editorial 10 september issue εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "editorial 10 september issue εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!"

Transcript

1 10 september issue

2 10 september issue Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης: Νίκος Πεκρίδης Η έκδοση αυτή διανέμεται δωρεάν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και απαγορεύεται η αναδημοσιευση και η πώληση αυτής. PWS Μελίνας Μερκούρη 18 Ελευθέριο, Θεσσαλονίκη τηλ Copyright Οι απόψεις που εκφράζονται στα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα τη γνώµη του PWSmagazine. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή μετάδοση µε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό µέσο όλης της ύλης ή µέρους της, χωρίς την άδεια του PWS. Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Τυχόν εµπορικά σήµατα δεσμεύονται από δικαιώµατα πνευµατικής ιδιοκτησίας των αντίστοιχών εταιριών ή οµίλων εταιριών. editorial Τελείωσαν τα σεµινάρια που οργανώσαµε σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Ρουµανία µε οµιλητή τον απίστευτο Jerry Ghionis. Για άλλη µια φορά απέδειξε πως πρέπει να είσαι πάντα ένα βήµα µπροστά και να εξελίσσεσαι!! Όσοι παρακολούθησαν τα σεµινάρια είδαν έναν ολοκληρωτικά νέο Jerry! Στο επόµενο τεύχος του περιδικού µας (που έρχεται σύντοµα, για να επανέλθουµε στους ρυθµούς µας) θα υπάρχει πλούσιο back stage φωτογραφικό υλικό από τα σεµινάρια αυτά! Τώρα σε αυτό το τέυχος έχουµε παρουσίαση του Mercoury Magaloudis και του δικού µας Γιώργου Παχούντη. Υπάρχει µια αναλυτική παρουσίαση για τα σχέδια του PWS για το 2013, που σε πείσµα της εποχής, σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Πάρτε επίσης µια πρώτη γεύση και για τα σεµινάρια και τους οµιλητές που θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό και στα επόµενα τεύχη θα έχουµε πιο αναλυτικές πληροφορίες. Ακόµα έχουµε το δεύτερο µέρος του άρθρου της Αλεξάνδρας Γούτα για τις φωτογραφίες που έχουν γράψει ιστορία, υπάρχει το καθιερωµένο άρθρο του Χάρη Σγουραµάλη µε το µοναδικό ύφος του, ένα αρκετά χιουµοριστικό (και όχι µόνο) άρθρο του Δηµήτρη Μανταλία και τα αποτελέσµατα στο διαγωνισµό φωτογραφίας µας! Θα τα ξαναπούµε σύντοµα... φιλικά Νίκος Πεκρίδης πρόσωπο: Mercury Magaloudis πρόσωπο: Γιώργος Παχούντης PWS 2013 Πολλά έπονται... Bridal Destination ένα άρθρο του Χάρη Σγουραμάλη Παιδικές ασθένειες του Δημήτρη Μανταλιά 11 ιστορίες που... άφησαν ιστορία!!! ένα άρθρο της Αλεξάνδρας Γούτα εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

3 πρόσωπα Mercury Megaloudis

4 Ο Μercury Magaloudis δηµιουργεί τέχνη, όχι απλά φωτογραφίες. Μετά από 20 χρόνια επαγγελµατικής σταδιοδροµίας, θεωρείται πλέον σαν ένας από τους πίο παθιασµένους και αναγνωρισµένους φωτογράφους στην Αυστραλία, δείχνοντας απίστευτο ζήλο για την δουλειά τους. Οι φωτογραφίες του στούντιο του, Megagraphics Photography, πήγαζουν από την ψυχή και διακρίνονται για το συναίσθηµα, την ευτυχία και τις έντονες αντιδράσεις που σου δηµιουργούν. Γι αυτό το λόγο οι εικόνες του έχουν κερδίσει µια πολύ µεγάλη µερίδα ανθρώπων παντού. Ο Μercury πιστεύει πως αν µια δουλειά δεν είναι αρκετά καλή, δεν θα πουλήσει. Ετσί η επαγγελµατική του φιλοσοφία είναι πως πάντα πρέπει να είσαι παθιασµένος µε αυτό που κάνεις. Να είσαι δηµιουργικός, εµπνευσµένος και να µην επαναπάυσεσαι. Αν καταφέρεις όλα τα παραπάνω, τότε η επιτυχία είναι απλά θέµα χρόνου, θα έρθει από µόνη της, εξηγεί. Επίσεις, ο Μercury είναι κριτής και λέκτορας σε πολλά σεµινάρια στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσµο. Πάντα προσπαθεί να βρεί τρόπου να εξελίσσει τη δουλέια του και τις γνώσεις του, ειδικά στο τοµέα της φωτογραφίας που έχει να κάνει µε τον άνθρωπο. Και πραγµατικά, αν ρωτήσεις οποιονδήποτε έχει κουβεντιάσει και συναναστραφεί µαζί του, σίγουρα θα σου πέι πως έχει µια ατελέιωτη όρεξη για οτιδήποτε κάνει. Τα πορτραίτα του είναι πάντα µοναδικά, µε ιδιαίτερο στυλ, προσωπικότητα και λεπτομέρεια. Πάντα περίεργος για την ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου και τις ιδιαίτερότητες του, καταφέρνει µε µοναδικό τρόπο να εντοπίσει και να αναδείξει την οµορφία που κρύβει µέσα του, την οµορφία που θα δώσει µια δυνατή εικόνα. Και µια δυνατή εικόνα είναι από µόνη της ένα έργο τέχνης. Ο Μercury έχει µία διαρκή εµµονή στο να ανακαλύπτει την όµορφη πλευρά αυτού του κόσµου που µας περιβάλλει. Και απολαµβάνει κάθε στιγµή που περνά πίσω από το φακό του! Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

5 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

6 μια μέτρια δουλειά δεν πουλάει... Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

7 Τι σε έσπρωξε να γίνεις φωτογράφος Μεγαλώνοντας εµπνέυστηκα και επηρεάστηκα από την αγάπη του παππού µου για την τέχνη µέχρι την στιγµή που βρέθηκα µέσα στο σκοτεινό θάλαµο του ξαδέλφου µου Γιώργου. Το τελευταίο πραγµατικά ήταν αυτό που µου αποκάλυψε το κόσµο της φωτογραφίας... Ελλήνικές ρίζες µε αγάπη για το µπουζούκι που ζεί και εργάζεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Πώς αναµειγνύονται όλα αυτά; Οι γονείς µου ήταν έλληνες της αιγύπτου που η καταγωγή τους ήταν από τη Σύµη. Αν και γεννήθηκα στην Αυστραλία, µεγάλωσα µε τις µυρωδιές από την κουζίνα της µητέρας µου που µαζί µε την ελληνική µουσική έγιναν τρόπος ζωής για εµένα. Και µεγαλώνοντας ανακάλυψα το µπουζούκι, που έγινε πάθος µου. Όταν ήµουν νεότερος προσπαθούσα να εδρεώσω την δουλειά µου και δεν είχα χρόνο σχεδόν για τίποτα. Φτάνοντας τα Να είσαι δηµιουργικός, εµπνευσµένος και να µην επαναπάυσεσαι. Αν καταφέρεις όλα αυτά, τότε η επιτυχία είναι απλά θέµα χρόνου θεωρούσα πως είναι αργά για να µάθω να παίζω. Τώρα στα 50 κατάλαβα πως ποτέ δεν είναι αργά για να µάθεις κάτι, και το να ακολουθώ αυτό που θέλω και θεωρώ σωστό ήταν κάτι που έκανα πάντα. Πως αντιµετωπίζεις τη φωτογραφία γάµου, σαν τέχνη ή αυστηρά επαγγελµατικά; Είναι ένα επάγγελµα που τυχαίνει να το λατρεύω, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψω. Οποιοσδήποτε ιχυρίζεται πως ένας επαγγελµατίας δεν µπορεί να είναι και καλλιτέχνης κάνει µεγάλος λάθος. Όλα τα ζευγάρια που µε επιλέγουν να τα φωτογραφήσω, το κάνουν για το καλλιτεχνικό ύφος που έχουν οι εικόνες µου και γιά το ξεχωριστό τρόπο που προσεγγίζω κάθε δουλεία µου. Μερικές φορές το να φωτογραφίζεις ένα ζευγάρι είναι πολύ δύσκολο. Ποιό είναι το µυστικό όπλο σου; Πραγµατικά µέχρι σήµερα δεν έχω αντιµετωπίσει κάποιο δύσκολο ζευγάρι. Ευτυχώς τα ζευγάρια µου έρχονται σε εµένα επειδή γνωρίζουν τι θέλουν. Αυτό δουλέυει αµφίδροµα. Ευτυχισµένοι πελάτες, ευτυχισµένοι φωτογράφοι. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

8 Κατα τη γνώµη, τι είναι αυτό που σε κατατάσει ανάµεσα στους µεγαλύτερους φωτογράφους της αυστραλίας; Το 2008 ανακυρύχθηκα σαν ο κορυφαίος φωτογράφος της Αυστραλίας και ήταν µια µεγάλη τιµή για εµένα. Πέρα από αυτό µου έχουν απονεµηθεί αρκέτα βραβεία και επαίνοι ακόµα. Όσοι ενδιαφέρεστε µπορείτε να ρίξετε µια µατιά στο µπλόγκ µου: Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα διαφορετικό είδος φωτογραφίας, ποίο θα επέλεγες; Ειλικρινά δεν ξεχωρίζω κάποιο είδος. Λαυτρέυω το γεγονός πως ή φωτογραφία δεν έχει όρια, και από την στιγµή που κρατώ µια φωτογραφική στα χέρια µου, µπορώ να κάνω και να φτάσω όπου θέλω. Τα αγαπώ όλα......να διαθέτεις την ικανότητα να διακρίνεις και να φωτογραφίσεις την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, αυτό είναι το δύσκολο... Φωτογράφος πορτραίτων εναντίον φωτογράφου γάµου! Εδώ στην Αυστραλία, το πορτραίτο είναι µια µεγάλη υπόθεση. Το να διαθέτεις την ικανότητα να διακρίνεις και να φωτογραφίσεις την προσωπικότητα το κάθε ανθρώπου, αυτό είναι το δύσκολο. Και τη σηµερινη εποχή έχουν αυξηθεί οι οικογένειες που αναζητούν κάποιο φωτογράφο για να τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και να τους προσφέρει ένα µοναδικό άλµπουµ µε οικογενειακές φωτογραφίες. Σχέδια για το µέλλον; Προσανατολίζοµαι περισσότερο στο βίντεο, ειδικά στους γάµους είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να καταγράφεις όλο το γεγονός. Έχω δηµιουργήσει ένα πανέµορφο βίντεο από ένα πρόσφατο γάµο που ανέλαβα στην Ελλάδα, µε όλες τις δυνατές στιγµές, του χορούς και το γλέντι. Πραγµατικά θα ήθελα να το κάνω αυτό περισσότερο στο µέλλον. Και ελπίζω να καταφέρω να εργαστώ περισσότερο στην Ελλάδα, ίσως ακόµα και για 6 µήνες απολαµβάνοντας ένα δροσιστικό ουζάκι! Παρακαλώ μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματία στο μπλογκ μου: Ευχαριστούμε Mercury. Η ευχαρίστηση είναι όλη δική μου! Ο Μercury Megaloudis Θα είναι ομιλητής στο 3o Convention που θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου στην Αθήνα! Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

9 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

10 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

11 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

12 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

13 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

14

15 πρόσωπα Γιώργος Παχούντης

16 Ο Γιώργος Παχούντης είναι ο Γιώργος Παχούντης! Αυτό τα λέει όλα. Μοναδικός φωτογράφος και άνθρωπος, σε κερδίζει αµέσως. H ουσία όλων τελικά! Είναι από τους ανθρώπους που λές αυτόν θα το ήθελα για φίλο µου!. Πολλοί από εσάς που ήδη τον γνωρίζετε σίγουρα συµφωνείτε σε αυτό. Και µε κάποιο περίεργο τρόπο αυτό καταφέρνει να το περνά στις φωτογραφίες του. Χώρις φλυαρίες, χώρις εφέ, χωρίς σάλτσες... Εικόνες δυνατές και συνάµα οικίες. Στιγµές ανθρώπινες που ίσως αλλιώς τις ξεχνούσαµε ή δεν τις παρατηρούσαµε ποτέ. Μια λεπτοµέρια και µια οπτική που δεν την είχαµε στο νού, αλλά που τελικά οχι µόνο υπάρχει αλλά σου γεννά συναισθήµατα έντονα. Ένα φωτογραφικό deja vu! Θα θέλαµε πολύ, την µίνι συνέντευξη που ακολουθεί, να την είχαµε κάνει παρέα µε ένα χαλαρωτικό καφεδάκι. Όµως οι υποχρεώσεις πολλές και οι αποστάσεις µεγάλες... Έτσι αρκεστήκαµε στην µεσολάβηση του διαδικτύου και τον ρωτήσαµε µερικά σύντοµα πράγµατα. Αρχικά το πώς και το γιατί ασχολήθηκε µε την φωτογραφία και ειδικά µε τη φωτογραφία γάµου. Το πόσο έπαιξε ρόλο η παραµονή του και η εργασία του στην Αµερική. Επίσης αν θεωρεί τον ευατό του ροµαντικό φωτογράφο ή των επάλξεων. Θα άλλαζε άραγε κάτι στη φ. γάµου και πόσο ζόρικο τελικά είναι αυτό το επάγγελµα, η συνεχής τριβή µε αγχωµένα ζευγάρια; Ακόµα θελήσαµε να µάθουµε πως κατα τη γνώµη του αντιµετωπίζεται σήµερα ο φ. γάµου και αν θα διάλεγε κάποιο άλλο είδος φωτογραφίας στο µέλλον. Και καταλήξαµε στην ερώτηση ταµπού αυτής της εποχής. Ελλάδα ή εξωτερικό; Και αφού πήραµε µια ανάσα, καταγράψαµε τα παρακάτω... Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

17 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

18 Με την φωτογραφια ασχολουµαι σοβαρα απο τα 19 µου, σαν ερωτας και σαν διεξοδος, αργοτερα και σαν επαγγελµα. Η φωτογραφια γαµου εµφανιστηκε αργοτερα στην ζωη µου ( ) µια που αργησα πολυ να την δεχτω, σαν παραµυθιασµενο παιδι της σχολης, την εβλεπα σαν ξεπεσµο, µια που τοτε οι φωτογραφοι γαµου ηταν κατα κυριο λογο διεκπεραιωτες. Οσο ζουσα και εργαζοµουν στην Αµερικη ειχα αλλα ονειρα, µε ενδιεφερε πολυ το φωτογραφικο πορτραιτο. Θεωρω τον εαυτο µου φωτογραφο των επαλξεων, ηταν επιλογη µου απο την αρχη αυτο, µια που θεωρητικα µε την αποκτηση ενος M.F.A ( Μaster of fine Arts ) θα ειχα µια επαγγελµατικη διεξοδο στην εκπαιδευση, κατι που απο την αρχη δεν ηθελα. Προτιμούσα να το κάνω αντί να το διδάσκω. Στην ερωτηση εαν θα ηθελα να υπήρχε κατι που να µπορουσαµε να αλλαζαµε στην φωτογραφια γαµου, ναι πολλα, αλλα ηδη εχουµε καταφερει οι ελληνες επαγγελµατιες αρκετα, και µονο µε την δουλεια µας θα καταφερουµε περισσοτερα. Η οικονοµικη κριση ειναι προβληµα αλλα ταυτοχρονα δυναµη εξελιξης της τεχνης µας µια που θα µας αναγκασει να προσφερουµε καλυτερες υπηρεσιες στους πελατες µας. Για µενα η φωτογραφια ειναι µια και δεν την χωριζω πλεον σε κατηγοριες οπως παλαιοτερα. Εαν κατι µου κραταει το ενδιαφερον στην φωτογραφια γαµου ειναι η θετικη ατµοσφαιρα και η ενεργεια που εισπραττω απο τον κοσµο, και η δυνατοτητα που ετσι εχω να κανω ενα ειδους πορταιτο, που ειναι και η προτιµηση µου. Ο κοσµος πλεον µας αντιµετωπιζει πολυ καλυτερα, ειδικα σε σχεση µε παλαιοτερα, µια που οι Ελληνες φωτογραφοι σαν συνολο εχουµε κανει τεραστια αλµατα στην ποιοτητα της δουλειας µας αρα και απολαµβανω κοµµατι της εκτιµησης που ολοι µας κερδισαµε σιγα σιγα απο τους ανθρωπους. Πλεον δεν ντρεποµαι να λεω οτι φωτογραφιζω γαµους. Στο ερωτηµα Ελλαδα ή εξωτερικο, αστειο θα σας φανει, αλλα νοµιζω οτι την εχουµε καλα ακοµα εµεις οι ελληνες φωτογραφοι! Ο αµειλικτος ανταγωνισµος που θα προκυψει θα δηµιουργησει και καποιους αριστους επαγγελµατιες, κατι που ηδη βλεπω την εµφανιση του σαν ειδος! Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

19 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

20 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

21 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

22 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

23 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

24

25 Θεωρείς πως οι φωτογραφίες σου έχουν κάτι να πουν! x θα σε ενδιέφερε να τις µοιραστείς µαζί µας; Αυτή η έκδοση σκοπό δεν έχει να προβάλει µόνο την κοινότητα του PWS και τους φωτογράφους που συµµετέχουν σε αυτή. Από την αρχή θέλαµε να εξυπηρετεί και άλλο ένα σκοπό. Να µπορεί όποιος φωτογράφος θέλει, ακόµα και αν δεν ανήκει στο PWS αλλά και σε κάποιο αντίστοιχο σωµατείο, να προβάλει τη δουλειά του! Να δίνεται η δυνατότητα να κάνει γνωστό το έργο του σε συναδέλφους και γενικά σε οποιονδήποτε διαβάσει αυτή την έκδοση. Έτσι λοιπόν θα χαρούµε πολύ να προβάλουµε στην αντίστοιχη στήλη που θα υπάρχει στο περιοδικό µας οποιοδήποτε φωτογράφο, επαγγελµατία και µη. Ακόµα και αν η φωτογραφία του δεν σχετίζεται µε τον τοµέα της φωτογραφίας γάµου. Θεωρούµε πως µέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θα προάγουµε από την πλευρά µας όσο µπορούµε την φωτογραφία στην Ελλάδα και όλοι µαζί θα βάλουµε ένα µικρό λιθαράκι στην νέα πραγµατικότητα που δηµιουργείται γύρω µας. Όσοι ενδιαφέρεστε µπορείτε να έρθετε σε επαφή µαζί µας ή να αποστείλετε δείγµα της δουλειάς σας στο του PWS. Ευχαριστούμε πολύ! x [www.photoweddingstories.com]

26

27 εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

28 Εμείς, οι άνθρωποι της ομάδας του PWS, θεωρούμε πως η εξέλιξη και η γνώση είναι τα βασικά συστατικά για την συνταγή της επιτυχίας. Μέσω σεμιναρίων, διαγωνισμών και ιστοσελίδων προβολής νομίζουμε πως έχουμε συνεισφέρει αρκέτα στην ανάδειξη της φωτογραφίας γάμου στην χώρα μας. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να συμβάλουμε ουσιαστικά σε όλους τους τομείς.

29 2013 Το 13 είναι ένας αριθμός ταμπού. Ετσί λοιπόν εμείς αποφασίσαμε πως το 2013 είναι μια καλή ευκαιρία για να παμε, σε πείσμα των καιρών, το PWS ένα μεγάλο βήμα παρακάτω και να προσφέρουμε σε όλα τα μέλη μας πολλά περισσότερα.

30 2013 η αξία του δωρεαν! Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως η συνδρομή για τα νέα και τα ήδη υπάρχοντα μέλη του PWS για το 2013 ορίστηκε σε 3 δόσεις των 150 ευρώ. Και ναί, υπάρχει μια αύξηση! Όμως αυτή η αύξηση ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ όλα αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια...

31 2013

32 η αξία τουδωρεαν! Η συμμετοχή σε όλα τα διήμερα και μονοήμερα σεμινάρια του PWS για το 2013 θα είναι ΔΩΡΕΑΝ! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε μέλος θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει όσα σεμινάρια θέλει, σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και αν αυτά επαναληφθουν σε διαφορετικά μέρη. Και φυσικά μπορεί και να παρακολουθήσει και τα σεμινάρια εκτός Ελλάδας.Επίσης θα έχει μια σημαντική έκπτωση σε όλες τις μέρες του 3ου convention που θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου στην Αθήνα

33 2013

34 2013 η αξία τουδωρεαν! + extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! Έκπτωση 50% στα σεμινάρια σε επιπλέον άτομα που ανήκουν στο studio του μέλους. Ειδικές εκπτώσεις σε όλα τα είδη του Ειδική έκπτωση 10% σε όλα τα προιόντα Nikon. Έκπτωση 15% στα σεμινάρια του Convention. Έκπτωση 20% στους ετήσιους διαγωνισμούς φωτογραφίας,άλμπουμ και βίντεο.

35 Yervant Keda Z. Feng Roberto Balasco Sergey Ivanov Adam Alex Sam Schiarrino Martin Grahame Duhn Dennis Orchard Michael Greenberg Mercury Megaloudis CM leung Χρήστος Κοντσαλούδης Σάκης Μπατζάλης Νίκος Βασιλάκης Θάνος Ασφής Τάσος Βασιλειάδης Νίκος Πεκρίδης σεμινάρια 2013 Αθήνα Θεσσαλονίκη Βουκουρέστι Κωνσταντινούπολη Κύπρος Ρόδος Ηράκλειο Σικελία Πορτογαλία Ιανουάριος Απρίλιος Μαϊος Οκτώβριος το PWS διατηρεί το δικαιωμα να μεταβάλει τις ημερομηνιες, τον τόπο και τους ομιλητές των σεμιναρίων.

36 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! προβολή μελών

37 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! προβολή μελών Η παρουσία κάθε φωτογράφου στο διαδίκτυο και η προώθηση του μέσα από αυτό είναι πλέον αυτονόητα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τους επόμενους μήνες. Μέσα στο 2012, το PWS (PhotoWeddingStories) προχώρησε στην δημιουργία του μιας ιστοσελίδας που έχει διπλό ρόλο. Πρωτον, να αποτελέσει εργαλείο για κάθε υποψήφιο ζευγάρι, το οποίο μπορεί να αναζητήσει το φωτογράφο του ακόμα και γεωγραφικά! Και δεύτερον να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε φωτογράφο να προβάλει την δουλειά του παρέα με κορυφαίους φωτογράφους του χώρου! Ακόμα υπάρχει αρχείο με όλα τα τεύχη του PWSmagazine, ενώ ετοιμάζεται και το αντίστοιχο blog. Δυνατότητα εγγραφής και συμμετοχής στον διαγωνισμό του χωρίς χρέωση και με απεριόριστες προσπάθειες. Ετήσια δωρεάν συνδρομή στο διαδικτυακό περιοδικό PWSmagazine Χρήση του λογότυπου του PWS σε προσωπικές ιστοσελίδες και έντυπα προβολής. Διάθεση ανάλογου sticker για καταστήματα και studios.

38 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! μια νομική γνωμη Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα συνεργασίας με τους πελάτες τους, οικονομικής κυρίως φύσεως. Επίσης αρκετοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς δικαιώματα τους ανήκουν, πνευματικής φύσεως. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα ήταν χρήσιμος ένας νομικός σύμβουλος, διαθέσιμος σε όλα τα μέλη του PWS. Και το πραγματοποιήσαμε... Ήρθαμε σε επαφή με έμπειρο και γνωστό σε εμάς δικηγόρο, του αναλύσαμε τις σκέψεις μας και τις ανάγκες που έχουμε σαν φωτογράφοι, με βάση αυτά που κάποια στιγμή όλοι συναντάμε. Και πλέον θα είναι διαθέσιμος να παρέχει συμβουλές και ποιες οι κινήσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάθε φωτογράφος που αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Λεπτομέριες για αυτό το νεο κομμάτι του PWS θα ανακοινωθούν σύντομα μεσα απο newsletter και το επόμενο τευχός του pwsmagazine.

39 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! ταυτοτητα + εικονα Αναβαθμίστε την εικόνα σας. Στο διαδίκτυο αλλά και στα έντυπά σας! Το παράθυρο μας προς τον έξω κόσμο. Το λογότυπο. Η ιστοσελίδα μας. Η εικόνα που προωθεί και υποστηρίζει την δουλειά μας. Αν παρατηρήσουμε γύρω μας, όλα τα πετυχημένα brands έχουν ένα δυνατό branding. Με απλά λόγια. Πόσο όμορφα ή άσχημα δείχνει ένας καλοντυμένος ή όχι άνθρωπος. Πόσο προσέχουμε το ντύσιμό μας, να προδιαθέτουμε θετικά τους πελάτες μας. Ένα δυνατό logo, μια όμορφή κάρτα και ένα εθιστικό site είναι τα νέα, γυαλιστερά και κολαριστά ρούχα της δουλειάς μας! Το PWS σε συνεργασία με την δημιουργική ομάδα nothing2crazy θα προσφέρει σε όλα τα μέλη του σημαντικά μειωμένες τιμές σε όλα τα κομμάτια της οπτικής επικοινωνίας. 25% έκπτωση στη δημιουργία Corporate ID ή επανασχεδιασμού του 25% έκπτωση και δώρο βασικό πακέτο SEO σε επανασχεδιασμό, customization ή δημιουργία οποιουδήποτε site/blog

40 Κείμενο/φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σγουραμάλης https://www.facebook.com/syngrafo D estination B ridal και άλλες ιστορίες ταξιδιωτικής τρέλας! Κορυφαίοι και αγαπηµένοι προορισµοί για φωτογράφιση και ευκαιρία για ξεσάλωµα. Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

41 D estination ridal Σαντορίνη, θα σκεφτούν πολλοί...χµµµµ γιατί όχι? Ο σεισµός έχει και τα καλά του! Είναι όµως κορυφαίο µέρος για νύφες? Και για ποιες νύφες µιλάµε? Όπως θα καταλάβατε, τους γαµπρούς τους αφήνω απέξω, όλοι ξέρουµε ότι είναι αναγκαίο κακό σε ένα γάµο. Το παράδειγµα της Σαντορίνης είναι πολύ καλό, εφόσον υπάρχουν τα χρήµατα εκ µέρους του πελάτη για να τα διαθέσει, οπότε αυτοµάτως, αφήνουµε µια ΠΟΛΥ µεγάλη µερίδα κόσµου, απέξω. Αυτό το αίσθηµα αδυναµίας είναι πιο έντονο σε εµάς τους Έλληνες επειδή είναι µέσα στην επικράτειά µας, αλλά το κόστος µετακίνησης είναι πολύ υψηλό. Αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ ωραία µέρη στην υπόλοιπη Ελλάδα για να βγει ο κόσµος ωραίες φωτογραφίες. Τί τη κάνει όμως ξεχωριστή τη κάθε Σαντορίνη τον κάθε Μεσαιωνικό Πύργο της Σκωτίας, της Γερμανίας, τη κάθε φυσική ομορφιά? Πέρα από το υποκειμενικό του θέματος, υπάρχει το αντικειμενικό. Στη Σαντορίνη, ακόμα και να φωτογραφίσεις μια νύφη με το δάχτυλο στη μύτη, το φόντο θα τη κάνει ξεχωριστή και υπέροχη. Θέλουμε Σαντορίνες για να είμαστε πιο σίγουροι για το αποτέλεσμα με λιγότερο Κείμενο-φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σγουραμάλης Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS. Copyright &view=article&id=140&ltemid=164&lang=el

42 D estination ridal κόπο. Το περπάτημα και τη σωματική κούραση δεν τα υπολογίζω, αυτά θα υπάρξουν παντού. Θέλουμε Κάστρα για το ασυνήθιστο και επιβλητικό της ομορφιάς που προσθέτουν σε σύγκριση με ένα άλλο μέρος. Τις Σαντορίνες της γης τις παρομοιάζω με το στερεότυπο της ξανθιάς χαζής πανέμορφης γυναίκας η οποία δε χρειάζεται να κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να τη θαυμάσουν. Υπάρχει για να είναι όμορφη. Αυτό εκμεταλλεύεται ένας φωτογράφος, την ομορφιά που παρέχει απλόχερα και η οποία θα απογειώσει τη φωτογραφία. Σε τέτοια μέρη, ξεκινάμε με γκολ από τα αποδυτήρια, εφόσον ο πελάτης πριν καν αρχίσουμε είναι θετικά προδιατεθειμένος και κυρίως, προκατειλημμένος! Άλλωστε, για αυτό τα έσκασε χοντρά για να κάνει το ταξίδι! Αν το καλοσκεφτούμε όμως, ενώ στα συνηθισμένα μέρη, ο άνθρωπος πίσω από το φακό προσπαθεί να λειτουργήσει στο μέγιστο για να ξεζουμίσει όλες τις προοπτικές του φωτός, των γραμμών, των σχεδίων, προσπαθεί να φανταστεί πως θα μπορέσει να συνθέσει το ασυνήθιστο και όμορφο με αυτά που βρίσκει γύρω του, στις Σαντορίνες της γης ΔΕΝ παίζει τον αρχηγό, τον έχων το γενικό πρόσταγμα, αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα. Υποτάσσεται στη Σαντορίνη, είναι εκεί για να την υπηρετήσει, νιώθει την υποχρέωση να ξανατραβήξει ό,τι έχει ξανατραβηχτεί. Δεν έχει μεγάλα περιθώρια εξερεύνησης. Ο ΚΑΝΟΝΑΣ είναι να φανεί η κλασική Σαντορίνη και μετά, ίσως, να ανακαλύψει τις άγνωστες ομορφιές της. Μαζί με τα καλά, στη ζωή, παίρνεις και τα κακά. Οι Σαντορίνες του κόσμου μας βοηθάν και μας διευκολύνουν να εντυπωσιάσουμε υποχρεώνοντας μας πολλές φορές να τις υπηρετήσουμε. Για να συνειδητοποίησουμε τον δεύτερο ρόλο μας όμως, θα πρέπει να την έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές, οπότε μέχρι τότε απολαμβάνουμε τη μαγεία της. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε ποτέ, τότε μας ενδιαφέρει μόνο το χρήμα. Κείμενο-φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σγουραμάλης

43 Τώρα µπορείτε να προβάλετε το όνοµά σας δίπλα στα µεγαλύτερα ονόµατα της παγκόσµιας φωτογραφίας γάµου και να επεκτείνετε τις φωτογραφικές σας δραστηριότητες σε όλο τον κόσµο. Ήδη πολλοί Έλληνες έχουν υπερβεί την Ελληνκή επικράτεια και ταξιδεύουν σε άλλους τόπους κάνοντας αυτό που αγαπούν περισσότερο. Γίνετε μέλος στο και κερδίστε 50 έκπτωση!σεμινάριο σε οποιοδήποτε του PWS

44 Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο θα ήταν μοναδικό. Σήκωσε τη μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το «κλικ» έγραψε ιστορία. Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Την ώρα που φωτογράφιζε, το γεγονός θα δεν ήταν ήταν μοναδικό. ακόμη, σε Σήκωσε πολλές τη περιπτώσεις, μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το καταγεγραμμένη ιστορία. Ήταν απλά επικαιρότητα. «κλικ» έγραψε Όμως, ιστορία. η αποτύπωσή του σε φιλμ το έκανε τμήμα της παγκόσμιας κουλτούρας, Την ώρα επαληθεύοντας που φωτογράφιζε, τη συνδρομή το γεγονός της δεν ήταν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, φωτογραφίας ως μέσου αποτύπωσης της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Υπάρχουν φωτογραφίες Ο φωτογράφος καταγεγραμμένη που «έπιασαν» ήταν εκεί, τον ακριβώς ιστορία. κόσμο τη την στιγμή ώρα Ήταν που απλά που έπρεπε. επικαιρότητα. άλλαζε. Διαισθάνθηκε Όμως, ότι η αποτύπωσή το κάδρο του σε φιλμ Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη θα ήταν ματιά. μοναδικό. το έκανε Άλλες Σήκωσε τμήμα αποτυπώνουν τη μηχανή της παγκόσμιας φαινομενικά και εστίασε κουλτούρας, ασήμαντα το «σωστό» επαληθεύοντας δευτερόλεπτο. τη Το συνδρομή της γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν «κλικ» έγραψε φωτογραφίας το μάτι. ιστορία. ως μέσου αποτύπωσης της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Ορισμένες είναι τόσο σκληρές που προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν Την ώρα την που κοινή φωτογράφιζε, Υπάρχουν γνώμη, με αποτέλεσμα το γεγονός φωτογραφίες Ο φωτογράφος να δεν κινητοποιηθούν ήταν που ακόμη, «έπιασαν» ήταν εκεί, σε πολλές τον ακριβώς κόσμο περιπτώσεις, τη την στιγμή ώρα που που έπρεπε. άλλαζε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο ολόκληρες κυβερνήσεις. καταγεγραμμένη Κάποιες ιστορία. «μιλάνε» Ήταν απλά με την επικαιρότητα. πρώτη θα ήταν ματιά. μοναδικό. Όμως, Άλλες Σήκωσε η αποτύπωσή αποτυπώνουν τη μηχανή του φαινομενικά και εστίασε σε φιλμ ασήμαντα το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και το κάποιες, έκανε τμήμα γεγονότα, οι φωτογράφοι της παγκόσμιας που όμως τις πλήρωσαν κουλτούρας, αιχμαλωτίζουν «κλικ» έγραψε πολύ (μα επαληθεύοντας το μάτι. ιστορία. Ορισμένες πολύ) τη συνδρομή είναι τόσο της σκληρές που θα ήταν μοναδικό. Σήκωσε τη μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το ακριβά Στο τεύχος αυτό φωτογραφίας του PWS Magazine ως προκαλούν. μέσου καταγράψαμε αποτύπωσης Πολλές ξεσήκωσαν Την ώρα την της ιστορία σύγχρονης την που κοινή φωτογράφιζε, «κλικ» έγραψε ιστορία. μιας σειράς ιστορίας γνώμη, της με ανθρωπότητας. αποτέλεσμα το γεγονός να δεν κινητοποιηθούν ήταν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, Ο Την φωτογραφιών ώρα που φωτογράφιζε, που έγραψαν το ιστορία. γεγονός Υπάρχουν ολόκληρες φωτογράφος Οι δεν περισσότερες φωτογραφίες κυβερνήσεις. ήταν εκεί, ακριβώς καταγεγραμμένη την ώρα ιστορία. που έπρεπε. Ήταν Διαισθάνθηκε απλά επικαιρότητα. ότι το κάδρο Όμως, η αποτύπωσή του σε φιλμ ήταν ακόμη, είναι που σε πασίγνωστες, πολλές «έπιασαν» περιπτώσεις, τον αλλά κόσμο η τη στιγμή που άλλαζε. θα καταγεγραμμένη ιστορία τους, το ιστορία. όνομα του Ήταν Κάποιες φωτογράφου απλά «μιλάνε» Όλες ήταν επικαιρότητα. ή με έχουν μοναδικό. του την ανθρώπου Όμως, πρώτη ενδιαφέρον. Σήκωσε η ματιά. Και το τη αποτύπωσή που Άλλες κάποιες, έκανε μηχανή τμήμα απεικονίζεται, του αποτυπώνουν οι και φωτογράφοι εστίασε της παγκόσμιας το σε φιλμ το φαινομενικά τις «σωστό» πλήρωσαν κουλτούρας, δευτερόλεπτο. ασήμαντα πολύ (μα επαληθεύοντας πολύ) Το τη συνδρομή της «κλικ» το «παρασκήνιο», έκανε τμήμα παραμένουν της παγκόσμιας γεγονότα, εν πολλοίς κουλτούρας, που ακριβά έγραψε άγνωστα. όμως επαληθεύοντας αιχμαλωτίζουν Στο τεύχος ιστορία. αυτό φωτογραφίας Καλή ανάγνωση το του τη μάτι. PWS συνδρομή (και Ορισμένες Magazine ως μέσου έμπνευση της είναι καταγράψαμε αποτύπωσης τόσο σκληρές την της ιστορία σύγχρονης που μιας σειράς ιστορίας της ανθρωπότητας. Την φωτογραφίας στο κλικ). ως μέσου αποτύπωσης προκαλούν. της Πολλές φωτογραφιών ώρα που φωτογράφιζε, σύγχρονης ξεσήκωσαν που ιστορίας την έγραψαν το της κοινή ανθρωπότητας. γνώμη, ιστορία. γεγονός Υπάρχουν με αποτέλεσμα Οι δεν περισσότερες φωτογραφίες ήταν ακόμη, να κινητοποιηθούν είναι που σε πασίγνωστες, πολλές «έπιασαν» περιπτώσεις, τον αλλά κόσμο η τη στιγμή που άλλαζε. καταγεγραμμένη Υπάρχουν φωτογραφίες ολόκληρες που Ο φωτογράφος «έπιασαν» κυβερνήσεις. ιστορία τους, το ιστορία. όνομα του Ήταν Κάποιες φωτογράφου απλά «μιλάνε» επικαιρότητα. ή με του την ανθρώπου Όμως, πρώτη η ματιά. αποτύπωσή που Άλλες απεικονίζεται, του αποτυπώνουν σε φιλμ το φαινομενικά ασήμαντα το τον ήταν κόσμο εκεί, ακριβώς τη στιγμή την που ώρα άλλαζε. έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη Όλες έχουν ματιά. θα ήταν ενδιαφέρον. «παρασκήνιο», έκανε τμήμα Άλλες μοναδικό. αποτυπώνουν Και Σήκωσε κάποιες, παραμένουν της παγκόσμιας γεγονότα, φαινομενικά τη οι μηχανή φωτογράφοι εν πολλοίς κουλτούρας, που και ασήμαντα εστίασε τις άγνωστα. όμως επαληθεύοντας αιχμαλωτίζουν πλήρωσαν Καλή το «σωστό» πολύ ανάγνωση το τη μάτι. συνδρομή δευτερόλεπτο. (μα πολύ) (και Ορισμένες έμπνευση της είναι τόσο σκληρές που φωτογραφίας Το γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν ακριβά «κλικ» Στο το τεύχος στο κλικ). ως μέσου αποτύπωσης προκαλούν. της Πολλές σύγχρονης ξεσήκωσαν ιστορίας την της κοινή ανθρωπότητας. γνώμη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν έγραψε μάτι. Ορισμένες αυτό ιστορία. του PWS είναι Magazine τόσο σκληρές καταγράψαμε που την ιστορία μιας σειράς Υπάρχουν φωτογραφίες ολόκληρες που «έπιασαν» κυβερνήσεις. τον κόσμο τη στιγμή που άλλαζε. προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν φωτογραφιών την Την κοινή ώρα γνώμη, που που έγραψαν φωτογράφιζε, με αποτέλεσμα ιστορία. το να Οι γεγονός κινητοποιηθούν περισσότερες δεν ήταν είναι ακόμη, πασίγνωστες, σε πολλές αλλά περιπτώσεις, η Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη Όλες έχουν ματιά. ενδιαφέρον. Άλλες αποτυπώνουν Και κάποιες, φαινομενικά οι φωτογράφοι ασήμαντα τις πλήρωσαν πολύ (μα πολύ) ολόκληρες κυβερνήσεις. ιστορία καταγεγραμμένη τους, το όνομα του ιστορία. φωτογράφου Ήταν απλά ή επικαιρότητα. του ανθρώπου Όμως, που η απεικονίζεται, αποτύπωσή του το γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν ακριβά Στο το τεύχος μάτι. Ορισμένες αυτό του PWS είναι Magazine τόσο σε σκληρές φιλμ καταγράψαμε που την ιστορία μιας σειράς Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και «παρασκήνιο», κάποιες, το έκανε οι φωτογράφοι παραμένουν τμήμα της τις παγκόσμιας εν πλήρωσαν πολλοίς πολύ άγνωστα. κουλτούρας, (μα πολύ) Καλή επαληθεύοντας ανάγνωση (και τη έμπνευση προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν φωτογραφιών την κοινή γνώμη, που έγραψαν με αποτέλεσμα ιστορία. συνδρομή να Οι κινητοποιηθούν περισσότερες της είναι πασίγνωστες, αλλά η ακριβά Στο τεύχος αυτό του στο PWS κλικ). φωτογραφίας Magazine ολόκληρες καταγράψαμε ως μέσου κυβερνήσεις. αποτύπωσης την ιστορία ιστορία της μιας τους, σύγχρονης σειράς το όνομα ιστορίας του φωτογράφου της ανθρωπότητας. ή του ανθρώπου που απεικονίζεται, το φωτογραφιών που έγραψαν ιστορία. Οι Υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες είναι Ο φωτογράφος πασίγνωστες, που «έπιασαν» ήταν αλλά εκεί, η τον ακριβώς κόσμο τη την στιγμή ώρα που που έπρεπε. άλλαζε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Όλες έχουν ενδιαφέρον. ιστορία τους, το όνομα του φωτογράφου Κάποιες «μιλάνε» ή του ανθρώπου με την πρώτη θα που ήταν Και «παρασκήνιο», ματιά. απεικονίζεται, μοναδικό. κάποιες, οι Άλλες Σήκωσε φωτογράφοι παραμένουν αποτυπώνουν το τη μηχανή τις εν πλήρωσαν πολλοίς φαινομενικά και εστίασε πολύ άγνωστα. ασήμαντα το (μα «σωστό» πολύ) Καλή ανάγνωση (και έμπνευση δευτερόλεπτο. Το ακριβά Στο τεύχος «παρασκήνιο», παραμένουν εν πολλοίς γεγονότα, άγνωστα. που όμως Καλή αιχμαλωτίζουν ανάγνωση «κλικ» αυτό του στο έγραψε PWS κλικ). (και το έμπνευση μάτι. ιστορία. Magazine καταγράψαμε την ιστορία μιας σειράς έγραψε ιστορία. φωτογραφιών που Ορισμένες είναι τόσο σκληρές που στο κλικ). προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν Την έγραψαν ώρα την που ιστορία. κοινή φωτογράφιζε, Οι περισσότερες γνώμη, με αποτέλεσμα το γεγονός είναι να δεν πασίγνωστες, κινητοποιηθούν ήταν ακόμη, αλλά σε πολλές η περιπτώσεις, ιστορία τους, το όνομα Ο ολόκληρες φωτογράφος κυβερνήσεις. ήταν εκεί, ακριβώς καταγεγραμμένη του φωτογράφου την ώρα ιστορία. ή που έπρεπε. Ήταν του ανθρώπου Διαισθάνθηκε απλά επικαιρότητα. που απεικονίζεται, ότι το κάδρο Όμως, η αποτύπωσή το του σε φιλμ «παρασκήνιο», παραμένουν θα Όλες ήταν έχουν μοναδικό. ενδιαφέρον. Σήκωσε Και το τη κάποιες, έκανε εν μηχανή τμήμα πολλοίς οι και φωτογράφοι εστίασε της παγκόσμιας άγνωστα. Καλή το τις «σωστό» πλήρωσαν κουλτούρας, ανάγνωση δευτερόλεπτο. πολύ (μα επαληθεύοντας (και έμπνευση πολύ) Το τη συνδρομή της στο κλικ). «κλικ» ακριβά έγραψε Στο τεύχος ιστορία. αυτό φωτογραφίας του PWS Magazine ως μέσου καταγράψαμε αποτύπωσης την της ιστορία σύγχρονης μιας σειράς ιστορίας της ανθρωπότητας. Την φωτογραφιών ώρα που φωτογράφιζε, που έγραψαν το ιστορία. γεγονός Υπάρχουν Οι δεν περισσότερες φωτογραφίες ήταν ακόμη, είναι που σε πασίγνωστες, πολλές «έπιασαν» περιπτώσεις, τον αλλά κόσμο η τη στιγμή που άλλαζε. καταγεγραμμένη ιστορία τους, το ιστορία. όνομα του Ήταν Κάποιες φωτογράφου απλά «μιλάνε» επικαιρότητα. ή με του την ανθρώπου Όμως, πρώτη η ματιά. αποτύπωσή που Άλλες απεικονίζεται, του αποτυπώνουν σε φιλμ το φαινομενικά ασήμαντα το «παρασκήνιο», έκανε τμήμα παραμένουν της παγκόσμιας γεγονότα, εν πολλοίς κουλτούρας, που άγνωστα. όμως επαληθεύοντας αιχμαλωτίζουν Καλή ανάγνωση το τη μάτι. συνδρομή (και Ορισμένες έμπνευση της είναι τόσο σκληρές που φωτογραφίας στο κλικ). ως μέσου αποτύπωσης προκαλούν. της Πολλές σύγχρονης ξεσήκωσαν ιστορίας την της κοινή ανθρωπότητας. γνώμη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν Υπάρχουν φωτογραφίες ολόκληρες που «έπιασαν» κυβερνήσεις. τον κόσμο τη στιγμή που άλλαζε. Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη Όλες έχουν ματιά. ενδιαφέρον. Άλλες αποτυπώνουν Και κάποιες, φαινομενικά οι φωτογράφοι ασήμαντα τις πλήρωσαν πολύ (μα πολύ) γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν ακριβά Στο το τεύχος μάτι. Ορισμένες αυτό του PWS είναι Magazine τόσο σκληρές καταγράψαμε που την ιστορία μιας σειράς προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν φωτογραφιών την κοινή γνώμη, που έγραψαν με αποτέλεσμα ιστορία. να Οι κινητοποιηθούν περισσότερες είναι πασίγνωστες, αλλά η ολόκληρες κυβερνήσεις. ιστορία τους, το όνομα του φωτογράφου ή του ανθρώπου που απεικονίζεται, το Copyright Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και «παρασκήνιο», κάποιες, οι φωτογράφοι παραμένουν τις εν πλήρωσαν πολλοίς πολύ άγνωστα. (μα πολύ) Καλή ανάγνωση (και έμπνευση στο κλικ). Κείμενο: Αλεξάνδρα Γούτα ιστοριες που εμειναν στην... Ιστορια Μέρος Β Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο θα ήταν μοναδικό. Σήκωσε τη μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το «κλικ» Την ώρα που φωτογράφιζε, το γεγονός δεν ήταν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, καταγεγραμμένη ιστορία. Ήταν απλά επικαιρότητα. Όμως, η αποτύπωσή του σε φιλμ το έκανε τμήμα της παγκόσμιας κουλτούρας, επαληθεύοντας τη συνδρομή της φωτογραφίας ως μέσου αποτύπωσης της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Υπάρχουν φωτογραφίες που «έπιασαν» τον κόσμο τη στιγμή που άλλαζε. Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη ματιά. Άλλες αποτυπώνουν φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν το μάτι. Ορισμένες είναι τόσο σκληρές που προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν την κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ολόκληρες κυβερνήσεις. Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και κάποιες, οι φωτογράφοι τις πλήρωσαν πολύ (μα πολύ) ακριβά Στο τεύχος αυτό του PWS Magazine καταγράψαμε την ιστορία μιας σειράς φωτογραφιών που έγραψαν ιστορία. Οι περισσότερες είναι πασίγνωστες, αλλά η ιστορία τους, το όνομα του φωτογράφου ή του ανθρώπου που απεικονίζεται, το «παρασκήνιο», παραμένουν εν πολλοίς άγνωστα. Καλή ανάγνωση (και έμπνευση στο κλικ). Οι φωτογραφίες που δημοσιέυονται σε αυτό το άρθρο δεν ανοίκουν στο PWS. Το PWS χρησιμοποίει τις φωτογραφίες μόνο στα πλαίσια ιστορικής αναδρομής και δεν φέρει κανένα δικαίωμα σε αυτές εμπορικά.

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιχνίδια είναι δημιουργήματα του Ελληνικού πολιτισμού με ρίζες που φτάνουν στην

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιχνηλάτες ταξιδεύουν σε άγνωστα νερά

Οι ιχνηλάτες ταξιδεύουν σε άγνωστα νερά Οι ιχνηλάτες ταξιδεύουν σε άγνωστα νερά Μια φορά κι έναν καιρό μια παρέα από μαθητές και μαθήτριες που αγαπούσαν την περιπέτεια και ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι μακρινό.

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού Σταύρος Κούλας Γραφίστας - Πώς ορίζεται το επάγγελμά σας, και ποιες είναι οι παραλλαγές του; H γραφιστική είναι ένα επάγγελμα που ορίζει τη σχέση του ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία Εισαγωγή «Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα. Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.» Τόμας Κάρλαϊλ Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Τζήκου Βασιλική Το δίλημμα της Λένιας 1 Παραμύθι πού έχω κάνει στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε τίτλο: «Γνωρίζω το σώμα μου, το αγαπώ και το φροντίζω» με την βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Ο Ηλίας ανεβαίνει Ψηλά Ψηλότερα Κάθε Μάρτιο, σε μια Χώρα Κοντινή, γινόταν μια Γιορτή! Η Γιορτή των Χαρταετών. Για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Ημερομηνία 25/2/2015 Μέσο Συντάκτης Link diastixo.gr Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης http://diastixo.gr/sinentefxeis/xenoi/3524-william-landay ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Πιθανότατα αισθάνεστε πολύ αναστατωµένοι αφού λάβατε µια διάγνωση καρκίνου. Συνήθως είναι δύσκολο να αποδεχθείτε τη διάγνωση αµέσως και αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού

Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού Μένης Θεοδωρίδης Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού Η μικρή εισαγωγή στη φωτογραφική έκφραση για παιδιά 6-12 χρόνων που ακολουθεί, γράφτηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Μακρή EFIAP. Copyright: 2013 Michalis Makri

Μιχάλης Μακρή EFIAP. Copyright: 2013 Michalis Makri Μιχάλης Μακρή EFIAP Copyright: 2013 Michalis Makri Copyright: 2013 Michalis Makri Less is more Less but better Copyright: 2013 Michalis Makri Ο μινιμαλισμός ορίζεται ως η εξάλειψη όλων των στοιχείων που

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΩΤΙΤΣΑΣ - ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΑΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΩΤΙΤΣΑΣ - ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΩΤΙΤΣΑΣ - ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΑΣ Copyright Συνοδινού Ράνια Follow me on Twitter: @RaniaSin Smashwords Edition ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης.

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Στην αρχή της σεζόν ήσουν μεταξύ ομάδας νέων και πρώτης ομάδας. Τι σκεφτόσουν τότε για την εξέλιξη της χρονιάς; Στην αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Π Α Ρ Κ Ι Α Σ Τ Η Σ ΛΛΗΝΟΜΑΘΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ι Ρ Α Δ Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Σ 1 ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΤΩΝ Π Α Ρ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Ο συγγραφέας Θάνος Κονδύλης και το «Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015-10:2

Ο συγγραφέας Θάνος Κονδύλης και το «Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015-10:2 Ο συγγραφέας Θάνος Κονδύλης και το «Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015-10:2 Συνέντευξη στη Μαίρη Γκαζιάνη «Τελικά οι σύγχρονοι Έλληνες φέρουμε στο αίμα μας το dna των αρχαίων προγόνων

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Κάντε μεγάλα όνειρα, και αυτό που ονειρεύεστε, αυτό θα γίνετε. James Allen As A Man Thinketh Γιατί Το Κάνεις Αυτό;?... 5 Δουλέψτε Πιο Σκληρά

Διαβάστε περισσότερα

e Seminars Newsletter 2

e Seminars Newsletter 2 e Seminars Newsletter 2 Αγαπητοί αναγνώστες γεια σας, Το newsletter αυτό, θα είναι το μέσο της συχνής επικοινωνίας μας, με νέα για τα e Seminars που είναι πολλά και ποικίλα, από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Αναπτύσσομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική Πόλεμος για το νερό Συγγραφική ομάδα Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική 3 ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Τάξη ΣΤ1 Θεσσαλονίκη 2006 ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Άκουγα

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα συναισθήματα και διαθέσεις. Ορισμένες φορές νιώθουμε ευτυχισμένοι και ενθουσιασμένοι.

Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα συναισθήματα και διαθέσεις. Ορισμένες φορές νιώθουμε ευτυχισμένοι και ενθουσιασμένοι. Μελαγχολία Το φυλλάδιο θα σου φανεί χρήσιμο στην περίπτωση που νιώθεις θλίψη ή μελαγχολία. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν έχεις συμπτώματα κατάθλιψης και πώς μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου ή κάποιον

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ EURO RUN www.nea-trapezogrammatia-euro.eu Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ - 2 - Η Άννα και ο Αλέξης είναι συμμαθητές και πολύ καλοί φίλοι. Μπλέκουν πάντοτε σε φοβερές καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Κόντου Έλενα. Μητρόπουλος Δημήτρης. Παπαθανασίου Ανθή. Παπακίτσος Αλέξανδρος. Πατρίκιος Σπύρος. Y.K: Κα.Περάκη

ΕΙΔΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Κόντου Έλενα. Μητρόπουλος Δημήτρης. Παπαθανασίου Ανθή. Παπακίτσος Αλέξανδρος. Πατρίκιος Σπύρος. Y.K: Κα.Περάκη ΕΙΔΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Κόντου Έλενα Μητρόπουλος Δημήτρης Παπαθανασίου Ανθή Παπακίτσος Αλέξανδρος Πατρίκιος Σπύρος Y.K: Κα.Περάκη 1 Περιεχόμενα Διαφημιστική φωτογραφία Φωτοειδησεογραφία (φωτορεπορτάζ) Αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Μακρή EFIAP. www.michalismakri.com

Μιχάλης Μακρή EFIAP. www.michalismakri.com Μιχάλης Μακρή EFIAP www.michalismakri.com Γιατί κάποιες φωτογραφίες είναι πιο ελκυστικές από τις άλλες; Γιατί κάποιες φωτογραφίες παραμένουν κρεμασμένες σε γκαλερί για μήνες ή και για χρόνια για να τις

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Ένας σπουδαίος ηθοποιός κατάγεται από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας, με τον οποίο μεγάλωσαν αρκετές γενιές.

Ένας σπουδαίος ηθοποιός κατάγεται από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας, με τον οποίο μεγάλωσαν αρκετές γενιές. Συνέντευξη - Ο ηθοποιός Λευτέρης Μελέτης από την Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας μίλησε στο περ Ένας σπουδαίος ηθοποιός κατάγεται από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας, με τον

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Β Δεύτερη διδακτική πρόταση Ημερολόγια Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά ή ενήλικες

Διαβάστε περισσότερα

Από ξύλο και ασήμι φτιαγμένο το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

Από ξύλο και ασήμι φτιαγμένο το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου Ημερομηνία 19/3/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%b1%cf%80%cf%8c- %CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9- %CE%B1%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B9-

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τη Φανή Αναστασίου Ευδοκίας Κοτσώνια και Νάσιας Χαραλάμπους. Η Φανή Αναστασίου γεννήθηκε στη Λεμεσό σε μια επταμελή οικογένεια.

Συνέντευξη με τη Φανή Αναστασίου Ευδοκίας Κοτσώνια και Νάσιας Χαραλάμπους. Η Φανή Αναστασίου γεννήθηκε στη Λεμεσό σε μια επταμελή οικογένεια. https://ucy.ac.cy/psifides-gnosis/el/ Συνέντευξη με τη Φανή Αναστασίου Ευδοκίας Κοτσώνια και Νάσιας Χαραλάμπους Η Φανή Αναστασίου γεννήθηκε στη Λεμεσό σε μια επταμελή οικογένεια. Έχω άλλα τέσσερα αδέλφια

Διαβάστε περισσότερα

Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη»

Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη» Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη» Συνέντευξη στην Ελευθερία Καμπούρογλου Το «Μια συγνώμη για το τέλος» είναι η νέα συγγραφική δουλειά της Λένας Μαντά, που μόλις

Διαβάστε περισσότερα

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»!

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»! Η Ζωή είναι 8 χρονών και πριν 3 χρόνια ο παιδιάτρος και οι γονείς της, της εξήγησαν πως έχει Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα. Από τότε η Ζωή κάνει όλα αυτά που τη συμβούλεψε ο παιδορευματολόγος της και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ σε βιβλίο με εικόνες. LET S SHARE OUR CULTURE (ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ) Αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ 2014-2015 Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ Η τουρκική εισβολή μέσα από φωτογραφίες Εργασίες από τα παιδιά του Γ 2 Το πρωί της 20 ης Ιουλίου 1974, οι Κύπριοι ξύπνησαν από τον ήχο των σειρήνων. Ο ουρανός ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός πως να πιάνεις σωστά το μπουζούκι για να μαθεις να παιζεις γρηγορα σε μικρότερο διαστημα βήμα-βήμα και να έχεις σωστο και ωραιο ηχο!!!

Οδηγός πως να πιάνεις σωστά το μπουζούκι για να μαθεις να παιζεις γρηγορα σε μικρότερο διαστημα βήμα-βήμα και να έχεις σωστο και ωραιο ηχο!!! Οδηγός πως να πιάνεις σωστά το μπουζούκι για να μαθεις να παιζεις γρηγορα σε μικρότερο διαστημα βήμα-βήμα και να έχεις σωστο και ωραιο ηχο!!! Με αυτή τη μικρή αναφορά θα μάθεις πώς να παίζεις γρήγορα σε

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Εξυπηρετώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η εξυπηρέτηση ως το πλέον δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας Έρικα Τζαγκαράκη Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας στην μικρη Ριτζάκη Σταματία-Σπυριδούλα Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας ISBN: 978-618-81493-0-4 Έρικα Τζαγκαράκη Θεσσαλονίκη 2014 Έρικα Τζαγκαράκη

Διαβάστε περισσότερα

Συμπτώματα συνεξάρτησης

Συμπτώματα συνεξάρτησης Συμπτώματα συνεξάρτησης Οι συνεξαρτητικές συμπεριφορές είναι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Το συνεξαρτητικό άτομο προσπαθεί να βοηθήσει τους άλλους καταστρέφοντας τον εαυτό του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας. Οδηγός Συµµετοχής

Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας. Οδηγός Συµµετοχής Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας Οδηγός Συµµετοχής Το «Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας» είναι πρωτοβουλία και δράση της Κίνησης «ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ», µε την υποστήριξη του Τµήµατος Δηµοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο)

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) - Με πόσους τρόπους μπορούμε να διηγηθούμε μια ιστορία; - Μπορούμε να την πούμε ο ένας στον άλλο. - Μπορούμε να την γράψουμε. - Μπορούμε να τη ζωγραφίσουμε κομμάτι-κομμάτι.

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτύσσοντας Υγιείς σχέσεις με τα παιδιά στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας

Αναπτύσσοντας Υγιείς σχέσεις με τα παιδιά στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας Αναπτύσσοντας Υγιείς σχέσεις με τα παιδιά στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας Δρ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδικής και Εφηβικής Ψυχικής

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκλονιστικό άρθρο. του Γλέζου στη Welt. Διαβάστε το συγκλονιστικό άρθρο του Μανώλη Γλέζου στη 1 / 5

Το συγκλονιστικό άρθρο. του Γλέζου στη Welt. Διαβάστε το συγκλονιστικό άρθρο του Μανώλη Γλέζου στη 1 / 5 άρθρο του Μανώλη Γλέζου στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, στο οποίο εξηγεί στους Γερμανούς Το συγκλονιστικό άρθρο του Γλέζου στη Welt Διαβάστε το συγκλονιστικό άρθρο του Μανώλη Γλέζου στη 1 / 5 γερμανική

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο Γ Δεύτερη διδακτική πρόταση Μυθολογία Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική ώρα έφηβοι και

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα Ηλεκτρονική Διαφήμιση Αντωνιάδου Όλγα Διαφήμιση στο διαδίκτυο Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο προώθησης και διαφήμισης υπηρεσιών και προϊόντων. Η ποσότητα της πληροφορίας που διακινείται

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Πουλάω 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Scenario How-To ~ Επιμέλεια: Filming.gr Σελ. 1. Το σενάριο, είναι μια ιστορία, ειπωμένη σε κινηματογραφικές εικόνες.

Scenario How-To ~ Επιμέλεια: Filming.gr Σελ. 1. Το σενάριο, είναι μια ιστορία, ειπωμένη σε κινηματογραφικές εικόνες. Scenario How-To ~ Επιμέλεια: Filming.gr Σελ. 1 Σενάριο Το σενάριο, είναι μια ιστορία, ειπωμένη σε κινηματογραφικές εικόνες. Σε αντίθεση με τα αφηγηματικά ή λογοτεχνικά είδη, το σενάριο περιγράφει αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38 Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 11 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ... 13 1. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ... 15 2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ INTERNET;... 16 3. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... 19 4. ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις Έτσι έλεγαν οι αρχαίοι Κινέζοι Εμείς, οι μαθητές της Α και Β Τάξης του δημοτικού σχολείου Λισβορίου θα σας πούμε την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή

Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η τελική εργασία ως επιστέγασμα της τετραετούς πορείας στην εκπαίδευση είναι μια σκέψη που μπαίνει στον πρώτο χρόνο. Είναι μια σκέψη που ζυμώνεται, προκαλεί απορία,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΕ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ-ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΕ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ-ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΕ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ-ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΒΟΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΣΑΡΑΝΤΑΕΝΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΕ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Παράσχου. «Το χάνουμε!»

Σοφία Παράσχου. «Το χάνουμε!» 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη «Το χάνουμε!» Σοφία Παράσχου Εικονογράφηση: Βαγγέλης Ελευθερίου Σελ. 52 Δραστηριότητες για Α & Β τάξη Συγγραφέας: Η Σοφία Παράσχου γεννήθηκε στην Κάρπαθο και ζει στην

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Συνεργάζομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Συνεργάζομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Συνεργάζομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Τι είναι Συνεργασία 2. Γιατί χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή

ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή Ζωντανά βιβλία, της Ιωάννας Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγου, MSc, µε ιστορίες που µάς δίνουν το έναυσµα να τις βιώσουµε, δραµατοποιήσουµε, συζητήσουµε, διαβάσουµε, ώστε να µάθουµε και

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ UÇURTMA Orkun Bozkurt

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ UÇURTMA Orkun Bozkurt ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ UÇURTMA Orkun Bozkurt - Ι - Αυτός είναι ένας ανάπηρος πριν όμως ήταν άνθρωπος. Κάθε παιδί, σαν ένας άνθρωπος. έρχεται, καθώς κάθε παιδί γεννιέται. Πήρε φροντίδα απ τη μητέρα του, ανάμεσα σε ήχους

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

êjiévn dfxvpiamsoi DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.58 Αποδελτίωση:07/07/2013

êjiévn dfxvpiamsoi DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.58 Αποδελτίωση:07/07/2013 DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.56 DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.57 420 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ oäwa JxiuiKiKiviiwjv Γεννήθηκε στις 6.12.99 και είναι αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας Ξεκίνησε το άθλημα το

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα και επαγγέλματα

Μόδα και επαγγέλματα Μόδα και επαγγέλματα Μπάμπης Ιωάννης 1, Πρώιος Κωνσταντίνος 1, Στρακίδης Γιώργος 1, Τσάπο Θοδωρής 1, Τσολακίδης Σωτήρης 1, Χαριτίδου Ελένη 1 1 Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου 1 lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ «Δεν γράφω για να είμαι αγαπητή» Βικτόρια Χίσλοπ: «Τον Ερντογάν τον φοβάμαι. Είναι δικτάτορας!» H Βικτόρια Χίσλοπ Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, γνωστή για «Το Νησί» που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην

Διαβάστε περισσότερα

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER I AM YOUR FINDER I AM VISUAL PERFECTION Οι φωτογραφικές μηχανές συστήματος Nikon 1 σάς χαρίζουν έναν υπέροχο τρόπο να αποτυπώνετε την ταχύτητα της ζωής. Με απόδοση εκπληκτικής ταχύτητας, εντυπωσιακή ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas Την Πέμπτη 26/3/15 η SAPT Hellas επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η Sapt είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία μαζεύει αδέσποτα σκυλιά και τα φροντίζει. H φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας, που οργάνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

EXEIΣ; Μετάφραση από τα αγγλικά. Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου

EXEIΣ; Μετάφραση από τα αγγλικά. Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου EXEIΣ; EXEIΣ; Μετάφραση από τα αγγλικά Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου Σειρά: Γνώση και Ψυχαγωγία Πόσο Μεγάλο Εγκέφαλο Έχεις; Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου Υπεύθυνος έκδοσης: Θεόδωρος Πενέσης Φιλολογική

Διαβάστε περισσότερα

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή:

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή: Naoki HigasHida Γιατί χοροπηδώ Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού Εισαγωγή: david MiTCHELL 41 Ε13 Προτιμάς να είσαι μόνος σου; «Α, μην ανησυχείτε γι αυτόν προτιμά να είναι μόνος του». Πόσες φορές το

Διαβάστε περισσότερα

Επάγγελμα εκπαιδευτής σκύλων

Επάγγελμα εκπαιδευτής σκύλων Επάγγελμα εκπαιδευτής σκύλων Το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων. Τι κάνει ο εκπαιδευτής σκύλων Ο ρόλος του είναι να φέρει κοντά δύο αρκετά διαφορετικούς κόσμους, του ανθρώπου και του σκύλου, έτσι ώστε:

Διαβάστε περισσότερα

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013 Εμπειρίες που αποκόμισα από το Διήμερο Σεμινάριο που αφορά στην ένταξη Παιδιών με Απώλεια Ακοής στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση Είχα την τύχη να συμμετάσχω στο διήμερο σεμινάριο

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα.

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. 1. Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. Καιρό είχες να ρθεις, Κλουζ, μου είπε ο κύριος Κολχάαζε, ανοιγοκλείνοντας το ψαλίδι του επικίνδυνα κοντά στο αριστερό μου αυτί. Εγώ τα αγαπώ τ αυτιά μου. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα