γενικός οδηγός εφαρμογής

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "γενικός οδηγός εφαρμογής"

Transcript

1 γενικός οδηγός εφαρμογής

2 2 Το Concrete Canvas αποτελεί μέρος μιας επαναστατικής νέας τάξης γεωσυνθετικών υλικών που ονομάζονται Geosynthetic Cementitious Composite Mats (GCCMs). Πρόκειται για ένα εύκαμπτο, εμποτισμένο με σκυρόδεμα ύφασμα που σκληραίνει κατά την ενυδάτωση για να σχηματίσει ένα λεπτό, ανθεκτικό, αδιάβροχο και πυρίμαχο σκυρόδεμα. Ουσιαστικά, είναι σκυρόδεμα σε ρολό. Ο παρακάτω «οδηγός εφαρμογής» παρέχει στους πελάτες και τους χρήστες του Concrete Canvas GCCM (CC) χρήσιμες πληροφορίες για την εγκατάσταση του και μια επισκόπηση των τεχνικών δεδομένων, των εφαρμογών και των ιδιοτήτων του υλικού. Η ευμετάβλητη φύση του CC υποδηλώνει ότι το παρόν έγγραφο δεν είναι δεσμευτικό και έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Μπορεί να απαιτούνται παρεκκλίσεις από την παρούσα κατευθυντήρια γραμμή για την αντιμετώπιση των ειδικών για τον τόπο συνθηκών και / ή των ειδικών για το προϊόν συνθηκών. 1.0 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1.1 Τύποι Concrete Canvas Το Concrete Canvas διατίθεται στα ακόλουθα πάχη και μορφές ρολών: 1.2 Μεγάλα Ρολά / Μικρές Παρτίδες Ρολών Το CC διατίθεται σε δύο μορφές (μεγέθη κυλίνδρων). Μεγάλα ρολά ή μικρότερες, φορητές παρτίδες ρολών. Η ποσότητα ανά ρολό διαφέρει μεταξύ των τύπων CC όπως παρουσιάζεται στον παραπάνω πίνακα. Το βάρος των μεγάλων ρολών κυμαίνεται από 1.5Τ με 1.6Τ και διατίθενται σε σωλήνες 6 ιντσών από χαρτόνι οι οποίοι μπορούν να κρεμαστούν από μια ειδικά διαμορφωμένη δοκό και να ξετυλιχθούν με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού εγκαταστάσεων. Τα μεγάλα ρολά παρέχουν την ταχύτερη μέθοδο τοποθέτησης CC και έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης του αριθμού των σημείων επικαλύψεων που θα απαιτηθούν. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για την αγορά των ειδικών διαμορφωμένων δοκών περιστροφής. Οι μικρές παρτίδες ρολών τοποθετούνται σε σωλήνες από χαρτόνι 3 ιντσών με λαβές μεταφοράς ειδικά σχεδιασμένα για να μεταφέρονται από 2 έως 4 άτομα. Όλα τα πάχη CC μπορούν να διανεμηθούν σε προσαρμοσμένα μήκη σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη με μια μικρή επιπλέον χρέωση. Το CC είναι τώρα διαθέσιμο και σε διευρυμένα ρολά που έχουν έως και 4 φορές μεγαλύτερο πλάτος από εκείνο των μεγάλων ρολών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

3 3 1.3 Συσκευασία / Μεταφορά Τα μεγάλα ρολά CC τυλίγονται ξεχωριστά και παλετοποιούνται σε θερμικά επεξεργασμένες ξύλινες παλέτες που έχουν διαστάσεις 1,2m x 1,0m. Τα μικρά ρολά του CC παρέχονται παρομοίως, συσκευασμένες ξεχωριστά σε αεροστεγή συσκευασία PE και παλετοποιημένες. Σε μια τυπική παλέτα 1,2 m x 1,0 m ταιριάζουν 12 παρτίδες μικρών ρολών. Όλοι οι κύλινδροι CC είναι εφοδιασμένοι με ένα βασικό οδηγό διαβροχής στα αγγλικά. Παρακάτω παρουσιάζονται οι τυπικές ποσότητες των πακέτων μεταφοράς, για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τα βάρη και τις διαστάσεις συσκευασίας, ανατρέξτε στίς Πληροφορίες Συκευασίας. *Άναλόγως της χώρας προορισμού οι περιορισμοί στο βάρος του κοντέϊνερ μπορεί να διαφέρουν.

4 4 2.0 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Το CC χρησιμοποιείται συνήθως για την αντικατάσταση του συμβατικού σκυροδέματος (επί τόπου ανάμειξης, προκατασκευασμένου και εκτοξευόμενου σκυροδέματος) για περιορισμό της διάβρωσης, εργασίες αποκατάστασης και κατασκευαστικές εφαρμογές. Μερικά τυπικά παραδείγματα δίνονται παρακάτω: Σταθεροποίηση πρανών Εκροές/ Διαρροές Επένδυση αγωγών Εκροές/ Διαρροές Καταστολή ζιζανίων Τοίχοι εξαερισμού σηράγγων Προστασία πρανών Επένδυση καναλιού Επένδυση λεκάνων δεξαμενών Αποκατάσταση σκυροδέματος Προστασία συρματοκιβωτίων 2.1 Διάστρωση Καναλιού Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία μιας επιφάνειας απόλυτα προστατευμένης από τη διάβρωση για την διάστρωση καναλιών αποχέτευσης και άρδευσης. Το CC χρησιμοποιείται συνήθως ως εναλλακτική λύση αντικατάστασης του συμβατικού σκυροδέματος σε αγωγούς αποχέτευσης, ομβρύωv και όπου η βλάστηση και η επιφάνεια του εδάφους στα κανάλια είναι ακατάλληλη λόγω υψηλών ρυθμών ροής, αυξημένων απαιτήσεων ή της ύπαρξης ανάγκης να μειωθούν οι εργασίες συντήρησης. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο επένδυσης ενός καναλιού με CC βλέπε τον Οδηγό εγκατάστασης CC: Channel Lining - Διάστρωση Καναλιών. 2.2 Προστασία πρανών Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία μιας επιφάνειας απόλυτα προστατευμένης από τη διάβρωση για την προστασία των πρανών από περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το CC χρησιμοποιείται συνήθως για να αντικαταστήσει το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα και όπου τα καλυμμένα με φυτά πρανή είναι ακατάλληλα λόγω υπογείων υδάτων, ξηρού κλίματος ή κακών συνθηκών εδάφους. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διάστρωσης επικλινών επιφανειών-πρανών με CC, ανατρέξτε στον Οδηγό εγκατάστασης CC: Slope Protection- Προστασία Πρανών

5 5 2.3 Διάστρωση Λεκανών Συγκράτησης Δεξαμενών Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός σκληρού καλύμματος θωράκισης λεκανών συγκράτησης διαρροών γύρω από δεξαμενές υγρών καυσίμων, αποθήκες πυρομαχικών και αντιπλημμυρικών έργων. Το CC χρησιμοποιείται συνήθως για την προστασία των λεκανών συγκράτησης από περιβαλλοντικές επιπτώσεις, από προκαλούμενη ζημιά από ζώα καθώς επίσης βελτιώνουν την αδιαπερατότητα τους και εμποδίζουν την ανάπτυξη βλάστησης και ζιζανίων. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διάστρωση των λεκανών συγκράτησης δεξαμενών με CC ανατρέξετε στον οδηγό εγκατάστασης CC : Bund Lining - Διάστρωση Λεκανών Συγκράτησης Δεξαμενών 2.4 Αποκατάσταση σκυροδέματος Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάστρωση υποδομών από σκυρόδεμα που έχουν υποστεί ρωγμές και βλάβες και απαιτείται αποκατάσταση αυτών. Το CC χρησιμοποιείται για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της υφιστάμενης υποδομής, να μειώσει τις διαρροές και να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά ροής. Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για την ανακατασκευή ή όπου η διάστρωση με μια εύκαμπτη μεμβράνη είναι ακατάλληλη λόγω των συνθηκών ροής ή προβλημάτων ανθεκτικότητας. 2.5 Διάστρωση αγωγών Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διάστρωση αγωγών από χάλυβα και σκυρόδεμα, οι οποίοι έχουν υποβαθμιστεί εξαιτίας της σκουριάς και της διάβρωσης. Το CC χρησιμοποιείται για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των αγωγών και να παρέχει ένα στρώμα ελέγχου της διάβρωσης με βελτιωμένα χαρακτηριστικά στεγανότητας και ροής. Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στη συγκόλληση με πίσσα, GRP, πολυουρεθάνη ή εκτοξευόμενο σκυρόδεμα. 2.6 Καταστολή ζιζανίων Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποφυγή της μακροχρόνιας ανάπτυξης ζιζανίων σε περιοχές όπου η συντήρηση είναι δύσκολη, όπως γύρω από ευαίσθητες υποδομές ή σε απομακρυσμένες περιοχές. Το CC χρησιμοποιείται συνήθως ως εναλλακτική λύση για τις προκατασκευασμένες πλάκες από σκυρόδεμα και όπου τα συμβατικά γεωυφάσματα δεν παρέχουν επαρκή ανθεκτικότητα.

6 6 2.7 Εκροές / Διαρροές Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία επιφανειών που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής ροής, οι οποίες είναι επιρρεπείς σε διάβρωση, όπως τα στόμια υπόγειων αγωγών, υπερχειλισμένες και υπερυψωμένες επιφάνειες. Το CC χρησιμοποιείται συνήθως για την αντικατάσταση συμβατικών λύσεων σκυροδέματος και εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και για την προστασία πρανών με CC. Η επιλογή πάχους πρέπει να γίνει με βάση τη μέγιστη αναμενόμενη παροχή. 2.8 Προστασία Τοιχίων Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την κάλυψη τοιχίων χάλυβα όσο και τοιχίων από γαιόσακους για την αποφυγή φθορών λόγω διάβρωσης, βλαβών λόγω της υπεριώδης ακτινοβολίας και βανδαλισμών. Το CC επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των τοιχίων παρέχοντας μια σκληρή επιφάνεια που θα διαρκέσει για δεκαετίες. Το CC μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη τοιχίων γεμισμένα με χώμα ή άμμο για την αποτροπή FOD (ζημιά από ξένο αντικείμενο) σε στρατιωτικές εφαρμογές-θέσεις μάχης και για την πρόληψη της εισροής νερού που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση αυτών. 2.9 Τοίχοι εξαερισμού σηράγγων Το CC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση και κατασκευή τοίχων σε υπόγειες σήραγγες δημιουργώντας φράγματα αέρα και τοιχία αντίστασης σε εκρήξεις. Το CC αντικαθιστά τυπικά τους τοίχους που κατασκευάζονται από επεξεργασμένο ύφασμα, τσιμεντόλιθο ή γυψοσανίδα, για τον έλεγχο του εξαερισμού στα ορυχεία, παρέχοντας μια μακροπρόθεσμη λύση που είναι γρήγορη και με μικρό υπολογιστικό κόστος.

7 7 3.0 ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

8 8 4.0 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ 4.1 Συμπεριφορά κατά την επαφή με το νερό Το CC έχει εξαιρετικές αδιάβροχες ιδιότητες και προσφέρει ένα επίπεδο αδιαπερατότητας παρόμοιο με εκείνο του πηλού. Από γεωτεχνική άποψη, αυτό μετράται χρησιμοποιώντας την τιμή του «συντελεστή διαπερατότητας», k, η οποία αντιπροσωπεύει το ρυθμό ροής του νερού μέσω μιας μονάδας υλικού. Το CC έχει δοκιμαστεί σε BS1377, τα δείγματα δοκιμής είχαν αδιαπερατότητα μεγαλύτερη από k = 1x10-8 m / s. Για εφαρμογές που απαιτούν υψηλότερο επίπεδο αδιαπερατότητας, όπως για δεξαμενές, χρησιμοποιήστε CC HydroTM. Για να επιλέξετε ένα τρόπο στήριξης στα σημεία των επικαλύψεων με ένα επίπεδο αδιαπερατότητας που ταιριάζει στις εφαρμογές σας, ανατρέξτε στον Οδηγό χρήσης CC: Jointing and Fixing/ Σύνδεση & Στερέωση 4.2 Αντοχή Το CC έχει εξαιρετική μακροχρόνια ανθεκτικότητα με διπλάσια αντοχή στην τριβή από τα περισσότερα σκυροδέματα με βάση το OPC (Ordinary Portland Cement)(συνηθισμένο σκυρόδεμα τύπου Portland) (DIN 52108). Η επιταχυνόμενη δοκιμή χρόνου βάσει του προτύπου BS EN έδειξε ότι το CC έχει ελάχιστη διάρκεια ζωής 50 ετών σε κλιματικές συνθήκες Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό βασίζεται σε κυκλικές δοκιμές ψύξης-απόψυξης, θερμότητας-διαβροχής και βύθισηςξήρανσης, κατά τη διάρκεια των οποίων ο χρόνος ζωής του CC υποβαθμίστηκε ελάχιστα. Η ύπαρξη ενισχυτικών ινών εντός του CC σημαίνει ότι έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες και το CC έχει επιτύχει επίσης πάνω από 200 κύκλους δοκιμής ψύξης-απόψυξης σύμφωνα με το πρότυπο ASTM C1185.

9 9 4.3 Επίδραση στο περιβάλλον Το CC προσφέρει πολλά περιβαλλοντικά οφέλη σε σχέση με το συμβατικό σκυρόδεμα, υποκαθιστώντας ουσιαστικά mm χυτοσίδηρου για επιφανειακές εφαρμογές, μειώνοντας έτσι την περιεκτικότητα άνθρακα των δομικών έργων. Για ένα τυπικό έργο, το CC προσφέρει εξοικονόμηση CO2 άνω του 50% σε σύγκριση με το συμβατικό σκυρόδεμα (βλ. CC Carbon Report). ). Το τσιμέντο που χρησιμοποιείται στο CC έχει περιορισμένο αλκαλικό απόθεμα, το οποίο, σε αντίθεση με τα περισσότερα σκυροδέματα, δεν ταξινομείται ως επικίνδυνο και είναι λιγότερο επιβλαβές για την υδρόβια ζωή (βλ. CCS SDS). Το CC έχει πολύ χαμηλό ρυθμό αποβολής ουσιών κατά την ροή του νερού, μια ανάλυση από τα εργαστήρια CTL στις Η.Π.Α. έδειξε ότι τα επίπεδα των στραγγισμάτων ήταν σημαντικά χαμηλότερα (υπέρ της ασφαλείας) από τα όρια του EPA (Environmental Protection Agency)). Το CC μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε ζωντανά υδατορεύματα και έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί για χρήση από τον Οργανισμό Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου σε πολλά έργα του Ηνωμένου Βασιλείου. 4.4 Φωτιά Το CC έχει εξαιρετική απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες και έχει υποβληθεί σε δοκιμή αντίδρασης σε πυρκαγιά, επιτυγχάνοντας πιστοποίηση Euroclass B σύμφωνα με το πρότυπο BS EN (βλ. Έγγραφο Πιστοποίησης Πυρκαγιάς του CC). Το CC έχει επίσης εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας των Ναρκών (MSHA) στο 30CFR, Μέρος 7, Υποκεφάλαιο Β, Τμήμα Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του CC σε εφαρμογή πυροπροστασίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία μας. 4.5 Συμπεριφορά κατά την επαφή με χημικές ουσίες Το CC έχει εξαιρετική αντίσταση σε χημικές αντιδράσεις και γενικά αντιστέκεται πολύ περισσότερο σε επιθετικές ενώσεις από τα συμβατικά σκυροδέματα τύπου (OPC). Το CC έχει δοκιμαστεί επιτυχώς για 56 μέρες βύθισης σε όξινο περιβάλλον κάτω από ph 1,0 και αλκαλικό περιβάλλον μέχρι ph 13 χωρίς να χάσει την αντοχή του (δες το τεύχος CC Chemical Testing-Χημικές Δοκιμές). Το CC έχει επίσης εξαιρετική αντίσταση σε θειικό άλας, σε θειικό νερό, θαλασσινά και υπόγεια νερά, και έχει καλή ανθεκτικότητα σε πολλές χημικές ενώσεις που προσβάλλουν το OPC όπως τα βιομηχανικά απόβλητα, οι ουσίες χλωρίου, τα επεξεργασμένα στερεά, έλαια, λάδια και τα περισσότερα ορυκτά αλάτια (Δες τις δοκιμές CC Sulfate Resistance/ Αντοχή σε θειικό άλας) και CC Saline Resistance/ Αντίσταση σε αλατόνερο).

10 10 διαβροχή σε πρανή λεκάνων συγκράτησης δεξαμενών ΕΛΙΝ Α.Ε χώρος εγκατάστασης & αποθήκευσης υγρών καυσίμων Aθήνα,Ασπρόπυργος Ιούλιος ,400m² - CC5

tel (cy). tel (gr). . address. PO BOX.

tel (cy). tel (gr).  . address. PO BOX. Το Concrete Canvas αποτελεί μέρος μιας επαναστατικής νέας τάξης κατασκευαστικών υλικών που ονομάζεται Geosynthetic Cementitous Composite Mats (GCCMs). Πρόκειται για ένα εύκαμπτο, εμποτισμένο ύφασμα σκυροδέματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΛΕΚΑΝΩΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ. Διαμήκη & Κατακόρυφη διεύθυνση διάστρωσης. Πληροφορίες Έργου. Εlinoil - Αγριά Βόλου, Ελλάδα, Ιούλιος 2018

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΛΕΚΑΝΩΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ. Διαμήκη & Κατακόρυφη διεύθυνση διάστρωσης. Πληροφορίες Έργου. Εlinoil - Αγριά Βόλου, Ελλάδα, Ιούλιος 2018 ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΛΕΚΑΝΩΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Διαμήκη & Κατακόρυφη διεύθυνση διάστρωσης Πληροφορίες Έργου. CC5-2WIDE 5.600 m2 ANELIXIS CONSTRACTIONS & SILVER PALM Εlinoil - Αγριά Βόλου, Ελλάδα, Ιούλιος 2018 CC5TM

Διαβάστε περισσότερα

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS FREQUENTLY ASKED QUESTIONS Τι είναι το Concrete Canvas GCCM; Το Concrete Canvas αποτελεί μέρος μιας επαναστατικής νέας τάξης δομικών υλικών που ονομάζεται Geosynthetic Cementitious Composite Mats (GCCMs).

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΑ 1.2 ΣΚΟΠΟΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΑ 1.2 ΣΚΟΠΟΣ 2 1.1 ΓΕΝΙΚΑ Το Concrete Canvas αποτελεί μέρος μιας επαναστατικής νέας τάξης γεωσυνθετικών υλικών που ονομάζονται Geosynthetic Cement Composite Mats (GCCMs). Πρόκειται για ένα εύκαμπτο, εμποτισμένο από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ Ε Π Ο Ξ Ε Ι Δ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ ΑΤΑ / Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Α Δ Α Π Ε Δ Α ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ Η VIMATEC δίνει τη λύση στο πρόβλημα κατασκευής βιομηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές από PVC

Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές από PVC Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 21/06/2013 Κωδικός: 2012.03.01.010 Sika -Waterbars Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές από PVC Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές Χαρακτηριστικά / Πλεονεκτήματα Δοκιμές Εγκρίσεις /

Διαβάστε περισσότερα

η νέα προσέγγιση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 206 1 Ι. Μαρίνος, Χημικός Μηχανικός, Τεχνικός Σύμβουλος ΤΙΤΑΝ ΑΕ

η νέα προσέγγιση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 206 1 Ι. Μαρίνος, Χημικός Μηχανικός, Τεχνικός Σύμβουλος ΤΙΤΑΝ ΑΕ Ανθεκτικότητα κατασκευών από σκυρόδεμα : η νέα προσέγγιση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 206 1 Ι. Μαρίνος, Χημικός Μηχανικός, Τεχνικός Σύμβουλος ΤΙΤΑΝ ΑΕ Διάβρωση οπλισμού στο Σκυρόδεμα Διάβρωση οπλισμού Ενανθράκωση Χλωριόντα

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές από PVC

Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές από PVC Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 30/11/2009 Κωδικός: 02.03.010 Sika -Waterbars Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές από PVC Construction Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές Χαρακτηριστικά / Πλεονεκτήματα οκιμές Εγκρίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά εξαιρετική ταχύτητα αντίδρασης Εξαιρετική πρόσφυση πολύ υψηλή αντοχή στην κρούση. στις υπεριώδεις (UV) ακτινοβολίες Πληροί

Χαρακτηριστικά εξαιρετική ταχύτητα αντίδρασης Εξαιρετική πρόσφυση πολύ υψηλή αντοχή στην κρούση. στις υπεριώδεις (UV) ακτινοβολίες Πληροί CONIROOF 2110 Στεγανωτικό σύστημα υψηλής απόδοσης, συνεχούς τύπου, ειδικό για επιφάνειες κάλυψης όπου υπάρχει διάβαση πεζών, που έχει ως βάση μία πολυουρεθανική μεμβράνη στιγμιαίας σκλήρυνσης που εφαρμόζεται

Διαβάστε περισσότερα

AQUASMART HYBRID-MONO

AQUASMART HYBRID-MONO Page 1/5 Υβριδικό, ταχυστέγνωτο, υδατοδιαλυτό αλειφατικό στεγανόχρωμα πολυουρεθανικής βάσης για στεγάνωση και προστασία. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι υβριδική, υδατοδιαλυτή, ταχυστέγνωτη αλειφατική επίστρωση πολυουρεθανικής

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία Τεχνολογίας σκυροδέματος

Στοιχεία Τεχνολογίας σκυροδέματος Στοιχεία Τεχνολογίας σκυροδέματος Σχεδιασμός για ανθεκτικότητα Επικαλύψεις στο σκυρόδεμα Χ. Ζέρης Το Ευρωπαϊκό πλαίσιο Μελετών και Εκτέλεσης έργων. ΚΤΣ 97, 2012 Συσχέτιση μεταξύ Κανονισμών, ΕΝ 206-1 και

Διαβάστε περισσότερα

SikaSwell Υδροδιογκούμενες προδιαμορφωμένες διατομές και σφραγιστικά συστήματα κατασκευαστικών αρμών. Innovation & Consistency.

SikaSwell Υδροδιογκούμενες προδιαμορφωμένες διατομές και σφραγιστικά συστήματα κατασκευαστικών αρμών. Innovation & Consistency. SikaSwell Υδροδιογκούμενες προδιαμορφωμένες διατομές και σφραγιστικά συστήματα κατασκευαστικών αρμών Innovation & Consistency since 1910 SikaSwell Ενεργά Συστήματα Στεγανοποίησης Για Κατασκευαστικούς Αρμούς,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ 2014 1 H 2 H 2 ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ? ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΣΤΕΓΗ H 2 H 2 H 2 H 2 ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ H 2 ΑΤΜΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η εταιρεία FAKR προσφέρει μία μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρως επικολλούμενη μεμβράνη στεγανοποίησης FPO για υπόγειες κατασκευές

Πλήρως επικολλούμενη μεμβράνη στεγανοποίησης FPO για υπόγειες κατασκευές Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 04/12/2013 (v1) Κωδικός: 03.04.120 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704103000000001 EN 13967 11 1349 SikaProof A Πλήρως επικολλούμενη μεμβράνη στεγανοποίησης FPO για υπόγειες κατασκευές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ Εκτοξευόμενο Σκυρόδεμα Συγκολλήσεις Παλαιών-Νέων Ράβδων Οπλισμού Στέφανος Δρίτσος Αναπλ. Καθηγητής Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ν. Σαμπατακάκης Καθηγητής Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας Παν/μιο Πατρών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ν. Σαμπατακάκης Καθηγητής Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας Παν/μιο Πατρών ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές της γεωτεχνικής μηχανικής και σε συναφείς κατασκευές, σε συνδυασμό συνήθως με κατάλληλα εδαφικά υλικά (γεωϋλικά). σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2011 (OR. en) 16085/11 Διοργανικός φάκελος: 2011/0132 (NLE) ENV 824 COMER 218 SAN 214 OC 11

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2011 (OR. en) 16085/11 Διοργανικός φάκελος: 2011/0132 (NLE) ENV 824 COMER 218 SAN 214 OC 11 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2011 (OR. en) 16085/11 Διοργανικός φάκελος: 2011/0132 (NLE) ENV 824 COMER 218 SAN 214 OC 11 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά θέματα δομικών υλικών

Ειδικά θέματα δομικών υλικών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 6 : Ασφαλτικά υλικά Νικόλαος Οικονόμου, Μαρία Στεφανίδου, Σοφία Μαυρίδου Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευές Οπλισμένου Σκυροδέματος Ι

Κατασκευές Οπλισμένου Σκυροδέματος Ι Π1. Πίνακες υπολογισμού Στο παράρτημα Π1 θα παρατεθούν συγκεντρωμένοι οι πίνακες υπολογισμού που χρησιμοποιούνται κατά τη διαστασιολόγηση των δομικών στοιχείων από Ο/Σ. Πίνακας 1. Κύριες κατηγορίες περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

Επικάλυψη και κατηγορία σκυροδέματος (ελάχιστα απαιτούμενα για τον έλεγχο ανθεκτικότητας) Κατηγορίες περιβαλλοντικής έκθεσης του ΕΛΟΤ ΕΝ206-1

Επικάλυψη και κατηγορία σκυροδέματος (ελάχιστα απαιτούμενα για τον έλεγχο ανθεκτικότητας) Κατηγορίες περιβαλλοντικής έκθεσης του ΕΛΟΤ ΕΝ206-1 1 Επικάλυψη και κατηγορία σκυροδέματος (ελάχιστα απαιτούμενα για τον έλεγχο ανθεκτικότητας) Κατηγορίες περιβαλλοντικής έκθεσης του ΕΛΟΤ ΕΝ206-1 Οι κατηγορίες περιβαλλοντικής, αναλόγως του είδους της πιθανής

Διαβάστε περισσότερα

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow XENERGY - H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow Από την ημέρα που η Dow εφηύρε το αφρώδες εξηλασμένο πολυστυρένιο, η εξέλιξη και ανάπτυξη του προϊόντος είναι συνεχής.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΑ CUMMINS ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΑ CUMMINS ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο. Καλύτερα εξαρτήματα. Καλύτερη διαθεσιμότητα. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Συχνά, αυτό που δεν μπορείτε να δείτε κάνει όλη τη διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Ευρεία γκάμα από μία πηγή. Μοναδικός ανθεκτικός σχεδιασμός. Γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση. Τύπος μοντέλων Σελίδα Πρέσες δοκιμής κυκλωμάτων 2 9.2 Ψύκτες σωλήνων 2 9.3 Αντλίες

Διαβάστε περισσότερα

Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών. o C.

Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών. o C. Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών Περιγραφή προϊόντος Πεδία εφαρμογής Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών νέας τεχνολογίας (UV Curable). Πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ανακλαστικότητας και εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΝΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ. Γ. Παναγόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Σερρών

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΝΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ. Γ. Παναγόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Σερρών ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΝΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ Γ. Παναγόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Σερρών Επικάλυψη οπλισμών Ανθεκτικότητα σε διάρκεια - Επικάλυψη οπλισμών Μια κατασκευή θεωρείται ανθεκτική

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανωτικές Ασφαλτικές Μεµβράνες Index Argo (Ελαστικότητα σε χαµηλή θερµοκρασία (ΕΝ 1109) 0 C)

Στεγανωτικές Ασφαλτικές Μεµβράνες Index Argo (Ελαστικότητα σε χαµηλή θερµοκρασία (ΕΝ 1109) 0 C) Ασφαλτόπανα INDEX Τα ασφαλτόπανα Index χρησιµοποιούνται για τη στεγανοποίηση δωµάτων, υπογείων, δεξαµενών, σηράγγων, θεµελίων, γεφυρών και άλλων κατασκευών. Είναι οπλισµένα µε «µη υφασµένο» πολυεστερικό

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλτόπανα Valli Zabban

Ασφαλτόπανα Valli Zabban Ασφαλτόπανα Valli Zabban Η εταιρεία µας εισάγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά ασφαλτόπανα του οίκου Valli Zabban Ιταλίας. Τα ασφαλτόπανα Valli Zabban χρησιµοποιούνται για τη στεγανοποίηση δωµάτων και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος Οδηγίες εγκατάστασης Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος Έλεγχος Όταν ελέγχετε το υπόστρωμα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία και, στη συνέχεια, υποβάλλετε το υπόστρωμα στην

Διαβάστε περισσότερα

Σ. Δ Ρ Ι Τ Σ Ο Σ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ. ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ Τι Είναι; ΣΚΥΡΟ ΕΜΑ. Γιατί Χρησιμοποιείται; ιαδικασίες

Σ. Δ Ρ Ι Τ Σ Ο Σ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ. ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ Τι Είναι; ΣΚΥΡΟ ΕΜΑ. Γιατί Χρησιμοποιείται; ιαδικασίες ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ Εκτοξευόμενο Σκυρόδεμα Συγκολλήσεις Παλαιών-Νέων Ράβδων Οπλισμού ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ Τι Είναι; Γιατί Χρησιμοποιείται; Υψηλή Θλιπτική Αντοχή ΣΚΥΡΟ ΕΜΑ Πολύ Καλή Πρόσφυση Στέφανος ρίτσος

Διαβάστε περισσότερα

Π1. Πίνακες υπολογισμού

Π1. Πίνακες υπολογισμού Π1. Πίνακες υπολογισμού Στο παράρτημα Π1 θα παρατεθούν συγκεντρωμένοι οι πίνακες υπολογισμού που χρησιμοποιούνται κατά τη διαστασιολόγηση των δομικών στοιχείων από Ο/Σ. Πίνακας 1. Κύριες κατηγορίες περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÅÓ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÐÕÑÉÔÉÊÇ ÁÌÌÏ ÊÏÉÍÇ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÈÑÁÕÓÔÇ ÁÌÌÏ ËÁÔÏÌÅÉÏÕ

ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÅÓ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÐÕÑÉÔÉÊÇ ÁÌÌÏ ÊÏÉÍÇ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÈÑÁÕÓÔÇ ÁÌÌÏ ËÁÔÏÌÅÉÏÕ ÕÐÏÓÔÑÙÌÁÔÁ ÄÁÐÅÄÙÍ Η εταιρεία ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος από το 1985, έχοντας συνδέσει το όνομά της με την ποιότητα και τη συνέπεια. Σήμερα, με πέντε

Διαβάστε περισσότερα

Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής. Συνδυάζει πολυουρεθανική & υβριδική τεχνολογία.

Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής. Συνδυάζει πολυουρεθανική & υβριδική τεχνολογία. Page 1/5 Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής. Συνδυάζει πολυουρεθανική & υβριδική τεχνολογία. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι καινοτόμος πολυουρεθανική

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση των κονιαμάτων

Ενίσχυση των κονιαμάτων Ενίσχυση των κονιαμάτων ΧΡΗΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ DOMOPLAST Ενίσχυση των κονιαμάτων. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Πολλές φορές στην οικοδομή συναντάμε κατασκευαστικές περιπτώσεις που αποτυγχάνουμε να δώσουμε λύση, όπως η αποτυχία

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών

Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Κ Α Ι ΔΡΟΣΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών Upo_Home_Comf_EN_GR_0508.indd 1 02.06.2008 16:06:57 Ur Σύστημα Uponor

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. Διδάσκων Καθηγητής Γιάννακας Νικόλαος Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. Διδάσκων Καθηγητής Γιάννακας Νικόλαος Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Διδάσκων Καθηγητής Γιάννακας Νικόλαος Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Κεφαλαιο 4 Ενίσχυση Δομικών Στοιχείων με σύνθετα υλικά Σύνθετα υλικά από ινοπλισμένα πολυμερή Fiber

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Σχέδια Φωτογραφίες

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Σχέδια Φωτογραφίες 17 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Σχέδια Φωτογραφίες 18 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ : 38% ΚΤΙΡΙΑ : 35% ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ : 27 % ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 1ΤΙΠ/κατ.έτος ή 11630 kwh/κατ.έτος ΤΙΠ:

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτάται από. Κόστος μηχανική αντοχή

Εξαρτάται από. Κόστος μηχανική αντοχή ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Εξαρτάται από Εργάσιμο νωπού Γενικές οδηγίες Κόστος μηχανική αντοχή αντοχή σε γήρανση σκληρυμένου σκυροδέματος Απαιτούμενη κάθιση εντός ορίων Καθορίζεται από το τσιμέντο. Μέση συμβατική

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΕΝΟΥ AP

ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΕΝΟΥ AP ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΕΝΟΥ AP Oι σωλήνες κενού AP της APRICUS, είναι κατάλληλοι για κατοικίες, αλλά και για επιχειρήσεις. Ο σχεδιασμός αυτών των σωλήνων, είναι αποτέλεσμα 10ετούς μελέτης, εφαρμογής και πειραματισμού

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνομα Ηλιακά Φωτιστικά Δρόμου - Κήπου Σειρά LED. ΝΑΝΟΔΟΜΗ, Ασκληπιού 109, 11472 Αθήνα, Τηλ. 2103629581 email: info@nanodomi.com

Αυτόνομα Ηλιακά Φωτιστικά Δρόμου - Κήπου Σειρά LED. ΝΑΝΟΔΟΜΗ, Ασκληπιού 109, 11472 Αθήνα, Τηλ. 2103629581 email: info@nanodomi.com Αυτόνομα Ηλιακά Φωτιστικά Δρόμου - Κήπου Σειρά LED ΝΑΝΟΔΟΜΗ, Ασκληπιού 109, 11472 Αθήνα, Τηλ. 2103629581 email: info@nanodomi.com Διαμόρφωση ηλιακού φωτιστικού δρόμου Ένα αυτόνομο ηλιακό φωτιστικό αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή ( Γενικά Εφαρμογές ) Πλεονεκτήματα Διαφραγματικών Τοίχων Σχεδιασμός Κατασκευή Διαφραγματικών

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Νομοθετικό πλαίσιο: Υ.Α. Δ3/Α/5286/26-05-1997 «Κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας άνω των 50 mbar και μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex SG

Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex SG Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 10/01/2011 Κωδικός: 2011.03.03.040 Sikadur -Combiflex SG Tape Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex SG Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Tσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα δύο συστατικών

Tσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα δύο συστατικών Tσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα δύο συστατικών Χρήσεις Επιφάνειες κάτω από πλακίδια σε πισίνες, μπαλκόνια, δώματα, μπάνια, κουζίνες Φρεάτια, δεξαμενές νερού, ζαρντινιέρες, σιλό Υπόγεια κτιρίων και τοιχία,

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας, ιδανικό για ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές. Κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας κατηγοριοποιημένο κατά ΕΝ 13501-1 ως κλάση Ε σε δοκιμή αντίδρασης στη φωτιά σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Dow - Λύσεις δόμησης. Θερμομόνωση αγροτικών εγκαταστάσεων 100% HCFC-free

Dow - Λύσεις δόμησης. Θερμομόνωση αγροτικών εγκαταστάσεων 100% HCFC-free Dow - Λύσεις δόμησης Θερμομόνωση αγροτικών εγκαταστάσεων 100% HCFC-free 67 Το κεφάλαιο αυτό περιγράφει τη θερμομόνωση αποθηκών φρούτων και λαχανικών καθώς και των εγκαταστάσεων εκτροφής ζώων με χρήση της

Διαβάστε περισσότερα

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C)

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η ελαστοµερής ασφαλτική µεµβράνη κεραµοσκεπής EshaRoof Reflect ανήκει στις µεµβράνες κεραµοσκεπής νέας γενιάς

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Η Alkor Draka διαθέτει για κάθε τύπο µεµβράνης PVC αντίστοιχα εξαρτήµατα που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ALKORPLUS Alkorplus Στρώµα

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση των Γεωσυνθετικών σε Χ.Υ.Τ.Α.

Χρήση των Γεωσυνθετικών σε Χ.Υ.Τ.Α. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 2000 kg / κάτοικο (2014, Eurostat) ΧΑΔΑ I 2 ΧΩΡΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ Χ.Α.Δ.Α. προστασία υπογείων υδάτων από λύματα προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Ν. ΤΕΝΕΔΟΥ Δ. Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ. σύμφωνα με το Παράρτημα III του Κανονισμού (EΕ) Αρ. 305/2011 (Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών)

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ. σύμφωνα με το Παράρτημα III του Κανονισμού (EΕ) Αρ. 305/2011 (Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών) EL ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ σύμφωνα με το Παράρτημα III του Κανονισμού (EΕ) Αρ. 305/2011 (Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών) Πυράντοχο ακρυλικό σφραγιστικό Hilti CFS-S ACR Αρ. Hilti CFS 0761-CPD-0178 1.

Διαβάστε περισσότερα

HYPERSEAL -EXPERT-150

HYPERSEAL -EXPERT-150 Page 1/5 Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής σε συνθηκες υψηλής υγρασίας. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το HYPERSEAL -EXPERT 150 είναι καινοτόμος πολυουρεθανική

Διαβάστε περισσότερα

HYPERSEAL -EXPERT-150

HYPERSEAL -EXPERT-150 Page 1/5 Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής σε συνθηκες υψηλής υγρασίας. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το HYPERSEAL -EXPERT 150 είναι καινοτόμος πολυουρεθανική

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΑΓΜΑ 1 Υψόμετρο πόδα Ύψος φράγματος Συντεταγμένες πόδα X = Y =

ΦΡΑΓΜΑ 1 Υψόμετρο πόδα Ύψος φράγματος Συντεταγμένες πόδα X = Y = Χωρητικότητες μήκη αναχωμάτων επιφάνειες ταμιευτήρων Το έργο αποτελείται από τρείς ταμιευτήρες συνολικής χωρητικότητας 7.250.000 μ3. Η επιμέρους χωρητικότητα κάθε ταμιευτήρα αναλύεται στους παρακάτω πίνακες:

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κάνει παρατηρήσεις, προτάσεις τροποποιήσεων κτλ σχετικά µε το σχέδιο αυτό.

Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κάνει παρατηρήσεις, προτάσεις τροποποιήσεων κτλ σχετικά µε το σχέδιο αυτό. 2006-11-03 ICS: 29.020;91.140.50 ΕΛΟΤ 1424 ΣΧΕ ΙΟ DRAFT ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ HELLENIC STANDARD Απαιτήσεις για θεµελιακή γείωση Requirements for foundation earthing Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κάνει παρατηρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας, ιδανικό για ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές. Κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΕΠΙΧΩΜΑΤΟΣ. Ν. Ι. Μουτάφης

ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΕΠΙΧΩΜΑΤΟΣ. Ν. Ι. Μουτάφης Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΜΣ : Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων Μάθημα: ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΕΠΙΧΩΜΑΤΟΣ Ν. Ι. Μουτάφης Λίμνη Καστρακίου Ανάγκη εγκιβωτισμού υλικού Σ.Ε. στο εκάστοτε

Διαβάστε περισσότερα

Construction. SikaProof A-08 Edge, A-12 Edge

Construction. SikaProof A-08 Edge, A-12 Edge Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 07/01/2014 (v1) Κωδικός: 03.09.120 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704103000000002 SikaProof A Edge EN 13967 11 1349 SikaProof A-08 Edge, A-12 Edge Πλήρως επικολλούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Neoproof PU W. Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης. Περιγραφή Προϊόντος

Neoproof PU W. Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης. Περιγραφή Προϊόντος Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης Περιγραφή Προϊόντος To Neoproof PU W είναι ενός συστατικού τροποποιημένη πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ. σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙΙ του κανονισμού (ΕΕ) αρ. 305/2011 (Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών)

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ. σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙΙ του κανονισμού (ΕΕ) αρ. 305/2011 (Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών) EL ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙΙ του κανονισμού (ΕΕ) αρ. 305/2011 (Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών) Πυράντοχο μαξιλάρι Hilti CFS-CU Αρ. Hilti CFS 1121-CPD-EA0001 1. Μοναδικός κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ. σύμφωνα με το Παράρτημα III του Κανονισμού (EΕ) Αρ. 305/2011 (Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών)

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ. σύμφωνα με το Παράρτημα III του Κανονισμού (EΕ) Αρ. 305/2011 (Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών) EL ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ σύμφωνα με το Παράρτημα III του Κανονισμού (EΕ) Αρ. 305/2011 (Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών) Hilti Πυράντοχο Σφραγιστικό Σιλικόνης CFS-S SIL Αρ. Hilti CFS 0761-CPD-0177 1.

Διαβάστε περισσότερα

6 η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ: ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

6 η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ: ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ ΤΕΧΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ 6 η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ: ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ Ε. Βιντζηλαίου (Συντονιστής), Ε. Βουγιούκας, Ε. Μπαδογιάννης Άδεια Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Τύποι χωμάτινων φραγμάτων (α) Με διάφραγμα (β) Ομογενή (γ) Ετερογενή ή κατά ζώνες

Τύποι χωμάτινων φραγμάτων (α) Με διάφραγμα (β) Ομογενή (γ) Ετερογενή ή κατά ζώνες Χωμάτινα Φράγματα Κατασκευάζονται με γαιώδη υλικά που διατηρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους Αντλούν την αντοχή τους από την τοποθέτηση, το συντελεστή εσωτερικής τριβής και τη συνάφειά τους. Παρά τη

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή.

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι υλικό ενός συστατικού το οποίο πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας και παράγει μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση και ψύξη επιφανειών. 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή

Θέρμανση και ψύξη επιφανειών. 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή Θέρμανση και ψύξη επιφανειών 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή Κατασκευή χαμηλού ύψους. Υψηλή απόδοση. 1. Σύστημα δαπέδου - VarioComp ΘΕΡΜΑΝΣΗ Μοναδικό! Με πάχος κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Φύλλο Ιδιοτήτων Έκδοση 12/04/2012 Κωδικός: 2012.03.04.040 Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Περιγραφή Η είναι μία ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με βάση το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC-P) με στρώση ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

SUPER THERM ΘΕΩΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

SUPER THERM ΘΕΩΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Αυτό το σεμινάριο έχει απλώς ως στόχο να δώσει μερικά από τα βασικά της Θερμοδυναμικής, και πως σχετίζεται με τη μόνωση και με τη μόνωση με κεραμικά επιχρίσματα. Η θερμότητα μεταφέρεται με τους παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Μειωμένου βάρους τσιμεντοκονίαμα για πληρώσεις δαπέδων

Μειωμένου βάρους τσιμεντοκονίαμα για πληρώσεις δαπέδων Μειωμένου βάρους τσιμεντοκονίαμα για πληρώσεις δαπέδων Εξαιρετική εργασιμότητα με καλές μηχανικές αντοχές Αντλήσιμο κονίαμα με μειωμένο ειδικό βάρος Υψηλή πρόσφυση στα περισσότερα κοινά κατασκευαστικά

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO (CLASSIC VERSION)

HYPERDESMO (CLASSIC VERSION) Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το για πάνω από 30 χρόνια είναι το υλικό που προσφέρει λύσεις για την στεγάνωση σε πάνω από 60 χώρες. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Ευρωπαϊκό Πρότυπο για το Σκυρόδεμα: ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1

Το νέο Ευρωπαϊκό Πρότυπο για το Σκυρόδεμα: ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1 Ημερίδες / ΤΕΕ ΤΔΚ - ΤΑΚ Το νέο Ευρωπαϊκό Πρότυπο για το Σκυρόδεμα: ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1 Νικ. Μαρσέλλος Πολ. Μηχανικός Ε.Μ.Π. Μάιος, 2011 Κανονισμοί Σκυροδέματος 20cm Κυβικά Δοκίμια 20x20x20 cm Β.Δ./54* Β80 ΠΤΠ-504

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος Ποιότητας και Τεχνολογία Δομικών Υλικών

Έλεγχος Ποιότητας και Τεχνολογία Δομικών Υλικών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Έλεγχος Ποιότητας και Τεχνολογία Δομικών Υλικών Ενότητα 8: Εργαστηριακός Έλεγχος Σκυροδέματος Ευάγγελος Φουντουκίδης Τμήμα Πολιτικών

Διαβάστε περισσότερα

Τα καλούπια. Ι Απόστολου Κωνσταντινίδη

Τα καλούπια. Ι Απόστολου Κωνσταντινίδη Τόµος Α 2.2 Τα καλούπια Τα στοιχεία των καλουπιών για την κατασκευή δοµικών στοιχείων οπλισµένου σκυροδέµατος, χωρίζονται σε τέσσερεις κατηγορίες: 1. Επιφανειακά στοιχεία ή πετσώµατα 2. Οριζόντια φέροντα

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστικά Γενικής Χρήσης

Ελαστικά Γενικής Χρήσης ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εισαγωγή Ελαστικά ΠΡΟΪΟΝΤΑ 03 Εισαγωγή 04 Ελαστικά Γενικής Χρήσης 06 Ελαστικά Κατάλληλα για Τρόφιμα 08 Ελαστικά με Αντοχή στην Τριβή - Απόξεση 0 Ελαστικά Ειδικής Χρήσης Αντιολισθητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. www.rehau.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. www.rehau.gr ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ www.rehau.gr ΠΡΟΪΟΝ: RAUPIANO PLUS Ενισχυμένη ηχοπροστασία για μεγάλα κτίρια RAUPIANO PLUS είναι το σύστημα αποχέτευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Sikaplan WP Control Injection System

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Sikaplan WP Control Injection System ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ- ΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΜΑΤΩΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Το σύστημα αποτελείται από μάρτυρες βάσεως PVC-p, σωλήνες ενεμάτωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΤΟ ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Εργασία Νο. 6 ΤΟ ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στη παρούσα εργασία παρουσιάζονται στοιχεία αναφορικά με το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα και τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ Τεύχος 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ Περιεχόμενα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 2. ΓΕΝΙΚΑ 2 3. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ 3

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανοποίηση προαύλιου χώρου & υγρομόνωση τρούλου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Ίλιον, Αττική

Στεγανοποίηση προαύλιου χώρου & υγρομόνωση τρούλου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Ίλιον, Αττική SIKA AT WORK Στεγανοποίηση προαύλιου χώρου & υγρομόνωση τρούλου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Ίλιον, Αττική ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ: Sikafloor -161, Sikalastic -843 GP, Sikafloor -359 N ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ: Sikalastic -612 ΣΦΡΑΓΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

HANEX ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

HANEX ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ HANEX ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ HANEX Το Hanex είναι μία 100% συμπαγής, ακρυλική επιφάνεια με απεριόριστες σχεδιαστικές δυνατότητες για τη δημιουργία κατασκευών υψηλής

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων

Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων Roofing Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 13/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.04.010 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910132060000001 Sarnafil TU 102 Sarnafil TU 102 Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

ÓùëÞíáò Hyperline FX. Εύκαμπτος σωλήνας με εσωτερικό από λείο PTFE. Ëåßï åóùôåñéêü Ðïëý åýêáìðôïò Áíôï Þ óôá çìéêü Áíôï Þ óôéò èåñìïêñáóßåò

ÓùëÞíáò Hyperline FX. Εύκαμπτος σωλήνας με εσωτερικό από λείο PTFE. Ëåßï åóùôåñéêü Ðïëý åýêáìðôïò Áíôï Þ óôá çìéêü Áíôï Þ óôéò èåñìïêñáóßåò ÓùëÞíáò Hyperline FX Εύκαμπτος σωλήνας με εσωτερικό από λείο PTFE Ëåßï åóùôåñéêü Ðïëý åýêáìðôïò Áíôï Þ óôá çìéêü Áíôï Þ óôéò èåñìïêñáóßåò Υπάρχει ένα θεμελιώσες πρόβλημα στους σωλήνες μεγάλων διαμέτρων

Διαβάστε περισσότερα

Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς

Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς Οι αγωγοί κυκλικής διατομής ονομάζονται σωλήνες Οι σωλήνες με λεπτά και λεία τοιχώματα ονομάζονται αυλοί Οι αγωγοί μεταφοράς αέρα ονομάζονται αεραγωγοί και είναι συνήθως ορθογωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Σωλήνες Πολυαιθυλενίου για δίκτυα φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως 4barg

Σωλήνες Πολυαιθυλενίου για δίκτυα φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως 4barg ΣΥΝΤΑΞΗ: TMHMA ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Σωλήνες Πολυαιθυλενίου για δίκτυα φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως 4barg ΕΛΕΓΧΟΣ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά στα έργα αποκατάστασης για την εξασφάλιση της λειτουργικότητάς τόσο της οδού Αγίου Δημητρίου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά,

Διαβάστε περισσότερα

Μόνωση Στεγάνωση Hot-spray Membranes

Μόνωση Στεγάνωση Hot-spray Membranes Μόνωση Στεγάνωση Hot-spray Membranes Conipur Πολυουρεθανικά Στεγανωτικά Τα συστήματα CONIROOF, χάρη στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά των στεγανωτικών μεμβρανών, είναι ιδανικά για την προστασία των στεγών

Διαβάστε περισσότερα

κάσας πόρτας και κάσας φεγγίτη Υπολογισμός παραστάτη πόρτας 5.40.01 με προέκταση των κάθετων στοιχείων

κάσας πόρτας και κάσας φεγγίτη Υπολογισμός παραστάτη πόρτας 5.40.01 με προέκταση των κάθετων στοιχείων Μελέτη και Κατασκευή, με συστήματα Rigips. 5.40.01 Συστήματα τοιχοποιίας Rigips Εγκατάσταση κάσας πόρτας και κάσας φεγγίτη Υπολογισμός παραστάτη πόρτας 5.40.01 Προφίλ που απαιτούνται σε κλειστές κάσες

Διαβάστε περισσότερα

BYZANTINE BLUE ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

BYZANTINE BLUE ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ TD 13 C Κονίαμα δομικής ενίσχυσης ιστορικής τοιχοποιίας Περιγραφή Το TD13C είναι ένα έτοιμο κονίαμα δομικής ενίσχυσης, βασισμένο σε φυσικό υδραυλικό ασβέστη και επιλεγμένα αδρανή. Είναι ιδανικό για εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η βιομηχανία προκατασκευής δομικών στοιχείων έχει περάσει σε μια άλλη. Πολιτικός Μηχανικός, ΑΣΠΡΟΚΑΤ ΑΒΕΕ,

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η βιομηχανία προκατασκευής δομικών στοιχείων έχει περάσει σε μια άλλη. Πολιτικός Μηχανικός, ΑΣΠΡΟΚΑΤ ΑΒΕΕ, Τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή των εναρμονισμένων ευρωπαϊκών προτύπων στη Βιομηχανία Προχύτων Στοιχείων Σκυροδέματος υψηλής Ποιότητος The benefits from the implementation of harmonized European standards

Διαβάστε περισσότερα

EGGER OSB 3 Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ.

EGGER OSB 3 Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ. EGGER OSB 3 Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ www.egger.com/buildingproducts ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΙ EGGER OSB EGGER OSB 3 Μια επιφάνεια υψηλής αντοχής φορτίου με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Κατάλογος Προϊόντων / Σκοπός και Δομή Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή

Διαβάστε περισσότερα

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow XENERGY - H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow Από την ημέρα που η Dow εφηύρε το αφρώδες εξηλασμένο πολυστυρένιο, η εξέλιξη και ανάπτυξη του προϊόντος είναι συνεχής.

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή.

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι υλικό ενός συστατικού το οποίο πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας και παράγει μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 09/07/2012 Εισήγηση : ρ. Στυλιανός Παπαδόπουλος Γενικός ιευθυντής INTERGEO Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-DrainLift TMP 40

Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-DrainLift TMP 40 Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-DrainLift TMP 40 Σχεδιασμός Μονάδα άντλησης ακαθάρτων υδάτων (υπέργεια εγκατάσταση) Εφαρμογές Μονάδα άντλησης λυμάτων για την αυτόματη αποστράγγιση ντους, νιπτήρων,

Διαβάστε περισσότερα

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 20/11/2013 (v1) Κωδικό: 04.05.050 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000000008 Sarnavap 1000E EN 13984 06 1119/1598 Sarnavap 1000E Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοποί και Στόχοι του Έργου. Χρήση Φυσικού Αερίου. Χαρακτηριστικά Σωληνώσεων. Ασφάλεια. Εκτίμηση Κόστους

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοποί και Στόχοι του Έργου. Χρήση Φυσικού Αερίου. Χαρακτηριστικά Σωληνώσεων. Ασφάλεια. Εκτίμηση Κόστους ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σκοποί και Στόχοι του Έργου Χρήση Φυσικού Αερίου Χαρακτηριστικά Σωληνώσεων Ασφάλεια Εκτίμηση Κόστους Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Χάρτες Διαδρομή Σωληνώσεων ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ Τεκμηρίωση Βλαβών περιλαμβάνει : Αποτύπωση φερόντων στοιχείων κατασκευής. Πιθανές επεμβάσεις λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής κτιρίων από τοιχοποιία την καθιστούν δύσκολη. Αναζήτηση αρχικών

Διαβάστε περισσότερα