Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα"

Transcript

1 2006R0861 EL Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 861/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας Μαΐου 2006 για τη θέσπιση ενωσιακών χρηματοδοτικών μέτρων για την εφαρμογή της κοινής αλιευτικής πολιτικής καθώς και στον τομέα του Δικαίου της Θάλασσας (EE L 160 της , σ. 1) Τροποποιείται από: M1 Κανονισμός (ΕΕ) αριθ 693/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Ιουλίου 2011 Επίσημη Εφημερίδα αριθ. σελίδα ημερομηνία L

2 2006R0861 EL ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 861/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας Μαΐου 2006 για τη θέσπιση ενωσιακών χρηματοδοτικών μέτρων για την εφαρμογή της κοινής αλιευτικής πολιτικής καθώς και στον τομέα του Δικαίου της Θάλασσας ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, Έχοντας υπόψη: τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και ιδίως το άρθρο 37, την πρόταση της Επιτροπής, τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( 1 ), Εκτιμώντας τα ακόλουθα: (1) Ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2371/2002 του Συμβουλίου, της 20ής Δεκεμβρίου 2002, για τη διατήρηση και βιώσιμη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στο πλαίσιο της κοινής αλιευτικής πολιτικής ( 2 ), προβλέπει ότι η κοινή αλιευτική πολιτική πρέπει να διασφαλίζει την εκμετάλλευση των έμβιων υδρόβιων πόρων κατά τρόπο που να παρέχει βιώσιμες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες. (2) Κατά την εφαρμογή της κοινής αλιευτικής πολιτικής, όπως ορίζεται στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2371/2002 και στους κανονισμούς εφαρμογής του, ένας βασικός στόχος είναι να καταστεί η κοινοτική χρηματοδοτική παρέμβαση στον κλάδο περισσότερο αποτελεσματική. Η επίτευξη μεγαλύτερης συμπληρωματικότητας και περισσότερο εξορθολογισμένων, ομοιόμορφων και συντονισμένων πρακτικών, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας όσο και στις σχέσεις με τρίτες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, είναι βασικής σημασίας για τη διασφάλιση της συνοχής και της συνάφειας της εν λόγω χρηματοδοτικής παρέμβασης. (3) Είναι αναγκαίο να ληφθούν υπόψη οι στόχοι που ορίστηκαν προηγουμένως στη μεταρρύθμιση της κοινής αλιευτικής πολιτικής του 2002, οι οποίοι εφαρμόστηκαν με τομεακές νομοθετικές πράξεις και μέσα άσκησης πολιτικής. (4) Επιπροσθέτως, είναι αναγκαίο να προσαρμοστεί η κοινοτική νομοθεσία στους εν λόγω στόχους και στους προσανατολισμούς του χρηματοδοτικού πλαισίου για την περίοδο και να διασφαλιστεί ταυτόχρονα η συμμόρφωση προς τον κανονισμό (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 1605/2002 του Συμβουλίου, της 25ης Ιουνίου 2002, σχετικά με τον δημοσιονομικό κανονισμό που εφαρμόζεται στον γενικό προϋπολογισμό των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ( 3 ), και προς τον κανονισμό (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 2342/2002 της Επιτροπής, της 23ης Δεκεμβρίου 2002, για τη θέσπιση των κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 1605/2002 του Συμβουλίου, για τη θέσπιση του Δημοσιονομικού κανονισμού που εφαρμόζεται στο γενικό προϋπολογισμό των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ( 4 ), και με τις ανάγκες απλοποίησης και καλύτερης νομοθεσίας. ( 1 ) Γνώμη της 15ης Δεκεμβρίου 2005 (δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα). ( 2 ) ΕΕ L 358 της , σ. 59. Κανονισμός όπως τροποποιήθηκε τελευταία με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1242/2004 (ΕΕ L 236 της , σ. 1). ( 3 ) ΕΕ L 248 της , σ. 1. ( 4 ) ΕΕ L 357 της , σ. 1. Κανονισμός όπως τροποποιήθηκε τελευταία με τον κανονισμό (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 1261/2005 (ΕΕ L 201 της , σ. 3).

3 2006R0861 EL (5) Οι κοινοτικές δαπάνες μπορούν να λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μορφή απόφασης χρηματοδότησης, κοινοτικής σύμβασης επιδότησης, δημόσιας σύμβασης, μνημονίων συμφωνίας και διοικητικών ρυθμίσεων σύμφωνα με τις διαδικασίες του κανονισμού (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 1605/2002. (6) Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμπεράσματα για τις συμφωνίες εταιρικής σχέσης στον τομέα της αλιείας, του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της 19ης Ιουλίου (7) Είναι αναγκαίο να καθοριστούν σαφώς οι στόχοι, οι τομείς δράσης και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της κοινοτικής χρηματοδότησης. (8) Είναι αναγκαίο να προβλεφθούν κανόνες οι οποίοι να διέπουν την επιλεξιμότητα των δαπανών, το επίπεδο της κοινοτικής χρηματοδοτικής συμμετοχής και τους όρους με τους οποίους θα πρέπει να διατίθεται. (9) Είναι προς το κοινό συμφέρον να διαθέτουν τα κράτη μέλη τα απαραίτητα μέσα έτσι ώστε να διεξάγονται οι έλεγχοι κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κράτη μέλη εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τους κανόνες της κοινής αλιευτικής πολιτικής, η Κοινότητα θα πρέπει να στηρίξει τα κράτη μέλη στις επενδύσεις τους στον τομέα του ελέγχου. (10) Είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα χρηματοδοτικών μέσων που απαιτούνται για την παρακολούθηση της υλοποίησης της κοινής αλιευτικής πολιτικής από την Επιτροπή. (11) Η Κοινότητα θα πρέπει επίσης να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της Κοινοτικής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας για την εφαρμογή του ετήσιου σχεδίου εργασιών της εν λόγω υπηρεσίας, καθώς και για τον εξοπλισμό, τα λειτουργικά έξοδα και τις δαπάνες που είναι αναγκαίες για την εκτέλεση των καθηκόντων της. (12) Η διαχείριση της αλιείας εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα δεδομένων όσον αφορά τη βιολογική κατάσταση των ιχθυαποθεμάτων και τη δραστηριότητα των αλιευτικών στόλων. Η συλλογή δεδομένων που διενεργείται από τα κράτη μέλη, η οποία απαιτείται για την εφαρμογή της κοινής αλιευτικής πολιτικής, καθώς και πρόσθετες μελέτες και πρότυπα έργα που εκτελούνται από την Επιτροπή, θα πρέπει να λαμβάνουν κοινοτική χρηματοδοτική στήριξη. (13) Θα πρέπει να διατίθενται χρηματοδοτικοί πόροι για την απόκτηση επιστημονικών συμβουλών σε τακτική βάση από τις διεθνείς επιστημονικές οργανώσεις που είναι υπεύθυνες για το συντονισμό αλιευτικών ερευνών σε ύδατα στα οποία δραστηριοποιούνται κοινοτικοί στόλοι. (14) Η μεταρρύθμιση της κοινής αλιευτικής πολιτικής είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση νέας ζήτησης επιστημονικών συμβουλών, ιδίως όσον αφορά την υιοθέτηση μιας προσέγγισης οικοσυστήματος και τη διαχείριση μεικτών τύπων αλιείας. Θα πρέπει να διατίθεται οικονομική αποζημίωση προκειμένου να παρέχεται η δυνατότητα στους αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες στους τομείς αυτούς, ή στα ιδρύματα για τα οποία εργάζονται, να ικανοποιούν την πρόσθετη αυτή ζήτηση.

4 2006R0861 EL (15) Προκειμένου να προαχθεί ο διάλογος και η επικοινωνία με τον κλάδο της αλιείας και τις άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η πολύ έγκαιρη ενημέρωση του τομέα και των άλλων παραγόντων του κλάδου σχετικά με τις σχεδιαζόμενες πρωτοβουλίες και να παρουσιάζονται και να επεξηγούνται σαφώς οι στόχοι της κοινής αλιευτικής πολιτικής και των μέτρων που έχουν σχέση με αυτήν. (16) Ενόψει των καθηκόντων της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΣΕΑΥ), η οποία ανανεώθηκε βάσει της απόφασης 1999/478/ΕΚ της Επιτροπής ( 1 ), οι ευρωπαϊκές επαγγελματικές οργανώσεις που αντιπροσωπεύονται στην ΣΕΑΥ θα πρέπει να λαμβάνουν χρηματοδοτική στήριξη για την προπαρασκευή των συνεδριάσεων της ΣΕΑΥ με στόχο τη βελτίωση του συντονισμού των εθνικών οργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για τη διασφάλιση μεγαλύτερης συνοχής του τομέα σε θέματα κοινοτικού ενδιαφέροντος. (17) Με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης στο πλαίσιο της κοινής αλιευτικής πολιτικής και προκειμένου να διασφαλιστεί η ίδρυση των περιφερειακών γνωμοδοτικών συμβουλίων (ΠΓΣ) που θεσπίστηκαν με την απόφαση 2004/585/ΕΚ του Συμβουλίου ( 2 ), είναι σημαντικό να λάβουν τα ΠΓΣ χρηματοδοτική στήριξη κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας φάσης λειτουργίας τους και να υπάρξει συμμετοχή στις δαπάνες διερμηνείας και μετάφρασής τους. (18) Προκειμένου να διασφαλιστεί ο συντονισμός των εργασιών των ΠΓΣ με τις εργασίες της ΣΕΑΥ, είναι αναγκαίο να διευκολυνθεί η συμμετοχή ενός αντιπροσώπου της ΣΕΑΥ στις συνεδριάσεις των ΠΓΣ. (19) Για την επίτευξη των στόχων της κοινής αλιευτικής πολιτικής, η Κοινότητα συμμετέχει ενεργώς στο έργο διεθνών οργανισμών και συνάπτει αλιευτικές συμφωνίες καθώς και συμφωνίες εταιρικής σχέσεως στον τομέα της αλιείας. (20) Είναι σημαντικό να συμμετέχει η Κοινότητα στη χρηματοδότηση μέτρων που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη διατήρηση και βιώσιμη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στην ανοικτή θάλασσα και σε ύδατα τρίτων χωρών. (21) Οι δαπάνες που έχουν σχέση με δραστηριότητες προπαρασκευής, παρακολούθησης, ελέγχου και αξιολόγησης που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή και την αξιολόγηση των μέτρων στο πλαίσιο του παρόντος κανονισμού για την επίτευξη των στόχων του θα πρέπει να καλύπτονται από χρηματοδοτικά μέτρα τεχνικής συνδρομής. (22) Είναι αναγκαίο να θεσπιστούν διαδικασίες σχετικά με το περιεχόμενο των κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων όσον αφορά τα διάφορα μέτρα στο πλαίσιο των αντίστοιχων τομέων της κοινής αλιευτικής πολιτικής. (23) Είναι σκόπιμο να καθοριστούν τα ποσοστά της χρηματοδοτικής συμμετοχής της Κοινότητας στις δαπάνες των κρατών μελών. ( 1 ) ΕΕ L 187 της , σ. 70. Απόφαση όπως τροποποιήθηκε τελευταία με την απόφαση 2004/864/ΕΚ (ΕΕ L 370 της , σ. 91). ( 2 ) ΕΕ L 256 της , σ. 17. Απόφαση όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 2006/191/ΕΚ της Επιτροπής (ΕΕ L 66 της , σ. 50).

