Επισκόπηση.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επισκόπηση. www.behrhellaservice.com"

Transcript

1 Επισκόπηση Προϊόντων

2 Behr Hella Service: Ο αξιόπιστος ειδικός στη διαχείριση θερμότητας. Η Behr Hella Service συνδυάζει κορυφαία τεχνογνωσία τεχνικής υποστήριξης με μια ευρεία γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Τα συστήματα ψύξης κινητήρα και κλιματισμού οχήματος είναι αδιαχώριστες έννοιες στη σύγχρονη διαχείριση θερμότητας το ίδιο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η εξειδίκευση της Behr στα προϊόντα εξοπλισμού εργοστασιακής τοποθέτησης (ΟΕ), ως κορυφαίουπρομηθευτή σε αυτούς τους τομείς, με το παγκόσμιο δίκτυο διάθεσης της HELLA. Έτσι, η κοινοπραξία (Joint Venture) της Behr Hella Service μπορεί να προσφέρει ένα ελκυστικό ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από την παραδοσιακή εξειδίκευση στον εξοπλισμό εργοστασιακής τοποθέτησης και τα άριστα ποιοτικά προϊόντα, υψηλή διαθεσιμότητα, ανταγωνιστική τεχνική υποστήριξη και ελκυστική υποστήριξη στις πωλήσεις. Τα δικά σας πλεονεκτήματα είναι τα δυνατά μας σημεία. Τα πλεονεκτήματα για την ανεξάρτητη αγορά ανταλλακτικών μεταφράζονται σε προϊόντα υψηλής ποιότητας, διασφαλισμένη παράδοση και ολοκληρωμένη τεχνογνωσία στην τεχνική υποστήριξη και όχι μόνο στην προμήθεια ανταλλακτικών. Με την Behr Hella Service, τα συνεργεία και το εμπόριο ανταλλακτικών μπορούν να επιλέγουν μέσα από μία γκάμα με περισσότερα από ποιοτικά προϊόντα σε πάνω από 20 κατηγορίες προϊόντων από τους τομείς ψύξη κινητήρα, κλιματισμός οχήματος και αερισμός/ανεμιστήρες. Εδώ καλύπτεται ένα πλήθος κατασκευαστών και όλοι οι συνηθισμένοι ευρωπαϊκοί και ασιατικοί τύποι οχημάτων από οχήματα κατηγορίας μίνι μέχρι βαριά μεταφορικά. Αντλίες νερού και κιτ αντλιών νερού ολοκληρώνουν από το 2012 την γκάμα της διαχείρισης θερμότητας της Behr Hella Service. Χάρη σε αυτή τη διεύρυνση, το πρόγραμμα προϊόντων περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες ομάδες προϊόντων από τον ίδιο προμηθευτή. Και για επισκευή του οχήματος σύμφωνα με την τρέχουσα αξία του κυρίως για παλαιότερα οχήματα προσφέρει η Behr Hella Service μία γκάμα περίπου 400 προϊόντων. Με τον χαρακτηρισμό "εναλλακτική λύση" για τα αντίστοιχα γνήσια ανταλλακτικά της Behr Hella Service, αυτά τα προϊόντα διατίθενται στις κατηγορίες προϊόντων ψυγεία ψυκτικού υγρού, ψυγεία αέρα υπερπλήρωσης, συμπιεστές κλιματισμού και συμπυκνωτές κλιματισμού. Τι είναι το πρόγραμμα Διαχείριση θερμότητας; Το σύστημα διαχείρισης θερμότητας περιλαμβάνει τη βέλτιστη θερμοκρασία κινητήρα σε όλες τις καταστάσεις λειτουργίας, καθώς και τη θέρμανση και την ψύξη του εσωτερικού χώρου του οχήματος. Ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης θερμότητας αποτελείται επομένως από εξαρτήματα του συστήματος ψύξης του κινητήρα και του συστήματος κλιματισμού. Τα εξαρτήματα αυτών των δομικών μονάδων, τα οποία αλληλοεπηρεάζονται, αποτελούν συχνά μια μονάδα.

3 02 03

4 Ποιότητα Behr, αποκλειστικά από την Behr Hella Service για το ανεξάρτητο εμπόριο ανταλλακτικών. Behr Έμπειρος και βασικός συνεργάτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ποιότητα από το Με καθιερωμένη εξειδίκευση στα προϊόντα πρώτου εξοπλισμού, η Behr κατασκευάζει προϊόντα γνήσιας ποιότητας πάνω από 100 χρόνια, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στη χρήση προϊόντων για συστήματα ψύξης. Τα εξαρτήματα της Behr είναι απόλυτα εναρμονισμένα μεταξύ τους και επιτυγχάνουν άφθαστη ψυκτική απόδοση. Προστατεύουν τον κινητήρα όχι μόνο από δαπανηρές ζημιές λόγω υπερθέρμανσης φροντίζουν επίσης για βέλτιστη αξιοποίηση της απόδοσης, την περιβαλλοντική συμβατότητα και τη διάρκεια ζωής του κινητήρα. Η πολυετής εμπειρία και η πλούσια τεχνογνωσία της Behr εγγυώνται την εξαιρετική ποιότητα όλων των προϊόντων της. Πρωτοπόρα τεχνογνωσία στην έρευνα και την εξέλιξη μελετημένων εξαρτημάτων για συστήματα. Οι καινοτομίες αποτελούν τη βάση για την επιτυχία της Behr. Αφετηρία για αυτό είναι η εμπεριστατωμένη έρευνα και εξέλιξη, η οποία στην Behr οδηγεί σε πρωτοποριακά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Η απόδοση, η αξιοπιστία και η ποιότητα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες στην εξέλιξη των προϊόντων με τη βοήθεια προηγμένου λογισμικού. Το ίδιο ισχύει και στους εκτενείς ελέγχους και δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες που εκτελούνται στα ιδιόκτητα εργαστήρια με τον εξοπλισμό μας όπως τη συσκευή ελέγχου κινητήρων ή την υπερσύγχρονη αεροσήραγγα κλιματισμού. Τεχνογνωσία πρωτοποριακών κατασκευών. Η προηγμένη τεχνολογία κατασκευής που εκτείνεται σε όλους τους ενδοεταιρικούς τομείς, εγγυάται κορυφαία ποιότητα σε όλη τη γκάμα προϊόντων της Behr. Η μελετημένη εξέλιξη των προϊόντων, για παράδειγμα, έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη προσαρμογή μεταξύ όλων των εξαρτημάτων της Behr. Επιπλέον, τα ολοκληρωμένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας εξασφαλίζουν τη μεγάλη διάρκεια ζωής και την αξιοπιστία όλων των προϊόντων μας.

5 Δοκιμή προϊόντος στην αεροσήραγγα κλιματισμού. Σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής. Έλεγχος στεγανότητας στο έτοιμο προϊόν

6 Η Behr Hella Service χρησιμοποιεί ένα άριστο δίκτυο για διανομή των προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Χάρη σε ένα παγκόσμιο δίκτυο αποκεντρωμένων αποθηκών καθως και άριστης εφοδιαστικής, η Behr Hella Service μπορεί να ελαχιστοποιεί αποτελεσματικά τους χρόνους παράδοσης. Όλα αυτά τα σημεία αποτελούν μέρος ενός από τα παγκοσμίως μεγαλύτερα και παλαιότερα εμπορικά δίκτυα στον κλάδο των ανταλλακτικών οχημάτων, στο οποίο μπορεί η Behr Hella Service να ανατρέχει χάρη στον πανίσχυρο συνεργάτη της: Η HELLA είναι μία παγκοσμίου βεληνεκούς, ανεξάρτητη οικογενειακή επιχείρηση με πάνω από 100 σημεία παραγωγής και εξυπηρέτησης σε περισσότερες από 35 χώρες. Η μονίμως υψηλή διαθεσιμότητα όλων των προϊόντων καθώς και η ταχύτητα, η φροντίδα και η αξιοπιστία αποτελούν πειστικά επιχειρήματα για το εμπόριο ανταλλακτικών και τα συνεργεία εξίσου. Ευέλικτα και εξατομικευμένα πακέτα παραδόσεων ολοκληρώνουν αυτό το πρόγραμμα ώστε να υπάρχει αντιστοιχία με τις ανάγκες των πελατών και της αγοράς ανά πάσα στιγμή. Η στρατηγική δικτύου της HELLA: Η ισχύς εν τη ενώσει Με την ιδιαίτερη, αποκλειστική στην εταιρεία στρατηγική δικτύου, η HELLA επιδιώκει τον στόχο να επιτυγχάνει με κατάλληλους συνεργάτες και συνδυασμένη εξειδίκευση από πολλούς τομείς αυξημένο όφελος για τον πελάτη. Έτσι μπορούν να υλοποιούνται καθαρές "Όλοι κερδίζουν" (Win-Win) λύσεις για συνεργάτες, πελάτες και την HELLA την ίδια. Από την αρχή της στρατηγικής δικτύου στη δεκαετία του 90 προέκυψαν έτσι στο μεταξύ παγκοσμίως πολλές συνεργασίες και κοινοπραξίες, οι οποίες δημιουργούν κύκλο εργασιών πάνω από 2 δισεκατομμύρια - και φροντίζουν και στον τομέα διαχείρισης θερμότητας για ευρεία γνώση και τεράστια εξειδίκευση.

7 06 07

8 Ένα περίπλοκο σύστημα για περίπλοκες απαιτήσεις. Τα σύγχρονα συστήματα ψύξης κινητήρα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου. Τα τελευταία χρόνια, οι λειτουργίες των συστημάτων ψύξης ολοένα και διευρύνονται. Οι απαιτήσεις για ακόμα περισσότερη απόδοση και οικονομία, αλλά και παράγοντες όπως το μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο, η τεχνολογία στροβιλοσυμπιεστή, τα συστήματα θέρμανσης με σβηστό κινητήρα και το σύστημα κλιματισμού, έχουν αναβαθμίσει την κλασική ψύξη κινητήρα σε ένα πολυσύνθετο σύστημα. Για να είναι εφικτή η τήρηση των μελλοντικά ακόμα πιο αυστηρών διατάξεων για τις εκπομπές ρύπων, απαιτείται μια αύξηση της θερμοκρασίας λειτουργίας περ. κατά 10%. Μόνο με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η βελτιστοποιημένη καύση. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες απαιτούν ωστόσο και μεγαλύτερη ψυκτική ισχύ, ώστε ένας κινητήρας να μπορεί να επιτελεί το έργο του αξιόπιστα για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Αυτό εξηγεί γιατί τα ανταλλακτικά με ποιότητα πρώτου εξοπλισμού αποτελούν την πρώτη επιλογή στις εργασίες συντήρησης και επισκευής. Το σύστημα ψύξης κινητήρα αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο σύστημα, όπου όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν απόλυτα συντονισμένα μεταξύ τους υπό υψηλή θερμοκρασία και πίεση. Σε ένα καινούριο όχημα επιτυγχάνεται 100% συντονισμός μεταξύ όλων των συγκροτημάτων. Ο βαθμός απόδοσης και ασφάλειας που παρέχουν, μπορεί να διατηρηθεί μόνο με τη χρήση εξαρτημάτων με ποιότητα πρώτου εξοπλισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η τεχνολογία, ο βαθμός απόδοσης, η προσαρμογή ακριβείας και η ποιότητα των υλικών εναρμονίζονται ιδανικά.

9

10 Το κύκλωμα ψυκτικού υγρού Το σύστημα ψύξης του κινητήρα προορίζεται για την ψύξη του κινητήρα, εξάγοντας θερμότητα προς τον αέρα του περιβάλλοντος. Συγχρόνως δημιουργείται θερμότητα με τη λειτουργία του κινητήρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του εσωτερικού χώρου του οχήματος. Το σύστημα ψύξης του κινητήρα και το σύστημα κλιματισμού αποτελούν χωριστά συστήματα, τα οποία όμως αλληλοεπηρεάζονται. Τα μεμονωμένα εξαρτήματα του κυκλώματος ψύξης συνδέονται μεταξύ τους με εύκαμπτες σωληνώσεις και σχηματίζουν έτσι ένα κλειστό σύστημα. Στο σύστημα κυκλοφορεί το ψυκτικό υγρό, που προωθείται με μία μηχανική ή ηλεκτρική αντλία. Η θερμότητα που δημιουργείται κατά την καύση του καυσίμου και μεταφέρεται στα εξαρτήματα του κινητήρα, αποδίδεται στο ψυκτικό υγρό. Με την κυκλοφορία απάγεται η θερμότητα στον εξωτερικό αέρα και έτσι κρυώνει το ψυκτικό υγρό. Ένας ή περισσότεροι ανεμιστήρες (μηχανικής ή ηλεκτρικής κίνησης) που μπορεί να είναι τοποθετημένοι μπροστά ή πίσω από το ψυγείο, υποστηρίζουν τη διαδικασία ψύξης. Αυτό πραγματοποιείται ιδιαίτερα σε αργή πορεία ή ακινητοποίηση του οχήματος. Για να διατηρηθεί σε σχετικά σταθερό επίπεδο η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού και του κινητήρα, ελέγχεται η ροή του ψυκτικού υγρού από έναν θερμοστάτη. 1 2

11 Ψυκτικό υγρό και αντιψυκτική προστασία Ερωτήσεις και απαντήσεις. Γιατί χρειάζεται το σύστημα ψύξης και το καλοκαίρι αντιψυκτικό και πρόσθετα; Το αντιψυκτικό δεν προστατεύει μόνο από τον παγετό, αλλά και από την υπερθέρμανση. Τα πρόσθετα προστατεύουν το σύστημα από επικαθίσεις αλάτων και διάβρωση. Ποια είναι η σωστή αναλογία ανάμειξης νερού και αντιψυκτικής προστασίας; Η ιδανική αναλογία ανάμειξης νερού : αντιψυκτικής προστασίας είναι 60 : 40 έως 50 : 50. Χρειάζεται το σύστημα ψύξης συντήρηση; Τα εξαρτήματα του συστήματος ψύξης και το ψυκτικό υγρό πρέπει να ελέγχονται τακτικά. 1 Ανεμιστήρας εσωτερικού χώρου 2 Εναλλάκτης θερμότητας εσωτερικού χώρου 3 Ηλεκτρική βαλβίδα θέρμανσης 4 Αντλία ψυκτικού υγρού 5 Μονάδα ρύθμισης ψυκτικού υγρού 6 Ανεμιστήρας ψυγείου 7 Ψυγείο ψυκτικού υγρού

12 Εγγυημένη ασφάλεια με κορυφαία ποιότητα από την Behr Hella Service. Ψυγείο ψυκτικού υγρού Το σημαντικότερο συστατικό στοιχείο μιας μονάδας ψύξης είναι το ψυγείο ψυκτικού υγρού. Αποτελείται από ένα συγκρότημα ψύξης και δοχείο νερού με όλες τις απαιτούμενες συνδέσεις και στοιχεία στερέωσης. Η θερμότητα που παράγεται από την καύση στον κινητήρα, απορροφάται από το ψυκτικό υγρό και προωθείται από το ψυγείο προς τον εξωτερικό αέρα. Τα ψυγεία ψυκτικού υγρού τοποθετούνται στη ροή αέρα του μπροστινού τμήματος του οχήματος. Ψυγείο αέρα υπερπλήρωσης Αύξηση της ισχύος σε όλη την περιοχή αριθμού στροφών, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, βελτιωμένη απόδοση κινητήρα, μείωση των εκπομπών, περιορισμός της θερμικής καταπόνησης του κινητήρα - υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για την ψύξη του αέρα καύσης στους κινητήρες με υπερσυμπιεστή, με τη χρήση ψυγείων αέρα πλήρωσης. Συμπλέκτης Visco Ο συμπλέκτης Visco υλοποιεί τη μετάδοση ισχύος προς τη φτερωτή σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία, επηρεάζοντας τον αριθμό στροφών της. Μέσω μη φθειρόμενου συστήματος τριβής υγρού μεταβιβάζεται η ροπή κίνησης στη φτερωτή, ο αριθμός στροφών της οποίας ρυθμίζεται αδιαβάθμητα ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας. Στον ηλεκτρικό συμπλέκτη Visco η ρύθμιση γίνεται απευθείας από τους αισθητήρες. Με σύμφωνη με τις ανάγκες του συστήματος ψύξη βελτιστοποιείται το επίπεδο θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού, οι θόρυβοι του κινητήρα και η κατανάλωση του καύσιμου. Ανεμιστήρας Visco Για την απαγωγή θερμότητας στους κινητήρες επαγγελματικών οχημάτων και στους κινητήρες μεγάλου κυβισμού των επιβατικών οχημάτων, εκτός από τα αποδοτικά ψυγεία, απαιτούνται επίσης ανεμιστήρες και μηχανισμοί κίνησης ανεμιστήρων, οι οποίοι διαθέτουν με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο τον αέρα ψύξης. Οι ανεμιστήρες Visco αποτελούνται από μια πτερωτή ανεμιστήρα και έναν συμπλέκτη Visco. Χρησιμοποιούνται σε κατά μήκος τοποθετημένους κινητήρες και τοποθετούνται στην κατεύθυνση κίνησης μπροστά από το ψυγείο. Εναλλάκτης θερμότητας εσωτερικού χώρου Ο εναλλάκτης θερμότητας εσωτερικού χώρου βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο του οχήματος, κάτω από το ταμπλό. Το ρεύμα αέρα, το οποίο παράγει ο ανεμιστήρας εσωτερικού χώρου, διοχετεύεται μέσω του εναλλάκτη θερμότητας που διαπερνάται από ψυκτικό υγρό. Στη συνέχεια, ο αέρας που ζεσταίνεται από εδώ εισρέει στον εσωτερικό χώρο του οχήματος. Δοχείο διαστολής Το δοχείο διαστολής χρησιμεύει στη συλλογή του ψυκτικού υγρού που εξάγεται από το κύκλωμα ψυκτικού υγρού.

13 Η γκάμα προϊόντων της εταιρείας μας στην ψύξη κινητήρα. Ψυγείο επανακυκλοφορίας καυσαερίων Μία δυνατότητα ικανοποίησης των νέων οριακών τιμών EURO VI αναφορικά με την εκπομπή οξειδίου του αζώτου (NOx) είναι η ψυχόμενη επανακυκλοφορία καυσαερίων (AGR). Εδώ αφαιρείται ένα μέρος της κύριας ροής των καυσαερίων μεταξύ πολλαπλής εξαγωγής και στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων, ψύχεται σε έναν ειδικό εναλλάκτη θερμότητας (ψυγείο επανακυκλοφορίας καυσαερίων) και αναμειγνύεται πάλι με τον αέρα αναρρόφησης. Έτσι μειώνεται η θερμοκρασία καύσης στον κινητήρα και μειώνεται ο σχηματισμός οξειδίων του αζώτου. Ψυγείο λαδιού Το ψυγείο λαδιού κινητήρα/ψυγείο λαδιού κιβωτίου εξασφαλίζει σχεδόν σταθερό φάσμα θερμοκρασιών. Τα διαστήματα αλλαγής λαδιού επεκτείνονται και αυξάνεται η διάρκεια ζωής του κινητήρα. Το νεότερο μοντέλο του Οίκου Behr είναι ένας συμπαγές και αποδοτικότατο ψυγείο λαδιού με στοιβαζόμενους δίσκους. Επειδή δεν χρειάζεται περίβλημα ψυκτικού υγρού και κατασκευάζεται μόνο από αλουμίνιο, είναι ελαφρύ και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ψυγείο λαδιού για υδροδυναμικό σύστημα επιβράδυνσης (Retarder) Τα υδροδυναμικά συστήματα επιβράδυνσης Retarder χρησιμοποιούνται σε οχήματα επαγγελματικής χρήσης για υποστήριξη του βασικού συστήματος πέδησης ως σχεδόν άφθαρτο υδροδυναμικό φρένο. Το ψυγείο λαδιού που αποτελείται αποκλειστικά από αλουμίνιο ή χάλυβα τοποθετείται πάνω στο Retarder και απάγει την κινητική ενέργεια που έχει μετατραπεί σε θερμότητα προς το κύκλωμα ψύξης του οχήματος. Ανεμιστήρας συμπυκνωτή/ψυγείου ψυκτικού υγρού Ένας ανεμιστήρας συμπυκνωτή ή ψυγείου ψυκτικού υγρού αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με συνδεδεμένη φτερωτή. Τοποθετούνται πριν ή μετά τον συμπυκνωτή ή το ψυγείο. Μέσω της παραγόμενης ροής αέρα απάγουν τη θερμότητα του ψυκτικού μέσου κλιματισμού ή του ψυκτικού υγρού. Στα οχήματα με σύστημα κλιματισμού χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές ένας επιπρόσθετος ή πιο αποδοτικός ανεμιστήρας. Αντλίες νερού Κιτ αντλιών νερού Η αντλία νερού παίρνει μηχανική κίνηση, Εκτός από μεμονωμένες αντλίες νερού διοχετεύει το ψυκτικό υγρό μέσω του (ενδεχ. με δακτυλίους Ο ή άλλες τσιμούχες), κυκλώματος και αναπτύσσει την πίεση του προσφέρονται εύκολα στην τοποθέτηση κιτ, στα συστήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οποία περιλαμβάνονται και οδοντωτοί ιμάντες η αντλία νερού συνδέεται με τον μηχανισμό καθώς και - εφόσον χρειάζονται - εντατήρες, κίνησης μέσω ιμάντα. τροχαλίες αναστροφής και τροχαλίες οδήγησης, τσιμούχες και αποσβεστήρες. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους καταλόγους της εταιρείας μας

14 Για καλό κλίμα στον εσωτερικό χώρο του οχήματος. Η Behr Hella Service φροντίζει πάντα για δροσερό κλίμα. Η τεχνολογία των συστημάτων κλιματισμού γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Για έναν άριστο κλιματισμό πρέπει συνεπώς όλα τα εξαρτήματα καθώς και ο τρόπος λειτουργίας τους να προσαρμόζονται ιδανικά στις ανάγκες άνεσης του οδηγού του οχήματος. Το πλούσιο πρόγραμμα συστημάτων της Behr Hella Service προσφέρει εδώ ιδανικές και υψηλής τεχνικής ποιότητας λύσεις για όλες τις απαιτήσεις. Ένας απαραίτητος βοηθός σχεδόν σε κάθε διαδρομή το σύστημα κλιματισμού. Το σύστημα κλιματισμού του οχήματος αποτελείται από το σύστημα θέρμανσης του οχήματος και το κύκλωμα ψυκτικού μέσου του κλιματισμού. Έτσι μπορούν να δημιουργούνται οι επιθυμητές συνθήκες κλίματος, τελείως ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Συνεπώς το σύστημα κλιματισμού αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την ασφάλεια και την άνεση. Θεωρήστε το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ψύξης ως μία μονάδα. Παρόλο που το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ψύξης του κινητήρα αποτελούν δύο ξεχωριστά συστήματα, αλληλοεπιδρά το ένα στο άλλο. Αυτό διότι, λόγω της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού το σύστημα ψύξης του κινητήρα επιβαρύνεται επιπλέον και αυξάνεται η θερμοκρασία του ψυκτικού. Τα πρόσθετα που περιέχονται στο ψυκτικό υγρό δεν προστατεύουν μόνο από τον παγετό, αλλά και από την υπερθέρμανση του κινητήρα. Η σωστή σύνθεση του ψυκτικού υγρού αυξάνει το σημείο ζέσεως του αναμεμειγμένου μέσου πάνω από τους 120 C. Ένα τεράστιο απόθεμα απόδοσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το καλοκαίρι, όταν το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ψύξης επιβαρύνονται έντονα από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και τις μεγάλες διαδρομές οδήγησης. Συνεπώς το ψυκτικό υγρό θα πρέπει να ελέγχεται ιδανικά κατά το τακτικά συνιστώμενο σέρβις του κλιματισμού ταυτόχρονα.

15 14 15

16 Το κύκλωμα κλιματισμού Τα μεμονωμένα εξαρτήματα του κυκλώματος του ψυκτικού μέσου του κλιματισμού συνδέονται μεταξύ τους με εύκαμπτους σωλήνες και σχηματίζουν έτσι ένα κλειστό κύκλωμα. Στο σύστημα αυτό κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο κλιματισμού προωθούμενο από τον συμπιεστή. Το κύκλωμα αποτελείται από δύο τμήματα: - Το τμήμα μεταξύ του συμπιεστή και της βαλβίδας εκτόνωσης λέγεται πλευρά υψηλής πίεσης (κίτρινο/κόκκινο). - Η πλευρά μεταξύ της βαλβίδας εκτόνωσης και του συμπιεστή λέγεται πλευρά χαμηλής πίεσης (μπλε). Το αέριο ψυκτικό μέσο συμπυκνώνεται στον συμπιεστή και κατά συνέπεια θερμαίνεται πολύ. Πιέζεται υπό υψηλή πίεση μέσω του συμπυκνωτή. Ταυτόχρονα αφαιρείται η θερμότητα από το πολύ ζεσταμένο ψυκτικό μέσο με συνέπεια τη συμπύκνωσή του, δηλαδή τη μετατροπή του από αέριο σε υγρό. Ο ξηραντήρας φίλτρου, ο επόμενος σταθμός, διαχωρίζει από το πλέον υγρό ψυκτικό μέσο τους ρύπους και τον εγκλωβισμένο αέρα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα του συστήματος και προστατεύονται τα εξαρτήματα από βλάβες οφειλόμενες σε ρύπους

17 Στη συνέχεια, μετά τον ξηραντήρα φίλτρου ακολουθεί η βαλβίδα εκτόνωσης. Αυτή τοποθετείται ακριβώς πριν τον εξατμιστή και ρυθμίζει αναλόγως της θερμοκρασίας τη ροή του ψυκτικού μέσου του κλιματισμού μέσα στον εξατμιστή. Μέσω της αύξησης του όγκου εκτονώνεται το ψυκτικό μέσο, αεριοποιείται και ελευθερώνει ψύχος εξάτμισης. Ο εξατμιστής έχει μία πολύ μεγάλη επιφάνεια, μέσω της οποίας απάγει το ψύχος εξάτμισης προς το περιβάλλον. Αυτό το μεταδιδόμενο ψύχος διοχετεύεται από το σύστημα αερισμού στον εσωτερικό χώρο του οχήματος, όπου εξασφαλίζει άνετο κλίμα για τους επιβάτες. Στην πλευρά χαμηλής πίεσης επιστρέφει τώρα το ψυκτικό μέσο σε μορφή αερίου στον συμπιεστή, από όπου το κύκλωμα ξεκινά πάλι από την αρχή. 1 Ανεμιστήρας συμπυκνωτή, ψυγείου ψυκτικού υγρού 2 Συμπυκνωτής 3 Συμπιεστής 4 Ξηραντήρας φίλτρου 5 Βαλβίδα εκτόνωσης 6 Εξατμιστής 7 Ανεμιστήρας εσωτερικού χώρου Επισκεφθείτε το εργαλείο τεχνογνωσίας μας στο διαδίκτυο. Όλα τα εξαρτήματα και τα κυκλώματα λειτουργιών γύρω από το θέμα κλιματισμός του οχήματος και ψύξη του κινητήρα παρουσιάζονται εκεί διαδραστικά, π.χ. δυνατότητα περιστροφής των εικόνων σε 360 ή αναλυτικές προβολές. Εκεί θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα επιβατικά και τα επαγγελματικά οχήματα, καθώς και πρακτικές υποδείξεις για ενδεχόμενες δυσλειτουργίες και την επιδιόρθωσή τους

18 Η Behr Hella Service προσφέρει μία πλούσια γκάμα προϊόντων. Συμπιεστές Ο συμπιεστής κλιματισμού κινείται κατά κανόνα μέσω ενός τραπεζοειδούς ή πολυβέ ιμάντα από τον κινητήρα. Ο συμπιεστής συμπιέζει και προωθεί το ψυκτικό μέσο κλιματισμού στο σύστημα. Υπάρχουν διάφορες κατασκευές. Το ψυκτικό μέσο αναρροφάται και συμπιέζεται σε αέρια μορφή ερχόμενο από τον εξατμιστή με χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια προωθείται με υψηλότερη θερμοκρασία και σε αέρια μορφή υπό υψηλή πίεση στον συμπυκνωτή. Ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος πρέπει να προσαρμόζεται η διαστασιολόγηση του συμπιεστή. Για τη λίπανση, ο συμπιεστής πληρώνεται με ειδικό λάδι. Ένα μέρος του λαδιού κυκλοφορεί με το ψυκτικό μέσο στο σύστημα κλιματισμού. Η Behr Hella Service διαθέτει αποκλειστικά νέους συμπιεστές στην γκάμα. Έτσι δεν απαιτείται επιστροφή παλαιών εξαρτημάτων και διεκπεραίωση επιστροφής χρημάτων, όπως γίνεται συνήθως σε ανακατασκευασμένους συμπιεστές. Εξατμιστής Ο εξατμιστής χρησιμεύει στην εναλλαγή θερμότητας μεταξύ του αέρα που τον περιβάλλει και του ψυκτικού μέσου του κλιματισμού. Το υγρό ψυκτικό μέσο που τελεί υπό υψηλή πίεση ψεκάζεται μέσω της βαλβίδας εκτόνωσης ή της στραγγαλιστικής βαλβίδας μέσα στον εξατμιστή. Το ψυκτικό μέσο εκτονώνεται. Το ψύχος εξάτμισης που δημιουργείται με τον τρόπο αυτό, αποδίδεται μέσω της μεγάλης επιφάνειας του εξατμιστή στο περιβάλλον και οδηγείται με τον αέρα στον εσωτερικό χώρο του οχήματος. Ξηραντήρας φίλτρου Τα στοιχεία φίλτρου του συστήματος κλιματισμού καλούνται είτε ξηραντήρας φίλτρου, είτε συσσωρευτής, ανάλογα με το είδος της εγκατάστασης. Ο ξηραντήρας φίλτρου αφαιρεί τα ξένα σωματίδια και την υγρασία από το ψυκτικό μέσο του κλιματισμού. Συμπυκνωτές Ο συμπυκνωτής χρειάζεται για την ψύξη του ψυκτικού μέσου κλιματισμού που θερμαίνεται από τη συμπίεση στον συμπιεστή. Το πολύ θερμό αέριο ψυκτικό εισέρχεται στον συμπυκνωτή και μεταδίδει μέσω του αγωγού και των ελασμάτων τη θερμότητα στο περιβάλλον. Με την ψύξη μεταβάλλεται η κατάσταση του ψυκτικού από αέρια σε υγρή. Το πολύ θερμό αέριο ψυκτικό εισέρχεται στον συμπυκνωτή πάνω και μεταδίδει μέσω του αγωγού και των ελασμάτων τη θερμότητα στο περιβάλλον. Μέσω της ψύξης αφήνει το ψυκτικό μέσο τον συμπυκνωτή στην κάτω σύνδεση σε υγρή μορφή.

19 Η γκάμα προϊόντων της εταιρείας μας για τον κλιματισμό του οχήματος. Λάδια συμπιεστών συστημάτων κλιματισμού Το λάδι παίζει έναν σημαντικό ρόλο στο σύστημα του κλιματισμού: Ανεξάρτητα εάν χρησιμοποιείται κατά την αντικατάσταση του συμπιεστή ή τη συμπλήρωση λαδιού στο πλαίσιο του σέρβις του κλιματισμού. Όπως το αίμα στο ανθρώπινο σώμα, έτσι και το λάδι στο σύστημα κλιματισμού έχει "ζωτικά" καθήκοντα. Αποφασιστικό ρόλο για την ασφαλή και διαρκή λειτουργία του συστήματος παίζει όμως η χρήση λαδιού συμπιεστή υψηλής ποιότητας. Η χρήση λαδιών όχι καλής ποιότητας ή λάθος λαδιού θα έχει σαν συνέπεια όπως και για τον κινητήρα μεγαλύτερη φθορά, πρόωρη βλάβη και διακοπή λειτουργίας του συμπιεστή, καθώς και απώλεια της εγγύησης. Στο πρόγραμμά μας προσφέρουμε υψηλής ποιότητας ορυκτά και συνθετικά λάδια συμπιεστή (λάδια PAG, PAO και POE). Ανεμιστήρας Ο ανεμιστήρας φροντίζει για τον αερισμό του οχήματος. Φροντίζει για καθαρά τζάμια και ευχάριστο κλίμα στον εσωτερικό χώρο του οχήματος. Μία σημαντική προϋπόθεση για ασφάλεια και άνεση κατά την οδήγηση. Διακόπτης πίεσης και διακόπτης Οι διακόπτες πίεσης χρησιμεύουν στην προστασία του συστήματος κλιματισμού από βλάβες λόγω πολύ υψηλών ή πολύ χαμηλών πιέσεων. Υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ διακόπτη χαμηλής πίεσης, διακόπτη υψηλής πίεσης και διακόπτη Trinary. Ο διακόπτης Trinary περιέχει τον διακόπτη υψηλής πίεσης και τον διακόπτη χαμηλής πίεσης καθώς και μια πρόσθετη επαφή μεταγωγής για τον ανεμιστήρα συμπυκνωτή και τον ανεμιστήρα ψυγείου ψυκτικού υγρού. Βαλβίδες εκτόνωσης/στραγγαλιστικές βαλβίδες Η βαλβίδα εκτόνωσης είναι το διαχωριστικό σημείο μεταξύ πλευράς υψηλής και πλευράς χαμηλής πίεσης στο κύκλωμα ψύξης. Είναι συναρμολογημένη πριν από τον εξατμιστή. Για να επιτευχθεί η ιδανική απόδοση ψύξης στον εξατμιστή, ρυθμίζεται ανάλογα με τη θερμοκρασία η ροή του ψυκτικού μέσου κλιματισμού μέσω της βαλβίδας εκτόνωσης. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται μια πλήρη εξάτμιση του υγρού ψυκτικού μέσου, έτσι ώστε να καταλήγει μόνο αέριο ψυκτικό μέσο στον συμπιεστή. Οι βαλβίδες εκτόνωσης ενδέχεται να διαφέρουν μεταξύ τους στην κατασκευή. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους καταλόγους της εταιρείας μας

20 ELECTRA HELLA S S.A. 246 Syggrou Av. & Davaki Kallithea, Athens Greece Tel.: Fax: mailto: info@electra-hellas.gr Internet: BEHR HELLA SERVICE GmbH, Schwäbisch Hall 9Z J00904/KB/02.15/0.15 Printed in Germany Με επιφύλαξη τεχνικών τροποποιήσεων και τιμών

ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΉ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΉ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΉ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑ Behr Hella Service Premium Line Η ιδανική λύση για πελάτες που επιθυμούν τα μέγιστα. ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΚΑΘΑΡΌΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ PREMIUM LINE ΕΠΆΝΩ ΓΡΆΦΕΙ, ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΈΣΑ. Η Behr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ www.hella.com/brakesystems 12 1 ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ Συνδυάζουμε την μοναδική τεχνολογία φρένων με επαγγελματική υποστήριξη πελατών, έμφαση στην καινοτομία με κορυφαία τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Η καρδιά μας χτυπάει για τη θερμοδιαχείριση. Χθες, σήμερα και αύριο.

Η καρδιά μας χτυπάει για τη θερμοδιαχείριση. Χθες, σήμερα και αύριο. Η καρδιά μας χτυπάει για τη θερμοδιαχείριση. Χθες, σήμερα και αύριο. 02 03 γίνεται MAHLE γίνεται MAHLE. Από 1η Ιανουαρίου 2020 η Behr Hella Service θα ονομάζεται MAHLE. Ίσως να έχετε κάποιες ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικό ψυγείο. Μικρό κόστος λειτουργίας. Θόρυβο κατά την λειτουργία τους. Ψυκτικό υγρό φρέον. Μεγάλο κόστος λειτουργίας. Αθόρυβη λειτουργία.

Ηλεκτρικό ψυγείο. Μικρό κόστος λειτουργίας. Θόρυβο κατά την λειτουργία τους. Ψυκτικό υγρό φρέον. Μεγάλο κόστος λειτουργίας. Αθόρυβη λειτουργία. Ηλεκτρικό ψυγείο Μικρό κόστος λειτουργίας. Θόρυβο κατά την λειτουργία τους. Ψυκτικό υγρό φρέον. Μεγάλο κόστος λειτουργίας. Αθόρυβη λειτουργία. Ψυκτικό υγρό αμμωνία. Συνήθης εφαρμογή σε συνδυασμό με υγραέριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 03 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ T.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

Heating 61AF Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν

Heating 61AF Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν Heating αντλία θερμότητας 61AF Αέρα/νερού Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν Τεχνολογία και βιωσιμότητα SINCE 1902 Μια αξιόπιστη μάρκα Όταν ο Willis Carrier το 1902 έφηυρε

Διαβάστε περισσότερα

Από επαγγελματίες για επαγγελματίες: εκπαίδευσης

Από επαγγελματίες για επαγγελματίες: εκπαίδευσης Από επαγγελματίες για επαγγελματίες: Πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρόλογος Ο κόσμος γυρίζει ολοένα και πιο γρήγορα - οι καιροί, κατά τους οποίους ρυθμίζαμε καρμπιρατέρ, επαφές πλατινών και χρονικά σημεία ανάφλεξης,

Διαβάστε περισσότερα

Για να πετύχετε το στόχο σας. Καλοκαιρινές προσφορές από την OMNIplus.

Για να πετύχετε το στόχο σας. Καλοκαιρινές προσφορές από την OMNIplus. Νέες προσφορές από την OMNIplus. Για να πετύχετε το στόχο σας. Καλοκαιρινές προσφορές από την OMNIplus. Υπηρεσίες και γνήσια ανταλλακτικά από την OMNIplus: Προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι! Ό,τι χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV.

H MAN έδωσε την πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας μηχανής της ναυαρχίδας των φορτηγών της στην πρόσφατη έκθεση IAA Hanover CV. Ο κινητήρας με την κωδική ονομασία D3876 θα προσφέρει ιπποδύναμη 520 hp (390 kw), 560 hp (420 kw) και 640 hp (470 kw), ενώ η μέγιστη ροπή που θα παράγεται μεταξύ 930 και 1350 rpm, λέγεται ότι θα καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

Η HELLA ΣΤΗΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΑΓΟΡΆ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΏΝ

Η HELLA ΣΤΗΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΑΓΟΡΆ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΏΝ Η HELLA ΣΤΗΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΑΓΟΡΆ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΏΝ www.hella.com ΟΙ ΠΕΛΆΤΕΣ ΜΑΣ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΊΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΏΝ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΉΤΩΝ Οι απαιτήσεις για την τεχνολογία μεγαλώνουν συνεχώς και η τεχνική πολυπλοκότητα

Διαβάστε περισσότερα

Τι επιτρέπει ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων, που χρησιμοποιείται και τι επιτυγχάνεται με αυτόν ; ( μονάδες 8 ΤΕΕ 2002 )

Τι επιτρέπει ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων, που χρησιμοποιείται και τι επιτυγχάνεται με αυτόν ; ( μονάδες 8 ΤΕΕ 2002 ) Τι επιτρέπει ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων, που χρησιμοποιείται και τι επιτυγχάνεται με αυτόν ; ( μονάδες 8 ΤΕΕ 2002 ) σελ. 47 Μας επιτρέπει α) τη διαφοροποίηση των επικαλύψεων ανάλογα με τις στροφές

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερµικό Σύστηµα: Γεωθερµική Αντλία Θερµότητας

Γεωθερµικό Σύστηµα: Γεωθερµική Αντλία Θερµότητας Γεωθερµικό Σύστηµα: Γεωθερµική Αντλία Θερµότητας Η Αντλία Θερµότητας ανήκει στην κατηγορία των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας. Για την θέρµανση, το ζεστό νερό χρήσης και για την ψύξη, το 70-80% της ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά 02 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Υγρά - Υγρό Αυτομάτου Κιβωτίου Ταχυτήτων 2.1 - Υγρό Φρένων 2.2 - Ψυκτικό Υγρό 2.3 - Λάδι & Φίλτρο Λαδιού του Κινητήρα 2.4 - Υγρό Μηχανικού Κιβωτίου Ταχυτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΑ CUMMINS ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΑ CUMMINS ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο. Δεν κατασκευάζονται όλα τα εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο. Καλύτερα εξαρτήματα. Καλύτερη διαθεσιμότητα. Μια καλύτερη εγγύηση που ισχύει διαρκώς. Συχνά, αυτό που δεν μπορείτε να δείτε κάνει όλη τη διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα

Διάρκεια εξέτασης 75 λεπτά

Διάρκεια εξέτασης 75 λεπτά Α.Ε.Ν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑ... ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΕΠΩΝΗΜΟ.. ΕΞΑΜΗΝΟ B ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ... Οι απαντήσεις να συμπληρωθούν στο πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΘΕΩΡHΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 1 Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντήρα νερού 2 Κύρια στοιχεία του θερμαντήρα νερού 3 Εξαρτήματα συστήματος 4 Τοποθέτηση συσκευής και οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΥ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 13/2018)

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΥ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 13/2018) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΥ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 13/2018) 1. ΓΕΝΙΚΑ Ο Διαγωνισμός αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση αερόψυκτου ψυκτικού συγκροτήματος για την κάλυψη των

Διαβάστε περισσότερα

CSC-Tool ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΡΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥ

CSC-Tool ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΡΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥ CSC-Tool ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΡΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥ 29 ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ HELLA GUTMANN Όλο και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : «ΜΕΚ ΙΙ» ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-17 Ημερομηνία Εξέτασης: 15 Ιουνίου 2017 ΘΕΜΑ Α Α1. Μονάδες 15 Να

Διαβάστε περισσότερα

εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 11 η 5.5 Τροφοδοσία Εκχυση καυσίμου των Diesel

εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 11 η 5.5 Τροφοδοσία Εκχυση καυσίμου των Diesel εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 11 η 5.5 Τροφοδοσία και Εκχυση καυσίμου των Diesel 1. Τι περιλαμβάνει το σύστημα τροφοδοσίας με καύσιμο των μηχανών diesel ; 255 δεξαμενή καυσίμου ή

Διαβάστε περισσότερα

Ψυκτικές Μηχανές 21/10/2012. Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης ΠΝ 1. Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2)

Ψυκτικές Μηχανές 21/10/2012. Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης ΠΝ 1. Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές Εξατμιστές Επανάληψη - Εισαγωγή 1. Ποιός είναι ο σκοπός λειτουργίας του εξατμιστή; 4 3 1 2 Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης Π.Ν. 1 2 Ρόλος Τύποι Εξατμιστών Ψύξης αέρα ( φυσικής εξαναγκασμένης

Διαβάστε περισσότερα

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma Aventa comfort Aventa eco Saphir compact Saphir comfort Saphir vario 28 59 N 4 56 E ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Τάση τροφοδοσίας Τάση

Διαβάστε περισσότερα

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας Μηνιαία έκδοση Νοέμβριος 2012 τεύχος 64 Μονάδες θέρμανσης με κορυφαία ενεργειακή αποδοτικότητα Υδρόψυκτοι Ψύκτες Νερού με τεχνολογία inverter Οι υδρόψυκτες μονάδες νερού 30XW-V/ 30XWHV αποτελούν μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 1. Εισαγωγή (Σκοπός του συμπιεστή - είδη συμπιεστών, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα κάθε είδους)

ΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 1. Εισαγωγή (Σκοπός του συμπιεστή - είδη συμπιεστών, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα κάθε είδους) 1. Εισαγωγή (Σκοπός του συμπιεστή - είδη συμπιεστών, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα κάθε είδους) 1.1 Γενικά Ο συμπιεστής είναι το πιο σημαντικό μηχάνημα σε κάθε ψυκτική εγκατάσταση, που εργάζεται με βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΞΗ ΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΨΥΞΗ ΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ 1-4-18 ΨΥΞΗ ΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ (6955-067705, n.charito@cryologic.gr) Γενικός Διευθυντής της ΨΥΓΕΙΑ ΑΛΑΣΚΑ ΑΕΒΤΕ (www.alaskanet.gr) και της CRYOLOGIC ΕΕ (www.cryologic.gr) Κάθε

Διαβάστε περισσότερα

UNIT INJECTOR SYSTEM ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ DIESEL

UNIT INJECTOR SYSTEM ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ DIESEL ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ DIESEL 1 Από την παλιά στη νέα εποχή Από τους συμβατικούς στους σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ DIESEL 2 Rudolf Diesel 1858-1913 Κατοχύρωσε την εφεύρεσή του το 1892 Ο πρώτος λειτουργήσιμος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AST COMPACT 110 & 150

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AST COMPACT 110 & 150 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AST COMPACT 110 & 150 Πίνακας περιεχομένων 1. Περιεχόμενα συσκευασίας... 2 2. Περιγραφή... 2 3. Εγκατάσταση συστήματος COMPACT... 2 4. Υδραυλική σύνδεση του ηλιακού συστήματος COMPACT...

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ψυκτικές Μηχανές 28/9/2012. Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης ΠΝ 1. Ψυκτικές Μηχανές (4.1) Ψυκτικές Μηχανές (4.1) Ψυκτικές Μηχανές (4.1)

Ψυκτικές Μηχανές 28/9/2012. Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης ΠΝ 1. Ψυκτικές Μηχανές (4.1) Ψυκτικές Μηχανές (4.1) Ψυκτικές Μηχανές (4.1) Ψυκτικές Μηχανές Συμπιεστες Επανάληψη 1. Ποιός είναι ο σκοπός λειτουργίας του συμπιεστή; 4 Συμπύκνωση 3 Εκτόνωση Συμπίεση 1 Ατμοποίηση 2 Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης Π.Ν. 1 2 Επανάληψη 2. Ποιά μεγέθη του

Διαβάστε περισσότερα

www.kaeser.com KAESER AIR SERVICE Συνοπτική περιγραφή υπηρεσιών

www.kaeser.com KAESER AIR SERVICE Συνοπτική περιγραφή υπηρεσιών Συνοπτική περιγραφή υπηρεσιών Ολοκληρωμένες λύσεις Ποιότητα και τεχνική υποστήριξη στο 100% Μια από τις σημαντικότερες απαιτήσεις σε κάθε εγκατάσταση πεπιεσμένου αέρα, είναι η μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εγγυημένη σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας, ενώ οι εποχές αλλάζουν.

Εγγυημένη σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας, ενώ οι εποχές αλλάζουν. Εγγυημένη σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας, ενώ οι εποχές αλλάζουν. Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού της σειράς KK της ADTHERM παρέχουν το επιθυμητό θερμικό ή ψυκτικό αποτέλεσμα στο χώρο σας, κάτω από

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S. Πλεονεκτήματα

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S. Πλεονεκτήματα Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S Η νέα αντλία θερμότητας Yutaki της HITACHI αποτελεί ιδανική λύση για τη θέρμανση και την ψύξη των σύγχρονων κατοικιών. Ενσωματώνει χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΝΟΜΟΙ

ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΝΟΜΟΙ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΝΟΜΟΙ Α ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Η ενέργεια δεν μπορεί ούτε να δημιουργηθεί ούτε να καταστραφεί. Υπάρχει σε μια σταθερή ποσότητα. Μπορεί να αποθηκευτεί, και μπορεί να μεταφερθεί από ένα σώμα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία και Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες ελικοειδών συμπιεστών Grasso SSP1. Βιβλίο συντήρησης (Αρχική γλώσσα, Γερμανικά) P_252515_4

Μονάδες ελικοειδών συμπιεστών Grasso SSP1. Βιβλίο συντήρησης (Αρχική γλώσσα, Γερμανικά) P_252515_4 Βιβλίο συντήρησης (Αρχική γλώσσα, Γερμανικά) P_252515_4 Πνευματικά δικαιώματα Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. Δεν επιτρέπεται η ανατύπωση ή η διάδοση κανενός τμήματος με κανέναν τρόπο (εκτύπωση,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ (7 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ (7 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ) ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ - ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ (7 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ) Νίκος Μ. Κατσουλάκος Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., PhD, Msc ΜΑΘΗΜΑ 4-1 Ο ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 2

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 2 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 2: Η ροή της θερμότητας από τον κλιματιζόμενο χώρο στο περιβάλλον Κωνσταντίνος Παπακώστας Μηχανολόγων Μηχανικών Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικές αντλίες καυσίμου

Ηλεκτρικές αντλίες καυσίμου Σελίδα 1/8 Ηλεκτρικές αντλίες καυσίμου Επισκόπηση προϊόντων γενικής χρήσης PRODUCT INFORMATION Όχημα/εφαρμογή Προϊόν Αρ. Pierburg βλέπε κατάλογο/tecdoc-cd ηλεκτρική αντλία καυσίμου (E1F) 7.21440.51.0/.53.0/.63.0/.68.0/.78.0

Διαβάστε περισσότερα

νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα

νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ δ ι β ά θ μ ι ο ι κ α υ σ τ ή ρ ε ς κ α υ σ τ ή ρ ε ς μ ε έ λ ε γ χ ο I N V E RT E R π ν ε υ μ α τ ι κ ά

Διαβάστε περισσότερα

Ψυκτικές Μηχανές (6.1)

Ψυκτικές Μηχανές (6.1) Ψυκτικές Μηχανές (6.1) Σκοπός λειτουργίας εκτονωτικής διάταξης Η έννοια της Υπερθέρμανσης Εκτονωτικές Διατάξεις Σύγχρονες Εκτονωτικές Βαλβίδες Τριχοειδής Σωλήνας Υδροψυκτοι Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης Π.Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: Τεχνολογία και Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα ακτινοβολίας

Συστήματα ακτινοβολίας Συστήματα ακτινοβολίας WELCOME HOME ΘΈΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΣΜΌΣ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ by Tiemme ITALIAN WORLDWIDE INNOVATION EL Σχεδιάζοντας την άνεση Βασισμένο στην αρχή της ακτινοβολίας, το σύστημα θέρμανσης/ δροσισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. Ενότητα 2.4 ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. Ενότητα 2.4 ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ενότητα 2.4 ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας αυτής θα μπορείτε: Να περιγράφετε την αρχή λειτουργίας ενός υδραυλικού αυτοματισμού. Να εξηγείτε τη λειτουργία ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΨΥΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.

ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΨΥΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΨΥΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. 1. Παροχη αερα 600kg/h περναει από ένα ψυχρο εναλλακτη. Η αρχικη θερμοκρασια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Μέρος 1 ο.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Μέρος 1 ο. 1 ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Μέρος 1 ο. Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου για ζεστό νερό χρήσης, ήταν η αρχική αιτία της επινόησης των εναλλακτών θερμότητας. Στους εναλλάκτες ένα θερμαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ OIKΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία.

Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία. Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία. Το «αμορτισέρ» ή ελληνιστί «Αποσβεστήρας Ταλαντώσεων» αποτελεί τον «συνεργάτη

Διαβάστε περισσότερα

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Το απόλυτο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων Όταν πρόκειται για οικονομία καυσίμου, το θέμα δεν είναι μόνο πόση οικονομία μπορείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγγύηση καλής λειτουργίας κινητήρα

Εγγύηση καλής λειτουργίας κινητήρα Εγγύηση καλής λειτουργίας κινητήρα Η εταιρεία με την επωνυμία ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και διακριτικό τίτλο ECOΚΙΝΗΣΗ που εδρεύει στο Δήμο Ηλιούπολης (Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα αρ. 14), με

Διαβάστε περισσότερα

Μην ψάχνετε για δείκτη στάθμης λιπαντικού στην νέα γενιά συστημάτων λίπανσης!

Μην ψάχνετε για δείκτη στάθμης λιπαντικού στην νέα γενιά συστημάτων λίπανσης! Μην ψάχνετε για δείκτη στάθμης λιπαντικού στην νέα γενιά συστημάτων λίπανσης! Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα, ιδιαίτερα στα νέα ακριβά μοντέλα της μάρκας τους χρησιμοποιούν νέα συστήματα λίπανσης

Διαβάστε περισσότερα

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Ευρεία γκάμα από μία πηγή. Μοναδικός ανθεκτικός σχεδιασμός. Γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση. Τύπος μοντέλων Σελίδα Πρέσες δοκιμής κυκλωμάτων 2 9.2 Ψύκτες σωλήνων 2 9.3 Αντλίες

Διαβάστε περισσότερα

Δευτερογενής Εναλλάκτης Θερμότητας

Δευτερογενής Εναλλάκτης Θερμότητας Δευτερογενής Εναλλάκτης Θερμότητας για Αναβάθμιση του βαθμού απόδοσης για λέβητα με καυστήρα πετρελαίου ή αερίου 15-75 kw Διαθέσιμος σε τρία μοντέλα: GPH AK 28 έως 28 kw GPH AK 50 έως 50 kw GPH AK 75 έως

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στις ερωτήσεις του 3 ου κεφαλαίου

Απαντήσεις στις ερωτήσεις του 3 ου κεφαλαίου Απαντήσεις στις ερωτήσεις του 3 ου κεφαλαίου 1 η. Πώς διακρίνονται τα συστήματα ψεκασμού ανάλογα με την κατασκευή και τον τρόπο λειτουργίας τους ; διακρίνονται σε : * μηχανικά ( μηχανοϋδραυλικά ) * συνδυασμένα

Διαβάστε περισσότερα

Τώρα η MAHLE Aftermarket σάς προσφέρει και συσκευές σέρβις κλιματιστικών της Behr.

Τώρα η MAHLE Aftermarket σάς προσφέρει και συσκευές σέρβις κλιματιστικών της Behr. Οι υπηρεσίες μας προς εξυπηρέτησή σας Τώρα η MAHLE Aftermarket σάς προσφέρει και συσκευές σέρβις κλιματιστικών της Behr. MAHLE Aftermarket και Behr Service μια συνεργασία για καλό κλίμα Η Behr διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ Α Α1. α - Λάθος β - Σωστό γ - Σωστό δ - Λάθος ε - Σωστό Α γ 2 - β 3 - ε 4 - στ 5 - α ΘΕΜΑ Β Β1.

ΘΕΜΑ Α Α1. α - Λάθος β - Σωστό γ - Σωστό δ - Λάθος ε - Σωστό Α γ 2 - β 3 - ε 4 - στ 5 - α ΘΕΜΑ Β Β1. ΘΕΜΑ Α Α1. α - Λάθος β - Σωστό γ - Σωστό δ - Λάθος ε - Σωστό Α2. 1 - γ 2 - β 3 - ε - στ 5 - α ΘΕΜΑ Β Β1. Β2. Οι βαλβίδες ασφαλείας στην αποθήκη καυσίμου (ρεζερβουάρ) ενός οχήματος χρησιμοποιούνται για

Διαβάστε περισσότερα

OMNIplus. Ο συνεργάτης που διατηρεί την επιχείρησή σας εν κινήσει.

OMNIplus. Ο συνεργάτης που διατηρεί την επιχείρησή σας εν κινήσει. OMNIplus Ο συνεργάτης που διατηρεί την επιχείρησή σας εν κινήσει. Είμαστε οι μοναδικοί που αναλαμβάνουμε τα πάντα σχετικά με το λεωφορείο σας και είμαστε δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο! 24h SERVICE Δίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ. Τους δάνεισα το περιβάλλον που θα ζήσω. Θα μου το επιστρέψουν καθαρό;

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ. Τους δάνεισα το περιβάλλον που θα ζήσω. Θα μου το επιστρέψουν καθαρό; ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ Τους δάνεισα το περιβάλλον που θα ζήσω. Θα μου το επιστρέψουν καθαρό; ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΩΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ APOLYTON : ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ Θ Προστατέψτε το περιβάλλον και

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Βελτιστοποίηση Εγκατάστασης Συντήρηση εγκαταστάσεων CHP. Μηχανικές υπηρεσίες Βιολογικές Υπηρεσίες

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Βελτιστοποίηση Εγκατάστασης Συντήρηση εγκαταστάσεων CHP. Μηχανικές υπηρεσίες Βιολογικές Υπηρεσίες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Βελτιστοποίηση Εγκατάστασης Συντήρηση εγκαταστάσεων CHP Μηχανικές υπηρεσίες Βιολογικές Υπηρεσίες Έλεγχος εγκαταστάσεων Διαχείριση Επιθεώρησης και Αποδοχής Βελτιστοποίηση Εγκατάστασης Οι μεταβαλλόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80

Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80 Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80 Yutaki S80 Τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα Θερμοκρασία εξόδου ζεστού νερού έως 80 o C ακόμα και με εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος -20 o C. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων

ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων www.textar.com ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Mελετημένοι μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια Θερμογέφυρα Κατευθύνει τη μεταφορά θερμότητας στο θάλαμο αερισμού του δίσκου, αυξάνει

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012,

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, Ε-News Τεύχος 58 Φεβρουάριος 2012 Συμμετοχή στην έκθεση Climatherm 2012 Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΚ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΑ-ΝΕΡΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΚ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΑ-ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Οι αντλίες θερμότητας για πισίνες της ADTHERM μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Μπορούν να θερμάνουν από μία μικρή οικιακή πισίνα μέχρι μεγάλες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AST SPLIT - VACUUM 160 & 200

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AST SPLIT - VACUUM 160 & 200 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AST SPLIT - VACUUM 160 & 200 Πίνακας περιεχομένων 1. Περιεχόμενα συσκευασίας... 2 2. Περιγραφή... 2 3. Εγκατάσταση συστήματος COMPACT... 2 4. Υδραυλική σύνδεση του ηλιακού συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοσυσσωρευτές ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Θερμοσυσσωρευτές ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Θερμοσυσσωρευτές Οι θερμοσυσσωρευτές αποτελούν την ιδανική λύση θέρμανσης για πολλά σπίτια. Είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και οικονομικοί. Καθώς αποθηκεύουν θερμότητα με τη φθηνότερη χρέωση, συνήθως κατά

Διαβάστε περισσότερα

Υδρόψυκτες Μονάδες Ψύξης (χωρίς συμπυκνωτή) Ονομαστικής ψυκτικής απόδοσης: kw

Υδρόψυκτες Μονάδες Ψύξης (χωρίς συμπυκνωτή) Ονομαστικής ψυκτικής απόδοσης: kw Γενική περιγραφή Υδρόψυκτη μονάδα παραγωγής ψυχρού νερού (30WGΑ) χωρίς συμπυκνωτή, για εσωτερική τοποθέτηση. Η μονάδα θα χρησιμοποιεί οικολογικό ψυκτικό μέσο R-410a με μηδενική επίδραση στο στρώμα του

Διαβάστε περισσότερα

talia GREEN SYStEm hp

talia GREEN SYStEm hp CONDENSING ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ BOILERS talia GREEN SYStEm hp 85-100 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ Η σειρά λεβήτων υψηλής ισχύος της chaffoteaux τώρα επεκτείνεται στις εκδόσεις 85 και 100. Ο talia Green System hp

Διαβάστε περισσότερα

εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 5 η εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 8 η έως και την 25 η 4.

εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 5 η εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 8 η έως και την 25 η 4. εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 5 η εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 8 η έως και την 25 η 4.10 σύστημα ψύξης 1. Ποιος είναι ο σκοπός του συστήματος ψύξης ; 184-185 Ποια είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος Αντλίας Θερμότητας Νερού χρήσης

Τιμοκατάλογος Αντλίας Θερμότητας Νερού χρήσης Bosch Compress 3000 DWFI/O Τιμοκατάλογος Αντλίας Θερμότητας Νερού χρήσης Bosch Compress 3000DWFI (+5 C / +35 C) Bosch Compress 3000DWFO (-10 C / +35 C) 1 Γενικά χαρακτηριστικά Θέρμανση νερού με τη βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Αέρας ανανέωσης από την OMNIplus. Έλεγχος συστήματος κλιματισμού.

Αέρας ανανέωσης από την OMNIplus. Έλεγχος συστήματος κλιματισμού. Από 89,30 * Αέρας ανανέωσης από την OMNIplus. Έλεγχος συστήματος κλιματισμού. Προσφορά στον έλεγχο & στις εργασίες συντήρησης του συστήματος κλιματισμού. Γνήσια ανταλλακτικά OMNIplus σε μοναδικές τιμές.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (Σύστημα Εισαγωγής Ψεκασμός Καυσίμου)

ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (Σύστημα Εισαγωγής Ψεκασμός Καυσίμου) ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ (Δ.Π.Θ.) ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ( Ψεκασμός Καυσίμου) Διδάσκων: Δρ. Αναστάσιος Καρκάνης Μηχανολόγος Μηχανικός Μέλος

Διαβάστε περισσότερα

Το smart cascade και η λειτουργία του

Το smart cascade και η λειτουργία του Καινοτομία HITACHI Έξυπνος διαδοχικός ψυκτικός κύκλος (Smart Cascade) Από τον Γιάννη Κονίδη, Μηχανολόγο Μηχανικό Τομέας Συστημάτων Κλιματισμού ΑΒΒ Ελλάδος Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος θέρμανσης, με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ EVOLUTION IN COMFORT

ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ EVOLUTION IN COMFORT ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ EVOLUTION IN COMFORT Κύρια χαρακτηριστικά GBA - Κλειστός θάλαμος καύσης - Κεντρική θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης - Ενσωματωμένος εβδομαδιαίος προγραμματιστής - Εύκολη και γρήγορη

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις. α) Ειδικός όγκος (ν) είναι το πηλίκο του όγκου που καταλαμβάνει μια ποσότητα αερίου δια της μάζας του. Σελ. 9

Απαντήσεις. α) Ειδικός όγκος (ν) είναι το πηλίκο του όγκου που καταλαμβάνει μια ποσότητα αερίου δια της μάζας του. Σελ. 9 Απαντήσεις στα Θέματα των πανελληνίων 2013 στο μάθημα ΜΕΚ ΙΙ Θέμα Α Α1 α) Ειδικός όγκος (ν) είναι το πηλίκο του όγκου που καταλαμβάνει μια ποσότητα αερίου δια της μάζας του. Σελ. 9 Σωστό β) Για να περιοριστεί

Διαβάστε περισσότερα

Υδραυλικές συνδέσεις VERA HE

Υδραυλικές συνδέσεις VERA HE Vera he αποδοση και ευελιξια Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η σειρά λεβήτων Vera HE είναι η νέα γκάμα επίτοιχων λεβήτων συμπυκνωμάτων με προανάμειξη, οι οποίοι ταιριάζουν για όλους τους τύπους εγκατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

Δακτύλιοι έδρασης βαλβίδων

Δακτύλιοι έδρασης βαλβίδων Δακτύλιοι έδρασης βαλβίδων Αφότου άρχισαν να χρησιμοποιούνται αλουμινένιες κυλινδροκεφαλές, οι δακτύλιοι έδρασης βαλβίδων έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία. Μαζί με τις βαλβίδες στεγανοποιούν τον θάλαμο

Διαβάστε περισσότερα

Για να ικανοποιηθούν οι σημερινές απαιτήσεις αναπτύχθηκε ένα

Για να ικανοποιηθούν οι σημερινές απαιτήσεις αναπτύχθηκε ένα Συστήματα Ψεκασμού Για να ικανοποιηθούν οι σημερινές απαιτήσεις αναπτύχθηκε ένα σύστημα συνεχούς ψεκασμού βενζίνης, στο οποίο η ποσότητα της βενζίνης που ψεκάζεται βρίσκεται σε άμεση σχέση με την ποσότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Επιβλέπων: ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΒΕΡΝΑΔΟΣ, Καθηγητής ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Truma E-Kit. Οδηγίες λειτουργίας Να φυλάσσονται πάντα στο όχημα. Σελίδα 02

Truma E-Kit. Οδηγίες λειτουργίας Να φυλάσσονται πάντα στο όχημα. Σελίδα 02 Truma E-Kit EL Οδηγίες λειτουργίας Να φυλάσσονται πάντα στο όχημα Σελίδα 02 Truma E-Kit Πίνακας περιεχομένων Σύμβολα που χρησιμοποιούνται...2 Ενδεδειγμένη χρήση...2 Υποδείξεις ασφαλείας...2 Οδηγίες λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Η επιλογή ενός συστήματος κλιματισμού για μια επιχείρηση ή μια οικία είναι εξαιρετικά σημαντική απόφαση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής & άνεση των διαμενόντων

Διαβάστε περισσότερα

25 % 101,5 % 15 % 97,3 % ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! << www.klimatika.gr >>

25 % 101,5 % 15 % 97,3 % ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! << www.klimatika.gr >> ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! Υψηλές αποδόσεις, που πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις NAI ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ! Compact λέβητας για εύκολη εγκατάσταση! Απλός και εύχρηστος για ακόμα μεγάλυτερη

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Πληροφορίες & Συχνές Ερωτήσεις. Σχετικά με τα ειδικά εξελιγμένα ενεργά Συστατικά για το υγραέριο (LPG) micrologic PREMIUM 163 και 164

Γενικές Πληροφορίες & Συχνές Ερωτήσεις. Σχετικά με τα ειδικά εξελιγμένα ενεργά Συστατικά για το υγραέριο (LPG) micrologic PREMIUM 163 και 164 Γενικές Πληροφορίες & Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τα ειδικά εξελιγμένα ενεργά Συστατικά για το υγραέριο (LPG) micrologic PREMIUM 163 και 164 Η ιστορία Το έτος 2006 ξεκίνησε η συνεργασία της Adam Opel GmbH,

Διαβάστε περισσότερα

Νιώθω καλά, οδηγώ καλύτερα.

Νιώθω καλά, οδηγώ καλύτερα. Νιώθω καλά, οδηγώ καλύτερα. Mopar Προστασία Αυτοκινήτου, πάντα δίπλα σας. MAXIMUM CARE Καλύπτει µηχανικά και ηλεκτρικά µέρη επεκτείνοντας την εγγύηση του αυτοκινήτου. ιατηρήστε το αυτοκίνητο σας σε άριστη

Διαβάστε περισσότερα

P. kpa T, C v, m 3 /kg u, kj/kg Περιγραφή κατάστασης και ποιότητα (αν εφαρμόζεται) , ,0 101,

P. kpa T, C v, m 3 /kg u, kj/kg Περιγραφή κατάστασης και ποιότητα (αν εφαρμόζεται) , ,0 101, Ασκήσεις Άσκηση 1 Να συμπληρώσετε τα κενά κελιά στον επόμενο πίνακα των ιδιοτήτων του νερού εάν παρέχονται επαρκή δεδομένα. Στην τελευταία στήλη να περιγράψετε την κατάσταση του νερού ως υπόψυκτο υγρό,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΤΗΣ ΝΕΡΟΥ WEKER μπορεί να παίρνει το νερό σε θερμοκρασίες μέχρι και βαθμούς C και να το ξαναχρησιμοποιεί 100% ενώ πριν χανόταν.

Ο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΤΗΣ ΝΕΡΟΥ WEKER μπορεί να παίρνει το νερό σε θερμοκρασίες μέχρι και βαθμούς C και να το ξαναχρησιμοποιεί 100% ενώ πριν χανόταν. Ο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΤΗΣ ΝΕΡΟΥ WEKER είναι μελετημένος για να χαμηλώνει την θερμοκρασία του νερού, για την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση του χωρίς να δαπανείται άσκοπα και να χάνεται νερό από τα ψυκτικά μηχανήματα.

Διαβάστε περισσότερα

Αφυγραντήρες με ανάκτηση θερμότητας

Αφυγραντήρες με ανάκτηση θερμότητας Αφυγραντήρες με ανάκτηση θερμότητας ECOdry CN REC Αφυγραντήρες για συστήματα θέρμανσης Dehumidifiers ECOdry CN REC_Visual_1.1 Αφυγραντήρες ECOdry CN REC Πεδίο εφαρμογής: Αφύγρανση Εναλλαγή θερμότητας με

Διαβάστε περισσότερα

Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας. Γιώργος Κούρρης 18 η Φεβρουαρίου

Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας. Γιώργος Κούρρης 18 η Φεβρουαρίου Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας Γιώργος Κούρρης 18 η Φεβρουαρίου 2015 1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΥΞΗΣ/ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ OIKΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση. Ζεστό Νερό Χρήσης. Δροσισμός

Θέρμανση. Ζεστό Νερό Χρήσης. Δροσισμός Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Δροσισμός Τι είναι το σύστημα TriAqua? Εξαρτήματα συστήματος TriAqua Τεχνικές προδιαγραφές Εύρος Λειτουργίας Λειτουργία Ζεστού Νερού Χρήσης Οφέλη του συστήματος TriAqua Αντλία

Διαβάστε περισσότερα

Φίλτρα. για επιβατικά οχήματα

Φίλτρα. για επιβατικά οχήματα Φίλτρα για επιβατικά οχήματα Φίλτρα για όλες Τα φίλτρα Champion έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε όχι μόνο να ανταποκρίνονται στις πιο αυστηρές απαιτήσεις της πρώτης τοποθέτησης, αλλά και να τις υπερβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοί Ρ01ΧΧ και Ρ02ΧΧ

Κωδικοί Ρ01ΧΧ και Ρ02ΧΧ Κωδικοί Ρ01ΧΧ και Ρ02ΧΧ κωδικός P0010 P0011 P0012 P0013 P0014 P0015 P0020 P0021 P0022 P0023 P0065 P0066 P0067 P0100 P0101 P0102 P0103 P0105 Περιγραφή βλάβης - εξάρτημα Πλευρά 1, Ρύθμιση εκκεντροφόρου Πλευρά

Διαβάστε περισσότερα

International Marketing Division. Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

International Marketing Division. Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης International Marketing Division Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Αντλία θερμότητας με boiler 200 ή 270 lt για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Made in France Αντλία θερμότητας για

Διαβάστε περισσότερα

30RB/RQ Αερόψυκτοι Ψύκτες Νερού και Αντλίες Θερμότητας ψυκτικής ισχύος 40-160 kw

30RB/RQ Αερόψυκτοι Ψύκτες Νερού και Αντλίες Θερμότητας ψυκτικής ισχύος 40-160 kw 30RB/RQ Αερόψυκτοι Ψύκτες Νερού και Αντλίες Θερμότητας ψυκτικής ισχύος 40-160 kw Αυξήστε την άνεσή σας Η μεγαλύτερη εικόνα Η αποστολή της Carrier είναι να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

Διαβάστε περισσότερα

HELLA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1899

HELLA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1899 HELLA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1899 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 03 HELLA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Η HELLA έχει θέσει τον πήχη ψηλά στοχεύοντας πάντα στην παροχή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας. Ο στόχος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (IΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα Ημερομηνία Ώρα εξέτασης

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής. Τα συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής παρουσιάζουν τα

Συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής. Τα συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής παρουσιάζουν τα Συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής Τα συστήματα μεταβλητής πολλαπλής εισαγωγής παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση στους κινητήρες παραγωγής. Χρησιμοποιούνται ως μέσα βελτίωσης της ροπής

Διαβάστε περισσότερα