1. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ"

Transcript

1 1. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 5170 ; (STEP 92) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Η Αισθητική ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση δερματικών προβλημάτων που οφείλονται σε ενδοκρινολογικά προβλήματα με την χρήση ενδεδειγμένων κατά περίπτωση μέσων. Επίσης βελτιώνει και καλύπτει αισθητικές βλάβες με εξειδικευμένες τεχνικές επικάλυψης. Η Κοσμητολογία στοχεύει στην παραγωγή, επεξεργασία, ποιοτικό έλεγχο και διασφάλιση της ποιότητας καλλυντικών σκευασμάτων. Ειδικότερα ο πτυχιούχος Αισθητικής και Κοσμητολογίας ΤΕ : Εφαρμόζει σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές μεθόδους, αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες σε δερματοαισθητικά προβλήματα. Εφαρμόζει σύγχρονες εργαστηριακές τεχνικές στην ίδρυση και λειτουργία μονάδων παραγωγής καλλυντικών, προϊόντων, ανάλυσης και ελέγχου ποιότητας τους. Μετέχει στην παραγωγή και εφαρμόζει καλλυντικά προϊόντα με εξειδικευμένες δραστικές ουσίες. Εφαρμόζει εξειδικευμένες ηλεκτροθεραπευτικές μεθόδους σε ιδιαίτερα δερματοαισθητικά προβλήματα όπως ακμή,, υπερτρίχωση, ευρυαγγείες, κυτταρίτιδα, παχυσαρκία, μελαχρώσεις κ.α. Συμμετέχει ενεργά στο χώρο του θεάματος εφαρμόζοντας τις αρχές και μεθόδους της ψιμυθίωσης και των προσθετικών υλικών και συγκεκριμένα στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το μπαλέτο, την όπερα, την φωτογραφία και κάθε είδους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Εκπονεί εξειδικευμένα προγράμματα γυμναστικών αισθητικών ασκήσεων. Στις επιχειρήσεις, που πωλούν καλλυντικά (Φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών κ.λ.π.) εργάζονται ως υπεύθυνα-εξειδικευμένα στελέχη. Στις νοσοκομειακές μονάδες με δερματολογική ή ενδοκρινολογική ή νευρολογική κλινική, σε καθήκοντα συνεργασίας με ιατρούς, στον τομέα της ειδικότητας τους (καθαρισμός προσώπου, ριζική αποτρίχωση, απίσχνανση κ.λ.π.). Σε κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που εμφανίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους. Ιδρύουν και λειτουργούν με βάση την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία, εργαστήρια Αισθητικής και κέντρα αδυνατίσματος με διάφορες υπηρεσίες π.χ. αισθητική προσώπου και σώματος, ριζική αποτρίχωση, μασάζ, ενόργανη και ανόργανη γυμναστική κ.λ.π. Απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Απασχολούνται ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Ασχολούνται με την έρευνα της ανάπτυξης και την καινοτομία σε κάθε τομέα της Αισθητικής και Κοσμητολογίας σε καλλυντικά προϊόντα.

2 ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ Λειτουργούν συνολικά δύο (2) ομότιτλα Τμήματα στα Ελληνικά ΤΕΙ. ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ Νοσοκομειακές μονάδες (δερματολογική ή ενδοκρινολογική ή νευρολογική κλινική) σε εργασίες της ειδικότητάς τους (περιποίηση προσώπου και σώματος, ριζική αποτρίχωση, απίσχναση κ.λ.π.). Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ΔΕΚΟ και ΟΤΑ που μπορούν να εργαστούν οι πτυχιούχοι Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας (κοινωνικές υπηρεσίες υγείας). Στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στα Τμήματα Αισθητικής και Κοσμητολογίας των ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης-Αθήνας) ως τακτικό εκπαιδευτικό προσωπικό (Ε.Π.) και ως Επιστημονικός και Εργαστηριακός συνεργάτης. Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα ΤΕΕ στην ειδικότητα της Αισθητικής- Κομμωτικής. Στα δημόσια ΙΕΚ στην ειδικότητα της Αισθητικής-Κομμωτικής. ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να απασχοληθούν σε οι Αισθητικοί Κοσμητολόγοι Τ.Ε. και έχουν υψηλά ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας. Νοσοκομειακές μονάδες (δερματολογική ή ενδοκρινολογική ή νευρολογική κλινική) σε εργασίες της ειδικότητάς τους (περιποίηση προσώπου και σώματος, ριζική αποτρίχωση, απίσχναση κ.λ.π.). Επιστημονικά στελέχη μεγάλων Ινστιτούτων Αισθητικής και έχουν μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στην ιεραρχία. Προσφέρονται υψηλές αποδοχές. Τηλεόραση, θέατρα και σε Κινηματογραφικές επιχειρήσεις (για απλό και εξειδικευμένο μακιγιάζ). Επιχειρήσεις πώλησης καλλυντικών προϊόντων (ως εξειδικευμένοι πωλητές). Επιχειρήσεις παρασκευής καλλυντικών προϊόντων (συμμετέχουν στην ανάπτυξη και στην παραγωγή νέων καλλυντικών προϊόντων καθώς και στην ποιοτική απόδοση από την πλευρά της επιστήμης Αισθητικής και Κοσμητολογίας). ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Κύριοι στόχοι είναι η ενθάρρυνση των αποφοίτων στην αυτοαπασχόληση μέσα από την ίδρυση υγιών επιχειρηματικών μονάδων, η παροχή της κατάλληλης πληροφόρησης και γνώσεων για την κάλυψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και η καθοδήγηση των φοιτητών και αποφοίτων σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, τη σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων, την κατανόηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών λειτουργίας των διαφόρων τύπων επιχειρήσεων και την επισήμανση των ιδιαιτεροτήτων τους. Iδρύουν και λειτουργούν Κέντρα Αισθητικής (αισθητική προσώπου και σώματος, αποτρίχωση, ειδικό μακιγιάζ, ενόργανη και ανόργανη γυμναστική, ηλεκτροθεραπεία και Laser).

3 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακές ή Διδακτορικές σπουδές σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο μπορεί να παρακολουθήσει κάθε υποψήφιος που έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές και τηρεί κατά περίπτωση ορισμένες προϋποθέσεις. Τα περισσότερα ελληνικά Α.Ε.Ι. και αρκετά Τ.Ε.Ι. προσφέρουν προγράμματα εξειδίκευσης σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε όλους σχεδόν τους κλάδους. Πολλά από τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται μέχρι σήμερα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι διατμηματικά, συμμετέχουν δηλαδή στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή τους διαφορετικά Τμήματα του Πανεπιστημίου ή σε πολλές περιπτώσεις και περισσότερα από ένα Πανεπιστήμια. Στους πίνακες που ακολουθούν παρατίθενται τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που απευθύνονται στις ειδικότητες υπό μελέτη. ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ Διασφάλιση Ποιότητας Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Ε.Μ.Β.Α) ΙΔΡΥΜΑ Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1. Μάρκετινγκ, 2. Επικοινωνία) Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πλήρους και μερικής φοίτησης) Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Χημεία Βιοοργανικών και Φαρμακευτικών Πανεπιστήμιο Πατρών προϊόντων Τμήμα Χημείας Διοίκηση Υγείας Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Οικονομικής επιστήμης Μ.Δ.Ε. στις εξής ειδικεύσεις: Εθνικό & Καπ. Πανεπιστήμιο Αθηνών 1. Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης 2. Πληροφορική Υγείας Επιχειρήσεων Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (1. Κλινική Διατροφή, 2. Διατροφή και άσκηση) Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να συνεχίσουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού για μεταπτυχιακές σπουδές. Αναφέρονται ακολούθως ανά χώρα, ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες. 1. Η.Π.Α Ιδρυμα FULBRIGHT: Κατάλογος Πανεπιστημίων των Η.Π.Α.: Πληροφορίες και Συμβουλευτική για Σπουδές στις Η.Π.Α: Κατάλογος Καλύτερων Πανεπιστημίων ανά Τομέα Σπουδών:

4 NASFA: Association of International Educators: IIE: Institute of International Education: Τα Γενικά Τεστ: ΒΡΕΤΑΝΙΑ Βρετανικό Συμβούλιο:www.britishcouncil.gr Πανεπιστήμια ανά Τομέα Σπουδών: PROSPECTS HOBSONS Αξιολόγηση Πανεπιστημίων Ανάλογα με τον Τομέα Σπουδών RESEARCH COUNCILS NATIONAL UNION OF STUDENTS 3. ΓΑΛΛΙΑ Γαλλικό Ινστιτούτο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Ερευνας και Τεχνολογίας Ιστοσελίδες Ερευνητικών Οργανισμών και Πανεπιστημίων Εκπαίδευση ή Μετεκπαίδευση σε όλους τους Τομείς Φοιτητική Ζωή- Εθνικό Κέντρο CNOUS: 4. ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ινστιτούτο Γκαίτε: Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών Κατάλογος GRADUIERTENKOLLEGS Μεταπτυχιακές Σπουδές και Διδακτορική Διατριβή: Γερμανικός Οργανισμός Φοιτητικής Μέριμνας: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Αισθητικής και Κοσμητολογίας αναφέρονται στο στο Π.Δ. αριθ. 83/1989(ΦΕΚ αριθ.37/τ.α/ ) και είναι τα εξής: 1.Με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως αυτός προσδιορίστηκε από τις διατάξεις που κάθε φορά ισχύουν, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες είτε αυτοδύναμα και προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα που ενδιαφέρονται για την Αισθητική σώματος και προσώπου. 2. Έχουν δικαίωμα απασχόλησης, είτε ως στελέχη μονάδων, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες: α) Στο θέατρο, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. β) Στις επιχειρήσεις, που παρασκευάζουν καλλυντικά, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη και παραγωγή νέων καλλυντικών προϊόντων, καθώς και στην ποιοτική απόδοση απο αισθητικής πλευράς. γ) Στις επιχειρήσεις, που πωλούν καλλυντικά (φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών) ως υπεύθυνα στελέχη. Δ) Στις νοσοκομειακές μονάδες με δερματολογική ή ενδοκρινολογική ή νευρολογική κλινική σε καθήκοντα της ειδικότητάς τους (καθαρισμός προσώπου, ριζική αποτρίχωση, απίσχναση κ.λ.π.).

5 ε) Σε κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που εμφανίζεται στην εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο. 3. Ιδρύουν και λειτουργούν με βάση κάθε φορά την ισχύουσα νομοθεσία, εργαστήρια Αισθητικής (αισθητική προσώπου και σώματος, ριζική αποτρίχωση, μασάζ, ενόργανη και ανόργανη γυμναστική). 4. Απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα Αισθητικής και Κοσμητολογίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία καθώς και σε ερευνητικά κέντρα ή ομάδες ως εξειδικευμένα στελέχη. 5. Ασκούν το επάγγελμα στο πλαίσιο των παραπάνω επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, μετά την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, που χορηγούνται από της αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και της κατά τόπου Νομαρχίας. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Π.Σ.Α.Π. ΤΕΙ Ο Π.Σ.Α.Π. ΤΕΙ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αισθητικών Πτυχιούχων ΤΕΙ] αποτελεί τον επαγγελματικό φορέα του πτυχιούχου Αισθητικής και Κοσμητολογίας σήμερα. Τα μέλη του συλλόγου ανέρχονται σε 2000 άτομα από όλη την Ελλάδα. Στον σύλλογο εγγράφονται ως μέλη όλοι οι πτυχιούχοι ΤΕΙ της ειδικότητας Αισθητικής Κοσμητολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση: Ηρώς Κωνσταντοπούλου 17 Τ.Κ Ηλιούπολη Αττική- Αθήνα.

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑ 2007 Για την προετοιμασία του Οδηγού Γκιουμέ Αργυρώ Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 3412 Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής διαθέτουν εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Επιστημονικό Πεδίο

3 ο Επιστημονικό Πεδίο 3 ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας Αριθμός Σχολών Αλλαγές Σχέδιο Αθηνά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (ΑΕΙ): 25 Σχέδιο Αθηνά :25 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ: 5 Σχέδιο Αθηνά: 5 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΤΕΙ): 33 Σχέδιο Αθηνά: 31

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ. Οδηγός επαγγέλματος σχεδιαστή μόδας και τεχνολόγου ένδυσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ. Οδηγός επαγγέλματος σχεδιαστή μόδας και τεχνολόγου ένδυσης ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ Οδηγός επαγγέλματος σχεδιαστή μόδας και τεχνολόγου ένδυσης 2 Οδηγός επαγγέλματος σχεδιαστή μόδας και τεχνολόγου ένδυσης Γραφείο Διασύνδεσης A.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης 3 Σύνταξη οδηγού: Ουρανία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ Αγγλικών Σπουδών ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας:

Διαβάστε περισσότερα

3ο Πεδίο. http://sep4u.gr

3ο Πεδίο. http://sep4u.gr 3ο Πεδίο Αρθ. Τμημάτων ΑΕΙ ΤΕΙ Στρατός Μόνο στο 3 ο Πεδίο 19 5 Κοινές με 1 ο Πεδίο 0 0 Κοινές με 2 ο Πεδίο 4 0 Κοινές με 4 ο Πεδίο 2 0 Κοινές με 5 ο Πεδίο 0 0 Σύνολο 25 38 5 ΚΩΔ ΣΧΟΛΗ ΒΑΘ 294 Επιστήμης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επαγγέλματος τεχνολόγου τροφίμων ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ

Οδηγός επαγγέλματος τεχνολόγου τροφίμων ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ Οδηγός επαγγέλματος τεχνολόγου τροφίμων ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ 2 Οδηγός επαγγέλματος τεχνολόγου τροφίμων Γραφείο Διασύνδεσης A.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης 3 Σύνταξη οδηγού: Δημήτριος Πετρίδης Καθηγητής ΑΤΕΙ-Θ Συντονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επαγγελμάτων Πτυχιούχων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ. Ε.

Οδηγός Επαγγελμάτων Πτυχιούχων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ. Ε. ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας Οδηγός Επαγγελμάτων Πτυχιούχων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ. Ε. Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012 Σέρρες, Φεβρουάριος 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

5ο Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης

5ο Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης 5ο Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης Αρθ. Τμημάτων ΑΕΙ ΤΕΙ Στρατός Μόνο στο 5 ο Πεδίο 32 2 Κοινές με 1 ο Πεδίο 2 0 Κοινές με 2 ο Πεδίο 0 0 Κοινές με 3 ο Πεδίο 0 0 Κοινές με 4 ο Πεδίο 6 0 Σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Τ Ε Ι Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α Σ Σ Χ Ο Λ Η Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ & Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Μ Ο Ν Α Ω Ν Υ Γ Ε Ι Α Σ & Π Ρ Ο Ν Ο Ι Α Σ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚ ΟΣΗ 1.0 Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α, Ι Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. Αισθητικός. Βιολόγος. Βιοχημικός. Γιατρός. Διαιτολόγος. Επισκέπτης Υγείας. Επόπτης Δημόσιας Υγείας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. Αισθητικός. Βιολόγος. Βιοχημικός. Γιατρός. Διαιτολόγος. Επισκέπτης Υγείας. Επόπτης Δημόσιας Υγείας. ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Αισθητικός Βιολόγος Βιοχημικός Γιατρός Διαιτολόγος Επισκέπτης Υγείας Επόπτης Δημόσιας Υγείας Ιχθυοκαλλιεργητής Καθηγητής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοσμετολόγος Κτηνίατρος Λογοθεραπευτής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 2010 Θέμα:Πρόταση Ίδρυσης Νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαιτολογίας και Επιστήμης του Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΣΠΑΙΤΕ

ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΣΠΑΙΤΕ 3112 Το πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος των Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής και τα πρόσθετα δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επαγγέλµατος Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων

Οδηγός Επαγγέλµατος Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων Οδηγός Επαγγέλµατος Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων Λάρισα 2007 Σύνταξη Οδηγού: Παναγιώτης Πλαγεράς Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας Προϊστάµενος Τµήµατος Ιατρικών Εργαστηρίων Συντονισµός αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση Διατροφή & Δημόσια Υγεία [2012] Ε Λ.

Διαβάστε περισσότερα

Κοινές Σχολές 1 ου και 2 ου Πεδίου

Κοινές Σχολές 1 ου και 2 ου Πεδίου Κοινές Σχολές 1 ου και 2 ου Πεδίου Οι κοινές σχολές 1 ου και 2 ου πεδίου είναι 31ΑΕΙ και 6 ΤΕΙ ΚΩΔ ΣΧΟΛΗ ΒΑΘ 154 Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Αθήνας ΑΕΙ 174 Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Τ.Ε.Ι. ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Τ.Ε.Ι. ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Τ.Ε.Ι. ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑ 2012 http://gdias.teipir.gr/blog http://gdias.teipir.gr/emagazine gdias.teipir.gr :gdiasgr ISBN: 978-618-5085-00-1 Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί στο KES College 3. Κλάδοι Σπουδών Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές 4 (2 χρόνια, Δίπλωμα)

Γιατί στο KES College 3. Κλάδοι Σπουδών Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές 4 (2 χρόνια, Δίπλωμα) Περιεχόμενα Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 2 Γιατί στο KES College 3 Κλάδοι Σπουδών Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές 4 (2 χρόνια, Δίπλωμα) Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές 6 (3 χρόνια,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Μηχανικού. Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Συντάκτες

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Μηχανικού. Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Συντάκτες ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Συντάκτες Έλληνας Ιωάννης Αναπληρωτής Καθηγητής Μητσάρας Άγγελος Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό Οκτώβριος 2007 2 Πρόλογος Η σύνταξη του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. Σερρών Σχολή Διοίκησης & Οικονοµίας Τµήµα Διοίκησης Επιχειρήσεων Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τµήµατος Διοίκησης Επιχειρήσεων Συντάκτης Ευάγγελος Κεχρής Καθηγητής Σέρρες, Φεβρουάριος 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Σπυρίδωνος, 122 10 Αιγάλεω, Αθήνα Τηλ: 210 538 5100, fax: 210 591 1590 e-mail: info@teiath.gr, webmaster@teiath.gr http://www.teiath.

Αγ. Σπυρίδωνος, 122 10 Αιγάλεω, Αθήνα Τηλ: 210 538 5100, fax: 210 591 1590 e-mail: info@teiath.gr, webmaster@teiath.gr http://www.teiath. Αγ. Σπυρίδωνος, 122 10 Αιγάλεω, Αθήνα Τηλ: 210 538 5100, fax: 210 591 1590 e-mail: info@teiath.gr, webmaster@teiath.gr http://www.teiath.gr 2 3 ôï Ô.Å.É. ÁèÞíáò Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ΓΕΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΣ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι ΣΤΟ 5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Το 5 ο πεδίο περιλαμβάνει τμήματα τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Το Τμήμα Ηλεκτρολογίας, ανήκει στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.) του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΌΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΌΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΎ

ΤΕΧΝΟΛΌΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΌΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΎ ΤΕΧΝΟΛΌΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΌΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΎ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 3113 Ο Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός πρακτικά ασχολείται με όλες τις εφαρμογές του ηλεκτρισμού στη σύγχρονη τεχνολογία.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Η άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή Φοροτεχνικού απαιτεί ειδική άδεια, η οποία χορηγείται από την Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ή την αρμόδια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Το Τµήµα αυτό έχει ως γνωστικό αντικείµενο την επιλογή, την ταξινόµηση, την οργάνωση και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. Σερρών Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Πολιτικών Δοµικών Έργων Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τµήµατος Πολιτικών Δοµικών Έργων Συντάκτης Δηµήτριος Κακαλέτσης Αναπληρωτής Καθηγητής Σέρρες, Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών

Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών Καβάλα 2008 Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών Γραφείο ιασύνδεσης Τ.Ε.Ι. Καβάλας Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Δομή Απασχόλησης Σταδιοδρομίας Γραφείο Διασύνδεσης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Δομή Απασχόλησης Σταδιοδρομίας Γραφείο Διασύνδεσης Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ Σ.Τ.Εφ. ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Οδηγός Επαγγέλματος Τεχνολόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΑΙΓΑΛΕΩ 2012 /blog /emagazine gdias.teipir.gr :gdiasgr ISBN: 978-618-5085-07-0 Τίτλος πρωτοτύπου:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» 2015 Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα