Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 22/10/2018

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 22/10/2018"

Transcript

1 Απειλές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σε συναδέλφους Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την απαράδεκτη ενέργειά της να απειλεί με πειθαρχικές διώξεις τον κλάδο των συναδέλφων Θεολόγων Καθηγητών. Η στάση αυτή πλήττει τη δημοκρατία και τα δικαιώματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

2 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (20/10/2018) Η εκπαίδευση δεν κάνει διακρίσεις Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ επικροτεί την ουσιαστική έναρξη και λειτουργία του προγράμματος εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας «Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων» (ΔΥΕΠ), οι οποίες θα λειτουργήσουν εντός σχολικών διδακτηρίων κατά το απογευματινό ωράριο, με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης των ανήλικων προσφυγόπουλων. Μια θετική υποχρέωση του κράτους που υπαγορεύεται από διατάξεις αυξημένης τυπικής ισχύος όπως το Σύνταγμα και η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού. Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που καλούνται να υπηρετήσουν το εν λόγω έργο και ταυτόχρονα απαιτούμε την αρτιότερη στελέχωση αυτών των δομών με συναδέλφους πλήρους ωραρίου. Στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε άρνηση ή παρεμπόδιση αυτού του δικαιώματος των παιδιών, όπως η ρατσιστική και ξενοφοβική φωνή των «ανώνυμων γονέων και κηδεμόνων» που χειραγώγησαν τη διαδικασία του εξώδικου των 1130 υπογραφών. Ενός εξώδικου που επιδόθηκε μέσω δικαστικού επιμελητή στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φιλοξενούν τις ΔΥΕΠ, καθώς και στους Προϊσταμένους των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού μας. Ο χιώτικος λαός δεν ξεχνά την υποδοχή και την ενσωμάτωση των προσφύγων το Ο χιώτικος λαός δεν ξεχνά τις καραβιές χιλιάδων Ελλήνων οικονομικών μεταναστών ανά την υφήλιο σε περιόδους μεγάλης ύφεσης. Ο χιώτικος λαός δεν ξεχνά τη χειρότερη αιμορραγία στην Ελλάδα της κρίσης, όπου χιλιάδες νέοι επιστήμονες και όχι μόνο αναγκάζονται να ξενιτευτούν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ως λαός καλούμαστε για μία ακόμα φορά να επιλέξουμε με ποια πλευρά θα ταχθούμε. Απορρίπτουμε το «πρόσωπο του τέρατος» που εμφανίζεται με τη μορφή της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του νεοφασισμού. Συστρατευόμαστε με την πλευρά της αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων ιδανικών γιατί πιστεύουμε ότι το σχολείο διαδραματίζει ένα συνεκτικό ρόλο, καλλιεργεί το ήθος και απαντά με πολιτισμό απέναντι στη βαρβαρότητα.

3 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (20/10/2018) Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι Υπάρχουν ρατσιστικές ιδέες Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου που με απόφασή της προτρέπει τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστης», χαρακτηρίζοντας έτσι ως «λαθραίους» τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ακόμα και τους μαθητές, που δεν έχουν τα τυπικά έγγραφα και παραμένουν στη χώρα. Είναι πραγματικά επικίνδυνο σε ένα νομό όπου με τις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ διατηρείται ένα απαράδεκτο στρατόπεδο συγκέντρωσης, η ΕΛΜΕ να προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να καλλιεργούν στους μαθητές ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις. Την ίδια στιγμή που στην ακριτική Λέσβο το φάντασμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας λιπαίνεται από την κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση, που παρουσιάζονται από τις κυβερνήσεις σαν τη νέα κανονικότητα. Καλούμε τους συναδέλφους με τη στάση τους να απομονώσουν τα μέλη του ΔΣ που θα εμείνουν στην εν λόγω ρατσιστική, αντιεκπαιδευτική τοποθέτηση. Να απαιτήσουν μέσα από μαζικές διαδικασίες να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες καταστατικές ποινές της ΕΛΜΕ για τα μέλη της εκείνα που παραβαίνουν τις βασικές αρχές δημοκρατικής συγκρότησής της. Να πρωτοστατήσουν με τη στάση τους μέσα στα σχολεία ώστε στους μαθητές μας να καλλιεργούνται τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Να ανοίξουν θαρρετά τη συζήτηση στην τάξη ότι τα αίτια που δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι ο πόλεμος, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και ότι η πραγματική λύση είναι η πάλη όλων των λαών ενάντια σε αυτά. Να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στις συμφωνίες κυβέρνησης-ee που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας, να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες στα διάφορα καμπ-στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως της Μόρια, να αγωνιστούμε ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες. Να απαιτήσουμε πλήρη και ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων στα σχολεία και ικανοποίηση όλων των απαραίτητων υποστηρικτικών μέτρων ώστε να ενταχθούν ομαλά στη σχολική διαδικασία.

4 Κάτω τα χέρια από τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, αγωνιστή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Η ΓΣ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη στις 15/5/2019 του αγωνιστή εκπαιδευτικού, δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλία Σμήλιου για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια σε πλειστηριασμούς. Το βαρύ κατηγορητήριο είναι πράξη εκδίκησης απέναντι στους διωκόμενους αγωνιστές και τη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Είναι μια προκλητική ενέργεια εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος για να επιβληθούν οι κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Αυτός ο κοινωνικά βάρβαρος μνημονιακός στόχος είναι βασική προτεραιότητα της «μεταμνημονιακής» περιόδου για την Ε.Ε., την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις τράπεζες, τα funds που εκπροσωπούν συμφέροντα. Η δικαστική δίωξη είναι πρόκληση που δε θα μείνει αναπάντητη από το λαϊκό κίνημα. Όπως και με κάθε άλλη προσπάθεια να βρεθούν κατηγορούμενοι όσοι αγωνίζονται για τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως αυτό της κατοικίας, σε Αργολίδα, Πρέβεζα, Λάρισα, Βόλο και Αθήνα, η απάντηση θα είναι η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η ΓΣ καλεί τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, για το δικαίωμα όλων όσοι ζουν σ' αυτή τη χώρα στη στέγη, το ρεύμα, το νερό. Μαζικός δυναμικός ανυποχώρητος αγώνας τώρα για: Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης λαϊκής κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων Κατάργηση του "Ιδιώνυμου" και άμεση παύση κάθε δίωξης σχετικής με τους αγώνες κατά των πλειστηριασμών

5 Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ των εργαζόμενων Το Υπ. Παιδείας με απόφασή του στις 17/9 απάντησε στο αίτημα για χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας στην αναπληρώτρια συνάδελφο Ευαγγγελία Δηνοπούλου, εκλεγμένης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, χωρίς να έχει λύσει την τιμωρητική διάταξη της ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας για το διάστημα που η συναδέλφισσα θα αποτελεί μέλος του ΔΣ. Το υπουργείο στην πράξη τιμωρεί κάθε αναπληρωτή, αφού απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος που κάνει χρήση της άδειας, με αποτέλεσμα την εκδικητική κατάταξη στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις, με κίνδυνο την αδυναμία πρόσληψης, δηλαδή την ΑΠΟΛΥΣΗ - ΑΝΕΡΓΙΑ στο μέλλον. Είναι μια κίνηση που ποινικοποιεί και απαγορεύει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των ίδιων των αναπληρωτών και την προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της αδιοριστίας σε επίπεδο ΔΣ Ομοσπονδιών. Δεν απαγορεύει μόνο τη συνδικαλιστική δράση σε εκπαιδευτικούς, αλλά σε ολόκληρο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με νόμους που χτυπούν ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία. Όλα αυτά, συμβαίνουν σε μία περίοδο που η πολιτική των μηδενικών διορισμών, μετατρέπει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Σε μια περίοδο που ΕΕ-κυβέρνηση και κεφάλαιο χτυπούν τη μόνιμη εργασία, ελαστικοποιούν και «μονιμοποιούν» τις εργασιακές σχέσεις, αμφισβητώντας και τα ίσα δικαιώματα στη συνδικαλιστική δράση. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τους έχοντας συνδικαλιστική άδεια, χωρίς συνέπειες ποινές και απειλές απόλυσης. Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας είναι υπόθεση όλων μας! Για να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν. Για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Μόνος δρόμος, ο αγώνας μας. Ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.

6 Για τη διεκδίκηση των χρημάτων που παρακρατήθηκαν από τους συναδέλφους που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας και τον υπολογισμό τους στις συντάξιμες αποδοχές. Μεταξύ των διεκδικήσεων του κλάδου για τους συναδέλφους που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το 2013 έως το 2015 ήταν και η επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν από αυτούς κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας. Το αίτημα αυτό προβλήθηκε από τον κλάδο καθ όλη την περίοδο των αγώνων που στόχευαν ενάντια στις απολύσεις και απαιτούσαν την επιστροφή των συναδέλφων στα σχολεία. Σύσσωμος ο κλάδος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ένα καθεστώς, που υπονόμευε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, άνοιγε την πόρτα στην άλωση της τεχνικής εκπαίδευσης από τα ιδιωτικοοικονομικά συμφέροντα, ακύρωνε κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων και οδηγούσε τους συναδέλφους στο να βιώνουν την εξαθλίωση. Ακόμη η διεκδίκηση του συγκεκριμένου αιτήματος αναδείκνυε την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι συνάδελφοι της διαθεσιμότητας και ισχυροποιούσε τις βασικές διεκδικήσεις του κλάδου. Το αίτημα αυτό δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα, όχι μόνο την απώλεια του 25% των μισθολογικών απολαβών των συναδέλφων για τα χρόνια της διαθεσιμότητας, αλλά και τον μη υπολογισμό του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές τους, ως «διαρκή ποινή» για τη διαθεσιμότητά τους. Το δίκαιο του αιτήματος της επιστροφής των χρημάτων που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας και του υπολογισμού του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες απολαβές των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας, συνεχίζει να αποτελεί βασική μας διεκδίκηση και απαίτηση να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση, η οποία οφείλει να προχωρήσει και σε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωσή του. Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του κλάδου. Καλούμε την ΟΛΜΕ να συμβάλει στην διεκδίκηση του αιτήματος των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες με την άμεση κατάθεση υπομνήματος στην κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, καθώς και σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για τη λύση του προβλήματος.

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 30ωρο Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ (24/10/2015) Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συναδέλφους Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019 Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382-33 11 338 www.olme.gr email: olme@otenet.gr Αθήνα, 13/02/2019 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη»

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη» Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

Μέσο:...ΗΜΕΡΗΣΙΑ Ημ. Έκδοσης:...30/07/2015 Ημ. Αποδελτίωσης:...30/07/2015 Σελίδα:... 2

Μέσο:...ΗΜΕΡΗΣΙΑ Ημ. Έκδοσης:...30/07/2015 Ημ. Αποδελτίωσης:...30/07/2015 Σελίδα:... 2 Περιεχόμενα 1. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3. ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΟΙΕΛΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 30/07/2015 σελ.2,19 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 1 ΚΑΙ 2/2/18. Στα τρία χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βιώσαμε όλοι οι εργαζόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ. 1045 Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Α. ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η αδιέξοδη πολιτική που από το 2010, με πρόσχημα τη σωτηρία

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι την Τρίτη 3 του Νοέμβρη 2015 στη ΓΣ του Συλλόγου μας. Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Όλοι την Τρίτη 3 του Νοέμβρη 2015 στη ΓΣ του Συλλόγου μας. Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 Όλοι την Τρίτη 3 του Νοέμβρη 2015 στη ΓΣ του Συλλόγου μας Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 Το ξεκίνημα και της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία να μετρούν τις πληγές

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 10/2/17. Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χ.

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 10/2/17. Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χ. Αθήνα 13Φεβρουαρίου 2017 Α.Π:7743 Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χ.Α Καταγγέλλουμε τη δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων

Διαβάστε περισσότερα

Το 16 ο Συνέδριο επικυρώνει το πλαίσιο αιτημάτων, όπως καταγράφηκε στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2/2013 και 15/5/2013.

Το 16 ο Συνέδριο επικυρώνει το πλαίσιο αιτημάτων, όπως καταγράφηκε στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2/2013 και 15/5/2013. Απόφαση του 16 ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ Έληξαν τα ξημερώματα της 3 ης /7/2013 οι εργασίες του 16 ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Στο συνέδριο συμμετείχαν 437 σύνεδροι που εκπροσώπησαν 87 ΕΛΜΕ από ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

1) Να διερευνηθεί από το.σ της Οµοσπονδίας η δυνατότητα η µεγάλη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26/9/2012 µε απόφασή της να επεκταθεί είτε σε 48ωρη κλαδι

1) Να διερευνηθεί από το.σ της Οµοσπονδίας η δυνατότητα η µεγάλη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26/9/2012 µε απόφασή της να επεκταθεί είτε σε 48ωρη κλαδι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αθήνα, 24-09-2012 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Αρ.Πρωτ. 14 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ- Ε.Τ.Α.Α Μάρνη 22-Αθήνα ΠΡΟΣ Τηλ. 2105217301 (Πρόεδρος).Σ ΠΟΠΟΚΠ - 2103740409 (Γραµµατέας) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ημερομηνία Ανάρτησης: 08/12/2003 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Εισήγηση Μανώλη Μαθιουδάκη Προέδρου ΕΣΗΕΑ στο Μικτό Συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου 2003 Στην προηγούμενη συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

για να γίνει η ελπίδα πράξη...

για να γίνει η ελπίδα πράξη... για να γίνει η ελπίδα πράξη... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται ύστερα από την συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο λαός μας ελπίζει και αισιοδοξεί για τη δικαίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Αγαπητοί γονείς Είχαμε επισημάνει στην αρχή της σχολικής χρονιάς ότι η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΣΤΟ 16 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΣΤΟ 16 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. ΣΤΟ 16 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ΑΘΗΝΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ) Η πρόταση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. προς τη Γ.Σ. για τη διαγραφή της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρότυπων

Διαβάστε περισσότερα

Βόλος 5-3-2015. Προς τα µέλη του συλλόγου. Ενηµερωτικό Δελτίο

Βόλος 5-3-2015. Προς τα µέλη του συλλόγου. Ενηµερωτικό Δελτίο Βόλος 5-3-2015 Προς τα µέλη του συλλόγου Ενηµερωτικό Δελτίο ΘΕΜΑ 1 ο : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου

Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 27.02.2018 Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 τηλ. γραμματέα:

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX:

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382 33 11 338 www.olme.gr e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 8/1/2014 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 10/1/2018

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 10/1/2018 Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073 32 21 255 FAX: 210 33 11 338 www.olme.gr e-mail:olme@otenet.gr Αθήνα, 10/1/2018 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ Η πολιτική κατάσταση Οι εκπαιδευτικοί,

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας

Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας Συλλαλητήριο 15:00 Ομόνοια Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ Τουρκίας, τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών,

Η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 14.04.2016 Η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για το προσωρινό σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Η δράση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Περιστερίου <Έλλη Αλεξίου> για τη συνδικαλιστική χρονιά Περιστέρι Πέμπτη

Η δράση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Περιστερίου <Έλλη Αλεξίου> για τη συνδικαλιστική χρονιά Περιστέρι Πέμπτη Η δράση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Περιστερίου για τη συνδικαλιστική χρονιά 2016-2017. Περιστέρι Πέμπτη 8-6-17 Συναδέλφισσες-φοι Η δράση του Δ.Σ. του συλλόγου μας για τη συνδικαλιστική χρονιά 2016-17

Διαβάστε περισσότερα

Οι θυσίες μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να σταματήσουν!

Οι θυσίες μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να σταματήσουν! ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ! Συναδέλφισσα, συνάδελφε, 14/1/2019 Η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει ότι η συμφωνία

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 358 Αθήνα 3/12/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ. 358 Αθήνα 3/12/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ. 358 Αθήνα 3/12/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα: Η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας την Παρασκευή 1/12/2017. Στον απόηχο της μεγάλης συγκέντρωσης της 24/11

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Τον Δεκέμβρη του 2015 ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (60 στους 135, οι 28 στην

Διαβάστε περισσότερα

για να αρνηθούμε το μέλλον της χαμένης γενιάς...

για να αρνηθούμε το μέλλον της χαμένης γενιάς... για να αρνηθούμε το μέλλον της χαμένης γενιάς... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται σε κλίμα έντονου προβληματισμού, ανησυχίας και απογοήτευσης στη νεολαία, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα

Συνδικαλιστική Ελευθερία Δικαιώματα Υποχρεώσεις των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Ουρανία Κοσµίδου - Μέλος Συλλόγου ικ. Υπαλ.

Συνδικαλιστική Ελευθερία Δικαιώματα Υποχρεώσεις των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Ουρανία Κοσµίδου - Μέλος Συλλόγου ικ. Υπαλ. Συνδικαλιστική Ελευθερία Δικαιώματα Υποχρεώσεις των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης Ουρανία Κοσµίδου - Μέλος Συλλόγου ικ. Υπαλ. ράµας Συνταγματική κατοχύρωση: Άρ. 23 Σ. Προστασία με διεθνείς συμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας.

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας. Αθήνα Μάρτιος 2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Πρωτ.1384 Αθήνα 6/2/2015 Προς 1. τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά 2. τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη Κοιν: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων,

Διαβάστε περισσότερα

Προωθεί τις αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ,

Προωθεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (24/11/17), στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους εργαζόμενους Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Δευτέρα, 29

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΟΛΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ. 3 ηµόσια, ποιοτική, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά

Συνέδριο ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΟΛΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ. 3 ηµόσια, ποιοτική, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 18 o Συνέδριο ΟΛΜΕ 3 ηµόσια, ποιοτική, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 3 Οικονοµική, εργασιακή, επιστηµονική αναβάθµιση των εκπαιδευτικών 3 ηµοκρατικό σχολείο µε κυρίαρχο το ρόλο του Συλλόγου 3 Ανατροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ 30 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ 30 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π. Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210-344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr 30 Ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο ΠΟΣΥΠ Αθήνα 18,19

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ. Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ- ΙΚΑ. Συνάδελφοι,

Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ. Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ- ΙΚΑ. Συνάδελφοι, Ο νυν υπέρ πάντων Αγώνας μας Ξεκίνησε! Η δυναμική φωνή της Ιονικής αντήχησε ξανά στους δρόμους! Συνεχίζουμε την κινητοποίηση διαρκείας, αύριο Τρίτη και κάθε μέρα από τις 9 πμ έξω από το Κεντρικό, για την

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί και αγαπητές Συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

Αγαπητοί και αγαπητές Συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Αγαπητοί και αγαπητές Συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Το 17 ο συνέδριο της ΟΛΜΕ πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη για τους εργαζόμενους και τη χώρα μας συγκυρία. Πέντε χρόνια βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ.735 Αθήνα 31/5/2018 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αριθ. Πρωτ.735 Αθήνα 31/5/2018 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αριθ. Πρωτ.735 Αθήνα 31/5/2018 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σύμφωνα με τα άρθρα 33, 34, 37, 38 και 40 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., καλούμε τους Αντιπροσώπους των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Ο ΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε ΝΩΣΕΩΝ Μ ΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣH ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΑΠΟΦΑΣH ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΑΠΟΦΑΣH ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ Η Γ.Σ. στις 11 Νοεμβρίου 2013 αποφάσισε τα παρακάτω: 1) Συμμετοχή στην πενθήμερη απεργία από τις 11-15/11/2013

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 3/10/14

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 3/10/14 Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382-33 11 338 Αθήνα, 3/10/14 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ EΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ της Ομοσπονδίας

Διαβάστε περισσότερα

5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων 5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Θέμα: Δραματική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, υποχρεωτικές μεταθέσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΟΣΑ (ξανα)έρχεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Ο ΟΟΣΑ (ξανα)έρχεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. www.paremvasis.gr 20-10-2017 Ο ΟΟΣΑ (ξανα)έρχεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης Πριν λίγες ημέρες, κλιμάκια του ΟΟΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 Παραλάβαμε (18-05-2015) 15.747 ευρώ και σήμερα έχουμε περίπου το ίδιο

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ)

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Η ΟΓΕ αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της για την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας. Η στήριξη του νέου ζευγαριού, και ιδιαίτερα της γυναίκας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ- ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ- ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ- ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. Ιούνιος 2018 Η εκπαίδευση εδώ και οχτώ[8] χρόνια βρέθηκε και βρίσκεται και αυτή στη μέγγενη των μνημονίων, της επιτροπείας και στις

Διαβάστε περισσότερα

* Συνδέεται άμεσα η αξιολόγηση με τη μισθολογική προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

* Συνδέεται άμεσα η αξιολόγηση με τη μισθολογική προαγωγή στον επόμενο βαθμό. Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, για το σχέδιο Π.Δ για την Αξιολόγηση Κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προς διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μία

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 19.9.2016 Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία αλληλεγγύης που ακολουθεί, στέλνοντας το μήνυμα της ταξικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ 26,27ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο Ενάντια στην πασαρέλα (14) υποψηφίων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε ξεκινήσει ήδη από

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση!

Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση! Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση! Όπως ακυρώσαμε τον νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, PDF created with pdffactory Pro trial version

Κυρίες και Κύριοι, PDF created with pdffactory Pro trial version 1 Κυρίες και Κύριοι, Έχω την τιμή και τη χαρά εκ μέρους του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να ξεκινήσω τις εργασίες στο 9 ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ με θέμα: «Εκπαιδευτικά και εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 19.12.2016 Συνέντευξη τύπου και προγραμματικές δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ Αφιερώνουμε τη σημερινή μέρα στους πρόσφυγες και ιδιαιτέρως στα παιδιάπρόσφυγες στέλνοντας το μήνυμα μας : Η Ύπατη

Διαβάστε περισσότερα

Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές απειλούν με απεργία διαρκείας στην περίπτωση που η εφεδρεία επεκταθεί και στην εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές απειλούν με απεργία διαρκείας στην περίπτωση που η εφεδρεία επεκταθεί και στην εκπαίδευση. ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Οι 14 πληγές στα δημόσια σχολεία στην εποχή της κρίσης ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΟΪΝΑ Δύσκολη προμηνύεται η νέα χρονιά για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καταγράφουν 14 «ανοιχτές» πληγές.

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ OΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΨΗΦΙΣΜΑ OΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΨΗΦΙΣΜΑ OΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Εγκρίθηκε από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωτικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη αγωνιστικού απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου Μαρτίου 2014

Οργανωτικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη αγωνιστικού απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου Μαρτίου 2014 Αθήνα 13.02.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 82 Προς: Ομοσπονδίες-Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προξένου Κορομηλά 51 e.elme.thess@gmail.com ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 16/2/2016 ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε. Ε. ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΠΟ Χ. ΖΑΓΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΙΑ Γ. ΝΟΤΑΚΗ (ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 17/3/2014

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 17/3/2014 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ (15/3/14) Για τη ματαίωση των σεμιναρίων αξιολόγησης Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας χαιρετίζει τις δεκάδες ΕΛΜΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. καθώς και τις εκατοντάδες

Διαβάστε περισσότερα

Με το πρώτο κουδούνι...

Με το πρώτο κουδούνι... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 10.09.2016 Με το πρώτο κουδούνι... Το πρώτο κουδούνι για το σχολικό έτος 2016 2017 έχει ολοφάνερα επιλεγεί

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά Αθήνα: Αρ. Πρωτ.: 642. ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα

Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά Αθήνα: Αρ. Πρωτ.: 642. ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά Αθήνα: 25.04.2017 Αρ. Πρωτ.: 642 ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα Ανοιχτή επιστολή της ΕΣΑμεΑ με θέμα: «Λήψη μέτρων για την αποτελεσματική προστασία των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

Η κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει. Η χρηματοδότηση είναι μηδενική.

Η κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει. Η χρηματοδότηση είναι μηδενική. Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιεί με υποδειγματικό τρόπο τις μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από ένα χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση»

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533 e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr http://www.rfp.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3/4/2014, Α.Π: 102 ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη της ΕΡΑ για την εκλογή αντιπροσώπων για την 86 η Γ.Σ. της ΔΟΕ

Διακήρυξη της ΕΡΑ για την εκλογή αντιπροσώπων για την 86 η Γ.Σ. της ΔΟΕ Διακήρυξη της ΕΡΑ για την εκλογή αντιπροσώπων για την 86 η Γ.Σ. της ΔΟΕ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Μάης 2017 86 η Γενική Συνέλευση και η πολιτική συγκυρία Εδώ και χρόνια στη χώρα μας,στην Ε.Ε. αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Αθήνα, 8 Ιουνίου, 2017 Προς: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος Υπ όψιν: του Προέδρου κ. Κικινή

Διαβάστε περισσότερα

Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644

Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644 Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644 Επιχειρησιακή σύμβαση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε - Ε.Τ.Ε 2009 Συνάδελφοι, Μέσα σε ένα κλίμα ύφεσης και αμφισβήτησης των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΑΤΕ

ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΑΤΕ 15-3-2011 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, η κυβέρνηση μετά και τις αποφάσεις της έκτακτης συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλες (παράταση μνημονίου, μείωση επιτοκίου, ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου αξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑ 2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο ΣΥΓΤΕ διατηρεί έντοκο λογαριασμό με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Το Μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα. Τμήμα Project 3 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Μαθητές Α Τάξης ΕΠΑ.Λ. Εκπαιδευτικός : Στάμος Γ.

Το Μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα. Τμήμα Project 3 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Μαθητές Α Τάξης ΕΠΑ.Λ. Εκπαιδευτικός : Στάμος Γ. Το Μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα Τμήμα Project 3 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Μαθητές Α Τάξης ΕΠΑ.Λ. Εκπαιδευτικός : Στάμος Γ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Καλλιέργεια στους μαθητές της ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ της Διαπολιτισμικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου από το φροντιστήριο «Πρίσμα» συνεχίζεται Την Παρασκευή 17 του Ιούνη στις 9.00 π.μ. (κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ο δικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

Οι ψηφισμένες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή...

Οι ψηφισμένες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 17.01.2018 Οι ψηφισμένες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή... Εδώ και μέρες είμαστε θεατές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10.10.2012 Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός μας και κατάργησης του ελάχιστου κράτους πρόνοιας που

Διαβάστε περισσότερα

αντιπροσωπεύουν περίπου το τέσσερα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού διαμορφώνονται νέες συνθήκες και δεδομένα που απαιτούν νέους τρόπους

αντιπροσωπεύουν περίπου το τέσσερα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού διαμορφώνονται νέες συνθήκες και δεδομένα που απαιτούν νέους τρόπους Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Εργαστήριο με θέμα «Παιδική φτώχεια και ευημερία : 'Έμφαση στην κατάσταση των παιδιών μεταναστών στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση» 17 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016

Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016 Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016 Θέλουμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους τόπους δουλειάς και να ξεκινήσουμε νέους αγώνες, προκειμένου να αποκρούσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ Αρ. Πρωτ. 121 Αθήνα 6/9/2013 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2013-2014 Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι Δήμαρχοι, εταίροι στο πρόγραμμα

Αγαπητοί συνάδελφοι Δήμαρχοι, εταίροι στο πρόγραμμα 1 Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη του προγράμματος ένταξης από Τοπικές Αρχές με θέμα Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος!, τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.) ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ196-198 Αθήνα, 25/1/2018 114 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-6440873 Αρ. Πρωτ. 13 FAX. 210-6454223 SITE: www.poseypexode.gr E-MAIL:

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 19 Απρίλιος :42 - esos.gr

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 19 Απρίλιος :42 - esos.gr Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), είχαν σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί αγωνίζονται οι εκπαιδευτικοί;

Γιατί αγωνίζονται οι εκπαιδευτικοί; Γιατί αγωνίζονται οι εκπαιδευτικοί; Πολλά έχουν αλλάξει ήδη Μισθολόγιο Αποκέντρωση Καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων «Νέο Λύκειο» Διαμαντοπούλου Υποχρεωτικές μεταθέσεις Αξιολόγηση Αύξηση ωραρίου εκδίωξη

Διαβάστε περισσότερα

Νέα ψηφίσματα. αλληλεγγύης στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

Νέα ψηφίσματα. αλληλεγγύης στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης Νέα ψηφίσματα αλληλεγγύης στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης Νέα ψηφίσματα καταδίκης της απαράδεκτης απόφασης της σχολικής επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς, αλληλεγγύης στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης και στο δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα