ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2014"

Transcript

1 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα ) Εισαγωγή Το βραβείο LUX καταδεικνύει την αφοσίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον πολιτισμό και προωθεί την πολιτισμική ποικιλομορφία σε στενή σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των αυξημένων νομοθετικών εξουσιών που του ανατέθηκαν με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, έχει επίσης τη δυνατότητα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σημαντικής συμβολικής σημασίας. Μια τέτοια πρωτοβουλία ήταν η θέσπιση του κινηματογραφικού βραβείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2007 το έτος συμπλήρωσης μίας πεντηκονταετίας από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Το βραβείο LUX αποτελεί ένα ετήσιο ραντεβού ανάδειξης ταινιών που διαπραγματεύονται θέματα που απασχολούν έντονα το ευρωπαϊκό κοινό. Ο κινηματογράφος, ως επικοινωνιακό μέσο πολιτισμού, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό όχημα για συζήτηση και προβληματισμό σε θέματα που αφορούν στην Ευρώπη και το μέλλον της. Πέρα από τις ιστορίες που διηγούνται, οι ταινίες που επιλέγονται ή συναγωνίζονται για το βραβείο LUX διερευνούν και πυροδοτούν ερωτήματα για τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες και καταπιάνονται με διασυνοριακά ζητήματα προβληματισμού, όπως η οικονομική και κοινωνική κρίση, η μετανάστευση, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, οι πολιτικές ελευθερίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Κάθε ταινία δίνει μια γεύση της ζωής των Ευρωπαίων, των πεποιθήσεων, των αμφιβολιών τους και της αναζήτησης της ταυτότητάς τους. Στις ταινίες εκφράζονται ποικίλες απόψεις σχετικά με τα σημαντικότερα κοινωνικά και πολιτικά θέματα της εποχής, συνεισφέροντας στη διεύρυνση του διαλόγου για την ευρωπαϊκή ταυτότητα και τις διαφορετικές εκφάνσεις της. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Βραβείο LUX αναμετρώνται με την πρόκληση της εξεύρεσης νέων μορφών επικοινωνίας με τους πολίτες της Ένωσης, στηρίζοντας τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και καθιστώντας τον έναν από τους ισχυρότερους «καθρέφτες» του διαλόγου που διεξάγεται μεταξύ των χιλιάδων προσώπων σε μια πλουραλιστική Ευρώπη. Υπό τις συνθήκες της τρέχουσας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, από την οποία απειλούνται επίσης οι τέχνες, ο πολιτισμός και ο κινηματογράφος, το βραβείο LUX έχει ως στόχο να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία της. Η ενίσχυση και η υποστήριξη του ευρωπαϊκού κινηματογράφου συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της συνεχούς διεύρυνσης των φυσικών -αλλά και ψυχολογικών- συνόρων, που χωρίζουν την Ευρώπη.

2 Ο κινηματογράφος είναι ένα από τα σημαντικότερα και ισχυρότερα μέσα πολιτιστικής έκφρασης και μπορεί να αντιταχθεί στον φόβο και την ανασφάλεια που περιβάλλουν τη ζωή μας. Ο κινηματογράφος είναι ένας καθρέφτης μέσα από τον οποίο μπορούμε να εντοπίσουμε τις ομοιότητες αλλά και τις ενδιαφέρουσες διαφορές μας. 2) Οι βασικές αρχές Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβάλλει την πολιτισμική πολυμορφία Ο πολιτισμός και, στο πλαίσιό του, η κινηματογραφική δημιουργία αποτελούν αποτελεσματικά πεδία επί των οποίων το Κοινοβούλιο μπορεί και οφείλει να συνεχίσει να χτίζει την επικοινωνία του με τους πολίτες της Ένωσης, προκειμένου να καταστεί ακόμη περισσότερο γνωστό και κατανοητό από αυτούς. Το Βραβείο LUX, που αποτελεί καινοτόμο πρωτοβουλία του Κοινοβουλίου, εντάσσεται στην σκοπιμότητα αυτή. Η δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον πολιτισμό Μολονότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει επί του θέματος παρά μόνο υποστηρικτική και συντονιστική αρμοδιότητα, το Κοινοβούλιο έχει θέσει εκ παραδόσεως τον πολιτισμό στο κέντρο του κοινοτικού δικαίου. Αυτό αποδείχθηκε μεταξύ άλλων με τη δημόσια ακρόαση που πραγματοποιήθηκε την 27η Οκτωβρίου 2010 με πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας με θέμα «Κινηματογράφος και ευρωπαϊκές ταυτότητες», μαζί με τη συμμετοχή βουλευτών αυτής της επιτροπής στις ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ LUX και στις συζητήσεις σχετικά με την πολιτισμική εξαίρεση στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Ο κινηματογράφος παραμένει στο κέντρο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού μοντέλου Ο κινηματογράφος, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του σε διάφορες ερμηνείες της πολιτιστικής ποικιλίας, καταδεικνύει σε ποιο βαθμό αποτελεί πεδίο δράσης τόσο πολιτιστικής όσο και βιομηχανικής για κάθε κοινωνία η οποία επιθυμεί να προβληθεί εντός και εκτός των συνόρων της. Ο κινηματογράφος είναι πιθανόν ένα από τα καταλληλότερα πολιτιστικά μέσα για τη δημιουργία του αισθήματος ότι οι άνθρωποι ανήκουν σε έναν κοινό χώρο, και εν προκειμένω σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο πολιτισμός είναι ένα ανθρώπινο και πολιτικό οικοδόμημα και ο κινηματογράφος είναι ο πυρήνας του. Το Βραβείο LUX αποτελεί μέρος της στρατηγικής επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Βραβείο LUX είναι ένα μέσο που συμβάλλει στην πολιτική επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

3 Η αξιόπιστη επιτροπή των επαγγελματιών που είναι υπεύθυνη για την Επίσημη Επιλογή και την τελική φάση του διαγωνισμού προσδίδει καλλιτεχνικό και κινηματογραφικό κύρος στο Βραβείο LUX. 3) Στόχοι - Προώθηση του δημόσιου διαλόγου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της - Υποστήριξη της διακίνησης των ευρωπαϊκών (συμ)παραγωγών στο εσωτερικό της Ένωσης. Το ευρωπαϊκό πολιτιστικό τοπίο είναι σε μεγάλο βαθμό κατακερματισμένο. Μόνο λίγοι καλλιτέχνες και έργα είναι σε θέση να βγουν έξω από τα σύνορα της χώρας τους και να γίνουν αποδεκτοί από το ξένο κοινό. Ο κινηματογράφος δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι γεγονός ότι η γλώσσα στην οποία γυρίζεται μια ταινία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη διακίνησή της σε μία πολύγλωσση αγορά. 4) Διαδικασία επιλογής Τρόπος επιλογής των ταινιών Επιτροπή επιλογής Η 16μελής επιτροπή επιλογής, που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου, επιλέγει τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία Επίσημης Επιλογής και στην τελική φάση του Διαγωνισμού για το Βραβείο LUX. Η Επιτροπή αποτελείται από παραγωγούς, διανομείς, φορείς εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών, διευθυντές φεστιβάλ και κριτικούς κινηματογράφου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ) και το Ταμείο Eurimages του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετέχουν ως παρατηρητές Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίνει τα μέλη της επιτροπής. Κάθε χρόνο αντικαθιστάται το ένα τρίτο των μελών της. Ένας εκπρόσωπος της ταινίας που κέρδισε το προηγούμενο έτος το Βραβείο LUX είναι αυτοδικαίως μέλος της επιτροπής. Οι ταινίες που περνούν στη φάση επιλογής/ διαγωνιστική φάση του Βραβείου LUX επιλέγονται από την επιτροπή. Ταινίες μπορούν επίσης να προτείνουν οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επαγγελματίες του κινηματογράφου. Τα μέλη της επιτροπής επιλογής παρακολουθούν και επιλέγουν τις 10 ταινίες που θα συμμετάσχουν στη φάση επιλογής και, στη συνέχεια, τις 3 ταινίες της τελικής φάσης του Διαγωνισμού.

4 Οι αποφάσεις της Επιτροπής επιλογής λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία ή, ελλείψει αυτής, με σχετική πλειοψηφία κατόπιν ψηφοφορίας. Τα μέλη μπορούν να προτείνουν έως 5 ταινίες, εκ των οποίων μόνο οι 2 επιτρέπεται να προέρχονται από τη χώρα τους. Τα μέλη της Επιτροπής επιλογής που έχουν συμμετάσχει στην παραγωγή ή την εμπορική εκμετάλλευση μιας ταινίας που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα και την οποία ενδέχεται να έχουν προτείνει, απέχουν από την τελική ψηφοφορία καθώς έχουν άμεσο εμπορικό ενδιαφέρον. Τα μέλη ορκίζονται εχεμύθεια μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιλογής και του Διαγωνισμού. 5) Διαδικασία ψηφοφορίας και απονομή του Βραβείου LUX στο Στρασβούργο Η νικήτρια ταινία αναδεικνύεται από τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Η διαδικασία της ψηφοφορίας διαρκεί ένα μήνα και κάθε βουλευτής μπορεί να ψηφίσει μόνο μία ταινία. Οι βουλευτές μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες με τέσσερις τρόπους: - Στην Αίθουσα LUX εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέχρι το 2013, για 2 εβδομάδες (2 προβολές ημερησίως). Η έρευνα για νέο χώρο προβολής των ταινιών συνεχίζεται. - Στο αντίστοιχο κράτος μέλος, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών εκδηλώσεων LUX που διοργανώνονται από τα Γραφεία Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Σε πλατφόρμα video on demand (διαθέσιμη σε όλους τους βουλευτές κατόπιν αιτήματος για παροχή κωδικού πρόσβασης) - Σε DVD (πολύ περιορισμένος αριθμός και κυρίως για τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και τους αντιπροέδρους). Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται την προηγούμενη ημέρα της τελετής απονομής του βραβείου στις 23:00. Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα παραμένει κρυφό μέχρι την τελετή απονομής. Της τελετής απονομής του Βραβείου LUX προηγείται σεμινάριο για δημοσιογράφους όπου βουλευτές του ΕΚ, εμπειρογνώμονες και σκηνοθέτες συζητούν για τον κινηματογράφο και την Ευρώπη. Η τελετή απονομής του Βραβείου LUX διοργανώνεται την Τετάρτη στο περιθώριο της περιόδου συνόδου στο Στρασβούργο, συγκεκριμένα του Νοεμβρίου μέχρι το 2012 ενώ τώρα του Δεκεμβρίου, και συνήθως μετά το τέλος της συνεδρίασης και πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών.

5 Οι συντελεστές των τριών ταινιών που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού, είναι προσκεκλημένοι στην Τελετή Απονομής και στην ολομέλεια. Η νικήτρια ταινία ανακοινώνεται από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος δεν γνωρίζει τη νικήτρια ταινία έως ότου ανοίξει τον σφραγισμένο φάκελο. Ένας εκπρόσωπος της νικήτριας ταινίας καλείται να εκφωνήσει ένα σύντομο λόγο ενώπιον της ολομέλειας. Ενημερωτική συνάντηση για τους δημοσιογράφους διοργανώνεται από το 2011, όπως προαναφέρθηκε, το πρωί της ημέρας απονομής, στο οποίο συμμετέχουν τουλάχιστον δύο δημοσιογράφοι από κάθε κράτος μέλος. Το 2012, με την εγκαινίαση του θεσμού ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ LUX, θεσπίστηκε και το ειδικό Βραβείο Κοινού (Public Audience Mention). Η τιμηθείσα ταινία θα ανακοινωθεί στο επερχόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλογής για το ) Κριτήρια επιλεξιμότητας των ταινιών Οι ταινίες που επιλέγονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για το Βραβείο LUX πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια: 1. Να είναι ταινίες μυθοπλασίας ή δημιουργικά ντοκιμαντέρ (με ή χωρίς στοιχεία animation). 2. Να έχουν ελάχιστη διάρκεια 60 λεπτών. 3. Να αποτελούν παραγωγές ή συμπαραγωγές, επιλέξιμες στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (MEDIA), από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία. 4. Να αναδεικνύουν την καθολικότητα των ευρωπαϊκών αξιών, την ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών παραδόσεων, τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και την οικοδόμηση της Ευρώπης. 5. Να έχει προβληθεί για πρώτη φορά μεταξύ της 1ης Ιουνίου του προηγουμένου έτους και της 31ης Μαΐου του έτους του διαγωνισμού. 6. Να μην έχουν αποσπάσει το πρώτο βραβείο σε φεστιβάλ κατηγορίας «Α» (Φεστιβάλ Βενετίας, Σαν Σεμπαστιάν, Βερολίνου, Καννών, Κάρλοβι Βάρι και Λοκάρνο). 7) Θέση των βάσεων για το Βραβείο LUX και τις σχετικές με αυτό δραστηριότητες Τον Ιούλιο του 2010, το Κοινοβούλιο ξεκίνησε μία διαδικασία προβληματισμού σχετικά με τις βάσεις για το Βραβείο LUX στο μέλλον. Στόχος αυτού του ευρέος προβληματισμού ήταν να εδραιώσει την προβολή του Βραβείου LUX στην ευρωπαϊκή πολιτιστική σκηνή και να λάβει μέτρα ώστε να το αξιοποιήσει πλήρως

6 ως ένα από τα εργαλεία επικοινωνίας του Κοινοβουλίου, όπως δηλώνεται στη στρατηγική επικοινωνίας του, την οποία το Κοινοβούλιο ενέκρινε στις 5 Ιουλίου 2010, με σκοπό να προαγάγει τις πολιτικές συζητήσεις για τα θέματα που πραγματεύονται οι υποψήφιες για το βραβείο ταινίες. Η εδραίωση της προβολής του Βραβείου LUX στην ευρωπαϊκή σκηνή πολιτιστικών εκδηλώσεων προϋποθέτει την τροποποίηση των διευθετήσεων υλοποίησής του βάσει δύο αξόνων: άνοιγμα του Βραβείου LUX στο κοινό με ταυτόχρονη διατήρηση της συμμετοχής των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεύρυνση του κύκλου προβολών των τριών διαγωνιζόμενων ταινιών στα 28 κράτη μέλη υπό τη μορφή δημόσιας εκδήλωσης (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ LUX).. Κατ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται συνθήκες για τη διαμόρφωση ευρωπαϊκού δημοσίου χώρου: τούτο σημαίνει ότι δίδεται η δυνατότητα στους ευρωπαίους πολίτες να συζητούν το ίδιο θέμα (τις διαγωνιζόμενες ταινίες) στον ίδιο τόπο (μία πόλη σε έκαστο των κρατών μελών) την ίδια χρονική περίοδο μέσω σχετικών πολιτικών συζητήσεων τόσο διά ζώσης όσο και στο Διαδίκτυο, περιλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθούν οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα φεστιβάλ κινηματογράφου για επικοινωνία και με τους πολίτες και με τους επαγγελματίες, όπως δηλώνεται στην απόφαση του Προεδρείου, με ημερομηνία 17 Ιουνίου, και όπως επιβεβαιώθηκε στις 5 Ιουλίου Οι δραστηριότητες του Βραβείου LUX (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ LUX) χαρακτηρίζονται από τεράστιο δυναμικό όσον αφορά την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες στα κράτη μέλη. Κατά συνέπεια, οι ακόλουθες αρχές υποστηρίχθηκαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων με στόχο την περαιτέρω προώθηση του Βραβείου LUX και τη δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πολιτιστική πολυμορφία, ιδίως στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής του θεσμικού οργάνου: - Αναπροσανατολισμός των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το Βραβείο LUX με αποδέκτη το κοινό - Αποκεντρωμένη διοργάνωση προβολών και συζητήσεων με στόχο τη συμμετοχή των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση - Συμβολή στη δημιουργία δικτύων διαρκείας, ειδικότερα στο πεδίο του πολιτισμού. 8) Τι προσφέρει το Βραβείο LUX; Στο πλαίσιο των ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ LUX, οι 3 ταινίες που έχουν επιλεγεί για την τελική φάση του διαγωνισμού υποτιτλίζονται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ένωσης και εκδίδονται σε DCP για όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης. Το έπαθλο του Βραβείου LUX περιλαμβάνει προσαρμογή της αρχικής γλωσσικής έκδοσης για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής και σε γλώσσες πέραν της αρχικής και προώθηση της διανομής της στα κράτη μέλη.

7 Το Βραβείο LUX έχει αποκτήσει ισχυρό όνομα στις ευρωπαϊκές κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει συμβάλει καθοριστικά στο να βρουν ταινίες τη θέση τους στην αγορά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απευθυνθούν στο ευρύ κοινό, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν αυτή την ευκαιρία. 9) Χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού για το Βραβείο LUX 2014 Χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων που συνδέονται με τις εκδηλώσεις του βραβείου LUX : Ιούνιος 5 Ιουν: Απόφαση της επιτροπής επιλογής για τις 10 ταινίες που πέρασαν τη φάση επιλογής για το βραβείο LUX 2014 εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης. 6 Ιουλίου: Επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της φάσης επιλογής του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (Τσεχία) και του Βραβείου Κοινού. 20 Ιουλίου (Ρώμη): Συνέντευξη Τύπου με ανακοίνωση των τριών φιναλίστ του διαγωνισμού για το Βραβείο LUX Αύγουστος- Σεπτέμβρος 28 Αυγούστου-6 Σεπτεμβρίου: Giornate degli Autori - Venice Days (στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας), που παρουσιάζει τις τρεις ταινίες του διαγωνισμού για το βραβείο LUX 2014 και την πέμπτη εκδοχή του "28 Φορές Σινεμά". 1 Αρχές Σεπτεμβρίου - τα Γραφεία Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοινώνουν τους τόπους προβολής. Οκτώβριος 27 Οκτωβρίου 19 Δεκεμβρίου: Έναρξη των "Κινηματογραφικών Ημερών LUX" στα 28 κράτη μέλη σε συνεργασία με το Europa Cinemas, τα φεστιβάλ κινηματογράφου και τα κινηματογραφικά ινστιτούτα. 27 Οκτωβρίου 31 Μαΐου 2015: ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού. 1 Το έργο "28 Φορές Σινεμά" (αρχικά: "27 Φορές") συνελήφθη ως ιδέα μαζί με τις εκδηλώσεις Venice Days και Europa Cinemas, υπάρχει δε στη Βενετία από το Το έργο συνίσταται στην πρόσκληση 28 νέων κινηματογραφόφιλων οι οποίοι εκπροσωπούν καθένα από τα 28 κράτη μέλη της. Αυτοί οι 28 θεατές, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, φιλοξενούνται στη Βενετία, παρακολουθούν τις προβολές και συμμετέχουν σε συζητήσεις εμπνευσμένες από τις ταινίες και από τη θεματολογία που συνέχει τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν σκηνοθέτες, συγγραφείς, επαγγελματίες του κινηματογράφου και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις τρεις προηγούμενες εκδοχές, καθημερινά γινόντουσαν αναρτήσεις σε σχετικό ιστολόγιο και δημοσιοποιούνταν οι καταγραφές των συναντήσεων.

8 Νοέμβριος 3 Νοεμβρίου: Οι τρεις ταινίες του διαγωνισμού για το Βραβείο LUX 2014 διατίθενται στους βουλευτές του ΕΚ σε DVD (περιορισμένος αριθμός και κατόπιν αιτήσεως) και βίντεο κατά παραγγελία (VOD) (για όλους) και στις 24 γλώσσες της ΕΕ έναρξη της εσωτερικής διαδικασίας ψηφοφορίας, η οποία διεξάγεται μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. 6-7 Νοεμβρίου (προς επιβεβαίωση) Κινηματογραφικές Ημέρες LUX: Προβολή των τριών ταινιών για το Βραβείο LUX 2014 σε εταιρική σχέση με πολιτισμικά κέντρα στις Βρυξέλλες, παρουσία βουλευτών του ΕΚ (προς επιβεβαίωση). Δεκέμβριος 1-11 Δεκεμβρίου: τόποι προβολής προς επιβεβαίωση - Αίθουσα LUX: εντός/εκτός ΕΚ-προβολές των τριών ταινιών του διαγωνισμού για το Βραβείο LUX Δεκεμβρίου: Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λεζ Αρκ (προς επιβεβαίωση) - 16 Δεκεμβρίου: Κλείσιμο της διαδικασίας ψηφοφορία για τους βουλευτές ΕΚ 17 Δεκεμβρίου: Τελετή απονομής στο Στρασβούργο μετά από ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους και διεξαγωγή εργαστηρίων. 19 Δεκεμβρίου: λήξη των Κινηματογραφικών Ημερών LUX : Ιανουάριος Φεστιβάλ κινηματογράφου στο Ρότερνταμ (προς επιβεβαίωση) Φεβρουάριος Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο. Έγκριση της σύνθεσης επιτροπής επιλογής από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Βρυξέλλες, πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής. 8 Μαρτίου εκδήλωση συνεργίας με την Gender equality. Βρυξέλλες, δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής. Directors' Fortnights στις Κάννες (στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες): Ανακοίνωση για τη Βραβείο LUX/ Κινηματογραφικές Ημέρες LUX, επαγγελματικές συναντήσεις και άτυπη συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής. Ημέρα της Ευρώπης (Ημέρα Ανοικτών Θυρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και στο Λουξεμβούργο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βρυξελλών

9 Ιούνιος Βρυξέλλες, τελική συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής. Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βρυξελλών Ιούνιος/Ιούλιος Δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της φάσης επιλογής για το Βραβείο LUX 2015 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κάρλοβι Βάρι ανακοίνωση του Βραβείου LUX Κοινού ) Σύνθεση της επιτροπής επιλογής για το Βραβείο LUX 2014 κ. Peter BOGNAR, Διανομέας, Διοργανωτής Φεστιβάλ Ουγγαρία κα Francesca FEDER, παραγωγός κ. Giorgio GOSETTI, Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Ημερών Κινηματογράφου του Φεστιβάλ της Βενετίας κ. Dirk IMPENS, Παραγωγός του "Ραγισμένα Ονειρα" Βραβείο LUX 2013 κα Ivana IVISIC, Σύμβουλος Οπτικοακουστικών κ. Jose Luis CIENFUEGOS, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Σεβίλλης Γαλλία Ιταλία Βραβείο LUX 2013 Κροατία Ισπανία κ. Stéphane DE POTTER, Διανομέας, Cinéart -Cinélibre Βέλγιο κα Fatima DJOUMERΥ, Υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και εκδηλώσεων, Europa Cinéma κα Marion DÖRING, Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου κ. Jakub DUSZYNSKI, Διανομέας, Gutek Film, Πρόεδρος της Europa Distribution κ. Per ERICSSON, Επικεφαλής του Τμήματος Κινηματογράφου στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Σουηδίας EU EU Πολωνία Σουηδία

10 κ. Paul Peter HUTH, Εκδότης και Κριτικός κινηματογράφου στο ZDF κ. Christophe LEPARC, Γενικός Γραμματέας του Director's Fortnight, Φεστιβάλ Καννών κ. Karel OCH, Κριτικός κινηματογράφου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι κ. Jonathan ROMNEY, Κριτικός κινηματογράφου - The Guardian, City Limits, Sight and Sound, και στην εφημερίδα The Independent τις Κυριακές κα Mira STALEVA, Αναπληρώτρια Διευθύντρια, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας Γερμανία Γαλλία Τσεχική Δημοκρατία ΗΒ Βουλγαρία Ιδρυτικά μέλη: κ. Μιχάλης ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Κριτικός Κινηματογράφου, Ειδικός Σύμβουλος της ΕΡΤ, Ελλάδα κα Georgette RANUCCI Υπεύθυνος εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών και διανομέας, Lucky Red, Ιταλία Παρατηρητές: κ. Roberto OLLA Συμβούλιο της Ευρώπης, Ταμείο Eurimages, Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Matteo ZACCHETTI Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αναπληρωτής Διευθυντής Μονάδας, Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" -MEDIA, ΓΔ EAC-

ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραµµα 2013

ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραµµα 2013 Γενική ιεύθυνση Επικοινωνίας ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραµµα 2013 1) Εισαγωγή Το βραβείο LUX καταδεικνύει τη δέσµευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όχι µόνο ως προς τον πολιτισµό, αλλά και ως προς την αµοιβαία κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2016

ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2016 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2016 1) Εισαγωγή Το βραβείο LUX, η δέκατη επέτειος του οποίου εορτάζεται φέτος, καταδεικνύει την αφοσίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον πολιτισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ LUX Πρόγραμμα 2017

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ LUX Πρόγραμμα 2017 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ LUX Πρόγραμμα 2017 1) Εισαγωγή Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ LUX καταδεικνύει την προσήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον πολιτισμό και προωθεί την πολιτισμική

Διαβάστε περισσότερα

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 7.6.2008 C 141/27 V (Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων 2008 Πρόγραμμα Πολιτισμός (2007-2013) Υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος: πολυετή σχέδια συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 3.7.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 151/25 V (Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων Πρόγραμμα Πολιτισμός (2007-2013) Υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ ΒΑΣΙΚΌ ΌΡΓΑΝΟ ΛΉΨΗΣ ΑΠΟΦΆΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) γνωστό επίσης και ως Συμβούλιο της ΕΕ ή, απλώς, Συμβούλιο είναι βασικό όργανο λήψης αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 10329/17 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CODEC

Διαβάστε περισσότερα

A8-0061/19. Santiago Fisas Ayxelà Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως 2033 COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD)

A8-0061/19. Santiago Fisas Ayxelà Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως 2033 COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD) 8.6.2017 A8-0061/19 Τροπολογία 19 Petra Kammerevert εξ ονόματος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Έκθεση Santiago Fisas Ayxelà Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως 2033 COM(2016)0400

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 13660/16 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: CULT 101 AELE 77 EEE 41 CODEC 1506

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0190 (COD) 9170/18 ADD 1 LIMITE PUBLIC DIGIT 103 CONSOM 149 TELECOM 148 CULT 71 AUDIO 39 CADREFIN

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (03.11) (OR. en) 15449/10 AUDIO 37 COMPET 311 CULT 98

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (03.11) (OR. en) 15449/10 AUDIO 37 COMPET 311 CULT 98 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (03.11) (OR. en) 15449/10 AUDIO 37 COMPET 311 CULT 98 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Με την υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη για τους πολίτες» Η ΕΕ με μια ματιά

Για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Με την υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη για τους πολίτες» Η ΕΕ με μια ματιά Η ΕΕ με μια ματιά, ς και ανάπτυξη των ΜμΕ Το έργο χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το παρόν έντυπο αποτυπώνει τις απόψεις του συντάκτη και μόνο και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 17.11.2003 COM(2003) 700 τελικό 2003/0274 (COD) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης αριθ. 1419/1999/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα διαλόγου για νέους

Προγράμματα διαλόγου για νέους Προγράμματα διαλόγου για νέους Ποιος είναι ο στόχος αυτής της δράσης; Η δράση αυτή προωθεί την ενεργό συμμετοχή των νέων στον δημοκρατικό βίο και ενθαρρύνει τη συζήτηση γύρω από ζητήματα και προτεραιότητες

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0135/46. Τροπολογία. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki εξ ονόματος της Ομάδας S&D

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0135/46. Τροπολογία. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki εξ ονόματος της Ομάδας S&D 20.4.2016 A8-0135/46 46 Παράγραφος 54 α (νέα) 54 α. θεωρεί ότι, λόγω των περιορισμένων πόρων του Κοινοβουλίου και προκειμένου να αποφευχθεί η περιττή επανάληψη εργασιών, η νέα ΓΔ EPRS θα πρέπει να ενισχύσει

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0030/1. Τροπολογία. Dominique Bilde εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0030/1. Τροπολογία. Dominique Bilde εξ ονόματος της Ομάδας ENF 22.2.2017 A8-0030/1 1 Αιτιολογική αναφορά 2 έχοντας υπόψη τα άρθρα 167 και 173 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας υπόψη τα άρθρα 6, 167 και 173 της Συνθήκης για τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Πρόγραμμα 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Πρόγραμμα 2016 Γενική Διεύθυνσης Επικοινωνίας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Πρόγραμμα 2016 1) Εισαγωγή Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11432/16 LIMITE PUBLIC POLGEN 92 JUR 361 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

EDIA MEDIA Desk Hellas Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Διον. Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

EDIA MEDIA Desk Hellas Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Διον. Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 15 Οκτωβρίου 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Υποστήριξη ανάπτυξης έργων Creative Europe: New Opportunities for Film and Media Literacy Digital Strategies: Financing, Marketing and Distributing EAVE Film Marketing Workshop

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα Οδηγός για τους Καθηγητές

Ελληνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα Οδηγός για τους Καθηγητές Ελληνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα Οδηγός για τους Καθηγητές Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2018 Σχετικά με τον Διαγωνισμό Το European Money Quiz είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα και έχει διαμορφωθεί

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας Ειρήνη Κομνηνού Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης/ΔΔΣΕΕ/ΥΠΠΟΑ

Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας Ειρήνη Κομνηνού Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης/ΔΔΣΕΕ/ΥΠΠΟΑ Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020 Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας Ειρήνη Κομνηνού Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης/ΔΔΣΕΕ/ΥΠΠΟΑ Ευρωπαϊκή Επιτροπή Education, Audiovisual and Culture Executive

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Πολυδεύκης Παπαδόπουλος ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) 1950 9 Μαΐου Ο Ρομπέρ Σουμάν, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, εκφωνεί έναν σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 39 ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2016 19-24 Σεπτεμβρίου ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ειρήνη ΚΟΜΝΗΝΟΥ Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ειρήνη ΚΟΜΝΗΝΟΥ Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ειρήνη ΚΟΜΝΗΝΟΥ Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Ποιος επιδοτείται; Φορείς του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα από διαφορετικές

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργική Ευρώπη » Ειρήνη Κομνηνού Προϊσταμένη του Τμήματος ΕΕ/ΔΔΣΕΕ Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

«Δημιουργική Ευρώπη » Ειρήνη Κομνηνού Προϊσταμένη του Τμήματος ΕΕ/ΔΔΣΕΕ Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020» Ειρήνη Κομνηνού Προϊσταμένη του Τμήματος ΕΕ/ΔΔΣΕΕ Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ 2014-2020 Ένα πρόγραμμα για τον

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργική Ευρώπη: Συχνές ερωτήσεις (βλ. επίσης IP/11/1399)

ηµιουργική Ευρώπη: Συχνές ερωτήσεις (βλ. επίσης IP/11/1399) MEMO/11/819 Βρυξέλλες, 23 Νοεµβρίου 2011 ηµιουργική Ευρώπη: Συχνές ερωτήσεις (βλ. επίσης IP/11/1399) Τι είναι το πρόγραµµα «ηµιουργική Ευρώπη»; Το πρόγραµµα «ηµιουργική Ευρώπη» θα υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (04.11) (OR. fr) 15448/10 CULT 97 SOC 699

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (04.11) (OR. fr) 15448/10 CULT 97 SOC 699 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (04.11) (OR. fr) 15448/10 CULT 97 SOC 699 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (1ο τμήμα)

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 31 Αυγούστου 2015 Α.Π. 30183

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 31 Αυγούστου 2015 Α.Π. 30183 Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Στήριξη Κινηματογραφικών Δραστηριοτήτων, Κινηματογραφικής Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης

Στήριξη Κινηματογραφικών Δραστηριοτήτων, Κινηματογραφικής Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης Στήριξη Κινηματογραφικών Δραστηριοτήτων, Κινηματογραφικής Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης Στόχος: Η υλοποίηση δραστηριοτήτων (έργα, ενέργειες και δράσεις) που έχουν στόχο: Την κινηματογραφική παιδεία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ EE Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποτελεί την κινητήρια δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθορίζει την πορεία

Διαβάστε περισσότερα

40 ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους 2017

40 ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους 2017 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Όροι Συμμετοχής 40 ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους 2017 1. Για την προαγωγή της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.6.2016 COM(2016) 400 final 2016/0186 (COD) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης αριθ. 445/2014/ΕΕ για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2015)0108 Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος στην ψηφιακή εποχή Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 28ης Απριλίου 2015 σχετικά με τον ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.5.2019 C(2019) 3624 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17.5.2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1295/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων και των μέσων ενημέρωσης

Πολιτική στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων και των μέσων ενημέρωσης Πολιτική στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων και των μέσων ενημέρωσης Η πολιτική της ΕΕ στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων διέπεται κυρίως από τα άρθρα 167 και 173 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2.2.2017 L 28/73 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2017/179 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Φεβρουαρίου 2017 για τον καθορισμό των διαδικαστικών ρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της ομάδας συνεργασίας, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας (50%) και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (50%) Παραδείγματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YouthActiv Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί Λύκεια να

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ;

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ 1. ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; Ευθυγραμμιζόμενη με μία προπαρασκευαστική

Διαβάστε περισσότερα

15064/15 ΘΚ/νκ 1 DG C 1

15064/15 ΘΚ/νκ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Δεκεμβρίου 2015 (OR. en) 15064/15 DEVGEN 264 ACP 177 REX 1019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΠΡΟΣ : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ Έκδ.1 αναθ.1 ημ/νία έγκρ. 1/6/2016 ΠΡΟ-ΠΣΠ 000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Ανδρόγεω

Διαβάστε περισσότερα

A8-0061/ Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως Πρόταση απόφασης (COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD))

A8-0061/ Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως Πρόταση απόφασης (COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD)) 8.6.2017 A8-0061/ 001-018 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-018 κατάθεση: Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας Έκθεση Santiago Fisas Ayxelà Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως 2033 A8-0061/2017 (COM(2016)0400

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ.: 1048 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Aρ. Πρωτ.: 1048 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 Aρ. Πρωτ.: 1048, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 Προς: όλα τα Λύκεια των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας Θέμα: Πρόσκληση Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC LIMITE EL. Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (24.09) (OR. fr) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 13070/08 LIMITE CULT 99

PUBLIC LIMITE EL. Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (24.09) (OR. fr) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 13070/08 LIMITE CULT 99 Conseil UE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (24.09) (OR. fr) 13070/08 LIMITE PUBLIC CULT 99 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : τις αντιπροσωπίες αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ «ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ «ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ» Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ» Έχουν πραγματοποιηθεί δύο συνέδρια τον Ιούνιο του 2006 και τον Ιούνιο του 2007, στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ-ΓΓΕ. Κατά μέσο όρο συμμετέχουν 45 ομιλητές,

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ονομάζεται το εκλεγμένο κοινοβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκλέγεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 196 ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2148(INI) σχετικά με τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο στην ψηφιακή εποχή (2014/2148(INI))

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2148(INI) σχετικά με τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο στην ψηφιακή εποχή (2014/2148(INI)) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 17.12.2014 2014/2148(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο στην ψηφιακή εποχή (2014/2148(INI)) Επιτροπή Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««Έγγραφο συνόδου 2009 15.2.2005 B6-.../2005 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B6-.../05 και B6-.../05 σύμφωνα με το άρθρο 108, παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 1 ΑΙΤΗΣΕΙΣ. Κατηγορία 1: Ασφάλεια προϊόντων που πωλούνται διαδικτυακά. Ερωτήσεις επιλεξιμότητας

Παράρτημα 1 ΑΙΤΗΣΕΙΣ. Κατηγορία 1: Ασφάλεια προϊόντων που πωλούνται διαδικτυακά. Ερωτήσεις επιλεξιμότητας Παράρτημα 1 ΑΙΤΗΣΕΙΣ Κατηγορία 1: Ασφάλεια προϊόντων που πωλούνται διαδικτυακά Ερωτήσεις επιλεξιμότητας 1. Βεβαιώνω ότι η εταιρεία μου είναι επιχειρηματική οντότητα βιομηχανικού ή εμπορικού χαρακτήρα,

Διαβάστε περισσότερα

10303/1/11 REV 1 ADD 1 ΕΚΜ/αγι 1 DQPG

10303/1/11 REV 1 ADD 1 ΕΚΜ/αγι 1 DQPG ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 19 Ιουλίου 2011 (29.07) (OR. en) Διοργανικός φάκελος : 2010/0044 (COD) 10303/1/11 REV 1 ADD 1 CULT 33 CODEC 841 PARLNAT 192 ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Θέμα : Θέση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, 2014-2020 : Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υποστήριξη φεστιβάλ κινηματογράφου

ΘΕΜΑ: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, 2014-2020 : Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υποστήριξη φεστιβάλ κινηματογράφου Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΦΑΞ & E-MAIL Αθήνα,16 Ιουνίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0135/13. Τροπολογία. Markus Pieper, Petri Sarvamaa εξ ονόματος της Ομάδας PPE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0135/13. Τροπολογία. Markus Pieper, Petri Sarvamaa εξ ονόματος της Ομάδας PPE 20.4.2016 A8-0135/13 13, Petri Sarvamaa εξ ονόματος της Ομάδας PPE Παράγραφος 117 α (νέα) 117α. ζητεί να δημιουργηθεί ένα σύστημα ταχείας προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης το οποίο θα επιτρέπει στη ΓΔ ITEC,

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Erasmus

Διαβάστε περισσότερα

news EDIA7 Μαΐου 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

news EDIA7 Μαΐου 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 7 Μαΐου 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ u Αποτελέσματα προκηρύξεων MEDIA u Στελέχωση του Team Europe u Dok.Incubator u The sound of the Ιmage u Summer Media Studio 2012 u FAS Screen Training Ireland u Φόρουμ συμπαραγωγών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 4ης MAΪOΥ 2009 1 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23 παράγραφος 2 του Κανονισμού 2, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 - FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

Διαβάστε περισσότερα

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1 C 310/382 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 16.12.2004 34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση Σχέδιο Δράσης 2016-2018 Δέσμευση : Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προσιτότητας του Κοινοβουλίου στον πολίτη Στόχος: Ενίσχυση της διαφάνειας των κοινοβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018 ΣΧΕΤ.: Το από 2-1-2018 έγγραφό μας με θέμα «Οι τριάντα δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο χώρο του πολιτισμού το έτος 2017»: http://www.isotita.gr/οι-τριάντα-δράσεις-της-γενικής-γραμμα/.

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτεται για τις αντιπροσωπίες έγγραφο σχετικά με το ανωτέρω θέμα όπως εγκρίθηκε από το Συμβούλιο ΔΕΥ στις 20 Ιουλίου 2015.

Επισυνάπτεται για τις αντιπροσωπίες έγγραφο σχετικά με το ανωτέρω θέμα όπως εγκρίθηκε από το Συμβούλιο ΔΕΥ στις 20 Ιουλίου 2015. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Ιουλίου 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες αριθ. προηγ. εγγρ.: 10830/2/15

Διαβάστε περισσότερα

8668/16 MM/ακι/ΕΠ 1 DG E - 1C

8668/16 MM/ακι/ΕΠ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαΐου 2016 (OR. en) 8668/16 AUDIO 53 CULT 35 DIGIT 45 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων /

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Προς: όλα τα Λύκεια της Αττικής Θέμα: Πρόσκληση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) στην 25 η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ε.Κ.Ν.Ε. για την επιλογή της Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Λεμεσός, Κύπρος, 18 Μαΐου 2010

1 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Λεμεσός, Κύπρος, 18 Μαΐου 2010 1 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Λεμεσός, Κύπρος, 18 Μαΐου 2010 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Η Ευρωπαϊκή Ένωση Οι υποχρεώσεις - Νόμοι Τα δικαιώματα - Χρηματοδότηση Τα ευρωπαϊκά προγράμματα Θεματική κατανομή Συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ I. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2016 COM(2016) 816 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Tρέχουσα κατάσταση και πιθανή μελλοντική πορεία όσον αφορά την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1 ΠΡΟΟΙΜΙΟ Κατά τη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες στις 8 Νοεμβρίου 2006, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 25. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 732. Ευρωεκλογές 13 Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 25. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 732. Ευρωεκλογές 13 Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 732 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 2003. Γενική ιεύθυνση Πληρоφόρησης και ηβσίων Σ έσεων. www.europarl.eu.int VO Communication - QA-55-03-536-GR-C - ISBN:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ EL ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΩΡΕΑΝ Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποδέχεται επισκέπτες κάθε ηλικίας. Στο φυλλάδιο αυτό, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τα μέσα που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 15.10.2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ» ( ) Υποπρόγραμμα Πολιτισμός. Πρόσκληση υποβολής προτάσεων:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ» ( ) Υποπρόγραμμα Πολιτισμός. Πρόσκληση υποβολής προτάσεων: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ» (2014-2020) Υποπρόγραμμα Πολιτισμός Πρόσκληση υποβολής προτάσεων: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων EACEA 32/2019: Υποστήριξη για έργα ευρωπαϊκής συνεργασίας 2020 ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 24.9.2014 L 280/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 994/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Μαΐου 2014 για την τροποποίηση των παραρτημάτων VIII και VIIIγ του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Διαγωνισμού για τον σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας της διοργάνωσης: «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης»

Προκήρυξη Διαγωνισμού για τον σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας της διοργάνωσης: «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης» Προκήρυξη Διαγωνισμού για τον σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας της διοργάνωσης: «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης» 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διεξάγει διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του λογοτύπου του Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Διαβάστε περισσότερα

EACEA 23/2019: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου

EACEA 23/2019: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (0-00) ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEDIA ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: EACEA /09: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0217(COD) της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0217(COD) της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 21.12.2011 2011/0217(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας προς την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) 2.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 315/51 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΔΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (ASEAN)

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (ASEAN) Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Πολιτικών της Ένωσης ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (ASEAN) NT\790218EL.doc

Διαβάστε περισσότερα

7417/12 ΘΚ/νκ 1 DG H 1C

7417/12 ΘΚ/νκ 1 DG H 1C ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 8 Μαρτίου 2012 (13.03) (OR. en) 7417/12 JAI 154 SCHENGEN 20 COMIX 159 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ του: Συμβουλίου (Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις) με ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου /10/15 23/10/2015

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου /10/15 23/10/2015 Σελίδα 1/6 Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου 2015 17/10/15 23/10/2015 Όροι και Κανονισμοί 1) Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ) διοργανώνεται από το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 11.5.2016 L 121/11 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/699 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαΐου 2016 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2016, των δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για ορισμένα καθεστώτα άμεσης στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο 2012 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) και της Ευρωζώνης (17) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο 2012 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) και της Ευρωζώνης (17) - Στοιχεία της Eurostat ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) και της Ευρωζώνης (17)

Διαβάστε περισσότερα

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800813 Αρ. Φαξ: 22 800862 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0156/153. Τροπολογία. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0156/153. Τροπολογία. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 21.3.2019 A8-0156/153 153 Αιτιολογική σκέψη 5 (5) Η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτισμικής πολυμορφίας εξαρτάται από την ύπαρξη ακμαζόντων και ανθεκτικών πολιτιστικών και δημιουργικών τομέων που είναι σε

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

EACEA 30/2018: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου

EACEA 30/2018: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (0-00) ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEDIA ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: EACEA 0/08: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2016/2008(INI) 05.10.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ηλεκτρονική δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: δυναμικό και προκλήσεις (2016/2008(INI))

Διαβάστε περισσότερα

52η ιδακτική Ενότητα ΝΕΑ ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

52η ιδακτική Ενότητα ΝΕΑ ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ 52η ιδακτική Ενότητα ΝΕΑ ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ιευκρινίσεις, Συµπληρώσεις, Παρατηρήσεις 1. «Στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εισαγωγή Τα Εργαστήρια και οι Ομάδες Ερασιτεχνικής Δημιουργίας του Δήμου Καλλιθέας λειτουργούν αδιάλειπτα

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Ενημέρωσης για Ευρωπαϊκά Προγράμματα Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» 27 Νοεμβρίου 2018

Ημερίδα Ενημέρωσης για Ευρωπαϊκά Προγράμματα Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» 27 Νοεμβρίου 2018 Ημερίδα Ενημέρωσης για Ευρωπαϊκά Προγράμματα Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» 27 Νοεμβρίου 2018 Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη του κοινού ευρωπαϊκού χώρου μέσω της ανάπτυξης συνεργατικών δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

12671/17 ΑΒ/νικ 1 DGD 2C

12671/17 ΑΒ/νικ 1 DGD 2C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) 12671/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία αριθ. προηγ. εγγρ.: 12112/17 Θέμα: FREMP 99 JAI 847 COHOM 103 POLGEN 125 AUDIO

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 4.8.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 229/1 II (Ανακοινώσεις) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

7935/17 ΚΒ/γπ/ΕΠ 1 DG E - 1C

7935/17 ΚΒ/γπ/ΕΠ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Απριλίου 2017 (OR. en) 7935/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CULT 34 RELEX 290 DEVGEN 54 COMPET 236 ENFOCUSTOM 92 EDUC 131

Διαβάστε περισσότερα

37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής

37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής Αναλογιζόμενοι το μέλλον της Ευρώπης: Η βιώσιμη ανάπτυξη ως πολιτική επιλογή για τις επόμενες γενιές. 30 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2018 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. έγγραφο που συνοδεύει την. Πρόταση για

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. έγγραφο που συνοδεύει την. Πρόταση για ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 9.1.2009 SEC(2008) 3097 τελικό C6-0011/09 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ έγγραφο που συνοδεύει την Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.12.2014 COM(2014) 730 final ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ TIPS - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ TIPS - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ TIPS - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 Καλώς ήλθατε στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο του TIPS. Το πρώτο αυτό τεύχος αναφέρεται στους στόχους και τις δραστηριότητες του έργου και έχει σκοπό να προωθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμός. Νομική βάση

Πολιτισμός. Νομική βάση Πολιτισμός Η δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα του πολιτισμού συμπληρώνει την πολιτιστική πολιτική των κρατών μελών σε διάφορους τομείς: όπως για παράδειγμα, στην προστασία της ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις. Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού.

Απαντήσεις. Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού. Απαντήσεις 1. ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού. 100.225 Λόγω του ότι η απόφαση για µεταφορά του Κινηµατογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

#CedefopPhotoAward 2018 «Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση: διηγηθείτε την ιστορία σας»

#CedefopPhotoAward 2018 «Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση: διηγηθείτε την ιστορία σας» ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 16 Απριλίου 2018 #CedefopPhotoAward 2018 «Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση: διηγηθείτε την ιστορία σας» ΚΑΝΟΝΕΣ Το #CedefopPhotoAward είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από

Διαβάστε περισσότερα