Πρόγραμμα Προφορικής Αξιολόγησης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πρόγραμμα Προφορικής Αξιολόγησης"

Transcript

1 5035 Πρόγραμμα Προφορικής Αξιολόγησης ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Νικόλαος Κακαλής Det Norske Veritas Α.Ε. Mεθοδολογικό πλαίσιο και εργαλείο H/Y για την ανάλυση και βελτιστοποίηση ολοκληρωμένων ναυτικών ενεργειακών συστημάτων με χρήση προηγμένων τεχνικών μαθηματικής μοντελοποίησης και μηχανικής συστημάτων. Οι δυνατότητές του μπορούν να καλύψουν ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως παρακολούθηση και βελτιστοποίηση λειτουργιών, ανάκτηση θερμότητας καυσαερίων, αποθείωση καυσαερίων, ναυτικών κυψελών καυσίμου, υβριδικών συστημάτων πρόωσης, και ανάπτυξη ναυτικής τεχνολογίας δέσμευσης CO2 από καυσαέρια Ρομποτικό κεραιοσύστημα βελτιστοποίησης και ελέγχου ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας Δημήτρης Κολοκοτρώνης ΦΑΣΜΕΤΡΙΚΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ Α.Ε. Ρομποτική κατασκευή κεραίας που στηρίζεται σε αρθρωτή συναρμολόγηση εξαρτημάτων. Συνδυάζει την συμβατότητα σε πλήθος σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας του σχεδιασμού του δικτύου με την προσαρμοστικότητα στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης τηλεδιαχείρισης των κεραιών σε πραγματικό χρόνο με τηλεμετρία αποδίδοντας ακρίβεια καλύτερη της μιας μοίρας σε τρισδιάστατο επίπεδο και αυτόματου ελέγχου των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών Φορητή συσκευή λέιζερ για στοιχειακή ανάλυση στερεών επιφανειών (LMNT ΙΙ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΩΖΟΣ Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ - Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Φορητή μονάδα λέιζερ στοιχειακής ανάλυσης στερεών επιφανειών LMNT II, η οποία έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί στοιχειακή ανάλυση σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς να υπάρχει επαφή με αυτή. Στηρίζεται στην τεχνική Φασματοσκοπίας Αποδόμησης Επαγόμενη από Λέιζερ η οποία εφαρμόζεται και εξελίσσεται στο ΙΗΔΛ εδώ και αρκετά χρόνια με στόχο την ανάλυση διαφόρων υλικών. Η τεχνική είναι σε θέση να ανιχνεύσει σχεδόν όλα τα στοιχεία του περιοδικού πίνακα, ακόμα και τα πιο ελαφρά από αυτά.

2 Αισθητήρας οπτικών ινών για την ανίχνευση τάσεων διάτμησης σε τεχνητά προσθετικά μέλη και κλίνες αποκατάστασης Σταύρος Πισσαδάκης Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Ανάπτυξη αισθητήρα διάτμησης ο οποίος βασίζεται στον συνδυασμό τεχνολογιών μικροδομημένων οπτικών ινών και μαγνητορευστών. Ο αισθητήρας αυτός ανιχνεύει και καταγράφει τάσεις διάτμησης μεταξύ διεπιφανειών τεχνητών μελών/υποστρωμάτων και ανθρωπίνου ιστού, με στόχο την πρόληψη των ελκών πίεσης/κατάκλισης τα οποία δημιουργούνται στην διεπαφή ανθρωπίνου ιστού και τεχνητής επιφάνειας σε υποστρώματα χρόνιας κατάκλισης, σε υποδήματα διαβητικών και σε τεχνητά μέλη και αμαξίδια αναπήρων ΦΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΙΟ- ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΛΑΣ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "HOLOPTIC" Σχεδίαση, υλοποίηση και τεχνική και κλινική αξιολόγηση μιας νέας απεικονιστικής πλατφόρμας (Φασματικός Χαρτογράφος Πραγματικού Χρόνου) με εφαρμογές ενδεικτικά στη βιοιατρική, τη μη καταστρεπτική ανάλυση, τη μελέτη του περιβάλλοντος, την αστροφυσική κλπ Σύστημα Έκθεσης Πολλαπλών Βιολογικών Δειγμάτων σε Ροές Αερολυμάτων με Επιλεγμένα Μεγέθη Νανοσωματιδίων Ελένη Παπαϊωάννου Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) Σύστημα έκθεσης πολλών βιολογικών δειγμάτων σε αερολύματα με επιλεγμένα μεγέθη νανοσωματιδίων για την αξιολόγηση επιπτώσεων τους στην ανθρώπινη υγεία.

3 «Έξυπνες», νανοδομημένες επιφάνειες και βιοαναλυτικά μικροεργαστήρια Ευάγγελος Γογγολίδης Ινστ. Μικροηλεκτρονικής, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Χημική τροποποίηση της επιφάνειας πολυμερικών υλικών για τον έλεγχο της διαβροχής, της συλλογής ή μη ατμών ή πάγου, της προσρόφησης βιομορίων ή κυττάρων καθώς και τον έλεγχο των οπτικών ιδιοτήτων επιφανειών. Παράλληλα, η ενσωμάτωση νανοδομημένων επιφανειών σε βιοψηφίδες και σε μικρορευστονικές διατάξεις επιτρέπει την απλοποίηση και επιτάχυνση των πρωτοκόλλων πρόσδεσης βιομορίων και μπορεί να συνδυαστεί με την πρόσδεση κυττάρων είτε για βιοσυμβατότητα είτε για συλλογή σπανίων κυττάρων Ολοκληρωμένη Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Φαρμακευτικής Συμμόρφωσης Ασθενών ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ PCC HELLAS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠ. Ε.Π.Ε. Ηλεκτρονική πλατφόρμα με 4 ξεχωριστά και επικοινωνούντα συστήματα για τη διαχείριση της Φαρμακευτικής Συμμόρφωσης Ασθενών, με στόχο την άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση ιατρούασθενή, την καταγραφή ενεργειών, τη διάχυση πληροφορίας κλπ NOOWIT ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΝΑΣ NOOWIT Διαδικτυακή πλατφόρμα για την έκδοση ευφυών περιοδικών που έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται αυτόνομα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών τους. Βασίζεται σε ένα μοντέλο Προσαρμοστικού Φιλτραρίσματος της Πληροφορίας και επιτρέπει την αυτόματη δημιουργία "προφίλ" των πολλαπλών και μεταβαλλόμενων ενδιαφερόντων ενός ή περισσοτέρων χρηστών, διευκολύνοντάς τους να εντοπίζουν τα άρθρα που τους ενδιαφέρουν Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ GLONATECH ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤOY ΝΑΝΟΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΤΟΔΑΣ GLONATECH AE (GLOBAL NANOTECHNOLOGIES) Χρήση καινοτόμων καταλυτών με ιδιόκτητες (proprietary) μεθόδους παραγωγής, οι οποίες επιτρέπουν την παρασκευή νανοσωλήνων άνθρακα και παραγώγων τους σε μεγάλη κλίμακα με χαμηλότερο κόστος από αυτό των περισσότερων υλικών που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά και ταυτόχρονα ποιοτικά ανώτερων (υψηλότερης καθαρότητας) όλων αυτών.

4 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΕΡΜΑΤΟΣ ERMA FIRST BWTS ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΜΠΕΔΑΚΗΣ ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS S.A. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ Ανάπτυξη, σχεδιασμός και κατασκευή συστήματος διαχείρισης θαλασσίου έρματος. Η εγκατάσταση τέτοιου είδους συστημάτων θα είναι υποχρεωτική για όλα τα εμπορικά πλοία από το 2016 και έπειτα. Με την χρήση του συστήματος αποφεύγεται η ακούσια μεταφορά θαλάσσιων μικροοργανισμών από ένα θαλάσσιο οικοσύστημα σε άλλο δια μέσω του θαλασσίου έρματος που φέρουν τα άδεια από φορτίο πλοία. Το θαλάσσιο έρμα είναι απαραίτητο για την διατήρηση της ασφαλούς πλεύσης των πλοίων ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΦΑΙΝΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ PHENOLIV AB Μέθοδος ανάκτησης προϊόντων από τα απόβλητα τριφασικών ελαιουργείων μέσω φυσικοχημικού διαχωρισμού των φαινολών από τις εδώδιμες ίνες με την χρήση αιθανόλης. Με τη μέθοδο επιτυγχάνεται παραγωγή: α) ενός αιθανολικού εκχυλίσματος πλούσιο σε φαινόλες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο για τη συντήρηση ευπαθών προϊόντων τροφίμων, β) ενός αδιάλυτου υπολείμματος πλούσιο σε εδώδιμες ίνες (πηκτίνη) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο λίπους σε προϊόντα κρέατος ΧΡΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΚΑΚΙΔΗΣ PATENDOR Δημιουργία στοιχείου αναρτήσεως οχημάτων με σύστημα ελατηρίου και ομοαξονικού αποσβεστήρα. Χρησιμοποιείται επαναληπτικά ως δομικό στοιχείο πλαισίου και αλλάζει τον τρόπο σχεδιασμού / παραγωγής.

5 ΠΟΣΟΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ Χαρίλαος Γκίνης SinusMedii ΕΠΕ Συσκευή μέσω της οποίας εκτιμάται ότι θα είναι μελλοντικά εφικτή η μέτρηση της σκέδασης με γρήγορο και αντικειμενικό τρόπο σε κάθε οφθαλμό ΕΛΙΕΣ ΣΕ SNACK PACK - ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ SNACK ΑΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ Συσκευασία ελιών σε σνακ πακ (snack pack), δηλαδή ελιές χωρίς καθόλου υγρά και συντηρητικά, με εξαιρετικά χαμηλή αλατότητα, την χαμηλότερη για ελιές στον κόσμο. Η εξελιγμένη γκάμα περιλαμβάνει εκπυρηνωμένες ελιές σε σνακ πακ ελιές καλαμών εκπυρηνωμένες, πράσινες εκπυρηνωμένες με λεμόνι και ρίγανη και πράσινες εκπυρηνωμένες με τσίλι και μαύρο πιππέρι ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΕΝΔΟΚΥΤΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΡΙΤΖΑΠΗΣ LOCUS MEDICUS ΑΙΕ Διερεύνηση της παρουσίας χλαμυδίων, ιών και λοιπών μολυσματικών παραγόντων σε σπερματοζωάρια, με τη χρήση της τεχνικής ανοσοφθορισμού σε συνδυασμό με κυτταρομετρία ροής. Η διερεύνηση αυτή γίνεται ενδοκυτταρικά, για μικροοργανισμούς ευρισκόμενους εντός των σπερματοζωαρίων με τη χρήση κατεργασίας χαλάρωσης του DNΑ Μη μόνιμη ΔΙΑΤΑΞΗ για την ΑΥΤΟΝΟΜΗ πρόσβαση στη ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΤΟΜΩΝ με ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΦΩΤΙΟΥ TOBEA ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ Μη μόνιμο σύστημα σε παραλίες που εξασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ο χρήστης του συστήματος επιβιβάζεται από το χώρο στάθμευσης του οχήματός του σε αμαξίδιο και προσεγγίζει το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένη η διάταξη, όπου επιβιβάζεται στο κατάλληλα διαμορφωμένο κάθισμα του συστήματος. Μέσω αδιάβροχου τηλεχειριστηρίου ο επιβαίνων δίνει εντολή στη διάταξη να οδηγήσει το κάθισμα στη θάλασσα και αποβιβάζεται σε κατάλληλα επιλεγμένο σημείο βάθους.

6 Ανάπτυξη φυσικού υγρού απορρυπαντικού σκευάσματος για τα ρούχα Κωνσταντίνος Γούλιαρης Πρότυπος Βιομηχανία Παραγωγής Αρωματικών Χώρου Α.Β.Ε.Ε. Ανάπτυξη υγρού απορρυπαντικού ρούχων για το πλυντήριο και το χέρι βασισμένο σε φυσικά συστατικά, το οποίο είναι αβλαβές για τον άνθρωπο και φιλικό πρός το περιβάλλον Διαγνωστικά συστήματα βασισμένα σε τεχνολογία κινητών τηλεφώνων Ηλέκτρα Γκιζελή Ιδρυμα Τεχνολογίας καιέρευνας, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας Μέθοδος γενετικής ανάλυσης που χρησιμοποιεί σύγχρονες αρχές μικρο/νανο-τεχνολογίας και βιοφυσικής. Συγκεκριμένα, προτείνεται η δημιουργία διαγνωστικού συστήματος που συνδυάζει την κλασσική μέθοδο αλυσιδωτής αντίδρασης (PCR) με μια τελείως πρωτότυπη μέθοδο ανίχνευσης των προϊόντων αυτής, που βασίζεται στην ανίχνευση της διαμόρφωσης του DNA. Μια δεύτερη καινοτομία της μεθόδου είναι η χρήση ακουστικών μικροσυσκευών (chips) για την ποσοτική ανίχνευση της διαμόρφωσης των μορίων DNA Καινοτόμος μέθοδος εκχύλισης Ελληνικής πρόπολης για την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης άξιας πρώτης ύλης με αντιοξειδωτική και φωτοπροστατευτική δράση Παναγιώτα Δραγάνη APIVITA ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ-ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ-ΦΑΡΜΑΚΑ Μέθοδος εκχύλισης της πρόπολης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, χωρίς τη χρήση υπερήχων ή μικροκυμάτων, με εισαγωγή στο σύστημα του διαλύτη εκχύλισης της υδροξυπρόπυλο-β-κυκλοδεξτρίνης. Το τελικό εκχύλισμα είναι πιο σταθερό και ταυτόχρονα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς την αντιοξειδωτική ικανότητα και την συνολική περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Στη χώρα μας

Διαβάστε περισσότερα

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής.

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Στη χώρα μας η ανάγκη αυτή είναι πολλαπλά μεγαλύτερη. Για να επιτευχθεί αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής.

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Στη χώρα μας η ανάγκη αυτή είναι πολλαπλά μεγαλύτερη. Για να επιτευχθεί αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Σύσκεψη για την έρευνα και καινοτομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύσκεψη για την έρευνα και καινοτομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Μ Η Ν Ι Α Ι Α Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η 4 Σύσκεψη για την έρευνα και καινοτομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 13 ΙΝΒΙΣ: Τεχνολογίες αιχμής στη βιομηχανία, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020

Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ενημερωτικό φυλλάδιο για δραστηριότητες Ερευνητικών Κέντρων Η Προβολή τους στις Περιφέρειες Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος καινοτόμων τεχνολογιών

Κατάλογος καινοτόμων τεχνολογιών Agrofood Γεωργική Καλλιέργεια & Βιομηχανία Τροφίμων Κατάλογος καινοτόμων τεχνολογιών Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ... 4 Ρομποτικό, μη-επανδρωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.)

Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) Ενθάρρυνση και Υποστήριξη Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων για Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) στη Βιομηχανία Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας Υποβληθείσες προτάσεις 2013 Μεσογειακό Αγρονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Η Κρήτη ανταποκρινόµενη στην πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης να ενισχύσει τη δηµιουργία ισχυρών συµπλεγµάτων έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των επιστημονικών/τεχνολογικών παρουσιάσεων των φορέων που συμμετέχουν

Περιγραφή των επιστημονικών/τεχνολογικών παρουσιάσεων των φορέων που συμμετέχουν Περιγραφή των επιστημονικών/τεχνολογικών παρουσιάσεων των φορέων που συμμετέχουν ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Στη «ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ»: τα μικροσκόπια μπερδεύονται με τα τηλεσκόπια,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής.

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Στη χώρα μας η ανάγκη αυτή είναι πολλαπλά μεγαλύτερη. Για να επιτευχθεί αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής.

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Στη χώρα μας η ανάγκη αυτή είναι πολλαπλά μεγαλύτερη. Για να επιτευχθεί αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ AΓOΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ AΓOΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ AΓOΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2014 4 Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ο ΣΕΒ έχει θέσει επανειλημμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ AΓOΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ AΓOΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ AΓOΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2014 4 Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ο ΣΕΒ έχει θέσει επανειλημμένα στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

1. Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογίες παραγωγής με έμφαση σε παραδοσιακούς κλάδους - Αναλυτική περιγραφή των προτεραιοτήτων

1. Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογίες παραγωγής με έμφαση σε παραδοσιακούς κλάδους - Αναλυτική περιγραφή των προτεραιοτήτων 1. Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογίες παραγωγής με έμφαση σε παραδοσιακούς κλάδους - Αναλυτική περιγραφή των προτεραιοτήτων 1.1 Πολυλειτουργικά προϊόντα Ανάπτυξη προϊόντων που ενσωματώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 ο. Η επιστήμη της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας σήμερα

Κεφάλαιο 1 ο. Η επιστήμη της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας σήμερα Κεφάλαιο 1 ο Η επιστήμη της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας σήμερα Η βιοϊατρική τεχνολογία είναι μια επιστήμη με ιδιαίτερα ευρύ φάσμα εφαρμογών που επιδέχεται πληθώρα ορισμών. Τόσο στα ελληνικά, όσο και στη διεθνή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

BioMEMS Biological Micro-Electro-Mechanical Systems

BioMEMS Biological Micro-Electro-Mechanical Systems BioMEMS Biological Micro-Electro-Mechanical Systems Όνομα Γιάννης Μαντώ Επίθετο Κίτσος Γεωργακοπούλου Αρ. Μητρώου 02109639 02109097 Μάθημα: Εμβιομηχανική και Βιοϊατρική τεχνολογία Διδάσκων: κ. Αλεξόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2014-2020 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Παιδείας και

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Παιδείας και ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΜΟΝΑΔΑ Α1 «Προγραμματισμού & Αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

ME THN EYΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ

ME THN EYΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ME THN EYΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ 2/16 αφιερωμα/ patras IQ σαββατο 18 απριλιου 2015επιλογες ΠΕΡΙΕΧοΜΕΝα Μ. σαββατο 11-ΚΥΡΙαΚΗ ΠασΧα 12 απριλιου 2015 τευχοσ #27 Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ 2014-2020. Επιλέξιμες Δαπάνες. και σε μόνιμη βάση στο έργο. για την ερευνητική δραστηριότητα. του έργου, και αναλώσιμα). ΜΜΕ).

ΕΣΠΑ 2014-2020. Επιλέξιμες Δαπάνες. και σε μόνιμη βάση στο έργο. για την ερευνητική δραστηριότητα. του έργου, και αναλώσιμα). ΜΜΕ). ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΠΑΝΕΚ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΒΕΤ) Το ΠΑΒΕΤ απευθύνεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Επενδύοντας στην Έρευνα και στην Καινοτομία ΕΣΠΑ ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013

Επενδύοντας στην Έρευνα και στην Καινοτομία ΕΣΠΑ ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013 Επενδύοντας στην Έρευνα και στην Καινοτομία ΕΣΠΑ ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013 2013 Έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για την Εξειδίκευση των Δράσεων του ΕΣΠΑ για θέματα Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικά τα επιτεύγματα του ΙΤΕ σε όλους τους τομείς

Σημαντικά τα επιτεύγματα του ΙΤΕ σε όλους τους τομείς Σημαντικά τα επιτεύγματα του ΙΤΕ σε όλους τους τομείς Παρουσιάζοντας τα επιτεύματα του ΙΤΕ ο πρόεδρος του Iδρύματος κ. Αλκιβιάδης Χ. Παγιατάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιστημονική και τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα