ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2014"

Transcript

1 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα ) Εισαγωγή Το βραβείο LUX καταδεικνύει την αφοσίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον πολιτισμό και προωθεί την πολιτισμική ποικιλομορφία σε στενή σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των αυξημένων νομοθετικών εξουσιών που του ανατέθηκαν με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, έχει επίσης τη δυνατότητα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σημαντικής συμβολικής σημασίας. Μια τέτοια πρωτοβουλία ήταν η θέσπιση του κινηματογραφικού βραβείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2007 το έτος συμπλήρωσης μίας πεντηκονταετίας από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Το βραβείο LUX αποτελεί ένα ετήσιο ραντεβού ανάδειξης ταινιών που διαπραγματεύονται θέματα που απασχολούν έντονα το ευρωπαϊκό κοινό. Ο κινηματογράφος, ως επικοινωνιακό μέσο πολιτισμού, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό όχημα για συζήτηση και προβληματισμό σε θέματα που αφορούν στην Ευρώπη και το μέλλον της. Πέρα από τις ιστορίες που διηγούνται, οι ταινίες που επιλέγονται ή συναγωνίζονται για το βραβείο LUX διερευνούν και πυροδοτούν ερωτήματα για τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες και καταπιάνονται με διασυνοριακά ζητήματα προβληματισμού, όπως η οικονομική και κοινωνική κρίση, η μετανάστευση, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, οι πολιτικές ελευθερίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Κάθε ταινία δίνει μια γεύση της ζωής των Ευρωπαίων, των πεποιθήσεων, των αμφιβολιών τους και της αναζήτησης της ταυτότητάς τους. Στις ταινίες εκφράζονται ποικίλες απόψεις σχετικά με τα σημαντικότερα κοινωνικά και πολιτικά θέματα της εποχής, συνεισφέροντας στη διεύρυνση του διαλόγου για την ευρωπαϊκή ταυτότητα και τις διαφορετικές εκφάνσεις της. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Βραβείο LUX αναμετρώνται με την πρόκληση της εξεύρεσης νέων μορφών επικοινωνίας με τους πολίτες της Ένωσης, στηρίζοντας τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και καθιστώντας τον έναν από τους ισχυρότερους «καθρέφτες» του διαλόγου που διεξάγεται μεταξύ των χιλιάδων προσώπων σε μια πλουραλιστική Ευρώπη. Υπό τις συνθήκες της τρέχουσας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, από την οποία απειλούνται επίσης οι τέχνες, ο πολιτισμός και ο κινηματογράφος, το βραβείο LUX έχει ως στόχο να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία της. Η ενίσχυση και η υποστήριξη του ευρωπαϊκού κινηματογράφου συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της συνεχούς διεύρυνσης των φυσικών -αλλά και ψυχολογικών- συνόρων, που χωρίζουν την Ευρώπη.

2 Ο κινηματογράφος είναι ένα από τα σημαντικότερα και ισχυρότερα μέσα πολιτιστικής έκφρασης και μπορεί να αντιταχθεί στον φόβο και την ανασφάλεια που περιβάλλουν τη ζωή μας. Ο κινηματογράφος είναι ένας καθρέφτης μέσα από τον οποίο μπορούμε να εντοπίσουμε τις ομοιότητες αλλά και τις ενδιαφέρουσες διαφορές μας. 2) Οι βασικές αρχές Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβάλλει την πολιτισμική πολυμορφία Ο πολιτισμός και, στο πλαίσιό του, η κινηματογραφική δημιουργία αποτελούν αποτελεσματικά πεδία επί των οποίων το Κοινοβούλιο μπορεί και οφείλει να συνεχίσει να χτίζει την επικοινωνία του με τους πολίτες της Ένωσης, προκειμένου να καταστεί ακόμη περισσότερο γνωστό και κατανοητό από αυτούς. Το Βραβείο LUX, που αποτελεί καινοτόμο πρωτοβουλία του Κοινοβουλίου, εντάσσεται στην σκοπιμότητα αυτή. Η δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον πολιτισμό Μολονότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει επί του θέματος παρά μόνο υποστηρικτική και συντονιστική αρμοδιότητα, το Κοινοβούλιο έχει θέσει εκ παραδόσεως τον πολιτισμό στο κέντρο του κοινοτικού δικαίου. Αυτό αποδείχθηκε μεταξύ άλλων με τη δημόσια ακρόαση που πραγματοποιήθηκε την 27η Οκτωβρίου 2010 με πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας με θέμα «Κινηματογράφος και ευρωπαϊκές ταυτότητες», μαζί με τη συμμετοχή βουλευτών αυτής της επιτροπής στις ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ LUX και στις συζητήσεις σχετικά με την πολιτισμική εξαίρεση στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Ο κινηματογράφος παραμένει στο κέντρο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού μοντέλου Ο κινηματογράφος, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του σε διάφορες ερμηνείες της πολιτιστικής ποικιλίας, καταδεικνύει σε ποιο βαθμό αποτελεί πεδίο δράσης τόσο πολιτιστικής όσο και βιομηχανικής για κάθε κοινωνία η οποία επιθυμεί να προβληθεί εντός και εκτός των συνόρων της. Ο κινηματογράφος είναι πιθανόν ένα από τα καταλληλότερα πολιτιστικά μέσα για τη δημιουργία του αισθήματος ότι οι άνθρωποι ανήκουν σε έναν κοινό χώρο, και εν προκειμένω σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο πολιτισμός είναι ένα ανθρώπινο και πολιτικό οικοδόμημα και ο κινηματογράφος είναι ο πυρήνας του. Το Βραβείο LUX αποτελεί μέρος της στρατηγικής επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Βραβείο LUX είναι ένα μέσο που συμβάλλει στην πολιτική επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

3 Η αξιόπιστη επιτροπή των επαγγελματιών που είναι υπεύθυνη για την Επίσημη Επιλογή και την τελική φάση του διαγωνισμού προσδίδει καλλιτεχνικό και κινηματογραφικό κύρος στο Βραβείο LUX. 3) Στόχοι - Προώθηση του δημόσιου διαλόγου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της - Υποστήριξη της διακίνησης των ευρωπαϊκών (συμ)παραγωγών στο εσωτερικό της Ένωσης. Το ευρωπαϊκό πολιτιστικό τοπίο είναι σε μεγάλο βαθμό κατακερματισμένο. Μόνο λίγοι καλλιτέχνες και έργα είναι σε θέση να βγουν έξω από τα σύνορα της χώρας τους και να γίνουν αποδεκτοί από το ξένο κοινό. Ο κινηματογράφος δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι γεγονός ότι η γλώσσα στην οποία γυρίζεται μια ταινία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη διακίνησή της σε μία πολύγλωσση αγορά. 4) Διαδικασία επιλογής Τρόπος επιλογής των ταινιών Επιτροπή επιλογής Η 16μελής επιτροπή επιλογής, που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου, επιλέγει τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία Επίσημης Επιλογής και στην τελική φάση του Διαγωνισμού για το Βραβείο LUX. Η Επιτροπή αποτελείται από παραγωγούς, διανομείς, φορείς εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών, διευθυντές φεστιβάλ και κριτικούς κινηματογράφου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ) και το Ταμείο Eurimages του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετέχουν ως παρατηρητές Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίνει τα μέλη της επιτροπής. Κάθε χρόνο αντικαθιστάται το ένα τρίτο των μελών της. Ένας εκπρόσωπος της ταινίας που κέρδισε το προηγούμενο έτος το Βραβείο LUX είναι αυτοδικαίως μέλος της επιτροπής. Οι ταινίες που περνούν στη φάση επιλογής/ διαγωνιστική φάση του Βραβείου LUX επιλέγονται από την επιτροπή. Ταινίες μπορούν επίσης να προτείνουν οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επαγγελματίες του κινηματογράφου. Τα μέλη της επιτροπής επιλογής παρακολουθούν και επιλέγουν τις 10 ταινίες που θα συμμετάσχουν στη φάση επιλογής και, στη συνέχεια, τις 3 ταινίες της τελικής φάσης του Διαγωνισμού.

