Προσοχή. Η έλλειψη ή πλημμελής συμμόρφωση σ' αυτές τις οδηγίες μπορεί να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Προσοχή. Η έλλειψη ή πλημμελής συμμόρφωση σ' αυτές τις οδηγίες μπορεί να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων."

Transcript

1 Προσοχή. Η έλλειψη ή πλημμελής συμμόρφωση σ' αυτές τις οδηγίες μπορεί να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων. ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ Κάθε ρύθμιση προσαρμογής πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με σταματημένο το αυτοκίνητο. Η χρήση των φώτων αναγκαστικής στάθμευσης υπόκειται στις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τηρείτε με προσοχή την ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα όπου κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. ΚΑΠΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Μην ανοίγετε το καπό του κινητήρα με το αυτοκίνητο εν κινήσει. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο να βγάζετε πάντα το κλειδί, ώστε να μην μπορεί κανένας άλλος να ενεργοποιήσει τους διακόπτες και τα χειριστήρια. Θυμηθείτε να τραβήξετε το χειρόφρενο και, αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ανηφόρα, να βάλετε την πρώτη ταχύτητα. Αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κατηφόρα, να βάλετε την όπισθεν. Μην αφήνετε ποτέ, μέσα στο αυτοκίνητο, μικρά παιδιά μόνα τους. Μην βγάζετε ποτέ το κλειδί από τον διακόπτη όταν το αυτοκίνητο κινείται. Το τιμόνι θα ασφαλίσει αυτόματα με την πρώτη κίνηση που θα κάνετε. Αυτό ισχύει πάντα, ακόμα και στην περίπτωση που το αυτοκίνητο ρυμουλκείται. Θυμηθείτε ότι σε περίπτωση ισχυρής σύγκρουσης, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων που δεν χρησιμοποιούν τις ζώνες ασφαλείας μπορεί να τραυματίσουν σοβαρά τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων. Ο ιμάντας της ζώνης πρέπει να μην είναι στριμμένος. Το επάνω τμήμα του πρέπει να περνά από τον ώμο και να διατρέχει διαγώνια το θώρακα. Το κάτω μέρος του πρέπει να εφάπτεται καλά με τη λεκάνη και όχι με την κοιλιά του επιβάτη, ώστε σε περίπτωση σύγκρουσης να αποφευχθεί ο κίνδυνος γλιστρήματος κάτω από τη ζώνη. Μην χρησιμοποιείτε εξαρτήματα που εμποδίζουν την πλήρη επαφή της ζώνης με το σώμα των επιβατών. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Στα αυτοκίνητα που διαθέτουν αερόσακο συνοδηγού μην τοποθετείτε παιδικό καθισματάκι στο κάθισμα του συνοδηγού. Σε περίπτωση ανάγκης, πρέπει να απενεργοποιήσετε τον αερόσακο του συνοδηγού προτού τοποθετήσετε παιδικό καθισματάκι στο κάθισμα αυτό. Για καλύτερη προστασία των ενήλικων επιβατών, ακόμα και εάν δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, μόλις αφαιρέσετε το παιδικό καθισματάκι, συνιστάται να ενεργοποιήσετε τον αερόσακο του συνοδηγού. Δένετε πάντα τις ζώνες ασφαλείας, τόσο στα εμπρός όσο και στα πίσω καθίσματα. Το να οδηγείτε με λυμένες τις ζώνες ασφαλείας αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου, σε περίπτωση σύγκρουσης.

2 Μην βάζετε τα παιδιά στα γόνατα των επιβατών, χρησιμοποιώντας μια ζώνη για την προστασία και των δυο. Αν μετά τη σύγκρουση υπάρχουν οσμές καυσίμου ή διαρροές από το σύστημα τροφοδοσίας, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς μην ενεργοποιήσετε το διακόπτη. Προσοχή. Ο αναπτήρας λειτουργεί με υψηλή θερμοκρασία. Χειριστείτε τον με προσοχή και μην αφήνετε να τον χρησιμοποιούν παιδιά: υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ή εγκαυμάτων. Κατά τη φόρτωση του χώρου αποσκευών μην υπερβαίνετε ποτέ το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο. Σε περίπτωση ατυχήματος, ένας υπερφορτωμένος και άδετος χώρος αποσκευών μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στους επιβάτες του αυτοκινήτου. Εάν πρέπει να επέμβετε στο χώρο του κινητήρα όταν είναι ζεστός πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί: υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων. Επίσης μην ξεχνάτε ότι ο ηλεκτρανεμιστήρας ( βεντιλατέρ) μπορεί να τεθεί ξαφνικά σε λειτουργία: κίνδυνος τραυματισμού. Περιμένετε λίγο μέχρι να κρυώσει ο κινητήρας πριν τον πλησιάσετε. Προσέχετε ιδιαίτερα όταν φοράτε φουλάρια, γραβάτες και ρούχα τα οποία δεν είναι εφαρμοστά στο σώμα σας. Ακόμα και τυχαία τα ρούχα αυτά μπορούν να πιαστούν στα κινούμενα μέρη του κινητήρα με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού για αυτόν που τα φοράει. Ελέγχετε τον προσανατολισμό της φωτεινής δέσμης κάθε φορά που αλλάζει το βάρος του μεταφερόμενου φορτίου. Το σύστημα ABS δεν απαλλάσσει τον οδηγό από την υποχρέωση να οδηγεί με σύνεση, ιδιαίτερα όταν το οδόστρωμα είναι παγωμένο, χιονισμένο ή βρεγμένο. Η ξαφνική χρήση της επιβράδυνσης του κινητήρα ( πολύ χαμηλές σχέσεις με αυξημένη πρόσφυση) ενδέχεται να προκαλέσει την ολίσθηση των κινητήριων τροχών. Το σύστημα ABS δεν ελέγχει αυτού του τύπου την ολίσθηση. Ο αερόσακος δεν αντικαθιστά τις ζώνες ασφαλείας, αλλά αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Εξάλλου σε μετωπικές συγκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα, πλευρικές συγκρούσεις, συγκρούσεις από πίσω ή ανατροπή του αυτοκινήτου, οι επιβάτες προστατεύονται μόνο από τις ζώνες ασφαλείας οι οποίες, συνεπώς, πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα. Μην τοποθετείτε αυτοκόλλητα ή άλλα αντικείμενα στο τιμόνι ή στο κάλυμμα του αερόσακου της πλευράς του συνοδηγού. Μην οδηγείτε με αντικείμενα στην αγκαλιά σας, ούτε με πίπα ή μολύβι κ.λπ. στο στόμα σας: σε περίπτωση σύγκρουσης και λειτουργίας του αερόσακου τα αντικείμενα αυτά μπορεί να προκαλέσουν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Μην αποσυνδέετε την μπαταρία με το διακόπτη της μηχανής ανοικτό. Προσοχή. Μην πλησιάζετε κοντά στο στόμιο του ρεζερβουάρ κρατώντας σπίρτα ή τσιγάρα αναμμένα: μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά. Αποφεύγετε, επίσης, να πλησιάζετε κοντά στο στόμιο το πρόσωπό σας για να μην εισπνέετε τοξικές αναθυμιάσεις.

3 Η λειτουργία του κινητήρα σε κλειστό χώρο είναι επικίνδυνη. Ο κινητήρας καταναλώνει οξυγόνο και παράγει διοξείδιο και μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα τοξικά αέρια. ΠΡΙΝ ΚΑΘΙΣΕΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ. -- βεβαιωθείτε για την καλή λειτουργία των φώτων και των προβολέων. -- Ρυθμίστε καλά τη θέση του καθίσματος, του τιμονιού και των εξωτερικών καθρεφτών, καθώς και του εσωτερικού καθρέφτη, για να επιτύχετε την καλύτερη θέση οδήγησης. -- Ρυθμίστε με προσοχή τα προσκέφαλα, ώστε να εφάπτονται στο πίσω μέρος της κεφαλής και όχι στον αυχένα. Μόνο στη θέση αυτή παρέχουν αποτελεσματική προστασία σε περίπτωση ξαφνικής μετακίνησης του κεφαλιού. -- Βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν εμποδίζει την κίνηση των πεντάλ (πχ. χαλιά ή πατάκια). -- Βεβαιωθείτε ότι τα τυχόν χρησιμοποιούμενα συστήματα ασφαλείας των παιδιών ( πχ. παιδικά καθίσματα, κούνιες κτλ.) έχουν προσαρμοστεί σωστά στο αυτοκίνητο και κατά προτίμηση στο πίσω κάθισμα. -- Τακτοποιήστε προσεκτικά ότι υπάρχει στο χώρο των αποσκευών για να αποφευχθεί η τυχόν μετατόπισή τους προς τα εμπρός σε περίπτωση αποτόμου φρεναρίσματος. -- Αποφεύγετε τα βαριά γεύματα πριν ξεκινήσετε για ταξίδι. Ένα ελαφρύ γεύμα βοηθά να διατηρηθούν τα γρήγορα αντανακλαστικά. Αποφεύγετε πάνω απ' όλα την κατανάλωση οινοπνευματωδών. ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ -- Ο πρώτος κανόνας για ασφαλή οδήγηση είναι η σύνεση. -- Σύνεση σημαίνει να μπορείτε να προβλέψετε μια λανθασμένη ή απρόσεκτη ενέργεια των άλλων. -- Ακολουθείτε πιστά τις διατάξεις κυκλοφορίας κάθε χώρας και κυρίως να σέβεστε τα όρια ταχύτητας. -- Να Βεβαιώνεστε πάντα ότι, εκτός από εσάς, χρησιμοποιούν τις ζώνες ασφαλείας και οι υπόλοιποι επιβάτες του αυτοκινήτου, ότι τα παιδιά κάθονται σε κατάλληλα καθίσματα, και ότι τα κατοικίδια ζώα που μεταφέρεται δεν μπορούν να σας εμποδίσουν την οδήγηση. -- Να ξεκινάτε για μεγάλα ταξίδια μόνο όταν είστε βέβαιοι ότι βρίσκεστε σε άριστη φυσική κατάσταση. Η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ή ορισμένων φαρμάκων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για σας όσο και για τους άλλους. -- Μην οδηγείτε πολλές ώρες ασταμάτητα αλλά κάνετε μικρές τακτικές στάσεις για ξεκούραση και ξεμούδιασμα. -- Φροντίζετε τον καλό εξαερισμό του χώρου των επιβατών.

4 -- Μην οδηγείτε ποτέ σε κατηφόρες με σβηστό κινητήρα: εξουδετερώνετε έτσι την επιβράδυνση του κινητήρα και το σερβόφρενο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για το φρενάρισμα. ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ Κατά τη νυχτερινή οδήγηση προσέχετε τα εξής σημεία: -- Οδηγείτε με ιδιαίτερη σύνεση: οι συνθήκες οδήγησης τη νύχτα απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή. -- Μειώνετε την ταχύτητα, ιδιαίτερα σε σκοτεινούς δρόμους. -- Σταματάτε με τα πρώτα συμπτώματα νύστας: το να συνεχίζετε την οδήγηση είναι επικίνδυνο για σας και τους άλλους. Ξεκινήστε πάλι αφού ξεκουραστείτε καλά. -- Διατηρείτε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα από αυτή που διατηρείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας: ο υπολογισμός της ταχύτητας των άλλων αυτοκινήτων, όταν φαίνονται μόνο τα φώτα τους, είναι πολύ δύσκολος. -- Βεβαιώνεστε για τη σωστή ρύθμιση των προβολέων: αν φέγγουν πολύ χαμηλά μειώνουν την ορατότητα και κουράζουν την όραση. Αν φέγγουν πολύ ψηλά, τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς, ιδίως εκείνους που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση. -- Χρησιμοποιείτε τη μεγάλη σκάλα των προβολέων μόνο εκτός πόλης και όταν είστε βέβαιοι ότι δεν τυφλώνετε τους άλλους οδηγούς. -- Όταν διασταυρώνεστε με άλλο αυτοκίνητο, σβήνετε τη μεγάλη σκάλα των προβολέων και χρησιμοποιείτε τη μεσαία σκάλα έγκαιρα. -- Διατηρείτε πάντα καθαρά τα φώτα και τους προβολείς. -- Στους επαρχιακούς δρόμους, προσέχετε τις τυχόν διελεύσεις ζώων. ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ Η βροχή και οι βρεγμένοι δρόμοι είναι επικίνδυνοι. Σε βρεγμένο δρόμο οι ελιγμοί γίνονται πιο δύσκολοι, επειδή μειώνεται σημαντικά η πρόσφυση των ελαστικών στο οδόστρωμα. Οι συνθήκες αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση του κρατήματος και κατά συνέπεια την αύξηση των αποστάσεων φρεναρίσματος. -- Ρυθμίζετε τους διακόπτες εξαερισμού στη θέση ξεθαμπώματος για να μην έχετε προβλήματα ορατότητας. -- Ελέγχετε περιοδικά την κατάσταση των μάκτρων των υαλοκαθαριστήρων. ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΟΜΙΧΛΗ -- Όταν η ομίχλη είναι πυκνή αποφεύγετε, όσο είναι δυνατό, να ξεκινήσετε για ταξίδι.

5 Σε περίπτωση ταξιδιού με καταχνιά, αραιή ομίχλη ή ομίχλη κατά διαστήματα: -- οδηγείτε σχετικά αργά. -- Ανάβετε ακόμα και την ημέρα τα μεσαία φώτα, τα πίσω φώτα ομίχλης και τους εμπρός προβολείς ομίχλης. Μην ανάβετε τη μεγάλη σκάλα των προβολέων. ΠΡΟΣΟΧΗ Στα τμήματα με καλή ορατότητα να σβήνετε τα πίσω φώτα ομίχλης: το δυνατό φώς των πίσω φώτων ομίχλης, υπό φυσιολογικές συνθήκες ορατότητας είναι ενοχλητικό για τους οδηγούς που ακολουθούν. -- Μην ξεχνάτε ότι η ομίχλη υγραίνει την άσφαλτο, πράγμα που δυσκολεύει τους ελιγμούς του αυτοκινήτου και αυξάνει τις αποστάσεις φρεναρίσματος. -- Διατηρείτε επαρκή απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. -- Αποφεύγετε, όσο είναι δυνατό, τις απότομες μεταβολές ταχύτητας. -- Αποφεύγετε, όσο είναι δυνατό, το προσπέρασμα άλλων οχημάτων. -- Σε περίπτωση αναγκαστικού σταματήματος του αυτοκινήτου (βλάβη, έλλειψη ορατότητας κτλ.) προσπαθείτε πάνω απ' όλα να σταθμεύσετε μακριά από τις λωρίδες κυκλοφορίας. Ανάψτε τα φώτα αναγκαστικής στάθμευσης και αν είναι δυνατό τη μεσαία σκάλα των προβολέων. Χτυπάτε ρυθμικά το κλάξον όταν καταλαβαίνετε ότι πλησιάζει ένα άλλο αυτοκίνητο. ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ -- Στις κατηφόρες χρησιμοποιείτε τον κινητήρα σαν φρένο, επιλέγοντας χαμηλές σχέσεις για μα μην υπερθερμανθούν τα φρένα. -- Μην οδηγείτε ποτέ σε κατηφόρες με τον κινητήρα σβηστό η το κιβώτιο στο νεκρό σημείο και, ιδιαίτερα, με το κλειδί εκκίνησης βγαλμένο από τον διακόπτη. -- Οδηγείτε με μέτρια ταχύτητα, αποφεύγοντας να "κλείνετε" τις στροφές. -- Μην ξεχνάτε ότι το προσπέρασμα στις ανηφοριές είναι πιο αργό και συνεπώς απαιτεί μεγαλύτερη απόσταση. Όταν σας προσπερνούν, διευκολύνετε την ενέργεια του άλλου οδηγού. ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες. -- Διατηρείτε πολύ χαμηλή ταχύτητα. -- Σε χιονισμένο δρόμο χρησιμοποιείτε τις αντιολισθητικές αλυσίδες. -- Χρησιμοποιείτε σαν φρένο κυρίως τον κινητήρα και αποφεύγετε οπωσδήποτε τα βίαια φρεναρίσματα.

6 -- Όταν φρενάρετε με αυτοκίνητο χωρίς ABS αποφεύγετε το μπλοκάρισμα των τροχών μετριάζοντας την πίεση που ασκείτε στο πεντάλ του φρένου. -- Αποφεύγετε τις απότομες επιταχύνσεις και τις απότομες αλλαγές πορείας. -- Κατά τη χειμερινή περίοδο, ακόμα και αν το οδόστρωμα δείχνει φαινομενικά στεγνό, μπορεί να υπάρχουν τμήματα παγωμένα. Προσέχετε λοιπόν τα τμήματα του δρόμου που δεν τα βλέπει ο ήλιος και αυτά που σκιάζονται από δέντρα ή βράχους, όπου μπορεί να έχει παραμείνει πάγος. -- Διατηρείτε επαρκή απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. -- Μην παραμένετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στάσιμοι στο βαθύ χιόνι με αναμμένο τον κινητήρα του αυτοκινήτου: το χιόνι ενδέχεται να εμποδίσει την έξοδο των αερίων καύσης, διοχετεύοντάς τα προς το χώρο των επιβατών. ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ABS Το ABS είναι ένας πρόσθετος ηλεκτρονικός μηχανισμός στο σύστημα φρένων που προσφέρει δυο πλεονεκτήματα. 1) Εξουδετερώνει το μπλοκάρισμα και την επακόλουθη ολίσθηση των τροχών στο απότομο φρενάρισμα και, ιδιαίτερα, σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. 2) Επιτρέπει το φρενάρισμα και την ταυτόχρονη αλλαγή πορείας, ώστε να αποφεύγονται τυχόν απρόβλεπτα εμπόδια και για να διατηρείται η κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, πάντοτε όμως μέσα στα πλαίσια των ορίων πλευρικής πρόσφυσης των ελαστικών. -- Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών, αλλά δεν αυξάνει τα φυσικά όρια πρόσφυσης μεταξύ οδοστρώματος και ελαστικών. -- Το ABS χρησιμεύει για να διατηρείτε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε δύσκολες περιπτώσεις, όχι για να οδηγείτε πιο γρήγορα. Προσοχή. Η έλλειψη ή πλημμελής συμμόρφωση σ' αυτές τις οδηγίες μπορεί να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων. ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές οι οποίες θα σας επιτρέψουν να περιορίσετε το κόστος λειτουργίας του αυτοκινήτου και να μειώσετε την εκπομπή ρύπων στο περιβάλλον. ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

7 Συντήρηση αυτοκινήτου Η συντήρηση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ο οποίος επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση, την οδική άνεση και την ζωή του αυτοκινήτου. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε προσεκτικά τα όσα αναγράφονται στον πίνακα προγραμματισμένης συντήρησης του αυτοκινήτου, σχετικά με ελέγχους και στοιχεία που αφορούν διάφορα μέρη όπως μπουζί, φίλτρα, λιπαντικά, ιμάντες κτλ. Ελέγχετε τακτικά όλα τα σημεία που αναφέρονται παρακάτω: -- την πίεση και την κατάσταση των ελαστικών -- τη στάθμη του λαδιού του κινητήρα. -- τη στάθμη του ψυκτικού υγρού του κινητήρα και την κατάσταση του συστήματος ψύξης. -- τη στάθμη των υγρών των φρένων -- τη στάθμη του υγρού πλύσης του παρμπρίζ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ. Η μορφολογία της διαδρομής, οι συνθήκες κυκλοφορίας, ο τρόπος οδήγησης, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες, το επίπεδο εξοπλισμού / συστημάτων / αξεσουάρ, η παρουσία σχάρας οροφής, η παρουσία ειδικού εξοπλισμού και η γενική κατάσταση του αυτοκινήτου, μπορεί να προκαλέσουν διαφορετική κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με αυτή που αναφέρεται στο τεχνικό εγχειρίδιο του αυτοκινήτου. ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΡΓΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΙΣΙΟΔΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ

ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ!

ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! For the Automobile and Society ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, Η φράση «Πριν Οδηγήσεις, Θυμήσου!» αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια πρωτοβουλία σχετικά με την οδική ασφάλεια της FIA Foundation σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ Α) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Περιμετρικός έλεγχος εξετάζουμε για: 1) την καλή κατάσταση των επιφανειών του αυτοκινήτου από τυχαία χτυπήματα (πχ. ένα χτύπημα σε μια επιφάνεια του οχήματος μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ Φόρτωση Αυτοκινήτου........................... 6-1 Ρυμούλκηση Τρέιλερ............................ 6-1 Ρυμούλκηση του Αυτοκινήτου σας................. 6-6 6 Φόρτωση Αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ.

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ. Λυσάρι Οι σωστές απαντήσεις είναι σημειωμένες με κόκκινο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΥΣ #133 1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ 3 ο ΥΠΟΘΕΜΑ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ 3 Η ΟΜΑΔΑ: ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΒΙΒΗ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΙΜΠΑΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΛΟΠΕΑΝΟΥ ΕΥΗ ΝΑΚΟΥΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! www.bridgestone.gr

ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! www.bridgestone.gr Πριν Οδηγήσεις, Θυµήσου! είναι µία παγκόσµια πρωτοβουλία οδικής ασφάλειας της FIA Foundation και της Bridgestone Corporation που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την ΕΛΑΣΤΡΑΚ. www.bridgestone.gr Περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση Η εκστρατεία ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (Make Cars Green) στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κίνηση των αυτοκινήτων και στο να βοηθήσει τους οδηγούς να σκεφτούν οικολογικά

Διαβάστε περισσότερα

5.2 Πινακίδες Κ.Ο.Κ.

5.2 Πινακίδες Κ.Ο.Κ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 5.1 Γενικά Οι γενικοί κανόνες κυκλοφορίας του Κ.Ο.Κ. εφαρμόζονται σε όλα τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προορίζονται για τη μαζική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ Π.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΛ./FAX. 2310 628.008 ΚΙΝ.6944 677104 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΩΡΙΑΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορα ναι, επικίνδυνα όχι Συμβουλές για διανομείς με μοτοσικλέτα

Γρήγορα ναι, επικίνδυνα όχι Συμβουλές για διανομείς με μοτοσικλέτα Γρήγορα ναι, επικίνδυνα όχι Συμβουλές για διανομείς με μοτοσικλέτα EEER-2205 hkfjdskdp:lsdjfl www.edrive.yme.gov.gr Μοτοσικλέτα: ένα «εργαλείο» δουλειάς Οι μοτοσικλέτες επιτρέπουν την οικονομική και γρήγορη

Διαβάστε περισσότερα

DRIVING SCOOL Ο ΣΩΣΤΌΣ ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΊΔΙ

DRIVING SCOOL Ο ΣΩΣΤΌΣ ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΊΔΙ DRIVING SCOOL L Ο ΣΩΣΤΌΣ ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΊΔΙ Σύντομος Εξωτερικός Έλεγχος o Καθαρά τζάμια Κοιτάμε τα λάστιχα να έχουν αέρα. o Καθαρά φώτα Το βάθος πέλματος 1,6 χιλ. o Ελέγχουμε αν έχει γρατσουνιές, ρωγμές

Διαβάστε περισσότερα

FordFiesta Γρήγορος οδηγός. Feel the difference

FordFiesta Γρήγορος οδηγός. Feel the difference FordFiesta Γρήγορος οδηγός Feel the difference Οι πληροφορίες που περιέχει η παρούσα έκδοση ήταν ορθές κατά το χρόνο της εκτύπωσης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να κάνουμε αλλαγές στις προδιαγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Σελ.1/6 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το αυτοκίνητο, από μέσο πολυτελείας έχει εξελιχθεί σε εργαλείο δουλειάς απόλυτα απαραίτητο για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. υστυχώς όμως, όπως και σε κάθε τι, η αλόγιστη χρήση του πέρα από

Διαβάστε περισσότερα

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός FORD FIEST Γρήγορος οδηγός Οι πληροφορίες που περιέχει η παρούσα έκδοση ήταν ορθές κατά το χρόνο της εκτύπωσης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να κάνουμε αλλαγές στις προδιαγραφές, στο σχεδιασμό ή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ Πρωτοβουλίες-Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε περίοδο οικονομικής κρίσης Αθήνα, 6 Ιουνίου 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ Σοφία Βαρδάκη, Δρ. Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση:

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση: Χαρακτηριστικά: Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατάλληλη Ηλικία χρονών Ταχύτητα χλμ/ώρα Κωδικός/code: 412175 Επιτρεπόμενο βάρος κιλά Κινητήρας Ισχύς Επαναφόρτιση Διαστάσεις Καθαρό βάρος Μπαταρία Χρόνος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ (σύμφωνα με την Υ.Α. 58930/480/99 ΦΕΚ Β 526). 10.1 Γενικά. Για την απόκτηση άδειας οδηγήσεως λεωφορείου (κατηγορίας Δ και Δ+Ε) ο υποψήφιος οδηγός πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Η παρεχόμενη ασφάλεια των αυτοκινήτων: χωρίζεται σε:

Η παρεχόμενη ασφάλεια των αυτοκινήτων: χωρίζεται σε: 1. Γιατί το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με σύστημα ABS; Η παρεχόμενη ασφάλεια των αυτοκινήτων: χωρίζεται σε: Παθητική ασφάλεια: Τεχνικές εφαρμογές που μειώνουν τις συνέπειες ατυχημάτων (π.χ. ζώνες ασφαλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α /480 /ΦΕΚ Β' 526/ Άρθρο 26. Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1:

Υ.Α /480 /ΦΕΚ Β' 526/ Άρθρο 26. Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1: Υ.Α. 58930/480 /ΦΕΚ Β' 526/3-5-1999 Άρθρο 26 Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1: 1. Η πρακτική εξέταση περιλαμβάνει τις δοκιμασίες και τον έλεγχο γνώσεων και

Διαβάστε περισσότερα

Χειμερινοί μήνες-συμβουλές οδήγησης στη βροχή.

Χειμερινοί μήνες-συμβουλές οδήγησης στη βροχή. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση κατά τους χειμερινούς μήνες. Χειμερινοί μήνες-συμβουλές

Διαβάστε περισσότερα

99000-SWIFT-014 02/2015

99000-SWIFT-014 02/2015 99000-SWIFT-014 02/2015 5MT ΑΝΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1,2 L 5MT GL+ GL+ Ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Ρύθμιση τιμονιού καθ ύψος Ρύθμιση τιμονιού τηλεσκοπική Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN 1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN Περιμετρικός οπτικός έλεγχος. Είναι απαραίτητο πριν οδηγήσουμε το αστικό λεωφορείο να κάνουμε ένα οπτικό έλεγχο γύρω από το όχημα.αυτός ο

Διαβάστε περισσότερα

Είτε με την εγκατάσταση θαλάμου για τον οδηγό. Είτε με σύστημα που εμποδίζει τυχόν ανατροπή του περονοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος.

Είτε με την εγκατάσταση θαλάμου για τον οδηγό. Είτε με σύστημα που εμποδίζει τυχόν ανατροπή του περονοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος. ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Ενδυνάμωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ιδιωτικών επιχειρήσεων, μεσκοπότηβελτίωσητων συνθηκών εργασίας στους τομείς των κατασκευών,

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 2696/1999 Γενική Εισαγωγή... 1

Ν. 2696/1999 Γενική Εισαγωγή... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ν. 2696/1999 Γενική Εισαγωγή... 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΟΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΑ - ΟΡΙΣΜΟΙ Άρθρο 1. Πεδίο εφαρμογής του

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Μερικές χρήσιµες συµβουλές στους γονείς για την αποφυγή των τροχαίων ατυχηµάτων Η πρόληψη του τροχαίου ατυχήµατος αφορά όλους µας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η δυνατότητα να μετακινείται κάποιος ως: Πεζός Οδηγός Επιβάτης να εμπλακεί χωρίς να κινδυνεύει ή να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα

Διαβάστε περισσότερα

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 5, ΑΘΗΝΑ 24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΛ.: 210 9988168 www.suzuki.gr 20 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαβάστε περισσότερα

Οδική Ασφάλεια Κρυπτόλεξο 1

Οδική Ασφάλεια Κρυπτόλεξο 1 Κρυπτόλεξο 1 Βρες τις 12 κρυμμένες λέξεις που βρίσκονται οριζόντια και κάθετα του κρυπτόλεξου. Τ Α Χ Υ Τ Η Τ Α Δ Η Σ Β Λ Ρ Δ Μ Γ Ο Α Σ Υ Ν Φ Γ Σ Λ Α Τ Δ Κ Θ Ρ Ψ Τ Θ Υ Π Δ Ε Υ Κ Υ Δ Ρ Ο Μ Ο Σ Σ Ο Κ Ω Μ

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Eco-Driving Οικονομική-Οικολογική Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ Ημερίδα Μεταφορές & Αειφορία: Δυνατότητες, Κατευθύνσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Σχ. Έτος : ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Σχ. Έτος : ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Βοηθός Φαρμακείου Ημ/νια: 10/12/2013 ΕΞΑΜΗΝΟ: Α Χειμερινό Εισηγητής : Εμμανουήλ Ε. Νικόλαος Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ Κ ΕΥΚΟΛΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΩΥΣΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ Κ ΕΥΚΟΛΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΩΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ Κ ΕΥΚΟΛΗ L ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΩΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 72 ΠΛ.ΚΟΛΩΝΟΥ ΤΗΛ. 2105143434, ΚΙΝ. 6938938485 Web site :www.sxoliodigon-moisis.gr Εισαγωγή Η οδήγηση είναι απόλαυση, αρκεί να τηρούνται κάποιες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ TAXOΓΡΑΦΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ TAXOΓΡΑΦΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ TAXOΓΡΑΦΟΣ Ο ταχογράφος είναι μια συσκευή η οποία καταγράφει τις δραστηριότητες του 1ου και 2ου οδηγού και του οχήματος σε συνάρτηση με το χρόνο. 1ος οδηγός: 1. οδήγηση 2. άλλες εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις

Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις Γιώργος Γιαννής Καθηγητής ΕΜΠ Υπό την αιγίδα: G. Yannis, E. Vlahogianni,

Διαβάστε περισσότερα

Ο χρόνος αντιδράσεως.

Ο χρόνος αντιδράσεως. Ο χρόνος αντιδράσεως. Από τη στιγμή που υποπίπτει στην αντίληψή σας κάποιο σήμα ή κάτι που συμβαίνει, μέχρι να ανταποκριθείτε, μεσολαβεί πάντα ένα χρονικό διάστημα, που ονομάζεται χρόνος αντιδράσεως. Μπροστά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία και Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ Ο υποψήφιος ελέγχεται στην σωστή προετοιμασία του οχήματος. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει γνώση βασικών στοιχείων των εξαρτημάτων των συστημάτων ασφαλείας και του ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Γεια σας, παιδιά! Είμαι ο φίλος σας, ο Τροχονόμος! Η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKWAGEN ΕΚΔΟΣΗ CC / P / KW Ανώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή προ Φόρων (ΑΠΛΤΠΦ) ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) Polo

Διαβάστε περισσότερα

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Πίνακας περιεχομένων 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων...3 2 Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση...4

Διαβάστε περισσότερα

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά 02 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Υγρά - Υγρό Αυτομάτου Κιβωτίου Ταχυτήτων 2.1 - Υγρό Φρένων 2.2 - Ψυκτικό Υγρό 2.3 - Λάδι & Φίλτρο Λαδιού του Κινητήρα 2.4 - Υγρό Μηχανικού Κιβωτίου Ταχυτήτων

Διαβάστε περισσότερα

scudo ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ www.fiatprofessional.gr

scudo ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ www.fiatprofessional.gr scudo O εξοπλισμός των μοντέλων δύναται να αλλάξει λόγω ειδικών αναγκών της αγοράς ή εξαιτίας νομικών ζητημάτων. Tα στοιχεία του παρόντος καταλόγου δόθηκαν με ενδεικτικό τίτλο. H Fiat διατηρεί το δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER ŠKODA Citigo ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Εισαγωγή Αγοράσατε ένα ŠKODA. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το νέο σας ŠKODA έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α. ΣΗΜΑΝΣΗ Η σήμανση χωρίζεται στην κατακόρυφη σήμανση, δηλαδή τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων και την οριζόντια σήμανση, δηλαδή τις ζωγραφισμένες γραμμές (διαγραμμίσεις)

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ DOBLO CARGO.

ΝΕΟ DOBLO CARGO. ΝΕΟ DOBLO CARGO. www.fiatprofessional.gr ΝΕΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΝΕΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ UCONNECT ΜΕ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ ΚΆΘΙΣΜΑ ΤΡΙΏΝ ΘΈΣΕΩΝ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική 205.040.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 24 993,27 Χρώμα βαφής: 992 Μεταλλικό "selenite" γκρι 819,00 Εσωτερική επένδυση: 001

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ - ΠΑΓΕΤΟΣ - ΠΛΗΜΜΥΡΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ - ΠΑΓΕΤΟΣ - ΠΛΗΜΜΥΡΑ Περιφέρεια Αττικής Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ - ΠΑΓΕΤΟΣ - ΠΛΗΜΜΥΡΑ Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Ενημερώνεστε από τα ΜΜΕ για τις μετεωρολογικές προβλέψεις

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου

Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου 05 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Ελαστικά - Ζυγοστάθμιση Ελαστικού 5.1 - Πίεση Φουσκώματος Ελαστικών 5.2 - Σταύρωμα Ελαστικών 5.3 - Βάθος Πέλματος / Πρόσφυση Ελαστικού 5.4 - Σύστημα Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO S80

Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO S80 VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το φυλλάδιο Σύντομων Οδηγιών για να

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας με ασφάλεια!

Περπατώντας με ασφάλεια! Περπατώντας με ασφάλεια! www.edrive.yme.gov.gr Το περπάτημα ως βασικό μέσο μετακίνησης Όλοι μας είμαστε πεζοί. Ακόμα και αν το κύριο μέσο που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας διαδρομές είναι το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Κυδωνίας 29, Χανίαα Κρήτηατήτης Ταχ. Κώδικας: 73135

Διαβάστε περισσότερα

SANDERO WLTP hp LIFE hp STYLE

SANDERO WLTP hp LIFE hp STYLE SANDERO WLTP 1.0 75hp LIFE 1.0 75hp STYLE ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ TIMH * 9.980 10.780 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΜΩΝ * 7.772,59 8.395,64 Κατανάλωση (μικτή) lt/100χλμ Εκπομπές CO 2 (g/χλμ)

Διαβάστε περισσότερα

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό "obsidian" μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση:

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό obsidian μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση: Mercerdes-Benz Τύπος C 200 d Κατασκευαστική 205.037.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 31 049,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό "obsidian" μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Ακολουθώ τον κώδικα κυκλοφορίας Φορώ κράνος Δεν οδηγώ υπό επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών Ελέγχω πάντα το ποδήλατο πριν το χρησιμοποιήσω Φορώ ρουχισμό με

Διαβάστε περισσότερα

Τσαρίδου Γεωργία & Τζαλαζίδης Κών/νος

Τσαρίδου Γεωργία & Τζαλαζίδης Κών/νος Τσαρίδου Γεωργία & Τζαλαζίδης Κών/νος Κίνδυνοι από το ηλεκτρικό ρεύμα Α) Ηλεκτροπληξία Εγκαύματα στο σώμα λόγω επίδρασης του ηλεκτρικού τόξου (εγκαταστάσεις ισχύος υψηλής τάσης) Β) Έκρηξη Έκρηξη σε ατμόσφαιρα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικό Πατίνι Ισορροπίας

Ηλεκτρικό Πατίνι Ισορροπίας Ηλεκτρικό Πατίνι Ισορροπίας Εγχειρίδιο Χρήσης 1. Ασφαλής χρήση για το ηλεκτρονικό δίκυκλο πατίνι ισορροπίας - Αναφορικά με την ασφαλή χρήση της συσκευής Η κατασκευάστρια εταιρεία σας συστήνει να απολαμβάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικά Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου

Ηλεκτρικά Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου 06 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Ηλεκτρικά Συστήματα - Εναλλάκτης 6.1 - Μπαταρία & Συνδέσεις 6.2 - Ασφάλεια 6.3 - Κόρνα 6.4 - Λυχνίες & Φανοί 6.5 - Μίζα 6.6 Συστήματα Κινητήρα & Κιβωτίου Ταχυτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΘΟΣ Στο δρόμο κινούνται μαζί μας και αλλα οχήματα. Πρέπει λοιπόν εκτός από το δικό μας όχημα και την πορεία του, να αντιλαμβανόμαστε πλήρως και τις

ΜΥΘΟΣ Στο δρόμο κινούνται μαζί μας και αλλα οχήματα. Πρέπει λοιπόν εκτός από το δικό μας όχημα και την πορεία του, να αντιλαμβανόμαστε πλήρως και τις ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΥΘΟΣ Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια από τις πιο ενδεδειγμένες στιγμές για να φορέσετε ζώνη ασφαλείας ή κράνος, καθώς η πλειοψηφία των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική 253.909.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 36 061,63 Χρώμα βαφής: 992 Μεταλλικό "selenite" γκρι 819,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες Αξιόπιστα ελαστικά

Διαβάστε περισσότερα

SETUP-Συμβουλές για το RBR

SETUP-Συμβουλές για το RBR SETUP-Συμβουλές για το RBR Το Διαφορικό Το διαφορικό έχει 3 λειτουργίες στο αυτοκίνητο: 1. Μεταφέρει τη δύναμη από τον κινητήρα στους τροχούς. 2. Επιτρέπει τους τροχούς σε κάθε άκρη των αξόνων να περιστρέφονται

Διαβάστε περισσότερα

οδηγώ με ασφάλεια ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

οδηγώ με ασφάλεια ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» οδηγώ με ασφάλεια ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» GENESIS Pharma S.A.

Διαβάστε περισσότερα

Καινούργια - Seat - Ibiza

Καινούργια - Seat - Ibiza Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) Καινούργια - Seat - Ibiza Body Type: Κόμπακτ Transmission: Χειροκίνητο Fuel: Φυσικό Αέριο Exterior Color: Λευκό Price: 16,800 1 / 15 Επικοινωνία: 2 / 15 Επικοινωνία:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΗΣ : ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΜΗΜΑ : Β 2

ΜΑΘΗΤΗΣ : ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΜΗΜΑ : Β 2 ΜΑΘΗΤΗΣ : ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΜΗΜΑ : Β 2 Εισαγωγή Τα ατυχήματα είναι η κυριότερη αιτία θανάτου, συνήθως σε άτομα ηλικίας έως 45 ετών. Καθημερινά διαπιστώνεται ότι πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Λύκειο Ναυπάκτου Έτος: Τμήμα: Α 5 Ομάδα 3 : Σίνης Γιάννης, Τσιλιγιάννη Δήμητρα, Τύπα Ιωάννα, Χριστοφορίδη Αλεξάνδρα, Φράγκος Γιώργος

1 ο Λύκειο Ναυπάκτου Έτος: Τμήμα: Α 5 Ομάδα 3 : Σίνης Γιάννης, Τσιλιγιάννη Δήμητρα, Τύπα Ιωάννα, Χριστοφορίδη Αλεξάνδρα, Φράγκος Γιώργος 1 ο Λύκειο Ναυπάκτου Έτος: 2017-2018 Τμήμα: Α 5 Ομάδα 3 : Σίνης Γιάννης, Τσιλιγιάννη Δήμητρα, Τύπα Ιωάννα, Χριστοφορίδη Αλεξάνδρα, Φράγκος Γιώργος Θέμα : Εξοικονόμηση ενέργειας σε διάφορους τομείς της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση με χαρακτηριστικά συνεχούς μεταβαλλόμενου βαθμού απόσβεσης. Πρώτη χρήση της είχαμε στο Audi Α7 ενώ σήμερα υπάρχει σε διάφορα μοντέλα όπως το Audi Q7. Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές Περιεχόμενα 1. Ζωτικής σημασίας πληροφορίες - Διαβάστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Jaguar Land Rover Limited All rights reserved. F-TYPE ΣΥΜΠΛΗΡ ΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ Ι ΙΟΚΤΗΤΗ. Αρ. έκδοσης JSA

Jaguar Land Rover Limited All rights reserved. F-TYPE ΣΥΜΠΛΗΡ ΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ Ι ΙΟΚΤΗΤΗ. Αρ. έκδοσης JSA F-TYPE ΣΥΜΠΛΗΡ ΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ Ι ΙΟΚΤΗΤΗ Οι παρακάτω πληροφορίες είναι συμπληρωματικές και θα πρέπει να διαβαστούν σε συνδυασμό με το Εγχειρίδιο ιδιοκτήτη, Αρ. έκδοσης JJM 34 02 35 142. Αρ. έκδοσης JSA

Διαβάστε περισσότερα

quick guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO V70 & XC70

quick guide WEB EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! VOLVO V70 & XC70 VOLVO V70 & XC70 quick guide WE EDITION ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το φυλλάδιο Σύντομων Οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για ασφαλή οδήγηση σε µεγαλύτερη ηλικία

Ερωτήσεις και απαντήσεις για ασφαλή οδήγηση σε µεγαλύτερη ηλικία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ Ερωτήσεις και απαντήσεις για ασφαλή οδήγηση σε µεγαλύτερη ηλικία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ Ο ΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΗΛΑΤΩ = ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΡΥΠΩΝ

ΠΟΔΗΛΑΤΩ = ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΡΥΠΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩ = ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΡΥΠΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ www.edrive.yme.gov.gr Ποδηλατώ = Aγαπώ τον εαυτό μου και το περιβάλλον Το ποδήλατο σέβεται το περιβάλλον, τον πλανήτη, τον άνθρωπο και τη

Διαβάστε περισσότερα

δ) Εσωτερικές πληροφοριακές πινακίδες, στις οποίες αναγράφονται τα εξής: -Προτροπές, οδηγίες και απαγορεύσεις για τους επιβάτες και το πλήρωμα

δ) Εσωτερικές πληροφοριακές πινακίδες, στις οποίες αναγράφονται τα εξής: -Προτροπές, οδηγίες και απαγορεύσεις για τους επιβάτες και το πλήρωμα ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ. Κάθε λεωφορείο φέρει τον προβλεπόμενο από τον Κ.Ο.Κ. και τις άλλες ισχύουσες διατάξεις υποχρεωτικό εξοπλισμό. Σε αυτόν περιλαμβάνονται οι πινακίδες και επιγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER ŠKODA Citigo Οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Αγοράσατε ένα ŠKODA. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το νέο σας ŠKODA έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Μαριάννα Χριστόφια-Παλάτου, Λειτουργός Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων. Χρίστος Παρπούνας, Συντονιστής Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων

Μαριάννα Χριστόφια-Παλάτου, Λειτουργός Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων. Χρίστος Παρπούνας, Συντονιστής Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων ΕΠΙΜΕΛEΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Μαρία Κωνσταντινίδου, Σύμβουλος Αγωγής Υγείας ΥΠΠ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριάννα Χριστόφια-Παλάτου, Λειτουργός Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Σούλα Ιωάννου, Γενική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

Τροχαία ατυχήματα. Δέσποινα Μπόκα Κατερίνα Παπαγγελή Γ3

Τροχαία ατυχήματα. Δέσποινα Μπόκα Κατερίνα Παπαγγελή Γ3 Τροχαία ατυχήματα Δέσποινα Μπόκα Κατερίνα Παπαγγελή Γ3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ορισμός... Αιτίες τροχαίων ατυχημάτων... Συνέπειες τροχαίων ατυχημάτων.. Τρόποι αντιμετώπισης... Οδηγίες και συμβουλές σε οδηγούς για

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όλα τα οχήµατα πρέπει να πληρούν κάποιεσ προ ποθέσεισ για να κινούνται µε ασφάλεια και να προστατεύουν τουσ επιβάτεσ και τουσ πεζούσ. Κάθε όχηµα έχει τουσ δικούσ του περιορισµούσ, για τον απλούστατο λόγο,

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving»

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Γρηγόρης Ζωίδης Τμήμα Περιβάλλοντος & Μεταφορών Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: Θεσσαλονίκη, 07 Ιανουαρίου 2017 Ώρα:09.00 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d Ενδεικτική απεικόνιση Ενδεικτική απεικόνιση Σύνοψη Βασική τιμή B 180 d Ειδικά μοντέλα & Πακέτα Χρώμα Μαύρο "night" Τροχός Ζάντες αλουμινίου[ 16"] 40.6 cm, 10 ακτινών Επένδυση Ύφασμα venlo μαύρο Διακοσμητικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές για ατυχήματα/βλάβες

Πρακτικές συμβουλές για ατυχήματα/βλάβες Εξουσιοδοτημένος ιανομέας ή Επισκευαστής Mercedes-Benz Πρακτικές συμβουλές για ατυχήματα/βλάβες Ένας χρήσιμος οδηγός από τη Mercedes-Benz Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι: Ενδέχεται να έχουν γίνει αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Visia (Pro) STD SPECS

Visia (Pro) STD SPECS Visia (Pro) Εξοπλισµός Ατσάλινες ζάντες 16" µε ελαστικά 205 R16C (Chassis, KC), 255/70 R16 (DC) Μαύρος εµπρός προφυλακτήρας (KC, DC Chassis) Εµπρός προφυλακτήρας στο χρώµα του αµαξώµατος (DC) Μη προεξέχοντα

Διαβάστε περισσότερα

Οδική ασφάλεια και Τρίτη ηλικία

Οδική ασφάλεια και Τρίτη ηλικία Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GENESIS Pharma, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν τους οδηγούς για την «Ασφαλή οδήγηση σε μεγαλύτερες ηλικίες» Οδική ασφάλεια και Τρίτη ηλικία Ποιοι θεωρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition V70/XC70 Quick GUIDE Web edition ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ VOLVO! Η εξοικείωση με νέο σας αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει μια απολαυστική εμπειρία. Ανατρέξτε σε αυτό το Quick Guide για να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα

Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα Τριβή Όταν ένα σώμα ολισθαίνει (γλιστράει) πάνω σε μια επιφάνεια, υπάρχει μια δύναμη στο σώμα που αντιστέκεται στην κίνηση του. Η δύναμη αυτή ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ drive the change ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ροζ μποεμ ΖΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ζαντες amperatrice 15" μαυρο nacre ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1.2 16V Σύστημα μετάδοσης κίνησης/κιβώτιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 32 : Φόρτωση οχημάτων ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1. Το μεικτό βάρος οχήματος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του. 2. Το φορτίο ταυ οχήματος πρέπει να τακτοποιείται και

Διαβάστε περισσότερα

Καινούργια - Seat - Ibiza

Καινούργια - Seat - Ibiza Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) Καινούργια - Seat - Ibiza Body Type: Κόμπακτ Fuel: Φυσικό Αέριο Exterior Color: Λευκό Price: 16,800 1 / 16 Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) Καινούργια - Seat - Ibiza

Διαβάστε περισσότερα

Ambiance 1.6 105 hp 4X2. Laureate 1.6 105hp 4X2

Ambiance 1.6 105 hp 4X2. Laureate 1.6 105hp 4X2 DUSTER Ambiance 1.6 105 hp 4X2 Laureate 1.6 105hp 4X2 Ambiance 1.6 105 hp Laureate 1.6 105hp Ambiance 1.5 dci 110 hp Laureate 1.5 dci 110hp ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ TIMH 13.990 15.550 16.550 17.550 19.050

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO PRO LUDO Μαύροι ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες Μαύροι προφυλακτήρες Δύο ασύμμετρα ανοιγόμενες πίσω πόρτες με παράθυρο Αντιθαμβωτικό πίσω παράθυρο Πίσω υαλοκαθαριστήρας Φιμέ πλευρικά κρύσταλλα και κρύσταλλα

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης Οδηγίες χειρισμού Σάκος ρεζερβουάρ Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Ο σάκος ρεζερβουάρ της BMW Motorrad είναι ο ιδανικός συνοδός για εκδρομές με τη μοτοσικλέτα. Η BMW Motorrad

Διαβάστε περισσότερα

FORD FOCUS Γρήγορος οδηγός

FORD FOCUS Γρήγορος οδηγός FORD FOUS Γρήγορος οδηγός Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση ήταν σωστές κατά την εκτύπωση. Στο πλαίσιο της πολιτικής μας που αποσκοπεί στη συνεχή ανάπτυξη, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός

Διαβάστε περισσότερα

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. Το νέο Golf Variant 02 ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT 03 TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. 100% Golf. Μεγαλύτερη φιλοφρόνηση δεν μπορεί να υπάρξει για ένα μοντέλο της κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος περιεχομένων ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΛΙΘΙΟΥ...

Κατάλογος περιεχομένων ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΛΙΘΙΟΥ... Κατάλογος περιεχομένων ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΛΙΘΙΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ PEDELEC (PAS)...6 ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ...6 ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΕ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑ...7

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στον σύγχρονο τρόπο ζωής οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με αυτοκίνητο. Στην Ε.Ε αντιστοιχούν 488 αυτοκίνητα ανά 1000 κατοίκους. Ο κάτοικος της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

13.350 900 300 12.150

13.350 900 300 12.150 ΜΟΝΤΕΛΟ/ΕΚΔΟΣΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤ. ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ RENAULT ΔΩΡΕΑΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤ. ΤΙΜΗ NEO CLIO Βενζίνη 0.9 TCe Energy 90hp Ecoleader Stop&Start Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΕΙ ΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (.Ε.Υ.Α.Α.Ν.) Ταχ. /νση: Λατούς 8 72 100 Άγιος Νικόλαος Πληροφορίες: Πεδιαδίτης Γεώργιος τηλ.: 28410 91219 fax: 28410 91211 Αριθµός Μελέτης : 17_2016

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ Παράρτημα 2 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΙΣΜΟΙ Β. ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ Δεκτά αποδεικτικά μέσα Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός Σχετικά με αυτό τον «Οδηγό γρήγορης αναφοράς» Δημιουργήσαμε αυτό τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε να εξοικειωθείτε γρήγορα με ορισμένες λειτουργίες του οχήματός σας. Περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IMPORTANT. 0-13kg

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ IMPORTANT. 0-13kg ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 0-13kg IMPORTANT Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές D + + Αυτό είναι ένα "Universal" παιδικό

Διαβάστε περισσότερα