ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ"

Transcript

1 ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Βιογραφικό σημείωμα Ο Θοδωρής είναι Βιολόγος και ασχολείται επαγγελματικά με την επικοινωνία της επιστήμης και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Είναι διδάκτορας Γενετικής από το Πανεπιστήμιο King s College του Λονδίνου. Εκπόνησε μεταδιδακτορική εργασία στο Ε.Κ.ΕΦ.Ε. Δημόκριτος στον κληρονομικό καρκίνο. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Εμπειρικείου Ιδρύματος. Είναι Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης SciCo και "SciCo Cyprus" (www.scico.gr), η οποία έχει στόχο την προώθηση της επιστήμης μέσω καινοτόμων τρόπων στο ευρύ κοινό. Είναι Συνιδρυτής των Athens και Thessaloniki Science Festivals, του διαδραστικού προγράμματος School-lab (www.school-lab.org), του TEDMED live Athens και του Health Forward. Ο Θοδωρής έχει δώσει ομιλίες στο Ισραήλ, στην Ταϊλάνδη, στην Ιαπωνία, στην Κορέα, στην Αυστραλία, στις Η.Π.Α και αλλού για την επικοινωνία της επιστήμης. Τον Ιούλιο του 2010 εκπαιδεύτηκε σε θέματα διαδραστικής διδασκαλίας των επιστημών στο Space Camp της NASA στις ΗΠΑ. To 2011 ήταν υποψήφιος από την ελληνική αντιπροσωπεία της UNESCO για το Kalinga Science Popularizator Prize. Τον Αύγουστο του 2012 εκπαιδεύτηκε από τον τέως Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Al Gore για θέματα κλιματικής αλλαγής και είναι πρεσβευτής του για το Climate Reality Project. Το Φθινόπωρο του 2012 παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ, στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Global Entrepreneurship Week τη SciCo ως καλή πρακτική κοινωνικής επιχείρησης στην Ελλάδα. Από το 2011 είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του TEDxAthens και από το 2014 του TEDxLimassol. Είναι, επίσης, συνιδρυτής της Green Project (www.green-project.org) μιας Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης η οποία έχει στόχο να αναδείξει τα σημεία πράσινου ενδιαφέροντος μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 75 χώρες και στον ελεύθερό του χρόνο συνθέτει μουσική στο πιάνο.

2 Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Σκεπτικό υποψηφιότητας Είχα την τιμή να εκλεγώ Πρόεδρος του Συνδέσμου μας το Σεπτέμβριο του 2013 και να ηγηθώ του Διοικητικού Συμβουλίου μας τους τελευταίους 24 μήνες. Κατά τη διάρκεια της διετίας αυτής οι στόχοι που θέσαμε ήταν η κοινωνική προσφορά με κεντρικό άξονα τα γνωστικά αντικείμενα των Υποτρόφων μας, η ενίσχυση της επικοινωνιακής "ταυτότητας" του Συνδέσμου και η δικτύωση και συσπείρωση των μελών μας. Για τους παραπάνω στόχους το Δ.Σ. μας εργάσθηκε σκληρά με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να ιδρύσουμε, να συνεχίσουμε ή να ενισχύσουμε προτάσεις -δράσεις υποτρόφων μας επάνω στους έξι παρακάτω πυλώνες: επιστήμη, τέχνη, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, παιδεία και κοινωνία. Δειγματοληπτικά και πιο συγκεκριμένα διοργανώσαμε με επιτυχία τα Athens Science Festival 2014 και 2015 για την επιστήμη, το συνέδριο για την υγεία Health Forward, τις "Επανακατοικήσεις" για την αρχιτεκτονική, το φεστιβάλ μουσικής "Συνηχήσεις", το συνέδριο "Scale Up" για την επιχειρηματικότητα, τη "Φωτογραφημένη Πόλη" στον τομέα της φωτογραφίας καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Επίσης δημιουργήσαμε αθλητική ομάδα αγώνα δρόμου των υποτρόφων η οποία συμμετείχε στην Μαραθώνιο της Αθήνας του 2014 καθώς στον ημιμαραθώνιο του Στο κομμάτι της συσπείρωσης των υποτρόφων μας, δημιουργήσαμε νέα διαδικτυακή πλατφόρμα με "intranet" όπου οι υπότροφοι μπορούν και επικοινωνούν ηλεκτρονικά, πραγματοποιήσαμε θεματικές επαγγελματικές συγκεντρώσεις των υποτρόφων, ενώ αυξήσαμε τη διαδραστικότητα στις ετήσιες εκδηλώσεις της βασιλόπιτας αλλά και του καλοκαιρινού πάρτι. Επίσης πραγματοποιήσαμε εκδρομές τόσο θεματικές (τρεις πεζοπορίες) αλλά και αμιγώς ψυχαγωγικές. Στο κομμάτι της εξωστρέφειας του Συνδέσμου, πέραν της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συνεργαστήκαμε με επαγγελματίες στον τομέα της επικοινωνίας τόσο στα ψηφιακά μέσα όσο και στα συμβατικά σε κάθε μας δράση. Το αποτέλεσμα ήταν ο τριπλασιασμός των "followers" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι εκατοντάδες αναφορές στον τύπο και στο διαδίκτυο. Με βάση τα παραπάνω, καταθέτω την υποψηφιότητα μου με στόχο να θεσμοθετήσουμε τις παραπάνω επιτυχημένες δράσεις, να συσπειρώσουμε περισσότερο τους υποτρόφους μας και να ενισχύσουμε νέες ιδέες και δράσεις αλλά και το ρόλο του Συνδέσμου μας στην Ελληνική Κοινωνία.

3 ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΚΟΥΝΤΡΑ Ονομάζομαι Μαργαρίτα Γκούντρα και είμαι Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και εξειδίκευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία. Έχω παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Α Ψυχιατρική Κλινική-Αιγινήτειο Νοσοκομείο), στην Ειδική Αγωγή (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στην αξιολόγηση και αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών/Δυσλεξίας (ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ.). Έχω επίσης εκπαιδευτεί σε προγράμματα εκπαίδευσης γονέων και προαγωγής ψυχικής υγείας παιδιών και γονέων (Παιδοψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών) και έχω συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο (Β Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών). Έχω ανακοινώσει ερευνητικές εργασίες σε πανελλήνια συνέδρια και έχω λάβει μέρος σε επιμορφωτικές ημερίδες, επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια. Επί σειρά ετών ( ) υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης-εκπαιδεύτρια στο σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας που διοργανώνει η Α Πανεπιστημιακή Κλινική σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ) και υπηρέτησα ως ψυχολόγος στο τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών) και στις Σχολές Γονέων του Ινστιτούτου Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (Υπουργείο Παιδείας) όπου συντόνιζα ομάδες γονέων και ομάδες τρίτης ηλικίας. Έχω παράσχει εθελοντική εργασία σε Κέντρο Ημέρας για παιδιά με αυτισμό, σε ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για χρονίως ψυχικά πάσχοντες και σε Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο Αττικής και Α Ψυχιατρική Κλινική-Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στην Ψυχολογική- Συμβουλευτική Υπηρεσία των Αρσάκειων-Τοσίτσειων σχολείων Ψυχικού-Εκάλης και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου. Σήμερα εργάζομαι σε δομές Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. του Συνδέσμου "Έμπνευση", "Δημιουργία", "Γνώση", "Γόνιμος διάλογος", "Προσφορά" είναι στη κορυφή μιας μακροσκελούς λίστας με όσα έχει να επιδείξει ο σύνδεσμός μας. Μια πολυδιάστατη αλλά ταυτόχρονα συνεκτική κοινότητα, όπου τέχνη και επιστήμη διασταυρώνονται και μετουσιώνονται σε δημιουργία και δράση. Αυτή ακριβώς η διανοητική και δημιουργική όσμωση δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Η συμμετοχή μου στον πυρήνα αυτής της διεπιστημονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ιδεών και γνώσης είναι το πρώτιστο κίνητρο για υποβολή υποψηφιότητας. Από την πλευρά μου, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω με νέες ιδέες

4 για σχεδιασμό δράσεων και υλοποίηση εξειδικευμένων δραστηριοτήτων σε διάφορους τομείς. Η επιδίωξή μου είναι η επαφή παλαιών και νέων μελών ώστε μέσω της διεπιστημονικότητας και της συλλογικής συνείδησης να προωθήσουμε την εφαρμογή προγραμμάτων με στόχο τόσο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, την ανάπτυξη της κοινότητας όσο και την προώθηση της επιστήμης, της τέχνης και της ευρύτερης γνώσης. Συγκεκριμένα, ορμώμενη από το επιστημονικό μου πεδίο, ως ψυχολόγος, θα μπορούσα να συμβάλλω ενεργά στο σχεδιασμό και διεξαγωγή εθελοντικών δράσεων με στόχο τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων ή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε ζητήματα που άπτονται της σχολικής κοινότητας και της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών. Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως η ψυχαγωγία είναι η καλύτερη μέθοδος μάθησης και ταυτόχρονα αποτελεί τον βέλτιστο τρόπο γνωριμίας και ως εκ τούτου ο συντονισμός και η διοργάνωση ευχάριστων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων θα συμβάλλει στην ισχυροποίηση του συνδέσμου.

5 Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ε. ΔΕΓΛΕΡΗΣ Νευρολόγος-Ψυχίατρος/ Ψυχοθεραπευτής Δ/ντής Ψυχογηριατρικής Υπηρεσίας Πειραιά-ΕΚΨΥΕ Assistant Etr. Πανεπιστημίου Paris V Τέως Λέκτορας Κοινωνικής Ιατρικής & Ψυχικής Υγείας Παν/μιου Ιωαννίνων. Το 1970 αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή. Το σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το έκανε τη στρατιωτική του θητεία, το έκανε ειδικότητα Νευρολογίας Ψυχιατρικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Το 1980 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του Ωνασείου Ιδρύματος. Το έκανε μετεκπαίδευση στο Παρίσι και το Λονδίνο σε θέματα Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, Ψυχοεκπαίδευσης και Ψυχογηριατρικής. Από το 1986-εως σήμερα διευθύνει τη Μονάδα ψυχοθεραπειών στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (παράρτημα Πειραιά) και το 1997 ίδρυσε ένα Πρότυπο Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης και Άνοιας. Το 1991 συνέστησε το Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά, όπου στεγάζεται το Εργαστήριο Κλινικής Ψυχοεκπαίδευσης και απευθύνεται στο ευρύ κοινό καθώς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας μαζί με τον τομέα Αξιοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι επιμελητής εκδόσεων ψυχολογικού και ιατρικού περιεχομένου και έχει δημοσιεύσει περί τις 150 ανακοινώσεις, μονογραφίες και λήμματα σε συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς ( ) και του ελληνικού κλάδου της Ευρωπαϊκής και Γαλλικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών καθώς και Σύμβουλος της Εταιρείας Νόσου ALZHEIMER Ελλάδος. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της εφορείας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Τμήμα Πειραιά) και ενεργοποιείται ως Special Individual Member of the World Psychiatric Association (WPA). Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Υποτρόφων ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ & Πρόεδρος του Κλάδου Ψυχογηριατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Από το 2013 ίδρυσε & διευθύνει το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ALZHEIMER ΠΕΙΡΑΙΑ.

6 ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟΥ Ε. ΔΕΓΛΕΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Η διαχρονική συμβολή του Συνδέσμου στην προβολή του έργου των υποτρόφων τόσο στις Τέχνες και στα Γράμματα όσο και στην Αθλητισμό και την Κοινωνική Προσφορά διευρύνεται προϊόντος του χρόνου. Η διεπιστημονική ετερότητα των μελών του Δ. Σ. λειτούργησε συμπληρωματικά και νέες δράσεις και συμμετοχές εκτινάσσουν το βεληνεκές των δραστηριοτήτων μας, η ποιότητα των οποίων έχει πάγκοινη αναγνώριση. Δραστηριοποιούμαι επιστημονικά και επαγγελματικά στην ευρύτερη Πειραϊκή Ζώνη, που χειμάζεται από την κρίση στον υπέρτατο βαθμό. Το κοινό αγκάλιασε την πρωτοβουλιακή λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ALZHEIMERS S και δεσμεύομαι στη συνέχιση και βελτίωση της παροχής υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού στο πλαίσιο του ΕΛΛΗΝΙΚΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ (Παρ/μα Πειραιά).

7 ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΑ Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα. Το 2001 αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Αθηνών με άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έλαβα υποτροφίες και βραβεία επίδοσης από το ΙΚΥ και από κληροδοτήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Mε υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση καθώς και κληροδοτήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολούθησα κατά τα έτη 2002 έως 2004 πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Βόννης (κατεύθυνση εταιρικού και εμπορικού δικαίου), το οποίο και ολοκλήρωσα με Άριστα (summa cum laude). Στη συνέχεια εκπόνησα διδακτορική διατριβή με θέμα «Η απαλλαγή μελών διοίκησης κεφαλαιουχικών εταιριών από την ευθύνη τους», επίσης με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία έλαβε το βαθμό άριστα και δημοσιεύτηκε με χορηγία του Προγράμματος Χορηγιών και Ενισχύσεων Μελών του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση. Παράλληλα με την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής έλαβα μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ), ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος παρακολούθησα, με υποτροφία που έλαβα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στις διαπραγματεύσεις Diploma In Negotiations. Μελέτες και σχόλιά μου έχουν δημοσιευτεί σε νομικά περιοδικά. Μιλώ αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά. Είμαι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, από το Κατά τα έτη 2003 έως 2004 εργάστηκα, παράλληλα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, στο δικηγορικό γραφείο Redeker-Sellner-Dahs στη Βόννη Γερμανίας. Από το 2004 ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου με αντικείμενο κατά κύριο λόγο υποθέσεις αστικού, εμπορικού και διοικητικού δικαίου, συνεργαζόμενη κατά το παρελθόν με δικηγορικές εταιρίες και στη συνέχεια αυτοτελώς. Κατά τα έτη 2008 έως 2012 εργάστηκα ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό της «Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) α.ε.» στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας. Από το 2012 είμαι δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος. Τον ελεύθερό μου χρόνο αφιερώνω στη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και, κυρίως, στα τρία μου παιδιά, Γιώργο (8 ετών), Θοδωρή (7 ετών) και Στάθη (4 ετών). https://gr.linkedin.com/in/mariadoka

8 Γιατί θέτω υποψηφιότητα: Παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την εξωστρέφεια και το άνοιγμα του Συνδέσμου Υποτρόφων προς τα μέλη του και την κοινωνία. Το απερχόμενο αλλά και τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας για τις δράσεις και το όραμά τους, στο οποίο δίνουν σάρκα και οστά μέσα από αυτές. Τα επόμενα δύο χρόνια, παλαιά και νέα μέλη θα κληθούν να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της ακόμη μεγαλύτερης κινητοποίησης και αξιοποίησης του τεράστιου και πολύτιμου δυναμικού που διαθέτει αυτός ο Σύνδεσμος, προκειμένου η ωφέλεια από την κινητοποίηση αυτή να έχει αποδέκτη όχι μόνο τον ίδιο το Σύνδεσμο και τα μέλη του, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να είμαι ένα από αυτά τα νέα μέλη και να συμβάλλω με την ενέργεια, τις νομικές και μη γνώσεις και τις ιδέες μου σε αυτή την προσπάθεια εμφορούμενη, επιπλέον, από ένα ειλικρινές αίσθημα ευγνωμοσύνης προς το Ίδρυμα για την μακροχρόνια και αδιάλειπτη στήριξή του. Όχι μόνο πιστεύω στη συνεργασία, πολύ περισσότερο θα έλεγα ότι εκεί στηρίζω τις ελπίδες μου για την ανάρρωση της ελληνικής κοινωνίας από την πολύπλευρη κρίση που την ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολλοί, είμαστε εδώ, έχουμε όρεξη και αισιοδοξία και ως εκ τούτου έχουμε συν-ευθύνη να δράσουμε, να κάνουμε ένα Re-Think των αξιών και των προτεραιοτήτων μας προκειμένου να πετύχουμε το πολυπόθητο Scale Up που θα εξασφαλίσει την επιβίωση και την πρόοδο όλων μας.

9 ΖΩΗ ΖΕΝΙΩΔΗ Η Ζωή Ζενιώδη είναι Αρχιμουσικός της MOYSA (Ορχήστρα Νέων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Μαέστρος της Broward Symphony Orchestra, Συνεργάτης Μαέστρος του Φεστιβάλ Αιγαίου, καθώς και Καλλιτεχνική Σύμβουλος της Alhambra Orchestra. Έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Brno, την Cleveland Orchestra, την Stockholm Sinfonietta, την Pan-European Philharmonic, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΝΕΡΙΤ, την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Palm Beach Symphony, την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εθνική Ορχήστρα Νέων της Ισπανίας, την Ορχήστρα Νέων της Φλόριντα, τη New Florida Philharmonic καθώς και τα σύνολα ARTéfacts και Ensemble 21. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Μαέστρος της Alhambra Orchestra ( ), Μαέστρος στη Florida Grand Opera ( ) και Συνεργάτης Μαέστρος της Frost Symphony Orchestra ( ). Έχει ηχογραφήσει τρία CD με την Albany Records: Translucence του Thomas Sleeper με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Brno, XENIA του Thomas Sleeper και An American Dream του Frank Ticheli με τη Frost Symphony Orchestra. Ο διεθνής τύπος έχει γράψει: Η συναυλία έδειξε πόσο ικανοποιητικές ερμηνείες μπορούν να δημιουργηθούν από τον κατάλληλο άνθρωπο στο πόντιουμ. Με εντυπωσιακό κύρος και επιδεξιότητα ανέσυρε εκπληκτική ερμηνεία από την ορχήστρα, μία από τις καλύτερες που έχει δώσει ποτέ.» David Fleshler, South Florida Classical Review. (22 Νοεμβρίου 2009) Ως μαέστρος και πιανίστα, έχει εμφανιστεί σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Κροατία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Αμερική, Ιταλία, Μαυρίκιος, Βενεζουέλα, Ρωσία. Είναι Διδάκτωρ Διεύθυνσης Ορχήστρας από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και ο μόνος κάτοχος του Artist Diploma in Conducting που δόθηκε ποτέ από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Το 2003 της δόθηκε ο τίτλος Rosemary Bugden Junior Fellow από το Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για δύο έτη. Έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Α. Ωνάσης, του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, του Ιδρύματος Προποντίς, του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής και του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

10 Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Έχοντας πολυετή σχέση και διάφορες συνεργασίες με το Σύλλογο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, έχω βιώσει την εξέλιξη του, έχω δει την επίτευξη μεγάλων στόχων καθώς και την πολυμορφία με την οποία λειτουργεί ο Σύλλογος. Οι αποφάσεις, οι ενέργειες, οι δράσεις και ο τρόπος με τον οποίο βοηθά και συνδέει τους υποτρόφους είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Με την καλλιτεχνική αλλά και διοικητική εργασία μου ως μαέστρου, γνωρίζω να εργάζομαι επιτυχώς μέσα σε μία ομάδα, να λαμβάνω υπεύθυνες αποφάσεις για το καλό του συνόλου, να μπορώ να αναγνωρίσω και να απομονώσω στοιχεία και λεπτομέρειες απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και φυσικά, να φέρνω εις πέρας παραγωγές με δημιουργικότητα και συνέπεια. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, το πρώτο πράγμα που κλονίζεται είναι η ενασχόληση με την τέχνη, ενώ η τέχνη είναι από τα πιο σημαντικά συστήματα επιβίωσης σε δύσκολους χρόνους. Λόγω του συναισθηματικού εδάφους και της διευρυμένης αντιληπτικότητας που προσφέρει, είναι από τους λίγους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο άνθρωπος να βρει λύσεις δημιουργικές και ακέραιες. Θέτω υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου επειδή θέλω να συμμετέχω ενεργά σε όλες τις παραγωγές και δράσεις του Συλλόγου. Θέλω να στηρίξω νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις τέχνες, τα γράμματα και τις επιστήμες και να τους βοηθήσω να συμπράξουν με δυναμικό και διαδραστικό τρόπο. Με συγκεκριμένες προτάσεις στον τομέα της μουσικής, θέλω να δω νέους ανθρώπους να μπορούν με ελπίδα να συμμετέχουν σε προγράμματα ανάπτυξης δικτύου και επαφών με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία με ποικιλόμορφους τρόπους, όπως συναυλίες και συμπαραγωγές, forums, συνελεύσεις και συνέδρια, σεμινάρια, οργάνωση συνεδρίων με στόχο τη διαρκή ενημέρωση καθώς και τη συζήτηση πάνω στους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν οι μουσικοί της χώρας να δημιουργήσουν τόπους για περαιτέρω εξέλιξη δικής τους και των τεχνών.

11 ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ Ονομάζομαι Ιωακείμ Καλλιβρούσης γεννημένος στην Αθήνα το Οι σπουδές μου περιλαμβάνουν τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία (1984), το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1988) αλλά και Μεταπτυχιακό M.B.A. in Marketing Project Management & Communications από το University of Dundee, Scotland, UK (1992) που ολοκληρώθηκε με την Υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στο χώρο των Πωλήσεων, του Marketing, της Διαφήμισης αλλά και της ευρύτερης Επικοινωνίας (Δημιουργία και Υλοποίηση Διαφημιστικών Εκστρατειών, Marketing Τραπεζικών Προϊόντων, Συμβουλευτική Επιχειρήσεων για τις Προοπτικές Προϊόντων Τεχνολογικής Αιχμής, Συμβουλευτική στην προώθηση επιχειρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη, Εκπαίδευση στη χρήση Multimedia, Marketing-Πωλήσεις-Διαφήμιση, κ.α.). Έχω εργαστεί ως Διευθυντής Πωλήσεων στον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV και συγκεκριμένα στην εταιρία AUDIOTEX S.A. έως το 2008, ενώ από το 2008 και μετά είμαι Εμπορικός Διευθυντής στην ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ (Εταιρία Εκμετάλλευσης Διαφημιστικών Μέσων των Σταθμών Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ των 100 μεγαλύτερων πόλεων της χώρας). Είμαι μέλος του «Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση», του «Ινστιτούτου Επικοινωνίας» της «Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης-Επικοινωνίας», του «Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing» της «Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων», της «Ένωσης Ελλήνων Φυσικών». Επίσης τη διετία ήμουν Πρόεδρος και τον Απρίλιο 2015 επανεκλέχθηκα Πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Μαθητριών όλων των ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΩΝ Σχολείων της ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» Σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Είμαι διαζευγμένος και έχω μια κόρη, την Κατερίνα (γεν.1996) φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ένα γιο το Στέργιο (γεν.2000), μαθητή Λυκείου στο Β Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού. Συμμετείχα ενεργά και στα πρώτα στάδια της διοργάνωσης του 1 ου Athens Science Festival που έγινε την Άνοιξη του 2014 και συνδιοργανώθηκε και από το Σύνδεσμό μας με την

12 καθοδήγηση του Προέδρου μας κ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλου, ενώ διοργάνωσα επισκέψεις ομάδων μαθητών των Αρσακείων-Τοσιτσείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και στο 1 ο αλλά και στο 2 ο Athens Science Festivals. ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Θεωρώ ότι στο Σύνδεσμό μας οφείλουμε : να συνεχίσουμε αλλά και να εντείνουμε τις προσπάθειες για να φέρουμε πιο κοντά όλα τα μέλη, μέσα από εκδηλώσεις, συνεργασίες μεταξύ των μελών, συνέργειες με άλλα Πνευματικά Ιδρύματα και Φορείς, αλλά και πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν την ευκαιρία και στα μέλη να «επιστρέψουμε» στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ένα μέρος από τις δεξιότητες που αποκτήσαμε με τη βοήθεια των Υποτροφιών του Ιδρύματος που είχαμε την τύχη να απολαύσουμε. Να βρούμε τρόπους ενεργοποίησης πολλών από τους Υποτρόφους που δεν μετέχουν ενεργά στις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου. Να «ανοίξουμε» το Σύνδεσμό μας στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα νέα δημιουργικά παιδιά (φοιτητές, νέοι επιστήμονες, κ.α.) που αποτελούν το δυναμικό αύριο της κοινωνίας και της χώρας μας. Να βοηθήσουμε μέλη του Συνδέσμου μας στην προσπάθεια τους για επιχειρηματική, πολιτιστική, καλλιτεχνική και πνευματική ανάπτυξη.

13 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ Ένα σύντομο βιογραφικό για να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Διονύσης Καμπόλης, γεννήθηκα στην Αθήνα και είμαι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Bachelor of Art in Art) του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA). Το 1994 με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποίησα της μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών του UCLA (Master of Art in Art) στη ζωγραφική το σχέδιο και τις σύγχρονες εικαστικές τέχνες. Τα ακαδημαϊκά έτη εργάστηκα ως βοηθός καθηγητή στο Τμήμα Ζωγραφικής του ίδιου Πανεπιστημίου. Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα διετέλεσα καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Καλών Τεχνών του Southeastern College στην Αθήνα ( ) και από το 2003 έως το 2009 εργάστηκα ως καθηγητής στη σχολή ΑΚΤΟ σε τμήματα ελεύθερου σχεδίου. Από το 2005 εργάζομαι ως καθηγητής εικαστικών στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, ενώ από το 2006 είμαι διευθυντής στο International Internship Program του Πανεπιστημίου Yale στην Αθήνα. Από το 2007 διδάσκω ζωγραφική στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Παράλληλα από το 1998 έχω ιδρύσει το Artspace, Κέντρο Πολιτισμού Τέχνης και Εκπαίδευσης. Έχω τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, ενώ έχω εκθέσει το έργο μου σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σχετικά με τον Σύνδεσμο τώρα. Από το 2001 έως το 2011 διετέλεσα μέλος του 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», ενώ από το 2003 έως το 2011 ήμουν αναπληρωτής ταμίας του Συνδέσμου. Με διακρίνει η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα σε όλες τις θέσεις που έχω αναλάβει. Σίγουρα πρέπει να συγκαταλέγομαι στην λίστα με τα μέλη που παρευρέθηκαν σε όλα τα συμβούλια, ενώ δεν έχασα καμία από τις υπέροχες διοργανώσεις μας, έτσι είχα την τιμή να δω από κοντά ένα μεγάλο κομμάτι τις δύσκολης πορείας του Συνδέσμου μας. Μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών, μου έλλειψε όλη αυτή η ατμόσφαιρα, αποφάσισα λοιπόν να υποβάλλω και πάλι υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Θα ήθελα να ζητήσω να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας και εγώ με υπευθυνότητα και συνέπεια θα συνεισφέρω ακούραστα με κέφι και δημιουργικότητα στη λαμπρή πορεία του Συλλόγου.

14 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΤΗΣ, Ph.D. Ο Γιώργος Καστής γεννήθηκε στη Λέρο το Σπούδασε Φυσική στο University of California Irvine απ όπου αποφοίτησε το 1994 και έλαβε BS στη Φυσική με Magna Cum Laude και Honours in Physics με βαθμό 3,92/4,0. Η εργασία του στο πρόγραμμα Honors δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lasers in Surgery and Medicine και έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 140 ετεροαναφορές. Ο Γιώργος Καστής συνέχισε στις σπουδές του στο University of Arizona με ενός έτους υποτροφία από το Πανεπιστήμιο και τριετής υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Απέκτησε MS το 1997 και PhD το 2002 στις Οπτικές Επιστήμες με άριστα. Ασχολήθηκε ερευνητικά με τον τομέα της ιατρικής απεικόνισης με ραδιοϊσότοπα υπό την επίβλεψη του Regents Professor Harrison H. Barrett. Για τη διδακτορική του διατριβή κατασκεύασε και αξιολόγησε το πρώτο απεικονιστικό σύστημα SPECT/CT για μικρά ζώα βασισμένο σε ανιχνευτές ημιαγωγών. Ο Γιώργος Καστής επέστρεψε στην Ελλάδα το Εργάστηκε ως ωρομίσθιος καθηγητής στην ΣΤΥΑ ( ), και ως Λέκτορας Π.Δ. 407/80 στην Σχολή Ικάρων ( ). Παράλληλα εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Θώραξ ( ) και στο ΕΚΠΑ ( ). Το 2009 εκλέχτηκε Εντεταλμένος Ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών Θεωρητικών και Εφηρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΘΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών στο οποίο, από το Δεκέμβριο του 2009, είναι Διευθύνων του Κέντρου. Το 2014 εξελίχθηκε σε Κύριο Ερευνητή. Ο Γιώργος Καστής έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και έχει λάβει πάνω από 10 υποτροφίες και βραβεία. Έχει 27 άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, και 40 ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 25 επιστημονικά συνέδρια και έχει οργανώσει 2 εργαστήρια (Workshops). Από το 2006 συνεργάζεται με τον Ακαδημαϊκό Αθανάσιο Φωκά, Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge, με τον οποίον έχουν συγγράψει ένα κεφάλαιο σε βιβλίο. Από το Δεκέμβριο του 2014 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ερευνητικού Προσωπικού της Ακαδημίας Αθηνών.

15 Λόγος Υποψηφιότητας Δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών δυσχερειών που βιώνει ο τόπος μας αισθάνομαι την ευθύνη αλλά και την ανάγκη να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο ως νέος και ενεργός πολίτης αυτής της χώρας. Ειδικότερα, μετά την πρόσφατη χρηματοδότηση που έλαβα μέσω της ενίσχυσης μελών του Συνδέσμου υποτρόφων, αισθάνομαι την ανάγκη ανταπόδοσης αυτής της προσφοράς προς το Κοινωφελές Ίδρυμά μας. Παράλληλα, λόγω της θέσης μου ως Διευθύνων στο Κέντρο Ερευνών Θεωρητικών και Εφηρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΘΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και Προέδρου του Συλλόγου Ερευνητικού Προσωπικού της Ακαδημίας Αθηνών θεωρώ ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος και να προσφέρω στις δράσεις του Συλλόγου μας. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τον Σύνδεσμο μας να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά, νέες ιδέες, ομαδικό πνεύμα και κοινωνική ευαισθησία.

16 ΜΑΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γεννήθηκε το Είναι παντρεμένος με την Στέλλα Μούκα και πατέρας ενός αγοριού. Προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στην ιατρική και στην επιστήμη. Πατέρας του ο Άγγελος Κρανίδης, Ιατρός-Καθηγητής Ουρολογίας, Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, με σπουδαία προσφορά στα πανεπιστημιακά και δημόσια δρώμενα του χώρου της Υγείας. Μητέρα του η Πόπη Μπορμπουδάκη-Κρανίδη, Ιατρός-Επίκουρος Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, η οποία έχει γεννηθεί και προέρχεται από την Ελληνική Κοινότητα στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Αποφοίτησε από το 2 ο Λύκειο Χαλανδρίου. Κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, με εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά και Διεθνή Οικονομικά, από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ. Για τις μεταπτυχιακές σπουδές τιμήθηκε με τον ανώτατο έπαινο (Highest Distinction) και υποτροφία από το Ίδρυμα Α.Ωνάση. Διατηρεί τεχνικό γραφείο με εξειδίκευση σε θέματα αδειών μελετών, διοίκησης τεχνικών έργων, ανακαινίσεων, αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ρύθμισης αυθαιρέτων-πολεοδομικών θεμάτων, επενδύσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας. Έχει συνεργαστεί την περίοδο με το κανάλι SBC TV ως αναλυτής ακίνητης περιουσίας στην εκπομπή «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΞΙΕΣ». Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου την περίοδο , με καθήκοντα Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος την περίοδο Συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε διάφορους οργανισμούς όπως στην «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)», στο «Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)», στο «Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής (ΕΛΙΕ)», στο «Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Α.Ωνάση», και στον διεθνή οργανισμό «Urban Land Institute (ULI)». Στο «Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Α.Ωνάση» έχει θητεύσει στο ΔΣ την περίοδο Αρθρογραφεί τακτικά σε διάφορα μέσα όπως στην εφημερίδα «Real News», στο περιοδικό «Νέα Πολιτική», και στα Portal- ιστοσελίδες «Real.gr», «enikonomia.gr και action24.gr αλλά

17 και τοπικές εφημερίδες όπως η «ΑΜΑΡΥΣΙΑ». Άρθρα του επίσης έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», στα περιοδικά «Economist Intelligence Life» και «Οικονομικός Ταχυδρόμος». Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, και ειδικότερα με το καράτε και το τένις. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης έχει μια σπουδαία και διαχρονική προσφορά. Εξίσου σημαντική είναι και η διαχρονική δράση του Συνδέσμου Υποτρόφων μας. Ειδικά την τελευταία θητεία έλαβαν χώρα καινοτόμες πρωτοβουλίες σε μια νέα ανανεωμένη λογική. Σήμερα, στην δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, η δράση του Συνδέσμου Υποτρόφων αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων συγκεντρώνει μέλη με απεριόριστο ταλέντο, γνώση, ποιότητα χαρακτήρων και αναγνωρισμένη ειδίκευση και δράση στο χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, και των επιστημών. Ικανότητες που είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθούν εποικοδομητικά σε δράσεις με ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο. Όλοι, ως μέλη του Συνδέσμου, είχαμε την τύχη και την τιμή να υποστηριχθούμε και από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης σε μια κρίσιμη φάση της πορείας μας. Είναι ελάχιστο χρέος μας να συμμετέχουμε ενεργά, με οποιοδήποτε τρόπο, στις δράσεις τις επόμενης περιόδου του Ιδρύματος και του Συνδέσμου Υποτρόφων. Σε αυτή την λογική ζητώ την εμπιστοσύνη σας ώστε να συμβάλλω, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενεργά και εποικοδομητικά στις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις της ερχόμενης περιόδου του Συνδέσμου Υποτρόφων. Με κύριο σκοπό την σταθερή ποιοτική αναβάθμιση της δραστηριότητας και κοινωνικής επιρροής του.

18 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Δρ. Ευάγγελος Ι. Μαργαρίτης. Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» ( ). Τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής «Συνδεδεμένες Συμβάσεις Franchise. Τυπολογικά χαρακτηριστικά και νομική μεταχείριση». Αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009, πρώτος τη τάξει, και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών από το ίδιο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησε με Άριστα, πρώτος στην τάξη των αποφοίτων του Εκπόνησε μέρος της έρευνας της Διδακτορικής του Διατριβής στο Πανεπιστήμιο Osnabrueck της Κάτω Σαξωνίας της Γερμανίας, με το οποίο συνεργάστηκε σε έρευνες για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πεδίο της εφαρμογής των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά και στο δίκαιο της προστασίας του καταναλωτή. Συγγραφέας άνω των 20 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε Ελλάδα και Γερμανία σε θέματα αστικού και εμπορικού δικαίου, και ιδίως του δικαίου της δικαιόχρησης (franchising). Συγγράφει μεταδιδακτορική μονογραφία με αντικείμενο τα συστήματα κτήσης της κληρονομίας στο σύγχρονο, συγκριτικό και διεθνές δίκαιο, με έμφαση στην επίδραση των Ιουστινιάνειων Κωδικοποιήσεων στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών νομικών συστημάτων. Δικηγόρος Αθηνών (παρ Εφέταις), από το 2011, οπότε και επέτυχε στις Εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με το βαθμό «ΔΕΚΑ». Ανώτερος Συνεργάτης της Δικηγορικής Εταιρείας Drakopoulos Law Firm, με ειδίκευση στο δίκαιο των συμβάσεων και των εξαγορών και συγχωνεύσεων εταιρειών στο χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, με ενεργή δικαστηριακή εμπειρία σε αστικές υποθέσεις και ποινικές δίκες με αντικείμενο οικονομικά εγκλήματα. Μέλος της Επιτροπής Αναμόρφωσης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που συγκρότησε το Ελληνο Αμερικανικο Επιμελητήριο για την υποβολή προτάσεων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

19 Ο Δρ. Μαργαρίτης έχει αναπτύξει ενεργό κοινωνική δραστηριότητα ως αντιπρόεδρος Τοπικού Συλλόγου στο Δήμο Μεταμόρφωσης, ασχολούμενος με την ανάπτυξη κοινόχρηστων χώρων και την εξεύρεση πόρων για την κάλυψη των σχετικών δράσεων. Πρόταση Υποψηφιότητας «Είμαστε εις το εμείς» κι όχι εις το εγώ», έγραψε ο Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του. Και ο αείμνηστος Αριστοτέλης Σ. Ωνάσης, ο μεγαλύτερος, για πολλούς, Έλληνας όλων των εποχών και όχι άδικα είχε κάνει πράξη τη στάση αυτή ζωής, επιδεικνύοντας και ευεργετική μετά θάνατον πρόνοια, συστήνοντας το ευαγές τούτο Ίδρυμα. Άφησε έτσι όμως παρακαταθήκη για εμάς τους νεώτερους, και ιδίως όσους έχουμε υπάρξει μέλη της μεγάλης και ιδιαιτέρως προνομιούχας οικογένειας των τετιμημένων Υποτρόφων του, να συνεχίσουμε το κοινωφελές και φιλανθρωπικό του έργο. Η «λογικά παράλογη» εποχή που ζούμε, στην οποία ήταν μαθηματικά αναπόφευκτα ότι θα καταλήγαμε λόγω της σπατάλης και της υπερβολής των προηγούμενων δύο δεκαετιών, αναδεικνύει ακόμα μεγαλύτερη τη σημασία της προσφορά στο συνάνθρωπο, ώστε ακόμα και η ελάχιστη συνεισφορά, ένα λιθαράκι στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να αποκτά αξία. Έτσι, από τη θέση του μέλους του Συνδέσμου των Υποτρόφων του Ιδρύματος, μπορεί καθένας με την πρόταση, με την ιδέα και τη σκέψη του και κυρίως με την παρακίνηση του άλλου, να συμβάλλει τα μέγιστα στην πραγμάτωση του ιδανικού του «είμαστε εις το εμείς», ανταποδίδοντας παράλληλα στο ελάχιστο την προσφορά που έλαβε από το Ίδρυμα και ανταποκρινόμενοι σε αυτό που ο Θουκυδίδης στο κεφάλαιο 40 του Επιταφίου του Περικλέους συγκλονιστικά καταγράφει, ότι όποιος δεν ασχολείται με τα κοινά είναι όχι μόνο αδιάφορος, αλλά και άχρηστος πολίτης. Υπό το πρίσμα αυτό, έχω την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για τις προσεχείς αρχαιρεσίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος, ώστε κατέχοντας ενεργή θέση μεταξύ αξιολογότατων Προσωπικοτήτων, να προσπαθήσω να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο η διάθεση για κοινωνικές δράσεις και ανταπόδοση της συνεισφοράς που είχα την Τιμή να λάβω και στο πνεύμα ότι τώρα, πιο πολύ από κάθε άλλη εποχή, η κοινωνία μας έχει ανάγκη ενεργές δράσεις πολιτών.

20 SPYROS MARTSEKIS , present Ionian Capital Ltd. Athens Founder / Managing Partner Founded Ionian Capital, (www.ionian-capital.com) a global advisory group with senior presence in Athens, London, Los Angeles focusing on Private Equity, Hedge Funds, Pension Funds, Family Offices Built a team of 8 people globally (Chairman, senior advisors, analysts) Advising Global Asset Managers/Private Equities/Hedge Funds for potential Transactions in South/Central Europe & Turkey Advising corporates in South Europe in raising capital (equity/debt) Global Advisor to Pelican Point Capital, CA 08/2011-Dec 2012 Alvarez & Marsal Europe LLP Athens, London Managing Director / Equity Partner Opened and headed the Greek office of A&M (Team of 6 people). Also responsible for business development in Turkey and part of the European Growth Practice (Central/Eastern Europe) Involved in some complex engagements advising the government and corporates / banks in restructuring strategies Member of the strategy team advising the Hellenic Republic Asset Development Fund (Greek Privatisation Fund) regarding the government stakes in the financial institutions Member of the global KKR account team Founding Partner of the European Shipping Advisory Practice Led the restructuring plan of the Greek subsidiary of a Fortune-100 company Advised a top PE firm for a potential acquisition in the region (EV,c.500m) 1/1/2009-July 2011 KPMG S.A. Athens, Greece

Ηµερίδα Επαγγελµατικής Ενηµέρωσης. Τετάρτη 07.3.2012. για µαθητές/τριες Α, Β, Γ Λυκείου & ΙΒ1

Ηµερίδα Επαγγελµατικής Ενηµέρωσης. Τετάρτη 07.3.2012. για µαθητές/τριες Α, Β, Γ Λυκείου & ΙΒ1 Ηµερίδα Επαγγελµατικής Ενηµέρωσης Τετάρτη 07.3.2012 για µαθητές/τριες Α, Β, Γ Λυκείου & ΙΒ1 Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα ευχαριστεί θερμά τους διακεκριμένους προσκεκλημένους της Ημερίδας,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ο Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ C O L L E G E B U L L E T I N Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 01 Μήνυμα του Προέδρου 02 Οι σταθμοί του Mediterranean College 04 H αποστολή και το όραμα 05 Προτεραιότητα στην επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Επιτελική σύνοψη...4 2 Στατιστικά Στοιχεία...5 3 Χορηγίες και Υποστήριξη...8

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 Οι Σωστές Επιλογές Σπουδών 7 Η Επιλογή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας 10 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 12 Υποτροφίες 13 Διαμονή/Φοιτητική Ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων, «μία διοργάνωση του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης. Όλγα Λατουσάκη C A R EER D AY. 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης. Όλγα Λατουσάκη C A R EER D AY. 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2 ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ C A R EER D AY Όλγα Λατουσάκη Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης Χάρις Παππά ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή περιεχόμενα ακαδημαϊκά προγράμματα Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου 6-7 Ακαδημαϊκό Συμβούλιο 8-9 Σημαντικοί

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης CAREER DAY ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης 7 Φεβρουαρίου 2011 ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 7 Φεβρουαρίου 2011 Οι Διευθύνσεις των Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι 1 New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι Το New York College έχει λάβει Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ (ΦΕΚ 1302 Τεύχος Β 18/8/10 Αθήνα), (ΦΕΚ 1320

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμοί 2-3 CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield 4 Aναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013. www.aueb.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013. www.aueb.gr ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013 www.aueb.gr ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Πρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης Αντιπρύτανης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης C A R E ER D A Y

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης C A R E ER D A Y C A R E ER D A Y ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί αλλάζουμε τον τόπο μας

Μαζί αλλάζουμε τον τόπο μας ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΞΤΕ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Γιάννης Τσαρπαλής Υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Οι Άριστοι της Αναγέννησης Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ) ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή Χαιρετισμός 6-7 Σημαντικοί Σταθμοί στην ιστορία του Ιδρύματος 8-11 Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας 12 Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

14 20 ιρι / Α οκ λ Α- κ οιξη.org / ΑΝ.SNF www ΝΕΑ & ΔΩΡΕΕΣ

14 20 ιρι / Α οκ λ Α- κ οιξη.org / ΑΝ.SNF www ΝΕΑ & ΔΩΡΕΕΣ www.snf.org ΝΕΑ & ΔΩΡΕΕΣ / ανοιξη - καλοκαιρι / 2014 Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του Παιδιού», Αθήνα, Ελλάδα 2 περιεχομενα 4 I ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6 I ΤΡΙΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015 Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015 1. Ευρωπαϊκό έργο «High Heels»... 4 2. Πρόγραµµα Συνεδρίου «Tips4Skills»... 5 3. Οµιλητές Συνεδρίου «Tips4Skills»... 6 4. Τοποθετήσεις: Γυναίκες στον Κατασκευαστικό Κλάδο... 12

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΔΑΒΑΡΗΣ. Ç ðñþôç ìáò åðéëïãþ! Η ώρα των έργων - Η ώρα της νίκης. ÄÞìïò Ðáéáíßáò ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΔΑΒΑΡΗΣ. Ç ðñþôç ìáò åðéëïãþ! Η ώρα των έργων - Η ώρα της νίκης. ÄÞìïò Ðáéáíßáò ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ÍÝá Ðüëç Ç ðñþôç ìáò åðéëïãþ Õð. ÄÞìáñ ïò ÄçìÞôñçò Ã. ÄÜâ ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Η ώρα των έργων - Η ώρα της νίκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΔΑΒΑΡΗΣ Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ & ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Για μια Ηλιούπολη που μας αξίζει. Κάλεσμα αλλά και δέσμευση προς τους πολίτες της

ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Για μια Ηλιούπολη που μας αξίζει. Κάλεσμα αλλά και δέσμευση προς τους πολίτες της Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ Β' Τ Ε Υ Χ Ο Σ 6ο Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 0 Δ Ι Α Ν Ε Μ Ε Τ Α Ι Δ Ω Ρ Ε Α Ν ΚΛΙΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ Δ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ Για μια Ηλιούπολη που μας αξίζει ΜΠΟΡΟΥΜΕ Κάλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

11-13 02 2014. Φαρµακευτικού. Marketing. Μεταμόρφωση ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Επιμόρφωση. Αναμόρφωση. «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Συνέδριο

11-13 02 2014. Φαρµακευτικού. Marketing. Μεταμόρφωση ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Επιμόρφωση. Αναμόρφωση. «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Συνέδριο 9 o Συνέδριο Φαρμακευτικού Marketing Μεταμόρφωση Αναμόρφωση Επιμόρφωση Συνέδριο Φαρµακευτικού ακε κ Marketing ΑΘΗΝΑ 2014 ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11-13 02 2014 «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας»,

Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας», > page _ 2 Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας», Σε καλωσορίζουμε στο σύγχρονο κόσμο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Όπως ήδη γνωρίζεις, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ εμπεριέχει σε κάθε του κύτταρο όλη την εμπειρία,

Διαβάστε περισσότερα

www.unic.ac.cy ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ

www.unic.ac.cy ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ www.unic.ac.cy ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 + 1 λόγοι για να επιλέξετε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 2 Τμήμα Νομικής 4 Πορεία του Τμήματος 4 Ακαδημαϊκή Αναγνώριση 5 Μέθοδοι Διδασκαλίας 6 Διαπανεπιστημιακές

Διαβάστε περισσότερα

Από το διαδίκτυο ως τα δίκτυα της γνώσης: η σύγχρονη «εκπαίδευση των εκπαιδευτικών»

Από το διαδίκτυο ως τα δίκτυα της γνώσης: η σύγχρονη «εκπαίδευση των εκπαιδευτικών» Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης επιστηµονική διηµερίδα Από το διαδίκτυο ως τα δίκτυα της γνώσης: η σύγχρονη «εκπαίδευση των εκπαιδευτικών» περιλήψεις πρακτικών 25-26 Νοεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

Καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 4 Καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας 14 Τρέξτε στις πίστες και όχι στους δρόμους! 20 Η «Αριάδνη» αντιμετωπίζει τον εθισμό

Διαβάστε περισσότερα

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία γνωρίστε τους ομιλητές DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 διοργανωτέ ς ΑΝΑΔΟΧΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 Οι Σωστές Επιλογές Σπουδών 6 Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μία Άριστη Επιλογή 13 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 14 Υποτροφίες 16 Διαμονή 17

Διαβάστε περισσότερα