ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ"

Transcript

1 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Σπήλιου Αντ. Μούζουλα Δ.Ν., Δικηγόρου Δικηγορική Εταιρία «Μούζουλας & Συνεργάτες»

2

3 ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Ν. 1882/1990 αρ. 25: Ποινικό αδίκημα η μη καταβολή των βεβαιωμένων χρεών προς το δημόσιο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών. Ποινές: για οφειλές από έως Ευρώ φυλάκιση έως 1 έτος, για οφειλές από έως Ευρώ ποινή φυλάκισης 6 τουλάχιστον μηνών, για οφειλές έως Ευρώ ποινή φυλάκισης 1 τουλάχιστον έτους και για οφειλές άνω των Ευρώ- ποινή φυλάκισης 3 τουλάχιστον ετών.

4 Σε περίπτωση ΑΕ η ποινική δίωξη ασκείται κατά των προέδρων του ΔΣ, των διευθυνόντων ή εντεταλμένων ή συμπραττόντων συμβούλων και σε κάθε πρόσωπο εντεταλμένο στη διοίκηση ή τη διαχείριση αυτών. Σε περίπτωση οε ή εε η ποινική δίωξη ασκείται κατά των εταίρων και των διαχειριστών. Σε περίπτωση ΕΠΕ στους διαχειριστές και όταν αυτοί ελλείπουν ή απουσιάζουν σε κάθε εταίρο. Σε περίπτωση συνεταιρισμών η ποινική δίωξη ασκείται κατά των προέδρων ή γραμματέων ή ταμιών ή διαχειριστών αυτών. Στην περίπτωση κοινοπραξιών η ποινική δίωξη ασκείται κατά των εκπροσώπων και των μελών τους. Η ποινική δίωξη ασκείται για χρέη ήδη βεβαιωμένα κατά το χρόνο απόκτησης των παραπάνω ιδιοτήτων από τα ανωτέρω πρόσωπα ή για χρέη που βεβαιώθηκαν ή γεννήθηκαν σε χρόνο που τα πρόσωπα είχαν την ως άνω ιδιότητα. Την ίδια ευθύνη έχουν και οι εγγυητές χρεών προς το δημόσιο.

5 Ν. 1882/1990 αρ. 26: Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας (αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας καθώς και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ απαιτείται για την πληρωμή όλων των εκκαθαρισμένων απαιτήσεων των επιχειρήσεων κατά του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ): Δεν χορηγείται. Σε περίπτωση που ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων και υπάρχουν οφειλές, η ΔΟΥ μπορεί να χορηγήσει βεβαίωση οφειλής η οποία κατατίθεται στον οργανισμό πληρωμής προκειμένου εκείνος να καταβάλει τα χρήματα απευθείας στην υπηρεσία αντί για την επιχείρηση. Επίσης μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση οφειλής όταν μεταβιβάζεται ακίνητο υπό την προϋπόθεση ότι από το τίμημα του ακινήτου θα εξοφληθούν πλήρως οι βεβαιωμένες οφειλές άλλως οι τυχόν εναπομείνασες οφειλές θα εξασφαλιστούν με εμπράγματα δικαιώματα σε λοιπά περιουσιακά στοιχεία ή εγγυήσεις τρίτων.

6 1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ: Ν. 4152/ Παρ.Α1 Ν. 4152/ ΠΟΛ.1111/ : Διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών τελευταίας ευκαιρίας: Αφορά τη ρύθμιση οφειλών που έχουν βεβαιωθεί σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ στις ΔΟΥ και στα τελωνεία έως την , εφόσον συντρέχει πραγματική οικονομική αδυναμία των οφειλετών να καταβάλλουν, την ίδια στιγμή όμως οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν πρόγραμμα δόσεων. Η ρύθμιση μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις οι οποίες θα εκτείνονται έως (το απώτερο) τις Όσο συντομότερα προσδιοριστεί η ημερομηνία καταβολής της τελευταίας δόσης τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό απαλλαγής των οφειλετών από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

7 Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι βεβαιωθείσες και ληξιπρόθεσμες έως την οφειλές που δεν έχουν τακτοποιηθεί με προγενέστερα προγράμματα ρύθμισης, ή με αναστολή πληρωμής. Και αυτές οι τελευταίες όμως μπορούν κατ επιλογή του οφειλέτη να υπαχθούν στη ρύθμιση κατ επιλογή του οφειλέτη. Εξαιρούνται όμως οι οφειλές που: είχαν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση η οποία καταργήθηκε με υπαιτιότητα του οφειλέτη μετά τις , οι οφειλέτες είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό φοροδιαφυγή.

8 Προϋποθέσεις υπαγωγής: αναλυτική δήλωση εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και οφειλών σε τρίτα πρόσωπα, διαπίστωση ότι έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας, για οφειλές άνω των αποδεικτικά στοιχεία της πρόσκαιρης οικονομικής αδυναμίας και της δυνατότητας τήρησης των όρων της ρύθμισης με πιστοποίηση από ανεξάρτητο εκτιμητή (δικηγόρο ή λογιστή βεβαίωση/μελέτη βιωσιμότητας) και για οφειλές άνω των επιπρόσθετη χορήγηση εμπράγματων ασφαλειών ή εγγυήσεων.

9 - Παρ. Α2 Ν. 4152/ ΠΟΛ 1172/2013: Διατάξεις για την πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών: Αφορά οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και τα τελωνεία μετά την Οι οφειλές μπορούν να καταβάλλονται από 2 έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και κατ εξαίρεση έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις εφόσον βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία (πχ εφόσον δεν προέρχονται από δηλώσεις που υποβάλλονται περιοδικά, από τέλη κυκλοφορίας, δάνεια, συμβάσεις). Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν τακτοποιηθεί με άλλο τρόπο ή δεν τελούν σε αναστολή πληρωμής (διοικητική ή δικαστική). Όμως οι τελευταίες αυτές οφειλές καθώς και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες όμως έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη τουλάχιστον μια δόση μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, κατ επιλογή του οφειλέτη.

10 Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και τα χρέη του πτωχού. Η ρύθμιση χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη. Εάν όμως μετά την ημερομηνία υπαγωγής δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο οφειλέτης δικαιούται να τις υπαγάγει στην ίδια ρύθμιση (άπαξ) με τους ίδιους όρους. Στη ρύθμιση δεν υπάγονται οφειλές προσώπων που κατά το χρόνο υπαγωγής έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για φοροδιαφυγή.

11 Προϋποθέσεις υπαγωγής: αναλυτική δήλωση εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και οφειλών, διαπίστωση ότι έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας, για οφειλές άνω των αποδεικτικά στοιχεία της πρόσκαιρης οικονομικής αδυναμίας και της δυνατότητας τήρησης των όρων της ρύθμισης με πιστοποίηση από ανεξάρτητο εκτιμητή (δικηγόρο ή λογιστή βεβαίωση/μελέτη βιωσιμότητας) και για οφειλές άνω των επιπρόσθετη χορήγηση εμπράγματων ασφαλειών ή εγγυήσεων.

12 Προνόμια ρύθμισης οφειλών: Διακανονισμός-τμηματική καταβολή οφειλής σε δόσεις. Χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας. Αναβολή εκτέλεσης ποινής που επιβλήθηκε κατά τις διατάξεις για τις οφειλές στο δημόσιο αξίας άνω των Αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του οφειλέτη. Αναστολή της εκτέλεσης του μέτρου αναστολή λειτουργίας του καταστήματος/εργοστασίου/αποθήκης/επιχείρησης.

13 Όμως το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα: να προβεί σε κατασχέσεις και να εγγράψει υποθήκες εφόσον θεωρεί ότι η οφειλή δεν είναι επαρκώς εξασφαλισμένη, να μη χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας ή να ορίζει ποσοστό παρακράτησης του ποσού που εισπράττει ο οφειλέτης που ζητά το αποδεικτικό, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά του, κατά την κρίση του αρμόδιο προϊσταμένου της ΔΟΥ, να προβαίνει σε συμψηφισμό απαιτήσεων των οφειλετών του Δημοσίου που έχουν βεβαιωθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση ή δημόσιο έγγραφο με τις βεβαιωμένες απαιτήσεις του Δημοσίου κατά των οφειλετών αυτών (άρθρο 83 ΚΕΔΕ).

14 Κατάργηση της ρύθμισης οφειλών: Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μια δόση πέραν της μιας φοράς Αν δεν καταβάλει την παραληφθείσα δόση εκπρόθεσμα με προσαύξηση 15% έως την ημερομηνία λήξης της επόμενης δόσης Αν δεν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος και δήλωση ΦΠΑ καθ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης Αν δεν είναι ενήμερος στις οφειλές του από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά Αν έχει υποβάλει ανακριβή ή ανεπαρκή στοιχεία προκειμένου να υπαχθεί στη ρύθμιση και δεν προσκομίσει τα τυχόν επιπρόσθετα στοιχεία που θα του ζητήσει η ΔΟΥ. Στην περίπτωση κατάργησης της ρύθμισης το υπόλοιπο της οφειλής καθίσταται αμέσως απαιτητό και λαμβάνονται ή συνεχίζονται όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα είσπραξης.

15 2. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Παρ. ΙΑ Ν. 4152/2013: Πάγια ρύθμιση οφειλών Οι οφειλές στους ΦΚΑ πλην του ΝΑΤ μπορούν να καταβάλλονται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις εφόσον υπάρχει πραγματική αδυναμία καταβολής τους, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη. Προϋποθέσεις υπαγωγής: Οφειλές από έως Ευρώ: Κρίνεται κατά περίπτωση από τον ασφαλιστικό φορέα η πρόσκαιρη αδυναμία εξόφλησης και η βιωσιμότητα του διακανονισμού βάσει των στοιχείων που προσκομίζει ο οφειλέτης (εισοδήματα, χρηματικά διαθέσιμα, περιουσιακά στοιχεία, σύνολο οφειλών π.χ. Ε9 ή ΕΤΑΚ, ετήσιο εισόδημα ή κύκλος εργασιών, ΙΒΑΝ τραπεζικών λογαριασμών, στοιχεια οχημάτων στην κυριότητα του οφειλέτη, στοιχεία για οφειλές προς το δημόσιο ή τρίτους).

16 Οφειλές από έως Ευρώ: απαιτείται επιπλέον βεβαίωση από ανεξάρτητο τρίτο φορέα σχετικά με την αδυναμία εξόφλησης και τη βιωσιμότητα της ρύθμισης, προσκομίζονται και όλα τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα ανωτέρω. Οφειλές από ευρώ και πάνω: Επιπλέον απαιτείται παροχή εμπραγμάτων εξασφαλίσεων ή εγγυήσεων ίσης αξίας με τη συνολική οφειλή (π.χ. εγγυητική επιστολή τράπεζας, σύσταση υποθήκης επί ακινήτου ελευθέρου βαρών, προσωπική εγγύηση τρίτου αξιόχρεου προσώπου). Η αξία των εξασφαλίσεων πιστοποιείται από τον ανεξάρτητο εκτιμητή. Ως ανεξάρτητοι τρίτοι φορείς και εκτιμητές αναγνωρίζονται ορκωτοί λογιστές και δικηγόροι. Εάν διαπιστωθούν επαρκή ρευστά διαθέσιμα η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται αμέσως απαιτητή. Εξαιρούνται από τη ρύθμιση όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό για φοροδιαφυγή και όσοι κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή.

17 Παρ. ΙΑ2 Ν. 4152/2013: Ρύθμιση νέας αρχής Αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς του ασφαλιστικούς φορείς έως την Μπορούν να καταβληθούν εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι την , με αντίστοιχη έκπτωση στις προσαυξήσεις. Οι οφειλέτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι από την και εφεξής για να υπαχθούν στη ρύθμιση. Προϋποθέσεις υπαγωγής: Οφειλές από έως ευρώ: Κρίνεται κατά περίπτωση από τον ασφαλιστικό φορέα η πρόσκαιρη αδυναμία εξόφλησης και η βιωσιμότητα του διακανονισμού βάσει των στοιχείων που προσκομίζει ο οφειλέτης (εισοδήματα, χρηματικά διαθέσιμα, περιουσιακά στοιχεία, σύνολο οφειλών π.χ. Ε9 ή ΕΤΑΚ, ετήσιο εισόδημα ή κύκλος εργασιών, ΙΒΑΝ τραπεζικών λογαριασμών, στοιχεία οχημάτων στην κυριότητα του οφειλέτη, στοιχεία για οφειλές προς το δημόσιο ή τρίτους).

18 Οφειλές από έως Ευρώ: απαιτείται επιπλέον βεβαίωση από ανεξάρτητο τρίτο φορέα σχετικά με την αδυναμία εξόφλησης και τη βιωσιμότητα της ρύθμισης, προσκομίζονται και όλα τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα ανωτέρω. Οφειλές από ευρώ και πάνω: Επιπλέον απαιτείται παροχή εμπραγμάτων εξασφαλίσεων ή εγγυήσεων ίσης αξίας με τη συνολική οφειλή (π.χ. εγγυητική επιστολή τράπεζας, σύσταση υποθήκης επί ακινήτου ελευθέρου βαρών, προσωπική εγγύηση τρίτου αξιόχρεου προσώπου). Η αξία των εξασφαλίσεων πιστοποιείται από τον ανεξάρτητο εκτιμητή. Ως ανεξάρτητοι τρίτοι φορείς και εκτιμητές αναγνωρίζονται ορκωτοί λογιστές και δικηγόροι. Εάν διαπιστωθούν επαρκή ρευστά διαθέσιμα η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται αμέσως απαιτητή.

19 Εξαιρούνται από τη ρύθμιση όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό για φοροδιαφυγή και όσοι κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή. Στην εν λόγω ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν κατ επιλογή του οφειλέτη και: (α) οφειλές που τελούν σε αναστολή ρύθμισης, (β) οφειλές που κατά το παρελθόν έχουν υπαχθεί σε άλλη ρύθμιση η οποία τελεί σε ισχύ κατά το χρόνο υπαγωγής και οι δόσεις εξοφλούνται κανονικά.

20 Προνόμια ρύθμισης οφειλών Διακανονισμός-πληρωμή σε δόσεις Χορήγηση μηνιαίου πιστοποιητικού οφειλών (ενημερότητας) Αναστολή ποινικής δίωξης κατ άρθρο 1 α.ν.63/1967 (φυλάκιση έως 3 μήνες και χρηματική ποινή για οφειλές άνω των Ευρώ που βαρύνουν τον ίδιο τον οφειλέτη, φυλάκιση έως 6 μήνες και χρηματική ποινή για οφειλές άνω των Ευρώ που βαρύνουν τον εργοδότη), αναστολή ή διακοπή εκτέλεσης επιβληθείσας ποινής. Αναστολή διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης.

21 Κατάργηση της ρύθμισης. Αν καθυστερήσει μια δόση πρέπει να πληρωθεί έως την ημερομηνία πληρωμής της επόμενης με προσαύξηση 15 %. Σε περίπτωση καθυστέρησης και δεύτερης δόσης ή δημιουργίας νέας ασφαλιστικής ή φορολογικής οφειλής, όπως και εάν δεν προσκομισθούν όλα τα ζητηθέντα δικαιολογητικά εντός της ταχθείσας προθεσμίας η ρύθμιση παύει να ισχύει, με συνέπεια: Να παύουν όλα τα προνόμια της ρύθμισης. Να καθίσταται απαιτητό όλο το υπόλοιπο της οφειλής και των προσαυξήσεων Να επιδιώκεται η είσπραξη με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. Να εκπίπτουν τυχόν χορηγηθείσες εγγυήσεις. Επιτόκιο στις προσαυξήσεις των οφειλών προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς που υπάγονται σε ρύθμιση Το επιτόκιο αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πλέον 8% (σήμερα περίπου 8,5%).

22 Προβλήματα: Υψηλό επιτόκιο. Αδυναμία χορήγησης εγγυήσεων από τις επιχειρήσεις με πολύ μεγάλες οφειλές. Αδυναμία επιχείρησης να μην δημιουργήσει νέες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές μετά την υπαγωγή στη ρύθμιση. Πρακτικά προβλήματα και καθυστερήσεις λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας των ΔΟΥ, της ΓΓΠΣ, των ασφαλιστικών φορέων και των Τραπεζών (εξόφληση ρύθμισης με πάγια εντολή καθυστερήσεις στην επικοινωνία των ηλεκτρονικών συστημάτων των Τραπεζών και της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα εμπρόθεσμες καταβολές να καταχωρούνται ως εκπρόθεσμες). Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στην ουσία του π.χ. εξάρτηση ύψους ασφαλιστικών εισφορών από το συνολικό κύκλο εργασιών-εισόδημα, διεύρυνση της δυνατότητας συμψηφισμού οφειλών προς το δημόσιο με απαιτήσεις κατά του δημοσίου.

23 3. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ α. Φορολογικές διαφορές 1ο στάδιο - Ενδικοφανής φορολογική προσφυγή (Ν. 4152/2013 παρ. Α5 + Υπ.Οιλ. Πολ / Υπ. Οικ. Πολ. 1211/ ) Ο οφειλέτης υποβάλλει ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση της πράξης που εκδόθηκε από τη φορολογική αρχή (ισχύει για πράξεις από ). Πρόκειται για διοικητική διαδικασία και όχι διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου. Η υποβολή όμως της ενδικοφανούς προσφυγής είναι υποχρεωτική αλλιώς η άσκηση προσφυγής ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων είναι απαράδεκτη. Η διοίκηση υποχρεούται στο σώμα της πράξης, επί ποινή ακυρότητας της πράξης, να έχει σημείωση για το δικαίωμα και την προθεσμία άσκησης της ενδικοφανούς προσφυγής.

24 Διαδικασία: Με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής βεβαιώνεται άμεσα το 50% του αμφισβητούμενου ποσού, το οποίο πρέπει να καταβληθεί από τον οφειλέτη. Όμως ο οφειλέτης μαζί με την προσφυγή του δύναται να υποβάλει και αίτημα αναστολής της παραπάνω καταβολής. Εντός 60 ημερών από την υποβολή της προσφυγής η Επιτροπή Επανεξέτασης θα πρέπει να εκδώσει και να κοινοποιήσει την απόφασή της στον οφειλέτη. Εάν δε γίνει αυτό η προσφυγή θεωρείται απορριφθείσα.

25 2ο στάδιο - Προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων - Εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Επανεξέτασης στον οφειλέτη ή από την αποδεδειγμένη γνώση του περιεχομένου της απόφασης με άλλο τρόπο, ο οφειλέτης μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων (Διοικητικό Πρωτοδικείο). - Εκτός από την προσφυγή ο οφειλέτης θα πρέπει να υποβάλει και αίτηση αναστολής στο αρμόδιο δικαστήριο για το 50% του καταλογισθέντος ποσού, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται.

26 β. Διαφορές με ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ) 1ο στάδιο Υποβολή ένστασης ενώπιον της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής Η ένσταση υποβάλλεται εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης και η υποβολή της δεν αναστέλλει την εκτέλεση της πράξης. Η ένσταση έχει το χαρακτήρα ενδικοφανούς προσφυγής. Η αρμόδια Τοπική Διοικητική Επιτροπή θα πρέπει να αποφανθεί επί της ένστασης εντός προθεσμίας 3 μηνών.

27 2ο στάδιο: Προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηριών (Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας) Εντός 60 ημερών από την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης της Τ.Δ.Ε., ο οφειλέτης μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων. Σε περίπτωση που κατά το νόμο η άσκηση της προσφυγής ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν αναστέλλει την εκτέλεση της πράξης του ασφαλιστικού φορέα (αυτό είναι το σύνηθες στην προκειμένη περίπτωση) υποβάλλεται και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της πράξης.

28 4. ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ Επιχειρήσεις-έμποροι: Δεν υπάγονται στις διατάξεις του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επειδή έχουν την πτωχευτική δυνατότητα. Στις εκδόθηκε ο ν. 3816/2010, ο οποίος αφορά τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων, επαγγελματικών και αγροτών έναντι των τραπεζών. Στο πεδίο εφαρμογής του νόμου υπάγονταν οφειλές από δάνεια και πιστώσεις που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα από την 1/1/2005 έως 21/1/2010. Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση ήταν έως τις Σήμερα δεν υπάρχει νόμος αναφορικά με τη ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών στις Τράπεζες. Επομένως η οποιαδήποτε συμφωνία ρύθμισης γίνεται συμβατικά (αναχρηματοδότηση, περίοδος χάριτος). Το ΑΚ 388 σχετικά με την αναπροσαρμογή των συμβάσεων σε περίπτωση απρόοπτης μεταβολής συνθηκών δεν εφαρμόζεται εδώ γιατί προϋποθέτει αμφοτεροβαρή σύμβαση, ενώ το δάνειο είναι ετεροβαρής σύμβαση.

29 5. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ Δυνατότητα αναπροσαρμογής του μισθώματος λόγω απρόοπτης μεταβολής συνθηκών ΑΚ 388.

30 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

31 1. Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (άρθρο 41 Ν. 1892/1990, όπως αντικαταστάθηκε με το ν. 3986/2011 και ισχύει). Σκοπός: Δίνει τη δυνατότητα για συνολική αποτίμησηκατανομή της εργασίας σε ευρύτερες χρονικές περιόδους, αντί της ημέρας ή εβδομάδας, χωρίς να μεταβάλλεται το ύψος του μισθού παρά τις αυξομειώσεις στις ώρες απασχόλησης, με την προϋπόθεση ότι ο μέσος όρος των ωρών απασχόλησης διατηρείται σταθερός. Ο εργοδότης μπορεί με τον τρόπο αυτό να υποκαταστήσει τους θεσμούς της υπερωρίας και της υπερεργασίας αξιοποιώντας την εργασία του μισθωτού όταν του είναι απαραίτητη. Πεδίο εφαρμογής: Σε όλες τις επιχειρήσεις με εβδομαδιαίο ωράριο 40 ωρών ή μικρότερο ανεξαρτήτως του αριθμού των απασχολούμενων μισθωτών.

32 2. Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (άρθρο 18 Ν. 1890/1990, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 3899/2010 και ισχύει) α. Μερική απασχόληση Έννοια: Απασχόληση με ωράριο μικρότερο του προβλεπόμενου για κάθε μορφή ημερήσιας, εβδομαδιαίας, δεκαπενθήμερης ή μηνιαίας εργασίας με αντίστοιχα μικρότερες αποδοχές. Αρχή αναλογικότητας κ μη διάκρισης: Η αντιμετώπιση του μερικώς απασχολούμενου (κυρίως ως προς τον υπολογισμό των μειωμένων αποδοχών, των ημερών αδείας, του χρόνου προϋπηρεσίας) δεν πρέπει να είναι δυσμενέστερη αλλά ανάλογη με αυτή των συγκρίσιμων εργαζομένων, ήτοι των εργαζομένων με αντίστοιχα καθήκοντα υπό τις ίδιες συνθήκες (π.χ. οικογενειακή κατάσταση, αρχαιότητα) στην ίδια επιχείρηση. Αν δεν υπάρχει συγκρίσιμος εργαζόμενος μέσα στην επιχείρηση η σύγκριση γίνεται με αναφορά στην συλλογική σύμβαση εργασίας που θα υπαγόταν ο εργαζόμενος αν είχε προσληφθεί με πλήρη απασχόληση. Αν λείπει τέτοια συλλογική σύμβαση η σύγκριση γίνεται σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή πρακτικές.

33 β. Η εκ περιτροπής εργασία Έννοια: Η μορφή απασχόλησης κατά την οποία ο μισθωτός εργάζεται λιγότερες ημέρες την εβδομάδα, ή λιγότερες εβδομάδες το μήνα ή λιγότερους μήνες το έτος, ή με συνδυασμό των παραπάνω, αλλά με πλήρες ωράριο, με μειωμένες αποδοχές. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η αρχή της αναλογικότητας και της μη διάκρισης σε σχέση με τους συγκρίσιμους εργαζομένους.

34 3. Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ (άρθρο 10 Ν. 3198/1955, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 Ν. 3846/2010 και ισχύει) Έννοια: Η μονομερής επιβολή για ορισμένο χρονικό διάστημα της διακοπής-αναστολής της εργασίας λόγω περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας της επιχείρησης και η διασφάλιση του μισού από τις αποδοχές του εργαζομένου. Σκοπός: Επιβλήθηκε ως μέτρο προληπτικό των απολύσεων. Επίσης διευκολύνει την επιχείρηση από το οριστικό κλείσιμο για την αντιμετώπιση προσωρινών οικονομικών δυσχερειών. Συνιστά όμως και μέσο μεταφοράς μέρους του οικονομικού κινδύνου από τον εργοδότη στον εργαζόμενο.

35 4. Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α. Σύμβαση ορισμένου χρόνου Η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου λύνεται το χρόνο που ορίστηκε συμβατικά από τα μέρη. Η σύμβαση μπορεί όμως να καταγγελθεί πρόωρα για σπουδαίο λόγο (ΑΚ 672). Η λύση της σύμβασης επέρχεται άμεσα. Αν ο λόγος καταγγελίας είναι η αθέτηση της σύμβασης τότε ο καταγγέλλων δικαιούται αποζημίωση από το άλλο μέρος (ΑΚ 673).

36 Διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΠΔ 81/2003) Ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου χωρίς περιορισμό Η χωρίς περιορισμό ανανέωση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου είναι επιτρεπτή, αν δικαιολογείται από έναν αντικειμενικό λόγο. Ανανέωση σύμβασης ορισμένου χρόνου με περιορισμούς Σε περίπτωση μη συνδρομής αντικειμενικού λόγο και εφόσον η χρονική διάρκεια των διαδοχικών συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου υπερβαίνει συνολικά τα τρία (3) έτη, τεκμαίρεται ότι με αυτές επιδιώκεται η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης με συνέπεια τη μετατροπή αυτών σε συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

37 Ποιες είναι οι διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου «Διαδοχικές» θεωρούνται οι συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που καταρτίζονται μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου, με τους ίδιους ή παρεμφερείς όρους εργασίας και δεν μεσολαβεί μεταξύ τους χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των σαράντα πέντε (45) ημερών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι μη εργάσιμες ημέρες.

38 β. Σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου (Ν. 2112/ Ν. 3198/1955+Β.Δ. 16/18 Ιουλίου 1920 για τους εργατοτεχνίτες) Τακτική καταγγελία Τυπικές προϋποθέσεις: Η καταγγελία της εργασιακής σχέσης θεωρείται έγκυρη, εφόσον έχε γίνει εγγράφως, έχει καταβληθεί η οφειλόμενη αποζημίωση και έχει καταχωρηθεί η απασχόληση του απολυόμενου στα τηρούμενα για το Ι.Κ.Α μισθολόγια ή έχει ασφαλιστεί ο απολυόμενος (άρθρο 5 παρ. 3 Ν. 3198/1955).

39 Έκτακτη καταγγελία (ισχύει και για υπαλλήλους και για εργατοτεχνίτες) Δεν απαιτείται χρόνος προειδοποίησης ούτε καταβολή αποζημίωσης. Κατά την κρατούσα άποψη απαιτείται έγγραφο και οπωσδήποτε καταχώρηση στα βιβλία του ΙΚΑ. Απαιτείται σπουδαίος λόγος ο οποίος προσδιορίζεται ειδικά στο νόμο (άρθρο 5 Ν. 2112/1920) και είναι: η υποβολή μήνυσης κατά του μισθωτού για αδίκημα που διαπράχθηκε κατά την παροχή της υπηρεσίας του, ή η απαγγελία κατηγορίας εναντίον του για αδίκημα που είναι τουλάχιστον πλημμέλημα. Ο εξαναγκασμός του εργοδότη σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Η ανωτέρα βία. Η πτώχευση.

40 γ. Η τροποποιητική καταγγελία Όταν ο εργοδότης μεταβάλλει μονομερώς τους όρους εργασίας του εργαζομένου υπό την απειλή της απόλυσης σε περίπτωση μη αποδοχής. Τα δικαστήρια θεωρούν παράνομη την απόλυση αυτή. Κατά τη θεωρία παράνομη είναι η απόλυση όταν η πρόταση μεταβολής των όρων έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία (πχ. επιβολή ωραρίου μεγαλύτερου του νομίμου, μισθού μικρότερου του ελάχιστου νομίμου). Εάν ο μισθωτός δεν αποδέχεται τη μεταβολή των όρων της σύμβασής του μπορεί να θεωρήσει, ότι ο εργοδότης κατήγγειλε τη σύμβαση και να ζητήσει από το δικαστήριο την καταδίκη (με απειλή χρηματικής ποινής) του εργοδότη να τον επαναπασχολεί στην προηγούμενη θέση του και αποζημίωση για ηθική βλάβη αν προσβλήθηκε στην προσωπικότητά του. Αντί για τα παραπάνω μπορεί να θεωρήσει την τροποποίηση της σύμβασης ως έγκυρη καταγγελία και να ζητήσει αποζημίωση απόλυσης, εάν δεν επιθυμεί την επάνοδό του στην επιχείρηση.

41 4. ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (Οδηγία 98/59/ΕΚ κ Νόμος 1387/1983 όπως τροποποιήθηκε με τον 3863/2010) Πεδίο εφαρμογής: Επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 20 εργαζομένους. Έννοια: Πρόκειται για απολύσεις που γίνονται για λόγους που δεν αφορούν το πρόσωπο των εργαζομένων αλλά για οικονομοτεχνικούς λόγους. Αφορούν δε ένα συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων στην επιχείρηση. Η θεωρία δέχεται ότι τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου όταν δεν συνδέονται με απόλυση στην περίπτωση άρνησης αποχώρησης του μισθωτού δεν θα πρέπει να εξομοιώνονται με ομαδικές απολύσεις.

42 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

43 1. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ α. Άτυπες προσπάθειες διάσωσης-αναδιοργάνωσης εκτός πλαισίου πτώχευσης Απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης της Εταιρίας και πιστωτών (συνήθως των σημαντικότερων), διμερείς ή και πολυμερείς, οι οποίες γίνονται εκτός του νομοθετικού πλαισίου της πτώχευσης και αποσκοπούν στη σύναψη συμφωνιών για αναχρηματοδότηση υφισταμένων υποχρεώσεων, σύναψη ομολογιακού δανείου, είσοδο στρατηγικού επενδυτή, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων, παράταση του ληξιπρόθεσμου των οφειλών κ.α. Συνήθως συνοδεύονται από αλλαγή στη διοίκηση των επιχειρήσεων, δεσμεύσεις για περικοπή στο κόστος λειτουργίας, και έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου και του προϋπολογισμού της επιχείρησης από τους δανειστές.

44 β. Διαδικασία εξυγίανσης (άρθρα 99 επ. ΠτΚ) Έννοια: Συλλογική προπτωχευτική διαδικασία που αποσκοπεί στη διατήρηση, αξιοποίηση, αναδιάρθρωση και ανόρθωση της επιχείρησης, μέσω της επίτευξης συμφωνίας με τους πιστωτές. Λαμβάνει χώρα πριν την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας και την απαξίωση της επιχείρησης, αλλά εφαρμόζεται και σε εταιρίες που βρίσκονται ήδη σε παύση πληρωμών καθώς η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία της εξυγίανσης εξετάζεται από τα δικαστήρια πριν την αίτηση πτώχευσης, η εξέταση της οποίας αναστέλλεται.

45 Προϋποθέσεις υπαγωγής: Υποκειμενικές: Έμποροι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) και ενώσεις προσώπων με νομική προσωπικότητα που επιδιώκουν οικονομικό σκοπό (π.χ. συνεταιρισμοί). Αντικειμενικές: Παρούσα ή επαπειλούμενη αδυναμία εκπλήρωσης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Παύση πληρωμών: Καλύπτει την περίπτωση όπου τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται ήδη σε παύση πληρωμών επιθυμούν να προβούν σε μια τελευταία προσπάθεια να έρθουν σε συμφωνία με τους πιστωτές τους πριν υπαχθούν στη διαδικασία της πτώχευσης και την αρνητική δημοσιότητα που αυτή συνεπάγεται. Εάν το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης αναστέλλει την εξέταση της αίτησης για κήρυξη πτώχευσης.

46 Σε περίπτωση Α.Ε. και Ε.Π.Ε. λύση της Εταιρίας: Σε περίπτωση που έχει ζητηθεί η δικαστική λύση της Εταιρίας εξαιτίας μείωσης της εταιρικής περιουσίας κάτω από το 1/10 του μετοχικού κεφαλαίου (για τις Α.Ε.) ή κάτω από το ½ του εταιρικού κεφαλαίου (για τις ΕΠΕ) μπορεί να υποβληθεί αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης. Κατά το χρόνο από τη δικαστική απόφαση για άνοιγμα της διαδικασίας έως τη λήξη αυτής αναστέλλεται η απόφαση για λύση της εταιρίας.

47 Διαδικασία Αίτηση ανοίγματος της διαδικασίας (αρ. 100 ΠτΚ): Υποβάλλεται προς το πτωχευτικό δικαστήριο (Πολυμελές Πρωτοδικείο στην περιφέρεια του οποίου ο οφειλέτης έχει το κέντρο των δραστηριοτήτων του). Απόφαση ανοίγματος της διαδικασίας (άρθρο 101 ΠτΚ): Το πτωχευτικό δικαστήριο δέχεται την αίτηση και ορίζει το άνοιγμα της διαδικασίας εντός 2 μηνών από την έκδοση της απόφασης, εφόσον προβλέπει ότι συντρέχουν οι κάτωθι ουσιαστικές προϋποθέσεις: είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές υπάρχουν βάσιμες προσδοκίες επίτευξης της προτεινόμενης εξυγίανσης, και δεν παραβλέπεται η συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών. Με την απόφαση ανοίγματος της διαδικασίας το δικαστήριο ορίζει τη χρονική περίοδο για την οποία η διαδικασία θα παραμείνει ανοικτή.

48 Προληπτικά μέτρα: Με την απόφαση του δικαστηρίου για το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης ή με χωριστή απόφαση που λαμβάνεται ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον και δικάζεται με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, μπορεί να αναστέλλονται από την κατάθεση της αίτησης για το άνοιγμα της διαδικασίας μέχρι τη λήξη της, ολικά ή μερικά, τα ατομικά μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της περιουσίας του οφειλέτη (άρθρο 103 ΠτΚ). Μπορεί να ζητηθεί η αναστολή των μέτρων ήδη από την κατάθεση της σχετικής αίτησης η οποία χορηγείται με προσωρινή διαταγή. Η χορήγηση της αναστολής επάγεται αυτοδικαίως την απαγόρευση της διάθεσης των ακινήτων και του εξοπλισμού της επιχείρησης του οφειλέτη.

49 Διαδικασία σύναψης συμφωνίας Η συμφωνία πρέπει να συναφθεί και να κατατεθεί προς επικύρωση από το πτωχευτικό δικαστήριο εντός της τεθείσας προθεσμίας. Αν μέσα στην προθεσμία αυτή δεν επιτευχθεί συμφωνία ή δεν κατατεθεί η αίτηση προς επικύρωση η διαδικασία θεωρείται αυτοδικαίως λήξασα και παύουν τα λειτουργήματα των μεσολαβητών ή ειδικών εντολοδόχων. Οι πιστωτές αποφασίζουν για τη σύναψη της συμφωνίας είτε σε συνέλευση που έχει συγκληθεί για το σκοπό αυτό, είτε μεμονωμένα.

50 Περιεχόμενο της συμφωνίας εξυγίανσης (άρθρο 106 ε ΠτΚ) Η συμφωνία εξυγίανσης μπορεί να έχει ως αντικείμενο οποιαδήποτε ρύθμιση του ενεργητικού και του παθητικού του οφειλέτη. Η συμφωνία εξυγίανσης συνοδεύεται υποχρεωτικά από επιχειρηματικό σχέδιο με χρονική διάρκεια ίση με αυτή της συμφωνίας, το οποίο εγκρίνεται από τον οφειλέτη και τους πιστωτές (με την ανωτέρω πλειοψηφία). Επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το δικαστήριο Κατατίθεται από τον οφειλέτη ή οποιονδήποτε πιστωτή ή το μεσολαβητή αίτηση στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση της συμφωνίας. Η αίτηση συνοδεύεται από την υπογεγραμμένη συμφωνία και σχετική έκθεση του εμπειρογνώμονα ο οποίος θα βεβαιώνει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις επικύρωσης της συμφωνίας.

51 Αποτελέσματα της επικύρωσης Δέσμευση και των μη συμβαλλομένων πιστωτών. Κατά κανόνα, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά στη συμφωνία, επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης δεν έχει επίπτωση στις ασφάλειες τρίτων. Αίρεται αυτοδικαίως η απαγόρευση ή το κώλυμα έκδοσης επιταγών που είχε επιβληθεί στον οφειλέτη πριν από την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης. Αναστέλλεται η ποινική δίωξη των πλημμελημάτων της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής και της μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο ή/και τα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον οι παραπάνω πράξεις έχουν τελεσθεί πριν από την υποβολή της αίτησης ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης.

52 Δεν αναστέλλονται μέτρα ατομικής αναγκαστικής εκτέλεσης, της λήψης ασφαλιστικών μέτρων και της κήρυξης σε πτώχευση παρά μόνο εάν αυτό προβλέπεται ρητά στους όρους της συμφωνίας. Η απόφαση που επικυρώνει τη συμφωνία εξυγίανσης αποτελεί τίτλο εκτελεστό για τις αναλαμβανόμενες με αυτές υποχρεώσεις, εφόσον από τη συμφωνία προκύπτει η ποσότητα και η ποιότητα της παροχής. Σε περίπτωση που με την αίτηση ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης είχε υποβληθεί αίτηση πτώχευσης, με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης τεκμαίρεται ότι το δικαστήριο απορρίπτει την αίτηση πτώχευσης. Εφόσον οι υποχρεώσεις του οφειλέτη που απορρέουν από τη συμφωνία εξυγίανσης εκπληρωθούν εξαλείφεται το αξιόποινο των πράξεων έκδοσης ακάλυπτης επιταγής και οφειλής προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

53 Άμεση επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης (άρθρο 106 β ΠτΚ) Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα παράκαμψης της διαδικασίας που προηγείται της σύναψης της συμφωνίας (υποβολή αίτησης για άνοιγμα, δικαστική απόφαση ανοίγματος, διορισμός μεσολαβητή κλπ). Είναι επομένως δυνατή η σύναψη συμφωνίας απευθείας με πιστωτές οι οποίοι συγκεντρώνουν τα παραπάνω ποσοστά και η απευθείας υποβολή της στο δικαστήριο προς επικύρωση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν περισσότερες από μία βεβαιωμένες μη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ν.Δ. 356/1974, Ν. 2238/1994, Ν. 2859/2000 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.1.: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ν.Δ. 356/1974, Ν. 2238/1994, Ν. 2859/2000 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.1.: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ν.Δ. 356/1974, Ν. 2238/1994, Ν. 2859/2000 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.1.: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ 1. Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2012 οφειλές, που είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ Ρύθμιση Παλαιών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 (μέχρι 75.000 ).

ΝΕΑ Ρύθμιση Παλαιών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 (μέχρι 75.000 ). ΝΕΑ Ρύθμιση Παλαιών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 (μέχρι 75.000 ). NOUSTAX Ποιες οφειλές ρυθμίζονται: Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2012 οφειλές, που είναι βεβαιωμένες

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ( Ε.Τ.Α.Α. ) ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΔΕ ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΔΕ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2013 ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Μετά τη δημοσίευση του νόμου ν.4152/2013 (ΦΕΚ Α' 107) «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012,4093/2012

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Ε Λ Τ Ι Ο

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Ε Λ Τ Ι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΜΑΙΟΣ 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ( Ε.Τ.Α.Α. ) ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΕΤΑΑ/ΤΥ Ε http://tyde-tpde.etaa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (μέχρι 50.000 )

ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (μέχρι 50.000 ) ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (μέχρι 50.000 ) Ποιες οφειλές ρυθμίζονται: Ληξιπρόθεσμες οφειλές συμπεριλαμβανομένων και των πάσης φύσεως προσαυξήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1112/2013 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΠΟΛ.1112/2013 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΛ.1112/2013 Θέμα: «Όροι, προϋποθέσεις και ειδικά θέματα εφαρμογής της πάγιας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών της υποπαρ. Α2 της παρ. Α του άρθρου πρώτου του Ν. 4152/13 (ΦΕΚ-107 Α)» Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ε) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την οφειλές πτωχών οφειλετών.

ε) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την οφειλές πτωχών οφειλετών. 1.Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση - Στη ρύθμιση, υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 31.12.2012 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Αθήνα, 23/05/2013 Αρ. Πρ.: Β/7/15877/2914 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝIKH /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ. Παρακαλώ, όπως με υπαγάγετε στη ρύθμιση "Νέα Αρχή". Επιθυμώ να εξοφλήσω την οφειλή μου : (για υπαγωγή στη ρύθμιση "Νέα Αρχή" Ν4152/2013)

ΑΙΤΗΣΗ. Παρακαλώ, όπως με υπαγάγετε στη ρύθμιση Νέα Αρχή. Επιθυμώ να εξοφλήσω την οφειλή μου : (για υπαγωγή στη ρύθμιση Νέα Αρχή Ν4152/2013) ΑΙΤΗΣΗ (για υπαγωγή στη ρύθμιση "Νέα Αρχή" Ν4152/2013) ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ Προς τον ΟΑΕΕ Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1111/2013 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΠΟΛ 1111/2013 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΛ 1111/2013 Θέμα: «Όροι, προϋποθέσεις και ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών της υποπαραγράφου Α1 της παρ. Α του άρθρου πρώτου του Ν. 4152/13 (ΦΕΚ-107 Α)» Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4305 Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α 57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Ε.Τ.Α.Α.- ΤΥ.Π..Α. µε Ν.4152/2013, όπως ισχύει

ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Ε.Τ.Α.Α.- ΤΥ.Π..Α. µε Ν.4152/2013, όπως ισχύει ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ http://www.tpda.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ

Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ Στόχοι Παροχή κινήτρων

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Ε Λ Τ Ι Ο

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Ε Λ Τ Ι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ( Ε.Τ.Α.Α. ) ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΤΑΑ/ΤΑΝ www.tnomik.gr Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων

Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων ΑΙΤΗΣΗ (για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση του Ν.4152/2013) ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΟΝΟΜΑ ΣΥΖΥΓΟΥ ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Προς τον ΟΑΕΕ Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα

Διαβάστε περισσότερα

Ρύθμιση 120 Δόσεων για Οφειλές

Ρύθμιση 120 Δόσεων για Οφειλές Ρύθμιση 120 Δόσεων για Οφειλές ΡΥΘΜΙΣΗ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση με τα κριτήρια ρύθμισης οφειλών έως 50.000 ευρώ, σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & Ε.Δ.Ε. (σύμφωνα με τον Ν.4152/2013)

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & Ε.Δ.Ε. (σύμφωνα με τον Ν.4152/2013) ΗΡΩ ΜΗΤΡΟΥ Πολιτικός Μηχανικός Ταμίας του ΣΠΕΔΕ Θεσσαλονίκης και Κ. Μακεδονίας και εκπρόσωπός του στην Εποπτεύουσα του ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νίκης Τηλ.: 6947439900, 2310486595 - E-mail: iromitrou@tee.gr ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Αθήνα, 23 /05/2013 Αρ. Πρ.: Β/7/15878/2915 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ41Λ-4Ε5 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 10.07.2013 Αριθ. πρωτ.: Β/7/18024/3268. Προς: Όλους τους ασφαλιστικούς φορείς αρμοδιότητας ΓΓΚΑ

ΑΔΑ: ΒΛ41Λ-4Ε5 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 10.07.2013 Αριθ. πρωτ.: Β/7/18024/3268. Προς: Όλους τους ασφαλιστικούς φορείς αρμοδιότητας ΓΓΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Β Tαχ. Δ/νση: Σταδίου 29 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

4. Ποιοι δεν μπορούν να υπαχθούν στη διαδικασία; Στη διαδικασία δεν μπορούν να υπαχθούν:

4. Ποιοι δεν μπορούν να υπαχθούν στη διαδικασία; Στη διαδικασία δεν μπορούν να υπαχθούν: 1.Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό; Αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό πρόσωπο που μπορεί να υπαχθεί σε πτώχευση και κάθε νομικό πρόσωπο που

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑ, 20/02/2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Στο σ.ν.

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Στο σ.ν. TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο σ.ν. Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφαλίσεις και λοιπές

Διαβάστε περισσότερα

- οφειλές που αφορούν συμπληρωματικές χρεώσεις εκ των υστέρων επί τελωνειακών παραστατικών

- οφειλές που αφορούν συμπληρωματικές χρεώσεις εκ των υστέρων επί τελωνειακών παραστατικών 1. Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση Στη ρύθμιση, υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ)

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) Άρθρο 54 Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1080 (ΦΕΚ 628/Β/17-04-2015)

ΠΟΛ 1080 (ΦΕΚ 628/Β/17-04-2015) ΠΟΛ 1080 (ΦΕΚ 628/Β/17-04-2015) Ειδικά θέματα και λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α'/21.3.2015). Έχοντας υπόψη: Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και

Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης υπό τον τίτλο «ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» Σκοπός του Νόμου Οι διατάξεις του παρόντος νόμου ρυθμίζουν τη διαδικασία εξωδικαστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ.1.: ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ.1.: ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Πάγια ρύθµιση ληξιπρόθεσµων ασφαλιστικών οφειλών και ρύθµιση «νέας αρχής» των οφειλόµενων εισφορών στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης Τελευταία ενηµέρωση: 05/06/2013 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ.1.: ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά θέματα και λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21.3.2015).

Ειδικά θέματα και λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21.3.2015). ΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 628 17 Απριλίου 2015 Αριθμ. ΠΟΛ. 1080 Ειδικά θέματα και λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL - ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL - ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL - ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 1)ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΔΑ : ΒΕΧΒΗ-ΙΛΟ / ΦΕΚ 1237 τ. Β /21.05.2013 Αθήνα, 21 Μαΐου 2013 ΠΟΛ: 1111 Α.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓ. ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. ΠΟΛ.1223/ Εξειδίκευση των κριτηρίων για τη διαμόρφωση λύσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.

Ενημερωτικό Δελτίο. ΠΟΛ.1223/ Εξειδίκευση των κριτηρίων για τη διαμόρφωση λύσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο έως 50. Ενημερωτικό Δελτίο ΠΟΛ.1223/29.12.2017 Εξειδίκευση των κριτηρίων για τη διαμόρφωση λύσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ Η ΠΟΛ.1223/2017 ρυθμίζει την μεθοδολογία, το ύψος και τον αριθμό

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 7 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων

Άρθρο 7 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων Άρθρο 7 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων 1. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Κ.Ε.Δ.Ε. (ν.δ. 356/1974), όπως ισχύει, αντικαθίσταται και προστίθενται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ Εκατομμύρια φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς την Εφορία, τους Δήμους ή και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν το σύνολο των οφειλών τους στις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Εξυγίανση και διάσωση επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Δικαίου... 1.1. Γενικά... 1.2. Οι ρυθμίσεις του ΠτωχΚ... 1.3. Η Αιτιολογική Έκθεση... 2. Σύντομη επισκόπηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Του Ν. 4257/14-4-2014. Άρθρο 50

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Του Ν. 4257/14-4-2014. Άρθρο 50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Του Ν. 4257/14-4-2014 Άρθρο 50 1.Στο τέλος της περίπτωσης γ' της παρ. 3 του άρθρου 13 του από 20.10.1958 βασιλικού διατάγµατος, όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 3 του ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Μάιου 2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Μάιου 2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Μάιου 2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 1) Ποιες κατηγορίες υπάγονται στη

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων

Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων ΑΙΤΗΣΗ (για υπαγωγή στη ρύθμιση "Νέα Αρχή" Ν4152/2013) ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ Προς τον ΟΑΕΕ Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το πλαίσιο των ρυθμίσεων για δάνεια των μικρο-μεσαίων

Το πλαίσιο των ρυθμίσεων για δάνεια των μικρο-μεσαίων Το πλαίσιο των ρυθμίσεων για δάνεια των μικρο-μεσαίων Ευνοϊκό περιβάλλον για την ταχύτερη αναδιάρθρωση του χρέους μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες επιχειρεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ (Νόμος 3588/2007, ΦΕΚ Α 153/10.7.2007) ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ Ι. Γενική διάταξη Άρθρο 1. Σκοπός της πτώχευσης... 1 ΙΙ. Προϋποθέσεις και διαδικασία κήρυξης Άρθρο 2. Υποκειμενικές

Διαβάστε περισσότερα

ιατάξεις της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006

ιατάξεις της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006 Κοινοποίηση διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν.3518/2006 (ΦΕΚ 272 τ. Α 21-12-2006) Κοινοποίηση διατάξεων της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006 (ΦΕΚ 276 τ. Α 22-12-2006) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση προθεσμίας ρύθμισης φορολογικών υποθέσεων.

Παράταση προθεσμίας ρύθμισης φορολογικών υποθέσεων. Παράταση προθεσμίας ρύθμισης φορολογικών υποθέσεων. Οι εγκύκλιοι για τη ρύθμιση των χρεών & εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και οφειλέτες του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Α.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓ. ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α, Β, Γ, Δ, Ε ΤΗΛ.:

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων

Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων ΑΙΤΗΣΗ (για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση του Ν.4152/2013) ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΟΝΟΜΑ ΣΥΖΥΓΟΥ ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Προς τον ΟΑΕΕ Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ Ι ΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ποιες οφειλές αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις του ν.4174/2013, όπως ισχύει. Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων Εύη Χατζηπαναγιώτου Διευθύντρια

Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις του ν.4174/2013, όπως ισχύει. Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων Εύη Χατζηπαναγιώτου Διευθύντρια Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις του ν.4174/2013, όπως ισχύει. Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων Εύη Χατζηπαναγιώτου Διευθύντρια 1 Νέο Θεσμικό πλαίσιο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013, Α 170,

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Κατόπιν αιτήσεως οφειλέτη, του οποίου τα χρέη δεν ξεπερνούν τα ευρώ, (υποβάλλεται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών - Κ.Ε.Α.Ο.

Άρθρο 1 Κατόπιν αιτήσεως οφειλέτη, του οποίου τα χρέη δεν ξεπερνούν τα ευρώ, (υποβάλλεται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών - Κ.Ε.Α.Ο. Άρθρο 1 Κατόπιν αιτήσεως οφειλέτη, του οποίου τα χρέη δεν ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ, (υποβάλλεται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών - Κ.Ε.Α.Ο. έως την 31η Δεκεμβρίου 2018, το Κ.Ε.Α.Ο. προτείνει

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ

2. ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ 2. ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ 2α. Όφειλες που ρυθμίζονται Όλες οι οφειλές προς οποιονδήποτε πιστωτή (εκτός από τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω), οι οποίες είτε προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 1 1. Έννοια, σκοπός, ρύθμιση του Πτωχευτικού Δικαίου... 1 1.1. Έννοια πτωχεύσεως... 1 1.2. Έννοια Πτωχευτικού Δικαίου... 1 1.3. Αναγκαιότητα και σκοπός του ΠτωχΔ... 2 1.4. Ρύθμιση...

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ/ΚΦΔ (ν. 4174/2013, όπως ισχύει μετά τον ν. 4223/2013 ΦΕΚ 287Α )

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ/ΚΦΔ (ν. 4174/2013, όπως ισχύει μετά τον ν. 4223/2013 ΦΕΚ 287Α ) Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ/ΚΦΔ (ν. 4174/2013, όπως ισχύει μετά τον ν. 4223/2013 ΦΕΚ 287Α ) Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων Γ.Γ.Δ.Ε. Μ. Πρινιωτάκη Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ :ΣΥΝΤΑΞΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ :ΕΣΟ ΩΝ ΑΡ.ΠΡΩΤ.:80157/9-7-13

ΤΟΜΕΑΣ :ΣΥΝΤΑΞΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ :ΕΣΟ ΩΝ ΑΡ.ΠΡΩΤ.:80157/9-7-13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ Τ Α Μ Ε Ι Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ Ε.Τ.Α.Α ΤΟΜΕΑΣ :ΣΥΝΤΑΞΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ :ΕΣΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /09/ Ανάλυση διατάξεων του Εκτου Κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα

ΠΟΛ /09/ Ανάλυση διατάξεων του Εκτου Κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Ανάλυση διατάξεων του Εκτου Κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα «Προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης» - Κοινοποίηση νέων διατάξεων Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ α) Νομοθετικό πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 65Γ1Η-ΕΚΒ Αθήνα, 9 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 65Γ1Η-ΕΚΒ Αθήνα, 9 Ιουνίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 ΠΟΛ. 1080 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 65Γ1Η-ΕΚΒ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Υπαγωγή ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ στη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης Οφειλών (Νόμος 4469/2017 ΦΕΚ Α 62) Ιούνιος 2017

Υπαγωγή ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ στη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης Οφειλών (Νόμος 4469/2017 ΦΕΚ Α 62) Ιούνιος 2017 Υπαγωγή ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ στη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης Οφειλών (Νόμος 4469/2017 ΦΕΚ Α 62) Ιούνιος 2017 1 ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ Θετικές προϋποθέσεις Εταιρία οποιασδήποτε μορφής

Διαβάστε περισσότερα

* ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 77

* ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 77 * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 77 -- 1019 -- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα 6 Noεμβρίου 1998 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ. : 1123705/613/Α' 0013 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. : 1267 Δ/ΝΣΗ 13η (ΦΟΡ. ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ) -

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7 /11/2014 Αρ. Φακέλου: Β/7 Αρ. Πρ.: οικ.39703/2829

Αθήνα, 7 /11/2014 Αρ. Φακέλου: Β/7 Αρ. Πρ.: οικ.39703/2829 Αθήνα, 7 /11/2014 Αρ. Φακέλου: Β/7 Αρ. Πρ.: οικ.39703/2829 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛ. ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/Υ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%)

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) Β. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1Ο Ρύθμιση φορολογικών οφειλών 1. Για οφειλέτες με βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, έως την 1η Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Οι τελικές αποφάσεις για την ρύθµιση των ληξιπρόθεσµων χρεών

Οι τελικές αποφάσεις για την ρύθµιση των ληξιπρόθεσµων χρεών Οι τελικές αποφάσεις για την ρύθµιση των ληξιπρόθεσµων χρεών Με ελάχιστη δόση τα 15 ευρώ και µέγιστο αριθµό δόσεων τις 100 -υπό αυστηρούς όµως όρους- θα µπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους στην εφορία 2.500.000

Διαβάστε περισσότερα

Ολη η ρύθµιση για φόρους και εισφορές

Ολη η ρύθµιση για φόρους και εισφορές Ολη η ρύθµιση για φόρους και εισφορές Τι προβλέπει το νοµοσχέδιο των υπουργείων Οικονοµικών και Εργασίας Ρύθµιση νέας αρχής ικαίωµα υπαγωγής 1. Τα χρέη που µπορούν να υπαχθούν είναι αυτά που είχαν δηµιουργηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 27. ΘΕΜΑ: «Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» - Η αρ.πρωτ. Β7/οικ.39703/2829/ , ερμηνευτική οδηγία του Υ.Ε.Κ.Α.Π.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 27. ΘΕΜΑ: «Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» - Η αρ.πρωτ. Β7/οικ.39703/2829/ , ερμηνευτική οδηγία του Υ.Ε.Κ.Α.Π. Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 27/11.11.2014 Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΑΘΗΝΑ, 11 /11/2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/151/1487082 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /10/2007 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

ΠΟΛ /10/2007 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων ΑΡΘΡΟ 86 Ν. 3606/07 (ΦΕΚ 195 Α) Α. Δ/νση Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων Γ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Δ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ Ε. ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΡΘΡΟ 86 Ν. 3606/07 (ΦΕΚ 195 Α) ΣΧΕΤ : Η 1082863/6881/0016/31.08.07

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΕΦΑΡΜΟΓΩΝ FAX: 210 5285599 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 33

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΕΦΑΡΜΟΓΩΝ FAX: 210 5285599 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 33 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 10/7/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΡ.ΠΡΩΤ.: ΙΕΣ/Φ10/46/1112144 ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ: ΕΣΟ ΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Α.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓ. ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α, Β, Γ, Δ, Ε ΤΗΛ

Διαβάστε περισσότερα

κατάσταση, τροποποίηση, κατάργηση, επαναφορά σε ισχύ, νέα αρίθμηση κ.λπ.), σε αντίστροφη χρονολογική σειρά.

κατάσταση, τροποποίηση, κατάργηση, επαναφορά σε ισχύ, νέα αρίθμηση κ.λπ.), σε αντίστροφη χρονολογική σειρά. ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Η αδυναμία πληρωμών αποτελεί ένα φαινόμενο που κατά την εποχή της οικονομικής κρίσης την οποία διανύουμε πλήττει εξίσου τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα, και μάλιστα ανεξάρτητα από την

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι μπορούν να «μπουν» στον εξωδικαστικό συμβιβασμό *14 ερωτήσειςαπαντήσεις

Ποιοι μπορούν να «μπουν» στον εξωδικαστικό συμβιβασμό *14 ερωτήσειςαπαντήσεις Ποιοι μπορούν να «μπουν» στον εξωδικαστικό συμβιβασμό *14 ερωτήσειςαπαντήσεις Μπορούν οι αγρότες να υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό; Τί ακριβώς γίνεται με τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών; Αν υπάρξει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Αθήνα, 7 Απριλίου 2015

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Αθήνα, 7 Απριλίου 2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 7 Απριλίου 2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΑΡ. ΠΡΩΤ. Γ31/214/22-5-19

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1226/2015. ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων και παροχή οδηγιών για τις τροποποιήσεις των Ρυθμίσεων των διατάξεων :

ΠΟΛ 1226/2015. ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων και παροχή οδηγιών για τις τροποποιήσεις των Ρυθμίσεων των διατάξεων : ΠΟΛ 1226/2015 Κοινοποίηση διατάξεων και παροχή οδηγιών για τις τροποποιήσεις των Ρυθμίσεων των διατάξεων : α) των άρθρων 1-17 του ν. 4321/2015, β) του άρθρου 51 του ν. 4305 /2014, γ) του άρθρου 43 του

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων ΙΝΕ - ΓΣΕΕ www.inegsee.gr info@inegsee.gr Περιεχόμενα 3 4 1. Ορισμός 2. Προϋποθέσεις άσκησης 3. Τρόπος άσκησης 4. Καταχρηστική άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν. 4469/2017

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν. 4469/2017 LEGAL INSIGHT Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν. 4469/2017 Γιώργος Κεφαλάς L.LM. mult., M.Sc. Πριν από ενάμιση περίπου έτος δημοσιεύτηκε ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 27/04/2016 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 1593 ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /04/2009 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

ΠΟΛ /04/2009 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων ΘEMA: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών ΠΟΛ 1049-06/04/2009 ΘEMA: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών Σας γνωρίζουμε, ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών» του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 23/05/2016 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 1879 ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 31/01/2017 Αριθ. απόφασης: 6 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β2 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 Καλλιθέα Πληροφορίες :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Άρθρο από τον Δημήτριο Δράκο Audit / Tax / Advisory Με τις διατάξεις του 4469/2017, όπως έχει τροποποιηθεί με το Ν4549/2018 και ισχύει, ρυθμίζεται η διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Υ.Α. αριθμ. Δ28/34026/2522/ Ρύθμιση επιμέρους θεμάτων. φορέων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Κ.Υ.Α. αριθμ. Δ28/34026/2522/ Ρύθμιση επιμέρους θεμάτων. φορέων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Πίνακας περιεχομένων 1 2 3 4 5 6 7 Κ.Υ.Α. αριθμ. Δ28/34026/2522/6.10.2014 Ρύθμιση επιμέρους θεμάτων εξυγίανσης προνοιακών φορέων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Αριθμ. Δ28/34026/2522 (ΦΕΚ Β' 3169/26-11-2014)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις και παραδείγματα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία - Του συνάδελφου Θωμά Γεωργίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις και παραδείγματα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία - Του συνάδελφου Θωμά Γεωργίου ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις και παραδείγματα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία - Του συνάδελφου Θωμά Γεωργίου Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι, Πολύς λόγος έχει γίνει για τη νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ: Αθήνα, 15 Ιουλίου ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ.

ΠΟΛ: Αθήνα, 15 Ιουλίου ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ. steilελληνικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 16 η ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Γ ΤΜΗΜΑ Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση επιμέρους θεμάτων εξυγίανσης προνοιακών φορέων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.»

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση επιμέρους θεμάτων εξυγίανσης προνοιακών φορέων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.» ΑΔΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 27.03.2015

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 27.03.2015 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 27.03.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε Τ Ε Α ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ Φιλελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 28/01/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 43 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα και άλλες διατάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα και άλλες διατάξεις Δράμα, 29 Ιανουαρίου 2010 Αρ.Πρωτ. 1089 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα και άλλες διατάξεις Από την 26.01.2010 εφαρμόζεται ο ν. 3816/2010 Ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 31.12.2012 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (1) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚ Α

ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 31.12.2012 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (1) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚ Α ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 31.12.2012 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (1) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚ Α ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚ Α ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΙΣ 1 ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΗΞ/ΣΜΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΝΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ V ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το προς επίλυση πρόβλημα Η διαχρονική νομοθετική προσπάθεια αντιμετώπισής του... 6 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ V ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το προς επίλυση πρόβλημα Η διαχρονική νομοθετική προσπάθεια αντιμετώπισής του... 6 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ...... V ΕΙΣΑΓΩΓΗ..... 1 1. Το προς επίλυση πρόβλημα... 1 2. Η διαχρονική νομοθετική προσπάθεια αντιμετώπισής του... 6 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ 3869/2010 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ 4346/2015

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 5/ Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών - Ν.4321/2015

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 5/ Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών - Ν.4321/2015 Πίνακας περιεχομένων Α. Δικαιούχοι υπαγωγής Β. Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση Γ. Προϋποθέσεις υπαγωγής Δ. Όροι ρύθμισης Ε. Δικαιολογητικά ΣΤ. Αρμοδιότητα Ζ. Υπολογισμός οφειλής Η. Συμψηφισμός Θ. Ασφαλιστική

Διαβάστε περισσότερα

Προς. Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης. και Ανταγωνιστικότητας. Κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Κοινοποίηση. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Προς. Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης. και Ανταγωνιστικότητας. Κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Κοινοποίηση. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Προς Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Μ. Χρυσοχοΐδη Κοινοποίηση Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λ. Κατσέλη Θέμα: Παρατηρήσεις Θέσεις Γ.Σ.Ε.Ε. στο ΣχΝ «Αντικατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε 34+1 ερωτήσεις για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων

Απαντήσεις σε 34+1 ερωτήσεις για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων Απαντήσεις σε 34+1 ερωτήσεις για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων Οδηγός: Η «Ν» κατάρτισε έναν ολοκληρωμένο «οδικό χάρτη» για όσες επιχειρήσεις θελήσουν μετά την ψήφιση του ν/σχ να κάνουν χρήση του νέου πλαισίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΙΩ4691ΩΔ-ΡΡΡ Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107 Α / ) ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ : ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΑΔΑ: ΒΙΙΩ4691ΩΔ-ΡΡΡ Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107 Α / ) ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ : ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107 Α /09-05-2013) ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ : ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΔΑ: ΒΙΙΩ4691ΩΔ-ΡΡΡ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ.1.: ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19 Ιουνίου 2013 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ FAX, Ε-ΜΑIL

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ FAX, Ε-ΜΑIL ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ FAX, Ε-ΜΑIL ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & Αθήνα, 08 Οκτωβρίου 2008 ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αριθ. Πρωτ. 1100756/7250/0016 Α.ΓΕΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ : 1134 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Υποχρεωτικοί Κανόνες Σύμβασης Αναδιάρθρωσης Οφειλών (άρθ. 9 Ν.4469/2017)

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Υποχρεωτικοί Κανόνες Σύμβασης Αναδιάρθρωσης Οφειλών (άρθ. 9 Ν.4469/2017) υποχρεωτικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά την κατάρτιση και σύναψη της σύμβασης αναδιάρθρωσης Για την αποτροπή βλάβης των συμφερόντων: 1. των πιστωτών που καταψήφισαν την υιοθετηθείσα από την πλειοψηφία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 31 /3/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 31 /3/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 31 /3/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/36/484559 ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Οργανισμός Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων Επαγγελματιών ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την υποβολή αίτησης ρύθµισης των οφειλών υπερχρεωµένων φυσικών προσώπων στο Ειρηνοδικείο

Οδηγίες για την υποβολή αίτησης ρύθµισης των οφειλών υπερχρεωµένων φυσικών προσώπων στο Ειρηνοδικείο Οδηγίες για την υποβολή αίτησης ρύθµισης των οφειλών υπερχρεωµένων φυσικών προσώπων στο Ειρηνοδικείο Α. ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Ποιοι υπάγονται στο νόµο 3869/2010: Αίτηση για ρύθµιση οφειλών και απαλλαγή έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Άρθρα του ν.4072/2012 για Προσωπικές Εταιρίες: Α) Τα άρθρα 249-270 περιλαμβάνουν ρυθμίσεις της Ο.Ε Β) Τα άρθρα 271-282 περιλαμβάνουν ρυθμίσεις της Ε.Ε

Διαβάστε περισσότερα

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων Ν. 4469/2017. Βέρα Χατζηευσταθιάδου Συντονίστρια Κ.Ε.Α.Ο.

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων Ν. 4469/2017. Βέρα Χατζηευσταθιάδου Συντονίστρια Κ.Ε.Α.Ο. Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων Ν. 4469/2017 Βέρα Χατζηευσταθιάδου Συντονίστρια Κ.Ε.Α.Ο. Ιανουάριος 2018 Νόμος 4469/2017 (ΦΕΚ 62 Α /3.5.17) Μια ολοκληρωμένη λύση για την διευθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα (ν. 3588/2007) και του ν. 3808/2009, που αφορούν στη διαδικασία συνδιαλλαγής

Θέμα: Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα (ν. 3588/2007) και του ν. 3808/2009, που αφορούν στη διαδικασία συνδιαλλαγής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 16 η ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Γ ΤΜΗΜΑ Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ Οδηγίες για τη ρύθμιση οφειλών μέχρι 27 Μαρτίου 2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε. 20 Μαρτίου 2015 ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αριθ. απόφασης 140 Περίληψη Έγκριση αιτημάτων οφειλετών για υπαγωγή τους σε ρύθμιση

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αριθ. απόφασης 140 Περίληψη Έγκριση αιτημάτων οφειλετών για υπαγωγή τους σε ρύθμιση Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 13 ο πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης, της 1 ης Ιουλίου 2014 Αριθ. απόφασης 140 Περίληψη Έγκριση αιτημάτων οφειλετών για υπαγωγή τους σε ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα