Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου"

Transcript

1 Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου

2 Η ώρα ήταν σχεδόν 17:00. Όχι, όχι, δεν είχαν αργήσει οι άλλοι για την Ενωμοτιακή μας συγκέντρωση, απλά εγώ πάντα πήγαινα λίγο πιο νωρίς και καθόμουν στον χώρο της Ενωμοτίας. Μου άρεσε να κάθομαι και να παρατηρώ τη γωνιά μας. Ενωμοτία Τίγρεων! Σαν ενωμοτάρχης ήθελα να προτείνω στα παιδιά να κάνουμε κάθε μήνα και κάτι νέο στη γωνιά μας. Ήθελα πάντα να είναι η πιο όμορφη και ιδιαίτερη γωνιά. Να φτιάξουμε νέες κατασκευές, σύνθετες, με πολλά υλικά και διάφορους έξυπνους τρόπους αποθήκευσης των πολυάριθμων εργαλείων μας αλλά και τόσα πολλά άλλα 17 χρόνια μετά στέκομαι πάλι στην πόρτα της Ομάδας μου κοιτώντας την Ενωμοτία μου, πάλι λίγο πριν να έρθουν οι υπόλοιποι βαθμοφόροι. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη κατασκευή που είχα κάνει για την Ενωμοτία μου μπορεί πλέον να μην την κοσμεί πια, και την θέση της να έχουν πάρει άλλες ακόμα πιο όμορφες, διαφορετικές... αλλά πάντα μοναδικές γιατί είναι φτιαγμένες από τα παιδιά της Ενωμοτίας. Το δημιουργικό και πολυμήχανο μυαλό του Προσκόπου μπορεί να δώσει μορφή σε ότι αποφασίσει να ασχοληθεί. Για αυτό το λόγο θέλω να μοιραστούμε σκέψεις, για το πώς να γίνει η γωνιά της Ενωμοτίας μας σας μοναδική, ιδιαίτερη ακόμα πιο ΕΝΩΜΟΤΙΑΚΗ! Καλές Ενωμοτιακές κατασκευές! Ενωμοτάρχης Τίγρεων. Καρυδά Έφη Έφορος κλάδου Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012 Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

3 Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

4 Ράφια Ενωµοτίας... Μικρές χρήσιµες συµβουλές Koi

5 Στην ενότητα αυτή έχουµε αρκετές ιδέες για να να φτιάξουµε µε απλά υλικά και χωρίς κόστος τα ράφια στην γωνιά της Ενωµοτίας µας. Τα ράφια προσφέρουν οικονοµία στο χώρο, δίνουν ξεχωριστή εικόνα στην Ενωµοτία καθώς και την ευκαιρία να υπάρχει άµεση πρόσβαση σε υλικά της Ενωµοτίας που είναι για καθηµερινή χρήση, όπως το µικρό ταµείο, τα βιβλία, η γραφική ύλη. Μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν τα αναµνηστικά που έχει κερδίσει η Ενωµοτία σας απο παιχνίδια πόλης, Κατασκηνώσεις και µεγάλες δραστηριότητες που έχει λάβει µέρος.

6 Βρίσκοντας ένα µικρό κορµό σε µια εκδροµή της Οµάδας, το επόµενο βήµα είναι µια επίσκεψη στον ξυλουργό της γειτονιάς ζητώντας να κοπεί σε φέτες όπως στη φωτογραφία. Στις επόµενες σελίδες παρέα µε τις εικόνες θα έχετε και µερικές χρήσιµες συµβουλές για την καλή συντήρηση του ξύλου.

7 Με το σωστό βερνίκωµα, οι επιφάνειες των επίπλων αποκτούν όχι µόνο ωραία εµφάνιση αλλά και προστασία. Ανάλογα µε το ξύλο προηγείται συνήθως ένα πέρασµα µε διαφανές αστάρι ή συντηρητικό ξύλου για να γίνει πιο εύκολο το πέρασµα µε βερνίκι και να κλείσουν οι πόροι.

8 Σε ορισµένα µαλακά ξύλα δεν είναι αρκετό ένα πέρασµα, χρειάζεται και δεύτερο χέρι, αφού µεσολαβήσει ένα ενδιάµεσο τρίψιµο µε γυαλόχαρτο.

9 Γνωρίζετε ότι υπάρχει ξυλουργικό λάδι που χαρίζει στο ξύλο µια όµορφη και ζέστη απόχρωση ; Ρωτήστε στο χρωµατοπωλείο της γειτονιάς.

10 Μια έξυπνη και γρήγορη ιδέα : τα πολύ ρευστά άχρωµα βερνίκια µπορείτε να τα δουλέψετε και µε ένα τυλιγµένο πανί ( σχήµα µπάλας ) Επίσης, στην αγορά υπάρχουν και βερνίκια που διαλύονται µε νερό ( βοηθάει πολύ στο καθάρισµα των πινέλων µετά την εργασία ).

11 Εµείς δίνουµε λίγες απλές και γρήγορες ιδέες. Μπορεί και η δική σας Ενωµοτία να στείλει φωτογραφίες και οι σελίδες του ηλεκτρονικού µας βιβλίου να γίνονται περισσότερες µε χρώµα.. Ενωµοτιακό

12 Πολλές ακόµα χρήσιµες πληροφορίες στο διαδίκτυο... blog-post_20.html eksoplismos/oikologika_ilika/xylo.htm

13 Πίνακες πληροφοριών, κονταροθήκες... Μικρές χρήσιµες συµβουλές

14 Στην ενότητα αυτή θα δούµε µερικές ιδέες για τον πίνακα πληροφοριών της Ενωµοτίας. Ο πίνακας πληροφοριών είναι δικός σας και χωράει ό,τι µπορεί να φανταστεί ο κάθε Πρόσκοπος... Προσκλήσεις, ανακοινώσεις, σηµαντικές σηµειώσεις, διαφηµίσεις, σηµειώσεις απο τις Ερασιτεχνικές σας ασχολίες, τις αρµοδιότητες, τα εφόδια για την εκδροµή, το παρουσιολόγιο, σηµαντικές πληροφορίες για την επόµενη δράση, ακόµα και αγγελίες για πράγµατα που δεν χρειάζεστε και θέλετε να τα δώσετε. Βοηθάει τους Βαθµοφόρους να σας αφήνουν ενηµερώσεις, µπορει όµως και να λειτουργήσει σαν µια ζωντανή εφηµερίδα της Ενωµοτίας σας. Είναι πολύ όµορφο για τα νέα µέλη της παρέας σας να βλέπουν γεµάτο τον πίνακα πληροφοριών και κάθε βδοµάδα να αλλάζει µε νέες αναρτήσεις από τις Ενωµοτιακές σας στιγµές.

15 Για τη δική σας ασφάλεια είναι απαραίτητες µερικές συµβουλές...

16 Πάντα να προστατεύετε τα µάτια και τα χέρια σας γιατί όσο δουλεύετε υπάρχουν σκόνη και ρινίσµατα. Ένα απλό ζευγάρι προστατευτικών γυαλιών κοστίζει µόλις 5-7 στο κοντινό κατάστηµα µε εργαλεία. Ιδιαίτερα χρήσιµα είναι και τα γάντια για εργασίες µε ξύλο και άλλα υλικά.

17 Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια που χρησιµοποιείτε εργαλεία, όπως χειροκίνητο τρυπάνι, ηλεκτρικό τρυπάνι ( παρουσία Βαθµοφόρου ), σέγα, πριόνι, ή οποιοδήποτε εργαλείο θα πρέπει να υπάρχει απόσταση ασφαλείας σε ακτίνα 3 µέτρων.

18 Η κατασκευή του πίνακα µπορεί να γίνει σε µια συγκέντρωση Τεχνικών δεξιοτήτων της Ενωµοτίας µε διάρκεια λίγο µεγαλύτερη σε χρόνο για να ολοκληρωθούν οι κατασκευές σας. Με πιο άνετα ρούχα όπως το µπλουζάκι δράσης. Τα µέλη της Ενωµοτίας που έχουν µακρυά µαλλιά καλό είναι να τα έχουν µαζεµένα κατά τη διάρκεια των εργασιών για λόγους ασφαλείας.

19 Φτιάχνοντας έναν πίνακα πληροφοριών µπορούν αρκετά υλικά να σας φανούν χρήσιµα που για άλλους είναι για πέταµα... όπως, πανιά στα χρώµατα της Ενωµοτίας, σανίδες που µπορείτε να µετατρέψετε σε καινούργιες, κοµµάτια από φελιζόλ που ντύνονται µε πανί, από φελλό, ή και από χαλκό που περίσσεψαν απο κάποια άλλη δράση. Τέλος µπορείτε να αξιοποιήσετε ακόµα και κοµµάτια απο γυψοσανίδα που κόβονται και βάφονται εύκολα στα µέτρα σας.

20 «Το Κοντάρι του Προσκόπου έχει µια ξεχωριστή θέση στην ιστορία των Οµάδων µας. Συνεπώς, θα πρέπει να έχει και την δικιά του Ξεχωριστή- θέση στη γωνιά µας. Οι κονταροθήκες, ένα απ τα παλαιότερα σηµεία των γωνιών µας, αποτελεί σηµείο αναφοράς της ιστορίας της Ενωµοτίας, αλλά και αφορµή για καλλιτεχνική έκφραση και δηµιουργία.

21 Και εδώ θα χρησιµοποιήσουµε εργαλεία όπως: βιδολόγο, τρυπάνι, καρφιά, βίδες, σχοινιά κ.λ.π. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνουµε στα «ποτήρια» ένα εξάρτηµα του τρυπανιού που µας βοηθάει να ανοίγουµε απόλυτα στρογγυλές τρύπες, διαφόρων µεγεθών, στις ξύλινες επιφάνειές µας. ( πάντα η χρήση του µε παρουσία Βαθµοφόρου )

22

23

24 Κιβώτιο Ενωµοτίας...εργαλεία & υλικά Μικρές χρήσιµες συµβουλές

25 Στην ενότητα αυτή οι ιδέες αφορούν το κιβώτιο της Ενωµοτίας... ή αλλιώς κασώνα, ή µπαούλο, ή κουτί. Μια κατασκευή που στις περισσότερες Ενωµοτίες είναι ξύλινη και η χρήση της είναι για να κάθονται παρέα τα µέλη της Ενωµοτίας αλλά και για να υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για τα υλικά της Ενωµοτίας. Θα ασχοληθούµε µε τα εργαλεία και όλα τα Ενωµοτιακά υλικά που µπορεί να περιέχει µέσα.

26

27 Θα µπορούσε να υπάρχει και µια πιο µοντέρνα ιδέα όπως η διπλανή φωτό µε παλιά καφάσια. Ένας έξυπνος και διαφορετικός τρόπος αποθήκευσης και κατηγοριοποίησης των υλικών και των εργαλείων της ενωµοτίας.

28 Μερικά βασικά εργαλεία και η χρήση τους... Σφυρί : ένα κλασσικό σφυρί είναι αυτό µε την βαριά κεφαλή. Κατάλληλο για το κτύπηµα καρφιών και ελαφρύ καλέµισµα. Για το κτύπηµα ελαφρών καρφιών µπορείτε να έχετε και ένα µικρότερο σφυρί. Τανάλια : ένα πολύ απλό εργαλείο όπου µπορείτε να τραβήξετε έξω καρφιά, να κόψετε µαλακά σύρµατα και λεπτές πρόκες. Κλειδιά : χρειάζεται καλύτερα να έχετε µόνο ορισµένα µεγέθη (6-12mm) και είναι καλύτερα να αγοράσετε λιγότερα κλειδιά ποιότητας παρά πλήρες σετ µε φτηνά εργαλεία.

29 Αλφάδι : ένα πολύ πρακτικό εργαλείο που βοηθάει να τοποθετούµε ράφια ή και µια απλή σανίδα σε τοίχο ίσια. Κατσαβίδι : για απλή χρήση αρκούν κατσαβίδια µε λάµες απλής εγκοπής σε τρία µεγέθη ( απλό, µεσαίο, µεγάλο ) καθώς και δύο κατσαβίδια σταυροειδούς εγκοπής ( σταυροκατσάβιδα ) ( µικρό - µεγάλο ). Σκαµνί : µπορεί να µην είναι ακριβώς ένα εργαλείο αλλά ένα καλό σταθερό σκαµνί βοηθάει πάντα στις εργασίες µας. Επίσης βοηθάει να µην πατάµε το κιβώτιο της Ενωµοτίας όταν βάζουµε πράγµατα σε κάποιο ψηλο ράφι.

30 Ράσπα : µε την χρήση της µπορούµε να επεξεργαστούµε ένα ξύλο και να καθαρίσουµε τις άκρες των κοµµατιών απο τις ακίδες. Ματικάπι : θα µπορούσαµε να το ονοµάσουµε και χειροκίνητο τρυπάνι. έχεται όλα τα µεγέθη τρυπανιών και κατά τη χρήση του πρέπει το ξύλο να είναι σε σταθερό σηµείο. Για να τρυπήσουµε σε τοίχο βοηθάει καλύτερα η χρήση ηλεκτρικού τρυπανιού ( παρουσία Βαθµοφόρου ). Για να υποστηρίξουµε τη βίδα στον τοίχο απαραίτητο είναι να συνοδεύεται µε "ούπα" ανάλογου µεγέθους µε τη βίδα. Πριόνι : το συγκεκριµένο πριόνι της φωτογραφίας βοηθάει να κόψουµε σανίδες µε ευκολία καθώς και µικρά κοµµάτια ξύλου.

31 Ροκάνι : µε το συγκεκριµένο εργαλείο µπορούµε να φέρουµε µια ξύλινη επιφάνεια στα µέτρα µας και να της δώσουµε την µορφή που θέλουµε. Κατσαβίδι πολλαπλής χρήσης : ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο όπου η βάση του µπορεί να έχει διαφορετικούς τύπους απο λάµες Κολλητήρι : η χρήση του προορίζεται για κολλήσεις σε πλακέτες ηλεκτρικών συσκευών αλλά στους Προσκόπους το χρησιµοποιούµε και σαν τον γνωστό πυρογράφο.

32 Βίδες : οι πιο χρήσιµες για εµάς είναι κυρίως οι ξυλόβιδες όπου στην κεφαλή τους έχουν µια απλή εγκοπή ή µια σταυροειδή εγκοπή. Για τον τοίχο ζητάµε τις ανάλογες βίδες, όπου συνοδεύονται µε τα ανάλογα "ούπα". Σεγάκι χειρός : κόβει εύκολα λεπτό κόντρα πλακέ. Σχεδιάζοντας µε ένα µολύβι το περίγραµµα του ζώου της Ενωµοτίας σας µπορείτε γρήγορα και απλά να το κόψετε περιµετρικά µε ακρίβεια.

33 Τα εργαλεία που σας παρουσιάσαµε µπορούν εύκολα να αποθηκευτούν σε µια εργαλειοθήκη. Ο υπεύθυνος υλικού της Ενωµοτίας πρέπει να έχει µια λίστα µε όλα τα εργαλεία στο βιβλίο υλικού. Όταν αλλάζει η αρµοδιότητα ο επόµενος υπεύθυνος υλικού ελέγχει την λίστα και αναλαµβάνει την αρµοδιότητα. Είναι πολύ σηµαντικό µετά απο κάθε εργασία τα εργαλεία να καθαρίζονται και να µπαίνουν ξανά στη θέση τους.

34 Γραφική ύλη & διάφορα ακόµα χρήσιµα υλικά... Γραφική ύλη Σας δίνουµε µια λίστα µε υλικά που θα µπορούσε να περιέχει. Στυλό Μολύβια Κόλλες Α4 Χάρακας Κοπίδι Χαρτόνια Μπλόκ σηµειώσεων Γόµα Μαρκαδόροι Συραπτικό Συνδετήρες Πινέζες Όλα τα παραπάνω υλικά χωράνε σε µια απλή κασετίνα για την οικονοµία του χώρου σας...

35 Υλικά τοπογραφίας... Χάρτες Πυξίδα Μοιρογνωµόνιο Χαρτί µιλιµετρέ Χάρακας Μεγεθυντικός φακός Πλαστική θήκη χάρτη

36 ύο είδη πυξίδας... Τύπου silva... Η οποία βοηθάει στη χρήση του χάρτη. Σκοπευτική... Η οποία βοηθάει να έχουµε γρήγορες µετρήσεις σε ένα ταχύ οδοιπορικό.

37 Υλικά για παιχνίδι πόλης... Για ένα παιχνίδι πόλης µε την Ενωµοτία σας, µπορείτε να έχετε πάντα στο κιβώτιό σας ένα µικρό σακίδιο που περιλαµβάνει... Χάρτη πόλης Φωτογραφική µηχανή ( µε εφεδρική κάρτα µνήµης ) Μπλοκ σηµειώσεων Στυλό Καρτελάκι µε χρήσιµα τηλέφωνα Τηλεκάρτα

38 Το ενωµοτιακό φαρµακείο. ΕΠΙ ΕΣΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Γάζες αποστειρωµένες : 2 κουτιά Γάζες βαζελινούχες : 1 φακελάκι Επίδεσµοι ελαστικοί µικροί: 2 τεµάχια Επίδεσµοι ελαστικοί µεγάλοι: 2 τεµάχια Επίδεσµοι τριγωνικοί: 1 τεµάχιο Βαµβάκι: 1 πακέτο Λευκοπλάστης κυλινδρικός : 1 τεµάχιο Λευκοπλάστης ταινίες (Hansaplast, Traumaplast) : 1 κουτί Είναι συνήθως µεσαίου µεγέθους και φορητό. Το ενωµοτιακό φαρµακείο δεν πρέπει να περιέχει φάρµακα αλλά µόνο επιδεσµικό υλικό, χρήσιµο για την Σηµαντική σηµείωση : όλα τα φάρµακα καθώς και τα υλικά που περιέχει το φαρµακείο είναι καταγεγραµµένα στο βιβλίο του φαρµακείου. Ιδιαίερη σηµείωση για τα φάρµακα είναι η ηµεροµηνία λήξης του κάθε φαρµάκου αντιµετώπιση µικροτραυµατισµών. ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Αντισταµινική αλοιφή (Fenistil gel ) : 1 τεµάχιο Αλοιφή για εγκαύµατα (Bepanthene): 1-2 τεµάχια ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ Αντισηπτικό διάλυµα ( Sol Betadine 10% 240ml) : 1 φιάλη Γάντια ελαστικά µιας χρήσης: 5-6 ζεύγη Ψυκτικό spray : 1 τεµάχιο ΜΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ Ψαλίδι: 1 τεµάχιο Παραµάνες: 5 τεµάχια

39 Σχοινιά... Φυτικά Σχοινιά : Να αποφεύγουµε να τα αποθηκεύσουµε ενώ είµαι ακόµη υγρά. Να αποφεύγουµε να τα αποθηκεύσουµε σε µέρη µε υγρασία. Να αποφεύγουµε να τα σκεπάζουµε. Να αποφεύγουµε να τα σέρνουµε. Συνθετικά Σχοινιά : Να αποφεύγουµε την επαφή τους µε πηγές θερµότητας. Να αποφεύγουµε να τα αφήνουµε στον ήλιο. Να τα σκεπάζουµε µε λινάτσα. Να αποφεύγουµε να τα σέρνουµε.

40

41 Περιγραφή : Δημιουργία σχεδίου σε γυάλινη επιφάνεια με τη χρήση ειδικών χρωμάτων. Μια εύκολη και απλή διαδικασία που δίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Βήμα 1 ο : Επιλέξτε μια εικόνα της αρεσκείας σας την οποία και θα εκτυπώσετε. Βήμα 2 ο : Αρχικά θα πάρετε ένα κομμάτι γυαλί ή πλέξι γκλάς (πλαστική επιφάνεια) σε ό,τι μέγεθος και σχήμα θέλετε να έχει η κατασκευή σας. Έπειτα θα τοποθετήσετε την εικόνα που έχετε επιλέξει κάτω από το γυαλί ή πλέξι γκλάς (εικ.1), έτσι ώστε να γίνει «πατιτούρα» του σχεδίου. Για τη σχεδίαση της εικόνας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα μαρκαδόρο υαλογραφίας, είτε γραφίτη (εικ.2,3) με τον οποίο μπορείτε να δώσετε μια ανάγλυφη μορφή στην υαλογραφία σας. Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3 Βήμα 3 ο : Για το βάψιμο του σχεδίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρκαδόρους υαλογραφίας που υπάρχουν σε διάφορα χρώματα (εικ.1) ή χρώματα υαλογραφίας (υγρή μορφή) με τη χρήση πινέλου (εικ.2). Εικόνα 1 Εικόνα 2 Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

42 Περιγραφή : Δημιουργία μόνιμου σχεδίου πάνω σε ξύλινη επιφάνεια, είτε ευθεία είτε κυρτή με τη χρήση εργαλείου που δημιουργεί ελαφρύ κάψιμο στο ξύλο. Το σχέδιο μπορεί να είναι από απλά γράμματα έως πολύπλοκες εικόνες. Βήμα 1 ο : Θα επιλέξετε μια εικόνα της αρεσκείας σας την οποία και θα εκτυπώσετε. Βήμα 2 ο : Επιλέξετε την επιφάνεια του ξύλου στην οποία θέλετε να γίνει η πυρογραφία. Βήμα 3 ο : Πάνω στο ξύλο τοποθετήστε ένα χαρτί καρμπόν (εικ.1) και από πάνω το σχέδιο που έχετε επιλέξει. Στη συνέχεια με ένα στυλό «πατήστε» - ζωγραφίστε τα περιγράμματα του σχεδίου σας, τα οποία λόγω του χαρτιού καρμπόν αποτυπώνονται πάνω στο ξύλο (εικ.2). Εικόνα 1 Εικόνα 2 Βήμα 4 ο : Αφού έχουμε το περίγραμμά μας πάνω στο ξύλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε πυρογράφο (εικ.1,2), είτε κολλητήρι (εικ.3) ή ακόμα και μαχαίρι του οποίου την άκρη θα θερμάνουμε σε ένα καμινέτο, για να κάψουμε το ξύλο στο περίγραμμα που έχουμε φτιάξει. Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3 Tips: Με την ολοκλήρωση της πυρογραφίας, μπορείτε να βερνικώσετε το ξύλο σας αφενός για να φαίνεται πιο ζωντανό το σχέδιο, αφετέρου για να αντέξει περισσότερο στο χρόνο. Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

43 Περιγραφή : Δημιουργία ανάγλυφου σχεδίου πάνω σε φύλλο χαλκού. Βήμα 1 ο : Θα επιλέξετε μια εικόνα της αρεσκείας σας την οποία και θα εκτυπώσετε. Βήμα 2 ο : Θα πάρετε ένα φύλλο φελλού, από πάνω θα βάλετε το φύλλο του χαλκού και από πάνω το χαρτί με το σχέδιο που έχετε επιλέξει (εικ.1). Στη συνέχεια παίρνετε ένα στυλό τύπου big όπου με το καπάκι του ή και με τη μύτη του πατάτε τα περιγράμματα του σχεδίου. Υπάρχουν βέβαια και ειδικά εργαλεία χάραξης χαλκού για αυτή τη δουλειά (εικ.2). Εικόνα 1 Εικόνα 2 Βήμα 3 ο : Βγάζετε το χαρτί με το σχέδιο και παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού. Με την κάτω πλευρά που είναι καμπυλωτή πιέζετε το χαλκό στα σημεία ανάμεσα από τα περιγράμματα του σχεδίου που έχετε δημιουργήσει ήδη, έτσι ώστε να γίνει καμπυλωτός. Βήμα 4 ο : Για να διατηρηθούν οι καμπύλες τα βαθουλώματα τοποθετήστε πλαστελίνη και έπειτα κολλήστε το έργο σας σε ένα κομμάτι ξύλο ή χοντρό χαρτόνι. Βήμα 5 ο : Παίρνετε λίγο βαμβάκι και βάζετε οξειδωτικό υγρό (π.χ. λεμόνι). Έπειτα αλείφετε την καλή πλευρά του έργου σας. Θα δείτε ότι αυτό το υγρό θα δημιουργήσει ένα μαύρισμα στο έργο σας. Στη συνέχεια μπορείτε να πάρετε ένα σύρμα κουζίνας για να τρίψετε απαλά τα σημεία που επιθυμείτε να γυαλίσουν. Tips: Με την ολοκλήρωση των βημάτων, μπορείτε να αλείψετε το έργο σας με βερνίκι για χαλκό έτσι ώστε να μην πρασινίσει ο χαλκός με την πάροδο των χρόνων. Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

44 Περιγραφή : Δημιουργία σχεδίου σε ξύλο με καρφιά και κλωστές. Βήμα 1 ο : Eπιλέξετε μια λέξη ή ένα συμμετρικό σχέδιο που θέλετε να φτιάξετε. Βήμα 2 ο : Διαλέξτε ένα ξύλο όπου θα αποτυπωθεί η λέξη ή το σχέδιο που έχετε επιλέξει. Το ξύλο καλό θα ήταν να βαφεί ένα χρώμα, ανάλογα με τις κλωστές που θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να γίνεται αντίθεση. Βήμα 3 ο : Πάρτε ένα χαρτί καρμπόν και ακολουθείστε την ίδια διαδικασία «πατιτούρας» όπως και στην πυρογραφία (βήμα 3 ο ). Βήμα 4 ο : Αφού φτιάξετε το περίγραμμα, με τη βοήθεια ενός χάρακα σημειώστε τα σημεία-κουκίδες (εικ.1) όπου θα καρφωθούν έπειτα τα καρφιά. Η απόσταση μεταξύ το σημείων θα πρέπει να είναι ίδια (εικ.2). Εικόνα 1 Εικόνα 2 Βήμα 5 ο : Καρφώστε καρφιά στα σημεία τα οποία έχετε σημειώσει. Τα καρφιά που θα επιλέξετε να μην είναι πολύ χοντρά και μεγάλα για να μη τραυματίσουν το ξύλο. Βήμα 6 ο : Επιλέξτε κλωστές πλεξίματος σε διάφορα χρώματα έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ευφάνταστο. Tips: Μπορείτε να μπείτε στα παρακάτω links, τα οποία θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη φιλοσοφία της τέχνης της καρφοτεχνικής με κλωστές γνωστή ως string art Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

45 Περιγραφή : Δημιουργία κατασκευών σε μικρογραφία χρησιμοποιώντας είτε ξυλάκια από σουβλάκι και κλωστή, είτε ξύλα-βέργες και σπάγκο. Βήμα 1 ο : Σχεδιάστε σε ένα χαρτί την κατασκευή που θέλετε να κάνετε. Βήμα 2 ο : Μελετήστε προσεχτικά το σχέδιο, μετρήστε και κόψτε τα ξύλα σας στις σωστές διαστάσεις. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήστε ξύλα βέργες «Graupner ράβδος στρογγυλή ξύλινη» (εικ.1), μπορείτε να τα κόψετε εύκολα με πριόνι χειρός (εικ.2). Εικόνα 1 Εικόνα 2 Βήμα 3 ο : Μελετήστε πόσες και ποιες συνδέσεις έχετε να φτιάξετε και σημειώστε τα σημεία όπου θα πρέπει να γίνουν. Είναι πολύ σημαντικό να μετρήσετε σωστά τις αποστάσεις και τα σημεία που θα γίνουν οι συνδέσεις για να πετύχει η κατασκευή σας. Tips: Με την ολοκλήρωση της κατασκευής περάστε την όλη με βερνίκι, αφενός για να δείχνουν πιο όμορφα τα ξύλα και αφετέρου για να μην υπάρχει κίνδυνος να λυθούν οι συνδέσεις με την πάροδο των χρόνων. Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

46 Το Φωτογραφικό Άλμπουμ της Ενωμοτίας Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

47 Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

48 Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

49 Κλείνοντας αυτό το βοήθημα θα ήθελα να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους, χωρίς τη συμβολή των οποίων το όλο εγχείρημα δε θα μπορούσε να έχει ένα τόσο ιδιαίτερο και πολυποίκιλο αποτέλεσμα. Ο Κώστας Πατινιωτάκης και η Κέλλυ Σταματοπούλου είναι αυτοί που μετουσίωσαν μια όμορφη ιδέα σε ένα ακόμα πιο όμορφο και ιδιαίτερο εγχειρίδιο, το οποίο ελπίζουμε να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τις Ενωμοτίες. Την Σωτηρία Ρουμελιωτάκη για το όμορφο σκίτσο που κοσμεί το εξώφυλλο και τον Αχιλλέα Παχατουρίδη για το φωτογραφικό υλικό. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τις παρακάτω Ομάδες που χωρίς δεύτερη σκέψη «άνοιξαν» τις λέσχες τους για να μας παραχωρηθούν εικόνες των Ενωμοτιακών γωνιών τους. --2η Ομάδα Προσκόπων Λαρίσης --5η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών --11η Ομάδα Προσκόπων Τ.Ε. Αναλήψεως, Θεσσαλονίκης --15η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών --21η Ομάδα Προσκόπων Τ.Ε. Τούμπας, Θεσσαλονίκης Το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας ιδεών και προτάσεων για τις ανά την Ελλάδα Ενωμοτιακές γωνιές. Για να έχει συνέχεια και το δυνατόν πλουσιότερο αποτέλεσμα περιμένουμε και τις δικές σας ιδέες/προτάσεις για τις γωνιές μας στο ή στο Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε. Σεπτέμβριος 2012 Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε., Σεπτέμβριος 2012

Στην ενότητα αυτή οι ιδέες αφορούν το κιβώτιο της Ενωµοτίας... ή αλλιώς κασώνα, ή µπαούλο, ή κουτί. Μια κατασκευή που στις περισσότερες Ενωµοτίες

Στην ενότητα αυτή οι ιδέες αφορούν το κιβώτιο της Ενωµοτίας... ή αλλιώς κασώνα, ή µπαούλο, ή κουτί. Μια κατασκευή που στις περισσότερες Ενωµοτίες Στην ενότητα αυτή οι ιδέες αφορούν το κιβώτιο της Ενωµοτίας... ή αλλιώς κασώνα, ή µπαούλο, ή κουτί. Μια κατασκευή που στις περισσότερες Ενωµοτίες είναι ξύλινη και η χρήση της είναι για να κάθονται παρέα

Διαβάστε περισσότερα

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η ώρα ήταν σχεδόν 17:00. Όχι, όχι, δεν είχαν αργήσει οι άλλοι για την Ενωμοτιακή μας συγκέντρωση, απλά εγώ πάντα πήγαινα λίγο πιο νωρίς και καθόμουν στον χώρο της Ενωμοτίας. Μου

Διαβάστε περισσότερα

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η ώρα ήταν σχεδόν 17:00. Όχι, όχι, δεν είχαν αργήσει οι άλλοι για την Ενωμοτιακή μας συγκέντρωση, απλά εγώ πάντα πήγαινα λίγο πιο νωρίς και καθόμουν στον χώρο της Ενωμοτίας. Μου

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. X-ήκη εφημερίδων

Robert Bosch GmbH. X-ήκη εφημερίδων X-ήκη εφημερίδων Η έξτρα θέση για το «Έξτρα φύλλο» X-ήκη εφημερίδων Κάτι διαφορετικό από μια x-τυχαία θήκη εφημερίδων: Αυτό το όμορφο έπιπλο φυλάσσει τις εφημερίδες και τα περιοδικά με ένα διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνώ και Ανακαλύπτω - Φυσικά Δημοτικού Απαιτούμενος εξοπλισμός και υλικά Τάξη Ε

Ερευνώ και Ανακαλύπτω - Φυσικά Δημοτικού Απαιτούμενος εξοπλισμός και υλικά Τάξη Ε Τάξη Ε βελόνες πλεξίματος αλουμινόφυλλο αλάτι βεντούζα αμμωνία αλεύρι βραστήρας απορρυπαντικό βάμμα ιωδίου γκαζάκι ασβέστης ζάχαρη γυαλί άχρωμη ζελατίνα κόκκινο λάχανο ελατήριο βαζελίνη ζυγός σύγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Τροχήλατο καρότσι κουζίνας

Τροχήλατο καρότσι κουζίνας Τροχήλατο καρότσι κουζίνας Τροχήλατος βοηθός Τροχήλατο καρότσι κουζίνας Ευτελώς πρακτικό: Ένα τέτοιο καρότσι είναι πάντοτε εκεί, όπου ακριβώς χρειάζεται, και προσφέρει πολύ χώρο για το ένα και το άλλο

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι πουλιών για το μπαλκόνι και τον κήπο

Σπίτι πουλιών για το μπαλκόνι και τον κήπο Σπίτι πουλιών για το μπαλκόνι και τον κήπο Αποστολή στον κόσμο των ζώων. Σπίτι πουλιών Οι μικροί και οι μεγάλοι ερευνητές ζώων μπορούν σύντομα να αρχίσουν να καραδοκούν και να ανακαλύψουν τον κόσμο εκ

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέρνο τραπεζάκι από οξιά

Μοντέρνο τραπεζάκι από οξιά Μοντέρνο τραπεζάκι από οξιά Μικρό αριστούργημα Τραπεζάκι από οξιά Σε αυτή την εργασία διαχωρίζεται η ήρα από το σιτάρι. Επειδή το μικρό τραπεζάκι έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις. 1 Εισαγωγή Τώρα θα φανεί,

Διαβάστε περισσότερα

DIY: Κατασκευή πολυεστερικού Doorpanel 29/04/2006, 11:54 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟΥ DOORPANEL ΣΕ ALFA ROMEO 33

DIY: Κατασκευή πολυεστερικού Doorpanel 29/04/2006, 11:54 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟΥ DOORPANEL ΣΕ ALFA ROMEO 33 DIY: Κατασκευή πολυεστερικού Doorpanel 29/04/2006, 11:54 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟΥ DOORPANEL ΣΕ ALFA ROMEO 33 Πρόκειται για µία κατασκευή σχετικά απλή η οποία όµως απαιτεί χρόνο και µεράκι. Σκοπός της είναι

Διαβάστε περισσότερα

Χρειάζεσαι: χάρτινο κουτί από γάλα, ψαλίδι, περιοδικά, σελοτέιπ, συρραπτικό, πινέλο. - 6 - Από 7 χρόνων Εύκολο επίπεδο 30 λεπτά

Χρειάζεσαι: χάρτινο κουτί από γάλα, ψαλίδι, περιοδικά, σελοτέιπ, συρραπτικό, πινέλο. - 6 - Από 7 χρόνων Εύκολο επίπεδο 30 λεπτά Χρειάζεσαι: χάρτινο κουτί από γάλα, ψαλίδι, περιοδικά, σελοτέιπ, συρραπτικό, πινέλο. - 6 - Από 7 χρόνων Εύκολο επίπεδο 30 λεπτά 1. Κόψε το πάνω και το κάτω μέρος. 2. Μετά δίπλωσε το και με το ψαλίδι κάνε

Διαβάστε περισσότερα

Στην κατασκήνωση του 2008 ασχοληθήκαμε με:

Στην κατασκήνωση του 2008 ασχοληθήκαμε με: Στην κατασκήνωση του 2008 ασχοληθήκαμε με: Γλυκίσματα από μαύρη ζάχαρη για το τσάι μας Βαζάκια για ρεσό Καλοκαιρινά σουβέρ από φελό και σκοινί Αρωματικά μαξιλαράκια 1. Βαζάκια για ρεσό Οι κατασκηνωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά που χρειαζόμαστε

Υλικά που χρειαζόμαστε Θέρμανση νερού σε ηλιακό συλλέκτη και κατασκευή ενός ηλιακού θερμοσίφωνα Η Ελλάδα έχει περίπου το 1/4 των ηλιακών θερμοσιφώνων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το διαπιστώνουμε εύκολα αν κοιτάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πάµε βόλτα στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου παρέα µε τα κορίτσια του Γυµνασίου και του Λυκείου, στην κατασκήνωση που οργανώνει η Μητρόπολη ηµητριάδος!

Πάµε βόλτα στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου παρέα µε τα κορίτσια του Γυµνασίου και του Λυκείου, στην κατασκήνωση που οργανώνει η Μητρόπολη ηµητριάδος! Ψάχνετε χειροτεχνίες για παιδική ή εφηβική κατασκήνωση; Πάµε βόλτα στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου παρέα µε τα κορίτσια του Γυµνασίου και του Λυκείου, στην κατασκήνωση που οργανώνει η Μητρόπολη ηµητριάδος!

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά που χρειαζόμαστε

Υλικά που χρειαζόμαστε Πώς αλλιώς ανάβει το λαμπάκι;... και άλλα πειράματα με απλά ηλεκτρικά κυκλώματα Τα παιδιά της διπλανής φωτογραφίας ετοιμάζονται να φτιάξουν απλά ηλεκτρικά κυκλώματα με λαμπάκια και μπαταρίες. Δεν έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Ξαπλώστρα κήπου ντιζάιν

Ξαπλώστρα κήπου ντιζάιν Ξαπλώστρα κήπου ντιζάιν Η οικονομική κατασκευή Ξαπλώστρα κήπου ντιζάιν Για μια ξαπλώστρα από τέακ πρέπει να ακουμπήσεις πολλά λεφτά. Εδώ είναι μια οικονομική εναλλακτική λύση, που είναι το ίδιο άνετη.

Διαβάστε περισσότερα

Όμορφος ύπνος Με την πολύ λεπτή μορφή του και τα δύο κομοδίνα βρίσκεται αυτό το ονειρεμένο κρεβάτι μέσα στην τάση της μόδας.

Όμορφος ύπνος Με την πολύ λεπτή μορφή του και τα δύο κομοδίνα βρίσκεται αυτό το ονειρεμένο κρεβάτι μέσα στην τάση της μόδας. Κρεβάτι με απλό ντιζάιν Όμορφος ύπνος Με την πολύ λεπτή μορφή του και τα δύο κομοδίνα βρίσκεται αυτό το ονειρεμένο κρεβάτι μέσα στην τάση της μόδας. 1 Εισαγωγή Το «απλό και χαμηλό» είναι η τάση, που συνεχίζει

Διαβάστε περισσότερα

Α. Υλικά για τις κατασκευές μας

Α. Υλικά για τις κατασκευές μας Α. Υλικά για τις κατασκευές μας Σελ. 36 48 του σχολικού βιβλίου. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τις κατασκευές και τα οποία μπορείτε να βρείτε εύκολα είναι τα παρακάτω: Φυσική Ξυλεία Σουηδικό Πεύκο Οξιά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Η ολοκληρωμένη λύση για κάθε επαγγελματία

ΣΕΙΡΑ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Η ολοκληρωμένη λύση για κάθε επαγγελματία ΣΕΙΡΑ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Η ολοκληρωμένη λύση για κάθε επαγγελματία StanleyBlack&Decker (Ελλάς) ΕΠΕ Κεντρικά γραφεία εξυπηρέτησης Ελλάδος, Αλβανίας, Κύπρου Στράβωνος 7 & Λ. Βουλιαγμένης 159, 16674, Γλυφάδα Εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ψηλό κρεβάτι για το δωμάτιο των παιδιών

Ψηλό κρεβάτι για το δωμάτιο των παιδιών Ψηλό κρεβάτι για το δωμάτιο των παιδιών Κλασικό παιδικό όνειρο Ψηλό κρεβάτι για το δωμάτιο των παιδιών Είτε πρόκειται για κάστρο ή παραμυθένιο παλάτι - με το φανταστικά διαμορφωμένο ψηλό κρεβάτι τα όνειρα

Διαβάστε περισσότερα

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Άνοιγµα υπάρχουσας εικόνας - Μενού Αρχείο επιλογή Άνοιγµα. Ανοίγει το παράθυρο «Άνοιγµα». - Από την αναδιπλούµενη λίστα «Αρχεία τύπου:» επιλέγουµε τι είδους

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. «Τοίχος γκολπόστ»

Robert Bosch GmbH. «Τοίχος γκολπόστ» «Τοίχος γκολπόστ» Στο στόχο! «Τοίχος γκολπόστ» Από τώρα ένας «τοίχος γκολπόστ» δεν υπάρχει μόνο στο γυμναστήριο, αλλά επίσης και στο σπίτι σου στον κήπο. 1 Εισαγωγή Ο «τοίχος γκολπόστ» είναι το κλασικό

Διαβάστε περισσότερα

Χαμηλό τραπέζι σαλονιού με ένθετο δίσκο

Χαμηλό τραπέζι σαλονιού με ένθετο δίσκο Χαμηλό τραπέζι σαλονιού με ένθετο δίσκο Παρακαλώ περάστε στο τραπέζι Χαμηλό τραπέζι σαλονιού με ένθετο δίσκο Αυτό το χαμηλό τραπέζι σαλονιού τα έχει όλα: Περιλαμβάνει έναν ένθετο δίσκο, για να προσφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

1 Κ α τ α σ κ ε υ ά σ τ ε έ ν α ν α σ τ ε ρ ι σ μ ό

1 Κ α τ α σ κ ε υ ά σ τ ε έ ν α ν α σ τ ε ρ ι σ μ ό φύλλο εργασίας Τι είναι οι αστερισμοί; Θα απαντήσετε στην εξής ερευνητική ερώτηση: Πώς φαίνεται ένας αστερισμός όταν τον παρατηρούμε από διαφορετικές πλευρές; 1 Κ α τ α σ κ ε υ ά σ τ ε έ ν α ν α σ τ ε

Διαβάστε περισσότερα

Οµάδα κατασκευών. του Συνδέσµου Νέων της Ι.Μ..

Οµάδα κατασκευών. του Συνδέσµου Νέων της Ι.Μ.. Οµάδα κατασκευών του Συνδέσµου Νέων της Ι.Μ.. Για 3 η χρονιά λειτουργεί η οµάδα κατασκευών του Συνδέσµου Νέων της Μητρόπολής µας. Πυξίδα µας η καλή συντροφιά σε τόπο αρκετά οικείο πλέον, στο «Πέρασµα»,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Η κατασκευή του φωτοβολταικου πάνελ βήμα προς βήμα Η κατασκευή αυτή προϋποθέτει κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας και χρήση ενός ηλεκτρικού κολλητηριού οπωσδήποτε 40 ή 60

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα κατασκευών. του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ.

Ομάδα κατασκευών. του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ. Ομάδα κατασκευών του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ. Η ομάδα κατασκευών και χειροτεχνίας λειτουργεί φέτος για 4 η συνεχόμενη χρονιά και έρχεται να μας συμπαρασύρει στην τροχιά της δημιουργίας και στη χαρά που

Διαβάστε περισσότερα

Το ατσαλένιο μέρος να είναι πρώτης ποιότητας: και αρκετά βαρύ για να μας εξυπηρετεί στη δουλεία μας.

Το ατσαλένιο μέρος να είναι πρώτης ποιότητας: και αρκετά βαρύ για να μας εξυπηρετεί στη δουλεία μας. Μαζί με τον Προσκοπικό σουγιά και το πριόνι, ο πέλεκυς είναι από τα χρησιμότερα εργαλεία που πρέπει να έχουμε μαζί μας σε μια εκδρομή ή στην κατασκήνωση. Για αυτό το λόγο απαιτείται προσοχή για την εκλογή

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. Σκευοθήκη

Robert Bosch GmbH. Σκευοθήκη Σκευοθήκη Τόσο ντιζάιν πρέπει να υπάρχει. Σκευοθήκη Ξεχωριστό στοιχείο προσέλκυσης της προσοχής και ταυτόχρονα πρακτικός χώρος φύλαξης: Η σκευοθήκη σε μοντέρνα υλικά. 1 Εισαγωγή Από τα διάφορα υλικά γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΚΕΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε & ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΠΑΚΕΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε & ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε & ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Α.Ε. Λ. Μεσογείων 44, 5 42 Αγ. Παρασκευή Τηλ. 20 779800 E-mail: why@why.gr www.why.gr Οι φυσικές επιστήμες αποτελούν έναν βασικό τομέα

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. Ωραιότατο φωτιστικό

Robert Bosch GmbH. Ωραιότατο φωτιστικό Ωραιότατο φωτιστικό Φωτεινό παράδειγμα Ωραιότατο φωτιστικό Η επίπεδη απλίκα δείχνει, πως μπορεί κανείς να προσφέρει σε κάθε δωμάτια μια ωραία ατμόσφαιρα και μια ιδιαίτερη νότα. 1 Εισαγωγή Επίσης και με

Διαβάστε περισσότερα

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή Μια από τις εργασίες που µπορούµε να κάνουµε µε τον υπολογιστή είναι και η ζωγραφική. Για να γίνει όµως αυτό πρέπει ο υπολογιστής να είναι εφοδιασµένος µε το κατάλληλο πρόγραµµα.

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. Εταζέρα τοίχου

Robert Bosch GmbH. Εταζέρα τοίχου Εταζέρα τοίχου Το ταλέντο οργάνωσης Εταζέρα τοίχου Αντίο αταξία! Για όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται ευχαρίστως σκόρπια, η εταζέρα τοίχου είναι η ιδανική θέση φύλαξης. 1 Εισαγωγή Ντουλάπια, συρτάρια,

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά! Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά! Αυτές τις γιορτές βλέπουμε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με πολλή δημιουργικότητα και λιγότερα έξοδα! Το Sofan Handmade και η ομάδα του Ftiaxto.gr μοιράζονται

Διαβάστε περισσότερα

Ε. Άλλες ιδέες για ξύλο

Ε. Άλλες ιδέες για ξύλο Ε. Άλλες ιδέες για ξύλο Μικρά ξυλάκια MDF με πάχος δικής μας εκλογής, χρωματιστά χαρτιά Α4 ή λεπτό οικολογικό χαρτί, κορδελίτσες και αποξηραμένα φύλλα του Φθινοπώρου αρκούν για ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα κατασκευών. του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ.

Ομάδα κατασκευών. του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ. Ομάδα κατασκευών του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ. Για 3 η χρονιά λειτουργεί η ομάδα κατασκευών του Συνδέσμου Νέων της Μητρόπολής μας. Πυξίδα μας η καλή συντροφιά σε τόπο αρκετά οικείο πλέον, στο «Πέρασμα»,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ - ΚΟΥΤΙ v.2b. οδηγίες κατασκευής και χρήσης parathirofyllo@riseup.net

ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ - ΚΟΥΤΙ v.2b. οδηγίες κατασκευής και χρήσης parathirofyllo@riseup.net ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ - ΚΟΥΤΙ v.2b οδηγίες κατασκευής και χρήσης parathirofyllo@riseup.net ΥΛΙΚΑ 4 κομμάτια κόντρα-πλακέ Αν βρείτε πάχους 8mm χρησιμοποιείστε αυτές τις διαστάσεις: 37 Χ 50 εκ (βάση) 37 X 45 εκ

Διαβάστε περισσότερα

Pinhole Camera. Φωτογραφική μηχανή με φιλμ Δεν έχει φακό Στην θέση του φακού υπάρχει μόνο μια μικρή οπή

Pinhole Camera. Φωτογραφική μηχανή με φιλμ Δεν έχει φακό Στην θέση του φακού υπάρχει μόνο μια μικρή οπή Pinhole Camera Φωτογραφική μηχανή με φιλμ Δεν έχει φακό Στην θέση του φακού υπάρχει μόνο μια μικρή οπή Πως δουλεύει μια φωτογραφική μηχανή; Πως δουλεύει μια φωτογραφική μηχανή; Πως δουλεύει μια φωτογραφική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόχειρος διαγωνισµός για την προµήθεια: Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Πανεπιστηµίου Πατρών

Πρόχειρος διαγωνισµός για την προµήθεια: Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Πανεπιστηµίου Πατρών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΕΙ ΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝ ΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π.. 432/81 ΤΗΛ: 26/996660 FAX: 26/996677 E-mail: rescom@upatras.gr http://research.upatras.gr Πάτρα, 03.02.12 Πρόχειρος διαγωνισµός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Ένα γενικό πλάνο με 7 βήματα ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΧΡΟΝΙΑ 1. Οι ΑΟΠ - ΑΣ με Τ.Ε. αποφασίζουν την ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο άμμου με αντηλιακή προστασία

Πλαίσιο άμμου με αντηλιακή προστασία Πλαίσιο άμμου με αντηλιακή προστασία Υψηλός δείκτης προστασίας Πλαίσιο άμμου με αντηλιακή προστασία Χάρη στην ενσωματωμένη οροφή ηλίου μπορούν τα παιδιά σου να παίζουν ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Κλάδος Προσκόπων. Ότι σε ενδιαφέρει για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Κλάδος Προσκόπων. Ότι σε ενδιαφέρει για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Κλάδος Προσκόπων Ότι σε ενδιαφέρει για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Οκτώβριος 2017 Η Εκπαίδευση Στελεχών της Ομάδας Με το ξεκίνημα της νέας προσκοπικής χρονιάς, στην πρώτη δράση

Διαβάστε περισσότερα

Τα εργαλεία του εργαστηρίου

Τα εργαλεία του εργαστηρίου Τα εργαλεία του εργαστηρίου Όταν εκτελούμε εργασίες στο εργαστήριο με τη βοήθεια των εργαλείων πρέπει οπωσδήποτε να προσέχετε τα παρακάτω: 1. Να μη φοράτε χαλαρά ρούχα ή να έχετε ξεκούμπωτα μανίκια. 2.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια Εντύπων & Γραφικής Ύλης, Αναλωσίμων Για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια Εντύπων & Γραφικής Ύλης, Αναλωσίμων Για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π.Δ. 42/81 ΤΗΛ: 2610/996660 FAX: 2610/996677 E-mail: rescom@upatras.gr http://research.upatras.gr Πάτρα, 22/0/201 Πρόχειρος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΊΕΣ https://www.youtube.com/watch?v=z88rgotjrwe

ΟΔΗΓΊΕΣ https://www.youtube.com/watch?v=z88rgotjrwe ΟΔΗΓΊΕΣ Στην παρουσίαση των εικόνων, βλέπουμε ένα φωτιστικό μεγάλου μεγέθους που δημιουργεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο χώρο. Η κατασκευή του, δεν είναι πολύπλοκη παρά το μέγεθός του. Για να το κατασκευάσω,

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Υλικού Τάξη/Ενότητα Ενδεικτική ποσότητα. Β (Το σώμα και η υγεία μας)

Περιγραφή Υλικού Τάξη/Ενότητα Ενδεικτική ποσότητα. Β (Το σώμα και η υγεία μας) Κατάλογος διδακτικών/εποπτικών μέσων της «Κατηγορίας 1» για τις «Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία» και τις «Φυσικές Επιστήμες» της Δημοτικής Εκπαίδευσης Ο πιο κάτω κατάλογος περιλαμβάνει τα υλικά «Κατηγορίας

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Διασκεδαστικά παιχνίδια για να βελτιωθούν οι ικανότητες του παιδιού σας Βελτίωση της κριτικής σκέψης του παιδιού σας Όμορφο ανακάτεμα. Οι ικανότητες της κριτικής σκέψης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Η κατασκευή που θα περιγράψουµε εδώ έγινε για να δείξει το πόσο εύκολο είναι και µε τη χρήση απλών και φτηνών υλικών, να κατασκευάσουµε έναν ηλεκτρικό κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

BIC ecolutionstm. BIC ECOlutions TM Tipp-Ex ECOlutions TM Αυτοκόλλητα σημειώματα ECOlutions TM

BIC ecolutionstm. BIC ECOlutions TM Tipp-Ex ECOlutions TM Αυτοκόλλητα σημειώματα ECOlutions TM BIC ecolutionstm BIC ECOlutions TM Tipp-Ex ECOlutions TM Αυτοκόλλητα σημειώματα ECOlutions TM Ecolutions Κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά Μεσαία μύτη Καπάκι και μύτη σε μπλε χρώμα Στυλό Κουτί χ 50

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΜΑΔΕΣ & ΥΛΙΚΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΜΑΔΕΣ & ΥΛΙΚΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΜΑΔΕΣ & ΥΛΙΚΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ - ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΓΕΜΙΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΦΙΓΟΥΡΑ Γεωμετρικά- οργανικά (πχ zentangles) Κορνίζα πλαίσιο ΥΦΗ, ΧΡΩΜΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π.Δ. 42/81 ΤΗΛ: 2610/996660 FAX: 2610/996677 E-mail: rescom@upatras.gr http://research.upatras.gr Πάτρα,../ /201.. ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κατασκευής Hydrobots Ενότητα 1η

Οδηγός Κατασκευής Hydrobots Ενότητα 1η η Ενότητα 1η Κατασκευή Πρώτου Μέρους: Για την ενότητα αυτή απαιτούνται τα εξής: Εργαλεία Μέτρο Μαρκαδόρος Κόφτης σωλήνα PVC Στραυροκατσάβιδο Δράπανο ηλεκτρικό Τρυπάνι 6mm Τρυπάνι 2mm Μέγγενη 1 σωλήνα PVC

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (Συμπληρώνεται από τον Προμηθευτή) ΟΜΑΔΑ ΙΙ α/α ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚ Τιμή ΕΣ Μονάδος ( ) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ χωρίς ΦΠΑ Τιμή Μονάδος ( ) με ΦΠΑ Συνολική τιμή (

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΊΕΣ Μακρυά τα παιδιά από τέτοιες εργασίες!!!!!.

ΟΔΗΓΊΕΣ Μακρυά τα παιδιά από τέτοιες εργασίες!!!!!. ΟΔΗΓΊΕΣ Ξεκινώντας τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι σανίδες από κρεβάτι οι οποίες έχουν πλάτος συνήθως 10 εκατοστά και πάχος περίπου 2 εκατοστά, επέλεξα αυτό το υλικό γιατί είναι εύκολο να το βρείτε καθώς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέλεξα αυτό το θέμα, διότι μου κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τόσο η ιστορία, όσο και η κατασκευή της γραφομηχανής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέλεξα αυτό το θέμα, διότι μου κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τόσο η ιστορία, όσο και η κατασκευή της γραφομηχανής. ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ ΜΑΘΗΜΑ: Τεχνολογία ΣΧΟΛΕΙΟ: ΠΣΠΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2015-16 ΤΑΞΗ: Α Γυμνασίου ΜΑΘΗΤΡΙΑ: Γεωργία-Ζωή Κρητικού ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δημήτριος Μανωλάς 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ετυμολογία 2. Τεχνολογική ενότητα

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός και Τεχνολογία Α και Β ΦΑΡΜΑ

Σχεδιασμός και Τεχνολογία Α και Β ΦΑΡΜΑ Σχεδιασμός και Τεχνολογία Α και Β ΦΑΡΜΑ Από Ειρήνη Πετράκη (δασκάλα / σύμβουλο ΣΧ.Τ.) ΦΑΡΜΑ ομές ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΜΑ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 1 Ο 40λεπτο Τα ζώα της φάρμας ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ Ζώα της φάρμας ή αλλιώς ήμερα ζώα είναι

Διαβάστε περισσότερα

3. Hλιακός φούρνος από δύο χαρτόκουτες, µε καπάκι και ένα ανακλαστήρα

3. Hλιακός φούρνος από δύο χαρτόκουτες, µε καπάκι και ένα ανακλαστήρα 3. Hλιακός φούρνος από δύο χαρτόκουτες, µε καπάκι και ένα ανακλαστήρα Υλικά που χρειαζόµαστε δύο χαρτόκουτες, µία εξωτερική µεγαλύτερη και µία εσωτερική µικρότερη, µε βάση τουλάχιστον 38 38 εκ. ένα φύλλο

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1913 2013 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Προς : Εφόρους Κλάδου Προσκόπων Αρχηγούς Ομάδων Προσκόπων

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. Μοντέρνο γραφείο

Robert Bosch GmbH. Μοντέρνο γραφείο Μοντέρνο γραφείο Κομψό έπιπλο Μοντέρνο γραφείο Ποιος χρειάζεται σήμερα ακόμα ένα βαρύ γραφείο με μεγάλα συρτάρια και μεγάλες επιφάνειες εναπόθεσης; Πιο άνετο είναι ένα μικρό μοντέρνο γραφείο. 1 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΤΙΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΙΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Α/Α ΕΙΔΟΣ ΜΟΝΑΔΑ ΤΙΜΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΝΟΛΟ 1 ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ PARKER ΛΕΠΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΕΜΑΧΙΟ 20 2 ΑΠΟΣΥΡΑΠΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ (τύπου τανάλιας) ΤΕΜΑΧΙΟ 50 3 ΑΠΟΣΥΡΑΠΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή και προγραμματισμός ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων

Κατασκευή και προγραμματισμός ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων Κατασκευή και προγραμματισμός ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων Δραστηριότητα στο πλαίσιο του Ομίλου Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών, του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας κατά το σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α

ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» ΣΙΔΗΡΟΣ ΟΜΑΔΑ 1 α/α Είδος σιδήρου Ποσότητα Τιμή ανά τεμάχιο σε (χωρίς ) 1. Βέργα 25Χ25Χ2 20 τμχ Συνολική αξία σε (χωρίς ) 2. Βέργα 30χ30χ2 45 τμχ 3. Βέργα 40χ40χ2 45 τμχ 4. Λάμες 30x4

Διαβάστε περισσότερα

Κομψή κονσόλα για TV, DVD & Co.

Κομψή κονσόλα για TV, DVD & Co. Κομψή κονσόλα για TV, DVD & Co. Κομψή παράσταση Κομψή κονσόλα για TV, DVD & Co. Απλή, λεπτή, πρακτική: Σε αυτή την κονσόλα δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο κάτι μέσα αλλά και επάνω στην κονσόλα! Η τέλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ Σελίδα 1/7

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ Σελίδα 1/7 Κωδικός 50-00000 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Χαρτί Α4 80 gr. Σελίδα 1/7 Περιγραφή Μον. Μέτ. Πακ. 50-51000 Κλασέρ 4/32 πλαστικά Α4 σε (διάφορα χρώματα) 50-51001 Κλασέρ 8/32 πλαστικά Α4 σε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΛΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΥΠΠ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΛΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΥΠΠ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΛΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΥΠΠ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Για παραγγελίες υλικών τέχνης για τη σχολική χρονιά 2016-2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 1 Ψαλίδια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια: Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών

Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια: Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π.Δ. 432/81 ΤΗΛ: 2610/996660 FAX: 2610/996677 E-mail: rescom@upatras.gr research.upatras.gr Πάτρα, 19/11/12 Πρόχειρος διαγωνισμός

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχουν µυριάδες τρόποι να τιµήσει κανείς τη Μητέρα του κόσµου, την Παναγία µας Γι αυτό φτιάξαµε για Εκείνη ένα

Υπάρχουν µυριάδες τρόποι να τιµήσει κανείς τη Μητέρα του κόσµου, την Παναγία µας Γι αυτό φτιάξαµε για Εκείνη ένα Υπάρχουν µυριάδες τρόποι να τιµήσει κανείς τη Μητέρα του κόσµου, την Παναγία µας Γι αυτό φτιάξαµε για Εκείνη ένα µικρό προσκυνητάρι. 2010 Υλικά: Λινάτσα (θα αποτελέσει τη βάση του έργου µας). Οργαντίνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α ΤΙΜΗ ΜΟΝΑ ΟΣ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΉ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α ΤΙΜΗ ΜΟΝΑ ΟΣ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΉ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΉ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ CD-R 700MB 52X ΤΕΜ. 10 CD-R 800MB 52x90 ΤΕΜ. 10 CD-R AUDIO 700MB 52xJ ΤΕΜ. 10 ισκέτες ΤΕΜ. 20 POST-IT 38χ51 3Μ POST-IT 76X76 mm κίτρινο 3Μ POST-IT Μίνι κύβος 51Χ51

Διαβάστε περισσότερα

Στην παρακάτω εικόνα βλέπεις µία µπαταρία κι ένα λαµπάκι στερεωµένο σε µία λυχνιολαβή.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπεις µία µπαταρία κι ένα λαµπάκι στερεωµένο σε µία λυχνιολαβή. ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 4: ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ Εισαγωγή Στο προηγούµενο φύλλο εργασίας, το λαµπάκι το κρατούσες µε το χέρι σου για να το συνδέσεις µε τα καλώδια και την µπαταρία. Στο σπίτι µας όµως όλες οι λάµπες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ, ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ, ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ Οι Φυσικές Επιστήμες στο Δημοτικό Σχολείο: Υλικά που είναι απαραίτητα για τη διδασκαλία του μαθήματος ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ, ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ Μπαταρίες 4,5 V, ΑΑ size 1.5 V Λαμπάκια 3-4,5 V Κόλλα

Διαβάστε περισσότερα

&'( ) 12 )34( 1 12 (51 (1. - %! ) %!

&'( ) 12 )34( 1 12 (51 (1. - %! ) %! ! " # # $ % &'( ) * +!,, -!,,. /, # - 0 00, -. % - 12 )34( 1 12 (51 (1 " - - #,!. - %!! ) %! # / # 0 #!! 0! % # 0,! -. - 2 - # % % #! # % 6 % %, 0 7)34) 78& )9 Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ Μεσαιωνικές Μάχες!

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός κατασκευής θαλάµου έκθεσης τυπωµένων µε λάµπα υδραργύρου

Οδηγός κατασκευής θαλάµου έκθεσης τυπωµένων µε λάµπα υδραργύρου Οδηγός κατασκευής θαλάµου έκθεσης τυπωµένων µε λάµπα υδραργύρου Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούµε µε την κατασκευή ενός θαλάµου έκθεσης φωτοευαίσθητων πλακετών για την µεταφορά τυπωµένων κυκλωµάτων από ένα

Διαβάστε περισσότερα

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα Ισχύει με όλες τις πιστωτικές κάρτες. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τις κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα Ισχύει με όλες τις πιστωτικές κάρτες. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τις κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ALGOT Αποθήκευση για κάθε χώρο του σπιτιού ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Francis Cayouette ΠΟΙΟΤΗΤΑ Σχεδιασμένη για χρήση σε κάθε χώρο του σπιτιού. Τα ράφια ALGOT είναι μεγάλης αντοχής, ανθεκτικά στους λεκέδες

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ ΟΣ Φ Ο Ρ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡ. ΜΕΛ. 44 /2015. Ειδος A/A

Π Ρ ΟΣ Φ Ο Ρ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡ. ΜΕΛ. 44 /2015. Ειδος A/A ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡ. ΜΕΛ. 44 /2015 ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ( ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ 2015 & ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ) Π Ρ ΟΣ Φ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗ & ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TEXNIKH ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ- ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η

ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗ & ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TEXNIKH ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ- ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗ & ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TEXNIKH ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ- ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χίου κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους πρόκειται να προμηθευτεί είδη γραφικής ύλης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ Α (ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ)

ΟΜΑΔΑ Α (ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 29/01/2015 Προμήθεια γραφικής ύλης και φωτοτυπικού χαρτιού Ι. ΓΕΝΙΚΑ Με τον παρόντα προϋπολογισμό δαπάνης 17.749,85 ΕΥΡΩ (ME ) προβλέπεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο Προγραµµατισµός. Στην Οµάδα Προσκόπων

Ο Προγραµµατισµός. Στην Οµάδα Προσκόπων Ο Προγραµµατισµός Στην Οµάδα Προσκόπων Ποια χαρακτηριστικά έχει ο ιδανικός, για τον Προσκοπισµό, πολίτης του αύριο; Πόσο διαρκεί αυτή η παιδαγωγική παρέµβαση; Με ποιές διαδικασίες ο Προσκοπισµός συµβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

Σακουλάκι x 4 τεμαχίων Σακουλάκι x 4 τεμαχίων Σακουλάκι x 10 τεμαχίων Σακουλάκι x 5 τεμαχίων Blister x 4 τεμαχίων

Σακουλάκι x 4 τεμαχίων Σακουλάκι x 4 τεμαχίων Σακουλάκι x 10 τεμαχίων Σακουλάκι x 5 τεμαχίων Blister x 4 τεμαχίων Στυλό µε Μπίλια Οικογένεια BIC Cristal : H παγκοσμίως γνωστή οικογένεια στυλό Cristal Family καλύπτει όλα τα στυλ γραφής. Είναι ένα σύμβολο άνετης και ευχάριστης γραφής. Ιδανικά στυλό για καθημερινή χρήση.

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑ ΕΣ

Ι ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑ ΕΣ ιδέα ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2002 ΤΕΥΧΟΣ # 1 Ι ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑ ΕΣ Η ενωµοτία να έχει το κοντάρι µε το σηµαιάκι της και να γνωρίζει για τη ζωή του ζώου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΜΧ 2 ΤΜΧ 1 ΤΜΧ 2 ΤΜΧ 2 ΤΜΧ 1

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΜΧ 2 ΤΜΧ 1 ΤΜΧ 2 ΤΜΧ 2 ΤΜΧ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΟΔΗΛ - ΓΡ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Ν.Π. Α.Μ.: 8/01 1.Προμήθεια Γραφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΛΛΟΕΙΔΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΛΛΟΕΙΔΗ ΑΡΓΥΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΛΛΟΕΙΔΗ ΑΡΓΥΡΟΥ Για την παρασκευή κολλοειδή αργύρου θα χρειαστούμε : 1. Δύο (2) κροκοδειλάκια (κόκκινο μαύρο ) τα οποία τα ενώνουμε με ένα κομμένο συνδετήρα μπαταρίας τηλεκοντρόλ (πλακέ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!!

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!! Αγαπητή Ενωμοτία, Ήρθε η ώρα που περιμένατε η 8 η Συνάντηση Ενωμοτιών της Περιφέρειάς μας. Το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαΐου 2010, στα Μπαχούνια Πάρνηθας η δική σας και άλλες 50 Ενωμοτίες, θα παίξουν και θα

Διαβάστε περισσότερα

Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση

Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Φοιτήτριες: Μαρία Τσακίρη, Βασιλική Γιαννακίδου Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) 1 η ΜΕΡΑ Την πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο Εργασίας. Μάθημα 3: Ταξίδι στο Διάστημα. Σχολείο: Τάξη: Ημερομηνία:.

Φύλλο Εργασίας. Μάθημα 3: Ταξίδι στο Διάστημα. Σχολείο: Τάξη: Ημερομηνία:. Φύλλο Εργασίας Μάθημα 3: Ταξίδι στο Διάστημα Σχολείο: Τάξη: Ημερομηνία:. Δραστηριότητα 1: Αφήγηση ιστορίας με εικόνες (7 λεπτά) Δραστηριότητα 2: Προβολή εικόνων (2 λεπτά) Δραστηριότητα 3: Ερωτήματα μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. Απλός νιπτήρας

Robert Bosch GmbH. Απλός νιπτήρας Απλός νιπτήρας Καθαρή υπόθεση Απλός νιπτήρας Ο απλός σχεδιασμός στο λουτρό είναι σήμερα η τάση. Πολύ σωστά, όπως αποδεικνύει αυτός ο νιπτήρας: Επειδή το απλό είναι και ωραιότερο! 1 Εισαγωγή Μια απίθανη

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Ποσότητα μέτρησης Νοσοκομεί γραφείου ου προμηθειών ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ 2 120806000010013 ΤΕΜ 175 188 25 27 ΣΕΤ (ΔΙΠΛΟ)

Μονάδα Ποσότητα μέτρησης Νοσοκομεί γραφείου ου προμηθειών ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ 2 120806000010013 ΤΕΜ 175 188 25 27 ΣΕΤ (ΔΙΠΛΟ) ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ Α/Α Κωδικός είδουςγρ. Προμηθειών Περιγραφή είδους Γρ. Προμηθειών Μονάδα Ποσότητα μέτρησης Νοσοκομεί γραφείου ου προμηθειών Προϋπολογι σμός είδων Ποσότητα Κέντρων Υγείας Προϋπολογι σμός ειδών

Διαβάστε περισσότερα

Το Hydrobot είναι ένα απλό, τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα (ROV - Remotely Operated Vehicle) το οποίο μπορούν να κατασκευάσουν μαθητές γυμνασίων

Το Hydrobot είναι ένα απλό, τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα (ROV - Remotely Operated Vehicle) το οποίο μπορούν να κατασκευάσουν μαθητές γυμνασίων Το Hydrobot είναι ένα απλό, τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα (ROV - Remotely Operated Vehicle) το οποίο μπορούν να κατασκευάσουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων χρησιμοποιώντας απλά υλικά και εργαλεία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ 1 ΣΧΟΛΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚOΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΧΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ. Κατασκευή 3 ου Μέρους: Συναρμολόγηση Τηλεχειριστηρίου

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ. Κατασκευή 3 ου Μέρους: Συναρμολόγηση Τηλεχειριστηρίου ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ Κατασκευή 3 ου Μέρους: Συναρμολόγηση Τηλεχειριστηρίου Για την ενότητα αυτή απαιτούνται: Εργαλεία - Κολλητήρι - Τρυπάνι - Αρίδα 0,25 - Κόφτης - Σταυροκατσάβιδο Υλικά - Κουτί ελέγχου - 2 κόκκινοι

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ: ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ Ένας ηλιακός φούρνος που µπορεί να κατασκευαστεί εύκολα από δύο χαρτοκιβώτια ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ: ύο χαρτοκιβώτια. Προτείνουµε να χρησιµοποιήσετε ένα εσωτερικό κουτί που να είναι τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Σκευοθήκη ως διαχωριστικό χώρου

Σκευοθήκη ως διαχωριστικό χώρου Σκευοθήκη ως διαχωριστικό χώρου Μόνο σοκολατένιες πλευρές Σκευοθήκη ως διαχωριστικό χώρου Όλα έχουν από δύο πλευρές. Αλλά σε αυτό το διαχωριστικό χώρου η μια πλευρά είναι ωραιότερη από την άλλη. Να τότε

Διαβάστε περισσότερα

ραστηριότητες Θεµατικής Ενότητας Α ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΥΣΣΕΑΣ ΦΥΛΛΟ ραστηριοτήτων 1

ραστηριότητες Θεµατικής Ενότητας Α ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΥΣΣΕΑΣ ΦΥΛΛΟ ραστηριοτήτων 1 ραστηριότητες Θεµατικής Ενότητας Α ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΥΣΣΕΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 4 Ο ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Α: ΠΗΓΕΣ ΦΩΤΟΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΙ, ΚΑΘΕΤΟΤΗΤΑ, ΥΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

14. Κατασκευάστε μια μακέτα ανασκαφικού σκάμματος και παίξτε «ανασκαφή»! Επίσης, για την «ανασκαφή» θα χρειαστείτε:

14. Κατασκευάστε μια μακέτα ανασκαφικού σκάμματος και παίξτε «ανασκαφή»! Επίσης, για την «ανασκαφή» θα χρειαστείτε: Αρχαιολογία ένα κλειδί για την πύλη του χρόνου 14. Κατασκευάστε μια μακέτα ανασκαφικού σκάμματος και παίξτε «ανασκαφή»! Συνοπτική περιγραφή Στο Α μέρος τα παιδιά κατασκευάζουν σε συνεργασία με τον/την

Διαβάστε περισσότερα

MIT SEA GRANT ΕΝΟΤΗΤΑ 2 Κατασκευή Δεύτερου Μέρους: Συναρµολόγηση Συστήµατος Προώθησης

MIT SEA GRANT ΕΝΟΤΗΤΑ 2 Κατασκευή Δεύτερου Μέρους: Συναρµολόγηση Συστήµατος Προώθησης ΕΝΟΤΗΤΑ 2 Κατασκευή Δεύτερου Μέρους: Συναρµολόγηση Συστήµατος Προώθησης Για την ενότητα αυτή απαιτούνται τα εξής: Εργαλεία Υλικά Διαλυτικό Μέτρο Μαρκαδόρος Πένσα Στραυροκατσάβιδο Δράπανο Ψαλίδι Κολλητήρι

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδι Σταθερού Χεριού

Παιχνίδι Σταθερού Χεριού ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ στο Σχεδιασμό και Τεχνολογία Τάξη Ε Παιχνίδι Σταθερού Χεριού Εισαγωγή: Αφόρμηση Πρόβλημα - Περιγραφή Στόχοι Πορεία ραστηριότητες Ιδέες Λύσεις Επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΜΙΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΜΙΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΜΙΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ Η Τέχνη της Υποδηματοποιίας: Κατασκευή Δερμάτινων Σανδαλιών ΕΛΛΑΔΑ Η παρούσα ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: προμήθεια Γραφικής ύλης ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ & φωτοτυπικού- χημικού χαρτιού του έτους 2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 71.850,45 ΕΥΡΩ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση:Ληλάντιων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ. Κατασκευή 1 ου Μέρους: Σκελετός του Οχήματος. Για την ενότητα αυτή απαιτούνται:

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ. Κατασκευή 1 ου Μέρους: Σκελετός του Οχήματος. Για την ενότητα αυτή απαιτούνται: ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ Κατασκευή 1 ου Μέρους: Σκελετός του Οχήματος Για την ενότητα αυτή απαιτούνται: Εργαλεία - Μέτρο - Μαρκαδόρος - Κόφτης σωλήνα PVC - Σταυροκατσάβιδο - Τρυπάνι - Αρίδα 1 4 - Αρίδα 3 32 - Μέγγενη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα. Διακόπτες μεμβράνης Σύνδεσμοι Λάμπες και μεταβλητή αντίσταση Ηλεκτρομαγνήτης Σύμβολα κυκλώματος ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

Περιεχόμενα. Σελίδα. Διακόπτες μεμβράνης Σύνδεσμοι Λάμπες και μεταβλητή αντίσταση Ηλεκτρομαγνήτης Σύμβολα κυκλώματος ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ 1 Περιεχόμενα Σελίδα Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή 2 Ηλεκτρικά εξαρτήματα 3 Ηλεκτρισμός στο σπίτι 4 Ένα κύκλωμα 5 Η τάση 6 Θετικό και αρνητικό 7 Το κόψιμο και η απογύμνωση καλωδίων 8 Η σύνδεση των εξαρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 1 : Αναλυτικές Προδιαγραφές Προμήθειας

Παράρτημα 1 : Αναλυτικές Προδιαγραφές Προμήθειας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (ΙΤΒ) για την «Προμήθεια Γραφικής Ύλης & Αναλωσίμων» Αρ. Πρωτ. : 106 ΧΕΝΙΑ/ 24-06-2016 Α) Τεχνικές Προδιαγραφές Οι υποψήφιοι θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν υπ όψιν τους τα

Διαβάστε περισσότερα