5 2006R0861 EL (24) Θα πρέπει να θεσπιστεί ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο για την περίοδο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «Η οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος-προκλήσεις πολιτικής και δημοσιονομικά μέσα της διευρυμένης Ένωσης ». (25) Όσον αφορά τις δράσεις που χρηματοδοτούνται βάσει του παρόντος κανονισμού, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η προστασία των κοινοτικών χρηματοοικονομικών συμφερόντων με την κατάλληλη εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των συμφερόντων αυτών και να διασφαλιστεί η διενέργεια κατάλληλων ελέγχων από τα κράτη μέλη και από την Επιτροπή. (26) Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της κοινοτικής χρηματοδότησης, θα πρέπει να αξιολογούνται τακτικά οι δράσεις που χρηματοδοτούνται βάσει του κανονισμού. (27) Τα μέτρα που είναι αναγκαία για την εφαρμογή του παρόντος κανονισμού θα πρέπει να θεσπιστούν σύμφωνα με την απόφαση 1999/468/ΕΚ του Συμβουλίου, της 28ης Ιουνίου 1999, για τον καθορισμό των όρων άσκησης των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων που ανατίθενται στην Επιτροπή ( 1 ). (28) Είναι αναγκαίο να καταργηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2007 ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 657/2000 του Συμβουλίου, της 27ης Μαρτίου 2000, σχετικά με την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ του τομέα της αλιείας και των κύκλων που αφορά η κοινή αλιευτική πολιτική ( 2 ), η απόφαση 2000/439/ΕΚ του Συμβουλίου, της 29ης Ιουνίου 2000, περί χρηματοδοτικής συνδρομής της Κοινότητας στις δαπάνες των κρατών μελών για τη συλλογή δεδομένων και για τη χρηματοδότηση μελετών και πιλοτικών σχεδίων άσκησης της κοινής αλιευτικής πολιτικής ( 3 ), και η απόφαση 2004/465/ΕΚ του Συμβουλίου, της 29ης Απριλίου 2004, για κοινοτική χρηματοδοτική συμμετοχή στα προγράμματα ελέγχου της αλιείας των κρατών μελών ( 4 ), ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ I ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο Ο παρών κανονισμός καθορίζει το πλαίσιο των M1 χρηματοδοτικών μέτρου της Ένωσης για την εφαρμογή της κοινής αλιευτικής πολιτικής (εφεξής «ΚΑΠ») και το Δίκαιο της Θάλασσας ( M1 «χρηματοδοτικών μέτρου της Ένωσης» ). ( 1 ) ΕΕ L 184 της , σ. 23. ( 2 ) ΕΕ L 80 της , σ. 7. ( 3 ) ΕΕ L 176 της , σ. 42. Απόφαση όπως τροποποιήθηκε τελευταία με την απόφαση 2005/703/ΕΚ (ΕΕ L 267 της , σ. 26). ( 4 ) ΕΕ L 157 της , σ. 114 διορθωμένη έκδοση στην ΕΕ L 195 της , σ. 36. Απόφαση όπως τροποποιήθηκε τελευταία με την απόφαση 2006/2/ΕΚ (ΕΕ L 2 της , σ. 4).

6 2006R0861 EL Άρθρο 2 Πεδίο εφαρμογής Ο παρών κανονισμός εφαρμόζεται σε M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης στους ακόλουθους τομείς: α) έλεγχος και επιβολή της εφαρμογής των κανόνων της ΚΑΠ β) μέτρα διατήρησης, συλλογή και διαχείριση των δεδομένων και χρήση των δεδομένων για την παροχή επιστημονικών συμβουλών για τους σκοπούς της ΚΑΠ γ) διαχείριση της ΚΑΠ δ) διεθνείς σχέσεις στον τομέα της ΚΑΠ και του Δικαίου της Θάλασσας. ΚΕΦΑΛΑΙΟ II ΣΤΟΧΟΙ Άρθρο 3 Γενικοί στόχοι Τα M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης που αναφέρονται στο κεφάλαιο ΙΙΙ συμβάλλουν ειδικά στην επίτευξη των ακόλουθων γενικών στόχων: α) βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και των μέσων ελέγχου και εφαρμογής των κανόνων της ΚΑΠ β) βελτίωση της συλλογής, της διαχείρισης και της χρήσης των δεδομένων που είναι αναγκαία για τους σκοπούς της ΚΑΠ γ) βελτίωση της ποιότητας των επιστημονικών συμβουλών για τους σκοπούς της ΚΑΠ δ) βελτίωση της τεχνικής βοήθειας προς υποστήριξη της διαχείρισης του M1 αλιευτικού στόλου της Ένωσης για τους σκοπούς της ΚΑΠ ε) βελτίωση της συμμετοχής στην ΚΑΠ του αλιευτικού κλάδου και άλλων ομάδων συμφερόντων και προαγωγή του διαλόγου και της επικοινωνίας τόσο μεταξύ τους όσο και με την Επιτροπή στ) εφαρμογή μέτρων σχετικά με συμφωνίες εταιρικής σχέσης στον τομέα της αλιείας και άλλες διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες για τους σκοπούς της ΚΑΠ, και ιδίως για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των αλιευτικών πόρων σε ύδατα τρίτων χωρών και στην ανοικτή θάλασσα ζ) εφαρμογή μέτρων σχετικά με το Δίκαιο της Θάλασσας.

7 2006R0861 EL Άρθρο 4 Ειδικοί στόχοι στον τομέα του ελέγχου και της εφαρμογής Τα M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης που αναφέρονται στο άρθρο 8 συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της βελτίωσης του ελέγχου των αλιευτικών δραστηριοτήτων για την εξασφάλιση της ουσιαστικής εφαρμογής της ΚΑΠ εντός και εκτός των M1 υδάτων της ΕΕ με τη χρηματοδότηση των εξής δράσεων: α) δράσεις που αναλαμβάνονται από κράτη μέλη για την αύξηση της ικανότητας ή τη μείωση τυχόν αδυναμιών που παρουσιάζουν οι δραστηριότητές τους στον τομέα του ελέγχου της αλιείας β) αξιολόγηση και έλεγχος, από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, της εφαρμογής των κανόνων της ΚΑΠ από τα κράτη μέλη γ) συντονισμός μέτρων ελέγχου, ιδίως μέσω σχεδίων για την κοινή ανάπτυξη εθνικών μονάδων επιθεώρησης και επιτήρησης μέσω της Κοινοτικής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας (εφεξής «ΚΥΕΑ»). Άρθρο 5 Ειδικοί στόχοι στον τομέα της συλλογής, διαχείρισης και χρήσης δεδομένων και των επιστημονικών συμβουλών Τα ενωσιακά χρηματοδοτικά μέτρα στα οποία παραπέμπουν τα άρθρα 9, 10 και 11 συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της βελτίωσης της συλλογής, διαχείρισης και χρήσης των δεδομένων και της βελτίωσης των επιστημονικών συμβουλών για την κατάσταση των πόρων, για το επίπεδο των αλιευτικών δραστηριοτήτων, για τις επιπτώσεις που έχει η αλιεία στους πόρους και στο θαλάσσιο οικοσύστημα, για τις οικονομικές πτυχές της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, καθώς και για τις επιδόσεις του αλιευτικού κλάδου, εντός και εκτός των υδάτων της ΕΕ, με την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης στα κράτη μέλη για την κατάρτιση πολυετών συγκεντρωτικών και επιστημονικώς τεκμηριωμένων σειρών δεδομένων, τα οποία περιλαμβάνουν βιολογικές, τεχνικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές πληροφορίες. Άρθρο 6 Ειδικοί στόχοι στον τομέα της διαχείρισης Τα M1 μέτρα χρηματοδότησης της Ένωσης που αναφέρονται στο άρθρο 12 συμβάλλουν στο στόχο της συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε όλες τις φάσεις της ΚΑΠ, από την κατάρτιση έως την εφαρμογή της, και της ενημέρωσής τους σχετικά με τους στόχους και τα μέτρα που αφορούν την ΚΑΠ, καθώς, ενδεχομένως, και σχετικά με τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. Άρθρο 7 Ειδικοί στόχοι στον τομέα των διεθνών σχέσεων 1. Στον τομέα της διαπραγμάτευσης και σύναψης αλιευτικών συμφωνιών, καθώς και συμφωνιών εταιρικής σχέσης στον τομέα της αλιείας, τα M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης που αναφέρονται στο άρθρο 13 συμβάλλουν στην επίτευξη των ακόλουθων στόχων: α) διασφάλιση της απασχόλησης στις περιφέρειες M1 της Ένωσης που εξαρτώνται από την αλιεία

8 2006R0861 EL β) διασφάλιση της επιβίωσης και της ανταγωνιστικότητας M1 αλιευτικού κλάδου της Ένωσης γ) ανάπτυξη, μέσω εταιρικών σχέσεων σε διμερές, περιφερειακό ή πολυμερές επίπεδο, των δυνατοτήτων των τρίτων χωρών για διαχείριση και έλεγχο των αλιευτικών πόρων, προκειμένου να διασφαλιστεί βιώσιμη αλιεία και να προαχθεί η οικονομική ανάπτυξη του αλιευτικού κλάδου στις εν λόγω χώρες μέσω της βελτίωσης της επιστημονικής και τεχνικής αξιολόγησης των σχετικών τύπων αλιείας, της παρακολούθησης και του ελέγχου των αλιευτικών δραστηριοτήτων, των υγειονομικών όρων και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του κλάδου δ) εξασφάλιση επαρκούς εφοδιασμού της M1 αγοράς της Ένωσης. 2. Στον τομέα της συμμετοχής M1 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς, τα M1 χρηματοδοτικά μέσα της Ένωσης που αναφέρονται στο άρθρο 13 συμβάλλουν στη διατήρηση και βιώσιμη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων σε διεθνές επίπεδο μέσω της θέσπισης κατάλληλων μέτρων διαχείρισης των πόρων αυτών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ III M1 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Άρθρο 8 Μέτρα ελέγχου και εφαρμογής 1. Στον τομέα του ελέγχου και της εφαρμογής των κανόνων της ΚΑΠ, οι ακόλουθες δαπάνες είναι επιλέξιμες για ενωσιακά χρηματοδοτικά μέτρα: α) δαπάνες κρατών μελών κατά την εφαρμογή των συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου που εφαρμόζονται στην ΚΑΠ όσον αφορά: i) επενδύσεις που έχουν σχέση με δραστηριότητες ελέγχου οι οποίες διεξάγονται από τις αρμόδιες εθνικές αρχές, από διοικητικούς φορείς ή από τον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά: την αγορά ή/και ανάπτυξη τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου υλικού και λογισμικού, συστημάτων εντοπισμού σκαφών (VDS) και δικτύων ΤΠ με στόχο τη συγκέντρωση, διαχείριση, επικύρωση, ανάλυση και ανταλλαγή, καθώς και την ανάπτυξη μεθόδων δειγματοληψίας, δεδομένων συναφών με την αλιεία, καθώς και ανάπτυξη ιστοτόπων συναφών προς τον έλεγχο, την αγορά και/ή ανάπτυξη των απαραίτητων στοιχείων για τη διασφάλιση της διαβίβασης δεδομένων στο οικείο κράτος μέλος και στις αρχές της Ένωσης από τους φορείς που ενέχονται στην αλιεία και στην εμπορία των προϊόντων της αλιείας, περιλαμβανομένων των απαραίτητων στοιχείων συστημάτων ηλεκτρονικής καταγραφής και αναφοράς πληροφοριών (ERS), συστημάτων παρακολούθησης σκαφών (VMS-ΣΠΣ) και συστημάτων αυτόματου εντοπισμού (AIS), την εφαρμογή προγραμμάτων με στόχο την ανταλλαγή και ανάλυση δεδομένων μεταξύ κρατών μελών, την αγορά και τον εκσυγχρονισμό μέσων ελέγχου

9 2006R0861 EL ii) προγράμματα για την κατάρτιση και ανταλλαγή, ακόμη και μεταξύ κρατών μελών, προσωπικού επιφορτισμένου με την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την επιτήρηση αλιευτικών δραστηριοτήτων iii) την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων που συνδέονται με τον έλεγχο της αλιείας iv) ανάλυση κόστους/ωφέλειας, αξιολόγηση δαπανών και λογιστικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες αρχές κατά τη διενέργεια δραστηριοτήτων παρακολούθησης, ελέγχου και επιτήρησης v) πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων και εργαλείων μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των αλιέων, όσο και των άλλων παραγόντων του κλάδου, όπως οι επιθεωρητές, οι εισαγγελείς και οι δικαστές, καθώς και του κοινού, σχετικά με την ανάγκη καταπολέμησης της παράνομης, λαθραίας και άναρχης αλιείας και για την εφαρμογή των κανόνων της ΚΑΠ β) δαπάνες που έχουν σχέση με διοικητικές ρυθμίσεις με το Κοινό Κέντρο Ερευνών ή με οιοδήποτε άλλο συμβουλευτικό όργανο της Ένωσης για τον σκοπό της αξιολόγησης και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών ελέγχου γ) όλες οι λειτουργικές δαπάνες που έχουν σχέση με την επιθεώρηση, από επιθεωρητές της Επιτροπής, της εφαρμογής της ΚΑΠ από τα κράτη μέλη και, ιδίως, αποστολές επιθεώρησης, εξοπλισμό ασφάλειας και κατάρτιση επιθεωρητών, συνεδριάσεις και ναύλωση ή αγορά, από την Επιτροπή, μέσων επιθεώρησης δ) τη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της ΚΥΕΑ για την κάλυψη δαπανών προσωπικού και διοίκησης, καθώς και λειτουργικών δαπανών που έχουν σχέση με το ετήσιο πρόγραμμα εργασίας της ΚΥΕΑ. 2. Η Επιτροπή μπορεί να εγκρίνει λεπτομερείς κανόνες για την εφαρμογή της παραγράφου 1 στοιχείο α) μέσω εκτελεστικών πράξεων. Οι εκτελεστικές αυτές πράξεις εγκρίνονται σύμφωνα με τη διαδικασία εξέτασης στην οποία παραπέμπει το άρθρο 30 παράγραφος 2. Άρθρο 9 Μέτρα στον τομέα της συλλογής, διαχείρισης και χρήσης βασικών δεδομένων 1. Στον τομέα της συλλογής, διαχείρισης και χρήσης βασικών δεδομένων, οι παρακάτω δαπάνες είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική στήριξη από την Ένωση στο πλαίσιο πολυετών εθνικών προγραμμάτων που αναφέρονται στο άρθρο 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 199/2008, της 25ης Φεβρουαρίου 2008, σχετικά με τη θέσπιση κοινοτικού πλαισίου για τη συλλογή, διαχείριση και χρήση δεδομένων στον τομέα της αλιείας και τη στήριξη όσον αφορά τις επιστημονικές γνωμοδοτήσεις για την κοινή αλιευτική πολιτική ( 1 ): α) δαπάνες που πραγματοποιούνται για τη συλλογή βιολογικών, τεχνικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών δεδομένων σε σχέση με εμπορικές και ερασιτεχνικές αλιευτικές δραστηριότητες, περιλαμβανομένης της δειγματοληψίας, της παρακολούθησης στη θάλασσα και των επιστημονικών ερευνών και της συλλογής περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών δεδομένων στους τομείς της υδατοκαλλιέργειας και της μεταποιητικής βιομηχανίας, σύμφωνα με το πολυετές πρόγραμμα της Ένωσης που αναφέρεται στο άρθρο 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 199/2008 ( 1 ) ΕΕ L 60 της , σ. 1.

10 2006R0861 EL β) δαπάνες που πραγματοποιούνται για μέτρα τα οποία συνδέονται με τη διαχείριση, την ανάπτυξη, τη βελτίωση και την εκμετάλλευση των δεδομένων που αναφέρονται στο στοιχείο α) γ) δαπάνες που πραγματοποιούνται για μέτρα τα οποία συνδέονται με τη χρήση των δεδομένων που αναφέρονται στο στοιχείο α), όπως είναι οι εκτιμήσεις βιολογικών παραμέτρων και η παραγωγή συνόλων δεδομένων για επιστημονική ανάλυση και η παροχή συμβουλών δ) δαπάνες που πραγματοποιούνται σε σχέση με τη συμμετοχή σε περιφερειακές συνεδριάσεις συντονισμού που αναφέρονται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 199/2008, στις συναφείς επιστημονικές συνεδριάσεις περιφερειακών οργανώσεων διαχείρισης αλιείας στις οποίες η Ένωση είναι συμβαλλόμενο μέρος ή παρατηρητής και στις συνεδριάσεις διεθνών επιστημονικών φορέων, αρμόδιων για την παροχή επιστημονικών γνωμοδοτήσεων. 2. Η Επιτροπή μπορεί να εγκρίνει λεπτομερείς κανόνες για την εφαρμογή της παραγράφου 1 μέσω εκτελεστικών πράξεων. Οι εκτελεστικές αυτές πράξεις εγκρίνονται σύμφωνα με τη διαδικασία εξέτασης στην οποία παραπέμπει το άρθρο 30 παράγραφος 2. Άρθρο 10 Μέτρα στον τομέα της συλλογής, διαχείρισης και χρήσης πρόσθετων δεδομένων 1. Στον τομέα της συλλογής πρόσθετων δεδομένων, η Επιτροπή μπορεί να εκπονεί μελέτες και να εκτελεί πιλοτικά έργα. M1 Στις δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να είναι επιλέξιμες για ενωσιακή χρηματοδοτική στήριξη, συγκαταλέγονται: α) μεθοδολογικές μελέτες και έργα που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση και στην τυποποίηση μεθόδων συλλογής δεδομένων που απαιτούνται για την παροχή επιστημονικών γνωμοδοτήσεων β) έργα συλλογής διερευνητικών δεδομένων ιδίως στους τομείς της υδατοκαλλιέργειας, των σχέσεων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας με το περιβάλλον και της ικανότητας των κλάδων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας να δημιουργούν θέσεις απασχόλησης γ) οικονομικές και βιοοικονομικές αναλύσεις και προσομοιώσεις που έχουν σχέση με αποφάσεις που σχεδιάζονται στο πλαίσιο της ΚΑΠ, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων αποκατάστασης και διαχείρισης και της αξιολόγησης των επιπτώσεων της ΚΑΠ δ) η επιλεκτικότητα της αλιείας, συμπεριλαμβανομένης της επιλεκτικότητας που έχει σχέση με τη σχεδίαση των αλιευτικών εργαλείων και των αλιευτικών μεθόδων, καθώς και με την εξέταση των σχέσεων για κάθε τύπο αλιείας, μεταξύ αλιευτικής ικανότητας, αλιευτικής προσπάθειας και θνησιμότητας ε) η βελτίωση της εφαρμογής της ΚΑΠ, ιδίως από την άποψη της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας στ) η αξιολόγηση και η διαχείριση των σχέσεων μεταξύ, αφενός, των αλιευτικών δραστηριοτήτων και της υδατοκαλλιέργειας και, αφετέρου, των υδατικών οικοσυστημάτων.

11 2006R0861 EL Η χρηματοδότηση όλων των μελετών και πιλοτικών έργων που διεξάγονται σύμφωνα με την παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 15 % των ετήσιων πιστώσεων που εγκρίνονται για τις δράσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται δυνάμει του άρθρου 9 και του παρόντος άρθρου. Άρθρο 11 Μέτρα στον τομέα των επιστημονικών συμβουλών Στον τομέα των επιστημονικών συμβουλών, οι κάτωθι δαπάνες είναι επιλέξιμες για M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης : α) δαπάνες για συμβάσεις εταιρικής σχέσης με εθνικά ερευνητικά ιδρύματα ή με διεθνείς οργανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με τις εκτιμήσεις αποθεμάτων για την παροχή επιστημονικών συμβουλών β) δαπάνες για διοικητικές ρυθμίσεις με το Κοινό Κέντρο Ερευνών, ή οποιοδήποτε άλλο M1 συμβουλευτικό όργανο της Ένωσης, για την παροχή υπηρεσιών γραμματείας στην Επιστημονική, Τεχνική και Οικονομική Επιτροπή Αλιείας (ΕΤΟΕΑ), για τη διεξαγωγή προεκτίμησης των δεδομένων, και για την προετοιμασία των δεδομένων για την αξιολόγηση της κατάστασης των αλιευτικών πόρων γ) αποζημιώσεις που καταβάλλονται στα μέλη της ΕΤΟΕΑ, ή/και τους εμπειρογνώμονες που προσκαλούνται από την ΕΤΟΕΑ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας και των συνόδων ολομέλειας, και για το σχετικό έργο τους δ) αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες οι οποίοι παρέχουν επιστημονικές συμβουλές στην Επιτροπή ή παρέχουν κατάρτιση σε διοικητικούς υπαλλήλους ή ενδιαφερομένους όσον αφορά την ερμηνεία των επιστημονικών συμβουλών ε) συνεισφορές σε διεθνείς οργανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με τις αξιολογήσεις αποθεμάτων. Άρθρο 12 Μέτρα διαχείρισης Στον τομέα της διαχείρισης, οι κάτωθι δαπάνες είναι επιλέξιμες για M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης : α) έξοδα ταξιδίου και διαμονής των μελών οργανώσεων που εκπροσωπούνται στη ΣΕΑΥ σε σχέση με προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις ενόψει συνεδριάσεων της ΣΕΑΥ, καθώς και έξοδα μετάφρασης, διερμηνείας και ενοικίασης χώρων που πραγματοποιούνται για τις εν λόγω προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις β) το κόστος συμμετοχής των εκπροσώπων που ορίζονται από τη ΣΕΑΥ προκειμένου να την εκπροσωπούν στις συνεδριάσεις των ΠΓΣ, του Διεθνούς Συμβουλίου Εξερεύνησης της Θάλασσας (ICES) και της Επιστημονικής, Τεχνικής και Οικονομικής Επιτροπής Αλιείας (ΕΤΟΕΑ) γ) λειτουργικές δαπάνες των ΠΓΣ σύμφωνα με την απόφαση 2004/585/ΕΚ

12 2006R0861 EL δ) οι δαπάνες για την επεξήγηση των στόχων και των μέτρων της ΚΑΠ, και ιδίως των προτάσεων της Επιτροπής, καθώς και οι δαπάνες για τη διάδοση των σχετικών πληροφοριών στον αλιευτικό κλάδο και άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες, κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων των εξής δράσεων: i) εκπόνηση και διάδοση υλικού τεκμηρίωσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες των ενδιαφερόμενων ομάδων (γραπτά, οπτικοακουστικά και ηλεκτρονικά μέσα), ii) παροχή ευρύτατης πρόσβασης στα δεδομένα και το επεξηγηματικό υλικό που αφορούν ιδίως προτάσεις της Επιτροπής μέσω της ανάπτυξης των διαδικτυακών ιστοτόπων των αρμόδιων υπηρεσιών της Επιτροπής και της έκδοσης περιοδικού, καθώς και διοργάνωση σεμιναρίων ενημέρωσης και κατάρτισης για διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Άρθρο 13 Μέτρα στον τομέα των διεθνών σχέσεων 1. Στον τομέα των διεθνών σχέσεων, οι εξής δαπάνες είναι επιλέξιμες για M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης : α) δαπάνες που απορρέουν από αλιευτικές συμφωνίες και συμφωνίες εταιρικής σχέσης στον τομέα της αλιείας, τις οποίες M1 η Ένωση έχει διαπραγματευθεί ή προτίθεται να ανανεώσει ή να διαπραγματευθεί με τρίτες χώρες β) δαπάνες που απορρέουν από υποχρεωτικές συνεισφορές M1 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους προϋπολογισμούς διεθνών οργανισμών γ) δαπάνες λόγω της συμμετοχής M1 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εθελοντικής χρηματοδότησης που παρέχεται στις οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και δαπάνες που έχουν σχέση με τη συμμετοχή M1 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εθελοντική χρηματοδότηση που παρέχεται σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα του Δικαίου της Θάλασσας δ) εθελοντικές χρηματοδοτικές συνεισφορές σε προπαρασκευαστικές εργασίες για νέους διεθνείς οργανισμούς ή διεθνείς συνθήκες οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον για M1 την Ένωση ε) εθελοντικές χρηματοδοτικές συνεισφορές σε εργασίες ή προγράμματα που διεξάγονται από διεθνείς οργανισμούς και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ένωση στ) χρηματοδοτικές συνεισφορές σε δραστηριότητες (λειτουργία, ανεπίσημες ή έκτακτες συνεδριάσεις των συμβαλλόμενων μερών) οι οποίες υποστηρίζουν τα συμφέροντα M1 της Ένωσης σε διεθνείς οργανισμούς και ενισχύουν τη συνεργασία με τους εταίρους της στους οργανισμούς αυτούς. Εν προκειμένω, το κόστος συμμετοχής αντιπροσώπων τρίτων χωρών σε διαπραγματεύσεις και συνεδριάσεις σε διεθνή φόρουμ και οργανισμούς αναλαμβάνεται στη περίπτωση που η παρουσία τους καθίσταται αναγκαία για τα M1 συμφέροντα της Ένωσης. 2. Μέτρα που χρηματοδοτούνται δυνάμει της παραγράφου 1 στοιχεία α) και β) εφαρμόζονται ιδίως βάσει κανονισμών και αποφάσεων για τη σύναψη αλιευτικών συμφωνιών ή/και πρωτοκόλλων μεταξύ M1 Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών, καθώς και κανονισμών και αποφάσεων για την υπογραφή συμφωνιών από την M1 Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με διεθνείς οργανώσεις αλιείας.

13 2006R0861 EL Άρθρο 14 Τεχνική βοήθεια Τα M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης μπορούν να καλύπτουν δαπάνες που έχουν σχέση με δραστηριότητες προπαρασκευής, συνέχισης, παρακολούθησης, λογιστικού ελέγχου και αξιολόγησης που είναι αναγκαίες για την εφαρμογή και την αξιολόγηση των μέτρων στο πλαίσιο του παρόντος κανονισμού καθώς και την επίτευξη των στόχων του, π.χ. μελέτες, συνεδριάσεις, εμπειρογνώμονες, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση του κοινού, δραστηριότητες κατάρτισης και δημοσίευσης, δαπάνες που έχουν σχέση με την τεχνολογία πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων δικτύων υπολογιστών για την ανταλλαγή πληροφοριών, δαπάνες για προσωρινό προσωπικό καθώς και άλλες δαπάνες διοικητικής ή τεχνικής βοήθειας τις οποίες τυχόν πραγματοποιεί η Επιτροπή. ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ Άρθρο 15 Ποσοστά συγχρηματοδότησης στον τομέα των συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου Όσον αφορά M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης που αναφέρονται στο άρθρο 8 στοιχείο α), τα ποσοστά συγχρηματοδότησης δεν υπερβαίνουν το 50 % των επιλέξιμων δαπανών. Ωστόσο, για τις δράσεις που αναφέρονται στο άρθρο 8 στοιχείο α) σημεία i), εκτός της αγοράς σκαφών και αεροσκαφών, iii) και v), η Επιτροπή μπορεί να αποφασίζει ποσοστό το οποίο να υπερβαίνει το 50 % της επιλέξιμης δαπάνης. Άρθρο 16 Ποσοστά συγχρηματοδότησης στον τομέα της συλλογής, διαχείρισης και χρήσης βασικών δεδομένων Όσον αφορά τα M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης που αναφέρονται στο άρθρο 9, το ποσοστό συγχρηματοδότησης δεν υπερβαίνει το 50 % του κόστους της επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης που πραγματοποιείται κατά την εκτέλεση προγράμματος, όπως προβλέπεται στο M1 άρθρο 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 199/2008. Άρθρο 17 Ποσοστά συγχρηματοδότησης στον τομέα συλλογής, διαχείρισης και χρήσης πρόσθετων δεδομένων Όσον αφορά τα M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης που αναφέρονται στο άρθρο 10, το ποσοστό συγχρηματοδότησης δεν υπερβαίνει το 50 % των επιλέξιμων δαπανών στην περίπτωση μέτρων που εφαρμόζονται ύστερα από πρόσκληση υποβολής προτάσεων πανεπιστήμια και δημόσια ιδρύματα ερευνών, τα οποία, δυνάμει του εθνικού δικαίου στο οποίο υπόκεινται, υποχρεούνται να καλύπτουν το οριακό κόστος, μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις μέχρι και για το 100 % του οριακού κόστους με το οποίο βαρύνθηκαν κατά την εκτέλεση ενός έργου.

14 2006R0861 EL Άρθρο 18 Ποσοστά συγχρηματοδότησης εξόδων ταξιδίου και διαμονής των μελών της ΣΕΑΥ 1. Όσον αφορά τα M1 χρηματοδοτικά μέτρα της Ένωσης που αναφέρονται στο άρθρο 12 στοιχεία α) και β), το ποσοστό συγχρηματοδότησης καθορίζεται σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 3 του παρόντος άρθρου. 2. Τραβηκτικά δικαιώματα χορηγούνται, βάσει χρηματοδοτικής συμφωνίας με την Επιτροπή, σε κάθε οργάνωση που εκπροσωπείται και η οποία είναι μέλος της ολομέλειας της ΣΕΑΥ, κατ αναλογία των δικαιωμάτων της στην επιτροπή ολομελείας της ΣΕΑΥ και ανάλογα με τους διαθέσιμους δημοσιονομικούς πόρους. 3. Τα εν λόγω τραβηκτικά δικαιώματα και το μέσο κόστος ενός ταξιδίου ενός μέλους οργάνωσης που εκπροσωπείται καθορίζουν τον αριθμό των ταξιδιών για τα οποία κάθε οργάνωση μπορεί να είναι οικονομικά υπεύθυνη και τα οποία πραγματοποιήθηκαν για τις προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις. Κάθε εκπροσωπούμενη οργάνωση παρακρατεί, εντός του συνολικού ορίου του τραβηκτικού δικαιώματος, ποσοστό 20 % κατ αποκοπή των πραγματικών επιλέξιμων δαπανών για την κάλυψη εκείνων των οργανωτικών και διοικητικών εξόδων της τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη διοργάνωση των προπαρασκευαστικών συνεδριάσεων. ΚΕΦΑΛΑΙΟ V ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ 1 Διαδικασίες στον τομέα των συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου Άρθρο 19 Εισαγωγική διάταξη Η M1 χρηματοδοτική συνεισφορά της Ένωσης στα εθνικά προγράμματα που θεσπίζονται από τα κράτη μέλη κατά την εφαρμογή των συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου που εφαρμόζονται στην ΚΑΠ παρέχεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στο παρόν τμήμα. Άρθρο 20 Προγραμματισμός 1. Οι αιτήσεις των κρατών μελών για χρηματοοικονομική στήριξη από την Ένωση υποβάλλονται στην Επιτροπή έως τις 15 Νοεμβρίου του έτους που προηγείται του έτους της σχετικής υλοποίησης. Οι αιτήσεις αυτές συνοδεύονται από ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου της αλιείας που περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες: α) τους στόχους του ετήσιου προγράμματος ελέγχου της αλιείας β) τους βάσει του προγραμματισμού διαθέσιμους ανθρώπινους πόρους γ) τους βάσει του προγραμματισμού διαθέσιμους χρηματοοικονομικούς πόρους

15 2006R0861 EL δ) τον βάσει του προγραμματισμού αριθμό των διαθέσιμων σκαφών και αεροσκαφών ε) κατάλογο έργων για τα οποία ζητείται χρηματοδοτική συνεισφορά στ) τις συνολικές προγραμματισμένες δαπάνες για την υλοποίηση των έργων ζ) χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε έργου που περιλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου της αλιείας η) πίνακα δεικτών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του ετήσιου προγράμματος ελέγχου της αλιείας. 2. Για κάθε έργο, το ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου της αλιείας πρέπει να προσδιορίζει με ποιο μέτρο από εκείνα που αναφέρονται το άρθρο 8 στοιχείο α) συνδέεται, τον στόχο του έργου, καθώς και λεπτομερή περιγραφή που περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: τον κύριο του έργου, τον τόπο, το προβλεπόμενο κόστος, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, καθώς και τη διαδικασία ανάθεσης δημόσιας σύμβασης που πρόκειται να ακολουθηθεί. Όταν ένα έργο διεξάγεται από κοινού από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη, το ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου της αλιείας περιλαμβάνει και κατάλογο των κρατών μελών τα οποία υλοποιούν το έργο, το εκτιμώμενο συνολικό κόστος του, καθώς και το εκτιμώμενο κόστος ανά κράτος μέλος. 3. Όσον αφορά τα σκάφη και τα αεροσκάφη, το πρόγραμμα ελέγχου της αλιείας πρέπει επίσης να προσδιορίζει: α) το βαθμό χρησιμοποίησής τους από τις αρμόδιες αρχές για σκοπούς ελέγχου ως ποσοστό της χρησιμοποίησής τους στις συνολικές δραστηριότητες ενός έτους β) τον αριθμό ωρών ή ημερών κατά τη διάρκεια ενός έτους που πιθανόν θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς ελέγχου της αλιείας και ποιο σύστημα έχει θεσπιστεί στο οικείο κράτος μέλος, ώστε να καθίσταται δυνατόν για την Επιτροπή ή για το Ελεγκτικό Συνέδριο να ελέγχει την αποτελεσματική χρήση τους κατά τη διενέργεια ελέγχων γ) στην περίπτωση εκσυγχρονισμού, την προσδοκώμενη διάρκεια ζωής τους. 4. Τα κράτη μέλη παρέχουν τις πληροφορίες που ζητούνται στις παραγράφους 1, 2 και 3, υποβάλλοντας τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έντυπη μορφή το έντυπο που τους κοινοποιείται σε ηλεκτρονική μορφή από την Επιτροπή. Άρθρο 21 Απόφαση της Επιτροπής 1. Με βάση τα προγράμματα ελέγχου της αλιείας που υποβάλλουν τα κράτη μέλη, λαμβάνονται κάθε έτος αποφάσεις για την M1 χρηματοδοτική συνεισφορά της Ένωσης στα εθνικά προγράμματα σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 30 παράγραφος 2.

16 2006R0861 EL Οι αποφάσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δίνουν προτεραιότητα στις δράσεις οι οποίες είναι οι καταλληλότερες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δραστηριοτήτων παρακολούθησης, ελέγχου και επιτήρησης, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις επιδόσεις των κρατών μελών κατά την υλοποίηση ήδη εγκεκριμένων προγραμμάτων. 3. Οι αποφάσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 1 καθορίζουν: α) το συνολικό ποσό της χρηματοδοτικής συνεισφοράς που χορηγείται σε κάθε κράτος μέλος για τις δράσεις που αναφέρονται στο άρθρο 8 στοιχείο α) β) το ποσοστό της χρηματοδοτικής συνεισφοράς γ) τυχόν όρους που εφαρμόζονται στη χρηματοδοτική συνδρομή και απορρέουν από τους M1 κανόνες της Ένωσης. ΤΜΗΜΑ 2 Διαδικασίες στον τομέα της συλλογής, διαχείρισης και χρήσης δεδομένων Άρθρο 22 Εισαγωγική διάταξη Η χρηματοδοτική συνεισφορά της Ένωσης στις δαπάνες των κρατών μελών για τη συλλογή, διαχείριση και χρήση βασικών δεδομένων που αναφέρονται στο άρθρο 9 παρέχεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στο παρόν τμήμα. Άρθρο 24 Απόφαση χρηματοδότησης της Επιτροπής 1. Με βάση τα πολυετή προγράμματα που υποβάλλουν τα κράτη μέλη σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 199/2008, τα οποία εγκρίνει η Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 3 του εν λόγω κανονισμού, λαμβάνονται κάθε έτος αποφάσεις για τη χρηματοδοτική συνεισφορά της Ένωσης στα εθνικά προγράμματα, σύμφωνα με τη διαδικασία εξέτασης που αναφέρεται στο άρθρο 30 παράγραφος Οι αποφάσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 1 καθορίζουν: α) το συνολικό ποσό της χρηματοδοτικής συνεισφοράς που χορηγείται σε κάθε κράτος μέλος για τις δράσεις που αναφέρονται στο άρθρο 9 β) το ποσοστό της χρηματοδοτικής συνδρομής γ) κάθε όρο που ισχύει για τη χρηματοδοτική συνεισφορά βάσει M1 κανόνες της Ένωσης.

17 2006R0861 EL ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Άρθρο 25 Δημοσιονομικοί πόροι Οι ετήσιες πιστώσεις εγκρίνονται από την αρμόδια για τον προϋπολογισμό αρχή εντός των ορίων των δημοσιονομικών προοπτικών. Άρθρο 26 Σώρευση της M1 στήριξης της Ένωσης Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται δυνάμει του παρόντος κανονισμού δεν λαμβάνουν συνδρομή από άλλα M1 χρηματοδοτικά μέσα της Ένωσης. Οι δικαιούχοι του παρόντος κανονισμού παρέχουν στην Επιτροπή πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε άλλη ληφθείσα χρηματοδότηση καθώς και σχετικά με εκκρεμείς αιτήσεις χρηματοδότησης. ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Προστασία των Άρθρο 27 M1 χρηματοοικονομικών συμφερόντων της Ένωσης 1. Κατά την υλοποίηση δράσεων που χρηματοδοτούνται δυνάμει του παρόντος κανονισμού, η Επιτροπή διασφαλίζει την προστασία των χρηματοοικονομικών συμφερόντων M1 της Ένωσης με την εφαρμογή προληπτικών μέτρων κατά της απάτης, της διαφθοράς και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, με τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων και με την ανάκτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και, στην περίπτωση διαπίστωσης παρατυπιών, με αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές κυρώσεις σύμφωνα με τους κανονισμούς (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 2988/95 του Συμβουλίου, της 18ης Δεκεμβρίου 1995, σχετικά με την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ( 1 ), και (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 2185/96 του Συμβουλίου, της 11ης Νοεμβρίου 1996, σχετικά με τους ελέγχους και εξακριβώσεις που διεξάγει επιτοπίως η Επιτροπή με σκοπό την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από απάτες και λοιπές παρατυπίες ( 2 ), καθώς και με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1073/1999 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Μαΐου 1999, σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ( 3 ). 2. Για τις M1 δράσεις της Ένωσης που χρηματοδοτούνται δυνάμει του παρόντος κανονισμού, ο κανονισμός (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 2988/95 καθώς και ο κανονισμός (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 2185/96 εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε παράβαση διάταξης του M1 δικαίου της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων παραβάσεων συμβατικής υποχρέωσης που προβλέπεται βάσει του προγράμματος, η οποία απορρέει από πράξη ή παράλειψη οικονομικού φορέα, η οποία επέφερε ή θα μπορούσε να επιφέρει ζημία στον γενικό προϋπολογισμό M1 της Ένωσης ή στους προϋπολογισμούς τους οποίους διαχειρίζονται η Ένωση, λόγω αδικαιολόγητης δαπάνης. ( 1 ) ΕΕ L 312 της , σ. 1. ( 2 ) ΕΕ L 292 της , σ. 2. ( 3 ) ΕΕ L 136 της , σ. 1.

18 2006R0861 EL Η Επιτροπή μειώνει, αναστέλλει, ή ανακτά το ποσό της χρηματοδοτικής συνεισφοράς που χορηγείται για μια δράση εάν διαπιστώσει παρατυπίες, συμπεριλαμβανομένης της μη συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού ή της επιμέρους απόφασης ή της σύμβασης ή συμφωνίας για τη χορήγηση της σχετικής χρηματοδοτικής στήριξης, ή εάν διαπιστωθεί, ότι, χωρίς να ζητηθεί έγκριση της Επιτροπής, η δράση τροποποιήθηκε κατά τρόπο ασυμβίβαστο προς τη φύση της ή τους όρους εφαρμογής της. Άρθρο 28 Λογιστικοί έλεγχοι και οικονομικές διορθώσεις 1. Με την επιφύλαξη των λογιστικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από τα κράτη μέλη σύμφωνα με τις εθνικές νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις, υπάλληλοι της Επιτροπής και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή αντιπρόσωποί τους, μπορούν να διενεργούν επιτόπιους λογιστικούς ελέγχους δράσεων που χρηματοδοτούνται βάσει του παρόντος κανονισμού οποτεδήποτε, με προειδοποίηση τουλάχιστον δέκα εργάσιμων ημερών, εκτός από τις επείγουσες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια τριετούς περιόδου κατ ανώτατο όριο μετά την τελική πληρωμή που πραγματοποιείται από την Επιτροπή. Οι υπάλληλοι της Επιτροπής και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή οι αντιπρόσωποί τους, οι οποίοι είναι δεόντως εξουσιοδοτημένοι για τη διεξαγωγή επιτόπιων λογιστικών ελέγχων, έχουν πρόσβαση στα μητρώα και λοιπά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων και των μεταδεδομένων που καταρτίζονται ή λαμβάνονται και καταχωρίζονται σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία αφορούν δαπάνες χρηματοδοτούμενες από τον παρόντα κανονισμό. Οι προαναφερόμενες εξουσίες λογιστικού ελέγχου δεν θίγουν την εφαρμογή των εθνικών διατάξεων που επιφυλάσσουν ορισμένες πράξεις σε υπαλλήλους ειδικώς οριζόμενους από την εθνική νομοθεσία. Μεταξύ άλλων, οι υπάλληλοι της Επιτροπής και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή οι αντιπρόσωποί τους, δεν συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, σε κατ οίκον επισκέψεις ή στις επίσημες ανακρίσεις ατόμων στα πλαίσια της εθνικής νομοθεσίας του ενδιαφερόμενου κράτους μέλους. Ωστόσο, έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αποκτώνται κατ' αυτόν τον τρόπο. Στην περίπτωση που οποιαδήποτε M1 χρηματοδοτική στήριξη της Ένωσης, η οποία χορηγείται δυνάμει του παρόντος κανονισμού, διατίθεται στη συνέχεια σε τρίτον ως τελικό δικαιούχο, ο αρχικός δικαιούχος, ως λήπτης της M1 χρηματοδοτικής στήριξης της Ένωσης, παρέχει στην Επιτροπή όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του εν λόγω τελικού δικαιούχου. Για το σκοπό αυτόν, όλα τα σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα εκ μέρους των δικαιούχων για διάστημα έως τριών ετών μετά την τελική πληρωμή. Η Επιτροπή μπορεί επίσης να απαιτεί από το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος να διενεργεί επιτόπιους λογιστικούς ελέγχους δράσεων που χρηματοδοτούνται δυνάμει των άρθρων 8 και 9 του παρόντος κανονισμού. Υπάλληλοι της Επιτροπής και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή αντιπρόσωποί τους, μπορούν να συμμετέχουν στους εν λόγω λογιστικούς ελέγχους. 2. Εάν η Επιτροπή θεωρεί ότι M1 κεφάλαια της Ένωσης δεν χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τους όρους του παρόντος κανονισμού ή άλλων εφαρμοστέων M1 πράξεων της Ένωσης, ειδοποιεί τους δικαιούχους, καθώς και τους τυχόν τελικούς δικαιούχους κατά την έννοια της παραγράφου 1, οι οποίοι διαθέτουν ένα μήνα από την ημερομηνία της εν λόγω ειδοποίησης προκειμένου να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους στην Επιτροπή.

19 2006R0861 EL Εάν οι δικαιούχοι δεν απαντήσουν εντός της περιόδου αυτής ή εάν οι παρατηρήσεις τους δεν πείσουν την Επιτροπή να τροποποιήσει τη γνώμη της, η Επιτροπή μειώνει ή ακυρώνει τη χορηγούμενη χρηματοδοτική συνεισφορά ή αναστέλλει τις πληρωμές. Κάθε αδικαιολογήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στην Επιτροπή. Τόκος προστίθεται σε όλα τα ποσά που δεν επιστρέφονται εγκαίρως υπό τους όρους που καθορίζονται στον δημοσιονομικό κανονισμό. 3. Η Επιτροπή διασφαλίζει την ύπαρξη κατάλληλων ρυθμίσεων για την επίβλεψη και τους λογιστικούς και λοιπούς ελέγχους των δράσεων που χρηματοδοτούνται σύμφωνα με το άρθρο 53 παράγραφος 7 και το άρθρο 165 του κανονισμού (ΕΚ, Ευρατόμ) αριθ. 1605/ Δυνάμει της αρχής της εθνικής κυριαρχίας, η Επιτροπή μπορεί να διενεργεί ή να αναθέτει τη διενέργεια οικονομικών λογιστικών ελέγχων όσον αφορά ποσά που καταβάλλονται σε τρίτες χώρες για μέτρα που χρηματοδοτούνται δυνάμει του άρθρου 13 στοιχείο α) μόνον κατόπιν συμφωνίας με την τρίτη χώρα. Άρθρο 29 Αξιολόγηση και υποβολή εκθέσεων 1. Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται δυνάμει του παρόντος κανονισμού, ελέγχονται τακτικά για την παρακολούθηση της υλοποίησής τους. 2. Η Επιτροπή διασφαλίζει την τακτική, ανεξάρτητη εξωτερική αξιολόγηση των χρηματοδοτούμενων δράσεων. 3. Η Επιτροπή υποβάλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο: α) ενδιάμεση έκθεση αξιολόγησης σχετικά με τα επιτευχθέντα αποτελέσματα και τις ποιοτικές και ποσοτικές πτυχές της υλοποίησης των δράσεων που χρηματοδοτούνται δυνάμει του παρόντος κανονισμού το αργότερο στις 31 Μαρτίου 2011 β) ανακοίνωση για τη συνέχιση των δράσεων που χρηματοδοτούνται δυνάμει του παρόντος κανονισμού το αργότερο στις 30 Αυγούστου 2012 γ) έκθεση εκ των υστέρων αξιολόγησης το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ VIII ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 30 Διαδικασία επιτροπής 1. Η Επιτροπή επικουρείται από την επιτροπή αλιείας και υδατοκαλλιέργειας που θεσπίσθηκε με το άρθρο 30 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2371/2002. Πρόκειται για επιτροπή κατά την έννοια του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 182/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Φεβρουαρίου 2011, για τη θέσπιση κανόνων και γενικών αρχών σχετικά με τους τρόπους ελέγχου από τα κράτη μέλη της άσκησης των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων από την Επιτροπή ( 1 ). ( 1 ) ΕΕ L 55 της , σ. 13.

20 2006R0861 EL Οσάκις γίνεται αναφορά στην παρούσα παράγραφο, εφαρμόζεται το άρθρο 5 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 182/2011. Άρθρο 32 Κατάργηση παρωχημένων πράξεων Από την 1η Ιανουαρίου 2007, ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 657/2000 και οι αποφάσεις 2000/439/ΕΚ και 2004/465/ΕΚ καταργούνται. Ωστόσο, οι κανόνες που ορίζονται στο άρθρο 3 δεύτερη περίπτωση, στα άρθρα 4 και 6 και στο παράρτημα της απόφασης 2000/439/ΕΚ, όπως ίσχυαν την 31η Δεκεμβρίου 2006, ισχύουν κατ αναλογία για τα εθνικά προγράμματα συλλογής, διαχείρισης και χρήσης δεδομένων για τα έτη 2007 και Άρθρο 33 Έναρξη ισχύος Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως την 31η Δεκεμβρίου Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.4.2010 COM(2010)145 τελικό 2010/0080 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 861/2006 του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 6.4.2005 COM(2005) 117 τελικό 2005/0045 (CNS) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέσπιση κοινοτικών χρηµατοδοτικών µέτρων για την εφαρµογή της Κοινής

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2014 (OR. en) 2013/0367 (COD) PE-CONS 46/14 STATIS 28 AGRI 144 CODEC 568. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα:

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2014 (OR. en) 2013/0367 (COD) PE-CONS 46/14 STATIS 28 AGRI 144 CODEC 568. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2014 (OR. en) 2013/0367 (COD) PE-CONS 46/14 STATIS 28 AGRI 144 CODEC 568 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2.6.2015 L 135/13 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/852 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27ης Μαρτίου 2015 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 508/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 8.8.2015 L 211/9 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1368 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Αυγούστου 2015 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

(2009/977/ΕΕ) (10) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι

(2009/977/ΕΕ) (10) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι L 336/42 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 18.12.2009 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Δεκεμβρίου 2009 περί κοινοτικής χρηματοδοτικής συμμετοχής το 2009 στις δαπάνες που πραγματοποιούνται από τα κράτη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.3.2019 COM(2019) 98 final 2019/0048 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Επιτροπή Τόνου

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2000D0439 EL 12.10.2005 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Ιουνίου 2000 περί χρηματοδοτικής συνδρομής της Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.8.2017 COM(2017) 424 final 2017/0190 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1380/2013 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.3.2019 COM(2019) 114 final 2019/0063 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διευρυμένη επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 30.5.2015 L 134/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/840 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Μαΐου 2015 για τους ελέγχους που διενεργούνται από τις Υπεύθυνες Αρχές σύμφωνα με τον

Διαβάστε περισσότερα

(2010/711/ΕΕ) (11) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι

(2010/711/ΕΕ) (11) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι 25.11.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 309/7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Νοεμβρίου 2010 περί συμπληρωματικής χρηματοδοτικής ενίσχυσης από την Ένωση το 2010 στις δαπάνες που πραγματοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ XII

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ XII ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.3.2014 COM(2014) 148 final ANNEX 12 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ XII Συμφωνία Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας και των κρατών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ L 200/140 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ Διορθωτικό στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1303/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 17ης Δεκεμβρίου 2013, περί καθορισμού κοινών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.1.2018 C(2018) 46 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12.1.2018 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 908/2014 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.1.2012 COM(2011) 938 τελικό 2011/0465 (COD)C7-0010/12 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της Συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.3.2019 COM(2019) 103 final 2019/0052 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον Οργανισμό Διατήρησης

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 16.4.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 102/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 370/2011 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Απριλίου 2011 για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.4.2012 COM(2012) 155 final 2012/0077 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1098/2007

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 42/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 42/ /0226 (COD) LEX 1679 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412

PE-CONS 42/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 42/ /0226 (COD) LEX 1679 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) 2013/0226 (COD) LEX 1679 PE-CONS 42/16 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Αυγούστου 2005 για την ίδρυση επιστημονικής, τεχνικής και οικονομικής επιτροπής αλιείας (2005/629/ΕΚ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Αυγούστου 2005 για την ίδρυση επιστημονικής, τεχνικής και οικονομικής επιτροπής αλιείας (2005/629/ΕΚ) L 225/18 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 31.8.2005 ΙΙ (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δημοσίευση) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Αυγούστου 2005 για την ίδρυση επιστημονικής,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 123/16 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/752 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2015 για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Αυγούστου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Αυγούστου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Αυγούστου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0190 (COD) 11483/17 PECHE 302 CODEC 1282 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.3.2019 COM(2019) 111 final 2019/0061 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Διεθνή Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 19.11.2014 L 332/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1232/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 215/2014 της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483),

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483), P7_TA-PROV(20)0526 Επιστρεπτέα ενίσχυση και χρηµατοοικονοµική τεχνική ***I Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της ης εκεµβρίου 20 σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 23.10.2015

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 23.10.2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.10.2015 C(2015) 7417 final EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23.10.2015 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ 2014-2020:

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 23.2.2016 L 46/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/247 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Δεκεμβρίου 2015 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5.3.2014 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 65/31 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τη θέσπιση και την εφαρμογή των σχεδίων παραγωγής και εμπορίας, σύμφωνα με τον κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

LIFE.2.A EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2019/0009 (COD) PE-CONS 35/19 PECHE 63 PREP-BXT 50 CODEC 380

LIFE.2.A EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2019/0009 (COD) PE-CONS 35/19 PECHE 63 PREP-BXT 50 CODEC 380 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2019/0009 (COD) PE-CONS 35/19 PECHE 63 PREP-BXT 50 CODEC 380 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2011 (OR. en) 2011/0210 (COD) PE-CONS 65/11 FSTR 73 FC 52 REGIO 121 SOC 986 CADREFIN 125 FIN 870 CODEC 1992

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2011 (OR. en) 2011/0210 (COD) PE-CONS 65/11 FSTR 73 FC 52 REGIO 121 SOC 986 CADREFIN 125 FIN 870 CODEC 1992 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2011 (OR. en) 2011/0210 (COD) PE-CONS 65/11 FSTR 73 FC 52 REGIO 121 SOC 986 CADREFIN 125 FIN 870 CODEC 1992 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0017/2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0017/2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 22.4.2015 A8-0017/2015/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2002R1606 EL 10.04.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1606/2002 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 19ης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.8.2016 COM(2016) 504 final 2016/0247 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του

Διαβάστε περισσότερα

11382/17 ADD 1 ΜΑΚ/ριτ/ΠΧΚ 1 DG B 2A

11382/17 ADD 1 ΜΑΚ/ριτ/ΠΧΚ 1 DG B 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 28 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0289 (COD) 11382/17 ADD 1 PECHE 298 CODEC 1267 ΣΧΕΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Θέμα: Θέση του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 178/4 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1242 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Ιουλίου 2017 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 809/2014 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

14292/18 ROD/ech LIFE.2.A. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Δεκεμβρίου 2018 (OR. en) 14292/18. Διοργανικός φάκελος: 2018/0365 (NLE)

14292/18 ROD/ech LIFE.2.A. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Δεκεμβρίου 2018 (OR. en) 14292/18. Διοργανικός φάκελος: 2018/0365 (NLE) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Δεκεμβρίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0365 (NLE) 14292/18 PECHE 462 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί καθορισμού,

Διαβάστε περισσότερα

LIFE.2.A EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2019/0010 (COD) PE-CONS 36/19 PECHE 64 PREP-BXT 51 CODEC 381

LIFE.2.A EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2019/0010 (COD) PE-CONS 36/19 PECHE 64 PREP-BXT 51 CODEC 381 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2019/0010 (COD) PE-CONS 36/19 PECHE 64 PREP-BXT 51 CODEC 381 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στον. ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στον. ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.7.2014 C(2014) 5136 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στον ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΧΧΧ για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 514/2014

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.7.2016 COM(2016) 460 final 2016/0218 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.11.2013 COM(2013) 818 final 2013/0405 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί καθορισμού, για το 2014, των αλιευτικών δυνατοτήτων στον Εύξεινο Πόντο για ορισμένα αποθέματα

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2016) 6618 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2016) 6618 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) 13605/16 PECHE 388 DELACT 221 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 4 MAΪΟΥ 2009 Το Προεδρείο, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23, παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας υπόψη την απόφασή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.7.2014 COM(2014) 459 final 2014/0215 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης 2007/198/Ευρατόμ περί ιδρύσεως της ευρωπαϊκής κοινής επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2115(DEC)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2115(DEC) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 28.1.2015 2014/2115(DEC) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 17/1/15 REV 1 EL

PE-CONS 17/1/15 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 9 Ιουνίου 2015 (OR. en) 2014/0206 (COD) LEX 1613 PE-CONS 17/1/15 REV 1 CODIF 45 ECO 38 INST 92 MI 188 CODEC 406 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή δήλωση σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής και την ημερομηνία έγκρισης των οριστικών λογαριασμών της ΕΕ:

Κοινή δήλωση σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής και την ημερομηνία έγκρισης των οριστικών λογαριασμών της ΕΕ: Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιουλίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0282/A(COD) 10800/18 ADD 1 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.3.2019 COM(2019) 112 final 2019/0062 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Γενική Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 126 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 58ο έτος 21 Μαΐου 2015 Περιεχόμενα I Νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κανονισμός (ΕΕ) 2015/779 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 334/98 21.11.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Νοεμβρίου 2014 για την οργανωτική δομή και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης και του δικτύου Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠ 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 9 Απριλίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

16135/14 GA/ag DGC 2B. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Δεκεμβρίου 2014 (OR. en) 16135/14. Διοργανικός φάκελος : 2014/0109 (NLE) RL 10

16135/14 GA/ag DGC 2B. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Δεκεμβρίου 2014 (OR. en) 16135/14. Διοργανικός φάκελος : 2014/0109 (NLE) RL 10 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Δεκεμβρίου 2014 (OR. en) 16135/14 Διοργανικός φάκελος : 2014/0109 (NLE) RL 10 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα : Πρωτόκολλο της ευρωμεσογειακής συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.8.2017 C(2017) 5518 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9.8.2017 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 615/2014 για τις

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0367(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0367(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 26.6.2012 2011/0367(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.9.2014 COM(2014) 580 final 2014/0274 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της αναθεωρημένης συμφωνίας περί ιδρύσεως της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.3.2019 C(2019) 1848 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13.3.2019 για τη θέσπιση πολυετούς προγράμματος της Ένωσης για τη συλλογή και τη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.3.2014 COM(2014) 201 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ σχετικά με συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δημοκρατίας του Λιβάνου όσον αφορά τις γενικές

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.3.2010 COM(2010) 85 τελικό 2010/0054 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (EΚ, Ευρατόμ) αριθ. 1605/2002

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Φεβρουαρίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Φεβρουαρίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Φεβρουαρίου 2016 (OR. en) 6258/16 PECHE 46 AGRI 73 AGRIFIN 10 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Ομάδα «Εσωτερική και Εξωτερική Αλιευτική Πολιτική» Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.9.2017 COM(2017) 483 final 2017/0221 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κατανομή των αλιευτικών δυνατοτήτων βάσει του πρωτοκόλλου σχετικά με τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Ενιαίο νομοθετικό κείμενο 27.4.2017 EP-PE_TC1-COD(2016)0182 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 27 Απριλίου 2017 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.6.2014 L 168/95 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 615/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Ιουνίου 2014 για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.3.2014 COM(2014) 129 final 2014/0074 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Οργάνωση Αλιείας Βορειοδυτικού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.10.2014 COM(2014) 636 final 2014/0296 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 366/69

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 366/69 15.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 366/69 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Εκτελεστικού Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας για το οικονομικό έτος 2010, συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 6/1/17 REV 1 EL

PE-CONS 6/1/17 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 17 Μαΐου 2017 (OR. en) 2015/0133 (COD) LEX 1732 PE-CONS 6/1/17 REV 1 PECHE 24 CODEC 79 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 10.11.2015 L 293/15 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1973 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Ιουλίου 2015 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 514/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ L 306/32 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/1993 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 4ης Νοεμβρίου 2016 για τον καθορισμό των αρχών που πρέπει να διέπουν τον συντονισμό της αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

REGIO 26 FSTR 19 FC 20 SOC 227 EMPL 135 FIN 265 CODEC 478

REGIO 26 FSTR 19 FC 20 SOC 227 EMPL 135 FIN 265 CODEC 478 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 6 Μαΐου 2015 (OR. en) 2015/0026 (COD) PE-CONS 19/15 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: REGIO 26 FSTR 19 FC 20 SOC 227 EMPL 135 FIN 265

Διαβάστε περισσότερα

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Ενιαίο νομοθετικό κείμενο 6.7.2016 EP-PE_TC1-COD(2016)0064 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 6 Ιουλίου 2016 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.11.2014 COM(2014) 697 final 2014/0330 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κατανομή των αλιευτικών δυνατοτήτων βάσει του πρωτοκόλλου σχετικά με τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.3.2014 COM(2014) 135 final 2014/0070 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Διεθνή Επιτροπή για τη

Διαβάστε περισσότερα

L 101/26 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 101/26 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 101/26 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 21.4.2009 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Απριλίου 2009 για τη σύσταση του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού με

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Προϋπολογισμών

Επιτροπή Προϋπολογισμών Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019-2024 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2019/2036(BUD) 19.7.2019 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.5.2017 COM(2017) 214 final 2017/0091 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της θέσης που θα ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη συνεδρίαση των

Διαβάστε περισσότερα

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 9.9.2015

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 9.9.2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.9.2015 C(2015) 6283 final EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9.9.2015 έγκριση ορισμένων στοιχείων του προγράμματος συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα- Βουλγαρία για υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 25 παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.10.2013 COM(2013) 733 final 2011/0195 (COD) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος και επιβολή των κανόνων της αλιείας

Έλεγχος και επιβολή των κανόνων της αλιείας Έλεγχος και επιβολή των κανόνων της αλιείας Ο έλεγχος και η επιβολή των κανόνων της αλιείας αποσκοπούν στην εξασφάλιση της ορθής εφαρμογής των κανονισμών που αφορούν την αλιεία και, όπου απαιτείται, στην

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την τροποποίηση των κανονισμών (ΕΕ) 2016/72 και (ΕΕ) 2015/2072 όσον αφορά ορισμένες αλιευτικές δυνατότητες

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την τροποποίηση των κανονισμών (ΕΕ) 2016/72 και (ΕΕ) 2015/2072 όσον αφορά ορισμένες αλιευτικές δυνατότητες ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.7.2016 COM(2016) 441 final 2016/0203 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση των κανονισμών (ΕΕ) 2016/72 και (ΕΕ) 2015/2072 όσον αφορά ορισμένες αλιευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.7.2014 COM(2014) 459 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της πρότασης απόφασης του Συμβουλίου για την τροποποίηση της απόφασης 2007/198/Ευρατόμ περί ιδρύσεως της ευρωπαϊκής κοινής

Διαβάστε περισσότερα

DGG 1B EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 28 Απριλίου 2017 (OR. en) 2016/0182 (COD) PE-CONS 16/17 EF 45 ECOFIN 198 CONSOM 78 CODEC 377

DGG 1B EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 28 Απριλίου 2017 (OR. en) 2016/0182 (COD) PE-CONS 16/17 EF 45 ECOFIN 198 CONSOM 78 CODEC 377 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 28 Απριλίου 2017 (OR. en) 2016/0182 (COD) PE-CONS 16/17 EF 45 ECOFIN 198 CONSOM 78 CODEC 377 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Ενιαίο νομοθετικό κείμενο 24.10.2017 EP-PE_TC1-COD(2017)0190 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 24 Οκτωβρίου 2017 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

(2011/431/EE) (8) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι

(2011/431/EE) (8) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι L 188/50 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.7.2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Ιουλίου 2011 περί χρηματοδοτικής συμμετοχής της Ένωσης στα προγράμματα των κρατών μελών για τον έλεγχο,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 4ης MAΪOΥ 2009 1 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23 παράγραφος 2 του Κανονισμού 2, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.5.2012 COM(2012) 214 final 2012/0108 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη πρωτοκόλλου στην ευρωμεσογειακή συμφωνία σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιανουαρίου 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITΕ SΟC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Προεδρίας προς: την Ομάδα «Κοινωνικές Υποθέσεις» με ημερομηνία: 23 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.3.2017 L 80/7 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/556 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24ης Μαρτίου 2017 ως προς τις λεπτομερείς διαδικασίες επιθεώρησης ορθής κλινικής πρακτικής σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 536/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2018 C(2018) 3973 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27.6.2018 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 181/2014 όσον αφορά ορισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.5.2017 COM(2017) 215 final 2017/0092 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της θέσης που θα ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ετήσια διάσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.9.2013 COM(2013) 639 final 2013/0313 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ, Ευρατόμ) αριθ. 966/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0047/2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0047/2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 23.4.2015 A8-0047/2015/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Οκτωβρίου 2019 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Οκτωβρίου 2019 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Οκτωβρίου 2019 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0210(COD) 12660/1/19 REV 1 LIMITE PECHE 415 CADREFIN 333 CODEC 1437 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.5.2017 COM(2017) 216 final 2017/0093 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της θέσης που θα ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην περιφερειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ:

ΚΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ: ΚΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΔΑ ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ για πράξεις του Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.2.2018 C(2018) 533 final EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2.2.2018 σχετικά με τη θέσπιση ενιαίων, λεπτομερών προδιαγραφών για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2017)0174 Απαλλαγή 2015: Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) 1. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 27ης Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

περί καθορισμού των γενικών κανόνων για τη χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης στον τομέα

περί καθορισμού των γενικών κανόνων για τη χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης στον τομέα 23. 9. 95 EL I Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Αριθ. L 228/ 1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2236/95 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 18ης Σεπτεμβρίου 1995

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 28 Απριλίου 2014 (OR. en) 2013/0377 (COD) PE-CONS 76/14

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 28 Απριλίου 2014 (OR. en) 2013/0377 (COD) PE-CONS 76/14 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 28 Απριλίου 2014 (OR. en) 2013/0377 (COD) PE-CONS 76/14 CLIMA 29 ENV 303 ENER 135 TRANS 167 IND 111 ONU 30 AGRI 235 ECOFIN 284 ISL 15 CODEC

Διαβάστε περισσότερα