13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης"

Transcript

1 13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης Μαΐου 2016 Βιογραφικά Ξένων Συγγραφέων Οι ξένοι συγγραφείς που συμμετέχουν στη 13 η ΔΕΒΘ ανά χώρα είναι οι εξής: ΑΓΓΛΙΑ Rob Davis Ο Ρομπ Ντέιβις (Rob Davis) γεννήθηκε στο Ντόρσετ της Μεγάλης Βρετανίας. Μετά τη δημιουργία του ψυχεδελικού κόμικ SLANG από το 1989 ως το 1991, άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά για τα δημοφιλή Βρετανικά κλασσικά κόμικς Roy of the Rovers και Judge Dredd. Απογοητευμένος από τον κόσμο των κόμικς που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του, χώρισε τις εικόνες από τις λέξεις κερδίζοντας τα προς το ζην ως εικονογράφος. Την περίοδο εκείνη εικονογράφησε, μεταξύ άλλων, για την εφημερίδα Guardian, τα περιοδικά του BBC και τους εκδοτικούς Scholastic Books και Random House. Το 2005, επέστεψε στα κόμικς, γράφοντας και αργότερα σχεδιάζοντας cοmic strips για το Doctor Who Magazine, webcomics και κόμικς μικρής φόρμας για τον εκδοτικό οίκο Solipsistic Pop. Εμπνευστής της ιδέας για ένα βρετανικό συλλογικό εικονογραφημένο μυθιστόρημα, επιμελήθηκε μαζί με τον Woodrow Phoenix το Nelson, ένα ιδιαίτερο βιβλίο το οποίο κέρδισε το British Comics Award και ήταν υποψήφιο για βραβείο Eisner. Έκτοτε διασκεύασε τον Δον Κιχώτη για τον οίκο SelfMadeHero, κερδίζοντας κοινό, κριτικούς και δύο ακόμη βραβεία Eisner, και πρόσφατα ολοκλήρωσε το εκπληκτικό The Motherless Oven, επίσης προτεινόμενο για βραβείο Eisner.

2 Daniel Hahn John Lawrence (photo credit) Ο Ντάνιελ Χαν (Daniel Hahn) είναι συγγραφέας, επιμελητής και μεταφραστής με πάνω από σαράντα βιβλία. Οι μεταφράσεις του (από τα πορτογαλικά, τα ισπανικά και τα γαλλικά) περιλαμβάνουν πεζογραφία από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, και δοκίμια από γκάμα συγγραφέων που κυμαίνεται από τον νομπελίστα Πορτογάλο συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου μέχρι τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Πελέ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη βραχεία λίστα για το βραβείο Man Booker International Prize για το βιβλίο"a General Theory of Oblivion" του José Eduardo Agualusa. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, της ένωσης συγγραφέων του Ηνωμένου Βασιλείου. Philip Kerr Ο Φίλιπ Κερ (Philip Kerr) γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το Σπούδασε νομικά και συνεργάστηκε ως αρθρογράφος στις σελίδες των Sunday Times, της Evening Standard και του New Statesman. Ως συγγραφέας έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στη σειρά βιβλίων του με ήρωα τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, που θεωρείται από τις σημαντικότερες σειρές στο χώρο της σύγχρονης νουάρ αστυνομικής λογοτεχνίας. Οι ιστορίες του Μπέρνι Γκούντερ διαδραματίζονται ως επί το πλείστον στη Γερμανία των χρόνων της ναζιστικής κυριαρχίας και του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου. Τα βιβλία της σειράς εκδίδονται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος. Κυκλοφορούν ήδη ο τόμος Η τριλογία του Βερολίνου (που περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα Οι Βιολέτες του Μάρτη, Ο χλομός εγκληματίας και Γερμανικό ρέκβιεμ), καθώς και τα έργα Μοιραία Πράγα, Άνθρωπος χωρίς ανάσα, Φλόγα που σιγοκαίει, Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ και Φιλοσοφικά εγκλήματα. Από τις εκδόσεις Κέδρος θα κυκλοφορήσουν το 2016 και τα μυθιστορήματά του January Window και The Hand OF God, με ήρωα τον ντετέκτιβ-βοηθό προπονητή Σκοτ Μάνσον.

3 ΓΑΛΛΙΑ Marc Boutavant Ο Μαρκ Μπουταβάν (Marc Boutavant) γεννήθηκε το Είναι γραφίστας, εικονογράφος και συγγραφέας κόμιξ. Δημοσίευσε πολλά βιβλία για παιδιά στις εκδόσεις Albin Michel, Actes Sud junior, Nathan, Seuil jeunesse και Mila. Η πρώτη του δουλειά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Actes Sud junior με τίτλο «À petits pas». Συνεργάστηκε με τον François Michel στο βιβλίο «L'écologie à petits pas». Το 2002, δημιούργησε το δικό του κόσμο των ζώων με τη σειρά «Mouk», μια σειρά βιβλίων για παιδιά από τις εκδόσεις Milan. Συνέγραψε, με τον Emmanuel Guibert, τη σειρά «Ariol et ses amis» στο περιοδικό για παιδιά «J'aime lire» του ομίλου Bayard Presse. Ο Marc Boutavant ανήκει στους δημιουργούς του Atelier des Vosges/Atelier Nawak, αυτήν τη «νέα γενιά» κομικογράφων μαζί με τους Émile Bravo, Lewis Trondheim, Christophe Blain, David B., Joann Sfar, Frédéric Boilet, Marjane Satrapi κ.α. Σήμερα, εκπροσωπείται από το πρακτορείο εικονογράφων Heart Agency, που έχει έδρα το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Laurent Binet JFPaga-Grasset (photo credit) Ο Λορέν Μπινέ (Laurent Binet) γεννήθηκε στο Παρίσι το Γιος ιστορικού, σπούδασε λογοτεχνία στη Σορβόννη. Διδάσκει γαλλικά στο Πανεπιστήμιο του Σεν-Ντενί. Το 2010 εκδίδει το πρώτο του μυθιστόρημα, το HHhH, έργο γεμάτο παλμό και απόλυτα πρωτότυπο, που θα χαιρετιστεί από την κριτική αμέσως μόλις εκδοθεί. Καθώς σκέφτεται για τη μυθοπλασία και την προβληματική της σύνδεση με την ιστορική αλήθεια, γράφει: «Ελπίζω μόνο πως, πίσω από το παχύ στοχαστικό στρώμα εξιδανίκευσης που θα απλώσω πάνω σ αυτή την απίθανη ιστορία, ο καθρέφτης της ιστορικής αλήθειας θα είναι ακόμα διαπερατός». Στο πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του «La Septième Fonction du langage», στήνει μια φανταστική συνωμοσία γύρω από τον θάνατο του Roland Barthes. Βραβείο μυθιστορήματος από τη Fnac και βραβείο Interallié το Grasset, 2010 Κέδρος, 2015 (μετάφραση: Γιώργος Ξενάριος) Βραβείο Goncourt πρωτοεμφανιζόμενου μυθιστοριογράφου το 2010, Βραβείο αναγνωστών βιβλίων τσέπης το 2011.

4 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Carmen-Francesca Banciu Marijuana Gheorhgiu (photo credit) Η Κάρμεν Φρανσέσκα Μπανσίου (Carmen-Francesca Banciu) γεννήθηκε το 1955 στη Lipova της Ρουμανίας και σπούδασε Εκκλησιαστική Ζωγραφική και Διεθνές Εμπόριο στο Βουκουρέστι. Η απονομή στο πρόσωπό της του Διεθνούς Βραβείου Διηγημάτων της πόλης Arnsberg είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση των δημοσιεύσεών της στη Ρουμανία. Από το 1990 ζει και εργάζεται ως συγγραφέας στο Βερολίνο, αρθρογραφεί για το ραδιόφωνο, διεξάγει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και διευθύνει εργαστήρια για νέους συγγραφείς. Η Carmen-Francesca Banciu είναι κάτοχος πολλών υποτροφιών και βραβείων, ενώ από το 1996 γράφει και στα Γερμανικά. ΙΣΡΑΗΛ Yishai Sharid Ο Γισάι Σαρίντ (Yishai Sharid) γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ το Τη δεκαετία του 80 υπηρέτησε ως αξιωματικός του ισραηλινού στρατού. Έχει πτυχίο νομικών από το Εβραϊκό πανεπιστήμιο στην Ιερουσαλήμ. Έχει δουλέψει ως κατήγορος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και από το 2002 είναι συνέταιρος σε ιδιωτική νομική εταιρία. Έχει πτυχίο δημόσιας διοίκησης από το πανεπιστήμιο Harvard. Τα μυθιστορήματά του είναι: Η Έρευνα του Αρχηγού Ερέζ (The investigation of Captain Erez)(2000), Λεμεσός (Limassol) (2009) που έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει κερδίσει το βραβείο Grand Prix de Litteraturepoliciere στη Γαλλία και ήταν στη βραχεία λίστα για το διεθνές βραβείο IMPAC literary prize της Ιρλανδίας, Το νηπιαγωγείο της Ναόμι (Naomi s Kindergarten) (2013) ήταν στη βραχεία λίστα για το ισραηλινό βραβείο Sapir Literary Prize και έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, Η Τρίτη (The Third) είναι η ιστορία της ανόδου και πτώσης του τρίτου ναού στην Ιερουσαλήμ στο μελλοντικό βασίλειο της Ιουδαίας. Ο Σαρίντ ζει στο Τελ Αβίβ με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους. Είναι ο γιος του εκλιπόντα Γιόσι Σαρίντ, παλιότερου αρχηγού το αριστερού κόμματος Meretz.

5 Orly Castel-Bloom Leonardo Cedamo (photo credit) Η Όρλι Κάστελ-Μπλουμ (Orly Castel-Bloom) γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ το 1960 από Αιγύπτιους γονείς. Μετά τις σπουδές της στο ινστιτούτο BeitZvi και στο πανεπιστήμιο Tel Aviv, εξέδωσε την πρώτη της συλλογή διηγημάτων το 1987 και έκτοτε αποτελεί μία από τις εξέχουσες φωνές της εβραϊκής λογοτεχνίας, διευρύνοντας συνεχώς τα όρια της εβραϊκής γλώσσας και του αφηγηματικού ύφους. Η Κάστελ-Μπλουμ έχει δώσει διαλέξεις στα πανεπιστήμια Harvard, ULA, UC Berkeley, New York, Oxford και Cambridge. Αυτή την περίοδο διδάσκει δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο Tel Aviv. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων και ένα βιβλίο για παιδιά. Το βιβλίο της Πόλη για Κούκλες (Dolly City), έχει συμπεριληφθεί στον Κατάλογο αντιπροσωπευτικών έργων της UNESCO και ήταν υποψήφιο, το 2007 για να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα δέκα πιο σημαντικά βιβλία από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. Το 2013 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Tablet με τα 101 Κορυφαία Εβραϊκά Βιβλία σε αγγλική μετάφραση. Η Κάστελ-Μπλουμ έχει κερδίσει τα βραβεία Tel Aviv Foundation Award (1990), Alterman Prize for Innovation (1993), Prime Minister's Prize τρεις φορές (1994; 2001; 2011), Neuman Prize (2003), το γαλλικό WIZO Prize for Human Parts (2005), Lea Goldberg Prize (2007) και το RishonLeZion Prize for Creativity in Hebrew Language (2016). Το τελευταίο της βιβλίο ένα αιγυπτιακό μυθιστόρημα (An Egyptian Novel) κέρδισε το βραβείο Sapir Prize (2015). Τα βιβλία της Κάστελ-Μπλουμ έχουν μεταφραστεί σε 14 γλώσσες. Avirama Golan Η Αβιράμα Γκόλαν (Avirama Golan) γεννήθηκε στο Ισραήλ το Σπούδασε λογοτεχνία στο Tel Aviv University και αργότερα γαλλική λογοτεχνία στο Παρίσι. Εργάστηκε ως ανταποκρίτρια και μετά αρχισυντάκτρια της καθημερινής εφημερίδας Davar και το 1991 πέρασε στη Haaretz, όπου έγινε βασική ανταποκριτής κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων και μέλος της συντακτικής επιτροπής. Αυτή την περίοδο έχει στήλη στο Liberal Magazine και γράφει για τη Haaretz. Η Γκόλαν παρουσίαζε ένα εβδομαδιαίο λογοτεχνικό μαγκαζίνο στο κανάλι 2 TV. Το 2012 έγινε διευθύντρια του κέντρου Center for Urbanism and Mediterranean Culture στην πόλη Μπατ Φιαμ. Η Γκόλαν έχει εκδώσει μυθιστορήματα, δοκίμια και παιδικά βιβλία, και τα μυθιστορήματά της ήταν μπεστσέλερ στο Ισραήλ. Έχει επίσης μεταφράσει πολλά κλασικά παιδικά βιβλία και έχει γράψει σενάρια για παιδική τηλεόραση. Η Γκόλαν έλαβε το βραβείο Prime Minister's Prize το 2014.

6 Alon Hilu Ο Αλόν Χιλού (Alon Hilu) ( γεννήθηκε το 1972 στη Γιάφα του Ισραήλ από γονείς από τη Δαμασκό. Σπούδασε νομικά και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Εργάζεται ως νομικός σύμβουλος μίας πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας με έδρα το Ισραήλ. Το πρώτο του βιβλίο Ο Θάνατος του Μοναχού (2004) είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αφηγείται εκ νέου την ιστορία της δίωξης των Εβραίων της Δαμασκού το Το βιβλίο μεταφράστηκε σε πέντε γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών) και ήταν μεταξύ των πέντε στην τελική λίστα για το βραβείο Sapir prize το 2005 και κέρδισε το βραβείο Israeli Presidential prize for a debut novel το 2006 και το Israeli Prime Minister prize το Το δεύτερό του βιβλίο Το σπίτι του Ρατζάνι (The house of Rajani) (2008) διαδραματίζεται στη Γιάφα το 1895 και περιγράφει τις δραματικές σχέσεις μεταξύ Εβραίων και Παλαιστίνιων χαρακτήρων που βρίσκονται σε διαμάχη για γη και εξουσία. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε εφτά γλώσσες και πούλησε πάνω από αντίτυπα στο Ισραήλ. Κέρδισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν βραβεύτηκε με το βραβείο Sapir Prize το 2009 μια απόφαση που ανακλήθηκε ένα μήνα μετά την ανακοίνωση. Το Όσο πιο μακριά γίνεται (As far as possible) (2012), το τρίτο του βιβλίο, είναι ένα επιστολογραφικό μυθιστόρημα που δείχνει την αστεία σχέση μεταξύ του Μάικλ, ενός ηλικιωμένου δικηγόρου που ξεκινάει ένα πνευματικό ταξίδι, και του 18χρονου ανιψιού του Ναντάβ. Το 2014 ο Χιλού αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και επανέκδωσε το Ο Θάνατος του Μοναχού στα εβραϊκά με έναν πρόλογο στον οποίο περιέγραφε την απόφασή του να χωρίσει με την επί 15 χρόνια γυναίκα του και να είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος. Σήμερα ζει στο κέντρο του Τελ Αβίβ με τον σύζυγό του, έναν πρόσφατο μετανάστη από το Παρίσι, και τα πέντε τους παιδιά. Yael Dayan Η Γιαέλ Νταγιάν (Yael Dayan) (1939) γεννήθηκε και σπούδασε στο Ισραήλ. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Hebrew University της Ιερουσαλήμ, και Βιολογία στο Open University στο Τελ Αβίβ. Ασχολείται ενεργά με την πολιτική από το 1992 και έχει δουλέψει εντατικά πάνω σε θέματα που αφορούν την ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών. Προώθησε και συμπλήρωσε ριζοσπαστική νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων. Η βασική της εξωκοινοβουλευτική δραστηριότητα είναι η ενεργή ηγεσία κινημάτων βάσης όπως το Peace Now που καλεί σε τέλος της κατοχής, εκκένωση των οικισμών και σε ενεργό διάλογο με τους Παλαιστίνιους για την επίτευξη λύσης δύο κρατών. Έχει λάβει τα βραβεία Bruno Kreisky Human Rights Award (1991), Olof Palme Award for Peace (1998), και πιο πρόσφατα The Ducci Peace Award in Rome Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «100 γυναίκες που κινούν τον κόσμο» (1995) του από το γαλλικό περιοδικό L express και το 1997 τιμήθηκε από το State of the World Forum ως μία από τις γυναίκες που επαναπροσδιορίζουν την ηγεσία με το βραβείο Women Redefining Leadership. Είναι η συγγραφέας οχτώ βιβλίων συμπεριλαμβανομένων των Νέο Πρόσωπο στον

7 Καθρέφτη (New Face in the Mirror), Ο Θάνατος έχει δύο γιους(death Has Two Sons), Ημερολόγιο του Σινάι 67 και ο πατέρας μου η κόρη του(sinai Diary 67 and my father his daughter) και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος για σαράντα χρόνια κάνοντας πολιτικό σχολιασμό για τον ισραηλινό και ξένο τύπο. Η Γιαέλ ζει στο Τελ Αβίβ, ήταν παντρεμένη με τον εκλιπόντα Στρατηγό Ντον Σίον και έχει δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Το 2013 επέστρεψε στη συγγραφική της καριέρα. ΙΤΑΛΙΑ Diego Marani Ο Ιταλός Ντιέγκο Μαράνι (Diego Marani) (Φεράρα 1959) εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες, όπου ασχολείται με την προώθηση της πολυγλωσσίας. Εκτός από την πολυβραβευμένη Νέα φινλανδική γραμματική, έχει γράψει και άλλα μυθιστορήματα που επίσης μεταφράστηκαν και κυκλοφορούν με επιτυχία σε πολλές χώρες. Ο Ντιέγκο Μαράνι επινόησε την Europanto, μια γλώσσα-παιχνίδι (ένα κράμα λέξεων από ευρωπαϊκές γλώσσες) στην οποία έγραψε μια συλλογή διηγημάτων και πολλά άρθρα για ευρωπαϊκές εφημερίδες. Luigi Ballerini Ο Λουίτζι Μπαλλερίνι (Luigi Ballerini) γεννήθηκε το 1963 και ζει στο Μιλάνο μαζί με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Γιατρός και ψυχαναλυτής, εδώ και αρκετά χρόνια έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που έχει την ευκαιρία να συναντά πολλούς νέους, τόσο στον επαγγελματικό του χώρο, όσο και σε σχολεία και πολιτιστικά κέντρα. Έτσι έχει την εντύπωση πως οι ιστορίες έρχονται να τον συναντήσουν και δεν χρειάζεται να τις αναζητήσει. Εδώ και χρόνια γράφει μυθιστορήματα και διηγήματα, κυρίως για τους νεώτερους, θέλοντας να περιγράψει με πάθος τις επιθυμίες, τις προσδοκίες και τους αγώνες που πλημυρίζουν τις καρδιές τους. Είναι επικεφαλής στην Ακαδημία Oliver Twist, ένα χώρο στην πόλη του Μιλάνο όπου τα παιδιά διαμέσου της μουσικής, του χορού, του θεάτρου και του τραγουδιού, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ανακαλύπτουν τι σημαίνει πάθος και μαθαίνουν να κρατούν μια υπόσχεση. Βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα White Ravens, ενώ το μυθιστόρημά του Η δεσποινίς Ευφορβία και το ζαχαροπλαστείο της σοφίας, που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Άντερσεν 2014.

8 ΚΑΝΑΔΑΣ Rawi Hage Ο Ράουι Χαζ (Rawi Hage) γεννήθηκε στη Βηρυτό. Είναι συγγραφέας και εικαστικός καλλιτέχνης. Το πρώτο του μυθιστόρημα Το παιχνίδι του Ντε Νίρο κέρδισε το βραβείο IMPAC Dublin Literary Award και μεταφράστηκε σε τριάντα γλώσσες. Κέρδισε επίσης τα βραβεία McAuslan First Book Prize και Paragraphe Hugh MacLennan Prize ενώ ήταν στην τελική λίστα για τα Scotiabank Giller Prize, Governor General's Literary Award, Writers' Trust Award, και Commonwealth Writers' Prize. Η Κατσαρίδα, το δεύτερό του μυθιστόρημα ήταν στην τελική λίστα για πολλά σπουδαία βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Scotiabank Giller Prize, prix Courrier international, International Literary Prize of the Haus der Kulturen der Welt και κέρδισε το Paragraphe Hugh MacLennan Prize for Fiction. Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, Καρναβάλι (Carnival) (2012) αφορά την όμορφη, διεστραμμένη ύπαρξη ζωής στην σύγχρονη πόλη, από την οπτική πλευρά ενός οδηγού ταξί. Το Carnival ήταν στην τελική λίστα για το βραβείο Writers' Trust Award και κέρδισε το Paragraphe Hugh MacLennan Prize for Fiction. Η δουλειά του έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες. Στα ελληνικά κυκλοφορούν Το παιχνίδι του Ντε Νίρο (2009) και Η Κατσαρίδα(2012) από τις εκδόσεις Πάπυρος. Ο Ράουι Χαζ ζει στο Μοντρεάλ. Madeleine Thien Babak Salari (photo credit) Η Μαντλίν Θιέν (Madeleine Thien) είναι η συγγραφέας της συλλογής διηγημάτων Απλές Συνταγές (Simple Recipes)(2001) και των μυθιστορημάτων Σιγουριά (Certainty) (2006) Σκυλιά στην περίμετρο (Dogs at the Perimeter) (2012) που ήταν στη βραχεία λίστα για το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας του Βερολίνου το 2014 και κέρδισε το Liberaturpreis της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης Τα βιβλία και οι ιστορίες της έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στα Granta, Guardian, Financial Times, Five Dials και Brick. Το διήγημά της The Wedding Cake ήταν στη βραχεία λίστα για το βραβείο Sunday Times EFG Short Story Award. Κόρη μεταναστών από τη Μαλαισία- Κίνα στον Καναδά, ζει στο Μοντρεάλ. Το 2016 θα εκδοθεί το νέο της μυθιστόρημα Μη λες ότι δεν έχουμε τίποτα (Do Not Say We Have Nothing) για τη μουσική και την επανάσταση στην Κίνα.

9 Joseph Kertes Ο Τζόσεφ Κέρτες (Joseph Kertes) γεννήθηκε στην Ουγγαρία αλλά μετά την επανάσταση του 1956 διέφυγε στον Καναδά με τους γονείς του. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στα πανεπιστήμια York University και University of Toronto, όπου οι Irving Layton και Marshall McLuhan τον ενθάρρυναν να γράψει. Ο Κέρτες ίδρυσε τα καταξιωμένα προγράμματα δημιουργικής γραφής και κωμωδίας στο Humber College. Μέχρι πρόσφατα ήταν ο πρύτανης του τμήματος Δημιουργικών και Θεατρικών Τεχνών και έχει λάβει πολλά βραβεία διδασκαλίας και καινοτομίας. Το πρώτο του μυθιστόρημα Χειμωνιάτικες Τουλίπες (Winter Tulips) κέρδισε το βραβείο Stephen Leacock Award for Humour. Τα βιβλία του Προκυμαία (Broadwalk) και τα παιδικά, Το Δώρο (The Gift) και Το Κόκκινο Κοτλέ Πουκάμισο(The Red Corduroy Shirt) γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Το μυθιστόρημά του Ευγνωμοσύνη (Gratitude) κέρδισε το εθνικό βραβείο Canadian National Jewish Award και το αμερικανικό U.S. National Jewish Book Award for Fiction. Ο Κέρτες ήταν επίσης στην τελική λίστα των υποψηφίων για τα βραβεία National Magazine Award και CBC Literary Award. Το τελευταίο του βιβλίο Η μετά θάνατον ζωή των άστρων (The Afterlife of Stars) έχει χαρακτηριστεί ως «αξέχαστο και έντονα συγκινητικό» από την Anne Michaels και ως «σπουδαίο και εκθαμβωτικό» από τον Richard Bausch. Το 2017 θα εκδοθεί στις ΗΠΑ. Denis Thériault Γεννημένος στη βόρεια ακτή του κόλπου του Σεν Λοράν, κοντά στο Σετ Ιλ του Κεμπέκ, ο Ντενί Τεριώ (Denis Thériault) σπούδασε ψυχολογία και είναι βραβευμένος σεναριογράφος. Ζει με την οικογένειά του στο Μόντρεαλ. Το πρώτο μυθιστόρημα του, L Iguane (θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τη Χαραμάδα στις αρχές του 2016), γνώρισε μεγάλη κριτική επιτυχία και κέρδισε τρία σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία (France-Québec 2001, Anne-Hébert 2002, Odyssée 2002). Η παράξενη ζωή ενός μοναχικού ταχυδρόμου (Le Facteur émotif) είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα και κέρδισε το Prix littéraire Canada-Japon 2006.Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

10 ΚΡΟΑΤΙΑ Ivan Srsen Ο Ιβάν Σέρσεν (Ivan Srsen) γεννήθηκε το 1979 στο Ζάγκρεμπ, όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του και τις σπουδές ιστορίας και γλωσσολογίας. Από το 2001 δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων ως εκδότης και ατζέντης σε διάφορους εκδοτικούς οίκους και λογοτεχνικά πρακτορεία (IBS, Mlinarec&Plavić, Konzor, Masmedia, Fortuna, Sandorf).Επίσης, δημοσιεύει άρθρα, ρεπορτάζ και πεζογραφία σε εγχώρια περιοδικά, ενώ ταυτόχρονα μεταφράζει από τα αγγλικά (AnthonyKiedis, HenryRollins, RobertGraves, FrankZappa). Από το 2007 διευθύνει τον εκδοτικό οίκο και λογοτεχνικό πρακτορείο Sandorf προβάλλοντας τους Κροάτες συγγραφείς στο εξωτερικό. Έχει εκδώσει μία συλλογή διηγημάτων (με τίτλο Σχεδία, 2010), μία πολιτιστικο-ιστορική μελέτη για το χώρο του βιβλίου στην Κροατία και ένα μυθιστόρημα (που φέρει τον τίτλο, Χαρματάν, 2013). ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Vladimir Martinovski Ο Βλαντιμίρ Μαρτινόβσκι (Vladimir Martinovski) γεννήθηκε στα Σκόπια το 1974 και είναι ποιητής, συγγραφέας, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής. Δουλεύει ως Αναπληρωτής Καθηγητής και διδάσκει Συγκριτική Ποιητική στο τμήμα Γενικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας, στη Φιλολογική σχολή "Blazhe Koneski", του πανεπιστημίου Sts Cyril and Methodius University, στα Σκόπια. Εκπόνησε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Paris III Sorbonne Nouvelle το Stojcevska Antik Vera, prof. Ph.D. Η Βέρα Αντίκ Στοτσέβσκα (Stojcevska Antik Vera) γεννήθηκε στην Μπίτολα το Αποφοίτησε από τη Φιλολογική σχολή των Σκοπίων. Έχει διδακτορικό στη Μεσαιωνική Λογοτεχνία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 850 άρθρα στον εγχώριο και τον διεθνή τύπο, καθώς και σε 65 ειδικές εκδόσεις βιβλίων. Έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις. Εκλέχθηκε η πρώτη Διευθυντής του Ινστιτούτου Λογοτεχνίας. Είναι Αντιπρόεδρος για τη Διεθνή Συνεργασία του πανεπιστημίου St. Cyril and Methodius στα Σκόπια, αρχισυντάκτρια των περιοδικών Literary word,

11 Spectrum, Annual proceeding of the Faculty of Philology, καθώς και μέλος της Αμερικανικής Σλαβικής Ένωσης. Vlada Urosevic Ο Βλάντα Ουρόσεβιτς (Vlada Urosevic) (Σκόπια, 1934) ανήκει στις πιο αξιοσημείωτες λογοτεχνικές μορφές της σύγχρονης λογοτεχνίας. Παρότι πολυταξιδεμένος ο Ουρόσεβιτς παραμένει ταυτόχρονα άρρηκτα συνδεδεμένος με την γενέτειρά του και με τις ιδιαιτερότητες της χώρας του. Είναι ένας συγγραφέας διανοούμενος, του οποίου όμως η αντίληψη και η ευαισθησία τρέφονται από μια άμεση και αυθόρμητη επαφή με τη φύση, ενώ στον πυρήνα καθενός από τα έργα του βρίσκονται απαντήσεις για τα πιο φλέγοντα ερωτήματα της εποχής μας. Έχει δημοσιεύσει εννέα ποιητικές συλλογές, έξι συλλογές διηγημάτων και πέντε μυθιστορήματα. Όλα τα γραπτά του Ουρόσεβιτς διακατέχονται από μια υπερρεαλιστική ατμόσφαιρα, παρόλο που οι ήρωές του διασχίζουν μονοπάτια εντελώς πραγματικά και ενίοτε αναγνωρίσιμα. Τα ποιήματα και τα διηγήματά του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε περιοδικά και ανθολογίες σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες. Τα βιβλία του έχουν δημοσιευτεί στα γερμανικά, στα αγγλικά, στα βουλγαρικά, στα ισπανικά, στα πολωνικά, στα ρωσικά, στα σερβικά και στα σλοβακικά. Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Μαλαρμέ (Παρίσι) και της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (Βελιγράδι), αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ποίησης (Λουξεμβούργο) και μέλος του προεδρείου της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ (Σκόπια), ο Βλάντα Ουρόσεβιτς δίδασκε μέχρι προσφάτως Ιστορία Ευρωπαϊκής Ποίησης των περιόδων του ρομαντισμού και του συμβολισμού, στο Τμήμα Φιλολογίας των Σκοπίων, στην έδρα της Συγκριτικής Λογοτεχνίας. Ανακυρήχθηκε αρχικά ιππότης και αργότερα αξιωματικός του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων από την κυβέρνηση της Γαλλικής Δημοκρατίας. ΡΟΥΜΑΝΙΑ Rostas Zoltan Ο Ζόλταν Ροστάς (Zoltan Rostas) είναι καθηγητής κοινωνιολογίας και επικοινωνίας στο University of Bucharest. Ήταν ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του φοιτητικού περιοδικού Echinox ( ), δημοσιογράφος για τη ρουμανική ραδιοτηλεόραση ( ), συντάκτης κοινωνικών επιστημών για το περιοδικό πολιτισμού ουγγρικής γλώσσας με βάση το Βουκουρέστι, A Hét ( ), πρόεδρος Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας και Επικοινωνίας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, στο University of Bucharest, πρύτανης του Τμήματος Τεχνικών και Κοινωνικών Επιστημών, στο Sapientia University στη Μιερκουρέα-Σιούκ ( ). Από το

12 2005 επιβλέπει διδακτορικές διατριβές στους τομείς κοινωνικής ιστορίας και ιστορίας της κοινωνιολογίας στη Σχολή Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Εργασίας στο University of Bucharest. Monica Savulescu Voudouri Η Μόνικα Σαβουλέσκου Βουδούρη (Monica Savulescu Voudouri) γεννήθηκε στη Ρουμανία. Το 1985 μετανάστευσε από τη Ρουμανία στην Ολλανδία. Από το 2007 ζει στην Αθήνα. Έχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία από το Buckarest University. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, ερευνήτρια κοινωνιολογίας, συγγραφέας (μυθιστορήματα, ποίηση, δοκίμια, κοινωνιολογικές μελέτες), επισκέπτρια καθηγήτρια και στις τρεις τις χώρες και έχει δώσει διαλέξεις σχετικά με την κοινωνική ψυχολογία των μεταναστών (πανεπιστήμια Buckarest, Jassy, Kisinev, Anvers, Athens, κλπ.). Είναι μέλος ενώσεων συγγραφέων στη Ρουμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ είναι πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας των Σύγχρονων Βαλκανίων (Αθήνα). ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ Katixa Agirre Miguélez Η Κατίτσα Αγίρρε Μιγέλεζ (Katixa Agirre Miguélez) (Γκαστέις, 1981) έχει διδακτορικό στα ΜΜΕ και έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στα πανεπιστήμια Queen Mary University of London και University of East Anglia. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο University of the Basque Country. Το πρώτο της βιβλίο, Sua falta zaigu (Χρειαζόμαστε ένα φως), μια συλλογή διηγημάτων, εκδόθηκε το Το 2007 κέρδισε το βραβείο Igartza για νέους συγγραφείς προκειμένου να ολοκληρώσει μία συλλογή διηγημάτων που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2009 με τον τίτλο Habitat (Φυσικό Περιβάλλον). Έχει επίσης γράψει τρία παιδικά βιβλία Paularen seigarren atzamarra (Το έκτο δάχτυλο της Πάολας) Ez naiz sirena bat, eta zer? (Δεν είμαι γοργόνα, και λοιπόν;) Patzikuren problemak (Τα προβλήματα του Πατζίκου). Το 2010 δημιούργησε τη σειρά μυθιστορημάτων για νέους με τον τίτλο Amaia Lapitz (Αμάια Λάπιτζ) που διηγείται την ιστορία της αρχαιολόγου που κυνηγά την περιπέτεια, Αμάια Λάπιτζ. Amaia Lapitz eta erregina gorriaren hilobia (Αμάια Λάπιτζ και ο τάφος της Κόκκινης Βασίλισσας) (2010) είναι ένας από τους τίτλους της σειράς. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα καταλανικά, ολλανδικά και αγγλικά. Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα Atertu Arte Itxaron (Να περιμένουμε να σταματήσει η βροχή) με εμπορική και κριτική επιτυχία.

13 ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12 έως 15 Μαΐου 2016 ΔΕΘ HELEXPO, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 13, 14 & 15 Είσοδος ελεύθερη facebook.com/thessalonikibookfair Τηλ.: /fax: / info@-tbf@hfc.gr ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

14 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 12 15 Μαΐου 2016 Βιογραφικά Ξένων Συγγραφέων Οι ξένοι συγγραφείς που συμμετέχουν στη 13 η ΔΕΒΘ ανά χώρα είναι οι εξής: ΑΓΓΛΙΑ Rob Davis Ο Ρομπ Ντέιβις (Rob Davis)

Διαβάστε περισσότερα

13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 12-15 Μαΐου 2016 Δελτίο Τύπου Ξένη λογοτεχνία και θέματα Μετάφρασης στο επίκεντρο της ΔΕΒΘ Το πνεύμα της πολυπολιτισμικότητας που διέπει το διεθνή χαρακτήρα της

Διαβάστε περισσότερα

Την Πέμπτη 12 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της η 13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 12 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της η 13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης Την Πέμπτη 12 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της η 13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης Τρίτη 10/5/2016 Την Πέμπτη 12 Μαΐου, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η 13η ΔΕΒΘ, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας στις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. ηµοτικό Ωδείο ράµας, ώρα 7.30 µ.µ. Κυριακή, 2 εκεµβρίου Πρόσκληση

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. ηµοτικό Ωδείο ράµας, ώρα 7.30 µ.µ. Κυριακή, 2 εκεµβρίου Πρόσκληση Πρόσκληση ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Κυριακή, 2 εκεµβρίου 2018 ηµοτικό Ωδείο ράµας, ώρα 7.30 µ.µ. Πρόσκληση Οι συγγραφείς Ζυράννα Ζατέλη, Θανάσης Θ. Νιάρχος, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, η Ειρήνη Γερουλάνου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ. Βιογραφικά. Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή»

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ. Βιογραφικά. Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ Βιογραφικά Συντονιστής: Αθανάσιος Έλλις Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» Ο Αθανάσιος Έλλις είναι διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Ημερομηνία 25/2/2015 Μέσο Συντάκτης Link diastixo.gr Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης http://diastixo.gr/sinentefxeis/xenoi/3524-william-landay ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η Ατγουντ θα είναι 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικήςκαι θα μιλήσει με θέμα «Δυστοπίες και η ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές».

Η Ατγουντ θα είναι 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικήςκαι θα μιλήσει με θέμα «Δυστοπίες και η ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές». Έρχεται στο πλαίσιο του Megaron Plus, στις 24 Σεπτεμβρίου. Στις 25, η Μάργκαρετ Ατγουντ θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Νωρίτερα, θα υπογράψει βιβλία στο Public. 15 Σεπ. 14 Η πιθανώς, πιο διάσημη γυναίκα

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου Ημερομηνία 28/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://agrinio-life.gr/ Ιουλία Ιωάννου http://goo.gl/kpy6j7 Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου 171 Views July 28, 2015 No Comments

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος Τα Ψηλά Βουνά

Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος Τα Ψηλά Βουνά Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος Τα Ψηλά Βουνά Το 1877 γεννήθηκε στο Καρπενήσι ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Ήταν Έλληνας λογοτέχνης, ποιητής, διηγηματογράφος, δημοσιογράφος, κριτικός τέχνης και ακαδημαϊκός,

Διαβάστε περισσότερα

Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά

Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά Καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Σχεδιασμός & δημιουργία εξωφύλλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ [www.alpha2.gr] ISBN έντυπης έκδοσης: 978-960-7948-46-5 ISBN ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο October 6, 2017 Μετά την «αταξία Ντίλαν» τα Νόμπελ Λογοτεχνίας γυρίζουν στην λογοτεχνική «τάξη»/ Ο Καζούο Ισιγκούρο, ο ιαπωνικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

International Art Academy

International Art Academy International Art Academy 1 ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης «Μανώλης Αλυγιζάκης» Η International Art Academy διοργανώνει τον 1 ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Μανώλης Αλυγιζάκης». ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1)

Διαβάστε περισσότερα

«ΒΑΒΕΛ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ»

«ΒΑΒΕΛ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ» ΔΕΒΘ 2016 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΞΕΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ «ΒΑΒΕΛ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ» μετάφραση. Μυθοπλασία βασισμένη σε πραγματικά γλωσσικά γεγονότα. Αndrés Neuman Barbarismos* (εκδόσεις OPERA, 2015)

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγγραφείς του τεύχους

Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους [ 109 ] Ο Θανάσης Αγάθος είναι λέκτορας Νεο ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας http://www.frl.auth.gr Σπουδές στο ΑΠΘ, 20/01/2016 2 Ιστορικό του τμήματος ΓΓΦ Tο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ιδρύθηκε το 1954. Από το 1982, το Τμήμα εντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικοί και ακτιβίστριες Έρευνα-επιλογή: Μ. ΛΟΟΣ Μετάφραση: Μ. ΣΚΟΜΠΑ Επιµέλεια : Β. ΚΑΝΤΖΑΡΑ

Εκπαιδευτικοί και ακτιβίστριες Έρευνα-επιλογή: Μ. ΛΟΟΣ Μετάφραση: Μ. ΣΚΟΜΠΑ Επιµέλεια : Β. ΚΑΝΤΖΑΡΑ Εκπαιδευτικοί και ακτιβίστριες Έρευνα-επιλογή: Μ. ΛΟΟΣ Μετάφραση: Μ. ΣΚΟΜΠΑ Επιµέλεια : Β. ΚΑΝΤΖΑΡΑ http://www.infoplease.com DAVIES, EMILY (Ντέιβις, Έµιλυ) Μ. Βρετανία - Εκπαιδευτικός, εκδότρια, αγωνίστρια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Η Αγάθη Γεωργιάδου είναι διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάστηκε ως Ειδική Επιστήμων στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ως μέλος

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Κουστένης Δόμνα Κόφφα Βασιλική Λάζου

Παναγιώτης Κουστένης Δόμνα Κόφφα Βασιλική Λάζου Οι συγγραφείς Ο Παναγιώτης Κουστένης είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών και του ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του ιδίου ιδρύματος. Τα ερευνητικά του

Διαβάστε περισσότερα

Αιτιολογική έκθεση. µεγάλων δυσκολιών που η κρίση έχει δηµιουργήσει στον εκδοτικό χώρο και στους

Αιτιολογική έκθεση. µεγάλων δυσκολιών που η κρίση έχει δηµιουργήσει στον εκδοτικό χώρο και στους Αιτιολογική έκθεση Η Επιτροπή Κρατικών Bραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης εργάστηκε για τα βραβεία του 2013, όπως και την προηγούµενη χρονιά, έχοντας επίγνωση α. των µεγάλων δυσκολιών που η κρίση έχει δηµιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες. Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής

Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες. Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής Φιλαναγνωσία - Aimer lire Η θετικά προσδιορισμένη σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο ως το κατεξοχήν είδος

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 3.7.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 151/25 V (Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων Πρόγραμμα Πολιτισμός (2007-2013) Υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και Μορφωτικό Γραφείο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα προκηρύσσει το Δεύτερο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες & Δράσεις

Ημερίδα Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες & Δράσεις Ακαδημία Πλάτωνος Οι δρόμοι της Γνώσης Ημερίδα Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες & Δράσεις Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη 12/10/2015 www.plato-academy.gr Ακαδημία Πλάτωνος Οι δρόμοι της

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: John Verdon

Πορτραίτα: John Verdon Ημερομηνία 24/1/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.bookcity.gr Χρύσα Βασιλείου http://www.bookcity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%a F%CF%84%CE%B1/22849- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-john-verdon

Διαβάστε περισσότερα

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://artpress.sundaybloody.com/ Βασίλης Κάργας http://goo.gl/di6ugf Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέαςεικονογράφος : «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 7.6.2008 C 141/27 V (Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων 2008 Πρόγραμμα Πολιτισμός (2007-2013) Υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος: πολυετή σχέδια συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bd%ce %B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CE%B1%CF%82-

Διαβάστε περισσότερα

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Περιγραφή εργαστηρίου Οι ιστορίες είναι γεγονότα ζωής ή του μυαλού ή μήπως απλώς

Διαβάστε περισσότερα

Φανή Πανταζή : Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού Δευτέρα, 03 Ιούλιος :05

Φανή Πανταζή : Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού Δευτέρα, 03 Ιούλιος :05 Φανή Πανταζή : Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017-11:05 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Η ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 8 Δεκεμβρίου 2011 (09.12) (OR. en) 18335/11 ECOFIN 876 STATIS 108 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 8 Δεκεμβρίου 2011 (09.12) (OR. en) 18335/11 ECOFIN 876 STATIS 108 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 8 Δεκεμβρίου 2011 (09.12) (OR. en) 18335/11 ECOFIN 876 STATIS 108 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: 22 Νοεμβρίου 2011

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Τα 39 στοιχεία, που αναζητούν οι Κέιχιλ, υπόσχονται τεράστια εξουσία. Η Έιμι με τον αδελφό της, Νταν, διαπιστώνουν με έκπληξη

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: Johanna Lindsey

Πορτραίτα: Johanna Lindsey Ημερομηνία 10/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.bookcity.gr/ Χρύσα Βασιλείου http://www.artsandthecity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1% CE%AF%CF%84%CE%B1/22032- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-johanna-lindsey

Διαβάστε περισσότερα

13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 13 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 12-15 Μαΐου 2016 Δελτίο Τύπου ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ-ΓΩΝΙΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΓΩΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Με βασική προτεραιότητα, από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, την καλλιέργεια της

Διαβάστε περισσότερα

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller Ημερομηνία 9/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://mag.sigmalive.com/ Αγγελος Γεραιουδάκης http://mag.sigmalive.com/article/7339/victoria-hislop-h-syggrafeas-ton-bestseller GOOD LIFE09.05.2016 Victoria Hislop:

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία

Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 08:00 Το βιβλιοπωλείο "Μπέτσης" και οι εκδόσεις "Ψυχογιός" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

eion.gr

eion.gr nikolpanteion@pant eion.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΕΠΩΝΥΜΟ : ΔΡΟΣΟΣ 2. ΟΝΟΜΑ : ΙΩΑΝΝΗΣ 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 25/10/1951 4. ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Ίδρυμα ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

cvulb@admin.ulb.ac.be http://www.ulb.ac.be/facs/philo/coursvac.html

cvulb@admin.ulb.ac.be http://www.ulb.ac.be/facs/philo/coursvac.html 1 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΞΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 6/2/2015 Το Υπουργείο Παιδείας µε ανακοίνωση του προκηρύσσει για το θέρος 2015 και για το ακαδηµαϊκό έτος 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics)

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Πολιτισμός 26/07/2016-08:56 Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο: Ονοματεπώνυμο Μαθητή: Ημερομηνία: 20/11/2017 Επιδιωκόμενος Στόχος: 70/100. Ι. Μη λογοτεχνικό κείμενο

Κεφάλαιο: Ονοματεπώνυμο Μαθητή: Ημερομηνία: 20/11/2017 Επιδιωκόμενος Στόχος: 70/100. Ι. Μη λογοτεχνικό κείμενο Μάθημα/Τάξη: Ν. Γλώσσα Γ' ΕΠΑΛ Κεφάλαιο: Ονοματεπώνυμο Μαθητή: Ημερομηνία: 20/11/2017 Επιδιωκόμενος Στόχος: 70/100 Ι. Μη λογοτεχνικό κείμενο Τον Μάιο του 2017 δημοσιοποιήθηκαν αποτελέσματα έρευνας του

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

«Νiels Βohr on Stage»

«Νiels Βohr on Stage» Παρουςίαςη του πολιτιςτικού προγράμματοσ: «Νiels Βohr on Stage» Τρίτη, 14/05/2013 ςτην αίθουςα εκδηλώςεων του Προτφπου Πειραματικοφ Γενικοφ Λυκείου τησ Ιωνιδείου Σχολήσ Πειραιά Σχολικό έτοσ 2012-13 Υπεύθυνοι

Διαβάστε περισσότερα

Έφυγε ο Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος

Έφυγε ο Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος 14 Ιανουαρίου 2019 Έφυγε ο Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος / Επικαιρότητα Σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, αναπαύθηκε μια σπουδαία προσωπικότητα των Γραμμάτων και της Ιστορίας, ο Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος.

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος :00

Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος :00 Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017-11:00 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970 και εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Mάνος Κοντολέων συνομιλεί με την Τίνα Πανώριου

Ο Mάνος Κοντολέων συνομιλεί με την Τίνα Πανώριου Ο Mάνος Κοντολέων συνομιλεί με την Τίνα Πανώριου March 20, 2018 Τίνα Πανώριου panoriout@gmail.com «Ο πατέρας μου ήταν τρυφερός και η αγάπη του ήταν γήινη. Η μητέρα μου ήταν εκδηλωτική και η αγάπη της ήταν

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου Η ΗΜΕΡΑ Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - D013467/01 τελικό.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - D013467/01 τελικό. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Απριλίου 2011 (OR. en) 8890/11 ECOFIN 191 STATIS 32 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: 1.4.2011 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪ ΟΥ. Τέχνη και τεχνική της δηµιουργικής γραφής ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ

ΠΩΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪ ΟΥ. Τέχνη και τεχνική της δηµιουργικής γραφής ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪ ΟΥ Η ιστοσελίδα της είναι www.snikolaidou.gr ISBN: 978-960-566-330-8 µã. º.» Ì/ª ª 3894_013KP_LEXEIS_CV.indd 1 6330 ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ Τέχνη και τεχνική της δηµιουργικής γραφής Φωτο.:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΓΓΛΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΓΓΛΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΓΓΛΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ JW MARRIOTT HOTEL GROSVENOR HOUSE 15-31/10 650 1000 620 01/11-31/12 590 550 580 170 ΑΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗ IMPERIAL RIDING SCHOOL RENAISSANCE VIENNA

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το στίγμα της γενιάς του 30 στην ποίηση. Τάσος Λειβαδίτης

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το στίγμα της γενιάς του 30 στην ποίηση. Τάσος Λειβαδίτης Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Σχολικό έτος: 2013-2014 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το στίγμα της γενιάς του 30 στην ποίηση Τίτος Πατρίκιος Νίκος Καββαδίας Τάσος Λειβαδίτης

Διαβάστε περισσότερα

Δ ΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ Ε ΛΣΗ Μ ΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ -Τ ΟΡΝΑΡΙΤΟΥ

Δ ΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ Ε ΛΣΗ Μ ΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ -Τ ΟΡΝΑΡΙΤΟΥ Τ ΙΜΗΤΙΚΗ Ε ΚΔ ΗΛΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Δ ΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ Ε ΛΣΗ Μ ΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ -Τ ΟΡΝΑΡΙΤΟΥ Λίγες εκδηλώσεις θα ήταν τόσο κατάλληλες για να τιµηθεί η παγκόσµια ηµέρα του βιβλίου, η 23η Απριλίου, όσο εκείνη

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες συμμετοχής

Γενικές πληροφορίες συμμετοχής Γενικές πληροφορίες συμμετοχής Οργανισμός / Σχολείο: Σερβική ομάδα Ονοματεπώνυμο υπευθύνου (δράσης και επικοινωνίας): Ιβάνα Στάνογιεβιτς Τηλέφωνο επικοινωνίας υπεύθυνου: 6973909010 E-mail υπεύθυνου: ivana8883@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Το Τμήμα Φιλολογίας είναι μέρος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τρεις τομείς: τον Τομέα Κλασικών Σπουδών, τον Τομέα Μεσαιωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας Laiki Capital Public Co Ltd.

Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας Laiki Capital Public Co Ltd. 0067/00005379/el Αλλαγή στη σύνθεση Διοικητικών Συμβούλων/ανώτατων στελεχών (Διορισμοί/Παραιτήσεις) LAIKI CAPITAL PUBLIC CO LTD Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: The nation, Europe and the world: Textbooks and Curricula in Transition

Τίτλος: The nation, Europe and the world: Textbooks and Curricula in Transition ACADEMIA ISSN, 2241-1402 http://hepnet.upatras.gr Volume 4, Number 1, 2014 BOOK REVIEW Τίτλος: The nation, Europe and the world: Textbooks and Curricula in Transition Συγγραφέας: Hanna Schlisser, Yasemin

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά. Έχει γράψει θεατρικά έργα, διηγήματα, σενάρια για τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση, παιδικά παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ αίθουσα εκδηλώσεων -- cafe -- gallery -- βιβλιοθήκη -- εργαστήρια ------------- 7η Θ ε ρ ι ν ή Α κ α δ η μ ί α Τ έ χ ν η ς Εργαστήριο Μελοποίησης Ποιημάτων - Παρουσίαση - Ανάλυση - Μελοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση και δια βίου μάθηση στην Ε.Ε: θεώρηση των θεσμών και των πρακτικών στις χώρες μέλη

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση και δια βίου μάθηση στην Ε.Ε: θεώρηση των θεσμών και των πρακτικών στις χώρες μέλη ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠANEΠΙΣΤΗMIO ΘEΣΣΑΛΟNIKHΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ TOMEAΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Γ. Κ. Ζαρίφης (208θ, ΠκΦ, τηλ: 2310997893, e mail: gzarifis@edlit.auth.gr) Π 1810

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1951, αρχικά ως μέρος του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια, από το

Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1951, αρχικά ως μέρος του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια, από το Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1951, αρχικά ως μέρος του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια, από το 1984, ως Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ένα από

Διαβάστε περισσότερα

Η Όλγα Κοζάκου Τσιάρα γεννήθηκε στη Λεµεσό της Κύπρου το 1946. Διορίστηκε στο Τµήµα Γραφιστικής του ΚΑΤΕΕ Αθήνας το 1978.

Η Όλγα Κοζάκου Τσιάρα γεννήθηκε στη Λεµεσό της Κύπρου το 1946. Διορίστηκε στο Τµήµα Γραφιστικής του ΚΑΤΕΕ Αθήνας το 1978. Η Όλγα Κοζάκου Τσιάρα γεννήθηκε στη Λεµεσό της Κύπρου το 1946 ΣΠΟΥΔΕΣ Είναι απόφοιτος του εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, (Εργαστήριο Γιάννη Παππά).1974 Του εργαστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Ένας κανόνας μόνο υπάρχει στον αγώνα για τα 39 στοιχεία, που είναι κρυμμένα σε διάφορες γωνιές του κόσμου: ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης

Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης 1) Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας Οδυσσέας Ζώρας, καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Ιατρικής Σχολής, Διευθυντής Κλινικής

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα;

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα; Ιόλη Πως σας ήρθε η ιδέα; Μ.Τ.: Όπως γράφω και στο τέλος του βιβλίου, είχα γνωρίσει την κυρ Αγγέλω, την έζησα για αρκετά χρόνια και μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω ένα μυθιστόρημα με εκείνην ως πρωταγωνίστρια.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΚΘΕΣΗ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Η ΕΚΘΕΣΗ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ Ημερομηνία Ανάρτησης: 12/12/2014 Η ΕΚΘΕΣΗ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ Η έκθεση καταγράφει και παρουσιάζει αντιπροσωπευτικές, συχνά εμβληματικές εικόνες και ντοκουμέντα που υπογραμμίζουν τον καίριο ρόλο

Διαβάστε περισσότερα

Γρηγόριος Ξενόπουλος, απόπειρα παρουσίασης της ζωής και του έργου του.

Γρηγόριος Ξενόπουλος, απόπειρα παρουσίασης της ζωής και του έργου του. Γρηγόριος Ξενόπουλος, απόπειρα παρουσίασης της ζωής και του έργου του. Στοιχεία για τη ζωή του Ο Γ. Ξενόπουλος γεννήθηκε στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης το 1867 και πέθανε στην Αθήνα το 1951. Καταγόταν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ για μαθητές ΣΤ' Δημοτικού, Γυμνασίου και Α' Λυκείου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ για μαθητές ΣΤ' Δημοτικού, Γυμνασίου και Α' Λυκείου. Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ για μαθητές ΣΤ' Δημοτικού, Γυμνασίου και Α' Λυκείου. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Η Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής

Διαβάστε περισσότερα

Bauhaus 19 - Bauhaus Open House. Πρόγραμμα για Παιδιά και Εφήβους ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΗΧΟΙ-ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΟΙ ΚΥΒΟΙ-ΦΩΣ-ΣΚΙΑ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Bauhaus 19 - Bauhaus Open House. Πρόγραμμα για Παιδιά και Εφήβους ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΗΧΟΙ-ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΟΙ ΚΥΒΟΙ-ΦΩΣ-ΣΚΙΑ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δελτίο Τύπου 24/01/2019 Bauhaus 19 - Bauhaus Open House Πρόγραμμα για Παιδιά και Εφήβους ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΗΧΟΙ-ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΟΙ ΚΥΒΟΙ-ΦΩΣ-ΣΚΙΑ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ----------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ιλαναγνωσία & Τεχνικές Ροντάρι

ιλαναγνωσία & Τεχνικές Ροντάρι ιλαναγνωσία & Τεχνικές Ροντάρι ή αλλιώς, Φιλοξένησε κι εσύ στην τάξη/ στο σπίτι/ στη ζωή σου τις Τεχνικές Ροντάρι... Ακαδημία Γονέων Ιανουάριος 2018 `Ελενα Ξενή, Critical Friend Υπεύθυνη `Εργων/ Ερευνήτρια,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (2014-2020) Υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» Πρόσκληση υποβολής προσφορών αριθ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (2014-2020) Υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» Πρόσκληση υποβολής προσφορών αριθ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (2014-2020) Υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» Πρόσκληση υποβολής προσφορών αριθ. EACEA 46/2014 - Έργα λογοτεχνικής μετάφρασης Εφαρμογή των σχεδίων του υποπρογράμματος «Πολιτισμός»: έργα λογοτεχνικής

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοθήκες και Κοινωνία. Ο Ρόλος του Marketing 4 Εργαστήρια, 4 Διακεκριμένες Ομιλήτριες

Βιβλιοθήκες και Κοινωνία. Ο Ρόλος του Marketing 4 Εργαστήρια, 4 Διακεκριμένες Ομιλήτριες Βιβλιοθήκες και Κοινωνία. Ο Ρόλος του Marketing 4 Εργαστήρια, 4 Διακεκριμένες Ομιλήτριες Από τη Γερμανία η Hella Klauser (IFLA Management of Libraries Associations) με τη συνδρομή και υποστήριξη του Goethe-Institut

Διαβάστε περισσότερα

Θέση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά: Λαχανικά

Θέση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά: Λαχανικά ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Βερολίνο, 26 Ιουνίου 2015 Θέση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά: Λαχανικά ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης

Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης Πίνακας 1:Πλήθος αποκρινόμενων ανά περιφέρεια - Σεπτέμβριος 2013 Περιφέρεια Αποκρινόμενοι Παρατηρήσεις - Θράκη >100 - Κεντρική >100 -

Διαβάστε περισσότερα

Η Διεθνής Κινητικότητα στο πλαίσιο του Erasmus+

Η Διεθνής Κινητικότητα στο πλαίσιο του Erasmus+ Η Διεθνής Κινητικότητα στο πλαίσιο του Erasmus+ Αθήνα, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 5 Δεκεμβρίου 2014 Αθανάσιος Καυκαλίδης Υπεύθυνος για τη Διεθνή Κινητικότητα & τις Κεντρικές Δράσεις ΕRASMUS + Τομέας Ανώτατης

Διαβάστε περισσότερα

Μάκης Τσίτας, 2018 / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2018

Μάκης Τσίτας, 2018 / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2018 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Δώρο γενεθλίων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάκης Τσίτας ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Νίκος Γιαννόπουλος ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Άννα Μαράντη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ελένη Σταυροπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!»

Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!» Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!» Γράφει: Μυρτώ Αθανασοπούλου Η ηρωίδα της Μαρίας Ρουσάκη, στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Ένα χαμόγελο και γκλιν!», είναι ένα χαρούμενο

Διαβάστε περισσότερα

Βραβεύτηκε από την UNESCO το 2002

Βραβεύτηκε από την UNESCO το 2002 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΔΡΑ UNESCO για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη Βραβεύτηκε από την UNESCO το 2002 Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

12 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

12 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 12 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 7 10 Μαΐου 2015 Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης μοναδική στην κατηγορία της στον ελληνικό χώρο- εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2004, με στόχο να εντάξει την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Προσκεκλημένων του 2 ου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

Βιογραφικά Προσκεκλημένων του 2 ου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών Βιογραφικά Προσκεκλημένων του 2 ου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών 1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ Η Ελευθερία Κυρίτση γεννήθηκε το 1979 στον Παλαμά Θεσσαλίας. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΙΟΡΚ Μεγάλωσα με εικόνες της Ελλάδας

ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΙΟΡΚ Μεγάλωσα με εικόνες της Ελλάδας Ημερομηνία 10/10/2016 Μέσο Συντάκτης Link www.ethnos.gr Γκίκα Ελένη http://www.ethnos.gr/biblio/arthro/megalosa_me_eikones_tis_elladas- 64562445/- ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΙΟΡΚ Μεγάλωσα με εικόνες της Ελλάδας Eρχεται

Διαβάστε περισσότερα

Έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.

Έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους. Κύκλος σεμιναρίων: Απρίλιος-Ιούνιος 2015 ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ιπποκράτους 118, Αθήνα Απρίλιος-Ιούνιος 2015 9 χρόνια υπεύθυνα στο πλευρό σας! Γιατί η γνώση δεν χάνει ποτέ την αξία της.

Διαβάστε περισσότερα

Περί Μελαγχολίας. Διδάσκων: Αναπλ. Καθηγητής Δημήτριος Καργιώτης. 2 η ενότητα: «Η μελαγχολία στην αρχαιότητα»

Περί Μελαγχολίας. Διδάσκων: Αναπλ. Καθηγητής Δημήτριος Καργιώτης. 2 η ενότητα: «Η μελαγχολία στην αρχαιότητα» Περί Μελαγχολίας Διδάσκων: Αναπλ. Καθηγητής Δημήτριος Καργιώτης 2 η ενότητα: «Η μελαγχολία στην αρχαιότητα» Περιγραφή θεματικής ενότητας: Το σύστημα των τεσσάρων χυμών και η αρχή της μίμησης. Σύντομη αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Γνωριμίας Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Ημέρα Γνωριμίας Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 Ημέρα Γνωριμίας Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που χαρακτηρίζει ευρύτερα τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πολυτεχνική Σχολή. Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων. [ ]

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πολυτεχνική Σχολή. Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων. [  ] Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων [ www.inf.uth.gr ] 1 ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΗΥ402 (ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙI) ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Θ: Αλιμήσης Χρήστος Βερούλης

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκλειδώνοντας «Το τελευταίο αίνιγμα»

Ξεκλειδώνοντας «Το τελευταίο αίνιγμα» Ημερομηνία 1/11/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://koukidaki.blogspot.gr/ Θεόφιλος Γιαννόπουλος http://koukidaki.blogspot.gr/2015/11/kseklidonontas-to-teleftaio-ainigma-theofilosgiannopoulos.html Ξεκλειδώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Στο παρόν περιγράφονται τα βήματα για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης των Ελλήνων Εκλογέων Κατοίκων

Διαβάστε περισσότερα

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας «Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες Συμπεριλαμβάνεται CD με φωτογραφικό υλικό Το πορτοκάλι με την περόνη: υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ 2014

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ 2014 Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ 2014 A VISIONARY FILM ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ ΜΆΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΏΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΏΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ A visionary film Η ταινία PROMAKHOS παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τελ Αβίβ, 14 Φεβρουαρίου 2008 Αρ. Πρωτ.: Φ2701/98 Προς: ΥΠΕΞ Β3 Δ/νση Τμήμα Ι Κοιν.: - ΥΠΕΞ Β8 Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Μάκης Τσίτας, 2015 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2015

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Μάκης Τσίτας, 2015 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2015 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Ο µεγάλος µου αδερφός ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Μάκης Τσίτας ΕΞΩΦΥΛΛΟ ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Σάντρα Ελευθερίου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Άννα Μαράντη ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές δράσεις. Γαλλοφωνία Μαρτίου. Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Σχολικές δράσεις. Γαλλοφωνία Μαρτίου. Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Γαλλοφωνία 2016 7-24 Μαρτίου Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Σχολικές δράσεις Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Λεωφόρος Στρατού 2Α Τ. 2310 821 231 info@ift.gr www.ift.gr Κοινό: όλες οι ηλικίες Υπεύθυνη:

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Εκδημοκρατισμό Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχήςστο Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 Το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας Στοιχεία της Επετηρίδας για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα του International Institute for Management Development - IMD World Competitiveness Yearbook 2015

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΟΨΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΟΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΟΨΗ Μη κράτος μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης (Λευκορωσία) ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία,

Διαβάστε περισσότερα