για τον γενικό οδοντίατρο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "για τον γενικό οδοντίατρο"

Transcript

1 Συνέδριο «Ξεκινώντας τα Εμφυτεύματα» για τον γενικό οδοντίατρο Αθήνα, 6-7 Μαρτίου 2009 Ξενοδοχείο, Athens Imperial π ρ ό γ ρ α μ μ α

2 Editorial Ηραγδαία εισδοχή της εμφυτευματολογίας στην Οδοντιατριακή επιστήμη έχει ξεπεράσει πλέον τον παραδοσιακό τρόπο άσκησης της Προσθετικής παγκοσμίως. Ο ρυθμός αναπτύξης των εμφυτευματών στο επίπεδο της έρευνας, της παραγωγής και της κλινικής εφαρμογής είναι ιδιαίτερα υψηλός και προϋποθέτει ενσωμάτωση στην πράξη μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης. Επί χρόνια η Omnipress αναδεικνύει με υπεύθυνο τρόπο θέματα επιστημονικής και κυρίως επαγγελματικής ενημέρωσης σε σχέση με το ευρύ φάσμα και τον τρόπο άσκησης της σύγχρονης εμφυτευματολογίας. Η εταιρεία μας σφυγμομέτρησε, κατέγραψε και αξιολόγησε τις απόψεις, τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και καθημερινές αναζητήσεις του οδοντιάτρου, όπως τις μεταβιβάζουν οι συνδρομητές των εκδόσεων μας, καταλήγοντας στα παρακάτω ερωτήματα: Πρέπει να εκπαιδευθώ και να ξεκινήσω την αποκατάσταση της στοματικής υγείας των ασθενών μου με οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα; Με δεδομένη την έλλειψη χρόνου λόγω επαγγέλματος ποιος τρόπος εκπαίδευσης μπορεί να μου δώσει την απαιτούμενη κατάρτιση; Ποιος είναι ο αντικειμενικός βαθμός δυσκολίας στις επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις και πώς θα πραγματοποιήσω τις επιλογές μου αναφορικά με τα διάφορα συστήματα; Πόσο απαραίτητη είναι η δυνατότητα για έναν οδοντίατρο να πραγματοποιεί τόσο την χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων όσο και την επιεμφυτευματική προσθετική; Για τον σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια αναπτύξαμε μια εξαιρετικά σημαντική συνεδριακή δραστηριότητα σε επίπεδο ειδικών εκπαιδευτικών θεωρητικών και πρακτικών σεμιναρίων εκκίνησης στην εμφυτευματολογία (start-up courses). Τα σεμινάρια αυτά με τίτλο «Ξεκινώντας τα Εμφυτεύματα» έτυχαν ευρείας αποδοχής καθώς συνδυάζουν μια εντατική αλλά συνοπτική γνωριμίας του γενικού οδοντιάτρου με την σύγχρονη εμφυτευματολογία, όπου οι συμμετέχοντες έχοντας καμία ή μικρή εμπειρία σε σχέση με τα εμφυτεύματα, μπορούν να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα από θεωρητικής και πρακτικής πλευράς. Η επόμενη πρόσκληση για να «ξεκινήσετε τα εμφυτεύμματα» είναι για τις 6 και 7 Μαρτίου του 2009 στο Ξενοδοχείο Athens Imperial στην Αθήνα. Στόχος του προγράμματος που κρατάτε στα χέρια σας είναι να καλύψει εκπαιδευτικές ανάγκες ενός γενικού οδοντιάτρου που επιδιώκει να προσεγγίσει σε βασικό επίπεδο τη σύγχρονη εμφυτευματολογία.

3 Editorial Η ειδικά προσαρμοσμένη θεματολογία του θεωρητικού προγράμματος στηρίζεται στην ερευνητικά τεκμηριωμένη αποκατάσταση με οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα από χειρουργικής και προσθετικής πλευράς. Το θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει αρχικά μια σειρά ειδικών θεμάτων σε σχέση με την οστεοενσωμάτωση, την παρουσίαση υλικών και συστημάτων, τη διαγνωστική μεθοδολογία, τον σχεδιασμό και την πρόγνωση των επιεμφυτευματικών εργασιών. Η δεύτερη ημέρα είναι μέρα κλινικής εμφυτευματολογίας όπου κάθε συμμετέχοντας θα έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί πως η θεωρία γίνεται κλινική εφαρμογή από το Α στο Ω. Η Omnipress επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός κλίματος σωστής και αντικειμενικής γνωριμίας, και σε συνεργασία με πολλές εμπορικές εταιρίες διάθεσης εμφυτευματικών συστημάτων, ενσωμάτωσε στο πρόγραμμα ένα χειρουργικό και ένα προσθετικό σεμινάριο πρακτικής άσκησης. Με τον τρόπο αυτό κάθε συμμετέχων οδοντίατρος θα έχει την δυνατότητα να ασκηθεί σε πραγματικό χρόνο (hands-on) και να εξοικειωθεί με 2 διαφορετικά συστήματα εμφυτευμάτων τόσο με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων όσο και με την επιεμφυτευματική προσθετική αποκατάσταση. Επιπρόσθετα, και μετά από επιθυμία συνέδρων σε προηγούμενες διοργανώσεις, η Omnipress σας προσφέρει 2 ακόμη πρακτικά σεμινάρια σε σχέση με τις ολοκεραμικές όψεις και τη διαστρωμάτωση των συνθέτων ρητινών. Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε από τη θέση αυτή να ευχαριστήσουμε τους ιδιαίτερα διακεκριμένους επιστήμονες κκ. Αναπλ. Καθ. Δρ. W. Att, Επικ. Καθ. Dr. M. Goldstein, Επικ. Καθ. Δρ. Σταύρο Πελεκάνο, Επικ. Καθ. Δρ. Στρατή Παπάζογλου, Δρ. Ιωάννη Βεργούλη και Δρ. Ανδρέα Φελουτζή για την τιμή να είναι ομιλητές σε αυτό το συνέδριο καθώς και τον Επικ. Καθ. Δρ. Σπυρίδων-Ουμβέρτο Κουτάγια, ο οποίος είχε την επιμέλεια του επιστημονικού προγράμματος. Ισχυρή πεποίθηση μας είναι ότι με την παρακολούθηση των προγραμμάτων εκκίνησης «Ξεκινώντας τα Εμφυτεύματα» κάθε οδοντίατρος μπορεί να αποκτήσει ένα ευρύ πεδίο γνώσεων που θα του επιτρέψει να προσδιορίσει συνειδητά την ανάγκη διεύρυνσης ή μη της επιστημονικής, κλινικής και επαγγελματικής του κατάρτισης για την αποκατάσταση των ασθενών του με τη χρήση εμφυτευμάτων.

4 Ομιλητές Δρ. Σταύρος Πελεκάνος Γεννήθηκε το 1967 στο Bad Sackingen της Γερμανίας. Το 1991 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα. Στο διάστημα 1991 έως 1993 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα της Προσθετικής και το 1993 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (Dr med dent) στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Από το 1994 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Αθήνα εξειδικευμένο στην προσθετική, την εμφυτευματολογία και την αισθητική οδοντιατρική. Το διάστημα 1994 έως 2001 υπήρξε Επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 ανακηρύχθηκε Λέκτορας και το 2008 Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 20 επιστημονικά άρθρα και πραγματοποιεί διαλέξεις τόσο στον εσωτερικό όσο και στο διεθνή χώρο. Το 2008 βραβεύτηκε στον ερευνηττικό διαγωνισμό της Ευρωπαικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής. Δρ. Στρατής Παπάζογλου Αποφοίτησε το 1989 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1991 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική και το Master στην Οδοντιατρική Σχολή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ohio στις ΗΠΑ (Ohio State University) όπου και εκπόνησε τη Διδακτορική του διατριβή (PhD 1999). Από το 1992 ως το 2000 ήταν Επίκουρος Καθηγητής σε αυτό το Πανεπιστήμιο. To 2002, εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει πολλές παρουσιάσεις σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει πάνω από 40 δημοσιεύσεις. Διατηρεί στην Αθήνα ιδιωτικό ιατρείο με έμφαση στην Εμφυτευματολογία, Αισθητική Οδοντιατρική και Προσθετική. Δρ. Ανδρέας Φελουτζής Ο Ανδρέας Φελουτζής αποφοίτησε το 1996 από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/μίου της Χαϊδελβέργης, Γερμανία. Απέκτησε το πτυχίο Περιδοντολογίας από το Πανεπιστήμιο Βέρνης, Ελβετία το 2000, ενώ το 2002 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Παν/μιο. Απέκτησε το πτυχίο Προσθετικής από το Παν/μιο Ζυρίχης, Ελβετία. Κατείχε τη θέση του Assistant Professor στην κλινική Ακίνητης Προσθετικής και Οδοντιατρικών Υλικών, Παν/μιο Ζυρίχης, από το 2002 ως το Από τον Οκτώβριο του 2004 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και ειναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Περιοδοντολογίας και στη Μοναδα Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων της Οδοντιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Περιοδοντικής Εταιρείας (SSP), Ειδικός Περιοδοντολόγος του ελβετικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (SSO) και κατέχει το πτυχίο Περιοδοντολογίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας (EFP). Από το 2006 είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης του ελληνικού Section της ΙΤΙ.

5 Ομιλητές Δρ. Ιωάννης Βεργούλης Γεννήθηκε στη Ρόδο το Το 1999 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την περίοδο ειδικεύτηκε στην Περιοδοντολογία και την χειρουργική των εμφυτευμάτων στο Louisiana State University στην Νέα Ορλεάνη των Ηνωμένων Πολιτειών, από όπου έλαβε και τον τίτλο του Master of Science στην Βιολογία Στόματος. Το 2005 βραβεύτηκε ως καλύτερος μεταπτυχιακός φοιτητής στην Περιοδοντολογία (Wilderman Award) ενώ την ίδια χρονιά βραβεύτηκε για την έρευνά του στον τομέα της οστικής αναγέννησης. Το 2007 ανακυρήκτηκε διπλωματούχος του American Board of Periodontology. Είναι αντιπρόεδρος της Ροδιακής Ακαδημίας Προηγμένης Οδοντιατρικής και μέλος πολλών επιστημονικών οργανισμών. Από το 2006 διατηρεί στην Ρόδο ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση στην Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία. Dr. Wael Att Ο Dr. Wael Att γεννήθηκε στη Δαμασκό της Συρίας. Το 1997 έλαβε το πτυχίο του της Οδοντιατρικής και έως το 2000 συμμετείχε ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Tishree, στη Δαμασκό. Το διάστημα μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα Προσθετικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Freiburg στη Γερμανία όπου και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή. Απο 2003 έως το 2005 υπήρξε Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο τμήμα και το 2004 εκπλήρωσε επιτυχώς τις προϋποθέσεις του Γερμανικού Συλλόγου Οδοντιατρικής Προσθετικής και Υλικών (Deutsche Gesellschaft fur Ζahnarztliche Prothetik und Werkstoffkunde) και κατόπιν εξετάσεων ανακυρύκτηκε σε Ειδικό στην Προσθετική. Από το 2005 έως το 2007 υπήρξε επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Jane and Jerry Weintraub Center for Reconstructive Biotechnology, UCLA School of Dentistry. Από το 2007 ο Dr. Att είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Προσθετικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Freiburg και Δ/ντης του μεταπτυχιακού προγράμματος. Τέλος, το 2008 διορίστηκε ως διευθυντής του IADR Prosthodontics Research Group. Dr. Goldstein Ο Dr. Μ. Goldstein αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Hebrew and Hadassah Dental Faculty στην Ιερουσαλήμ το Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Περιοδοντολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο το Είναι πρώην πρόεδρος της Ισραηλινής Περιοδοντολογικής Εταιρίας και του τμήματος Περιοδοντολογίας του Ισραηλινού Οδοντιατρικού Επιστημονικού Συμβουλίου. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει αρθρογραφήσει διεθνώς σε πολλα επιστημονικά θέματα μεταξύ άλλων, πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής του περιοδοντίου και διαχείρισης εμφυτευμάτων σε ατροφικές και προβληματικές περιοχές. Ο Dr. Goldstein είναι Κλινικός Λέκτορας και Διευθυντής στο μεταπτυχιακό τμήμα Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Παν/μίου Hebrew and Hadassah στην Ιερουσαήλ ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ιδωτικό ιατρείο ειδικευμένο αποκλειστικά στην Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