4 Οι αποφάσεις της Επιτροπής επιλογής λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία ή, ελλείψει αυτής, με σχετική πλειοψηφία κατόπιν ψηφοφορίας. Τα μέλη μπορούν να προτείνουν έως 5 ταινίες, εκ των οποίων μόνο οι 2 επιτρέπεται να προέρχονται από τη χώρα τους. Τα μέλη της Επιτροπής επιλογής που έχουν συμμετάσχει στην παραγωγή ή την εμπορική εκμετάλλευση μιας ταινίας που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα και την οποία ενδέχεται να έχουν προτείνει, απέχουν από την τελική ψηφοφορία καθώς έχουν άμεσο εμπορικό ενδιαφέρον. Τα μέλη ορκίζονται εχεμύθεια μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιλογής και του Διαγωνισμού. 5) Διαδικασία ψηφοφορίας και απονομή του Βραβείου LUX στο Στρασβούργο Η νικήτρια ταινία αναδεικνύεται από τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Η διαδικασία της ψηφοφορίας διαρκεί ένα μήνα και κάθε βουλευτής μπορεί να ψηφίσει μόνο μία ταινία. Οι βουλευτές μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες με τέσσερις τρόπους: - Στην Αίθουσα LUX εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέχρι το 2013, για 2 εβδομάδες (2 προβολές ημερησίως). Η έρευνα για νέο χώρο προβολής των ταινιών συνεχίζεται. - Στο αντίστοιχο κράτος μέλος, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών εκδηλώσεων LUX που διοργανώνονται από τα Γραφεία Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Σε πλατφόρμα video on demand (διαθέσιμη σε όλους τους βουλευτές κατόπιν αιτήματος για παροχή κωδικού πρόσβασης) - Σε DVD (πολύ περιορισμένος αριθμός και κυρίως για τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και τους αντιπροέδρους). Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται την προηγούμενη ημέρα της τελετής απονομής του βραβείου στις 23:00. Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα παραμένει κρυφό μέχρι την τελετή απονομής. Της τελετής απονομής του Βραβείου LUX προηγείται σεμινάριο για δημοσιογράφους όπου βουλευτές του ΕΚ, εμπειρογνώμονες και σκηνοθέτες συζητούν για τον κινηματογράφο και την Ευρώπη. Η τελετή απονομής του Βραβείου LUX διοργανώνεται την Τετάρτη στο περιθώριο της περιόδου συνόδου στο Στρασβούργο, συγκεκριμένα του Νοεμβρίου μέχρι το 2012 ενώ τώρα του Δεκεμβρίου, και συνήθως μετά το τέλος της συνεδρίασης και πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών.

5 Οι συντελεστές των τριών ταινιών που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού, είναι προσκεκλημένοι στην Τελετή Απονομής και στην ολομέλεια. Η νικήτρια ταινία ανακοινώνεται από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος δεν γνωρίζει τη νικήτρια ταινία έως ότου ανοίξει τον σφραγισμένο φάκελο. Ένας εκπρόσωπος της νικήτριας ταινίας καλείται να εκφωνήσει ένα σύντομο λόγο ενώπιον της ολομέλειας. Ενημερωτική συνάντηση για τους δημοσιογράφους διοργανώνεται από το 2011, όπως προαναφέρθηκε, το πρωί της ημέρας απονομής, στο οποίο συμμετέχουν τουλάχιστον δύο δημοσιογράφοι από κάθε κράτος μέλος. Το 2012, με την εγκαινίαση του θεσμού ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ LUX, θεσπίστηκε και το ειδικό Βραβείο Κοινού (Public Audience Mention). Η τιμηθείσα ταινία θα ανακοινωθεί στο επερχόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλογής για το ) Κριτήρια επιλεξιμότητας των ταινιών Οι ταινίες που επιλέγονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για το Βραβείο LUX πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια: 1. Να είναι ταινίες μυθοπλασίας ή δημιουργικά ντοκιμαντέρ (με ή χωρίς στοιχεία animation). 2. Να έχουν ελάχιστη διάρκεια 60 λεπτών. 3. Να αποτελούν παραγωγές ή συμπαραγωγές, επιλέξιμες στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (MEDIA), από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία. 4. Να αναδεικνύουν την καθολικότητα των ευρωπαϊκών αξιών, την ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών παραδόσεων, τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και την οικοδόμηση της Ευρώπης. 5. Να έχει προβληθεί για πρώτη φορά μεταξύ της 1ης Ιουνίου του προηγουμένου έτους και της 31ης Μαΐου του έτους του διαγωνισμού. 6. Να μην έχουν αποσπάσει το πρώτο βραβείο σε φεστιβάλ κατηγορίας «Α» (Φεστιβάλ Βενετίας, Σαν Σεμπαστιάν, Βερολίνου, Καννών, Κάρλοβι Βάρι και Λοκάρνο). 7) Θέση των βάσεων για το Βραβείο LUX και τις σχετικές με αυτό δραστηριότητες Τον Ιούλιο του 2010, το Κοινοβούλιο ξεκίνησε μία διαδικασία προβληματισμού σχετικά με τις βάσεις για το Βραβείο LUX στο μέλλον. Στόχος αυτού του ευρέος προβληματισμού ήταν να εδραιώσει την προβολή του Βραβείου LUX στην ευρωπαϊκή πολιτιστική σκηνή και να λάβει μέτρα ώστε να το αξιοποιήσει πλήρως

6 ως ένα από τα εργαλεία επικοινωνίας του Κοινοβουλίου, όπως δηλώνεται στη στρατηγική επικοινωνίας του, την οποία το Κοινοβούλιο ενέκρινε στις 5 Ιουλίου 2010, με σκοπό να προαγάγει τις πολιτικές συζητήσεις για τα θέματα που πραγματεύονται οι υποψήφιες για το βραβείο ταινίες. Η εδραίωση της προβολής του Βραβείου LUX στην ευρωπαϊκή σκηνή πολιτιστικών εκδηλώσεων προϋποθέτει την τροποποίηση των διευθετήσεων υλοποίησής του βάσει δύο αξόνων: άνοιγμα του Βραβείου LUX στο κοινό με ταυτόχρονη διατήρηση της συμμετοχής των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεύρυνση του κύκλου προβολών των τριών διαγωνιζόμενων ταινιών στα 28 κράτη μέλη υπό τη μορφή δημόσιας εκδήλωσης (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ LUX).. Κατ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται συνθήκες για τη διαμόρφωση ευρωπαϊκού δημοσίου χώρου: τούτο σημαίνει ότι δίδεται η δυνατότητα στους ευρωπαίους πολίτες να συζητούν το ίδιο θέμα (τις διαγωνιζόμενες ταινίες) στον ίδιο τόπο (μία πόλη σε έκαστο των κρατών μελών) την ίδια χρονική περίοδο μέσω σχετικών πολιτικών συζητήσεων τόσο διά ζώσης όσο και στο Διαδίκτυο, περιλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθούν οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα φεστιβάλ κινηματογράφου για επικοινωνία και με τους πολίτες και με τους επαγγελματίες, όπως δηλώνεται στην απόφαση του Προεδρείου, με ημερομηνία 17 Ιουνίου, και όπως επιβεβαιώθηκε στις 5 Ιουλίου Οι δραστηριότητες του Βραβείου LUX (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ LUX) χαρακτηρίζονται από τεράστιο δυναμικό όσον αφορά την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες στα κράτη μέλη. Κατά συνέπεια, οι ακόλουθες αρχές υποστηρίχθηκαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων με στόχο την περαιτέρω προώθηση του Βραβείου LUX και τη δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πολιτιστική πολυμορφία, ιδίως στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής του θεσμικού οργάνου: - Αναπροσανατολισμός των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το Βραβείο LUX με αποδέκτη το κοινό - Αποκεντρωμένη διοργάνωση προβολών και συζητήσεων με στόχο τη συμμετοχή των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση - Συμβολή στη δημιουργία δικτύων διαρκείας, ειδικότερα στο πεδίο του πολιτισμού. 8) Τι προσφέρει το Βραβείο LUX; Στο πλαίσιο των ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ LUX, οι 3 ταινίες που έχουν επιλεγεί για την τελική φάση του διαγωνισμού υποτιτλίζονται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ένωσης και εκδίδονται σε DCP για όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης. Το έπαθλο του Βραβείου LUX περιλαμβάνει προσαρμογή της αρχικής γλωσσικής έκδοσης για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής και σε γλώσσες πέραν της αρχικής και προώθηση της διανομής της στα κράτη μέλη.

7 Το Βραβείο LUX έχει αποκτήσει ισχυρό όνομα στις ευρωπαϊκές κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει συμβάλει καθοριστικά στο να βρουν ταινίες τη θέση τους στην αγορά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απευθυνθούν στο ευρύ κοινό, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν αυτή την ευκαιρία. 9) Χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού για το Βραβείο LUX 2014 Χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων που συνδέονται με τις εκδηλώσεις του βραβείου LUX : Ιούνιος 5 Ιουν: Απόφαση της επιτροπής επιλογής για τις 10 ταινίες που πέρασαν τη φάση επιλογής για το βραβείο LUX 2014 εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης. 6 Ιουλίου: Επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της φάσης επιλογής του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (Τσεχία) και του Βραβείου Κοινού. 20 Ιουλίου (Ρώμη): Συνέντευξη Τύπου με ανακοίνωση των τριών φιναλίστ του διαγωνισμού για το Βραβείο LUX Αύγουστος- Σεπτέμβρος 28 Αυγούστου-6 Σεπτεμβρίου: Giornate degli Autori - Venice Days (στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας), που παρουσιάζει τις τρεις ταινίες του διαγωνισμού για το βραβείο LUX 2014 και την πέμπτη εκδοχή του "28 Φορές Σινεμά". 1 Αρχές Σεπτεμβρίου - τα Γραφεία Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοινώνουν τους τόπους προβολής. Οκτώβριος 27 Οκτωβρίου 19 Δεκεμβρίου: Έναρξη των "Κινηματογραφικών Ημερών LUX" στα 28 κράτη μέλη σε συνεργασία με το Europa Cinemas, τα φεστιβάλ κινηματογράφου και τα κινηματογραφικά ινστιτούτα. 27 Οκτωβρίου 31 Μαΐου 2015: ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού. 1 Το έργο "28 Φορές Σινεμά" (αρχικά: "27 Φορές") συνελήφθη ως ιδέα μαζί με τις εκδηλώσεις Venice Days και Europa Cinemas, υπάρχει δε στη Βενετία από το Το έργο συνίσταται στην πρόσκληση 28 νέων κινηματογραφόφιλων οι οποίοι εκπροσωπούν καθένα από τα 28 κράτη μέλη της. Αυτοί οι 28 θεατές, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, φιλοξενούνται στη Βενετία, παρακολουθούν τις προβολές και συμμετέχουν σε συζητήσεις εμπνευσμένες από τις ταινίες και από τη θεματολογία που συνέχει τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν σκηνοθέτες, συγγραφείς, επαγγελματίες του κινηματογράφου και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις τρεις προηγούμενες εκδοχές, καθημερινά γινόντουσαν αναρτήσεις σε σχετικό ιστολόγιο και δημοσιοποιούνταν οι καταγραφές των συναντήσεων.

8 Νοέμβριος 3 Νοεμβρίου: Οι τρεις ταινίες του διαγωνισμού για το Βραβείο LUX 2014 διατίθενται στους βουλευτές του ΕΚ σε DVD (περιορισμένος αριθμός και κατόπιν αιτήσεως) και βίντεο κατά παραγγελία (VOD) (για όλους) και στις 24 γλώσσες της ΕΕ έναρξη της εσωτερικής διαδικασίας ψηφοφορίας, η οποία διεξάγεται μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. 6-7 Νοεμβρίου (προς επιβεβαίωση) Κινηματογραφικές Ημέρες LUX: Προβολή των τριών ταινιών για το Βραβείο LUX 2014 σε εταιρική σχέση με πολιτισμικά κέντρα στις Βρυξέλλες, παρουσία βουλευτών του ΕΚ (προς επιβεβαίωση). Δεκέμβριος 1-11 Δεκεμβρίου: τόποι προβολής προς επιβεβαίωση - Αίθουσα LUX: εντός/εκτός ΕΚ-προβολές των τριών ταινιών του διαγωνισμού για το Βραβείο LUX Δεκεμβρίου: Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λεζ Αρκ (προς επιβεβαίωση) - 16 Δεκεμβρίου: Κλείσιμο της διαδικασίας ψηφοφορία για τους βουλευτές ΕΚ 17 Δεκεμβρίου: Τελετή απονομής στο Στρασβούργο μετά από ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους και διεξαγωγή εργαστηρίων. 19 Δεκεμβρίου: λήξη των Κινηματογραφικών Ημερών LUX : Ιανουάριος Φεστιβάλ κινηματογράφου στο Ρότερνταμ (προς επιβεβαίωση) Φεβρουάριος Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο. Έγκριση της σύνθεσης επιτροπής επιλογής από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Βρυξέλλες, πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής. 8 Μαρτίου εκδήλωση συνεργίας με την Gender equality. Βρυξέλλες, δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής. Directors' Fortnights στις Κάννες (στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες): Ανακοίνωση για τη Βραβείο LUX/ Κινηματογραφικές Ημέρες LUX, επαγγελματικές συναντήσεις και άτυπη συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής. Ημέρα της Ευρώπης (Ημέρα Ανοικτών Θυρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και στο Λουξεμβούργο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βρυξελλών

9 Ιούνιος Βρυξέλλες, τελική συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής. Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βρυξελλών Ιούνιος/Ιούλιος Δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της φάσης επιλογής για το Βραβείο LUX 2015 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κάρλοβι Βάρι ανακοίνωση του Βραβείου LUX Κοινού ) Σύνθεση της επιτροπής επιλογής για το Βραβείο LUX 2014 κ. Peter BOGNAR, Διανομέας, Διοργανωτής Φεστιβάλ Ουγγαρία κα Francesca FEDER, παραγωγός κ. Giorgio GOSETTI, Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Ημερών Κινηματογράφου του Φεστιβάλ της Βενετίας κ. Dirk IMPENS, Παραγωγός του "Ραγισμένα Ονειρα" Βραβείο LUX 2013 κα Ivana IVISIC, Σύμβουλος Οπτικοακουστικών κ. Jose Luis CIENFUEGOS, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Σεβίλλης Γαλλία Ιταλία Βραβείο LUX 2013 Κροατία Ισπανία κ. Stéphane DE POTTER, Διανομέας, Cinéart -Cinélibre Βέλγιο κα Fatima DJOUMERΥ, Υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και εκδηλώσεων, Europa Cinéma κα Marion DÖRING, Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου κ. Jakub DUSZYNSKI, Διανομέας, Gutek Film, Πρόεδρος της Europa Distribution κ. Per ERICSSON, Επικεφαλής του Τμήματος Κινηματογράφου στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Σουηδίας EU EU Πολωνία Σουηδία

10 κ. Paul Peter HUTH, Εκδότης και Κριτικός κινηματογράφου στο ZDF κ. Christophe LEPARC, Γενικός Γραμματέας του Director's Fortnight, Φεστιβάλ Καννών κ. Karel OCH, Κριτικός κινηματογράφου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι κ. Jonathan ROMNEY, Κριτικός κινηματογράφου - The Guardian, City Limits, Sight and Sound, και στην εφημερίδα The Independent τις Κυριακές κα Mira STALEVA, Αναπληρώτρια Διευθύντρια, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας Γερμανία Γαλλία Τσεχική Δημοκρατία ΗΒ Βουλγαρία Ιδρυτικά μέλη: κ. Μιχάλης ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Κριτικός Κινηματογράφου, Ειδικός Σύμβουλος της ΕΡΤ, Ελλάδα κα Georgette RANUCCI Υπεύθυνος εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών και διανομέας, Lucky Red, Ιταλία Παρατηρητές: κ. Roberto OLLA Συμβούλιο της Ευρώπης, Ταμείο Eurimages, Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Matteo ZACCHETTI Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αναπληρωτής Διευθυντής Μονάδας, Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" -MEDIA, ΓΔ EAC-

Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση Ο οδηγός σας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ Ευρωπαϊκή Ένωση ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

Το αλφάβητο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το αλφάβητο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Το αλφάβητο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καθ. Klaus Dieter Borchardt Το περιεχόμενο της παρούσας έκδοσης δεν αντανακλά οπωσδήποτε την επίσημη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνος υπεύθυνος για τις πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ας δράσουμε σήμερα για την Ευρώπη του αύριο Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013

Ας δράσουμε σήμερα για την Ευρώπη του αύριο Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013 Ας δράσουμε σήμερα για την Ευρώπη του αύριο Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013 Ευρωπαϊκή Επιτροπή Η Άμεση Ευρώπη είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΕΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΕΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΕΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΡΗΣ Κείμενα Εργασίας 2008/18 Working Papers

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΙΙ. (Πληροφορίες) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000 (2002/C 148/04)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΙΙ. (Πληροφορίες) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000 (2002/C 148/04) EL C 148/4 Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 21.6.2002 ΙΙΙ (Πληροφορίες) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2003 (2002/C 148/04) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το παρόν έγγραφο παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

«Ένα χρόνο πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014» Θεσμικό μέρος

«Ένα χρόνο πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014» Θεσμικό μέρος Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας Μονάδα «Παρακολούθηση της κοινής γνώμης» Βρυξέλλες, 21 Αυγούστου 2013 Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EB79.5) «Ένα χρόνο πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ by www.designobsession.gr, 2010 ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2009 «Δεν χρειάζεται να είσαι γέρος για να είσαι σοφός» Παροιμία της αφρικανικής φυλής

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία

Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία «Τι υπάρχει για μένα;» Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία EUROPEAN COMMISSION EΕυρωπαϊκή U R O P E A N Επιτροπή U N I O N Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση,

Διαβάστε περισσότερα

Διερμηνεία και μετάφραση για την ΕΥΡΩΠΗ EUROPEAN UNION UNION EUROPEENNE

Διερμηνεία και μετάφραση για την ΕΥΡΩΠΗ EUROPEAN UNION UNION EUROPEENNE Διερμηνεία και μετάφραση για την ΕΥΡΩΠΗ EUROPEAN UNION UNION EUROPEENNE Τι είναι η Διοργανική Επιτροπή Μετάφρασης και Διερμηνείας; Η Διοργανική Επιτροπή Μετάφρασης και Διερμηνείας είναι το φόρουμ συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: ΟΙΚΟ ΟΜΗΣΗ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ" υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο PRODI και τον αντιπρόεδρο KINNOCK 1 1. Εισαγωγή Κατά τις

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 1.3 - Σχέδια Νέων για την Δημοκρατία

Δράση 1.3 - Σχέδια Νέων για την Δημοκρατία Μέρος B - Δράση 1.3 Σχέδια Νέων για την Δημοκρατία Δράση 1.3 - Σχέδια Νέων για την Δημοκρατία Στόχοι Αυτή η επιμέρους Δράση υποστηρίζει τη συμμετοχή των νέων στη δημοκρατική ζωή. Στόχος της είναι να ενθαρρύνει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ. Προοίμιο Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ. Προοίμιο Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΝΟΜΟΣ Αριθμός: 3905 Έτος: 2010 ΦΕΚ: Α 219 20101223 Τέθηκε σε ισχύ: 23.12.2010 Τίτλος Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 49 Έτος 5 ο Ιούλιος 2014

Τεύχος 49 Έτος 5 ο Ιούλιος 2014 Ελληνική ΕΕΛΛ ΛΛΗΗ ΝΝΙ ΙΚΚΗΗ ΔΔΗΗΜΟ ΚΚΡΡΑΑ ΤΤΙ ΙΑΑ ΥΥΠΟΥΥΡΡ ΓΓΕΕΙ ΙΟ ΕΕΣΣΩΤΤΕΕΡΡΙ ΙΚΚΩΝΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τεύχος 49 Έτος 5 ο Ιούλιος

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση. του Pascal Fontaine

Ευρωπαϊκή Ένωση. του Pascal Fontaine Ευρωπαϊκή Ένωση του Pascal Fontaine Μπορείτε να βρείτε αυτό το φυλλάδιο και άλλες σύντομες και σαφείς πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ στο διαδίκτυο στη διεύθυνση ec.europa.eu/publications Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - Αντικείμενο Σκοποί - Έννοια όρων.

ΝΟΜΟΣ για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - Αντικείμενο Σκοποί - Έννοια όρων. ΝΟΜΟΣ για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - Αντικείμενο Σκοποί - Έννοια όρων. Άρθρο 1. Αντικείμενο - Σκοποί Η υλοποίηση των ορισμών των Άρθρων 5Α και 16 του Συντάγματος,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Πράξεις εγκριθείσες δυνάμει των συνθηκών ΕΚ/Ευρατόμ των οποίων η δημοσίευση είναι υποχρεωτική

Επίσημη Εφημερίδα. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Πράξεις εγκριθείσες δυνάμει των συνθηκών ΕΚ/Ευρατόμ των οποίων η δημοσίευση είναι υποχρεωτική Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ISSN 1725-2547 L 337 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 52ο έτος 18 Δεκεμβρίου 2009 Περιεχόμενα I Πράξεις εγκριθείσες δυνάμει των συνθηκών ΕΚ/Ευρατόμ των οποίων

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειασ Δυτικησ Ελλαδασ

Περιφερειασ Δυτικησ Ελλαδασ http://europedirect.pde.gov.gr Μηνιαιο ενημερωτικο δελτιο ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32, Πάτρα, 26441 2613-613 646 info@edic.pde.gov.gr EuropeDirect

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ιανουάριος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ...6 ΟΡΙΣΜΟΙ...7 ΟΡΓΑΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ...8 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ...9 1. Πρόγραμμα «Συγγραφή Σεναρίου Development»...10

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ... 5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ... 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ... 5 ΙΔΡΥΣΗ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ... 5 Άρθρο 1 Ίδρυση...

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ... 5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ... 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ... 5 ΙΔΡΥΣΗ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ... 5 Άρθρο 1 Ίδρυση... Το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό Κίνημα του δημοκρατικού σοσιαλισμού που επιδιώκει την ζωντανή και ανοιχτή σχέση με τον πολίτη και την κοινωνία. Προωθεί με την δράση του τις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης και

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ική Σταδιοδρομίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ EΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Επιστημονικό Υποστηρικτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ; ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ; Όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά µε τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στο εξωτερικό κι ακόµα περισσότερα Κοινωνική Ευρώπη Ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ικτύου Ευρυδίκη. Αναπτύσσοντας. Βασικές Ικανότητες. στο Σχολείο στην Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες χάραξης Πολιτικής

Έκθεση ικτύου Ευρυδίκη. Αναπτύσσοντας. Βασικές Ικανότητες. στο Σχολείο στην Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες χάραξης Πολιτικής Έκθεση ικτύου Ευρυδίκη Αναπτύσσοντας Βασικές Ικανότητες στο Σχολείο στην Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες χάραξης Πολιτικής Αναπτύσσοντας Βασικές Ικανότητες Στο Σχολείο στην Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση στον πολίτη

Παρουσίαση στον πολίτη Το Σύνταγµα της Ευρώπης Το Σύνταγµα που εγκρίθηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων Παρουσίαση στον πολίτη EL Ευρωπαϊκή Ένωση Η συνθήκη για τη θέσπιση Συντάγµατος της Ευρώπης ( 1 ) εγκρίθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

1. Γενική επάρκεια, προσήλωση στην ευρωπαϊκή ιδέα και προσωπική ανεξαρτησία

1. Γενική επάρκεια, προσήλωση στην ευρωπαϊκή ιδέα και προσωπική ανεξαρτησία EL ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΘΕΝΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ Johannes HAHN Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση 1. Γενική επάρκεια, προσήλωση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΡΑ ΟΤΕΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Α ΜΕΡΟΣ... 3 Ανάλυση της υφιστάµενης κατάστασης... 3 1. Εννοιολογικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑ: ΒΛ92ΟΡΙΝ-ΙΝΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 25-09-2013 Αρ. Γεν. Πρωτ.: 1457 /25-09-2013 Αρ. Πρωτ. ΕΥΥΑΠ: 1077/25-09-2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το DesignView καθ οδόν. Με περισσότερα από δύο εκατομμύρια σχέδια και υποδείγματα, το εργαλείο συνεχίζει να επεκτείνεται ταχύτατα

Το DesignView καθ οδόν. Με περισσότερα από δύο εκατομμύρια σχέδια και υποδείγματα, το εργαλείο συνεχίζει να επεκτείνεται ταχύτατα 04 2014 EL Το DesignView καθ οδόν Με περισσότερα από δύο εκατομμύρια σχέδια και υποδείγματα, το εργαλείο συνεχίζει να επεκτείνεται ταχύτατα Εξορθολογισμός των υπηρεσιών διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟΝ & ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΝ & ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΝ & ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΜΟΣΙΟΥ ΙΚΑΙΟΥ (Η ΕΞΑΜΗΝΟ) Κ α θ η γ η τ ή ς: Κος Α.Γ. ΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Συνταγµατική Θεµελίωση της Προσχώρησης της Ελλάδας (Αρ. 28Σ1975/1986/2001)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ)

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ) Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) Γραφείο Γενικού Γραμματέα Μεσογείων 14-18, Αθήνα ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ) Αθήνα, 18/7/2012 Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα