ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ & & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑΞΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ & & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑΞΗΣ"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αθήνα, 29/ 8/ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Αριθ. Πρωτ. : ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Φ.Π. Ταχ.Δ/νση: Αχαρνών 2 Ταχ. Κωδ.: Αθήνα Πληροφ. : Πελαγία Αδαλή, Αικ Καρκούλια Τηλ. : , 4353 FAX : Ε-mail : ax2u113@minagric.gr 2.ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΠ ΘΕΜΑ: Λεπτομέρειες εφαρμογής για τον καθορισμό διαδικασιών και δικαιολογητικών, σχετικά με τον εφοδιασμό των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους με ορισμένα γεωργικά προϊόντα ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) του άρθρου 22 παράγραφος 3 του ν. 992/79 «Περί οργανώσεως των διοικητικών υπηρεσιών δια την εφαρμογήν της Συνθήκης Προσχωρήσεως της Ελλάδος εις τας

2 2 Ευρωπαϊκάς Κοινότητας και ρυθμίσεως συναφών θεσμικών και οργανωτικών θεμάτων» (Α 280). β) Του άρθρου 1 παράγραφος 1, 2, και 3 του ν. 1338/1983 «Εφαρμογή του Κοινοτικού Δικαίου (Α 34) όπως η παράγραφος 1 τροποποιήθηκε με τη διάταξη του άρθρου 6, παράγραφος 1 του ν. 1440/1984 (Α 70) Συμμετοχή της Ελλάδος στο κεφάλαιο, στα αποθεματικά και στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακος και Χάλυβος και του οργανισμού Εφοδιασμού ΕΥΡΑΤΟΜ και του Άρθρου 65 του ν. 1892/1990»(Α 101). γ) του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα που τέθηκε σε ισχύ με το άρθρο πρώτο του αριθ. 63/2005 Προεδρικού Διατάγματος Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (Α 98) δ) Των άρθρων 13 μέχρι και 29 του ν. 2637/1998 (A 200) «Σύσταση Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων», όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με το άρθρο 4 του ν. 2732/1999 (ΦΕΚ154 Α ), το άρθρο 24 του ν. 2945/2001 (ΦΕΚ 223 Α ) και το άρθρο 29 παρ. 1-8 του Ν. 314/03 (ΦΕΚ 135/Α /03). 2. τους Κανονισμούς (EK): α) 1663/1995 της Επιτροπής για τη θέσπιση λεπτομερειών εφαρμογής του Καν. (ΕΟΚ) 729/70 του Συμβουλίου, όσον αφορά τη διαδικασία για την εκκαθάριση των λογαριασμών του ΕΓΤΠΕ Τμήμα. Εγγυήσεων, όπως ισχύει κάθε φορά. β) 1291/2000 της Επιτροπής για τις κοινές λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος των πιστοποιητικών εισαγωγής, εξαγωγής και προκαθορισμού για τα γεωργικά προϊόντα. γ) 1405/2006 του Συμβουλίου σχετικά με τον καθορισμό ειδικών μέτρων για τη γεωργία στα μικρά νησιά του Αιγαίου και την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) 1782/2003. δ) 1914/2006 της Επιτροπής για τη θέσπιση λεπτομερειών εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) 1405/2006 του Συμβουλίου σχετικά με τον καθορισμό ειδικών μέτρων για τη γεωργία στα μικρά νησιά του Αιγαίου. ε) 1290/2005 του Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση της κοινής γεωργικής πολιτικής. στ) 885/2006 της Επιτροπής για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του Καν. 1290/2005 του Συμβουλίου. ζ) 883/2006 της Επιτροπής για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του Καν. 1290/2005 του Συμβουλίου. 3.Την αριθ. 22/ΧΙΙ/2006 Απόφαση της Επιτροπής για την έγκριση του προγράμματος υποστήριξης που υποβλήθηκε από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1405/2006 του Συμβουλίου.

3 3 4.Tις με αριθ / και 68412/ εισηγήσεις του OΠEKEΠE, Δ/νση ΔH.ΛI.ZΩ και νυν Δ/νση Μηχανισμών Αγοράς, περί «Λεπτομερειών εφαρμογής για τον καθορισμό διαδικασιών και δικαιολογητικών, σχετικά με τον εφοδιασμό των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους με ορισμένα γεωργικά προϊόντα», προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 5.Το γεγονός ότι: α) Από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης προκύπτει δαπάνη σε βάρος του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το αντίστοιχο Φ.Π.Α. και τη διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων που επιτάσσουν οι Κοινοτικοί Κανονισμοί (οδοιπορικά και εκτός έδρας αποζημιώσεις υπαλλήλων Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης με νησιά). β) η ως άνω δαπάνη που έχει γραφεί στον Κωδικό 5423 και θα καλυφθεί από τον ΚΑΕ 5423, Φ.29/110 ανέρχεται για το έτος 2007 στο ύψος του ποσού των Ευρώ, που αναλύεται ως εξής: Ευρώ για συμπληρωματική ελληνική χρηματοδότηση ς εφοδιασμού των μικρών νησιών Αιγαίου (η Κοινοτική ενίσχυση είναι Ευρώ), Ευρώ δαπάνη για Φ.Π.Α Ευρώ δαπάνη ελέγχων. Για τα υπόλοιπα έτη εφαρμογής της παρούσας δεν μπορεί να προσδιοριστεί το ύψος της προκαλούμενης δαπάνης. δ) η κατ έτος δαπάνη, η οποία δύναται να έχει μεταβολές από έτος σε έτος, εγκρίνεται με κοινή απόφαση υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. AΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Άρθρο 1 Σκοπός Με την παρούσα απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του τρόπου κατανομής των εγκριθέντων ετησίων ισοζυγίων εφοδιασμού, οι διαδικασίες, οι έλεγχοι, οι κυρώσεις, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή των δικαιούχων, στο πλαίσιο του εφοδιασμού των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους με ορισμένα γεωργικά προϊόντα Κοινοτικής προέλευσης (παράρτημα ΙΙ της παρούσας), σε εφαρμογή του Καν. (ΕΚ) αρ.1405/2006 του Συμβουλίου, του Καν. (ΕΚ) αρ.1914/2006 της Επιτροπής και του εγκριθέντος για τη χώρα μας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προγράμματος.

4 4 Άρθρο 2 Δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης Δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης για την μεταφορά ζωοτροφών και αλεύρων στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, εφόσον έχουν εγγραφεί στο τηρούμενο, από τη Δ/νση Μηχανισμών Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ, μητρώο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του άρθρου 3 της παρούσας, είναι κάθε ενδιαφερόμενος εγκατεστημένος στην Κοινότητα. Ειδικότερα, δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης είναι: α) Για τις ζωοτροφές οι αα) Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.). ββ) Ανεξάρτητοι Πρωτοβάθμιοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (που δεν ανήκουν σε Ε.Α.Σ.), γγ) Κτηνοτρόφοι δδ) Έμποροι που δραστηριοποιούνται άμεσα στην αγορά των ζωοτροφών. β) Για τα άλευρα, οι ασκούντες άμεσα, δραστηριότητα στον τομέα των αλεύρων: αα) Έμποροι αλεύρων, ββ) Παρασκευαστές / συσκευαστές πάσης φύσεως άρτου, αρτοσκευασμάτων και λοιπών συναφών προϊόντων. Άρθρο 3 Κατάρτιση μητρώου 1.Οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξή τους στο μητρώο δικαιούχων ενίσχυσης, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν άπαξ αίτηση, προς την Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών - Εξαγωγών) και εφόσον εγκριθεί η ένταξή τους, συμμετέχουν από την αμέσως επόμενη κατανομή ισοζυγίου. 2. Για τις ζωοτροφές, οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξή τους στο σχετικό μητρώο, υποβάλλουν κατά κατηγορία, μαζί με την αίτηση (Υπόδειγμα 1 της παρούσας) τα ακόλουθα δικαιολογητικά: α) Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) : αα) επικυρωμένο και επικαιροποιημένο καταστατικό του νομικού προσώπου της Ε.Α.Σ., ββ) έντυπη κατάσταση (Υπόδειγμα 2 α της παρούσας) και κατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή των μελών των Πρωτοβάθμιων Αγροτικών Συνεταιρισμών τους, με αναφορά στην έδρα τους, στο Α.Φ.Μ, στο είδος και στον αριθμό του ζωικού τους κεφαλαίου, θεωρημένη και επικαιροποιημένη από την Δ/ση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Ν.Α.), σύμφωνα με τα στοιχεία της Κτηνιατρικής βάσης δεδομένων. γγ) αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, δδ) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου, όπου να δηλώνεται ότι:

5 5 i)τα στοιχεία που επισυνάπτονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή είναι ακριβή και αληθή, ii)τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Αγροτικών Συνεταιρισμών δεν μετέχουν σ' άλλο Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό, iii)διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους-εγκαταστάσεις φύλαξης των διακινoύμενων προϊόντων, iv)εγγυώνται τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στο πλαίσιο του Καν. (ΕΚ) αρ.1914/2006 της Επιτροπής, v)δεσμεύονται να εμπορεύονται τα προϊόντα σε τέτοιες τιμές, ώστε λαμβάνοντας υπόψη τα εμπορικά περιθώρια νόμιμου κέρδους, το χορηγούμενο πλεονέκτημα να αντανακλάται στο τελικό χρήστη-μέλος τους. β) Ανεξάρτητοι Πρωτοβάθμιοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί : αα) Επικυρωμένο και επικαιροποιημένο καταστατικό του νομικού προσώπου του Συνεταιρισμού, ββ) βεβαίωση της οικείας Ε.Α.Σ ότι δεν υπάγονται σε αυτήν ή ότι δεν εκπροσωπούνται από αυτήν στο πρόγραμμα εφοδιασμού με ζωοτροφές, γγ) έντυπη κατάσταση (Υπόδειγμα 2 β της παρούσας) και κατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή των μελών τους με αναφορά στην έδρα τους, στο Α.Φ.Μ, στο είδος και στον αριθμό του ζωικού τους κεφαλαίου, θεωρημένη και επικαιροποιημένη από τη Δ/ση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Ν. Α., σύμφωνα με τα στοιχεία της Κτηνιατρικής βάσης δεδομένων. δδ) αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, εε) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου, όπου να δηλώνεται ότι : i) τα στοιχεία που επισυνάπτονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή είναι ακριβή και αληθή, ii) τα μέλη τους δεν μετέχουν σ' άλλο Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό, iii) διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους εγκαταστάσεις φύλαξης των διακινoύμενων προϊόντων, iv) εγγυώνται τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στο πλαίσιο του Καν. (ΕΚ) αρ.1914/2006 της Επιτροπής, v) δεσμεύονται να εμπορεύονται τα προϊόντα σε τέτοιες τιμές, ώστε λαμβάνοντας υπόψη τα εμπορικά περιθώρια νόμιμου κέρδους, το χορηγούμενο πλεονέκτημα να αντανακλάται στον τελικό χρήστη-μέλος τους. γ) Έμποροι ζωοτροφών:

6 6 αα) επικυρωμένο και επικαιροποιημένο καταστατικό της εταιρείας (σε περιπτώσεις π.χ Ο.Ε, Ε.Π.Ε, Α.Ε κ.τ.λ.) ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ββ) βεβαίωση από το οικείο Επιμελητήριο ότι είναι μέλη του και διατηρούν δραστηριότητα σχετική με ζωοτροφές, γγ) έντυπη κατάσταση-πελατολόγιο υπογεγραμμένη από τους αναφερόμενους σε αυτό κτηνοτρόφους (Υπόδειγμα 2 γ της παρούσας) και κατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή των κτηνοτρόφων αυτών, με αναφορά στην έδρα τους, στο Α.Φ.Μ, στο είδος και στον αριθμό του ζωικού τους κεφαλαίου, θεωρημένη και επικαιροποιημένη από την Δ/ση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Ν. Α. σύμφωνα με τα στοιχεία της Κτηνιατρικής βάσης δεδομένων. δδ) αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, εε) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του αιτούντος ή νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας ότι: i) τα στοιχεία που επισυνάπτονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή είναι ακριβή και αληθή, ii) διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους - εγκαταστάσεις φύλαξης των διακινoύμενων προϊόντων, iii) εγγυώνται την συνέχιση της δραστηριότητάς τους στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στο πλαίσιο του Καν. (ΕΚ) αρ.1914/2006 της Επιτροπής, iv) δεσμεύονται να εμπορεύονται τα προϊόντα σε τέτοιες τιμές, ώστε λαμβάνοντας υπόψη τα εμπορικά περιθώρια νόμιμου κέρδους, το χορηγούμενο πλεονέκτημα να αντανακλάται στον τελικό χρήστη-πελάτη τους. δ) Κτηνοτρόφοι αα) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής τους στην οποία θα δηλώνεται ότι οι ποσότητες των προϊόντων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη διατροφή του ζωικού τους κεφαλαίου. ββ) βεβαίωση για το είδος και τον αριθμό του ζωικού τους κεφαλαίου θεωρημένη και επικαιροποιημένη από την οικεία Δ/ση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας ΝΑ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Κτηνιατρικής βάσης δεδομένων. 3.Για τα άλευρα, οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξή τους στο μητρώο υποβάλλουν μαζί με την αίτηση (υπόδειγμα 1 της παρούσας ) και τα ακόλουθα, κατά κατηγορία, δικαιολογητικά: α) Έμποροι αλεύρων αα) επικυρωμένο και επικαιροποιημένο καταστατικό της εταιρείας (σε περιπτώσεις π.χ Ο.Ε, Ε.Π.Ε, Α.Ε κ.τ.λ.) ή βεβαίωση έναρξη επιτηδεύματος,

7 7 ββ) βεβαίωση του οικείου Επιμελητηρίου ότι είναι μέλη του και έχουν δραστηριότητα σχετική με τα άλευρα, γγ) έντυπο και σε ηλεκτρονική μορφή πελατολόγιο τελικών χρηστών και τις ανάγκες τους ανά νομό ή νησί δραστηριοποίησής τους (Υπόδειγμα 2 δ της παρούσας), δδ) αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, εε) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του αιτούντος ή νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας ότι : i) διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους - εγκαταστάσεις φύλαξης των διακινoύμενων προϊόντων, ii) εγγυώνται τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στο πλαίσιο του Καν. (ΕΚ) αρ.1914/2006 της Επιτροπής, iii) δεσμεύονται να εμπορεύονται τα προϊόντα σε τέτοιες τιμές, ώστε λαμβάνοντας υπόψη τα εμπορικά περιθώρια νόμιμου κέρδους, το χορηγούμενο πλεονέκτημα να αντανακλάται στον τελικό χρήστη - πελάτη τους. β) Παρασκευαστές / συσκευαστές πάσης φύσεως άρτου, αρτοσκευασμάτων και λοιπών συναφών προϊόντων αα)επικυρωμένο και επικαιροποιημένο καταστατικό της εταιρείας (σε περιπτώσεις π.χ Ο.Ε, Ε.Π.Ε, Α.Ε κ.τ.λ.) ή βεβαίωση έναρξη επιτηδεύματος, ββ) βεβαίωση του οικείου Επιμελητηρίου ότι είναι μέλη του και έχουν δραστηριότητα σχετική με τα άλευρα, γγ) αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, δδ) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του αιτούντος ή νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας ότι : i) διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους - εγκαταστάσεις φύλαξης των διακινoύμενων προϊόντων, ii) εγγυώνται τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στο πλαίσιο του Καν. (ΕΚ) αρ.1914/2006 της Επιτροπής, 4. Η μη υποβολή ενός εκ των προαναφερόμενων δικαιολογητικών, συνεπάγεται την απόρριψη της αίτησης ένταξης στο μητρώο και κατ επέκταση τον αποκλεισμό από την κατανομή αλεύρων και ζωοτροφών. 5. Η Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών - Εξαγωγών): α) εξετάζει την ορθότητα και πληρότητα των υποβληθέντων δικαιολογητικών ανά κατηγορία δικαιούχων και στην περίπτωση των ζωοτροφών επεξεργάζεται τα στοιχεία που αφορούν το ζωικό κεφάλαιο, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της αίτησης ενιαίας

8 8 ενίσχυσης, όπου αυτή απαιτείται, της κτηνιατρικής βάσης δεδομένων, καθώς και κάθε άλλης πρόσφορης βάσης δεδομένων. β) χορηγεί στους δικαιούχους έναν «κωδικό έγκρισης μητρώου δικαιούχου» της μορφής: Κωδικός Νομού της έδρας του αιτούντος Αριθμός Μητρώου Επιμελητηρίου για μέλη του Επιμελητηρίου ή ΑΦΜ για τους λοιπούς (EAΣ/ανεξάρτητους A.Σ./κτηνοτρόφους) Αύξων αριθμός αιτούντος 6. Οι κωδικοί έγκρισης μητρώων, που αφορούν δικαιούχους οι οποίοι δεν συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, παραμένουν ως έχουν και σε περίπτωση μη δραστηριοποίησής τους για τρεις συνεχείς περιόδους εφοδιασμού διαγράφονται από το μητρώο. 7. Οι κωδικοί έγκρισης γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., διαβιβάζονται στις Διευθύνσεις α) Μεταποίησης, Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης, β) Εισροών Ζωικής Παραγωγής και γ) Π.Α.Π Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αποστέλλονται και αναρτώνται υποχρεωτικά στις οικείες περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των οικείων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. 8. Οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο δικαιούχων υποχρεούνται να ενημερώνουν και να διαβιβάζουν τις όποιες αλλαγές στα στοιχεία των δικαιολογητικών της παρ. 2, του παρόντος άρθρου, στην Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών - Εξαγωγών), το αργότερο μέχρι την 30 η Σεπτεμβρίου του έτους που προηγείται του έτους εφοδιασμού και οι οποίες θα ληφθούν υπόψη κατά το επόμενο έτος εφοδιασμού. Άρθρο 4 Τελικοί χρήστες Ως τελικοί χρήστες θεωρούνται, στην περίπτωση: α) των ζωοτροφών, οι κτηνοτρόφοι, που χρησιμοποιούν τις ζωοτροφές αποκλειστικά για τη διατροφή του ζωικού τους κεφαλαίου. β) των αλεύρων, οι παρασκευαστές και οι συσκευαστές πάσης φύσεως άρτου, αρτοσκευασμάτων και λοιπών συναφών προϊόντων και οι συσκευαστές προϊόντων για

9 9 ποσότητες που εξάγονται σε τρίτες χώρες ή που αποστέλλονται προς την υπόλοιπη Κοινότητα. Aρθρο 5 Kατάρτιση ισοζυγίων εφοδιασμών 1. Οι Διευθύνσεις Εισροών Ζωικής Παραγωγής και ΠΑΠ Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καταρτίζουν ετήσιο ισοζύγιο εφοδιασμού ζωοτροφών και αλεύρων αντιστοίχως, ανά Κωδικό Συνδυασμένης Ονοματολογίας και ανά νησί ή νομό, με βάση τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των οικείων Ν.Α. και τα στοιχεία του ετήσιου ισοζυγίου του εγκριθέντος Προγράμματος. Το ως άνω καταρτισθέν ισοζύγιο αποστέλλεται στη Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών) και τις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι την 10η Οκτωβρίου του έτους που προηγείται του έτους εφοδιασμού. 2. Τα ισοζύγια, με τις κατανεμηθείσες ποσότητες, για τις ζωοτροφές και τα άλευρα, ανά νησί ή νομό, γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους μέσω των ιστοσελίδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., αποστέλλονται και αναρτώνται υποχρεωτικά στις οικείες περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των οικείων Ν.Α.. 3. Οι ενταχθέντες στο μητρώο δικαιούχων ενίσχυσης, με βάση την ετήσια προς κατανομή ποσότητα του επόμενου έτους εφοδιασμού, αιτούνται (Υπόδειγμα 3 της παρούσας) από Οκτωβρίου του έτους που προηγείται του έτους εφοδιασμού, την ποσότητα αλεύρων και ζωοτροφών, βάσει των πραγματικών αναγκών τους. Προκειμένου για τις ζωοτροφές, οι αιτηθείσες και οι εγκριθείσες ποσότητες προκύπτουν από τον συσχετισμό του αριθμού και του είδους του ζωικού κεφαλαίου και των ημερησίων αναγκών των ζώων. 4. Αιτήσεις αλεύρων και ζωοτροφών που αναφέρονται σε ποσότητα μεγαλύτερη από τη διαθέσιμη, θεωρούνται ότι αφορούν την μέγιστη διαθέσιμη ποσότητα. Αν οι συνολικές, ως άνω, αιτηθείσες ποσότητες υπερβαίνουν την προς κατανομή διαθέσιμη ποσότητα, εφαρμόζεται ενιαίος συντελεστής μείωσης. 5. Η Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών) καταρτίζει το ετήσιο ισοζύγιο κατανομής ανά δικαιούχο, ανά Κωδικό Συνδυασμένης Ονοματολογίας (Κ.Σ.Ο) και ανά νησί ή νομό. 6. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται, εγγράφως μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται του έτους εφοδιασμού, για την ετήσια εγκριθείσα ποσότητα.

10 Άρθρο 6 10 Αρμόδιες αρχές έκδοσης πιστοποιητικών ενίσχυσης και καταχώρησης ποσοτήτων 1. Αρμόδια αρχή για την έκδοση των πιστοποιητικών ενίσχυσης ανά δικαιούχο ορίζεται ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των οικείων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων καταχωρούν χρονολογικά τις εκάστοτε εισαχθείσες στο νομό ποσότητες αλεύρων και ζωοτροφών στα αντίστοιχα πιστοποιητικά ενίσχυσης και προβαίνουν στη θεώρησή τους. Oι αναγραφόμενες στα πιστοποιητικά ενίσχυσης ποσότητες δύνανται να μεταφέρονται στο Nομό σταδιακά, εντός 45 ημερών κατά την διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού. 2. Τα πιστοποιητικά ενίσχυσης πρέπει να προσκομίζονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των οικείων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, εντός χρονικού διαστήματος, που δεν δύναται να υπερβεί τις 15 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας εκφόρτωσης των προϊόντων. Άρθρο 7 Έκδοση πιστοποιητικού ενίσχυσης 1. Οι ετήσιες εγκριθείσες, ανά δικαιούχο, ποσότητες κατανέμονται στις τρεις περιόδου εφοδιασμού οι οποίες είναι: α) Ιανουάριος-Απρίλιος, β) Μάιος-Αύγουστος και γ) Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος. 2. Παρέχεται η δυνατότητα στους δικαιούχους να υποβάλουν στη Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών) μέχρι και δύο (2) αιτήσεις έκδοσης πιστοποιητικών ενίσχυσης σε κάθε περίοδο εφοδιασμού, ανά πάσα στιγμή και μέσα στην συγκεκριμένη περίοδο εφοδιασμού. Ως ημερομηνία έκδοσης των πιστοποιητικών ενίσχυσης ορίζεται η επόμενη της ημερομηνίας πρωτοκόλλησης της αίτησης. Η διάρκεια ισχύος αυτών καθορίζεται σε 45 ημέρες, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπερβεί την ημερομηνία λήξης της αντίστοιχης περιόδου εφοδιασμού. 3. Για την έκδοση κάθε πιστοποιητικού ενίσχυσης απαιτείται η υποβολή αίτησης, από τους δικαιούχους η οποία θα συνοδεύεται από δεόντως επικυρωμένα αντίγραφα των τιμολογίων αγοράς επ ονόματι του δικαιούχου, τα οποία θα αντιστοιχούν τουλάχιστον στην αιτηθείσα κάθε φορά ποσότητα, προς την Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών), ταχυδρομικώς ή με τηλεομοιοτυπία, ανά πάσα στιγμή και μέσα στην συγκεκριμένη περίοδο εφοδιασμού. Η αίτηση συντάσσεται σε ειδικό έντυπο AGRIM (Υπόδειγμα 4 της παρούσας) και πρέπει απαραιτήτως να φέρει την σφραγίδα ή την

11 11 ένδειξη «αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού ενίσχυσης», χωρίς να απαιτείται η κατάθεση εγγύησης. 4. Η αίτηση πρέπει να συμπληρώνεται απαραιτήτως στα σχετικά πεδία με: α) Τα πλήρη στοιχεία του αιτούντος: ονοματεπώνυμο ή επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμός μητρώου Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και αριθμός μητρώου έγκρισης δικαιούχου. β) Την περιγραφή και τον Κωδικό Συνδυασμένης Ονοματολογίας του προϊόντος ή των προϊόντων, που θα χρησιμοποιηθούν ή θα πουληθούν αυτούσια, αν πρόκειται για περισσότερα προϊόντα της ίδιας ομάδας. Στις περιπτώσεις περισσοτέρων του ενός Κ.Σ.Ο, η αιτούμενη ποσότητα θα αναγράφεται αριθμητικώς και ολογράφως αντίστοιχα ανά Κ.Σ.Ο (Υποδείγματα 5-10 της παρούσας). γ) Το νησί ή τα νησιά, καθώς και το Νομό στον οποίο θα γίνει ο εφοδιασμός. δ) Την υπογραφή του δικαιούχου. Σε περίπτωση εταιρείας ή Ε.Α.Σ ή Α.Σ, είναι απαραίτητη η σφραγίδα με τα στοιχεία των παραπάνω φορέων και η υπογραφή με το ονοματεπώνυμο του νόμιμου εκπροσώπου τους. 5. Ανάκληση της αίτησης έκδοσης πιστοποιητικού μπορεί να γίνει μόνο με γραπτή αίτηση ή τηλεομοιοτυπία, προς την Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών), που παραλαμβάνεται το αργότερο έως τις 13:00, την ημέρα υποβολής της αίτησης. 6. Η μεταφορά ποσοτήτων από προϊόν σε προϊόν του ιδίου πιστοποιητικού δεν επιτρέπεται. Τα πιστοποιητικά ενίσχυσης εκδίδονται με ανοχή 0% και ισχύουν για 45 ημέρες, εκτός από περιπτώσεις σοβαρών και απρόβλεπτων δυσχερειών που επηρεάζουν την προθεσμία διενέργειας της μεταφοράς, οπότε και η διάρκεια ισχύος δύναται να παραταθεί μέχρι τις 60 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπερβεί την ημερομηνία λήξης της αντίστοιχης περιόδου εφοδιασμού. Τα πιστοποιητικά δεν μεταβιβάζονται. 7. Σε περίπτωση απώλειας του πιστοποιητικού, η Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών), μετά από πλήρως τεκμηριωμένη αίτηση του δικαιούχου, εκδίδει πιστοποιητικό αντικατάστασης, που φέρει τις ίδιες ενδείξεις και μνείες που αναφέρονται στο πιστοποιητικό που αντικαθιστά. Η Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών) μπορεί να αρνηθεί την έκδοση πιστοποιητικού αντικατάστασης, εφόσον ο αιτών δεν έχει προσκομίσει επαρκείς αποδείξεις ότι έλαβε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή απώλειας του πιστοποιητικού.

12 12 Άρθρο 8 Δικαιολογητικά που συνοδεύουν τα προϊόντα 1. Κατά την άφιξη στον τόπο προορισμού, τα προϊόντα πρέπει να συνοδεύονται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά: α) Το εκδοθέν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε πιστοποιητικό ενίσχυσης (αντίτυπο 1). β) Πρωτότυπο φορολογικό συνοδευτικό έγγραφο (δελτίο αποστολής), επ ονόματι του δικαιούχου, στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη, καθώς και το είδος και το καθαρό βάρος του προϊόντος. γ) Πρωτότυπο τιμολόγιο αγοράς, επ ονόματι του δικαιούχου. δ) Πρωτότυπο έγγραφο μεταφοράς (φορτωτική), που εκδίδεται από μεταφορέα ή μεταφορική εταιρεία για φορτηγό αυτοκίνητο ή φορτηγό πλοίο, στο όνομα του δικαιούχου, όπου αναγράφονται όλα τα στοιχεία που αναφέρονται και στο Δελτίο Αποστολής. Στο έγγραφο μεταφοράς τίθεται ειδική σφραγίδα, που φέρει τα κάτωθι στοιχεία: «Το υπ. αριθ...φορτηγό αυτοκίνητο /φορτηγό πλοίο αποβιβάστηκε /εκφόρτωσε στο λιμάνι του νησιού του νομού. από το οχηματαγωγό πλοίο (F/B).ώρα. ημερομηνία..προερχόμενο από το λιμάνι.νομός...». Τα κενά της σφραγίδας συμπληρώνονται από τον μεταφορέα και το εν λόγω έγγραφο μεταφοράς προσκομίζεται εντός χρόνου, που δεν δύναται να υπερβαίνει τις 72 ώρες από την άφιξη, με ευθύνη του μεταφορέα ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του αποστολέα, στην αρμόδια Λιμενική ή Αστυνομική Αρχή, για θεώρηση και βεβαίωση της ορθότητας των αναγραφόμενων στην σφραγίδα στοιχείων. 2. Εφόσον η μεταφορά διενεργείται με Ι.Χ. μεταφορικό μέσο ιδιοκτησίας του δικαιούχου ενίσχυσης ή του αποστολέα, αντί φορτωτικής πρέπει να κατατίθενται τα εξής : α) Δελτίο Αποστολής που εκδίδει ο αποστολέας στο όνομα του δικαιούχου, στο οποίο τίθεται η ειδική σφραγίδα της προηγούμενης παραγράφου, β) νόμιμα επικυρωμένη φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας του μεταφορικού μέσου. 3. Τα έγγραφα μεταφοράς και τα φορολογικά συνοδευτικά έγγραφα εκδίδονται κατά αποστολέα και κατά παραλήπτη, όταν υπάρχουν περισσότεροι αποστολείς ή παραλήπτες.

13 13 Άρθρο 9 Αρμόδιες Αρχές τόπων προορισμού 1. Αρμόδια Αρχή για τη βεβαίωση και θεώρηση των φορτωτικών εγγράφων κατά την άφιξη των μεταφορικών μέσων στους τόπους προορισμού ορίζεται η οικεία Λιμενική Αρχή ή αν δεν λειτουργεί, η οικεία Αστυνομική Αρχή. Σε περίπτωση που στη νήσο δεν εδρεύει Λιμενική ή Αστυνομική Αρχή, η βεβαίωση και η θεώρηση των φορτωτικών εγγράφων γίνεται από την ορισθείσα κατά περιφέρεια αρμόδια Λιμενική Αρχή. 2. Τα ως άνω φορτωτικά έγγραφα παραδίδονται στον μεταφορέα ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του αποστολέα ή του παραλήπτη. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο τα ως άνω δικαιολογητικά δεν παραληφθούν, διαβιβάζονται υπηρεσιακώς από την οικεία Λιμενική Αρχή / Aστυνομική Aρχή στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Ν.Α. για τα περαιτέρω. Άρθρο 10 Τρόπος πληρωμής δικαιολογητικά 1. Η επιστροφή του πλήρως χρησιμοποιηθέντος πιστοποιητικού ενίσχυσης στην εκδούσα αρχή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, πρέπει να πραγματοποιείται εντός 30 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της καταχώρησης των ποσοτήτων και της θεώρησής τους από την οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας ή δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όταν το πιστοποιητικό επιστρέφεται πέραν του ανωτέρου χρονικού διαστήματος, το ποσό της ενίσχυσης μειώνεται κατά 5% ανά ημέρα καθυστέρησης. 2. Για την χορήγηση της ενίσχυσης οι δικαιούχοι υποβάλλουν στην Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών) τα πρωτότυπα των κάτωθι δικαιολογητικών: α)αίτηση χορήγησης ενίσχυσης (Υπόδειγμα 11 της παρούσας). β)κατάσταση υποβαλλομένων δικαιολογητικών (Υπόδειγμα 12 της παρούσας). γ)κατάσταση πληρωμής πλήρως συμπληρωμένη (Υπόδειγμα 13 της παρούσας). δ)πρωτότυπο πιστοποιητικό ενίσχυσης πλήρως χρησιμοποιημένο και δεόντως θεωρημένο. ε)πρωτότυπο δελτίο αποστολής, επ ονόματι του δικαιούχου. στ)πρωτότυπο έγγραφο μεταφοράς (φορτωτική), επ ονόματι του δικαιούχου. ζ)πρωτότυπο τιμολόγιο αγοράς, επ ονόματι του δικαιούχου. η)πρακτικό επιτόπιου φυσικού ελέγχου (Υπόδειγμα 14 της παρούσας).

14 14 Για τις απευθείας συναλλαγές μεταξύ αγρότη-παραγωγού ζωοτροφών και δικαιούχου-κτηνοτρόφου, ο τελευταίος χρησιμοποιεί, όπως ορίζεται από τον Κ.Β.Σ, δελτίο αποστολής για την είσπραξη της οικονομικής ενίσχυσης. 3. Όταν ο δικαιούχος μεταπωλεί τα προϊόντα σε τελικό χρήστη, όπως αυτοί ορίζονται στο Άρθρο 4 της παρούσας, πρέπει συνημμένα να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του αιτούντος ή νόμιμου εκπροσώπου προκειμένου για εταιρεία ή Ε.Α.Σ ή Α.Σ., δηλώνοντας αν είναι: α) έμπορος, ότι δεσμεύεται να ολοκληρώσει την μεταπώληση των επιδοτούμενων προϊόντων στους πελάτες του (όπως αυτοί ορίζονται στο μητρώο) στο αντίστοιχο τετράμηνο κατανομής του ισοζυγίου. β) Ε.Α.Σ, ότι δεσμεύεται να ολοκληρώσει την μεταπώληση των επιδοτούμενων προϊόντων σε κτηνοτρόφους-μέλη των Πρωτοβαθμίων Συνεταιρισμών της (όπως αυτοί ορίζονται στο μητρώο) στο αντίστοιχο τετράμηνο κατανομής του ισοζυγίου. γ) ανεξάρτητος Πρωτοβάθμιος Αγροτικός Συνεταιρισμός, ότι δεσμεύεται να ολοκληρώσει την μεταπώληση των επιδοτούμενων προϊόντων σε κτηνοτρόφους-μέλη του (όπως αυτοί ορίζονται στο μητρώο) στο αντίστοιχο τετράμηνο κατανομής του ισοζυγίου. Κατά την έκδοση του τιμολογίου μεταπώλησης, που εκδίδεται από τον υπόχρεο σε ένα επιπλέον των προβλεπόμενων αντίγραφο, στο οποίο αναγράφεται εκτός των άλλων απαραιτήτων στοιχείων, η έκπτωση επί της αξίας, τουλάχιστον ισόποση της οικονομικής ενίσχυσης, σε εφαρμογή των κείμενων διατάξεων (Κ.Β.Σ, αγορανομική διάταξη κ.τ.λ) και ο λόγος της έκπτωσης (Καν. (ΕΚ) αρ. 1405/2006 και 1914/2006), ο Φ.Π.Α. υπολογίζεται στην καθαρά πληρωτέα αξία η οποία προκύπτει μετά την αφαίρεση της επιδότησης από την αρχική αξία του προϊόντος. 4. Η Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών) ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών, σύμφωνα με την κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Διορθώσεις σε καταχωρήσεις, θα πρέπει να συνοδεύονται από στρογγυλή σφραγίδα, υπογραφή και ονοματεπώνυμο του αρμόδιου υπαλλήλου είτε της λιμενικής ή αστυνομικής αρχής, είτε της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης (βάσει του τομέα αρμοδιότητάς τους), ειδάλλως θα απορρίπτονται ως μη αποδεκτές. Διορθώσεις σε φορολογικά παραστατικά γίνονται δεκτές, εφόσον είναι σύμφωνες με την κείμενη φορολογική νομοθεσία. 5. Το ποσό της ενίσχυσης καταβάλλεται εντός προθεσμίας 60 ημερών από την ημερομηνία υποβολής του πλήρως χρησιμοποιηθέντος πιστοποιητικού ενίσχυσης στην εκδούσα αρχή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας ή δυσμενών καιρικών συνθηκών ή εάν έχει κινηθεί διαδικασία διοικητικής εξέτασης, όσον αφορά στην ύπαρξη

15 15 δικαιώματος για ενίσχυση. Στην περίπτωση αυτή, η πληρωμή πραγματοποιείται μόνο μετά την αναγνώριση του ανωτέρω δικαιώματος. 6. Ο έλεγχος γίνεται από δύο ελεγκτές, ο δε διενεργών τον δεύτερο έλεγχο προβαίνει στην εκκαθάριση και βεβαίωση του ποσού της ενίσχυσης, λαμβάνοντας υπόψη το ανά προϊόν και ανά ομάδα νήσων, ποσό ενίσχυσης. Η κατάσταση πληρωμής υπογράφεται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εισαγωγών-Εξαγωγών της Διεύθυνσης Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και ο πλήρης φάκελος διαβιβάζεται στην Διεύθυνση Πληρωμών Αγροτικών Ενισχύσεων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, η οποία εκδίδει της αντίστοιχες εντολές πληρωμής και τις αποστέλλει στην τράπεζα του δικαιούχου για την πίστωση του λογαριασμού του. 7. Μετά το πέρας της αναγνώρισης και εκκαθάρισης της δαπάνης του υποβληθέντος φακέλου, για την επιδότηση που θα λάβει ο δικαιούχος (ΕΑΣ, ΑΣ, Έμποροι αλεύρων και ζωοτροφών, Αρτοποιοί), θα εκδώσει Τιμολόγιο του άρθρου 12 του Κ.Β.Σ. προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, αναγράφοντας ξεχωριστά ανά Κ.Σ.Ο την αξία των επιδοτήσεων και τον αναλογούντα Φ.Π.Α.., το οποίο και θα αποστείλει στη Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών). Άρθρο 11 Όροι της ορθής εφαρμογής των μέτρων Για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων των κανονισμών για τους εφοδιασμούς, την διασφάλιση της κατανάλωσης στους τόπους προορισμού και τη μετακύλιση της ενίσχυσης στον τελικό χρήστη, πρέπει: α) Στα τιμολόγια πώλησης του κατόχου του πιστοποιητικού, να φαίνεται η μείωση της τιμής κατά το ποσό της ενίσχυσης και ο λόγος της μείωσης. Εάν αυτή η μείωση δεν αναγράφεται, τότε ο κάτοχος του πιστοποιητικού δεν δικαιούται την ενίσχυση. β) Τα προϊόντα να πληρούν τις προβλεπόμενες απαιτήσεις ποιότητας κατά την ημερομηνία άφιξής τους στον τόπο προορισμού. Η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 12 της παρούσας) εξετάζει εάν τα προϊόντα πληρούν τις προβλεπόμενες απαιτήσεις ποιότητας και όχι αργότερα από το στάδιο της πρώτης διάθεσής τους στο εμπόριο, με βάση τις προδιαγραφές ή συνήθεις μεθόδους που ισχύουν στην Κοινότητα. γ) Στις μικρές συσκευασίες αλεύρων ½ ή 1 κιλού να αναγράφεται η ένδειξη «επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και η λιανική τιμή.

16 16 δ) Στις συσκευασίες άνω των 5 κιλών που προορίζονται για επαγγελματική χρήση, στα υλικά συσκευασίας τυπώνεται η ένδειξη «επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ομάδα Α ή Ομάδα Β», έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μη αποστολή των προϊόντων αυτών από νησιά της μιας ομάδας, σε νησιά της άλλης ή η αποστολή σε άλλα σημεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή η εξαγωγή προς τρίτες χώρες. ε) Στους χώρους λιανικής πώλησης των προϊόντων, που ενισχύονται οικονομικά, αναρτώνται πινακίδες στις οποίες αναγράφεται ότι «τα προϊόντα ενισχύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Άρθρο 12 Έλεγχοι Οι έλεγχοι που προβλέπονται από τους σχετικούς Κανονισμούς και τις Εθνικές Διατάξεις διακρίνονται σε: α). Διοικητικούς ελέγχους, οι οποίοι διενεργούνται σε ποσοστό 100% από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των οικείων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και αφορούν στην καταχώρηση στα εκδοθέντα πιστοποιητικά ενίσχυσης, των ποσοτήτων, των προβλεπόμενων παραστατικών του άρθρου 8 της παρούσας και των ημερομηνιών άφιξης. β). Πρωτοβάθμιους επιτόπιους ελέγχους, οι οποίοι διενεργούνται από τριμελή επιτροπή υπαλλήλων των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των οικείων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η οποία ορίζεται με απόφαση του οικείου Νομάρχη και αποτελείται από δύο υπαλλήλους ΠΕ Γεωπονικού και έναν υπάλληλο ΠΕ Οικονομικού και αφορούν: αα) την άφιξη, πιστοποίηση και διαπίστωση της καλής κατάστασης των προϊόντων. Διενεργούνται επιτόπιοι έλεγχοι στο λιμάνι προορισμού σε ποσοστό 100% των πιστοποιητικών ενίσχυσης ανά περίοδο εφοδιασμού και συντάσσεται πρακτικό σε πέντε αντίγραφα (Υπόδειγμα 14 της παρούσας). Για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών, οι κάτοχοι των πιστοποιητικών ενίσχυσης ενημερώνουν τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των οικείων Ν.Α., έγκαιρα γραπτώς ή με τηλεομοιοτυπία, για τον τόπο και τον χρόνο άφιξης των προϊόντων. ββ) τη μετακύλιση της ενίσχυσης στον τελικό χρήστη, και ειδικότερα τη : i)διασταύρωση των τιμολογίων πώλησης των προμηθευτών, με τα τιμολόγια πώλησης των δικαιούχων που εδρεύουν στα νησιά, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι εμπορεύονται τα προϊόντα σε τέτοιες τιμές, ώστε λαμβάνοντας υπόψη τους τα περιθώρια νόμιμου κέρδους, το χορηγούμενο πλεονέκτημα να αντανακλάται στον τελικό χρήστη - πελάτη τους, ήτοι η ισόποση μετακύλιση της ενίσχυσης στον τελικό χρήστη.

17 17 ii)σύγκριση της τιμής πώλησης μεταποιημένων προϊόντων που περιέχουν πρώτες ύλες που ενισχύονται οικονομικά, με ομοειδή προϊόντα τα οποία περιέχουν πρώτες ύλες μη ενισχυόμενες οικονομικά. iii)εξακρίβωση αν ποσότητες προϊόντων τα οποία έχουν λάβει ενίσχυση, αποτέλεσαν αντικείμενο εξαγωγής προς τρίτες χώρες ή αποστολής προς την υπόλοιπη Κοινότητα. iv)σύγκριση της τιμής πώλησης των προϊόντων που έλαβαν επιδότηση με την τιμή πώλησης αντίστοιχων μη επιδοτούμενων προϊόντων. Οι έλεγχοι μετακύλισης της ενίσχυσης στον τελικό χρήστη, διενεργούνται σε δείγμα 20% επί του συνόλου των κατατεθέντων φακέλων της κάθε περιόδου εφοδιασμού για κάθε Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης. Το δείγμα εξάγεται από την Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών - Εξαγωγών) βάσει ανάλυσης κινδύνου, στην οποία συνεκτιμώνται το ποσό της ενίσχυσης, η εγκριθείσα ποσότητα, οι διαπιστώσεις σχετικών ελέγχων. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται σημαντικές αποκλίσεις, οι έλεγχοι αυξάνονται ανάλογα και μέχρι ποσοστού 100% αν κριθεί απαραίτητο, για τον εντοπισμό του εύρους της απόκλισης. Η Επιτροπή Ελέγχου συντάσσει πρακτικό ελέγχου μετακύλισης της ενίσχυσης (Υπόδειγμα 15 της παρούσας), ανά δικαιούχο, σε έξι (6) αντίγραφα., τα οποία αποστέλλονται: ένα στην Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών - Εξαγωγών), ανά ένα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση Μεταποίησης, Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου, Διεύθυνση Εισροών Ζωικής Παραγωγής ή Δνση ΠΑΠ Διεύθυνση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας), ένα στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ένα στην οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και ένα στο δικαιούχο. γγ) την ύπαρξη κατάλληλων αποθηκευτικών χώρων και την άδεια νόμιμης λειτουργίας τους, καθώς και τον σαφή διαχωρισμό εντός αυτών των επιδοτουμένων και μη προϊόντων. Οι επιτόπιοι έλεγχοι στους αποθηκευτικούς χώρους διενεργούνται στο σύνολο των δικαιούχων ενίσχυσης, στο τρέχον έτος εφοδιασμού. Η Επιτροπή Ελέγχου συντάσσει σχετικό πρακτικό ελέγχου (Υπόδειγμα 16 της παρούσας) ανά δικαιούχο, σε έξι(6) αντίγραφα, τα οποία αποστέλλονται, ανά ένα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση Μεταποίησης, Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου, Διεύθυνση Εισροών Ζωικής Παραγωγής ή Δνση ΠΑΠ Διεύθυνση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας), ένα στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ένα στην οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και ένα στο δικαιούχο.

18 18 γ). Δευτεροβάθμιους επιτόπιους ελέγχους μετακύλισης της ενίσχυσης, οι οποίοι διενεργούνται από τις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε ποσοστό 5% επί του εξαχθέντος δείγματος των πρωτοβάθμιων επιτόπιων ελέγχων. δ). Αιφνιδιαστικούς ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται από τις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., βάσει δείγματος ελέγχου το οποίο εξάγεται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών - Εξαγωγών), σχετικά με: αα) την άφιξη, πιστοποίηση και διαπίστωση της καλής κατάστασης των προϊόντων, ββ) την μετακύλιση της ενίσχυσης στον τελικό χρήστη και γγ) την ύπαρξη αποθηκευτικών χώρων και την άδεια νόμιμης λειτουργίας τους, καθώς και τον σαφή διαχωρισμό εντός αυτών των επιδοτουμένων και μη προϊόντων. Άρθρο 13 Κυρώσεις 1. Πλην των περιπτώσεων ανωτέρας βίας ή δυσμενών και ακραίων καιρικών συνθηκών, οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του άρθρου 3 της παρούσας, οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 6 του Καν. (ΕΚ) αρ.1914/2006 της Επιτροπής. Σε περίπτωση διαπίστωσης παρατυπιών, εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 του Καν. (ΕΚ) αρ. 1914/2006 της Επιτροπής, κυρώσεις. Για την επιβολή χρηματικών κυρώσεων ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 28 του ν. 2520/1997, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά. 2. Πλην των περιπτώσεων ανωτέρας βίας ή δυσμενών και ακραίων καιρικών συνθηκών, στον δικαιούχο πιστοποιητικού που δεν ολοκληρώνει τη μεταφορά, μέρους ή του συνόλου της εγκριθείσας ποσότητας, αναστέλλεται το δικαίωμά του υποβολής αίτησης έκδοσης πιστοποιητικού, για περίοδο 60 ημερών από τη λήξη του μερικώς ή ολικώς εκτελεσθέντος πιστοποιητικού. Στην περίπτωση αυτή και προκειμένου για έκδοση πιστοποιητικού σε μεταγενέστερο τετράμηνο, ο αιτών υποχρεούται να καταθέσει στην Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών - Εξαγωγών) εγγύηση, ίση με το ποσό του προσδοκώμενου πλεονεκτήματος από την έκδοση του πιστοποιητικού, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο εφοδιασμού. Σε περίπτωση υποτροπής, η αρμόδια για την τήρηση του μητρώου Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών - Εξαγωγών), σύμφωνα με το άρθρο 3 της παρούσας, προβαίνει στη διαγραφή του δικαιούχου από το μητρώο. Οι μη χρησιμοποιηθείσες ποσότητες προϊόντων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα μερικής εκτέλεσης ή ακύρωσης των εκδοθέντων

19 19 πιστοποιητικών ή κατόπιν ανάκτησης του χορηγούμενου μεταφέρονται στην επόμενη περίοδο εφοδιασμού. πλεονεκτήματος, 3. Όταν, κατά τη διενέργεια όλων των προβλεπόμενων από το άρθρο 12 της παρούσας, ελέγχων διαπιστωθεί η μη τήρηση της υποχρέωσης μετακύλισης της ενίσχυσης στον τελικό χρήστη, για το σύνολο ή μέρος της εγκεκριμένης ποσότητας, σε ένα ή και περισσότερα πιστοποιητικά δικαιούχου: α) Δεν καταβάλλεται καμία ενίσχυση ή σε περίπτωση που έχει καταβληθεί επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθείσα, κατά τη διαδικασία του άρθρου 28 του ν. 2520/1997, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά. β) Αποκλείεται από το καθεστώς έκδοσης πιστοποιητικού ενίσχυσης για το τρέχον έτος εφοδιασμού. Σε περίπτωση υποτροπής, Διεύθυνση Μηχανισμών Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Τμήμα Εισαγωγών - Εξαγωγών), προβαίνει στη διαγραφή του δικαιούχου από το μητρώο. Άρθρο 14 Παραρτήματα - Υποδείγματα Κατωτέρω παρατίθενται δύο (2) Παραρτήματα και δεκαεννέα (19) Υποδείγματα που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας :

20 20 Παράρτημα Ι ΟΜΑΔΕΣ ΝΗΣΙΩΝ ME ΒΑΣH ΤΗN ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ THΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α/ Κατάλογος νήσων και νομών που υπάγονται στην Ομάδα Α 1. Θάσος 2. Σαμοθράκη 3. Σποράδες 4. Κύθηρα 5. Αντικύθηρα 6. Νήσος Αμολιανή 7. Νήσοι του νομού Ευβοίας, εξαιρουμένης της νήσου Ευβοίας. 8. Οι ακόλουθοι νήσοι του νομού Κυκλάδων: - Κέα - Κύθνος - Γυάρος - Άνδρος - Τήνος - Σύρος - Μύκονος - Δήλος - Ρήνεια Β/ Κατάλογος νήσων και νομών που υπάγονται στην Ομάδα Β 1. Νομός Δωδεκανήσου 2. Νομός Χίου 3. Νομός Λέσβου 4. Νομός Σάμου 5. Τα υπόλοιπα, εκτός εκείνων της ομάδας Α, νησιά του νομού Κυκλάδων 6. Νήσος Γαύδος

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 969/84616

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 969/84616 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τμήμα: Μελισσοκομίας Σηροτροφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 42517 10 Αυγούστου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3396 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 1711/100394 Λεπτομέρειες εφαρμογής για τον καθορισμό διαδικασιών και δικαιολογητικών,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 968/84613

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 968/84613 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τμήμα: Μελισσοκομίας Σηροτροφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Προς : Ώπως Π.Δ

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Προς : Ώπως Π.Δ ΑΝΑΡΤΗΤΕA ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ.Δ.Σ Δ/ΝΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ Αθήνα 14-9-2015 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Αρ. Πρωτ : 99898 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τ. ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Προς : Ώπως Π.Δ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 06/02/2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 245100 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1)Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ZΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 29 Τ.Κ. 104

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 9-09-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: 4148/99295 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝΔΡΩΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Έγκριση δαπάνης για το Πρόγραμμα στήριξης των μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους, κατά το έτος 2017»

Θέμα: «Έγκριση δαπάνης για το Πρόγραμμα στήριξης των μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους, κατά το έτος 2017» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ9046ΨΧΞΧ-ΤΣΣ. Ιστορικότητα Εκδόσεων. Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια. Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας

ΑΔΑ: ΒΛ9046ΨΧΞΧ-ΤΣΣ. Ιστορικότητα Εκδόσεων. Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια. Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Αθήνα : 16/09/2013 ΤΜΗΜΑ: Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας Αρ. Πρωτ : 101137 Πληροφορίες: Σ. Δουκοπούλου ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΘΕΜΑ : Καθορισμός δικαιολογητικών για την καταβολή της ενίσχυσης σχετικά με τα προσωρινά έκτατα μέτρα στα ροδάκινα νεκταρίνια, έτος 2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΘΕΜΑ : Καθορισμός δικαιολογητικών για την καταβολή της ενίσχυσης σχετικά με τα προσωρινά έκτατα μέτρα στα ροδάκινα νεκταρίνια, έτος 2014 ΑΝΑΡΤΗΤΕA ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ.Δ.Σ Δ/ΝΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2014 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Αρ. Πρωτ : 145864 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τ. ΑΣΗΜΑΚΗΣ Προς : Ώπως Π.Δ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1307/2013 του

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Γεν.Δ/νση: Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής Δ/νση : Μεταποίησης & Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φυτικής Παραγωγής Τμήμα: Μεταποιημένων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Προς : Ώπως Π.Δ

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Προς : Ώπως Π.Δ ΑΝΑΡΤΗΤΕA ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ.Δ.Σ Δ/ΝΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ Αθήνα 20-01-2015 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Αρ. Πρωτ : 10895 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τ. ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Προς : Ώπως Π.Δ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΕΜΑ : «Καθορισμός μέτρων χορήγησης της Κοινοτικής ενίσχυσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση της καλλιέργειας βάμβακος» Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έχοντας υπόψη : ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, Ιανουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, Ιανουαρίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, Ιανουαρίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ.: ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/νση Προγραμματιαμού και Γ.Δ Τμήμα: Δ! Πληροφορίες: Ευγ. Παπαδάμη ΠΡΟΣ: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Στ.Σύλλας

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. οικ / Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του

Αριθμ. οικ / Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του Αριθμ. οικ. 125494/25.9.2009 Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του άρθρου 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα Αντιμετώπισης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης»

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 970/84618

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 970/84618 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τμήμα: Μελισσοκομίας Σηροτροφίας

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -Αναρτητέα στο διαδίκτυο- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 13/12/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 6743/155668 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΑΠ- ΕΝ ΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 30329 22 Αυγούστου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2901 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 970/84618 Καθορισμός του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εµπορίας των προϊόντων µελισσοκοµίας για το

βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εµπορίας των προϊόντων µελισσοκοµίας για το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ3: Μελισσοκοµίας, Σηροτροφίας

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα της βιομηχανικής τομάτας σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Συμβουλίου». Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΜΤΣΗ-ΒΕΗ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΜΤΣΗ-ΒΕΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΜΤΣΗ-ΒΕΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.:ΠΟΛ. 1194 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Δ/ΝΣΗ Ε.Φ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Αθανασία Αλεξοπούλου Τηλ.: ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ

Πληροφορίες: Αθανασία Αλεξοπούλου Τηλ.: ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: 30/12/14 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 177404 Πληροφορίες: Αθανασία Αλεξοπούλου Τηλ.: 210 8802410 ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ AGRONEWS

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ AGRONEWS ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /05/ Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρον

ΠΟΛ /05/ Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρον Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρονη θέση σε καθεστώς τελωνειακής αποθήκευσης εμπορευμάτων που προορίζονται να παραδοθούν ως εφόδια πλοίων και αεροσκαφών με απαλλαγή από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β491Β-ΘΜΣ. Αθήνα, 03/05/2012 Αριθ. Πρωτ.: 644/51838 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΔΑ: Β491Β-ΘΜΣ. Αθήνα, 03/05/2012 Αριθ. Πρωτ.: 644/51838 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 5 Ταχ. Κωδ.: 101 76 Αθήνα Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, )ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, )ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 9-3 - 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, Αρ. Πρωτ.: 1174/27330 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΕΙΣ 1)ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2)ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων ενδοκοινοτικού εμπορίου (σύστημα INT RAST AT ).

ΘΕΜΑ: Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων ενδοκοινοτικού εμπορίου (σύστημα INT RAST AT ). ΠΟΛ.1253/22.7.1993 Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων ενδοκοινοτικού εμπορίου (σύστημα INT RAST AT ). Αθήνα, 22 Ιουλίου 1993 Αρ.Πρωτ.: 1099733/8159/0014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 31425 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2541 24 Σεπτεμβρίου 2014 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 1337/119130 Λεπτομέρειες εφαρμογής για τον καθορισμό διαδικα σιών και δικαιολογητικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 59089 5 Νοεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4919 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 3729/135714 Ηλεκτρονικό μητρώο εμπόρων ζώντων ζώων σε συμμόρφωση προς το π.δ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ: ΩΣ Π.Δ. Αθήνα: 14-5-2010 Αρ. Πρωτ.: 46646 ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤ.: «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 57783 26 Οκτωβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4798 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΠΟΛ. 1187 Διαδικασία χορήγησης απαλλαγών των περιπτώσεων α, γ, δ και ε του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 29555 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΩΝ Υπόδειγμα 1: Αίτηση Δήλωση καταγραφής κυψελών διαχείμασης Υπόδειγμα 2: Αίτηση Δήλωση για συμμετοχή στις δράσεις 3.1 και 3.2 Υπόδειγμα 3: Πρακτικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής Τροφίμων 2013 σε απόρους της χώρας. 1) 279/23460/2013 (B 414) ΚΥΑ 2) 732/1-3-2013 Εγκύκλιος του ΥΠΑΑΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής Τροφίμων 2013 σε απόρους της χώρας. 1) 279/23460/2013 (B 414) ΚΥΑ 2) 732/1-3-2013 Εγκύκλιος του ΥΠΑΑΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Τμήμα Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής Ταχ. Δ/νση: Δεληγιάννη 9 22100 Τρίπολη Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓENΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΠ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΛΑΙΑΣ Αθήνα, 14.07.2011 Αριθ. Πρωτ.: 177145 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Η Γ Ε Ν Ι Κ Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ Δ Η Μ Ο Σ Ι Ω Ν Ε Σ Ο Δ Ω Ν

Α Π Ο Φ Α Σ Η Η Γ Ε Ν Ι Κ Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ Δ Η Μ Ο Σ Ι Ω Ν Ε Σ Ο Δ Ω Ν ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α : ΦΕΚ : 225/Β/17.02.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα,19 Ιανουαρίου 2015 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ Αριθ. πρωτ. : ΠΟΛ.

Διαβάστε περισσότερα

2. Π.Κ.Π.Φ. & Π.Ε. Έδρες τους ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

2. Π.Κ.Π.Φ. & Π.Ε. Έδρες τους ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 17 4 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ AΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. πρωτ: 5103/51643 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠ 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.: /12/ Εγκύκλιος οδηγιών γι

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.: /12/ Εγκύκλιος οδηγιών γι Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Εγκύκλιος οδηγιών για τη διαδικασία πληρωμής επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις του Μέτρου 1.2.1. "Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων" του Π.Α.Α. 2007-2013. 1. Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 33727 30 Αυγούστου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2968 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Καθορισμός του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα, 17-4-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 3625/42655 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 25661 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1773 4 Σεπτεμβρίου 2007 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 321815 Λεπτομέρειες εφαρμογής για τον καθορισμό διαδικα σιών και δικαιολογητικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 15/1/2010 ΠΟΛ:1003 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Γ Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ.1163/ 15.11.2016 ΠΟΛ.1163/ 15.11.2016 (ΦΕΚ Β' 3779/23.11.2016) Διακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Προς : Ώπως Π.Δ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Προς : Ώπως Π.Δ ΑΝΑΡΤΗΤΕA ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ.Δ.Σ Δ/ΝΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ Αθήνα ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Αρ. Πρωτ : 99898 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τ. ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

1. Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ η παράδοση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Αγίου Ορους.

1. Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ η παράδοση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Αγίου Ορους. Π.7395/4269/1987 Διαδικασία απαλλαγής από το φόρο προστιθέμενης αξίας των αγαθών που παραδίδονται και των υπηρεσιών που παρέχονται από και προς την περιοχή του Αγίου Ορους, καθώς και των αγαθών που εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

ΘΕΜΑ: Διακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Β - Ε - ΣΤ 2.Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Α -

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 1 ης ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 1.1.2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013

ΑΔΑ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 1 ης ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 1.1.2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 02-10-2014 Πληροφορίες : K. Τσολακίδου Αρ. Πρωτ : 139532

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής του φόρου προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με τις

ΘΕΜΑ: Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής του φόρου προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με τις ΠΟΛ.1078/2.4.1991 Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής του φόρου προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των περιπτώσεων γ και δ της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του Ν. 1642/1986. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 15/6/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 15/6/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 15/6/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθμ. Πρωτ.:1639/65123 1) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21-01-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 323 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2001R1207 EL 18.02.2008 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1207/2001 του Συμβουλίου, της 11ης Ιουνίου 2001, σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003R2336 EL 01.02.2010 002.002 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2336/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Δεκεμβρίου 2003 για καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΦΠ Ταχ. Δ/νση: Mενάνδρου 22 105 52 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Β. Λαϊνά Τηλ. : 210 2125041 FAX

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κοινοτικού καθεστώτος όσον αφορά τις ενισχύσεις για την παραγωγή μελιού ειδικής ποιότητας στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους Καν(ΕΟΚ)2019/93 του Συμβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Σας ενημερώνει ως προς τον Φ.Π.Α. ταξιδιωτών εγκατεστημένων σε ξένη χώρα πλην Ε.Ε. Για το θέμα αυτό εκδόθηκε η ΠΟΛ.1338/30.12.1996 Αποφ. Υπ. Οικ. η οποία τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003)

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, 5.3.2004 491 Κ.Δ.Π. 130/2004 Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 8 Χορήγηση άδειας εγκεκριμένου αποθηκευτή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 17579

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 17579 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 17579 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ Για συμμετοχή στις δράσεις: «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1163/2016. ιακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

ΠΟΛ 1163/2016. ιακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. ΠΟΛ 1163/2016 ιακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ» ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ» ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Πληροφορίες: Γραφείο Προϊσταμένης Γενικής Δ/νσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11/ 06 /2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11/ 06 /2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11/ 06 /2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αρ. Πρωτ.: 1567/65031 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ/νση : ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τμήμα :

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,13-08-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: 3320/89565 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝΔΡΩΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1075/ Συμπλήρωση των διατάξεων της με αριθμ /8478/Α0014/ΠΟΛ. 1262/ απόφασής μας

ΠΟΛ.1075/ Συμπλήρωση των διατάξεων της με αριθμ /8478/Α0014/ΠΟΛ. 1262/ απόφασής μας ΠΟΛ.1075/13.3.1995 Συμπλήρωση των διατάξεων της με αριθμ. 1103551/8478/Α0014/ΠΟΛ. 1262/2.8.93 απόφασής μας Αρ. Πρωτ.: 1017949/693/165/0014 Αθήνα 13 Μαρτίου 1995 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

4)Τις διατάξεις του π.δ. υπ' αριθµ. 116/2004 (ΦΕΚ Α'81).

4)Τις διατάξεις του π.δ. υπ' αριθµ. 116/2004 (ΦΕΚ Α'81). Αριθµ. οικ. 125494/09 (ΦΕΚ 2082 Β/28-9-2009 ) : Καθορισµός διαδικασιών και λεπτοµερειών για την εφαρµογή του άρθρου 3 της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου «Μέτρα Αντιµετώπισης της Ατµοσφαιρικής Ρύπανσης»

Διαβάστε περισσότερα

α) Του άρθρου 22 παρ. 3 του ν. 992/1979 «Περί οργανώσεως των Διοικητικών Υπηρεσιών δια την εφαρμογήν της Συνθήκης Προσχωρήσεως της Ελλάδος εις τας

α) Του άρθρου 22 παρ. 3 του ν. 992/1979 «Περί οργανώσεως των Διοικητικών Υπηρεσιών δια την εφαρμογήν της Συνθήκης Προσχωρήσεως της Ελλάδος εις τας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 5 Ταχ. Κωδ.: 101 76 Αθήνα Αθήνα,13

Διαβάστε περισσότερα

Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση δικαιολογητικών του άρθρου 4 του ν. 3955/2011 (Α 89) με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α 75). Yποβολή αιτήσεων υπεύθυνων δηλώσεων μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Δ/ΝΣΗ : ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πληροφορίες : Αριστέα Βολιτάκη Αθήνα 19.12.2016 Αριθμ. Πρωτ.185835 ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ- ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: 23-12-2015 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 136432 Πληροφορίες: Αθανασία Αλεξοπούλου Τηλ.: 210 8802410 ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 2/11/2017. Αριθ. Πρωτ.: 12076

Αθήνα, 2/11/2017. Αριθ. Πρωτ.: 12076 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,22/05/2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 245243 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1)Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ZΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 29 Τ.Κ. 104

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Πληρ.: Κ. Τσολακίδου Αρ. Πρωτ : 91615

ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Πληρ.: Κ. Τσολακίδου Αρ. Πρωτ : 91615 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 28.06.2016 Πληρ.: Κ. Τσολακίδου Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1979 EL 10.02.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1979/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με το

Διαβάστε περισσότερα

Τ.3225/295/Α0019/ Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές. Τ.3225/295/Α0019/ Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές

Τ.3225/295/Α0019/ Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές. Τ.3225/295/Α0019/ Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές Τ.3225/295/Α0019/26.06.1998 Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές Τ.3225/295/Α0019/26.06.98 Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές Σε συνέχεια της υπ' αριθ. Τ.10391/1918/24.11.1993, με την

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.: /01/ Εγκύκλιος οδηγιών για

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.: /01/ Εγκύκλιος οδηγιών για Πίνακας περιεχομένων ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 2ης ή/και 3ης ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 1.1.2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013 1. Νομικό Πλαίσιο 2. Εισαγωγή Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις επί της εγκυκλίου 1568/45937/ αναφορικά µε την καταχώρηση εµπόρων ζωικών υποπροϊόντων»

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις επί της εγκυκλίου 1568/45937/ αναφορικά µε την καταχώρηση εµπόρων ζωικών υποπροϊόντων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/ 03/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 1028/34552 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικότητα Εκδόσεων

Ιστορικότητα Εκδόσεων ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα: 28/07/2017 Αρ. Πρωτ : 63602 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Aθήνα, 03/06/2011 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ Αρ. Πρωτ.: 167516 Ταχ. Δ/νση : Βερανζέρου 46 Ταχ. Κώδ. : 101 76 Προς:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔΞΒ-0ΥΡ ΩΣ Π.Δ.

ΑΔΑ: ΒΕΔΞΒ-0ΥΡ ΩΣ Π.Δ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 01-03-2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 6009/26726 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΜ.: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Aριθμ. πρωτ. 415/1220 Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011

Aριθμ. πρωτ. 415/1220 Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Aριθμ. πρωτ. 415/1220 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠ 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3919/11 επί των αδειών παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού και εμπορίας λιπασμάτων

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3919/11 επί των αδειών παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού και εμπορίας λιπασμάτων Αθήνα, 27 / 6 /2012 Πρωτ.: 7275/72850 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΡΟΩΝ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: Α, Β, Γ και, Δ Τ. Δ/νση : Καπνοκοπτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Π.Δ. 30/2006 - ΦΕΚ 28/Α/14.2.2006 Καθορισμός τυποποιημένων φυτοϋγειονομικών διαβατηρίων που χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση ορισμένων φυτών, φυτικών προϊόντων ή άλλων αντικειμένων εντός της Χώρας και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000)

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2896 Κ.Α.Π. 427/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 427 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Γνωστοποίηση με βάση το Άρθρο 13Α(1) Χορήγηση άδειας φορολογικού

Διαβάστε περισσότερα

Aθήνα, 2-3-2005 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Aθήνα, 2-3-2005 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Aθήνα, 2-3-2005 Αποφαση Νο. 256312: «Καθορισμός των όρων, προϋποθέσεων, των δικαιολογητικών και του τρόπου πληρωμής της επιχορήγησης της δράσης Αντικατάσταση κυψελών, στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓENΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΑΠ ΕΝ ΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΛΑΙΑΣ Αθήνα, 13. 05.2010 Αριθ. Πρωτ.: 263343 ΘΕΜΑ: «Λεπτοµέρειες εφαρµογής του

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Αρ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Αρ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 09-08-2016 Αρ. Πρωτ : 103243 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011 ΘΕΜΑ : Εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1071/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»

ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα, 8-12-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθ. Πρωτ: 11905/136682 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της ΚΥΑ Δ1/Α/οικ.2497/8.2.2013 «Καθορισμός κριτηρίων, μεθοδολογίας κατανομής αυτούσιου βιοντίζελ και ρύθμιση κάθε σχετικού θέματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15Α του ν. 3054/2002,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5/12/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.: 2260/155064 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/νση : ΖΩΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ Τμήμα : Βοοτροφίας & Μονόπλων Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. αριθ.4810/110876/2015 Υπουργική Απόφαση «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. αριθ.4810/110876/2015 Υπουργική Απόφαση «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΑ 4810/110876 Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα 13 Μαρτίου 1995 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & Δ.Π. 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η ΦΠΑ & Ε.Φ. Αρ. Πρωτ.: 1017949/693/165/0014 ΤΜΗΜΑ Α/1 ΠΟΛ.: 1075 2. Δ/ΝΣΗ 15η (Κ.Β.Σ.) ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. 3498/2017,ΦΕΚ-1277/Β/

Αριθμ. 3498/2017,ΦΕΚ-1277/Β/ 1 Τροποποίηση της αριθμ. 8585/10-10-2016 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 3322/Β /2016) «Λεπτομέρειες εφαρμογής του Υπομέτρου 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του συστήματος παροχής συμβουλών σε γεωργούς (Καν (1782/2003)» ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του συστήματος παροχής συμβουλών σε γεωργούς (Καν (1782/2003)» ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Κουτσομήτρος Σωτήριος Τηλέφωνο: 210 212 59 30 Fax: 210 522 25 89 E-mail: ax2u114@minagric.gr Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δηµοσίευση)

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δηµοσίευση) 21.6.2001 EL Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων L 165/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δηµοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1207/2001 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Ιουνίου 2001 σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ.Δ.Σ. Αθήνα, 22/10/2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ.Δ.Σ. Αθήνα, 22/10/2013 ANAΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ.Δ.Σ. Αθήνα, 22/10/2013 Αρ. Πρωτ: 112999 ΠΡΟΣ : ΩΣ Π. Δ. ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΙΙΙ, ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος ενισχύσεων του Μέτρου «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α »

ΘΕΜΑ: «Λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος ενισχύσεων του Μέτρου «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 30/4/2009 Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Α Γ Ρ Ο Τ Ι Κ Η Σ Α.Π.: 5818 Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ & Τ Ρ Ο Φ Ι Μ Ω Ν ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Προς: Ως Π.Δ. ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΦΦ-ΟΑ4 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 24/1/2013. Αρ. Πρωτ. Α2-85

ΑΔΑ: ΒΕΥΦΦ-ΟΑ4 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 24/1/2013. Αρ. Πρωτ. Α2-85 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 24/1/2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ -Δ/ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ &ΠΟΤΩΝ -Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΩΝ -Δ/ΝΣΗ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 / 12 / 2004 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 320731/17008 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Γ Κ.Π.Σ. Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & Γ.Δ. Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Aθήνα, 11/07/2011 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ Αρ. Πρωτ.: 175173 Τμήμα Μελισσοκομίας - Σηροτροφίας Πληροφορίες: Μιχ.

Διαβάστε περισσότερα