ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ. Αφαίρεση μονώσεων αμίαντου σε πλοία του ΠΝ περιοχής ΝΣ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ. Αφαίρεση μονώσεων αμίαντου σε πλοία του ΠΝ περιοχής ΝΣ."

Transcript

1 ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑ: Αφαίρεση μονώσεων αμίαντου σε πλοία του ΠΝ περιοχής ΝΣ. ΣΚΟΠΟΣ 1.1. Σκοπός της παρούσης προδιαγραφής είναι, η παροχή κατευθύνσεων για την ορθή διεκπεραίωση των εργασιών που αφορούν την Αφαίρεση μονώσεων από αμίαντο σε πλοία του ΠΝ στην περιοχή του ΝΣ. 2. ΟΡΙΣΜΟΙ 2.1. Προδιαγραφή : Η παρούσα προδιαγραφή με ότι περιέχει αυτή Πλοίο: Πλοία του ΠΝ 2.3. Εργολάβος ή ιδιωτικός φορέας (Ι.Φ.) ή ανάδοχος: Ο φορέας ο οποίος θα υλοποιήσει την αφαίρεση της μόνωσης από αμίαντο Αφαίρεση της μόνωσης από αμίαντο: Το σύνολο των υποχρεώσεων του εργολάβου ή ιδιωτικού φορέα ήτοι έλεγχος ύπαρξης αμιάντου, αφαίρεση ελασμάτων, αφαίρεση μονώσεων αμιάντου και όλες τις υπόλοιπες βοηθητικές εργασίες καθώς και την προμήθεια των απαιτούμενων αναλωσίμων υλικών Υλικά: Το σύνολο των υλικών ( materials ) που θα χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες Αφαίρεσης των μονώσεων.

2 2.6. Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής Εργασιών (ΕΠΠΕ): Η επιτροπή που θα καθορισθεί από το Π.Ν για την παρακολούθηση και παραλαβή των εργασιών της παρούσας τεχνικής προδιαγραφής ΣΔΠ Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του Εργολάβου σύμφωνα με τα ισχύοντα Διεθνή και Εθνικά πρότυπα Χρόνος διάρκειας της σύμβασης: Έως εξαντλήσεως του ποσού των είκοσι έξι χιλιάδων ευρώ ,00 ) ή μέχρι λήξης οικονομικού έτους Χώρος πραγματοποίησης εργασιών: Ναύσταθμος Σαλαμίνας-ΝΣ (Περιοχές Σαλαμίνας και Αμφιάλης). 3. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 3.1. Οι εργασίες θα εκτελούνται από τον εργολάβο που θα επιλεγεί, ως ένα ολοκληρωμένο, ετοιμοπαράδοτο έργο, και θα κοστολογούνται σύμφωνα με τους πίνακες του Παραρτήματος Α Είναι απαραίτητη η επίσκεψη του υποψήφιου εργολάβου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου θα εκτελεστούν οι εργασίες. Ο υποψήφιος εργολάβος είναι υποχρεωμένος να επισκεφθεί το χώρο εργασίας και να καταθέσει με την προσφορά Υπεύθυνη Δήλωση Ν ότι ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες του σε θέματα ασφαλείας και λειτουργικότητας για την εκτέλεση του ανατιθέμενου έργου Οι εργασίες Αφαίρεσης των μονώσεων από αμίαντο θα εκτελεστούν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας Ο υποψήφιος εργολάβος θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος σε αναγνωρισμένο Ευρωπαϊκό φορέα εταιρειών αποξήλωσης αμιάντου (π.χ ARCA) ή σε ισοδύναμα αναγνωρισμένο διεθνή φορέα ή να διαθέτει πιστοποίηση

3 για την εκτέλεση εργασιών αφαίρεσης αμιάντου από αναγνωρισμένο οργανισμό (εργαστήρια δοκιμών, οργανισμοί ελέγχου, οργανισμοί πιστοποίησης που ανταποκρίνονται στα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα) και να προσκομίσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά Ο υποψήφιος εργολάβος θα πρέπει να διαθέτει και να διατηρεί σε ισχύ σε όλη τη διάρκεια του έργου : Άδεια συλλογής, μεταφοράς επικινδύνων αποβλήτων που έχει εκδοθεί από το αρμόδιο Τμήμα του ΥΠΕΚΑ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αποδεικτικό καταχώρησης της εταιρείας στο Μητρώο Φορέων Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ που αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση και διατήρηση σχετικής άδειας. Σε περίπτωση που κατά την εξέλιξη του έργου διαπιστωθεί ότι ο ανάδοχος δεν συμμορφώνεται με τα ανωτέρω θα κηρύσσεται έκπτωτος Πιστοποιητικά: Ο υποψήφιος εργολάβος θα πρέπει να έχει πιστοποιητικά ISO 9001:2008 (Πιστοποιητικά ISO 9001:2008 Module D και Ε είναι επίσης αποδεκτά), Πιστοποιητικό ISO και Πιστοποιητικό OHSAS για την αφαίρεση αμιάντου και τη διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. Επιπλέον ο υποψήφιος εργολάβος θα πρέπει να κατέχει άδεια τύπου Α σε ισχύ, σύμφωνα με Κ.Υ.Α /84/ (ΦΕΚ 1287 τ. Β) που αφορά στους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων που ασχολούνται με κάθε είδους εργασίες κατεδάφισης, αφαίρεσης, επικάλυψης και εγκλεισμού αμιαντούχων υλικών (εύθρυπτα και μη). Τα πιστοποιητικά αυτά θα πρέπει να είναι σε ισχύ ή να ανανεώνονται τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της παρούσας τεχνικής προδιαγραφής σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO. Για το λόγο αυτό ο ανάδοχος του έργου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για ανανέωση των πιστοποιητικών αυτών εφόσον εκπνεύσουν στο μεσοδιάστημα ή δεσμευθούν από το φορέα πιστοποίησης για οποιοδήποτε λόγο.

4 Επιθεωρήσεις Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας Εργολάβου: Ο Εργολάβος θα αποδέχεται έλεγχο του εφαρμοζόμενου Συστήματος Ποιότητας σε εγκαταστάσεις της εταιρείας του από αρμόδιο προσωπικό επισκευαστικών φορέων ΠΝ. Ο μειοδότης / ανάδοχος του έργου, θα δέχεται επιθεωρήσεις επαλήθευσης του ΣΔΠ (Β Μέρους) κατά την εξέλιξη του έργου, από Πιστοποιημένους Επιθεωρητές του ΠΝ ενώ σε περίπτωση αδυναμίας αποκατάστασης παρατηρήσεων «Μη Συμμόρφωσης», εντός εύλογου χρονικού ορίου που θα τίθεται εγγράφως από τους Επιθεωρητές του ΠΝ, ο ανάδοχος θα κηρύσσεται έκπτωτος Προσωπικό: Στο προσωπικό του εργολάβου που θα εκτελέσει τις εργασίες αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο θα έχει παρασχεθεί η απαιτούμενη από το νόμο εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Το προσωπικό του υποψηφίου εργολάβου θα πρέπει να καλύπτει τις προϋποθέσεις σχετικής Κ.Υ.Α /84/ (ΦΕΚ 1287 τ. Β) για Επιχείρηση Αφαίρεσης Κατεδάφισης (ΕΑΚ) με άδεια τύπου «Α» Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει στη τεχνική προσφορά του υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίζει ανελαστικά μετά την κατακύρωση και βέβαια πριν την υπογραφή σύμβασης με ποινή αποκλεισμού αντίγραφα των εν λόγω πιστοποιητικών/βεβαιώσεων συνοδευόμενα με κατάσταση προσωπικού θεωρημένη από την επιθεώρηση εργασίας. Τα εν λόγω πιστοποιητικά και καταστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ανελαστικά με ποινή αποκλεισμού από την συνέχεια της διαδικασίας ανεξάρτητα αν στην παρούσα φάση δεν υπάρχει στην εγχώρια αγορά φορέας πιστοποίησης (ΕΛΙΝΥΑΕ ή άλλος) Ο εργολάβος έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού υπεύθυνου όπως σαφώς καθορίζεται για τις ΕΑΚ που διαθέτουν άδεια τύπου «Α» στην σχετική Κ.Υ.Α /84/ Ο εργολάβος πριν την έναρξη των εργασιών σε κάθε πλοίο θα αναλάβει να εκπονήσει και να καταθέσει στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας Σχέδιο Εργασιών σύμφωνα με την εν ισχύ νομοθεσία, αντίγραφο του οποίου θα καταθέσει και στο Τμήμα ΝΣ/ΔΤ/4900. Η γνωστοποίηση στη Επιθεώρηση Εργασίας των στοιχείων που απαιτεί η νομοθεσία πριν την έναρξη των εργασιών αποτελεί υποχρέωση του Εργολάβου.

5 3.9 Ο εργολάβος υποχρεούται να προσκομίσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί στη εργολαβία. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει στην τεχνική προσφορά του υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίσει ανελαστικά μετά την κατακύρωση και βέβαια πριν την υπογραφή σύμβασης με ποινή αποκλεισμού όλα τα απαραίτητα έγγραφα κτήσης / κατοχής του απαραίτητου εξοπλισμού ή υπογεγραμμένο προσύμφωνο μίσθωσης. Ο παραπάνω αναφερόμενος ελάχιστος διαθέσιμος εξοπλισμός θα πρέπει να απαρτίζεται τουλάχιστον από τον περιγραφόμενο στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ του άρθρου 14 σχετικής Κ.Υ.Α /84/ και συγκεκριμένα για τύπο άδειας «Α» Ο εργολάβος υποχρεούται να τηρεί τους προβλεπόμενους από τον νόμο κανόνες ασφαλείας και να φέρει την εξ ολοκλήρου ευθύνη για πιθανό τραυματισμό του προσωπικού του τόσο από την χρήση ιδίων μέσων όσο και από την χρήση μέσων που θα του διατεθούν από το Π.Ν Εναλλακτικές λύσεις για την υλοποίηση των απαιτήσεων της Προδιαγραφής, οι οποίες είναι σύμφωνες με τους κανόνες καλής τεχνικής και επιστήμης και τεκμηριώνονται για αυτό βάσει κανονισμών αναγνωρισμένων οργανισμών ή Νηογνωμόνων, ή καταλλήλων μελετών, θα γίνονται δεκτές προς εξέταση Για οποιαδήποτε ασυμφωνία (non-conformity) των εργασιών αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο προς την παρούσα τεχνική προδιαγραφή θα υποβάλλεται ενυπόγραφη πρόταση από τον εργολάβο προς το Π.Ν. Το Π.Ν διατηρεί το δικαίωμα αποδοχής ή όχι της προτάσεως Η αποκατάσταση οποιασδήποτε ασυμφωνίας (non-conformity) των εργασιών αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο προς την προδιαγραφή που θα προκύψει από αυθαίρετη πρωτοβουλία του Εργολάβου θα εκτελείται με μέριμνα και έξοδα του Εργολάβου Σε περίπτωση πρόκλησης οποιονδήποτε ζημιών σε μέσα και εξοπλισμό του Π.Ν. με υπαιτιότητα του εργολάβου θα αποκαθίσταται με δικά του μέσα και έξοδα Το σύνολο των βοηθητικών εργασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση των κύριων εργασιών, και συγκεκριμένα εξάρμωση σωληνώσεων, φωτιστικών σωμάτων κ.λ.π. που εμποδίζουν την πρόσβαση στα αμιαντούχα υλικά θα γίνονται με μέριμνα του εργολάβου, εξαιρουμένων των εξαρμώσεων συσκευών και μηχανημάτων, οι οποίες θα γίνονται με μέριμνα των πλοίων.

6 3.16 Οτιδήποτε εξοπλισμός/προσωπικό απαιτηθεί για τις εργασίες και δεν συμπεριλαμβάνεται στην προσφορά του εργολάβου, ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να το προσκομίσει / εγκαταστήσει ιδία δαπάνη Οτιδήποτε δεν αναφέρεται αναλυτικά στην προδιαγραφή αυτή νοείται ότι θα είναι εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις και την σχετική νομοθεσία Χρόνος Ισχύς της σύμβασης έως εξαντλήσεως του ποσού των είκοσι έξι χιλιάδων ευρώ (26.000,00 ) ή μέχρι λήξης οικονομικού έτους Με την ανάθεση κάθε εργασίας εντός δέκα πέντε (15) εργάσιμων ημερών (ο χρόνος αυτός δεν προσμετράται στον χρόνο εκτέλεσης του έργου ο ανάδοχος θα προσκομίσει στο ΝΣ/ΔΤ/4900: Αντίγραφο σχεδίου εργασίας που υποβλήθηκε στο αρμόδιο ΚΕΠΕΚ Καταστάσεις προσωπικού θεωρημένες από το ΙΚΑ και την επιθεώρηση εργασίας. Η υπηρεσία θα εκδίδει άδειες εισόδου στο ΝΣ μόνο για το προσωπικό του Εργολάβου που θα αναγράφεται σε αυτές. Εφόσον ο Εργολάβος επιθυμεί να εργαστεί σε ώρες και ημέρες πλέον του ωραρίου εργασίας θα πρέπει να έχει γίνει σχετική πρόβλεψη / δήλωση και στις καταστάσεις του ΙΚΑ εκ μέρους του Ιατρικές βεβαιώσεις για το προσωπικό που θα εκτελέσει εργασίες επί αμιαντούχων μονώσεων σύμφωνα με την εν ισχύει νομοθεσία Πιστοποιητικά / βεβαιώσεις εκπαίδευσης προσωπικού που θα εκτελέσει εργασίες επί αμιαντούχων μονώσεων σύμφωνα με την εν ισχύει νομοθεσία Ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα επικοινωνίας τεχνικού ασφαλείας, ιατρού εργασίας, εργοδηγών και υπευθύνου έργου Σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών Αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο ο ανάδοχος θα εξασφαλίσει τη συνεχή μέτρηση περιεκτικότητας σε ίνες αμιάντου, ατμοσφαιρικού αέρα σε χώρους που γειτνιάζουν / είναι εγγύς των χώρων εργασιών θέματος σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιτροπής παραλαβής. Για τον λόγο αυτό θα διαθέτει συσκευές ελέγχου ινών (fiber check) και θα εκτελεί με μέριμνα του τις απαραίτητες μετρήσεις καθαρότητας του αέρα. Σε περίπτωση που από τις μετρήσεις διαπιστωθεί ρύπανση των χώρων αυτών άνω του ορίου, θα αναλαμβάνονται από τον εργολάβο μέτρα για προστασία του προσωπικού και την αποκατάσταση των χώρων.

7 3.21. Παράλληλα υποχρεούται όπως μία φορά την εβδομάδα λαμβάνονται μετρήσεις καθαρότητας των χώρων ανωτέρω παραγράφου κατά την διάρκεια των εργασιών Αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο από κατάλληλα διαπιστευμένο φορέα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO Σε περίπτωση που από τις μετρήσεις διαπιστωθεί ρύπανση των χώρων αυτών άνω του ορίου, θα αναλαμβάνονται από τον εργολάβο μέτρα για προστασία του προσωπικού των πλοίων και την αποκατάσταση των χώρων Ο ανάδοχος υποχρεούται να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του τεχνικού ασφαλείας και του Ιατρού Εργασίας του ΝΣ. 4. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 4.1. Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα καθοριζόμενα στα: Π.Δ. 212/2006 ΦΕΚ 212/Α ΚΥΑ 13588/725/ Κ.Υ.Α /84/ (ΦΕΚ 1287 τ. Β) καθώς και σε κάθε άλλη σχετική Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ή οδηγία. 5. ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 5.1. Οι εργασίες αφαίρεσης μονώσεων περιλαμβάνουν : Την Αφαίρεση/επανατοποθέτηση Ελασμάτων, που πιθανόν να υπάρχουν πριν από τις μονώσεις αμιάντου (επιπλέων χρέωση ως πίνακα ιι Προσθήκη 2), Την Αφαίρεση πιθανής μη αμιαντούχας μόνωσης (πχ υαλοβάμβακας) που βρίσκεται πριν από τη μόνωση αμιάντου, Την Αφαίρεση της αμιαντούχας μόνωσης, Την πραγματοποίηση δειγματοληψιών και αναλύσεων που είναι απαραίτητες για την διαπίστωση του αμιάντου στο πλοίο (επιπλέων χρέωση ως πίνακα ι Προσθήκη 2),

8 Την επισκευή φθορών/εγκλεισμός επί των αμιαντούχων υλικών που δεν θα αφαιρεθούν, Καθαρισμός του αέρα, των ρυπασμένων χώρων του πλοίου, Καθαρισμός από αμίαντο, των αεραγωγών του πλοίου. Η τοποθέτηση νέων μονώσεων σε αντικατάσταση άλλων που αφαιρέθηκαν, δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας και η επανατοποθέτηση τους θα πραγματοποιηθεί από άλλο φορέα Προστασία των εργαζομένων με μέσα ατομικής προστασίας και ανάρτηση προβλεπομένων συμβουλευτικών / προστατευτικών πινακίδων. Η προστασία των εργαζομένων είναι ευθύνη του Ι.Φ. και θα γίνεται με τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας τα οποία θα περιλαμβάνουν τις αναπνευστικές συσκευές (ανάλογα με την υφιστάμενη συγκέντρωση ινών αμιάντου στον χώρο εργασίας) και τον προστατευτικό ρουχισμό (φόρμες μίας χρήσεως οι οποίες δεν καθαρίζονται, μεταφέρονται σε άλλον χώρο πλην του χώρου εργασίας και μετά τη χρησιμοποίησή τους θα απορρίπτονται ως προϊόντα αμιάντου) Μονάδα απορρύπανσης προσωπικού. Θα εγκατασταθεί με μέριμνα του Ι.Φ., ειδικός χώρος τριών σταδίων (Μολυσμένο Τμήμα Χώρος απορρύπανσης Καθαρό τμήμα ), ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την απορρύπανση των εργαζομένων που θα εργάζονται στις εργασίες Φύλαξη Υλικών / Μηχανημάτων Θα οριστεί χώρος φύλαξης όλων των υλικών και μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στις εργασίες. Ο χώρος αυτός θα είναι προστατευμένος και θα υπάρχουν σε αυτόν όλες οι σχετικές σημάνσεις. Η είσοδος στον χώρο αυτόν θα επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό του Ι.Φ Παροχές ρεύματος και νερού Πυρασφάλεια. Θα χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους χώρους εργασίας. Θα οριστεί σημείο πυρασφάλειας στο οποίο θα τοποθετηθεί κατάλληλος εξοπλισμός και θα βρίσκεται πλησίον του χώρου εργασίας.

9 5.6. Απομόνωση Περιοχών. Οι χώροι θα αποκλειστούν αεροστεγώς έτσι ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε διαρροή ινών αμιάντου προς την ατμόσφαιρα. Θα διατηρηθούν συνθήκες αρνητικής πίεσης στους χώρους αυτούς με τη βοήθεια καταλλήλου εξοπλισμού (Negative Pressure Unit) Συσκευασία Αμιαντούχων Υλικών Απομάκρυνση / Αποθήκευση. Όλα τα υλικά αμιάντου που αφαιρούνται, θα απομακρύνονται καθημερινά από τον χώρο εργασίας, συσκευασμένα κατάλληλα σε χοντρές νάιλον σακούλες οι οποίες θα σφραγίζονται αεροστεγώς, θα φέρουν κατάλληλη σήμανση και θα τοποθετούνται μετά το πέρας της εργασίας σε κατάλληλες σακούλες. Τα υλικά θα φυλάσσονται σε απόμερο χώρο με μέριμνα του Ι.Φ Σχέδιο Εργασίας Προ ενάρξεως των εργασιών ο Εργολάβος. θα αναλάβει να εκπονήσει Σχέδιο Εργασιών Έκδοση Πιστοποιητικού Καθαρότητας Χώρου. Μετά το πέρας εργασιών, με μέριμνα του Ι.Φ., θα γίνει έλεγχος σε κάθε χώρο από ανεξάρτητο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο φορέα, κατά ELOT EN ISO 17025, προκειμένου εξασφαλισθεί ότι οι εν λόγω χώροι είναι ασφαλής και ελεύθεροι προς χρήση. Κοινή δήλωση συνεργασίας, για το συγκεκριμένο έργο, θα πρέπει να κατατεθεί στη Τεχνική Προσφορά. Όλα τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά θα προσκομιστούν στην υπηρεσία με μέριμνα του Ι.Φ Απομάκρυνση Αμιαντούχων Υλικών Αποθήκευση - Τελική Διάθεση. Είναι απαραίτητη η άμεση απομάκρυνση των αμιαντούχων αποβλήτων (στο τέλος κάθε εργολαβίας) από τους χώρους του ΝΣ ανεξάρτητα αν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας με προορισμό αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις τελικής

10 διάθεσης της αλλοδαπής, σύμφωνα με τις ισχύουσες Ελληνικές Ευρωπαϊκές διατάξεις κανονισμούς και νομοθεσίες. Επιτρέπεται η προσωρινή αποθήκευση επικινδύνων αποβλήτων σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις της ημεδαπής μέχρι τελικής διάθεσής τους. Αντίγραφα των εν λόγω άδειών συνοδευόμενα με κοινή δήλωση συνεργασίας για το εν λόγω έργο θα πρέπει να κατατεθούν με την προσφορά του αναδόχου Μετρήσεις Αμιάντου Μεμονωμένες δειγματοληψίες και έλεγχος μεμονωμένων δειγμάτων. Στην περίπτωση όπου ο εργολάβος κληθεί να πάρει συγκεκριμένα δείγματα προς έλεγχο θα πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω: Στερεά Δείγματα Ο αντικειμενικός σκοπός της δειγματοληψίας είναι να εξακριβωθεί εργαστηριακά αν τα υλικά που ο επιθεωρητής κρίνει ύποπτα περιέχουν αμίαντο. Όλα τα δείγματα θα συλλέγονται σε αεροστεγείς συσκευασίες και θα στέλνονται προς εργαστηριακή ανάλυση σε πιστοποιημένο εργαστήριο κατά ΕΛΟΤ EN ISO 17025:2005. Η μεθοδολογία που θα ακολουθείται είναι ένας συνδυασμός οπτικού ελέγχου και δειγματοληψίας υλικών. Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης όταν υπάρχει υποψία ότι ένα υλικό περιέχει αμίαντο, ένα αντιπροσωπευτικό μέρος του υλικού θα λαμβάνεται προς ανάλυση. Σε περιοχές όπου υπάρχει πλήθος πανομοιότυπων οπτικά υλικών, λαμβάνεται ένας μικρός αριθμός δειγμάτων από την ίδια περιοχή τα οποία λειτουργούν ως αντιπροσωπευτικά όλης της περιοχής. Μεθοδολογία Ανάλυσης Δειγμάτων Στερεών Υλικών. Όλες οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να ακολουθούν το πρωτόκολλο ΜDHS 77 του HSE προσαρμοσμένο στην ηλεκτρονική μικροσκοπία. Έλεγχος ρύπανσης του αέρα από ίνες αμιάντου Ο έλεγχος της ενδεχόμενης ρύπανσης από αμίαντο και ο προσδιορισμός της συγκέντρωσης αιωρούμενων ινών αμιάντου θα πρέπει να περιλαμβάνει δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις αέρα σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία (ΠΔ 212/2006) από εργαστήριο διαπιστευμένο κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 17025:2005. Οι δειγματοληψίες αέρα και οι εργαστηριακές αναλύσεις για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης αιωρούμενων ινών αμιάντου θα πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη μέθοδο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) (Determination of airborne fibre number concentrrations. A

11 recommended method by phase-contrast optical microscopy (membrane filter method), 1997), διαπιστευμένες κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 17025:2005. Έλεγχος και εκπόνηση μελέτης εντοπισμού και καταγραφής υλικών αμίαντου και έλεγχος ρύπανσης του αέρα από ίνες αμιάντου Στην περίπτωση όπου ο εργολάβος κληθεί να εκπονήσει μελέτη για το σύνολο του πλοίου ή μέρος αυτού θα πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω: ΕΥΡΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ: Θα πραγματοποιείται επιθεώρηση τύπου ΙΙ, η οποία θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό και προσδιορισμό του είδους και της ποσότητας, υλικών που εν δυνάμει περιέχουν αμίαντο σε όλους τους χώρους. Θα ακολουθείται ένα ευρείας κλίμακας σχέδιο δειγματοληψίας ώστε να προσδιοριστούν όλα τα υλικά που περιέχουν αμίαντο και να υπολογισθεί η ποσότητα τους και η επιφάνεια που καταλαμβάνουν. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ Όλα τα υλικά που περιέχουν αμίαντο (ΥΠΑ), τα οποία εντοπίζονται στην περιοχή που ερευνάται, θα ενσωματώνονται σε ένα σύστημα εκτίμησης κινδύνου, το οποίο να εξασφαλίζει: Ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Συμμόρφωση με την κατάλληλη Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εκτίμηση Κινδύνου των Υλικών Αμιάντου Η εκτίμηση κινδύνου των ΥΠΑ θα βασίζεται σε τέσσερις παράγοντες: Α. Είδος προϊόντος Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα σύνθετα υλικά αμιάντου τα οποία είναι ενισχυμένα με υλικά όπως: πλαστικό, ρητίνες, χρώμα, πλακάκια βινυλίου, τσιμέντο κ.α. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα μονωτικά υλικά αμιάντου χαμηλής πυκνότητας, τα αμιαντούχα υφάσματα, οι φλάντζες, τα σκοινιά κ.α. Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν τα μονωτικά θέρμανσης όπως, σωληνώσεις, αγωγοί, λέβητες, καθώς και ψεκασμένος αμίαντος. Β. Βαθμός φθοράς ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ: Τα ΥΠΑ με μηδενικό βαθμό φθοράς είναι εκείνα τα οποία είναι άθικτα, δεν έχουν υποστεί βίαιες επεξεργασίες από μηχανήματα, τρυπηθεί και γενικότερα δεν έχουν υποστεί καμία διεργασία είτε ανθρώπινη είτε μηχανική, αλλά ούτε έχουν υποστεί μεγάλη φθορά από φυσικά αίτια. ΜΙΚΡΟΣ: Τα ΥΠΑ καλής κατάστασης είναι εκείνα τα οποία έχουν πολύ μικρές βλάβες από ανθρώπινα ή από φυσικά αίτια.

12 ΜΕΤΡΙΟΣ: Υλικά αμιάντου σε μέτρια κατάσταση θεωρούνται εκείνα τα οποία έχουν υποστεί μηχανική επεξεργασία ή έχουν ραγίσματα αλλά μέρος αμιαντούχου υλικού δεν έχει αποκολληθεί ολοκληρωτικά ή δεν έχει διαλυθεί. ΥΨΗΛΟΣ: Αμιαντούχα υλικά σε κακή κατάσταση θεωρούνται εκείνα τα οποία έχουν υποστεί ολική καταστροφή, με το να είναι σπασμένα είτε να βρίσκονται υπό την μορφή θραυσμάτων. Αυτό υποδεικνύει ότι κάποιο μέρος του υλικού έχει υποστεί ολική αποκόλληση. Γ. Ευθρυπτότητα και επιφανειακή κατάσταση Ο βαθμός ευθρυπτότητας των υλικών αμιάντου είναι πιθανόν η σημαντικότερη κατηγορία, μιας και η ευαισθησία των υλικών αυτών καθορίζει σημαντικά την απελευθέρωση ινών αμιάντου στον αέρα. ΑΡΙΣΤΗ: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα σύνθετα υλικά που περιέχουν αμίαντο: (ρητίνες, πλακάκια βυνιλίου). ΚΑΛΗ: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα υλικά των οποίων οι ίνες αμιάντου είναι ασφαλισμένες με στέρεα υλικά, όπως τσιμέντο, μπετόν-αρμέ ή πλαστικά, εγκλεισμένος ψεκασμένος αμίαντος και μονώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι κίνδυνοι για απελευθέρωση των ινών αμιάντου στον αέρα είναι αμελητέα εφόσον το υλικό δεν έχει υποστεί μηχανική επεξεργασία, θραύση ή οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση. ΜΕΤΡΙΑ: Όπως στην παραπάνω κατηγορία (καλή) ευθρυπτότητας, με διαφοροποίηση το γεγονός ότι τα υλικά αυτά βρίσκονται σε κακή κατάσταση λόγω διαφόρων αιτιών, όπως π.χ. αμιαντοτσιμέντο φθαρμένο εξαιτίας της κακοκαιρίας καθώς και επικαλυμμένος ψεκασμένος αμίαντος και μονώσεις. ΚΑΚΗ: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν υλικά όπως ο απροστάτευτος ψεκασμένος αμίαντος και οι μαλακές μονώσεις αμιάντου. Δ. Είδη αμιάντου Χρυσοτίλης Αμοσίτης, Τρεμολίτης, Ακτινολίτης Κροκιδόλιθος Εκτίμηση της Δυνατότητας Καταστροφής των ΥΠΑ λόγω της Θέσης τους στο Χώρο ΧΑΜΗΛΗ: Τα αμιαντούχα υλικά με χαμηλή δυναμική καταστροφής είναι εκείνα τα υλικά τα οποία είναι δύσκολο να καταστραφούν ή γενικότερα να υποστούν οποιαδήποτε βίαιη επεξεργασία εξαιτίας του ότι βρίσκονται σε περιοχές μη προσβάσιμες, εξαιρουμένων των επεξεργασιών συντήρησης, π.χ. σε κενό στέγης ή δωμάτιο εγκατάστασης. ΜΕΣΑΙΑ: Τα αμιαντούχα υλικά που ανήκουν στην μεσαία κατηγορία δυναμικής καταστροφής, είναι εκείνα τα οποία έστω και με κάποιο βαθμό δυσκολίας γίνονται προσβάσιμα, με πιθανό αποτέλεσμα την καταστροφή τους, π.χ. χρησιμοποιώντας μια σκάλα.

13 ΥΨΗΛΗ: Τα αμιαντούχα υλικά με υψηλή δυναμική καταστροφής είναι εκείνα τα οποία είναι εύκολη η πρόσβασή τους από οποιονδήποτε. Κατηγορίες Αξιολόγησης Κινδύνου Στην εκτίμηση αυτή θα πρέπει να συνυπολογιστούν όλοι οι παραπάνω παράγοντες. ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΣ - ΧΑΜΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Τα αμιαντούχα υλικά που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου, θα χρειαστούν απομάκρυνση σε περίπτωση σοβαρής ζημιάς, όπως θα έχει εντοπιστεί από τις περιοδικές επιθεωρήσεις. ΜΕΣΑΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Τα υλικά αμιάντου που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σχετικά εύκολα τις ίνες αμιάντου στον αέρα, με αποτέλεσμα να απαιτείται κάποια διαδικασία αποκατάστασης. Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος και η εργασία αυτή μπορεί να καθοριστεί μετέπειτα σαν στόχος, ακολουθούμενος από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό και την κατάλληλη ανάπτυξη χρονοδιαγραμμάτων. ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Αυτά τα υλικά παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο απελευθέρωσης ινών αμιάντου στον αέρα. Η διαδικασία αποκατάστασης των παραπάνω υλικών θα πρέπει να κανονιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέσα σε εφικτά πλαίσια. ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ Ο αντικειμενικός σκοπός της δειγματοληψίας είναι να εξακριβωθεί εργαστηριακά αν τα υλικά που ο επιθεωρητής κρίνει ύποπτα περιέχουν αμίαντο. Όλα τα δείγματα θα συλλέγονται σε αεροστεγείς συσκευασίες και θα στέλνονται προς εργαστηριακή ανάλυση στο διαπιστευμένο εργαστήριο κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 17025:2005. Στερεά Δείγματα Ο αντικειμενικός σκοπός της δειγματοληψίας είναι να εξακριβωθεί εργαστηριακά αν τα υλικά που ο επιθεωρητής κρίνει ύποπτα περιέχουν αμίαντο. Όλα τα δείγματα θα συλλέγονται σε αεροστεγείς συσκευασίες και θα στέλνονται προς εργαστηριακή ανάλυση σε πιστοποιημένο εργαστήριο κατά ΕΛΟΤ EN ISO 17025:2005. Η μεθοδολογία που θα ακολουθείται είναι ένας συνδυασμός οπτικού ελέγχου και δειγματοληψίας υλικών. Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης όταν ένα υλικό υποψιαζόμαστε ότι περιέχει αμίαντο, ένα αντιπροσωπευτικό μέρος του υλικού θα λαμβάνεται προς ανάλυση. Σε περιοχές όπου υπάρχει πλήθος πανομοιότυπων οπτικά υλικών, λαμβάνεται ένας μικρός αριθμός δειγμάτων από την ίδια περιοχή τα οποία λειτουργούν ως αντιπροσωπευτικά όλης της περιοχής. Μεθοδολογία Ανάλυσης Δειγμάτων Στερεών Υλικών.

14 Όλες οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να ακολουθούν το πρωτόκολλο ΜDHS 77 του HSE προσαρμοσμένο στην ηλεκτρονική μικροσκοπία. Έλεγχος ρύπανσης του αέρα από ίνες αμιάντου Ο έλεγχος της ενδεχόμενης ρύπανσης από αμίαντο και ο προσδιορισμός της συγκέντρωσης αιωρούμενων ινών αμιάντου θα πρέπει να περιλαμβάνει δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις αέρα σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία (ΠΔ 212/2006) από εργαστήριο διαπιστευμένο κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 17025:2005. Οι δειγματοληψίες αέρα και οι εργαστηριακές αναλύσεις για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης αιωρούμενων ινών αμιάντου θα πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη μέθοδο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) (Determination of airborne fibre number concentrrations. A recommended method by phase-contrast optical microscopy (membrane filter method), 1997) διαπιστευμένες κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 17025:2005. ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ Όλα τα ευρήματα της επιθεώρησης θα παρουσιάζονται σε λεπτομερή και εμπεριστατωμένη μελέτη η οποία θα περιλαμβάνει τα παρακάτω: Περιοχή, κατάσταση και ποσότητα των αμιαντούχων υλικών ανά είδος υλικού συμπεριλαμβανομένων και σχετικών φωτογραφιών. Αποτελέσματα μετρήσεων αέρα. Εκτίμηση κινδύνου από την ύπαρξη των αμιαντούχων υλικών. Προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος των αμιαντούχων υλικών σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πιστοποιητικά εργαστηριακών αναλύσεων. ΕΠΠΕ Η ΕΠΠΕ θα είναι τριμελής, θα συγκροτηθεί με μέριμνα της αρμόδιας Υπηρεσίας που υπάγεται το πλοίο σύμφωνα με την εν ισχύ Νομοθεσία. 6. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Οι προσφορές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

15 6.1. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 στην οποία ο υποψήφιος εργολάβος θα αποδέχεται πλήρως όλους τους όρους της προδιαγραφής Υπεύθυνη Δήλωση Ν πως ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες του σε θέματα ασφαλείας και λειτουργικότητας για την εκτέλεση του ανατιθέμενου έργου Τα δικαιολογητικά / έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος εργολάβος είναι εγγεγραμμένος σε Ευρωπαϊκό φορέα εταιρειών αποξήλωσης αμιάντου (π.χ ARCA) ή σε ισοδύναμα αναγνωρισμένο διεθνή φορέα ή διαθέτει πιστοποίηση για την εκτέλεση εργασιών αφαίρεσης αμιάντου από αναγνωρισμένο οργανισμό (εργαστήρια δοκιμών, οργανισμοί ελέγχου, οργανισμοί πιστοποίησης που ανταποκρίνονται στα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα). 6.4 Υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίσει ανελαστικά μετά την κατακύρωση και βέβαια πριν την υπογραφή σύμβασης με ποινή αποκλεισμού αντίγραφα των εν λόγω πιστοποιητικών/βεβαιώσεων συνοδευόμενα με κατάσταση προσωπικού θεωρημένη από την επιθεώρηση εργασίας. Τα εν λόγω πιστοποιητικά και καταστάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ανελαστικά με ποινή αποκλεισμού από την συνέχεια της διαδικασίας ανεξάρτητα αν στην παρούσα φάση δεν υπάρχει στην εγχώρια αγορά φορέας πιστοποίησης (ΕΛΙΝΥΑΕ η άλλος). 6.5 Πιστοποιητικά Πιστοποιητικό ISO 9001:2008 για την αφαίρεση αμιάντου και τη διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων (Πιστοποιητικά ISO 9001:2008 Module D και Ε είναι επίσης αποδεκτά). Πιστοποιητικό ISO για την αφαίρεση αμιάντου και τη διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. Πιστοποιητικό OHSAS για την αφαίρεση αμιάντου και τη διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. 6.6 Εγγύηση: Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 όπου θα αναφέρεται ρητά ότι εγγυάται την ποιότητα των εργασιών και αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε συνεπαγόμενη φθορά τυχόν λάβει χώρα, και αποδειχθεί ότι προήλθε, εκ της

16 πλημμελούς εκτέλεσης των ως άνω εργασιών έως την έκδοση των πιστοποιητικών καθαρότητας από αμίαντο του αέρα και ασφαλούς χρήσης των χώρων από ανεξάρτητο φορέα. 6.7 Κατάλογος παρόμοιων εκτελεσθέντων εργασιών σε πλοία, συνοδευόμενος από θεωρημένα αντίγραφα έγκρισης σχεδίων εργασιών, και αντίγραφα πιστοποιητικών καθαρότητας από πιστοποιημένο φορέα, κατά τη τελευταία τριετία. 6.8 Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 όπου θα αναφέρεται ρητά ότι θα προσκομίσει ανελαστικά μετά την κατακύρωση και βέβαια πριν την υπογραφή σύμβασης με ποινή αποκλεισμού όλα τα απαραίτητα έγγραφα κτήσης / κατοχής του απαραίτητου εξοπλισμού ή υπογεγραμμένο προσύμφωνο μίσθωσης. Ο παραπάνω αναφερόμενος διαθέσιμος εξοπλισμός θα πρέπει να απαρτίζεται κατ ελάχιστον από τον περιγραφόμενο στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ του άρθρου 14 σχετικής Κ.Υ.Α /84/ και συγκεκριμένα για τύπο άδειας «Α». 6.9 Κοινή δήλωση συνεργασίας, για το συγκεκριμένο έργο, με διαπιστευμένο για δειγματοληψίες και ανάλυση εργαστήριο, κατά ΕΛΟΤ ΕN ISO 17025:2005, που θα πραγματοποιεί τον έλεγχο για την ύπαρξη αμιάντου και θα λαμβάνει τις μετρήσεις καθαρότητας των χώρων εργασίας και το οποίο θα εκδώσει τα τελικά πιστοποιητικά καθαρότητας (σύμφωνα με την παράγραφο 5.9.). Επίσης το εν λόγω διαπιστευμένο εργαστήριο θα είναι αυτό που θα πραγματοποιεί δειγματοληψίες και θα ελέγχει την ύπαρξη ινών αμιάντου σε υλικά και στον αέρα και τέλος θα εκπονεί σχετική μελέτη (σύμφωνα με την παράγραφο 5.11.). Τη δήλωση θα συνοδεύει το πιστοποιητικό ΕΛΟΤ ΕN ISO για τη δειγματοληψία και ανάλυση αμιάντου Κοινή δήλωση συνεργασίας, για το συγκεκριμένο έργο, με αδειοδοτημένη εγκατάσταση της αλλοδαπής για την τελική διάθεση των επικινδύνων αποβλήτων (σύμφωνα με την παράγραφο 5.10.) Θεωρημένα αντίγραφα των εγγράφων ανωτέρω παραγράφου 3.5, δηλαδή: Άδεια συλλογής μεταφοράς επικινδύνων αποβλήτων που έχει εκδοθεί από το αρμόδιο Τμήμα του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αποδεικτικό καταχώρησης της εταιρείας στο Μητρώο Φορέων Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων.

17 Ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση και διατήρηση σχετικής άδειας Οι οικονομικές προσφορές θα πρέπει να συμπληρωθούν σύμφωνα με τους Πίνακες ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ 2 (Θα ελεγχθεί κατά το άνοιγμα / αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών.) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 στην οποία ο υποψήφιος εργολάβος θα αποδέχεται πλήρως όλους τους όρους ΠΙΝΑΚΑ Ι ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ 3 πού αφορά στον μέγιστο χρόνο εκτέλεσης εργασιών δειγματοληψίας / αφαίρεσης αμιάντου σε ΝΣ Αναλυτικό Φύλλο Συμμόρφωσης με τους όρους της τεχνικής προδιαγραφής ανά παράγραφο, σύμφωνα με ΠΡΟΣΘΗΚΗ 1 όπου θα αναγράφεται ρητά τυχόν απόκλιση από αυτή. 7 ΕΛΕΓΧΟΙ-ΔΟΚΙΜΕΣ 7.1 Ο έλεγχος της ακριβείας των δηλωθέντων στοιχείων στην προσφορά των υποψηφίων εργολάβων, της δυνατότητας των διατιθέμενων μέσων τους και της εν γένει υποδομής τους θα εκτελεστεί από επιτροπή στα πλαίσια της τεχνικής αξιολόγησης. 7.2 Όλα τα αντίγραφα θα είναι κατάλληλα επικυρωμένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας 7.3 Για την ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του έργου υπεύθυνη είναι η επιτροπή παρακολούθησης παραλαβής εργασιών η οποία σε συνεχή βάση θα ελέγχει την άρτια επιμελημένη εργασία και γενικά την συμφωνία με τους όρους αυτής της προδιαγραφής. 8 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 8.1 Για οποιαδήποτε πληροφορία μετά την ανάθεση του έργου ο εργολάβος θα απευθύνεται στο ΝΣ/ΔΤ/4900, τηλέφωνο Για τυχόν διευκρινήσεις, θέματα προς επίλυση, άδειες εισόδου κλπ θα ο εργολάβος θα πρέπει να ενημερώνει γραπτά την υπηρεσία τουλάχιστον 3

18 εργάσιμες ημέρες πριν (εξαιρούνται θέματα εισόδου αλλοδαπού προσωπικού όπου απαιτείται διάστημα 10 ημερολογιακών ημερών). 9 ΓΕΝΙΚΑ 9.1 Τυχόν διάθεση των μέσων του ΠΝ θα γίνει μόνο σε πιστοποιημένο προσωπικό το οποίο θα ελέγχεται από την επιτροπή παρακολούθησηςπαραλαβής εργασιών. Το αρμόδιο προσωπικό στη χρήση των συγκεκριμένων μέσων θα εγκρίνει την ικανότητα τους να τα χειριστούν. Το κόστος αυτό θα υπολογίζεται από την υπηρεσία, δεν θα τυγχάνει αμφισβήτηση από τον ανάδοχο και θα αφαιρείται από το τελικό κόστος του έργου. 10 ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΤΙΜΗ 10.1 Όλοι οι όροι της τεχνικής προδιαγραφής είναι απαράβατοι και η οποιαδήποτε μη συμμόρφωση προς αυτούς συνεπάγεται απόρριψη της προσφοράς. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται αναλυτικά στην προδιαγραφή αυτή νοείται ότι θα γίνει με τους ισχύοντες κανόνες της ναυπηγικής τέχνης και σύμφωνα με τις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας στην κατηγορία αυτή των μηχανημάτων Με βάση τη συμφωνία με την Τεχνική Προδιαγραφή, η τελική αξιολόγηση πραγματοποιείται με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη του μειοδότη ο οποίος αναδεικνύεται με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή, η οποία προκύπτει από τον παρακάτω τύπο: Συνολική προσφερόμενη τιμή = (ΣI + ΣII) όπου ΣI η συνολική τιμή των εργασιών του Πίνακα Ι ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ 2 και ΣII η συνολική τιμή των εργασιών του Πίνακα ΙΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ 2. Σημείωση : Οι τιμές των ΣI και ΣII προέρχονται από το άθροισμα των γινομένων των προεκτιμημένων ποσοτήτων επί των προσφερόμενων τιμών των επιμέρους εργασιών σε κάθε πεδίο των πινάκων Ι και ΙΙ της ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ 2. Στις προσφορές, οι τιμές πρέπει να δίνονται, σύμφωνα με τους Πίνακες Ι και ΙΙ της ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ 2. Η υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να αναθέτει τμήμα των εργασιών των πινάκων Ι και ΙΙ της ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ 2, καθώς και να αυξομειώνει της εκτιμώμενες ποσότητες. Οι επιμέρους τιμές των Πινάκων Ι και ΙΙ λειτουργούν ως τιμοκατάλογος για τις αναθέσεις εργασιών κατά την περίοδο ενός έτους.

19 Ο Συντάξας ΜΠΥ Α Ε. ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΝΑΥΠΗΓΟΣ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ Ο Ελέγξας ΠΛΧΗΣ (Μ) Β. ΝΙΚΟΥ ΠΝ ΝΑΥΠΗΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 1 ΦΥΛΛΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ Οι εργασίες θα εκτελούνται από τον εργολάβο που θα επιλεγεί, ως ένα ολοκληρωμένο, ετοιμοπαράδοτο έργο, και θα κοστολογούνται σύμφωνα με τους πίνακες του Παραρτήματος Α. Είναι απαραίτητη η επίσκεψη του υποψήφιου εργολάβου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου θα εκτελεστούν οι εργασίες. Ο υποψήφιος εργολάβος είναι υποχρεωμένος να επισκεφθεί το χώρο εργασίας και να καταθέσει με την προσφορά Υπεύθυνη Δήλωση Ν πως ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες του σε θέματα ασφαλείας και λειτουργικότητας για την εκτέλεση του ανατιθέμενου έργου 3.3 Οι εργασίες θα εκτελεστούν στην περιοχή ελλιμενισμού του πλοίου Ναύσταθμος Σαλαμίνας Ο υποψήφιος εργολάβος θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος σε αναγνωρισμένο Ευρωπαϊκό φορέα εταιρειών αποξήλωσης αμιάντου (π.χ ARCA) ή σε ισοδύναμα αναγνωρισμένο διεθνή φορέα ή να διαθέτει πιστοποίηση για την εκτέλεση εργασιών αφαίρεσης αμιάντου από αναγνωρισμένο οργανισμό (εργαστήρια δοκιμών, οργανισμοί ελέγχου, οργανισμοί πιστοποίησης που ανταποκρίνονται στα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα) και να προσκομίσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Ο υποψήφιος εργολάβος θα πρέπει να διαθέτει και να διατηρεί σε ισχύ σε όλη τη διάρκεια του έργου: Άδεια συλλογής μεταφοράς επικινδύνων αποβλήτων που έχει εκδοθεί από το αρμόδιο Τμήμα του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αποδεικτικό καταχώρησης της εταιρείας στο Μητρώο Φορέων Διαχείρησης Επικίνδυνων Αποβλήτων Ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ που αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση και διατήρηση σχετικής άδειας ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 3.6. Ο υποψήφιος εργολάβος θα πρέπει να έχει πιστοποιητικά ISO 9001:2008 (Πιστοποιητικά ISO 9001:2008 Module D και Ε είναι επίσης αποδεκτά), Πιστοποιητικό ISO και Πιστοποιητικό OHSAS για την αφαίρεση αμιάντου και τη διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. Επιπλέον ο υποψήφιος εργολάβος θα πρέπει κατέχει άδεια τύπου Α σε ισχύ, σύμφωνα με Κ.Υ.Α /84/ (ΦΕΚ 1287 τ. Β) που αφορά στους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων που ασχολούνται με κάθε είδους εργασίες κατεδάφισης, αφαίρεσης, επικάλυψης και εγκλεισμού αμιαντούχων υλικών (εύθρυπτα και μή). Τα πιστοποιητικά αυτά θα πρέπει να είναι σε ισχύ ή να ανανεώνονται τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της παρούσας τεχνικής προδιαγραφής σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO. Για το λόγο αυτό ανάδοχος του έργου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για ανανέωση των πιστοποιητικών αυτών εφόσον εκπνεύσουν στο μεσοδιάστημα ή δεσμευθούν από το φορέα

20 πιστοποίησης για οποιοδήποτε λόγο. Ο Εργολάβος θα αποδέχεται έλεγχο του εφαρμοζόμενου Συστήματος Ποιότητας σε εγκαταστάσεις της εταιρείας του από αρμόδιο προσωπικό επισκευαστικών φορέων ΠΝ. Ο μειοδότης / ανάδοχος του έργου, θα δέχεται επιθεωρήσεις επαλήθευσης του ΣΔΠ (Β Μέρους) κατά την εξέλιξη του έργου, από Πιστοποιημένους Επιθεωρητές του ΠΝ ενώ σε περίπτωση αδυναμίας αποκατάστασης παρατηρήσεων «Μη Συμμόρφωσης», εντός εύλογου χρονικού ορίου που θα τίθεται εγγράφως από τους Επιθεωρητές του ΠΝ, ο ανάδοχος θα κηρύσσεται έκπτωτος./ Στο προσωπικό του εργολάβου που θα εκτελέσει τις εργασίες αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο θα έχει παρασχεθεί η απαιτούμενη από το νόμο εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Το προσωπικό του υποψηφίου εργολάβου θα πρέπει να καλύπτει τις προϋποθέσεις σχετικής Κ.Υ.Α /84/ (ΦΕΚ 1287 τ. Β) για Επιχείρηση Αφαίρεσης Κατεδάφισης (ΕΑΚ) με άδεια τύπου «Α» Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει στη τεχνική προσφορά του υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίσει ανελαστικά μετά την κατακύρωση και βέβαια πριν την υπογραφή σύμβασης με ποινή αποκλεισμού αντίγραφα των εν λόγω πιστοποιητικών/βεβαιώσεων συνοδευόμενα με κατάσταση προσωπικού θεωρημένη από την επιθεώρηση εργασίας. Τα εν λόγω πιστοποιητικά και καταστάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ανελαστικά με ποινή αποκλεισμού από την συνέχεια της διαδικασίας ανεξάρτητα αν στην παρούσα φάση δεν υπάρχει στην εγχώρια αγορά φορέας πιστοποίησης (ΕΛΙΝΥΑΕ η άλλος). Ο εργολάβος πριν την έναρξη των εργασιών θα αναλάβει να εκπονήσει και να καταθέσει στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας Σχέδιο Εργασιών σύμφωνα με την εν ισχύ νομοθεσία, αντίγραφο του οποίου θα καταθέσει και στο Τμήμα ΝΣ/ΔΤ/4900 Η γνωστοποίηση στη Επιθεώρηση Εργασίας των στοιχείων που απαιτεί η νομοθεσία πριν την έναρξη των εργασιών αποτελεί υποχρέωση του Εργολάβου Ο εργολάβος υποχρεούται να προσκομίσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί στη εργολαβία. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει στη τεχνική προσφορά του υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίσει ανελαστικά μετά την κατακύρωση και βέβαια πριν την υπογραφή σύμβασης με ποινή αποκλεισμού όλα τα απαραίτητα έγγραφα κτήσης / κατοχής του απαραίτητου εξοπλισμού ή υπογεγραμμένο προσύμφωνο μίσθωσης. Ο παραπάνω αναφερόμενος ελάχιστος διαθέσιμος εξοπλισμός θα πρέπει να απαρτίζεται τουλάχιστον από τον περιγραφόμενο στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ του άρθρου 14 σχετικής Κ.Υ.Α /84/ και συγκεκριμένα για τύπο άδειας «Α». Ο εργολάβος υποχρεούται να τηρεί τους προβλεπόμενους από τον νόμο κανόνες ασφαλείας και να φέρει την εξ ολοκλήρου ευθύνη για πιθανό τραυματισμό του προσωπικού του τόσο από την χρήση ιδίων μέσων όσο και από την χρήση μέσων που θα του διατεθούν από το Π.Ν. Εναλλακτικές λύσεις για την υλοποίηση των απαιτήσεων της Προδιαγραφής, οι οποίες είναι σύμφωνες με τους κανόνες καλής τεχνικής και επιστήμης και τεκμηριώνονται για αυτό βάσει κανονισμών αναγνωρισμένων οργανισμών ή Νηογνωμόνων, ή καταλλήλων μελετών, θα γίνονται δεκτές προς εξέταση. Για οποιαδήποτε ασυμφωνία (non-conformity) των εργασιών Αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο προς την παρούσα τεχνική προδιαγραφή θα υποβάλλεται ενυπόγραφη πρόταση από τον εργολάβο προς το Π.Ν. Το Π.Ν διατηρεί το δικαίωμα αποδοχής ή όχι της προτάσεως.

21 Η αποκατάσταση οποιασδήποτε ασυμφωνίας (non-conformity) των εργασιών αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο προς την προδιαγραφή που θα προκύψει από αυθαίρετη πρωτοβουλία του Εργολάβου θα εκτελείται με μέριμνα και έξοδα του Εργολάβου. Σε περίπτωση πρόκλησης οποιονδήποτε ζημιών σε μέσα και εξοπλισμό του Π.Ν. με υπαιτιότητα του εργολάβου θα αποκαθίσταται με δικά του μέσα και έξοδα. Το σύνολο των βοηθητικών εργασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση των κυρίων εργασιών, και συγκεκριμένα εξάρμωση σωληνώσεων, φωτιστικών σωμάτων κ.λ.π. που εμποδίζουν την πρόσβαση στα αμιαντούχα υλικά θα γίνονται με μέριμνα του εργολάβου, εξαιρουμένων των εξαρμώσεων συσκευών και μηχανημάτων, οι οποίες θα γίνονται με μέριμνα των πλοίων. Οτιδήποτε εξοπλισμός/προσωπικό απαιτηθεί για τις εργασίες και δεν συμπεριλαμβάνεται στην προσφορά του εργολάβου, ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να το προσκομίσει / εγκαταστήσει ιδία δαπάνη Οτιδήποτε δεν αναφέρεται αναλυτικά στην προδιαγραφή αυτή νοείται ότι θα είναι εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις και την σχετική νομοθεσία Χρόνος Ισχύς της σύμβασης έως εξαντλήσεως του ποσού των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00 ) ή μέχρι λήξης οικονομικού έτους. Με την ανάθεση κάθε εργασίας εντός δέκα πέντε(15) εργάσιμων ημερών (ο χρόνος αυτός δεν προσμετράται στον χρόνο εκτέλεσης του έργου) ο ανάδοχος θα προσκομίσει στο ΝΣ/ΔΤ/4900 : Αντίγραφο σχεδίου εργασίας που υποβλήθηκε στο αρμόδιο ΚΕΠΕΚ Καταστάσεις προσωπικού θεωρημένες από το ΙΚΑ και την επιθεώρηση εργασίας. Η υπηρεσία θα εκδίδει άδειες εισόδου στο ΝΣ μόνο για το προσωπικό του Εργολάβου που θα αναγράφεται σε αυτές. Εφόσον ο Εργολάβος επιθυμεί να εργαστεί σε ώρες και ημέρες πλέον του ωραρίου εργασίας θα πρέπει να έχει γίνει σχετική πρόβλεψη / δήλωση και στις καταστάσεις του ΙΚΑ εκ μέρους του Ιατρικές βεβαιώσεις για το προσωπικό που θα εκτελέσει εργασίες επί αμιαντούχων μονώσεων σύμφωνα με την εν ισχύει νομοθεσία. Πιστοποιητικά / βεβαιώσεις εκπαίδευσης προσωπικού που θα εκτελέσει εργασίες επί αμιαντούχων μονώσεων σύμφωνα με την εν ισχύει νομοθεσία. Ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα επικοινωνίας τεχνικού ασφαλείας, ιατρού εργασίας, εργοδηγών και υπευθύνου έργου. Σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών Αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο ο ανάδοχος θα εξασφαλίσει τη συνεχή μέτρηση περιεκτικότητας σε ίνες αμιάντου, ατμοσφαιρικού αέρα σε χώρους που γειτνιάζουν / είναι εγγύς των χώρων εργασιών θέματος σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιτροπής παραλαβής. Για τον λόγο αυτό θα διαθέτει συσκευές ελέγχου ινών (fiber check) και θα εκτελεί με μέριμνα του τις απαραίτητες μετρήσεις καθαρότητας του αέρα. Σε περίπτωση που από τις μετρήσεις διαπιστωθεί ρύπανση των χώρων αυτών άνω του ορίου, θα αναλαμβάνονται από τον εργολάβο μέτρα για προστασία του προσωπικού και την αποκατάσταση των χώρων. Παράλληλα υποχρεούται όπως μία φορά την εβδομάδα λαμβάνονται μετρήσεις καθαρότητας των χώρων ανωτέρω παραγράφου κατά την διάρκεια των εργασιών Αφαίρεσης της μόνωσης από αμίαντο από κατάλληλα διαπιστευμένο φορέα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO το όνομα του οποίου θα αναφέρει ο υποψήφιος εργολάβος στη Τεχνική Προσφορά. Σε περίπτωση που από τις μετρήσεις διαπιστωθεί ρύπανση των χώρων αυτών άνω του ορίου, θα αναλαμβάνονται από τον εργολάβο μέτρα για προστασία του προσωπικού των πλοίων και την αποκατάσταση των χώρων Ο ανάδοχος υποχρεούται να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του τεχνικού ασφαλείας και του Ιατρού Εργασίας του ΝΣ.

22 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα καθοριζόμενα στα: Π.Δ. 212/2006 ΦΕΚ 212/Α ΚΥΑ 13588/725/ Κ.Υ.Α /84/ (ΦΕΚ 1287 τ. Β) καθώς και σε κάθε άλλη σχετική Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ή οδηγία. ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Οι εργασίες αφαίρεσης μονώσεων περιλαμβάνουν : Την Αφαίρεση/επανατοποθέτηση Ελασμάτων, που πιθανόν να υπάρχουν πριν από τις μονώσεις αμιάντου (επιπλέων χρέωση ως πίνακα ιι Προσθήκη 2), Την Αφαίρεση πιθανής μη αμιαντούχας μόνωσης (πχ υαλοβάμβακας) που βρίσκεται πριν από τη μόνωση αμιάντου, Την Αφαίρεση της αμιαντούχας μόνωσης, Την πραγματοποίηση δειγματοληψιών και αναλύσεων που είναι απαραίτητες για την διαπίστωση του αμιάντου στο πλοίο (επιπλέων χρέωση ως πίνακα ι Προσθήκη 2), Την επισκευή φθορών/εγκλεισμός επί των αμιαντούχων υλικών που δεν θα αφαιρεθούν, Καθαρισμός του αέρα, των ρυπασμένων χώρων του πλοίου, Καθαρισμός από αμίαντο, των αεραγωγών του πλοίου. Η τοποθέτηση νέων μονώσεων σε αντικατάσταση άλλων που αφαιρέθηκαν, δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας και η επανατοποθέτηση τους θα πραγματοποιηθεί από άλλο φορέα. Προστασία των εργαζομένων με μέσα ατομικής προστασίας και ανάρτηση προβλεπομένων συμβουλευτικών / προστατευτικών πινακίδων. Η προστασία των εργαζομένων είναι ευθύνη του Ι.Φ. και θα γίνεται με τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας τα οποία θα περιλαμβάνουν τις αναπνευστικές συσκευές (ανάλογα με την υφιστάμενη συγκέντρωση ινών αμιάντου στον χώρο εργασίας) και τον προστατευτικό ρουχισμό (φόρμες μίας χρήσεως οι οποίες δεν καθαρίζονται, μεταφέρονται σε άλλον χώρο πλην του χώρου εργασίας και μετά τη χρησιμοποίησή τους θα απορρίπτονται ως προϊόντα αμιάντου). Μονάδα απορρύπανσης προσωπικού. Θα εγκατασταθεί με μέριμνα του Ι.Φ., ειδικός χώρος τριών σταδίων (Μολυσμένο Τμήμα Χώρος απορρύπανσης Καθαρό τμήμα ), ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την απορρύπανση των εργαζομένων που θα εργάζονται στις εργασίες. Φύλαξη Υλικών / Μηχανημάτων Θα οριστεί χώρος φύλαξης όλων των υλικών και μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στις εργασίες. Ο χώρος αυτός θα είναι προστατευμένος και θα υπάρχουν σε αυτόν όλες οι σχετικές σημάνσεις. Η είσοδος στον χώρο αυτόν θα επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό του Ι.Φ. Παροχές ρεύματος και νερού Πυρασφάλεια. Θα χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους χώρους εργασίας. Θα οριστεί σημείο πυρασφάλειας στο οποίο θα τοποθετηθεί κατάλληλος εξοπλισμός και θα βρίσκεται πλησίον του χώρου εργασίας. Απομόνωση Περιοχών. Οι χώροι θα αποκλειστούν αεροστεγώς έτσι ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε διαρροή ινών αμιάντου προς την ατμόσφαιρα. Θα διατηρηθούν συνθήκες αρνητικής πίεσης στους χώρους αυτούς με τη βοήθεια καταλλήλου εξοπλισμού (Negative Pressure Unit). Συσκευασία Αμιαντούχων Υλικών Απομάκρυνση / Αποθήκευση. Όλα τα υλικά αμιάντου που αφαιρούνται, θα απομακρύνονται καθημερινά από τον χώρο εργασίας, συσκευασμένα κατάλληλα σε χοντρές νάιλον σακούλες οι οποίες θα σφραγίζονται αεροστεγώς, θα φέρουν κατάλληλη σήμανση και θα τοποθετούνται μετά το πέρας της εργασίας σε κατάλληλε σακούλες. Τα υλικά θα φυλάσσονται σε απόμερο χώρο με μέριμνα του Ι.Φ. Σχέδιο Εργασίας Προ ενάρξεως των εργασιών ο Εργολάβος. θα αναλάβει να εκπονήσει Σχέδιο Εργασιών.

23 Έκδοση Πιστοποιητικού Καθαρότητας Χώρου. Μετά το πέρας εργασιών, με μέριμνα του Ι.Φ., θα γίνει έλεγχος σε κάθε χώρο από ανεξάρτητο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο φορέα, κατά ELOT EN ISO 17025, προκειμένου εξασφαλισθεί ότι οι εν λόγω χώροι είναι ασφαλής και ελεύθεροι προς χρήση. Κοινή δήλωση συνεργασίας, για το συγκεκριμένο έργο, θα πρέπει να κατατεθεί στη Τεχνική Προσφορά. Όλα τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά θα προσκομιστούν στην υπηρεσία με μέριμνα του Ι.Φ. Απομάκρυνση Αμιαντούχων Υλικών Αποθήκευση - Τελική Διάθεση. Είναι απαραίτητη η άμεση απομάκρυνση των αμιαντούχων αποβλήτων (στο τέλος κάθε εργολαβίας) από τους χώρους του ΝΣ ανεξάρτητα αν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας με προορισμό αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις τελικής διάθεσης της αλλοδαπής, σύμφωνα με τις ισχύουσες Ελληνικές Ευρωπαϊκές διατάξεις κανονισμούς και νομοθεσίες. Επιτρέπεται η προσωρινή αποθήκευση επικινδύνων αποβλήτων σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις της ημεδαπής μέχρι τελικής διάθεσής τους. Αντίγραφα των εν λόγω άδειών συνοδευόμενα με κοινή δήλωση συνεργασίας για το εν λόγω έργο θα πρέπει να κατατεθούν με την προσφορά του αναδόχου. Μετρήσεις Αμιάντου Μεμονωμένες δειγματοληψίες και έλεγχος μεμονωμένων δειγμάτων. Στην περίπτωση όπου ο εργολάβος κληθεί να πάρει συγκεκριμένα δείγματα προς έλεγχο θα πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω: Στερεά Δείγματα Ο αντικειμενικός σκοπός της δειγματοληψίας είναι να εξακριβωθεί εργαστηριακά αν τα υλικά που ο επιθεωρητής κρίνει ύποπτα περιέχουν αμίαντο. Όλα τα δείγματα θα συλλέγονται σε αεροστεγείς συσκευασίες και θα στέλνονται προς εργαστηριακή ανάλυση σε πιστοποιημένο εργαστήριο κατά ΕΛΟΤ EN ISO 17025:2005. Η μεθοδολογία που θα ακολουθείται είναι ένας συνδυασμός οπτικού ελέγχου και δειγματοληψίας υλικών Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης όταν υπάρχει υποψία ότι ένα υλικό περιέχει αμίαντο, ένα αντιπροσωπευτικό μέρος του υλικού θα λαμβάνεται προς ανάλυση. Σε περιοχές όπου υπάρχει πλήθος πανομοιότυπων οπτικά υλικών, λαμβάνεται ένας μικρός αριθμός δειγμάτων από την ίδια περιοχή τα οποία λειτουργούν ως αντιπροσωπευτικά όλης της περιοχής. Μεθοδολογία Ανάλυσης Δειγμάτων Στερεών Υλικών. Όλες οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να ακολουθούν το πρωτόκολλο ΜDHS 77 του HSE προσαρμοσμένο στην ηλεκτρονική μικροσκοπία. Έλεγχος ρύπανσης του αέρα από ίνες αμιάντου Ο έλεγχος της ενδεχόμενης ρύπανσης από αμίαντο και ο προσδιορισμός της συγκέντρωσης αιωρούμενων ινών αμιάντου θα πρέπει να περιλαμβάνει δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις αέρα σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία (ΠΔ 212/2006) από εργαστήριο διαπιστευμένο κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 17025:2005. Οι δειγματοληψίες αέρα και οι εργαστηριακές αναλύσεις για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης αιωρούμενων ινών αμιάντου θα πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη μέθοδο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) (Determination of airborne fibre number concentrrations. A recommended method by phasecontrast optical microscopy (membrane filter method), 1997) διαπιστευμένες κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 17025:2005. Έλεγχος και εκπόνηση μελέτης εντοπισμού και καταγραφής υλικών αμίαντου και έλεγχος ρύπανσης του αέρα από ίνες αμιάντου Στην περίπτωση όπου ο εργολάβος κληθεί να εκπονήσει μελέτη για το

24 σύνολο του πλοίου ή μέρος αυτού θα πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω: ΕΥΡΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ: Θα πραγματοποιείται επιθεώρηση τύπου ΙΙ, η οποία θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό και προσδιορισμό του είδους και της ποσότητας, υλικών που εν δυνάμει περιέχουν αμίαντο σε όλους τους χώρους. Θα ακολουθείται ένα ευρείας κλίμακας σχέδιο δειγματοληψίας ώστε να προσδιοριστούν όλα τα υλικά που περιέχουν αμίαντο και να υπολογισθεί η ποσότητα τους και η επιφάνεια που καταλαμβάνουν. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ Όλα τα υλικά που περιέχουν αμίαντο (ΥΠΑ), τα οποία εντοπίζονται στην περιοχή που ερευνάται, θα ενσωματώνονται σε ένα σύστημα εκτίμησης κινδύνου, το οποίο να εξασφαλίζει: Ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Συμμόρφωση με την κατάλληλη Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εκτίμηση Κινδύνου των Υλικών Αμιάντου Η εκτίμηση κινδύνου των ΥΠΑ θα βασίζεται σε τέσσερις παράγοντες: Α. Είδος προϊόντος Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα σύνθετα υλικά αμιάντου τα οποία είναι ενισχυμένα με υλικά όπως: πλαστικό, ρητίνες, χρώμα, πλακάκια βινυλίου, τσιμέντο κ.α. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα μονωτικά υλικά αμιάντου χαμηλής πυκνότητας, τα αμιαντούχα υφάσματα, οι φλάντζες, τα σκοινιά κ.α. Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν τα μονωτικά θέρμανσης όπως, σωληνώσεις, αγωγοί, λέβητες, καθώς και ψεκασμένος αμίαντος. Β. Βαθμός φθοράς ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ:Τα ΥΠΑ με μηδενικό βαθμό φθοράς είναι εκείνα τα οποία είναι άθικτα, δεν έχουν υποστεί βίαιες επεξεργασίες από μηχανήματα, τρυπηθεί και γενικότερα δεν έχουν υποστεί καμία διεργασία είτε ανθρώπινη είτε μηχανική, αλλά ούτε έχουν υποστεί μεγάλη φθορά από φυσικά αίτια. ΜΙΚΡΟΣ:Τα ΥΠΑ καλής κατάστασης είναι εκείνα τα οποία έχουν πολύ μικρές βλάβες από ανθρώπινα ή από φυσικά αίτια. ΜΕΤΡΙΟΣ:Υλικά αμιάντου σε μέτρια κατάσταση θεωρούνται εκείνα τα οποία έχουν υποστεί μηχανική επεξεργασία ή έχουν ραγίσματα αλλά μέρος αμιαντούχου υλικού δεν έχει αποκολληθεί ολοκληρωτικά ή δεν έχει διαλυθεί. ΥΨΗΛΟΣ:Αμιαντούχα υλικά σε κακή κατάσταση θεωρούνται εκείνα τα οποία έχουν υποστεί ολική καταστροφή, με το να είναι σπασμένα είτε να βρίσκονται υπό την μορφή θραυσμάτων. Αυτό υποδεικνύει ότι κάποιο μέρος του υλικού έχει υποστεί ολική αποκόλληση. Γ. Ευθρυπτότητα και επιφανειακή κατάσταση Ο βαθμός ευθρυπτότητας των υλικών αμιάντου είναι πιθανόν η σημαντικότερη κατηγορία, μιας και η ευαισθησία των υλικών αυτών καθορίζει σημαντικά την απελευθέρωση ινών αμιάντου στον αέρα. ΑΡΙΣΤΗ:Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα σύνθετα υλικά που περιέχουν

ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΚ/ Τ/4900 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (4) ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥΧΩΝ ΤΠΚ ΜΑΡΙ ΑΚΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΚ/ Τ/4900 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (4) ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥΧΩΝ ΤΠΚ ΜΑΡΙ ΑΚΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» Ανήκει στη ιακήρυξη Α Φ.604/28/16/Σ.634 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Α : ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ KΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ Ι.Φ. ΣΟΥ Α:30-09-2016 ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ/

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΣ/ΔΤ/4900 ΗΜ/ΝΙΑ ΔΗΜ/Σ ΗΣ (3) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (4)

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΣ/ΔΤ/4900 ΗΜ/ΝΙΑ ΔΗΜ/Σ ΗΣ (3) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (4) ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ 4900 Φ.604/ 33/135222 Σ.59 Σαλαμίνα. 23-02-2017 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΣ/ΔΤ/4900 ΑΡΙΘ ΕΝΤ ΟΛ (1) ΝΣ ΣΗΜΑ/ΕΓΓΡΑ ΦΟ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ: «Αποξήλωση και ιαχείριση Αµιαντούχων Υλικών» ΕΝ. ΠΡΟΥΠ.: ,00. I.ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΣΙΑ: «Αποξήλωση και ιαχείριση Αµιαντούχων Υλικών» ΕΝ. ΠΡΟΥΠ.: ,00. I.ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ /ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ KAI ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ CPV: 98390000-3(=Λοιπές Υπηρεσίες) ΕΡΓΑΣΙΑ: «Αποξήλωση και ιαχείριση Αµιαντούχων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΣ/ΔΤ/4900 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (4)

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΣ/ΔΤ/4900 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (4) 1 ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ 4900 Φ.604/ 59 / 135283 Σ. 91 Σαλαμίνα. 09-03-2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΣ/ΔΤ/4900 ΑΡΙΘ ΕΝΤΟΛ (1) ΗΜ/ΝΙΑ ΔΗΜ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Αθήνα 13-3-2014 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Τμήμα Κατασκευών & Επισκευών Γραφείο Διαχείρισης Περιβάλλοντος ΠΛΗΡ: Γ. Μακρής, Γεωπόνος Ταχ. Δ/νση: Ιερά Οδός 75, 11855

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΤΑ (7) ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΤΑ (7) ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΤΑ (7) ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝ 1. Ο αδειούχος συντηρητής θα είναι υπεύθυνος για την καλή, αδιάλειπτη λειτουργία και συντήρηση των

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΣΤΟΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΝΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΣΤΟΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΝΣ 1. ΣΚΟΠΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΣΤΟΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΝΣ Σκοπός της παρούσας προδιαγραφής είναι να συνάψει το ΠΝ σύμβαση ορισμένου έργου, με εργολάβο στον οποίο θα ανατίθενται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΙΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΙΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Πάτρα: 11/12/2017 Αρ. Πρωτ.: 584/2867/38057 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΚΤΥΩΝ Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Τηλ. 2610-996648 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΚ/ΔΤ/4500

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΚ/ΔΤ/4500 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΚ/ΔΤ/4500 ΑΡΙΘ. ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΗΜΑ / ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. Α. ΝΑΑ 290609Ζ ΜΑΥ 15 / ΝΚ (ΑΙΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΣ/ΔΤ/4900 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (4)

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΣ/ΔΤ/4900 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (4) ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ 4900 Φ.604/31/135206 Σ. 67 Σαλαμίνα. 21/02/2017 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΣ/ΔΤ/4900 ΑΡΙΘ. ΕΝΤΟΛ. (1) ΝΣ ΣΗΜΑ/ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΝΕΡ-ΜΕΛΑΝΟΤΑΙΝΙΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΝΕΡ-ΜΕΛΑΝΟΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΝΕΡ-ΜΕΛΑΝΟΤΑΙΝΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ Τα προσφερόμενα είδη να ΓΝΗΣΙΑ ή ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ (συμβατά) ή ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ. Τα προσφερόμενα είδη να είναι καινούρια, αμεταχείριστα και σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 1400cc, diesel

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 1400cc, diesel Σελίδα 1 από 5 1. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 1.1 Οι προσφορές πρέπει να είναι πλήρεις και να περιλαμβάνουν όλα τα τυπικά και τεχνικά στοιχεία που απαιτεί η διακήρυξη, και η συνημμένη Τεχνική Προδιαγραφή. 1.2.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σοφία Λένη, Διπλ. Πολιτικός Μηχ. Ταχ. Δ/νση: Ιερά Οδός 75, 11855, Τηλ.: 210-529 4904 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΣYΓΓPAΦH ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΣYΓΓPAΦH ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ- ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ- ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ A.M. : 66 / 2017 ΠΡΟΫΠ:

Διαβάστε περισσότερα

Α Ρ. Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ 3/2019 Μ Α Ρ Α Θ Ω Ν Α Σ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Α Ρ. Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ 3/2019 Μ Α Ρ Α Θ Ω Ν Α Σ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Α Ρ. Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ 3/2019 Μ Α Ρ Α Θ Ω Ν Α Σ 19-03-2019 ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ- ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΤΙ, Ν. ΒΟΥΤΖΑ Κ.Λ.Π. ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΦΟΡΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΟΣ: ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΕΣ ΣΧΕΔΙΕΣ

ΕΙΔΟΣ: ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΕΣ ΣΧΕΔΙΕΣ ΕΙΔΟΣ: ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΕΣ ΣΧΕΔΙΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ 1. ΣΚΟΠΟΣ - ΓΕΝΙΚΑ 1.1. Η παρούσα τεχνική προδιαγραφή αφορά στον καθορισμό των απαιτήσεων για την προμήθεια αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Αριθ.Πρωτ: 35163/5-10-2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Αριθ.Πρωτ: 35163/5-10-2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Αριθ.Πρωτ: 35163/5-10-2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Αντιδήμαρχος Καλαμαριάς ανακοινώνει ότι το γραφείο προμηθειών του Δήμου προτίθεται να προβεί στην ανάθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ «Απομάκρυνση φορητών πυροσβεστήρων»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ «Απομάκρυνση φορητών πυροσβεστήρων» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 6ΦΚΦ469Β7Θ-96Ο Πάτρα: 10/7/2017 Αρ. Πρωτ.: 315/1493/ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΚΤΥΩΝ Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΚ/ΔΚ/ΝΑΤΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΚ/ΔΚ/ΝΑΤΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΡΙΘ. ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΗΜΑ / ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΚ/ΔΚ/ΝΑΤΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Α) ΤΑS 271613Ζ ΦΕΒ 13/ΓΕΝ 05-07-13 ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

2. Γενική Συγγραφή Υποχρεώσεων

2. Γενική Συγγραφή Υποχρεώσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κάρυστος : 29-05-2012 ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Αριθ. Μελέτης: 4 / 2012 Τμήμα Τεχνικών Έργων, Προμηθειών Αριθ. Πρωτ: 6836 & διενέργειας Διαγωνισμών ΜΕΛΕΤΗ: Προμήθεια Ανταλλακτικών και Εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Ε. Υ.Α. Ν. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΝΤΛΙΩΝ)

Δ. Ε. Υ.Α. Ν. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΝΤΛΙΩΝ) Δ. Ε. Υ.Α. Ν. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΝΤΛΙΩΝ) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 50.000,00 ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟ 2018 Σελίδα: 1 από

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α. 15/ Α.Μ. 20.0/2017

Κ.Α. 15/ Α.Μ. 20.0/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ -------------------------------------------------------------------- «Μελέτη προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ Έκδοση/ Τροποποίηση : 01/01 Συντάχθηκε από/ Υπογραφή : Μ. Πιτσίκα/ Ξ. Παπαϊωάννου Εγκρίθηκε από/ Υπογραφή Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ Α.Π.: 154/ 18-9-2013 Θεσσαλονίκη, 18/9/2013 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ: «Tην προμήθεια και την εγκατάσταση του εξοπλισμού του Οδοντιατρείου που θα στεγαστεί στο κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ

ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ Οι κάτωθι Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές εκπονήθηκαν από το Τμήμα Ελέγχου Τεχνικών Προδιαγραφών για την Προμήθεια Αγαθών της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 03/04/2014 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 03/04/2014 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 03/04/2014 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ/ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΕ 136/11-12- 2013 ΕΚΑΒ Σερρών ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνομα είδους ή υπηρεσίας) Εργασίες καθαριότητας για το κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. πρωτ: ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Ημερομηνία:14/12/2018 Α Π Ο Φ Α Σ Η 562/2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. πρωτ: ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Ημερομηνία:14/12/2018 Α Π Ο Φ Α Σ Η 562/2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. πρωτ: - 12911- ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Ημερομηνία:14/12/2018 Α Π Ο Φ Α Σ Η 562/2018 ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Α.Π.: ΕΞ/2017/204 Λάρισα, 20/06/17 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α Ε.Ε. Παρ. III(I) 5603 ΚΑ.Π. 515/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 515 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Πρόληψη και Μείωση της Ρύπανσης των Νερών από Αμίαντο) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2018 (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 56629,1)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2018 (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 56629,1) ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2018 (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 56629,1) Ερώτημα 1 ο : Σύμφωνα με το π.δ. 82/1996 και το νόμο 3310/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το νόμο 3414/2005, η υποχρέωση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Γενικοί όροι διενέργειας του Διαγωνισμού 1. Υποχρεωτικοί Όροι Όλοι οι περιεχόμενοι στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών και στα σχετικά Παραρτήματα όροι και απαιτήσεις είναι υποχρεωτικοί για τους

Διαβάστε περισσότερα

Λευκάδα 18-11-2014 Αριθ. Πρωτ.:8571 ΠΡΟΣ : ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Λευκάδα 18-11-2014 Αριθ. Πρωτ.:8571 ΠΡΟΣ : ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Διοίκηση 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων- Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΙΑΝΤΟ

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΙΑΝΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΙΑΝΤΟ Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Μέλος της Μόνιµης Επιτροπής του ΤΕΕ για τα θέµατα Ασφάλειας και Υγιεινής στους Εργασιακούς Χώρους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Δ/ΝΣΗ Τ.Υ.ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΠΟΛ/ΜΙΑΣ Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Καλαμπάκας & προμήθεια των ανταλλακτικών για το έτος 2017-2018

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 14.470,85 ΕΎΡΩ ΣΥΜΠ/ΝΟΥ Φ.Π.Α. ΔΕΙΓΜΑ ΟΧΙ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 14.470,85 ΕΎΡΩ ΣΥΜΠ/ΝΟΥ Φ.Π.Α. ΔΕΙΓΜΑ ΟΧΙ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ ΤΚ 12461 TMHMA : OIKONOMIKOY ΓΡΑΦΕΙΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ : 213 2046170-171 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 9475/730345 ΧΑΙΔΑΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 403 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 24.960,00 (ANEY ΦΠΑ) ΧΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 3 0

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 3 0 ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΡΩΘΡΟΥ 2m3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ταχ. Δ/νση: Βιομηχανική Περιοχή Ταχ. Κωδ. :. Τηλ : 2813409630 Fax : 2813409619 ΠΡΟΫΠ. :165000,00 με το Φ.Π.Α. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Προμηθειών. Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας. Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Προμηθειών. Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας. Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Προμηθειών Ειδικού Κονδυλίων Έρευνας Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά, Οκτώβριος 2010 Ι. Εισαγωγή Ο παρών Οδηγός έχει κύριο σκοπό την περιγραφή των ενεργειών που απαιτούνται για προμήθειες ειδών ή/και

Διαβάστε περισσότερα

Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ»

Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Σύμβαση Η Σύμβαση που θα υπογραφεί θα αφορά την υποχρέωση του αναδόχου να προβεί στην προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 9: ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 9: ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 9 - Σελίδα 1 9. 10 Περιεχόμενα Π9.1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ...3 Π9.2 ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ...4 Π9.3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (QA/QC)...6

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πλ. Νίκης 1 501 00 Κοζάνη ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 24613-50360 24610-34068 anastasia.agrafioti@kozanh.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πλ. Νίκης 1 501 00 Κοζάνη ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 24613-50360 24610-34068 anastasia.agrafioti@kozanh. Ελληνική ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Δ Ι Α Δ Ι Κ Τ Υ Ο Κ ο ζ ά ν η, 5-8 - 2 0 1 5 Δ/ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax e-mail ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες : Κ. Πελεκάνου Τηλέφωνο Fax : Ε-mail: Ημερομηνία Λήξης: 8/3/2019 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πληροφορίες : Κ. Πελεκάνου Τηλέφωνο Fax : Ε-mail: Ημερομηνία Λήξης: 8/3/2019 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝOΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Θηβών 196-198 Τ.Κ. : 182 33 Πειραιάς Ημερ. :5-3-2019

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΠΟΣ

ΤΟΠΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &ΚΟΙΝ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ TMHMA : OIKONOMIKOY ΧΑΪΔΑΡΙ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΓΡΑΦΕΙΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ :2132046170-171-284 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 6391/743601

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ Ψηφιακά υπογεγραμμένο από SOFOKLIS TSIRANTONAKIS Ημερομηνία: 2018.03.30 Σελίδα 1 από 11 Τιμολόγιο μελέτης Σελίδα 2 από 11 Τιμολόγιο μελέτης Σελίδα 3 από 11 Τιμολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Εργασία επισκευής χώρου μαγειρίων

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Εργασία επισκευής χώρου μαγειρίων ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΣ 10 Νοεμβρίου 2017 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Εργασία επισκευής χώρου μαγειρίων ΠΟΣΟΤΗΤΑ Ως αναφέρονται στο Υπόδειγμα Οικονομικής Προσφοράς (Προσθήκη «ΙΙ»,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ.Πρωτ:921 Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Αριθ.Πρωτ:921 Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ Αριθ.Πρωτ:921 Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ ΤΚ 12461 TMHMA : OIKONOMIKOY ΓΡΑΦΕΙΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ : 213 2046170-171 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:11573/764263 ΧΑΙΔΑΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Προμήθειας: Απευθείας Ανάθεση με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά από οικονομική άποψη, βάσει τιμής.

Διαδικασία Προμήθειας: Απευθείας Ανάθεση με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά από οικονομική άποψη, βάσει τιμής. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 4 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Οικονομικό Τμήμα/ Γραφείο Προμηθειών ΔΡΑΜΑ 18/09/2017 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η. «Ταχυμεταφορές (Courier) φακέλων & δεμάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου» CPV: «Ταχυδρομικές Υπηρεσίες»

Μ Ε Λ Ε Τ Η. «Ταχυμεταφορές (Courier) φακέλων & δεμάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου» CPV: «Ταχυδρομικές Υπηρεσίες» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληροφ.: Εξάρχου Μαρίκα Τηλ.: 21 5121 Fax: 21 51219 E-mail: mexarchou@trikalacity.gr Μ Ε Λ Ε Τ Η «Ταχυμεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ - ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ - ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ Χώρα Νάξου Τ.Κ. 84300 ΑΦΜ 997558878 Δ.Ο.Υ. Νάξου Γραφείο Αν. Διοικητή

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήριο Ανάθεσης Η ανάθεση της προμήθειας θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής.

Κριτήριο Ανάθεσης Η ανάθεση της προμήθειας θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 14 / 02 / 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.7836 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές για την Συντήρηση & Επισκευή Βλαβών των ψυκτών που είναι εγκατεστημένοι στο Γ.Ν. - Κ.Υ.ΝΑΞΟΥ

Τεχνικές Προδιαγραφές για την Συντήρηση & Επισκευή Βλαβών των ψυκτών που είναι εγκατεστημένοι στο Γ.Ν. - Κ.Υ.ΝΑΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ Χώρα Νάξου Τ.Κ. 84300 ΑΦΜ 997558878 Δ.Ο.Υ. Νάξου Γραφείο Αν. Διοικητή

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα Χαρακτηριστικό Απαίτηση Απάντηση Προμηθευτή

Ενότητα Χαρακτηριστικό Απαίτηση Απάντηση Προμηθευτή ΥΠΟΕΡΓΟ (Α) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) στην ΔΙΠΘΑΠ κατά το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2015 από Εξωτερικό Ειδικό Σύμβουλο Ενότητα Χαρακτηριστικό Απαίτηση Απάντηση Προμηθευτή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΗ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΖΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΖΩΝ ΑΡ.ΜΕΛ. 66 /2017 ΣΥΛΛΟΓΗ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΖΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 18.000,00 Φ.Π.Α. : 4.320,00 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗ : 22.320,00 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 4. ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ. Παράρτημα: Ε.Κ.Α.Β. ΛΑΡΙΣΑΣ Ημερομηνία: 30-9-2013 ΑΠΟΦ. Δ.Σ. 28/1-8-13 Θ 70

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ. Παράρτημα: Ε.Κ.Α.Β. ΛΑΡΙΣΑΣ Ημερομηνία: 30-9-2013 ΑΠΟΦ. Δ.Σ. 28/1-8-13 Θ 70 ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ Παράρτημα: Ε.Κ.Α.Β. ΛΑΡΙΣΑΣ Ημερομηνία: 30-9-2013 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ / ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΟΦ. Δ.Σ. 28/1-8-13 Θ 70 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνομα είδους ή υπηρεσίας) ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) / Κεντρική Διεύθυνση (ΚΔ) Θεσσαλονίκη, 12-05-2017 Αριθμ. Πρωτ.: 000145 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

1.4. Στις προσφορές θα πρέπει να αναγράφεται αναλυτικά, το συνολικό βάρος και ο όγκος των προσφερόμενων καλαθοφόρων.

1.4. Στις προσφορές θα πρέπει να αναγράφεται αναλυτικά, το συνολικό βάρος και ο όγκος των προσφερόμενων καλαθοφόρων. Σελίδα 1 από 5 1. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 1.1 Οι προσφορές πρέπει να είναι πλήρεις και να περιλαμβάνουν όλα τα τυπικά και τεχνικά στοιχεία που απαιτεί η διακήρυξη, και η συνημμένη Τεχνική Προδιαγραφή. 1.2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, Τρίπολη 22100 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ Α/Α ΕΙΔΟΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΚ/ΔΤ/4500

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΚ/ΔΤ/4500 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΚ/ΔΤ/4500 ΑΡΙΘ. ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΗΜΑ / ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. Α. ΗΒΗ/ΝΑΑ 101203Ζ ΙΟΥΛ 14 / ΝΚ (ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ AΡ.ΠΡΩΤ.:.. ΠΛΗΡ: ΤΣΕΛΛΟΣΓ. ΗΜΕΡ:. ΤΗΛ: 213 2058448 FAX: 213 2058614 E-mail:tsellos@sismanoglio.gr

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέµα : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 23/03/2017 ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ ΗΜΟΣ ΡΟ ΟΥ Αριθµ. Πρωτοκ: 2/21357 ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΕΚΤΩΝ Τηλ:22410-35445 e-mail: gantonatos19@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα : 11-05-2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ. : 23143 ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Εργασίες συντήρησης ανελκυστήρων Δήμου Παύλου Μελά με CPV Προυπολογισμού : ,20 με ΦΠΑ 23 % Ι.

Θέμα : Εργασίες συντήρησης ανελκυστήρων Δήμου Παύλου Μελά με CPV Προυπολογισμού : ,20 με ΦΠΑ 23 % Ι. Διεύθυνση Τμήμα Πληροφορίες : Γ. Αιγίδης Τηλέφωνο : 2313-302.973 : Τεχνικών Υπηρεσιών : Μελετών & Έργων Fax : 2313-302.947 Email : ageorge@pavlosmelas.gr Σταυρούπολη 14/11/2014 Αρ. Μελέτης. : 123 Θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αθήνα 11/5 / 2017 ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ. οικ. 23158 ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ &

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΨΥΚΤΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Α ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΨΥΚΤΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Α ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Πάτρα: 8/12/2017 Αρ. Πρωτ.: 581/2855/37832 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΚΤΥΩΝ Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Τηλ. 2610-996648 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Πάτρα: 08/05/2019 Αρ. Πρωτ.: 275/1585/12801 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΚΤΥΩΝ Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Τηλ. 2610-996620 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές σήμερα 31 του μηνός Δεκεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 π.μ.,

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές σήμερα 31 του μηνός Δεκεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 π.μ., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» Αχαρνές, 31/12/2015 Αριθ. πρωτ.: 92389 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή και μεταφορά ιατρικών αποβλήτων Ενεργειακές μελέτες Ενεργειακά πιστοποιητικά Περιβαλλοντικές μελέτες Μελέτες διαχείρισης αποβλήτων

Συλλογή και μεταφορά ιατρικών αποβλήτων Ενεργειακές μελέτες Ενεργειακά πιστοποιητικά Περιβαλλοντικές μελέτες Μελέτες διαχείρισης αποβλήτων WASTEMED ΕΠΕ Συλλογή και μεταφορά ιατρικών αποβλήτων Ενεργειακές μελέτες Ενεργειακά πιστοποιητικά Περιβαλλοντικές μελέτες Μελέτες διαχείρισης αποβλήτων Εταιρική Παρουσίαση H WASTEMED Ε.Π.Ε. δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΘ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 19/2014 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ / ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ν.Σ.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ / ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ν.Σ. Πολεμικό Ναυτικό Ναύσταθμος Σαλαμίνας Διεύθυνση Τεχνική ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ / ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ν.Σ. 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσης είναι η περιγραφή των απαιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Με την ευρωπαϊκή και την εθνική νοµοθεσία έχει απαγορευθεί η εµπορία και η χρήση αµιαντούχων προϊόντων ή υλικών από την 1 η Ιανουαρίου 2005.

Με την ευρωπαϊκή και την εθνική νοµοθεσία έχει απαγορευθεί η εµπορία και η χρήση αµιαντούχων προϊόντων ή υλικών από την 1 η Ιανουαρίου 2005. ΓΡΗΓ. ΠΕΛΩΡΙΑ ΗΣ Π.Μ. Μ.Μ.Μ. Υπουργείο Απασχόλησης & Κοιν. Προστασίας Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) /νση Προγραµµατισµού & Συντονισµού Τεχνικής & Υγειονοµικής Επιθεώρησης Εργασίας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Πάτρα: 15/05/2017 Αρ. Πρωτ.: 167/990/13172 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΚΤΥΩΝ Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Τηλ. 2610-996612

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΗΡΥΞΗ AΠΜ 41330 «ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΜΗΕ Α.Ε.» ΤΕΥΧΟΣ 9 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν

ΙΑΚΗΡΥΞΗ AΠΜ 41330 «ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΜΗΕ Α.Ε.» ΤΕΥΧΟΣ 9 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν ΙΑΚΗΡΥΞΗ AΠΜ 41330 «ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΜΗΕ Α.Ε.» ΤΕΥΧΟΣ 9 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ 2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΡΓΟ : Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού έτους 2016 - Δ.Ε. Νέστορος- Δ.Ε. Μεθώνης - Δ.Ε. Κορώνης - Δ.Ε. Παπαφλέσσα ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές»

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» Αχαρνές, 30/12/2014 Αριθ. πρωτ.: 101126 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΡΗΣΣΙΑΣ-ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΡΗΣΣΙΑΣ-ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 Κέα, 26/03/2013 Αρ. πρωτ.: 1250 Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΡΗΣΣΙΑΣ-ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2.-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 3.-ΕΝΤΥΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση και διάθεση συσκευασιών ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Συλλογή και μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων

Διαχείριση και διάθεση συσκευασιών ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Συλλογή και μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Αρ. μελέτης: 20/205 Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Εντός του περιφραγμένου ΧΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο της εν θέματι διακήρυξης σας παραθέτουμε διευκρινίσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν:

Στο πλαίσιο της εν θέματι διακήρυξης σας παραθέτουμε διευκρινίσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν: Αθήνα : 12/09/18 Αριθμ. Πρωτ : 2018016738 Σχετ. Έγγραφο : 2016008273 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο Πρόχειρος ιαγωνισµός θα διενεργηθεί µε τη λήψη κλειστών εγγράφων προσφορών, οι

1. Ο Πρόχειρος ιαγωνισµός θα διενεργηθεί µε τη λήψη κλειστών εγγράφων προσφορών, οι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ AE ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΜΠΟ ΤΜ. ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕΜΠΟ ΟΡΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για την ανάδειξη Αναδόχου εκτέλεσης των εργασιών ελέγχου σύσφιξης των κοχλιωτών συνδέσεων της φέρουσας µεταλλικής

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού

Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Π.: 673 Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια Νέου Καπέλου Λυκοπούλου της Προσκοπικής Στολής Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ: Συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

ΜΕΛΕΤΗ: Συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πανόραμα 28/1/2016 ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 22.000 (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%) ΜΕΛΕΤΗ: Συντήρηση φωτοτυπικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Οι όροι των τεχνικών προδιαγραφών της παρούσας αποτελούν τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά της υπηρεσίας που απαιτούνται,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών της Νέας Προσκοπικής Στολής

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών της Νέας Προσκοπικής Στολής ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Π.: 642 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών της Νέας Προσκοπικής Στολής Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ. 2. Κριτήριο κατακύρωσης καθορίζεται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ. 2. Κριτήριο κατακύρωσης καθορίζεται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής. ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΙΡΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑ Φ.:600/002/048/19 Σ.:20 Τηλέφ. 210.55.32.076 Ελευσίνα, 22 Ιανουαρίου 2019 Συνημμένα: Φύλλα δύο (2) ΘΕΜΑ: Εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ TH ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΖΜ «ΕΡΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ TH ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΖΜ «ΕΡΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝIΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜ- ΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜ- ΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΞ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΙΜΟΙ ΧΑΛΥΒΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΡΑΒ ΟΙ, ΡΟΛΛΟΙ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Έκδοση/ Τροποποίηση : 02/00

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ OIKONOMIKOY ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ OIKONOMIKOY ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Αρ. ΓΕΜΗ: 58231004000 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ OIKONOMIKOY ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 2. ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 3. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

των εργασιών σύµφωνα µε την κείµενηνοµοθεσία, καθώς και να συµµορφώνεται σε κάθε πρόσθετη υπόδειξη της Υπηρεσίας για το σκοπό αυτό.

των εργασιών σύµφωνα µε την κείµενηνοµοθεσία, καθώς και να συµµορφώνεται σε κάθε πρόσθετη υπόδειξη της Υπηρεσίας για το σκοπό αυτό. ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ /ΓΕΝ (ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ/ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ/ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ Ω ΕΚΑ (12) ΜΗΝΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΗΜΑ/ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΣΜΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα Τεχνική Έκθεση αφορά τις δαπάνες που θα απαιτηθούν για την συντήρηση και επισκευή του ανελκυστήρα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Νομικού Προσώπου.

Διαβάστε περισσότερα

<< Προμήθεια δαπέδου γυμναστικής ασφαλείας για τις ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης.

<< Προμήθεια δαπέδου γυμναστικής ασφαλείας για τις ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εκτυπώσεις, βιβλιοδετήσεις εντύπων και βιβλίων των υπηρεσιών

Εκτυπώσεις, βιβλιοδετήσεις εντύπων και βιβλίων των υπηρεσιών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ & ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ του Δήμου για το έτος 2017 Ταχ. Δ/νση: Αμαξοστάσιο, ΒΙΠΕ Ηρακλείου Τ.Κ:70014 Υπεύθυνος/ Συντάκτης:

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ VRF ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ VRF ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ . ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΚΜ, ΚΚΜ2, ΚΚΜ4, ΚΚΜ5, ΚΚΜ3 Οι μονάδες θα είναι πιστοποιημένες κατά Eurovent Α+ ενεργειακής κλάσης και θα είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις : της Ευρωπαϊκής οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41612

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41612 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41612 ΕΡΓΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ, ΦΟΡΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ,00 ΜΕ Φ.Π.Α.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ,00 ΜΕ Φ.Π.Α. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 15.000,00 ΜΕ Φ.Π.Α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση 2. Συγγραφή Υποχρεώσεων 3. Τεχνικές Προδιαγραφές 4. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός Τ Ε Χ Ν Ι ΚΗ Ε Κ Θ Ε Σ Η Η μελέτη συντάχτηκε σύμφωνα με την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΗΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ : 8.000,00 με το Φ.Π.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΗΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ : 8.000,00 με το Φ.Π.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «Προμήθεια Χημικού Υλικού για τις ανάγκες του Δήμου Ζηρού για το έτος 2015» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ : 8.000,00 με το Φ.Π.Α. i ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Το έργο αφορά: Τη μεταφορά και διαχείριση των υγρών εμφάνισης και στερέωσης των ακτινολογικών εργαστηρίων των ΠΕΔΥ-Μονάδων Υγείας και των ΠΕΔΥ- Κέντρων Υγείας ευθύνης της 4 ης Υγειονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΜΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΜΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ TMHMA ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ Πληροφορίες: Ουρανία Ζιάκα Τηλ. 213 2086657, φαξ 213 2086757 Prom5@kat-hosp.gr Κηφισιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ «Προμήθεια και τοποθέτηση σκίαστρων»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ «Προμήθεια και τοποθέτηση σκίαστρων» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 69ΨΨ469Β7Θ-328 Πάτρα: 10/07/2017 Αρ. Πρωτ.: 316/1494/ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΚΤΥΩΝ Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα