ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO»"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» Στις αρχές Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου στην ΧΧV Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» στην Μόσχα, με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Δήμα. Βασικός στόχος της επίσκεψης αλλά και των επαφών που έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπήρξε η δημιουργία μόνιμης παρουσίας του Επιμελητηρίου στη Ρωσία, στόχος που υλοποιήθηκε άμεσα μέσα στους επόμενους μήνες. Δεν στερούνται ιδιαίτερης σημασίας και οι συναντήσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Μεσιτικών Γραφείων κ. Grigory Poltorak με αντικείμενο συζήτησης επενδυτικές προτάσεις που θα αφορούν στον τομέα του real estate, με το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο, όπου τέθηκε ζήτημα συνδιοργάνωσης ημερίδας για τις επενδύσεις στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας κ. Azarov. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ Η Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με Περιφερειακά Επιμελητήρια της χώρας αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα για την τόνωση των διμερών μας σχέσεων με την Ρωσία και πάνω από όλα την στήριξη των εξωστρεφών Ελληνικών επιχειρήσεων. Επισκέψεις του Προέδρου κ. Χρήστου Δήμα και μελών του Δ.Σ, σε Επιμελητήρια της Περιφέρειας, με απώτερο σκοπό την πιο άμεση και ενεργή ενίσχυση της επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην Ελλάδα καθώς και την προώθηση της προβολής της χώρας μας ως ελκυστικής πλατφόρμας και προορισμού

2 για τους Ρώσους επενδυτές, με πιο πρόσφατες τις επισκέψεις στα Επιμελητήρια Φθιώτιδας και Ευβοίας. Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει ήδη επισφραγίσει την συνεργασία του με 28 Περιφερειακά Επιμελητήρια της Χώρας, με την υπογραφή αντίστοιχου Μνημονίου Συνεργασίας, ενώ έχουν ενταχθεί ως μέλη στους κόλπους του 14. ΣΥΜΠΟΣΙΟ: «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στην Ρωσία Περιφερειακή Συνεργασία», Στις 12 Δεκέμβριου 2011, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο πραγματοποίησε Συμπόσιο με θέμα τις : «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στην Ρωσία Περιφερειακή Συνεργασία» σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του ΟΠΕ και της Πρεσβείας της Ρωσίας. Η προώθηση των ελληνικών τροφίμων & ποτών στο ρωσικό χώρο, η ενημέρωση ως προς τις ιδιαιτερότητες της ρωσικής αγοράς, καθώς και οι υπάρχουσες ευκαιρίες για επιτυχείς πρωτοβουλίες διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στη Μόσχα και την ευρύτερη ηπειρωτική Ρωσία, αποτέλεσαν τα κύρια ζητήματα ανάλυσης και συζήτησης. Το Συμπόσιο, που χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως επιτυχές, πλαισιώθηκε από πλήθος Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων και ποτών και από την Ρωσική πλευρά από buying managers εισαγωγικών εταιριών, χονδρεμπόρων, και θεσμικών εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας και της Ομοσπονδιακής Τελωνιακής Υπηρεσίας.

3 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ, Το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς και των νέων στόχων και επιδιώξεων του Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκαν με την παραδοσιακή τελετή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ξενοδοχείο St George Lycabettus. Ιδιαίτερη υπήρξε η συμμετοχή σημαντικών παραγόντων της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και του πολιτικού κόσμου με σύντομες αναφορές στα πλαίσια του χαιρετισμού τους, στην αισιοδοξία για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών εμπορικών σχέσεων και στην διάθεση συνεργασίας με το Επιμελητήριο για την προώθηση ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην ρωσική αγορά. ΗΜΕΡΙΔΑ : «Μεταφορές Ελληνικών προϊόντων στην Ρωσία Πρακτικά θέματα & Προβλήματα», Ως συνέχεια του προγράμματος και των δραστηριοτήτων του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2012, Ημερίδα με θέμα τις: «Μεταφορές ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία πρακτικά θέματα και προβλήματα», προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικών παραγόντων της επιχειρηματικής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου. Σε ομιλίες θεσμικών παραγόντων των δύο χωρών δεν εξέλειπαν οι αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις δίνοντας συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές για την εξομάλυνσή τους. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας σε ομιλία του προσκάλεσε τους παρευρισκομένους για την σύσταση ομάδων εργασίας για την εντατικότερη και πιο ενεργή καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν γενικότερα στις ελληνορωσικές σχέσεις, εμπορικές και οικονομικές. Η επιτροπή αυτή έχει ήδη συσταθεί και έχει παράξει έργο το οποίο θα παρουσιασθεί σε μια Ημερίδα Μεταφορών με θέμα: «Προβλήματα μεταφορών προϊόντων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Τρόποι και προτάσεις βελτίωσής τους».οι τελικές προτάσεις θα αποσταλθούν στις αρμόδιες Αρχές των δύο χωρών.

4 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ : «Ελληνορωσικές Σχέσεις Απόψεις της ρωσικής πλευράς», Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσίας, την Δευτέρα 29 Μαΐου 2012, Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, με θέμα: «Ελληνορωσική Εμπορική Συνεργασία Απόψεις της Ρωσικής πλευράς». Την συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας ο οποίος τόνισε την σημασία της εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας ιδιαίτερα την δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου οι οποίες έχουν στόχο την ανάπτυξη εξωστρέφειας ελληνικών επιχειρήσεων στην ρωσική αγορά. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης το επιχειρηματικό κοινό για την απόφαση του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να δημιουργήσει το παράρτημά του στη Μόσχα ως Ρωσο-Ελληνικό Επιμελητηρίο. Επίσημος προσκεκλημένος της Συζήτησης από την ρωσική πλευρά, ο Γενικός Διευθυντής της Moscow Investment & Export Promotion Agency (MIEPA) του Επιμελητηρίου της Μόσχας, κ. Suren Vardanian, σε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Μόσχα επισήμανε πως η Μόσχα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον συγκεντρώνοντας το 70% - 80% των οικονομικών εισροών της χώρας. Ιδιαίτερα χρήσιμη για τους Έλληνες επιχειρηματίες αποτέλεσε και η παρουσίαση του Συμβούλου Α ΟΕΥ της Β2 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Μάρκου με αναφορές στις ευκαιρίες στην ρωσική αγορά, νοοτροπία και τρόπους της λειτουργίας της και ιδιαίτερες συμβουλές για την επιτυχή πρόσβαση των Ελλήνων επιχειρηματιών σ αυτήν.

5 Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και του Moscow Investment and Export Promotion Agency(MIEPA) Στα πλαίσια της συζήτησης με θέμα: «Ελληνορωσική Εμπορική Συνεργασία Απόψεις της Ρωσικής πλευράς», επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου της Μόσχας και του Moscow Investment & Export Promotion Agency (MIEPA) με την υπογραφή των Πρωτοκόλλων Συνεργασίας. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : «Ασφάλιση Εξαγωγών προς την Ρωσία», Δεδομένου των ολοένα αυξανόμενων εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας Ρωσίας, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την EFG Ασφαλιστικές Υπηρεσίες πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση, με αντικείμενο την : «Ασφάλιση των εξαγωγών προς τη Ρωσία».Οι εκπρόσωποι της EFG Ασφαλιστικές Υπηρεσίες παρουσίασαν τον τρόπο που ένας εξειδικευμένος μεσίτης ασφαλίσεων μπορεί να δώσει λύσεις στην ασφάλισή τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διάλογος για τα θέματα που τους απασχολούν αναφορικά με την Ασφάλιση των Εξαγωγών στη Ρωσία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογράμμιση πως τόσο το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο όσο και η EFG Ασφαλιστικές Υπηρεσίες, στηρίζουν τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν αυτές να μείνουν απερίσπαστες στον εξαγωγικό τους προσανατολισμό.

6 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2012, όπου και παρουσιάστηκε η έκθεση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ισολογισì ός 2011, ο προϋπολογισμός 2012, και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, ενώ πραγματοποιήθηκε σχετική συζήτηση για ζητήματα τροποποίησης ορισμένων άρθρων του καταστατικού. ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ «Χαρτογραφώντας το μέλλον», Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Χερσόνησο της Κρήτης στις 3-4 Σεπτεμβρίου 2012 το Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ με τίτλο «Χαρτογραφώντας το Μέλλον», που διοργανώθηκε από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα των: Υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού της Ελλάδος, Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ και ΠΟΞ. Η πρώτη αυτή συνάντηση ελληνορωσικών τουριστικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των σημαντικότερων Tour Operators και Οργανισμών καθώς και εταιρειών τουριστικής προβολής στη Ρωσία. Ενώ το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο ανέλαβε την υποχρέωση να συνοψίσει τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και να τα προωθήσει προς τους αρμόδιους Κυβερνητικούς φορείς.

7 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο θέλοντας να συνδράμει δυναμικά, ως Θεσμικός και Οικονομικός φορέας, προς την κατεύθυνση της τόνωσης των ελληνορωσικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων αλλά και της πληρέστερης καθοδήγησης και πληροφόρησης των μελών του, αύξησε το δυναμικό των διοικητικών γραφείων του, και εγκαινίασε μια σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων για την παραπέρα ανάπτυξη των Οικονομικών Σχέσεων των δύο Χωρών. Η δημιουργία ομάδας εργασίας για τα θέματα μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ Ρωσίας-Ελλάδος, η σύσταση συμβουλευτικής ομάδας για την οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων επιδοτήσεων και η δρομολόγηση της σύστασης ειδικής ομάδας με αντικείμενο τις εξαγωγές για την αποσαφήνιση κομβικών σημείων που παρουσιάζονται σε αυτές, αποτελούν ενδεικτικές ενέργειες του Επιμελητηρίου. Πιστεύοντας ιδιαίτερα στις σημαντικές δυνατότητες της Ρωσίας ως Πολιτικός και Οικονομικός παράγοντας σε διεθνές επίπεδο και θεωρεί πως η Ελλάδα και οι Επιχειρήσεις της είναι απαραίτητο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Προς την κατεύθυνση αυτή, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει ήδη αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών μέσω συνεδρίων, ημερίδων, φόρουμ καθώς την συμμετοχή με ελληνικές αποστολές σε εκθέσεις της Ρωσίας ενώ εγκαινιάζει σειρά ενεργειών για την συνεχή παρουσία του στην Ρωσία και το άνοιγμά του στην εκεί αγορά και ιδιαίτερα στην περιφέρεια της μεγάλης αυτής χώρας. Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει ήδη προχωρήσει στην ανακοίνωση της διοργάνωσης του 2ου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την περίοδο Οκτωβρίου Μιας στρατηγικής σημασίας συνάντηση εκπροσώπων δυνητικών Ρώσων Επενδυτών και Ελλήνων επιχειρηματιών, με την συμμετοχή ιδιοκτητών και managers ειδικευμένων κτηματομεσιτικών γραφείων της Ρωσίας καθώς και θεσμικών παραγόντων της Ρωσίας και της Ελλάδος. Η συγκεκριμένη διοργάνωση φιλοδοξεί να ανοίξει δρόμους για την ανάδειξη και αξιοποίηση του συνόλου του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Ελλάδας. Στο προσεχές διάστημα στους προγραμματισμούς του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου δρομολογείται η διοργάνωση Συμποσίου για τις εξαγωγές, τον Θρησκευτικό Τουρισμό, μια αποστολή κλιμακίου «Go International» στην Μόσχα σε συνεργασία με την Eurobank, τον ΣΕΒΕ και τον ΠΣΕ, ενώ παράλληλα διερευνάται η παρουσία του Ελληνορωσικού

8 Εμπορικού Επιμελητηρίου και Ελληνικών εξωστρεφών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην περιφέρεια της Ρωσίας.

Germany Trade and Invest. της GIZ (Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit).

Germany Trade and Invest. της GIZ (Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit). ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Συντάκτης: Οδυσσέας Αθανασιάδης, Ελληνογερµανικό Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο (Ιούνιος 2013) Από το ευρύ φάσµα δραστηριοτήτων του Επιµελητηρίου το έτος 2012 θα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ κ. ΣΙΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Αγαπητά µέλη, Όπως γνωρίζετε, εσείς που παρακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου στην Κύπρο Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΣΕΠΒΕ 2007-2009 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας Α Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Eυρωπαϊκή Επιτροπή ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Επιμέλεια έκδοσης: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ΕΒΕΑ Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μαρίνα Κουρμπέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣΕ για την τριετία 2012-2014 αποτελείται από τους: Πρόεδρος: Νικήτας Κωνσταντέλλος Αντιπρόεδρος: Απόστολος Πεταλάς Γεν. Γραμματέας: Γιάννης Σκεπαρνιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή διοίκησης και οικονομίας Τμήμα Λογιστικής ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Σπουδαστής: Καττή Αργυρώ Αριθμός Μητρώου: 13453 Καθηγήτρια : Λεκαράκου Κατερίνα Αθήνα 2014

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης 2012 Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης Περιφέρεια Κρήτης Φεβρουάριος 2013 2 Περιεχόμενα Μήνυμα Περιφερειάρχη... 4 Μέρος 1 ο : Πρόγραμμα Δράσης Περιφέρειας Κρήτης... 7 Προπαρασκευή για τους Εορτασμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 38 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 38η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Θεσσαλονίκη, 5 Ιουνίου 2013 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2012 Με Την ευγενικη υποστηριξη Των: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

EXECUTIVE MBA. Στρατηγική Ανάπτυξης Συνεδριακού Τουρισμού: Φορέας διαχείρισης συνεδριακού τουρισμού

EXECUTIVE MBA. Στρατηγική Ανάπτυξης Συνεδριακού Τουρισμού: Φορέας διαχείρισης συνεδριακού τουρισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων EXECUTIVE MBA ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Στρατηγική Ανάπτυξης Συνεδριακού Τουρισμού: Φορέας διαχείρισης συνεδριακού τουρισμού Μαγδαληνή Αχ. Τσίλη

Διαβάστε περισσότερα

«Γραφείο Απασχόλησης» του Δήμου Κομοτηνής

«Γραφείο Απασχόλησης» του Δήμου Κομοτηνής «Γραφείο Απασχόλησης» του Δήμου Κομοτηνής Παραδοτέο 1: Σχεδιασμός «Γραφείου Απασχόλησης» Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κομοτηνής Απρίλιος 2008, Κομοτηνή Το παρόν παραδοτέο συντάχθηκε από την Δημοτική Επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού info Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 ΔΡΑΣΕΙΣ 2008 ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Στη σημερινή πραγματικότητα, οι υπηρεσίες συμβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 27 ΙΟΥΝΙOY 2011 ΣΕΠΒΕ 2009-2011 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 54 * After 25 centruries, Greek temple sees the light Ο τίτλος του CNN Travel στο άρθρο παρουσίασης του ηλεκτροφωτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο: Το Επιμελητήριο Τρικάλων ΑΛΛΑΖΕΙ. οικονομία

Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο: Το Επιμελητήριο Τρικάλων ΑΛΛΑΖΕΙ. οικονομία .: ðåñéå üìåíá ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 3 ΜΑΪΟΣ 2008 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΒΕΤ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 1, 421 00 ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΛ.: 24310 27493, FAX: 24310 38945 www.trikala-chamber.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020 Εισαγωγή Η παρούσα παρουσίαση της στρατηγικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Διανέμεται δωρεάν / Μάιος - Ιούνιος 2010 / Τεύχος 62. Κερδώος Ερμής

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Διανέμεται δωρεάν / Μάιος - Ιούνιος 2010 / Τεύχος 62. Κερδώος Ερμής ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Διανέμεται δωρεάν / Μάιος - Ιούνιος 2010 / Τεύχος 62 Κερδώος Ερμής Διμηνιαία ενημερωτική έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων / www.e-kyklades.gr Συνέντευξη του Κρίτωνα Αρσένη Συνέντευξη, σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ προς τους Αναθέτουσα Αρχή: «ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Μια σπάνια χειμωνιάτικη εικόνα της Σικίνου. Φωτό: Κοινότητα Σικίνου

Μια σπάνια χειμωνιάτικη εικόνα της Σικίνου. Φωτό: Κοινότητα Σικίνου MHNIAIA ENHMEPΩTIKH EKΔOΣH TOY EΠIMEΛHTHPIOY KYKΛAΔΩN TEYXOΣ 59 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 διανέμεται δωρεάν σ αυτό το τεύχος... ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η 25η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. σελ. 6 Βράβευση της Μυκόνου στη

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη εμπορίου και πολιτισμός

Ανάπτυξη εμπορίου και πολιτισμός ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΦΥΛΛΟ 19 ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ανάπτυξη εμπορίου και πολιτισμός σελ. 2,3, 4,5, 8,9,15 Κέρδη 2 εκατ. ευρώ Εντυπωσιακή αύξηση της το μήνα για την ΟΛΘ ΑΕ κίνησης στην κρουαζιέρα

Διαβάστε περισσότερα

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 GREEK EXPORTS CONFERENCE 2013 4 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 5 ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ 6 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ B2B MEETINGS WITH BUYERS 11 GREEK EXPORTS AWARDS 2013 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΠΕ Α.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΠΕ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΠΕ Α.Ε. Οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα µε τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς («ΔΠΧΑ») για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2012. Ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 ΕΞΩΦΥΛΛΟ Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 1. Προφίλ 06 1.1 Παρουσίαση Εταιρίας 10 1.2 Σημαντικοί Σταθμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΧΑΛΚΟΡ 12

Διαβάστε περισσότερα

«Ευ Αειφορείν» Πρόγραμμα. Ακαδημίας 18, 10671 Αθήνα ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 ΤΕΥXΟΣ 271

«Ευ Αειφορείν» Πρόγραμμα. Ακαδημίας 18, 10671 Αθήνα ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 ΤΕΥXΟΣ 271 ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 ΤΕΥXΟΣ 271 Πρόγραμμα «Ευ Αειφορείν» Ακαδημίας 18, 10671 Αθήνα www.acsmi.gr // info@acsmi.gr BIOTEXNIKO EΠIMEΛHTHPIO THΣ AΘHNAΣ ΔIEYΘYNΣH:

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού 2 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 1. Προφίλ Εταιρίας 6 1.1 Συνοπτική Παρουσίαση Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 6 1.2 Συνοπτική Παρουσίαση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. 8 1.3

Διαβάστε περισσότερα

FRANCHISE EXPO 2014. Yπο την αιγίδα/συνδιοργάνωση του Ελληνοιταλικού Επιµελητηρίου. Πολυσυνέδριο Έκθεση για την Αγορά της Δικαιόχρησης.

FRANCHISE EXPO 2014. Yπο την αιγίδα/συνδιοργάνωση του Ελληνοιταλικού Επιµελητηρίου. Πολυσυνέδριο Έκθεση για την Αγορά της Δικαιόχρησης. FRANCHISE EXPO 2014 Yπο την αιγίδα/συνδιοργάνωση του Ελληνοιταλικού Επιµελητηρίου Πολυσυνέδριο Έκθεση για την Αγορά της Δικαιόχρησης. Επιλεγµένες επενδυτικές επιλογές : Ενηµέρωση και εκπαίδευση Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013)

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013) ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013) Αθήνα, ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Η ΔΙΕΘΝHΣ ΔΙΑΦAΝΕΙΑ & Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛAΣ Η Διεθνής Διαφάνεια/Transparency International (ΔΔ/ΤΙ) είναι η παγκόσμια μη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ)

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Π.Ε. 3 Περιφερειακά και Μακρο Περιφερειακό / Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ)

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ) Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) Γραφείο Γενικού Γραμματέα Μεσογείων 14-18, Αθήνα ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ) Αθήνα, 18/7/2012 Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΙΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΠΟΥΛΑ

Διαβάστε περισσότερα