«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»"

Transcript

1 Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : Facebook : Like Twitter Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πως ακριβώς σχεδιάζεται μια ιστοσελίδα (web site) και αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα κοστολόγια που ακούνε. Η απάντηση είναι ναι όταν οι απαντήσεις που λαμβάνουν ισχύουν από επαγγελματίες του χώρου που είναι εξειδικευμένοι στην ανάπτυξη ιστοσελίδων-εφαρμογών. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για να βγει στον «αέρα» (online) μια ιστοσελίδα ή μια διαδικτυακή εφαρμογή απαιτείται ένας web server που θα φιλοξενεί την σελίδα (ουσιαστικά θα αποθηκεύει τα αρχεία που θα κατασκευάσει ο δημιουργός), ένα domain name (όνομα) που θα πληκτρολογούν οι επισκέπτες, και την εργασία (προγραμματισμός) που θα κάνει ο τεχνικός. Web site Hosting (Server) Domain (Όνομα) Web development (Εργασία) Τα τρία αυτά λοιπόν χαρακτηριστικά είναι αυτά που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο web site ή εφαρμογή. Μια τιμή για όλα ; Η σωστή και επαγγελματική λύση δεν είναι να ενημερώσουμε τον πελάτη για μια τιμή για όλα και εξηγούμε τον λόγο.

2 Ο Πελάτης βλέπει την κατασκευή της ιστοσελίδας του σαν «εμπόρευμα» πράγμα που δεν ισχύει. Η ιστοσελίδα όπως προείπαμε χωρίζεται σε τρια στάδια ανάπτυξης όπου το κάθε στάδιο έχει την δική του τιμή. Hosting: Πληρώνεται κάθε έτος ή κάθε 2 έτη (ανάλογα το πακέτο φιλοξενίας) Domain: Πληρώνεται κάθε 2 έτη Εργασία: Πληρώνεται μια φορά στην αρχή ή ανα υλοποίηση έργου (ανάλογα την συμφωνία με τον πελάτη) Έτσι λοιπόν αν συμπεριλάβουμε μια τιμή για όλα, την επόμενη χρονιά που θα πρέπει να ενημερώσουμε τον πελάτη για την ανανέωση θα υπάρχει «πρόβλημα» ή «παρανόηση» Παράδειγμα Σωστή προσέγγιση προς τον πελάτη: Η ιστοσελίδα σας για να υλοποιηθεί κοστίζει 350 Ε που τα πληρώνετε μια φορά στην αρχή σαν εργασία και από εκεί και πέρα θα έχετε πάγια έξοδα 100 Ε η φιλοξενία σας κάθε έτος και 29 Ε η ανανέωση του ονόματος κάθε 2 έτη. Λάθος προσέγγιση προς τον πελάτη: Μας δίνετε 479 Ε και έχετε online την σελίδα σας έτοιμη στον αέρα. Υπερβολικές τιμές ; Είναι πολύ πιθανό πολλοί πελάτες να διαμαρτύρονται για για υπερβολικές τιμές που συναντούν σε προσφορές για κατασκευή ιστοσελίδων ή για αυτά που ζητάνε. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν 3 απόψεις επαγγελματιών : - Αυτοί που δεν έχουν μεγάλο πελατολόγιο και προσπαθούν από «έναν πελάτη» να καλύψουν το μήνα τους. - Αυτοί που δεν «παζαρεύουν» την δουλειά τους και δουλεύουν με συγκεκριμένο πελατολόγιο. - Αυτοί που χρεώνουν την πραγματικά εργασία σαν κόστος σύμφωνα με το πόσο θα εργαστούν.

3 Σε όποια και από τις 3 περιπτώσεις αν συναντήσετε (πάντα από εξειδικευμένους προγραμματιστές τεχνικούς) να ξέρετε ότι αν το αποτέλεσμα σας καλύψει ακριβώς σε αυτό που ζητήσατε είναι σωστό. Η αμοιβή του κάθε τεχνικού ορίζεται από τον ίδιο τον τεχνικό σύμφωνα με τις γνώσεις του,σπουδές του,εμπειρία του,τελικό αποτέλεσμα προς τον πελάτη. Έχετε υπόψην σας ότι οι τιμές που θα ακούσετε σε κάθε ενέργεια που θα ζητήσετε αποτελούν εξειδικευμένη ενέργεια και προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός για την ανάπτυξη και δημιουργία της ιστοσελίδας σας ή της εφαρμογής σας είναι κάτι που απαιτεί αρκετές ώρες ή ημέρες ή εβδομάδες ή μήνες για την υλοποίηση του. Αυτό μεταφράζεται σε εργατοώρες οι οποίες πρέπει να πληρωθούν σαν αμοιβή. Η κλασική «ατάκα» από πολλούς πελάτες είναι πήγα σε μια εταιρεία και τους ζήτησα να μου κατασκευάσουν μια διαδικτυακή εφαρμογή που να εισάγει ο πελάτης το του και να λαμβάνει αυτόματα 2 φορές την ημέρα προσφορές. Αλλά το ποσό που μου είπαν είναι υπερβολικά μεγάλο, θα την κατασκευάσω από φίλο με το 1/3 της τιμής. Ας αναλύσουμε τεχνικά την παρακάτω φράση τι συμβαίνει στην πραγματικότητα : - Ο πελάτης ζητά μια συγκεκριμένη εφαρμογή η οποία πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Η υλοποίηση της (εξαρτάται από τεχνικό σε τεχνικό) ορίζεται από 3 ημέρες μέχρι 30 ημέρες. - Ο προγραμματιστής θα «γράψει» με το «χέρι» κώδικα για να υλοποιηθούν οι παραπάνω ενέργειες και να φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια αυτό που θα βλέπει ο πελάτης σαν μια απλή φόρμα με ένα κουμπάκι «καταχώρηση» έχει σχεδιαστεί από κάποιον τεχνικό με εντολές βήμα βήμα, έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές ή αρκετές ώρες σε live περιβάλλον ώστε να παραδοθεί στον πελάτη προς χρήση. - Ο πελάτης παίρνοντας την εφαρμογή παίρνει επιπλέον και την τεχνική υποστήριξη μαζί η οποία είτε είναι δωρεάν είτε επί πληρωμή (σύμφωνα με την συμφωνία που έχει γίνει). Τι σημαίνει τεχνική υποστήριξη ; Σημαίνει ότι η εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί είναι ζωντανός οργανισμός και «μιλά» προς όλους εμάς. Η εφαρμογή χρειάζεται ανά διαστήματα ενημέρωση λογισμικού (update), βελτίωση σε επίπεδο κώδικα και ασφαλείας (security update). Εάν συμβεί κάποιο πρόβλημα στην εφαρμογή ο τεχνικός μπορεί να το βρει εύκολα να το διορθώσει και να μην έχετε κανένα πρόβλημα.

4 - Σε περίπτωση που πάτε σε κάποιον «φίλο σας» όχι όμως προγραμματιστή ή εξειδικευμένο σε αυτό το κομμάτι, μπορεί να πληρώσετε λιγότερα αλλά θα χάσετε το κομμάτι της υποστήριξης που είναι και το πιο βασικό στον τομέα αυτό.

5

6 Στην πορεία τα «χαλάσαμε» με την εταιρεία που συνεργαζόμασταν Συμβαίνει πολλές φορές είτε από την πλευρά του πελάτη είτε από την πλευρά της εταιρείας να σταματάνε οι συνεργασίες. Το κλασικό «πρόβλημα» που συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να βρίσκουμε μια νέα εταιρεία και να μεταφέρουμε σε αυτή όλα μας τα «υπάρχοντα». Η ενέργεια αυτή είναι ΛΑΘΟΣ εάν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από υποδομή και την φιλοξενία του server μας και της εφαρμογής μας (πχ δεν έχει πέσει ποτέ η ιστοσελίδα μας, δεν έχετε μείνει ούτε μια μέρα χωρίς , κλπ κλπ) Θυμηθείτε (!) : Το site ή η εφαρμογή μας αποτελείται από 3 διαφορετικά κομμάτια όπως είπαμε (domain-hosting-εργασία). Τα οποία είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους αν τα «χαλάσετε» με την εταιρεία που συνεργάζεστε. Σε αντίθετη περίπτωση αν συμβούν τα αντίθετα από τα παραπάνω (το site πέφτει συνεχώς, μια έχετε και μια όχι , κλπ κλπ) τότε είναι ΣΩΣΤΟ να μεταφέρετε τα «υπάρχοντα» σας όλα σε άλλη εταιρεία. Παράδειγμα (με την προϋπόθεση ότι είστε ευχαριστημένοι στις υποδομές του site σας) Σωστή προσέγγιση στην παλιά εταιρεία: Πελάτης: Θα ήθελα στην εφαρμογή που μου έχετε κατασκευάσει να προσθέσουμε την επιλογή να κάνει ο χρήστης διαγραφή. Εταιρεία : Αυτό μπορεί να γίνει αλλά απαιτείται βελτίωση του υπάρχοντος κώδικα για να προστεθεί η λειτουργία αυτή και υπάρχει χρέωση 30 Ε **** Αν διαπιστώσουμε ότι τα 30 Ε είναι πολλά για αυτά που ζητάμε τότε : *** Πελάτης: Θεωρώ ότι είναι αρκετά τα χρήματα θα το σκεφτώ και αν είναι σας ενημερώνω. Λάθος προσέγγιση στην παλιά εταιρεία: Πελάτης: Θα ήθελα στην εφαρμογή που μου έχετε κατασκευάσει να προσθέσουμε την επιλογή να κάνει ο χρήστης διαγραφή.

7 Εταιρεία : Αυτό μπορεί να γίνει αλλά απαιτείται βελτίωση του υπάρχοντος κώδικα για να προστεθεί η λειτουργία αυτή και υπάρχει χρέωση 30 Ε **** Αν διαπιστώσουμε ότι τα 30 Ε είναι πολλά για αυτά που ζητάμε τότε : *** Πελάτης: Δεν νομίζω ότι πρέπει να χρεωθεί αυτό σας έχω δώσει τόσα χρήματα. Δώστε μου παρακαλώ όλους τους κωδικούς μου να πάω αλλού. Σωστή προσέγγιση στην νέα εταιρεία: Πελάτης: Θα ήθελα σε μια εφαρμογή που μου έχει φτιάξει μια άλλη εταιρεία αν μπορείτε να την παραμετροποιήσετε σε κάτι επιπλέον που θέλω. Εταιρεία : Αυτό μπορεί να γίνει αλλά απαιτείται να μας δώσετε τους απαραίτητους κωδικούς να το δουν οι τεχνικοί μας να σας ενημερώσουμε τι κοστίζει και αν θέλετε να συνεργαστούμε. Το κόστος περίπου θα κυμανθεί στα 20 Ε **** Αν διαπιστώσουμε ότι τα 20 Ε είναι σωστά για αυτά που ζητάμε τότε : *** Πελάτης: Ευχαριστώ θα σας ενημερώσω τις επόμενες ημέρες για τους κωδικούς για να προχωρήσετε. Γενικά θέλουμε να τονίσουμε να μην λαμβάνετε υπόψην σας την δημιουργία ενός site ή μιας εφαρμογής σαν ένα πράγμα γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. Μπορεί να μην συμφωνήσετε με τους συνεργάτες σας σε κάτι που θα ζητήσετε αλλά εφόσον είστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τις υποδομές και την φιλοξενία μπορείτε να διατηρήσετε στην ίδια εταιρεία τα «υπάρχοντα» σας και να σας φτιάξει κάποια άλλη εταιρεία αυτό που επιθυμείτε (εφόσον βρείτε). Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και στην δουλειά του προγραμματιστή υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν μπροστά σε μια οθόνη πάνω από 10 ώρες την ημέρα δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας συνεχώς αυτά που τους ζητάτε. Θα πρέπει η αμοιβή για την εργασία να είναι σωστή και δίκαιη για το αποτέλεσμα που θα σας παρουσιάσει. Η ατάκα «ε δεν σκάβεις κι ολας» που κυκλοφορεί από αρκετό κόσμο είναι ΛΑΘΟΣ. Ο προγραμματιστής εργάζεται πνευματικά,χρειάζεται καθαρό μυαλό για να μην κάνει λάθος τις εντολές για το τελικό αποτέλεσμα, και πολλοί προγραμματιστές εργάζονται και χωρίς ωράριο και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

8 Το «παζάρι» για να «κάνω την δουλειά μου» Μην είστε της λογικής να «παζαρέψετε» τον συνεργάτη σας αν αυτό που θα σας πει ισχύει και έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αρχικά θα του δώσετε την εντύπωση ότι δεν είστε «σωστός» σαν άνθρωπος καθώς δεν σέβεστε την εργασία του. Δεύτερον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εσείς πήγατε σε αυτόν και όχι αυτός σε εσάς, εσείς του λέτε τι επιθυμείτε εκείνος σας λέει αν το αναλαμβάνει και πόσο κοστίζει και αν θέλετε προχωράτε στην συνεργασία μαζί του. Πρέπει να σέβεστε την εργασία και τις ώρες υλοποίησης για αυτό που θα ζητήσετε να πραγματοποιηθεί για εσάς. Μην σκέφτεστε το «τώρα» σκεφτείτε το «πάντα». Αναλογιστείτε ότι σε ένα έργο αξίας 100 Ε για παράδειγμα αν «παζαρέψετε» και πέσει στα 70 Ε μετά από 3 μήνες που θα χρειαστείτε κάτι άλλο θα χρεωθεί 30 Ε οπότε ουσιαστικά δεν κερδίσατε τίποτα. Αν είστε σωστοί από την αρχή ίσως το επιπλέον που θα ζητήσετε να σας γίνει Δωρεάν. Να θυμάστε: - Να είστε φίλοι με τους συνεργάτες σας, να τους ανταμείβετε σωστά και δεν θα χάσετε να είστε σίγουροι ότι οι καλές συνεργασίες φέρνουν πάντα άρτιο αποτέλεσμα σε αυτό που θα ζητήσετε! - Να εξηγείτε όσο πιο αναλυτικά μπορείτε αυτό που θέλετε να κατασκευαστεί για εσάς. - Να έχετε υπομονή και να μην «πιέζετε» τους ανθρώπους που εργάζονται για εσάς. Η πίεση φέρνει λανθασμένα αποτελέσματα στο τέλος. - Συνεργαστείτε με τον συνεργάτη σας ηλεκτρονικά ( ) και όχι τηλεφωνικά. Η εργασία του προγραμματιστή απαιτεί να έχει εγγράφως τις απαιτήσεις σε αυτό που θα σας φτιάξει γιατί τα μελετάει συνεχώς δίπλα του για να υλοποιήσει το έργο που θέλετε. Το να καλέσετε στο τηλέφωνο και να πείτε στον προγραμματιστή τι ακριβώς επιθυμείτε δεν λέει απολύτως τίποτα γιατί ισχύει για «εκείνη την στιγμή» αν το στείλετε γραπτώς θα τελειώσει το έργο σας γρηγορότερα γιατί δεν θα υπάρχουν απορίες από τον προγραμματιστή και θα μπορεί να ενημερώνεται συνεχώς σε κάθε βήμα που φτιάχνει στο έργο που του έχετε αναθέσει.

9 - Να πληρώνετε ακριβώς αυτά που ζητάτε και βάσει αυτών αξιολογείται το έργο που θα σας παραδοθεί. Μην ζητάτε να σας κατασκευάσουν για παράδειγμα μια ιστοσελίδα με 100 Ε και να έχει τις ίδιες εφαρμογές και δυνατότητες με μια ιστοσελίδα 1000 Ε. Μπορείτε να έχετε ιστοσελίδα με 100 Ε αλλά φτάνει μέχρι το επίπεδο Α. Για να πάτε στο επίπεδο Β θα πρέπει να πληρώσετε τα χρήματα που χρειάζονται. ΣΣ : Δεν είναι δυνατόν να πάρετε ένα αυτοκίνητο 1200cc και σε έναν αγώνα ράλι να περάσετε μια Ferrari. (!) Απαγορεύεται η αλλοίωση ή τροποποίηση (μερική ή ολική) του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την άδεια από τον δημιουργό

Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing. 14/1/2014 Τραχαλάκης Παναγιώτης

Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing. 14/1/2014 Τραχαλάκης Παναγιώτης Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing Τραχαλάκης Παναγιώτης Προγραμματιστής Αναλυτής Ειδικός εφαρμογών Διαχείριση Επιχειρησιακής Γνώσης και υπηρεσίες Internet marketing 1996 Κατασκευή ιστοσελίδων. 2000

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ real οnline ΕΚΔΟΣΗ #1 KYΡΙΑΚΗ 27.9.2009 Ασφάλεια στο ίντερνετ Τρόποι, προφυλάξεις, κατευθύνσεις και μυστικά για τις ψηφιακές αναζητήσεις στον Κυβερνοχώρο Σύνδεση στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

94 (υποδειγματικά) Λυμένες Ασκήσεις Α.Ε.Π.Π.

94 (υποδειγματικά) Λυμένες Ασκήσεις Α.Ε.Π.Π. 94 (υποδειγματικά) Λυμένες Ασκήσεις Α.Ε.Π.Π. (αρκετές απ' αυτές για δυνατούς μαθητές) version 0.1 Θεσσαλονίκη Ιανουάριος 2014 Απόστολος Δεμερτζής Πρόλογος Οι ασκήσεις αυτές δεν αποτελούν διδακτικό βοήθημα

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες... Σε αυτό το κεφάλαιο: 14.1 Εισαγωγή στην έννοια των μεταβλητών 14.2 Λίστες 14.3 Παραδείγματα... «Το πιο απίθανο πράγμα με τη ζωή είναι ότι πάντα θα υπάρχουν μεταβλητές. Θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ www.e-gramateas.gr Υπηρεσία γραμματειακής υποστήριξης με 150 το μήνα τελική τιμή με ΦΠΑ Με την υπηρεσία της ηλεκτρονικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Πτυχιακή Εργασία Με θέμα :

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Πτυχιακή Εργασία Με θέμα : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Πτυχιακή Εργασία Με θέμα : «ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» Επιμέλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Προώθηση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσα από τα Social Media,

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά κάτω των 13 ετών δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν το κιτ χωρίς επίβλεψη. Μη συνδέετε την κύρια πλακέτα σε εξωτερική τροφοδοσία μεγάλης ισχύος.

Παιδιά κάτω των 13 ετών δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν το κιτ χωρίς επίβλεψη. Μη συνδέετε την κύρια πλακέτα σε εξωτερική τροφοδοσία μεγάλης ισχύος. 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 01. Robotale (Arduino-Compatible) 02. Ράστερ 830 οπών 03. Κουτί αποθήκευσης 04. Κόκκινα leds (τεμ. 5) 05. Κίτρινα leds (τεμ. 5) 06. Πράσινα leds (τεμ. 5) 07. Αντιστάτες 220 Ohm (τεμ. 8) 08.

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Λειτουργιών. τετράδιο 12

Διοίκηση Λειτουργιών. τετράδιο 12 Λορέντζος Χαζάπης Γιάννης Ζάραγκας Διοίκηση Λειτουργιών τα τετράδια μιας Οδύσσειας τετράδιο 12 Το μάνατζμεντ της αλλαγής Αθήνα 2012 τετράδιο 12 Το μάνατζμεντ της αλλαγής ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η συζήτηση ξεκινά με τη

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γίνεται το debug? Το debug γίνεται με δύο τρόπους, ως επί το πλείστον. Τουλάχιστον, εγώ δύο έμαθα, και αυτούς αναφέρω.

Πώς γίνεται το debug? Το debug γίνεται με δύο τρόπους, ως επί το πλείστον. Τουλάχιστον, εγώ δύο έμαθα, και αυτούς αναφέρω. Τι είναι το debug μαμα? Με απλά λόγια, debug (αποσφαλμάτωση αλλά που να κάθεσαι να το πεις), είναι η διαδικασία εντοπισμού και διόρθωσης σφαλμάτων που υπάρχουν σε κώδικα (ασχέτως γλώσσας προγραμματισμού).

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων

Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων e-life E-LEARNING VIRTUAL CENTER FOR PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η έκδοση αντανακλά

Διαβάστε περισσότερα

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets Android Guide Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το νο1 λειτουργικό για smartphones και tablets Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για smartphones και tablets Ρυθμίστε σωστά την Android συσκευή σας Έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 11: Ο έλεγχος

Κεφάλαιο 11: Ο έλεγχος Κεφάλαιο 11: Ο έλεγχος... Σε αυτό το κεφάλαιο: 11.1 Εισαγωγή στον έλεγχο 11.2 Οι εντολές ελέγχου Η εντολή "Εάν..." Η εντολή "Εάν..." και οι τελεστές συνθηκών Η εντολή "Εάν...Αλλιώς.." 11.3 Παραδείγματα...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς Xxxxxxxx. Κώδικας Συμπεριφοράς της Vodafone. 1Εργαζόμαστε σύμφωνα με τις αρχές του The Vodafone Way

Κώδικας Συμπεριφοράς Xxxxxxxx. Κώδικας Συμπεριφοράς της Vodafone. 1Εργαζόμαστε σύμφωνα με τις αρχές του The Vodafone Way Κώδικας Συμπεριφοράς Xxxxxxxx Κώδικας Συμπεριφοράς της Vodafone 1Εργαζόμαστε σύμφωνα με τις αρχές του The Vodafone Way Κώδικας Συμπεριφοράς Xxxxxxxx «Η εμπιστοσύνη θα πρέπει να διέπει κάθε μας πράξη.»

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - ΑΤΕΙ Ηπείρου Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Ακαδημαϊκό Έτος 2008-2009 Σελίδα 1 από 22 Εισαγωγή Τα πολυμέσα είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: «Εφαρμογή ERP συστημάτων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ 1 Εισαγωγή Τι είναι Ένα βιβλίο εισαγωγικό για τη φωτογραφία. Έχει μέσα του όσα θεωρώ ως απαραίτητα για να ξεκινήσει κάποια/ος σωστά, με ασφάλεια, εύκολα και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ 1 «Ο Λογ/σμός Επικούρησης» και οι προθέσεις της Διοίκησης της ΕΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΣ Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώ παιχνίδια στο Kodu www.koduplay.gr

Δημιουργώ παιχνίδια στο Kodu www.koduplay.gr 1 Η συγγραφική ομάδα: Αϊβαλής Στέφανος, Αϊβάτης Χρήστος, Αλεξίου Βασιλική, Βουρονίκου Ασημίνα, Γάκη Στυλιανή, Γιάκα Χρυσούλα, Γιαννόπουλος Μενέλαος, Γιωργαλλίδης Αντρέας, Γκανή Λουίζα, Ζησιού Ελένη, Ζυγούρα

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Small Basic. Εισαγωγή στον Προγραμματισμό

Microsoft Small Basic. Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Microsoft Small Basic Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή Η Small Basic και ο Προγραμματισμός Ο Προγραμματισμός των υπολογιστών (computers) ορίζεται ως η διαδικασία δημιουργίας λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ

ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΟ MICROSOFT PROJECT KAI ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Επισκόπηση Εικονικής Επιχείρησης e- Vision AE από τον Πρόεδρό της.

Επισκόπηση Εικονικής Επιχείρησης e- Vision AE από τον Πρόεδρό της. Επισκόπηση Εικονικής Επιχείρησης e- Vision AE από τον Πρόεδρό της. Όταν συμπλήρωνα στην αίτηση εργασίας ότι ήθελα τη θέση του προέδρου, σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι θα συναντούσα τόσες προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ WEB ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ON-LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤHΣ ΓΛΩΣΣΑΣ RUBY ΚΑΙ ΤΟΥ WEB FRAMEWORK RUBY ON RAILS

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ WEB ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ON-LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤHΣ ΓΛΩΣΣΑΣ RUBY ΚΑΙ ΤΟΥ WEB FRAMEWORK RUBY ON RAILS ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ WEB ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ON-LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα