Ερευνητική εργασία Project Τάξη Β' 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Σχολικό έτος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ερευνητική εργασία Project Τάξη Β' 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Σχολικό έτος 2013-14"

Transcript

1 Ερευνητική εργασία Project Τάξη Β' 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Σχολικό έτος

2 Τι είναι τα θεματικά πάρκα; Τα ψυχαγωγικά θεματικά πάρκα είναι εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, οι οποίες οργανώνονται με άξονα ένα κεντρικό θέμα ή περισσότερα θέματα, από τα πεδία της ψυχαγωγίας, του θεάματος, της ιστορίας, της μυθολογίας, της παράδοσης ή της σύγχρονης μυθοπλασίας, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, των τεχνών, του πολιτισμού γενικότερα, των επιστημών, της τεχνολογίας, ή της οικολογίας. Ένα θεματικό πάρκο είναι ένας ολόκληρος κόσμος φαντασίας και ονείρου, σχεδιασμένος για να μεταφέρει τους επισκέπτες του σε μία άλλη διάσταση και ταυτόχρονα να τους διαπαιδαγωγήσει.

3 Διαφορά Θεματικών πάρκων και πάρκων ψυχαγωγίας Διαπιστώσαμε ότι τα θεματικά πάρκα είναι συγχρόνως και πάρκα ψυχαγωγίας αλλά δεν ισχύει και το αντίστροφο. Οπότε, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν δύο ξεχωριστές κατηγορίες.

4 Tα θεματικά πάρκα στην Ελλάδα Η δημιουργία θεματικών πάρκων δυστυχώς στην Ελλάδα είναι χαμηλή, παρά την φανερή ωφέλειά τους για τον τόπο που ιδρύονται και την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία τους στην χώρα μας, που ήδη τρέχει από το 2009 (ΦΕΚ 2086 Β/ ).

5 Παραδείγματα θεματικών πάρκων σε λειτουργία, ανά τον κόσμο Η Δημοκρατία των παιδιών (Αργεντινή) Η χώρα του Ντίσνευ (ΗΠΑ, Γαλλία κ.α.) Πάρκο της Ευρώπης(Γερμανία) Η Αυτοκρατορία των νάνων (Κίνα) Η χώρα των lego (Δανία κ.α.) Το χωριό του Ποπάυ (Μάλτα) Η κοιλάδα της προϊστορίας (Κούβα) Το πάρκο των παραμυθιών (Αυστραλία) Η εμπειρία του Αγίου τόπου (ΗΠΑ) Παράθυρο στον κόσμο (Κίνα) Πάρκο του Ντίκενς (Αγγλία) Πάρκο Αστερίξ (Γαλλία) Πάρκο Λαβύρινθου (Ελλάδα) Κρητικό θεματικό πάρκο (Ελλάδα)

6 La Republica de los Ninos (Argentina) Η Δημοκρατία των παιδιών (Αργεντινή) Το La Republica de los Ninos είναι ένα θεματικό πάρκο στο La Plata Partido, που κατασκεύασε το ίδρυμα Eva Perοn Foundation για να διδάξει στα νιάτα της Αργεντινής τις αξίες της δημοκρατίας. Παριστά μία ολόκληρη πόλη όπου τα παιδιά εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους και μαθαίνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες παίζοντας σε ένα πάρκο που μοιάζει πολύ στην αυθεντική Disneyland. Οι ιθύνοντες του πάρκου ισχυρίζονται ότι ο Walt Disney εμπνεύστηκε το δικό του πάρκο όταν το επισκέφτηκε το 1950!

7 La Republica de los Ninos (Argentina) Η Δημοκρατία των παιδιών (Αργεντινή) Εγκαινιάστηκε επίσημα στις 26 Νοεμβρίου 1951, από τον τότε Πρόεδρο Χουάν Ντομίνγκο Περόν. H σύζυγός του Εύα Περόν (Εβίτα) δεν μπόρεσε να παραστεί γιατί ήδη υπέφερε από καρκίνο και θα πέθαινε μερικούς μήνες αργότερα, μόλις 33 ετών.

8 DISNEYLAND ANAHEIM CALIFORNIA, USA H πρώτη Disneyland χτίστηκε σε σχέδια και επίβλεψη του ίδιου του Walt Disney. Στην ιστορική φωτογραφία, καλωσορίζει τους επισκέπτες, και όπως φαίνεται σε ένα από τα πρώτα εισιτήρια, εγκαινιάστηκε στις 17 Ιουλίου 1955.

9 DISNEYLAND ANAHEIM CALIFORNIA, USA Αποτελείται από οκτώ μέρη: Main Street USA, Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Tomorrowland, New Orlean s Square, Critter Country and Mickey s Toontown.

10 Άλλες DisneyLand Το 1971 άνοιξε η Disney στο Ορλάντο, το 1983 της Ιαπωνίας στο Τόκυο, το 1992 της Ευρώπης στο Παρίσι, το 1995 λειτούργησε η Εταιρία Κρουαζιερών - Disney Cruise Line με 4 δικά της καράβια και ένα ολόκληρο νησί(!) στις Μπαχάμες. Ονομάζεται Castaway Cay( Gorda Cay παλιότερα). Το 2005 άνοιξε Πάρκο στο Χονγκ Κόνγκ και το Δεκέμβριο 2015 πρόκειται να ανοίξει και στην Σανγκάη!

11 Disneyland Paris Ευρωπαϊκή Ντίσνευλαντ Από τις 12 Απριλίου 1992 λειτουργεί στο Παρίσι η Ευρωπαϊκή Ντίσνεϋλαντ. Εκτείνεται σε έκταση 5000 περίπου στρεμμάτων, στο προάστιο Marne-la-Vallee, στην περιοχή Chessy, 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού. Αποτελείται από δύο διακριτά πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park, καθώς και μια εμπορική περιοχή, το Disney Village.

12 Disneyland Paris Ευρωπαϊκή Ντίσνευλαντ Αποτελείται από 5 περιοχές. Στην περίμετρο του πάρκου κινείται τρένο που έχει στάση σε κάθε θεματική ενότητα...κατεβαίνεις και ανεβαίνεις όπου θες... MAIN STREET USA Η είσοδος με μαγαζιά, εστιατόρια και διάφορα happenings, FRONTIERLAND Η περιοχή των Πρωτοπόρων που ανακάλυψαν την Αμερική, ή πιο γραφική γεμάτη καομπόυδες και Ινδιάνους ADVENTURELAND Πειρατές, εξερευνητές και όσοι αναζητούν την περιπέτεια εδώ! FANTASYLAND Μια φορά και έναν καιρό Η φαντασία του Ντίσνευ παντού γύρω! Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, ο Πήτερ Παν και όλοι! DISCOVERYLAND Ταξιδέψτε πίσω στο μέλλον και στο διάστημα! Τα οράματα του Ιούλιου Βέρν και άλλων, και η επιστημονική φαντασία σας στέλνει στο άπειρο και ακόμα παραπέρα!

13 Disneyland Park

14 Πάρκο Walt Disney Studios Δίπλα ακριβώς στο Πάρκο Disneyland, ανακαλύψτε το μαγεμένο κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στο Πάρκο Walt Disney Studios, το οποίο άνοιξε στις 16/3/2002 και αποτελείται από 4 θεματικές ενότητες: Production Courtyard, Toon Studio, Backlot &Front.

15 Εισιτήρια και διαμονή Για τη διαμονή σας, θα βρείτε καταλύματα μέσα και γύρω από το πάρκο, που καλύπτουν κάθε ανάγκη και γούστο. Υπάρχουν 7 ξενοδοχεία μέσα στο πάρκο και 7 γύρω από αυτό. Για την είσοδό σας στην Disneyland Paris, έχετε επίσης πολλές επιλογές: Ημερήσιο εισιτήριο για ένα πάρκο, ημερήσιο εισιτήριο για 2 πάρκα, εισιτήριο 2 ημερών και για τα 2 πάρκα, ειδική προσφορά «Discovery Ticket», αλλά και άλλες προσφορές και πακέτα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ημερήσιο εισιτήριο και για τα 2 πάρκα, κοστίζει 74 ευρώ για τους ενήλικες και 66 ευρώ για τα παιδιά ηλικίας 3-11 ετών.

16 EUROPA PARK (GERMANY)- ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΓΕΡΜΑΝΙΑ) Το Rust ένα μικρό χωριουδάκι στα σύνορα νοτιοδυτικής Γερμανίας και Γαλλίας μέχρι πριν το 1975, δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο να αναδείξει. Σήμερα, όμως, είναι πασίγνωστο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, εκεί βρίσκεται το Europa Park, το δεύτερο μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο στην Ευρώπη μετά την Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι και το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο ως προς τη θεματολογία παγκοσμίως. Το εισιτήριο κοστίζει 34 ευρώ, ενώ για τα μικρά παιδία κάτω των 4 ετών είναι δωρεάν. Είναι χωρισμένο σε 15 θεματικές ενότητες που σχετίζονται κυρίως με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και προβάλλουν την αρχιτεκτονική, τα τρόφιμα και τη χλωρίδα μιας συγκεκριμένης ευρωπαϊκής περιφέρειας.

17 Dwarf Empire China Η Αυτοκρατορία των νάνων στην Κίνα Ένα θεματικό πάρκο σε σμίκρυνση, μια ολόκληρη αυτοκρατορία με εκατό περίπου νάνους που ζουν σε μικροσκοπικά σπίτια, έχουν βασιλιά, βασίλισσα, ακόμα και Βουλή και παρουσιάζουν παραδοσιακά χορευτικά, κάθε λογής ακροβατικά, θεατρικές παραστάσεις, και μπαλέτο. Το πάρκο βρίσκεται στη κορυφή ενός λόφου στη νότια Κίνα, κοντά στο Kunming, και άνοιξε το Σεπτέμβρη του Οι υποστηρικτές του λένε ότι δίνει εργασία σε ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να βρουν, αλλά έχει κατηγορηθεί από πολλούς ότι παρουσιάζει το νανισμό σαν μία αστεία κατάσταση. Η είσοδος κοστίζει 80 yuan/ $ 12

18 Legoland στη Δανία

19 Legoland στη Δανία και αλλού Η «Legoland» είναι ένα από τα ωραιότερα θεματικά πάρκα της Ευρώπης, καθώς ξεφεύγει λίγο από τα συνηθισμένα τρενάκια, τούνελ του τρόμου αλλά και τις ρόδες των «κλασικών» πάρκων ψυχαγωγίας που υπάρχουν ανά τον κόσμο! Στην ουσία πρόκειται για έναν ολόκληρο κόσμο σε μικρογραφία, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τα δημοφιλή τουβλάκια LEGO, με τα οποία όλοι παίζαμε ως παιδιά. Το πάρκο βρίσκεται στην πόλη Billund της Δανίας και περιλαμβάνει έναν τρόπον τινά παράδεισο των LEGO. Πολιτείες ολόκληρες, καταρράκτες, πειρατικά πλοία και πύργοι μέσα στο νερό, γέφυρες και κουκλίστικες συνοικίες αλλά και τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του κόσμου σε μια εντυπωσιακή μικρογραφία του πλανήτη, όλα φτιαγμένα από τα «διάσημα» τουβλάκια! Η «Legoland» ανοίγει τις πύλες της στο κοινό από τον Οκτώβριο έως το Μάρτιο και «υπόσχεται» να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μοναδικές στιγμές χαράς και διασκέδασης, σε έναν κόσμο όπου τα LEGO έχoυν τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Τιμή για ενήλικες (12+) είναι ευρώ ενώ για παιδιά(3-11) είναι ευρώ!!! Legoland υπάρχει στην Αγγλία, Γερμανία, Μαλαισία, ΗΠΑ(Καλιφόρνια και Φλόριντα) και πρόκειται να υπάρξει στο Ντουμπάϊ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

20 Sweethaven Village Το χωριό του Ποπάυ (Μάλτα) Εμπνευσμένο από τον ήρωα που έφτιαξε με το πενάκι του ο Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ το 1929, Ποπάυ. Η Paramount Pictures και η Walt Disney Productions χρησιμοποίησαν το χωριό στα γυρίσματα τους για την ταινία Popeye το 1980 (με πρωταγωνιστές τον Robin Williams ως Ποπάι και τη Shelley Duvall ως Ολιβ).

21 Sweethaven Village Το χωριό του Ποπάυ (Μάλτα) Δεκαεννιά ξύλινα σπιτάκια ναυτικών, τα οποία φτιάχτηκαν με ξύλα από την Ολλανδία και τον Καναδά -μιας και η Μάλτα δεν έχει δάση-, γραφικές βάρκες στο λιμάνι αλλά και φιγούρες όπως ο Ποπάυ, η Όλιβ, ο κακός Βρούτος o Κάστορ ή ο Χαμ Γκρέιβι είναι μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσει ο επισκέπτης. Και από δραστηριότητες, άλλο τίποτα. Από τραμπολίνα νερού, κουκλοθέατρα, μουσεία και σινεμά (με special προβολές της ταινίας του Ποπάυ φυσικά), μέχρι facepainting, open-air barbeques αλλά και βόλτες με τη βάρκα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μέσα στο πρόγραμμα (πληρώνοντας ένα ημερίσιο εισιτήριο). Φυσικά, στο "Popeye the Comic Museum" που άνοιξε τις πύλες του το 2012 θα βρεις πάνω από 100 αυθεντικά comics που χρονολογούνται από το 1936.

22 «Valle de la Prehistoria» ή η κοιλάδα της προϊστορίας (Κούβα)

23 «Valle de la Prehistoria» ή η κοιλάδα της προϊστορίας Στην μακρινή Κούβα, στα περίχωρα της πόλης Σαντιάγο, βρίσκεται ένα θεματικό Πάρκο που θα σας μεταφέρει εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην εποχή των δεινοσαύρων και των ανθρώπων των σπηλαίων! Βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκο Bocanao και λειτουργεί από το Είναι αφιερωμένο στην επιστήμη και στην παλαιοντολογία και χωρίζεται σε περιοχές, ανάλογα με τις γεωλογικές εποχές. Διαθέτει πλούσια βλάστηση, τεχνητούς καταρράκτες αλλά και 227 πέτρινα αγάλματα που αντιπροσωπεύουν 59 διαφορετικά είδη ζώων όπως δεινόσαυροι, μαμούθ, αιλουροειδή αλλά και ανθρώπους των σπηλαίων σε εικόνες της καθημερινότητας τους. Ένα εντυπωσιακό άγαλμα, 12 μέτρων ψηλό, σας υποδέχεται στην είσοδο του πάρκου. Στα χέρια του κρατάει ένα τεράστιο πέτρινο τσεκούρι, ενώ μια πινακίδα προειδοποιεί τους επισκέπτες: «Μην διστάσετε! Προχωρήστε! Τολμήστε να δείτε το Jurassic Park όπως ακριβώς το ονειρεύτηκε ο Σπίλμπεργκ».

24 Fairy Park Το Πάρκο των Παραμυθιών ANAKIE, VICTORIA, AUSTRALIA Μπείτε στον κόσμο όλων των αγαπημένων μας χαρακτήρων από τα παραμύθια, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Πινόκιο, τη Χιονάτη κ.α. Πάνω από 22 σκηνές σε όμορφα κτίρια, κάστρα, σπιτάκια, σπηλιές και κήπους που θα ζωντανέψουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Άνοιξε το 1959 και βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας δυτικά της Μελβούρνης. Δωρεάν για παιδιά μέχρι 3, $8 από 3 έως 13 και $16 για πάνω από 14 ετών.

25 Holy land Experience (ORLANDO, USA) Η εμπειρία του Αγίου Τόπου Χριστιανικό θεματικό πάρκο στο Ορλάντο της Φλόριντα, ΗΠΑ που άνοιξε το Φεβρουάριο του Αναπαριστά την πόλη της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ του 1ου αιώνα. Τα εισιτήρια κοστίζουν $35 για ενήλικες, $20 από έξι έως 12 ετών και $7 για κάτω των έξι ετών.

26 WINDOW OF THE WORLD-Παράθυρο στον κόσμο (Κίνα) Στο Shenzen, στη νότια Κίνα, μπορείτε δείτε 130 διάσημα μέρη του κόσμου σε μικρογραφία, σε μία μέρα αν περπατάτε γρήγορα. Από τον πύργο του Λονδίνου και τις Βερσαλλίες μέχρι τις Πυραμίδες και την Όπερα του Σίδνευ. Αν δεν μπορείτε να δείτε από κοντά τα αυθεντικά, είναι ένας φθηνότερος και γρηγορότερος τρόπος.

27 WINDOW OF THE WORLD-Παράθυρο στον κόσμο (Κίνα)

28 Ο κόσμος του Ντίκενς - ΑΓΓΛΙΑ Δημιουργήθηκε στα παλιά ναυπηγεία στο Τσάταμ, Κεντ,(μία ώρα από το Λονδίνο) όπου εργαζόταν ως υπάλληλος ο πατέρας του μεγάλου βικτοριανού συγγραφέα και άνοιξε στις 25 Μαΐου Ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Βικτωριανή εποχή, αυτήν που περιέγραψε στα διάσημα μυθιστορήματά του ο συγγραφέας. Χαρακτηρίζεται από έναν αέρα αυθεντικότητας -σκοτεινές, βρώμικες και σκονισμένες περιοχές του Λονδίνου, όπου κυκλοφορούν αλήτες, φονιάδες και φαντάσματα. Το εισιτήριο κοστίζει 13 (16 ετών και άνω), 8 (5 έως 15 ετών). Δωρεάν για παιδιά κάτω των 5 ετών.

29 Park Asterix Πάρκα Αστερίξ - Γαλλία

30 Park Asterix Πάρκα Αστερίξ - Γαλλία Βρίσκεται 35 χμ βόρεια του Παρισιού και άνοιξε το Ο Αστερίξ, ο Οβελίξ, ο Πανοραμίξ και η υπόλοιπη παρέα τους σας υποδέχονται σε ένα μαγικό πάρκο που σε ταξιδεύει στα χρόνια της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στο χωριό των Γαλάτων. Ευχάριστες βόλτες αλλά και επικίνδυνες διαδρομές με μικρά και μεγάλα τρενάκια, τρενάκια που περνάνε μέσα από τρεχούμενα νερά, παιχνίδια ελεύθερης πτώσης και καρουσέλ. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε αναπαραστάσεις ιστοριών μέσα από το κόμικς να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σας, να παίξετε με τους ήρωες και να παρακολουθήσετε ταινίες εικονικής πραγματικότητας που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι ανήκετε σε άλλη εποχή. Τέλος, μέσα σε αυτό το κλίμα μπερδεύεται ευχάριστα και μία γεύση από Αρχαία Ελλάδα, (κάτι που συμβαίνει και στο κόμικς). Χωρίζεται σε έξι τμήματα: Egypt, Welcome to Gaul, Ancient Greece, The Roman Empire, The Vikings, Travel through time Εισιτήριο (12 ετών και άνω): 44, παιδιά (3 έως 11 ετών): 33

31 LABYRINTH PARK-Πάρκο Λαβύρινθου (Κρήτη, Ελλάδα) Το θεματικό πάρκο Λαβύρινθος είναι ένας οικογενειακός προορισμός με πολλές διαδραστικές δραστηριότητες και αξιοθέατα. Είναι πάνω από την πόλη της Χερσονήσου. Εκτός από το Λαβύρινθο, υπάρχουν προβολές βίντεο για το Μινωικό Πολιτισμό, μίνι-γκολφ, διαδρομή με γουρούνες και τζιπ (ηλεκτροκίνητα - παιδικά), οικολογικό πάρκο με Κρητικά βότανα, τοπικά φρούτα και λαχανικά και πολλά φυτά. Τα μικρά παιδιά μπορούν επίσης να απολαύσουν τον πέτρινο Κρητικό Λαβύρινθο. Είσοδος: 8 για μεγάλους, 5 για παιδιά από 3 ετών, έως 3 ετών δωρεάν.

32 CRETAN THEMATIC PARK (Meeting the Minoans) Κρητικό Θεματικό πάρκο (Γνωρίζοντας τους Μινωίτες) Στο πάρκο που βρίσκεται στις Κάτω Αρχάνες, κοντά στο Ηράκλειο, οι επισκέπτες γνωρίζουν τον Μινωικό πολιτισμό, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και με δύο χοροθεατρικά δρώμενα, ενώ θα γεύονται μινωικές γεύσεις από προϊόντα της Κρήτης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Καλωσόρισμα Χοροθεατρική Παράσταση "Μινωική Γιορτή του Τρύγου" 3D Ταινία "Κνωσός - Ένα ταξίδι στο χρόνο" Μινωικό Γεύμα και Παράλληλη Προβολή της Ταινίας «Πανόραμα Μινωικών Γεύσεων» Χορόδραμα «Μινώταυρος και Θησέας» Είσοδος για ενήλικες: 30 Παιδιά 3-12 ετών: 15 Παιδιά έως 2 ετών: δωρεάν

33 CRETAN THEMATIC PARK (Meeting the Minoans) Κρητικό Θεματικό πάρκο (Γνωρίζοντας τους Μινωίτες)

34 Πάρκο Shrek To Λονδίνο ετοιμάζει θεματικό πάρκο για τον Shrek. Θα ολοκληρωθεί το 2015 και θα βρίσκεται στη Νότια Όχθη της πόλης. Ο πράσινος δράκος που γνώρισε τεράστια κινηματογραφική επιτυχία, θα αποκτήσει το δικό του πάρκο στην Βρετανία αλλά και σε ακόμα πέντε πόλεις ανά τον κόσμο.

35 Πάρκο Ηρακλή Εγκρίθηκε η μελέτη δημιουργίας θεματικού πάρκου στους Μύλους Αργολίδας από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το αρχαιολογικό πάρκο θα έχει θέμα τον ημίθεο Ηρακλή και τους άθλους του και θα κατασκευαστεί δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας στην Αργολίδα.

36 Napoleonland Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2014, στην πόλη Μοντερό, νότια του Παρισιού και θα περιέχει ανασυγκροτημένες τις περίφημες μάχες του Τραφάλγκαρ, του Αούστερλιτζ, του Βατερλό, ευφάνταστες αποβάθρες «εποχής» για σκι και βέβαια τον αποκεφαλισμό του Λουδοβίκου XVI στην γκιλοτίνα!

37 Πάρκο Τιτανικός (Κίνα) Ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, καθώς και η προσομοίωση της σύγκρουσής του με το παγόβουνο, θα γίνουν το επίκεντρο ενός θεματικού πάρκου στην Κίνα.

38 Πάρκο Τιτανικός (Κίνα) Μια κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα πλήρους κλίμακας αντίγραφο του Τιτανικού, με μια προσομοίωση σύγκρουσης με παγόβουνο, σε ένα θεματικό πάρκο στο Daying County, επαρχία Σιτσουάν της Κίνας. Θα είναι ένα από τα βασικά αξιοθέατα στο Romandisea Seven Star International Cultural Tourism Resort το οποίο προγραμματίζεται να ανοίξει το Οι επισκέπτες θα αισθανθούν για λίγο ναυαγοί και θα μπορούν να ζήσουν την εμπειρία μιας σύγκρουσης με παγόβουνο, χάρη σε μια προσομοίωση υψηλής τεχνολογίας με ειδικό φως και ηχητικά εφέ. Ο Τιτανικός βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τις 15 Απριλίου 1912 όταν συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό νοτιοανατολικά της Νέας Γης. Εξαιτίας της σύγκρουσης πέθαναν άνθρωποι, ενώ 705 διασώθηκαν. Το ατύχημα θεωρείται μια από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες σε καιρό ειρήνης. Το ναυάγιο του πλοίου εκ τότε παραμένει στον πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος μέτρων. Στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας (εκεί όπου κατασκευάστηκε) άνοιξε στις 31 Μαρτίου 2013 ένα τεράστιο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του Τιτανικού.

39 Μας παίρνουν τον Αίσωπο οι Τούρκοι Φτιάχνουν Θεματικό Πάρκο με το όνομά του

40 Πάρκο Αίσωπος Οι μύθοι του Αισώπου «ζωντανεύουν» σε ένα αγνώστου αισθητικής θεματικό πάρκο που κατασκευάζεται αυτή την εποχή στην Κιουτάχεια της Τουρκίας. Πρόκειται για την αρχαία ελληνική πόλη Κοτύαιον ή Κοτυάειον, που θεωρείται από αρκετούς η ιδιαίτερη πατρίδα του κορυφαίου αρχαίου έλληνα παραμυθά, αν και για την καταγωγή του ερίζουν και άλλες πόλεις, γεωγραφικά εντός και εκτός της σημερινής Τουρκίας. Το πάρκο άρχισε να χτίζεται τον περασμένο Μάιο στο προάστιο Ακέντ της Κιουτάχειας. Ανάμεσα σε καλύβες, σπιτάκια σε σχήμα μανιταριού, κάστρα, ανεμόμυλους και τεράστιες φιγούρες ζώων τούρκοι επιχειρηματίες φιλοδοξούν να αναπαραστήσουν 13 από τους δημοφιλέστερους μύθους του Αισώπου με πρωταγωνιστές την αλεπού, το λιοντάρι, τον λαγό, τη χελώνα και το ελάφι. Το πάρκο θα ονομάζεται «Νησί των Μύθων του Αισώπου». Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οπτικοποιημένες εκδοχές του μύθου του λαγού και της χελώνας ή να ακούσουν την ιστορία του μυρμηγκιού και της ακρίδας.

41 Ομάδα εργασίας Αληγιάννης Νεκτάριος Αμπατζής Ιγνάτιος Αράπη Άντζελα Γιαννακουδάκης Κωνσταντίνος Δεληογλάνης Κωνσταντίνος Ζαχαρής Ελευθέριος Ιωαννίδης Ιωακείμ Καραθανάση Γεωργία Κατζουρίδη Αλεξάνδρα Σακαλής Γρηγόριος Τσολακίδης Περικλής Χασάπης Βασίλειος Χατζίου Πέτρος Χατζόγλου Αιμιλία-Ταξιαρχούλα Χαχαδάκης Κωνσταντίνος ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΒΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015. 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων

Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015. 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων Για μια εβδομάδα τα παιδιά θα μεταφερθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΣΑΦΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ TRAVEL & TOURS 24821777 DUBAI CITY TOUR ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ Έναρξη: 14:30 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 4 η συνεχή χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για παιδιά που φέτος οργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

16/8, 19/8, 23/8, 26/8, 30/8. Λάρνακα Βαρσοβία LO :50 06:25. Βαρσοβία Παρίσι LO :25 09:55. Παρίσι Βαρσοβία LO :40 21:55

16/8, 19/8, 23/8, 26/8, 30/8. Λάρνακα Βαρσοβία LO :50 06:25. Βαρσοβία Παρίσι LO :25 09:55. Παρίσι Βαρσοβία LO :40 21:55 ΠΑΡΙΣΙ DISNEYLAND ΠΑΡΚΟ ΑΣΤΕΡΙΞ Αναχωρήσεις: 5/7, 8/7, 12/7, 15/7, 19/7, 22/7, 26/7, 29/7 2/8, 5/8, 9/8, 12/8, 16/8, 19/8, 23/8, 26/8, 30/8 Με πτήσεις των Πολωνικών Αερογραμμών LOT Λάρνακα Βαρσοβία LO

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

Μάθημα: Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό Μάθημα: Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού Τσαρτας Πάρις Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΘΗΝΑ 2016-17 Ενότητα 6η: ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

NEWS Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Για παρατηρήσεις & βελτιώσεις επικοινωνήστε μαζί μας!

NEWS Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Για παρατηρήσεις & βελτιώσεις επικοινωνήστε μαζί μας! Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2 0 1 5 Από τους μαθητές της Β τάξης του 11 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ NEWS ΣΧΟΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Για παρατηρήσεις & βελτιώσεις επικοινωνήστε μαζί μας! Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2 0 1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Χ Τ Υ Π Ο Ι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Χ Τ Υ Π Ο Ι ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Χ Τ Υ Π Ο Ι Σ Τ Ο Ρ Υ Θ Μ Ο Σ Α Σ Καταρράκτες Iguazu Buenos Aires Πάρκο Temaiken Tango TRAVEL & TOURS Δ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ Μ Ε Π Ε Ρ Ι Π Ε Τ Ε Ι Α ΔΑΣΟΣ ΙΓΚΟΥΑΖΟΥ Συνάντηση: Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Καπελιάρη Ιωάννα Καραγιάννη Λίδα Βασιλείου Αθηνά

Καπελιάρη Ιωάννα Καραγιάννη Λίδα Βασιλείου Αθηνά ΣΚΩΤΙΑ ΟΥΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ Καπελιάρη Ιωάννα Καραγιάννη Λίδα Βασιλείου Αθηνά Ι σ τ ο ρ ί α ημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας στην Αγγλία υπάρχουν για παραπάνω από 500.000 χρόνια πριν. 4 ο αι. μ.χ 450 μ.χ. Επιθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο Φρανκφούρτη-Κρουαζιέρα Ρήνου- Άμστερνταμ-Βόλενταμ-Χάγη-Ντέλφ- Ρότερνταμ-Βρυξέλλες-Μπρούζ- Λουξεμβούργο-Στρασβούργο-Χαιδελβέργη Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3-1/4/016

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3-1/4/016 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3-1/4/016 ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1 η ηµέρα. Συγκέντρωση στο Λύκειο σας για την µεταφορά στο λιµάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Κοκκίνη Σαββίνα Κούρου Ελένη Μακαντάση Βαρβάρα Ντούλα Διονυσία Παστρικού Σταματία

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Κοκκίνη Σαββίνα Κούρου Ελένη Μακαντάση Βαρβάρα Ντούλα Διονυσία Παστρικού Σταματία ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τετραμήνου, παρακολουθήσαμε το πρότζεκτ με τίτλο «Τα ταξίδια του χτες και του σήμερα». Υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα. Σαπουλίδου. Οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων»

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» 25 Μαΐου 2015 «Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» Πολιτισμός / Εκθέσεις / Πολιτισμός Στους εορτασμούς της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015»,συμμετέχει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με την πραγματοποίηση περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

Τι ήταν η αρχαία Δίολκος; Τι είναι ο Ισθμός; Που, πότε και γιατί γεννήθηκε η ιδέα διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου και πότε τελικά εφαρμόστηκε; Ξετ

Τι ήταν η αρχαία Δίολκος; Τι είναι ο Ισθμός; Που, πότε και γιατί γεννήθηκε η ιδέα διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου και πότε τελικά εφαρμόστηκε; Ξετ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "6 Xιλιόμετρα" "Από την Αρχαία Δίολκο... στη Διώρυγα της Κορίνθου" Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Α.Π.: 163320-2/10/2017) Πολυθεματικό, Διαδραστικό

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΟΙΑ. Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα Σύμβουλος ΣΧ.Τ.

ΠΛΟΙΑ. Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα Σύμβουλος ΣΧ.Τ. ΠΛΟΙΑ Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα Σύμβουλος ΣΧ.Τ. ΠΛΟΙΑ Το πλοίο (αρχαία ελληνική: η ναυς) είναι μια ειδική κατασκευή (ναυπήγημα), σχεδιασμένη για να κινείται με ασφάλεια στο νερό, για μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων,

Διαβάστε περισσότερα

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ 4, 5 μέρες Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Εγκισέμ - Κολμάρ - Ρίκβιρ - λίμνη Τίτιζε - καταρράκτες Triberg - Φρανκφούρτη. Διαμονή στο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* Sup.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΕΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΕΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΕΤΟΣ 2018-2019 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Στο δικό μας αλλά και στο δικό σας χώρο Το Πολύτεχνο είναι και

Διαβάστε περισσότερα

TROFEO ADRIATICO. Trofeo Adriatico ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ: TROFEO ADRIATICO ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΡΙΜΙΝΙ 24-28 Μαρτίου 2016

TROFEO ADRIATICO. Trofeo Adriatico ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ: TROFEO ADRIATICO ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΡΙΜΙΝΙ 24-28 Μαρτίου 2016 TROFEO ADRIATICO ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΟΡΙΑ U19 U17 U16 U15 U14 U13 U11 U10 ΡΙΜΙΝΙ 24-28 Μαρτίου 2016 Trofeo Adriatico Διοργάνωση: A.C. Tropical Coriano - Eurosportring Περιοχή: Ρίμινι ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Διαβάστε περισσότερα

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria Η Στάρα Ζαγόρα είναι είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο της χώρας. Είναι γνωστή ως πόλη των ίσιων δρόμων, των φλαμουριών

Διαβάστε περισσότερα

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Παραμυθοσάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-4 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS 09 Νοεμβρίου 2009 01 Απριλίου 2010 DISNEYLAND 4 3 2 1 4 3 2 1 4 3 2 1 CHD ΠΑΚΕΤΟ 2N/3Μ 350 419 558 973 392 475 641 1140 491 607 840 1538 117 ΠΑΚΕΤΟ 3N/4Μ 464 562 760 1353

Διαβάστε περισσότερα

Bali Singapore. Sol House 4* Ramada Hotel 4*

Bali Singapore. Sol House 4*   Ramada Hotel 4* Σίνα 14 και Ακαδημίας, 106 72 Αθήνα, τηλ.: (+30) 210 3642707 fax: (+30) 210 3648252 Αγ. Σοφίας 10, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ.: (+30) 2310 230555 fax: (+30) 2310 230556 Ε-mail: info@cosmorama.gr Website: www.cosmorama-travel.gr

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η Γαλλία είναι μία μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στα 66,6 εκατομμύρια και το νόμισμα της είναι το ευρό.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2015. Πόσο καλά ξέρω τα βιβλία της Βιβλιοθήκης; (6 Εθελοντές, 29 αναγνώστες)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2015. Πόσο καλά ξέρω τα βιβλία της Βιβλιοθήκης; (6 Εθελοντές, 29 αναγνώστες) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2015 Πόσο καλά ξέρω τα βιβλία της Βιβλιοθήκης; (6 Εθελοντές, 29 αναγνώστες) του βιβλίου του και να το προτείνει ή όχι στα υπόλοιπα παιδιά. Τη Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

Βουνό Φούτζι. Καναζάουα. Νάρα. Κιότο. Πάρκο Ueno, Τόκιο

Βουνό Φούτζι. Καναζάουα. Νάρα. Κιότο. Πάρκο Ueno, Τόκιο Όταν φτάνει η Άνοιξη, η Ιαπωνία αλλάζει κεφάλαιο και αφιερώνει μερικές μέρες στην εκδήλωση της λατρείας της στα άνθη, με την τελετή Hanami (σ.σ. hana σημαίνει «λουλούδι» στα ιαπωνικά). Η τελετή χαρακτηρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο ρομαντισμός, που καταλαμβάνει τον επισκέπτη, μόλις φθάσει στο

Διαβάστε περισσότερα

Εφέ στον κινηματογράφο

Εφέ στον κινηματογράφο Εφέ στον κινηματογράφο Ιστορία Τα πρώτα ειδικά εφέ χρησιμοποιηθήκαν στην αρχαία Ελλάδα και πιο ιδιαιτέρα στις τραγωδίες του Ευριπίδη και του Σοφοκλή. Επρόκειτο για κάποια μηχανήματα όπως το αιώρημα και

Διαβάστε περισσότερα

Bali Ubud Singapore. Legian Beach Bali Ubud Bali Singapore. Plataran Ubud Resort & Spa 5*

Bali Ubud Singapore. Legian Beach Bali Ubud Bali Singapore. Plataran Ubud Resort & Spa 5* Σίνα 14 και Ακαδημίας, 106 72 Αθήνα, τηλ.: (+30) 210 3642707 fax: (+30) 210 3648252 Αγ. Σοφίας 10, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ.: (+30) 2310 230555 fax: (+30) 2310 230556 Ε-mail: info@cosmorama.gr Website: www.cosmorama-travel.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS SELECTED HOTELS

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS SELECTED HOTELS ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS 13 Νοεμβρίου 2014-31 Μαρτίου 2015 SELECTED HOTELS 4 3 2 1 ΠΑΚΕΤΟ 1N/2Μ 190 204 232 317 197 213 247 346 206 225 264 381 126 ΠΑΚΕΤΟ 2N/3Μ 263 291 348 518 278 311 377 576 295

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιστορίες που μας αποκοιμίζουν είναι αυτές που μας κρατούν πιο ξύπνιους... MARTHE ROBERT

Οι ιστορίες που μας αποκοιμίζουν είναι αυτές που μας κρατούν πιο ξύπνιους... MARTHE ROBERT Οι ιστορίες που μας αποκοιμίζουν είναι αυτές που μας κρατούν πιο ξύπνιους... MARTHE ROBERT 4o ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: η δύναμη των παραμυθιών... μήπως τα παραμύθια έχουν κάτι

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος 1. Πού πρέπει να πάς; a. Αν θέλεις να αγοράσεις φρούτα; b. Αν θέλεις να στείλεις ένα γράμμα; c. Αν θέλεις να αγοράσεις μια εφημερίδα; d. Αν θέλεις να αγοράσεις ψωμί; e. Αν πρέπει να αγοράσεις φάρμακα;

Διαβάστε περισσότερα

IBER CUP. Iber Cup ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ: IBER CUP ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

IBER CUP. Iber Cup ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ: IBER CUP ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ IBER CUP ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΟΡΙΑ U17 U16 U15 U14 U13 U11 U10 U9 ΕΣΤΟΡΙΛ - ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ 29 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2015 ΚΟΡΙΤΣΙΑ G17 G15 Iber Cup Διοργάνωση: Easy Choice Περιοχή: Εστορίλ - Λισσαβόνα

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS SEPTEMBER Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus

Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS SEPTEMBER Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS 15-30 SEPTEMBER 2018 Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus Η ιδέα 1 Η Ερµούπολη (πόλη του Ερµή, προστάτη του εµπορίου) γνωρίζει αξιοσηµείωτη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 & 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 14

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 & 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 14 ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS 08 Νοεμβρίου 2013-02 Απριλίου 2014 ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 & 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 & 04 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Διαβάστε περισσότερα

Με τις νηπιαγωγούς Μαριάννα Μουστάκα και Αθηνά Μητράκου Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή.

Με τις νηπιαγωγούς Μαριάννα Μουστάκα και Αθηνά Μητράκου Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. 1 Δευτέρα 22 Ιουνίου, 11:00-12:30, το πρωί είναι μια μηχανή του χρόνου-οι πειρατές Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε πάνω σ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών. Ετοιμαζόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθητική εργασία 1.α. Εξερευνώ την Ευρώπη ανακρίνοντας τους χάρτες

Βοηθητική εργασία 1.α. Εξερευνώ την Ευρώπη ανακρίνοντας τους χάρτες στον κόσμο Βοηθητική εργασία 1.α. Εξερευνώ την Ευρώπη ανακρίνοντας τους χάρτες Η Ευρώπη: είναι η πέμπτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, όμορφη, με μακραίωνη ιστορία και έχει δώσει στον κόσμο πολλούς

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ με απ ευθείας πτήσεις Emirates!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ με απ ευθείας πτήσεις Emirates! ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ με απ ευθείας πτήσεις Emirates! (Δυνατότητα επέκτασης, ή συνδυασμού με άλλους προορισμούς) Οι τιμές είναι υπολογισμένες με έκπτωση έγκαιρης εγγραφής 200 ανά άτομο Αναχώρηση Ξενοδοχείο Ημέρες

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη. Άμπρα. κατάμπρα. Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια. Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη. Άμπρα. κατάμπρα. Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια. Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη Άμπρα Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια κατάμπρα Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα... 7 Ας παίξουμε με τις λέξεις Το αρχικό

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος εργασίας: Γνωρίζω μερικές χώρες της Ευρώπης ταξιδεύοντας! Ταξιδιωτικός Οδηγός της Ευρώπης

Τίτλος εργασίας: Γνωρίζω μερικές χώρες της Ευρώπης ταξιδεύοντας! Ταξιδιωτικός Οδηγός της Ευρώπης Τίτλος εργασίας: Γνωρίζω μερικές χώρες της Ευρώπης ταξιδεύοντας! Ταξιδιωτικός Οδηγός της Ευρώπης Ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού : Ροζολή Μαρία Ονοματεπώνυμο επιμορφωτή : Χρύσα Σαββάκη Σχολείο ιεξαγωγής Προγράµµατος:

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΟ Ι ΙΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ

ΜΕ ΤΟ Ι ΙΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28/3-2/4/015 ΜΕ ΤΟ Ι ΙΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1 η ηµέρα. Συγκέντρωση στο Λύκειο

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας Το πιο τρελό ταξίδι! Γιατί όλοι οι μεγάλοι στο ξεκίνημα υπήρξαν παιδιά (λίγοι όμως το θυμούνται) Χρόνια πολλά! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας [Δεκέμβριος 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ : Early Booker 2 Nights / 2 Days free. Αφίξεις από 01 Απριλίου 2015 εως και 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ : Early Booker 2 Nights / 2 Days free. Αφίξεις από 01 Απριλίου 2015 εως και 31 Οκτωβρίου 2015 ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ : Early Booker 2 Nights / 2 Days free Αφίξεις από 01 Απριλίου 2015 εως και 31 Οκτωβρίου 2015 Αφίξεις από 01 Νοεμβρίου 2015 εώς και 18 Δεκεμβρίου 2015 & Αφίξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα-Δελφοί-Ιτέα-Γραβιά- Γοργοπόταμος-Στυλίδα-Βόλος- Πήλιο-Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα- Αθήνα Αναχωρήσεις: 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 Με απευθείας πτήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

1. Salar de Uyuni, Βολιβία

1. Salar de Uyuni, Βολιβία 1. Salar de Uyuni, Βολιβία Το Salar de Uyuni βρίσκεται στις Άνδεις της Βολιβίας και αποτελούσε τη μεγαλύτερη λίμνη από αλάτι στον κόσμο. Η λίμνη έχει ξεραθεί εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να έχει

Διαβάστε περισσότερα

2019 ΜΑΡΤΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

2019 ΜΑΡΤΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Σίνα 14 και Ακαδημίας, 106 72 Αθήνα, τηλ.: (+30) 210 3642707 fax: (+30) 210 3648252 Αγ. Σοφίας 10, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ.: (+30) 2310 230555 fax: (+30) 2310 230556 Ε-mail: info@cosmorama.gr Website: www.cosmorama-travel.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ Θεσσαλονίκη-Τέμπη-Καλαμπάκα- Τρίκαλα-Πύλη-Ελάτη-Περτούλι- Μετέωρα-Μέτσοβο-Γρεβενά- Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Πτολεμαίδα-Κοζάνη-Φλώρινα- Εδεσσα-Νάουσα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7,

Διαβάστε περισσότερα

Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου»

Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου» ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σχολείο : 14 ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Τίτλος/Θέμα Προγράμματος Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου» Τάξεις ή Τμήματα συμμετοχής:

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών για παιδιά! 0ΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών για παιδιά! 0ΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών για παιδιά! 0ΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Από τον Οκτώβριο ξεκινά μια πληθώρα εργαστηρίων στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δημιουργικά.

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

SIRENE CUP II. Sirene Cup II ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ/ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ: SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

SIRENE CUP II. Sirene Cup II ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ/ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ: SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ M-O M35 M-O/7 M35/7 MIDDELKERKE - ΟΣΤΑΝΔΗ 27-30 Μαΐου 2016 Sirene Cup II Διοργάνωση: K.V. Oostende - Eurosportring Περιοχή: Οστάνδη ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματογράφος - Θέατρο

Κινηματογράφος - Θέατρο Η Πάτρα ως πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας διαθέτει μεγάλο αριθμό θεατρικών σκηνών και κινηματογραφικών αιθουσών, εκ των οποίων κάποιες αριθμούν πολλά χρόνια ιστορίας και πολιτιστικής προσφοράς στους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΜΕΡΟΣ Α : Στοιχεία για τους επισκέπτες της Ελλάδας 1. Αριθμός ημερών παραμονής στην Ελλάδα... 7 2. Αριθμός επισκέψεων στην Ελλάδα για διακοπές...

Διαβάστε περισσότερα

Στολίζουμε τη βιβλιοθήκη με τις ευχές σας. Φέρτε μία χριστουγεννιάτικη μπάλα και γράψτε την χριστουγεννιάτικη ευχή σας!

Στολίζουμε τη βιβλιοθήκη με τις ευχές σας. Φέρτε μία χριστουγεννιάτικη μπάλα και γράψτε την χριστουγεννιάτικη ευχή σας! ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τον Δεκέμβριο! Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με προεγγραφή. Μπορείτε να γραφτείτε με τη φυσική σας παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια.

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια. Το ξενοδοχείο Kambos Village είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα Κρήτης, στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ της πόλης των Χανίων και του θέρετρου του Πλατανιά. Χτισμένο σε προνομιακή

Διαβάστε περισσότερα

Skondranig: Notes from life

Skondranig: Notes from life 2 Περισσότερα Επόμενο ιστολόγιο» kkotsanas@gmail.com Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. Δρ Μαρία Μαρκάκη, Ερευνήτρια ΙΤΕΠ

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. Δρ Μαρία Μαρκάκη, Ερευνήτρια ΙΤΕΠ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ Δρ Μαρία Μαρκάκη, Ερευνήτρια ΙΤΕΠ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Προορισμός: 3-5 Πηγάδια Το χιονοδρομικό κέντρο των τεσσάρων εποχών Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1430-2005

Διαβάστε περισσότερα

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη. είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη (5 Εθελοντές, 31 αναγνώστες)

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη. είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη (5 Εθελοντές, 31 αναγνώστες) Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη. είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη (5 Εθελοντές, 31 αναγνώστες) έργων του. Την Τετάρτη 24 Ιουνίου ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δομοκού μετατρέπετε σε ατελιέ του ζωγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Είναι αυτή η πρώτη πόλη της υτικής Ευρώπης;

Είναι αυτή η πρώτη πόλη της υτικής Ευρώπης; Είναι αυτή η πρώτη πόλη της υτικής Ευρώπης; Μέρος της οχύρωσης Οι αρχαιολογικές ανασκαφές που διενεργούνται στην περιοχή της La Bastida (Totana, Murcia στην Ισπανία) έχουν αποκαλύψει ένα επιβλητικό οχυρωματικό

Διαβάστε περισσότερα

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >>

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >> 1 Ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2014 : > ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ Από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτισμένη πάνω

Διαβάστε περισσότερα

«Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9)

«Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9) «Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9) Επειδή η επιστροφή το Σεπτέμβριο από το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι πέφτει κάπως «βαριά» εμείς θα προσπαθήσουμε να παρατείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός τουρισμός: η βασική προοπτική του τουρισμού μας (και ευκαιρία για σοβαρές επενδύσ

Πολιτιστικός τουρισμός: η βασική προοπτική του τουρισμού μας (και ευκαιρία για σοβαρές επενδύσ 1. Η «ζωντανή» προσέγγιση του πολιτισμού Τα τελευταία χρόνια υπάρχει διεθνώς ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό. Η αύξηση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ alco THE PULSE OF SOCIETY ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΧΡΟΝΟΣ: ALCO Ε.Ο.Τ. ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ) 1.500

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 27/09/2006 Επίσκεψη των γονέων των παιδιών του νηπιαγωγείου στο σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα Δελφοί-Παρνασσός-Γραβιά- Αγόριανη-Θερμοπύλες-Βόλος-Πήλιο- Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα-Αθήνα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

4ήμερη πεζοπορική. 28 Απριλίου 1 Μαΐου Στενά Νέστου καταρράκτης Λειβαδίτη περιαστικά ιστορικά μονοπάτια της Ξάνθης Πόρτο Λάγος λίμνη Βιστωνίδα

4ήμερη πεζοπορική. 28 Απριλίου 1 Μαΐου Στενά Νέστου καταρράκτης Λειβαδίτη περιαστικά ιστορικά μονοπάτια της Ξάνθης Πόρτο Λάγος λίμνη Βιστωνίδα Θρακικά Τέμπη 4ήμερη πεζοπορική 28 Απριλίου 1 Μαΐου 2018 Στενά Νέστου καταρράκτης Λειβαδίτη περιαστικά ιστορικά μονοπάτια της Ξάνθης Πόρτο Λάγος λίμνη Βιστωνίδα Πρωτομαγιά 2018 και η παρέα του ΦΟΝΙ αποφάσισε

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β': Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ( π.Χ.) 3. Ο ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. - Η Κρήτη κατοικήθηκε για πρώτη φορά τη... εποχή.

Ι. ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β': Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ( π.Χ.) 3. Ο ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. - Η Κρήτη κατοικήθηκε για πρώτη φορά τη... εποχή. Ι. ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β': Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ (3000-1100π.Χ.) 3. Ο ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Η Κρήτη κατοικήθηκε για πρώτη φορά τη... εποχή. - Ο σημαντικότερος οικισμός ήταν η... - Κατά τη 2 η και 3 η χιλιετία

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 14122 Ηράκλειο Αττικής. Τηλ. 2102816222, 2102810630. Fax 2102830780 Internet

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ" «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες Ηράκλειο : Ζωγράφου 12 τηλ. 2810 280040-fax 2810281506 Αθήνα : Σαχτούρη 103 Πειραιάς τηλ. 210 3319761 e-mail : roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν,

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2017 Οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις, Σάββατα και Κυριακές, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και

Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και να καταγράψει τη διαμετακόμιση της Αφροδίτης κατά μήκος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ : Early Booker 20% Για αφίξεις από 03 Απριλίου 2014 εως και 24 Αυγούστου 2014 &

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ : Early Booker 20% Για αφίξεις από 03 Απριλίου 2014 εως και 24 Αυγούστου 2014 & ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS 03 Απριλίου 2014-12 Νοεμβρίου 2014 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ : Early Booker 20% Για αφίξεις από 03 Απριλίου 2014 εως και 24 Αυγούστου 2014 & Από 29 Αυγούστου 2014 εως και 12 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 20:30 «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 21:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Για την σχολική χρονιά 2014-2015 πραγματοποιούνται τα κάτωθι προγράμματα : Α) ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γερμανικού και Μυλλέρου Μεταξουργείο Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ. Aναχωρήσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8. Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR. Λάρνακα Ηράκλειο OA :50 20:20

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ. Aναχωρήσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8. Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR. Λάρνακα Ηράκλειο OA :50 20:20 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ Aναχωρήσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8 Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR Λάρνακα Ηράκλειο OA 463 18:50 20:20 Ηράκλειο Λάρνακα OA 462 21:00 22:25 1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος tel: +30 212 254 0000 Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού καλωσορίζει

Διαβάστε περισσότερα

<< ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ >> 8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜH ΑΠΟ 27/12/16 ΕΩΣ 03/01/17 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΙΣΙ ΝΤΙΣΝΕΥΛΑΝΤ. 1η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 27/12/2016, ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

<< ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ >> 8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜH ΑΠΟ 27/12/16 ΕΩΣ 03/01/17 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΙΣΙ ΝΤΙΣΝΕΥΛΑΝΤ. 1η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 27/12/2016, ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΝΙΚΟΥ ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗ 1 / ΣΑΡΟΚΟ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581/ΚΙΝΗΤΟ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu E- MAIL : Kalami.Corfu@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης! Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2018-2019 στο Ενυδρείο Κρήτης! Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018 Ελάτε να κατασκευάσουμε τα δικά μας Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Βάλτε την Χριστουγεννιάτικη σας διάθεση, να φέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" Τετάρτη 3/4/2013 18:00-18:10 Χαιρετισμοί 18:10-18:20 26ο Δημ. Σχ. Θεσ/νίκης

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα για σχολεία: Εμψυχώτριες: Οι βιβλιοθηκονόμοι, Μαρία Μαραβελάκη & Λίτσα Μαστορακάκη και η Αγγέλου Μάλμου, εκπαιδευτικός συγγραφέας.

Προγράμματα για σχολεία: Εμψυχώτριες: Οι βιβλιοθηκονόμοι, Μαρία Μαραβελάκη & Λίτσα Μαστορακάκη και η Αγγέλου Μάλμου, εκπαιδευτικός συγγραφέας. ΠΑΙΔΙΚΗ- ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ Προγράμματα για σχολεία: Εμψυχώτριες: Οι βιβλιοθηκονόμοι, Μαρία Μαραβελάκη & Λίτσα Μαστορακάκη και η Αγγέλου Μάλμου, εκπαιδευτικός συγγραφέας. «Οι πειρατές στη

Διαβάστε περισσότερα

Project. Εργασία των : Μαρίας Τσάκα Άντζελας Πέτκο Γιώργου Κρητικού Αλέξανδρου Παππά

Project. Εργασία των : Μαρίας Τσάκα Άντζελας Πέτκο Γιώργου Κρητικού Αλέξανδρου Παππά Project Εργασία των : Μαρίας Τσάκα Άντζελας Πέτκο Γιώργου Κρητικού Αλέξανδρου Παππά Θέμα 300 : Η άνοδος της Διαφορές ανάμεσα στην ταινία και την ιστορία Η ταινία βασίζεται σε ομώνυμο κόμικ του Φρανκ Μίλλερ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΜΥΘΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με την Γ Τάξη του 64 ο Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Σχολικό έτος 2011-2012 Συντελεστές προγράμματος Οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση πενθήμερης εκδρομή της Γ τάξης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση πενθήμερης εκδρομή της Γ τάξης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση πενθήμερης εκδρομή της Γ τάξης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Μάρτιος 2012 Η Προσφορά ισχύει για ελάχιστη συμμετοχή 95 μαθητών και 5 συνοδών

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στην ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού Δέσποινα Ζερνιώτη CMG

Η συμβολή του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στην ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού Δέσποινα Ζερνιώτη CMG Η συμβολή του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στην ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού Δέσποινα Ζερνιώτη CMG Διευθύντρια Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας 1 Το Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ Η Έννοια του Κάδρου Στην φιλμογραφία και σε οποιοδήποτε είδος τηλεοπτικής παραγωγής, όπως και στην ζωγραφική, η έννοια του κάδρου είναι εξαιρετικά σημαντική.

Διαβάστε περισσότερα