14 Βολές Γκολφ 15 Μονοπάτια Ποδηλασίας 16 Κιβωτός του Νώε 17 Λαβύρινθος του Μινώταυρου. 19 Ορυχείο Χαλκού Μαγκαλένης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "14 Βολές Γκολφ 15 Μονοπάτια Ποδηλασίας 16 Κιβωτός του Νώε 17 Λαβύρινθος του Μινώταυρου. 19 Ορυχείο Χαλκού Μαγκαλένης"

Transcript

1

2 4 Santa Marina Retreat 5 Η Ιστορία του Πάρκου 6 Ιπποδροµίες και Στάβλοι 7 Περιήγηση στο πάρκο 8 Κέντρο Επίσκεψης Αλόγων 9 Φτερά του Πήγασου (Ιππασία για Αρχάριους) 10 Καλπάζοντας με τον Κένταυρο (Ιππασία για Έμπειρους) 11 Σχολή Ιππασίας Ηλία 12 Κορυφές του Ολύµπου (Αναρρίχηση Τοίχων) 13 Πρόκληση του Οδυσσέα (Τοξοβολία) 14 Βολές Γκολφ 15 Μονοπάτια Ποδηλασίας 16 Κιβωτός του Νώε 17 Λαβύρινθος του Μινώταυρου 18 Ψάρια του Πρωτέα 19 Ορυχείο Χαλκού Μαγκαλένης 20 Ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας 21 Μονοπάτια της Φύσης 22 Κυνήγι Θησαυρού (Το Χρυσαφένιο Πέταλο) 23 Σοφό Ελαιόδεντρο 24 Κάστρο της Τροίας (Παιδότοπος} 25 Terrace Café (Εστιατόριο) 26 Pine Terrace 27 Ας Γιορτάσουµε! 28 Εργασία και Απόλαυση 29 Κρατήσεις και Πληροφορίες

3 4 5 Θυµάστε τότε που απολαµβάνατε τον ελεύθερο σας χρόνο µε τους δικούς σας ανθρώπους; Ήρθε ο καιρός να το ξανακάνετε αλλά αυτή τη φορά µε περισσότερο παιχνίδι, γέλιο, χαλάρωση και απόλαυση. Είναι λιγοστές οι τοποθεσίες που αφήνουν ισχυρές εντυπώσεις και δηµιουργούν εµπειρίες όπως το πανέµορφο και φυσικό τοπίο στο Santa Marina Retreat. Ανακαλύψτε τον εαυτό σας σήµερα στο Santa Marina Retreat και δηµιουργήστε αναµνήσεις µοναδικές όσο και εσείς Αν δείτε έναν άντρα να παρατηρεί τα άλογα καθώς προπονούνται ή να ενθαρρύνει τους νέους τζόκεϊ τότε το πιο πιθανόν να πρόκειται για τον κ. Ηλία Ονουφρίου, τον ιδιοκτήτη του Santa Marina Retreat, µέσα στο οποίο περιλαµβάνονται και οι Στάβλοι Ιπποδροµίας Ηλία. Όταν ήταν νεαρός του άρεσε να βλέπει τις ιπποδροµίες και στα µέσα της δεκαετίας του 1980 κατάλαβε πόσο πολύ ήθελε να δηµιουργήσει τους δικούς του στάβλους και φάρµα αλόγων στη γη που είχε αγοράσει στην Παρεκκλησιά. Έτσι, νοικιάζοντας ένα αεροπλάνο έφερε στην Κύπρο 37 άλογα από το Ηνωµένο Βασίλειο. Τώ ρ α π ι α ο ι σ τ ά β λ ο ι έ χ ο υ ν µετατραπεί στην πιο µεγάλη φάρµα αλόγων της Κύπρου. Ο κύριος Ηλίας συνεχίζει να πηγαίνει στις ιπποδροµίες στη Λευκωσία δύο φορές την εβδοµάδα για να βλέπει τα άλογα του να αγωνίζονται. Είναι πολύ δηµοφιλές άτοµο και τα άλογα του έχουν κερδίσει πολυάριθµα τρόπαια, όπως το ευυπόληπτο βραβείο Cyprus Derby και το St Ledger για τρεις φορές. Στις αρχές του 2007 ο γιος του, Κρίστιαν, άρχισε να δηµιουργεί το Santa Marina Retreat σαν ένα µοναδικό χώρο όπου οικογένειες, φίλοι και συνάδελφοι θα µπορούσαν να απολαµβάνουν ενεργά την ύπαιθρο. Όπως σχολίασε κι ένας επισκέπτης πρόκειται για ένα µικρό κοµµάτι παράδεισου.

4 6 7 Παρακολουθήστε από κοντά τα άλογα της ιπποδροµίας καθώς προπονούνται στην πισίνα αλόγων και τον ιππόδροµο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευµα. Τα άλογα της ιπποδροµίας µας πάνε σε κάθε αγώνα στη Λευκωσία. οκιµάστε και εσείς την τύχη σας, αφού ενημερωθείτε από τους ειδικούς και που ξέρετε μπορεί να είναι νικητής ένα δικό σας άλογο! Απολαύστε μια εκπαιδευτική και διασκεδαστική περιήγηση στο Retreat όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα άλογα και τα πουλάρια, να μάθετε την ιστορία τους πηγαίνοντας στο μουσείο τους και απολαύστε τα ζωάκια στην Κιβωτό του Νώε. Επιπλέον, θα περιηγηθείτε ανάμεσα από τις διάφορες δραστηριότητες και θα επισκεφθείτε το ιστορικό Ορυχείο της Μαγκαλένης για να μάθετε για το πολύτιμο μέταλλο που έδωσε το όνομα του στην Κύπρο. Εκεί μπορείτε να ταϊσετε και τα 200 ψάρια Koi Corp, Ψάρια του Πρωτέα, που δίνουν ζωή και χρώμα στη λίμνη. Η Περιήγηση στο Πάρκο είναι μια φανταστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια που θα κάνουν την επίσκεψή σας στο Santa Marina Retreat αξέχαστη!

5 8 9 Το Κέντρο Επίσκεψης Αλόγων εξιστορεί την εξέλιξη του αλόγου στην Κύπρο μέσα στο χρόνο. Παράλληλα υπάρχουν και πληροφορίες για τους ιππόδροµους του Ηλία και για τα τρόπαια που έχουν κερδίσει τα άλογα του, συμπεριλαμβανομένου των τριών Derby cups. Τα π α ι δ ι ά ε π ί σ η ς μ π ό ρ ο υ ν ν α διασκεδάζουν µαθαίνοντας για την ιστορία των αλόγων στην Κύπρο µέσω ενός βιβλίου δραστηριοτήτων που έχει φτιαχτεί ειδικά για αυτό το σκοπό και που είναι διαθέσιµο στα ελληνικά και στα αγγλικά από το γραφείο υποδοχής. Η πρόσβαση στο Κέντρο Επίσκεψης συµπεριλαµβάνεται στην τιµή εισόδου ενώ το βιβλίο δραστηριοτήτων στοιχίζει Μια ευκαιρία για όλους να απολαύσουν τη µοναδική εµπειρία της ιππασίας και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους ιππεύοντας ήσυχα και καλά εκπαιδευµένα άλογα. Ένας έμπειρος και ικανός ιπποκόμος συνοδεύει το άλογο και τον αναβάτη του στο χώρο. Κατώτερη ηλικία 5 χρονών ή ύψος ;ένα μέτρο Διάρκεια 10 ή15 λεπτά. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από γονιό ή κηδεµόνα Καπέλα ιππασίας παρέχονται και πρέπει να φοριούνται. Συνιστάται µακρύ παντελόνι.

6 10 11 Απολαύστε µια απίθανη εµπειρία στο Santa Marina Retreat µε συνοδευόµενη ιππασία στην πανέµορφη ύπαιθρο του πάρκου. Προσφέρονται δύο είδη ιππασίας για διάφορα επίπεδα ικανοτήτων Καθοδηγούμενη Ιππασία όπου το άλογο καθοδηγείται από εκπαιδευόµενο ιπποκόµο Συνοδευόµενη Ιππασία (µεγαλύτερη διάρκεια) όπου ο καβαλάρης συνοδεύεται από έµπειρο εκπαιδευτή πάνω σε άλογο. Κατώτερη ηλικία 7 χρονών. Διάρκεια 15, 30, 60 ή 120 λεπτά. Καπέλα ιππασίας παρέχονται και πρέπει να φοριούνται. Συνιστάται µακρύ παντελόνι. Αρχίστε Ιππασία! Αρχάριοι και έµπειροι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στην ιππασία µε την καθοδήγηση του αρµόδιου εκπαιδευτή (British Horse Society Instructor). Οι αναβάτες ακολουθούν ένα πλήρες πρόγραµµα που συµπεριλαµβάνει ιππασία, άλµατα και περιποίηση αλόγων. Το πρόγραµµα προσαρµόζεται στις ικανότητες του καθενός. Κατώτερη ηλικία 7 χρονών. Μαθήµατα διάρκειας 30 ή 60 λεπτών. Καπέλα ιππασίας παρέχονται και πρέπει να φοριούνται. Συνιστάται µακρύ παντελόνι.

7 12 13 Oι Κορυφές του Όλυµπου έχουν σ χ ε δ ι α σ τ ε ί α π ό τ ο δ ι ά σ η µ ο αναρριχητή, Neil Gresham για τους λάτρεις της δράσης όπου θα µπορέσουν να εξοικειωθούν µε τις τεχνικές της αναρρίχησης. Είναι τέλειο για τους αρχάριους, αλλά και προκλητικό για τους έµπειρους, αφού παρέχει κλίσεις 20, 30 και 40 µοιρών! Ο έµπειρος εκπαιδευτής µας αρχίζει πάντοτε εξηγώντας τους κανόνες ασφαλείας και µετά ξεκινά η διασκέδαση! Η περιοχή της αναρρίχησης είναι σκεπασµένη και έτσι προσφέρει διασκέδαση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Κατώτερη ηλικία 5 χρονών. Αναρρίχηση χωρίς σχοινί ε χρειάζεται ο εκπαιδευτής. Αναρρίχηση µε σχοινί για αρχάριους Απαιτείται η παρουσία του εκπαιδευτή. Αναρρίχηση µε σχοινί για έµπειρους Οι αναβάτες πρέπει να περάσουν µια δοκιµασία για τους κανόνες ασφαλείας και να έχουν συναθλητή. Αν δεν υπάρχει διαθέσιµος συναθλητής, ή αν οι αναρριχητές αποτύχουν τη δοκιµασία, τότε απαιτείται η παρουσία του εκπαιδευτή µε επιπλέον χρέωση. Υπάρχουν μαθήματα για αναρρίχηση με ή χώρις σχοίνι. Εισχωρήστε στον κόσµο της Ελληνικής µυθολογίας και δοκιµάστε το τόξο του Οδυσσέα. Παρέχουµε όλο τον εξοπλισµό που θα χρειαστείτε για την τοξοβολία. Στοχεύστε και προσπαθήστε να βρείτε το κέντρο, γνωστό και ως χρυσό µάτι του ταύρου. Η βαθµολογία που κερδίζετε είναι ανάλογη µε το στόχο που χτυπάει το βέλος σας. Μετακινούµε το στόχο πιο πίσω καθώς προοδεύετε για να βελτιώσετε την τεχνική και την ακρίβειά σας. Η περιοχή της τοξοβολίας είναι σκεπασµένη και έτσι είναι κατάλληλη για να προσφέρει διασκέδαση κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Κατώτερη ηλικία 7 χρονών. Τοξοβολία για αρχάριους Ο εκπαιδευτής είναι πάντα παρών, συµπεριλαµβάνεται ο εξοπλισµός. Τοξοβολία για έµπειρους ιαθέσιµη µε ή χωρίς εξοπλισµό. Διάρκεια 1 ώρα, διαθέσιµο µε προκράτηση.

8 14 15 Μάθετε από τους ειδικούς και γίνετε επαγγελµατίες! Το Κέντρο Προπόνησης Γκολφ του Santa Marina Retreat είναι στη διάθεσή σας. Εξασκήστε το δυνατό χτύπηµα σας στο γήπεδο 250 µέτρων ή τελειοποιείστε το ελαφρύ χτύπηµα σας στο τεχνητό γρασίδι µας ο τέλειος τρόπος για να προπονηθείτε ή απλώς να µάθετε τα βασικά. Η περιοχή που εκτελείτε τα χτυπήµατα του γκολφ είναι σκεπασµένη και έτσι είναι κατάλληλη για να προσφέρει διασκέδαση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μαθήματα για αρχάριους για βολές γκολφ. Γκολφ για έµπειρους Χρεώνεται ανά καλάθι με µπάλες. Ενοικιάζεται εξοπλισµό του γκολφ. Υπάρχουν διάφορες συναρπαστικές διαδροµές για να περιηγηθείτε με ποδήλατο στο πάρκο. Επιλέξτε τη δική σας και ζήστε στιγμές γεμάτες δράση μέσα στη φύση. Οι διαδρομές είναι κατάλληλες για όλους. Η πρόσβαση στις διαδροµές ποδηλασίας συµπεριλαµβάνεται στην τιµή εισόδου. Οι ποδηλάτες µπορούν να χρησιµοποιήσουν τα δικά τους ποδήλατα ή να τα ενοικιάσουν από το πάρκο. Παρέχονται κράνη µε την ενοικίαση ποδηλάτων.

9 16 17 Γνωρίστε διάφορα ζώα της φάρµας, όπως γουρουνάκια, λαγουδάκια, κόκορες και αλογάκια από κοντά! Απασχολεί παιδιά κάθε ηλικίας και τους χαρίζει πολύτιµες στιγµές και αξέχαστες αναµνήσεις. Είναι μια εκπαιδευτική και διασκεδαστική δραστηριότητα για όλα τα παιδιά. Ετοιµαστείτε για µια εκπληκτική και αξέχαστη περιπέτεια! Θα σας δέσουν τα µάτια και χρησιµοποιώντας τις αισθήσεις σας θα πρέπει να περάσετε το Λαβύρινθο του Μινώταυρου. Η περιπετειώδης διαδροµή θα είναι γεµάτη εµπόδια που θα πρέπει να υπερνικήσετε για να ολοκληρώσετε τη δοκιµασία. Παρέχετε όλος ο εξοπλισµός ασφαλείας. Η πρόσβαση στην Κιβωτό του Νώε συµπεριλαµβάνεται στην τιµή εισόδου. Συµµετοχή: Πέντε άτοµα και άνω. Ιδιαίτερα εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό για όλους. Διάρκεια: 20 ή 30 λεπτά (κατά προσέγγιση).

10 18 19 Ταΐστε τα γιγαντιαία Γιαπωνέζικα ψάρια Koi Corp στη Λίµνη της Μαγκαλένης που είναι μια φυσική λίμνη γλυκού νερού. Είναι ο ιδανικός χώρος για να χαλαρώσετε και να έρθετε, μικροί και μεγάλοι, σε επαφή µε τη φύση, σε ένα παρθένο περιβάλλον. Προσπαθήστε να εντοπίσετε τον Ηλία, τη χελώνα µε τον κόκκινο λαιµό! Η Κύπρος πήρε το όνοµα της από το χαλκό που, παλιά, ήταν το πιο πολύτιµο φυσικό αγαθό του νησιού. Το Santa Marina Retreat έχει χτιστεί σε ένα παλιό ορυχείο χαλκού, και στο κέντρο επίσκεψης θα µάθετε ενδιαφέρον πληροφορίες για την ιστορία του. Απολαύστε µια ιστορική αναδροµή της µετάλλευσης στην Κύπρο που εστιάζει στο Ορυχείο Χαλκού της Μαγκαλένης. Ελάτε να δείτε τις στρώσεις στους βράχους και να μάθετε να αναγνωρίζετε κατά πόσο υπάρχει χαλκός σε αυτούς. Τροφή για τα ψάρια είναι διαθέσιµη στο γραφείο υποδοχής. Η πρόσβαση στη Λίµνη της Μαγκαλένης συµπεριλαµβάνεται στην τιµή εισόδου. Η πρόσβαση συµπεριλαµβάνεται στην τιµή εισόδου.

11 20 21 Το 500 χρονών Βενετικό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, που αναπαλαιώθηκε τελευταία, είναι ένα ιστορικό µνηµείο της περιοχής. Μια επίσκεψη στο εκκλησάκι προσφέρει την ευκαιρία να µάθετε για τη Βενετική αρχιτεκτονική, τη σηµασία της Αγίας Μαρίνας και τα ίχνη που έχει αφήσει ως Προστάτιδα Αγία στη µακρόχρονη και πολυκύµαντη ιστορία του νησιού. Η εκπληκτική πανοραµική θέα και η ήρεµη ατµόσφαιρα θα σας κάνει να ξεχάσετε τις ανησυχίες του παρόντος Η πρόσβαση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας συµπεριλαµβάνεται στην τιµή εισόδου. Απολαύστε τα µονοπάτια µας στη φύση με αµαξάκι του γκολφ, ποδήλατο, άλογο ή/και περπατώντας. Εκτός από τους στάβλους και τον ιππόδροµο, το Ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, το Ορυχείο Χαλκού της Μαγκαλένης και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προσφέρει το Santa Marina Retreat, µπορείτε να ζήσετε τις απλές απολαύσεις της φύσης στο πάρκο όλο το χρόνο. Υπάρχουν διάφορα άγρια φυτά, λουλούδια, βότανα και ελαιόδεντρα. Η Κύπρος είναι ενδιάμεσος σταθμός για πολλά αποδηµητικά πουλιά και το πάρκο ελκύει πολλά από αυτά. Θα βρείτε πίνακες µε πληροφορίες για όλα τα είδη που έχουν εντοπιστεί στο πάρκο. Επιπλέον, για αυτούς που τους ενδιαφέρει η γεωλογία, υπάρχουν διάφοροι σχηµατισµοί βράχων που μπορούν να μελετήσουν. Η Πρόσβαση στα Μονοπάτια συµπεριλαµβάνεται στην τιµή εισόδου. Υπάρχουν ενημερωτικές ταμπέλες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

12 22 23 Μια διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια! Θα σας δοθούν οδηγίες για να βρείτε πέταλα διάφορων χρωµάτων που είναι κρυµµένα σε διάφορες τοποθεσίες στο πάρκο. Βρείτε τα όλα και επιστρέψτε στη βάση πρώτοι για να νικήσετε το διαγωνισµό και να πάρετε ένα βραβείο. Είναι ένας τέλειος τρόπος να δείτε το πάρκο και να περάσετε ποιοτικό χρόνο µε οικογένεια και φίλους. Στο Σοφό Ελαιόδεντρο θα λάβετε µ έ ρ ο ς σ ε α π ί θ α ν α π α ι χ ν ί δ ι α π ο υ θα σας συναρπάσουν. Η γνώση και ο ε ν θ ο υ σ ι α σ µ ό ς τ ο υ ε κ π α ι δ ε υ τ ή οµαδικότητας που θα παρουσιάσει τα παιχνίδια θα κρατήσει το ενδιαφέρον και την προσοχή σας. Αυτές οι διασκεδαστικές δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί για να δυναµώσουν τους δεσµούς µιας οικογένειας ή µιας οµάδας συναδέλφων. Ενθαρρύνει την οµαδικότητα καθώς θα πρέπει να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσετε τις διάφορες προκλήσεις. Διάρκεια 1 ώρα. Διάρκεια 1 ώρα. Ιδανικό για κάθε ηλικία.

13 24 25 Το Κάστρο της Τροίας έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ζήσουν τα παιδιά την περιπέτεια σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Χρησιµοποιώντας ειδικό, προστατευτικό πάτωμα ασφαλείας, το ξύλινο κάστρο περιπέτειας προσφέρει ώρες διασκέδασης για παιδιά εώς 12 ετών και τηρεί τις αυστηρές απαιτήσεις Ευρωπαϊκής ασφάλειας. Η περιφραγμένη περιοχή βρίσκεται πίσω από το εστιατόριο και είναι σε κατάλληλη θέση για να µπορούν οι γονείς να χαλαρώσουν καθώς τα παιδιά παίζουν. Η πρόσβαση στο Κάστρο της Τροίας συµπεριλαµβάνεται στην τιµή εισόδου και είναι ιδανικό για παιδια από 2 μέχρι 10 ετών. Το Terrace Café έχει πλήρως ανακαινιστεί και προσφέρει ένα κοµψό περιβάλλον για αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν µε ποτά ή να δειπνήσουν σε µια ελκυστική περιοχή. Η ευρύχωρη βεράντα προσφέρει πανοραµική θέα της υπαίθρου και της ακτής. Το εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακά Κυπριακά φαγητά αλλά και σνακ. Μόνο οργανικά υλικά ντόπιας παραγωγής χρησιµοποιούνται για την προετοιµασία των φαγητών, κάτι που συνάδει µε την ηθική υποχρέωση του πάρκου στην τοπική κοινότητα. Το Terrace Café είναι ο τέλειος χώρος για να χαλαρώσετε µε ένα βιβλίο, να πιείτε καφέ ή να βρεθείτε µε φίλους.

14 26 27 Το Pine Terrace βρίσκεται δίπλα σ τ ο Te r r a c e C a f é κ α ι ε ί ν α ι έ ν α ς µεγάλος ανοιχτός χώρος, ιδανικός για επιχειρησιακές συσκέψεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Έχετε κάτι να γιορτάσετε; Το Pine Terrace είναι ο τέλειος χώρος για παιδικά γενέθλια ή άλλες εκδηλώσεις για µέχρι και 200 άτοµα. Η εκδηλώση σας μπορεί να εμπλουτιστεί με τις διάφορες δραστηριότητες του πάρκου ανάλογα µε την ηλικία και τα ενδιαφέροντα. Στο Pine Terrace μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την κάθε περίσταση καθώς το έµπειρο προσωπικό µας επιβεβαιώνει ότι όλα πάνε καλά. Το Santa Marina Retreat είναι ο τέλειος χώρος για οικογενειακά γενέθλια για όλες τις ηλικίες! Το Terrace Café και το ευρύχωρο Pine Terrace κάνουν ένα γεύμα για πολυάριθμα άτοµα εύκολη υπόθεση, ενώ διάφορες δραστηριότητες του πάρκου µπορούν να γίνουν µέρος του πακέτου ανάλογα µε την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του καθένα. Το έµπειρο προσωπικό συντονίζει το πάρτι, έτσι ώστε να το απολαύσουν ακόμα και οι γονείς. Το Santa Marina Retreat είναι επίσης ιδανικό για διάφορες εκδηλώσεις όπως γάµους, βαφτίσεις και ιδιαίτερες επετείους. Το πάρκο καθίσταται ιδανικό για εκδροµές σχολείων και λεσχών καθώς μετατρέπει την εκπαίδευση και το σπορ σε πρόκληση αλλά και διασκέδαση! Το S a n t a M a r i n a R e t r e a t διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για τοπικές εταιρίες και λέσχες αλλά και βραδιές µουσικής και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όλο το χρόνο. Φιλανθρωπικοί οργανισµοί µπορούν να χρησιµοποιήσουν τις υπηρεσίες του πάρκου για δικές τους εκδηλώσεις εντελώς δωρεάν. Το Santa Marina Retreat προσφέρει τόσο πολλά! Για περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα των πάρτι που προσφέρουμε, παρακαλώ επικοινωνήστε με το γραφείο υποδοχής. Τιμές ανάλογες του πακέτου που θα επιλεγεί. Τιμές και πληροφορίες για τα πακέτα εκδηλώσεων υπάρχουν διαθέσιμα εφόσον ζητηθούν.

15 28 Εκτός από ένα τέλειο χώρο για τη διασκέδαση της οικογένειας και των φίλων, το Santa Marina Retreat προσφέρει και στις εταιρείες διάφορες δραστηριότητες για ανάπτυξη της οµαδικότητας ανάµεσα στους υπαλλήλους. Το πάρκο έχει ήδη καλωσορίσει τοπικές και διεθνείς εταιρείες που προτιμούν να παίρνουν το προσωπικό τους µακριά από τα γραφεία τους σε ένα διαφορετικό, αναζωογονητικό, περιβάλλον για να δουλέψουν µαζί σαν οµάδα. Προσφέρονται ειδικά σχεδιασµένα πακέτα προσαρµοσµένα στις ανάγκες της εταιρείας σας και οι διάφορες δραστηριότητες του πάρκου είναι ένα τέλειο κίνητρο για να πείτε ευχαριστώ στο επιτυχές προσωπικό και στους συνεργάτες σας. Τα πακέτα σχεδιάζονται ειδικά για τις ανάγκες της εταιρείας σας. Τιμές ανάλογες του πακέτου που θα επιλέγει. ΕΙΣΟ ΟΣ Για παιδιά κάτω των 16 ετών είναι ΩΡΕΑΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ (ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ) 60 λεπτά µε εξοπλισµό και διδασκαλία ΓΗΠΕ Ο ΓΚΟΛΦ 60 µπάλες ΒΟΛΕΣ ΓΚΟΛΦ 40 λεπτά ΙΠΠΑΣΙΑ Φτερά του Πήγασος (για παιδιά) 10 & 15 λεπτά Καλπάζοντας με τον Κένταυρο 15, 30, 60 & 120 λεπτά ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ 30 λεπτά ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΜΑΞΑΚΙ ΤΟΥ ΓΚΟΛΦ Ενοικίαση για το αµαξάκι έως 1 ώρα (Οι οδηγοί πρέπει να είναι ενήλικοι) ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟ ΗΛΑΣΙΑΣ 1 ώρα 3 ώρες Πάνω από 3 ώρες ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΤΟΙΧΟΥ) Ηµερήσια χρέωση Ο εκπαιδευτής είναι διαθέσιµος για διδασκαλία ανά ώρα Εισαγωγή (8 µαθήµατα & 1 µήνα ως µέλος) ΠΡΟΚΡAΤΗΣΗ Συνιστάται για αποφυγή απογοήτευσης / Οι ομαδικές δραστηριότητες είναι διαθέσιμες και για κοινωνικές λέσχες και συλλόγους νεολαίων.

16 Pine Terrace Terrace Café (Εστιατόριο) Κάστρο της Τροίας (Παιδότοπος) Υποδοχή (Κρατήσεις και Πληροφορίες) Άλογα Ακαδημίας Ιππασίας Τουαλέτες και Ντουλαπάκια Κορυφές του Ολύμπου (Αναρρίχηση) Μάντρα Αλόγων Στάβλοι Πουλαριών Μάντρα Αλόγων Κέντρο Επίσκεψης Αλόγων Επιβήτορες Μάντρα Πουλαριών Κιβωτός του Νώε Άλογα ενός Έτους Τρένο Ορυχείου Πρόκληση του Οδυσσέα (Τοξοβολία) Σοφό Ελαιόδεντρο Αρένα Ιππασίας Στάθμευση για Επισκέπτες Ιπποδρομιακός Στίβος 1 Kέντρο Προπόνησης Γκολφ Τεχνητό Γρασίδι Γκολφ Γήπεδο Ποδοσφαίρου 12 Λίμνη της Μαγκαλένης Ορυχείο Χαλκού Μαγκαλένης (Κέντρο Επίσκεψης) Λαβύρινθος του Μινώταυρου Ψάρια του Πρωτέα Πανοραμική Θέα Πισίνα Εκπαίδευσης Αλόγων Ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας Στάβλοι των Αλόγων της Ιπποδρομίας Ολυμπιακή Αρένα Ιππασίας Γήπεδο Ποδοσφαίρου 2 Ιπποδρομιακός Στίβος 2 Ιατρείο Απαγορεύεται η Είσοδος

17 Είναι εύκολο να βρείτε το Santa Marina Retreat! Από τον αυτοκινητόδροµο Λεµεσού Λευκωσίας στρίψετε στην έξοδο 21 προς Παρεκκλησιά / Πύργος. Συνεχίστε για περίπου 4 χιλιόµετρα (µη στρίψετε προς το χωριό της Παρεκκλησιάς). Στρίψετε αριστερά στη λεωφόρο Σπύρου Αχειµάστου, στο δεύτερο κόκκινο κύρτωµα. Ο δρόµος θα σας οδηγήσει σε εµάς. Ακολουθήστε τον για περίπου 2 χιλιόµετρα και θα δείτε την πινακίδα µας στα δεξιά σας. Καλωσορίσατε! Ο ΗΓΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Scale 1:50,000 Motorway... Motorway junction number... Motorway under construction... All weather, hard surface, two or more lanes wide... All weather, hard surface, one lane wide... All weather, loose or light surface, two or more lanes wide.. All weather, loose or light surface, one lane wide... Fair or dry weather, loose surface; Minor road in town... Contour... Index contour... Supplementary contour... Depression contour... Spot elevation prominent; Spot elevation; Mound... Trigonometrical Point; major, minor... Cliff or escarpment-greater than contour interval... Cliff or escarpment-between contour... Rock, coastal or outcrop... Shoreline, Sea... River, perennial... River, perennial, wide... Lake, perennial...

18 Πάρκο Εναλλακτικών ραστηριοτήτων Λεωφόρος Σπύρου Αχειµάστου, Παρεκκλησιά Τ.Κ 54300, Λεµεσός CY 3722 Τηλ: , Φαξ: εκτύπωση σε ανακυκλωµένο χαρτί που συνάδει µε τις περιβαλλοντικές µας ευαισθησίες

Adventure Mountain Park

Adventure Mountain Park ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2018 Adventure Mountain Park Εξωτερικές δραστηριότητες Εξωτερικές δραστηριότητες Κατώτατο όριο ηλικίας Ελάχιστος αρ. συμμετεχόντων Τιμή Paintball 14 4 Από 9 μέχρι 30 Woodland Paintball Σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

Σας Καλωσορίζουμε σε ένα Τόπο Θρυλικό!

Σας Καλωσορίζουμε σε ένα Τόπο Θρυλικό! Σας Καλωσορίζουμε σε ένα Τόπο Θρυλικό! Στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας Ένας θρύλος ζωντανεύει Σε μια έκταση 330 στρεμμάτων... Παιχνιδιάρικα Άλογα, Ατμοσφαιρικά Saloon, Μαγικά ξύλινα χωριά,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ & ΑΓΩΓΗΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ & ΑΓΩΓΗΣ To ECOCAMP είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECΟCITY. Σχεδιάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ»

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ» ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761 E-mail: roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση - δραστηριότητα.

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση - δραστηριότητα. Φιλική Ιππική Πορεία στα Μετέωρα 20-21 - 22 Απριλίου - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ CITY KALAMPAKA METEORA Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ Εμπειρικές γνώσεις Έλλειψη μεθοδολογίας

Διαβάστε περισσότερα

1ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΩΝ ΙΑΣΚΕ ΑΣΗΣ 1. Αθλητικό τραµπολίνο Το αθλητικό τραµπολίνο διαθέτει προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας, διάµετρο 2,6 µέτρα και ύψος 3,3 µέτρα ή 4,0 µέτρα. Είναι κατάλληλο για ηλικίες 7 χρονών

Διαβάστε περισσότερα

να επιβλέπουμε τα παιδιά που παίζουν μέσα σε αυτό.

να επιβλέπουμε τα παιδιά που παίζουν μέσα σε αυτό. 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ 1. Τραμπολίνο αστεράκια Το τραμπολίνο αστεράκια είναι ένα μεγάλο κλασσικό φουσκωτό τραμπολίνο με διαστάσεις 4,0 x 5,0 μέτρα και ύψος 3,1 μέτρα. Μπορεί να απασχολήσει έως

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2018-2019 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα άθλησης και αναψυχής στην Ελλάδα: λειτουργεί με οικογενειακά πρότυπα από το 1978 από επαγγελματίες Καθηγητές Φυσικής Αγωγής διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30 Summer Camp Μικροί Εξερευνητές Για παιδιά 4-6 ετών ράσεις και εµπειρίες για µικρά παιδιά µε σκοπό να ανιχνεύσουν αλλά και να βιώσουν πραγµατικές καταστάσεις, ζώντας µοναδικές στιγµές. από ευτέρα έως Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙ ΙΩΝ 1. Τραµπολίνο αστεράκια Το τραµπολίνο αστεράκια είναι ένα µεγάλο κλασσικό φουσκωτό τραµπολίνο µε διαστάσεις 4,0 x 5,0 µέτρα και ύψος 3,1 µέτρα. Μπορεί να απασχολήσει έως

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Περιόδου 2010

Πρόγραµµα Περιόδου 2010 Πρόγραµµα Περιόδου 2010 ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ & ΑΓΩΓΗΣ To ECOCAMP υλοποιείται την πρώτη εβδοµάδα του Αυγούστου και διαρκεί επτά ηµέρες. Στο πρόγραµµα µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού «Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού Διαδρομή ΛΕΜ - Α: «Από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Κάστρο Λεμεσού- Περπάτημα στην Παλιά Πόλη- Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο» 8:15-8:30

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΣΑΦΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ TRAVEL & TOURS 24821777 DUBAI CITY TOUR ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ Έναρξη: 14:30 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο σχολείο. Το Πανέμορφο Σχολείο

Το καλύτερο σχολείο. Το Πανέμορφο Σχολείο Το καλύτερο σχολείο Το σχολείο μου ονομάζεται Δημοτικό σχολείο Αγίου Τύχωνα και βρίσκεται στο χωριό Αγίου Τύχωνα. Η ιστορία του ξεκίνησε από το 1960, τόσο παλιό είναι! Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο για μένα

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Το Royal Apollonia βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού. Αν δεν έχεις μείνει εκεί -και έχεις πάει Λεμεσό- σίγουρα θα έχεις περάσει από μπροστά. Τότε σίγουρα σε μάγεψε

Διαβάστε περισσότερα

Το νησί για όλες τις ηλικίες!

Το νησί για όλες τις ηλικίες! Το νησί για όλες τις ηλικίες! Πάρος: Το νησί για όλες τις ηλικίες! Χαρείτε τις οικογενειακές διακοπές σας στη Πάρο, το νησί με το μεσογειακό κλίμα, τους ζεστούς χειμώνες, τα δροσερά καλοκαίρια και τις

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. 2 Ιουνίου. 3 Ιουνίου. Ιούνιος Τεύχος 41

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. 2 Ιουνίου. 3 Ιουνίου. Ιούνιος Τεύχος 41 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2014 - Τεύχος 41 2 Ιουνίου Πραγματοποιείται η τελευταία εκδρομή για τη φετινή σχολική χρονιά. Οι μαθητές του

Διαβάστε περισσότερα

European Contest for Young Scientists (EUSYS, https://eucys2017.eu/)

European Contest for Young Scientists (EUSYS, https://eucys2017.eu/) European Contest for Young Scientists (EUSYS, https://eucys2017.eu/) Το Λύκειο Αγίου Ιωάννη έλαβε μέρος στον 29ο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για Νεαρούς Επιστήμονες (29th European Union Contest for Young Scientists-

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού «Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού Διαδρομή ΛΕΜ - Α: «Από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Κάστρο Λεμεσού- Περπάτημα στην Παλιά Πόλη- Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο» 8:15-8:30

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ 1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ Πρώτη ημέρα Αναχώρηση από Κόρινθο και άφιξη στο Βόλο με δύο ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Εκεί καταλύσαμε στο ξενοδοχείο «Νεφέλη»,

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Χ Τ Υ Π Ο Ι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Χ Τ Υ Π Ο Ι ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Χ Τ Υ Π Ο Ι Σ Τ Ο Ρ Υ Θ Μ Ο Σ Α Σ Καταρράκτες Iguazu Buenos Aires Πάρκο Temaiken Tango TRAVEL & TOURS Δ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ Μ Ε Π Ε Ρ Ι Π Ε Τ Ε Ι Α ΔΑΣΟΣ ΙΓΚΟΥΑΖΟΥ Συνάντηση: Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ; ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΝΙΚΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ; ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΝΙΚΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ; ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνας Δρόμου γύρω από μία λίμνη! Κάτι διαφορετικό! 5k, 10k & 30k

Αγώνας Δρόμου γύρω από μία λίμνη! Κάτι διαφορετικό! 5k, 10k & 30k Αγώνας Δρόμου γύρω από μία λίμνη! Κάτι διαφορετικό! 5k, 10k & 30k 30 χιλιόμετρα σε 30 λέξεις Αφετηρία. Πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή. Μία πόλη με τεράστια ιστορική αξία. Υπέροχη φυσική ομορφιά. Καλοί φίλοι.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισµού στην περιοχή του ήµου Αµυνταίου αποτελεί βασική προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Τι θα βρείτε σε αυτό το φυλλάδιο Επιστροφή στο σχολείο Σωματική άσκηση και παιχνίδι Πάρτι και γιορτές

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Θα χρειαστείτε νερό,τσάντα,φαγητό και αθλητικά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση Πληροφορίες για την οργάνωση σχολικών εκδρομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Kids And Nature Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ψυχαγωγία Φροντίδα Δημιουργική Απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways Λάρνακα Θεσσαλονίκη CY 426 09:30 11:30 Θεσσαλονίκη Λάρνακα CY 427 12:30 14:30

Διαβάστε περισσότερα

Summer E H....γιατί η ζωή το καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι!

Summer E H....γιατί η ζωή το καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι! Grammar Summer Club2012 E H > B...γιατί η ζωή το καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι! B Grammar Summer Club > E Στο Grammar Summer Club έχει στηθεί ένα σκηνικό με συναρπαστικές δραστη ριότητες που τρέφουν

Διαβάστε περισσότερα

Περπατήματα στη Φύση.

Περπατήματα στη Φύση. Περπατήματα στη Φύση. 2014 Περπατήστε μαζί μας! Ασφάλεια και Διασκέδαση! To Adventure Mountain Park για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προγραμματίζει τη διάβαση μονοπατιών της Φύσης σε όλη την Κύπρο και όχι

Διαβάστε περισσότερα

/ 14:00 / Geroskipou Stadium. Κόστος συμμετοχής: 15 (περιλαμβάνει T-shirt και μετάλλιο)

/ 14:00 / Geroskipou Stadium. Κόστος συμμετοχής: 15 (περιλαμβάνει T-shirt και μετάλλιο) 14.04.2018 / 14:00 / Geroskipou Stadium Κόστος συμμετοχής: 15 (περιλαμβάνει T-shirt και μετάλλιο) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Cyprus Kids Cup April 14, 2018 14:00 17:00 Διοργανωτές: Δήμος & Mokapot Productions Να μην ξεχάσω:

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως.

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως. Η Soccerworldcyprus διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας με την επωνυμία Ayia Napa Youth Soccer Festival από τις 6 μέχρι και τις 11 Απριλίου του 2012. Η όλη διοργάνωση πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Εθνικοί. Εορτασμοί. The G C School of Careers ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ενημερωτικό Δελτίο. Εθνικοί. Εορτασμοί. The G C School of Careers ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2012 - Τεύχος 17 Εθνικοί Εορτασμοί ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 Απριλίου «Έκθεση χρησιμοποιημένων βιβλίων», Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Και τώρα ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

Και τώρα ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ 1 Και τώρα τι ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ 2 Σύντομα θα γίνετε 16 χρονών 3 Είναι η ηλικία της Αγάπης Φιλίας Σας αρέσει να διασκεδάζετε Παίζετε ποδόσφαιρο Χορεύετε Παίζετε βιντεοπαιχνίδια 4 Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Standard Πακέτο Καθημερινή εκδρομή στις παραλίες του νησιού Μεσαίο Πακέτο Μεταφορά από το λιμάνι προς το ξενοδοχείο και αντιστρόφως παραδοσιακό καλωσόρισμα με τοπικό

Διαβάστε περισσότερα

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ ALEXANDRA HOTEL Κτισμένο σε παραδοσιακό στυλ, ακριβώς πάνω από την παραλία της μαύρης άμμου στο Καμάρι, το Hotel Alexandra, βρίσκεται στα προάστια του Καμαρίου. Οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Η διδασκαλία του Βόλεϊ στο Σχολείο» ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Καθηγητής Φυσ. Αγωγής ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Το σεμινάριο αυτό έχει σαν σκοπό να δώσει βασικές κατευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

DISCOVERING LEARNING PLAYING GRAMMAR SUMMER CLUB

DISCOVERING LEARNING PLAYING GRAMMAR SUMMER CLUB DISCOVERING LEARNING PLAYING GRAMMAR SUMMER CLUB Για παιδιά από 5 έως 13 ετών Στο Grammar Summer Club έχει στηθεί ένα σκηνικό με συναρπαστικές δραστη ριότητες που τρέφουν τη διάθε ση και τη φ αντασία

Διαβάστε περισσότερα

...γιατί η ζωή το καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι!

...γιατί η ζωή το καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι! Λοιπόν τι λέτε; Τώρα που τέλειωσε το κανονικό σχολείο, δεν είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσει ένα άλλο πιο ανέμελο, πιο δροσιστικό, πιο διασκεδαστικό σχολείο; Grammar Summer Club 2011 THE GRAMMAR SCHOOL

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ενότητα: Αθλητισμός (3 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 6 ώρες (3 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: 1. Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής με

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

Δασική Αναψυχή & Περιήγηση

Δασική Αναψυχή & Περιήγηση Δασική Αναψυχή & Περιήγηση (Τουρισμός) (ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI) ΥΛΗ 1. Εισαγωγή 2. Φύση της Δασικής Αναψυχής και Περιήγησης 3. Δασικοί Πόροι Αναψυχής 4. Δασικό Τοπίο 5. Οικονομική της Δασικής Αναψυχής 6. Ευκολίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ / ΜΕΤΕΩΡΑ ( Τέσσερις διανυκτερεύσεις)

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ / ΜΕΤΕΩΡΑ ( Τέσσερις διανυκτερεύσεις) Tour code: 02102F ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ / ΜΕΤΕΩΡΑ ( Τέσσερις διανυκτερεύσεις) Η Καλαμπάκα είναι κωμόπολη του Νομού Τρικάλων και πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και εκτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014 Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 με προορισμό την Καστοριά μέσω Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕN

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕN ΠΡΟΣ ΓΕN Ζήστε για λίγο σε ένα τόπο θρυλικό! Στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας ένας θρύλος ζωντανεύει σε μια έκταση 330 στρεμμάτων. Σε απόσταση μόλις 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το The RANCH

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιχνίδια είναι δημιουργήματα του Ελληνικού πολιτισμού με ρίζες που φτάνουν στην

Διαβάστε περισσότερα

5 ο Δ. Σ. ΚΙΛΚΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Γ2, Δ1, Δ2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΤΙΝΟΥ (ΠΕ11) FIT FOR FUN ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

5 ο Δ. Σ. ΚΙΛΚΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Γ2, Δ1, Δ2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΤΙΝΟΥ (ΠΕ11) FIT FOR FUN ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ! 5 ο Δ. Σ. ΚΙΛΚΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Γ2, Δ1, Δ2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΤΙΝΟΥ (ΠΕ11) FIT FOR FUN ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ! 2013-14 ΣΚΟΠΟΣ Η δια βίου άσκηση προάγει τη σωματική υγεία και την ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας»

Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας» 35 Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας» Ισιδώρα Παππού ΠΕ60 Διάρκεια: 3 διδακτικές ώρες Στόχοι 1 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Να αποκτήσουν θετική

Διαβάστε περισσότερα

Στην Ελλάδα πέρασα υπέροχα ήταν μια εμπειρία φανταστική.

Στην Ελλάδα πέρασα υπέροχα ήταν μια εμπειρία φανταστική. Στην Ελλάδα πέρασα υπέροχα ήταν μια εμπειρία φανταστική. Όταν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο μπήκαμε στο αυτοκίνητο (ταξί). Η διαδρομή ήταν 3 ώρες. Όμως εμείς κάναμε σταθμό στον Ισθμό της Κορίνθου. Ο Ισθμός

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια - Δράκεια Mάιος 2015 - Επειδή θα συναντήσετε μερικά προβλήματα κάνοντας αυτή την διαδρομή τώρα, σας συνιστούμε να μη την κάνετε μέχρι να την ελέγξουμε έμεις οι ίδιοι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

561 φουγαρο πολιτισµου Ενα µισογκρεµισµένο εργοστάσιο του 'SO

561 φουγαρο πολιτισµου Ενα µισογκρεµισµένο εργοστάσιο του 'SO 561 φουγαρο πολιτισµου Ενα µισογκρεµισµένο εργοστάσιο του 'SO στο Ναύπλιο, µια γυναίκα το φαντάστηκε και πάλι ζωντανό Στα κτίσµατα και στο προαύλιο είδε να παίζουν παιδιά, να γίνονται συναυλίες και εργαστήρια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών Λάρνακα Ρίγα BT 658 03:10 06:55 Ρίγα Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα.

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα. Ιδέες για Γενέθλια παιδιών Πόσες φορές σπάσατε το κεφάλι σας, που να κάνετε το πάρτι γενεθλίων των παιδιών σας; Στο σπίτι, στον κήπο ή τελικά σε κάποιον παιδότοπο; Εάν επιλέξετε έναν παιδότοπο, τα πράγματα

Διαβάστε περισσότερα

Gerards Papadakis Soccer Academy

Gerards Papadakis Soccer Academy Παιδί Τεχνική Στόχος Gerards Papadakis Soccer Academy ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τεχνική είναι η ικανότητα του παίκτη να μπορεί να ελέγχει την μπάλα και το σώμα του κάτω από την

Διαβάστε περισσότερα

Μάλλον αγαπάς το ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι είναι η ζωή σου και ότι σε ολοκληρώνει συναισθηματικά και σωματικά σαν άνθρωπο.

Μάλλον αγαπάς το ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι είναι η ζωή σου και ότι σε ολοκληρώνει συναισθηματικά και σωματικά σαν άνθρωπο. Του George Kakourides* Μπορεί να ονειρεύεσαι ότι κάποτε θα παίζεις σε ένα γήπεδο γεμάτο με φιλάθλους, ένταση και γκολ. Μπορεί να ονειρεύεσαι ολόκληρο γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα σου. Θέλεις να γίνεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9).

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9). Αγαπητοί πελάτες! Ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε το Ξενοδοχείο Kosmitis για τις διακοπές σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις και οι παροχές του ξενοδοχείου μας προορίζονται αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/ /04/2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/ /04/2016 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/2016-17/04/2016 Η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 14122 Ηράκλειο Αττικής. Τηλ. 2102816222, 2102810630. Fax 2102830780 Internet

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΝΙΑΤΗ Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά EΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Περιεχόμενα Η παρέα στον παιδικό σταθμό Στον παιδικό σταθμό...6

Διαβάστε περισσότερα

chicco Που έχει χαρά όπου υπάρχει παιδί ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ επιτραπέζια παιχνίδια και την συνεισφορά τους στην

chicco Που έχει χαρά όπου υπάρχει παιδί ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ επιτραπέζια παιχνίδια και την συνεισφορά τους στην chicco όπου υπάρχει παιδί Που έχει χαρά για παιχνίδι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ επιτραπέζια παιχνίδια και την συνεισφορά τους στην αρμονική ανάπτυξη του παιδιού σας. ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ... Στους μεγάλους

Διαβάστε περισσότερα

Πηγαίνω στον Παρθενώνα!

Πηγαίνω στον Παρθενώνα! Τα βιβλία Οδηγοί Ικανότητας παρουσιάζουν τη σειρά Εξερευνήστε την Αθήνα! Explore Athens! Biggins Πηγαίνω στον Παρθενώνα! Οδηγίες βήμα προς βήμα για το πως θα επισκεφθείτε την Ακρόπολη από τον Brett Bigham

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel Πάρος Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, η Πάρος

Διαβάστε περισσότερα

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, που εδώ και χρόνια αποτελεί συνώνυμο της μό δας, έχει πολλές ακόμη «άγνωστες» πτυχές, που προκαλούν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Πέρα από τα επιβλητικά κτήρια,

Διαβάστε περισσότερα

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου 26 28 Ιουλίου 2018 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο μικρό και πανέμορφο νησί της Φολεγάνδρου ένα μουσικό φεστιβάλ, με καλεσμένους νέους και γνωστούς καλλιτέχνες της Ελληνικής σκηνής. Σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Βουνό Φούτζι. Καναζάουα. Νάρα. Κιότο. Πάρκο Ueno, Τόκιο

Βουνό Φούτζι. Καναζάουα. Νάρα. Κιότο. Πάρκο Ueno, Τόκιο Όταν φτάνει η Άνοιξη, η Ιαπωνία αλλάζει κεφάλαιο και αφιερώνει μερικές μέρες στην εκδήλωση της λατρείας της στα άνθη, με την τελετή Hanami (σ.σ. hana σημαίνει «λουλούδι» στα ιαπωνικά). Η τελετή χαρακτηρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ecole Lémania LEMANIA SUMMER CAMP ΕΛΒΕΤΙΑ

Ecole Lémania LEMANIA SUMMER CAMP ΕΛΒΕΤΙΑ Ecole Lémania Fondée en 1908 LEMANIA SUMMER CAMP ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ SUMMER CAMP Για σπουδαστές άνω των 14 ετών - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IELTS/ Εντατικά μαθήματα Αγγλικών και Γαλλικών - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ECOLE LEMANIA Chemin

Διαβάστε περισσότερα

Μήνας Κρασιού. Νοέμβριος 2015

Μήνας Κρασιού. Νοέμβριος 2015 Μήνας Κρασιού Νοέμβριος 2015 1 Γνωρίστε τα κρασιά της Κύπρου O Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού υλοποίησε το πρόγραμμα «Κύπρος, Δρόμοι του Κρασιού» με συγχρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία. Στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες αυθεντικό Τηνιακό τοπίο, γαστρονομία, ιστορία και πολύ ξεκούραση. Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μου. Όταν είμαι στο σχολείο νιώθω χαρά γιατί είμαι με τους φίλους μου και παίζουμε. Αντώνης Αχιλλέως

Το σχολείο μου. Όταν είμαι στο σχολείο νιώθω χαρά γιατί είμαι με τους φίλους μου και παίζουμε. Αντώνης Αχιλλέως Το όνομα του σχολείου μου είναι Δημοτικό Σχολείο Κοράκου και βρίσκεται στην Κοράκου, ένα πολύ όμορφο χωριό. Αυτό το σχολείο χτίστηκε το 1900. Απ έξω η αυλή έχει μπασκέτες για να παίζουμε τα διαλείμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Περιπατητικές διαδρομές στο Νέστο, τη Βιστωνίδα και την Ισμαρίδα

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Περιπατητικές διαδρομές στο Νέστο, τη Βιστωνίδα και την Ισμαρίδα 10005334, Λέξεις:958 Συντάκτης:Γιούλτση Π. Επείγον:5 Κατηγορία:Εσωτερικό Είδος:Ειδικό θέμα-ανάλυση Θέματα:Περιβάλλον, Ταξίδια και διαδρομές Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), 31/05/2011 10:12 (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου.

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου. Η χρήση των υπολογιστών με βάση την ηλικία των παιδιών Από 5 έως 6 ετών Από την ηλικία των 5 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να θέλουν, να είναι ανεξάρτητα και να ζητάνε να εξερευνήσουν το διαδίκτυο μόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» Μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραια

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» Μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραια Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» Μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραια Το Χρυσοπράσινο Φύλλο, στο οποίο συμμετέχει το Σχολείο μας από την περσινή σχολική χρονιά 2017-18,

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάσεις Σκαφών. Γίνετε για λίγο καπετάνιος. νοικιάζοντας ένα σκάφος ( δεν απαιτείται δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους αν η μηχανή είναι μέχρι 30 ίππων)

Ενοικιάσεις Σκαφών. Γίνετε για λίγο καπετάνιος. νοικιάζοντας ένα σκάφος ( δεν απαιτείται δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους αν η μηχανή είναι μέχρι 30 ίππων) Ενοικιάσεις Σκαφών Γίνετε για λίγο καπετάνιος νοικιάζοντας ένα σκάφος ( δεν απαιτείται δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους αν η μηχανή είναι μέχρι 30 ίππων) και εξερευνήστε τις παραλίες της Αμμουλιανής και των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Το μυστήριο της ανάγνωσης

Το μυστήριο της ανάγνωσης Βενετία Αποστολίδου Το μυστήριο της ανάγνωσης Γιατί κάποιοι διαβάζουν και κάποιοι όχι; Είναι σημαντική η ανάγνωση; Γιατί μας αρέσει η ανάγνωση; Τι είναι η φιλαναγνωσία; Τα σημερινά παιδιά διαβάζουν; Η

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

Τι είναι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Τι είναι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα βήμα τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτουρισμός: ένας συνδυασμός της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό

Αγροτουρισμός: ένας συνδυασμός της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό Αγροτουρισμός: ένας συνδυασμός της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό Εισαγωγή Ο Αγροτουρισμός ορίζεται ως μια επιχειρηματική δραστηριότητα παραγωγών αγροτικών προϊόντων για την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής 2 3 4 Εισαγωγή Θέλουμε έναν κόσμο ανοιχτό στο μέλλον και τις προκλήσεις του. Θέλουμε μία κοινωνία ανεκτική σε όλους ανεξάρτητα από γλώσσα, εθνικότητα, θρησκεία, ατομικές διαφορές. Θέλουμε να είμαστε ο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:«ΠΩ,ΠΩ, ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ!!!!»

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:«ΠΩ,ΠΩ, ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ!!!!» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:«ΠΩ,ΠΩ, ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ!!!!» Υπεύθυνες Προγράμματος: Κιοσκερίδου Αικατερίνη Σχολική Νοσηλεύτρια. Παπαγερίδου Φωτεινή Κοινωνική Λειτουργός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Διαφυλικές

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 1/4/2013: ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα