ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ"

Transcript

1 ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Είστε μισθωτός ή συνταξιούχος; Δείτε πώς με απλά βήματα μπορείτε να υποβάλλετε τη Φορολογική σας Δήλωση για το φορολογικό έτος 2018

2 Η υποβολή δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι μια απλή διαδικασία καθώς πολλά πεδία της δήλωσης είναι ήδη προσυμπληρωμένα και εσείς θα πρέπει: Είτε απλά να ελέγξετε την ορθότητά τους (π.χ. αμοιβές από μισθούς και συντάξεις), Είτε να τα ελέγξετε και στη συνέχεια να τα καταχωρίσετε στη δήλωση (π.χ. τόκοι καταθέσεων).

3 Τη δήλωση θα πρέπει να υποβάλλετε μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. μέσω της εφαρμογής: Δήλωση Φ.Ε.Φ.Π. (Ε1) Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε αποκτήσει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet, διαφορετικά μπορείτε να την υποβάλλετε μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση κωδικού πρόσβασης, επισκεφτείτε τις Υπηρεσίες Πιστοποίησης. Εάν είστε έγγαμοι μπορείτε να υποβάλλετε: κοινή δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος με τον/τη σύζυγό σας. Σε αυτήν την περίπτωση υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο σύζυγος. χωριστή δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος, εφόσον το είχατε δηλώσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 μέσω της ειδικής εφαρμογής: Γνωστοποίηση χωριστής δήλωσης στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μπορούν αν επιθυμούν να υποβάλλουν κοινή δήλωση, αρκεί να το έχουν δηλώσει στο Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης στη Δ.Ο.Υ. τους, όπου και ορίζουν τον υπόχρεο υποβολής της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

4 Τα προσωπικά σας στοιχεία Εάν έχετε αλλάξει διεύθυνση κατοικίας πρέπει να τη μεταβάλλετε ηλεκτρονικά πατώντας εδώ. Για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή προσωπικών στοιχείων θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. με τα σχετικά δικαιολογητικά. Αφού εισέλθετε στην εφαρμογή «Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3)» και πριν αρχίσετε τη συμπλήρωσή της στον Πίνακα 1. «Στοιχεία φορολογουμένου»: Επιβεβαιώστε τα προσωπικά σας στοιχεία Εδώ μπορείτε να μεταβάλλετε μόνο τα ακόλουθα στοιχεία: Τηλέφωνο Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (A.M.K.A.) Στην περίπτωση που είστε έγγαμος/η και έχετε υποβάλλει αίτημα μέσω της ειδικής εφαρμογής για την υποβολή χωριστής δήλωσης, θα πρέπει να συμπληρώσετε τον Α.Φ.Μ. της/του συζύγου σας στο σχετικό πεδίο.

5 Πληροφοριακά στοιχεία Δείτε με προσοχή μήπως ανήκετε σε κάποια από τις ειδικές κατηγορίες του πίνακα 2. «Πληροφοριακά στοιχεία» και συμπληρώστε ανάλογα τη σχετική ένδειξη καθώς αποτελούν σημαντική πηγή πληροφόρησης για τα εισοδήματα που δηλώνονται και σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζουν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσής σας, όπως: Εάν έχετε γεννηθεί πριν από (περίπτωση 8) Αν φιλοξενείτε φυσικό πρόσωπο το οποίο δεν είναι εξαρτώμενο μέλος (περίπτωση 19) κ.α. Μείωση Φόρου λόγω αναπηρίας Εάν εμπίπτετε σε κάποια από τις περιπτώσεις του πίνακα 3. «Μείωση φόρου λόγω αναπηρίας», δικής σας ή των εξαρτώμενων μελών σας, μην ξεχάσετε να το δηλώσετε!

6 Το βασικό σας εισόδημα Τα ποσά για το ετήσιο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις είναι προσυμπληρωμένα στην δήλωσή σας!!! Οι κωδικοί της δήλωσης Ε1 που αφορούν σε εισόδημα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις και η αντίστοιχη παρακράτηση φόρου, θα εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης σε πορτοκαλί πλαίσιο. Οι κωδικοί θα είναι προσυμπληρωμένοι χωρίς την δυνατότητα τροποποίησης ή διαγραφής τους από τον φορολογούμενο. Θα πρέπει να ελέγξετε τα ποσά που έχουν προσυμπληρωθεί από την Α.Α.Δ.Ε. στον πίνακα 4Α. «Εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις - παρακρατηθέντες φόροι και μειώσεις» με βάση τη βεβαίωση αποδοχών που έχετε από τον εργοδότη σας ή αν είστε συνταξιούχος με βάση τη βεβαίωση του ασφαλιστικού σας φορέα. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε διαφορές, δεν μπορείτε να επέμβετε και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον εργοδότη σας ή τον φορέα από τον οποίο συνταξιοδοτείστε. Εάν έχετε αναδρομικά εισοδήματα πρέπει να τα δηλώσετε με ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος στο έτος που αφορούν. Για να δηλώσετε αναδρομικά εισοδήματα πριν από το φορολογικό έτος 2015, θα πρέπει να υποβάλλετε τροποποιητικές δηλώσεις χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ σας.

7 Το Εισόδημά σας από άλλες πηγές Σε περίπτωση που αποκτάτε επιπλέον εισόδημα πέραν του μισθού ή της σύνταξής σας, δείτε πώς θα το δηλώσετε. 01 Εάν εισπράττετε εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα ή λαμβάνετε κάποια επιδότηση, θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε το έντυπο Ε3: «Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα». Τα ποσά μεταφέρονται αυτόματα στο έντυπο Ε1 της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος στον πίνακα 4Γ1. «Εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα». Η σύζυγος υποβάλλει το έντυπο Ε3 με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.! Αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση του εντύπου Ε3 θα βρείτε εδώ 02 Εάν έχετε τόκους καταθέσεων θα βρείτε τα ποσά που αφορούν σ εσάς και στη σύζυγο σας, ανά πιστωτικό ίδρυμα, στον πίνακα 4Δ1. «Μερίσματα, Τόκοι, Δικαιώματα» στην ένδειξη: «Για εμφάνιση τόκων πατήστε ΕΔΩ». Ελέγξτε εάν συμφωνείτε πριν τα μεταφέρετε στη δήλωσή σας. Εάν υπάρχουν κοινοί λογαριασμοί κάθε δικαιούχος θα πρέπει να καταχωρίσει το ποσό των τόκων καταθέσεων που του αναλογεί.

8 Το Εισόδημά σας από άλλες πηγές 03 Εάν αποκτάτε εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων, μακροχρόνια ή βραχυχρόνια (μέσω ψηφιακών πλατφορμών), θα πρέπει πρώτα να υποβάλλετε την Αναλυτική Κατάσταση για τα Μισθώματα Ακίνητης Περιουσίας (έντυπο Ε2) για κάθε υπόχρεο χωριστά. Τα ποσά μεταφέρονται αυτόματα στους σχετικούς κωδικούς του εντύπου Ε1. Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τον αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η. για κάθε ακίνητο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει παροχή ρεύματος (μετρητής) ή πρόκειται για αποθήκη ή χώρο στάθμευσης που ηλεκτροδοτείται από την κοινόχρηστη παροχή ρεύματος, η στήλη αυτή συμπληρώνεται με τον αριθμό « ». Οδηγίες για την συμπλήρωση του εντύπου Ε2 θα βρείτε θα βρείτε μέσα από τις συχνές-απαντήσεις πατώντας εδώ Στην περίπτωση που έχετε υποβάλλει δήλωση/δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής για το φορολογικό έτος 2018, κατά την εισαγωγή σας στην εφαρμογή για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε1, εμφανίζεται αυτοματοποιημένο μήνυμα που θα σας υπενθυμίζει ότι από διασταύρωση των αρχείων της Α.Α.Δ.Ε. υπάρχουν ποσά από βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων (μέσω ψηφιακών πλατφορμών) τα οποία θα πρέπει να δηλώσετε. Επιπλέον κατά την εισαγωγή σας στην εφαρμογή του εντύπου Ε2 (Αναλυτική Κατάσταση για τα Μισθώματα Ακίνητης Περιουσίας) θα εμφανίζεται ως μήνυμα το ποσό που προκύπτει από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων (μέσω ψηφιακών πλατφορμών) και καλείστε να το δηλώσετε. Το ποσό που εμφανίζεται ως μήνυμα δεν μεταφέρεται αυτόματα στην δήλωση Ε2. Οφείλετε να κάνετε πρόσθετη εγγραφή στο Ε2 δηλώνοντας το εισόδημα που αποκτήσατε από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφορμών (στήλη 17).

9 Η κατοικία σας Τεκμήρια διαβίωσης 01 Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα δηλώσετε το ακίνητο που διαμένετε καθώς και τις δευτερεύουσες κατοικίες σας. Συμπληρώστε τα στοιχεία της κύριας καθώς και των άλλων κατοικιών όπου διαμένετε στον πίνακα 5. Προσδιορισμός ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης» περ. 1. Μπορείτε να τα καταχωρίσετε με 3 τρόπους: με βάση τα δεδομένα που προέρχονται από τη δήλωση Στοιχείων Ακινήτων Ε9, με βάση τα όσα είχατε καταχωρίσει στη δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος του προηγούμενου έτους ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία της κατοικίας σας εκ νέου. Όσοι φιλοξενούνται δεν συμπληρώνουν αυτόν τον πίνακα. Αν δεν είστε ο κάτοχος των ακινήτων που διαμένετε, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε αν η κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη. Μην παραλείψετε να αναγράψετε τον ταχυδρομικό κώδικα της κύριας κατοικίας. Ποια η διαφορά της φιλοξενίας από τη δωρεάν παραχώρηση; Στη φιλοξενία o χρήστης του ακινήτου (ιδιοκτήτης μισθωτής) διαμένει στην ίδια κατοικία με τον φιλοξενούμενο. Στη δωρεάν παραχώρηση ο ιδιοκτήτης του ακινήτου παραχωρεί την κατοικία του στον φιλοξενούμενο και δεν διαμένουν μαζί, εκτός της περίπτωσης δωρεάν παραχώρησης τμήματος κατοικίας.

10 Τεκμήρια διαβίωσης 02 Το αυτοκίνητο σας Ελέγξτε αν εμφανίζονται σωστά τα στοιχεία των επιβατικών αυτοκινήτων σας στον πίνακα 5. «Προσδιορισμός ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης» περ. 1γ. Σε περίπτωση που δεν απεικονίζονται ορθά τα οχήματά σας θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 03 Δίδακτρα σε ιδιωτικά Μην παραλείψετε να δηλώσετε τα ποσά που έχετε καταβάλει για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία. Ορισμός: Τεκμήριο διαβίωσης είναι το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα που απαιτείται να έχετε για να μπορείτε να συντηρείτε τα περιουσιακά σας στοιχεία κινητά και ακίνητα (αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κατοικίες - κύρια και δευτερεύουσες - κ.λπ.) καθώς και του ελάχιστου κόστους ετήσιας διαβίωσής σας. Το τεκμήριο υπολογίζεται χωριστά για κάθε περιουσιακό στοιχείο με συγκεκριμένα κριτήρια από τη Φορολογική αρχή.

11 Τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων Μην παραλείψετε να δηλώσετε τυχόν ποσά που δαπανήσατε για: αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση οχημάτων, αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων ή ανέγερση οικοδομών, αποπληρωμή δανείων, αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση κινητών πραγμάτων αξίας πάνω από ευρώ, δωρεές άνω των 300 ευρώ εκτός από τις δωρεές προς Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Α.Ε.Ι. κ.λπ. όπως αναλύονται στην περίπτωση 2 του πίνακα 5. «Προσδιορισμός ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης». Ορισμός: Τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων είναι τα ποσά που απαιτούνται για την απόκτησή τους και τα οποία προστίθενται στα τεκμήρια διαβίωσης (αναλογικά με τους μήνες κατοχής τους) κατά τη χρήση απόκτησης του περιουσιακού στοιχείου.

12 Ποσά που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο. 01 Θα πρέπει να δηλώσετε όλα τα εισοδήματά σας, ανεξάρτητα αν αυτά δεν φορολογούνται ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο, στον πίνακα 6. «Πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία εισοδήματος», όπως: πώληση περιουσιακών στοιχείων όπως ακίνητα, αυτοκίνητα κ.λπ. δάνεια δωρεές εφάπαξ συνταξιοδότησης επίδομα ανεργίας επίδομα παιδιού κοινωνικό μέρισμα κ.λπ. Μην παραλείψετε να συμπληρώσετε και τον φόρο που παρακρατείται κατά περίπτωση. Δώστε προσοχή σε περιπτώσεις που υπάρχει αναδυόμενο παράθυρο με περαιτέρω διευκρινήσεις για την πηγή απόκτησης του σχετικού εισοδήματος (όπως για παράδειγμα στην περίπτωση 17, χρηματικά ποσά που αποκτήσατε από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κλπ.)

13 Ποσά που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο. 02 Στον ίδιο πίνακα θα δηλώσετε και το ενοίκιο που πληρώσατε για κατοικία της οικογένειάς σας, καθώς και αν είστε φιλοξενούμενος ή διαμένετε σε δωρεάν παραχωρημένη κατοικία Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη καθώς και το μίσθωμα που καταβάλατε στην περίπτωση 12 του πίνακα 6. «Πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία εισοδήματος». Εάν είστε φιλοξενούμενος ή κατοικείτε σε δωρεάν παραχωρημένη κατοικία θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και την ένδειξη της φιλοξενίας. Η φιλοξενία θα πρέπει να δηλωθεί από τον φορολογούμενο που την παρέχει, καθώς και από τον φορολογούμενο που φιλοξενείται. 03 Εάν πληρώσατε ενοίκιο για κατοικία των παιδιών σας που σπουδάζουν: καταχωρίστε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη καθώς και το μίσθωμα που καταβάλατε στην περίπτωση 13 του πίνακα 6. «Πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία εισοδήματος». Αν είστε έγγαμος και με αίτημά σας υποβάλλετε χωριστή δήλωση, προσέξτε αν δεν έχετε κανένα εμπράγματο δικαίωμα στην κύρια κατοικία σας είτε είναι ιδιόκτητη, μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, πρέπει να συμπληρώσετε τον Α.Φ.Μ. του συζύγου σας, καθώς και τον σχετικό κωδικό που αφορά στη φιλοξενία επιλέγοντας κατά την ηλεκτρονική υποβολή την ένδειξη που έχει προστεθεί «συνοίκηση με σύζυγο».

14 Ως μισθωτοί ή συνταξιούχοι δικαιούστε αφορολόγητο ποσό. Δείτε πώς θα το χτίσετε. Θα βρείτε τα ποσά που καταβάλατε με ηλεκτρονική πληρωμή για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, μέσω πλαστικού χρήματος ή e-banking, για κάθε υπόχρεο χωριστά στον πίνακα 7. «Ποσά δαπανών που αφαιρούνται από το εισόδημα ή από τον φόρο». Ελέγξτε και μεταφέρετε τα ποσά στους σχετικούς κωδικούς της δήλωσης. Οι ιατρικές δαπάνες πλέον δεν λαμβάνονται υπόψη για μείωση φόρου, απλά προστίθενται στις δαπάνες για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Αν είστε άνω των 70 ετών, για το τρέχον δηλαδή έτος όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31/12/1948, δικαιούστε το αφορολόγητο ποσό χωρίς τη συγκέντρωση αποδείξεων με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, αρκεί να έχετε συμπληρώσει το σχετικό πεδίο στα πληροφοριακά στοιχεία της δήλωσης, βάσει των αποδείξεων που έχετε πραγματικά συλλέξει.

15 Έχετε παιδιά ή άλλα εξαρτώμενα μέλη; 01 Δηλώστε τα στοιχεία τους στον πίνακα 8. «Στοιχεία Εξαρτώμενων Μελών» Για τα παιδιά που είναι άγαμα και γεννήθηκαν από 1/1/2000 έως 31/12/2018, καθώς και τα άγαμα παιδιά που γεννήθηκαν από 1/1/1993 και φοιτούν ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., καταχωρήστε τα στοιχεία τους στα αντίστοιχα πεδία. Εάν είστε έγγαμοι και έχετε επιλέξει να υποβάλλετε χωριστές δηλώσεις, συμπληρώστε και οι δύο γονείς τα στοιχεία των παιδιών. Φροντίστε να συμπληρώσετε οπωσδήποτε τον Α.Φ.Μ.: για τα παιδιά που είναι άνω των 18 ετών, για τα ανήλικα παιδιά που τους έχει αποδοθεί Α.Φ.Μ. 02 Συμπληρώστε τα σχετικά στοιχεία για άλλα εξαρτώμενα μέλη που πιθανόν να έχετε.

16 Μην παραλείψετε να δηλώσετε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού Στον πίνακα. 10 της δήλωσης συμπληρώστε τα πλήρη στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού στον οποίο θα θέλατε να κατατεθεί από τη Φορολογική Αρχή τυχόν επιστρεφόμενο ποσό που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης. Στον λογαριασμό αυτό θα πρέπει να είστε πρώτος δικαιούχος. Στις κοινές δηλώσεις εγγάμων θα πρέπει να συμπληρώσετε δύο λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τον υπόχρεο και τη σύζυγο αντίστοιχα. Στην περίπτωση που ο λογαριασμός είναι κοινός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος λογαριασμός IBAN.

17 Η εκκαθάριση της δήλωσής μου Αφού ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης, δείτε το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης και μετά προχωρήστε στην οριστική υποβολή της. Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι: 01 Χρεωστικό: εκτυπώστε την «Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου» (σε περίπτωση έγγαμων θα πρέπει να εκτυπώσετε δύο Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού) όπου θα βρείτε την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.), την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε το φόρο εφάπαξ ή σε τρεις (3) ισόποσες διμηνιαίες δόσεις σε πιστωτικά ιδρύματα. Η λήξη της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης (εφόσον προκύψει φόρος) είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου 2019 και των επόμενων δόσεων η τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου 2019 και Νοεμβρίου 2019 αντίστοιχα. 02 Πιστωτικό: Το ποσό της επιστροφής θα κατατεθεί στον λογαριασμό που έχετε δηλώσει εφόσον δεν έχετε οφειλές. 03 Μηδενικό: Δεν χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες από εσάς.

18 Η εκκαθάριση της δήλωσής μου Για τους έγγαμους που υποβάλλουν κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος διενεργείται πλέον ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με χρεωστικά του άλλου, ενώ στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά. Στις περιπτώσεις που κριθεί απαραίτητος ο έλεγχος των δικαιολογητικών των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, οι φορολογούμενοι ειδοποιούνται μέσω μηνύματος να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Δ. Ο. Υ. τους εντός 5 εργάσιμων ημερών. Θα πρέπει να φυλάσσετε τα δικαιολογητικά όπου απαιτούνται για πιθανό μελλοντικό έλεγχο.

19 Θα χρειαστείτε Σημαντικές ημερομηνίες Για τα βασικά έντυπα που θα χρησιμοποιήσετε πατήστε στους ακόλουθους συνδέσμους: Ε1 Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε2 Αναλυτική κατάσταση για μισθώματα ακινήτων Ε3 Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα Έως 28 Φεβρουαρίου Γνωστοποίηση χωριστής δήλωσης έγγαμων Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις εντύπου Ε1 Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις εντύπου Ε2 Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις εντύπου Ε3 Α.1041/2019 Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους Ιουνίου 2019 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος Δεκεμβρίου 2019 Για τους αποβιώσαντες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης (χειρόγραφα στην Δ.Ο.Υ.) από τους εγγυτέρους συγγενείς.

20 Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Α Ρ Χ Η Δ Η Μ Ο Σ Ι Ω Ν Ε Σ Ο Δ Ω Ν , Καρ. Σερβίας 10, ΑΘΗΝΑ Έκδοση 1.0 Απρίλιος 2019 Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης

Ιδιαίτερη προσοχή σε 20 σημεία πρέπει να επιδείξουν φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή σε 20 σημεία πρέπει να επιδείξουν φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Αυτά είναι τα 20 μυστικά για να μειώσετε το φόρο εισοδήματος Ιδιαίτερη προσοχή σε 20 σημεία πρέπει να επιδείξουν φέτος

Διαβάστε περισσότερα

Οι κυριότερες αλλαγές φέτος...7 Αλλαγές για επιχειρήσεις...7 Αλλαγές για µισθωτούς...8 Αλλαγές για αγρότες...9 Αλλαγές για ακίνητα...

Οι κυριότερες αλλαγές φέτος...7 Αλλαγές για επιχειρήσεις...7 Αλλαγές για µισθωτούς...8 Αλλαγές για αγρότες...9 Αλλαγές για ακίνητα... Οι κυριότερες αλλαγές φέτος...7 Αλλαγές για επιχειρήσεις...7 Αλλαγές για µισθωτούς...8 Αλλαγές για αγρότες...9 Αλλαγές για ακίνητα...9 Αφιέρωµα: Κάτοικοι εξωτερικού...10 Η δήλωση των συζύγων...12 Τι αλλάζει...14

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Οι κυριότερες αλλαγές φέτος 7. Χωριστές δηλώσεις 7. Αλλαγές για μισθωτούς 7. Αλλαγές για αγρότες 8. Αλλαγές για επιχειρήσεις 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Οι κυριότερες αλλαγές φέτος 7. Χωριστές δηλώσεις 7. Αλλαγές για μισθωτούς 7. Αλλαγές για αγρότες 8. Αλλαγές για επιχειρήσεις 8 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2019 Οι κυριότερες αλλαγές φέτος 7 Χωριστές δηλώσεις 7 Αλλαγές για μισθωτούς 7 Αλλαγές για αγρότες 8 Αλλαγές για επιχειρήσεις 8 Αλλαγές για ακίνητα 9 Αλλαγές στα τεκμήρια 9 Αφιέρωμα: Χωριστές

Διαβάστε περισσότερα

FAQs για το Κοινωνικό Μέρισμα

FAQs για το Κοινωνικό Μέρισμα FAQs για το Κοινωνικό Μέρισμα 1. Πού μπορώ να υποβάλω αίτηση για το Για να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να μπείτε στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Νέες διευκρινίσεις με τη μορφή ερωταπαντήσεων παρείχε το Υπ. Εργασίας για το Κοινωνικό μέρισμα και τη διαδικασία χορήγησης.

Νέες διευκρινίσεις με τη μορφή ερωταπαντήσεων παρείχε το Υπ. Εργασίας για το Κοινωνικό μέρισμα και τη διαδικασία χορήγησης. ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Υπ. Εργασίας: 32 ερωταπαντήσεις για το κοινωνικό μέρισμα Νέες διευκρινίσεις με τη μορφή ερωταπαντήσεων παρείχε το Υπ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015 Για άλλη μια χρονιά φθάνει η ώρα να υποβάλλουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις για το οικείο φορολογικό έτος, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τη

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικές δηλώσεις 2018: οι αλλαγές για κατοίκους Ελλάδας και εξωτερικού

Φορολογικές δηλώσεις 2018: οι αλλαγές για κατοίκους Ελλάδας και εξωτερικού Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή Επιβεβαίωση στοιχείων Φιλοξενία Αγροτικά και εξομοιούμενα εισοδήματα Ενοίκια Ποσά που δεν μειώνουν την ετήσια δαπάνη Συγκέντρωση αποδείξεων Τεκμήρια Αλλαγές στο Ε3 Επίλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 Αγαπητοί Φορολογούμενοι, Η εταιρεία EPIDOSIS Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, παρακολουθώντας τις ραγδαίες

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1 Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1 1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της Δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: "Αποκλεισμός αναδυόμενου

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1 Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1 1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της Δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: "Αποκλεισμός αναδυόμενου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ : ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η ώρα της εφορίας «τρέχει» για περίπου 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να...

Η ώρα της εφορίας «τρέχει» για περίπου 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να... Η ώρα της εφορίας «τρέχει» για περίπου 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να... ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Αναλυτικός οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ «Έντυπο Ε2 2015»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ «Έντυπο Ε2 2015» ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ «Έντυπο Ε2 2015» Από το έντυπο Ε2 με τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας περνά η ορθή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης. Τα κενά ακίνητα, τα παραχωρημένα σε τέκνα και οι συνιδιοκτησίες.

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε ολόκληρη την απόφαση: Άρθρο 1. Ορισμοί. Τα κριτήρια και η απόφαση για το Κοινωνικό Μέρισμα - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ CITY KALAMPAKA METEORA N

Δείτε ολόκληρη την απόφαση: Άρθρο 1. Ορισμοί. Τα κριτήρια και η απόφαση για το Κοινωνικό Μέρισμα - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ CITY KALAMPAKA METEORA N Δημοσιεύθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Με την ΚΥΑ 2/85835/24.11.2017, καθορίζονται τα κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας, διαμονής, αλλά και ό, τι άλλο

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε2

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε2 Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε2 1. Πώς υποβάλλεται το έντυπο Ε2 της συζύγου σε περίπτωση εγγάμων; Στην περίπτωση εγγάμων και εφ' όσον η σύζυγος έχει εισοδήματα

Διαβάστε περισσότερα

Με αυστηρά κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας και καταθέσεων το "κοινωνικό μέρισμα"

Με αυστηρά κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας και καταθέσεων το κοινωνικό μέρισμα ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Με αυστηρά κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας και καταθέσεων το "κοινωνικό μέρισμα" Από ένα εξαπλό πλέγμα κριτηρίων εισοδήματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Να επιτρέπονται τα αναδυόμενα παράθυρα από αυτή την τοποθεσία πάντοτε... (Always Allow Pop-ups from This Site...)

Να επιτρέπονται τα αναδυόμενα παράθυρα από αυτή την τοποθεσία πάντοτε... (Always Allow Pop-ups from This Site...) 1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: «Αποκλεισμός αναδυόμενου παραθύρου. Το αναδυόμενο παράθυρο έχει αποκλειστεί. Για να δείτε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1 - Ε3 - Ε2 1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της Δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: "Αποκλεισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3)

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3) Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3) Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1 1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ- ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1 Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων Ε1, Ε2 και Ε3 Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1 1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Κοινωνικό Μέρισμα 2018 Ενημέρωση δικαιούχων για τη διαδικασία χορήγησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Κοινωνικό Μέρισμα 2018 Ενημέρωση δικαιούχων για τη διαδικασία χορήγησης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινωνικό Μέρισμα 2018 Ενημέρωση δικαιούχων για τη διαδικασία χορήγησης Η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου για το τρέχον έτος επιτρέπει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος στα οικονομικά ασθενέστερα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΛΑΘΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ : ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικό Δίκαιο. Φόρος εισοδήματος. Θ. Φορτσάκης Α. Τσουρουφλής Κ. Πέρρου Π. Πανταζόπουλος. ΠΜΣ Δημοσίου Δικαίου

Φορολογικό Δίκαιο. Φόρος εισοδήματος. Θ. Φορτσάκης Α. Τσουρουφλής Κ. Πέρρου Π. Πανταζόπουλος. ΠΜΣ Δημοσίου Δικαίου Φορολογικό Δίκαιο Φόρος εισοδήματος Θ. Φορτσάκης Α. Τσουρουφλής Κ. Πέρρου Π. Πανταζόπουλος ΠΜΣ Δημοσίου Δικαίου 3/12/2014 Φόρος εισοδήματος Φόρος εισοδήματος Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων Φόρος εισοδήματος

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ. ΚΑΙ Κ.Μ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ. ΚΑΙ Κ.Μ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ. ΚΑΙ Κ.Μ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΤΖΙΟΣ Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 (ΔΗΛ. ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΟ 2017) ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΕ ΥΠΟΒΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ- ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου; Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση του Ε9 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 A. Διαδικασία αίτησης A1. Πού μπορώ να υποβάλω αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα; Για να υποβάλλετε αίτηση και να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του

Διαβάστε περισσότερα

Συνηµµένο: Ένα (1) αντίτυπο του παραπάνω Οδηγού

Συνηµµένο: Ένα (1) αντίτυπο του παραπάνω Οδηγού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012 Αρ. Πρωτ: Δ6Δ 1049996

Διαβάστε περισσότερα

Τους γρίφους του εντύπου Ε9 καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν οι...

Τους γρίφους του εντύπου Ε9 καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν οι... Τους γρίφους του εντύπου Ε9 καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν οι... ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Προθεσμία μέχρι 30 Ιουνίου για τη δήλωση των ακινήτων

Διαβάστε περισσότερα

«31 Ερωτήσεις/Απαντήσεις σχετικά με την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης »

«31 Ερωτήσεις/Απαντήσεις σχετικά με την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης » «31 Ερωτήσεις/Απαντήσεις σχετικά με την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2016-2017» 1.Ποιους αφορά το επίδομα θέρμανσης; Ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και όσους τους έχει παραχωρηθεί η κατοικία όπου

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικό Δίκαιο. Φορολογία εισοδήματος. Α. Τσουρουφλής

Φορολογικό Δίκαιο. Φορολογία εισοδήματος. Α. Τσουρουφλής Φορολογικό Δίκαιο Φορολογία εισοδήματος Α. Τσουρουφλής 17/4/2018 Φόρος εισοδήματος Φόρος εισοδήματος Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων Φόρος εισοδήματος Ιστορική αναδρομή

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του

Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου; Από την υπηρεσία αυτή τα Φυσικά πρόσωπα μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΓΔΕ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ Ε1, Ε2 ΚΑΙ Ε3

ΓΓΔΕ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ Ε1, Ε2 ΚΑΙ Ε3 ΓΓΔΕ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ Ε1, Ε2 ΚΑΙ Ε3 1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της Δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: "Αποκλεισμός

Διαβάστε περισσότερα

Πέντε παγίδες εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων κρύβουν και φέτος οι διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης.

Πέντε παγίδες εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων κρύβουν και φέτος οι διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης. ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Εφορία: Ποιες οι παγίδες με τα τεκμήρια διαβίωσης Πέντε παγίδες εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων Σε πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Ανατροπές το 2017 Εφορία: Τεκμήρια διαβίωσης - φωτιά για εκατομμύρια Έλληνες

Ανατροπές το 2017 Εφορία: Τεκμήρια διαβίωσης - φωτιά για εκατομμύρια Έλληνες ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ανατροπές το 2017 Εφορία: Τεκμήρια διαβίωσης - φωτιά για εκατομμύρια Έλληνες Δυσβάστακτο θα είναι το καθεστώς τεκμαρτής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ. ΠΙΝΑΚΕΣ 5 ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΡΙΘ. 1

ΙΑ. ΠΙΝΑΚΕΣ 5 ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΡΙΘ. 1 ΙΑ. ΠΙΝΑΚΕΣ 5 ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΡΙΘ. 1 ΕΠΩΝΥΜΟ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΝΟΜΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΦΜ: 021861381 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΟΙΚΟΝ ΕΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Από 1η Φεβρουαρίου 2017 εφαρμόζεται στο Δήμο Μεγαρέων το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Από 1η Φεβρουαρίου 2017 εφαρμόζεται στο Δήμο Μεγαρέων το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από 1η Φεβρουαρίου 2017 εφαρμόζεται στο Δήμο Μεγαρέων το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Μέγαρα, 30 Ιανουαρίου 2017 Από 1η Φεβρουαρίου 2017 και στον Δήμο Μεγάρων θα εφαρμόζεται το Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 A. Διαδικασία αίτησης A1. Πού μπορώ να υποβάλω αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα; Για να υποβάλλετε αίτηση και να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1162/2018 Υποβολή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου

ΠΟΛ.1162/2018 Υποβολή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου Πίνακας περιεχομένων ΠΟΛ.1162/2018 Υποβολή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ΠΟΛ 1162/2018 (ΦΕΚ Β' 3579/22-08-2018)

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικό Μέρισμα: Σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση -Ποιοι θα το πάρουν (αναλυτικά) Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος :09

Κοινωνικό Μέρισμα: Σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση -Ποιοι θα το πάρουν (αναλυτικά) Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος :09 Σε θέση «μάχης» πλέον οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος 2018 καθώς δημοσιεύτηκε και επίσημα το ΦΕΚ, κάτι που είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr. Η διαδικασία πλέον είναι έτοιμη από την ΗΔΙΚΑ (οι

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ.1162/03.08.2018 ΠΟΛ.1162/03.08.2018 (ΦΕΚ Β' 3579/22-08-2018) Υποβολή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου. ΑΑΔΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του κοινωνικού μερίσματος έτους 2017».

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του κοινωνικού μερίσματος έτους 2017». ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 /11/2017 Α. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 2/85835 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. www.geotrian.gr

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. www.geotrian.gr ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ Η προθεσμία υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων είναι η 30 η Ιουνίου 2015 Στις περιπτώσεις θανάτου του φορολογούμενου ή μεταφοράς της κατοικίας

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. οικ. 2/89338/ΔΛΓΚ ΦΕΚ Τεύχος Β 5456/ Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του Κοινωνικού Μερίσματος έτους 2018

Αριθμ. οικ. 2/89338/ΔΛΓΚ ΦΕΚ Τεύχος Β 5456/ Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του Κοινωνικού Μερίσματος έτους 2018 Αριθμ. οικ. 2/89338/ΔΛΓΚ ΦΕΚ Τεύχος Β 5456/05.12.2018 Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του Κοινωνικού Μερίσματος έτους 2018 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Α Ε Α Ε Α. Δήλωση φορολογίας Εισοδήματος ΦΠ (Ε1) ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Ε Α Ε Α Ε Α. Δήλωση φορολογίας Εισοδήματος ΦΠ (Ε1) ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΣΥΧΝΣ ΡΩΤΗΣΙΣ - ΠΝΤΗΣΙΣ Δήλωση φορολογίας ισοδήματος ΦΠ (1) 1. 2. 3. 4. 5. 6. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της Δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: "ποκλεισμός αναδυόμενου

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Το έντυπο Ε1! 12 αλλαγές,

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Το έντυπο Ε1! 12 αλλαγές, Φορολογικές δηλώσεις 2017: Το έντυπο Ε1! 12 αλλαγές, 10 SOS 5 Μάρτιος, 2017 Δώδεκα αλλαγές και νέους κωδικούς- έκπληξη που αφορούν τις απαλλαγές, τις εκπτώσεις, τα τεκμήρια διαβίωσης και το πόθεν έσχες,

Διαβάστε περισσότερα

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 [επικαιροποιημένο]

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 [επικαιροποιημένο] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.:2103332644 e-mail: press@minfin.gr Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 [επικαιροποιημένο]

Διαβάστε περισσότερα

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 [επικαιροποιημένο]

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 [επικαιροποιημένο] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.:2103332644 e-mail: press@minfin.gr Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 [επικαιροποιημένο]

Διαβάστε περισσότερα

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 [επικαιροποιημένο]

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 [επικαιροποιημένο] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.:2103332644 e-mail: press@minfin.gr Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 [επικαιροποιημένο]

Διαβάστε περισσότερα

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισµα 2018

FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισµα 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.:2103332644 e-mail: press@minfin.gr Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 FAQs Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισµα 2018 [ επικαιροποιηµένο

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα 1.Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω δήλωση φορολογίας εισοδήματος

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ. 2014

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ. 2014 Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ. 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Προσωρινή Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Κοινωνικό Μέρισμα Ενημέρωση δικαιούχων για τη διαδικασία χορήγησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Κοινωνικό Μέρισμα Ενημέρωση δικαιούχων για τη διαδικασία χορήγησης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινωνικό Μέρισμα Ενημέρωση δικαιούχων για τη διαδικασία χορήγησης Η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου για το τρέχον έτος, επέτρεψε τη στοχευμένη διανομή στα οικονομικά ασθενέστερα πρόσωπα

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Δήλωση Φυσικά Πρόσωπα. Περιεχόμενα

Φορολογική Δήλωση Φυσικά Πρόσωπα. Περιεχόμενα 1. Χρήσιμες Πληροφορίες 11 1.1. Κυριότερες αλλαγές στο έντυπο Ε1 οικ. έτους 11 1.2. Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν Δήλωση 13 1.3. Yποβολή Δήλωσης - Φορολογίας Εισοδήματος συζύγων, ανήλικων τέκνων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 10-04-2018 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α6 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 213-1604537 ΦΑΞ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Α Ε Α Ε Α. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ΦΠ (Ε1) ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Ε Α Ε Α Ε Α. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ΦΠ (Ε1) ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΣΥΧΝΣ ΡΩΤΗΣΙΣ - ΠΝΤΗΣΙΣ Δήλωση Φορολογίας ισοδήματος ΦΠ (1) 1. 2. 3. 4. 5. 6. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: «ποκλεισμός αναδυόμενου

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι άνεργοι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Τι πρέπει να προσέξουν οι άνεργοι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Τι πρέπει να προσέξουν οι άνεργοι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις ΑΑΔΕ: Τρία σημεία-sos στο Ε1, προκειμένου να μην

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες: Αυξημένος ο φόρος για τις επιχειρήσεις

Οδηγίες: Αυξημένος ο φόρος για τις επιχειρήσεις Οδηγίες: Αυξημένος ο φόρος για τις επιχειρήσεις Στο 26% ο συντελεστής φορολογίας των Α.Ε. και ΕΠΕ από 20% πέρυσι - Εξόφληση σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ Οι ακόλουθες πληροφορίες αποτελούν έναν οδηγό για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να μαθαίνετε σχετικά με κάποιες φορολογικές υποχρεώσεις που δύναται να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ:1062 ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΔΑ: ΑΘΗΝΑ, 12 Απριλίου 2017

ΠΟΛ:1062 ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΔΑ: ΑΘΗΝΑ, 12 Απριλίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : ΚΑΡ. ΣΕΡΒΙΑΣ 10 Ταχ. Κώδικας : 10184 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ Τηλέφωνο : 2103375315-6

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρα (Updated) Ερωτήσεις - απαντήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τη Γ.Γ.Π.Σ.

Άρθρα (Updated) Ερωτήσεις - απαντήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τη Γ.Γ.Π.Σ. Άρθρα (Updated) Ερωτήσεις - απαντήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τη Γ.Γ.Π.Σ. Στο διαδικτυακό χώρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης

Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης - 1 - Περιεχόμενα Γενικά Στοιχεία - 2 - Στοιχεία Επιλεξιμότητας - 3 - Στοιχεία Κατοικίας - 4 - Προσωπικά στοιχεία - 5 - Στοιχεία Αίτησης-Νοικοκυριού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Δ.ΗΛΕ.Δ.) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

Διαβάστε περισσότερα

Έτσι οι νησιώτες θα υποβάλουν αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Έτσι οι νησιώτες θα υποβάλουν αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση Έκτακτο ειδικό κοινωνικό μέρισμα από 500 ευρώ έως και 2.100 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, θα λάβουν οι κάτοικοι των νησιών ως αντιστάσθμισμα της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ μετά την κατάργηση

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Ν. Π. & Νομικών Οντοτήτων.

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Ν. Π. & Νομικών Οντοτήτων. Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Ν. Π. & Νομικών Οντοτήτων. Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Ν. Π. & Νομικών Οντοτήτων. Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικά τα βήματα της διαδικασίας υποβολής αίτησης για ΚΟΤ:

Συνοπτικά τα βήματα της διαδικασίας υποβολής αίτησης για ΚΟΤ: Υπάρχουν 2 κατηγορίες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου: Η κατηγορία ΚΟΤ Α, και Η κατηγορία ΚΟΤ Β Για την ένταξη στο ΚΟΤ Α απαιτείται να υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ. 1241/28.12.2018 ΠΟΛ. 1241/28.12.2018 Κοινοποίηση διατάξεων του ν.4583/2018 με τροποποιήσεις στον ΚΦΔ και τον ΚΦΕ ΑΑΔΕ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης Α.1201/21.05.2019 Α.1201/21.05.2019 (ΦΕΚ Β' 1861/24.5.2019) Τροποποίηση της Α. 1041/2019 απόφασης του Διοικητή ΑΑΔΕ «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Υποβολή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου».

ΘΕΜΑ: «Υποβολή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 6ΚΛΗ46ΜΠ3Ζ-ΝΘ2 ΑΡΙΘ. ΦΕΚ:Β 3579/22-8-18 Αθήνα, 3 Αυγούστου 2018 Ι. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για την εφαρμογή της ανάλωσης κεφαλαίου

Λίγα λόγια για την εφαρμογή της ανάλωσης κεφαλαίου Λίγα λόγια για την εφαρμογή της ανάλωσης κεφαλαίου Μέσα από την εφαρμογή ανάλωσης κεφαλαίου μπορείτε να υπολογίσετε γρήγορα και με ακρίβεια το ποσό του κεφαλαίου που απομένει προς ανάλωση. Στην εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 7 458 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 7 -Ποιά φυσικά πρόσωπα φορολογούνται στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 1 Ένα παντρεμένο ζευγάρι, χωρίς παιδιά, είχε για το έτος 2017 τα ακόλουθα oικονομικά στοιχεία: Α. Ο σύζυγος Ο καθαρός μισθός του πρό φόρων είναι : 8.000 Ο φόρος που έχει

Διαβάστε περισσότερα

Πώς χτίζουμε το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα για να έχουμε έκπτωση φόρου

Πώς χτίζουμε το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα για να έχουμε έκπτωση φόρου Πώς χτίζουμε το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα για να έχουμε έκπτωση φόρου Οι αγορές δαπάνες με πλαστικό χρήμα, που έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας μετά την έναρξη των Capital Controls, αφορά: α.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έχοντας υπόψη: α) Τις διατάξεις των παραγράφων 1, 4 και 6 του άρθρου 62 του Κ.Φ.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έχοντας υπόψη: α) Τις διατάξεις των παραγράφων 1, 4 και 6 του άρθρου 62 του Κ.Φ.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΔΟΔΩΝ Ι. ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ(Δ12) ΤΜΗΜΑ Α ΙΙ. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (Δ6)

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωση Πίνακα 6 - Φορολογικη Δηλωση 2013 - Λογιστικο Γραφειο - Παναγιωτης Βουτσινας Last Updated Wednesday, 09 February 2011 01:45

Συμπλήρωση Πίνακα 6 - Φορολογικη Δηλωση 2013 - Λογιστικο Γραφειο - Παναγιωτης Βουτσινας Last Updated Wednesday, 09 February 2011 01:45 Στον πίνακα αυτό θα γράψετε τα πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία καθώς και τα ποσά που μειώνουν τη διαφορά μεταξύ του συνολικού εισοδήματος και της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης. Κωδικοί 655-656. Γράψτε το συνολικό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 14-7-2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 14-7-2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 14-7-2015 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΒΑ (Σύμφωνα με την αριθμ. Δ23/οικ.19162/1277/27-5-2015 Υ.Α. /ΦΕΚ1066Β/5-6-2015 & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΕΑΔ, 9-7-2015) Α) ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

e-παράβολο Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το e-παράβολο Έκδοση 2.2 ( )

e-παράβολο Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το e-παράβολο Έκδοση 2.2 ( ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ e-παράβολο Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το e-παράβολο Έκδοση 2.2 (09-05-2018) 1. Τι είναι το Ηλεκτρονικό Παράβολο (e-παράβολο); Το e-παράβολο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ- ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5) Yπόχρεοι

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5) Yπόχρεοι Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5) Yπόχρεοι 1.Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω δήλωση φορολογίας εισοδήματος για

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός 8σέλιδος οδηγός με 34 ερωτήσεις-απαντήσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων

Αναλυτικός 8σέλιδος οδηγός με 34 ερωτήσεις-απαντήσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων Αναλυτικός 8σέλιδος οδηγός με 34 ερωτήσεις-απαντήσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 1. Πότε μια μίσθωση ακινήτου ορίζεται ως βραχυχρόνια στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού;

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός Χρηστικός Οδηγός Φορολογικών Υποχρεώσεων Αγροτών

Συνοπτικός Χρηστικός Οδηγός Φορολογικών Υποχρεώσεων Αγροτών Συνοπτικός Χρηστικός Οδηγός Φορολογικών Υποχρεώσεων Αγροτών Έχετε αγροτικό εισόδημα; Δείτε ποιες είναι οι βασικές φορολογικές σας υποχρεώσεις. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 1 Ένα παντρεμένο ζευγάρι, χωρίς παιδιά, είχε για το έτος 2016 τα ακόλουθα oικονομικά στοιχεία: Α. Ο σύζυγος Ο καθαρός μισθός του πρό φόρων είναι : 8.000 Ο φόρος που έχει

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι άνεργοι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Τι πρέπει να προσέξουν οι άνεργοι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Τι πρέπει να προσέξουν οι άνεργοι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις Πώς θα φορολογηθούν εισοδήματα από επιδόματα ανεργίας

Διαβάστε περισσότερα

AGENDA 2010 Προθεσμίες υποβολής δήλωσης 1

AGENDA 2010 Προθεσμίες υποβολής δήλωσης 1 AGENDA 2010 Προθεσμίες υποβολής δήλωσης 1 ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2010 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ (Άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση Φ.Μ.Υ. ;

1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση Φ.Μ.Υ. ; 1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση Φ.Μ.Υ. ; Για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες δεν απαιτείται διαδικασία εγγραφής, αλλά ισχύουν οι κωδικοί

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και Αποστολή Ε1

Δημιουργία και Αποστολή Ε1 Δημιουργία και Αποστολή Ε1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης, αυτόματης αποστολής εντύπου Ε1 & Υπολογισμού Εκκαθάρισης. Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ Κ.Ξ.Γ. (Συντελεστές Φορολογίας Δαπάνες Εκπιπτόμενες Τήρηση και Ενημέρωση Βιβλίων)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ Κ.Ξ.Γ. (Συντελεστές Φορολογίας Δαπάνες Εκπιπτόμενες Τήρηση και Ενημέρωση Βιβλίων) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ Κ.Ξ.Γ. (Συντελεστές Φορολογίας Δαπάνες Εκπιπτόμενες Τήρηση και Ενημέρωση Βιβλίων) Ι ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Μετά τις τροποποιήσεις που επήλθαν με τις διατάξεις του Ν4110/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα 03/07/2017 Αριθμός απόφασης: 3651 ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα 03/07/2017 Αριθμός απόφασης: 3651 ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα 03/07/2017 Αριθμός απόφασης: 3651 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α2 Επανεξέτασης Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών 19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 10:48 UPD:11:02 Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις Όλη η διαδικασία 10/03 19:30 Νέα λίστα με ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική δήλωση 2014: Οι απαντήσεις σε 58 ερωτήµατα

Φορολογική δήλωση 2014: Οι απαντήσεις σε 58 ερωτήµατα Φορολογική δήλωση 2014: Οι απαντήσεις σε 58 ερωτήµατα της Έλενας Λάσκαρη Αναλυτικές οδηγίες για τη συµπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Οι πληροφορίες για τα έντυπα «Ε1», «Ε2» και «Ε3». Τι πρέπει να ξέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης Α.1164/23.04.2019 Α.1164/23.04.2019 (ΦΕΚ: Β 1618 /10-05-2019) Τροποποίηση της ΠΟΛ 1006/31-12-2013(Β 19/2014) απόφασης Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων «Διαδικασία και δικαιολογητικά

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικοί συντελεστές Μισθωτών-Συνταξιούχων:

Φορολογικοί συντελεστές Μισθωτών-Συνταξιούχων: Φορολογικοί συντελεστές Μισθωτών-Συνταξιούχων: 0-20.000,00 22% 20.000,01-30.000,00 29% 30.000,01-40.000,00 37% 40.000,01 και άνω 45% Για τα εισοδήματα που αποκτώνται από το φορολογικό έτος 2016 και επόμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Απαντώντας στην από

Απαντώντας στην από Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Περιοδική Ενημερωτική Έκδοση σε Λογιστικά & Φοροτεχνικά θέματα Αριθμός Φύλλου 181 26 Μαρτίου 2014 Ιουλιανού 42-46, 10 434, Αθήνα Τηλ.: 210 82

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα Β' έκδοσης του συγγράμματος με τίτλο «Η ανάλωση κεφαλαίου. Θεωρία και πράξη», σχετικά με την ενότητα 1.8. (σελ. 63) του κεφαλαίου Α'

Συμπλήρωμα Β' έκδοσης του συγγράμματος με τίτλο «Η ανάλωση κεφαλαίου. Θεωρία και πράξη», σχετικά με την ενότητα 1.8. (σελ. 63) του κεφαλαίου Α' Συμπλήρωμα Β' έκδοσης του συγγράμματος με τίτλο «Η ανάλωση κεφαλαίου. Θεωρία και πράξη», σχετικά με την ενότητα 1.8. (σελ. 63) του κεφαλαίου Α' (προστέθηκε νέο περιεχόμενο στο τέλος της σελίδας 153 της

Διαβάστε περισσότερα

1) Φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων, για εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα. Συντελεστής

1) Φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων, για εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα. Συντελεστής 1) Φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων, για εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα. Εισόδημα φυσικών προσώπων από μισθωτή εργασία, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα