editorial 10 september issue εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "editorial 10 september issue εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!"

Transcript

1 10 september issue

2 10 september issue Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης: Νίκος Πεκρίδης Η έκδοση αυτή διανέμεται δωρεάν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και απαγορεύεται η αναδημοσιευση και η πώληση αυτής. PWS Μελίνας Μερκούρη 18 Ελευθέριο, Θεσσαλονίκη τηλ Copyright Οι απόψεις που εκφράζονται στα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα τη γνώµη του PWSmagazine. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή μετάδοση µε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό µέσο όλης της ύλης ή µέρους της, χωρίς την άδεια του PWS. Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Τυχόν εµπορικά σήµατα δεσμεύονται από δικαιώµατα πνευµατικής ιδιοκτησίας των αντίστοιχών εταιριών ή οµίλων εταιριών. editorial Τελείωσαν τα σεµινάρια που οργανώσαµε σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Ρουµανία µε οµιλητή τον απίστευτο Jerry Ghionis. Για άλλη µια φορά απέδειξε πως πρέπει να είσαι πάντα ένα βήµα µπροστά και να εξελίσσεσαι!! Όσοι παρακολούθησαν τα σεµινάρια είδαν έναν ολοκληρωτικά νέο Jerry! Στο επόµενο τεύχος του περιδικού µας (που έρχεται σύντοµα, για να επανέλθουµε στους ρυθµούς µας) θα υπάρχει πλούσιο back stage φωτογραφικό υλικό από τα σεµινάρια αυτά! Τώρα σε αυτό το τέυχος έχουµε παρουσίαση του Mercoury Magaloudis και του δικού µας Γιώργου Παχούντη. Υπάρχει µια αναλυτική παρουσίαση για τα σχέδια του PWS για το 2013, που σε πείσµα της εποχής, σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Πάρτε επίσης µια πρώτη γεύση και για τα σεµινάρια και τους οµιλητές που θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό και στα επόµενα τεύχη θα έχουµε πιο αναλυτικές πληροφορίες. Ακόµα έχουµε το δεύτερο µέρος του άρθρου της Αλεξάνδρας Γούτα για τις φωτογραφίες που έχουν γράψει ιστορία, υπάρχει το καθιερωµένο άρθρο του Χάρη Σγουραµάλη µε το µοναδικό ύφος του, ένα αρκετά χιουµοριστικό (και όχι µόνο) άρθρο του Δηµήτρη Μανταλία και τα αποτελέσµατα στο διαγωνισµό φωτογραφίας µας! Θα τα ξαναπούµε σύντοµα... φιλικά Νίκος Πεκρίδης πρόσωπο: Mercury Magaloudis πρόσωπο: Γιώργος Παχούντης PWS 2013 Πολλά έπονται... Bridal Destination ένα άρθρο του Χάρη Σγουραμάλη Παιδικές ασθένειες του Δημήτρη Μανταλιά 11 ιστορίες που... άφησαν ιστορία!!! ένα άρθρο της Αλεξάνδρας Γούτα εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

3 πρόσωπα Mercury Megaloudis

4 Ο Μercury Magaloudis δηµιουργεί τέχνη, όχι απλά φωτογραφίες. Μετά από 20 χρόνια επαγγελµατικής σταδιοδροµίας, θεωρείται πλέον σαν ένας από τους πίο παθιασµένους και αναγνωρισµένους φωτογράφους στην Αυστραλία, δείχνοντας απίστευτο ζήλο για την δουλειά τους. Οι φωτογραφίες του στούντιο του, Megagraphics Photography, πήγαζουν από την ψυχή και διακρίνονται για το συναίσθηµα, την ευτυχία και τις έντονες αντιδράσεις που σου δηµιουργούν. Γι αυτό το λόγο οι εικόνες του έχουν κερδίσει µια πολύ µεγάλη µερίδα ανθρώπων παντού. Ο Μercury πιστεύει πως αν µια δουλειά δεν είναι αρκετά καλή, δεν θα πουλήσει. Ετσί η επαγγελµατική του φιλοσοφία είναι πως πάντα πρέπει να είσαι παθιασµένος µε αυτό που κάνεις. Να είσαι δηµιουργικός, εµπνευσµένος και να µην επαναπάυσεσαι. Αν καταφέρεις όλα τα παραπάνω, τότε η επιτυχία είναι απλά θέµα χρόνου, θα έρθει από µόνη της, εξηγεί. Επίσεις, ο Μercury είναι κριτής και λέκτορας σε πολλά σεµινάρια στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσµο. Πάντα προσπαθεί να βρεί τρόπου να εξελίσσει τη δουλέια του και τις γνώσεις του, ειδικά στο τοµέα της φωτογραφίας που έχει να κάνει µε τον άνθρωπο. Και πραγµατικά, αν ρωτήσεις οποιονδήποτε έχει κουβεντιάσει και συναναστραφεί µαζί του, σίγουρα θα σου πέι πως έχει µια ατελέιωτη όρεξη για οτιδήποτε κάνει. Τα πορτραίτα του είναι πάντα µοναδικά, µε ιδιαίτερο στυλ, προσωπικότητα και λεπτομέρεια. Πάντα περίεργος για την ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου και τις ιδιαίτερότητες του, καταφέρνει µε µοναδικό τρόπο να εντοπίσει και να αναδείξει την οµορφία που κρύβει µέσα του, την οµορφία που θα δώσει µια δυνατή εικόνα. Και µια δυνατή εικόνα είναι από µόνη της ένα έργο τέχνης. Ο Μercury έχει µία διαρκή εµµονή στο να ανακαλύπτει την όµορφη πλευρά αυτού του κόσµου που µας περιβάλλει. Και απολαµβάνει κάθε στιγµή που περνά πίσω από το φακό του! Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

5 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

6 μια μέτρια δουλειά δεν πουλάει... Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

7 Τι σε έσπρωξε να γίνεις φωτογράφος Μεγαλώνοντας εµπνέυστηκα και επηρεάστηκα από την αγάπη του παππού µου για την τέχνη µέχρι την στιγµή που βρέθηκα µέσα στο σκοτεινό θάλαµο του ξαδέλφου µου Γιώργου. Το τελευταίο πραγµατικά ήταν αυτό που µου αποκάλυψε το κόσµο της φωτογραφίας... Ελλήνικές ρίζες µε αγάπη για το µπουζούκι που ζεί και εργάζεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Πώς αναµειγνύονται όλα αυτά; Οι γονείς µου ήταν έλληνες της αιγύπτου που η καταγωγή τους ήταν από τη Σύµη. Αν και γεννήθηκα στην Αυστραλία, µεγάλωσα µε τις µυρωδιές από την κουζίνα της µητέρας µου που µαζί µε την ελληνική µουσική έγιναν τρόπος ζωής για εµένα. Και µεγαλώνοντας ανακάλυψα το µπουζούκι, που έγινε πάθος µου. Όταν ήµουν νεότερος προσπαθούσα να εδρεώσω την δουλειά µου και δεν είχα χρόνο σχεδόν για τίποτα. Φτάνοντας τα Να είσαι δηµιουργικός, εµπνευσµένος και να µην επαναπάυσεσαι. Αν καταφέρεις όλα αυτά, τότε η επιτυχία είναι απλά θέµα χρόνου θεωρούσα πως είναι αργά για να µάθω να παίζω. Τώρα στα 50 κατάλαβα πως ποτέ δεν είναι αργά για να µάθεις κάτι, και το να ακολουθώ αυτό που θέλω και θεωρώ σωστό ήταν κάτι που έκανα πάντα. Πως αντιµετωπίζεις τη φωτογραφία γάµου, σαν τέχνη ή αυστηρά επαγγελµατικά; Είναι ένα επάγγελµα που τυχαίνει να το λατρεύω, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψω. Οποιοσδήποτε ιχυρίζεται πως ένας επαγγελµατίας δεν µπορεί να είναι και καλλιτέχνης κάνει µεγάλος λάθος. Όλα τα ζευγάρια που µε επιλέγουν να τα φωτογραφήσω, το κάνουν για το καλλιτεχνικό ύφος που έχουν οι εικόνες µου και γιά το ξεχωριστό τρόπο που προσεγγίζω κάθε δουλεία µου. Μερικές φορές το να φωτογραφίζεις ένα ζευγάρι είναι πολύ δύσκολο. Ποιό είναι το µυστικό όπλο σου; Πραγµατικά µέχρι σήµερα δεν έχω αντιµετωπίσει κάποιο δύσκολο ζευγάρι. Ευτυχώς τα ζευγάρια µου έρχονται σε εµένα επειδή γνωρίζουν τι θέλουν. Αυτό δουλέυει αµφίδροµα. Ευτυχισµένοι πελάτες, ευτυχισµένοι φωτογράφοι. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

8 Κατα τη γνώµη, τι είναι αυτό που σε κατατάσει ανάµεσα στους µεγαλύτερους φωτογράφους της αυστραλίας; Το 2008 ανακυρύχθηκα σαν ο κορυφαίος φωτογράφος της Αυστραλίας και ήταν µια µεγάλη τιµή για εµένα. Πέρα από αυτό µου έχουν απονεµηθεί αρκέτα βραβεία και επαίνοι ακόµα. Όσοι ενδιαφέρεστε µπορείτε να ρίξετε µια µατιά στο µπλόγκ µου: Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα διαφορετικό είδος φωτογραφίας, ποίο θα επέλεγες; Ειλικρινά δεν ξεχωρίζω κάποιο είδος. Λαυτρέυω το γεγονός πως ή φωτογραφία δεν έχει όρια, και από την στιγµή που κρατώ µια φωτογραφική στα χέρια µου, µπορώ να κάνω και να φτάσω όπου θέλω. Τα αγαπώ όλα......να διαθέτεις την ικανότητα να διακρίνεις και να φωτογραφίσεις την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, αυτό είναι το δύσκολο... Φωτογράφος πορτραίτων εναντίον φωτογράφου γάµου! Εδώ στην Αυστραλία, το πορτραίτο είναι µια µεγάλη υπόθεση. Το να διαθέτεις την ικανότητα να διακρίνεις και να φωτογραφίσεις την προσωπικότητα το κάθε ανθρώπου, αυτό είναι το δύσκολο. Και τη σηµερινη εποχή έχουν αυξηθεί οι οικογένειες που αναζητούν κάποιο φωτογράφο για να τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και να τους προσφέρει ένα µοναδικό άλµπουµ µε οικογενειακές φωτογραφίες. Σχέδια για το µέλλον; Προσανατολίζοµαι περισσότερο στο βίντεο, ειδικά στους γάµους είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να καταγράφεις όλο το γεγονός. Έχω δηµιουργήσει ένα πανέµορφο βίντεο από ένα πρόσφατο γάµο που ανέλαβα στην Ελλάδα, µε όλες τις δυνατές στιγµές, του χορούς και το γλέντι. Πραγµατικά θα ήθελα να το κάνω αυτό περισσότερο στο µέλλον. Και ελπίζω να καταφέρω να εργαστώ περισσότερο στην Ελλάδα, ίσως ακόµα και για 6 µήνες απολαµβάνοντας ένα δροσιστικό ουζάκι! Παρακαλώ μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματία στο μπλογκ μου: Ευχαριστούμε Mercury. Η ευχαρίστηση είναι όλη δική μου! Ο Μercury Megaloudis Θα είναι ομιλητής στο 3o Convention που θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου στην Αθήνα! Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

9 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

10 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

11 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

12 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

13 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Μercury Magaloudis επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

14

15 πρόσωπα Γιώργος Παχούντης

16 Ο Γιώργος Παχούντης είναι ο Γιώργος Παχούντης! Αυτό τα λέει όλα. Μοναδικός φωτογράφος και άνθρωπος, σε κερδίζει αµέσως. H ουσία όλων τελικά! Είναι από τους ανθρώπους που λές αυτόν θα το ήθελα για φίλο µου!. Πολλοί από εσάς που ήδη τον γνωρίζετε σίγουρα συµφωνείτε σε αυτό. Και µε κάποιο περίεργο τρόπο αυτό καταφέρνει να το περνά στις φωτογραφίες του. Χώρις φλυαρίες, χώρις εφέ, χωρίς σάλτσες... Εικόνες δυνατές και συνάµα οικίες. Στιγµές ανθρώπινες που ίσως αλλιώς τις ξεχνούσαµε ή δεν τις παρατηρούσαµε ποτέ. Μια λεπτοµέρια και µια οπτική που δεν την είχαµε στο νού, αλλά που τελικά οχι µόνο υπάρχει αλλά σου γεννά συναισθήµατα έντονα. Ένα φωτογραφικό deja vu! Θα θέλαµε πολύ, την µίνι συνέντευξη που ακολουθεί, να την είχαµε κάνει παρέα µε ένα χαλαρωτικό καφεδάκι. Όµως οι υποχρεώσεις πολλές και οι αποστάσεις µεγάλες... Έτσι αρκεστήκαµε στην µεσολάβηση του διαδικτύου και τον ρωτήσαµε µερικά σύντοµα πράγµατα. Αρχικά το πώς και το γιατί ασχολήθηκε µε την φωτογραφία και ειδικά µε τη φωτογραφία γάµου. Το πόσο έπαιξε ρόλο η παραµονή του και η εργασία του στην Αµερική. Επίσης αν θεωρεί τον ευατό του ροµαντικό φωτογράφο ή των επάλξεων. Θα άλλαζε άραγε κάτι στη φ. γάµου και πόσο ζόρικο τελικά είναι αυτό το επάγγελµα, η συνεχής τριβή µε αγχωµένα ζευγάρια; Ακόµα θελήσαµε να µάθουµε πως κατα τη γνώµη του αντιµετωπίζεται σήµερα ο φ. γάµου και αν θα διάλεγε κάποιο άλλο είδος φωτογραφίας στο µέλλον. Και καταλήξαµε στην ερώτηση ταµπού αυτής της εποχής. Ελλάδα ή εξωτερικό; Και αφού πήραµε µια ανάσα, καταγράψαµε τα παρακάτω... Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

17 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

18 Με την φωτογραφια ασχολουµαι σοβαρα απο τα 19 µου, σαν ερωτας και σαν διεξοδος, αργοτερα και σαν επαγγελµα. Η φωτογραφια γαµου εµφανιστηκε αργοτερα στην ζωη µου ( ) µια που αργησα πολυ να την δεχτω, σαν παραµυθιασµενο παιδι της σχολης, την εβλεπα σαν ξεπεσµο, µια που τοτε οι φωτογραφοι γαµου ηταν κατα κυριο λογο διεκπεραιωτες. Οσο ζουσα και εργαζοµουν στην Αµερικη ειχα αλλα ονειρα, µε ενδιεφερε πολυ το φωτογραφικο πορτραιτο. Θεωρω τον εαυτο µου φωτογραφο των επαλξεων, ηταν επιλογη µου απο την αρχη αυτο, µια που θεωρητικα µε την αποκτηση ενος M.F.A ( Μaster of fine Arts ) θα ειχα µια επαγγελµατικη διεξοδο στην εκπαιδευση, κατι που απο την αρχη δεν ηθελα. Προτιμούσα να το κάνω αντί να το διδάσκω. Στην ερωτηση εαν θα ηθελα να υπήρχε κατι που να µπορουσαµε να αλλαζαµε στην φωτογραφια γαµου, ναι πολλα, αλλα ηδη εχουµε καταφερει οι ελληνες επαγγελµατιες αρκετα, και µονο µε την δουλεια µας θα καταφερουµε περισσοτερα. Η οικονοµικη κριση ειναι προβληµα αλλα ταυτοχρονα δυναµη εξελιξης της τεχνης µας µια που θα µας αναγκασει να προσφερουµε καλυτερες υπηρεσιες στους πελατες µας. Για µενα η φωτογραφια ειναι µια και δεν την χωριζω πλεον σε κατηγοριες οπως παλαιοτερα. Εαν κατι µου κραταει το ενδιαφερον στην φωτογραφια γαµου ειναι η θετικη ατµοσφαιρα και η ενεργεια που εισπραττω απο τον κοσµο, και η δυνατοτητα που ετσι εχω να κανω ενα ειδους πορταιτο, που ειναι και η προτιµηση µου. Ο κοσµος πλεον µας αντιµετωπιζει πολυ καλυτερα, ειδικα σε σχεση µε παλαιοτερα, µια που οι Ελληνες φωτογραφοι σαν συνολο εχουµε κανει τεραστια αλµατα στην ποιοτητα της δουλειας µας αρα και απολαµβανω κοµµατι της εκτιµησης που ολοι µας κερδισαµε σιγα σιγα απο τους ανθρωπους. Πλεον δεν ντρεποµαι να λεω οτι φωτογραφιζω γαµους. Στο ερωτηµα Ελλαδα ή εξωτερικο, αστειο θα σας φανει, αλλα νοµιζω οτι την εχουµε καλα ακοµα εµεις οι ελληνες φωτογραφοι! Ο αµειλικτος ανταγωνισµος που θα προκυψει θα δηµιουργησει και καποιους αριστους επαγγελµατιες, κατι που ηδη βλεπω την εµφανιση του σαν ειδος! Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

19 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

20 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

21 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

22 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

23 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Παχούντη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

24

25 Θεωρείς πως οι φωτογραφίες σου έχουν κάτι να πουν! x θα σε ενδιέφερε να τις µοιραστείς µαζί µας; Αυτή η έκδοση σκοπό δεν έχει να προβάλει µόνο την κοινότητα του PWS και τους φωτογράφους που συµµετέχουν σε αυτή. Από την αρχή θέλαµε να εξυπηρετεί και άλλο ένα σκοπό. Να µπορεί όποιος φωτογράφος θέλει, ακόµα και αν δεν ανήκει στο PWS αλλά και σε κάποιο αντίστοιχο σωµατείο, να προβάλει τη δουλειά του! Να δίνεται η δυνατότητα να κάνει γνωστό το έργο του σε συναδέλφους και γενικά σε οποιονδήποτε διαβάσει αυτή την έκδοση. Έτσι λοιπόν θα χαρούµε πολύ να προβάλουµε στην αντίστοιχη στήλη που θα υπάρχει στο περιοδικό µας οποιοδήποτε φωτογράφο, επαγγελµατία και µη. Ακόµα και αν η φωτογραφία του δεν σχετίζεται µε τον τοµέα της φωτογραφίας γάµου. Θεωρούµε πως µέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θα προάγουµε από την πλευρά µας όσο µπορούµε την φωτογραφία στην Ελλάδα και όλοι µαζί θα βάλουµε ένα µικρό λιθαράκι στην νέα πραγµατικότητα που δηµιουργείται γύρω µας. Όσοι ενδιαφέρεστε µπορείτε να έρθετε σε επαφή µαζί µας ή να αποστείλετε δείγµα της δουλειάς σας στο του PWS. Ευχαριστούμε πολύ! x [ [info@photoweddingstories.com]

26

27 εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

28 Εμείς, οι άνθρωποι της ομάδας του PWS, θεωρούμε πως η εξέλιξη και η γνώση είναι τα βασικά συστατικά για την συνταγή της επιτυχίας. Μέσω σεμιναρίων, διαγωνισμών και ιστοσελίδων προβολής νομίζουμε πως έχουμε συνεισφέρει αρκέτα στην ανάδειξη της φωτογραφίας γάμου στην χώρα μας. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να συμβάλουμε ουσιαστικά σε όλους τους τομείς.

29 2013 Το 13 είναι ένας αριθμός ταμπού. Ετσί λοιπόν εμείς αποφασίσαμε πως το 2013 είναι μια καλή ευκαιρία για να παμε, σε πείσμα των καιρών, το PWS ένα μεγάλο βήμα παρακάτω και να προσφέρουμε σε όλα τα μέλη μας πολλά περισσότερα.

30 2013 η αξία του δωρεαν! Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως η συνδρομή για τα νέα και τα ήδη υπάρχοντα μέλη του PWS για το 2013 ορίστηκε σε 3 δόσεις των 150 ευρώ. Και ναί, υπάρχει μια αύξηση! Όμως αυτή η αύξηση ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ όλα αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια...

31 2013

32 η αξία τουδωρεαν! Η συμμετοχή σε όλα τα διήμερα και μονοήμερα σεμινάρια του PWS για το 2013 θα είναι ΔΩΡΕΑΝ! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε μέλος θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει όσα σεμινάρια θέλει, σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και αν αυτά επαναληφθουν σε διαφορετικά μέρη. Και φυσικά μπορεί και να παρακολουθήσει και τα σεμινάρια εκτός Ελλάδας.Επίσης θα έχει μια σημαντική έκπτωση σε όλες τις μέρες του 3ου convention που θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου στην Αθήνα

33 2013

34 2013 η αξία τουδωρεαν! + extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! Έκπτωση 50% στα σεμινάρια σε επιπλέον άτομα που ανήκουν στο studio του μέλους. Ειδικές εκπτώσεις σε όλα τα είδη του Ειδική έκπτωση 10% σε όλα τα προιόντα Nikon. Έκπτωση 15% στα σεμινάρια του Convention. Έκπτωση 20% στους ετήσιους διαγωνισμούς φωτογραφίας,άλμπουμ και βίντεο.

35 Yervant Keda Z. Feng Roberto Balasco Sergey Ivanov Adam Alex Sam Schiarrino Martin Grahame Duhn Dennis Orchard Michael Greenberg Mercury Megaloudis CM leung Χρήστος Κοντσαλούδης Σάκης Μπατζάλης Νίκος Βασιλάκης Θάνος Ασφής Τάσος Βασιλειάδης Νίκος Πεκρίδης σεμινάρια 2013 Αθήνα Θεσσαλονίκη Βουκουρέστι Κωνσταντινούπολη Κύπρος Ρόδος Ηράκλειο Σικελία Πορτογαλία Ιανουάριος Απρίλιος Μαϊος Οκτώβριος το PWS διατηρεί το δικαιωμα να μεταβάλει τις ημερομηνιες, τον τόπο και τους ομιλητές των σεμιναρίων.

36 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! προβολή μελών

37 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! προβολή μελών Η παρουσία κάθε φωτογράφου στο διαδίκτυο και η προώθηση του μέσα από αυτό είναι πλέον αυτονόητα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τους επόμενους μήνες. Μέσα στο 2012, το PWS (PhotoWeddingStories) προχώρησε στην δημιουργία του μιας ιστοσελίδας που έχει διπλό ρόλο. Πρωτον, να αποτελέσει εργαλείο για κάθε υποψήφιο ζευγάρι, το οποίο μπορεί να αναζητήσει το φωτογράφο του ακόμα και γεωγραφικά! Και δεύτερον να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε φωτογράφο να προβάλει την δουλειά του παρέα με κορυφαίους φωτογράφους του χώρου! Ακόμα υπάρχει αρχείο με όλα τα τεύχη του PWSmagazine, ενώ ετοιμάζεται και το αντίστοιχο blog. Δυνατότητα εγγραφής και συμμετοχής στον διαγωνισμό του χωρίς χρέωση και με απεριόριστες προσπάθειες. Ετήσια δωρεάν συνδρομή στο διαδικτυακό περιοδικό PWSmagazine Χρήση του λογότυπου του PWS σε προσωπικές ιστοσελίδες και έντυπα προβολής. Διάθεση ανάλογου sticker για καταστήματα και studios.

38 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! μια νομική γνωμη Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα συνεργασίας με τους πελάτες τους, οικονομικής κυρίως φύσεως. Επίσης αρκετοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς δικαιώματα τους ανήκουν, πνευματικής φύσεως. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα ήταν χρήσιμος ένας νομικός σύμβουλος, διαθέσιμος σε όλα τα μέλη του PWS. Και το πραγματοποιήσαμε... Ήρθαμε σε επαφή με έμπειρο και γνωστό σε εμάς δικηγόρο, του αναλύσαμε τις σκέψεις μας και τις ανάγκες που έχουμε σαν φωτογράφοι, με βάση αυτά που κάποια στιγμή όλοι συναντάμε. Και πλέον θα είναι διαθέσιμος να παρέχει συμβουλές και ποιες οι κινήσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάθε φωτογράφος που αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Λεπτομέριες για αυτό το νεο κομμάτι του PWS θα ανακοινωθούν σύντομα μεσα απο newsletter και το επόμενο τευχός του pwsmagazine.

39 extra παροχές του PWS προς τα μέλη του! ταυτοτητα + εικονα Αναβαθμίστε την εικόνα σας. Στο διαδίκτυο αλλά και στα έντυπά σας! Το παράθυρο μας προς τον έξω κόσμο. Το λογότυπο. Η ιστοσελίδα μας. Η εικόνα που προωθεί και υποστηρίζει την δουλειά μας. Αν παρατηρήσουμε γύρω μας, όλα τα πετυχημένα brands έχουν ένα δυνατό branding. Με απλά λόγια. Πόσο όμορφα ή άσχημα δείχνει ένας καλοντυμένος ή όχι άνθρωπος. Πόσο προσέχουμε το ντύσιμό μας, να προδιαθέτουμε θετικά τους πελάτες μας. Ένα δυνατό logo, μια όμορφή κάρτα και ένα εθιστικό site είναι τα νέα, γυαλιστερά και κολαριστά ρούχα της δουλειάς μας! Το PWS σε συνεργασία με την δημιουργική ομάδα nothing2crazy θα προσφέρει σε όλα τα μέλη του σημαντικά μειωμένες τιμές σε όλα τα κομμάτια της οπτικής επικοινωνίας. 25% έκπτωση στη δημιουργία Corporate ID ή επανασχεδιασμού του 25% έκπτωση και δώρο βασικό πακέτο SEO σε επανασχεδιασμό, customization ή δημιουργία οποιουδήποτε site/blog

40 Κείμενο/φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σγουραμάλης D estination B ridal και άλλες ιστορίες ταξιδιωτικής τρέλας! Κορυφαίοι και αγαπηµένοι προορισµοί για φωτογράφιση και ευκαιρία για ξεσάλωµα. Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

41 D estination ridal Σαντορίνη, θα σκεφτούν πολλοί...χµµµµ γιατί όχι? Ο σεισµός έχει και τα καλά του! Είναι όµως κορυφαίο µέρος για νύφες? Και για ποιες νύφες µιλάµε? Όπως θα καταλάβατε, τους γαµπρούς τους αφήνω απέξω, όλοι ξέρουµε ότι είναι αναγκαίο κακό σε ένα γάµο. Το παράδειγµα της Σαντορίνης είναι πολύ καλό, εφόσον υπάρχουν τα χρήµατα εκ µέρους του πελάτη για να τα διαθέσει, οπότε αυτοµάτως, αφήνουµε µια ΠΟΛΥ µεγάλη µερίδα κόσµου, απέξω. Αυτό το αίσθηµα αδυναµίας είναι πιο έντονο σε εµάς τους Έλληνες επειδή είναι µέσα στην επικράτειά µας, αλλά το κόστος µετακίνησης είναι πολύ υψηλό. Αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ ωραία µέρη στην υπόλοιπη Ελλάδα για να βγει ο κόσµος ωραίες φωτογραφίες. Τί τη κάνει όμως ξεχωριστή τη κάθε Σαντορίνη τον κάθε Μεσαιωνικό Πύργο της Σκωτίας, της Γερμανίας, τη κάθε φυσική ομορφιά? Πέρα από το υποκειμενικό του θέματος, υπάρχει το αντικειμενικό. Στη Σαντορίνη, ακόμα και να φωτογραφίσεις μια νύφη με το δάχτυλο στη μύτη, το φόντο θα τη κάνει ξεχωριστή και υπέροχη. Θέλουμε Σαντορίνες για να είμαστε πιο σίγουροι για το αποτέλεσμα με λιγότερο Κείμενο-φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σγουραμάλης Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS. Copyright &view=article&id=140&ltemid=164&lang=el

42 D estination ridal κόπο. Το περπάτημα και τη σωματική κούραση δεν τα υπολογίζω, αυτά θα υπάρξουν παντού. Θέλουμε Κάστρα για το ασυνήθιστο και επιβλητικό της ομορφιάς που προσθέτουν σε σύγκριση με ένα άλλο μέρος. Τις Σαντορίνες της γης τις παρομοιάζω με το στερεότυπο της ξανθιάς χαζής πανέμορφης γυναίκας η οποία δε χρειάζεται να κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να τη θαυμάσουν. Υπάρχει για να είναι όμορφη. Αυτό εκμεταλλεύεται ένας φωτογράφος, την ομορφιά που παρέχει απλόχερα και η οποία θα απογειώσει τη φωτογραφία. Σε τέτοια μέρη, ξεκινάμε με γκολ από τα αποδυτήρια, εφόσον ο πελάτης πριν καν αρχίσουμε είναι θετικά προδιατεθειμένος και κυρίως, προκατειλημμένος! Άλλωστε, για αυτό τα έσκασε χοντρά για να κάνει το ταξίδι! Αν το καλοσκεφτούμε όμως, ενώ στα συνηθισμένα μέρη, ο άνθρωπος πίσω από το φακό προσπαθεί να λειτουργήσει στο μέγιστο για να ξεζουμίσει όλες τις προοπτικές του φωτός, των γραμμών, των σχεδίων, προσπαθεί να φανταστεί πως θα μπορέσει να συνθέσει το ασυνήθιστο και όμορφο με αυτά που βρίσκει γύρω του, στις Σαντορίνες της γης ΔΕΝ παίζει τον αρχηγό, τον έχων το γενικό πρόσταγμα, αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα. Υποτάσσεται στη Σαντορίνη, είναι εκεί για να την υπηρετήσει, νιώθει την υποχρέωση να ξανατραβήξει ό,τι έχει ξανατραβηχτεί. Δεν έχει μεγάλα περιθώρια εξερεύνησης. Ο ΚΑΝΟΝΑΣ είναι να φανεί η κλασική Σαντορίνη και μετά, ίσως, να ανακαλύψει τις άγνωστες ομορφιές της. Μαζί με τα καλά, στη ζωή, παίρνεις και τα κακά. Οι Σαντορίνες του κόσμου μας βοηθάν και μας διευκολύνουν να εντυπωσιάσουμε υποχρεώνοντας μας πολλές φορές να τις υπηρετήσουμε. Για να συνειδητοποίησουμε τον δεύτερο ρόλο μας όμως, θα πρέπει να την έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές, οπότε μέχρι τότε απολαμβάνουμε τη μαγεία της. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε ποτέ, τότε μας ενδιαφέρει μόνο το χρήμα. Κείμενο-φωτογραφίες: Χαράλαμπος Σγουραμάλης

43 Τώρα µπορείτε να προβάλετε το όνοµά σας δίπλα στα µεγαλύτερα ονόµατα της παγκόσµιας φωτογραφίας γάµου και να επεκτείνετε τις φωτογραφικές σας δραστηριότητες σε όλο τον κόσµο. Ήδη πολλοί Έλληνες έχουν υπερβεί την Ελληνκή επικράτεια και ταξιδεύουν σε άλλους τόπους κάνοντας αυτό που αγαπούν περισσότερο. Γίνετε μέλος στο και κερδίστε 50 έκπτωση!σεμινάριο σε οποιοδήποτε του PWS

44 Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο θα ήταν μοναδικό. Σήκωσε τη μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το «κλικ» έγραψε ιστορία. Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Την ώρα που φωτογράφιζε, το γεγονός θα δεν ήταν ήταν μοναδικό. ακόμη, σε Σήκωσε πολλές τη περιπτώσεις, μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το καταγεγραμμένη ιστορία. Ήταν απλά επικαιρότητα. «κλικ» έγραψε Όμως, ιστορία. η αποτύπωσή του σε φιλμ το έκανε τμήμα της παγκόσμιας κουλτούρας, Την ώρα επαληθεύοντας που φωτογράφιζε, τη συνδρομή το γεγονός της δεν ήταν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, φωτογραφίας ως μέσου αποτύπωσης της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Υπάρχουν φωτογραφίες Ο φωτογράφος καταγεγραμμένη που «έπιασαν» ήταν εκεί, τον ακριβώς ιστορία. κόσμο τη την στιγμή ώρα Ήταν που απλά που έπρεπε. επικαιρότητα. άλλαζε. Διαισθάνθηκε Όμως, ότι η αποτύπωσή το κάδρο του σε φιλμ Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη θα ήταν ματιά. μοναδικό. το έκανε Άλλες Σήκωσε τμήμα αποτυπώνουν τη μηχανή της παγκόσμιας φαινομενικά και εστίασε κουλτούρας, ασήμαντα το «σωστό» επαληθεύοντας δευτερόλεπτο. τη Το συνδρομή της γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν «κλικ» έγραψε φωτογραφίας το μάτι. ιστορία. ως μέσου αποτύπωσης της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Ορισμένες είναι τόσο σκληρές που προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν Την ώρα την που κοινή φωτογράφιζε, Υπάρχουν γνώμη, με αποτέλεσμα το γεγονός φωτογραφίες Ο φωτογράφος να δεν κινητοποιηθούν ήταν που ακόμη, «έπιασαν» ήταν εκεί, σε πολλές τον ακριβώς κόσμο περιπτώσεις, τη την στιγμή ώρα που που έπρεπε. άλλαζε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο ολόκληρες κυβερνήσεις. καταγεγραμμένη Κάποιες ιστορία. «μιλάνε» Ήταν απλά με την επικαιρότητα. πρώτη θα ήταν ματιά. μοναδικό. Όμως, Άλλες Σήκωσε η αποτύπωσή αποτυπώνουν τη μηχανή του φαινομενικά και εστίασε σε φιλμ ασήμαντα το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και το κάποιες, έκανε τμήμα γεγονότα, οι φωτογράφοι της παγκόσμιας που όμως τις πλήρωσαν κουλτούρας, αιχμαλωτίζουν «κλικ» έγραψε πολύ (μα επαληθεύοντας το μάτι. ιστορία. Ορισμένες πολύ) τη συνδρομή είναι τόσο της σκληρές που θα ήταν μοναδικό. Σήκωσε τη μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το ακριβά Στο τεύχος αυτό φωτογραφίας του PWS Magazine ως προκαλούν. μέσου καταγράψαμε αποτύπωσης Πολλές ξεσήκωσαν Την ώρα την της ιστορία σύγχρονης την που κοινή φωτογράφιζε, «κλικ» έγραψε ιστορία. μιας σειράς ιστορίας γνώμη, της με ανθρωπότητας. αποτέλεσμα το γεγονός να δεν κινητοποιηθούν ήταν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, Ο Την φωτογραφιών ώρα που φωτογράφιζε, που έγραψαν το ιστορία. γεγονός Υπάρχουν ολόκληρες φωτογράφος Οι δεν περισσότερες φωτογραφίες κυβερνήσεις. ήταν εκεί, ακριβώς καταγεγραμμένη την ώρα ιστορία. που έπρεπε. Ήταν Διαισθάνθηκε απλά επικαιρότητα. ότι το κάδρο Όμως, η αποτύπωσή του σε φιλμ ήταν ακόμη, είναι που σε πασίγνωστες, πολλές «έπιασαν» περιπτώσεις, τον αλλά κόσμο η τη στιγμή που άλλαζε. θα καταγεγραμμένη ιστορία τους, το ιστορία. όνομα του Ήταν Κάποιες φωτογράφου απλά «μιλάνε» Όλες ήταν επικαιρότητα. ή με έχουν μοναδικό. του την ανθρώπου Όμως, πρώτη ενδιαφέρον. Σήκωσε η ματιά. Και το τη αποτύπωσή που Άλλες κάποιες, έκανε μηχανή τμήμα απεικονίζεται, του αποτυπώνουν οι και φωτογράφοι εστίασε της παγκόσμιας το σε φιλμ το φαινομενικά τις «σωστό» πλήρωσαν κουλτούρας, δευτερόλεπτο. ασήμαντα πολύ (μα επαληθεύοντας πολύ) Το τη συνδρομή της «κλικ» το «παρασκήνιο», έκανε τμήμα παραμένουν της παγκόσμιας γεγονότα, εν πολλοίς κουλτούρας, που ακριβά έγραψε άγνωστα. όμως επαληθεύοντας αιχμαλωτίζουν Στο τεύχος ιστορία. αυτό φωτογραφίας Καλή ανάγνωση το του τη μάτι. PWS συνδρομή (και Ορισμένες Magazine ως μέσου έμπνευση της είναι καταγράψαμε αποτύπωσης τόσο σκληρές την της ιστορία σύγχρονης που μιας σειράς ιστορίας της ανθρωπότητας. Την φωτογραφίας στο κλικ). ως μέσου αποτύπωσης προκαλούν. της Πολλές φωτογραφιών ώρα που φωτογράφιζε, σύγχρονης ξεσήκωσαν που ιστορίας την έγραψαν το της κοινή ανθρωπότητας. γνώμη, ιστορία. γεγονός Υπάρχουν με αποτέλεσμα Οι δεν περισσότερες φωτογραφίες ήταν ακόμη, να κινητοποιηθούν είναι που σε πασίγνωστες, πολλές «έπιασαν» περιπτώσεις, τον αλλά κόσμο η τη στιγμή που άλλαζε. καταγεγραμμένη Υπάρχουν φωτογραφίες ολόκληρες που Ο φωτογράφος «έπιασαν» κυβερνήσεις. ιστορία τους, το ιστορία. όνομα του Ήταν Κάποιες φωτογράφου απλά «μιλάνε» επικαιρότητα. ή με του την ανθρώπου Όμως, πρώτη η ματιά. αποτύπωσή που Άλλες απεικονίζεται, του αποτυπώνουν σε φιλμ το φαινομενικά ασήμαντα το τον ήταν κόσμο εκεί, ακριβώς τη στιγμή την που ώρα άλλαζε. έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη Όλες έχουν ματιά. θα ήταν ενδιαφέρον. «παρασκήνιο», έκανε τμήμα Άλλες μοναδικό. αποτυπώνουν Και Σήκωσε κάποιες, παραμένουν της παγκόσμιας γεγονότα, φαινομενικά τη οι μηχανή φωτογράφοι εν πολλοίς κουλτούρας, που και ασήμαντα εστίασε τις άγνωστα. όμως επαληθεύοντας αιχμαλωτίζουν πλήρωσαν Καλή το «σωστό» πολύ ανάγνωση το τη μάτι. συνδρομή δευτερόλεπτο. (μα πολύ) (και Ορισμένες έμπνευση της είναι τόσο σκληρές που φωτογραφίας Το γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν ακριβά «κλικ» Στο το τεύχος στο κλικ). ως μέσου αποτύπωσης προκαλούν. της Πολλές σύγχρονης ξεσήκωσαν ιστορίας την της κοινή ανθρωπότητας. γνώμη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν έγραψε μάτι. Ορισμένες αυτό ιστορία. του PWS είναι Magazine τόσο σκληρές καταγράψαμε που την ιστορία μιας σειράς Υπάρχουν φωτογραφίες ολόκληρες που «έπιασαν» κυβερνήσεις. τον κόσμο τη στιγμή που άλλαζε. προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν φωτογραφιών την Την κοινή ώρα γνώμη, που που έγραψαν φωτογράφιζε, με αποτέλεσμα ιστορία. το να Οι γεγονός κινητοποιηθούν περισσότερες δεν ήταν είναι ακόμη, πασίγνωστες, σε πολλές αλλά περιπτώσεις, η Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη Όλες έχουν ματιά. ενδιαφέρον. Άλλες αποτυπώνουν Και κάποιες, φαινομενικά οι φωτογράφοι ασήμαντα τις πλήρωσαν πολύ (μα πολύ) ολόκληρες κυβερνήσεις. ιστορία καταγεγραμμένη τους, το όνομα του ιστορία. φωτογράφου Ήταν απλά ή επικαιρότητα. του ανθρώπου Όμως, που η απεικονίζεται, αποτύπωσή του το γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν ακριβά Στο το τεύχος μάτι. Ορισμένες αυτό του PWS είναι Magazine τόσο σε σκληρές φιλμ καταγράψαμε που την ιστορία μιας σειράς Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και «παρασκήνιο», κάποιες, το έκανε οι φωτογράφοι παραμένουν τμήμα της τις παγκόσμιας εν πλήρωσαν πολλοίς πολύ άγνωστα. κουλτούρας, (μα πολύ) Καλή επαληθεύοντας ανάγνωση (και τη έμπνευση προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν φωτογραφιών την κοινή γνώμη, που έγραψαν με αποτέλεσμα ιστορία. συνδρομή να Οι κινητοποιηθούν περισσότερες της είναι πασίγνωστες, αλλά η ακριβά Στο τεύχος αυτό του στο PWS κλικ). φωτογραφίας Magazine ολόκληρες καταγράψαμε ως μέσου κυβερνήσεις. αποτύπωσης την ιστορία ιστορία της μιας τους, σύγχρονης σειράς το όνομα ιστορίας του φωτογράφου της ανθρωπότητας. ή του ανθρώπου που απεικονίζεται, το φωτογραφιών που έγραψαν ιστορία. Οι Υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες είναι Ο φωτογράφος πασίγνωστες, που «έπιασαν» ήταν αλλά εκεί, η τον ακριβώς κόσμο τη την στιγμή ώρα που που έπρεπε. άλλαζε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο Όλες έχουν ενδιαφέρον. ιστορία τους, το όνομα του φωτογράφου Κάποιες «μιλάνε» ή του ανθρώπου με την πρώτη θα που ήταν Και «παρασκήνιο», ματιά. απεικονίζεται, μοναδικό. κάποιες, οι Άλλες Σήκωσε φωτογράφοι παραμένουν αποτυπώνουν το τη μηχανή τις εν πλήρωσαν πολλοίς φαινομενικά και εστίασε πολύ άγνωστα. ασήμαντα το (μα «σωστό» πολύ) Καλή ανάγνωση (και έμπνευση δευτερόλεπτο. Το ακριβά Στο τεύχος «παρασκήνιο», παραμένουν εν πολλοίς γεγονότα, άγνωστα. που όμως Καλή αιχμαλωτίζουν ανάγνωση «κλικ» αυτό του στο έγραψε PWS κλικ). (και το έμπνευση μάτι. ιστορία. Magazine καταγράψαμε την ιστορία μιας σειράς έγραψε ιστορία. φωτογραφιών που Ορισμένες είναι τόσο σκληρές που στο κλικ). προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν Την έγραψαν ώρα την που ιστορία. κοινή φωτογράφιζε, Οι περισσότερες γνώμη, με αποτέλεσμα το γεγονός είναι να δεν πασίγνωστες, κινητοποιηθούν ήταν ακόμη, αλλά σε πολλές η περιπτώσεις, ιστορία τους, το όνομα Ο ολόκληρες φωτογράφος κυβερνήσεις. ήταν εκεί, ακριβώς καταγεγραμμένη του φωτογράφου την ώρα ιστορία. ή που έπρεπε. Ήταν του ανθρώπου Διαισθάνθηκε απλά επικαιρότητα. που απεικονίζεται, ότι το κάδρο Όμως, η αποτύπωσή το του σε φιλμ «παρασκήνιο», παραμένουν θα Όλες ήταν έχουν μοναδικό. ενδιαφέρον. Σήκωσε Και το τη κάποιες, έκανε εν μηχανή τμήμα πολλοίς οι και φωτογράφοι εστίασε της παγκόσμιας άγνωστα. Καλή το τις «σωστό» πλήρωσαν κουλτούρας, ανάγνωση δευτερόλεπτο. πολύ (μα επαληθεύοντας (και έμπνευση πολύ) Το τη συνδρομή της στο κλικ). «κλικ» ακριβά έγραψε Στο τεύχος ιστορία. αυτό φωτογραφίας του PWS Magazine ως μέσου καταγράψαμε αποτύπωσης την της ιστορία σύγχρονης μιας σειράς ιστορίας της ανθρωπότητας. Την φωτογραφιών ώρα που φωτογράφιζε, που έγραψαν το ιστορία. γεγονός Υπάρχουν Οι δεν περισσότερες φωτογραφίες ήταν ακόμη, είναι που σε πασίγνωστες, πολλές «έπιασαν» περιπτώσεις, τον αλλά κόσμο η τη στιγμή που άλλαζε. καταγεγραμμένη ιστορία τους, το ιστορία. όνομα του Ήταν Κάποιες φωτογράφου απλά «μιλάνε» επικαιρότητα. ή με του την ανθρώπου Όμως, πρώτη η ματιά. αποτύπωσή που Άλλες απεικονίζεται, του αποτυπώνουν σε φιλμ το φαινομενικά ασήμαντα το «παρασκήνιο», έκανε τμήμα παραμένουν της παγκόσμιας γεγονότα, εν πολλοίς κουλτούρας, που άγνωστα. όμως επαληθεύοντας αιχμαλωτίζουν Καλή ανάγνωση το τη μάτι. συνδρομή (και Ορισμένες έμπνευση της είναι τόσο σκληρές που φωτογραφίας στο κλικ). ως μέσου αποτύπωσης προκαλούν. της Πολλές σύγχρονης ξεσήκωσαν ιστορίας την της κοινή ανθρωπότητας. γνώμη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν Υπάρχουν φωτογραφίες ολόκληρες που «έπιασαν» κυβερνήσεις. τον κόσμο τη στιγμή που άλλαζε. Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη Όλες έχουν ματιά. ενδιαφέρον. Άλλες αποτυπώνουν Και κάποιες, φαινομενικά οι φωτογράφοι ασήμαντα τις πλήρωσαν πολύ (μα πολύ) γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν ακριβά Στο το τεύχος μάτι. Ορισμένες αυτό του PWS είναι Magazine τόσο σκληρές καταγράψαμε που την ιστορία μιας σειράς προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν φωτογραφιών την κοινή γνώμη, που έγραψαν με αποτέλεσμα ιστορία. να Οι κινητοποιηθούν περισσότερες είναι πασίγνωστες, αλλά η ολόκληρες κυβερνήσεις. ιστορία τους, το όνομα του φωτογράφου ή του ανθρώπου που απεικονίζεται, το Copyright Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και «παρασκήνιο», κάποιες, οι φωτογράφοι παραμένουν τις εν πλήρωσαν πολλοίς πολύ άγνωστα. (μα πολύ) Καλή ανάγνωση (και έμπνευση στο κλικ). Κείμενο: Αλεξάνδρα Γούτα ιστοριες που εμειναν στην... Ιστορια Μέρος Β Ο φωτογράφος ήταν εκεί, ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Διαισθάνθηκε ότι το κάδρο θα ήταν μοναδικό. Σήκωσε τη μηχανή και εστίασε το «σωστό» δευτερόλεπτο. Το «κλικ» Την ώρα που φωτογράφιζε, το γεγονός δεν ήταν ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, καταγεγραμμένη ιστορία. Ήταν απλά επικαιρότητα. Όμως, η αποτύπωσή του σε φιλμ το έκανε τμήμα της παγκόσμιας κουλτούρας, επαληθεύοντας τη συνδρομή της φωτογραφίας ως μέσου αποτύπωσης της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Υπάρχουν φωτογραφίες που «έπιασαν» τον κόσμο τη στιγμή που άλλαζε. Κάποιες «μιλάνε» με την πρώτη ματιά. Άλλες αποτυπώνουν φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα, που όμως αιχμαλωτίζουν το μάτι. Ορισμένες είναι τόσο σκληρές που προκαλούν. Πολλές ξεσήκωσαν την κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ολόκληρες κυβερνήσεις. Όλες έχουν ενδιαφέρον. Και κάποιες, οι φωτογράφοι τις πλήρωσαν πολύ (μα πολύ) ακριβά Στο τεύχος αυτό του PWS Magazine καταγράψαμε την ιστορία μιας σειράς φωτογραφιών που έγραψαν ιστορία. Οι περισσότερες είναι πασίγνωστες, αλλά η ιστορία τους, το όνομα του φωτογράφου ή του ανθρώπου που απεικονίζεται, το «παρασκήνιο», παραμένουν εν πολλοίς άγνωστα. Καλή ανάγνωση (και έμπνευση στο κλικ). Οι φωτογραφίες που δημοσιέυονται σε αυτό το άρθρο δεν ανοίκουν στο PWS. Το PWS χρησιμοποίει τις φωτογραφίες μόνο στα πλαίσια ιστορικής αναδρομής και δεν φέρει κανένα δικαίωμα σε αυτές εμπορικά.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα Ρεπόρτερ και στην Άντρη Κούννου

Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα Ρεπόρτερ και στην Άντρη Κούννου Ημερομηνία 28/3/2106 Μέσο Συντάκτης Link http://www.islandofman.me/ Άντρυ Κούννου http://www.islandofman.me/interviews/i-epitychia-kryvotan-sto-komodino-mou/ Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιχνίδια είναι δημιουργήματα του Ελληνικού πολιτισμού με ρίζες που φτάνουν στην

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ: Wedding PHOTOGRAPHY ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ: «ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΨΕΙΣ» Πώς εκτιμάτε αυτήν τη στιγμή την κατάσταση της Φωτογραφίας Γάμου στην Ελλάδα; Η φωτογράφιση

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου!

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! 12/11/2018 Katerina Christou Student Εφημερίδα Λεμεσός Στις 9 Νοεμβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την αγαπημένη ψυχολόγο,

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία Εισαγωγή «Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα. Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.» Τόμας Κάρλαϊλ Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Τζιρίτα: Να μην παύουμε ποτέ να παλεύουμε για τον καλύτερο εαυτό μας

Μαρία Τζιρίτα: Να μην παύουμε ποτέ να παλεύουμε για τον καλύτερο εαυτό μας Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 Μαρία Τζιρίτα: Να μην παύουμε ποτέ να παλεύουμε για τον καλύτερο εαυτό μας Η συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα Η Μαρία Τζιρίτα μιλά για το τελευταίο της βιβλίο «Ιόλη», στο Πινάκιο, μέσω

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing

Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing Ο τίτλος έχει μεγάλο αντίκτυπο στον ψηφιακό κόσμο. Μπορείς να αυξήσεις κατακόρυφα την ανταπόκριση βελτιστοποιώντας τον τίτλο είτε αυτός βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της Όσο δύσκολα και μυστήρια πλάσματα κι αν είναι οι γυναίκες, πίστεψέ με θέλουν απλά πράγματα για να τις εντυπωσιάσεις. Και τις περισσότερες φορές αυτά τα απλά είναι και τα αυτονόητα. Τώρα γιατί οι άντρες

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Χώρος: Νεοχώρι Κρήτης Χρόνος: 1925-1930 (περίοδος Β Παγκοσμίου πολέμου) Πρόσωπα Οικογένεια Φτενούδου Πατέρας: Μιχαήλος Μητέρα:

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τη ζωή! Έφτασα εδώ με το ένστικτό μου, κι αυτό ξέρει Είμαι εγώ και είμαι καλά Κάθε εμπόδιο

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο.

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. 1 3 1 Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. Η επίτευξη του εκάστοτε στόχου είναι η αυταπόδεικτη

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιχνηλάτες ταξιδεύουν σε άγνωστα νερά

Οι ιχνηλάτες ταξιδεύουν σε άγνωστα νερά Οι ιχνηλάτες ταξιδεύουν σε άγνωστα νερά Μια φορά κι έναν καιρό μια παρέα από μαθητές και μαθήτριες που αγαπούσαν την περιπέτεια και ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι μακρινό.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΤΑΞΗ: ΣΤ ΣΧ. ΕΤΟΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΤΑΞΗ: ΣΤ ΣΧ. ΕΤΟΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΤΑΞΗ: ΣΤ ΣΧ. ΕΤΟΣ:2012-13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΣΧ. ΈΤΟΣ: 2012-13 ΤΑΞΗ: ΣΤ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ποιά ηρωικά χαρακτηριστικά έχει η ηρωίδα κατά τη γνώμη σας; Κατά τη γνώμη μου και μόνο που χαρακτηρίζουμε την Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου ηρωίδα δείχνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα!

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα! Ημερομηνία 14/02/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.mothersblog.gr Κατερίνα Ηλιάκη http://www.mothersblog.gr/synenteyxeis/item/43377-o-ksexoristos-kosmos-tondidymon--i-eyi-stathatou-mila-sto-mothersblog--gia-to-proto-tis-syggrafikoegxeirima

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η κατάκτηση της Σελήνης

Η κατάκτηση της Σελήνης Η κατάκτηση της Σελήνης Η εργασία συντελέστηκε μετά από ώρες προσπάθειας των μαθητών: Νίκου Γκίτσιου Μάνου Βαφειάδη Η απογείωση των πρώτων που άφησαν το στίγμα τους στην Σελήνη Apollo 11 Η πιο σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Πιθανότατα αισθάνεστε πολύ αναστατωµένοι αφού λάβατε µια διάγνωση καρκίνου. Συνήθως είναι δύσκολο να αποδεχθείτε τη διάγνωση αµέσως και αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί

Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί 11/12/2018-8:11 Ένα κρύο απόγευμα στις αρχές του Δεκέμβρη, λίγο πριν παρουσιάσει το νέο της βιβλίο στη Λάρισα, η Κλαίρη Θεοδώρου αποδέχεται την πρόσκλησή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης Ηρακλείο 10/7/2014 Πρώτα άπο όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γωνιών Μαλεβιζίου και τον κύριο Κώστα Παντερή για την προσπάθεια που κάνουν οργανώνοντας για πρώτη φορα μία τέτοια μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

«Φυσική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Πως βλέπουν το μάθημα οι μαθητές του σχολείου.»

«Φυσική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Πως βλέπουν το μάθημα οι μαθητές του σχολείου.» «Φυσική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Πως βλέπουν το μάθημα οι μαθητές του σχολείου.» «Ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα;» Μία κλασσική ερώτηση για κάθε παιδί οποιασδήποτε βαθμίδας της εκπαίδευσης. Ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού

Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού Μένης Θεοδωρίδης Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού Η μικρή εισαγωγή στη φωτογραφική έκφραση για παιδιά 6-12 χρόνων που ακολουθεί, γράφτηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (Γ ΤΑΞΗ) ΟΝΟΜΑ; ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ (ρήμα) Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ Βρέχει.

Διαβάστε περισσότερα

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα;

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα; Ιόλη Πως σας ήρθε η ιδέα; Μ.Τ.: Όπως γράφω και στο τέλος του βιβλίου, είχα γνωρίσει την κυρ Αγγέλω, την έζησα για αρκετά χρόνια και μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω ένα μυθιστόρημα με εκείνην ως πρωταγωνίστρια.

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

"Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα.

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. "Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. Η διδασκαλία αυτή μπορεί να γίνεται στο σχολείο ή κάπου αλλού,

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές Ενότητα 1 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Αρχική επικοινωνία με την οικογένεια για πρόσληψη Διάλογος 2: Προετοιμασία υποδοχής ασθενούς Διάλογος 3: Η επικοινωνία με τον ασθενή Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Τζήκου Βασιλική Το δίλημμα της Λένιας 1 Παραμύθι πού έχω κάνει στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε τίτλο: «Γνωρίζω το σώμα μου, το αγαπώ και το φροντίζω» με την βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Αναπτύσσομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα κόκκινο μπαλόνι σε έναν παιδότοπο. Ήταν μόνο του και παρόλο που τα παιδάκια έπαιζαν μαζί του, δεν είχε κανέναν φίλο που να είναι σαν κι αυτό. Όλη

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Σκηνή 1 η Μουσική... ανοίγει η αυλαία σιγά σιγά... projector τοπίο με τις τέσσερις εποχές του χρόνου... στη σκηνή τέσσερις καρεκλίτσες, η καθεμία ζωγραφισμένη με την αντίστοιχη εποχή... Μπαίνει η πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

κέβιν κέβιν κέβιν κάρτερ ο κέβιν κάρτερ γεννήθηκε στη νότιο αφρική το 1960 το 1960 ήταν η χρονιά της σφαγής του σάρπβιλ

κέβιν κέβιν κέβιν κάρτερ ο κέβιν κάρτερ γεννήθηκε στη νότιο αφρική το 1960 το 1960 ήταν η χρονιά της σφαγής του σάρπβιλ κάρτερ ο κάρτερ γεννήθηκε στη νότιο αφρική το 1960 το 1960 ήταν η χρονιά της σφαγής του σάρπβιλ η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά του απαρτχάιντ 69 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

e Seminars Newsletter 2

e Seminars Newsletter 2 e Seminars Newsletter 2 Αγαπητοί αναγνώστες γεια σας, Το newsletter αυτό, θα είναι το μέσο της συχνής επικοινωνίας μας, με νέα για τα e Seminars που είναι πολλά και ποικίλα, από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων τα παιδιά θα διαπιστώσουν ότι άλλα παιδιά προχώρησαν µπροστά, άλλα έµειναν πίσω και άλλα είναι κάπου στη µέση. Στο σηµε

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων τα παιδιά θα διαπιστώσουν ότι άλλα παιδιά προχώρησαν µπροστά, άλλα έµειναν πίσω και άλλα είναι κάπου στη µέση. Στο σηµε «Κοινότητα για το Ευρωπαϊκό Έτος Καταπολέµησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισµού» ραστηριότητα 1 η : «Ανακαλύπτοντας συµπεριφορές και στάσεις απέναντι στην Φτώχεια και τον Κοινωνικό αποκλεισµό»

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Issue 4 LALEVA HRISTINA Manager PETROVA ZHANETA... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Είμαι από την Βουλγαρία και έγινα Manager με 150cc σε 4 μήνες χάρη στη νέα και ακόμα πιο γενναιόδωρη πολιτική της Forever. Δεν

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς επηρεάζονται οι άνθρωποι από τη δόξα, τα χρήματα και την επιτυχία;»

«Πώς επηρεάζονται οι άνθρωποι από τη δόξα, τα χρήματα και την επιτυχία;» «Πώς επηρεάζονται οι άνθρωποι από τη δόξα, τα χρήματα και την επιτυχία;» ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΛΙΛΙΑΝ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΤΑΞΗ: Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Γ2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2015-2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού Σταύρος Κούλας Γραφίστας - Πώς ορίζεται το επάγγελμά σας, και ποιες είναι οι παραλλαγές του; H γραφιστική είναι ένα επάγγελμα που ορίζει τη σχέση του ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

Αγγελική Δαρλάση. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αγγελική Δαρλάση. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αγγελική Δαρλάση Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΕΡΑ Αγγελική Δαρλάση Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή Διόρθωση: Αντωνία Κιλεσσοπούλου 2010, Εκδόσεις Κυριάκος Παπαδόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία;

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία; Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η Λία Ζώτου και ο Θοδωρής Καραγεωργίου γεννήθηκαν σε δύο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Μακρή EFIAP. Copyright: 2013 Michalis Makri

Μιχάλης Μακρή EFIAP. Copyright: 2013 Michalis Makri Μιχάλης Μακρή EFIAP Copyright: 2013 Michalis Makri Copyright: 2013 Michalis Makri Less is more Less but better Copyright: 2013 Michalis Makri Ο μινιμαλισμός ορίζεται ως η εξάλειψη όλων των στοιχείων που

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ Για μαθητές/τριες γυμνασίου ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ 2018 Τι είναι η Τρίτη Ηλικία Οι ηλικίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ MAΘ Η Μ Α : Ν Ε Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Κ Α Ι Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Η Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ MAΘ Η Μ Α : Ν Ε Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Κ Α Ι Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Η Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ MAΘ Η Μ Α : Ν Ε Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Κ Α Ι Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Η Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Π Α Τ Ρ Ω Ν Φ Ι Λ Ο Λ Ο Γ Ι Α Δ Ρ Ι Μ Α Ρ Ο Π Ο Υ Λ Ο Υ Σ Ε

Διαβάστε περισσότερα

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Ημερομηνία 25/2/2015 Μέσο Συντάκτης Link diastixo.gr Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης http://diastixo.gr/sinentefxeis/xenoi/3524-william-landay ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η Λένα Μαντά στο Outnow: Το πιο δύσκολο είναι όταν πρέπει να γράψω το «τέλος»!

Η Λένα Μαντά στο Outnow: Το πιο δύσκολο είναι όταν πρέπει να γράψω το «τέλος»! Η Λένα Μαντά στο Outnow: Το πιο δύσκολο είναι όταν πρέπει να γράψω το «τέλος»! OUTNOW, AUGUST 4, 2014 Μια γνήσια Κωνσταντινοπολίτισσα, με ιδιαίτερο ταπεραμέντο και αξιοπρόσεχτη πένα! Το πρώτο της βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ. Ημερομηνία 10/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr/ Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500083418 Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, 13:01 Νικόλας Σμυρνάκης: Η

Διαβάστε περισσότερα

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες για πάρτη του! Ωστόσο, ακόμα στοιχειώνουν κάποιες σκέψεις το μυαλό σου. Ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι "μεταγραφές" στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι μεταγραφές στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές Του Βασίλη Παπαδάκη* Τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα άθλημα για να διασκεδάσουν, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να αποτελέσουν μέλη μιας ομάδας, να κερδίσουν αναγνώριση, καλή φυσική κατάσταση και να ζήσουν

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE TO GOVERNANCE AND REGIONAL ARTERIES FOR GROWTH: Europe

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Πρότεινα ένα σωρό πράγματα, πολλά απ αυτά ήδη γνωστά:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Πρότεινα ένα σωρό πράγματα, πολλά απ αυτά ήδη γνωστά: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Από τότε που άρχισα να γράφω για τους άλλους, πάνε τώρα τριάντα και πλέον χρόνια, και ειδικά από τότε που κάποιος αποφάσισε να υποδαυλίσει το θράσος μου δημοσιεύοντας τα γραπτά μου, προσπαθώ να

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι της Ναπάλμ: Ο άνθρωπος πίσω από τη θρυλική φωτογραφία

Το κορίτσι της Ναπάλμ: Ο άνθρωπος πίσω από τη θρυλική φωτογραφία Το κορίτσι της Ναπάλμ: Ο άνθρωπος πίσω από τη θρυλική φωτογραφία Νικολέτα Αυλωνίτη Απριλίου 30 2017 09:08 Καθώς συμπληρώνονται 42 χρόνια από το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ, ξεφυλλίζουμε το άλμπουμ της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ Στην σελίδα http://www.armonikizoi.com/2016/ek θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες και τεχνικές για την απελευθέρωση από εσωτερικά εµπόδια

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ Ημερομηνία 22/11/2016 Μέσο Συντάκτης Link lionnews.gr Τίνα Πανωρίου https://lionnews.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7- %ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%8d- %cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%b5%cf%82-

Διαβάστε περισσότερα

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διαδικασία που επιδιώκει αυθεντικές εμπειρίες των εκπαιδευόμενων.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διαδικασία που επιδιώκει αυθεντικές εμπειρίες των εκπαιδευόμενων. Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διαδικασία που επιδιώκει αυθεντικές εμπειρίες των εκπαιδευόμενων. Τις εμπειρίες αυτές τις αναζητούμε βγαίνοντας και από την όποια αίθουσα και από το όποιο

Διαβάστε περισσότερα

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης.

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Στην αρχή της σεζόν ήσουν μεταξύ ομάδας νέων και πρώτης ομάδας. Τι σκεφτόσουν τότε για την εξέλιξη της χρονιάς; Στην αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα