ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ"

Transcript

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

2 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Α.Ε. Υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση του προγράμματος αισθητικής ανάπλασης των προσόψεων των κτιρίων με το διακριτικό τίτλο «Πρόσοψη». Αριστοτέλους 172

3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΟΨΗ» Πρόγραμμα «Πρόσοψη»: Α. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο και καινοτόμο πρόγραμμα για τα δεδομένα των ελληνικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 3ηςης Σεπτεμβρίου 136 Β. Σχεδιάστηκε από την αρχή στο Δήμο Αθηναίων, ενώ η υλοποίηση του νομοπαρασκευαστικού σκέλους έγινε με τη συνδρομή και τη στήριξη του ΥΠΕΧΩΔΕ.

4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΟΨΗ» Η εξυπηρέτηση των πολιτών ξεκίνησε την 01 Ιουλίου 2003, την ίδια ημέρα που ξεκινούσε την λειτουργία του και το αντίστοιχο πρόγραμμα των «Ολυμπιακών Διαδρομών» του ΥΠΕΧΩΔΕ. 3ηςης Σεπτεμβρίου 69

5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΟΨΗ» Το πρόγραμμα «πρόσοψη» στεγάζεται σ έναν σύγχρονα εξοπλισμένο χώρο, ιδανικό για την σωστή και φιλική εξυπηρέτηση των πολιτών, στην οδό Βούλγαρη 11 στην περιοχή της Ομόνοιας. Αγησιλάου Τα πέντε και πλέον χρόνια της λειτουργίας του κατά κοινή ομολογία πολιτών και υπηρεσιακών φορέων αποτέλεσε πρότυπο εξυπηρέτησης του δημότη.

6 Το νομικό πλαίσιο που διέπει το πρόγραμμα «πρόσοψη» είναι: Α. Ο Νόμος 3044 άρθρο 14 παρ. 3 που αναφέρεται στην αποκατάσταση, συντήρηση και ανάπλαση των όψεων και του περιβάλλοντος χώρου των κτιρίων, καθώς και στην αντικατάσταση των κεραιών λήψεως τηλεοπτικού και δορυφορικού σήματος. Κυδαθηναίων Β. Ο Νόμος 3164 / 2003, που αφορά στην νομική κατοχύρωση τωνπροϋποθέσεωνγιατηνεκπόνησητουπρογράμματοςαπό τον οικείο Ο.Τ.Α, καθώς και για τη νομική κατοχύρωση σχετικά με την ανάρτηση διαφημίσεων επί των καλυμμάτων των ικριωμάτων που τοποθετούνται σε κτίρια που ανακαινίζονται κατ εφαρμογή των διατάξεων του προγράμματος. Λάχητος 2 Λάσκου 32 Γ. Η Κ.Υ.Α / 2003 για την κήρυξη της πόλεως των Αθηνών ως περιοχής αισθητικής αναβάθμισης. Λεμεσού 30

7 Προβολή του Προγράμματος Διοργάνωση Street Event Τηλεφωνική επικοινωνία & προγραμματισμός συναντήσεων με τους ιδιοκτήτες Κατ οίκον διανομή φυλλαδίων Συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων για το πρόγραμμα

8 Προβολή του Προγράμματος χρήση μαζικών μέσων ενημέρωσης (ΜΜΕ) για τη διαφημιστική και επικοινωνιακή προβολή του προγράμματος «Πρόσοψη». παρουσίαση του προγράμματος «Πρόσοψη» σε ειδικό αφιέρωματουπεριοδικούτηςπανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (κυκλοφορίας 10,000 αντιτύπων).

9 Διοργάνωση έκθεσης «Πρόσοψης» Τεχνόπολις - Γκάζι Δήμου Αθηναίων Ιούλιος 2006

10 Προβολή του Προγράμματος Σύλληψη & πραγματοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας Δημιουργία αφίσας προγράμματος Δημιουργία ενημερωτικού τρίπτυχου φυλλαδίου Δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ Δημιουργία δικτυακού τόπου του «πρόσοψη»

11 Προβολή του Προγράμματος Η καμπάνια συνεχίζεται με τη δημιουργία καινούριας αφίσας και φυλλαδίων

12 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΟΨΗ» Το πρόγραμμα «πρόσοψη» στο πλαίσιο της λειτουργίας του, τα πέντε τελευταία χρόνια ( ) υλοποίησε: το πρόγραμμα αισθητικής ανάπλασης των προσόψεων των κτιρίων της πρωτεύουσας με το διακριτικό τίτλο «Πρόσοψη». Αετίωνος 10 το χορηγικό πρόγραμμα αποκατάστασης όψεων κτιρίων που βρίσκονται γύρω από ιστορικές πλατείες της πόλεως των Αθηνών. Ενημερωτική, διοικητική και γραφειοκρατική εξυπηρέτηση των αντίστοιχης φιλοσοφίας προγραμμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ε.Ε.Α.Χ.Α. Αποκαύκων 21 Καταγραφή και δημιουργία βάσης δεδομένων για την εικόνα που παρουσιάζουν τα κτίρια της πρωτεύουσας.

13 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΟΨΗ» Το πρόγραμμα αφορά στη δυνατότητα επιδότησης των ιδιοκτητών που διαθέτουν ακίνητα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, για την αισθητική αποκατάσταση και ανάπλαση της όψης του κτιρίου τους καθώς και για την αντικατάσταση των ατομικών κεραιών τηλεοπτικού σήματος με κεντρική κεραία. Αθ. Διάκου 10 Στο πρόγραμμα δικαιούνται συμμετοχής οι ιδιοκτήτες και οι επικαρπωτές ιδιωτικών κτιρίων, οποιασδήποτε χρήσεως.

14 ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΣΟΨΗ» δωρεάν σύνταξη τεχνικής έκθεσης και χρωματικής μελέτης, καθώς και δωρεάν συμβουλές από τους μηχανικούς του προγράμματος δωρεάν έγκριση εργασιών (οικοδομική άδεια) για τις εργασίες ανάπλασης των προσόψεων των κτιρίων δωρεάν άδεια κατάληψης πεζοδρομίου για την τοποθέτηση ικριωμάτων δωρεάν νομικές και τεχνικές συμβουλές Νοταρά 18 Ξενοφάνους 13 Οικονόμου 2 Παπαδιαμαντοπούλου 71

15 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΟΨΗ» Το μέγιστο ποσό της επιδότησης στο πρόγραμμα «πρόσοψη» κλιμακώνεται ως εξής: Α) στα κοινά κτίρια, επιδότηση επί της αξίας των εργασιών αποκατάστασης σε μετρητά κατά την αποπεράτωση του έργου, με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 1.500,00, το οποίο φθάνει στα 2.000,00 όταν το κτίριο είναι γωνιακό. Β) στα νεοκλασικά κτίρια, επιδότηση επί της αξίας των εργασιών αποκατάστασης σε μετρητά κατά την αποπεράτωση του έργου, με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 1.800,00, το οποίο φθάνει στα 2.400,00 όταν το κτίριο είναι γωνιακό. Αλεξάνδρας 46 Γ) επιδότηση επί του ποσού αντικατάστασης των κεραιών λήψεως τηλεοπτικού σήματος του κτιρίου και τοποθέτησης μιας κεντρικής κεραίας με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 350,00.

16 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΟΨΗ» έχει ενημερώσει πολίτες για τα πλεονεκτήματα και τα προνόμια του προγράμματος «ΠΡΟΣΟΨΗ», οι οποίοι αντιστοιχούν σε αντίστοιχο αριθμό κτιρίων και πολλαπλάσιο αριθμό ιδιοκτητών διαμερισμάτων. Αχαρνών 19 έχει παραστεί με στελέχη του τμήματος επικοινωνίας σε περισσότερες από 1500 γενικές συνελεύσεις πολυκατοικιών, ενημερώνοντας και συμβουλεύοντας τους ιδιοκτήτες για τα οφέλη του προγράμματος. έχει δεχθεί 4800 αιτήσεις πρόγραμμα. συμμετοχής στο Βοσπόρου 51 έχει εκδώσει 4800 τεχνικές εκθέσεις. έχει ολοκληρώσει την αισθητική ανάπλαση 3700 προσόψεων.

17 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Συγκεντρωτικά Προγραμμάτων Α ρ ιθ μ ό ς Α ιτή σεων ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Αλεξάνδρας 46

18 ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παράλληλος στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπλαση των όψεων των κτιρίων που βρίσκονται περιμετρικά σε ορισμένες από τις πλέον ιστορικές πλατείες των Αθηνών. Ηεύρεσητωνχορηγών, τα χορηγικά προνόμια, το νομικό και προπαρασκευαστικό μέρος της χορηγίας, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το πρόγραμμα «πρόσοψη».

19 Δημιουργία ειδικού πληροφοριακού οδηγού για την ενημέρωση των δυνητικών χορηγών σχετικά με το Χορηγικό Πρόγραμμα Ανάπλασης Πλατειών & Διοικητική Υποστήριξη του προγράμματος Καταγραφή, επιμέτρηση και φωτογράφηση των εν λόγω πλατειών Χρωματική και οικονομική μελέτη για κάθε πλατεία Κοστολογική μελέτη για κάθε πλατεία Ενημέρωση κατοίκων (σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων) Δέσμευση ιδιοκτητών (υπογραφή συμφωνητικών συναίνεσης) Προετοιμασία τριμερούς τεχνο-οικονομικής σύμβασης (χορηγοί πρόγραμμα «πρόσοψη» τεχνικό συνεργείο του χορηγού) Παροχή νομικής, διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης

20 1. Στην πλατεία Αθ. Κανελλοπούλου. Χορηγός ΒΙΟΧΑΛΚΟ

21 2. Στην πλατεία Δεξαμενής. Χορηγός ΤΕΡΝΑ Α.Ε

22 3. Στην πλατεία Παγκρατίου. Χορηγός Α.Ε ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

23 4. Στην πλατεία Μαδρίτης (Χίλτον). Χορηγός ΤΟΥΟΤΑ

24 5. Στην πλατεία Βαρβακείου αγοράς. Χορηγός LIQUIMAR tanker management

25 6. Στην περιοχή Δουργουτίου. Χορηγοί J&P Άβαξ & Athenaeum Intercontinental.

26 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΟΨΗ» Συνολικό ποσό χορηγιών ,00 Καλλιρόης 50

27 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΟΨΗ» Τριανταφύλλου 9 Φωκ. Νέγρη 18 Χίου 9 Προβολή των έργων μέσω του τοπικού δικτυακού τόπου του προγράμματος INTERREG IIIC Grands Travaux Αππιανού & Μάνου 3

28 Περιπτωσιολογική μελέτη (case study) του Προγράμματος «Πρόσοψη» Η σχολή John F. Kennedy, school of government του Πανεπιστημίου Harvard ενέταξε στο φάσμα των εκπαιδευτικών του αντικειμένων το έργο της Πρόσοψης, συνιστώντας το ως ένα άριστο παράδειγμα συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Φιλοπάππου 7

29 ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΌ ΤΟ Δ Κ.Π.Σ

30 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ & ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΕΠ 1. Ανεύρεση νέων και εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης. 2. Μετάδοση της τεχνογνωσίας του Προγράμματος σε άλλους ΟΤΑ της Ελλάδας.

31 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ & ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΕΠ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΧΩΔΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (21585/2003) Διαδικασία και Κριτήρια Κήρυξης Περιοχών Αισθητικής Αναβάθμισης, Πλαίσιο Υλοποίησης Προγραμμάτων Έργων Αναβάθμισης του Αστικού Περιβάλλοντος με Ενίσχυση Δράσεων Αστικής Ανάπλασης Όψεων των Ιδιωτικών Κτιρίων.

32 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Δυνατότητα συμμετοχής δίδεται σε όλα τα ιδιωτικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων αυτών στα οποία στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες και φορείς. Εξαιρούνται τα κτίρια ιδιοκτησίας Δημοσίου, καθώς και τα κτίρια ιδιοκτησίας ΝΠΔΔ & ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

33 β) Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΗΡΥΞΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΦΕΚ 1358/ ) Γίνεται με: α) Εισήγηση Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού & Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) και

34 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Ο.Τ.Α. Α ΒΑΘΜΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΤΟΥ : α) Σημαντικό αστικό κέντρο ή παραδοσιακός οικισμός ή περιοχή ιδιαιτέρου τουριστικού ενδιαφέροντος. β) Η συμπληρωματικότητα ή και συνεργεία με άλλες δράσεις αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.

35 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠεριοχέςΠεριοχές γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους. ΙστορικάΙστορικά κέντρα πόλεων.

36 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠεριοχήΠεριοχή που περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό κτιρίων κηρυγμένων ως διατηρητέων, καθώς και κτιρίων ιδιαιτέρου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. ΚτίριαΚτίρια είτε επί κεντρικών οδικών αξόνων είτε ανάμεσα τους. ΠεριοχέςΠεριοχές κατά μήκος εισόδων πόλεων ή πυλών εισόδου της χώρας.

37 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΕΠ α) Πρόσκληση των Γ.Γ. Περιφερειών στους Ο.Τ.Α Α Βαθμού. β) Γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για την επιλογή των Ο.Τ.Α Α Βαθμού.

38 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ α/α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Μονάδα Μέτρησης Μέγιστη Επιτρεπόμενη Τιμή Επιχορήγησης 1 Επισκευή Όψης Στέγης Μ 17, Επισκευή και χρωματισμός Εξωτερικών Κουφωμάτων Χρωματισμός και Συντήρηση Εξωτ. Όψης Κτιρίου Επισκευή Γύψινων Επιχρισμάτων και Κορωνίδων Τρίψιμο, Στίλβωση και Επισκευή Ορθρομαρμαρώσεων Μ2 40,00 Μ2 6,60 Μ 15,00 Μ2 6,00

39 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ α/α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Μονάδα Μέτρησης Μέγιστη Επιτρεπόμενη Τιμή Επιχορήγησης 6 Μετακίνηση Κλιματιστικών 7 Απόκρυψη Κλιματιστικών 8 9 Μετακίνηση Δορυφορικών Κεραιών Αποξήλωση Παράνομων Διαφημιστικών και Επαγγελματικών Πινακίδων Αντικατάσταση 10 Ατομικών κεραιών 11 Φύτευση Δένδρων 12 Φύτευση Θάμνων ΤΕΜ 48,60 ΤΕΜ 39,60 ΤΕΜ 38,50 ΤΕΜ 28,00 ΔΙΑΜΕΡ 81,00 ΤΕΜ 18,00 ΤΕΜ 3,00

40 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΤΙΡΙΑ Οι τιμές του προηγούμενου πίνακα ισχύουν προσαυξημένες κατά 35%.

41 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου - με βάση τον προηγούμενο πίνακα - καθορίζεται το ποσοστό χρηματοδότησης των δράσεων αστικής ανάπλασης όψεων των ιδιωτικών κτιρίων. Δυνατότητα μείωσης τιμών έως 20%.

42 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Επιχορήγηση έως 15% επί του συνολικού προϋπολογισμού για τις δαπάνες των εργασιών τεχνικής υποστήριξης (τεχνική βοήθεια).

43 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ : Τελικός δικαιούχος ο οικείος ΟΤΑ α βαθμού ή άλλο νομικό πρόσωπο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

44

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07 περιεχόμενα ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07 Διοικητικές παρεμβάσεις... 09 Α. Οργάνωση διοικητικών υποδομών - Εκσυγχρονισμός οργάνωσης...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ: Ταχ. Δ/νση : Ζ.Ε.Π. Κοζάνης, Κοζάνη Ταχ. Κώδικας : 501 00 Πληροφορίες : Χρ. Καραντίνος Τηλέφωνο : (24613)-50927,50900 Fax : (24610)-53969 Email : xriskara@mou.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κοζάνη 26/3/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 2008 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΆ...5 2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΌ ΣΧΈΔΙΟ...6 2.1 Στόχοι...6 Η ΠΡΟΒΟΛΉ ΤΗΣ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ειδική Υπηρεσία Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ταχ. Δ/νση :Υψηλάντη 12- Λαμία Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2 / 06 / 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 4424/Αρ. Απ. 721 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2 / 06 / 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 4424/Αρ. Απ. 721 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2 / 06 / 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 4424/Αρ. Απ. 721 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ: ΩΣ Π.. ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΜΩΝ Ειδική Υπηρεσία Εφαρµογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ. Στρατηγική Επικοινωνίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ. Στρατηγική Επικοινωνίας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Στρατηγική Επικοινωνίας Ιούνιος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 3 1. Το ΕΠ Κρήτη 2014-2020 4 2. Στόχοι Επικοινωνίας 6 3. Στοχοθετούμενο Κοινό 7 4. Μέθοδος Επικοινωνίας 10 4.1. Ενδεικτικές Στρατηγικές

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Εκπαίδευση Δικαιούχων σε θέματα διαχείρισης- ΜΟΔ 5-6 Φεβρουαρίου 203, Ξενοδοχείο Stanley, Αθήνα Αξιολόγηση-Ένταξη-Παρακολούθηση-Προβλήματα ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ Δικαιούχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΙΧΕΙΙΡΗΣΙΙΑΚO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΙΦΕΡΕΙΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΙΑΣ ΚΑΙΙ ΘΡΑΚΗΣ 2014 2020 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ίδρυση Η «Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε.» (ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε.) ιδρύθηκε στις 26/9/1995 (ΦΕΚ 5854/11-10-95) και έλαβε τη μορφή της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2007-2013

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2007-2013 ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ...3 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ...6 2.1

Διαβάστε περισσότερα

(ΠΑΑ 2007-2013) ΜΕΤΡΟ 313 ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ)

(ΠΑΑ 2007-2013) ΜΕΤΡΟ 313 ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη Δημοσιότητα των ΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5

Επικοινωνιακός Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη Δημοσιότητα των ΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 Περιεχόμενα Σελ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι - ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ - ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

(ΕΠ ΠΔΜ 2014-2020) Στρατηγική Επικοινωνίας

(ΕΠ ΠΔΜ 2014-2020) Στρατηγική Επικοινωνίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη ηµοσιότητα των Επιχειρησιακών Προγραµµάτων του ΚΠΣ 2000-2006», Υπουργείο Οικονοµίας και Οικονοµικών, 2002

«Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη ηµοσιότητα των Επιχειρησιακών Προγραµµάτων του ΚΠΣ 2000-2006», Υπουργείο Οικονοµίας και Οικονοµικών, 2002 1. «Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη ηµοσιότητα των Επιχειρησιακών Προγραµµάτων του ΚΠΣ 2000-2006», Υπουργείο Οικονοµίας και Οικονοµικών, 2002 7 «Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη ηµοσιότητα των Επιχειρησιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ» 2007-1013

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ» 2007-1013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ» 2007-1013 CCI 2007 CB 163 PO 058 ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 1.1. Περίληψη Προγράμματος 1.2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2008 ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ. Άρθρο 1 Αποστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ. Άρθρο 1 Αποστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Άρθρο 1 Αποστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Αποστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠ.ΠΟ.Τ) είναι η προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Α/Α Ερώτηση Απάντηση ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΧΟΙ 1 Ποια είναι η σκοπιμότητα ενός τέτοιου έργου; Τα ελληνικά κτίρια κατοικίας

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔHΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Αριθ. Πρωτ: 28291 Ταχ. Δ/νση : Γρ.Λαμπράκη 231 Πληροφορίες : Παπαμιχαλόπουλος Αλ - Φαρμακόρης Ευαγ Τηλ : 2104990455-4 Fax : 2104976840 e-mail : projects@korydallos.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. και

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. και ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 29 / 10 /2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθµ. Πρωτ.: 1911 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑIΟ ΙI - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1303/2013... 8

Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑIΟ ΙI - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1303/2013... 8 Απρίλιος 2015 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι - ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020... 5 ΚΕΦΑΛΑIΟ ΙI - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1303/2013... 8 ΚΕΦΑΛΑIΟ ΙIΙ -

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιακή Στρατηγική Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία ΕΣΠΑ 2014 2020

Επικοινωνιακή Στρατηγική Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία ΕΣΠΑ 2014 2020 Επικοινωνιακή Στρατηγική Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία ΕΣΠΑ 2014 2020 Πίνακας περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (53ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (53ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑ: ΒΙΗΦΟΡΙΝ-ΓΜΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 04-04-2014 Αρ. Γεν. Πρωτ.: 728/04-04-2014 Αρ. Πρωτ. ΕΥΥΑΠ: 516/04-04-2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (53ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Νικήτας Κακλαμάνης. Δήμαρχος Αθηναίων

Νικήτας Κακλαμάνης. Δήμαρχος Αθηναίων 2 3 Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 ζήτησα την ψήφο των Αθηναίων λέγοντας ότι «Δεν έχω πολλά να πω, έχω όμως πολλά να κάνω». Στα δύο χρόνια που πέρασαν, προσπάθησα να φανώ συνεπής, κάνοντας τις προεκλογικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Θεσσαλονίκη 20 Μαρτίου 2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αριθ.Πρωτ.: οικ. 106297(2350) Ταχ.Διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

Θεματική Ενότητα: ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Θεματική Ενότητα: ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Θεματική Ενότητα: ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΙΝΗ Μηχανικός Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΚΚΑ Αρχιτέκτων Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. επενδυτές. Αναρτήθηκε η προδημοσίευση της προκήρυξης για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κλάδων της Μεταποίησης, Εμπορίου, Υπηρεσιών, και Τουρισμού από

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦ.:II. ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ... 25 ΚΕΦ.:III. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ...

ΚΕΦ.:II. ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ... 25 ΚΕΦ.:III. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ... 1) A ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦ.:I. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΆΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 5, ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΜΕΑ (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΔ) ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΝΟΜΟΣ Αριθμός: 2819 Έτος: 2000 ΦΕΚ: Α 84 20000315 Τέθηκε σε ισχύ: 15.03.2000 Ημ.Υπογραφής: 15.03.2000 Τίτλος Ιδρυση Εταιρείας "Ολυμπιακό

Διαβάστε περισσότερα