6 Πρόγραμμα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ :45 09:00 Εισαγωγή στην Εμφυτευματολογία. Επικ. Kαθ.Δρ. Σπυρίδων-Ουμβέρτος Κουτάγιας, προσθετολόγος συντονιστής επιστημονικού προγράμματος. 09:00 10:00 Ενδείξεις κλινικής εφαρμογής εμφυτευμάτων - Διαγνωστική μεθοδολογία. Επικ. Καθ. Δρ. Σταύρος Πελεκάνος, προσθετολόγος 10:00 11:00 Τύποι και Προσθετικά Τμήματα Εμφυτευμάτων. Επικ. Καθ. Δρ. Στρατής Παπάζογλου, προσθετολόγος 11:00 11:30 Διάλλειμα καφέ (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 11:30 12:30 - Βιολογικές Αρχές Οστεοενσωμάτωσης. - Βασικές Χειρουργικές Τομές και Συρραφές. - Διατήρηση Θεραπευτικού Αποτελέσματος. Δρ. Γιάννης Βεργούλης, περιοδοντολόγος 12:30 13:30 Σχέδιο Θεραπείας: Αξιολόγηση Περιστατικού - Θεραπευτικές Φάσεις - Προσθετικός Σχεδιασμός - Πρόγνωση Επιεμφυτευματικών Αποκαταστάσεων. Δρ. Ανδρέας Φελουτζής, προσθετολόγος-περιοδοντολόγος 13:30 14:30 Γεύμα (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 14:30 17:00 Πρακτικά σεμινάρια (HAND-ON COURSES) 17:00 17:30 Διάλλειμα καφέ (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 17:30 20:00 Πρακτικά σεμινάρια (HAND-ON COURSES)

7 Πρόγραμμα ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ :00 11:00 Κλινική Εμφυτευματολογία από το Α στο Ω: Χειρουργική Προσέγγιση. Dr. Goldstein, περιοδοντολόγος 11:00 11:30 Διάλλειμα καφέ (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 11:30 13:30 Κλινική Εμφυτευματολογία από το Α στο Ω: Προσθετική Προσέγγιση. Επίκ. Kαθ. Dr. Wael Att, προσθετολόγος 13:30 14:30 Γεύμα (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 14:30 17:00 Πρακτικά σεμινάρια (HAND-ON COURSES) 17:00 17:30 Διάλλειμα καφέ (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 17:30 20:00 Πρακτικά σεμινάρια (HAND-ON COURSES) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ [HAND-ON COURSES] Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν 4 πρακτικά σεμινάρια (hands-on) με την εξής θεματολογία: Προσθετική επί εμφυτευμάτων Χειρουργική εμφυτευμάτων Αποκαταστάσεις με σύνθετη ρητίνη με την τεχνική της διαστρωμάτωσης Αισθητική θεραπεία με τη χρήση όψεων πορσελάνης Χορηγοι: Μιλτ. Βιτσαρόπουλος Μαυραειδόπουλος Δημήτρης Χορηγοί: 3i Nobel Biocare Χορηγοί: VOCO ΜΩΡΙΣ ΦΑΡΑΤΖΗ Χορηγοί: Ultradent Aven Dental

8 Χρήσιμες πληροφορίες Το κόστος συμμετοχής στο Συνέδριο «Ξεκινώντας τα Εμφυτεύματα» ανέρχεται στα: 270ú+ΦΠΑ 19% ή 230ú+ΦΠΑ 19% για τους συνδρομητές των περιοδικών της OMNI PRESS ( DENTAL JOURNAL-DENTORAMA) Η τιμή συμμετοχής περιλαμβάνει: Παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος (θεωρητικό) Παρακολούθηση των πρακτικών σεμιναρίων (4 πρακτικά για κάθε συμμετέχοντα) Εγχειρίδιο Εμφυτευματολογίας (σε CD) Δέκτες για τη μετάφραση στα Ελληνικά, των ξένων ομιλητών. Πιστοποιητικό παρακολούθησης Φάκελος με μπλοκ σημειώσεων, στυλό & έντυπα Καφέ Ελαφρύ γεύμα Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων «Λόγω της αυξημένης ροής του επιστημονικού προγράμματος και των πρακτικών σεμιναρίων σε ομάδες η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος θα τηρηθεί επακριβώς ώστε να μην σημειώνονται καθυστερήσεις.» Για όποιον σύνεδρο επιθυμεί διαμονή στο ξενοδοχείο Athens Imperial, κατά της ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου υπάρχουν ειδικές τιμές: ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:120ú & ΔΙΚΛΙΝΟ:130ú Για κρατήσεις δωματίων επικοινωνήστε με το Athens Imperial, στο: και αναφέρατε ότι συμμετέχετε στο συνέδριο. Η διοργανώτρια εταιρεία OMNIPRESS ενημερώνει τους αξιότιμους Συνέδρους ότι στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση οδοντιατρικών ειδών. Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου συμβάλουν αποφασιστικά στην διοργάνωση του συνεδρίου και με τις υπηρεσίες τους προάγουν σταθερά το οδοντιατρικό επάγγελμα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα είναι στη διάθεσή σας να σας ενημερώνουν άμεσα και υπεύθυνα για τις δυνατότητες των προϊόντων τους. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

Παρασκευή 7 Μαίου. 9:00-10:00 Oswaldo Scopin Η ενδοδοντικη θεραπεία στην επανορθωτική οδοντιατρική: σύγχρονες αντιλήψεις και εφαρμογές

Παρασκευή 7 Μαίου. 9:00-10:00 Oswaldo Scopin Η ενδοδοντικη θεραπεία στην επανορθωτική οδοντιατρική: σύγχρονες αντιλήψεις και εφαρμογές Θε ω ρ η τ ι κ ό Πρ ό γ ρ α μ μ α Παρασκευή 7 Μαίου 8:30-9:00 Εγγραφές - Καλωσόρισμα 9:00-10:00 Oswaldo Scopin Η ενδοδοντικη θεραπεία στην επανορθωτική οδοντιατρική: σύγχρονες αντιλήψεις και εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΩΝ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΩΝ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ Λ Ε Υ Κ ΩΣ Ι Κ Ο Σ Ι ΑΤ Ρ -Κ ΥΡ Η Ν Ε Ι ΑΣ Ο Ο ΝΤ 1968 Ι ΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΩΝ KΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Τριήμερο Ενημέρωσης 3-5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010. Αισθητική προσέγγιση: είναι συμβατή η τέχνη με την επιστήμη;

Τριήμερο Ενημέρωσης 3-5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010. Αισθητική προσέγγιση: είναι συμβατή η τέχνη με την επιστήμη; Σας προσκαλούμε στο: 3ο Τριήμερο Ενημέρωσης 3-5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 HOLIDAY INN ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Ομιλητές Dr. Georg Bayer - MDT. Stephan Adler Άμεση ακίνητη αποκατάσταση σε νωδούς ασθενείς. Dr. Franziska Beer

Διαβάστε περισσότερα

DENTAL TRIBUNE Greek Edition. Πρόγραµµα µετεκπαίδευσης στην εµφυτευµατολογία 2ο group. Συνέδρια

DENTAL TRIBUNE Greek Edition. Πρόγραµµα µετεκπαίδευσης στην εµφυτευµατολογία 2ο group. Συνέδρια 36 DENTAL TRIBUNE Greek Edition gide-ucla Πρόγραµµα µετεκπαίδευσης στην εµφυτευµατολογία 2ο group Πραγµατοποιήθηκε στην Αθήνα από 19 έως 22 Ιανουαρίου το 2ο session του µετεκπαιδευτικού προγράµµατος στην

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Διημερίδα. αποκατασταση ολικου φραγμου με αισθητική & λειτουργική προσέγγιση

Επιστημονική Διημερίδα. αποκατασταση ολικου φραγμου με αισθητική & λειτουργική προσέγγιση OΔONTIATPIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ HPAKΛEIOY Επιστημονική Διημερίδα αποκατασταση ολικου φραγμου με αισθητική & λειτουργική προσέγγιση Σάββατο 1 & Kυριακή 2 Oκτωβρίου 2016 Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ Ηράκλειο Κρήτης Επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

6 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

6 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ www.ssos.gr η 6 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 Σύγχρονα πρωτόκολλα αντιμετώπισης προβλημάτων στην κλινική οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ 8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στο πολυχώρο COSMOPOLIS στον Κόρνο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ Το Θεωρητικό μέρος του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί με 11,5 Μόρια Επιμόρφωσης (ΜΕ) και Το κάθε Πρακτικό μέρος μοριοδοτείται με

Διαβάστε περισσότερα

3 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στο οδοντιατρείο 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

3 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στο οδοντιατρείο 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.ssos.gr η 3 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στο οδοντιατρείο Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθήνα (αίθουσα Ολυμπία) ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κλινική Περιοδοντολογία Στην καθημερινή Πράξη

Κλινική Περιοδοντολογία Στην καθημερινή Πράξη Κλινική Περιοδοντολογία Στην καθημερινή Πράξη Διοργάνωση: Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο DIVANI PALACE,

Διαβάστε περισσότερα

Kοζάνη_31 Μαΐου 2014

Kοζάνη_31 Μαΐου 2014 EUROPEAN ACADEMY OF CONTINUOUS EDUCATION Άμεσες και Έμμεσες αποκαταστάσεις Οπισθίων δοντιών με Σύνθετη Ρητίνη από την Θεωρία στην Πράξη Kοζάνη_31 Μαΐου 2014 Ξενοδοχείο Αλιάκμων OMIΛΗΤΗΣ Μίνως Σταυριδάκης

Διαβάστε περισσότερα

6-7 Απριλίου Θεσσαλονίκη

6-7 Απριλίου Θεσσαλονίκη 6-7 Απριλίου 2019 - Θεσσαλονίκη ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. Σάββατο 6 Απριλίου 2019 Ioannis Avgeris DDS Implant Surgeon - Restorative

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Πρόγραμμα

Επιστημονικό Πρόγραμμα Επιστημονικό Πρόγραμμα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 09.00-10.00 Προσέλευση- Εγγραφές Α ΑΙΘΟΥΣΑ (TULIP ROOM) 12.00-14.30 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ Προεδρεύοντες: Ν ΘΕΜΑΤΙΚΗΕΝΟΤΗΤΑΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑΣ 12.00-13.00 Ενδοδοντική Επανεπέμβαση:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ 2016-2017 Επιστ. Υπεύθυνος: Καθηγητής Γ. Πολυζώης Συντονιστές: Αναπληρωτής Καθηγητής Η. Καρκαζής, Επίκουρος Καθηγητής Σ. Σιλβέστρος

Διαβάστε περισσότερα

Ευγενία Α. Μιχαηλίδου D.D.S., M.S.

Ευγενία Α. Μιχαηλίδου D.D.S., M.S. 1 Ευγενία Α. Μιχαηλίδου D.D.S., M.S. Μεσογείων 12, 11527 Αθήνα, Ελλάδα, Τηλ: 00302107474420 info@athensimplant.gr www.athensimplant.gr Ακαδημαϊκή εκπαίδευση Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα. Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα. Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος Πρόγραμμα Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Νεόφυτος Γιώργος Ειδικός Γραμματέας Παπαμιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Νεόφυτος Γιώργος Ειδικός Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

Ακτινογραφία στην ενδοδοντία - Τρισδιάστατη απεικόνιση (Λαµπριανίδης Θ) Άµεση και έµµεση κάλυψη του πολφού Σύγχρονα δεδοµένα (Κουλαουζίδου Ε)

Ακτινογραφία στην ενδοδοντία - Τρισδιάστατη απεικόνιση (Λαµπριανίδης Θ) Άµεση και έµµεση κάλυψη του πολφού Σύγχρονα δεδοµένα (Κουλαουζίδου Ε) ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΠΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΡΟ ΟΣ Mediterranean Hotel 35, Cos str. 85100 Rhodes, Greece Tel.: +30 22410 24661, ISDN Line: +3022410 97000 Fax: +30 22410 22828

Διαβάστε περισσότερα

day Σάββατο 17 Μαΐου 2014

day Σάββατο 17 Μαΐου 2014 Η είσοδος είναι ελεύθερη 09.25-10.15 day Εκπαιδευτικό κέντρο SADENT Παιανία,1 χλμ. Λεωφ. Παιανίας-Μαρκοπούλου Τηλ. 2107777608, 6937274232, email: info@sadent.com κ. Peter Brehm Οδοντοτεχνίτης και ιδρυτής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Ξ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ 19, 501 00 ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΛ. 24610 22139 ΦΑΞ 24610 28604 osk@otenet.gr - http//www.oskozanis.gr info@oskozanis.gr ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

5 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Νέες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του ασθενούς από τον σύγχρονο γενικό οδοντίατρο

5 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Νέες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του ασθενούς από τον σύγχρονο γενικό οδοντίατρο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ η 5 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ www.ssos.gr 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Νέες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του ασθενούς από τον σύγχρονο γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ. 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ. 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Αργοστόλι, Ξενοδοχείο Méditerranée 29-31 Μαΐου 2015 Διοικητικό Συμβούλιο Επτανησιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι της ΣΕΕ, Η ΣΕΕ στη μακρόχρονη πορεία της έχει διοργανώσει 55 Συνέδρια σε όλη την επικράτεια. Πέντε μόνο από αυτά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης. Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης. Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε γενικούς οδοντιάτρους, αλλά και σε ειδικευμένους με μικρή ή καθόλου πείρα στον χώρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ. Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική.

ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ. Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 Ioannis Avgeris DDS Implant Surgeon - Restorative Dentist Αυξητικοί Παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Σεμινάριο Προσθετικής και Σύγκλεισης «Εστιάζοντας στην καθηµερινή πράξη της Ελληνικής πραγµατικότητας του σήµερα» Καλαμάτα 15, 16, 17 Μαΐου 2015 Ξενοδοχείο Elite City Resort

Διαβάστε περισσότερα

Ηρακλής Καρκαζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δήμος Καλύβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Μπομπέτσης, Λέκτορας

Ηρακλής Καρκαζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δήμος Καλύβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Μπομπέτσης, Λέκτορας 1 Για τον παρόντα Οδηγό συνεργάστηκαν μέλη ΔΕΠ από όλα τα εμπλεκόμενα Εργαστήρια/ Κλινικές (Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, Περιοδοντολογία, Προσθετική, Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος)

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Botox & Dermal Filler Live Surgery Aesthetic Dentistry Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 GRAND HOTEL PALACE Μοναστηρίου 305-307,

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Botox & Dermal Filler Live Surgery Aesthetic Dentistry Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 GRAND HOTEL PALACE Μοναστηρίου 305-307,

Διαβάστε περισσότερα

23-24 Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη

23-24 Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη 23-24 Νοεμβρίου 2018 - Θεσσαλονίκη ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 Χρήστος Κρασαδάκης MD, DDS, OMFS Στοματικός

Διαβάστε περισσότερα

8th Group. 5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

8th Group. 5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες 5-Days Masterclass in Aesthetic Dentistry 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου 2014 Το μόνο Πρόγραμμα Πανεπιστημίου του Εξωτερικού που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, με και 33 πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

Διαβάστε περισσότερα

DENTIST EDUCATION INSTITUTE. www.dentistedu.com

DENTIST EDUCATION INSTITUTE. www.dentistedu.com DENTIST EDUCATION INSTITUTE www.dentistedu.com Αναγνωρισμένα προγράμματα Κλινική εκπαίδευση Υψηλή τεχνολογία Καινοτομίες Matrix CGF CD34 IPG DentistEdu Technique Βλαστοκύτταρα CD34 Έρευνα Μάρκετινγκ Επιστημονικές

Διαβάστε περισσότερα

20-21 Απριλίου Αθήνα

20-21 Απριλίου Αθήνα 20-21 Απριλίου 2019 - Αθήνα ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. Σάββατο 20 Απριλίου 2019 Ioannis Avgeris DDS Implant Surgeon - Restorative

Διαβάστε περισσότερα

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 23-24-25 Μαΐου 27-28 Ιουνίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 23-24-25 Μαΐου 27-28 Ιουνίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες 5-Days Masterclass in Aesthetic Dentistry 23-24-25 Μαΐου 27-28 Ιουνίου 2015 2015 Το μόνο Πρόγραμμα Πανεπιστημίου του Εξωτερικού που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, με και 33 πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Dental Debate. στην Αθήνα 24/09. Οδοντιατρική Ημερίδα. 1o Debate. 2o Debate Εμφυτεύματα Vs Mini Εμφυτευματα. Όψεις Ρητίνης Vs Οψεις Πορσελάνης

Dental Debate. στην Αθήνα 24/09. Οδοντιατρική Ημερίδα. 1o Debate. 2o Debate Εμφυτεύματα Vs Mini Εμφυτευματα. Όψεις Ρητίνης Vs Οψεις Πορσελάνης στην Αθήνα 24/09 1o Όψεις Ρητίνης Vs Οψεις Πορσελάνης 2o Εμφυτεύματα Vs Mini Εμφυτευματα Πρακτικά Σεμινάρια 1 2 3 4 + Όψεις Πορσελάνης Όψεις Ρητίνης Μηχανοκίνητη Ενδοδοντία Χρήση των Mini Implants στην

Διαβάστε περισσότερα

Εμφυτευματολογίας & Αισθητικής Οδοντιατρικής

Εμφυτευματολογίας & Αισθητικής Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκη 24-26 Σεπτεμβρίου 2009 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CAPSIS, Μοναστηρίου 18 ΧΟΡΗΓΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι Με χαρά σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic 10-11-12 28-29. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic 10-11-12 28-29. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες 5-Days Masterclass in Aesthetic Dentistry 10-11-12 28-29 Οκτωβρίου Νοεμβρίου 2015 2015 Το μόνο Πρόγραμμα Πανεπιστημίου του Εξωτερικού που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, με και 33 πιστοποιούμενες διδακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Οι εταιρείες. σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting. 19-20 Ιουνίου 2015

Οι εταιρείες. σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting. 19-20 Ιουνίου 2015 Οι εταιρείες & 1ο σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting 19-20 Ιουνίου 2015 ΟΜΙΛΗΤΕΣ Hakan Ozyuvaci Αχιλλέας Κατσούπας Πελοπίδας Ι. Λομβαρδάς Κλεάνθης Μανωλάκης Αλέξανδρος Μανωλάκης Αίθουσα σεμιναρίων

Διαβάστε περισσότερα

14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ 14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Oδοντιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας Κλινική οδοντιατρική. Ρεαλισµός και εξελίξεις στη σύγχρονη ελληνική πραγµατικότητα Mεσολόγγι,

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Εξελίξεις στη Σύγχρονη Οδοντιατρική

Νέες Εξελίξεις στη Σύγχρονη Οδοντιατρική + Digital Dentistry +Πρακτικά Σεµινάρια GRAND HOTEL PALACE, Θεσσαλονίκη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 1. Εµφύτευµα και κατευθυνόµενη οστική αναγέννηση σε ατροφική φατνιακή απόφυση. 2.

Διαβάστε περισσότερα

gide / UCLA Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Αισθητική Οδοντιατρική Περίοδος 2010 1 year Master Program ΧΟΡΗΓΟΣ

gide / UCLA Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Αισθητική Οδοντιατρική Περίοδος 2010 1 year Master Program ΧΟΡΗΓΟΣ gide / UCLA 1 year Master Program Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Αισθητική Οδοντιατρική University of California Los Angeles ΧΟΡΗΓΟΣ Διάρκειας 1 έτους, με την επιστημονική επίβλεψη του Dr. Ed. Mclaren και

Διαβάστε περισσότερα

Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική

Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 PARK HOTEL Δεληγιώργη 2, Βόλος Botox & Dermal Filler Aesthetic Dentistry Εκτεταμένες συντηρητικές

Διαβάστε περισσότερα

Τορτοπίδης Δημήτριος. Τουρναβίτης Αλέξανδρος. Καρακώστας Παναγιώτης

Τορτοπίδης Δημήτριος. Τουρναβίτης Αλέξανδρος. Καρακώστας Παναγιώτης ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας Ειδικός Γραμματέας Ταμίας Μέλη Ζουλούμης Λάμπρος Βενέτης Γρηγόριος Τορτοπίδης Δημήτριος Κωτσιομύτη Ελένη Νάκα Όλγα Καρανάσιου Χριστίνα Τολίδης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ. Δρ Ελίνα Ιωάννου-Ειδική Ορθοδοντικός

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ. Δρ Ελίνα Ιωάννου-Ειδική Ορθοδοντικός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Αποφοίτησα από το Λύκειο Α Εθν.Μακαρίου ΙΙΙ, Πάφου Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ),από την Οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 9 Μαΐου η Συνεδρία (Έναρξη) 14:00-20:20* Προεδρεύοντες-Συντονιστές: Σαµαράς Θ. Νεόφυτος.- Πούλης Ν. 13:00-14:00 Εγγραφές 14:00-14:20

Παρασκευή 9 Μαΐου η Συνεδρία (Έναρξη) 14:00-20:20* Προεδρεύοντες-Συντονιστές: Σαµαράς Θ. Νεόφυτος.- Πούλης Ν. 13:00-14:00 Εγγραφές 14:00-14:20 Παρασκευή 9 Μαΐου 2008 1 η Συνεδρία (Έναρξη) 14:00-20:20* Προεδρεύοντες-Συντονιστές: Σαµαράς Θ. Νεόφυτος.- Πούλης Ν. 13:00-14:00 Εγγραφές 14:00-14:20 Κουτσοπόδης Λεωνίδας (Εργαστηριούχος Οδοντοτεχνικός

Διαβάστε περισσότερα

12:30-13:00 Εισαγωγή στον κύκλο σεμιναρίων - Ενημερωτικό φυλλάδιο Σ. Σιλβέστρος

12:30-13:00 Εισαγωγή στον κύκλο σεμιναρίων - Ενημερωτικό φυλλάδιο Σ. Σιλβέστρος ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε γενικούς οδοντιάτρους, αλλά και σε ειδικευμένους με μικρή ή καθόλου πείρα στον χώρο

Διαβάστε περισσότερα

Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης. Επιστηµονικό πρόγραµµα. Geneva. 19-20 Οκτωβρίου 2012 Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης. Επιστηµονικό πρόγραµµα. Geneva. 19-20 Οκτωβρίου 2012 Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ 18 ο Συµπόσιο Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης The Geneva Concept 19-20 Οκτωβρίου 2012 Αµφιθέατρο Ιδρύµατος Ευγενίδου Επιστηµονικό πρόγραµµα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ 13 o ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Μετά τη θεραπεία» Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία Το Θεωρητικό μέρος του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Μανούσος Μ. Κωνσταντουλάκης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 23 Ιουνίου 1965 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Κάλβου 24, Π. Ψυχικό 15452 Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΗΤΕΣ. Γεώργιος Παντέλας Σπύρος Παπαχαραλάμπους Λουκία Χατζηπέτρου Χρίστος Μιχαηλίδης Κώστας Μαρίνος Σταύρος Καλλής Νεόφυτος Δημητριάδης

ΟΜΙΛΗΤΕΣ. Γεώργιος Παντέλας Σπύρος Παπαχαραλάμπους Λουκία Χατζηπέτρου Χρίστος Μιχαηλίδης Κώστας Μαρίνος Σταύρος Καλλής Νεόφυτος Δημητριάδης Η Επιτροπή Συνεχούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΕΣΕΕΟ) του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου (ΠΟΣ) χορηγεί 4,5 +3 Μόρια Επιμόρφωσης (4,5 +3 Μ.Ε.) Η συμμετοχή των φοιτητών είναι δωρεάν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Οδοντιατρικών Laser - AALZ Greece

Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Οδοντιατρικών Laser - AALZ Greece Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Οδοντιατρικών Laser - AALZ Greece Δελτίο τύπου Οκτώβριος 2012 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μονοετές Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα Mastership/ Fellowship στα οδοντιατρικά laser, για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9079 6 Δεκεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 1262 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. 20607 Προκήρυξη θέσης καθηγητή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ (Μ.Ο.Ε.)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ (Μ.Ο.Ε.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ (Μ.Ο.Ε.) Αθήνα 2014 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Μ.Ο.Ε. Οι βασικοί σκοποί λειτουργίας της Μ.Ο.Ε. είναι: α) Η άσκηση και εκπαίδευση των μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Επίκαιρα προβλήματα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Επίκαιρα προβλήματα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ www.ssos.gr ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Επίκαιρα προβλήματα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη Ξενοδοχείο Caravel

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά µετεκπαιδευτικών σεµιναρίων µε πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Εµφυτευµατολόγων (BDIZ-EDI) και το πανεπιστήµιο Κολωνίας

Σειρά µετεκπαιδευτικών σεµιναρίων µε πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Εµφυτευµατολόγων (BDIZ-EDI) και το πανεπιστήµιο Κολωνίας berlin_6th-group 2012:Layout 1 11/23/12 3:16 PM Page 1 7o Group Oral Implantology Σειρά µετεκπαιδευτικών σεµιναρίων µε πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Εµφυτευµατολόγων (BDIZ-EDI) και το πανεπιστήµιο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου »

ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου » ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Πρόεδρος: Γ. Βουγιουκλάκης,Kαθηγητής Ι. Βρότσος, Καθηγητής Α. Κακάμπουρα, Καθηγήτρια Ε. Κιτράκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Δ. Χαλαζωνίτης, Αναπλ. Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ σε συνεργασία: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ www.perinealtrauma2014.mdcongress.gr ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΝΕΟΥ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Σαροπούλου Βασιλική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πληροφορίες: Σαροπούλου Βασιλική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Σαροπούλου Βασιλική Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2017 Τηλ.: 2310 99 9450 Fax: 2310

Διαβάστε περισσότερα

bredent Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι

bredent Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι 5 o Group Oral Implantology Σειρά µετεκπαιδευτικών σεµιναρίων µε πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Εµφυτευµατολόγων (BDIZ-EDI) και το πανεπιστήµιο Κολωνίας bredent medical Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι Ι ΑΣΚΟΝΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση ΠΠΣ. Απολογισμός ακαδημαϊκού έτους Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση ΠΠΣ. Απολογισμός ακαδημαϊκού έτους Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Αθήνα, 10.07.2017 Αρ. Πρωτοκόλλου: 57 ΠΡΟΣ: Καθ. Γ. Ηλιάδη, Πρόεδρο Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση ΠΠΣ. Απολογισμός ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Εξαιρετική διάκριση φοιτητών της Λογοθεραπείας σε Διεθνές Συνέδριο Πειραματικής Γλωσσολογίας Φοιτήτρια του Προγράμματος Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσίασε την έρευνά της στο διεθνές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ 53 ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 49: ΕΑ ΠΕΡΙΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΤΙΔΑ - Η ΝΟΣΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συµπληρωµατική Παροχή

Συµπληρωµατική Παροχή Συµπληρωµατική Παροχή Ο ΟΝΤΙΑTΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ Άρθρο 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΗΣ Ο Ασφαλισµένος έχει την δυνατότητα διενέργειας οδοντιατρικών πράξεων σε συνεργαζόµενο γιατρό. Η Παροχή καλύπτει και τα βασικά υλικά των

Διαβάστε περισσότερα

14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ 14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Oδοντιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας Κλινική οδοντιατρική. Ρεαλισµός και εξελίξεις στη σύγχρονη ελληνική πραγµατικότητα Mεσολόγγι,

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρική Επιστήμη

Οδοντιατρική Επιστήμη Οδοντιατρική Επιστήμη Επιστήμη της Yγείας του Στόματος & των Δοντιών «Επιστήμη των Mεταμορφώσεων» Ανδρεάδης Δημήτριος Οδοντίατρος-Στοματολόγος Λέκτορας Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

2O ΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

2O ΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ 2O ΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ 2ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΙΟΣ 28&29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Σύγχρονες τάσεις στην Κλινική Οδοντιατρική συνδιοργάνωση: OΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου Αποτελέσματα Αξιολόγησης Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου 2009-2010 Σας κοινοποιούμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου. Όπως θα δείτε, η συμμετοχή των φοιτητών στην αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Θρόμβωση & την Αντιθρομβωτική Αγωγή 4 & 5 Νοεμβρίου 2011 Ιωάννινα Ξενοδοχείο Epirus Palace ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Οργάνωση: Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων (Ι.Α.Π.) Αγγειοχειρουργική

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης

Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης 1) Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας Οδυσσέας Ζώρας, καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Ιατρικής Σχολής, Διευθυντής Κλινικής

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο Σεμινάριο Εμφυτευματολογίας HARD AND SOFT TISSUE MANAGEMENT ΑΘΗΝΑ 7-8 ΜΑΪΟΥ 2010 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Διήμερο Σεμινάριο Εμφυτευματολογίας HARD AND SOFT TISSUE MANAGEMENT ΑΘΗΝΑ 7-8 ΜΑΪΟΥ 2010 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Διήμερο Σεμινάριο Εμφυτευματολογίας HARD AND SOFT TISSUE MANAGEMENT ΑΘΗΝΑ 7-8 ΜΑΪΟΥ 2010 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Impladend PROGRAMME th Friday May 7 09:00-10:30 Vertical and Horizontal

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Eurodentica Πατησίων 150 & Αγ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Eurodentica Πατησίων 150 & Αγ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2014 Επιστημονικός Υπεύθυνος Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Eurodentica

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση και Τρόποι Αντιμετώπισης Αποθήκη 1 Λιμένος Θεσσαλονίκης 30 Μαΐου 2009 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αξιολόγηση και Τρόποι Αντιμετώπισης Αποθήκη 1 Λιμένος Θεσσαλονίκης 30 Μαΐου 2009 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ επιστημονική ημερίδα: ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ: Αξιολόγηση και Τρόποι Αντιμετώπισης Αποθήκη 1 Λιμένος Θεσσαλονίκης 30 Μαΐου 2009 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Επιστημονική Επιμέλεια: Δρ Τσιμπιδάκη Ασημίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Τεντολούρης Νικόλαος ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 05/07/1962 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αρματολικό Δήμου Πύλης Τρικάλων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Λακωνίας 33 Αμπελόκηποι Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΕΣΥ)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΕΣΥ) ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΕΣΥ) ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕΕΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ (ΣΕΕΟ) 1. Διαδικασία Από την επεξεργασία των

Διαβάστε περισσότερα

19ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ 24-25 ΜΑΪΟΥ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΕΝΔΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ

19ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ 24-25 ΜΑΪΟΥ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΕΝΔΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ 19ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ υνατότητες και αντιµετώπιση προβληµάτων στην Ενδοδοντολογία Αποκατάσταση ενδοδοντικά θεραπευµένων δοντιών 24-25 ΜΑΪΟΥ Αµφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Ιωάννης Βρότσος Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών Οδοντιατρικής Σχολής

ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Ιωάννης Βρότσος Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών Οδοντιατρικής Σχολής ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ιωάννης Βρότσος Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών Οδοντιατρικής Σχολής Πριν από σαράντα πέντε περίπου χρόνια ο Καθηγητής Ορέστης Λουρίδης κάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου »

«Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου » ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μέλη: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Πρόεδρος : Γ. Βουγιουκλάκης, Καθηγητής I. Βρότσος, Καθηγητής Α. Κακάμπουρα, Καθηγήτρια Ε. Κιτράκη, Αναπλ. Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2241 2 Απριλίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 345 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. 9440 Προκήρυξη θέσης καθηγητή

Διαβάστε περισσότερα

αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της Οδοντιατρικής Σχολής στην ενότητα Αρχείο Αξιολόγησης Οδοντιατρικής Σχολής.

αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της Οδοντιατρικής Σχολής στην ενότητα Αρχείο Αξιολόγησης Οδοντιατρικής Σχολής. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ NATIONAL AND KAPODISTRIAN UNIVERSITY OF ATHENS ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Πρόεδρος: Α. Κακάμπουρα, Καθηγήτρια Ε. Κιτράκη, Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Διονύσιος Ι. Παρίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διονύσιος Ι. Παρίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1 Διονύσιος Ι. Παρίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2 Προσωπικά Στοιχεία Όνομα : Διονύσιος Επίθετο : Παρίδης Όνομα πατρός : Ιωάννης Ημερομηνία γέννησης : Μάιος 3, 1971 Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ξεχάστε αυτά που ξέρατε παλιά για τα δόντια. οδοντιατρείο αισθητικής αποκατάστασης dental art institute

ξεχάστε αυτά που ξέρατε παλιά για τα δόντια. οδοντιατρείο αισθητικής αποκατάστασης dental art institute Project1 25/1/11 13:55 Page 1 ξεχάστε αυτά που ξέρατε παλιά για τα δόντια. οδοντιατρείο αισθητικής αποκατάστασης dental art institute Project1 25/1/11 13:55 Page 2 Project1 25/1/11 13:55 Page 3 τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2019 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡIΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2019 ΣΟΦΙΑ ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ / «Το Λακανικό Ασυνείδητο» Η Ημερίδα της 16ης Φεβρουαρίου 2019 παρέχεται στους Οδοντιάτρους ΔΩΡΕΑΝ Χορηγός:

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Νικόλαος Στριμπάκος Εμμανουήλ Φανδρίδης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Νικόλαος Στριμπάκος Εμμανουήλ Φανδρίδης ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας-Λαμία, η Ευρωπαϊκή Εταιρία Αποκατάστασης Ώμου και Αγκώνα (EUSSER) και η Κλινική Χεριού- Άνω Άκρου

Διαβάστε περισσότερα

Prosthodontic Crossroads:

Prosthodontic Crossroads: Tufts Prosthodontic Alumni Charitable Organization Inc. (Greek Chapter) Prosthodontic H Προσθετική σε σταυροδρόμι: Εκεί όπου το Παλιό Μονοπάτι συναντά το Νέο Δρόμο Ѳεσσαλονίκη 24-25 Ιανουαρίου 2015 Porto

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρική Επιστήμη

Οδοντιατρική Επιστήμη Οδοντιατρική Επιστήμη Επιστήμη Yγείας Στόματος Δοντιών www.dent.auth.gr dandrea@dent.auth.gr Ανδρεάδης Δημήτριος Στοματολόγος-Οδοντίατρος Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ Στόμα & Δόντια Πολύτιμο

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα για τα γενετικά σύνδροµα στη

Ηµερίδα για τα γενετικά σύνδροµα στη Ηµερίδα για τα γενετικά σύνδροµα στη Θεσσαλονίκη Η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας EMPLOY σας κοινοποιεί την υλοποίηση της επιστημονικής ημερίδας: ΝΕΥΡΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΓΕΝΕΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ETHΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ETHΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ETHΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ > 11 Δραστηριότητες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης > Θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση > Στην Οδοντιατρική Σχολή: Θηβών 2, Γουδή-Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Η θρόμβωση σε όλες της τις μορφές, αρτηριακή και φλεβική, αποτελεί ένα μεγάλο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα και μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Επιπλέον, εμπλέκεται σε πλήθος

Διαβάστε περισσότερα

Συµπόσιο Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων

Συµπόσιο Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 & 3 Φεβρουαρίου 2019 Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης www.greekendodontists2019.gr facebook.com/greekendodontists A ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ Premium Congress & Social Events Solutions

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου Αθήνα, 31.05.2016 Αρ. Πρωτοκόλλου: 56 ΠΡΟΣ: Μέλη ΔΕΠ Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου 2017-2018. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση: Α Ανακοίνωση. Σύγχρονες θεραπευτικές και επεµβατικές µέθοδοι. Προσεγγίσεις και προοπτικές. Aθήνα.

Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση: Α Ανακοίνωση. Σύγχρονες θεραπευτικές και επεµβατικές µέθοδοι. Προσεγγίσεις και προοπτικές. Aθήνα. Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση: Σύγχρονες θεραπευτικές και επεµβατικές µέθοδοι. Προσεγγίσεις και προοπτικές. www.cca2017.gr 22-24 Ελεύθερη Συµµετοχή CME-CPD Credits Aθήνα 2017 Σεπτεµβρίου Divani Caravel

Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτέκτων d.p.l.g. (ENSBA, Paris). Κάτοχος DEA (ισότιμο MASTER) (α) Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Οικονομικού Προγραμματισμού,

Αρχιτέκτων d.p.l.g. (ENSBA, Paris). Κάτοχος DEA (ισότιμο MASTER) (α) Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Οικονομικού Προγραμματισμού, ΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο κ. Ανδρέας Αγουρόπουλος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ h Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει Διημερίδα με θέμα Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12-13 / 03 / 2010 Λάρισα Classical Larissa Imperial Hotel Η Διημερίδα πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2014-15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2014-15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2014-15 Αίθουσα Μικροσκοπίων Ά ορόφου (Νέο Κτήριο) ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

14o. ιεθνές Συνέδριο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑ ΗΜΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη ΟΡΓΑΝΩΣΗ

14o. ιεθνές Συνέδριο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑ ΗΜΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη ΟΡΓΑΝΩΣΗ 14o ιεθνές Συνέδριο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑ ΗΜΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ 15-16.12.2018 Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ελληνική Ακαδηµία Αισθητικής Οδοντιατρικής www.eaao-education.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ PREMIUM

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 ELPIDA Resort & Spa HOTEL Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων, Σέρρες Botox & Dermal Filler Aesthetic Dentistry

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 15/6/1955 Ημερομηνία γέννησης, Ζαρός, Ηρακλείου, Κρήτης 1973 Απόφοιτος Γυμνασίου Μοιρών, Ηρακλείου 1979 Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 1980-1981

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.-Θ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.-Θ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.-Θ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 1. ΕΚΙΙΑΙΔΕΥΣΗ Τίτλοι Σπουδών: Πτυχίο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου του Μιλάνου(1987).

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ Οκτωβρίου Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα. Χορηγικές Δυνατότητες

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ Οκτωβρίου Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα. Χορηγικές Δυνατότητες ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ 14-15 Οκτωβρίου 2016 Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα Χορηγικές Δυνατότητες ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο

Διαβάστε περισσότερα

by Gr.Pro.S. Ιουνίου 2019 Διήμερο Πρακτικών Σεμιναρίων Κτίριο Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

by Gr.Pro.S. Ιουνίου 2019 Διήμερο Πρακτικών Σεμιναρίων Κτίριο Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ by Gr.Pro.S Διήμερο Πρακτικών Σεμιναρίων 22 & 23 Ιουνίου 2019 Κτίριο Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ σάββατο 22 ιουνίου 09:00-10:00 Προσέλευση Εγγραφές 10:00-13:00 Πρακτικά σεμινάρια #1 4 13:00-14:00 Γεύμα 14:00-17:00

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί Συνάδελφοι Με ιδιαίτερη χαρά, τα Διοικητικά Συμβούλια της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής

Διαβάστε περισσότερα