editorial 10 september issue εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "editorial 10 september issue εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!"

Transcript

1 10 september issue

2 10 september issue Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης: Νίκος Πεκρίδης Η έκδοση αυτή διανέμεται δωρεάν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και απαγορεύεται η αναδημοσιευση και η πώληση αυτής. PWS Μελίνας Μερκούρη 18 Ελευθέριο, Θεσσαλονίκη τηλ Copyright Οι απόψεις που εκφράζονται στα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα τη γνώµη του PWSmagazine. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή μετάδοση µε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό µέσο όλης της ύλης ή µέρους της, χωρίς την άδεια του PWS. Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Τυχόν εµπορικά σήµατα δεσμεύονται από δικαιώµατα πνευµατικής ιδιοκτησίας των αντίστοιχών εταιριών ή οµίλων εταιριών. editorial Τελείωσαν τα σεµινάρια που οργανώσαµε σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Ρουµανία µε οµιλητή τον απίστευτο Jerry Ghionis. Για άλλη µια φορά απέδειξε πως πρέπει να είσαι πάντα ένα βήµα µπροστά και να εξελίσσεσαι!! Όσοι παρακολούθησαν τα σεµινάρια είδαν έναν ολοκληρωτικά νέο Jerry! Στο επόµενο τεύχος του περιδικού µας (που έρχεται σύντοµα, για να επανέλθουµε στους ρυθµούς µας) θα υπάρχει πλούσιο back stage φωτογραφικό υλικό από τα σεµινάρια αυτά! Τώρα σε αυτό το τέυχος έχουµε παρουσίαση του Mercoury Magaloudis και του δικού µας Γιώργου Παχούντη. Υπάρχει µια αναλυτική παρουσίαση για τα σχέδια του PWS για το 2013, που σε πείσµα της εποχής, σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Πάρτε επίσης µια πρώτη γεύση και για τα σεµινάρια και τους οµιλητές που θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό και στα επόµενα τεύχη θα έχουµε πιο αναλυτικές πληροφορίες. Ακόµα έχουµε το δεύτερο µέρος του άρθρου της Αλεξάνδρας Γούτα για τις φωτογραφίες που έχουν γράψει ιστορία, υπάρχει το καθιερωµένο άρθρο του Χάρη Σγουραµάλη µε το µοναδικό ύφος του, ένα αρκετά χιουµοριστικό (και όχι µόνο) άρθρο του Δηµήτρη Μανταλία και τα αποτελέσµατα στο διαγωνισµό φωτογραφίας µας! Θα τα ξαναπούµε σύντοµα... φιλικά Νίκος Πεκρίδης πρόσωπο: Mercury Magaloudis πρόσωπο: Γιώργος Παχούντης PWS 2013 Πολλά έπονται... Bridal Destination ένα άρθρο του Χάρη Σγουραμάλη Παιδικές ασθένειες του Δημήτρη Μανταλιά 11 ιστορίες που... άφησαν ιστορία!!! ένα άρθρο της Αλεξάνδρας Γούτα εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

3 πρόσωπα Mercury Megaloudis

4 Ο Μercury Magaloudis δηµιουργεί τέχνη, όχι απλά φωτογραφίες. Μετά από 20 χρόνια επαγγελµατικής σταδιοδροµίας, θεωρείται πλέον σαν ένας από τους πίο παθιασµένους και αναγνωρισµένους φωτογράφους στην Αυστραλία, δείχνοντας απίστευτο ζήλο για την δουλειά τους. Οι φωτογραφίες του στούντιο του, Megagraphics Photography, πήγαζουν από την ψυχή και διακρίνονται για το συναίσθηµα, την ευτυχία και τις έντονες αντιδράσεις που σου δηµιουργούν. Γι αυτό το λόγο οι εικόνες του έχουν κερδίσει µια πολύ µεγάλη µερίδα ανθρώπων παντού. Ο Μercury πιστεύει πως αν µια δουλειά δεν είναι αρκετά καλή, δεν θα πουλήσει. Ετσί η επαγγελµατική του φιλοσοφία είναι πως πάντα πρέπει να είσαι παθιασµένος µε αυτό που κάνεις. Να είσαι δηµιουργικός, εµπνευσµένος και να µην επαναπάυσεσαι. Αν καταφέρεις όλα τα παραπάνω, τότε η επιτυχία είναι απλά θέµα χρόνου, θα έρθει από µόνη της, εξηγεί. Επίσεις, ο Μercury είναι κριτής και λέκτορας σε πολλά σεµινάρια στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσµο. Πάντα προσπαθεί να βρεί τρόπου να εξελίσσει τη δουλέια του και τις γνώσεις του, ειδικά στο τοµέα της φωτογραφίας που έχει να κάνει µε τον άνθρωπο. Και πραγµατικά, αν ρωτήσεις οποιονδήποτε έχει κουβεντιάσει και συναναστραφεί µαζί του, σίγουρα θα σου πέι πως έχει µια ατελέιωτη όρεξη για οτιδήποτε κάνει. Τα πορτραίτα του είναι πάντα µοναδικά, µε ιδιαίτερο στυλ, προσωπικότητα και λεπτομέρεια. Πάντα περίεργος για την ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου και τις ιδιαίτερότητες του, καταφέρνει µε µοναδικό τρόπο να εντοπίσει και να αναδείξει την οµορφία που κρύβει µέσα του, την οµορφία που θα δώσει µια δυνατή εικόνα. Και µια δυνατή εικόνα είναι από µόνη της ένα έργο τέχνης. Ο Μercury έχει µία διαρκή εµµονή στο να ανακαλύπτει την όµορφη πλευρά αυτού του κόσµου που µας περιβάλλει. Και απολαµβάνει κάθε στιγµή που περνά πίσω από το φακό του! Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

5 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

6 μια μέτρια δουλειά δεν πουλάει... Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

7 Τι σε έσπρωξε να γίνεις φωτογράφος Μεγαλώνοντας εµπνέυστηκα και επηρεάστηκα από την αγάπη του παππού µου για την τέχνη µέχρι την στιγµή που βρέθηκα µέσα στο σκοτεινό θάλαµο του ξαδέλφου µου Γιώργου. Το τελευταίο πραγµατικά ήταν αυτό που µου αποκάλυψε το κόσµο της φωτογραφίας... Ελλήνικές ρίζες µε αγάπη για το µπουζούκι που ζεί και εργάζεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Πώς αναµειγνύονται όλα αυτά; Οι γονείς µου ήταν έλληνες της αιγύπτου που η καταγωγή τους ήταν από τη Σύµη. Αν και γεννήθηκα στην Αυστραλία, µεγάλωσα µε τις µυρωδιές από την κουζίνα της µητέρας µου που µαζί µε την ελληνική µουσική έγιναν τρόπος ζωής για εµένα. Και µεγαλώνοντας ανακάλυψα το µπουζούκι, που έγινε πάθος µου. Όταν ήµουν νεότερος προσπαθούσα να εδρεώσω την δουλειά µου και δεν είχα χρόνο σχεδόν για τίποτα. Φτάνοντας τα Να είσαι δηµιουργικός, εµπνευσµένος και να µην επαναπάυσεσαι. Αν καταφέρεις όλα αυτά, τότε η επιτυχία είναι απλά θέµα χρόνου θεωρούσα πως είναι αργά για να µάθω να παίζω. Τώρα στα 50 κατάλαβα πως ποτέ δεν είναι αργά για να µάθεις κάτι, και το να ακολουθώ αυτό που θέλω και θεωρώ σωστό ήταν κάτι που έκανα πάντα. Πως αντιµετωπίζεις τη φωτογραφία γάµου, σαν τέχνη ή αυστηρά επαγγελµατικά; Είναι ένα επάγγελµα που τυχαίνει να το λατρεύω, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψω. Οποιοσδήποτε ιχυρίζεται πως ένας επαγγελµατίας δεν µπορεί να είναι και καλλιτέχνης κάνει µεγάλος λάθος. Όλα τα ζευγάρια που µε επιλέγουν να τα φωτογραφήσω, το κάνουν για το καλλιτεχνικό ύφος που έχουν οι εικόνες µου και γιά το ξεχωριστό τρόπο που προσεγγίζω κάθε δουλεία µου. Μερικές φορές το να φωτογραφίζεις ένα ζευγάρι είναι πολύ δύσκολο. Ποιό είναι το µυστικό όπλο σου; Πραγµατικά µέχρι σήµερα δεν έχω αντιµετωπίσει κάποιο δύσκολο ζευγάρι. Ευτυχώς τα ζευγάρια µου έρχονται σε εµένα επειδή γνωρίζουν τι θέλουν. Αυτό δουλέυει αµφίδροµα. Ευτυχισµένοι πελάτες, ευτυχισµένοι φωτογράφοι. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

8 Κατα τη γνώµη, τι είναι αυτό που σε κατατάσει ανάµεσα στους µεγαλύτερους φωτογράφους της αυστραλίας; Το 2008 ανακυρύχθηκα σαν ο κορυφαίος φωτογράφος της Αυστραλίας και ήταν µια µεγάλη τιµή για εµένα. Πέρα από αυτό µου έχουν απονεµηθεί αρκέτα βραβεία και επαίνοι ακόµα. Όσοι ενδιαφέρεστε µπορείτε να ρίξετε µια µατιά στο µπλόγκ µου: Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα διαφορετικό είδος φωτογραφίας, ποίο θα επέλεγες; Ειλικρινά δεν ξεχωρίζω κάποιο είδος. Λαυτρέυω το γεγονός πως ή φωτογραφία δεν έχει όρια, και από την στιγµή που κρατώ µια φωτογραφική στα χέρια µου, µπορώ να κάνω και να φτάσω όπου θέλω. Τα αγαπώ όλα......να διαθέτεις την ικανότητα να διακρίνεις και να φωτογραφίσεις την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, αυτό είναι το δύσκολο... Φωτογράφος πορτραίτων εναντίον φωτογράφου γάµου! Εδώ στην Αυστραλία, το πορτραίτο είναι µια µεγάλη υπόθεση. Το να διαθέτεις την ικανότητα να διακρίνεις και να φωτογραφίσεις την προσωπικότητα το κάθε ανθρώπου, αυτό είναι το δύσκολο. Και τη σηµερινη εποχή έχουν αυξηθεί οι οικογένειες που αναζητούν κάποιο φωτογράφο για να τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και να τους προσφέρει ένα µοναδικό άλµπουµ µε οικογενειακές φωτογραφίες. Σχέδια για το µέλλον; Προσανατολίζοµαι περισσότερο στο βίντεο, ειδικά στους γάµους είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να καταγράφεις όλο το γεγονός. Έχω δηµιουργήσει ένα πανέµορφο βίντεο από ένα πρόσφατο γάµο που ανέλαβα στην Ελλάδα, µε όλες τις δυνατές στιγµές, του χορούς και το γλέντι. Πραγµατικά θα ήθελα να το κάνω αυτό περισσότερο στο µέλλον. Και ελπίζω να καταφέρω να εργαστώ περισσότερο στην Ελλάδα, ίσως ακόµα και για 6 µήνες απολαµβάνοντας ένα δροσιστικό ουζάκι! Παρακαλώ μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματία στο μπλογκ μου: Ευχαριστούμε Mercury. Η ευχαρίστηση είναι όλη δική μου! Ο Μercury Megaloudis Θα είναι ομιλητής στο 3o Convention που θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου στην Αθήνα! Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

9 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

10 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

11 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

12 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

13 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

14

15 πρόσωπα Γιώργος Παχούντης

16 Ο Γιώργος Παχούντης είναι ο Γιώργος Παχούντης! Αυτό τα λέει όλα. Μοναδικός φωτογράφος και άνθρωπος, σε κερδίζει αµέσως. H ουσία όλων τελικά! Είναι από τους ανθρώπους που λές αυτόν θα το ήθελα για φίλο µου!. Πολλοί από εσάς που ήδη τον γνωρίζετε σίγουρα συµφωνείτε σε αυτό. Και µε κάποιο περίεργο τρόπο αυτό καταφέρνει να το περνά στις φωτογραφίες του. Χώρις φλυαρίες, χώρις εφέ, χωρίς σάλτσες... Εικόνες δυνατές και συνάµα οικίες. Στιγµές ανθρώπινες που ίσως αλλιώς τις ξεχνούσαµε ή δεν τις παρατηρούσαµε ποτέ. Μια λεπτοµέρια και µια οπτική που δεν την είχαµε στο νού, αλλά που τελικά οχι µόνο υπάρχει αλλά σου γεννά συναισθήµατα έντονα. Ένα φωτογραφικό deja vu! Θα θέλαµε πολύ, την µίνι συνέντευξη που ακολουθεί, να την είχαµε κάνει παρέα µε ένα χαλαρωτικό καφεδάκι. Όµως οι υποχρεώσεις πολλές και οι αποστάσεις µεγάλες... Έτσι αρκεστήκαµε στην µεσολάβηση του διαδικτύου και τον ρωτήσαµε µερικά σύντοµα πράγµατα. Αρχικά το πώς και το γιατί ασχολήθηκε µε την φωτογραφία και ειδικά µε τη φωτογραφία γάµου. Το πόσο έπαιξε ρόλο η παραµονή του και η εργασία του στην Αµερική. Επίσης αν θεωρεί τον ευατό του ροµαντικό φωτογράφο ή των επάλξεων. Θα άλλαζε άραγε κάτι στη φ. γάµου και πόσο ζόρικο τελικά είναι αυτό το επάγγελµα, η συνεχής τριβή µε αγχωµένα ζευγάρια; Ακόµα θελήσαµε να µάθουµε πως κατα τη γνώµη του αντιµετωπίζεται σήµερα ο φ. γάµου και αν θα διάλεγε κάποιο άλλο είδος φωτογραφίας στο µέλλον. Και καταλήξαµε στην ερώτηση ταµπού αυτής της εποχής. Ελλάδα ή εξωτερικό; Και αφού πήραµε µια ανάσα, καταγράψαµε τα παρακάτω... Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

17 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

18 Με την φωτογραφια ασχολουµαι σοβαρα απο τα 19 µου, σαν ερωτας και σαν διεξοδος, αργοτερα και σαν επαγγελµα. Η φωτογραφια γαµου εµφανιστηκε αργοτερα στην ζωη µου ( ) µια που αργησα πολυ να την δεχτω, σαν παραµυθιασµενο παιδι της σχολης, την εβλεπα σαν ξεπεσµο, µια που τοτε οι φωτογραφοι γαµου ηταν κατα κυριο λογο διεκπεραιωτες. Οσο ζουσα και εργαζοµουν στην Αµερικη ειχα αλλα ονειρα, µε ενδιεφερε πολυ το φωτογραφικο πορτραιτο. Θεωρω τον εαυτο µου φωτογραφο των επαλξεων, ηταν επιλογη µου απο την αρχη αυτο, µια που θεωρητικα µε την αποκτηση ενος M.F.A ( Μaster of fine Arts ) θα ειχα µια επαγγελµατικη διεξοδο στην εκπαιδευση, κατι που απο την αρχη δεν ηθελα. Προτιμούσα να το κάνω αντί να το διδάσκω. Στην ερωτηση εαν θα ηθελα να υπήρχε κατι που να µπορουσαµε να αλλαζαµε στην φωτογραφια γαµου, ναι πολλα, αλλα ηδη εχουµε καταφερει οι ελληνες επαγγελµατιες αρκετα, και µονο µε την δουλεια µας θα καταφερουµε περισσοτερα. Η οικονοµικη κριση ειναι προβληµα αλλα ταυτοχρονα δυναµη εξελιξης της τεχνης µας µια που θα µας αναγκασει να προσφερουµε καλυτερες υπηρεσιες στους πελατες µας. Για µενα η φωτογραφια ειναι µια και δεν την χωριζω πλεον σε κατηγοριες οπως παλαιοτερα. Εαν κατι µου κραταει το ενδιαφερον στην φωτογραφια γαµου ειναι η θετικη ατµοσφαιρα και η ενεργεια που εισπραττω απο τον κοσµο, και η δυνατοτητα που ετσι εχω να κανω ενα ειδους πορταιτο, που ειναι και η προτιµηση µου. Ο κοσµος πλεον µας αντιµετωπιζει πολυ καλυτερα, ειδικα σε σχεση µε παλαιοτερα, µια που οι Ελληνες φωτογραφοι σαν συνολο εχουµε κανει τεραστια αλµατα στην ποιοτητα της δουλειας µας αρα και απολαµβανω κοµµατι της εκτιµησης που ολοι µας κερδισαµε σιγα σιγα απο τους ανθρωπους. Πλεον δεν ντρεποµαι να λεω οτι φωτογραφιζω γαµους. Στο ερωτηµα Ελλαδα ή εξωτερικο, αστειο θα σας φανει, αλλα νοµιζω οτι την εχουµε καλα ακοµα εµεις οι ελληνες φωτογραφοι! Ο αµειλικτος ανταγωνισµος που θα προκυψει θα δηµιουργησει και καποιους αριστους επαγγελµατιες, κατι που ηδη βλεπω την εµφανιση του σαν ειδος! Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

19 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

20 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

21 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

22 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

23 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

24

25 Θεωρείς πως οι φωτογραφίες σου έχουν κάτι να πουν! x θα σε ενδιέφερε να τις µοιραστείς µαζί µας; Αυτή η έκδοση σκοπό δεν έχει να προβάλει µόνο την κοινότητα του PWS και τους φωτογράφους που συµµετέχουν σε αυτή. Από την αρχή θέλαµε να εξυπηρετεί και άλλο ένα σκοπό. Να µπορεί όποιος φωτογράφος θέλει, ακόµα και αν δεν ανήκει στο PWS αλλά και σε κάποιο αντίστοιχο σωµατείο, να προβάλει τη δουλειά του! Να δίνεται η δυνατότητα να κάνει γνωστό το έργο του σε συναδέλφους και γενικά σε οποιονδήποτε διαβάσει αυτή την έκδοση. Έτσι λοιπόν θα χαρούµε πολύ να προβάλουµε στην αντίστοιχη στήλη που θα υπάρχει στο περιοδικό µας οποιοδήποτε φωτογράφο, επαγγελµατία και µη. Ακόµα και αν η φωτογραφία του δεν σχετίζεται µε τον τοµέα της φωτογραφίας γάµου. Θεωρούµε πως µέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θα προάγουµε από την πλευρά µας όσο µπορούµε την φωτογραφία στην Ελλάδα και όλοι µαζί θα βάλουµε ένα µικρό λιθαράκι στην νέα πραγµατικότητα που δηµιουργείται γύρω µας. Όσοι ενδιαφέρεστε µπορείτε να έρθετε σε επαφή µαζί µας ή να αποστείλετε δείγµα της δουλειάς σας στο του PWS. Ευχαριστούμε πολύ! x [www.photoweddingstories.com]

26

27 εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

28 Εμείς, οι άνθρωποι της ομάδας του PWS, θεωρούμε πως η εξέλιξη και η γνώση είναι τα βασικά συστατικά για την συνταγή της επιτυχίας. Μέσω σεμιναρίων, διαγωνισμών και ιστοσελίδων προβολής νομίζουμε πως έχουμε συνεισφέρει αρκέτα στην ανάδειξη της φωτογραφίας γάμου στην χώρα μας. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να συμβάλουμε ουσιαστικά σε όλους τους τομείς.

29 2013 Το 13 είναι ένας αριθμός ταμπού. Ετσί λοιπόν εμείς αποφασίσαμε πως το 2013 είναι μια καλή ευκαιρία για να παμε, σε πείσμα των καιρών, το PWS ένα μεγάλο βήμα παρακάτω και να προσφέρουμε σε όλα τα μέλη μας πολλά περισσότερα.

30 2013 η αξία του δωρεαν! Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως η συνδρομή για τα νέα και τα ήδη υπάρχοντα μέλη του PWS για το 2013 ορίστηκε σε 3 δόσεις των 150 ευρώ. Και ναί, υπάρχει μια αύξηση! Όμως αυτή η αύξηση ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ όλα αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια...

31 2013

32 η αξία τουδωρεαν! Η συμμετοχή σε όλα τα διήμερα και μονοήμερα σεμινάρια του PWS για το 2013 θα είναι ΔΩΡΕΑΝ! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε μέλος θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει όσα σεμινάρια θέλει, σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και αν αυτά επαναληφθουν σε διαφορετικά μέρη. Και φυσικά μπορεί και να παρακολουθήσει και τα σεμινάρια εκτός Ελλάδας.Επίσης θα έχει μια σημαντική έκπτωση σε όλες τις μέρες του 3ου convention που θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου στην Αθήνα

33 2013

34 2013 η αξία τουδωρεαν! + extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! Έκπτωση 50% στα σεμινάρια σε επιπλέον άτομα που ανήκουν στο studio του μέλους. Ειδικές εκπτώσεις σε όλα τα είδη του Ειδική έκπτωση 10% σε όλα τα προιόντα Nikon. Έκπτωση 15% στα σεμινάρια του Convention. Έκπτωση 20% στους ετήσιους διαγωνισμούς φωτογραφίας,άλμπουμ και βίντεο.

35 Yervant Keda Z. Feng Roberto Balasco Sergey Ivanov Adam Alex Sam Schiarrino Martin Grahame Duhn Dennis Orchard Michael Greenberg Mercury Megaloudis CM leung Χρήστος Κοντσαλούδης Σάκης Μπατζάλης Νίκος Βασιλάκης Θάνος Ασφής Τάσος Βασιλειάδης Νίκος Πεκρίδης σεμινάρια 2013 Αθήνα Θεσσαλονίκη Βουκουρέστι Κωνσταντινούπολη Κύπρος Ρόδος Ηράκλειο Σικελία Πορτογαλία Ιανουάριος Απρίλιος Μαϊος Οκτώβριος το PWS διατηρεί το δικαιωμα να μεταβάλει τις ημερομηνιες, τον τόπο και τους ομιλητές των σεμιναρίων.

36 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! προβολή μελών

37 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! προβολή μελών Η παρουσία κάθε φωτογράφου στο διαδίκτυο και η προώθηση του μέσα από αυτό είναι πλέον αυτονόητα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τους επόμενους μήνες. Μέσα στο 2012, το PWS (PhotoWeddingStories) προχώρησε στην δημιουργία του μιας ιστοσελίδας που έχει διπλό ρόλο. Πρωτον, να αποτελέσει εργαλείο για κάθε υποψήφιο ζευγάρι, το οποίο μπορεί να αναζητήσει το φωτογράφο του ακόμα και γεωγραφικά! Και δεύτερον να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε φωτογράφο να προβάλει την δουλειά του παρέα με κορυφαίους φωτογράφους του χώρου! Ακόμα υπάρχει αρχείο με όλα τα τεύχη του PWSmagazine, ενώ ετοιμάζεται και το αντίστοιχο blog. Δυνατότητα εγγραφής και συμμετοχής στον διαγωνισμό του χωρίς χρέωση και με απεριόριστες προσπάθειες. Ετήσια δωρεάν συνδρομή στο διαδικτυακό περιοδικό PWSmagazine Χρήση του λογότυπου του PWS σε προσωπικές ιστοσελίδες και έντυπα προβολής. Διάθεση ανάλογου sticker για καταστήματα και studios.

38 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! μια νομική γνωμη Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα συνεργασίας με τους πελάτες τους, οικονομικής κυρίως φύσεως. Επίσης αρκετοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς δικαιώματα τους ανήκουν, πνευματικής φύσεως. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα ήταν χρήσιμος ένας νομικός σύμβουλος, διαθέσιμος σε όλα τα μέλη του PWS. Και το πραγματοποιήσαμε... Ήρθαμε σε επαφή με έμπειρο και γνωστό σε εμάς δικηγόρο, του αναλύσαμε τις σκέψεις μας και τις ανάγκες που έχουμε σαν φωτογράφοι, με βάση αυτά που κάποια στιγμή όλοι συναντάμε. Και πλέον θα είναι διαθέσιμος να παρέχει συμβουλές και ποιες οι κινήσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάθε φωτογράφος που αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Λεπτομέριες για αυτό το νεο κομμάτι του PWS θα ανακοινωθούν σύντομα μεσα απο newsletter και το επόμενο τευχός του pwsmagazine.

39 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! ταυτοτητα + εικονα Αναβαθμίστε την εικόνα σας. Στο διαδίκτυο αλλά και στα έντυπά σας! Το παράθυρο μας προς τον έξω κόσμο. Το λογότυπο. Η ιστοσελίδα μας. Η εικόνα που προωθεί και υποστηρίζει την δουλειά μας. Αν παρατηρήσουμε γύρω μας, όλα τα πετυχημένα brands έχουν ένα δυνατό branding. Με απλά λόγια. Πόσο όμορφα ή άσχημα δείχνει ένας καλοντυμένος ή όχι άνθρωπος. Πόσο προσέχουμε το ντύσιμό μας, να προδιαθέτουμε θετικά τους πελάτες μας. Ένα δυνατό logo, μια όμορφή κάρτα και ένα εθιστικό site είναι τα νέα, γυαλιστερά και κολαριστά ρούχα της δουλειάς μας! Το PWS σε συνεργασία με την δημιουργική ομάδα nothing2crazy θα προσφέρει σε όλα τα μέλη του σημαντικά μειωμένες τιμές σε όλα τα κομμάτια της οπτικής επικοινωνίας. 25% έκπτωση στη δημιουργία Corporate ID ή επανασχεδιασμού του 25% έκπτωση και δώρο βασικό πακέτο SEO σε επανασχεδιασμό, customization ή δημιουργία οποιουδήποτε site/blog

40 Κείμενο/φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σγουραμάλης https://www.facebook.com/syngrafo D estination B ridal και άλλες ιστορίες ταξιδιωτικής τρέλας! Κορυφαίοι και αγαπηµένοι προορισµοί για φωτογράφιση και ευκαιρία για ξεσάλωµα. Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

41 D estination ridal Σαντορίνη, θα σκεφτούν πολλοί...χµµµµ γιατί όχι? Ο σεισµός έχει και τα καλά του! Είναι όµως κορυφαίο µέρος για νύφες? Και για ποιες νύφες µιλάµε? Όπως θα καταλάβατε, τους γαµπρούς τους αφήνω απέξω, όλοι ξέρουµε ότι είναι αναγκαίο κακό σε ένα γάµο. Το παράδειγµα της Σαντορίνης είναι πολύ καλό, εφόσον υπάρχουν τα χρήµατα εκ µέρους του πελάτη για να τα διαθέσει, οπότε αυτοµάτως, αφήνουµε µια ΠΟΛΥ µεγάλη µερίδα κόσµου, απέξω. Αυτό το αίσθηµα αδυναµίας είναι πιο έντονο σε εµάς τους Έλληνες επειδή είναι µέσα στην επικράτειά µας, αλλά το κόστος µετακίνησης είναι πολύ υψηλό. Αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ ωραία µέρη στην υπόλοιπη Ελλάδα για να βγει ο κόσµος ωραίες φωτογραφίες. Τί τη κάνει όμως ξεχωριστή τη κάθε Σαντορίνη τον κάθε Μεσαιωνικό Πύργο της Σκωτίας, της Γερμανίας, τη κάθε φυσική ομορφιά? Πέρα από το υποκειμενικό του θέματος, υπάρχει το αντικειμενικό. Στη Σαντορίνη, ακόμα και να φωτογραφίσεις μια νύφη με το δάχτυλο στη μύτη, το φόντο θα τη κάνει ξεχωριστή και υπέροχη. Θέλουμε Σαντορίνες για να είμαστε πιο σίγουροι για το αποτέλεσμα με λιγότερο Κείμενο-φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σγουραμάλης Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS. Copyright &view=article&id=140&ltemid=164&lang=el

42 D estination ridal κόπο. Το περπάτημα και τη σωματική κούραση δεν τα υπολογίζω, αυτά θα υπάρξουν παντού. Θέλουμε Κάστρα για το ασυνήθιστο και επιβλητικό της ομορφιάς που προσθέτουν σε σύγκριση με ένα άλλο μέρος. Τις Σαντορίνες της γης τις παρομοιάζω με το στερεότυπο της ξανθιάς χαζής πανέμορφης γυναίκας η οποία δε χρειάζεται να κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να τη θαυμάσουν. Υπάρχει για να είναι όμορφη. Αυτό εκμεταλλεύεται ένας φωτογράφος, την ομορφιά που παρέχει απλόχερα και η οποία θα απογειώσει τη φωτογραφία. Σε τέτοια μέρη, ξεκινάμε με γκολ από τα αποδυτήρια, εφόσον ο πελάτης πριν καν αρχίσουμε είναι θετικά προδιατεθειμένος και κυρίως, προκατειλημμένος! Άλλωστε, για αυτό τα έσκασε χοντρά για να κάνει το ταξίδι! Αν το καλοσκεφτούμε όμως, ενώ στα συνηθισμένα μέρη, ο άνθρωπος πίσω από το φακό προσπαθεί να λειτουργήσει στο μέγιστο για να ξεζουμίσει όλες τις προοπτικές του φωτός, των γραμμών, των σχεδίων, προσπαθεί να φανταστεί πως θα μπορέσει να συνθέσει το ασυνήθιστο και όμορφο με αυτά που βρίσκει γύρω του, στις Σαντορίνες της γης ΔΕΝ παίζει τον αρχηγό, τον έχων το γενικό πρόσταγμα, αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα. Υποτάσσεται στη Σαντορίνη, είναι εκεί για να την υπηρετήσει, νιώθει την υποχρέωση να ξανατραβήξει ό,τι έχει ξανατραβηχτεί. Δεν έχει μεγάλα περιθώρια εξερεύνησης. Ο ΚΑΝΟΝΑΣ είναι να φανεί η κλασική Σαντορίνη και μετά, ίσως, να ανακαλύψει τις άγνωστες ομορφιές της. Μαζί με τα καλά, στη ζωή, παίρνεις και τα κακά. Οι Σαντορίνες του κόσμου μας βοηθάν και μας διευκολύνουν να εντυπωσιάσουμε υποχρεώνοντας μας πολλές φορές να τις υπηρετήσουμε. Για να συνειδητοποίησουμε τον δεύτερο ρόλο μας όμως, θα πρέπει να την έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές, οπότε μέχρι τότε απολαμβάνουμε τη μαγεία της. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε ποτέ, τότε μας ενδιαφέρει μόνο το χρήμα. Κείμενο-φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σγουραμάλης

43 Τώρα µπορείτε να προβάλετε το όνοµά σας δίπλα στα µεγαλύτερα ονόµατα της παγκόσµιας φωτογραφίας γάµου και να επεκτείνετε τις φωτογραφικές σας δραστηριότητες σε όλο τον κόσµο. Ήδη πολλοί Έλληνες έχουν υπερβεί την Ελληνκή επικράτεια και ταξιδεύουν σε άλλους τόπους κάνοντας αυτό που αγαπούν περισσότερο. Γίνετε μέλος στο και κερδίστε 50 έκπτωση!σεμινάριο σε οποιοδήποτε του PWS

44 Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο θα ήταν μοναδικό. Σήκωσε τη μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το «κλικ» έγραψε ιστορία. Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Την ώρα που φωτογράφιζε, το γεγονός θα δεν ήταν ήταν μοναδικό. ακόμη, σε Σήκωσε πολλές τη περιπτώσεις, μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το καταγεγραμμένη ιστορία. Ήταν απλά επικαιρότητα. «κλικ» έγραψε Όμως, ιστορία. η αποτύπωσή του σε φιλμ το έκανε τμήμα της παγκόσμιας κουλτούρας, Την ώρα επαληθεύοντας που φωτογράφιζε, τη συνδρομή το γεγονός της δεν ήταν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, φωτογραφίας ως μέσου αποτύπωσης της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Υπάρχουν φωτογραφίες Ο φωτογράφος καταγεγραμμένη που «έπιασαν» ήταν εκεί, τον ακριβώς ιστορία. κόσμο τη την στιγμή ώρα Ήταν που απλά που έπρεπε. επικαιρότητα. άλλαζε. Διαισθάνθηκε Όμως, ότι η αποτύπωσή το κάδρο του σε φιλμ Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη θα ήταν ματιά. μοναδικό. το έκανε Άλλες Σήκωσε τμήμα αποτυπώνουν τη μηχανή της παγκόσμιας φαινομενικά και εστίασε κουλτούρας, ασήμαντα το «σωστό» επαληθεύοντας δευτερόλεπτο. τη Το συνδρομή της γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν «κλικ» έγραψε φωτογραφίας το μάτι. ιστορία. ως μέσου αποτύπωσης της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Ορισμένες είναι τόσο σκληρές που προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν Την ώρα την που κοινή φωτογράφιζε, Υπάρχουν γνώμη, με αποτέλεσμα το γεγονός φωτογραφίες Ο φωτογράφος να δεν κινητοποιηθούν ήταν που ακόμη, «έπιασαν» ήταν εκεί, σε πολλές τον ακριβώς κόσμο περιπτώσεις, τη την στιγμή ώρα που που έπρεπε. άλλαζε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο ολόκληρες κυβερνήσεις. καταγεγραμμένη Κάποιες ιστορία. «μιλάνε» Ήταν απλά με την επικαιρότητα. πρώτη θα ήταν ματιά. μοναδικό. Όμως, Άλλες Σήκωσε η αποτύπωσή αποτυπώνουν τη μηχανή του φαινομενικά και εστίασε σε φιλμ ασήμαντα το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και το κάποιες, έκανε τμήμα γεγονότα, οι φωτογράφοι της παγκόσμιας που όμως τις πλήρωσαν κουλτούρας, αιχμαλωτίζουν «κλικ» έγραψε πολύ (μα επαληθεύοντας το μάτι. ιστορία. Ορισμένες πολύ) τη συνδρομή είναι τόσο της σκληρές που θα ήταν μοναδικό. Σήκωσε τη μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το ακριβά Στο τεύχος αυτό φωτογραφίας του PWS Magazine ως προκαλούν. μέσου καταγράψαμε αποτύπωσης Πολλές ξεσήκωσαν Την ώρα την της ιστορία σύγχρονης την που κοινή φωτογράφιζε, «κλικ» έγραψε ιστορία. μιας σειράς ιστορίας γνώμη, της με ανθρωπότητας. αποτέλεσμα το γεγονός να δεν κινητοποιηθούν ήταν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, Ο Την φωτογραφιών ώρα που φωτογράφιζε, που έγραψαν το ιστορία. γεγονός Υπάρχουν ολόκληρες φωτογράφος Οι δεν περισσότερες φωτογραφίες κυβερνήσεις. ήταν εκεί, ακριβώς καταγεγραμμένη την ώρα ιστορία. που έπρεπε. Ήταν Διαισθάνθηκε απλά επικαιρότητα. ότι το κάδρο Όμως, η αποτύπωσή του σε φιλμ ήταν ακόμη, είναι που σε πασίγνωστες, πολλές «έπιασαν» περιπτώσεις, τον αλλά κόσμο η τη στιγμή που άλλαζε. θα καταγεγραμμένη ιστορία τους, το ιστορία. όνομα του Ήταν Κάποιες φωτογράφου απλά «μιλάνε» Όλες ήταν επικαιρότητα. ή με έχουν μοναδικό. του την ανθρώπου Όμως, πρώτη ενδιαφέρον. Σήκωσε η ματιά. Και το τη αποτύπωσή που Άλλες κάποιες, έκανε μηχανή τμήμα απεικονίζεται, του αποτυπώνουν οι και φωτογράφοι εστίασε της παγκόσμιας το σε φιλμ το φαινομενικά τις «σωστό» πλήρωσαν κουλτούρας, δευτερόλεπτο. ασήμαντα πολύ (μα επαληθεύοντας πολύ) Το τη συνδρομή της «κλικ» το «παρασκήνιο», έκανε τμήμα παραμένουν της παγκόσμιας γεγονότα, εν πολλοίς κουλτούρας, που ακριβά έγραψε άγνωστα. όμως επαληθεύοντας αιχμαλωτίζουν Στο τεύχος ιστορία. αυτό φωτογραφίας Καλή ανάγνωση το του τη μάτι. PWS συνδρομή (και Ορισμένες Magazine ως μέσου έμπνευση της είναι καταγράψαμε αποτύπωσης τόσο σκληρές την της ιστορία σύγχρονης που μιας σειράς ιστορίας της ανθρωπότητας. Την φωτογραφίας στο κλικ). ως μέσου αποτύπωσης προκαλούν. της Πολλές φωτογραφιών ώρα που φωτογράφιζε, σύγχρονης ξεσήκωσαν που ιστορίας την έγραψαν το της κοινή ανθρωπότητας. γνώμη, ιστορία. γεγονός Υπάρχουν με αποτέλεσμα Οι δεν περισσότερες φωτογραφίες ήταν ακόμη, να κινητοποιηθούν είναι που σε πασίγνωστες, πολλές «έπιασαν» περιπτώσεις, τον αλλά κόσμο η τη στιγμή που άλλαζε. καταγεγραμμένη Υπάρχουν φωτογραφίες ολόκληρες που Ο φωτογράφος «έπιασαν» κυβερνήσεις. ιστορία τους, το ιστορία. όνομα του Ήταν Κάποιες φωτογράφου απλά «μιλάνε» επικαιρότητα. ή με του την ανθρώπου Όμως, πρώτη η ματιά. αποτύπωσή που Άλλες απεικονίζεται, του αποτυπώνουν σε φιλμ το φαινομενικά ασήμαντα το τον ήταν κόσμο εκεί, ακριβώς τη στιγμή την που ώρα άλλαζε. έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη Όλες έχουν ματιά. θα ήταν ενδιαφέρον. «παρασκήνιο», έκανε τμήμα Άλλες μοναδικό. αποτυπώνουν Και Σήκωσε κάποιες, παραμένουν της παγκόσμιας γεγονότα, φαινομενικά τη οι μηχανή φωτογράφοι εν πολλοίς κουλτούρας, που και ασήμαντα εστίασε τις άγνωστα. όμως επαληθεύοντας αιχμαλωτίζουν πλήρωσαν Καλή το «σωστό» πολύ ανάγνωση το τη μάτι. συνδρομή δευτερόλεπτο. (μα πολύ) (και Ορισμένες έμπνευση της είναι τόσο σκληρές που φωτογραφίας Το γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν ακριβά «κλικ» Στο το τεύχος στο κλικ). ως μέσου αποτύπωσης προκαλούν. της Πολλές σύγχρονης ξεσήκωσαν ιστορίας την της κοινή ανθρωπότητας. γνώμη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν έγραψε μάτι. Ορισμένες αυτό ιστορία. του PWS είναι Magazine τόσο σκληρές καταγράψαμε που την ιστορία μιας σειράς Υπάρχουν φωτογραφίες ολόκληρες που «έπιασαν» κυβερνήσεις. τον κόσμο τη στιγμή που άλλαζε. προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν φωτογραφιών την Την κοινή ώρα γνώμη, που που έγραψαν φωτογράφιζε, με αποτέλεσμα ιστορία. το να Οι γεγονός κινητοποιηθούν περισσότερες δεν ήταν είναι ακόμη, πασίγνωστες, σε πολλές αλλά περιπτώσεις, η Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη Όλες έχουν ματιά. ενδιαφέρον. Άλλες αποτυπώνουν Και κάποιες, φαινομενικά οι φωτογράφοι ασήμαντα τις πλήρωσαν πολύ (μα πολύ) ολόκληρες κυβερνήσεις. ιστορία καταγεγραμμένη τους, το όνομα του ιστορία. φωτογράφου Ήταν απλά ή επικαιρότητα. του ανθρώπου Όμως, που η απεικονίζεται, αποτύπωσή του το γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν ακριβά Στο το τεύχος μάτι. Ορισμένες αυτό του PWS είναι Magazine τόσο σε σκληρές φιλμ καταγράψαμε που την ιστορία μιας σειράς Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και «παρασκήνιο», κάποιες, το έκανε οι φωτογράφοι παραμένουν τμήμα της τις παγκόσμιας εν πλήρωσαν πολλοίς πολύ άγνωστα. κουλτούρας, (μα πολύ) Καλή επαληθεύοντας ανάγνωση (και τη έμπνευση προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν φωτογραφιών την κοινή γνώμη, που έγραψαν με αποτέλεσμα ιστορία. συνδρομή να Οι κινητοποιηθούν περισσότερες της είναι πασίγνωστες, αλλά η ακριβά Στο τεύχος αυτό του στο PWS κλικ). φωτογραφίας Magazine ολόκληρες καταγράψαμε ως μέσου κυβερνήσεις. αποτύπωσης την ιστορία ιστορία της μιας τους, σύγχρονης σειράς το όνομα ιστορίας του φωτογράφου της ανθρωπότητας. ή του ανθρώπου που απεικονίζεται, το φωτογραφιών που έγραψαν ιστορία. Οι Υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες είναι Ο φωτογράφος πασίγνωστες, που «έπιασαν» ήταν αλλά εκεί, η τον ακριβώς κόσμο τη την στιγμή ώρα που που έπρεπε. άλλαζε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Όλες έχουν ενδιαφέρον. ιστορία τους, το όνομα του φωτογράφου Κάποιες «μιλάνε» ή του ανθρώπου με την πρώτη θα που ήταν Και «παρασκήνιο», ματιά. απεικονίζεται, μοναδικό. κάποιες, οι Άλλες Σήκωσε φωτογράφοι παραμένουν αποτυπώνουν το τη μηχανή τις εν πλήρωσαν πολλοίς φαινομενικά και εστίασε πολύ άγνωστα. ασήμαντα το (μα «σωστό» πολύ) Καλή ανάγνωση (και έμπνευση δευτερόλεπτο. Το ακριβά Στο τεύχος «παρασκήνιο», παραμένουν εν πολλοίς γεγονότα, άγνωστα. που όμως Καλή αιχμαλωτίζουν ανάγνωση «κλικ» αυτό του στο έγραψε PWS κλικ). (και το έμπνευση μάτι. ιστορία. Magazine καταγράψαμε την ιστορία μιας σειράς έγραψε ιστορία. φωτογραφιών που Ορισμένες είναι τόσο σκληρές που στο κλικ). προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν Την έγραψαν ώρα την που ιστορία. κοινή φωτογράφιζε, Οι περισσότερες γνώμη, με αποτέλεσμα το γεγονός είναι να δεν πασίγνωστες, κινητοποιηθούν ήταν ακόμη, αλλά σε πολλές η περιπτώσεις, ιστορία τους, το όνομα Ο ολόκληρες φωτογράφος κυβερνήσεις. ήταν εκεί, ακριβώς καταγεγραμμένη του φωτογράφου την ώρα ιστορία. ή που έπρεπε. Ήταν του ανθρώπου Διαισθάνθηκε απλά επικαιρότητα. που απεικονίζεται, ότι το κάδρο Όμως, η αποτύπωσή το του σε φιλμ «παρασκήνιο», παραμένουν θα Όλες ήταν έχουν μοναδικό. ενδιαφέρον. Σήκωσε Και το τη κάποιες, έκανε εν μηχανή τμήμα πολλοίς οι και φωτογράφοι εστίασε της παγκόσμιας άγνωστα. Καλή το τις «σωστό» πλήρωσαν κουλτούρας, ανάγνωση δευτερόλεπτο. πολύ (μα επαληθεύοντας (και έμπνευση πολύ) Το τη συνδρομή της στο κλικ). «κλικ» ακριβά έγραψε Στο τεύχος ιστορία. αυτό φωτογραφίας του PWS Magazine ως μέσου καταγράψαμε αποτύπωσης την της ιστορία σύγχρονης μιας σειράς ιστορίας της ανθρωπότητας. Την φωτογραφιών ώρα που φωτογράφιζε, που έγραψαν το ιστορία. γεγονός Υπάρχουν Οι δεν περισσότερες φωτογραφίες ήταν ακόμη, είναι που σε πασίγνωστες, πολλές «έπιασαν» περιπτώσεις, τον αλλά κόσμο η τη στιγμή που άλλαζε. καταγεγραμμένη ιστορία τους, το ιστορία. όνομα του Ήταν Κάποιες φωτογράφου απλά «μιλάνε» επικαιρότητα. ή με του την ανθρώπου Όμως, πρώτη η ματιά. αποτύπωσή που Άλλες απεικονίζεται, του αποτυπώνουν σε φιλμ το φαινομενικά ασήμαντα το «παρασκήνιο», έκανε τμήμα παραμένουν της παγκόσμιας γεγονότα, εν πολλοίς κουλτούρας, που άγνωστα. όμως επαληθεύοντας αιχμαλωτίζουν Καλή ανάγνωση το τη μάτι. συνδρομή (και Ορισμένες έμπνευση της είναι τόσο σκληρές που φωτογραφίας στο κλικ). ως μέσου αποτύπωσης προκαλούν. της Πολλές σύγχρονης ξεσήκωσαν ιστορίας την της κοινή ανθρωπότητας. γνώμη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν Υπάρχουν φωτογραφίες ολόκληρες που «έπιασαν» κυβερνήσεις. τον κόσμο τη στιγμή που άλλαζε. Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη Όλες έχουν ματιά. ενδιαφέρον. Άλλες αποτυπώνουν Και κάποιες, φαινομενικά οι φωτογράφοι ασήμαντα τις πλήρωσαν πολύ (μα πολύ) γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν ακριβά Στο το τεύχος μάτι. Ορισμένες αυτό του PWS είναι Magazine τόσο σκληρές καταγράψαμε που την ιστορία μιας σειράς προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν φωτογραφιών την κοινή γνώμη, που έγραψαν με αποτέλεσμα ιστορία. να Οι κινητοποιηθούν περισσότερες είναι πασίγνωστες, αλλά η ολόκληρες κυβερνήσεις. ιστορία τους, το όνομα του φωτογράφου ή του ανθρώπου που απεικονίζεται, το Copyright Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και «παρασκήνιο», κάποιες, οι φωτογράφοι παραμένουν τις εν πλήρωσαν πολλοίς πολύ άγνωστα. (μα πολύ) Καλή ανάγνωση (και έμπνευση στο κλικ). Κείμενο: Αλεξάνδρα Γούτα ιστοριες που εμειναν στην... Ιστορια Μέρος Β Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο θα ήταν μοναδικό. Σήκωσε τη μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το «κλικ» Την ώρα που φωτογράφιζε, το γεγονός δεν ήταν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, καταγεγραμμένη ιστορία. Ήταν απλά επικαιρότητα. Όμως, η αποτύπωσή του σε φιλμ το έκανε τμήμα της παγκόσμιας κουλτούρας, επαληθεύοντας τη συνδρομή της φωτογραφίας ως μέσου αποτύπωσης της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Υπάρχουν φωτογραφίες που «έπιασαν» τον κόσμο τη στιγμή που άλλαζε. Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη ματιά. Άλλες αποτυπώνουν φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν το μάτι. Ορισμένες είναι τόσο σκληρές που προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν την κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ολόκληρες κυβερνήσεις. Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και κάποιες, οι φωτογράφοι τις πλήρωσαν πολύ (μα πολύ) ακριβά Στο τεύχος αυτό του PWS Magazine καταγράψαμε την ιστορία μιας σειράς φωτογραφιών που έγραψαν ιστορία. Οι περισσότερες είναι πασίγνωστες, αλλά η ιστορία τους, το όνομα του φωτογράφου ή του ανθρώπου που απεικονίζεται, το «παρασκήνιο», παραμένουν εν πολλοίς άγνωστα. Καλή ανάγνωση (και έμπνευση στο κλικ). Οι φωτογραφίες που δημοσιέυονται σε αυτό το άρθρο δεν ανοίκουν στο PWS. Το PWS χρησιμοποίει τις φωτογραφίες μόνο στα πλαίσια ιστορικής αναδρομής και δεν φέρει κανένα δικαίωμα σε αυτές εμπορικά.

editorial 12 summer issue Λίγο πριν τον Αύγουστο και αρκετούς μήνες μετά το συνέδριο αποφασίσαμε να εκδώσουμε το επόμενο μας pdf magazine.

editorial 12 summer issue Λίγο πριν τον Αύγουστο και αρκετούς μήνες μετά το συνέδριο αποφασίσαμε να εκδώσουμε το επόμενο μας pdf magazine. 12 summer issue 12 summer issue Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης: Νίκος Πεκρίδης Η έκδοση αυτή διανέμεται δωρεάν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και απαγορεύεται η αναδημοσιευση και η πώληση

Διαβάστε περισσότερα

17 χρόνια κομμάτια. @filmfestivalgr ακολοyθhστε μασ στο twitter. Ηλία κανέλλη

17 χρόνια κομμάτια. @filmfestivalgr ακολοyθhστε μασ στο twitter. Ηλία κανέλλη Η δυναστεία των τσίρκων του Άντερς Ρις Χάνσεν H εφημερίδα του Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης Eιδική έκδοση για το 17o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Nο 284 [13/3/2015] EDITORIAL του 17 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ 1 Εισαγωγή Τι είναι Ένα βιβλίο εισαγωγικό για τη φωτογραφία. Έχει μέσα του όσα θεωρώ ως απαραίτητα για να ξεκινήσει κάποια/ος σωστά, με ασφάλεια, εύκολα και

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αικατερίνη Κεδράκα Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 04 Ας έρθουμε πιο κοντά Editorial 05 Μου έδωσε τα πάντα Του Στέλιου Συμεωνίδη 06 Μαθητής, μοναδικός και ανεπανάληπτος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝεΙδηΣη δε... ΣΥΓΚΙΝηΣη ΜεΝ ΠΑΤΡΙΣΙΟ ΓΚΟΥΣΜΑΝ

ΣΥΝεΙδηΣη δε... ΣΥΓΚΙΝηΣη ΜεΝ ΠΑΤΡΙΣΙΟ ΓΚΟΥΣΜΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΙΕΝΤΕ 1973. Διαδηλωτές στους δρόμους του Σαντιάγο της Χιλής υπέρ του προέδρου. Παρά το κίνημα συμπαράστασης, ωστόσο, η στρατιωτική συνωμοσία, εκμεταλλευόμενη την αποσταθεροποίηση και

Διαβάστε περισσότερα

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Ζαφειρένια Θεοδωράκη, Καθηγητής Αριστείδης Χατζής, Γεωργία Παπαλεξίου.)

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Ζαφειρένια Θεοδωράκη, Καθηγητής Αριστείδης Χατζής, Γεωργία Παπαλεξίου.) Συνέντευξη του Αναπλ. Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών κυρίου Αριστείδη Χατζή στα μέλη της συντακτικής ομάδας του Ζαφειρένια Θεοδωράκη και Γεωργία Παπαλεξίου. * (Από αριστερά προς τα δεξιά:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΘΗΝΑ 2008 Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 #03 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 14 Η ιστορία του Πακιστάν 20 Η σύγχρονη ιστορία της εξάρτησης και της ανάρρωσης 16 Ωρίμανση

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 #03 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 14 Η ιστορία του Πακιστάν 20 Η σύγχρονη ιστορία της εξάρτησης και της ανάρρωσης 16 Ωρίμανση ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ #03 14 Η ιστορία του Πακιστάν 20 Η σύγχρονη ιστορία της εξάρτησης και της ανάρρωσης 16 Ωρίμανση 140 150 130 120 110 100 90 0 10 20 30 40 50 60 80 70 Βρες το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ EIΣΑΓΩΓΗ Η επιρροή της διαφήμισης υπήρξε κι εξακολουθεί να είναι αναμφισβήτητα αισθητή, τόσο σε οικονομικά και επιχειρηματικά πλαίσια, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Γυμνή διαμαρτυρία από εκπροσώπους του κινήματος Femen. Σκηνή από την ταινία Καθημερινή επανάσταση, των αδελφών Ριαχί,

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Γυμνή διαμαρτυρία από εκπροσώπους του κινήματος Femen. Σκηνή από την ταινία Καθημερινή επανάσταση, των αδελφών Ριαχί, ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Γυμνή διαμαρτυρία από εκπροσώπους του κινήματος Femen. Σκηνή από την ταινία Καθημερινή επανάσταση, των αδελφών Ριαχί, που καταγράφει τους τρόπους και τα επιτεύγματα της πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Οικογενειακός Προϋπολογισμός

Οικογενειακός Προϋπολογισμός Οικογενειακός Προϋπολογισμός Ξόδεψε λιγότερα, ζήσε καλύτερα! ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ bletsas.gr Foodmusic Books 1 ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ / Κατηγορίες: Οικογενειακή Οργάνωση, Οικιακή Οικονοµία, Προσωπικά Οικονοµικά

Διαβάστε περισσότερα

«Ψυχαγωγία και κίνδυνοι στο διαδίκτυο»

«Ψυχαγωγία και κίνδυνοι στο διαδίκτυο» Τ Ε Χ Ν ΟΛΟ Γ Ι ΚΟ Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι ΚΟ Ι Δ Ρ Υ Μ Α Μ Ε Σ ΟΛΟ Γ Γ Ι Ο Υ Σ Χ ΟΛ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ο Ι ΚΟ Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Ε ΦΑ Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ Σ Τ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Κ

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλης Λέκκας Γιασεμί Κηλαηδόνη ο John Wilson. ... από τον τόπο μας. ανταλλαγή σπιτιών, οι πιο προσιτές διακοπές. Now with English version inside!

Βασίλης Λέκκας Γιασεμί Κηλαηδόνη ο John Wilson. ... από τον τόπο μας. ανταλλαγή σπιτιών, οι πιο προσιτές διακοπές. Now with English version inside! Now with English version inside! ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ 2012 - #23... από τον τόπο μας ανταλλαγή σπιτιών, οι πιο προσιτές διακοπές συνεντεύξεις Βασίλης Λέκκας Γιασεμί Κηλαηδόνη ο John Wilson και τα Χρυσά Βατόμουρα

Διαβάστε περισσότερα

στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία

στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 Τ Ι Μ Η 0, 0 1 δείτε τα ΔΩΡΑ ΜΑΣ σελ. 25 στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Αν θες μπορείς κι εσύ να της πεις αντίο. GAMING Xbox One VS Nintendo Wii U VS PlayStation

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ «Εχω υπάρξει και ρεμάλι χαμένο»

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ «Εχω υπάρξει και ρεμάλι χαμένο» ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ «Εχω υπάρξει και ρεμάλι χαμένο» 6 Εικόνες με το φακό των Γιάννη Κυλπάση και Βασίλη Παπαϊωάννου 10 Editorial / Κάθε τεύχος και μια χειρονομία Ένθετη περιοδική έκδοση της Εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Δρούτσας:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Δρούτσας: ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Δρούτσας: «Όταν σου ανατίθεται μία μεγάλη ευθύνη απέναντι στην πατρίδα σου, δεν έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς» MAGIC BUS Destination:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΙΟΣ 2012 #02 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 19 Σημαντικά μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 22 Μεθαδόνη 26 Η Επιθετικότητα στο Σχολείο

ΜΑΙΟΣ 2012 #02 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 19 Σημαντικά μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 22 Μεθαδόνη 26 Η Επιθετικότητα στο Σχολείο ΜΑΙΟΣ 2012 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ #02 19 Σημαντικά μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 22 Μεθαδόνη 26 Η Επιθετικότητα στο Σχολείο 140 150 130 120 110 100 90 0 10 20 30 40 50 60 80 70 Βρες το Κέντρο Βάρους

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΗΜΙΤΗ Μη φοβάσαι. Όλα θα πάνε καλά

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΗΜΙΤΗ Μη φοβάσαι. Όλα θα πάνε καλά ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 0,50 ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΗΜΙΤΗ Μη φοβάσαι. Όλα θα πάνε καλά ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟ - ΠΟΙΕΣ; ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΜΟΔΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ BOOKS

Διαβάστε περισσότερα

Leil Lowndes, 2013 Εικόνας εξωφύλλου: LoopAll, Djem/www.shutterstock.com. Πρώτη έκδοση: νοέμβριος 2013. ιsbn 978-618-01-0342-7

Leil Lowndes, 2013 Εικόνας εξωφύλλου: LoopAll, Djem/www.shutterstock.com. Πρώτη έκδοση: νοέμβριος 2013. ιsbn 978-618-01-0342-7 τιτλοσ ΠΡΩτοτΥΠοΥ: HOW TO CREATE CHEMISTRY WITH ANYONE Από τις Εκδόσεις Da Capo Press, Βοστώνη 2013 τιτλοσ ΒιΒλιοΥ: Πώς να δημιουργείς τη σωστή χημεία με τους άλλους συγγραφεασ: Leil Lowndes ΜΕτΑφΡΑσΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,

ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, Ο ΤΣΕΝ ΚΑΪΓΚΕ, Η ΒΑΛΕΡΙΑ ΓΚΟΛΙΝΟ, Ο ΓΚΙΓΙΟΜ ΛΟΡΑΝ ΚΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙΕΤ ΛΙΟΥΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΟΣΑ ΕΖΗΣΑΝ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006 Αρ. φύλλου 198

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών 1 Ο παρόν Οδηγός Προσέγγισης Εθελοντών αποτελεί προϊόν της Δράσης 14 του Υποέργου ΙΙ του Έργου ΑΛΚΗΣΤΙΣ, το οποίο υλοποιείται από το «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλες επιτυχίες του ΕΤ σε όλους του τοµείς! Θα έρθουν κι άλλες!

Μεγάλες επιτυχίες του ΕΤ σε όλους του τοµείς! Θα έρθουν κι άλλες! Αρ. Τεύχους: 3 Μάιος 2007 Αξία: Ανεκτίµητη 1 Μεγάλες επιτυχίες του ΕΤ σε όλους του τοµείς! Θα έρθουν κι άλλες! Το Global Management Challenge για δεύτερη φορά στο ΕΤ! ΕΤ ούκισσα Νοµικού: Η Σταρ Ελλάς 2007

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Προγράμματος VISTA

Οδηγός Προγράμματος VISTA - 1 - Οδηγός Προγράμματος VISTA CENTER FOR REHABILITATION - PHYSICAL AND SOCIAL REHABILITATION (KAFIAP) ILIAS GREECE GENERAL HOSPITAL OF PYRGOS- ANDREAS PAPANDREOU - 2 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ I: Το Συμμετοχικό

Διαβάστε περισσότερα

2 (1+1) super προσφορές!!! Ο άντρας που. αγαπούσαν οι γυναίκες Οι έρωτες, τα πάθη και οι φίλοι του αμετανόητου εργένη.

2 (1+1) super προσφορές!!! Ο άντρας που. αγαπούσαν οι γυναίκες Οι έρωτες, τα πάθη και οι φίλοι του αμετανόητου εργένη. Απαγορεύεται η πώληση σε ανηλικους κατω των 18 ετων 2 (1+1) super προσφορές!!! η επιστροφη του δασκαλου 100% reality by γκουζγκουνησ ελληνιδεσ νεχt porn model 19 / 06 / 2011 τεύχος 18 www.sirinanews.com

Διαβάστε περισσότερα

...κάθε μέρα, κάθε νύχτα μας σημαδεύει μες στα μάτια η ζωή κι όλο που πάει να μας πετύχει εμείς ξυπνάμε πάλι ζωντανοί!

...κάθε μέρα, κάθε νύχτα μας σημαδεύει μες στα μάτια η ζωή κι όλο που πάει να μας πετύχει εμείς ξυπνάμε πάλι ζωντανοί! 03...κάθε μέρα, κάθε νύχτα μας σημαδεύει μες στα μάτια η ζωή κι όλο που πάει να μας πετύχει εμείς ξυπνάμε πάλι ζωντανοί! Inspired Design and Creation Η Upgrade Advertising είναι μία νεοσύστατη διαφημιστική

Διαβάστε περισσότερα

Geitonas Alumni UK. Η Disneyland των μεγάλων... Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου. Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ. Magic Bus.

Geitonas Alumni UK. Η Disneyland των μεγάλων... Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου. Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ. Magic Bus. ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Η Disneyland των μεγάλων... Magic Bus Geitonas Alumni UK Ένα νέο ξεκίνημα Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ [ WELCOME PAGE ] EDITORIAL

Διαβάστε περισσότερα