ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Έτος ιδρύσεως 1903 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Έτος ιδρύσεως 1903 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013."

Transcript

1 1 ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Έτος ιδρύσεως 1903 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Όπως παρουσιάστηκαν στη Γεν. Συνέλευση της 19ης Ιαν. 2014, στην αίθουσα του Συλλόγου. Αγαπητοί συμπατριώτες, μέλη του Παγχαλκιδικού Συλλόγου. Εκ μέρους του Δ.Σ. σας καλωσορίζω στη σημερινή ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας παρακαλώ να δεχθείτε τις πιο θερμές ευχές ολοκλήρου του Δ.Σ. για τον καινούργιο χρόνο που ήδη ανέτειλε. Αίσιον και ευτυχές λοιπόν το νέον έτος με ειρήνη για τον κόσμο, ευημερία για την πατρίδα μας, ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας και προκοπή για το Σύλλογο μας. Με το 2013 που έφυγε έληξε και η επέτειος των γενεθλίων του Συλλόγου μας αφού γιορτάσαμε πανηγυρικά τα 110 χρόνια ζωής του με αναφορά στην ιστορία του, στους συντελεστές της ίδρυσης και της προόδου του, στις δράσεις και στα έργα των ανθρώπων που τον υπηρέτησαν. Ανάμεσα στις άλλες δράσεις ψάξαμε στα απόκρυφα της ιστορίας και εντοπίσαμε τους πρωταγωνιστές αυτής της πορείας και εννοούμε τους Προέδρους και τα Διοικητά Συμβούλια από ιδρύσεως, καταχωρίσαμε τα ονόματά τους στο ανηρτημένο στην αίθουσα πίνακα και τοποθετήσαμε τις φωτογραφίες των Προέδρων (όσων βρήκαμε, λείπουν τουλάχιστο τρεις) εκεί ψηλά, πρώτα για να τους τιμήσουμε, αλλά και για να θεμελιωθεί ακόμα καλύτερα η ιστορία του Παγχαλκιδικού στο βάθος του χρόνου. 1) Γεώργιος Παπανικολάου ιατρός από τον Πολύγυρο ( ), 2) Δημήτριος Παπασαραφιανός ιατρός από την Κασσάνδρεια (από το 1921 ), 3) Στέφανος Κότσιανος δικηγόρος, ιστοριοδίφης και βουλευτής, από τον Πολύγυρο, το 1952 στην επανίδρυση και ), 4) Χρήστος Οικονόμου έμπορος από τον Ταξιάρχη, ) Αθανάσιος Φιλιππίδης, δικηγόρος από τη Νικήτη , 6) Πέτρος Παπαγεράκης, δικηγόρος και βουλευτής από τα Βραστά ) Θεόδωρος Καλτσάς, ιατρός από το Γεροπλάτανο, ) Βρασίδας Κυργιαφίνης, φιλόλογος, Λείπουν τρεις φωτογραφίες και αναζητούνται των: 1) Ζάχου Ευθυμιάδη, από τη Στρατονίκη από το 1914

2 2 2) Εμμανουήλ Χατζόγλου από τη Γαλάτιστα από το 1931 και 3) Νίκου Γ. Παπανικολάου, από τον Πολύγυρο, Ήδη σήμερα που μπήκε το 2014 μετρούμε 111 χρόνια, χαρακτηριστικός αριθμός. Ας ευχηθούμε να είναι γούρικος. Αγαπητοί φίλοι Η γενική συνέλευση των μελών, αποτελεί το ανώτατο το κυρίαρχο όργανο της διοικήσεως του Συλλόγου και η σύγκληση και η πραγματοποίησή της αποτελεί την υπέρτατη έκφραση της δημοκρατικής λειτουργίας του. Σήμερα είναι η ημέρα του απολογισμού των πεπραγμένων αλλά κυρίως είναι η μέρα των μελών να μιλήσουν, να κάνουν κρίσεις, παρατηρήσεις, και να διατυπώσουν προτάσεις τις οποίες θα λάβει υπόψη το νέο δ.σ. ώστε να γίνει ακόμα πιο αποδοτική, ακόμα πιο χρήσιμη η λειτουργία του Συλλόγου το επόμενο έτος. Αγαπητοί συμπατριώτες Η ανάγνωση των πεπραγμένων είναι συνήθως κουραστική γιατί αναφέρεται σε έργα και δράσεις που πέρασαν. Ισως και ανιαρή. Όμως καταστατικά είναι επιβεβλημένο τα πεπραγμένα να αναγνωσθούν σήμερα εδώ μπροστά στο κυρίαρχο σώμα της Γεν. Συνέλευσης για να ακουσθούν, να κριθούν και στη συνέχεια να ψηφισθούν. Γι αυτό θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος όσο γίνεται πιο σύντομος, αφού άλλωστε όλες σχεδόν οι ενέργειες, οι προγραμματισμοί και οι δράσεις έχουν δημοσιευθεί στον Παγχαλκιδικό Λόγο. Αρχίζω λοιπόν με την απαρίθμηση των πεπραγμένμων. Εθνικές εκδηλώσεις Συνεχίζοντας την εθνική παράδοση γιορτάσαμε και εφέτος την επέτειο της πολύνεκρης μάχης των Βασιλικών και της θυσίας του καπετάν Χάψα και των συμμαχητών του την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου του 2013, με θρησκευτικό μνημόσυνο, ομιλία (Αστέριος Γραμμένος), και στέψη του ανδριάντα του καπετάνιου και του μνημείου της αναπαράστασης της φονικής μάχης, που ο Παγχαλκιδικός ανήγειρε στο Μοναστήρι της Αγ. Αναστασίας, με σημαιοστολισμούς, με χορωδίες, μουσικές και με κάθε επισημότητα.. Ο εορτασμός έγινε με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και τους τρεις Δήμους Πολυγύρου, Σιθωνίας και Θέρμης και παρέστησαν όπως πάντα, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, της Βουλής, του Στρατηγού του Γ Σ.Σ. και οι τοπικές Αρχές. Η φετεινή χρονιά ήταν η τελευταία που την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του εορτασμού της επετείου της μάχης των Βασιλικών και της θυσίας των προγόνων μας είχε ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος. Από του χρόνο με απόφαση του Δ.Σ. η φροντίδα και διοργάνωση της τελετής μεταβιβάζεται στην Περιφέρεια, για να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, σοβαρότητα να μπορεί να αντιμετωπίζει τις απαιτούμενες δαπάνες αλλά και να μεριμνήσει για την έκδοση Π.Δ. που να καθορίσει πλέον τη μέρα αυτή ως επίσημη τοπική εθνική εορτή κατά πως της αξίζει.

3 3 Ο Παγχαλκιδικός όμως δεν απομακρύνεται εντελώς από την εκδήλωση. Κρατάει τη φροντίδα και τη δαπάνη για την προετοιμασία και την τέλεση του θρησκευτικού μνημοσύνου και μετέχει ενεργά στον εορτασμό κατά πως θα του ζητηθεί από την έχουσα την ευθύνη δημόσια Αρχή. Και το 2013 συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της εκατονταετηρίδας της απελευθέρωση της Μακεδονίας με δημοσιεύσεις, ομιλίες και χορωδιακές εκδηλώσεις. Πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις: Πολλές και ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις της χρονιάς που πέρασε. Θα αναφερθώ στις κυριότερες με συντομία. Άλλωστε όπως ήδη έχω πει ρεπορτάζ για την καθεμιά έχει δημοσιευθεί στον Παγχαλκιδικό Λόγο. Διαλέξεις σε θέματα υγείας Διάλεξη από τον ψυχίατρο κ. Μιχαήλ Τριανταφύλλου με θέμα : Εγκέφαλος και ψυχή. Διάλεξη από τον οφθαλμίατρο κ. Αστέριο Γραμμένο με Θέμα: Σύγχρονη αντιμετώπιση του καταρράκτη. Γλαύκωμα. Ημερίδα υγείας ( ) Πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας και τη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μαρμαρά Ημερίδα Υγείας στον Ν. Μαρμαρά ( ) με ομιλητές τρεις κορυφαίους επιστήμονες, τον καθηγητή της ιατρικής κ. Δημήτριο Κισκίνη Μαρμαρινό, με θέμα Σύγχρονη αντιμετώπιση των αγγειακών παθήσεων, την καθηγήτρια επίσης της ιατρικής κ. Περσεφόνη Αυγουστίδου-Σαββοπούλου με θέμα Κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα. Τα ορφανά της δημόσιας υγείας επίσης από το Ν. Μαρμαρά και τον διδάκτορα του ΑΠΘ κ. Αριστείδη Μοσχίδη χειρουργό με θέμα: Σύγχρονοι μέθοδοι αντιμετώπισης της χολολιθίασης. Λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική Μουσική βραδιά Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αφιέρωμα στο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο, με τη μουσική παρέα του Κώστα Τσολοδήμου. Ακούσθηκαν στίχοι του τιμώμενου στιχουργού, μελοποιημένοι από τους μεγαλύτερους συνθέτες της χώρας. Παρουσιάσεις βιβλίων Ως πολιτιστικό και συγχρόνως πνευματικό σωματείο ο Παγχαλκιδικός φιλοξένησε και σε μερικές περιπτώσεις προέτρεψε τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας που είτε είναι συγγραφείς, είτε ερευνητές, είτε μελετητές, να παρουσιάζουν τα προϊόντα του μόχθου τους στην αίθουσα αυτή, ώστε να τα χαιρόμαστε όλοι Χαλκιδικιώτες και οι φίλοι μας. Έτσι τη χρονιά που πέρασε παρουσιάστηκαν τα παρακάτω βιβλία.

4 4 1. Κοσμάς ο Αιτωλός ο Άγιος της Παιδείας. Του αείμνηστου Κων/ντίνου Παπάζογλου. Το παρουσίασε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού και Αρναίας π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης και ο φιλόλογος και Θεολόγος κ. Δημ. Κύρου ( ). 2. Αγάπη με γεύση πικραμύγδαλου. Της κ. Άννας Κομνιανίδου. Το παρουσίασαν οι φιλόλογοι κυρίες Μαρία Παπαδοπούλου και Γεωργία Πούλου και ο καθηγητής κ. Γιάννης Τσίκουλας ( ). 3. Οι Βαλκανικοί πόλεμοι και η απελευθέρωση της Χαλκιδικής. Του κ. Γιώργου Ζωγραφάκη. Το παρουσίασε ο κ. Νίκος Βασιλάκης, δικηγόρος τ. Δήμαρχος Πολυγύρου και ο ίδιος ο συγγραφέας. 4. Ο γιος της αστερόσκονης. Η ιστορία του σύμπαντος για μικρά παιδιά. Του καθηγητή κ. Σταύρου Αυγολούπη. Το παρουσίασε ο επιμελητής της έκδοσης κ.σίμος Οικονομίδης και ο ίδιος. Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης. Εθελοντισμός Η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός είναι αρετές που διακονούνται από τον Παγχαλκιδικό από ιδρύσεώς του. Εφέτος2013 ο Σύλλογός μας Συγκέντρωσε ικανή ποσότητα ρουχισμού και υποδημάτων και τα πρόσφερε για τις γιορτές του Πάσχα στους φυλακισμένους των φυλακών Κασσάνδρας. 2.Συγκέντρωση ικανή ποσότητα τροφίμων και τα πρόσφερε, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, για την παρασκευή του συσσιτίου των απόρων γερόντων που ετοιμάζει καθημερινά η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης, σωματείο που λειτουργεί στην πόλη μας από το Συγκέντρωσε ικανή ποσότητα φάρμακα και τα πρόσφερε στους γιατρούς του κόσμου για περίθαλψη απόρων πασχόντων. 4. Πρόσφερε χρήματα και είδη διατροφής σε φτωχές οικογένειες για την επανασύνδεση ρεύματος της ΔΕΗ και για τη στήριξη πεινόντων. Και όλα αυτά είναι προσφορά δική σας ναι δική σας. Ο Σύλλογος ήταν απλά ο συντονιστής. Σε εσάς πρέπει η ευγνωμοσύνη. Τέλος ανακοινώνεται προς όλους ότι το δ.σ. στα πλαίσια των δυνατοτήτων του είναι έτοιμο να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του σε κάθε μέλος του Συλλόγου που έχει ανάγκη, ιδιαίτερα σήμερα που η ανεργία η φτώχεια και η μείωση των εισοδημάτων χτυπά την πόρτα μας απειλητικά. Ας ευχηθούμε γρήγορα η πατρίδα μας να ξαναβρεί το δρόμο της. Χοροί, συνεστιάσεις, γιορτές, Ο ετήσιος χορός που αποτελεί κορυφαίο γεγονός στην ετήσια πορεία του Συλλόγου έγινε κανονικά εφέτος στις 10 Μαρτίου στο κέντρο διασκεδάσεως FOCUS με επιτυχία.

5 5 Εφέτος θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην ίδια αίθουσα το μεσημέρι της Κυριακής του Ασώτου 16 Φεβρουαρίουτις 2014 με 15 ευρώτο άτομο. Εδώ θα ήθελα να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε ότι ο Σύλλογος παρακολουθεί την κατάσταση και προσαρμόζεται. Έτσι ενώ πέρυσι ήταν 20 ευρώ η πρόσκληση εφέτος μειώθηκε σε 15 ευρώ για να μπορέσουμε να είμαστε όλοι εκεί. Η παρουσία όλων απαραίτητη. Ένας επιτυχημένος χορός δίνει δύναμη και κύρος στο Σύλλογο δίνει κουράγιο στο Δ.Σ. Η Μασαλιάδα Για πρώτη φορά εφέτος διοργανώθηκε ( ) στον ίδιο κέντρο και η πρώτη Μασαλιάδα, με μασαλιολόγους από τη Χαλκιδική,η οποία συγκέντρωσε περισσότερο από κάθε άλλη διοργάνωση κόσμο και σκόρπισε το γέλιο και τη χαρά. Θα επαναληφθεί και του χρόνου σε ακόμα καλύτερο επίπεδο λόγω κτηθείσας εμπειρίας. Άλλες συνεστιάσεις δεν έγιναν γιατί σε κάθε εκδρομή έχουμε συνεστίαση. Τρώμε πίνουμε και διασκεδάζουμε όλοι μαζί. Στις δε πολυήμερες γίνεται ακόμα πιο καλή διασκέδαση. Έχουμε καθιερώσει μαζί στην κάθε διανυκτέρευση να υπάρχει και διασκέδαση. Γιορτές: Πριν ένα ακριβώς μήνα έγινε μια θαυμάσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή που κατά γενική ομολογία ράγισε τις καρδιές μας και τις προετοίμασε για τα Χριστούγεννα. Οι ερίτιμες Κυρίες Μαρία Γρίβα και Φρόσω Σαρδελλά που είχαν την ευθύνη της οργάνωσης και εκτέλεσης της γιορτής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αλλά και κάθε προηγούμενη κατάσταση και ανέβηκαν στην κορυφή των επιτυχιών. Και τι πίτες τι γλυκά και πόσα άλλα καλούδια έφεραν οι κυρίες του Συλλόγου μας που ετοίμασαν με τα χεράκια τους και που όλα ήταν υπέροχα, μαζί με το εκλεκτό κρασί, προσφορά και αυτή τη φορά της Οινοποιού Κλαούντιας Παπαγιάννη από την Αρναία. Ομαδική παρακολούθηση ποιοτικών θεατρικών Παραστάσεων Ο Παγχαλκιδικός με τη φροντίδα της εφόρου του Δ.Σ. Κυρίας Ζηνοβίας Πάχτα τη χρονιά που πέρασε εξασφάλισε φτηνά ομαδικά εισιτήρια και έδωσε την ευκαιρία σε ένα πλήθος μελών να παρακολουθήσει ποιοτικές παραστάσεις στο Κρατικό θέατρο και στο Μέγαρο μουσικής, δράση που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί όλο το χρόνο. (Σικάγο, Σινεμά παράδεισος, Θα σε πάρω να φύγουμε, Καρυοθραύστης, Γάτες και πάει λέγοντας.)οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην κ. Πάχτα την οποία συγχαίρουμε και ευχαριστούμε δημόσια. Εκδρομές Ο Παγχαλκιδικός από την αναγέννηση του από το 1993 δηλαδή μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει 200 περίπου ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές. Δέκα εκδρομές κατά μέσο όρο το χρόνο. Το 2013 πραγματοποιήθηκαν 11 εκδρομές, Ημερήσιες πέντε (5) Λιτόχωρο, Ι. Μ. Αγ. Διονυσίου Ολύμπου και τα πέριξ Αριδαία Λουτρά Πόζαρ και τα πέριξ

6 Αρναία, Ι. Μονή Κοσμά του Αιτωλού, Γ Χαιρετισμοί Ουρανούπολη, Παράπλους του Αγ. Όρους Σπήλαιο Αλιστράτης και Δράμα Διήμερες τέσσερις(4) 23, Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα 13, Αρτα, Πρέβεζα 28, Βασιλίτσα, Σαμαρίνα, Παναγία Σουμελά 23, Βουλγαρία. Μπάνσκο Τριήμερες μία (1) 17,18, Καρπενήσι και τα πέριξ Η 7ήμερη εκδρομή στη Ρωσία (8-13 Ιουλίου 2013) Εδώ πρέπει να σημειωθεί και να σχολιασθεί η ποιότητα των εκδρομών και η συμβολή του Γεν. Γραμματέως, υπευθύνου της οργάνωσης των κ. Γιάννη Κοτσιάνη για δημόσιες ευχαριστίες. Η δύναμη του Συλλόγου Εφέτος ο Σύλλογός μας μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Απέκτησε 129 νέα μέλη ενώ διεγράφησαν 29. Ετσι σήμερα τα μέλη μας είναι πάνω από χίλια, αριθμός κατά την εκτίμησήμας πολύ μικρός, σε σχέση με το μεγάλο αριθμό των Χαλκιδικιωτών που ζούμε στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική και σε σχέση με τους σκοπούς και την προσφορά του Παγχαλκιδικού στον τόπο και στους ανθρώπους του. Τη νέα χρονιά ας φροντίσουμε. Προσφορά αιτήσεων. Και ένα παράπονο. Οι δικηγόροι δεν αντποκρίθηκαν... Η λειτουργία των γραφείων μας Αγαπητοί φίλοι και μέλη Ο Παγχαλκιδικός μεγάλωσε. και πραγματοποιεί πολλές πολλές εκδηλώσεις και έχει μεγάλη κίνηση. Έγινε πολύ πιο ζωντανός, πιο δραστήριος, και αναπτύχθηκε σε όλη τα Χαλκιδική και όχι μόνο με τα Παραρτήματα που ίδρυσε, με τις εκδηλώσεις που αποκέντρωσε. Εχει ανάγκη από δυνατή γραμματειακή υποστήριξη, κυρίως ηλεκτρονική, και ταυτόχρονα η αίθουσα χρειάζεται φροντίδα για τον ευπρεπισμό, την καθαριότητα και τη λειτουργία της, αφού κάθε μέρα σχεδόν είναι γεμάτη με χορωδούς, χορευτές, γυναίκες, νεολαίους, επισκέπτες, ακροατές, θεατές των εκδηλώσεων κλπ. κλπ.

7 7 Ο Μεγάλος Ευεργέτης μας κ. Γεώργιος Βαγιωνάς έδωσε για άλλη μια φορά τη λύση στο πρόβλημα. Κατέβαλε για άλλη μια χρονιά τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές μιας υπαλλήλου και έχουμε πάλι γραμματέα και φροντιστή της αίθουσας μαζί, την κ. Ολυμπία Σαμαρά που είναι και μέλος του Συλλόγου μας. Έτσι τα γραφεία μας παραμένουν ανοιχτά κάθε μέρα το απόγευμα 5-9 και την Παρασκευή 10-2 το μεσημέρι. Ευγνωμοσύνη χρωστάμε όλοι στον Μεγάλο ευεργέτη κ. Γιώργο Βαγιωνά. Σημειώνεται επίσης ότι η αίθουσα προσφέρεται σε όλους τους Συλλόγους της Χαλκιδικής που τη ζητούν για χρήση. Ήδη την προηγούμενη Κυριακή είχαν εδώ τη Γεν. Συνέλευσή τους οι Ταξιαρχιώτες. Την επόμενη Κυριακή έχουν εδώ τη Γεν. Συνέλευσή τους οι Πολυγυρινοί, και πάει λέγοντας. Επικοινωνία. Ο τρόπος επικοινωνίας με SMS (μηνύιιατα) Όπως είναι γνωστό η επικοινωνία τα προηγούμενα χρόνια γινόταν α) με το ταχυδρομείο, με το οποίο στέλνονταν οι εγκύκλιοι και τα προγράμματα και β)με το τηλέφωνο για άμεσες ειδοποιήσεις. Σαν οργανισμός προοδευτικός εγκαινιάσαμε από τετραετίας περίπου έναν νέο σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας με SMS δηλαδή με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων. Όμως η εύρεση και η συλλογή των αριθμών των κινητών δε στάθηκε καθόλου εύκολο πράγμα. Κοπιάσαμε, τηλεφωνήσαμε, παρακαλέσαμε αλλά σας λέω σήμερα ότι διακόσια περίπου μέλη δεν μας έχουν καταθέσει ακόμα αριθμούς. Αυτό θα πει πως τα μηνύματα που στέλνουμε δεν τα παίρνουν όλοι και έτσι μένουν απληροφόρητοι. Γραπτή ενημέρωση πλέον δεν γίνεται, Δηλαδή δε θα βρείτε στο γραμματοκιβώτιο σας πλέον γράμμα του Παγχαλκιδικού. Η ενημέρωση γίνεται μόνο μέσω του περιοδικού μας ανά τρίμηνο, ενώ τις παραμονές κάθε εκδήλωσης στέλνουμε για υπόμνηση ένα SMS. Γιατί το κάναμε αυτό; για ταχύτητα και για οικονομία. Τα μηνύματα με το κινητό κοστίζουν 25 ευρώ. Αντίθετα για να σταλεί π.χ. η πρόσκληση για τη σημερινή γενική συνέλευση σε μέλη μας θα χρειαζόμασταν ευρώ για ταχυδρομικά, για φακέλους, για φωτοτυπίες κλπ., χώρια ο κόπος και οι εργατώρες που απαιτούνται κάθε φορά. ΣΧΟΛΙΟ: Γι αυτό επιβάλλεται να δώσουμε όσοι καθυστερούμε στη γραμματεία του Συλλόγου έναν αριθμό κινητού για την επικοινωνία μας. Τώρα σήμερα. Και αν δεν έχουμε κινητό ή δεν ξέρουμε να διαβάζουμε μηνύματα ώστε το κινητό του παιδιού σας, του εγγονού σας, του αδελφού σας, ενός τέλος πάντων μέλους της οικογενείας σας και όταν αυτό διαβάζει τα μηνύματα να σας ενημερώνει. Μητέρα ο Σύλλογος ειδοποιεί ότι αύριο γίνεται εκδήλωση στην Εστία ώρα 7με θέμα... Ηλεκτρονικός εξοπλισμός-ιντερνετ Το γραφείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και οι περισσότερες υπηρεσίες διεκπεραιώνονται πλέον ηλεκτρονικά. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Γραμματέα μας την κ. Ολυμπία Σαμαρά, το μέλος του Δ.Σ. κ. Στέργιο Λυρτζή, τον κ. Γιώργο Διαμαντουλάκη και τον άρχοντα των ηλεκτρονικών μέσων τον κ. Δημήτρη Κυργιαφίνη για

8 8 την πλήρη ηλεκτρονική υποστήριξη που μας παρέχουν. Οι δύο τελευταίοι επιμελούνται και την ιστοσελίδα μας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, στο οποίο είναι αναρτημένα και όλα τα τεύχη του Παγχαλκιδικού Λόγου. Επίσης ευχαριστίες οφείλονται στον Κώστα τον Τσολοδήμο, τον επόπτη των μικροφωνικών εγκαταστάσεων που με τις επεμβάσεις του μπορούμε και παρακολουθούμε θαυμάσια πλέον τις εκδηλώσεις σ' αυτήν την αίθουσα, η οποία πλέον είναι πλήρως εξοπλισμένη και τίποτα δεν της λείπει. Τα τμήματα του Συλλόγου Εφέτος λειτούργησαν κανονικά τρία τμήματα: Η χορωδία, το χορευτικό και το τμήμα κατασκευής γυναικείων κοσμημάτων, ενώ στα τέλη του 2013 ιδρύθηκαν άλλα δύο τμήματα: το τμήμα νεολαίας και το γυναικείο τμήμα. Ας πούμε δυο λόγια για το καθένα. Η χορωδία μας Η χορωδία που την προσεχή άνοιξη συμπληρώνει έξι χρόνια ζωής αποτέλεσε και τον χρόνο που πέρασε το πιο ζωντανό και δυνατό τμήμα του Συλλόγου. Με 54 τακτικούς χορωδούς συνέχισε τακτικότατα κάθε Τρίτη μ μ. τα μαθήματα πάντα με χοροδιδάσκαλο τον κ. Νίκο Καλαϊτζή, τον οποίο συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για τους κόπους του και τη μεθοδική δουλειά του. Εφέτος όμως με την προσέλευση καλλίφωνων κυρίως γυναικών, το επίπεδο της επίδοσης και της απόδοσης της ανέβηκε αισθητά. Διοργανώσεις: Στη Χαλκιδική υπάρχου 30 τουλάχιστον χορωδίες τις οποίες φροντίζουμε να τις δίνουμε την ευκαιρία να εμφανίζονται σε συναντήσεις που διοργανώνει ο Παγχαλκιδικός σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους για να προσφέρουμε έτσι μια μουσική παιδεία και απόλαυση στους συμπατριώτες μας, να δημιουργούμε μια κινητικότητα στην πατρίδα μας και να αναδεικνύουμε το πολιτιστικό πρόσωπό της. Έτσι το χρόνο που πέρασε διοργανώσαμε δυο χορωδιακές συναντήσεις: 1) Στην Ν. Καλλικράτεια (3 Μαρτίου 2013) με καλεσμένες τις χορωδίες Ν. Καλλικράτειςας, Ν. Τρίγλιας, Ν. Μουδανιών, Σημάντρων και Κρήνης και 2) Στην Νικήτη (7 Απριλίου 2013) σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας και με συμμετοχή των χορωδιών Νικήτης, Ν. Μαρμαρά, Παρθενώνα,, Μεταγγιτσίου και Συκιάς 3) Η χορωδία μας πέρα από τις συμμετοχές που ο Σύλλογος διοργανώνει δέχεται προσκλήσεις και μετέχει σε άλλες εμφανίσεις. Τη χρονιά που πέρασε εμφανίστηκε καλεσμένη στην Τριανδρία, στο Σιδηρόκαστρο και στη Γαλάτιστα. ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχετε στα χέρια σας το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η 9η Συνάντηση χορωδιών της Χαλκιδικής στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (έναντι Λ. Πύργου) για την οποία θα ειδοποιηθείτε και με SMS έγκαιρα..

9 9 Το χορευτικό τμήμα Το χορευτικό, χωρισμένο σε δύο τμήματα λόγω του μεγάλου αριθμού χορευτών, λειτούργησε τη χρονιά που πέρασε κανονικά κάθε Τρίτη 6-8 μ.μ. με χοροδιδάσκλο τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Θεόδωρο Φλώρο. Πιστεύουμε ότι στην άρτια και μεθοδική διδασκαλία του οφείλεται η πληθώρα των χορευτών που ήρθαν και εντάχθηκαν στο τμήμα. Γι' αυτό τον συγχαίρουμε και ευχαριστούμε δημόσια. Οποιος τύχει και επισκεφθεί την Τρίτη το απόγευμα την αίθουσα αυτή θα δει τη ζωντάνια του Παγχακιδικού με πάνω από εκατό γυναίκες και άνδρες, να χοροπηδούν στα δυο τμήματα του χορευτικού και να τραγουδούν στη χορωδία. Και τότε θα πει χαλάλι. Το χορευτικό τμήμα δεν έκανε συχνές εμφανίσεις γιατί δεν είχε τοπικές ενδυμασίες, ώσπου με χορηγία του ευεργέτη μας κ. Δημητρίου Κων. Βλαχάκη, τον οποίο ευχαριστούμε και πάλι, στη μέση της χρονιάς απέκτησε 25 καινούργιες φορεσιές Χαλκιδικιώτικης ραφής και η πρώτη εμφάνιση έγινε στη γιορτή του κερασιού στα Πετροκέρασα με επιτυχία. Από είναι και το πρωτοσέλιδο του 16ου τεύχους του Π.Λ. Σήμερα είναι πανέτοιμο και δέχεται προσκλήσεις από οποιονδήποτε φορέα. Ας το έχουμε υπόψη όλοι μας. Το τμήμα του κοσμήματος Λειτούργησε κανονικά κάθε Πέμπτη απόγευμα 5-7 με διδάσκουσα την κ. Αννα Κομνιανίδου, η οποία δίδαξε ανιδιοτελώς. Το αποτέλεσμα των κατασκευών φάνηκε στην ωραιότατη έκθεση που στήθηκε εδώ στις 15 Μαίου και αποτέλεσε ένα στολίδι για τον Παγχαλκιδικό. Τα μαθήματα συνεχίζονται. Το Γυναικείο τμήμα Με απόφαση του Δ.Σ. ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί το τμήμα γυναικών, στο οποίο πολλές ελπίδες στηρίζει. Πρόθεσή μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στις γυναίκες μας να έρθουν κοντά στο Σύλλογο, σ αυτήν τη ζεστή αίθουσα και ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους να ασχοληθούν με χειροτεχνία (κέντημα, πλέξιμο, κόσμημα, υαλογραφία, γυψοτεχνία, πηλοπλαστική και ό,τι άλλο) με μελέτη βιβλίων σε φιλολογικά απογεύματα λογοτεχνίας και ποίησης, να ακούσουν ειδικούς για θέματα που αφορούν στη γυναίκα ( γυναικολογία, αισθητική, ψυχολογία κλπ.), να διδαχθούν διακόσμηση, μαγειρική, περίθαλψη ανήμπορων, ανατροφή παιδιών, αλληλεγγύη, εθελοντισμό και ό,τι άλλο. Το τμήμα θα λειτουργεί δοκιμαστικά επί τρεις ώρες κάθε Πέμπτη μ.μ. σε δυο επίπεδα. ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η πρώτη μιάμιση ώρα θα διατίθεται για εργαστηριακή διδασκαλία: κοσμήματος, μαγειρικής, ραπτικής, πλεκτικής χειροτεχνίας κεντήματος κλπ. και ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η υπόλοιπη μιάμιση ώρα θα διατίθεται για ενημέρωση από ειδικούς πάνω σε γυναικεία θέματα. Η λειτουργία του τμήματος ήδη άρχισε το Δεκέμβριο με πρώτη διδάξασα την αρχιτεκτόνισσα κ. Μαρία Τσαμουρτζή, η οποία δίδαξε στολισμό του σπιτιού για τις γιορτές των Χριστουγέννων και συνεχίστηκε προχθές Πέμπτη με τη ψυχολόγο κ. Αννα Γ. Ζιούπου η οποία μίλησε στις γυναίκες με θέμα: Κατάθλιψη. Δεν αρκούν μόνο τα φάρμακα. Τρόποι για να κατακτήσουμε την ευτυχία.

10 10 Καλούμε όλες τις γυναίκες να πλαισιώσουν το τμήμα. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:Πρόθεση του Δ.Σ. είναι η λειτουργία του νέου τμήματος να έχει ποικιλία θεμάτων ώστε να καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα. Τον πρώτο καιρό θα λειτουργήσει δοκιμαστικά με προτεινόμενο πρόγραμμα: Η πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα διατίθεται για την ανάγνωση βιβλίων (λογοτεχνία ποίηση) και για το σχολιασμό τους ή για φιλολογικές ανακοινώσεις και συζητήσεις. Η δεύτερη Πέμπτη διατίθεται για ενημέρωση πάνω σε γυναικεία θέμα από γυναικολόγους, ψυχολόγους, αισθητικούς κλπ. Η τρίτη Πέμπτη διατίθεται για ενημέρωση κυρίως από κοινωνικούς λειτουργούς και όχι μόνο, πάνω σε γενικότερα θέματα, όπως οικογενειακής συμβίωσης, ανατροφής παιδιών, φροντίδας υπερηλίκων, περίθαλψης ασθενών κλπ. Η τέταρτη Πέμπτη διατίθεται για όποια δραστηριότητα έμεινε ημιτελής από τις προηγούμενες Πέμπτες, ή για την προετοιμασία των εκδηλώσεων του Συλλόγου: αλληλεγγύης, εορτασμών, εκδρομών, εθελοντισμού κλπ, Το τμήμα νεολαίας Όπως θα διαβάσατε στο περιοδικό μας επιχειρήθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο να ιδρυθεί επί τέλους ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ της Χαλκιδικής που μας λείπει πραγματικά. Δημοσιεύσαμε την απόφαση του Δ.Σ. στο περιοδικό και τις εφημερίδες, βγάλαμε ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, επιδοθήκαμε όλο το Δ.Σ. και όχι μόνο, στην ειδοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων νέων, αλλά η προσέλευση δεν υπήρξε η αναμενόμενη. Προσήλθε ένας περιορισμένος αριθμός νέων τον οποίο όμως θεωρήσαμε αρκετό, το εκλάβαμε κάτι σαν μαγιά. Συγκροτήσανε αμέσως τμήμα χορευτικό το οποίο με χοροδιδάσκαλο τον κ. Θεόδ. Φλώρο άρχισε να λειτουργεί κάθε Δευτέρα 8-9 μ.μ. Υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε το τμήμα. Ας στείλουμε τα παιδιά μας. Και μια που μιλάμε για νεολαία ο Παγχαλκιδικός βγήκε προς τα έξω Ο Παγχαλκιδικος συνδιοργανωτής σε αγώνες στίβου σε Νικήτη και Συκιά. Ο Παγχαλκιδικός πρόσφερε στους νέους της Χαλκιδικής και μια άλλη υπηρεσία. Συνδιοργάνωσε με τον Γ.Σ. η Σιθωνία αθλητικούς αγώνες στίβου στη Νικήτη τα Σιθώνεια και στη Συκιά τα Χάψεια στους οποίους και αθλοθέτησε τα μετάλλια και τα κύπελλα που απονεμήθηκαν. Για την προσφορά του αυτή στην τελευταία διοργάνωση τιμήθηκε με ιδιαίτερη διάκριση. ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ και ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ Το υπόλοιπο του παρελθόντος έτους 2012 όπως θα σας πει σε λίγο ο Ταμίας, δεν το θίξαμε καθόλου. Αντίθετα, και το λέμε με καμάρι, το αποθεματικό εφέτος το αυξήσαμε. Αφήνουμε σήμερα περίσσευμα επτά περίπου χιλιάδες ευρώ με αποτέλεσμα το αποθεματικό μας στις 31 Δεκ να είναι γύρω στις ευρώ, ποσό που μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίζουμε για την καινούργια χρονιά νέες και περισσότερες ενέργειες και δράσεις.

11 11 Και η επιτυχία αυτή του πρωτογενούς πλεονάσματος, κατά πως θα έλεγε και ο υπουργός των οικονομικών, πετυχαίνετε σε καιρούς χαλεπούς και με πραγματοποίηση δεκάδων εκδηλώσεων και καινοτομιών που προϋποθέτουν έξοδα. Πως τα καταφέραμε; Διαχειρισθήκαμε τα οικονομικά του Συλλόγου με νοικοκυροσύνη σφίγγοντας το κάθε ευρώ και τις περισσότερες φορές εις βάρος των και των ατομικών μας πορτοφολιών, ενώ συγχρόνως τρέξαμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. πόρτα πόρτα για την είσπραξη των συνδρομών. Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε εδώ τη συμβολή του κ. Δημ. Μαντζανάρη, του καλού μας μέλους που έτρεξε όλο το χρόνο και με πολλή υπομονή όργωσε τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και επέτυχε σημαντικές εισπράξεις συνδρομών. Κύριε Δημήτριε Μαντζάρη σε ευχαριστούμε. Δυο λόγια ακόμα για τις συνδρομές, που είναι ο καημός και το πρόβλημα όλων των Συλλόγων που βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος. 1)Οι συνδρομές είναι το μόνο τακτικό έσοδο του Συλλόγου. Λόγου: Επιχορηγήσεις πλέον δεν υπάρχουν. Ευτυχώς είχαμε τρεις χορηγίες για την έκδοση του Παγχαλκιδικού 1)Της Νομαρχαικής ενότητας Χαλκιδικής (Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Ιωάννης Γιώργος), 2)του Δήμου Πολυγύρου (Δήμαρχος ο κ. Αστέριος Ζωγράφος) και του 3) 3) του Δήμου Σιθωνίας (Δήμαρχος ο κ. Ιωάννης Τζίτζιος) και με την ανατολή του 2014 προστίθεται και μία ακόμα του Δήμου Αριστοτέλη (Δήμαρχος ο κ. Χρ. Πάχτας). Ευχαριστούμε και δημόσια εκ βαθέων και ελπίζουμε να μην είναι οι τελευταίες. 2)Η συνδρομή παραμένει εδώ και είκοσι χρόνια 15 ευρώ. Την κρατάμε χαμηλή για να μπορεί να την πληρώνει ο καθένας και ταυτόχρονα να μπορεί να πληρώνει και τη συνδρομή στο Σύλλογο του χωριού του. Διότι έχουμε διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι 3) Υπάρχουν μέλη που χρεωστούν συνδρομές για παρελθόντα έτη. Το Δ.Σ. και σ αυτή την περίπτωση αφού έλαβε υπόψη τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία προέβη σε διακανονισμό και ρύθμιση των οφειλών. Ετσι σήμερα παραμένουν οι οφειλές των δύο τελευταίων ετών. 4)Σήμερα η πληρωμή των συνδρομών ύστερα από την κατάργηση της ΑΤΕ BANK γίνεται πλέον μέσω της Τραπέζης ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον αριθμό λογαριασμού του Συλλόγου που γράφεται στο περιοδικό. Παρέχεται όμως και η ευχέρεια με ένα τηλεφώνημα στο Σύλλογο να έρθει αμέσως εντεταλμένο μέλος μας στο σπίτι ή στο γραφείο σας για είσπραξη. Δικαιολογία καθυστέρησης σήμερα δεν υπάρχει.. Αγαπητοί φίλοι Ο Παγχαλκιδικός μεγάλωσε πολύ και θα μεγαλώσει κι άλλο. Δεν διοικείται πλέον με προχειρότητες. Θέλει δουλειά, θέλει προσωπικό, εκσυγχρονισμό και προπαντόςχρήματα. Γι' αυτό το ελάχιστο που μπορεί να κάνει κάθε μέλος είναι να εξοφλεί έγκαιρα τη συνδρομή του. Πέρα απ' αυτό το ελάχιστο, απαραίτητη είναι και η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις δραστηριότητες του Συλλόγου. Τότε και μόνο τότε ο Σύλλογος εκπληρώνει το σκοπό του. Σε λίγες μέρες, στις 16 Φεβρουαρίου 2014 έχουμε το χορό μας. Γιατί να μην μαζευτούμε τουλάχιστο άτομα να νιώσουμε ωραίοι και δυνατοί.

12 12 Ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ Και τέλος ο λόγος για τον ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟ ΛΟΓΟ το περιοδικό μας, που αγκαλιάστηκε από όλους με τόση σοβαρότητα και θέρμη.το περιοδικό που έδωσε μεγάλη βαρύτητα και κύρος στον Παγχαλκιδικό. Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία και ρωτούν πότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος. Τη χρονιά που πέρασε κυκλοφόρησαν κανονικά και έγκαιρα 4 τεύχη τα οποία διεκπεραιώθηκαν κανονικά Με τον Π.Λ. ο Σύλλογος δηλώνει την παρουσία του και τη ζωντάνια του κάθε τρίμηνο στο κάθε σπίτι και όλη η οικογένεια πληροφορείται για τη δράση του, για το προγραμματισμό του, για τις εκδηλώσεις του, τις εκδρομές του, για τα προβλήματά του. Διαβάζει από άρθρα έγκριτων επιστημόνων και ανθρώπων του τόπου μας, μέχρι ευτράπελες διηγήσεις. Μέχρι και καταλόγους συμπατριωτών επαγγελματιών δημοσιεύει. (Ιατρών) Έχει μια συντακτική επιτροπή που την αποτελούν οι καταξιωμένοι επιστήμονες: ΑΥΓΟΛΟΥΠΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ καθηγητής της αστρονομίας στο ΑΠΘ, ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ φιλόλογος, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΌΠΟΥΛ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΟΣ μαθηματικός, ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ αρχαιολόγος, ΤΣΑΜΟΥΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ αρχιτέκτων, ΤΣΊΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, καθηγητής ιατρικής στο ΑΠΘ, που με την προεδρία του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ μεριμνά για την αρτιότερη κάθε φορά έκδοση του περιοδικού και εγγυάται την εγκυρότητά του. Κυκλοφορεί σε αντίτυπα και στέλνεται δωρεάν πέρα από τα μέλη, τους δωρητές και ευεργέτες του Συλλόγου, σε όλες τις Δημόσιες Αρχές του Νομού Χαλκιδικής και στις κορυφαίες της Θεσσαλονίκης. Στα Σχολεία όλων των βαθμίδων του Νομού, σε όλους του Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους των πέντε Δήμων και σε όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Χαλκιδικής, στις βιβλιοθήκες της Ελλάδος και σε μια σειρά φίλων του Συλλόγου και της Χαλκιδικής που αγωνίζονται και βοηθούν τη Χαλκιδκή και το Σύλλογο και προσφέρονται στις εκδηλώσεις που κάνουμε. ΣΧΟΛΙΟ: Για την έκδοση και την κυκλοφορία του περιοδικού. 17 τεύχη, Σύνολο φύλλων Δαπανήθηκε το ποσό των ευρώ Εδώ πρέπει να πούμε μια μεγάλη αλήθεια. Η έκδοση του περιοδικού θα ήταν αδύνατη αν δεν υπήρχαν οι ΧΟΡΗΓΟΙ, ΓΙΑΤΊ η απαιτούμενη δαπάνη αρκετά μεγάλη ευρώ κοστίζει το κάθε τεύχος, χώρια τα επί πλέον έξοδα για την αποστολή του κλπ. Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν συναντήσαμε δυσκολίες. Και τα 17 τεύχη που κυκλοφόρησαν εκδόθηκαν με χορηγίες φιλότιμων συμπατριωτών και φορέων της Αυτοδιοίκησης Και για το 18ο έχουμε όπως είπαμε το Δήμαρχο τον κ. Πάχτα. Ολους τους ευχαριστούμε εκ βαθέων και από καρδιάς. Και ομολουγούμε: Χωρίς τη δική τους χορηγία θα ήταν αδύνατη η έκδοση. Τούτη την επίσημη στιγμή θεωρούμε χρέος, ως ελάχιστη τιμή, να αναφέρουμε τα ονόματά τους : Γεώργιος Βαγιωνάς (τ. 1-4), Αστέριος Ζωγράφος (5-6), Ευρυδίκη Μασσαλά-Μούστου (7), Μόσχος Μόσχος (8), Βασίλειος και Ολυμπία Γραμμενά (9), Δήμος Πολυγύρου (10), Χρήστος Κωνσταντάρας (11), Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (12), Κων/ντίνος και Αφροδίτη Κοντογιαννοπούλου (13), Δήμος Σιθωνίας (14), Μάγδα Κέκερη-Σλίνη (15), Ηλέκτρα Παπαθανασίου (16), Έλλη, Μαρία, Καίτη και Γιώργος Δημητρακούδη (17). Το 18ο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τέλος Φεβρουαρίου με μέσα Μαρτίου θα το επιχορηγήσει ο Δήμος Αριστοτέλη. Τον Δήμαρχό του, τον κ. Χρήστο Πάχτα και το Δημοτικό του Συμβούλιο, ευχαριστούμε εκ βαθέων.

13 13 Οι 4 τόμοι Ήδη περιοδικό για να γίνει εύχρηστο και να μη χάνεται δέθηκε με απόφαση του Δ.Σ. σε τέσσερις τόμους έναν για κάθε έτος για να κοσμούν τη βιβλιοθήκη κάθε Χαλκιδικιώτη. Το Δ.Σ. σας παρακαλεί να τους προμηθευτείτε όλοι. Στόχος μας είναι ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ μαζί με ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ της Λαογραφικής Εταιρείας μας, να αποτελέσουν μελλοντικά την «Εγκυκλοπαίδεια της Χαλκιδικής» μας. Δύο παρακλήσεις Η πρώτη απευθύνεται προς όλους όσοι μπορούν να γράψουν. Στείλτε εργασίες κατά προτίμηση να αναφέρονται ή να «ακουμπούν» στη Χαλκιδική. Αν δεν τις δείτε δημοσιευμένες στο ένα τεύχος θα τις δείτε στο επόμενο. Η δεύτερη απευθύνεται προς τους δυναμένους να γίνουν χορηγοί ενός τεύχους είτε μόνοι τους είτε με άλλους μαζί. Τα ονόματά τους μαζί με των ευεργετών θα μείνουν για πάντα γραμμένα στις σελίδες του Συλλόγου και στις καρδιές όλων μας. Η ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ Η ίδρυση των Παραρτημάτων σε ολόκληρη τη Χαλκιδική Όπως είπαμε ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος μεγάλωσε ήδη πολύ. Τα μέλη του διπλασιάστηκαν και συνεχώς αυξάνονται. Με την ευχέρεια εξάλλου που παρέχει η περυσινή τροποποίηση του Καταστατικού, να εγγράφονται πλέον ως μέλη, όλοι οι Χαλκιδικιώτες, από όλα τα χωριά και τις κωμοπόλεις της Χαλκιδικής αλλά και όσοι άλλοι συγγένεψαν με τη Χαλκιδική ή βρίσκονται για χρόνια σ αυτήν και ζουν μαζί μας, προβλέπεται τα μέλη να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Προέκυψε αμέσως η ανάγκη εφαρμογής μέτρων για την καλύτερη επικοινωνία της Διοίκησης με τα μέλη και των μελών με τη Διοίκηση για πληρέστερη και αμφίδρομη ενημέρωση, ώστε η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, στις δράσεις, στην κυκλοφορία του Παγχαλκιδικού Λόγου και στη στήριξη των πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων των αδελφών τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων να είναι ουσιαστική και εύκολη. Γενικά ως διοίκηση του Συλλόγου επιθυμούμε νε βρεθούμε πιο κοντά στους Χαλκιδικιώτες και στη Χαλκιδική, πιο κοντά στους Συλλόγους και τους άλλους φορείς της, πιο κοντά στην κοινωνία όπου ζούμε για να αφουγκραζόμαστε καλύτερα τον παλμό της και να προβάλλουμε και να προωθούμε το ιστορικό, το πολιτιστικό και όχι μόνο πρόσωπό της αποτελεσματικότερα. Για το λόγο αυτόν το Δ.Σ. εφαρμόζοντας τη διάταξη του άρθρου 25 του Καταστατικού αποφάσισε και ίδρυσε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στις κωμοπόλεις και στα χωριά της Χαλκιδικής, ( σε πρώτη φάση στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, και σε δυο ακόμα κωμοπόλεις), Σε κάθε Παράρτημα υπάγονται και τα γύρω χωριά που ως Δημοτικά Διαμερίσματα ανήκαν στον οικείο Καποδιστριακό Δήμο. Σε κάθε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ορίστηκε ως ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ του Συλλόγου, επίλεκτο τακτικό μέλος που διαμένει εκεί, ο οποίος θα εκπροσωπεί τη Διοίκηση. Η θητεία των αντιπροσώπων ακολουθεί τη θητεία του Δ.Σ.

14 14 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ έρχεται σε επαφή και με τους άλλους αδελφούς τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι αποτελούν τα βασικά κύτταρα του πολιτιστικού μας κορμού, αλλά και με τους άλλους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, ενημερώνεται σχετικά με τις δράσεις τους, διερευνά τρόπους συνεργασίας, και πραγματοποίησης κοινών εκδηλώσεων, στη βάση πάντα της ισοτιμίας και συνοδεύει το Δ.Σ. στις επισκέψεις του στους φορείς του Παραρτήματος. Εδώ σημειώνεται για άλλη μια φορά η διακήρυξη. Κάθε Χαλκιδικιώτης πρέπει πρώτα να είναι μέλος του Συλλόγου του χωριού του, ο οποίος φροντίζει για τα τοπικά πολιτιστικά πράγματα και όχι μόνο και ύστεραπαράλληλα να είναι μέλος του Παγχαλκιδικού, οποίος μεριμνά για τα ευρύτερα θέματα της Χαλκιδικής. Με τη νέα διοικητική δομή ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος κάνε ένα μεγάλο Α Ν Ο Ι Γ Μ Α. Βγαίνει πλέον από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης και αγκαλιάζει όλη τη Χαλκιδική. Είναι πανταχού παρών και γίνεται πραγματικά ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ. Τώρα είναι πλέον καιρός για αθρόα εγγραφή νέων μελών ώστε ο Παγχαλκιδικός να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο κύρος και δύναμη, ώστε να συμβάλλει στην ανάδειξη και ανάπτυξη υπέροχου τόπου μας, της Χαλκιδικής μας. Στην επιτυχία αυτού του μέτρου πολλές ελπίδες στηρίζουμε. Ιδωμεν. (Θα ακολουθήσει και β φάση επέκταση του δικτύου των εκπροσώπων και σε όλα τα χωριά αφού όμως πρώτα στερεωθεί το πρώτο βήμα που ήδη έχει Προγραμματισμός για το 2012 Γενικός στόχος είναι να διατηρήσουμε και να συντηρήσουμε όσα ως Σύλλογος κατακτήσαμε και δημιουργήσαμε μέχρι σήμερα. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι «Το φυλάξαι τ αγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι». Πέρα απ αυτό προγραμματίσαμε έργα και δράσεις που τα συνοψίσαμε σε έναν δωδεκάλογο: 1) Πρώτος επίκαιρος και επιτακτικός στόχος είναι να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη μεταξύ μας και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η οικονομία της πατρίδας μας βρίσκεται στο χειρότερό της σημείο. Η ανεργία καλπάζει χτυπώντας την πόρτα κάθε οικογένειας. Η φτώχεια πληθαίνει. Η ακρίβεια και η μεγάλη φορολογία εξανεμίζει και το πιο γερό κομπόδεμα. Τα καζάνια στα συσσίτια των ενοριών βράζουν, για να σιτίσουν χιλιάδες συνανθρώπους μας. Εμείς σαν μεγάλη οικογένεια, ας σφιχτοδεθούμε για να εξασφαλίσουμε αλληλοϋποστήριξη. 2) Δεύτερος στόχος: Να συνεχίσουμε τη λειτουργία όλων των τμημάτων: Χορευτικού, χορωδίας, γυναικείου και νεολαίας. 3) Να συνεχίσουμε τις ποιοτικές εκδηλώσεις, όπως και πέρυσι, στην αίθουσα του Συλλόγου με διαλέξεις, φιλολογικά βραδινά, παρουσιάσεις βιβλίων, επίκαιρες εορτές, ακροάσεις, μουσικών συνόλων,.διασκεδάσεις, παραστάσεις κλπ.

15 15 4) Να συνεχίσουμε το πρόγραμμα των εκδρομών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό., γιατί πιστεύουμε ότι οι εκδρομές προσφέρουν γνώσεις, χαλάρωση, ψυχαγωγία, δημιουργούν καινούργιες σχέσεις, σφιχτοδένουν τις παλιές φιλίες και γενικά γεμίζουν και ομορφαίνουν τη ζωή μας. 5) Να διοργανώσουμε χορωδιακές συναντήσεις κατά το πρότυπο των περυσινών, που θεωρήθηκαν επιτυχημένες, με συμμετοχή Χαλκιδικιώτικων χορωδιών. 6) Να οργανώσουμε τη βιβλιοθήκη μας και να την πλουτίσουμε με βιβλία που αναφέρονται στη Χαλκιδική και με όσα έχουν γραφεί από Χαλκιδικιώτες με όποιο άλλο περιεχόμενο. 7) Να κάνουμε εκστρατεία για να διπλασιάσουμε τα μέλη μας με το σύνθημα: Κάθε μέλος να εγγράψει άλλο ένα και κάθε μέλος του δ.σ. και της ε.ε. να εγγράψει από δέκα νέα μέλη. Αιτήσεις ήδη σας έχουν διανεμηθεί. 8) Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη νέα διοικητική δομή του Συλλόγου, δηλαδή τα Παραρτήματα για να στερεωθεί ο θεσμός 9) Να συνεχίσουμε την έκδοση του ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ με όσο το δυνατό βελτιωμένο περιεχόμενο αναζητώντας και εμείς και εσείς χορηγούς, και αρθρογράφους, χωρίς τους οποίους είναι αδύνατη η έκδοσή του αλλά και η κυκλοφορία του 10) Άφησα τελευταίο το μεγαλύτερο από έργα που προγραμματίσαμε για το 2014 για να το τονίσω περισσότερο. Και αυτό δεν είναι αλλά παρά η αλλαγή της αίθουσας του Συλλόγου και η εξεύρεση νέας τουλάχιστο 200 τ.μ. γιατί αυτή πλέον δεν μας χωράει. Ο Παγχαλκιδικός μεγάλωσε και θα μεγαλώσει με την νέα οργανωτική δομή των Παραρτημάτων ακόμα περισσότερο. Το διαπιστώνουμε στις συνάξεις μας, στις γιορτές μας, στις πρόβες των τμημάτων μας, στη λειτουργία των αδελφών Χαλκιδικιώτικων Συλλόγων τους οποίους πρέπει να εξυπηρετούμε. Αυτή η αίθουσα ήταν κατάλληλη για το Σύλλογο μέχρι σήμερα. Τώρα με τον υπερδιπλασιαμό των μελών και τη αθρόα προσέλευση στις εκδηλώσεις δεν μας εξυπηρετεί. Το εγχείρημα είναι δύσκολο. Το γνωρίζουμε. Αλλά γνωρίζουμε και τις ευκαιρίες που ευτυχώς ή δυστυχώς παρέχει η παρούσα περίοδος. Γι αυτό το προγραμματίσαμε και θα το επιχειρήσουμε. Πως θα το πετύχουμε; Ακούστε: Το αποθεματικό των ευρώ του ταμείου μας το κρατάμε γι αυτόν το σκοπό. Σχεδιάζουμε στη συνέχεια να πουλήσουμε αυτήν την αίθουσα και με την υποστήριξη ευπατρίδων συμπατριωτών που ελπίζουμε και αυτή τη φορά να υπάρξουν και με μικρό δάνειο αν χρειαστεί, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Από σήμερα λοιπόν ας έχουμε όλη κατά νου την φροντίδα να ψάχνουμε. Θέλουμε ο χώρος νε έχει έκταση 200 τ.μ. περίπου, να είναι ισόγειος ή σε όροφο, αποκλειομένου του ημιυπογείου, να είναι χωρίς κολόνα τουλάχιστο τα 150 τ.μ., να μην είναι σε κεντρικό δρόμο, να βρίσκεται κοντά σε στάση λεωφορείου και πάντοτε εντός της περιοχής της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου διαμένει ο κύριος όγκος των μελών μας

16 16 Φιλοδοξία μας είναι στη νέα αίθουσα να στεγασθούν και όσοι Σύλλογοι της Χαλκιδικής δεν έχουν δική τους στέγη, ώστε αυτή να γίνει πραγματική Χαλκιδικιώτικη κυψέλη. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι Για να υλοποιηθεί όλο αυτό το έργο που ακούσατε σε γενικές γραμμές δεν πιστεύω να αμφιβάλει κανείς ότι καταβλήθηκε πολύς κόπος, ότι χρειάστηκαν ατέλειωτες ώρες απασχόλησης τις οποίες διέθεσε το Δ.Σ. και πολλά μέλη που μας στήριξαν. Σ όλους αυτούς την επίσημη τούτη μέρα, το Δ.Σ. δι εμού εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστήρια. Ευχαριστίες λοιπόν εκφράζουμε στους Μεγάλους Ευεργέτες, τους Ευεργέτες, τους Δωρητές και τους Χορηγούς του Παγχαλκιδικού Λόγου και σε μια πλειάδα μελών και φίλων που καθένας με τον τρόπο του συνέβαλε στην παραγωγή του όλου έργου. Μεταξύ αυτών που συνέβαλαν είστε και όλοι εσείς, τα μέλη, που με τον οβολό σας και τη συμμετοχή σας στηρίξατε την προσπάθεια, είναι τα μέλη της Επιτροπής έκδοσης, οι τακτικοί και έκτακτοι αρθρογράφοι, οι διακινητές των περιοδικών, οι Αντιπρόσωποι στα Παραρτήματα, οι καθημερινοί εργάτες, οι συντηρητές των έργων του Συλλόγου κλπ., κλπ. Όμως θα ξεχωρίσω έναν, για να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Και αυτός είναι ο δάσκαλος Γιάννης Κανατάς, συγγραφέας και ερευνητής της τοπικής ιστορίας και όχι μόνο, ο τακτικός συνεργάτης του Π. Λ. με τη σταθερή στήλη «Σαν απόψι τέτοια μέρα», γιατί με το ερευνητικό του σκαλιστήρι ανέσκαψε και βρήκε πολύτιμα στοιχεία της πρώτης πεντηκονταετίας της ζωής του Συλλόγου (πρώτο μισό του 20ού αιώνα) με αποτέλεσμα να φωτίσει τη ζωή και τη δράση του την περίοδο εκείνη η οποία έλλειπε παντελώς. Τέλος το επαναλαμβάνω, σας ευχαριστούμε όλους, σας συγχαίρουμε και σας καλούμε για τη συνέχιση της στήριξης του Συλλόγου και προπάντων, πέρα από τη συνδρομή σας, ζητούμε τη συμμετοχή, γιατί αυτή βάζει φτερά στα πόδια μας. Άφησα τελευταία έναν λόγο. Θέλω να εκφράσω με όλη μου την αγάπη τα θερμά μου συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ., του οποίου έχω την τιμή να προεδρεύω, γιατί όλοι χωρίς εξαίρεση από τον Αντιπρόεδρο Πάνο Βερροιώτη, το Γεν, Γραμματέα Γιάννη Κοτσάνη, τον Ταμία Αβράμ Παπαδόπουλο, τα μέλη κ. Θεόδωρο Τσαμούρη, Ζηνοβία Πάχτα, Μάχη Κωστοπούλου, Αστέριο Λυρτζή, και Μίνα Γιαννακάρη, εργάσθηκαν, ίδρωσαν, έτρεξαν, ταξίδεψαν, έγιναν κοινοί μεταφορείς, ξενύχτησαν, ξόδεψαν εξ ιδίων, διέθεσαν ζωτικό χρόνο από την προσωπική τους ζωή, μερικές φορές λοιδορήθηκαν, όμως πάντα με θάρρος και όρεξη πορεύτηκαν στο δρόμο του καθήκοντος. Πορευτήκαμε σαν ένα σώμα, σαν μια συμπαγής ομάδα, δουλέψαμε αρμονικά με μεράκι σαν μια καλά λαδωμένη μηχανή και φέραμε αυτό το αποτέλεσμα.που ακούσατε Το αν είναι μεγάλο ή μικρό, πολύ ή λίγο, χρήσιμο ή επιζήμιο, εσείς σήμερα θα το κρίνετε. Εμείς πάντως έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι επιτελέσαμε το ΧΡΕΟΣ μας πλήρως. Ευελπιστούμε με τη δική σας στήριξη να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη να πορευθούμε και τη νέα χρονιά που ήδη ανέτειλε και να προσφέρουμε, περισσότερα και καλύτερα. Σας ευχαριστώ.

17 17 Από σήμερα το τραινάκι του Συλλόγου, αφού σταμάτησε το 2013 και γιόρτασε τα 110 γενέθλιά του, ξεκινά και για τον επόμενο και τους επόμενους σταθμούς. Όλα του τα βαγόνια είναι γεμάτα Χαλκδικιώτες με αισιοδοξία και ελπίδα και ας ευχηθούμε να είναι μακρύς ο δρόμος και πάντα νέοι επιβάτες να ανεβαίνουν και νέα βαγόνια να προστίθενται και ελάχιστοι να κατεβαίνουν, κι όλο να σφυρίζει και να τρέχει να τρέχει και να δίνει χαρά και ευτυχία στους επιβάτες, στους αγαπητούς μας συμπατριώτες στους Χαλκιδικιώτες. Θεσσαλονίκη, Κυριακή Μιχαήλ Θεμ. Καρτσιώτης πρόεδρος Δ.Σ.

Έκθεση Πεπραγμένων του έτους 2013 (Περιληπτική)

Έκθεση Πεπραγμένων του έτους 2013 (Περιληπτική) ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Έτος ιδρύσεως 1903 Μαντώς Μαυρογένους 23 Τ.Κ. 542 49 Τηλ. 2310/323-839. 2310/318-340 Φαξ 2310/326-108, κιν. 6946/470-157 Έκθεση Πεπραγμένων του έτους

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑ! ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΜΑΣ!!!!!! Αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση έκανε η χορωδία, που έχει μέλη από τα τρία ΚΑΠΗ της πόλης μας. Οι χορωδοί τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού!

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Για πρώτη φορά την κεντρική πλατεία του Ορχομενού δεν στολίζει για τις γιορτές ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ένα πραγματικά εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Τ ΟY ΕΤΟΥΣ 2011 ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ Στη Γεν. Συνέλευση της 15 ης Ιαν. 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Τ ΟY ΕΤΟΥΣ 2011 ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ Στη Γεν. Συνέλευση της 15 ης Ιαν. 2012 1 ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Έτος ιδρύσεως 1903 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Τ ΟY ΕΤΟΥΣ 2011 ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ Στη Γεν. Συνέλευση της 15 ης Ιαν. 2012

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Ελεγκτική επιτροπή Συνδέσμου Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα» Μέλη Συνδέσμου Βελανιδιωτών

ΠΡΟΣ: Ελεγκτική επιτροπή Συνδέσμου Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα» Μέλη Συνδέσμου Βελανιδιωτών ΠΡΟΣ: Ελεγκτική επιτροπή Συνδέσμου Βελανιδιωτών Μέλη Συνδέσμου Βελανιδιωτών Αρ. Πρωτ: 011 Πειραιάς : 25/03/2006 ΘΕΜΑ: Αναφορά Πεπραγμένων έτους Μάιος 2005- Μάρτιος 2006 ΣΧΕΤ: α. Σύνδεσμος Βελανιδιωτών

Διαβάστε περισσότερα

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς,

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας έκλεισε για τις καλοκαιρινές διακοπές!!! Από όλους τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου μας πολλές ευχές για Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! Θα τα ξαναπούμε την 1η Σεπτεμβρίου!!!!

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 30ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 30ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 30ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Είναι πραγματικά μεγάλη η τιμή, να σας καλωσορίσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας» Δράμα 29-10-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Νίκη της Δράμας» Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Οκτώβρη 2013 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου - σύμβολο για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του τόπου μας, που γιορτάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Ευαγγελία Σαρρή Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων Koυντουριώτου 98-100 3ος όροφος τηλ.επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

Πού είναι η κύρια κατοικία σας: Η ηλικία σας είναι: Το φύλο σας είναι: Ανήκετε στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου; Μεταξύ 20 και 30 ετών, [3], 8%

Πού είναι η κύρια κατοικία σας: Η ηλικία σας είναι: Το φύλο σας είναι: Ανήκετε στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου; Μεταξύ 20 και 30 ετών, [3], 8% Πού είναι η κύρια κατοικία σας: Η ηλικία σας είναι: Ελλάδα (εκτός από Αθήνα- Πειραιά- Προάστια), [3], 8% Εξωτερικό, [1], Άγιος Δημήτριος- Φλόκα, [15], 40% Πάνω από 60 ετών, [13], 35% Μεταξύ 20 και 30 ετών,

Διαβάστε περισσότερα

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 1 ο /2010 Τακτικής Συνεδρίασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στο Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δ. Δ. Ψαθοπύργου σήμερα την 23 η Ιανουαρίου 2010 ημέρα Σαββάτο και ώρα 18:30 συνήλθε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Μάθημα: Ελληνικά για ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική σχολείου που αφορά την παροχή ευκαιριών μάθησης

Πολιτική σχολείου που αφορά την παροχή ευκαιριών μάθησης Πολιτική σχολείου που αφορά την παροχή ευκαιριών μάθησης Δραστηριότητες Υπευθυνότητες Χρονοδιάγραμμα Μέσα / πηγές Αξιολόγηση 1. Αξιοποίηση εκδρομών όχι μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς αλλά κυρίως για εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος;

Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος; Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος; Πρώτα, πρώτα είμαι άνθρωπος. Γεννήθηκα από φτωχή οικογένεια. Υπέφερα πολύ. Από 10 χρονών εργαζόμουν

Διαβάστε περισσότερα

θέμα της Ορισμός καθηκόντων και αρμοδιοτήτων Προϊσταμένου Ταμείου στα πιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται ο Δήμος Πολυγύρου

θέμα της Ορισμός καθηκόντων και αρμοδιοτήτων Προϊσταμένου Ταμείου στα πιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται ο Δήμος Πολυγύρου Π ΡΑ Κ Τ Ι ΚΟ της 3/2016 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στον Πολύγυρο, σήμερα είκοσι τρεις (23) του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολυγύρου

Διαβάστε περισσότερα

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. 2013-2014 Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Βαδίζοντας μαζί για δημιουργία και επικοινωνία Γραφείο Εναλλακτικών Δράσεων Επανένταξης Νέος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία Εισαγωγή «Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα. Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.» Τόμας Κάρλαϊλ Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2016-2017 διοργανώνει δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έλεγα κάτι άλλο εκτός από την παραμονή θα έλεγα ψέματα. Επειδή υποβιβάζονται οχτώ ομάδες οπωσδήποτε η παραμονή είναι ο μόνος μας στόχος.

Εάν έλεγα κάτι άλλο εκτός από την παραμονή θα έλεγα ψέματα. Επειδή υποβιβάζονται οχτώ ομάδες οπωσδήποτε η παραμονή είναι ο μόνος μας στόχος. Ανοίγει αύριο η αυλαία του 4ου ομίλου της Football League 2 στην οποία συμμετέχουν η ΑΕΜ και ο Άρης Αιτωλικού. Το cityvoice.gr βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας του Μεσολογγίου η οποία προετοιμάζεται ενόψει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Σελίδα 1 από 8 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Πανηγύρι Αξιούπολης / Συναυλίες, χορευτικές

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Δελτίο Τύπου 19-10-2015 Ιβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 2310 903721 Email επικοινωνίας: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com Ιστοσελίδα: www.loutropoleis.com Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Βουλευτή, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι,

Κύριε Βουλευτή, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι, Κύριε Βουλευτή, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι, Όπως πολλοί Βρετανοί της γενιάς μου, μεγάλωσα σε μια οικογένεια και πήγα σε ένα σχολείο όπου η μνήμη και η απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εκπαιδευτικά προγράμματα Εκπαιδευτικά προγράμματα Η βελτίωση της επικοινωνίας και η προώθηση της δηµιουργικής συνεργασίας Η ενηµέρωση σχολικής ζωής Το σχολικό υλοποιήθηκαν προαιρετικά προγράµµατα: σε θέµατα της Η γνώση θεµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς Δρ. Γιαννάκη Ομήρου, Δρ. Θεοδώρου Κωνσταντίνα, Δρ. Κυριάκου Παναγιώτα και Δρ. Νίκη Χαρή που βρίσκονται ανά πάσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΑΑ ΣΣΕ/1975 ΓΙΑ ΕΤΟΣ 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΑΑ ΣΣΕ/1975 ΓΙΑ ΕΤΟΣ 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΑΑ ΣΣΕ/1975 ΓΙΑ ΕΤΟΣ 2016 1. Την 4 η Ιουνίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου, για το έτος 2016,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 40 Χρόνια Ιστορία Η Ένωση Αρκάδων Αγ. Δημητρίου ιδρύθηκε το 1975 με πρωταρχικό στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Αρκάδων που κατοικούσαν στον Άγιο Δημήτριο. Σιγά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ Η.Π.Α. Δρ ΖΩΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ Η.Π.Α. Δρ ΖΩΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ Η.Π.Α. Δρ ΖΩΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ ΤΙ ΔΕΝΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ 1.Δεν είναι θεραπευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 2 ο /2009 Τακτικής Συνεδρίασης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στο Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δ. Δ. Ψαθοπύργου σήμερα την 31 η Ιανουαρίου 2009 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο της 6/2012 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο της 6/2012 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο της 6/2012 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στον Πολύγυρο, σήμερα πέντε (5) του μηνός Απριλίου του έτους 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολυγύρου συνήλθε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas. ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.gr Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό Πχ. έτος ίδρυσης, ιδρυτές ιστορικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b.

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015 ΤΕΛΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ 44 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Αγαπητοί μου, Όλοι μας χαιρόμαστε απόψε ιδιαίτερα στα Θυρανοίξια του Ιερού αυτού Ναού. Βλέπουμε τον ιστορικό αυτό Ναό της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» Ομιλία του Επικεφαλή της Παράταξης «Αιγάλεω 21 ος Αιώνας», Παναγιώτη Μπιτούνη, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 6 Φεβρουαρίου 2005 Σας ευχαριστούμε που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 3 η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Βραβεύτηκε το ΠΠΚΑ για την επιλογή και παρουσίαση του θέματος

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 3 η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Βραβεύτηκε το ΠΠΚΑ για την επιλογή και παρουσίαση του θέματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 3 η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Βραβεύτηκε το ΠΠΚΑ για την επιλογή και παρουσίαση του θέματος Το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας συμμετείχε

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση ΦτΠ του 2013

Γενική Συνέλευση ΦτΠ του 2013 Τόπος : Οινοποιείο Μωραΐτη Νάουσα Χρόνος: 10.00-13.00 στις 24.08.2012 Παρόντες: 26 άτομα. Πρόεδρος Σ. Δαλαμάγκας Γενική Συνέλευση ΦτΠ του 2013 1. Εγκριση Ημερήσιας διάταξης 2. Διοικητικός απολογισμός και

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της πολύτιμης προσφοράς του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης στα Πολιτιστικά δρώμενα της Αρκαδίας, με το τριήμερο Σεμινάριο Παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλεια 2011. Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά»

Αριστοτέλεια 2011. Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλεια 2011 Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Περιεχόμενα Έναρξη χειμερινών εκδηλώσεων 3 Εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης γιορτής «Παραμυθοχώρα» 4 Παραμύθι χωρίς όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ Ενότητα 5 - Πάμε για επανάληψη Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ 1. Συμπληρώστε τα κενά με λέξεις από το πλαίσιο: βιβλιοθήκη, φιλοσοφία, εγκυκλοπαίδεια, παιδίατρος, φωτογραφία, αθλητισμό, Ελλάδα, σχολείο, φίλο, κινηματογράφο,

Διαβάστε περισσότερα

(/) Αρχική (/gr/) Ειδήσεις (/new s/) Επιχειρήσεις (/new s/companies/) Δάνεια 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους μέσω ΕΤΕπ

(/) Αρχική (/gr/) Ειδήσεις (/new s/) Επιχειρήσεις (/new s/companies/) Δάνεια 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους μέσω ΕΤΕπ Αρχική (/gr/) Ειδήσεις (/new s/) Επιχειρήσεις (/new s/companies/) Δάνεια 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους μέσω ΕΤΕπ 11/11/2013-06:10 μμ (/) Τέσσερις συμβάσεις για τη χρηματοδότηση με συνολικά 550 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αριθ. Πρωτ.:. ΠΡΟΣ : τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΤΑΥΘΑ ΘΕΜΑ: «Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

Χορός Αποφοίτησης ΣΤ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ.Ψ.

Χορός Αποφοίτησης ΣΤ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ.Ψ. 2017 Χορός Αποφοίτησης ΣΤ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ.Ψ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!! Ο Χορός Αποφοίτησης της ΣΤ Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΤΖ7ΛΡ-053 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 25 ο /4-10-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 1075/2012

ΑΔΑ: Β4ΤΖ7ΛΡ-053 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 25 ο /4-10-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 1075/2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 25 ο /4-10-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 1075/2012 ΘΕΜΑ: 2 ο Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων Π.Ε. Λάρισας. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2002 και ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολλαπλώς κρίσιμη, έχει σημασία να κάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η κα Μπότσαρη Χρυσάνθη υπάλληλος του Δήμου, για την τήρηση των πρακτικών. ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Σελίδα 1 από 5

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η κα Μπότσαρη Χρυσάνθη υπάλληλος του Δήμου, για την τήρηση των πρακτικών. ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Σελίδα 1 από 5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της 11 ης Τακτικής Συνεδρίασης της 25 ης Ιουνίου 2014 ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. 185/2014 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Λήψη απόφασης περί

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια»

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμος Νεάπολης-Συκεών, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Για την κατανόηση του θέματος καθώς το διαβάζουμε θα πρέπει γνωρίζουμε ή να έχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Π ΡΑ Κ Τ Ι Κ Ο της 11/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Π ΡΑ Κ Τ Ι Κ Ο της 11/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Π ΡΑ Κ Τ Ι Κ Ο της 11/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στον Πολύγυρο, σήμερα την εικοστή (20η) του μηνός Ιουλίου του έτους 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολυγύρου

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους»

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Δείτε εδώ τον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων, μεταγραμμένο σε «Κείμενο για όλους»*. Στη μορφή αυτή, ο κανονισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως αυτοδιοικητικοί και όχι κομίζοντας κανείς καμία άλλη ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών;

Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών; Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών; Η Ελένη, η Ναόκο και οι συμμαθητές τους κάνουν σήμερα το τελευταίο

Διαβάστε περισσότερα

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών 15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών Κατασκήνωση 15 ης Ομάδας Προσκόπων Αθηνών 7-16 Ιουλίου 2015 Λίμνη Ηραίου, Λουτράκι Αγαπητοί γονείς, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ομάδα έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2016» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ LUDWIGSHAFEN & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2016» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ LUDWIGSHAFEN & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΧΑΦΕΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ 1982 -------------------------------------------------------------- Epirotischer Verein Ludwigshafen e.v. Hohenzollernstraße 2 67063 Ludwigshafen ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις των 90 χρόνων Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με τιμή Ο Μητροπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί; www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 1. ΜΕΛΗ 2. ΤΑΜΕΙΟ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.Ε. 4. ΓΡΑΦΕΙΑ 5. ΕΦΟΡΕΙΟ 6. ΑΡΧΕΙΟ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 7. ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ 8. ΙΑΦΟΡΑ Όλα τα θέµατα σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 Αίθουσα τελετών ΑΠΘ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Στους εθελοντές αιμοδότες όλου του κόσμου Στους δικούς μας εθελοντές αιμοδότες για την ανεκτίμητη

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος 2014 2015 Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, τα φετινά Χριστούγεννα είναι από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών για την πατρίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Πώς σε λένε;

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Πώς σε λένε; ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Πώς σε λένε; A ΜΕΡΟΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Πώς σε λένε; Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος γνωρίζουν καινούργιους φίλους.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ Αρ. Πρωτ. 0ΧΧ / 2015 Αθήνα, 3 Μαρτίου 2015 ΠΡΟΣ : Όλα τα αεραθλητικά σωµατεία Επιτροπές Αεραθληµάτων ΘΕΜΑ : Πρόσκληση 84 ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Κύριοι, Το ιοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas Την Πέμπτη 26/3/15 η SAPT Hellas επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η Sapt είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία μαζεύει αδέσποτα σκυλιά και τα φροντίζει. H φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας, που οργάνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα.

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. 0 Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. Μια εργασία από τους μαθητές της Δ 2 Υπεύθυνη δασκάλα: Ελένη Μιχαήλ Σχολική χρονιά 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Πρακτικά ημερίδας έναρξης ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 20 Οκτωβρίου 2012 Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Ημερίδα έναρξης στο Βουργαρέλι στις 20 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η χαρά της αγάπης Καρδιά που φιλοξενεί όλους Ο Αβραάμ και η Σάρρα Μια μέρα, ο Αβραάμ καθόταν μπροστά στη σκηνή του κάτω από μια βελανιδιά. Ήταν μεσημέρι κι έκανε πολλή ζέστη. Τρεις άγνωστοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας,

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω στη σημερινή πρώτη εκλογική συνέλευση του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα