Έξυπνα Συστήματα Θέρμανσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έξυπνα Συστήματα Θέρμανσης"

Transcript

1 Έξυπνα Συστήματα Θέρμανσης 6/10/2009 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ Powered by

2 2 Περιεχόμενα... 3 Ηλεκτρική Ενδοδαπέδια Θέρμανση... 3 Η Φιλοσοφία... 3 Πλεονεκτήματα... 5 Εφαρμογές... 6 Σύγκριση με άλλες μεθόδους... 8 Συχνές Ερωτήσεις... 9

3 3 Ενδοδαπέδια θέρμανση DEVI Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η πλέον ποιοτική, σύγχρονη και οικονομική λύση θέρμανσης, συγκριτικά με τις γνωστές υπάρχουσες λύσεις (καλοριφέρ, υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση, κλπ) γεγονός το οποίο έχει αποδειχθεί στην πράξη. Η καλύτερη απόδειξη για του λόγου το αληθές είναι οι εκτεταμένες εγκαταστάσεις συστημάτων παγκοσμίως (πωλούμενο μήκος καλωδίου ετησίως ή εγκατεστημένα τετραγωνικά). Η φιλοσοφία τις ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης, είναι η ίδια με αυτήν της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με σωλήνες νερού. Η διαφορά τους έγκειται στα εξής βασικά χαρακτηριστικά: 1. Χρησιμοποιούμενη ενέργεια (ηλεκτρική ενέργεια αντί πετρέλαιο ή αέριο), 2. Εξοικονόμηση χώρου 3. Ορθότερη κατανομή της θερμότητας στο χώρο 4. Πλήρης αυτονομία κάθε χώρου 5. Δυνατότητα σύνδεσης των θερμοστατών μεταξύ τους και με τερματική μονάδα (π.χ. Η/Υ) 6. Δυνατότητα τηλεχειρισμού μέσω Internet ή κινητού τηλεφώνου. Το βασικό πλεονέκτημα της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι η μείωση της θερμοκρασίας κατά 1 2 0C, επιτυγχάνοντας την ίδια ακριβώς αίσθηση θερμοκρασιακής άνεσης, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας έως και 15%. Πρέπει επίσης να επισημανθούν και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση, στον τομέα της υγιεινής. Οι κλασικές μέθοδοι θέρμανσης προκαλούν ξήρανση του αέρα και δημιουργία κυκλικών ρευμάτων στο χώρο τα οποία ευνοούν την κυκλοφορία σωματιδίων. Με την χρήση ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης πετυχαίνουμε την εξάλειψη αυτών των φαινομένων με αποτέλεσμα την δημιουργία ιδανικών συνθηκών (Διάγραμμα 3).

4 4 Σημαντική επίσης είναι και η εξοικονόμηση χώρου. Χωρίς σώματα, λεβητοστάσιο και δεξαμενή, ο αρχιτέκτων έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει κάθε τετραγωνικό μέτρο του κτιρίου. Οι δυνατότητες εγκατάστασης δεν περιορίζονται σε κτίρια κατοικιών, αλλά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως κτίρια γραφείων, θερμοκήπια, γεωργικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους (ψυγεία) και γηπεδικά συγκροτήματα. Οι ειδικά εξελιγμένοι για την χρήση αυτή θερμοστάτες της DEVI, ενεργώντας ως αυτόνομες μονάδες υπολογισμού και διαχείρισης ενέργειας αναλύουν ανά πάσα στιγμή τις θερμοκρασιακές συνθήκες του χώρου τροφοδοτώντας έτσι το σύστημα με την ελάχιστη απαιτούμενη ενέργεια για να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποκρινόμενοι στον ιδανικό χρόνο ώστε το σύστημα να αποδώσει ταχέως αλλά όχι πρόωρα (Διαγράμματα 1 & 2). Έτσι η κατανάλωσή ελαχιστοποιείται και το κόστος χρήσης του συστήματος διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

5 5 Πλεονεκτήματα ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης Αναμφίβολα η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση υπερτερεί της κλασικής μεθόδου κεντρικής θέρμανσης με λέβητα και σώματα καλοριφέρ αλλά και της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με σωλήνες νερού σε όλους τους τομείς, με κυριότερα σημεία αναφοράς τα εξής: 1. Μειωμένο κόστος Η εγκατάσταση κοστίζει έως και 40% λιγότερο από την κλασική μέθοδο θέρμανσης με λέβητα. 2. Απαλλαγή από ανάγκη συντήρησης Τα θερμικά καλώδια, τοποθετημένα εντός του δαπέδου, είναι απολύτως προστατευμένα. 3. Ομοιομορφία θέρμανσης υγιεινό περιβάλλον Η ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας χωρίς ουδέτερες ζώνες, εγγυάται υγιεινό περιβάλλον χωρίς κυκλοφορία σκόνης, καθώς και διατήρηση της υψηλότερης θερμοκρασίας χαμηλά στο δάπεδο, εκεί δηλαδή που χρειάζεται περισσότερο. 4. Εξοικονόμηση χώρου Χωρίς σώματα θέρμανσης το κτίριο εξοικονομεί 1,5-2% εκμεταλλεύσιμου χώρου. Επίσης δεν χρειάζεται λεβητοστάσιο. 5. Ασφάλεια Απόλυτα ασφαλές σύστημα, χωρίς κινδύνους διαρροών νερού ή σώματα σε υψηλή θερμοκρασία, καθώς και χωρίς ανάγκη αποθήκευσης εύφλεκτων υλών όπως είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. 6. Εγγύηση Εγγυημένα θερμικά καλώδια για 10 έτη, θερμοστάτες για 2 έτη. 7. Μεγάλη διάρκεια ζωής Η υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής του συστήματος αγγίζει αυτήν του ίδιου του κτιρίου. 8. Απόλυτο έλεγχο Με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες που ρυθμίζουν το που, το πόσο και το πότε θέλετε να θερμανθεί ο χώρος σας. 9. Ευελιξία Τοποθετείται σε δάπεδα κάθε τύπου. 10. Απουσία θορύβου Το μόνο που προδίδει τη λειτουργία κάποιου συστήματος θέρμανσης είναι η ευχάριστη θερμοκρασία. 11. Κύρια ή και βοηθητική δευτερεύουσα θέρμανση Εκτός από κύρια θέρμανση μπορεί να εγκατασταθεί και ως δευτερεύον (συμπληρωματικό) σύστημα. 12. Ευκολία σε ανακαινιζόμενα κτίρια Δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί το παλαιό δάπεδο. Τοποθετείται απλά επί του παλαιού δαπέδου με συνολική ελάττωση του ύψους του χώρου κατά περίπου 1cm. 13. Ευχρηστία Ρυθμίζεται εύκολα από οποιονδήποτε μέσω των εργονομικών και εύχρηστων θερμοστατών.

6 6 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση βρίσκει εφαρμογή σε χώρους όπως: Κατοικίες Κτίρια γραφείων Βιομηχανικά κτίρια Γεωργικές κτηνοτροφικές μονάδες Γήπεδα ποδοσφαίρου Χώρους στάθμευσης Καλύπτει από οικιακές ανάγκες μέχρι πιο ειδικές επαγγελματικού χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα: Θέρμανση εσωτερικών χώρων Αποπάγωση λιώσιμο πάγου σε στέγες κτιρίων, χώρους φορτοεκφόρτωσης, ράμπες, ελικοδρόμια, χώρους στάθμευσης κλπ. Αντιπαγετική προστασία σε σωλήνες, υδρορροές, θερμοκήπια, γήπεδα, σκαλοπάτια, πεζοδρόμια κλπ.

7 7

8 8 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ Για να συγκρίνουμε διαφορετικές μεθόδους θέρμανσης, πρέπει να συγκρίνουμε όλες τις παραμέτρους. Δηλαδή: 1. Το αρχικό κόστος της επένδυσης (υλικά-εγκατάσταση) 2. Την διάρκεια ζωής του συστήματος 3. Το ετήσιο κόστος συντήρησης 4. Το κόστος χρήσης 5. Την απόσβεση του συστήματος Αναλυτικότερα μπορούμε να δούμε τα εξής: 1. ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ (ΥΛΙΚΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) Το συνολικό κόστος της επένδυσης περιλαμβάνει τα υλικά και την εγκατάσταση. Οι εργασίες εγκατάστασης της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης αφορούν εγκατάσταση μόνο των θερμικών καλωδίων και των αισθητήρων δαπέδου και κοστίζουν συγκριτικά λιγότερο τόσο σε σχέση με την κλασική θέρμανση με καλοριφέρ όσο και σε σχέση με την ενδοδαπέδια θέρμανση με σωλήνες νερού, οι οποίες αφορούν εγκατάσταση σωληνώσεων, κολεκτέρ, λεβητοστασίου, δεξαμενής πετρελαίου, χτίσιμο καμινάδας, κλπ. 2. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Μετά την εφαρμογή του το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το θέσετε σε λειτουργία! Τα θερμικά καλώδια θα αντέξουν όσο και το κτίριο χωρίς καμία εργασία συντήρησης. Εξ άλλου η εγγύηση των 10 ετών για τα καλώδια και των 2 ετών για τους θερμοστάτες σας καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο για τα επόμενα χρόνια χωρίς καμία επιβάρυνση. 3. ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Με την απουσία ανάγκης συντήρησης, το ετήσιο κόστος λειτουργίας περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτό της κατανάλωσης ενέργειας. Χάρη στους έξυπνους θερμοστάτες, η κατανάλωση περιορίζεται στην απολύτως απαραίτητη για την επιθυμητή απόδοση. Έτσι δεν χρειάζεται να καλείτε συνεργείο συντήρησης κάθε χρόνο, αλλά ούτε και να έχετε το ετήσιο υψηλό κόστος προμήθειας καυσίμου. 4. ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ Ίσως έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε την ηλεκτρική ενέργεια ακριβή. Αυτό συμβαίνει όπως σε όλες της μορφές ενέργειας μόνο όταν κάνουμε κακή χρήση της, καταναλώνοντας υπερβολικά ποσά ενέργειας. Στην περίπτωση της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης, την διαχείριση της ενέργειας αναλαμβάνουν οι έξυπνοι θερμοστάτες, οι οποίοι υπολογίζουν πότε και πόση ενέργεια πρέπει να καταναλώσουν προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Με αυτόν τον τρόπο η κατανάλωση ελαχιστοποιείται και το κόστος διατηρείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

9 9 5. ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Λόγω του γεγονότος ότι η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι οικονομικότερη ως εγκατάσταση από τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης, η απόσβεση της επένδυσης επιταχύνεται σημαντικά. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ποια είναι η τιμή ανά τ.μ. ; Η τιμή εξαρτάται από το εμβαδόν του δωματίου, τον διαθέσιμο χώρο δαπέδου και τον τύπο του συστήματος (κύρια ή βοηθητική θέρμανση). Κατά βάση η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση κοστίζει λιγότερο από τις υπόλοιπες μεθόδους. Ο κανόνας είναι: Όσο μεγαλύτερη είναι η εγκατάσταση, τόσο μειώνεται το κόστος της ανά τ.μ. Πόση ενέργεια καταναλώνει; Εξαρτάται από τον σκοπό της εγκατάστασης και σχετίζεται άμεσα με τις απώλειες θερμότητας του χώρου. Π.χ. για κύρια θέρμανση ενός χώρου με μια μέσου τύπου μόνωση, η κατανάλωση θα είναι περίπου kwh/m2 ανά σεζόν Κοστίζει ακριβά η θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια; Δεν επηρεάζουμε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά με την βοήθεια των έξυπνων θερμοστατών και με βάση τις παρούσες τιμές, κοστίζει αρκετά λιγότερο σε σχέση με την συμβατική θέρμανση με καλοριφέρ. Πως συγκρίνεται η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση με τις υπόλοιπες μεθόδους; Για να συγκρίνουμε διαφορετικές μεθόδους θέρμανσης, πρέπει να συγκρίνουμε όλες τις παραμέτρους. Δηλαδή: 1. Το συνολικό κόστος της επένδυσης 2. Το κόστος της εγκατάστασης 3. Την διάρκεια ζωής του συστήματος 4. Το ετήσιο κόστος συντήρησης 5. Το κόστος χρήσης 6. Την απόσβεση του συστήματος Συνυπολογίζοντας τις παραπάνω παραμέτρους, θα καταλήξετε ότι η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση υπερτερεί σε όλους τους τομείς. Είναι ασφαλές; Είναι ασφαλές και εγκεκριμένο για οικιακή ή οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση και χρήση. Τα θερμικά καλώδια περιβάλλονται κατά σειρά από ένα μονωτικό στρώμα, από πλέγμα γείωσης και τέλος από το εξωτερικό στρώμα μόνωσης. Η κατασκευή των θερμικών καλωδίων συμφωνεί με όλες τις διεθνείς

10 10 προδιαγραφές. Το σύστημα χρησιμοποιείται με ασφάλεια και εγγυημένη απόδοση εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια σε όλες τις βορειοδυτικές Ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια με αυξημένη υγρασία ή όπου υπάρχει νερό (WC, κουζίνα, κλπ); Βέβαια! Τα θερμικά καλώδια είναι απόλυτα ασφαλή, μονωμένα και δοκιμασμένα κατά την παραγωγή τους. Ως πρόσθετο τεστ, τα καλώδια τοποθετούνται σε λεκάνη νερού για αρκετές ώρες. Τα καλώδια διαθέτουν γείωση για ηλεκτρική προστασία. Για πρόσθετη ασφάλεια, προτείνεται η εγκατάσταση ρελαί διαρροής. Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε δάπεδο με πλακάκια; Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλων των τύπων τα πατώματα. Ξύλο, μωσαϊκό, μάρμαρο, πέτρα κλπ. Πόση συνολική ισχύς πρέπει να εγκατασταθεί; Η εγκατεστημένη ισχύς σε ένα κτίριο είναι συνάρτηση παραγόντων όπως: θερμική μόνωση, προσανατολισμός και θέση του κτιρίου και γενικά παράγοντες που επηρεάζουν τις θερμικές απώλειες. Επίσης η συνολική εγκατεστημένη ισχύς θα πρέπει να εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας και να μην υπάρχουν κρύα και ζεστά τμήματα στο δάπεδο. Τι μόνωση να χρησιμοποιήσω στο δάπεδο; Η μόνωση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα στα συστήματα θέρμανσης και φυσικά στο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης βασικό είναι να έχουμε σωστά μονωμένο δάπεδο. Είναι σημαντικό να ακολουθηθούν κατά γράμμα οι κανονισμοί μόνωσης, προκειμένου να έχουμε την επιθυμητή απόδοση. Για παράδειγμα, χωρίς μόνωση έχουμε περίπου 30% απώλειες θερμότητας από το δάπεδο. Τι συμβαίνει όταν ένα καλώδιο δεν λειτουργεί και δεν μπορώ να το αφαιρέσω; Πήγαν τα χρήματά μου χαμένα; Εφ όσον τα προϊόντα της DEVI εγκατασταθούν σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σφάλματα είναι πάρα πολύ σπάνια. Εάν συμβεί ένα σφάλμα, θα είναι κατά κανόνα, αποτέλεσμα μηχανικής, εξωτερικής καταπόνησης (καρφί ή τρύπημα). Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ απλό να εντοπιστεί το πρόβλημα. Αφαιρείται το υλικό γύρω από το καλώδιο, αποκόπτεται το τραυματισμένο καλώδιο και τα άκρα ενώνονται με το ειδικό επισκευαστικό υλικό. Η απλή αυτή διαδικασία εξασφαλίζει την σωστή περαιτέρω λειτουργία του συστήματος. Εάν η βλάβη προκληθεί από ελαττωματικό υλικό, η DEVI προσφέρει 10ετή εγγύηση για τα καλώδια devimat και deviflex και 2ετή για τους θερμοστάτες devireg. Για κάποιες περίπλοκες περιπτώσεις, το σφάλμα μπορεί να εντοπιστεί μέσω της συσκευής devitector. Ποια είναι η θερμοκρασία στο χώρο, στο δάπεδο & στο καλώδιο; Στο χώρο είναι αυτή που επιθυμείτε, γύρω στους 20 C, είτε υψηλότερη είτε χαμηλότερη. Στο δάπεδο κυμαίνεται μεταξύ C, ενώ οι περισσότεροι προτιμούν ειδικά στο μπάνιο υψηλότερη θερμοκρασία. Στο καλώδιο είναι περίπου C. (Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας 65?C σύμφωνα με τις συνήθεις προδιαγραφές.)

11 11 Ποίος θα εγκαταστήσει το σύστημα; Η αναλαμβάνει τη μελέτη και εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Εκπονείται η μελέτη θερμικών απωλειών και επιλέγοντας τα κατάλληλα υλικά προσαρμόζουμε το σύστημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου και τις ανάγκες του πελάτη μας. Παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας. Μπορώ να το εγκαταστήσω μόνος μου; Ειδικά το devimat μπορείτε να το εγκαταστήσετε και μόνος σας ακολουθώντας προσεκτικά τις εσώκλειστες οδηγίες. Την σύνδεση με τον πίνακα διανομής θα πρέπει να την αναθέσετε σε ηλεκτρολόγο. Τα καλώδια deviflex θα πρέπει να εγκατασταθούν από ειδικό. Προτείνουμε την εγκατάσταση του συστήματος από ειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας προκειμένου να τηρηθούν πιστά οι σχετικές οδηγίες και να εφαρμοστεί η μελέτη θέρμανσης. Ποια είναι η διάρκεια ζωής του συστήματος; Η εταιρία DEVI παράγει θερμαντικά καλώδια εδώ και 40 χρόνια και δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις δυσλειτουργίας του συστήματος λόγω γήρανσης του υλικού. Οι εργαστηριακές προσομοιώσεις δίδουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 50 έτη. Ο βασικός ισχυρισμός μας είναι ότι τα θερμαντικά καλώδια αντέχουν όσο και η υπόλοιπη ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου. Είναι υγιεινή η ενδοδαπέδια θέρμανση; Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι καθαρή και υγιεινή διότι η θερμότητα «ανεβαίνει» ομοιόμορφα στον χώρο αντί να ανακυκλώνεται όπως συμβαίνει με τα καλοριφέρ. Είναι ιδανικό σύστημα για αλλεργίες και συνιστάται από τα Ινστιτούτα κατά του άσθματος σε πολλές χώρες. Μπορώ να το λειτουργήσω χειροκίνητα; Ναι. Εάν λείψετε για σημαντικό διάστημα από το σπίτι, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε χειροκίνητα. Τι συμβαίνει με το περιβάλλον; Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης της DEVI χρησιμοποιεί την ενέργεια με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, χάρη στους έξυπνους θερμοστάτες, καταναλώνοντας 10-15% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την κεντρική θέρμανση και επιβαρύνοντας έτσι το λιγότερο δυνατόν το περιβάλλον. Επίσης η ηλεκτρική ενέργεια είναι καθαρή και οικολογική και παράγεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των ανεμογεννητριών, των ηλιακών συλλεκτών κλπ.

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Αυξάνοντας την Απόδοση του Συστήματος Θέρμανσης κατά την Εγκατάσταση Λεβήτων

Αυξάνοντας την Απόδοση του Συστήματος Θέρμανσης κατά την Εγκατάσταση Λεβήτων Αυξάνοντας την Απόδοση του Συστήματος Θέρμανσης κατά την Εγκατάσταση Λεβήτων Project No. EIE/06/134/sI2.448721 Π 3.2 Εγχειρίδιο Ποιοτικής Εγκατάστασης Λεβήτων Καταληκτική Ημερομηνία: 31 η Μαρτίου 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΙΚΙΑΣ Στην εποχή μας η ενέργεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, που εάν την παρομοιάσουμε με το νερό δεν θα θέλαμε να χάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under Floor Heating

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under Floor Heating Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under Floor Heating H Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση της Heat Plus είναι η πιο αποτελεσματική και υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Παγκοσμίως. Εξασφαλίζει μοναδική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΥΧΟΣ 2ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: Τελικά, τι μας κοστίζει λιγότερο; Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ BRUNATA

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ BRUNATA Πετρέλαιο Φυσικό Αέριο ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ BRUNATA ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τα πλεονεκτήματα της αυτονομίας και πολλά παραπάνω Να λειτουργεί την θέρμανση όποτε θέλει Να έχει

Διαβάστε περισσότερα

GREE, making BETTER air conditioners. αντλίες θερμότητας αέρος νερού 2011-12

GREE, making BETTER air conditioners. αντλίες θερμότητας αέρος νερού 2011-12 GREE, making BETTER air conditioners αντλίες θερμότητας αέρος νερού 2011-12 GREE, making BETTER air conditioners ηλεκτρική ισχύς θερμοκρασία περιβάλλοντος διαθέσιμη ενέργεια Η GREE Electric Appliances

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Εφαρμογή στην Ελληνική κατοικία Επιβλέπων καθηγητής: Σταμάτης Προκόπης Μαθητές: Β ΤΑΞΗΣ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ Σχολικό έτος: 2013-2014 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1η Μπαλαμπάνου

Διαβάστε περισσότερα

info ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 4

info ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 4 info ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 4 ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ηλιοθερμικά συστήματα σελ. 8 Σε αυτό το τεύχος ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕς ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ..2 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!!

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Η σπατάλη ενέργειας γίνεται με τις διάφορες δραστηριότητες που ασχολούμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ξεχασμένες μπρίζες σε κατάσταση ON, οι περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟτύπος. Φθηνές λύσεις. χωρίς αιθαλοµίχλη ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΟΙΚΟτύπος. Φθηνές λύσεις. χωρίς αιθαλοµίχλη ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΟΙΚΟτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Φθηνές λύσεις ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ χωρίς αιθαλοµίχλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» Ποιες παρεµβάσεις ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Επικαιροποιημένη Μελέτη του έργου: «Δράσεις Αστικής Αναζωογόνησης Δήμου Παγγαίου Μείωση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος Δημοσίων Κτηρίων»

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ ΙΚ Ο Ε Κ Π Α ΙΔ Ε Υ Τ ΙΚ Ο ΙΔΡΥ Μ Α Κ Α ΒΑ Λ Α Σ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - PROJECT ΘΕΜΑ: EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - PROJECT ΘΕΜΑ: EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - PROJECT ΘΕΜΑ: EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΑ 1: ΘΕΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΕΡΒΙΣΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΟΜΑΔΑ 2: ΑΧΕΙΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΜΠΑΖΑΪ

Διαβάστε περισσότερα

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under floor Heating

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under floor Heating Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under floor Heating H Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση της Heat Plus είναι η πιο αποτελεσματική και υγιεινή μέθοδος ς. Εξασφαλίζει μοναδική ποιότητα ς στο

Διαβάστε περισσότερα

E ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

E ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ E ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Σε αυτόν τον ψηφιακό δίσκο, αναπτύσσεται ένας πλήρης κατάλογος των βασικών προϊόντων που αντιπροσωπεύει η εταιρεία Biomec, στον τομέα της Ενέργειας. Σκοπός αυτού του καταλόγου είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ζεστασιά για το σπίτι σας Επίτοιχοι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης από τη Bosch

Ζεστασιά για το σπίτι σας Επίτοιχοι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης από τη Bosch Ζεστασιά για το σπίτι σας Επίτοιχοι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης από τη Bosch Καλωσορίσατε στη Bosch. Για πάνω από εκατό χρόνια το όνοµα της Bosch αντιπροσωπεύει την κορυφαία τεχνολογία και

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ιανουάριος 2011 Λ. Βουλιαγμένης 224 & Αγίου Δημητρίου, 173 43 Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Βασικές τεχνικές πληροφορίες για τα φωτοβολταϊκά

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο... Επενδύσεις στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα WIND WATER SOLAR BIOMASS Μία νέα αγορά στην χώρα μας σε ανοδική πορεία και οι προοπτικές της. Τα Φ/Β συστήματα αποτελούν την πιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ. Παραγωγή ζεστού νερού και άνεση καθ όλη τη διάρκεια του έτους

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ. Παραγωγή ζεστού νερού και άνεση καθ όλη τη διάρκεια του έτους ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ Παραγωγή ζεστού νερού και άνεση καθ όλη τη διάρκεια του έτους CARRIER ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNITED TECHNOLOGIES Η Carrier είναι θυγατρική εταιρία του ομίλου Technologies Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Εξοικονόμηση Ενέργειας Αξιοποιώντας στο μέγιστο την ενέργειά σας Εξοικονόμηση Ενέργειας Οδηγός Λύσεων Γίνετε ένας πραγματικός ειδικός στην εξοικονόμηση ενέργειας Επισκεφθείτε το web site μας και μάθετε περισσότερα! www.schneider-electric.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Μεταπτυχιακή εργασία: «Σχεδιασμός, ανάπτυξη και υλοποίηση αυτοματισμών για εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός οδηγός

Ένας πρακτικός οδηγός Ένας πρακτικός οδηγός Σεπτέμβριος 2007 ΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Γιατί να στραφώ στην ηλιακή ενέργεια; Για να καλύψετε δύο τουλάχιστον ανάγκες. Την ανάγκη σε ενέργεια και την ανάγκη να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 10ΚW

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 10ΚW ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Τ.Ε.Ι ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 10ΚW ΕΚΠΟΝΗΤΕΣ : ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC 1. ΕΙΣAΓΩΓΗ...1 1.1 Τα συστήµατα HVAC...1 1.2 Βασικά χαρακτηριστικά...2 2. ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...5 2.1 Χωρισµός σε θερµικές ζώνες...5 2.2 Μονάδες ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Μικρά και αποδοτικά. Τεχνολογία συμπύκνωσης αερίου ROTEX

Μικρά και αποδοτικά. Τεχνολογία συμπύκνωσης αερίου ROTEX Τεχνολογία συμπύκνωσης αερίου ROTEX Μικρά και αποδοτικά. Οι μονάδες συμπύκνωσης αερίου της ROTEX προσφέρουν θέρμανση με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και εντυπωσιακούς βαθμούς απόδοσης Γνωρίζατε ότι:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ. «Πράσινες» λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας µε εξοικονόµηση ενέργειας ΣΕΛ. 12-25 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΙΚΟτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ. «Πράσινες» λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας µε εξοικονόµηση ενέργειας ΣΕΛ. 12-25 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΙΚΟτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Βιώσιµη διέξοδος από την κρίση ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ «Πράσινες» λύσεις για να ζεστάνετε το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Επιβλέπων Καθηγητής) ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ (Συνεπιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα