Να προκαλέσει το ενδιαφέρον του εργοδότη, ώστε να προχωρήσει στην ανάγνωση του Βιογραφικού Σηµειώµατος.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Να προκαλέσει το ενδιαφέρον του εργοδότη, ώστε να προχωρήσει στην ανάγνωση του Βιογραφικού Σηµειώµατος."

Transcript

1

2 Συνοδευτική Επιστολή Συνοδευτική λέγεται η επιστολή που συνοδεύει το βιογραφικό σηµείωµα. Αποτελεί την πρώτη σελίδα του Βιογραφικού Πακέτου και λειτουργεί ως παρουσίαση του βιογραφικού σας, του εαυτού σας και του υλικού που παρέχετε. Η Συνοδευτική Επιστολή (Σ.Ε.) είναι ένα πολύ σηµαντικό έγγραφο, εφόσον το περιεχόµενό της είναι πολύ πιο ευέλικτο από αυτό ενός βιογραφικού και εποµένως δύναται να στοχεύσει σε συγκεκριµένες απαιτήσεις του εργοδότη και να δώσει έµφαση σε κάποια ιδιαίτερα προσόντα µας. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν προκαθορισµένες απαιτήσεις σε σχέση µε το περιεχόµενο µιας Συνοδευτικής Επιστολής δεν υπάρχει και µια αυστηρά καθορισµένη διάταξη του περιεχοµένου τού εντύπου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Στόχοι της Συνοδευτικής Επιστολής Να προκαλέσει το ενδιαφέρον του εργοδότη, ώστε να προχωρήσει στην ανάγνωση του Βιογραφικού Σηµειώµατος. Να συστήσει τον εργαζόµενο στον εργοδότη. Να τονιστούν σηµαντικοί τοµείς του βιογραφικού µε απλό και σύντοµο τρόπο χωρίς στην ουσία να επαναλαµβάνονται. Να µάθει ο αξιολογητής τους λόγους για τους οποίους θέλετε να δουλέψετε στη συγκεκριµένη εταιρία/οργανισµό φορέα. Να δώσετε λόγους στον αξιολογητή για τους οποίους θα «ταιριάζατε» στην εταιρεία/οργανισµό/φορέα. Να εστιάσετε σε ικανότητες που διαθέτετε και είναι απαραίτητες για τη συγκεκριµένη θέση. Να δώσετε έµφαση στο πώς θα συνεισφέρετε και τι θα προσφέρετε στην εταιρεία/οργανισµό/φορέα. 2 Προτού συντάξετε τη Συνοδευτική Επιστολή σκεφτείτε τι θα ήθελε ο συγκεκριµένος εργοδότης από το άτοµο που θα προσλάβει. Για να µπορέσετε, ίσως, να απαντήσετε σε αυτό το ερώτηµα θα πρέπει να κάνετε µια έρευνα ως προς τα ενδιαφέροντα, ανάγκες, αξίες, και στόχους της κάθε εταιρείας, οργανισµού ή φορέα, όπως και τις απαιτήσεις, αρµοδιότητες και προσοντολόγιο της συγκεκριµένης θέσης, ώστε η Σ. Ε. να µπορεί να µεταφέρει αυτή τη γνώση. Με αυτόν τον τρόπο, µεταδίδετε στον αξιολογητή, πρώτον ότι πραγµατικά θέλετε τη συγκεκριµένη θέση (και όχι µια οποιαδήποτε θέση), και δεύτερον, ότι ταιριάζετε σε αυτό το πόστο.

3 Αυτόκλητη Συνοδευτική Επιστολή (Unsolicited Cover Letter) Αυτόκλητη Συνοδευτική Επιστολή λέγεται η επιστολή εκείνη που λειτουργεί ως γράµµα διερεύνησης για το αν υπάρχει κάποια κενή θέση ή πιθανότητα δηµιουργίας θέσεως. εν ανταποκρίνεται δηλαδή σε συγκεκριµένη αγγελία ή δηµοσιοποίηση κάποιας θέσης. Προτού, όµως, συντάξετε µια αυτόκλητη συνοδευτική επιστολή καθορίσετε τι είδους εργασία θα θέλατε να κάνετε στην εταιρία/οργανισµό/φορέα και σε πoιο τµήµα θα θέλατε να δουλέψετε, και ανακαλύψτε το όνοµα του ατόµου στο οποίο πρέπει να απευθυνθείτε καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του. Στη συγκεκριµένη περίπτωση η Σ.Ε. θα πρέπει να εστιάζει στον λόγο για τον οποίο θα θέλατε να δουλέψετε στη συγκεκριµένη θέση και στο γιατί προτιµήσατε τη συγκεκριµένη εταιρεία/οργανισµό/φορέα από κάποια άλλη. Τι πρέπει να περιέχει η Συνοδευτική Επιστολή Προσωπικά Στοιχεία: Στο πάνω µέρος της κόλλας και δεξιά γράφονται το ονοµατεπώνυµο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς και η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Εάν διαθέτετε και τηλεοµοιοτυπία (fax) µπορείτε να την αναγράψετε. Ηµεροµηνία Στο επάνω µέρος της κόλλας και δεξιά. Αφήστε, όµως, ένα διάκενο κάτω από τα προσωπικά σας στοιχεία. Στοιχεία του παραλήπτη Κάτω από την ηµεροµηνία, στα αριστερά, και µε ένα διάκενο που να ξεχωρίζει από την ηµεροµηνία γράψτε το όνοµα του παραλήπτη, το όνοµα της εταιρείας/οργανισµού/φορέα και τη διεύθυνση. 3

4 Ανοίξτε την επιστολή µε µία τυπική προσφώνηση, (Αξιότιµη κυρία Χ, ή Αξιότιµε κύριε Χ). Πρώτη παράγραφος ηλώστε σύντοµα τον τίτλο της θέσης για την οποία ενδιαφέρεστε και συστηθείτε. Προσπαθήστε να κεντρίσετε αµέσως το ενδιαφέρον του παραλήπτη, ώστε να παρακινηθεί να διαβάσει και το υπόλοιπο της επιστολής προσεκτικά. Κορµός επιστολής Συνήθως αποτελείται από µία έως τρεις παραγράφους. Σε αυτό το σηµείο µπορείτε να αναφέρετε πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο αξιολογητής, προσόντα και επιτεύγµατα, καθώς και µία σύντοµη περιγραφή του ιστορικού σας που σχετίζεται µε τη νέα θέση εργασίας. Τονίστε το βασικό σας προτέρηµα. Προτού συντάξετε την επιστολή σας αναρωτηθείτε: Τι προσόντα και τι είδους εµπειρία αναζητάει ο αξιολογητής από τον ιδανικό υπάλληλο; Ποιο επίτευγµά σας καταδεικνύει ότι έχετε προσόντα και εµπειρία ανάλογη µε αυτή που αναζητάει ο εργοδότης σας; Ποιο στοιχείο προσωπικότητας αναζητάει ο αξιολογητής από τον ιδανικό υπάλληλο; και προσπαθήσετε να ενσωµατώσετε τις απαντήσεις στον κορµό της επιστολής. Τελευταία παράγραφος Αποτελεί ουσιαστικά το κλείσιµο της επιστολής και αποσκοπεί στο να ενηµερώσετε τον αξιολογητή σε σχέση µε τη δραστηριότητα που θα αναλάβετε / µε το τι θα κάνετε στοχεύοντας στη συγκεκριµένη θέση. Αναφέρετε ότι εσωκλείετε το Βιογραφικό σας Σηµείωµα και παρακινήστε τον αξιολογητή να επικοινωνήσει µαζί σας εάν χρειάζεται περεταίρω πληροφορίες. Τέλος, ευχαριστήστε τον για τον χρόνο που αφιέρωσε στην ανάγνωση της επιστολής σας. 4 Κλείσιµο Κλείστε την επιστολή σας µε ένα τυπικό χαιρετισµό χρησιµοποιώντας εκφράσεις όπως «Με εκτίµηση» ή «Με τιµή». Μην παραλείψετε να υπογράψετε τη Συνοδευτική Επιστολή.

5 Συνοδευτική Επιστολή Ιωάννα Παπαδοπούλου Ξάνθης 16, Μυτιλήνη Μυτιλήνη, 19 Οκτωβρίου 2008 Προς κ. Αλεξίου Human Resource Manager Achfe L.T.D. Πανεπιστηµίου 24, Αθήνα Αξιότιµε κύριε Αλεξίου, Σας γράφω σχετικά µε τη θέση εργασίας του ιευθυντή Προσωπικού, η οποία ανακοινώθηκε στον ηµερήσιο τύπο «Ειδήσεις» στις 16 Οκτωβρίου Μου προκάλεσε µεγάλη χαρά και έντονο ενδιαφέρον η αγγελία σας, διότι προσόντα όπως καλές διαπροσωπικές σχέσεις και οργανωτικές ικανότητες που χρειάζονται για µία τέτοια θέση συνάδουν µε την εµπειρία µου στη ιοίκηση Επιχειρήσεων και την προσωπικότητά µου. Είµαι απόφοιτος του τµήµατος ιοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστηµίου Αιγαίου και έχω εργαστεί ως τµηµατάρχης στο παρελθόν, όπως µπορείτε να δείτε και στο Βιογραφικό Σηµείωµα που εσωκλείω. Λόγω των συγκεκριµένων σπουδών και εργασιακής εµπειρίας πιστεύω ότι θα µπορούσα να προσφέρω δυναµικά στην εταιρεία σας. Θα ήµουν ιδιαίτερα ευτυχής αν µου δίνατε την ευκαιρία να αποδείξω στην πράξη τις ικανότητές µου. Αν θα θέλατε να κανονίσετε µία συνέντευξη µαζί µου ή αν χρειάζεστε οποιαδήποτε περεταίρω πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε µαζί µου στο ΧΧΧΧΧ ή γράψτε µου στη διεύθυνση που αναγράφεται παραπάνω. ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ 1 5 Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή που µου αφιερώσατε. Με εκτίµηση Παπαδοπούλου Ιωάννα (υπογραφή)

6 6ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ 2 Αυτόκλητη Συνοδευτική Επιστολή Γιώργος ηµητρίου Παπαγιάννη 18, Μυτιλήνη Μυτιλήνη, 19 Οκτωβρίου 2005 Προς κ. Μπέζο ιευθυντή Τηλεοπτικού Σταθµού Άστρα Τηλεοπτικός Σταθµός Ήρινας 24, Μυτιλήνη Αξιότιµε κύριε Μπέζο, Ως απόφοιτος της «Πολιτισµικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας» του Πανεπιστηµίου Αιγαίου και µελλοντικός φοιτητής του Μεταπτυχιακού Προγράµµατος «Πολιτισµική Πληροφορική» σας γράφω προς αναζήτηση πιθανής θέσης εργασίας κατά το θερινό διάστηµα στον Τηλεοπτικό σας Σταθµό. Ενδιαφέροµαι για ένα πόστο που θα µου επιτρέψει να εφαρµόσω τις ικανότητές και γνώσεις που απέκτησα τόσο από τις σπουδές µου όσο και από προηγούµενες δουλειές. Εξάλλου, όπως µπορείτε να διαπιστώσετε και από το Βιογραφικό µου Σηµείωµα, διαθέτω εκτενή εµπειρία σε σχετικούς τοµείς, και µου αρέσει να αναλαµβάνω καινούργιες προκλήσεις. Πιστεύω πως είναι σηµαντικό για µένα να συνδυάζω τις θεωρητικές και εργαστηριακές σπουδές µου µε την πρακτική εφαρµογή κατά τη διάρκεια της φοίτησής µου, και να αποκτώ ολοένα µεγαλύτερη εµπειρία στις παραγωγικές διαδικασίες. Η µέχρι τώρα εργασιακή µου εµπειρία αύξησε την εκτίµησή µου για τις σπουδές που ακολουθώ, καθώς µαθαίνω τόσα από τις θερινές µου δουλειές όσα και από την ακαδηµαϊκή µου εκπαίδευση. Έχοντας αναφέρει τα παραπάνω αντιλαµβάνοµαι ότι η προτεραιότητά σας δεν είναι η θεωρητική εµπειρία που θα προσφέρει ο τηλεοπτικός σας σταθµός στον υποψήφιο, αλλά οι ικανότητες και τα προσόντα που ο αιτών διαθέτει. Ελπίζω ότι η εµπειρία και οι γνώσεις µου όπως περιγράφονται στο Βιογραφικό µου Σηµείωµαυποδεικνύουν το πώς θα µπορούσα να προσφέρω στον Άστρα. Θα ήµουν ιδιαίτερα ευτυχής αν µου δίνατε την ευκαιρία να συζητήσουµε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους µε τους οποίους ίσως θα µπορούσα να προσφέρω στις παρούσες ανάγκες του σταθµού σας. Είµαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περεταίρω πληροφορία ή διευκρίνιση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε µαζί µου είτε στον αριθµό τηλεφώνου ΧΧΧΧΧ, είτε στη διεύθυνση που αναγράφεται παραπάνω. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Με εκτίµηση Γεώργιος ηµητρίου (υπογραφή)

7 Τι θα πρέπει να προσέξετε Ποτέ µην στέλνετε το Βιογραφικό σας Σηµείωµα χωρίς Συνοδευτική Επιστολή. Η Συνοδευτική Επιστολή δεν αποτελεί περίληψη του Βιογραφικού Σηµειώµατος αλλά το «συµπληρώνει». Η Συνοδευτική Επιστολή πρέπει να σκιαγραφεί τον ίδιο υποψήφιο που «περιγράφει» το Βιογραφικό Σηµείωµα. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε το όνοµα του αξιολογητή, ώστε το γράµµα να είναι πιο προσωπικό. Απευθύνετε την επιστολή στο συγκεκριµένο άτοµο που θα επεξεργαστεί την αίτησή σας. Η Συνοδευτική Επιστολή δεν πρέπει να ξεπερνάει τη µία σελίδα. Η Συνοδευτική Επιστολή δεν πρέπει να είναι χειρόγραφη. Μην συµπεριλάβετε ιστορικό µισθοδοσίας ή απαιτήσεις που έχετε από τη συγκεκριµένη θέση. Η Συνοδευτική Επιστολή θα πρέπει να είναι προσεγµένη, συντακτικά και ορθογραφικά επιµεληµένη, σύντοµη και απλή χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη, και να χαρακτηρίζεται από ευγενικό και επαγγελµατικό ύφος. Αποφύγετε µεγάλες προτάσεις και παραγράφους που αποσπούν την ουσία και που συχνά έχουν ως αποτέλεσµα συντακτικά και γραµµατικά λάθη. Αποφύγετε κοµπλιµέντα που αφορούν την εταιρεία ή τον εργοδότη. Αποφύγετε υπερβολικές αναφορές στα προσόντα, στις ικανότητες, στις γνώσεις και τις εµπειρίες σας, όπως και σε ενδεχόµενες ελλείψεις σας. Μη στέλνετε φωτοαντίγραφο Συνοδευτικής Επιστολής. Φροντίστε να φαίνεται ότι η Συνοδευτική Επιστολή προορίζεται αποκλειστικά για τη συγκεκριµένη θέση και να µη δείχνει ως µία από τις πολλές που στάλθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις. Εξάλλου, εάν η Σ. Ε. δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις της συγκεκριµένης θέσης, τότε δεν πετυχαίνει τον στόχο της. 7

8 Συστατική Επιστολή Είτε κάνετε αίτηση για θέση εργασίας, είτε για τη συµµετοχή σας σε πρόγραµµα µεταπτυχιακών σπουδών (ή ακόµα και σε πρόγραµµα προπτυχιακών σε περίπτωση αίτησης στο εξωτερικό), πιθανότατα θα χρειαστεί να συλλέξετε δύο ή περισσότερες Συστατικές Επιστολές. Η Συστατική Επιστολή συχνά αποτελεί µέρος του «πακέτου» του Βιογραφικού, καθώς θεωρείται παράγοντας-κλειδί που θα σας βοηθήσει να αναδειχθείτε και να ξεχωρίσετε από τους άλλους υποψηφίους. Η Συστατική Επιστολή, σε πρώτο επίπεδο υποδηλώνει το αυξηµένο ενδιαφέρον του υποψηφίου για τη συγκεκριµένη θέση, τη µεθοδικότητα, την τάξη και οργανωτικότητα που ίσως κατέχει. Επίσης, αποτελεί την «επιβεβαίωση» τρίτων για την επάρκεια τού υποψηφίου για τη θέση την οποία αιτείται. Ίσως κανείς υποψήφιος δεν αφιερώνει χρόνο και ενέργεια να συλλέξει Συστατικές Επιστολές για µια θέση που του προκαλεί λίγο ή καθόλου ενδιαφέρον, που δεν ενδιαφέρεται για την επαγγελµατική του σταδιοδροµία και κανένας δεν θα έγγραφε µία καλή Συστατική Επιστολή αν πραγµατικά δεν πίστευε τα όσα θα έγγραφε θέτοντας το κύρος και την αξιοπιστία του σε κίνδυνο. Η Συστατική Επιστολή είναι ένα εξαιρετικά σηµαντικό έγγραφο, ειδικά όταν σχετίζεται µε τη συµµετοχή σας σε ακαδηµαϊκές σπουδές, ώστε µερικές φορές µπορεί να έχει ίση βαρύτητα, π.χ., µε προηγούµενη βαθµολογία σας σε µαθήµατα ή µε αποτελέσµατα εισαγωγικών εξετάσεων. Οι περισσότεροι υποψήφιοι πληρούν µε το παραπάνω τις προϋποθέσεις που θέτουν οι αξιολογητές, εποµένως η Συστατική Επιστολή συχνά αποτελεί τον αποφασιστικό παράγοντα επιλογής. Εξάλλου, η Συστατική Επιστολή δίνει µία πληρέστερη εικόνα του υποψηφίου καθώς πιθανόν να αναφέρονται στοιχεία της προσωπικότητάς του, της συµπεριφοράς του και ικανότητες που δεν συνάγονται ευθέως από το Βιογραφικό Σηµείωµα. Τέλος, η Συστατική Επιστολή µπορεί να αποτελέσει και «επιβεβαίωση» της εικόνας που παρέχεται µέσω του Βιογραφικού Σηµειώµατος και της Συνοδευτικής Επιστολής. Συµπερασµατικά, η Συστατική Επιστολή αποτελεί ουσιαστικό βοήθηµα ανάδειξης του υποψηφίου και πρέπει να δοθεί βαρύτητα και προσοχή στη διαδικασία συλλογής και συγγραφής της από τον υποψήφιο και από το άτοµο που τη συντάσσει αντίστοιχα. Από ποιον ζητάτε να σας γράψει Συστατική Επιστολή 8 Το σηµαντικό σε µία Συστατική Επιστολή είναι το άτοµο που θα τη συντάξει. εν αρκεί να έχετε δύο, τρεις ή και περισσότερες Συστατικές Επιστολές εάν αυτές δεν είναι «δυνατές». Εποµένως, το «κλειδί» για µία επιτυχηµένη Συστατική Επιστολή είναι ο ίδιος ο συγγραφέας της. Το ιδανικό άτοµο από το οποίο θα ζητήσετε Συστατική Επιστολή θα πρέπει να µπορεί να πιστοποιήσει τις ικανότητές σας και την επαγγελµατική ή άλλη σας εµπειρία. Θα πρέπει να σας γνωρίζει καλά, να είναι πρόθυµος και να ανταποκρίνεται µε θέρµη να σας συστήσει. Ιδανικά, θα έχει γνώση του µέρους στο οποίο κάνετε αίτηση, ώστε να δώσει έµφαση στα προσόντα, τα προτερήµατα και τις ικανότητες που διαθέτετε και που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αξιολογητή. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να γνωρίζει τις νόρµες σύνταξης της Συστατικής Επιστολής. Άτοµα που προσοµοιάζουν στην ιδιότητα µε αυτή των αξιολογητών τείνουν να είναι πειστικότερα (εάν παραδείγµατος χάριν ο αξιολογητής είναι καθηγητής πανεπιστηµίου µία συστατική επιστολή από έναν καθηγητή πανεπιστηµίου θα ήταν προτιµότερη).

9 Το καλύτερο είναι να ζητάτε να σας γράψουν µία Συστατική Επιστολή όταν θέλετε να κάνετε αίτηση για µία θέση. Έτσι ο συγγραφέας της επιστολής θα προσαρµόσει το περιεχόµενό της στη συγκεκριµένη θέση και η Συστατική Επιστολή θα είναι πρόσφατη. Ωστόσο, κάθε φορά που φεύγετε από έναν τοµέα, είτε είναι εργασιακός είτε εκπαιδευτικός ή ακόµα και εθελοντικός προνοήστε να ζητήσετε µία Συστατική Επιστολή διότι τα άτοµα που σας γνωρίζουν µπορεί να φύγουν ή να µην σας θυµούνται καλά µε το πέρασµα του χρόνου. Πώς ζητάτε Συστατική Επιστολή Μη ζητάτε απλά από κάποιον να σας γράψει Συστατική Επιστολή αλλά ρωτήστε τον αν πιστεύει ότι γνωρίζει καλά τη δουλειά σας, ώστε να σας γράψει µία καλή Συστατική Επιστολή. Εάν αρνηθεί ή διστάσει να σας απαντήσει τότε καλό θα ήταν να βρείτε κάποιον άλλο. Μία µέτρια επιστολή µπορεί να αποτελέσει αντιπροσόν στις όποιες διεκδικήσεις σας. Μπορεί να έχετε υψηλή βαθµολογία, ένα πάρα πολύ καλό βιογραφικό, υψηλή απόδοση σε εξετάσεις (όπως GRE ή TOEFL), ωστόσο µία µέτρια Συστατική Επιστολή να λειτουργήσει αρνητικά στη διάκρισή σας. Ο αξιολογητής είναι πιθανόν να επικοινωνήσει µε τους συγγραφείς της Συστατικής Επιστολής και να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για εσάς. Αυτές ίσως να αφορούν Στην ηµεροµηνία έναρξης και παύσης προηγούµενης εργασίας Τους λόγους για τους οποίους φύγατε από την προηγούµενη εργασία σας Τον τίτλο της θέσης και τις αρµοδιότητες που είχατε Θέµατα που ίσως δυσχέραιναν την αποδοτικότητά σας Τη συνέπειά σας τόσο στις απαιτήσεις της θέσης όσο και στην τήρηση του ωραρίου Θέµατα που αφορούν στην προσωπικότητά σας, στη συνεργασία σας µε άλλα άτοµα, στα επιτεύγµατά σας κ.τ.λ. Άλλα θέµατα που θα ήθελε να θίξει το ίδιο το άτοµο που συνέταξε τη Συστατική Επιστολή. 9

10 Iδιότητες, Χαρακτηριστικά, Προσόντα που αξιολογούνται θετικά για τη πρόσβασή στην Ακαδηµαϊκή Εκπαίδευση. Οι αποτελεσµατικές Συστατικές Επιστολές που στοχεύουν στην εισαγωγή του υποψηφίου σε κάποιο πρόγραµµα ακαδηµαϊκής εκπαίδευσης περιγράφουν γνωρίσµατα όπως: ραστηριότητα και θέληση για εργασία ιανοητικές ικανότητες / εµβρίθεια Ερευνητικές ικανότητες Συναισθηµατική σταθερότητα και ωριµότητα Συγγραφική ικανότητα Ικανότητα έκφρασης Συνεργατικότητα ηµιουργικότητα και πρωτοτυπία Καλή γνώση του συγκεκριµένου πεδίου σπουδών Ακεραιότητα χαρακτήρα Ειδικές ικανότητες (π.χ. χρήση υπολογιστών, εργαστηριακές κ.λ.π) Ικανότητα αναλυτικής κρίσης Ευρεία γενική γνώση Πνευµατική ανεξαρτησία Ηγετικές ικανότητες 10

11 Οι αποτελεσµατικές Συστατικές Επιστολές που στοχεύουν στην απόκτηση θέσης εργασίας περιγράφουν γνωρίσµατα όπως: Επικοινωνιακή ικανότητα Αυτοπεποίθηση Πρωτοβουλία ραστηριοποίηση Ευελιξία Αυτογνωσία Επίτευξη στόχων Επαγγελµατικές ικανότητες κανότητα εργασίας σε οµαδικό πλαίσιο Ευφυΐα Προθυµία ανάληψης ευθυνών Ηγετική ικανότητα Πρωτότυπη σκέψη και δράση κανότητα καλών διαπροσωπικών σχέσεων Ικανότητα διαχείρισης αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων Συναγωνιστικότητα Ηθική/ εοντολογία Προκειµένου να µπορούν να αναφερθούν τέτοιου είδους γνωρίσµατα σε µία Συστατική Επιστολή πρέπει πρώτα να τα κατέχει ο υποψήφιος και δεύτερον ο συγγραφέας να έχει ιδία γνώση για αυτά. Εποµένως, η διαδικασία του υποψηφίου για να πάρει µία καλή Συστατική Επιστολή έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα. Η διάρκεια της επαφής σας µε το συγκεκριµένο άτοµο, η συµπεριφορά, και οι δυνατότητες που επιδείξατε στο παρελθόν έχουν άµεση σχέση τόσο µε την προθυµία του ατόµου να δώσει µία Συστατική για εσάς, όσο και µε το περιεχόµενό της. 11

12 Υλικό το οποίο θα δώσετε στο άτοµο που θα σας συστήσει Θα ήταν καλό να προµηθεύσετε έγκαιρα σε κάθε άτοµο που θα συντάξει τη Συστατική Επιστολή τα παρακάτω: 1 Φακέλους για τις Συστατικές Επιστολές που θα έχουν τη διεύθυνση του παραλήπτη και το ανάλογο γραµµατόσηµο. Προτιµήστε να είναι και αυτοί τυπωµένοι και όχι χειρόγραφοι. 2 Ένα βιογραφικό σας σηµείωµα. 3 Ένα αντίγραφο της αίτησης που κάνατε ή της προσωπικής σας δήλωσης. Αν κανένα από αυτά δεν είναι απαραίτητο, παρουσιάστε τα επαγγελµατικά σας σχέδια ή την ακαδηµαϊκή καριέρα που θέλετε να ακολουθήσετε. 4 Αναλυτική βαθµολογία από τη Γραµµατεία του τµήµατός σας, εάν πρόκειται για Συστατική Επιστολή που θα τη χρησιµοποιήσετε για µεταπτυχιακές σπουδές, καθώς επίσης την επίδοσή σας σε GRE, GMAT, TOEFL, κ.τ.λ. 5 Καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής της Συστατικής Επιστολής Πιθανή µορφή της Συστατικής Επιστολής 12 Μία Συστατική Επιστολή θα πρέπει να µην ξεπερνάει τη µία σελίδα και να αποτελείται από παραγράφους. Ίσως οι πολύ µεγάλες ή οι πολύ µικρές Συστατικές Επιστολές να προκαλούν την υποψία του αξιολογητή. Οι πολύ µεγάλες Συστατικές Επιστολές δίνουν την εντύπωση ότι ο συγγραφέας δεν είναι γνώστης του αντικειµένου (εποµένως, πιθανόν να µην θεωρηθεί ως «έµπειρο» στις Συστατικές Επιστολές άτοµο), κουράζουν τον αναγνώστη και δίνουν την εντύπωση της υπερβολής, εκτός κι αν, φυσικά, έχουν γραφτεί µε εξαιρετικά ενδιαφέροντα τρόπο. Οι πολύ µικρές Συστατικές Επιστολές, από την άλλη µεριά, δείχνουν ότι το άτοµο που συντάσσει τη Συστατική Επιστολή δεν έχει να αναφέρει και πολλά θετικά στοιχεία για τον αξιολογούµενο καθώς, επίσης, φανερώνουν την απροθυµία του ατό- µου να τον συστήσει. Η Συστατική Επιστολή θα πρέπει να χωρίζεται σε εισαγωγή, κύριο µέρος και επίλογο. Η µορφή της, βέβαια, και το περιεχόµενο της Συστατικής Επιστολής πολλές φορές προκαθορίζεται από συγκεκριµένες φόρµες που διαθέτουν αρκετοί οργανισµοί, ιδρύµατα και µεταπτυχιακά προγράµµατα σπουδών.

13 Μία πιθανή µορφή της Συστατικής Επιστολής µπορεί να είναι: Όνοµα, Ιδιότητα, ιεύθυνση, Ηµεροµηνία κ.λπ. Όνοµα υποψήφιου Θέση για την οποία προορίζεται Πρόλογος Αρχικά ο συγγραφέας της επιστολής συστήνεται και αναφέρει την ιδιότητά του. Στη συνέχεια δηλώνει το πόσο καιρό γνωρίζει τον υποψήφιο, µε ποια σχέση και οποιαδήποτε συναφή πληροφορία που θα ενισχύσει την αξιοπιστία στου συγγραφέα. Τέλος, µπορεί να αναφέρει συνοπτικά τη γενική εντύπωσή του για τον υποψήφιο. Κύριο Θέµα Σε αυτή την ενότητα µπορούν να περιληφθούν συγκεκριµένες πληροφορίες σχετικές µε τον υποψήφιο αναφορικά σε προσωπικά του χαρακτηριστικά, σε επαγγελµατική εµπειρία, και στη συµπεριφορά του. Καλό θα ήταν οι αρετές του υποψηφίου να αναφέρονται σε ξεχωριστές παραγράφους και να «επιβεβαιώνονται» µέσα από συγκεκριµένα παραδείγµατα. Το κύριο θέµα, όµως δεν πρέπει να ξεπερνάει τις τρεις παραγράφους. Επιπρόσθετα, τα χαρακτηριστικά αυτά καλό θα ήταν να αναφέρονται κατά σειρά σηµαντικότητας. Επίλογος Στον επίλογο επιβεβαιώνεται η καταλληλότητα του υποψηφίου και τονίζεται το πόσο ενδεικνυόµενος και επωφελής θα ήταν για τη συγκεκριµένη θέση. Ο αξιολογητής ενθαρρύνεται να επικοινωνήσει µε το συγγραφέα της Συνοδευτικής Επιστολής για περεταίρω πληροφορίες ή οποιαδήποτε διευκρίνιση αφού, βέβαια, δοθούν τα στοιχεία επικοινωνίας. Τέλος, αναγράφεται το ονοµατεπώνυµο και υπογράφεται η Επιστολή. 13

14 ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗΣ Ι ΡΥΜΑ ΜΠΟ ΟΣΑΚΗ ΛEΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ /301 FAX: Ονοµατεπώνυµο υποψηφίου/ ας... Ειδικότητα συνιστώντος... ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ο/ Η ανωτέρω κύριος/ κυρία είναι υποψήφιος/ α για υποτροφία εσωτερικού/ εξωτερικού από το ίδρυµα µας. Η συµπλήρωση από σας της συστατικής αυτής επιστολής, θα αποτελέσει µεγάλη βοήθεια για την αξιολόγηση της αιτήσεως του/ της από την επιτροπή κρίσεως. Εξυπακούεται ότι όλες οι πληροφορίες που θα δώσετε θα θεωρηθούν απόλυτα εµπιστευτικές.. Πόσο καιρό γνωρίζετε τον/ την υποψήφιο/ α και µε ποια σχέση; Πως αξιολογείτε την σπουδαστική του/ της ικανότητα και επίδοση; Αν πρόκειται ο/ η υποψήφιος/ α να υποβληθεί και σε νέες εξετάσεις τι αποτέλεσµα νοµίζετε ότι θα επιτύχει; Από τη γενική αξιολόγηση του/ της υποψηφίου/ ας που έχετε κάνει, ποιες νοµίζετε ότι είναι οι µεγαλύτερες αρετές του/ της και ποιες οι κυριότερες αδυναµίες του/ της. Κατά ποιο τρόπο νοµίζετε ότι αυτός/ αυτή θα ωφεληθεί από τις µεταπτυχιακές σπουδές του/ της στον κλάδο που επέλεξε;.. Στον πιο κάτω χώρο ή και σ ένα χωριστό γράµµα, παρακαλούµε να κάνετε ελεύθερα οποιαδήποτε σχόλια σχετικά µε τον/ την υποψήφιο/ α που νοµίζετε ότι θα βοηθήσουν στην αξιολόγηση του/ της. Αθήναι Υπογραφή.. Ονοµατεπώνυµο συνιστώντος.. Θέση Σας ευχαριστούµε θερµά για τις πληροφορίες και παρακαλούµε να στείλετε την επιστολή αυτή στον Γραµµατέα του Ιδρύµατος Μποδοσάκη, Αµαλίας 20, Αθήναι

15 Προσοχή Μία πετυχηµένη Συστατική Επιστολή είναι αυτή που: επαληθεύει εµπειρία, επιβεβαιώνει την ικανότητα του ατόµου και την επάρκεια των προσόντων του, δηµιουργεί αξιοπιστία, κάνει τον υποψήφιο να ξεχωρίζει ανάµεσα στους εκατοντάδες άλλους, και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του αξιολογητή για τη σωστή επιλογή του συγκεκριµένου υποψηφίου. Ζητήστε τη Συστατική Επιστολή πολύ πριν από το χρονικό περιθώριο λήξης της προθεσµίας. Τα άτοµα από τα οποία ζητάτε τη Συστατική Επιστολή είναι συνήθως πολυάσχολα και ο χρόνος τους περιορισµένος. Έκδοση: ΓPAΦEIO IAΣYN EΣHΣ ΠANEΠIΣTHMIOY AIΓAIOY Tηλ Επιστηµονικός Υπεύθυνος Γραφείου ιασύνδεσης: Καθ. ΑΝ ΡΕΑΣ ΤΡΟΥΜΠΗΣ 15 Επιµέλεια Ύλης: ΚΑΤΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ Συνεργασία: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓ Α ΨΩΜΑ ηµιουργικό - Εκτύπωση: «PROMOLINE» A.E. Αγ. Ειρήνης Μυτιλήνη Τηλ Fax: promoline@les.forthnet.gr

16 Με τη συγχρηµατοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (75%) και από Εθνικούς Πόρους (25%)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ Είτε κάνετε αίτηση για θέση εργασίας, είτε για τη συμμετοχή σας σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ή ακόμα και σε πρόγραμμα προπτυχιακών σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Το βιογραφικό είναι στην ουσία το πρώτο στάδιο προσέγγισης πριν την συνέντευξη αξιολόγησης και χρειάζονται να τονίζονται τα εξής σημεία:

Το βιογραφικό είναι στην ουσία το πρώτο στάδιο προσέγγισης πριν την συνέντευξη αξιολόγησης και χρειάζονται να τονίζονται τα εξής σημεία: Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος Το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί μια από τις βασικές τεχνικές αναζήτησης εργασίας. Μέσα από ένα δομημένο και σύντομο κείμενο μπορούν να δοθούν στον υποψήφιο εργοδότη ή άλλο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV)

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV) ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV) Στόχοι του Σεμιναρίου Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα είστε σε θέση να γνωρίζετε: Τα χαρακτηριστικά ενός Βιογραφικού Σημειώματος Τι περιέχει και πως συντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί απαραίτητο συνοδευτικό του βιογραφικού σας σημειώματος. Σας δίνει τη δυνατότητα να εμβαθύνετε στο βιογραφικό σας σημείωμα ή ακόμη να το παρουσιάσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Η έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων συνοδεύει σχεδόν πάντα την αίτηση για την είσοδο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Την έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Innovate with us

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Innovate with us ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Innovate with us Στόχοι της παρουσίασης Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα είστε σε θέση να γνωρίζετε: Τα χαρακτηριστικά ενός Βιογραφικού Σημειώματος Τι περιέχει και πως συντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σας. σας. Η συνοδευτική. Οδηγίες. Περιεχόμενο: που. προσόντα. σας (π.χ. λόγω. εργασία).

Βιογραφικό σας. σας. Η συνοδευτική. Οδηγίες. Περιεχόμενο: που. προσόντα. σας (π.χ. λόγω. εργασία). ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ (COVER LETTER) Εισαγωγή Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί ένα κείμενο το οποίο θα πρέπει πάντα να συνοδεύει το Βιογραφικό σας όταν το στέλνετε σε κάποια εταιρεία για μία θέση

Διαβάστε περισσότερα

Συνοδευτική Επιστολή

Συνοδευτική Επιστολή 1. Τι είναι η συνοδευτική επιστολή; Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί μια εισαγωγή για το μελλοντικό εργοδότη και μια θετική και ειλικρινή παρουσίαση των προσόντων και των προσωπικών ικανοτήτων σας, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το ακαδημαϊκό έτος

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το ακαδημαϊκό έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΜΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ» Θεμιστοκλέους 6 & Γαμβέττα, 106 78 Αθήνα Τηλ:

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακά στην Ευρώπη. Τι πρέπει να ξέρω και τι θα χρειαστώ;

Μεταπτυχιακά στην Ευρώπη. Τι πρέπει να ξέρω και τι θα χρειαστώ; Μεταπτυχιακά στην Ευρώπη Τι πρέπει να ξέρω και τι θα χρειαστώ; ύ ές ώ ύ ύ ί ς ά ά ή ής ύ ή ς ί ί ς έ ς ώ ς ό ά έ ή ί ς ί ς ί ά ώ ή ύ ά ώ ά ά ή ύς ύ ς ές ί ς ό ή Ά ά ό ύ ό ς ί ς ό ί ύ ς ί ή ά ώ ώ ί ά ά

Διαβάστε περισσότερα

Συνοδευτική Επιστολή ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης-Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης

Συνοδευτική Επιστολή ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης-Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ Συνοδευτική Επιστολή Βίκτωρας Κούκης-Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.1 Τα πέντε έγγραφα του φακέλου Europass... 2 1.2 Το ECV... 2

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.1 Τα πέντε έγγραφα του φακέλου Europass... 2 1.2 Το ECV... 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΤΟ EUROPASS ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ... 2 1.1 Τα πέντε έγγραφα του φακέλου Europass... 2 1.2 Το ECV... 2 2. ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ECV... 3 2.1 Εμφάνιση και Περιεχόμενο ενός καλού

Διαβάστε περισσότερα

Σύνταξη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ. Επιμέλεια κειμένων: Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Σύνταξη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ. Επιμέλεια κειμένων: Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Σύνταξη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ Επιμέλεια κειμένων: Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι: Προσωπικό, συνοπτικό, σαφές, στοχευμένο κείμενο στο οποίο παρουσιάζονται κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή - Εισαγωγή Αξιότιμε κύριε, Επίσημη επιστολή, αρσενικός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμη κυρία, Επίσημη επιστολή, θηλυκός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμε κύριε/ κυρία, Αξιότιμε κύριε, Αξιότιμη κυρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΗΛ: (28310) 77211-15-16 FAX: (28310) 77241-22 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Τοµέας Φιλοσοφίας του Τµήµατος Φιλοσοφικών

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό: Εσύ τι γνωρίζεις;

Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό: Εσύ τι γνωρίζεις; Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό: Εσύ τι γνωρίζεις; Οι περισσότεροι φοιτητές μετά την απόκτηση του πτυχίου τους ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν συνεχίζοντας τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η

Διαβάστε περισσότερα

Είτε κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας είτε για την αποδοχή σας σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, πιθανότατα θα χρειαστεί να συλλέξετε δυο ή περισσότερες συστατικές επιστολές. Οι υποψήφιοι που χρησιμοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 2012

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 2012 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 2012 ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Έλλειψη θέσεων εργασία Υπερπροσφορά εργασίας Περιορισµός προσλήψεων στο δηµόσιο τοµέα

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης -Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης

Βιογραφικό Σημείωμα ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης -Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ Βιογραφικό Σημείωμα Βίκτωρας Κούκης -Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Προτού υποβάλετε την αίτησή σας παρακαλώ να συμβουλευτείτε τον Οδηγό Μεταπτυχιακών Σπουδών καθώς και την ιστοσελίδα του Τμήματος στο οποίο ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Πληροφορίες: Γραµµατεία Τµήµατος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Τηλ.: 28310 77216 FAX: 28310-77222 email: pmsphil@fks.uoc.gr ικτυακός Τόπος: pms - phl.fks.uoc.gr Ρέθυµνο, 31 Μαϊου 2017 Α.Π.: 178 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 22/1/2012 4:46 μμ 11o Γυμνάσιο Λάρισας Βλαχοδήμου Ευπραξία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 22/1/2012 4:46 μμ 11o Γυμνάσιο Λάρισας Βλαχοδήμου Ευπραξία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ 1. Είναι η πρώτη εικόνα που δίνει ο υποψήφιος για τον εαυτό του 2. Λειτουργεί σαν εργαλείο marketing 3. Αποτελεί ένδειξη για τη δομημένη σκέψη του υποψήφιου 4. Αποτελεί ένδειξη

Διαβάστε περισσότερα

«Επιλέγοντας Μεταπτυχιακό»

«Επιλέγοντας Μεταπτυχιακό» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ Διημερίδα «Θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό» 4-5 Νοεμβρίου 2014 «Επιλέγοντας Μεταπτυχιακό» Ναταλία Μουτοπούλου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Γραφείο Διασύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΑΪΟΣ 2011 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΑΪΟΣ 2011 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΑΪΟΣ 2011 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Ελένη Άννα Καλούδη, Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Η συνέντευξη είναι ένας από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Α. Σεµινάρια Γενικής Συµβουλευτικής µε θέµα τους τρόπους αναζήτησης εργασίας και την σύνταξη του βιογραφικού σηµειώµατος Μέσα από την υπηρεσία της συµβουλευτικής, σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης»

Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης» Πέπη Μαριόλη, Αμαλία Αναστάσογλου, Όλγα Καίσαρη Επαγγελματικοί Σύμβουλοι Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης» Τι περιλαμβάνει το βιογραφικό; Προσωπικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού.

Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού. Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού. Διαρκεί 10-15 λεπτά αλλά μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την κατεύθυνση της καριέρας του υποψηφίου. Στόχος του εργοδότη

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση Εισδοχής. στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα MBA (Ελληνόφωνο Πρόγραμμα) Ακαδημαϊκό Έτος Ονοματεπώνυμο

Αίτηση Εισδοχής. στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα MBA (Ελληνόφωνο Πρόγραμμα) Ακαδημαϊκό Έτος Ονοματεπώνυμο Αίτηση Εισδοχής στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα MBA (Ελληνόφωνο Πρόγραμμα) Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012 Ονοματεπώνυμο 2 Αίτηση Εισδοχής στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα MBA Η αίτηση υποβάλλεται για το Επαγγελματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΓΚΘΓΣΗΣ Β ΛΥΚΓΙΟΥ ΣΑ ΠΡΟΟΝΣΑ ΠΟΤ ΖΗΣΟΤΝ ΟΙ ΠΟΛΤΕΘΝΙΚΕ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΓΚΘΓΣΗΣ Β ΛΥΚΓΙΟΥ ΣΑ ΠΡΟΟΝΣΑ ΠΟΤ ΖΗΣΟΤΝ ΟΙ ΠΟΛΤΕΘΝΙΚΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΓΚΘΓΣΗΣ Β ΛΥΚΓΙΟΥ ΣΑ ΠΡΟΟΝΣΑ ΠΟΤ ΖΗΣΟΤΝ ΟΙ ΠΟΛΤΕΘΝΙΚΕ Θέσεις για νέους εργαζομένους δεν υπάρχουν μόνο στις ελληνικές εταιρείες, αλλά και σε πολλές πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Δεκέμβριος 6, 2016

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Δεκέμβριος 6, 2016 ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δεκέμβριος 6, 2016 1 1 AGENDA Τι είναι η συνοδευτική επιστολή; Γιατί είναι σημαντική μια συνοδευτική επιστολή; Tι θα πρέπει να περιλαμβάνει; Δομή συνοδευτικής επιστολής Best practices

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (MASTER IN LAW AND ECONOMICS) Τα Τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Πώς θα πρέπει να είναι: Σύντομο (μικρές προτάσεις & να είναι 2-3 σελίδες συνολικά) Ορθογραφημένο (χωρίς ορθογραφικά λάθη) Ευανάγνωστο (να μπορεί εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Προετοιμασία για τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Προετοιμασία για τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τι κάνω πριν, στη διάρκεια και μετά τη συνέντευξη Επιμέλεια κειμένων: Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Τι είναι η Συνέντευξη Επιλογής Μία συζήτηση (δομημένη

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα. Published on career.uop.gr ( Τι είναι το Βιογραφικό Σημείωμα. Η μορφή του Βιογραφικού Σημειώματος

Βιογραφικό Σημείωμα. Published on career.uop.gr (  Τι είναι το Βιογραφικό Σημείωμα. Η μορφή του Βιογραφικού Σημειώματος Published on career.uop.gr (https://career.uop.gr) Αρχική > Συμβουλευτική > Βιογραφικό Σημείωμα Βιογραφικό Σημείωμα Τι είναι το Βιογραφικό Σημείωμα Η μορφή του Βιογραφικού Σημειώματος Τα είδη του Βιογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

Πετυχαίνω τον στόχο μου! Βρίσκω Υποτροφία Πραγματοποιώ τις Σπουδές μου. Κατερίνα Παπακώτα Ψυχολόγος Σύμβουλος Σταδιοδρομίας ΓΔ ΑΠΘ (ΜΔΕ)

Πετυχαίνω τον στόχο μου! Βρίσκω Υποτροφία Πραγματοποιώ τις Σπουδές μου. Κατερίνα Παπακώτα Ψυχολόγος Σύμβουλος Σταδιοδρομίας ΓΔ ΑΠΘ (ΜΔΕ) Πετυχαίνω τον στόχο μου! Βρίσκω Υποτροφία Πραγματοποιώ τις Σπουδές μου Κατερίνα Παπακώτα Ψυχολόγος Σύμβουλος Σταδιοδρομίας ΓΔ ΑΠΘ (ΜΔΕ) 3 «μύθοι» για τις υποτροφίες 1. Δεν έχω καλό βαθμό πτυχίου, άρα δε

Διαβάστε περισσότερα

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος Οδηγός ιδακτορικών Σπουδών Στο Τµήµα λειτουργούν, από το 1985, µεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικής βαθµίδας. Με τη νοµοθεσία που ισχύει σήµερα, µε αίτησή τους οι απόφοιτοι του Μ.Π.Σ. µπορούν να συνεχίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Για την εισαγωγή 30 Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Για την εισαγωγή 30 Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αναρτητέο στο διαδίκτυο ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Γραµµατεία ------------------------------------- Πληροφορίες: Φ.Βελδεµίρη Θεσσαλονίκη, 16/4/2014 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Τηλ.: 2310 995698 Fax: 2310 995862

Διαβάστε περισσότερα

Βικτωρία Σιδέρη, Πιστοποιημένη Personal & Executive Coach, Athens Coaching Institute, MSc Ψυχολογία της Εργασίας, University of East London

Βικτωρία Σιδέρη, Πιστοποιημένη Personal & Executive Coach, Athens Coaching Institute, MSc Ψυχολογία της Εργασίας, University of East London Σεμινάριο με θέμα: Βιογραφικό Σημείωμα & Συνέντευξη: Τα όπλα σου στην αναζήτηση εργασίας Τι είναι το Βιογραφικό Σημείωμα και πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε κατάλληλα; Το Βιογραφικό σημείωμα είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

«Πετυχαίνω τον στόχο μου! Βρίσκω Υποτροφία.. Πραγματοποιώ τις Σπουδές μου»

«Πετυχαίνω τον στόχο μου! Βρίσκω Υποτροφία.. Πραγματοποιώ τις Σπουδές μου» «Πετυχαίνω τον στόχο μου! Βρίσκω Υποτροφία.. Πραγματοποιώ τις Σπουδές μου» Γεωργία Παπανικολάου Σύμβουλος Πληροφόρησης 3 «μύθοι» για τις υποτροφίες 1. δεν έχω καλό βαθμό πτυχίου, άρα δε δικαιούμαι υποτροφία

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ

Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ Αίτηση για Μεταπτυχιακές Σπουδές Επιπέδου Μάστερ (MA/MSc) ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Η αίτηση υποβάλλεται από υποψήφιους φοιτητές για τα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ / ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ / ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Π.Μ.Σ. «Χρηματοοικονομική της Ναυτιλίας» Δ/νση: Πανεπιστημιούπολη 2, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω, ΤΚ 12244 Τ.: 2105381543,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ HELLENIC REPUBLIC UNIVERSITY OF CRETE SCHOOL OF MEDICINE Ηράκλειο 70013, Κρήτη Heraklion 70013, Crete ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ Σοφία Παναγιωτίδου

Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ Σοφία Παναγιωτίδου Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ Προετοιμασία για τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τι κάνω πριν, στη διάρκεια και μετά τη συνέντευξη Σοφία Παναγιωτίδου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Στις διαφάνειες που ακολουθούν, η χρήση του αρσενικού

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Επιλογής ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης-Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης

Συνέντευξη Επιλογής ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ. Βίκτωρας Κούκης-Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΑ Συνέντευξη Επιλογής Βίκτωρας Κούκης-Ραφαηλίδου Μυροφόρα Σύμβουλοι Γραφείου Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Downloaded by eduguide.gr- Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Downloaded by eduguide.gr- Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Ρέθυµνο, 25 Ιουνίου 2015 Α.Π.: 376 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψήφιων Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών µε αντικείµενο «Πολιτισµός, Παιδεία και Ανθρώπινη Ανάπτυξη» Από το έτος 2014

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Μαϊος 2015 Νταίζη Θεοδώρου Recruitment & HR Development Senior Manager OTE COSMOTE Human Resources Division 1 Προφίλ εταιρείας Όμιλος OTE Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός

Διαβάστε περισσότερα

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Λαμίας έχει ως κύριο μέλημά του τη συνεργασία με τους σπουδαστές και τους αποφοίτους σχετικά με τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους μετά την αποφοίτησή τους. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

2 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLACEMENTS Αγαϖητοί φοιτητές/τριες, από όλους τους κύκλους σπο

2 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLACEMENTS Αγαϖητοί φοιτητές/τριες, από όλους τους κύκλους σπο 2 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLACEMENTS 2010-2011 Αγαϖητοί φοιτητές/τριες, από όλους τους κύκλους σπουδών (προπτυχιακοί µεταπτυχιακοί υποψήφιοι διδάκτορες),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣP P: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ

ΠΡΟΣP P: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ P Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Τµήµα Περιβάλλοντος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ * ΠΡΟΣP P: ΠΜΣ Περιβαλλοντική Πολιτική και ιαχείριση ΠΜΣ Θεοφράστειο: Περιβαλλοντική και Οικολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ& ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ& ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ& ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τον τον Νίκο Πρατσίδη Managing Principal, peopleatwork-hellas ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΕΡΙ Α ΠΑ.ΜΑΚ ΜΑΚ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 11-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Σέρρες 1-2-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΕΡΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 62124 ΣΕΡΡΕΣ Α.Π. : 334 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο Ειδικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤO ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤO ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤO ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοινώνει τη

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2014 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του πανεπιστημίου Frederick, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές Υποτροφίες 2011

Μεταπτυχιακές Υποτροφίες 2011 H Marfin Egnatia Τράπεζα, σε συνεργασία µε το Ίδρυµα Marfin, θέσπισε τρείς (3) ετήσιες µεταπτυχιακές υποτροφίες, εις µνήµην των τριών συναδέλφων που χάθηκαν στα γεγονότα της 5η Μαΐου 2010: Επαµεινώνδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΚΑΣ GCDF BA M.Ed. ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σκοπός- Εισαγωγή στο θέμα Προσέγγιση Αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 50 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 50 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ Π.Μ.Σ. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» Πανεπιστημιούπολη

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση , Matrix, Ελληνική έκδοση Matrix Ελληνική Έκδοση Συντάχθηκε από: LMETB Μεταφράστηκε από: CARDET , Matrix Εισαγωγικό Επίπεδο (για μαθητές ηλικίας 12 14 χρονών) Προσωπικό προφίλ ( ) (να θεωρηθούν από τη

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ. 1. Η ατομική συνέντευξη.

Συνέντευξη ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ. 1. Η ατομική συνέντευξη. Επιλογής Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και αποτελεί ίσως το κρισιμότερο στάδιο στην προσπάθεια σας για εξεύρεση εργασίας. Τα 10-15

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999, Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ) ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Θέση φωτογραφίας ΕΠΩΝΥΜΟ (Με Κεφαλαία): ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υποστηρίζοντας τους Φοιτητές και Νέους Απόφοιτους στον σχεδιασμό της επαγγελματικής και εκπαιδευτικής τους πορείας

Υποστηρίζοντας τους Φοιτητές και Νέους Απόφοιτους στον σχεδιασμό της επαγγελματικής και εκπαιδευτικής τους πορείας Υποστηρίζοντας τους Φοιτητές και Νέους Απόφοιτους στον σχεδιασμό της επαγγελματικής και εκπαιδευτικής τους πορείας Είναι μια διαδικασία υποστήριξης του ατόμου, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την σταδιοδρομία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ Επιστηµονικώς Υπεύθυνη: Καθηγήτρια Φρειδερίκη Μπατσαλιά ΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6878952, Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ Τηλ : 2710-230000,Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. Π.Μ.Σ Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. Π.Μ.Σ Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. Π.Μ.Σ Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω Τηλέφωνο : 2105381110 Fax : 2105381436 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 3 4 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά για εύρεση ΜΒΑ Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 5 Το παρόν αποτελεί προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2012 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Το Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κοζάνη, 22/01/2019 Α.Π. 2826 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ 2019-2020 για

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης Πανεπιστημιούπολη (Μεταβατικό κτίριο), 45110 Ιωάννινα Τ: 2651007478 E: gpa_students@uoi.gr Ιωάννινα, 15 Νοεμβρίου 2017 Αρ. Πρωτ.:3679 Κωδικός Πρόσκλησης: ΠΑ-ΕΣΠΑ-5-2018 Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης Πανεπιστημιούπολη (Μεταβατικό κτίριο), 45110 Ιωάννινα Τ: 2651007478 E: students@gpa.uoi.gr Ιωάννινα, 15 Νοεμβρίου 2017 Αρ. Πρωτ.:3679 Κωδικός Πρόσκλησης: ΠΑ-ΕΣΠΑ-5-2018 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ Πρόγραμμα Πρακτικής

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ» «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ» «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» «SYSTEMS ENGINEERING AND MANAGEMENT»

«ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ» «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ» «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» «SYSTEMS ENGINEERING AND MANAGEMENT» «ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ» ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» «SYSTEMS ENGINEERING AND MANAGEMENT» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Άγγελος Πρωτοπαπάς Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ηράκλειο 20-05-2013 Αριθµ.Πρωτ.:4187 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο Ειδικός Λογαριασµός του Πανεπιστηµίου Κρήτης στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Πώς Διηγούμαστε ή Αφηγούμαστε ένα γεγονός που ζήσαμε

Πώς Διηγούμαστε ή Αφηγούμαστε ένα γεγονός που ζήσαμε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΗ: http //blgs.sch.gr/anianiuris ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Νιανιούρης Αντώνης (email: anianiuris@sch.gr) Πώς Διηγούμαστε ή Αφηγούμαστε ένα γεγονός που ζήσαμε Διηγούμαστε ή αφηγούμαστε ένα γεγονότος, πραγματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ «ΝΑΥΤΙΛΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ «ΝΑΥΤΙΛΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ «ΝΑΥΤΙΛΙΑ» Πειραιάς, 1 Ιουνίου 2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 157 80 Αθήνα. 210-772 1348, 210-772 4181 e-mail: ereyna@central.ntua.gr Πληροφορίες :

Διαβάστε περισσότερα

Αιτήσεις Συστατική Επιστολή

Αιτήσεις Συστατική Επιστολή - Εισαγωγή Αγαπητέ κύριε, Αγαπητέ κύριε, Επίσημη επιστολή, αρσενικός παραλήπτης, το όνομα είναι άγνωστο Αγαπητή κυρία, Αγαπητή κυρία, Επίσημη επιστολή, θηλυκός παραλήπτης, το όνομα είναι άγνωστο Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Session 2: Tools for job search Curriculum Vitae. Παρουσίαση 2: εργαλεία για εξεύρεση εργασίας. Βιογραφικό Σημείωμα

Session 2: Tools for job search Curriculum Vitae. Παρουσίαση 2: εργαλεία για εξεύρεση εργασίας. Βιογραφικό Σημείωμα Session 2: Tools for job search Curriculum Vitae Παρουσίαση 2: εργαλεία για εξεύρεση εργασίας Βιογραφικό Σημείωμα Ένα καλό βιογραφικό είναι όπως μια καλή κάρτα εργασίας. Είναι Εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Σημειώματα: αναζήτηση καλών τεχνικών

Βιογραφικά Σημειώματα: αναζήτηση καλών τεχνικών Βιογραφικά Σημειώματα: αναζήτηση καλών τεχνικών Αναστασιάδης Βασίλης, Μαγγίρα Ιωάννα, Μαρκούδης Βαγγέλης, Μπάμπης Γιάννης, Μπογκντάνι Φίντο, Τουμανίδης Σάββας 2012-13 Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Δρ. Κοκκίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Αριθμ. Πρωτοκόλλου: EΛE_2014_10801 Μυτιλήνη, 22 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Αριθμ. Πρωτοκόλλου: EΛE_2014_10801 Μυτιλήνη, 22 Δεκεμβρίου 2014 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αριθμ. Πρωτοκόλλου: EΛE_2014_10801 Μυτιλήνη, 22 Δεκεμβρίου 2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τµήµα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισµικών Αγαθών (Τ.Ι.Α.Δ.Π.Α.) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών φοιτητών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης Πανεπιστημιούπολη (Μεταβατικό κτίριο), 45110 Ιωάννινα Τ: 2651009051 E: students@gpa.uoi.gr Ιωάννινα, 12 Μαρτίου 2018 Αρ. Πρωτ.:3923 Κωδικός Πρόσκλησης: ΠΑ-ΕΣΠΑ-6-2018 Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΦΕΚ

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΦΕΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ UNIVERSITY OF CRETE SCHOOL OF MEDICINE Ηράκλειο 700 13, Κρήτη 700 13 Heraklion Crete, Greece ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Get There Ταξίδι προς την Απασχόληση

Get There Ταξίδι προς την Απασχόληση Get There Ταξίδι προς την Απασχόληση Διεθνής Έκθεση Αναφοράς Ανάλυσης Αναγκών για την Κύπρο Φεβρουάριος 2016 IO1 How to Get There? Η έκθεση αναφοράς αναπτύχθηκε από: This project has been funded with support

Διαβάστε περισσότερα

Μικρά, χρήσιμα μυστικά στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος.

Μικρά, χρήσιμα μυστικά στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος. Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος Ο σύμβουλος πρέπει να εξηγήσει στο μαθητή το ρόλο του βιογραφικού σημειώματος (Curriculum Vitae). Ότι δηλαδή μέσα από αυτό ο υποψήφιος προβάλει και διαφημίζει τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ)

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου Γραφείο Σπουδών Γωνία οδών Αθηνών και Νικολάου Ξιούτα Κτήριο ΥΣΦΜ, 3040 Λεμεσός Για επίσημη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να προετοιμαστώ για μία έκθεση σταδιοδρομίας

Πώς να προετοιμαστώ για μία έκθεση σταδιοδρομίας Πώς να προετοιμαστώ για μία έκθεση σταδιοδρομίας Αξίζει να πάω σε μία έκθεση σταδιοδρομίας; - Συμβουλευτείτε από πριν την ιστοσελίδα της έκθεσης και διαβάστε ποιοι εργοδότες συμμετέχουν. - Οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

Συµφωνία Επιχορήγησης No: 2008 4466 / 001 001 Έργο No. 143512-BG-2008-KA2-KA2MP

Συµφωνία Επιχορήγησης No: 2008 4466 / 001 001 Έργο No. 143512-BG-2008-KA2-KA2MP Συµφωνία Επιχορήγησης No: 2008 4466 / 001 001 Έργο No. 143512-BG-2008-KA2-KA2MP Αυτό το έργο έχει χρηµατοδοτηθεί µε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ευρωπαϊκό Χαρτοφυλάκιο Γλωσσών για Κωφούς και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ALEXANDER TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTE OF THESSALONIKI ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καινοτόμα Συστήματα Αειφόρου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V Οδηγίες εγγραφής στο Μητρώο Πρόσκληση Ακαδηµαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράµµατα και Βοηθήµατα για Επιστήµες Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Επιχειρήσεων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Επιχειρήσεων Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Π.Μ.Σ. «Χρηματοοικονομική της Ναυτιλίας» Δ/νση: Πανεπιστημιούπολη 2, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω, ΤΚ 12244 Τ.: 210-53.81.122 (ώρες 9πμ-3μμ) & 210-53.81.453

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ρέθυμνο: 17/12/2014 Αριθμ.Πρωτ.: 12867 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus για σπουδές ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus για σπουδές ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ & ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κοζάνη, 5/1/2017 Α.Π. 2844 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ 2017-2018 για

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης.

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. - 2 - Συσσωρευµένη γνώση και ικανότητες Ευαισθητοποίηση και αξιολόγηση της ατοµικής ικανότητας ανάληψης δράσης. Κοινωνική δεξιότητα Ικανότητα εκµάθησης Μεθοδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

«Ψηφιακά και ενσωματωμένα συστήματα Βιομηχανικές εφαρμογές αιχμής»

«Ψηφιακά και ενσωματωμένα συστήματα Βιομηχανικές εφαρμογές αιχμής» Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Ψηφιακά και ενσωματωμένα συστήματα Βιομηχανικές εφαρμογές αιχμής» Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ρέθυμνο: 19/01/2015 Αριθμ.Πρωτ.: 409 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ακαδημαϊκό έτος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ακαδημαϊκό έτος Τέρμα Μαγνησίας, 62124 Σέρρες Τηλέφωνο : 23210 49341 Fax : 23210 49128 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ακαδημαϊκό έτος 2016 2017 Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Κοζάνη

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Κοζάνη ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ (Ε.Λ.Κ.Ε) ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Φ.Μ: 999935371 Δ.Ο.Υ: ΚΟΖΑΝΗΣ Τηλ. 2461068282, 2461068286 Fax. 2461039765 E-mail: elke@teiwm.gr URL: http://elke.teiwm.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα