ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ"

Transcript

1 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Norlevo δισκίο των 1,5 mg 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ & ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Κάθε δισκίο περιέχει 1,5 mg λεβονοργεστρέλης (levonorgestrel). Έκδοχα: κάθε δισκίο περιέχει 90,90 mg μονοϋδρική λακτόζη. Για τον πλήρη κατάλογο των εκδόχων, βλέπε παράγραφο ΦΑΡΜΑΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ Δισκίο Λευκό, στρογγυλό αμφίκυρτο δισκίο, επισημασμένο με τον κωδικό NL 1,5 στη μια πλευρά. 4. ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 4.1 Θεραπευτικές ενδείξεις Επείγουσα αντισύλληψη εντός 72 ωρών μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού μέσου ή σε περίπτωση αποτυχίας της μεθόδου αντισύλληψης. 4.2 Δοσολογία και τρόπος χορήγησης Από στόματος χρήση. Η θεραπεία απαιτεί τη λήψη ενός δισκίου. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι υψηλότερη, όσο νωρίτερα αρχίσει η θεραπεία μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού μέσου. Επομένως, το δισκίο θα πρέπει να λαμβάνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα, κατά προτίμηση εντός 12 ωρών μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού μέσου, και όχι αργότερα των 72 ωρών (3 ημερών) μετά τη σεξουαλική επαφή. Η λήψη του Norlevo 1,5 mg μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του εμμηνορροϊκού κύκλου. Σε περίπτωση εκδήλωσης εμετού εντός τριών ωρών από τη λήψη του δισκίου, συνιστάται η άμεση λήψη ενός ακόμη δισκίου. Μετά από τη χρήση επείγουσας αντισύλληψης, συνιστάται η χρήση τοπικού αντισυλληπτικού μέσου (προφυλακτικού, σπερματοκτόνου, τραχηλικής καλύπτρας) μέχρι την επανέναρξη του επόμενου κύκλου της εμμήνου ρύσεως. Η συνέχιση της τακτικής ορμονικής αντισύλληψης δεν αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της λήψης του Norlevo.

2 2 4.3 Αντενδείξεις Υπερευαισθησία στη δραστική ουσία λεβονοργεστρέλη ή οποιοδήποτε από τα έκδοχα. 4.4 Ιδιαίτερες προειδοποιήσεις και ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη χρήση Η επείγουσα αντισύλληψη αποτελεί περιστασιακή μέθοδο. Σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να αντικαθιστά μια τακτική μέθοδο αντισύλληψης. Η επείγουσα αντισύλληψη δεν προλαμβάνει την εγκυμοσύνη σε όλες τις περιπτώσεις, ιδιαίτερα εάν υπάρχει αβεβαιότητα για το χρόνο της σεξουαλικής επαφής χωρίς χρήση προφυλακτικού μέσου. Σε περίπτωση αμφιβολίας (έμμηνος ρύση που καθυστερεί περισσότερο από 5 ημέρες ή μη φυσιολογική αιμορραγία στην αναμενόμενη ημερομηνία της εμμήνου ρύσεως, συμπτώματα εγκυμοσύνης), είναι απαραίτητος ο έλεγχος για την απουσία εγκυμοσύνης με τη διενέργεια εξέτασης εγκυμοσύνης. Εάν η γυναίκα έχει μία χωρίς προστασία συνουσία, πλέον των 72 ωρών νωρίτερα στον ίδιο εμμηνορροϊκό κύκλο, η σύλληψη μπορεί να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Η θεραπεία με Norlevo 1,5mg μετά τη δεύτερη πράξη της συνουσίας μπορεί επομένως να είναι αναποτελεσματική στην πρόληψη της κύησης. Αν παρουσιαστεί εγκυμοσύνη μετά τη θεραπεία με Norlevo 1,5mg, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πιθανότητα μιας εξωμήτριας κύησης. Ο απόλυτος κίνδυνος μιας εξωμήτριας κύησης είναι πιθανώς μικρός, εφόσον το Norlevo 1,5 mg αποτρέπει την ωορρηξία και την γονιμοποίηση. Η εξωμήτρια κύηση μπορεί να συνεχιστεί, παρόλη την εμφάνιση εμμήνου ρύσεως. Επομένως, το Norlevo 1,5 mg δε συνιστάται για ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο εξωμήτριας κύησης (προηγούμενο ιστορικό σαλπιγγίτιδος ή εξωμήτριας κύησης). To Norlevo 1,5 mg δε συνιστάται σε ασθενείς με σοβαρή ηπατική δυσλειτουργία. Σοβαρά σύνδρομα δυσαπορρόφησης. όπως στη νόσο του Crohn, πιθανόν να παρεμποδίσουν την αποτελεσματικότητα του Norlevo 1,5 mg. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη λήψη Norlevo. Η πιθανότητα να συμβεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο πρέπει να εξετασθεί σε γυναίκες με άλλους προ-υπάρχοντες παράγοντες θρομβοεμβολικού κινδύνου, ιδιαίτερα προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό που υπονοεί θρομβοφιλία. Μετά από τη λήψη του Norlevo 1,5 mg, οι κύκλοι της εμμήνου ρύσεως εμφανίζονται συνήθως φυσιολογικά και στην αναμενόμενη ημερομηνία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανίζονται νωρίτερα ή αργότερα απ' ότι αναμένεται κατά μερικές ημέρες. Συνιστάται η επίσκεψη στο γιατρό για την έναρξη ή την αλλαγή μεθόδου τακτικής αντισύλληψης. Σε περίπτωση που δεν επέλθει έμμηνος ρύση στην επόμενη περίοδο χωρίς τη λήψη δισκίων, η οποία ακολουθεί την περίοδο με χρήση του Norlevo 1,5 mg, μετά την τακτική ορμονική αντισύλληψη, θα πρέπει να αποκλεισθεί η εγκυμοσύνη. Η επανειλημμένη χορήγηση εντός του εμμηνορροϊκού κύκλου δε συνιστάται, λόγω του ανεπιθύμητου υψηλού ορμονικού φορτίου της ασθενούς και την πιθανότητα σοβαρών διαταραχών του κύκλου. Σε γυναίκες με επανειλημμένη χρήση επείγουσας αντισύλληψης θα πρέπει να δίνονται συμβουλές για τη χρήση μακροχρόνιων μεθόδων αντισύλληψης.

3 3 Η χρήση επείγουσας αντισύλληψης δεν αντικαθιστά τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Δε συνιστάται η ταυτόχρονη χρήση του Norlevo 1,5 mg και φαρμάκων που περιέχουν οξική ουλιπριστάλη (βλέπε παράγραφο 4.5). Αυτό το φαρμακευτικό προϊόν περιέχει μονοϋδρική λακτόζη. Ασθενείς με σπάνια κληρονομικά προβλήματα δυσανεξίας γαλακτόζης. ανεπάρκειας της Lapp λακτάσης ή δυσαπορρόφησης γλυκόζης-γαλακτόζης δεν πρέπει να λαμβάνουν αυτό το φάρμακο. 4.5 Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή άλλες μορφές αλληλεπίδρασης Αλληλεπιδράσεις που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη: Ο μεταβολισμός της λεβονοργεστρέλης ενισχύεται από την ταυτόχρονη λήψη επαγωγέων των ηπατικών ενζύμων: αντιεπιληπτικών (φαινοβαρβιτάλης, φαινυτοΐνης, πριμιδόνης, καρβαμαζεπίνης) ριφαμπουτίνης- ριφαμπικίνης- γκριζεοφουλβίνης- ριτοναβίρης, Hypericum perforatum (St' John's Wort-βαλσαμόχορτο). Η αποτελεσματικότητα του Norlevo 1,5 mg μπορεί να μειωθεί στην περίπτωση ταυτόχρονης λήψης αυτών των δραστικών ουσιών. Η οξική ουλιπριστάλη είναι ένας ρυθμιστής υποδοχέων προγεστερόνης που μπορεί να αλληλεπιδράσει με την προεμμηνορροϊκή δραστικότητα της λεβονοργεστρέλης. Επομένως, δε συνιστάται η ταυτόχρονη χρήση της λεβονοργεστρέλης και φαρμάκων που περιέχουν οξική ουλιπριστάλη. 4.6 Γονιμότητα, κύηση και γαλουχία Εγκυμοσύνη Το φαρμακευτικό αυτό ιδιοσκεύασμα δεν μπορεί να διακόψει μία εξελισσόμενη εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αποτυχίας του αντισυλληπτικού αυτού μέσου και εμφάνισης κύησης, οι επιδημιολογικές μελέτες δεν έχουν δείξει δυσμορφικές δράσεις των προγεστινών στα έμβρυα. Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τις συνέπειες για το παιδί εάν χορηγηθούν δόσεις υψηλότερες από 1,5mg levonorgestrel. Θηλασμός Η λεβονοργεστρέλη απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα. Επομένως, συνιστάται να γίνεται ο θηλασμός αμέσως πριν από τη λήψη των δισκίων Norlevo και να αναβάλλεται ο θηλασμός μετά τη χορήγηση του Norlevo 1,5 mg τουλάχιστον 8 ώρες. Γονιμότητα Ταχεία επαναφορά γονιμότητας είναι πιθανό να συμβεί κατόπιν θεραπείας με το Norlevo για επείγουσα αντισύλληψη. Για αυτόν το λόγο τακτική αντισύλληψη θα πρέπει να συνεχιστεί ή να αρχίσει όσο γίνεται γρηγορότερα μετά τη χρήση του Norlevo ώστε να διασφαλιστεί η πρόληψη της εγκυμοσύνης. Δεδομένα μετά την κυκλοφορία έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει επίδραση στη γονιμότητα σε ανθρώπους μετά τη χρήση λεβονοργεστρέλης. Ομοίως μη κλινικές μελέτες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες σε ζώα (βλέπε παράγραφο 5.3).

4 4 4.7 Επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανών Δεν έχουν αναφερθεί μελέτες επίδρασης του Norlevo στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων. Ωστόσο, εάν οι γυναίκες αισθάνονται αδυναμία και ζάλη μετά τη λήψη Norlevo, δεν πρέπει να οδηγούν ή να χειρίζονται μηχανές. 4.8 Ανεπιθύμητες ενέργειες Στον ακόλουθο πίνακα δίνεται η συχνότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τη λήψη 1,5 mg levonorgestrel που αναφέρθηκαν σε κλινικές μελέτες*. Οργανικό σύστημα Διαταραχές του νευρικού συστήματος Διαταραχές του γαστρεντερικού Διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος και του μαστού Γενικές διαταραχές και καταστάσεις της οδού χορήγησης Συχνότητα ανεπιθύμητων ενεργειών Πολύ συχνές ( 1/10) Συχνές ( 1/100 έως 1/10) Ζάλη Κεφαλαλγία Ναυτία Διάρροια 1 Κοιλιακό άλγος Έμετος Μητραλγία Δυσμηνόρροια 3 Τάση στους μαστούς Καθυστέρηση εμμήνου ρύσεως 3 Μηνορραγία 2 Αιμορραγία 1 Κόπωση *Μελέτη 1 (n=544): Contraception, 2002, 66, *Μελέτη 2 (n= 1359): Lancet, 2002, 360: *Μελέτη 3 (n=1117): Lancet 2010; 375: *Μελέτη 4 (n=840): Obstetrics and Gynecology 2006; 108: Δεν καταγράφηκε στη Μελέτη 1 2 Δεν καταγράφηκε στη Μελέτη 2 3 Δεν καταγράφηκε στη Μελέτη 1 ή 2 4 Η καθυστέρηση ορίστηκε ως μεγαλύτερη των 7 ημερών. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνήθως εξαφανίζονται εντός 48 ωρών μετά τη λήψη του Norlevo 1,5 mg. Η τάση στους μαστούς, οι κηλίδες αίματος και η ακανόνιστη αιμορραγία αναφέρονται σε ποσοστό έως 30% των ασθενών και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι την επόμενη έμμηνο ρύση η οποία μπορεί να καθυστερήσει. Αντιδράσεις υπερευαισθησίας όπως οίδημα του φάρυγγα/του προσώπου και δερματικές αντιδράσεις υπερευαισθησίας έχουν αναφερθεί μετά τη λήψη του Norlevo. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μετά την κυκλοφορία έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων (βλ. παράγραφο 4.4.). 4.9 Υπερδοσολογία Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά συμπτώματα μετά την άμεση πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων από του στόματος αντισυλληπτικών. Η υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει ναυτία, και αιμορραγία εξ' απόσυρσης. Δεν υφίστανται ειδικά αντίδοτα και η θεραπεία πρέπει να είναι συμπτωματική.

5 5 5. ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ 5.1 Φαρμακοδυναμικές ιδιότητες Φαρμακοθεραπευτική Κατηγορία: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ- G03AD01 Ο βασικός μηχανισμός δράσης είναι η παρεμπόδιση και/ή η καθυστέρηση της ωορρηξίας μέσω της καταστολής του μέγιστου επιπέδου της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH). Η λεβονοργεστρέλη επιδρά στην ωορρηκτική διαδικασία μόνο εάν χορηγηθεί πριν από την έναρξη της απότομης αύξησης της LH. Η λεβονοργεστρέλη δεν έχει καμία επίδραση επείγουσας αντισύλληψης όταν χορηγείται αργότερα στον κύκλο. Σε κλινικές μελέτες, 1,5το ποσοστό των περιστατικών εγκυμοσύνης που αποφεύχθηκαν μετά τη χρήση της λεβονοργεστρέλης κυμαίνεται από 52% (Glasier, 2010) έως 85% (Von Hertzen, 2002) των αναμενόμενων περιστατικών εγκυμοσύνης. Η αποτελεσματικότητα φαίνεται ότι ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου μετά τη σεξουαλική επαφή. Στη χορηγούμενη δοσολογία, η λεβονοργεστρέλη δεν αναμένεται να προκαλεί σημαντικές μεταβολές στους παράγοντες πήξης του αίματος, και στο μεταβολισμό των λιπιδίων και των υδατανθράκων. 5.2 Φαρμακοκινητικές ιδιότητες Η βιοδιαθεσιμότητα της από του στόματος χορηγούμενης λεβονοργεστρέλης είναι περίπου 100%. Στο πλάσμα, συνδέεται ισχυρά με την SHBG. Η λεβονοργεστρέλη απεκκρίνεται μέσω των νεφρών (60-80%) και του ήπατος (40-50%). Μετά την από του στόματος χορήγηση 1,5 mg λεβονοργεστρέλης, ο χρόνος ημιζωής στο πλάσμα του προϊόντος υπολογίζεται σε 43 ώρες. Η μέγιστη συγκέντρωση πλάσματος της λεβονοργεστρέλης (περίπου 40 nmol/l) επιτυγχάνεται εντός 3 ωρών. Η λεβονοργεστρέλη υδροξυλιώνεται στο ήπαρ και οι μεταβολίτες απεκκρίνονται με τη μορφή συζευγμένων γλυκουρονιδίων. 5.3 Προκλινικά στοιχεία για την ασφάλεια Τα μη κλινικά στοιχεία δεν δείχνουν ιδιαίτερο κίνδυνο για τους ανθρώπους, εκτός από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε άλλα εδάφια της Περίληψης Χαρακτηριστικών του Προϊόντος. Πειράματα σε ζώα με levonorgestrel έχουν δείξει ανδρογενετισμό των θηλυκών εμβρύων σε υψηλές δόσεις. Σχετικά με την πιθανή δράση της λεβονοργεστρέλης στη γονιμότητα, προκλινικές μελέτες δεν έδειξαν κάποια επίδραση σε ποντίκια. Δύο μελέτες που διερεύνησαν την επίδραση της έκθεσης σε λεβονοργεστρέλη στην ανάπτυξη του προ-εμβρύου πριν την εμφύτευση, έδειξαν ότι η λεβονοργεστρέλη δεν είχε ανεπιθύμητες ενέργειες στη γονιμότητα και στην in vitro ανάπτυξη των προ-εμβρυικών ποντικιών. 6. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 6.1 Κατάλογος με έκδοχα Lactose monohydrate,

6 6 Maize starch, Povidone, Colloidal anhydrous silica. Magnesium stearate. 6.2 Ασυμβατότητες Δεν εφαρμόζεται. 6.3 Διάρκεια ζωής 5 χρόνια 6.4 Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη φύλαξη του προϊόντος Τα blisters να φυλάσσονται στην εξωτερική συσκευασία για να προστατεύονται από το φως. 6.5 Φύση και συστατικά του περιέκτη Κουτί που περιέχει 1 δισκίο σε blister PVC/PE/PVDC/Aluminium και κουτιά που περιέχουν 5, 10, 25 ή 50 δισκία. Οι συσκευασίες των 5, 10, 25 ή 50 δισκίων είναι μόνο νοσοκομειακές. Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες. 6.6 Οδηγίες χρήσης/χειρισμού Δεν υπάρχουν ειδικές οδηγίες. 7. ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Δικαιούχος σήματος και Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας: Laboratoire HRA Pharma 15, rue Béranger PARIS, FRANCE τηλ: φαξ: Τοπικός αντιπρόσωπος: ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. Λεωφ. Λαυρίου 85, Παιανία Αττικής, τηλ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 74875/ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ: Ημερομηνία πρώτης άδειας: Ημερομηνία πρώτης ανανέωσης: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (ΜΕΡΙΚΗΣ) ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ellaone 30 mg δισκίο 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε δισκίο περιέχει 30 mg ulipristal acetate. Έκδοχα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ellaone 30 mg δισκίο 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε δισκίο περιέχει 30 mg ulipristal acetate. Έκδοχα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SmPC)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SmPC) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SmPC) 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Duphaston, δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο, 10mg H δυδρογεστερόνη έχει εγκριθεί ως Duphaston και (σε άλλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SPC) Livial

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SPC) Livial ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SPC) Livial 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Livial 2,5 mg δισκία. 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ & ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ σε δραστικά συστατικά Κάθε δισκίο περιέχει: 2,5 mg Tibolone

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Androcur (Cyproterone acetate)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Androcur (Cyproterone acetate) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Androcur (Cyproterone acetate) 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Androcur δισκία, 10 mg 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 1 δισκίο Androcur περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΠEΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ σε δραστικά συστατικά (ονομασία ΙΝΝ)

ΠEΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ σε δραστικά συστατικά (ονομασία ΙΝΝ) ΠEΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ESTALIS 50/250 διαδερμικό έμπλαστρο 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ σε δραστικά συστατικά (ονομασία ΙΝΝ) Κάθε διαδερμικό

Διαβάστε περισσότερα

PIRANTAL (Topiramate)

PIRANTAL (Topiramate) PIRANTAL (Topiramate) 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ Pirantal 25 mg δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο Pirantal 50 mg δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο Pirantal 100 mg δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ SIBELIUM 5 mg δισκία 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ KAI ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε δισκίο Sibelium περιέχει υδροχλωρική φλουναριζίνη που αντιστοιχεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ IMIGRAN TM 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ α. Sumatriptan Succinate 50mg/δισκίο. β. Sumatriptan Succinate 100mg/δισκίο.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ 1. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1.1 Ονομασία, μορφή, περιεκτικότητα Cyclacur Επικαλυμμένο δισκίο 2 mg/tab, (2 + 0,5)mg/TAB 1.2 Σύνθεση Δραστικά

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜAΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Nolvadex, επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο 10mg και 20mg

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜAΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Nolvadex, επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο 10mg και 20mg ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SPC) 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜAΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Nolvadex, επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο 10mg και 20mg 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ & ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ σε δραστικά συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙII ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣHΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙII ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣHΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙII ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣHΣ Σηµείωση: Το SPC, η επισήµανση και το φύλλο οδηγιών για το χρήστη είναι η ισχύουσα µετάφραση κατά τη χρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Modiodal δισκία 100 mg 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε δισκίο περιέχει 100mg modafinil Έκδοχο: Κάθε δισκίο περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣHΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣHΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣHΣ 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 2 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Vesicare 5 mg, επικαλυμμένο με λεπτό

Διαβάστε περισσότερα

Οlartan 10 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο Οlartan 20 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο Οlartan 40 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο

Οlartan 10 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο Οlartan 20 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο Οlartan 40 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Οlartan 10 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο Οlartan 20 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο Οlartan 40 mg επικαλυμμένo

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχίατρος Θοδωρής Δασκαλόπουλος ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ

Ψυχίατρος Θοδωρής Δασκαλόπουλος ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΔΥΕΠ-Ε.4250-13/2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤιΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΠΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓ ΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός www.eof.gr ΔΙνση Διοικητικών Υπηρεσιών Ελέγχου Προϊόντων ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Gynofen 35, Επικαλυμμένο δισκίο (2,00+0,035)mg/tab Cyproterone Acetate + Ethinylestradiol

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Gynofen 35, Επικαλυμμένο δισκίο (2,00+0,035)mg/tab Cyproterone Acetate + Ethinylestradiol ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Gynofen 35, Επικαλυμμένο δισκίο (2,00+0,035)mg/tab Cyproterone Acetate + Ethinylestradiol Το φάρμακο αυτό τελεί υπό συμπληρωματική παρακολούθηση. Αυτό θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SPC)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SPC) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SPC) 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ XANAX Δισκία 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε δισκίο ΧΑΝΑΧ 0,25mg 0,5mg 1mg 2mg περιέχει: Αλπραζολάμη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Accuran, 10 mg/cap & 20 mg/cap, καψάκιο, μαλακό. 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε μαλακό καψάκιο περιέχει 10mg

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε ml του διαλύματος περιέχει 600 IU θυλακιοτροπίνης άλφα, (ισοδύναμα με 44 μικρογραμμάρια).

Κάθε ml του διαλύματος περιέχει 600 IU θυλακιοτροπίνης άλφα, (ισοδύναμα με 44 μικρογραμμάρια). 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ A. GONAL-f 300 IU/0,5 ml (22 μικρογραμμάρια/0,5 ml) ενέσιμο διάλυμα σε προγεμισμένη συσκευή τύπου πένας B. GONAL-f 900 IU/1,5 ml (66 μικρογραμμάρια/1,5 ml) ενέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ RANTUDAL 60 mg, καψάκια σκληρά RANTUDAL Retard 90 mg, καψάκια ελεγχόμενης αποδέσμευσης 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 1 σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SΡC) RΙSΡΕRDΑL RΙSΡΕRDΑL QUICKLET (ρισπεριδόνη)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SΡC) RΙSΡΕRDΑL RΙSΡΕRDΑL QUICKLET (ρισπεριδόνη) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (SΡC) RΙSΡΕRDΑL RΙSΡΕRDΑL QUICKLET (ρισπεριδόνη) 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: RΙSΡΕRDΑL RΙSΡΕRDΑL QUICKLET (επιγλώσσια δισκία) 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ SKINOREN 20% κρέμα 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 1 g κρέμας SKINOREN περιέχει 200 mg (20%) αζελαϊκού οξέος. Για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Tracleer 62,5 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε επικαλυμμένο

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο οδηγιών Xρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη Μirena Ενδομήτριο Εξάρτημα, 52mg/εξάρτημα Levonorgestrel

Φύλλο οδηγιών Xρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη Μirena Ενδομήτριο Εξάρτημα, 52mg/εξάρτημα Levonorgestrel Φύλλο οδηγιών Xρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη Μirena Ενδομήτριο Εξάρτημα, 52mg/εξάρτημα Levonorgestrel Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩN ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩN ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩN ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Bondapen «µια φορά την εβδοµάδα» 35mg επικαλυµµένα µε λεπτό υµένιο δισκία. 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε επικαλυµµένο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Εγκεκριμένο κείμενο 24.07.2014 Στην Ελληνική αγορά κυκλοφορεί η συσκευασία των 56 δισκίων. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Brilique 90 mg επικαλυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1 1. ΟΝΟΜAΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Nexium Control 20 mg γαστροανθεκτικά δισκία 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε γαστροανθεκτικό δισκίο

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε προγεμισμένη σύριγγα (0,3 ml) περιέχει 1,5 mg fondaparinux sodium.

Κάθε προγεμισμένη σύριγγα (0,3 ml) περιέχει 1,5 mg fondaparinux sodium. 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Arixtra 1,5 mg/0,3 ml ενέσιμο διάλυμα, προγεμισμένη σύριγγα. 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάθε προγεμισμένη σύριγγα (0,3 ml) περιέχει 1,5 mg fondaparinux sodium.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ZOVIRAX 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ισκία 200mg Aciclovir ισκία για ιασπορά 800mg Aciclovir Eναιώρημα υγρό,

Διαβάστε περισσότερα