ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ"

Transcript

1 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α όταν μιλάτε για επικοινωνίες και επικοινωνιακά τρικ νομίζω ότι μάλλον εσείς τα επιδιώκετε. Ήρθατε εδώ την πρώτη μέρα και αποκαλέσατε «σκουπίδι» αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο θα το ψηφίσει σε λίγες ώρες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Και νομίζω ότι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Ο ελληνικός λαός μας έστειλε εδώ για να δίνουμε λύσεις, όχι για να πετάμε λέξεις όπως «σκουπίδια». Και σήμερα ήρθατε και είπατε «μαριονέτα» για τον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός είναι θεσμός, κύριε Πρόεδρε. Κι όπως ο καθένας από μας σέβεται το συνάδελφό του, ο καθένας από μας σέβεται τον Αρχηγό του κάθε κόμματος, όπως σας σεβόμαστε, νομίζω ότι πρέπει και εσείς να σέβεστε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριε Πρόεδρε. Κι εγώ, όχι ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αλλά ως Έλλην πολίτης, όπως δεν επιτρέπω και δεν θέλω να ακούω κανέναν να μιλάει απαξιωτικά για κανέναν από τους Αρχηγούς, δεν θέλω ούτε για σας να ακούω να μιλάνε απαξιωτικά. Και λυπούμαι που μια προσωπικότητα σαν κι εσάς κατρακύλησε σήμερα σ αυτές τις εκφράσεις. Από εκεί και πέρα αναφορικά με την έκκληση την οποία κάνατε προς τους Βουλευτές της Μείζονος Αντιπολίτευσης θέλω να πω ότι η αλήθεια είναι πως ναι, πολλές νύχτες καθόμαστε εδώ. Όμως στις τρεις νύχτες και τις τρεις μέρες είναι η δεύτερη πρόταση και έκκληση που τους κάνατε. Τη μία τους καλέσατε να συναντηθείτε σε κάποια όχθη. Αλλά σας απαντήσανε κι απάντησα κι εγώ ότι ώσπου να βρείτε σε ποια όχθη θα συναντηθείτε εμείς, η Νέα Δημοκρατία, δυναμικό «ποτάμι», πάμε μπροστά τη χώρα. Εσείς καθίστε στις όχθες. Εμείς φεύγουμε, γιατί το θέλει ο ελληνικός λαός. (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας) ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Μόνο να μην πνίξετε τον κόσμο με το ποτάμι! Εσείς καθίστε να ψάξετε σε ποια όχθη θα συναντηθείτε. (Θόρυβος από τις πτέρυγες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ) Και σας απάντησε βέβαια και ο νέος Αρχηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «ευχαριστώ. Δεν θα πάρουμε». Αποφασίστε. Θα πάρετε, δεν θα πάρετε; Βρείτε τα. Αφήστε μας λοιπόν να κάνουμε δουλειά εδώ. Και μια και πήρα το λόγο θέλω να απαντήσω και να πω ότι σήμερα το βράδυ η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα είναι μια πραγματικότητα, θα είναι ψηφισμένη κατά πλειοψηφία από την ελληνική Βουλή. ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Αλίμονό μας!

2 Αλλά αυτό που γίνεται και αυτό που εμείς υλοποιούμε είναι την εντολή του ελληνικού λαού, νωπή εντολή -έξι μήνες είμαστε κυβέρνηση- που αυτό ακριβώς θέλουν: Να προχωρήσει η χώρα μπροστά, να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές και αυτό ακριβώς που δεν θέλουν είναι εμάς τους πολιτικούς, εμάς που μας έχουν στείλει στην Ελληνική Βουλή για να τους λύσουμε τα προβλήματά τους, να μιλάμε μεταξύ μας, να έχουμε αντεγκλήσεις και να χρησιμοποιούμε εκφράσεις όπως «σκουπίδια», «μαριονέτες», «ψεύτες» και άλλα πολλά. Επειδή όμως πήρα το λόγο, κύριε Πρόεδρε, πρέπει να δώσω μια απάντηση στα όσα χθες ειπώθηκαν και δεν θα ξαναπάρω το λόγο επί των άρθρων. Απάντησα χθες επί των άρθρων. Χρειάζεται όμως να δώσω μια απάντηση σ ένα θέμα το οποίο χθες έθεσαν οι συνάδελφοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης. Ξέρετε, κύριοι συνάδελφοι, τρεις μέρες εδώ όλοι οι αγορητές και κυρίως από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξεκινούν τις ομιλίες τους ή έχουν μέσα στις ομιλίες τους φράσεις όπου μας λένε «είστε όμηροι των δεσμεύσεών σας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», «κάνετε τα χατίρια των τραπεζιτών», «ακολουθείτε τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και χθες αιφνιδίως γίνατε υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ευρωπαίων τραπεζιτών, γιατί ήρθατε εδώ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Μα τι λέτε τώρα; Βεβαίως. Και σας κάνω την ερώτηση. Δηλαδή τι μας είπατε χθες το βράδυ; Μας είπατε ότι για τους Έλληνες ασφαλισμένους πρέπει να νομοθετούν οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες. Αυτό είπατε χθες, κύριοι συνάδελφοι. (Θόρυβος, διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Λάθος κάνετε. Είναι ντροπή αυτό που λέτε! Τι είναι αυτά που λέτε; Κάνατε τούμπα χθες 360 μοίρες. Αφήστε τα τερτίπια. Την τούμπα την κάνατε εσείς. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: (Δεν ακούστηκε) Κύριε Αλευρά, σας παρακαλώ. Εσείς διακρίνεστε για την κοσμιότητά σας. Αφήστε την κυρία Υπουργό να εκθέσει τις απόψεις της. Σας παρακαλώ πολύ. Δεν διέκοψε κανένας κανέναν.

3 Να πάρετε το λόγο στο τέλος. Θα με ακούσετε. Συνεχίστε κυρία Υπουργέ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Αυτή είναι η απάντηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Κύριε Κουσελά, δεν νομίζετε ότι συνεχίζετε εξακολουθητικά; ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κυρία Υπουργέ Σας παρακαλώ, κύριε καθηγητά και συνάδελφε. Όπως σας σέβομαι θα με σεβαστείτε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Απολύτως. Θέλω λοιπόν να πω ότι από εκεί που μας λέγατε ότι ακολουθούμε τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθούμε τις εντολές της, ξαφνικά λέτε ότι πρέπει οι Έλληνες ασφαλισμένοι να διέπονται από το τι θέλουν οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες. Και θα εξηγηθώ τι εννοώ με αυτό. Πρώτα απ όλα επειδή αναφερθήκατε στη γνώμη, opinion, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να πω ότι στην αρχή όταν σας άκουσα νόμιζα ότι είχατε ενοχληθεί γιατί αυτή η γνώμη είναι ένας ύμνος για τη μεταρρύθμιση, η οποία βοηθάει το ασφαλιστικό σύστημα κι η οποία του δίνει βιωσιμότητα και λέει πόσο καλά κάνει η Κυβέρνηση και κάνει αυτή τη μεταρρύθμιση. Φαντάστηκα ότι γι αυτό ενοχληθήκατε. Όμως σας άκουσα και στη συνέχεια. Και εδώ να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Οι Έλληνες ασφαλισμένοι που εντάσσονται στον πρώτο πυλώνα της κύριας ασφάλισης που, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εγγυάται το κράτος μέσα από το Σύνταγμα, διέπονται από το εθνικό δίκαιο, κύριοι συνάδελφοι, είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε. Η Τράπεζα της Ελλάδος από πού διέπεται; ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Άλλα ρωτάμε άλλα μας απαντάτε. Από το εθνικό δίκαιο διέπονται. Η δε opinion, ή άποψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τι λέει; «Ενδεχομένως, ίσως

4 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Στην τροποποίηση του καταστατικού αναφέρεται. Είναι σαφέστατο. Δεν σας ενημέρωσαν καλά. Ένα-ένα θα σας τα απαντήσω, μην ανησυχείτε καθόλου. Λέει: «ίσως, ενδεχομένως». Και δεν αναφέρεται στους υπαλλήλους, δεν αναφέρεται στο Ταμείο των υπαλλήλων. Αναφέρεται «ίσως, ενδεχομένως» κ.λπ. στην Τράπεζα. Σας ρωτώ λοιπόν και απαντήστε μου: Διαφωνεί κανείς ότι οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος διέπονται από το εθνικό δίκαιο; Έχετε διαφωνία σ αυτό; Ισχύει ή δεν ισχύει γι αυτούς και για όλους τους Έλληνες το εθνικό δίκαιο; Από εκεί και πέρα,... ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: Πείτε μας ένα άρθρο! Μην μιλάτε, κύριε Αλευρά. Ακούστε κάτι. Σας άκουσα το βράδυ, κύριε συνάδελφε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Τροποποιείτε το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος; Θα σας απαντήσω. Όχι! Μα, δεν ξέρετε! Εντάσσεται το Ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, με τις προϋποθέσεις, τα καταστατικά και όσα έχει. Είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου εντάσσεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το οποίο είναι καθολικός διάδοχος και είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και αυτό. Σε καμία περίπτωση, μην υιοθετείτε θέσεις με ευκολία και λυπάμαι που το λέω σε εσάς, κύριε Καθηγητά, που εκτιμώ ιδιαίτερα τις γνώσεις σας. Δεν μπορεί να επηρεαστεί το ασφαλιστικό καθεστώς των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Σ αυτό θα επανέλθω. Δηλαδή, εσείς με αυτά που θέσατε χθες, τι προτείνετε; Να μην ισχύει το εθνικό δίκαιο που ρυθμίζει και γι αυτούς τους υπαλλήλους- τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης; Δηλαδή, τι μας λέτε; Υπερασπίζεστε αυτή τη στιγμή την ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ζητήματα της ασφάλισης; Τι είστε; Ευρωσκεπτικιστές ή ευρωλάγνοι; Τι από τα δύο είστε; Ευρωσκεπτικιστές ή ευρωλάγνοι; (Θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Τον Ν εσείς τον ψηφίσατε.

5 Κύριε Κουσελά, αν συνεχίσετε έτσι, είμαι υποχρεωμένος να λάβω πειθαρχικά μέτρα εναντίον σας! ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Μας εμπαίζετε! Σας προειδοποιώ για τελευταία φορά! Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτό το πράγμα! Μια από εκεί απευθύνεστε, μία στην ομιλήτρια! Θα ήθελα να σας πω και να σας απαντήσω ότι πολύ πριν φέρουμε το σχέδιο νόμου στη Βουλή, πολλές συζητήσεις είχαμε κάνει και με τους υπαλλήλους είχαμε μιλήσει και τους είχα εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις έγκριτων νομικών. Βεβαίως και το είχαμε ψάξει, βεβαίως και έχουμε γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων του κράτους, βεβαίως και έχουμε γνωμοδοτήσεις από αρκετούς νομικούς. Όμως, θα σας απαντήσω μία-μία τις αιτιάσεις ή αν θέλετε- παρόλο που δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω την άποψη, θα το κάνω γιατί αισθάνομαι ότι τρεις μέρες εδώ το μόνο θέμα που έχετε εντός εισαγωγικών- «ανεβάσει» είναι αυτό! Κάνετε λάθος! Και χαίρομαι γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι τόσο καλό το νομοσχέδιο, που δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε! (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας) Δεν ακούγατε! Κυρία Χριστοφιλοπούλου, σας παρακαλώ αφήστε την κυρία Υπουργό. Την άποψη του κ. Τρισέ, μόνο εκεί στέκεστε! Μα, τι λέτε τώρα! Στην έκθεση ιδεών, στην άποψη του κ. Τρισέ! Σας ευχαριστώ προσωπικά και ως Κυβέρνηση για το δώρο που μας κάνετε! Σας ευχαριστούμε!

6 ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Υπάρχουν και όρια και τα έχετε ξεπεράσει! Έχουμε κάνει ένα νομοσχέδιο, για το οποίο δεν μπορείτε να κάνετε καμία κριτική! Παρακαλώ, κυρία Υπουργέ, έχει περάσει ο χρόνος σας! Και μετά σας πείραξε το γκεμπελικό ζήτημα του κυρίου Ευθυμίου! Και η μόνη κριτική που γίνεται είναι γιατί δεν βάζουμε τον κ. Τρισέ να νομοθετήσει για τους υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος! Παρακαλώ τελειώνετε. Ε, δεν θα το κάνουμε. Ψεύδεστε, κυρία Υπουργέ! Αν υπηρετείτε τους ξένους τραπεζίτες, να το πείτε εδώ! Εμείς δεν το κάνουμε! Ευχαριστώ, κυρία Υπουργέ. Έχει ζητήσει το λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όχι, όχι, δεν τελείωσα. Πρέπει να αναφερθώ... Μιλάτε όσο χρόνο θέλετε; Κι εμείς θα πάρουμε όσο χρόνο θέλουμε, κύριε Πρόεδρε. Μα, δεν με αφήνετε να σας απαντήσω! Κυρία Υπουργέ, το πότε θα τελειώσετε, το ορίζει ο Κανονισμός. Έχετε ήδη υπερβεί το χρόνο.

7 Θα μας ρωτήσετε κι εμάς, κύριε Πρόεδρε, πόσο χρόνο θέλουμε! Παρακαλώ πάρα πολύ σε ένα λεπτό να έχετε τελειώσει. Πολύ καλά. Θα αναφερθώ σε κάθε θέμα ξεχωριστά. Πρώτον, υπάρχει η υποχρέωση της Τράπεζας της Ελλάδος να δίνει το χρόνο τα ευρώ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για δεκαπέντε χρόνια. Δεν παραβιάζεται η απαγόρευση νομισματικής χρηματοδότησης που επιβάλλεται από το άρθρο 1, το πρώην άρθρο 104 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από το ν. 2076/1992. Η Τράπεζα αυτό το ποσό θα το καταβάλει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως υπόχρεος εργοδότης, όπως και κάθε άλλη επιχείρηση για την κάλυψη του κόστους που της αναλογεί μετά από την είσοδο του Ταμείου αυτού στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. Αυτό, λοιπόν, δεν συνιστά νομισματική χρηματοδότηση. Σε ό,τι αφορά τα υπηρεσιακά θέματα του προσωπικού της Τράπεζας, ουδόλως αυτά και το λέει ο νόμος αυτό, διαβάστε τον- επηρεάζονται από το σχέδιο νόμου. Δεν επηρεάζεται το καταστατικό της Τράπεζας. Δεν εντάσσουμε την Τράπεζα, εντάσσουμε το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που είναι οι εργαζόμενοι, το Ταμείο μάλλον. Με την ένταξη, λοιπόν, αυτή επιδιώκεται η διασφάλιση της κοινωνικοασφαλιστικής κάλυψης του προσωπικού της Τράπεζας στο μέλλον και βεβαίως οι ασφαλισμένοι του συγκεκριμένου Ταμείου, μετά την ένταξή τους, εξακολουθούν να διέπονται ως προς τις προϋποθέσεις, τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης- από τις διατάξεις της νομοθεσίας του εντασσόμενου Ταμείου, όπως ισχύουν με τις γενικές διατάξεις νόμων και στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Τελειώνω, λέγοντάς σας μια κουβέντα για το οργανικό έλλειμμα της Τράπεζας. Το οργανικό έλλειμμα της Τράπεζας για το 2007 είναι ευρώ και για το 2008 το οργανικό έλλειμμα της Τράπεζας είναι ευρώ. Δύο χιλιάδες οκτακόσιοι εξήντα πέντε ασφαλισμένοι, τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιοι σαράντα τέσσερις συνταξιούχοι. Η Τράπεζα καταβάλλει κάθε χρόνο ευρώ στο Ταμείο και αυτά τα ποσά θα τα καταβάλει και στο ΙΚΑ για τις συντάξεις και τις παροχές των ασφαλισμένων τους. (Στο σημείο αυτό χτυπά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Υπουργού) Θα τελειώσω λέγοντας ότι από τις ενοποιήσεις ουδείς εξαιρείται. Ίσως να έχετε δύο προτάσεις: η μία να εξαιρέσουμε την Τράπεζα της Ελλάδος από τις ενοποιήσεις και η δεύτερη αλλά να το πείτε ξεκάθαρα- να θεσμοθετούμε και να νομοθετούμε για τους Έλληνες ασφαλισμένους, σύμφωνα με τις επιταγές της Κεντρικής Τράπεζας. Ευχαριστώ.

8 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ (Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζήτησα από τις νομικές μας Υπηρεσίες να δουν τις επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ασφαλώς θα απευθυνθούμε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα υποστηρίξουμε όλα μας τα επιχειρήματα μην έχετε καμία αμφιβολία- αλλά η γνώμη η οποία επικρατεί είναι ότι με τη θέσπιση της υποχρέωσης της Τράπεζας της Ελλάδος να καταβάλλει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτό το ποσό των είκοσι τριών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για δεκαπέντε χρόνια δεν παραβιάζεται καταρχάς η απαγόρευση νομισματικής χρηματοδότησης που επιβάλλεται από το άρθρο 101, το πρώην 104 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, αλλά ούτε και από το νόμο 2076/92 παραβιάζεται. Απλώς η Τράπεζα της Ελλάδος καταβάλλει το ποσό αυτό στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως υπόχρεος εργοδότης, όπως και κάθε άλλη επιχείρηση, για την κάλυψη του κόστους που της αναλογεί από την υπαγωγή του προσωπικού της στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε καμία περίπτωση η καταβολή αυτή δεν συνιστά νομισματική χρηματοδότηση με την έννοια των πιστωτικών διευκολύνσεων που αναφέρει η Συνθήκη και ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και το εσωτερικό δίκαιο, ο νόμος Εξάλλου η Τράπεζα ήδη καλύπτει το αναλογιστικό έλλειμμα του Ταμείου του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες μισθοδοσίας, για πέντε χρόνια, του προσωπικού της Τράπεζας που θα διατεθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι το προσωπικό αυτό υπηρετούσε ήδη με διάθεση στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος, που ήταν νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και ήταν ανεξάρτητη οντότητα από την Τράπεζα. Τώρα, σε ό,τι αφορά τα υπηρεσιακά θέματα του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος αυτά ουδόλως επηρεάζονται από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου δεδομένου ότι διέπονται αποκλειστικά από τον Κανονισμό λειτουργίας της Τράπεζας, που συνιστά ανεξάρτητο νομικό πλαίσιο. Με την ένταξη του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιδιώκεται ακριβώς η διασφάλιση της κοινωνικοασφαλιστικής κάλυψης του προσωπικού της Τράπεζας στο μέλλον. Αυτό εξασφαλίζεται και από το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι του συγκεκριμένου Ταμείου μετά την ένταξή τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξακολουθούν και διέπονται ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης από τις διατάξεις της νομοθεσίας του εντασσομένου Ταμείου, όπως ισχύουν με γενικές διατάξεις νόμων και τις διατάξεις του προτεινομένου νομοσχεδίου. Άρα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες διατηρούν το υφιστάμενο συνταξιοδοτικό καθεστώς του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται διατάραξη των εργασιακών σχέσεων της Τράπεζας με το προσωπικό της και με την έννοια αυτή βεβαίως δεν επηρεάζεται και η λειτουργία της Τράπεζας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος κεντρικών τραπεζών. Αυτά θα υποστηρίξουμε. Πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ στέρεο έδαφος. Άλλωστε, όπως θα δείτε και την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι πολύ ήπια στις διατυπώσεις της και αυτή η ίδια η έκθεσή της έχει αρκετές αβεβαιότητες και απλώς

9 απευθύνει ερωτήματα, τα οποία θα απαντηθούν. Σας ευχαριστώ. (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας) ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κύριε Παπουτσή, έχετε το λόγο για τρία λεπτά. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, μπορούμε να έχουμε τη γνωμοδότηση; ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Δεν είναι γνωμοδότηση αυτή. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Σας παρακαλώ πολύ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ (Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Όταν στείλουμε την επιστολή, θα την έχετε. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Χαίρομαι, κύριε Υπουργέ, που ο κύριος ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κύριε Παπουτσή, μου επιτρέπετε; ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Παρακαλώ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Έχω στείλει στα Κόμματα τα κείμενα που έχουν στείλει και οι υπάλληλοι της Τράπεζας Ελλάδος και ο κ. Τρισέ. Το κείμενο αυτό έχει σταλεί από το πρωί. ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κυρία Διαμαντοπούλου, εννοείτε την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Το ακούσατε αυτό, κύριε Υπουργέ; ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ (Α Αντιπρόεδρος της Βουλής): «Θα στείλει επιστολή», είπε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ (Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Νομίζω ότι από τα Πρακτικά μπορείτε να δείτε ακριβώς αυτά τα οποία είπα, αν έχετε κάποιες απορίες. Αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι ότι οι απόψεις μας αυτές θα ενταχθούν σε επιστολή που θα κάνουμε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η επιστολή βεβαίως θα τεθεί υπ όψιν της Βουλής. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ (Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Πρώτον, ως προς την παρατήρηση ότι δεν είναι εδώ ο Υπουργός Οικονομικών, θέλω να πω ότι, όπως γνωρίζετε, στα ασφαλιστικά νομοσχέδια, αρμόδιος Υπουργός είναι ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής

10 Προστασίας. Η αρμόδια Υπουργός είναι εδώ και υποστηρίζει ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι από τα καλύτερα νομοσχέδια που έχουν γίνει για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και το υποστηρίζει και σας απαντά σε όλα τα επιχειρήματα. Τώρα, όσον αφορά τη δική μου παρουσία, θα ήθελα να πω ότι δεν προβλέπεται οι Υπουργοί που δεν έχουν άμεση αρμοδιότητα, να έρχονται να υποστηρίζουν νομοσχέδια στη Βουλή. Παρόλα αυτά και θέση μου είναι εδώ και μίλησα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, για τις διατάξεις του και για τις πλευρές του οι οποίες αφορούν τη δική μου αρμοδιότητα, που είναι τα θέματα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και για το θέμα που αφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας, το οποίο ανέκυψε χθες το βράδυ. Αφού, βεβαίως, ζήτησα τη γνώμη των νομικών μας συμβούλων, ήλθα σήμερα και ενημέρωσα τη Βουλή. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σας. Τώρα, το ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει το δικαίωμα -έχει κατ αρχάς ανεξαρτησία- όπως έχουν και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες, στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής, είναι ένα γεγονός το οποίο όχι μόνο δεν αμφισβητείται από την ελληνική Κυβέρνηση, αλλά είναι κάτι το οποίο θεωρεί και εξαιρετικά θετικό η ελληνική Κυβέρνηση και η ελληνική πολιτεία. Διότι, έχοντας δώσει ανεξαρτησία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής, της δίνουμε τη δυνατότητα, ανεξάρτητα από οποιονδήποτε -και δεν εποπτεύεται, βεβαίως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κύριε Παπουτσή, από το ECOFIN ή από το EUROGROUP, από κανέναν δεν εποπτεύεται- να έχει λειτουργική, οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία και να έχει και το δικαίωμα της γνώμης της. Εξέφρασε ο κ. Τρισέ τη γνώμη του. Θα του απαντήσει η ελληνική Κυβέρνηση. Όμως, δεν προβλέπεται αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα κοινωνικοασφαλιστικά συστήματα των εθνικών κυβερνήσεων και των χωρών μας. Αυτό είναι ένα δεδομένο. Και το ερώτημα που τίθεται από την επιστολή και στο οποίο απάντησα- είναι εάν και κατά πόσο οι συγκεκριμένες διατάξεις επηρεάζουν τη νομισματική χρηματοδότηση ή την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο. Άλλωστε, εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής ότι σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπασκόζος για 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ (Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα οικονομικά θέματα που αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους του ΕΚΕΨΥΕ. Έχουν αποδεσμευτεί τα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη με αριθμό 709/28-3-2016 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και ΣΕΛ.210 οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου Λακωνίας. Η Βουλή τούς καλωσορίζει. (Χειροκροτήματα απ όλες τις πτέρυγες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι σημαντικό να διευκρινίζονται και από τη Βουλή για πολλοστή φορά όμως- τα ζητήματα που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα. Θα ξεκινήσω από

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και ιοικητικής Ανασυγκρότησης): Το

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και ιοικητικής Ανασυγκρότησης): Το ιάλογοι Πρακτικά Όλοι οι διάλογοι από τα πρακτικά της Βουλής Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο; ΠΡΟΕ ΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Θέλετε το λόγο, κύριε Υπουργέ; ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το Λαφαζάνη ζητήσαμε!

Διαβάστε περισσότερα

Με το Ασφαλιστικό θέλουν να τελειώσουν και τους δημοσιογράφους

Με το Ασφαλιστικό θέλουν να τελειώσουν και τους δημοσιογράφους Ημερομηνία Ανάρτησης: 08/01/2016 Με το Ασφαλιστικό θέλουν να τελειώσουν και τους δημοσιογράφους Σχέδιο κατάργησης της δημοσιογραφικής λειτουργίας υπηρετούν διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής:

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Θα γίνουν τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεχίζουμε τώρα, όπως προείπα, με τη συζήτηση πέντε επικαίρων ερωτήσεων, στις

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/ του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς

Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/ του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/16-2-2016 του Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕ12-ΠΕ

2 ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕ12-ΠΕ 2 ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕ12-ΠΕ19 8-12-2016 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ (ΕΤΑΑ) Σε συνέχεια της ενημέρωσης του 1 ου Δελτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 26/04/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 26/04/2010 Αθήνα, 26/04/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η ρύθμιση για τα σαράντα χρόνια είναι αυθαίρετη, κάτι που είπαν όλοι οι συνάδελφοι, όπως και εμείς και δεν ακούσαμε αντίλογο. Δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν τα σαράντα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερβαρδάκη στον

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Με θέμα την προοπτική της Ορχήστρας των Χρωμάτων Κοινοβουλευτική ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Με θέμα την προοπτική της Ορχήστρας των Χρωμάτων Κοινοβουλευτική ομάδα Πρακτικά της βουλής της συζήτησης της από 28/3/2011 επίκαιρης ερώτησης Προχωρούμε στην με αριθμό 749/28-3-2011 επίκαιρη ερώτηση της Ε Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση που υποβάλατε, σχετικά. με ένα λεπτό και κρίσιμο θέμα, όπως αυτό της προστασίας των ανηλίκων.

Κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση που υποβάλατε, σχετικά. με ένα λεπτό και κρίσιμο θέμα, όπως αυτό της προστασίας των ανηλίκων. Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση που υποβάλατε, σχετικά με ένα λεπτό και κρίσιμο θέμα, όπως αυτό της προστασίας των ανηλίκων. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως αυτοδιοικητικοί και όχι κομίζοντας κανείς καμία άλλη ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY AT THE WORLD IN 2017 GALA DINNER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ετοιμάζεται σχέδιο για καθαριότητα, φύλαξη και συντήρηση των σχολείων Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες των σχολείων. Την οριστική λύση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Για να γίνουν κατανοητοί οι διάλογοι που ακολουθούν είναι απαραίτητη η επεξήγηση για την επίμαχη αναφορά του υπουργού Υγείας στον τρόπο πρόσληψης των γιατρών του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας σε

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Άμεσα καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες. Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Άμεσα καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες. Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Οικονομικών Απλήρωτες από τον περασμένο Σεπτέμβρη παραμένουν οι συμβασιούχες καθαρίστριες που εργάζονται σε σχολεία της χώρας γιατί το Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΘΕΜΑ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΜΥΡΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/9-2-2016 επίκαιρη ερώτησή προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Στην επίκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Α. Κουράκη για τους διορισμούς μελων ΔΕΠ (5/5/2011)

Επίκαιρη ερώτηση Α. Κουράκη για τους διορισμούς μελων ΔΕΠ (5/5/2011) Επίκαιρη ερώτηση Α. Κουράκη για τους διορισμούς μελων ΔΕΠ (5/5/2011) 06 / 05 / 2011 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας):Θα συζητηθεί η με αριθμό 831/2.5.2011 επίκαιρη ερώτηση του Ζ Αντιπροέδρου της Βουλής και

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( )

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ (30-11-2010) Ακολουθεί η με αριθμό 3508/27-9-2010 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ "ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ"

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα 11/1/2016 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ "ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ" Παρατήρηση 1η: Το σύστημα δεν αφορά κατ'

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία;

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Πρόταση προσέγγισης του θέματος στο Νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας τις ηρωίδες του παραμυθιού της Κων/νας Αρμενιάκου Η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολλαπλώς κρίσιμη, έχει σημασία να κάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Πανεπιστημίου Αθήνα

ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Πανεπιστημίου Αθήνα ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα 1 / 6 Τηλ: 2103313732 2103314570 Fax: 2103314179 grammateia @ popokp. gr Αθήνα 8/6/2012 Αρ. Πρωτ: 3222

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 Αθήνα, σήμερα στις 5 Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.23 συνήλθε στην Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τού Βασίλη Μαγγίνα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»

Συνέντευξη τού Βασίλη Μαγγίνα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» Συνέντευξη τού Βασίλη Μαγγίνα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» 1.Ερώτηση: Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της κυβερνητικής πλευράς. Εύκολος κοινοβουλευτικός ρόλος; Απάντηση: Ρόλος εξαιρετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, το σημαντικό είναι, όπως και εσείς είπατε, ότι ο αρμόδιος

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, το σημαντικό είναι, όπως και εσείς είπατε, ότι ο αρμόδιος ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, το σημαντικό είναι, όπως και εσείς είπατε, ότι ο αρμόδιος κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Το λόγο έχει ο Υφυπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης για δέκα λεπτά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Το λόγο έχει ο Υφυπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης για δέκα λεπτά. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Το λόγο έχει ο Υφυπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης για δέκα λεπτά. Ναυτιλίας): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η επερώτηση όπως εξελίχθηκε έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών κ.λπ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών κ.λπ. ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών κ.λπ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: 23/6/2009 1) ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗΣ «Το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κατάργησης ή συγχώνευσης

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο;

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο; Σκηνή 1 η Βρισκόμαστε στο γραφείο του ψυχίατρου Σωτήριου Σώθηκες! Ο γιατρός μιλά στο τηλέφωνο με έναν πελάτη Τι μου λέτε αγαπητέ μου! `Ώστε έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν! Αν σας καταλαβαίνω; Μα είναι ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, τοποθετηθήκαμε αναλυτικά στην συζήτηση επί. της αρχής και στη συζήτηση επί των άρθρων στην Επιτροπή για το συγκεκριμένο

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, τοποθετηθήκαμε αναλυτικά στην συζήτηση επί. της αρχής και στη συζήτηση επί των άρθρων στην Επιτροπή για το συγκεκριμένο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, τοποθετηθήκαμε αναλυτικά στην συζήτηση επί της αρχής και στη συζήτηση επί των άρθρων στην Επιτροπή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και κυρίως τοποθετηθήκαμε

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί από το πράσινο σκουλήκι. Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί από το πράσινο σκουλήκι. Κοινοβουλευτική Ομάδα Για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Την πρόθεσή του να κόψει από χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς την συνδεδεμένη ενίσχυση των 70 ευρώ το στρέμμα, εκδήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι " Ο

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι  Ο Πρώτον θεωρώ ότι πρέπει να έχει διαβάσει 3 πράγματα πριν πάει κάποιος να καταθέσει την αίτηση του. Το πρώτο και βασικότερο είναι ο Νόμος, το δεύτερο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ και το τρίτο η πρόσκληση του Υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό.

ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό. ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας):

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ Διπλασιάζονται οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών-μειώνονται στο ήμισυ οι διορισμοί αναπληρωτών esos.gr Ένα ποσοστό από 5% έως 7% αναπληρωτών επί των εκατόν εβδομήντα χιλιάδων υπηρετούντων μονίμων εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου»

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» 1 Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» ΕΚΠΟΜΠΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 στη ΝΕΤ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20/6/2012 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Κώστας Μουσουρούλης (Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 6/8/2010. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/1

Αθήνα 6/8/2010. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/1 ΕΕΛΛΗΝΙΙΚΗ ΔΔΗΜΟΚΡΡΑΤΤΙΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΔ ΙΙ Ο ΙΙ Κ Η ΣΣ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΤΜΗΜΑ : ΕΕΠΙΙΚΟΥΡΡΙΙΚΗΣΣ ΑΣΣΦΑΛΙΙΣΣΗΣΣ

Διαβάστε περισσότερα

Maria Gravani Open University of Cyprus

Maria Gravani Open University of Cyprus Αντλεί από πρόσφατη έρευνά μου στο ΑΠΚΥ (μελέτη περίπτωσης) στην οποία συμμετείχαν 8 μέλη ΣΕΠ και 16 φοιτητές της ΣΑΚΕ. Η παρουσίαση οργανώνεται γύρω από τα εξής θέματα: Επικοινωνία Κλίμα-ατμόσφαιρα κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο Β Πράσινο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ F-2-F Β (4 ος Γύρος 2008) Οδηγ. Προς ΣΥΝΕΝΤΕΥΚΤΗ: AN ΤO ΕΡΩΤΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ GF1. ΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος Βαρνάβας Δημήτριος για 3 λεπτά. Γιατρών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ 1. Είμαστε υπερήφανοι για τους προηγούμενους έξι μήνες. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση την εντολή του ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

Legal Flash. Α. Νέοι φορείς κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους

Legal Flash. Α. Νέοι φορείς κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους Legal Flash Μάϊος 2016 Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. (85/12.05.2016) ο Νόμος 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, μιλάμε σήμερα για την. αξιολόγηση στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, μιλάμε σήμερα για την. αξιολόγηση στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, μιλάμε σήμερα για την αξιολόγηση στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μας λέτε: «Λείπουν πολλά από την εκπαίδευση, λείπει και

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο & Χρέος: Ένας χρόνος μετά

Μνημόνιο & Χρέος: Ένας χρόνος μετά Μνημόνιο & Χρέος: Ένας χρόνος μετά Τι έχει αλλάξει. Τι πιστεύει σήμερα η ελληνική κοινή γνώμη Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ Μάιος 2011 Διάγραμμα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Φεβρουάριος 2014

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Φεβρουάριος 2014 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Φεβρουάριος 2014 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 14-15 Δεκεμβρίου 2015 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑ 99,5 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΙΜΙΛΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΣΑΡΡΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑ 99,5 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΙΜΙΛΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΣΑΡΡΗ 05/08/2015 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑ 99,5 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΙΜΙΛΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΣΑΡΡΗ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Φιλοξενούμε την κυρία Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 21-10-2010 #Οι νέες διατάξεις για τις Επικουρικές. Συντάξεις, µετά την ισχύ των Νόµων 3863/2010. και 3865/2010#

Αθήνα, 21-10-2010 #Οι νέες διατάξεις για τις Επικουρικές. Συντάξεις, µετά την ισχύ των Νόµων 3863/2010. και 3865/2010# ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Πανεπιστηµίου 20-Αθήνα 10672-Τηλ. 210.3616178 210.3626025-FAX 210.3625983 Αθήνα, 21-10-2010 #Οι νέες διατάξεις για τις Επικουρικές Συντάξεις, µετά

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ιανουάριος / Διάγραμμα 1

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ιανουάριος / Διάγραμμα 1 Πολιτικό Βαρόμετρο Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ιανουάριος 2009 0901/ Διάγραμμα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία. του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου. του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου:

Ομιλία. του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου. του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: Ομιλία του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτου Σπυρόπουλου στο 4 ο Ετήσιο Συνέδριο Labor & Insurance του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: «Απασχόληση και Ασφάλιση: Δύο ζητήματα εθνικής προτεραιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Τις τελευταίες µέρες γίνεται πολύς λόγος για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων. Πόσο σηµαντικό θεωρείτε, πολιτικά, αυτό το ζήτηµα;

Τις τελευταίες µέρες γίνεται πολύς λόγος για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων. Πόσο σηµαντικό θεωρείτε, πολιτικά, αυτό το ζήτηµα; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ Τις τελευταίες µέρες γίνεται πολύς λόγος για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων. Πόσο σηµαντικό θεωρείτε, πολιτικά, αυτό το ζήτηµα; 23 9 7 6 Πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/ επίκαιρη ερώτηση. του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.

Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/ επίκαιρη ερώτηση. του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/23-3-2016 επίκαιρη ερώτηση του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασιλείου Κόκκαληπρος τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT?

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ. επιστολή της ΓΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο C ΡΟΖ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ F-2-F C (4 ος Γύρος 2008) 1 Οδηγ. Προς ΣΥΝΕΝΤΕΥΚΤΗ: AN ΤO ΕΡΩΤΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ GF1. ΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας το 2009 κατέθεσε στην Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας πρόταση για σύναψη τοπικής Συλλογικής Σύμβασης.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας το 2009 κατέθεσε στην Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας πρόταση για σύναψη τοπικής Συλλογικής Σύμβασης. Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας το 2009 κατέθεσε στην Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας πρόταση για σύναψη τοπικής Συλλογικής Σύμβασης. Μετά από συζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου; Εισαγγελέας Γνωρίζετε τον κατηγορούμενο; Ναι, τον γνωρίζω καλά. Δουλεύουμε μαζί, τα τελευταία 8 χρόνια, στο ταμείο της Τράπεζας «Goliath». Και έχουμε μια, αρκετά στενή, φιλική σχέση. To θύμα το γνωρίζατε;

Διαβάστε περισσότερα

Συζητάμε σήμερα τη σύσταση μίας ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής για την. αξιολόγηση της εκπαίδευσης. Άρα, με κάποιο τρόπο συζητάμε το ζήτημα της

Συζητάμε σήμερα τη σύσταση μίας ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής για την. αξιολόγηση της εκπαίδευσης. Άρα, με κάποιο τρόπο συζητάμε το ζήτημα της ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ Συζητάμε σήμερα τη σύσταση μίας ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης. Άρα, με κάποιο τρόπο συζητάμε το ζήτημα της αξιολόγησης. Θέλω να θέσω ένα ερώτημα και νομίζω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΙΛΤΕ Νο 68. Νενικήκαμεν!

ΣΥΙΛΤΕ Νο 68. Νενικήκαμεν! ΣΥΙΛΤΕ Νο 68. Νενικήκαμεν! Η παράνομη και παράλογη τροπολογία της κυβέρνησης για την ένταξη των ταμείων υγείας στον ΕΟΠΥΥ καταψηφίστηκε μετά από τον ξεσηκωμό σύσσωμου του τραπεζοϋπαλληλικού κλάδου Οι σημερινές

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από τα εννέα (9) μέλη βρέθηκαν παρόντα τα έξι (6) δηλαδή:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από τα εννέα (9) μέλη βρέθηκαν παρόντα τα έξι (6) δηλαδή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Δ.Ε.Υ.Α.Π. ---------------------------------------------- Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης /2011 συνεδρίασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Σήμερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Θα ήθελα πριν απαντήσω για το Νοσοκομείο Τρίπολης, να πω το εξής: Όπως

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Θα ήθελα πριν απαντήσω για το Νοσοκομείο Τρίπολης, να πω το εξής: Όπως ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ για την ερώτηση. Θα ήθελα πριν απαντήσω για το Νοσοκομείο Τρίπολης, να πω το εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση της κρίσης / Πώς έχεις οργανώσει την εργασία σου / Τι στόχους έχεις

Αντιμετώπιση της κρίσης / Πώς έχεις οργανώσει την εργασία σου / Τι στόχους έχεις 135 Αντιμετώπιση της κρίσης / Πώς έχεις οργανώσει την εργασία σου / Τι στόχους έχεις ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 1. Κρίση; ποια κρίση; Μήπως την έχουμε εμείς; Ή μήπως κάποιοι άλλοι; Κάποια στιγμή πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE TO THE 21 st ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE UNRAVELLING GREECE UNTANGLING ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 17-11-2011 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία αντίληψη» της Δημοκρατίας το πολιτικό μας σύστημα έχει εισέλθει αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΙΛΤΕ No 70. Αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε για το εφάπαξ

ΣΥΙΛΤΕ No 70. Αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε για το εφάπαξ ΣΥΙΛΤΕ No 70. Αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε για το εφάπαξ Αγαπητοί συνάδελφοι, Νιώθουμε υποχρέωσή μας να σας παρουσιάζουμε βήμα-βήμα τις ενέργειες του Συλλόγου μας σχετικά με το πιο σημαντικό, πλέον, θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Υπουργέ, θεωρώ πραγματικά αυτό το σχέδιο νόμου την καλύτερη. υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε αυτήν την ώρα στη δημόσια εκπαίδευση.

Κύριε Υπουργέ, θεωρώ πραγματικά αυτό το σχέδιο νόμου την καλύτερη. υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε αυτήν την ώρα στη δημόσια εκπαίδευση. ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ Κύριε Υπουργέ, θεωρώ πραγματικά αυτό το σχέδιο νόμου την καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε αυτήν την ώρα στη δημόσια εκπαίδευση. Προφανώς, είναι υποκριτικό να υποστηρίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόθεση ψήφου Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Real News Συλλογή στοιχείων: Σεπτεμβρίου 2012

Πρόθεση ψήφου Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Real News Συλλογή στοιχείων: Σεπτεμβρίου 2012 Πρόθεση ψήφου 1 Πρόθεση ψήφου Εκλογών Ας υποθέσουμε ότι είχαμε Βουλευτικές Εκλογές την Επόμενη Κυριακή. Από τα παρακάτω κόμματα σας παρακαλώ κυκλώστε τον αριθμό που ανταποκρίνεται στο κόμμα που θεωρείτε

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ NICOLA GIAMMARIOLI MISSION CHIEF FOR GREECE, EUROPEAN STABILITY MECHANISM (ESM) TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL

Διαβάστε περισσότερα