σε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Μόσχα επισήμανε πως η Μόσχα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον συγκεντρώνοντας το 70% - 80% των οικονομικών εισροών της χώρας. Ιδιαίτερα χρήσιμη για τους Έλληνες επιχειρηματίες αποτέλεσε και η παρουσίαση του Συμβούλου Α ΟΕΥ της Β2 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Μάρκου με αναφορές στις ευκαιρίες στην ρωσική αγορά, νοοτροπία και τρόπους της λειτουργίας της και ιδιαίτερες συμβουλές για την επιτυχή πρόσβαση των Ελλήνων επιχειρηματιών σ αυτήν.

5 Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και του Moscow Investment and Export Promotion Agency(MIEPA) Στα πλαίσια της συζήτησης με θέμα: «Ελληνορωσική Εμπορική Συνεργασία Απόψεις της Ρωσικής πλευράς», επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου της Μόσχας και του Moscow Investment & Export Promotion Agency (MIEPA) με την υπογραφή των Πρωτοκόλλων Συνεργασίας. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : «Ασφάλιση Εξαγωγών προς την Ρωσία», Δεδομένου των ολοένα αυξανόμενων εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας Ρωσίας, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την EFG Ασφαλιστικές Υπηρεσίες πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση, με αντικείμενο την : «Ασφάλιση των εξαγωγών προς τη Ρωσία».Οι εκπρόσωποι της EFG Ασφαλιστικές Υπηρεσίες παρουσίασαν τον τρόπο που ένας εξειδικευμένος μεσίτης ασφαλίσεων μπορεί να δώσει λύσεις στην ασφάλισή τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διάλογος για τα θέματα που τους απασχολούν αναφορικά με την Ασφάλιση των Εξαγωγών στη Ρωσία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογράμμιση πως τόσο το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο όσο και η EFG Ασφαλιστικές Υπηρεσίες, στηρίζουν τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν αυτές να μείνουν απερίσπαστες στον εξαγωγικό τους προσανατολισμό.

6 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2012, όπου και παρουσιάστηκε η έκθεση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ισολογισì ός 2011, ο προϋπολογισμός 2012, και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, ενώ πραγματοποιήθηκε σχετική συζήτηση για ζητήματα τροποποίησης ορισμένων άρθρων του καταστατικού. ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ «Χαρτογραφώντας το μέλλον», Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Χερσόνησο της Κρήτης στις 3-4 Σεπτεμβρίου 2012 το Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ με τίτλο «Χαρτογραφώντας το Μέλλον», που διοργανώθηκε από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα των: Υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού της Ελλάδος, Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ και ΠΟΞ. Η πρώτη αυτή συνάντηση ελληνορωσικών τουριστικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των σημαντικότερων Tour Operators και Οργανισμών καθώς και εταιρειών τουριστικής προβολής στη Ρωσία. Ενώ το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο ανέλαβε την υποχρέωση να συνοψίσει τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και να τα προωθήσει προς τους αρμόδιους Κυβερνητικούς φορείς.

7 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο θέλοντας να συνδράμει δυναμικά, ως Θεσμικός και Οικονομικός φορέας, προς την κατεύθυνση της τόνωσης των ελληνορωσικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων αλλά και της πληρέστερης καθοδήγησης και πληροφόρησης των μελών του, αύξησε το δυναμικό των διοικητικών γραφείων του, και εγκαινίασε μια σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων για την παραπέρα ανάπτυξη των Οικονομικών Σχέσεων των δύο Χωρών. Η δημιουργία ομάδας εργασίας για τα θέματα μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ Ρωσίας-Ελλάδος, η σύσταση συμβουλευτικής ομάδας για την οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων επιδοτήσεων και η δρομολόγηση της σύστασης ειδικής ομάδας με αντικείμενο τις εξαγωγές για την αποσαφήνιση κομβικών σημείων που παρουσιάζονται σε αυτές, αποτελούν ενδεικτικές ενέργειες του Επιμελητηρίου. Πιστεύοντας ιδιαίτερα στις σημαντικές δυνατότητες της Ρωσίας ως Πολιτικός και Οικονομικός παράγοντας σε διεθνές επίπεδο και θεωρεί πως η Ελλάδα και οι Επιχειρήσεις της είναι απαραίτητο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Προς την κατεύθυνση αυτή, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει ήδη αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών μέσω συνεδρίων, ημερίδων, φόρουμ καθώς την συμμετοχή με ελληνικές αποστολές σε εκθέσεις της Ρωσίας ενώ εγκαινιάζει σειρά ενεργειών για την συνεχή παρουσία του στην Ρωσία και το άνοιγμά του στην εκεί αγορά και ιδιαίτερα στην περιφέρεια της μεγάλης αυτής χώρας. Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει ήδη προχωρήσει στην ανακοίνωση της διοργάνωσης του 2ου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την περίοδο Οκτωβρίου Μιας στρατηγικής σημασίας συνάντηση εκπροσώπων δυνητικών Ρώσων Επενδυτών και Ελλήνων επιχειρηματιών, με την συμμετοχή ιδιοκτητών και managers ειδικευμένων κτηματομεσιτικών γραφείων της Ρωσίας καθώς και θεσμικών παραγόντων της Ρωσίας και της Ελλάδος. Η συγκεκριμένη διοργάνωση φιλοδοξεί να ανοίξει δρόμους για την ανάδειξη και αξιοποίηση του συνόλου του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Ελλάδας. Στο προσεχές διάστημα στους προγραμματισμούς του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου δρομολογείται η διοργάνωση Συμποσίου για τις εξαγωγές, τον Θρησκευτικό Τουρισμό, μια αποστολή κλιμακίου «Go International» στην Μόσχα σε συνεργασία με την Eurobank, τον ΣΕΒΕ και τον ΠΣΕ, ενώ παράλληλα διερευνάται η παρουσία του Ελληνορωσικού

8 Εμπορικού Επιμελητηρίου και Ελληνικών εξωστρεφών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην περιφέρεια της Ρωσίας.

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 Ενότητες 1. Κατάσταση μελών του Ελληνο- Aφρικανικού Επιμελητηρίου 2. Σκοπός του Επιμελητηρίου 3. Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες 4. Διεύθυνση Χώρου

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Ενδεικτικό Πρόγραμμα 2o Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο «Προωθώντας Ελληνικά Προϊόντα στη Ρωσική αγορά: Τρόφιμα Ποτά / Ενδύματα Υποδήματα» 03 04 Απριλίου 2013 Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου στην Κύπρο Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις,

Διαβάστε περισσότερα

MINISTER OF TOURISM, GREECE

MINISTER OF TOURISM, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ELENA KOUNTOURA MINISTER OF TOURISM, GREECE THE EU EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT Building bridges from east to west ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ELENA KOUNTOURA

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Πειραιάς, 23 Απριλίου 2014 ΤΜΗΜΑ: Εμπορίου Αρ. Πρωτ.: 2476 Πληροφορίες: Ε. Ξενάκη Τηλέφωνο: 2104177241-5

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρούµε επιβεβληµένη την προβολή κα προώθηση επενδυτικών προτάσεων µελών του Επιµελητηρίου σας, συµµετέχοντας στο Συµπόσιο αυτό.

Θεωρούµε επιβεβληµένη την προβολή κα προώθηση επενδυτικών προτάσεων µελών του Επιµελητηρίου σας, συµµετέχοντας στο Συµπόσιο αυτό. Αθήνα, 12 Μαρτίου 2012 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ Υπόψη κ. Προέδρου Αξιότιµε Κύριε Πρόεδρε, Το Ελληνορωσικό Εµπορικό Επιµελητήριο στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προγραµµατίζει την πραγµατοποίηση ενός σηµαντικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Τζένη Σκοτίδη Συντονίστρια Επιτροπής Εξαγωγών Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Τζένη Σκοτίδη Συντονίστρια Επιτροπής Εξαγωγών Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Τζένη Σκοτίδη Συντονίστρια Επιτροπής Εξαγωγών Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ Το Ελληνορωσικό

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι,

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη σημερινή κοινή μας παρουσίαση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων και την Πρόεδρό του κ. Σακελλαρίδη,

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις Ρωσικής Οικονομίας- Διμερείς Εμπορικές Οικονομικές Σχέσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Εξελίξεις Ρωσικής Οικονομίας- Διμερείς Εμπορικές Οικονομικές Σχέσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Εξελίξεις Ρωσικής Οικονομίας- Διμερείς Εμπορικές Οικονομικές Σχέσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Συνοπτικά Σημειώθηκε σημαντική επιβράδυνση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μια σύντομη επισκόπηση στην πορεία του Επιμελητήριου

ΕΛΛΗΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μια σύντομη επισκόπηση στην πορεία του Επιμελητήριου 1999-2015 ΕΛΛΗΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μια σύντομη επισκόπηση στην πορεία του Επιμελητήριου Ενότητες 1. Σκοπός του Επιμελητηρίου 2. Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες 1. Σκοπός Επιμελητηρίου Σκοπός του Ελληνο-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία)

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΟΥ Βόλος 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 3/06/2014 Η Ταυτότητα και ο Ρόλος του ΕΒΕΑ Το ΕΒΕΑ λειτουργεί από το 1919 ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και προωθεί τα ενδιαφέροντα του εμπορίου, της βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα!

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! Δημιουργούμε τον 1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! 10 Απριλίου 2019 Capsule T όπου Τ, τουρισμός, τεχνολογία, ταξίδι! q O πρώτος επιταχυντής στην Ελλάδα με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη»

Δελτίο Τύπου. «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη» Δελτίο Τύπου «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη» Οι εργασίες και διαβουλεύσεις του 7 ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ έλαβαν χώρα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών, στις

Διαβάστε περισσότερα

Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη: Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης από τη Eurobank. Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2012

Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη: Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης από τη Eurobank. Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2012 Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη: Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης από τη Eurobank Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2012 2009, οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας για την στήριξη της Ελληνικής οικονομίας Η Eurobank, από τον

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις με πρόσθετη αξία που θα προωθηθούν στη βάση πάντα της αρχής της επικουρικότητας, όπως ορίζεται άλλωστε και στη Συνθήκη.

Δράσεις με πρόσθετη αξία που θα προωθηθούν στη βάση πάντα της αρχής της επικουρικότητας, όπως ορίζεται άλλωστε και στη Συνθήκη. Πέμπτη, 25/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη κατά την εναρκτήρια τελετή του 11 ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Τουρισμού 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» Σας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ. 5o ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΑΜΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2018 Αξιότιμοι συμμετέχοντες, Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών»

«Τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών» Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων B8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών» Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α «Ο ρόλος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; Έχεις 4 λόγους και 38 συγκριτικά πλεονεκτήματα! ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΗΓΕΣΙΑ Θέλω να είμαι μέλος στον κορυφαίο σύνδεσμο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016 8 Ιανουαρίου 2016, Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση στη Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο The Met Hotel, Θεσσαλονίκη, ώρα 20:00 Ετήσια εορταστική εκδήλωση για τα μέλη,

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις υποστήριξης καινοτομίας και συνεργασιών επιχειρήσεων

Δράσεις υποστήριξης καινοτομίας και συνεργασιών επιχειρήσεων Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Δράσεις υποστήριξης καινοτομίας και συνεργασιών επιχειρήσεων Υποστηρίζουμε τη μικρή επιχείρηση, Ενισχύουμε την

Διαβάστε περισσότερα

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία.

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. 4. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το 2009 ξεκίνησε με τις εξαιρετικά προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Πάτρα, Αθανάσιος Μακρανδρέου Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Β

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Πάτρα, Αθανάσιος Μακρανδρέου Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Β ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Β1 Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Πάτρα, 23.11.2013 Αθανάσιος Μακρανδρέου Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Β 1 Συνολική παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ. Διεθνές Πολυθεματικό Φαρμακευτικό Συνέδριο. Athenaeum Intercontinental. Athenaeum Intercontinental

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ. Διεθνές Πολυθεματικό Φαρμακευτικό Συνέδριο. Athenaeum Intercontinental. Athenaeum Intercontinental 1-2 Οκτωβρίου 2016 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ Διεθνές Πολυθεματικό Φαρμακευτικό Συνέδριο & Ελληνορωσικό Forum Business to Business Υπό την Αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Επίσημη Συμμετοχή Ελληνική Ενδοκρινολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29-30 Νοεμβρίου 2016 5o ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ (5th Arab-Hellenic Economic Forum) 3 η Συνεδρία: Επενδυτικές Ευκαιρίες στα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 10 Νοεµβρίου 2011 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Νοεµβρίου 2011 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 10 Νοεµβρίου 2011 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ένας κόσµος νέων δυνατοτήτων για τους Έλληνες εξαγωγείς στο διαδίκτυο, µια ακόµη πρωτοβουλία ουσίας της Eurobank για ανάπτυξη µε αιχµή την εξωστρέφεια Ένας νέος «πλανήτης»

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ ΓΑ Σ Ι Α Σ

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ ΓΑ Σ Ι Α Σ Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ ΓΑ Σ Ι Α Σ τ ο υ Υ π ο υ ρ γ ε ί ο υ Ο ι κ ο ν ο μ ί α ς, Υ π ο δ ο μ ώ ν, Ν α υ τ ι λ ί α ς κ α ι Το υ ρ ι σ μ ο ύ μ ε τ η ν Αν ε ξά ρ τ η τ η Α ρ χ ή «Σ υ ν ή γ ο ρ ο ς

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δέσμη μέτρων για τη διατήρηση και την ενίσχυση του οικονομικού και επιχειρηματικού τουριστικού δυναμικού που βρίσκεται στους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 Αθήνα, 6 Ιουλίου 2015 Διοργάνωση τριών (3) Προπαρασκευαστικών Σεμιναρίων για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης «EXPERT VALUER - REV» Αθήνα Θεσσαλονίκη Kρήτη Ρέθυμνο

Διαβάστε περισσότερα

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>>

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>> ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ Η Βουλγαρία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ Αθήνα,21 Οκτωβρίου 2014 Κυρίες και κύριοι, Είναι ευτυχής συγκυρία που το φετινό Συνέδριο διεξάγεται κοντά στην ολοκλήρωση μίας τουριστικής περιόδου που κατά γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών Δε θα ήταν υπερβολή να υποστηριχτεί ότι αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής διαδικασίας κάθε κράτους, είναι η πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ : ΕΗ

ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ : ΕΗ Χαιρετισµός Προέδρου ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. κου Παναγιώτη Γιαννόπουλου Εκδήλωση ΕΒΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ : ΕΗ «Ενέργεια Φωτοβολταϊκά πάρκα» Τετάρτη 18 Απριλίου 2007 Κύριοι Υπουργοί, Κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2009 (επισκόπηση οικονομικών ειδήσεων και διμερών οικονομικών σχέσεων)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2009 (επισκόπηση οικονομικών ειδήσεων και διμερών οικονομικών σχέσεων) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2009 (επισκόπηση οικονομικών ειδήσεων και διμερών οικονομικών σχέσεων) Υπεύθυνος Έκδοσης: Ιωάννης Μάρκος-Σύμβουλος ΟΕΥ Α Επιμέλεια: Σπυρίδων Λιόντος Γραμματέας ΟΕΥ Α Πρεσβεία

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 7 Φεβρουαρίου International.

Λευκωσία, 7 Φεβρουαρίου International. Λευκωσία, 7 Φεβρουαρίου 2011 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Go International: δυνατό ξεκίνηµα µε 240 επιχειρήσεις, 1.000 επιχειρηµατικές συναντήσεις περίπου και άνοιγµα στον αραβικό κόσµο, στην πρώτη εκδήλωση της πρωτοβουλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 (Νο 281 / τεύχος 7ο) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Βέλγιο Ενημερωτικά δελτία οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων, 1-10 & 11-20 Οκτωβρίου 2012 Βουλγαρία 20η Διεθνής Έκθεση για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020 Εισαγωγή Η παρούσα παρουσίαση της στρατηγικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ. Δρ. Μαρία Μακριδάκη

Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ. Δρ. Μαρία Μακριδάκη Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ Δρ. Μαρία Μακριδάκη Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη 28 χρόνια εμπειρίας στη Μεταφορά Τεχνολογίας 2 Γεφυρώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΠΝΟΥ. Γενικού Γραμματέα Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Αναπτύξεως. Προέδρου Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Αναπτύξεως

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΠΝΟΥ. Γενικού Γραμματέα Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Αναπτύξεως. Προέδρου Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Αναπτύξεως Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΠΝΟΥ 20:00 Υποδοχή και καλωσόρισμα. 20:30 Χαιρετισμοί: - Παρουσίαση Συνεδρίου : κ. Rashad Mabger Γενικού Γραμματέα Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Αναπτύξεως

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 1 ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 300,000 ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 100,000 Η ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να εξάγετε; ΣΕΒΕ: Οne-Stop-Shop ολοκληρωμένης υποστήριξης εξαγωγών

Θέλετε να εξάγετε; ΣΕΒΕ: Οne-Stop-Shop ολοκληρωμένης υποστήριξης εξαγωγών Θέλετε να εξάγετε; ΣΕΒΕ: Οne-Stop-Shop ολοκληρωμένης υποστήριξης εξαγωγών 1 Θωμάς Βασσάρας Σύμβουλος Εξαγωγών Θρησκευτικών Πιστοποιήσεων Τροφίμων Μέλος ΔΣ ΣΕΒΕ 2 2,00% ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ: 2351047274, 78317 & 6989343435 E-MAIL: press-office@champie.ondsl.gr Κατερίνη, 2 Δεκεμβρίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία η εσωτερική ζήτηση πιέζεται παντοιοτρόπως και οι παραδοσιακές μας αγορές στην Ευρώπη βρίσκονται ήδη σε οικονομική ύφεση, έχει πολύ

Διαβάστε περισσότερα

BRICS ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Τζένη Σκοτίδη Μέλος Επιτροπής Μεταφορών Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

BRICS ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Τζένη Σκοτίδη Μέλος Επιτροπής Μεταφορών Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου BRICS ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τζένη Σκοτίδη Μέλος Επιτροπής Μεταφορών Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της Κοινής Δήλωσης των δύο υπουργών:

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της Κοινής Δήλωσης των δύο υπουργών: Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διμερής οικονομική συμφωνία για τις επενδύσεις, του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Ομοσπονδιακού Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Άργος, 06 Μαρτίου 2015 Αρ.Πρωτ:0876/ Φ.121

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Άργος, 06 Μαρτίου 2015 Αρ.Πρωτ:0876/ Φ.121 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Κορίνθου 23-21200 Άργος Πλ. Δερβενακίων Τηλ.: 27510 67216,63023 fax : 27510 24595 E-mail : ebear@otenet.gr Site : www.arcci.gr Άργος, 06 Μαρτίου 2015 Αρ.Πρωτ:0876/

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017 Α. ΣΤΟΧΟΙ Στόχος Α: Συμβολή στην άμβλυνση των αναπτυξιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Β1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2017 Δράσεις Υπουργείου Εξωτερικών Ενίσχυσης θεσμικού πλαισίου οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs «Στρατηγικές Ανάπτυξης Συνεργατικών Σχηματισμών στις Ελληνικές Περιφέρειες» Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Η Eurobank EFG Αναλαμβάνει Πέντε Νέες Πρωτοβουλίες για την Ενίσχυση των Επενδύσεων και του Εξαγωγικού Προσανατολισμού της Οικονομίας

Η Eurobank EFG Αναλαμβάνει Πέντε Νέες Πρωτοβουλίες για την Ενίσχυση των Επενδύσεων και του Εξαγωγικού Προσανατολισμού της Οικονομίας Άξονας 1: Δεσμεύουμε 1,5 δισεκ. τα επόμενα 4 χρόνια για Μακροχρόνιες Χρηματοδοτήσεις Έργων Υποδομών, Έργων ΣΔΙΤ και Επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: 1.Τα σε εξέλιξη έργα υποδομών μαζί με τα νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Ρόδος, Νότιο Αιγαίο, Ελλάδα ~ 30/09 02/10/2011

ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Ρόδος, Νότιο Αιγαίο, Ελλάδα ~ 30/09 02/10/2011 ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ρόδος, Νότιο Αιγαίο, ~ 30/09 02/10/2011 Πρόγραμμα Συνεδρίου Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 Ώρα: 09.30

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 Ώρα 11.00 11.30 Εγκαίνια Ρωσικού Περιπτέρου Χώρος Αντιπρόεδρος της Ρωσικής

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Ελληνοκινεζικό Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων Πεκίνο, 11 & 12 Μαΐου 2013

1 ο Ελληνοκινεζικό Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων Πεκίνο, 11 & 12 Μαΐου 2013 ΠΡΟΣ: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραίως Αθήνα, 6 Μαρτίου 2013 1 ο Ελληνοκινεζικό Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων Πεκίνο, 11 & 12 Μαΐου 2013 Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank Στην εκδήλωση Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Electra Metropolis Hotel Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 1 Αγαπητά μέλη και διοίκηση του ΣΕΤΕ, Αισθάνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση. του κ. Θανάση Λαβίδα. Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ. στη «ιηµερίδα Πρέσβεων»

Εισήγηση. του κ. Θανάση Λαβίδα. Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ. στη «ιηµερίδα Πρέσβεων» Εισήγηση του κ. Θανάση Λαβίδα Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ στη «ιηµερίδα Πρέσβεων» Υπουργείο Εξωτερικών Αθήνα, 31 Ιουλίου 2007 Αξιότιµοι Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις, Η ραγδαία

Διαβάστε περισσότερα

Πριν όµως περάσω στο θέµα που µας απασχολεί, θα ήθελα µε λίγα λόγια να σας µιλήσω για το ρόλο του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας.

Πριν όµως περάσω στο θέµα που µας απασχολεί, θα ήθελα µε λίγα λόγια να σας µιλήσω για το ρόλο του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας. Οµιλία του Προέδρου του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραµπάτου στο Α.Τ.Ε.Ι. Καλαµάτας µε θέµα: «Η ανάγκη συνεργασίας µεταξύ Επιµελητηρίου και Πανεπιστηµίων µέσω των γραφείων διασύνδεσης» Τρίτη, 30 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Προτεραιότητες Οικονομικής Διπλωματίας Υφυπουργός Εξωτερικών κ.δημήτρης Μάρδας Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Προτεραιότητες Οικονομικής Διπλωματίας Υφυπουργός Εξωτερικών κ.δημήτρης Μάρδας Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Προτεραιότητες Οικονομικής Διπλωματίας 2015 2016 Υφυπουργός Εξωτερικών κ.δημήτρης Μάρδας Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Άσκηση οικονομικής διπλωματίας με στόχο την Ενίσχυση της Εξωστρέφειας

Διαβάστε περισσότερα

AUTOLAND ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

AUTOLAND ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. EKΘΕΣΗ : ΔΕΘ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΤΛΟΥ: 74 η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 : ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18-64 ΕΤΩΝ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 74 ης ΔΕΘ AUTOLAND ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

4 o AΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ. Τίτλος: 35 years of Excellence in Partnership. Διάρκεια: Δύο ημέρες, Τετάρτη 3 Ιουνίου και Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

4 o AΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ. Τίτλος: 35 years of Excellence in Partnership. Διάρκεια: Δύο ημέρες, Τετάρτη 3 Ιουνίου και Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 1 4 o AΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 4 th ARAB-HELLENIC ECONOMIC FORUM Athens, 03-04 June, 2015 Υπό την αιγίδα: Εταίρος και Κύριος Χορηγός: Jordan Chamber of Commerce Τίτλος: 35 years of Excellence in

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για την πρόσκληση την οποία μου απηύθυνε να έρθω

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για την πρόσκληση την οποία μου απηύθυνε να έρθω Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για την πρόσκληση την οποία μου απηύθυνε να έρθω στο σημερινό Συνέδριο. Να ευχαριστήσω τους πρέσβεις της

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Τηλ. Φαξ: 2310265772 e-mail: info@sdatmbe.gr Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες Δίκτυο για έναν Ιδανικό Στρατηγικές Προτεραιότητες Πλαίσιο έργου Το Δίκτυο Για έναν Ιδανικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Για ένα Ιδανικό», συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2012 Κυρίες & Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης - Πιστοποίησης

Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης - Πιστοποίησης ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πέμπτη - Παρασκευή, 27-28 Νοεμβρίου 2014, Divani Caravel Hotel, Αθήνα Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR Δεκ. 2015

REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR Δεκ. 2015 REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR 11-12-13 Δεκ. 2015 Αποκλειστικός Διοργανωτής North Events www.panoramagreece.com Ολοκληρώθηκε η πρώτη έκθεση σταθμός για την Ελλάδα στην Πολωνία! Δύο ημέρες δυνατής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΙΖΕΛΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΙΖΕΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΙΖΕΛΗ Βόλος 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 (Προσφωνήσεις επισήμων)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 (Νο150 τεύχος 2ο) Η ενημερωτική Εγκύκλιος περιλαμβάνει πληροφορίες για θέματα διεθνών συνεργασιών, διαγωνισμών, εκθέσεων, προμηθειών, αναφορές για οικονομικό- επιχειρηματικό

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS European Program ICT course for small local producers

ERASMUS European Program ICT course for small local producers ERASMUS + 2016-2017 European Program ICT course for small local producers 21-22 Ιουνίου 2018 Ημερίδα του ΠΑΣΚΕΔΙ για τη στήριξη της μεταποίησης λαχανικών σε άλμη Προβλήματα & προοπτικές στο επίκεντρο της

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση των Εξαγωγών

Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση των Εξαγωγών Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση των Εξαγωγών Πορεία Υλοποίησης Ιανουάριος 2017 Το «Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση των Εξαγωγών» περιλαμβανόταν μεταξύ των υποχρεώσεων που ανελήφθησαν στο πλαίσιο του 3ου

Διαβάστε περισσότερα

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής ημήτριος Μαυροματίδης, Πρόεδρος ιοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/Τ Μ Παρασκευή Χριστοπούλου, Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/Τ Μ Forum

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα 17-18/

Πρόγραμμα 17-18/ Πρόγραμμα 17-18/01 2019 To πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις. Το τελικό - επίσημο πρόγραμμα θα σας σταλεί εγκαίρως. Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 08:30-09:00

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσωπούμενο από την Υπουργό Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Athenaeum InterContinental

Athenaeum InterContinental 7.5.2018 Athenaeum InterContinental digital economy forum 2016 Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή Ο ΣΕΠΕ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της δυναμικής του πορείας από την ίδρυσή του και με όραμα τη

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΟ «Βιοµηχανία 2020 ΣΒΒΕ- EUROBANK Περιφερειακή Ανάπτυξη - Καινοτοµία Εξωστρέφεια» Οκτώβριος οµικά Υλικά

ΣΥΝΕ ΡΙΟ «Βιοµηχανία 2020 ΣΒΒΕ- EUROBANK Περιφερειακή Ανάπτυξη - Καινοτοµία Εξωστρέφεια» Οκτώβριος οµικά Υλικά ΣΥΝΕ ΡΙΟ «Βιοµηχανία 2020 ΣΒΒΕ- EUROBANK Περιφερειακή Ανάπτυξη - Καινοτοµία Εξωστρέφεια» Οκτώβριος 2009 οµικά Υλικά Εισηγητής: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ ιευθυντής Επιχειρηµατικού Κέντρου PORTO CENTER EUROBANK EFG

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2008-2009 Με βάση την εξαετή πλέον εμπειρία του δικτύου και λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς του Δικτύου, όπως καταγράφονται στον

Διαβάστε περισσότερα

Τρία χρόνια Ένας σκοπός Ένα μέλημα Μία σκέψη...

Τρία χρόνια Ένας σκοπός Ένα μέλημα Μία σκέψη... 2014 2017 Τρία χρόνια Ένας σκοπός Ένα μέλημα Μία σκέψη... Στρατηγικά βήματα για τον Ελληνικό Τουρισμό ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Fam trip & B2B: ΚΟΥΒΕΪΤ - ΜΠΑΧΡΕΪΝ Fam trip & B2B: ΙΝΔΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. Συμμετοχή Γραφείου ΟΕΥ σε διοργάνωση Εκδήλωσης για γνωριμία Ελληνικών Συμφερόντων στην Ρωσία Μόσχα 16-11-2009. επιχειρήσεων Πραγματοποιήθηκε την 16-11-2009 με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε µια κρίσιµη στιγµή της Ιστορίας της. Καλείται να διαχειριστεί µια νέα πρωτόγνωρη πραγµατικότητα και να αναζητήσει ένα αναπτυξιακό µοντέλο που θα της επιτρέψει όχι µόνο να βγει από

Διαβάστε περισσότερα

ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ NETWORK

ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ NETWORK ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ NETWORK ΜΕΣΩ ΕΝTERPRISE EUROPE Ρωσική εταιρεία αναζητά κατασκευαστές εξοπλισμών φούρνων για διανομή

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας κυριότερων εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Κυκλάδων από 26/03/2003

Πίνακας κυριότερων εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Κυκλάδων από 26/03/2003 Πίνακας κυριότερων εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Κυκλάδων από 26/03/2003 Ημερομηνία Τίτλος Εκδήλωσης 25/5/03 Ημερίδα HACCP 07/7/03 Συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 49 (ΤΕΕ/ΤΚΜ), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ e-mail: info@sdatmbe.gr www.sdatmbe.gr Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΪΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΕΝ/ΣΒΘΚΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MAREPORT 2019 ΒΟΛΟΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 Εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, θα

Διαβάστε περισσότερα

Τακτική Γενική Συνέλευση. Του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

Τακτική Γενική Συνέλευση. Του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 Δεκεμβρίου 2014 Τακτική Γενική Συνέλευση Του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου της 16 ης Δεκεμβρίου 2014 Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου Στην διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως του

Διαβάστε περισσότερα

13543/17 ΜΑΠ/σα/ΣΙΚ 1 DG G 3 B

13543/17 ΜΑΠ/σα/ΣΙΚ 1 DG G 3 B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Οκτωβρίου 2017 (OR. en) 13543/17 UD 239 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Ποιοι είμαστε; Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ν. Ξάνθης είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και ιδρύθηκε το 1948 με σκοπό την καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα στο Παρίσι 16 Οκτωβρίου 2014 Εµπορικό Τµήµα - Ubifrance Ελλάδος. Με την υποστήριξη:

Ημέρες επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα στο Παρίσι 16 Οκτωβρίου 2014 Εµπορικό Τµήµα - Ubifrance Ελλάδος. Με την υποστήριξη: Ημέρες επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα στο Παρίσι 16 Οκτωβρίου 2014 Εµπορικό Τµήµα - Ubifrance Ελλάδος Με την υποστήριξη: Ubifrance UBIFRANCE, ο γαλλικός οργανισμός για τη διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Tetris Built Environment. Consultants Construction Renewable energy Tourism Investment Finance

Tetris Built Environment. Consultants Construction Renewable energy Tourism Investment Finance Tetris Built Environment Consultants Construction Renewable energy Tourism Investment Finance Προφίλ Η TETRIS Built Environment είναι εταιρεία παροχής Συμβουλευτικών υπηρεσιών Τεχνική εταιρεία, και δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Εξαγωγές: «από. την θεωρία στήν πράξη» ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Εξαγωγές: «από. την θεωρία στήν πράξη» ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ Εξαγωγές: «από την θεωρία στήν πράξη» ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ Στρατηγικός μας στόχος : Ο μετασχηματισμός της Αχαΐας σε νέο αυτοδύναμο επιχειρηματικό κόμβο στον Δυτικό Άξονα. Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020.

Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020. Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020. Γεώργιος Γιαννούσης Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Κατευθύνσεις Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής Αναπτυξιακό όραμα: «Η συμβολή στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με την υπογραφή της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και την αιγίδα του ΥΠΟΜΕΔΙ

Ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με την υπογραφή της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και την αιγίδα του ΥΠΟΜΕΔΙ Λεωφ. Κηφισίας 182, Τ.Κ 145 62 Κηφισιά, ΤΗΛ. +30 210 8011146, FAX: +30 210 8085243 Email: info@ige.gr Ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με την υπογραφή της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, του Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Τι είναι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη; Είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ), με σκοπό την ανάδειξη,

Διαβάστε περισσότερα