για τον γενικό οδοντίατρο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "για τον γενικό οδοντίατρο"

Transcript

1 Συνέδριο «Ξεκινώντας τα Εμφυτεύματα» για τον γενικό οδοντίατρο Αθήνα, 6-7 Μαρτίου 2009 Ξενοδοχείο, Athens Imperial π ρ ό γ ρ α μ μ α

2 Editorial Ηραγδαία εισδοχή της εμφυτευματολογίας στην Οδοντιατριακή επιστήμη έχει ξεπεράσει πλέον τον παραδοσιακό τρόπο άσκησης της Προσθετικής παγκοσμίως. Ο ρυθμός αναπτύξης των εμφυτευματών στο επίπεδο της έρευνας, της παραγωγής και της κλινικής εφαρμογής είναι ιδιαίτερα υψηλός και προϋποθέτει ενσωμάτωση στην πράξη μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης. Επί χρόνια η Omnipress αναδεικνύει με υπεύθυνο τρόπο θέματα επιστημονικής και κυρίως επαγγελματικής ενημέρωσης σε σχέση με το ευρύ φάσμα και τον τρόπο άσκησης της σύγχρονης εμφυτευματολογίας. Η εταιρεία μας σφυγμομέτρησε, κατέγραψε και αξιολόγησε τις απόψεις, τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και καθημερινές αναζητήσεις του οδοντιάτρου, όπως τις μεταβιβάζουν οι συνδρομητές των εκδόσεων μας, καταλήγοντας στα παρακάτω ερωτήματα: Πρέπει να εκπαιδευθώ και να ξεκινήσω την αποκατάσταση της στοματικής υγείας των ασθενών μου με οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα; Με δεδομένη την έλλειψη χρόνου λόγω επαγγέλματος ποιος τρόπος εκπαίδευσης μπορεί να μου δώσει την απαιτούμενη κατάρτιση; Ποιος είναι ο αντικειμενικός βαθμός δυσκολίας στις επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις και πώς θα πραγματοποιήσω τις επιλογές μου αναφορικά με τα διάφορα συστήματα; Πόσο απαραίτητη είναι η δυνατότητα για έναν οδοντίατρο να πραγματοποιεί τόσο την χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων όσο και την επιεμφυτευματική προσθετική; Για τον σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια αναπτύξαμε μια εξαιρετικά σημαντική συνεδριακή δραστηριότητα σε επίπεδο ειδικών εκπαιδευτικών θεωρητικών και πρακτικών σεμιναρίων εκκίνησης στην εμφυτευματολογία (start-up courses). Τα σεμινάρια αυτά με τίτλο «Ξεκινώντας τα Εμφυτεύματα» έτυχαν ευρείας αποδοχής καθώς συνδυάζουν μια εντατική αλλά συνοπτική γνωριμίας του γενικού οδοντιάτρου με την σύγχρονη εμφυτευματολογία, όπου οι συμμετέχοντες έχοντας καμία ή μικρή εμπειρία σε σχέση με τα εμφυτεύματα, μπορούν να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα από θεωρητικής και πρακτικής πλευράς. Η επόμενη πρόσκληση για να «ξεκινήσετε τα εμφυτεύμματα» είναι για τις 6 και 7 Μαρτίου του 2009 στο Ξενοδοχείο Athens Imperial στην Αθήνα. Στόχος του προγράμματος που κρατάτε στα χέρια σας είναι να καλύψει εκπαιδευτικές ανάγκες ενός γενικού οδοντιάτρου που επιδιώκει να προσεγγίσει σε βασικό επίπεδο τη σύγχρονη εμφυτευματολογία.

3 Editorial Η ειδικά προσαρμοσμένη θεματολογία του θεωρητικού προγράμματος στηρίζεται στην ερευνητικά τεκμηριωμένη αποκατάσταση με οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα από χειρουργικής και προσθετικής πλευράς. Το θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει αρχικά μια σειρά ειδικών θεμάτων σε σχέση με την οστεοενσωμάτωση, την παρουσίαση υλικών και συστημάτων, τη διαγνωστική μεθοδολογία, τον σχεδιασμό και την πρόγνωση των επιεμφυτευματικών εργασιών. Η δεύτερη ημέρα είναι μέρα κλινικής εμφυτευματολογίας όπου κάθε συμμετέχοντας θα έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί πως η θεωρία γίνεται κλινική εφαρμογή από το Α στο Ω. Η Omnipress επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός κλίματος σωστής και αντικειμενικής γνωριμίας, και σε συνεργασία με πολλές εμπορικές εταιρίες διάθεσης εμφυτευματικών συστημάτων, ενσωμάτωσε στο πρόγραμμα ένα χειρουργικό και ένα προσθετικό σεμινάριο πρακτικής άσκησης. Με τον τρόπο αυτό κάθε συμμετέχων οδοντίατρος θα έχει την δυνατότητα να ασκηθεί σε πραγματικό χρόνο (hands-on) και να εξοικειωθεί με 2 διαφορετικά συστήματα εμφυτευμάτων τόσο με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων όσο και με την επιεμφυτευματική προσθετική αποκατάσταση. Επιπρόσθετα, και μετά από επιθυμία συνέδρων σε προηγούμενες διοργανώσεις, η Omnipress σας προσφέρει 2 ακόμη πρακτικά σεμινάρια σε σχέση με τις ολοκεραμικές όψεις και τη διαστρωμάτωση των συνθέτων ρητινών. Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε από τη θέση αυτή να ευχαριστήσουμε τους ιδιαίτερα διακεκριμένους επιστήμονες κκ. Αναπλ. Καθ. Δρ. W. Att, Επικ. Καθ. Dr. M. Goldstein, Επικ. Καθ. Δρ. Σταύρο Πελεκάνο, Επικ. Καθ. Δρ. Στρατή Παπάζογλου, Δρ. Ιωάννη Βεργούλη και Δρ. Ανδρέα Φελουτζή για την τιμή να είναι ομιλητές σε αυτό το συνέδριο καθώς και τον Επικ. Καθ. Δρ. Σπυρίδων-Ουμβέρτο Κουτάγια, ο οποίος είχε την επιμέλεια του επιστημονικού προγράμματος. Ισχυρή πεποίθηση μας είναι ότι με την παρακολούθηση των προγραμμάτων εκκίνησης «Ξεκινώντας τα Εμφυτεύματα» κάθε οδοντίατρος μπορεί να αποκτήσει ένα ευρύ πεδίο γνώσεων που θα του επιτρέψει να προσδιορίσει συνειδητά την ανάγκη διεύρυνσης ή μη της επιστημονικής, κλινικής και επαγγελματικής του κατάρτισης για την αποκατάσταση των ασθενών του με τη χρήση εμφυτευμάτων.

4 Ομιλητές Δρ. Σταύρος Πελεκάνος Γεννήθηκε το 1967 στο Bad Sackingen της Γερμανίας. Το 1991 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα. Στο διάστημα 1991 έως 1993 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα της Προσθετικής και το 1993 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (Dr med dent) στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Από το 1994 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Αθήνα εξειδικευμένο στην προσθετική, την εμφυτευματολογία και την αισθητική οδοντιατρική. Το διάστημα 1994 έως 2001 υπήρξε Επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 ανακηρύχθηκε Λέκτορας και το 2008 Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 20 επιστημονικά άρθρα και πραγματοποιεί διαλέξεις τόσο στον εσωτερικό όσο και στο διεθνή χώρο. Το 2008 βραβεύτηκε στον ερευνηττικό διαγωνισμό της Ευρωπαικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής. Δρ. Στρατής Παπάζογλου Αποφοίτησε το 1989 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1991 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική και το Master στην Οδοντιατρική Σχολή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ohio στις ΗΠΑ (Ohio State University) όπου και εκπόνησε τη Διδακτορική του διατριβή (PhD 1999). Από το 1992 ως το 2000 ήταν Επίκουρος Καθηγητής σε αυτό το Πανεπιστήμιο. To 2002, εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει πολλές παρουσιάσεις σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει πάνω από 40 δημοσιεύσεις. Διατηρεί στην Αθήνα ιδιωτικό ιατρείο με έμφαση στην Εμφυτευματολογία, Αισθητική Οδοντιατρική και Προσθετική. Δρ. Ανδρέας Φελουτζής Ο Ανδρέας Φελουτζής αποφοίτησε το 1996 από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/μίου της Χαϊδελβέργης, Γερμανία. Απέκτησε το πτυχίο Περιδοντολογίας από το Πανεπιστήμιο Βέρνης, Ελβετία το 2000, ενώ το 2002 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Παν/μιο. Απέκτησε το πτυχίο Προσθετικής από το Παν/μιο Ζυρίχης, Ελβετία. Κατείχε τη θέση του Assistant Professor στην κλινική Ακίνητης Προσθετικής και Οδοντιατρικών Υλικών, Παν/μιο Ζυρίχης, από το 2002 ως το Από τον Οκτώβριο του 2004 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και ειναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Περιοδοντολογίας και στη Μοναδα Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων της Οδοντιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Περιοδοντικής Εταιρείας (SSP), Ειδικός Περιοδοντολόγος του ελβετικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (SSO) και κατέχει το πτυχίο Περιοδοντολογίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας (EFP). Από το 2006 είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης του ελληνικού Section της ΙΤΙ.

5 Ομιλητές Δρ. Ιωάννης Βεργούλης Γεννήθηκε στη Ρόδο το Το 1999 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την περίοδο ειδικεύτηκε στην Περιοδοντολογία και την χειρουργική των εμφυτευμάτων στο Louisiana State University στην Νέα Ορλεάνη των Ηνωμένων Πολιτειών, από όπου έλαβε και τον τίτλο του Master of Science στην Βιολογία Στόματος. Το 2005 βραβεύτηκε ως καλύτερος μεταπτυχιακός φοιτητής στην Περιοδοντολογία (Wilderman Award) ενώ την ίδια χρονιά βραβεύτηκε για την έρευνά του στον τομέα της οστικής αναγέννησης. Το 2007 ανακυρήκτηκε διπλωματούχος του American Board of Periodontology. Είναι αντιπρόεδρος της Ροδιακής Ακαδημίας Προηγμένης Οδοντιατρικής και μέλος πολλών επιστημονικών οργανισμών. Από το 2006 διατηρεί στην Ρόδο ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση στην Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία. Dr. Wael Att Ο Dr. Wael Att γεννήθηκε στη Δαμασκό της Συρίας. Το 1997 έλαβε το πτυχίο του της Οδοντιατρικής και έως το 2000 συμμετείχε ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Tishree, στη Δαμασκό. Το διάστημα μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα Προσθετικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Freiburg στη Γερμανία όπου και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή. Απο 2003 έως το 2005 υπήρξε Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο τμήμα και το 2004 εκπλήρωσε επιτυχώς τις προϋποθέσεις του Γερμανικού Συλλόγου Οδοντιατρικής Προσθετικής και Υλικών (Deutsche Gesellschaft fur Ζahnarztliche Prothetik und Werkstoffkunde) και κατόπιν εξετάσεων ανακυρύκτηκε σε Ειδικό στην Προσθετική. Από το 2005 έως το 2007 υπήρξε επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Jane and Jerry Weintraub Center for Reconstructive Biotechnology, UCLA School of Dentistry. Από το 2007 ο Dr. Att είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Προσθετικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Freiburg και Δ/ντης του μεταπτυχιακού προγράμματος. Τέλος, το 2008 διορίστηκε ως διευθυντής του IADR Prosthodontics Research Group. Dr. Goldstein Ο Dr. Μ. Goldstein αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Hebrew and Hadassah Dental Faculty στην Ιερουσαλήμ το Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Περιοδοντολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο το Είναι πρώην πρόεδρος της Ισραηλινής Περιοδοντολογικής Εταιρίας και του τμήματος Περιοδοντολογίας του Ισραηλινού Οδοντιατρικού Επιστημονικού Συμβουλίου. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει αρθρογραφήσει διεθνώς σε πολλα επιστημονικά θέματα μεταξύ άλλων, πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής του περιοδοντίου και διαχείρισης εμφυτευμάτων σε ατροφικές και προβληματικές περιοχές. Ο Dr. Goldstein είναι Κλινικός Λέκτορας και Διευθυντής στο μεταπτυχιακό τμήμα Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Παν/μίου Hebrew and Hadassah στην Ιερουσαήλ ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ιδωτικό ιατρείο ειδικευμένο αποκλειστικά στην Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

6 Πρόγραμμα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ :45 09:00 Εισαγωγή στην Εμφυτευματολογία. Επικ. Kαθ.Δρ. Σπυρίδων-Ουμβέρτος Κουτάγιας, προσθετολόγος συντονιστής επιστημονικού προγράμματος. 09:00 10:00 Ενδείξεις κλινικής εφαρμογής εμφυτευμάτων - Διαγνωστική μεθοδολογία. Επικ. Καθ. Δρ. Σταύρος Πελεκάνος, προσθετολόγος 10:00 11:00 Τύποι και Προσθετικά Τμήματα Εμφυτευμάτων. Επικ. Καθ. Δρ. Στρατής Παπάζογλου, προσθετολόγος 11:00 11:30 Διάλλειμα καφέ (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 11:30 12:30 - Βιολογικές Αρχές Οστεοενσωμάτωσης. - Βασικές Χειρουργικές Τομές και Συρραφές. - Διατήρηση Θεραπευτικού Αποτελέσματος. Δρ. Γιάννης Βεργούλης, περιοδοντολόγος 12:30 13:30 Σχέδιο Θεραπείας: Αξιολόγηση Περιστατικού - Θεραπευτικές Φάσεις - Προσθετικός Σχεδιασμός - Πρόγνωση Επιεμφυτευματικών Αποκαταστάσεων. Δρ. Ανδρέας Φελουτζής, προσθετολόγος-περιοδοντολόγος 13:30 14:30 Γεύμα (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 14:30 17:00 Πρακτικά σεμινάρια (HAND-ON COURSES) 17:00 17:30 Διάλλειμα καφέ (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 17:30 20:00 Πρακτικά σεμινάρια (HAND-ON COURSES)

7 Πρόγραμμα ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ :00 11:00 Κλινική Εμφυτευματολογία από το Α στο Ω: Χειρουργική Προσέγγιση. Dr. Goldstein, περιοδοντολόγος 11:00 11:30 Διάλλειμα καφέ (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 11:30 13:30 Κλινική Εμφυτευματολογία από το Α στο Ω: Προσθετική Προσέγγιση. Επίκ. Kαθ. Dr. Wael Att, προσθετολόγος 13:30 14:30 Γεύμα (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 14:30 17:00 Πρακτικά σεμινάρια (HAND-ON COURSES) 17:00 17:30 Διάλλειμα καφέ (Επίσκεψη στην οδοντιατρική έκθεση) 17:30 20:00 Πρακτικά σεμινάρια (HAND-ON COURSES) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ [HAND-ON COURSES] Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν 4 πρακτικά σεμινάρια (hands-on) με την εξής θεματολογία: Προσθετική επί εμφυτευμάτων Χειρουργική εμφυτευμάτων Αποκαταστάσεις με σύνθετη ρητίνη με την τεχνική της διαστρωμάτωσης Αισθητική θεραπεία με τη χρήση όψεων πορσελάνης Χορηγοι: Μιλτ. Βιτσαρόπουλος Μαυραειδόπουλος Δημήτρης Χορηγοί: 3i Nobel Biocare Χορηγοί: VOCO ΜΩΡΙΣ ΦΑΡΑΤΖΗ Χορηγοί: Ultradent Aven Dental

8 Χρήσιμες πληροφορίες Το κόστος συμμετοχής στο Συνέδριο «Ξεκινώντας τα Εμφυτεύματα» ανέρχεται στα: 270ú+ΦΠΑ 19% ή 230ú+ΦΠΑ 19% για τους συνδρομητές των περιοδικών της OMNI PRESS ( DENTAL JOURNAL-DENTORAMA) Η τιμή συμμετοχής περιλαμβάνει: Παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος (θεωρητικό) Παρακολούθηση των πρακτικών σεμιναρίων (4 πρακτικά για κάθε συμμετέχοντα) Εγχειρίδιο Εμφυτευματολογίας (σε CD) Δέκτες για τη μετάφραση στα Ελληνικά, των ξένων ομιλητών. Πιστοποιητικό παρακολούθησης Φάκελος με μπλοκ σημειώσεων, στυλό & έντυπα Καφέ Ελαφρύ γεύμα Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων «Λόγω της αυξημένης ροής του επιστημονικού προγράμματος και των πρακτικών σεμιναρίων σε ομάδες η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος θα τηρηθεί επακριβώς ώστε να μην σημειώνονται καθυστερήσεις.» Για όποιον σύνεδρο επιθυμεί διαμονή στο ξενοδοχείο Athens Imperial, κατά της ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου υπάρχουν ειδικές τιμές: ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:120ú & ΔΙΚΛΙΝΟ:130ú Για κρατήσεις δωματίων επικοινωνήστε με το Athens Imperial, στο: και αναφέρατε ότι συμμετέχετε στο συνέδριο. Η διοργανώτρια εταιρεία OMNIPRESS ενημερώνει τους αξιότιμους Συνέδρους ότι στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση οδοντιατρικών ειδών. Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου συμβάλουν αποφασιστικά στην διοργάνωση του συνεδρίου και με τις υπηρεσίες τους προάγουν σταθερά το οδοντιατρικό επάγγελμα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα είναι στη διάθεσή σας να σας ενημερώνουν άμεσα και υπεύθυνα για τις δυνατότητες των προϊόντων τους. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

Εμφυτευματολογίας & Αισθητικής Οδοντιατρικής

Εμφυτευματολογίας & Αισθητικής Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκη 24-26 Σεπτεμβρίου 2009 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CAPSIS, Μοναστηρίου 18 ΧΟΡΗΓΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι Με χαρά σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Οι μέθοδοι δισδιάστατης

Οι μέθοδοι δισδιάστατης 18 Σύγχρονη Τεχνολογία Εφαρμογές υπολογιστικής τομογραφίας κωνικής δέσμης (ΥΤΚΔ) στο οδοντιατρείο Βιβλιογραφική ανασκόπηση M. A. Alshehri H. M. Alamri M. A. Alshahoob Οι μέθοδοι δισδιάστατης απεικόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Eνδοδοντικοί προβληµατισµοί - Προτεινόµενες λύσεις

Eνδοδοντικοί προβληµατισµοί - Προτεινόµενες λύσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ HELLENIC SOCIETY of ENDODONTICS 6o Περιφερειακό Συνέδριο Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας Eνδοδοντικοί προβληµατισµοί - Προτεινόµενες λύσεις Λουτράκι, 19, 20 και 21 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Dental 2012-13. Υπό την Αιγίδα:

Dental 2012-13. Υπό την Αιγίδα: Dental RoadShow 2012-13 Υπό την Αιγίδα: Dental 2012-13 Δράμα Θεσσαλονίκη Ιωάννινα Λάρισα Πάτρα Αθήνα Ηράκλειο Πίνακας Σεμιναρίων Dental RoadShow 2012-2013 ΠΟΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣѲΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ. 24-25 Απριλίου 2015 ΔΙΕѲΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Makedonia Palace Ѳεσσαλονίκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΑΙΣѲΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ. 24-25 Απριλίου 2015 ΔΙΕѲΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Makedonia Palace Ѳεσσαλονίκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ο 24-25 Απριλίου 2015 Makedonia Palace Ѳεσσαλονίκη ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ OMIΛΗΤΕΣ Dr. Wael Att, Germany Dr. Antonio Cerutti, Italy Dr. Camillo D' Arcangelo, Italy Dr.

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ 13 o ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Μετά τη θεραπεία» Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία Το Θεωρητικό μέρος του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί

Διαβάστε περισσότερα

2O ΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

2O ΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ 2O ΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ 2ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΙΟΣ 28&29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Σύγχρονες τάσεις στην Κλινική Οδοντιατρική συνδιοργάνωση: OΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2013-2014 ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Short-Term Advanced Education Courses. Διοργάνωση. in affiliation with

2013-2014 ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Short-Term Advanced Education Courses. Διοργάνωση. in affiliation with 2013-2014 Short-Term Advanced Education Courses ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Διοργάνωση in affiliation with Organising institutions New York University College of Dentistry Continuing Dental Education Programs 345 East

Διαβάστε περισσότερα

KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Εµφυτεύµατα για το γενικό οδοντίατρο IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Εµφυτεύµατα για το γενικό οδοντίατρο IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Εµφυτεύµατα για το γενικό οδοντίατρο IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO ΠPOE POΣ: Φιλίππου Nίκος A ANTIΠPOE POΣ: Ρωµάνος Γιώργος B ANTIΠPOE POΣ: Πετράς Nίκος ΓEN. ΓPAMMATEAΣ: Tζαγκαρουλάκη Έλενα EI. ΓPAMMATEAΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ 9 Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής στην Οδοντιατρική 11-12 Μαϊου 2012 Ξενοδοχείο Ηyatt Regency, Θεσσαλονίκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ... ΜΟΝΙΜΕΣ NEW OUTLINE Το ακρυλικό των καλύτερων

Διαβάστε περισσότερα

Θηλωματώδες ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα της σκληρής υπερώας. Αναφορά περίπτωσης στη στοματική κοιλότητα. P.P.Sedghizadeh, DDS, MS

Θηλωματώδες ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα της σκληρής υπερώας. Αναφορά περίπτωσης στη στοματική κοιλότητα. P.P.Sedghizadeh, DDS, MS 18 Παθολογία Στόματος De n t a l Tr i b u n e Greek Edition Θηλωματώδες ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα της σκληρής υπερώας Αναφορά περίπτωσης στη στοματική κοιλότητα P.C.Lee, BA J.Olsen, BS J.Adcox, BS Φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

!"#$%&' ()%&*+", -".$/0"12'.0/% 3*,%0"40+"12 27-29 M!"#$ 2011. Hotel Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη. www.eaao.gr

!#$%&' ()%&*+, -.$/012'.0/% 3*,%040+12 27-29 M!#$ 2011. Hotel Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη. www.eaao.gr , 8!"#$%&' ()%&*+", -".$/0"12'.0/% 3*,%0"40+"12 27-29 M!"#$ 2011 Hotel Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη www.eaao.gr %&&'()*' +*+,'-)+ +)./'0)*'. 1,1(0)+02)*'. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με µεγάλη χαρά και ικανοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 ELPIDA Resort & Spa HOTEL Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων, Σέρρες Botox & Dermal Filler Aesthetic Dentistry

Διαβάστε περισσότερα

Οι εταιρείες. σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting. 19-20 Ιουνίου 2015

Οι εταιρείες. σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting. 19-20 Ιουνίου 2015 Οι εταιρείες & 1ο σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting 19-20 Ιουνίου 2015 ΟΜΙΛΗΤΕΣ Hakan Ozyuvaci Αχιλλέας Κατσούπας Πελοπίδας Ι. Λομβαρδάς Κλεάνθης Μανωλάκης Αλέξανδρος Μανωλάκης Αίθουσα σεμιναρίων

Διαβάστε περισσότερα

Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική

Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 PARK HOTEL Δεληγιώργη 2, Βόλος Botox & Dermal Filler Aesthetic Dentistry Εκτεταμένες συντηρητικές

Διαβάστε περισσότερα

18η Παγκρήτια Στοµατολογική Σύνοδο 7 έως 9 Μαΐου 2010 Tζωρµπατζάκης Aντώνης

18η Παγκρήτια Στοµατολογική Σύνοδο 7 έως 9 Μαΐου 2010 Tζωρµπατζάκης Aντώνης Αγαπητοί συνάδελφοι, Είναι γεγονός ότι σε εποχές δύσκολες όπως η σηµερινή, όπου γίνεται ένας επαναπροσδιορισµός των αξιών και των πλαισίων στα οποία κινούµαστε, ένας σταθερός φάρος πλεύσης στην οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα

8th Group. 5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

8th Group. 5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες 5-Days Masterclass in Aesthetic Dentistry 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου 2014 Το μόνο Πρόγραμμα Πανεπιστημίου του Εξωτερικού που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, με και 33 πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης. Επιστηµονικό πρόγραµµα. Geneva. 19-20 Οκτωβρίου 2012 Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης. Επιστηµονικό πρόγραµµα. Geneva. 19-20 Οκτωβρίου 2012 Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ 18 ο Συµπόσιο Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης The Geneva Concept 19-20 Οκτωβρίου 2012 Αµφιθέατρο Ιδρύµατος Ευγενίδου Επιστηµονικό πρόγραµµα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ Προβληματισμοί κατά την Οδοντιατρική Πράξη Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Μαΐου 2015 Mediterranean Beach Hotel - Λεμεσός - Κύπρος Μόρια Επιμόρφωσης (ΜΕ): 7 ΜΕ για το

Διαβάστε περισσότερα

2014-2015. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών. Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή

2014-2015. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών. Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών 2014-2015 www.dent.uoa.gr Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Prosthodontic Crossroads:

Prosthodontic Crossroads: Tufts Prosthodontic Alumni Charitable Organization Inc. (Greek Chapter) Prosthodontic H Προσθετική σε σταυροδρόμι: Εκεί όπου το Παλιό Μονοπάτι συναντά το Νέο Δρόμο Ѳεσσαλονίκη 24-25 Ιανουαρίου 2015 Porto

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 12 o Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο Αθήνα Ίδρυμα Ευγενίδου 28/9/2012 Προσυνεδριακό σεμινάριο Prof. Junji Sugawara 30/9/2012 Μετασυνεδριακό σεμινάριο Ass. Prof. Vittorio Cacciafesta 28-30 Σεπτεμβρίου 2012

Διαβάστε περισσότερα

2η Διεθνής Σύνοδος της Ακαδημίας Ψηφιακής Οδοντιαρικής 27-28 Μαρτίου 2015, Πάρμα

2η Διεθνής Σύνοδος της Ακαδημίας Ψηφιακής Οδοντιαρικής 27-28 Μαρτίου 2015, Πάρμα De n t a l tr i b u n e Greek Edition Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 33 2η Διεθνής Σύνοδος της Ακαδημίας Ψηφιακής Οδοντιαρικής 27-28 Μαρτίου 2015, Πάρμα Η Ακαδημία Ψηφιακής Οδοντιατρικής (DDA) είναι μια επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ. 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ. 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Αργοστόλι, Ξενοδοχείο Méditerranée 29-31 Μαΐου 2015 Διοικητικό Συμβούλιο Επτανησιακής

Διαβάστε περισσότερα

DENTIST EDUCATION INSTITUTE. www.dentistedu.com

DENTIST EDUCATION INSTITUTE. www.dentistedu.com DENTIST EDUCATION INSTITUTE www.dentistedu.com Αναγνωρισμένα προγράμματα Κλινική εκπαίδευση Υψηλή τεχνολογία Καινοτομίες Matrix CGF CD34 IPG DentistEdu Technique Βλαστοκύτταρα CD34 Έρευνα Μάρκετινγκ Επιστημονικές

Διαβάστε περισσότερα

οδοντιατρικό συνέδριο

οδοντιατρικό συνέδριο οδοντιατρικό συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ H ποιότητα στην Οδοντιατρική Γνώσεις και δεξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 23-24-25 Μαΐου 27-28 Ιουνίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 23-24-25 Μαΐου 27-28 Ιουνίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες 5-Days Masterclass in Aesthetic Dentistry 23-24-25 Μαΐου 27-28 Ιουνίου 2015 2015 Το μόνο Πρόγραμμα Πανεπιστημίου του Εξωτερικού που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, με και 33 πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

Διαβάστε περισσότερα

ÛÊ Ï ÛÔ Ó ÙËÓ ÂappleÈÙ ÈÔÚÁ ÓˆÛË Ù ÙË ÂappleÈÛÙËÌÔÓÈÎ ÂΠψÛË Î È Û appleâúèì ÓÔ ÌÂ Ó Ì ÙÈÌ ÛÂÙ Ì ÙËÓ Î Ì ÚÔ ÙÔ.. ÙË ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË

ÛÊ Ï ÛÔ Ó ÙËÓ ÂappleÈÙ ÈÔÚÁ ÓˆÛË Ù ÙË ÂappleÈÛÙËÌÔÓÈÎ ÂΠψÛË Î È Û appleâúèì ÓÔ ÌÂ Ó Ì ÙÈÌ ÛÂÙ Ì ÙËÓ Î Ì ÚÔ ÙÔ.. ÙË ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË Á appleëùô Û Ó ÂÏÊÔÈ, ªÂ Ú Û apple ÚÔ ÛÈ Ô Ì ÙÔ appleúfiáú ÌÌ ÙË 21Ë ÁÎÚ ÙÈ ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ófi Ô ÙË ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË appleô ı appleú ÁÌ ÙÔappleÔÈËı ÛÙÔ ÍÂÓÔ Ô Â Ô Atlantis, ÛÙÔ Î ÓÙÚÔ ÙÔ Ú ÎÏ Ô,

Διαβάστε περισσότερα

19o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑΣ

19o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΕ Η Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία τα τελευταία 25 χρόνια οργανώνει, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της, επιστημονικές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια συμβολής στη διαρκή επιμόρφωση των

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο Panhellenic Orthodontic Congress

Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο Panhellenic Orthodontic Congress Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο Panhellenic Orthodontic Congress Πού οδεύει η Ορθοδοντική στον 21o αιώνα; Quo Vadis in Orthodontics? 24/9/2010 ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PRE - CONGRESS SEMINAR Dr. Jason Cope

Διαβάστε περισσότερα