ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. www.hella.com/agriculture"

Transcript

1 ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2 02 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα Φως εργασίας Βοήθεια αγοράς Ο τεχνολογικός σχεδιασµός του φωτισµού Ενεργειακή απόδοση Ένταση φωτισµού στην περιοχή κοντινής εµβέλειας Ένταση φωτισµού στην περιοχή µακρινής εµβέλειας Καλά επιχειρήµατα για βελτιωµένο φως εργασίας Με τους προβολείς εργασίας της HELLA διαµορφώνετε ακόµη και στο σκοτάδι ιδανικές συνθήκες φωτισµού και εργάζεστε έτσι ταχύτερα, µε µεγαλύτερη ακρίβεια και παραγωγικότερα. Σελίδα 4 5 Συστάσεις προϊόντων...14 Οχήµατα για τη γεωργία και τη δασοκοµία Εργοταξιακά οχήµατα Περονοφόρα οχήµατα Οχήµατα για επαγγελµατική χρήση Κοινοτικά οχήµατα Οχήµατα έκτακτης ανάγκης Οχήµατα χειµερινής βοήθειας Προβολείς εργασίας συνοπτικά...50 Σειρά προϊόντων Σειρά προϊόντων ENON Τεχνολογίες φωτισµού - κάτι που πρέπει να γνωρίζετε! Όλες οι σηµαντικές πληροφορίες για τις διάφορες τεχνολογίες φωτισµού. Σελίδα 106 Σειρά προϊόντων HALOGEN (αλογόνου) Σειρά προϊόντων Highlights ιαγράµµατα Isolux προβολέων εργασίας Προβολείς οπισθοπορείας...94 Mobile App Worklights είτε περισσότερα. Κύριοι προβολείς...98 Τµήµατα αξεσουάρ Φάροι Απαραίτητες γνώσεις Τεχνικές γνώσεις Κάντε το Smartphone σας ενηµερωτική οθόνη. Ποιότητα HELLA Αναγνώριση προϊόντος

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 03 Σύνοψη για την ένταση φωτισµού Όσο µεγαλύτερος είναι ο αριθµός των λούµεν, τόσο φωτεινότερο είναι το φως εργασίας - οι προβολείς εργασίας της HELLA σε απευθείας αντιπαράθεση. Οι διάφοροι τοµείς χρήσης Συστάσεις για την προσάρτηση και το προϊόν. Μάθετε περισσότερα για τους πολυπληθείς προβολείς εργασίας για τις διάφορες απαιτήσεις. Σελίδα από τη σελίδα 14 Απλές απαντήσεις σε τεχνικά ερωτήµατα Ερωτήσεις και απαντήσεις για πολλά τεχνικά θέµατα των προβολέων εργασίας. Η ποιότητα της HELLA σε σύγκριση είτε εδώ αναλυτικά γιατί δήθεν οικονοµικές προσφορές του ανταγωνισµού σάς κοστίζουν ακριβά. από σελίδα 108 από σελίδα 116 Έτσι γίνεται! Με τη βοήθεια της δωρεάν εφαρµογής HELLA App Worklights µπορείτε να καλείτε πρόσθετα περιεχόµενα για να µάθετε περισσότερα για τα προϊόντα της εταιρείας µας. 1. Φορτώστε τη δωρεάν εφαρµογή HELLA App Worklights στο Smartphone ή το Tablet σας (Apple ios ή Android). 2. Ανοίξτε την εφαρµογή App και σαρώστε τις σελίδες, στις οποίες βλέπετε το σύµβολο Smartphone. Συµβουλή: Στρέψτε την κάµερα του Smartphone ή του Tablet σας κατά τη σάρωση σε γωνία περίπου 45 στις σελίδες σε αυτό το έντυπο. Υπόδειξη για τη σάρωση: Λεπτοµερείς πληροφορίες, προβολές 360, βίντεο, κατανοµή φωτός, Specials και πολλά άλλα επισηµαίνονται µε αυτό το σύµβολο.

4 04 ΦΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Χρειάζεστε καλύτερο φως εργασίας για πολλούς λόγους! Για να µπορείτε να εργάζεστε µε µεγαλύτερη ακρίβεια και παραγωγικότητα στο ηµίφως και στο σκοτάδι, χρειάζεστε ιδανικές συνθήκες φωτισµού σε κάθε τοµέα εφαρµογής. Για αυτό φροντίζουν οι προβολείς εργασίας της HELLA - χάρη στην αξιόπιστη ποιότητά τους. Το εντονότερο και καλύτερο φως εργασίας βοηθά. Ερευνητές θεµάτων ύπνου* από την πόλη της Βασιλείας ανακάλυψαν σε συνεργασία µε επιστήµονες από το ινστιτούτο Fraunhofer Institut für Arbeitswirtschaft und Organisation ότι οι άνθρωποι αντιδρούν έντονα στο φως. Έτσι για παράδειγµα, η θερµοκρασία χρώµατος του φωτισµού επηρεάζει σηµαντικά τα αντανακλαστικά και την αποδοτικότητα. Πειράµατα έδειξαν ότι οι άνθρωποι κουράζονται πιο γρήγορα σε υπερβολικά αδύναµο φωτισµός και θολές, ωχρές θερµοκρασίες χρώµατος. ιότι ο οργανισµός αντιλαµβάνεται τέτοιου είδους φως ως σούρουπο και ετοιµάζεται για "σχόλασµα". Ένα ιδανικό φως εργασίας αντίθετα, όπως αυτό που παράγεται από τους προβολείς εργασίας της HELLA, βοηθά στο να παραµένει ο οργανισµός το βράδυ ξύπνιος για περισσότερη ώρα και ο άνθρωπος να εργάζεται πιο συγκεντρωµένα αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα του εργαζοµένου τη νύχτα. Μόνο η ποιότητα είναι το αντίδοτο για την κόπωση. Επιστηµονικές µελέτες έχουν δείξει ότι το ανθρώπινο µάτι έχει την ιδιότητα να προσανατολίζεται πάντα στο φωτεινότερο σηµείο µίας επιφάνειας. Ωστόσο, για αποφορτισµένη όραση απαιτείται οµοιόµορφος φωτισµός. Οι τεχνικοί φωτισµού της HELLA διαµορφώνουν για αυτό τον λόγο έτσι τους προβολείς εργασίας, ώστε η συγκέντρωση του φωτός να µειώνεται στην κοντινή, συχνά πολύ έντονα φωτισµένη περιοχή και να αυξάνεται όσο µεγαλώνει η απόσταση. Έτσι το µάτι δεν κουράζεται τόσο γρήγορα και ο οδηγός του οχήµατος µπορεί να παραµείνει συγκεντρωµένος για µεγαλύτερο χρονικό διαστηµα. Η ποιότητα ανταµείβει. Το ασυµβίβαστο πάθος για ποιότητα της HELLA ελαχιστοποιεί τους χρόνους που απαιτούνται για επισκευές και διακοπές λειτουργίας - µε τους προβολείς εργασίας πρακτικά τους εκµηδενίζει. Έτσι, οι προβολείς εργασίας της HELLA µπορούν να λειτουργούν χωρίς συντήρηση έως και ώρες. Για να βελτιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής και η αποδοτικότητα των λαµπτήρων, η HELLA έχει εξελίξει ένα έξυπνο σύστηµα διαχείρισης θερµότητας. Επωφεληθείτε από την ποιότητα ενός προµηθευτή εργοστασιακού εξοπλισµού πρώτης τοποθέτησης. Η ποιότητα της HELLA προσφέρει την ασφάλεια ενός αξιόπιστου, επώνυµου προϊόντος. ιότι η HELLA έχει εδραιωθεί παγκοσµίως ως προµηθευτής εργοστασιακού εξοπλισµού όλων των διεθνώς κορυφαίων κατασκευαστών οχηµάτων και γεωργικών µηχανηµάτων, καθώς επενδύει σε όλους τους τοµείς στην κορυφαία ποιότητα. Σύµφωνα µε αυτή την αρχή, όλοι οι προβολείς εργασίας στην εξέλιξη και την παραγωγή υποβάλλονται σε εξαντλητικές δοκιµές καταπόνησης. Περαιτέρω πληροφορίες για τους ποιοτικούς ελέγχους της εταιρείας µας θα βρείτε στη σελίδα * Πηγή: "Journal of Applied Physiology"

5 Προβολείς εργασίας αλογόνου: Το δοκιµασµένο πρότυπο. Η HELLA βελτιώνει εδώ και δεκαετίες διαρκώς περαιτέρω τον σχεδιασµό των προβολέων εργασίας αλογόνου. Η πρόκληση: Οι λαµπτήρες αλογόνου παράγουν πολύ µεγάλη θερµότητα. Αυτή η θερµότητα µπορεί να απάγεται, µόνο αν οι προβολείς έχουν σχετικά µεγάλο βάθος τοποθέτησης. Για να µπορεί παρόλα αυτά να προσφέρει στους πελάτες της προβολείς εργασίας µικρών διαστάσεων, η HELLA έχει εξελίξει πλαστικά περιβλήµατα και κρύσταλλα µε υψηλότερη δυνατότητα θερµικής καταπόνησης, ώστε να µπορούν να τοποθετούνται µικρότερων διαστάσεων προβολείς µε την ίδια ισχύ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 HALOGEN Προβολείς εργασίας enon: Ένα ποιοτικό προβάδισµα. ENON Με την τεχνολογία enon έγινε δυνατό να βελτιωθεί καίρια η απόδοση φωτισµού των προβολέων εργασίας. Οι πρώτοι προβολείς enon λανσαρίστηκαν στην αγορά το 1995 από την HELLA. Από τότε η HELLA ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία έχει συµβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω εξέλιξή τους. Προβολείς εργασίας : Η επόµενη γενιά. Η τεχνολογία είναι πολύ πιο απαιτητική σε σχέση µε την τεχνολογία των προβολέων αλογόνου και enon. Για αυτό τον λόγο, οι διαφορές στην ποιότητα σε αυτές τις συσκευές γίνονται πολύ έντονα αντιληπτές. Η HELLA είναι εδώ και πολλά χρόνια ο ηγέτης στην αγορά των προβολέων.

6 06 ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ Στάνταρ εξοπλισµός Τρακτέρ εµπρός: 6 x προβολείς εργασίας αλογόνου Τρακτέρ πίσω: 4 x προβολείς εργασίας αλογόνου Η βελτίωση του φωτισµού αποτελεί βελτίωση της ποιότητας εργασίας. υνατότητα αναβάθµισης Τρακτέρ εµπρός: 4 x προβολείς εργασίας 2 x προβολείς εργασίας αλογόνου Τρακτέρ πίσω: 2 x προβολείς εργασίας 2 x προβολείς εργασίας αλογόνου

7 ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 07 Μία µικρή βοήθεια αγοράς κατά την επιλογή νέων προβολέων εργασίας 1. Ποια τεχνολογία φωτισµού υπάρχει ήδη; Πριν αποφασίσετε για έναν νέο προβολέα εργασίας, πρέπει καταρχάς να καταγραφεί η υφιστάµενη κατάσταση. Μόνο όταν γνωρίζετε ποια τεχνολογία έχει εγκατασταθεί ήδη στο όχηµά σας, µπορείτε να προγραµµατίσετε σωστά την αντικατάσταση ή µία αναβάθµιση του φωτισµού. Επαρκεί µία αντικατάσταση 1 προς 1 του υπάρχοντος προβολέα ή θα θέλατε να αυξήσετε την ένταση του φωτισµού, την ενεργειακή απόδοση και την άνεση εργασίας µε ισχυρότερες τεχνολογίες φωτισµού; Μία αλλαγή σε αποδοτικές τεχνολογίες φωτισµού όπως ή enon έχει ορισµένα πλεονεκτήµατα. 2. Πόσο µεγάλη είναι η περιοχή εργασίας, η οποία πρέπει να φωτίζεται; Αυτό το ερώτηµα καθορίζει την ένταση φωτισµού, την οποία θα χρειαστείτε. ιότι ο ιδανικός φωτισµός είναι διαφορετικός για κάθε περιοχή εφαρµογής. Χρειάζεστε έναν µακρινής εµβέλειας, στενό φωτισµό ή σας αρκεί ένας µικρού µήκους αλλά εντατικός φωτισµός κοντινού πεδίου; Όσο µεγαλύτερης εµβέλειας είναι ο επιθυµητός φωτισµός, τόσο περισσότερη ένταση φωτισµού χρειάζεστε Μπορεί να συνδυαστεί ο υπάρχων εξοπλισµός φωτισµού µε µία περαιτέρω τεχνολογία φωτισµού ώστε να βελτιωθεί ο φωτισµός; Εργάζεστε για πολύ ώρα µε τα φώτα εργασίας στο σκοτάδι; Πόσο απαιτητικές είναι οι εξωτερικές συνθήκες για τον προβολέα; Ναι! Με τους πρόσθετους προβολείς εργασίας ή µε µια επιµέρους αντικατάσταση µπορείτε να βελτιώσετε και σταδιακά τον φωτισµό σας. Σε αυτό το πλαίσιο δεν χρειάζεται να χρησιµοποιηθεί η ίδια τεχνολογία. Μπορείτε να συνδυάσετε τον υφιστάµενο φωτισµό αλογόνου µε νέους, ενεργειακά αποδοτικούς προβολείς εργασίας. Έτσι διατηρείτε σε χαµηλά επίπεδα το κόστος επένδυσης και επωφελείστε άµεσα από την υψηλότερη ισχύ φωτισµού. Σηµαντικό για οµοιόµορφο φωτισµό: Εγκαθιστάτε νέους προβολείς πάντα µόνο κατά ζεύγη. Όσο περισσότερο εργάζεστε στο σκοτάδι τόσο σηµαντικότερες είναι οι ιδανικές συνθήκες φωτισµού ώστε να παραµένετε σε εγρήγορση και συγκεντρωµένος. Τα φώτα αλογόνου κουράζουν σε διαρκή χρήση, τα φώτα αυξάνουν αντίθετα τη συγκέντρωση και καθιστούν εφικτή µια πιο ακριβή και παραγωγική εργασία, καθώς γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο µάτι ως φωτεινό, λευκό φως ηµέρας. Σε αυτές τις συνθήκες φωτισµού µπορεί να ξεχωρίζει το µάτι ευκολότερα τα χρώµατα κι έτσι κουράζεται πιο αργά. Οι προβολείς αλογόνου και enon είναι ευαίσθητοι στους κραδασµούς. Σε έντονες αναταράξεις µπορεί να κοπούν τα νήµατα πυράκτωσης στο σώµα φωτός - πιθανώς µε καταστρεπτικές συνέπειες για ανθρώπους και ζώα στην περιοχή εργασίας ή για την ασφάλεια του χειριστή. Συνιστούµε τη χρήση προβολέων εργασίας µε έως και 130 φορές µεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς δεν έχουν νήµατα πυράκτωσης ενώ αντίθετα διαθέτουν τις καλύτερες ιδιότητες κραδασµών. Περαιτέρω βοήθεια και απαντήσεις σε τεχνικά ερωτήµατα βρίσκετε µετά τη σελίδα 112.

8 08 Ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ Τι σηµαίνει ο αριθµός λούµεν για τη φωτεινότητα και το φως ενός προβολέα εργασίας. Στη φυσική µονάδα Λούµεν (lm) µετριέται η ροή φωτός, η οποία εξέρχεται από µία πηγή φωτός. Σε αυτό το πλαίσιο λαµβάνεται υπόψη η ευαισθησία του ανθρώπινου µατιού. Η τιµή λούµεν ενός προβολέα δείχνει πόσο φωτεινά γίνεται αντιληπτό το φως που εξέρχεται από αυτόν. Έτσι ο αριθµός λούµεν είναι ένα καλύτερο συγκριτικό µέγεθος από τον αριθµό Watt που απλά αναφέρει την κατανάλωση ρεύµατος ενός προβολέα, αλλά όχι πόση φωτεινότητα παράγει αυτός πραγµατικά. Για αυτό τον λόγο στις παρακάτω συνόψεις παρατίθενται οι τιµές λούµεν των µεµονωµένων προϊόντων ώστε να µπορούν να συγκρίνονται µεταξύ τους. Ωστόσο, η τιµή λούµεν από µόνη της δεν είναι καθοριστική για το πόσο καλά φωτίζει ένας προβολέας µία περιοχή εργασίας. Ακόµη σηµαντικότερη από τα λούµεν: η ποιότητα! Για ιδανικό φως εργασίας, η οµοιογενής κατανοµή του φωτός είναι ακόµη σηµαντικότερη από τη ροή φωτός που εξέρχεται από τον προβολέα και µετριέται σε λούµεν! Η πραγµατική ποιότητα ενός προβολέα αποδεικνύεται στο σύνολο του τεχνολογικού σχεδιασµού για τον φωτισµό, που στους προβολείς εργασίας της HELLA αποτελεί εγγύηση για ιδιαίτερα οµοιόµορφο φωτισµό της περιοχής εργασίας χωρίς σκιές. Οι ποιοτικοί παράγοντες των προβολέων εργασίας της HELLA. Για ιδανικές συνθήκες φωτισµού, καθοριστική είναι η συνεργασία και η ποιότητα των εξαρτηµάτων τεχνολογίας φωτισµού ενός προβολέα εργασίας: 1. Ποιότητα των λαµπτήρων Αυστηροί έλεγχοι και επιλογή διασφαλίζουν την ασυνήθιστα µεγάλη διάρκεια ζωής, π.χ. έως και ώρες στις. 2. Ποιότητα του συστήµατος ανακλαστήρα Οι ανακλαστήρες υπολογίζονται για την οµοιογενή κατανοµή φωτός έτσι, ώστε η συγκέντρωση του φωτός να µειώνεται στην κοντινή αλλά πολύ έντονα φωτιζόµενη περιοχή και να αυξάνεται σταθερά µαζί µε την απόσταση. 3. Ποιότητα του υλικού του κρυστάλλου διάχυσης Χάρη στο υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό στα χτυπήµατα και στις γρατσουνιές πλαστικό, η έξοδος του φωτός παραµένει οµοιογενής ακόµη και µετά τη σύγκρουση µε ένα κλαδί ή παρόµοια αντικείµενα. Το σύστηµα ανακλαστήρα της HELLA: Ιδανική εκµετάλλευση των λούµεν για οµοιογενή φωτισµό της περιοχής εργασίας. Καρδιά του πρωτοποριακού σχεδιασµού φωτισµού της HELLA είναι το σύστηµα ανακλαστήρα. Στην κατασκευή συµβάλλει το λογισµικό HELIOS, το οποίο δοκιµάζει την κατανοµή φωτός κάθε νέου ανακλαστήρα µε τη βοήθεια κατά µέσο όρο ενός εκατοµµυρίου µεµονωµένων προσοµοιωµένων δεσµών φωτός. Έτσι η HELLA διασφαλίζει ότι οι προβολείς εργασίας θα φωτίζουν οµοιόµορφα την περιοχή εργασίας και οι µεµονωµένοι προβολείς θα λειτουργούν παράλληλα χωρίς καµία παρεµβολή ή σχηµατισµό σκιών παράγοντας µία αρµονική εικόνα φωτός. Αυτό είναι καθοριστικής σηµασίας, καθώς το ανθρώπινο µάτι προσανατολίζεται αυτόµατα στο πιο φωτεινό σηµείο µίας επιφάνειας. Για αυτό τον λόγο οι προβολείς εργασίας θα πρέπει να αντικαθίστανται πάντα κατά ζεύγη για να αποφεύγεται ανοµοιόµορφος φωτισµός του πεδίου εργασίας. Η προσοµοίωση της επικάλυψης φωτός δύο προβολέων εργασίας Oval 90 στο υπολογιστικό µοντέλο δείχνει πώς δηµιουργείται ένα αρµονικό συνολικό αποτέλεσµα.

9 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ 09 Περισσότερο φως, λιγότερη κατανάλωση ρεύµατος! Αν θέλουµε να αξιολογήσουµε σωστά την ισχύ ενός προβολέα, πρέπει να συσχετίσουµε την τιµή λούµεν µε τον αριθµό Watt που είναι αναγκαίος για να παραχθεί η επιθυµητή φωτεινότητα. Η σύγχρονη τεχνολογία παρουσιάζει εδώ µία ιδιαίτερα ευνοϊκή αναλογία. Οι ενεργειακά αποδοτικοί προβολείς αποφορτίζουν το δυναµό κάτι που είναι ιδιαίτερα σηµαντικό ειδικά σε παλαιότερα τρακτέρ µε περιορισµένη ισχύ του δυναµό. Γενικά ισχύει: Η χαµηλότερη κατανάλωση καυσίµου σε συνδυασµό µε την αυξηµένη ένταση φωτισµού καθιστά οικονοµοτεχνικά ελκυστικούς τους ενεργειακά αποδοτικούς προβολείς εργασίας και µακροπρόθεσµα, ιδιαίτερα λαµβάνοντας υπόψη ότι το κόστος καυσίµων αυξάνεται συνεχώς. Ένα παράδειγµα για σύγκριση: Με µόνο 70 W παράγει ένας προβολέας εργασίας lm. Ένας προβολέας αλογόνου χρειάζεται 140 W, τη διπλάσια ενέργεια, για να παράγει µόνο lm. Η απόδοση της τεχνολογίας είναι συνεπώς τετραπλάσια! Πόσα Watt παράγει ένας αριθµός λούµεν (ισχύς φωτισµού); (Watt) enon (Watt) Αλογόνου (Watt) Ισχύς φωτισµού σε λούµεν (lm) 70 W lm 43 W lm 42 W 140 W lm 36 W lm 42 W lm 110 W lm 30 W lm 28 W lm 36 W lm 30 W lm 25 W 65 W lm lm 22 W lm 25 ή 22 W lm 55 W lm 11 W lm 13 ή 15 W 800 lm 16 W 700 lm 7 W 550 lm 21 W 400 lm

10 10 ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΙΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Ένταση φωτισµού στην περιοχή κοντινού πεδίου Προϊόν Μέγιστη ένταση φωτισµού Λούµεν Σύνοψη των προβολέων εργασίας της εταιρείας µας, ταξινοµηµένων αναλόγως της έντασης φωτισµού. Power Beam GB Σελίδα lm Όσο υψηλότερος είναι ο αριθµός λούµεν, τόσο φωτεινότερο είναι το φως εργασίας. Power Beam GA Σελίδα lm Η απευθείας σύγκριση σκοπό έχει να σας διευκολύνει στην εύρεση ακριβώς του σωστού προβολέα εργασίας για τις απαιτήσεις σας στην περιοχή κοντινής εµβέλειας - αναλόγως του αριθµού λούµεν µε υψηλή, µεσαία ή χαµηλή ένταση. ENON AS 200 1GA Σελίδα lm ENON Ultra Beam enon 1GA Σελίδα lm Modul 90 1G Σελίδα lm Ultra Beam 1GA Σελίδα lm Oval 90 1GB Σελίδα lm

11 ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΙΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ 11 Προϊόν Λούµεν Αντίληψη της φωτεινότητας Μεσαία ένταση φωτισµού HALOGEN Double Beam, H3 1GA Σελίδα 78 Power Beam GA Σελίδα lm lm Περισσότερο φως µε λιγότερα Watt: Η τεχνολογία προσφέρει σε σχέση µε την τεχνολογία αλογόνου περ. 4-πλάσια απόδοση φωτισµού µε ίδια επιβάρυνση του δυναµό. Επιπλέον, ένα φως µε lm επιδρά στο ανθρώπινο µάτι σηµαντικά φωτεινότερα σε σχέση µε ένα φως αλογόνου lm. Modul 70 Gen. IV 1G Σελίδα lm Η αιτία για αυτό έγκειται στη διαφορετική θερµοκρασία χρώµατος των φώτων και αλογόνου. Oval 100 1GA Σελίδα lm Power Beam GA Σελίδα lm AP GA Σελίδα lm Χαµηλή ένταση φωτισµού HALOGEN Ultra Beam, H3 1GA Σελίδα lm HALOGEN Picador, H3 1GA Σελίδα lm Προβολείς εργασίας αλογόνου µε lm, Θερµοκρασία χρώµατος Kelvin Flat Beam GB Σελίδα lm Modul 70 Generation III 1G Σελίδα lm Modul 50 1G Σελίδα lm Flat Beam 500 1GA Σελίδα lm Προβολείς εργασίας µε lm, Θερµοκρασία χρώµατος Kelvin

12 12 ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΡΙΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Ένταση φωτισµού στην περιοχή µακρινής εµβέλειας Προϊόν Μέγιστη ένταση φωτισµού Λούµεν Σύνοψη των προβολέων εργασίας της εταιρείας µας, ταξινοµηµένων αναλόγως της έντασης φωτισµού. Power Beam GB Σελίδα lm Όσο υψηλότερος είναι ο αριθµός λούµεν, τόσο φωτεινότερο είναι το φως εργασίας. Η απευθείας σύγκριση σκοπό έχει να σας διευκολύνει στην ακριβή έυρεση του σωστού προβολέα εργασίας για τις απαιτήσεις σας στην περιοχή µακρινής εµβέλειας - αναλόγως του αριθµού λούµεν µε υψηλή, µεσαία ή χαµηλή ένταση. ENON Power Beam GA Σελίδα 53 AS 200 1GA Σελίδα lm lm Modul 90 1G Σελίδα lm Ultra Beam 1GA Σελίδα lm Oval 90 1GB Σελίδα lm

13 ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΡΙΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ 13 Προϊόν Λούµεν Απόδοση φωτισµού συγκριτικά Μεσαία ένταση φωτισµού HALOGEN Double Beam, H3 1GA Σελίδα 78 Power Beam GA Σελίδα 57 Modul 70 Gen. IV 1G Σελίδα 58 Oval 100 1GA Σελίδα lm lm lm lm Η φωτεινότητα µίας επιφάνειας εξαρτάται από δύο παράγοντες: 1. Αριθµός λούµεν (= εκπεµπόµενο φως) 2. Γωνία ακτινοβόλησης (= κατανοµή του εκπεµπόµενου φωτός στην επιφάνεια) Όσο περισσότερα λούµεν διαθέτει ένας λαµπτήρας, τόσο φωτεινότερο είναι το ακτινοβολούµενο φως. Ωστόσο, η προσπίπτουσα φωτεινότητα σε µία επιφάνεια κατανέµεται αναλόγως της γωνίας ακτινοβόλησης του ανακλαστήρα. Υψηλότερες γωνίες ακτινοβόλησης φωτίζουν µεν µεγαλύτερες επιφάνειες, είναι όµως λιγότερο φωτεινές. HALOGEN Χαµηλή ένταση φωτισµού HALOGEN HALOGEN Ultra Beam, H9 1GA Σελίδα 74 Power Beam GA Σελίδα 60 Oval 100, H3 1GA Σελίδα 83 Modul 70, H3 1G Σελίδα lm lm lm lm Παράδειγµα για την απόδοση φωτισµού: Ένας προβολέας εργασίας µε lm κατανέµει το φως του σε 12 ίδιου µεγέθους τετράγωνα. Ο αριθµός λούµεν παραµένει στο σύνολο πάντα ίδιος, η φωτεινότητα ωστόσο κατανέµεται διαφορετικά αναλόγως της γωνίας ακτινοβόλησης: Στο κοντινό πεδίο (Α) σχετικά φαρδιά ή σε στενή επιφάνεια (Β) πιο µακριά. (A) HALOGEN Master 1GA Σελίδα 77 Modul 70 Generation III 1G Σελίδα lm 800 lm (B) Modul 50 1G Σελίδα lm

14 14 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

15 15 Οχήµατα για τη γεωργία και τη δασοκοµία Ιδιαίτερα στη γεωργική χρήση µπορεί να αυξηθεί ιδιαίτερα αντιληπτά η απόδοση µε τη στοχευµένη χρήση ενεργειακά αποδοτικών προβολέων εργασίας. Τα µοντέρνα αυτοπροωθούµενα µηχανήµατα µπορούν να εργαστούν µε ασφάλεια και στο ηµίφως αλλά και όλη τη νύχα - τα παλαιότερα µηχανήµατα µπορούν να χρησιµοποιηθούν πιο αποτελεσµατικά εφόσον βελτιωθεί ο φωτισµός τους. Ο ιδιαίτερα οµοιογενής φωτισµός των προβολέων εργασίας της HELLA προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας και επιτρέπουν την αποφορτισµένη εργασία. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

16 16 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Τρακτέρ: Οροφή καµπίνας εµπρός Ultra Beam 1GA Allrounder µε άριστη απόδοση φωτισµού Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να προσαρτηθεί σε πολλές καµπίνες Γρήγορη και ασφαλής τοποθέτηση µε βύσµα DT Oval 90 1GB Χάρη στο κυρτό κρύσταλλο κλεισίµατος επιτυγχάνεται ένας ιδιαίτερα ευρύς φωτισµός Ιδανική λύση για ιδιαίτερα φαρδιά περιοχή εργασίας προς φωτισµό Power Beam GA Ιδανική λύση όταν απαιτείται υψηλή ισχύς φωτισµού Σελίδα 55 Σελίδα 56 Σελίδα 53 Τρακτέρ: Οροφή καµπίνας πίσω Power Beam GA Η επίπεδη κατασκευή του Power Beam 1500 ενδείκνυται ιδιαίτερα για την προσάρτηση στην πίσω πλευρά της καµπίνας Ultra Beam 1GA Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετείται στην οροφή της καµπίνας εξοικονοµώντας χώρο Υψηλή ισχύς φωτισµού Oval 90 1GB Χάρη στο κυρτό κρύσταλλο κλεισίµατος επιτυγχάνεται ένας ιδιαίτερα ευρύς φωτισµός Ιδανική λύση για ιδιαίτερα φαρδιά περιοχή εργασίας προς φωτισµό Σελίδα 60 Σελίδα 55 Σελίδα 56

17 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 17 Σύσταση προϊόντος HELLA Τρακτέρ: Φτερό πίσω Modul 90 1G Oval 100 1GA Ultra Beam 1GA ä Υψηλή ισχύς φωτισµού µε µικρών διαστάσεων κατασκευή ä Πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης ä Ενδείκνυται για εργασία µε µεγάλου πλάτους εργαλείο ä Το ειδικό κρύσταλλο διάχυσης διαχέει το φως σε ιδιαίτερα µεγάλο πλάτος ä Με ισχύ φωτισµού λούµεν το Ultra Beam προσφέρει επαρκές φως προς τα πίσω και επιτρέπει την εργασία µε ακρίβεια Σελίδα 54 Σελίδα 59 Σελίδα 55 Τρακτέρ: Φωτισµός επιβίβασης Modul 70 Generation III 1G Flat Beam 500 1GA Modul 50 1G ä Για ασφαλή επιβίβαση στο όχηµα ä Μικρών διαστάσεων κατασκευή, ιδανική για τον φωτισµό στην περιοχή εισόδου ä Η ιδιαίτερα επίπεδη κατασκευή προσθέτει πόντους στο Flat Beam 500 ä Η απόδοση φωτισµού των 550 λούµεν επαρκεί πλήρως για έναν ασφαλή φωτισµό επιβίβασης ä Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος, ενδείκνυται ιδανικά το Modul 50 ως φωτισµός επιβίβασης Σελίδα 66 Σελίδα 68 Σελίδα 67

18 18 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Τρακτέρ: Στήριγµα καθρέφτη Modul 70 Gen. IV 1G Modul 70 Generation III 1G Q90 1GA ä Άριστες τιµές φωτισµού ä Γρήγορη τοποθέτηση χάρη στο αντίστοιχο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Κατάλληλο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Χάρη στο ελαφρύ πλαστικό περίβληµα ενδείκνυται καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Μειωµένοι κραδασµοί, επαρκής απόδοση φωτισµού ä Σε συνδυασµό µε το στήριγµα (8HG ) αποτελεί µία καλή επιλογή αναβάθµισης σε Σελίδα 58 Σελίδα 66 Σελίδα 61 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Οροφή καµπίνας εµπρός Modul 90 1G Ultra Beam 1GA Power Beam GA ä Άριστη απόδοση φωτισµού ä Αν στην καµπίνα οροφής εµπρός υπάρχει αρκετός χώρος στο βάθος, συνιστάται ιδιαίτερα το µοντέλο Modul 90 ä Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετείται στην οροφή της καµπίνας εξοικονοµώντας χώρο ä Υψηλή ισχύς φωτισµού ä Ιδανική λύση όταν απαιτείται υψηλή ισχύς φωτισµού Σελίδα 54 Σελίδα 55 Σελίδα 53

19 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 19 Σύσταση προϊόντος HELLA Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Καµπίνα εµπρός/κάτω Oval 100 1GA Power Beam GA Ultra Beam 1GA ä Ενδείκνυται ιδανικά για φαρδιές θεριζοαλωνιστικές µηχανές ä ιαχέει το φως χάρη στο ειδικό κρύσταλλο διάχυσης σε ιδιαίτερα µεγάλο πλάτος και ταυτόχρονα οµοιογενώς ä Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός κοντινής εµβέλειας ä Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν Σελίδα 59 Σελίδα 60 Σελίδα 55 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Καµπίνα κάτω/πλευρικά Power Beam GA Modul 70 Generation III 1G Ultra Beam 1GA ä Επίπεδη κατασκευή ä Οµοιογενής φωτισµός κοντινής εµβέλειας ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Κατάλληλο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν Σελίδα 60 Σελίδα 66 Σελίδα 55

20 20 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Στήριγµα καθρέφτη Modul 70 Gen. IV 1G Q90 1GA Modul 70 Generation III 1G ä Άριστες τιµές φωτισµού ä Γρήγορη τοποθέτηση χάρη στο αντίστοιχο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Χάρη στο ελαφρύ πλαστικό περίβληµα ενδείκνυται καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Μειωµένοι κραδασµοί, επαρκής απόδοση φωτισµού ä Σε συνδυασµό µε το στήριγµα (8HG ) αποτελεί µία καλή επιλογή αναβάθµισης σε ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Κατάλληλο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) Σελίδα 58 Σελίδα 61 Σελίδα 66 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Πλευρικό τοίχωµα επάνω Flat Beam GD Power Beam GA Q90 1GA ä Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω είναι ιδανική λύση για την προσάρτηση στο πλάι του οχήµατος. Προσφέρει έναν ευρύ, οµοιογενή φωτισµό κοντινού πεδίου απευθείας γύρω από το όχηµα ä Ο ευρύς, οµοιογενής φωτισµός κοντινής εµβέλειας καθιστά το Power Beam 1500 τον ιδανικό προβολέα εργασίας για διάφορες θέσεις προσάρτησης σε θεριζοαλωνιστικές µηχανές. ä Επίπεδη κατασκευή που εξοικονοµεί χώρο ä Ελαφρύ πλαστικό περίβληµα Σελίδα 64 Σελίδα 60 Σελίδα 61

21 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 21 Σύσταση προϊόντος HELLA Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Πίσω τοίχωµα Oval 100 1GA Power Beam GA AP GA ä Ενδείκνυται ιδανικά για φαρδιές θεριζοαλωνιστικές µηχανές ä ιαχέει το φως χάρη στο ειδικό κρύσταλλο διάχυσης σε ιδιαίτερα µεγάλο πλάτος και ταυτόχρονα οµοιογενώς ä Η επίπεδη κατασκευή του Power Beam 1500 ενδείκνυται ιδιαίτερα για την προσάρτηση στην πίσω πλευρά της καµπίνας ä Ενδείκνυται άριστα για εργασίες συντήρησης στο πίσω µέρος του οχήµατος ä Επίπεδη κατασκευή, ανθεκτικό περίβληµα και πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Σελίδα 59 Σελίδα 60 Σελίδα 62 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Πάνω στο θάλαµο σιτηρών Modul 70 Gen. IV 1G Power Beam GA Modul 70 Generation III 1G ä Συµπαγείς διαστάσεις και καλές τιµές φωτισµού επιτρέπουν ασφαλή και αποτελεσµατική εργασία ä Για να φαίνεται καλά το άνοιγµα απόρριψης της θεριζοαλωνιστικής µηχανής ακόµη και τη νύχτα, ενδείκνυται το µοντέλο Modul 70 ä Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός κοντινής εµβέλειας ä Επίπεδη κατασκευή ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας Σελίδα 58 Σελίδα 60 Σελίδα 66

22 22 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Στο συσσωρευτή καρπού και προβολέα συντήρησης HALOGEN Flat Beam 500 1GA Q90 1GA Picador H3 1GA ä Ως φως συντήρησης στον συσσωρευτή καρπού ενδείκνυται το Flat Beam 500 ä Το Q90 ενδείκνυται χάρη στο ελαφρύ πλαστικό περίβληµα και την επίπεδη κατασκευή καλά ως φως συντήρησης ä Αν επαρκεί ακόµη και µικρή απόδοση φωτισµού Σελίδα 68 Σελίδα 61 Σελίδα 76 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Άνοδος Modul 70 Generation III 1G Flat Beam 500 1GA Modul 50 1G ä Για ασφαλή επιβίβαση στο όχηµα ä Μικρών διαστάσεων κατασκευή, ιδανική για τον φωτισµό στην περιοχή εισόδου ä Η ιδιαίτερα επίπεδη κατασκευή προσθέτει πόντους στο Flat Beam 500 ä Η απόδοση φωτισµού των 550 λούµεν επαρκεί πλήρως για έναν ασφαλή φωτισµό επιβίβασης ä Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος, ενδείκνυται ιδανικά το Modul 50 ως φωτισµός επιβίβασης Σελίδα 66 Σελίδα 68 Σελίδα 67

23 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 23 Σύσταση προϊόντος HELLA Γεωργικοί ψεκαστήρες: Φτερό πίσω HALOGEN Modul 70 blue 1G Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης χάρη στο µπλε κρύσταλλο φωτός Λιγότερο φαινόµενο τύφλωσης κατά τον φωτισµό του νέφους ψεκασµού, ακριβέστερος έλεγχος λειτουργίας των µεµονωµένων ακροφυσίων Κατανάλωση ενέργειας 13 Watt, 800 lm Modul 70, H9 blue 1G Εξελιγµένο ειδικά για γεωργικούς ψεκαστήρες και οχήµατα χειµερινής βοήθειας Λιγότερο φαινόµενο τύφλωσης κατά τον φωτισµό του νέφους ψεκασµού, ακριβέστερος έλεγχος λειτουργίας των µεµονωµένων ακροφυσίων Power Beam GA Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Power Beam 3000 µε λούµεν Σελίδα 66 Σελίδα 80 Σελίδα 53 Γεωργικοί ψεκαστήρες: Σύστηµα ράβδων HALOGEN Modul 70 blue 1G Κατά την τοποθέτηση στο σύστηµα ράβδων, το µπλε Modul 70 ακτινοβολεί απευθείας µέσα από το νέφος ψεκασµού και καθιστά έτσι ορατά για τον οδηγό όλα τα ακροφύσια χωρίς να τον τυφλώνει Modul 70, H9 blue 1G Λιγότερο φαινόµενο τύφλωσης κατά τον φωτισµό του νέφους ψεκασµού, ακριβέστερος έλεγχος λειτουργίας των µεµονωµένων ακροφυσίων Power Beam GA Στενός, µακρινής εµβέλειας φωτισµός περνά µέσα από το νέφος ψεκασµού διευκολύνοντας σε µεγάλο βαθµό την εργασία τη νύχτα Σελίδα 66 Σελίδα 80 Σελίδα 60

24 24 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Ενσιροκοπτικές µηχανές: Καµπίνα µπροστά ENON Power Beam GB Ο πλέον φωτεινός φωτισµός έως και 100 µέτρα µε τον φωτισµό κοντινής εµβέλειας και έως και 300 µέτρα στην έκδοση µακρινής εµβέλειας Ιδιαίτερη αντοχή και απόδοση Power Beam GA Ενδείκνυται ιδανικά για περιµετρικό φωτισµό του οχήµατος AS 200 enon 1GA Άριστες τιµές φωτισµού βοηθούν τον οδηγό στο να πραγµατοποιεί την εργασία του µε ακρίβεια και αποτελεσµατικά οκιµασµένο στη δασοκοµία Σελίδα 52 Σελίδα 53 Σελίδα 72 Ενσιροκοπτικές µηχανές: Καµπίνα πίσω/στο πλάι Power Beam GA Επαρκές φως για την οπισθοπαρατήρηση Εξαιρετική ανθεκτικότητα Modul 90 1G Έντονος φωτισµός µε µικρές διαστάσεις Πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Ultra Beam 1GA Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετηθεί σε πολλές καµπίνες Γενικής εφαρµογής Allrounder Σελίδα 53 Σελίδα 54 Σελίδα 55

25 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 25 Σύσταση προϊόντος HELLA Ενσιροκοπτικές µηχανές: Μπούµα γερανού Ultra Beam 1GA Modul 70 Gen. IV 1G Power Beam GA ä Εξοικονοµεί χώρο χάρη στη συµπαγή κατασκευή ä Άριστος φωτισµός για την κοντινή περιοχή εργασίας ä Συµπαγείς διαστάσεις και καλές τιµές φωτισµού επιτρέπουν ασφαλή και αποτελεσµατική εργασία ä Αν χρειάζεται αρκετά περισσότερο φως, συνιστάται το Power Beam 3000 Σελίδα 55 Σελίδα 58 Σελίδα 53 Ενσιροκοπτικές µηχανές: Φως συντήρησης Modul 70 Generation III 1G Q90 1GA Modul 50 1G ä Η µικρών διαστάσεων κατασκευή του 70 αποτελεί εδώ µία πολύ καλή λύση ä Τα 800 λούµεν του Modul 70 φωτίζουν την περιοχή εργασίας περιµετρικά του οχήµατος και απλοποιούν την εργασία τη νύχτα ä Το Q90 ενδείκνυται χάρη στην επίπεδη κατασκευή οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Με τον φωτισµό κοντινής εµβέλειας µπορεί να φωτίζεται οµοιόµορφα η περιοχή περιµετρικά του οχήµατος ä Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος, ενδείκνυται ιδανικά το Modul 50 ως φως συντήρησης Σελίδα 66 Σελίδα 61 Σελίδα 67

26 26 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Πίσω όχηµα µεταφοράς ξυλείας: Γερανός ENON Ultra Beam 1GA Οµοιόµορφος, ευρύς φωτισµός όλης της περιοχής εργασίας Power Beam GA Ενδείκνυται σε ιδιαίτερα υψηλές ανάγκες φωτισµού Ultra Beam -PowerPack 1GA Χρησιµοποιείται εδώ και καιρό στον τοµέα της δασοκοµίας Άριστες τιµές φωτισµού βοηθούν τον οδηγό στο να πραγµατοποιεί την εργασία του µε ακρίβεια και αποτελεσµατικά Σελίδα 55 Σελίδα 53 Σελίδα 71 Πίσω όχηµα µεταφοράς ξυλείας: Πίσω τοίχωµα καµπίνας Power Beam GA Η επίπεδη κατασκευή του Power Beam 1500 ενδείκνυται ιδιαίτερα για την προσάρτηση στην πίσω πλευρά της καµπίνας Q90 1GA Επίπεδη κατασκευή Οµοιόµορφος, οµοιογενής φωτισµός αναλόγως της κατεύθυνσης Flat Beam GD Ενδείκνυται ιδανικά χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον ευρύ φωτισµό Σελίδα 60 Σελίδα 61 Σελίδα 64

27 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 27 Σύσταση προϊόντος HELLA Pick Up: Οροφή εµπρός ENON Oval 100 1GA Ultra Beam 1GA Oval 100 -PowerPack 1GA ä Οµοιογενής κατανοµή φωτός µπροστά από το όχηµα ä Με λούµεν προσφέρει περισσότερο φως και συνεπώς βελτιώνει την ποιότητα της εργασίας ä λούµεν βοηθούν τον οδηγό στο να πραγµατοποιεί την εργασία του µε ακρίβεια και αποτελεσµατικά Σελίδα 59 Σελίδα 55 Σελίδα 70 Pick Up: Φωτισµός επιφάνειας φόρτωσης Flat Beam GD Q90 1GA AP GA ä Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος ä Όλη η επιφάνεια φόρτωσης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να πραγµατοποιείται µε ακρίβεια και ασφάλεια ä Χάρη στη συµπαγή κατασκευή ενδείκνυται οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Επίπεδη κατασκευή, ανθεκτικό περίβληµα και πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Σελίδα 64 Σελίδα 61 Σελίδα 62

28 28 Εργοταξιακά οχήµατα Τα εργοτάξια αποτελούν την απόλυτη δοκιµασία για κάθε µέσο. εν αποτελούν όµως πρόβληµα για τους προβολείς εργασίας της HELLA ιότι έπρεπε να πετύχουν ήδη πριν την πραγµατική τους χρήση σε σκληρές δοκιµασίες στο εργαστήριο δοκιµών και σε επιτόπου δοκιµές. Σε αυτές περιλαµβάνονται σειρές δοκιµών κατά της εισχώρησης νερού και σκόνης, έλεγχοι ηλεκτροµαγνητικής συµβατότητας, θερµικά τεστ, δοκιµές διάρκειας ζωής, ηλεκτρονικοί έλεγχοι και φυσικά και δοκιµές κραδασµών. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

29 29

30 30 ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Εργοταξιακό µηχάνηµα, εκσκαφέας: Μπούµα εκσκαφέα εµπρός/πίσω Modul 70 Gen. IV 1G Ιδιαίτερα στην µπούµα δεν υπάρχει πολύς χώρος για τον φωτισµό εργασίας Οι µικρών διαστάσεων προβολείς εργασίας µε καλές τιµές φωτισµού επιτρέπουν την ασφαλή και αποτελεσµατική εργασία Power Beam GA Ο στενότερος φωτισµός µακρινής εµβέλειας προσφέρει συγκεντρωµένο φωτισµό της περιοχής εργασίας του φτυαριού του εκσκαφέα Ultra Beam 1GA Σε µεγαλύτερους εκσκαφείς χρειάζεται συχνά περισσότερο φως. Στην περίπτωση αυτή ενδείκνυται το Ultra Beam µε λούµεν Σελίδα 58 Σελίδα 60 Σελίδα 55 Εργοταξιακό µηχάνηµα, εκσκαφέας: Οροφή εµπρός/πίσω Modul 90 1G Αποτελεσµατική και ασφαλής εργασία χάρη στην ισχύ φωτισµού λούµεν Ultra Beam 1GA Allrounder µε άριστη απόδοση φωτισµού Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετηθεί σε πολλές καµπίνες εκσκαφέων Power Beam GA Ιδανική λύση όταν απαιτείται υψηλή ισχύς φωτισµού Σελίδα 54 Σελίδα 55 Σελίδα 53

31 ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 31 Σύσταση προϊόντος HELLA Οδοστρωτήρες: Οροφή εµπρός/πίσω ENON Power Beam GB Ultra Beam -PowerPack 1GA Ultra Beam 1GA ä Τα εντυπωσιακά λούµεν κάνουν τη νύχτα µέρα και διευκολύνουν την εργασία ä Ιδιαίτερη αντοχή στις αναταράξεις ä Με λούµεν άριστος φωτισµός προς τα εµπρός ä Η οµοιόµορφη κατανοµή φωτός βοηθά τον οδηγό στο να πραγµατοποιεί την εργασία του µε ακρίβεια και αποτελεσµατικά ä Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετείται στην οροφή της καµπίνας εξοικονοµώντας χώρο ä Υψηλή ισχύς φωτισµού Σελίδα 52 Σελίδα 71 Σελίδα 55 Οδοστρωτήρες: Τροχοί πλευρικά Q90 1GA Modul 70 Generation III 1G Ultra Beam 1GA ä Το Q90 ενδείκνυται χάρη στην επίπεδη κατασκευή καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Με τον φωτισµό κοντινής εµβέλειας µπορεί να φωτίζεται οµοιόµορφα η περιοχή περιµετρικά του οχήµατος ä Παράγει ακόµη και σε χαµηλό ύψος τοποθέτησης ευρύ φωτισµό του εδάφους περιµετρικά του οχήµατος ä 800 λούµεν µε µόνο 13 Watt κατανάλωση ενέργειας ä Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν Σελίδα 61 Σελίδα 66 Σελίδα 55

32 32 Περονοφόρα οχήµατα Οι προβολείς εργασίας της HELLA είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί στην κατανάλωση ενέργειας. Ένα ξεκάθαρο πλεονέκτηµα σε ηλεκτρικά περονοφόρα. ιότι µε τους ενεργειακά αποδοτικούς προβολείς εργασίας χρειάζεται σπανιότερα φόρτιση το όχηµα ελαχιστοποιώντας έτσι τους χρόνους ακινησίας. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

33 ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 33 Σύσταση προϊόντος HELLA Περονοφόρα οχήµατα: Οροφή εµπρός/πίσω HALOGEN Oval 100 FL 1GN Q90 1GA Modul 70 Generation III 1G ä Ο διπλός προβολέας εργασίας εξελίχθηκε για περονοφόρα οχήµατα και χρησιµεύει στον φωτισµό όλης της περιοχής ανύψωσης, από το δάπεδο µέχρι το τελευταίο ράφι ä Για εξοικονόµηση ρεύµατος µπορούν να ενεργοποιούνται και ξεχωριστά οι λαµπτήρες πυράκτωσης αναλόγως των αναγκών ä Αναλόγως του προσανατολισµού µπορεί να φωτίζεται ο βραχίονας του περονοφόρου ή το ράφι ä Συνιστάται ένας συνδυασµός 2 προβολέων εργασίας ä Μικρές διαστάσεις, µειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτισµού ä Χαµηλή κατανάλωση ενέργειας (13 W) Σελίδα 84 Σελίδα 61 Σελίδα 66 Περονοφόρα οχήµατα: Καµπίνα περονοφόρου εµπρός Mega Beam 1GM Q90 1GA Ultra Beam 1GA ä Καλή κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Ελκυστικό ντιζάιν ä Αναλόγως του προσανατολισµού µπορεί να φωτίζεται ο βραχίονας του περονοφόρου ή το ράφι ä Συνιστάται ένας συνδυασµός 2 προβολέων εργασίας ä Με ισχύ φωτισµού λούµεν το Ultra Beam προσφέρει επαρκές φως προς τα πίσω και επιτρέπει την εργασία µε ακρίβεια Σελίδα 65 Σελίδα 61 Σελίδα 55

34 34 Οχήµατα για επαγγελµατική χρήση Εργαστείτε σε µεγαλύτερο εύρος, πιο µακριά, πιο ψηλά, µε µεγαλύτερα φορτία και µε µεγαλύτερη αντοχή. Οι µεταφορές µεγάλων φορτίων και οι ειδικές µεταφορές αποτελούν για τους οδηγούς µία ιδιαίτερη πρόκληση οι άλλοι οδηγοί συχνά δεν το αντιλαµβάνονται αυτό. Για αυτό, ισχύει για τους υπεύθυνους για τον εξοπλισµό µε συστήµατα προειδοποίησης και προβολείς εργασίας το ίδιο όπως και για την κατάσταση του οχήµατος και την ασφάλιση του φορτίου: απαιτείται τελειότητα. Η HELLA αντιλαµβάνεται αυτή τη στάση. ιότι και εµείς στην εργασία µας έχουµε τον ίδιο στόχο. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

35 35

36 36 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Σύσταση προϊόντος HELLA Επαγγελµατικά οχήµατα: Επαγγελµατικό όχηµα: Flat Beam GD Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω αποτελεί ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος. Όλη η περιοχή σύζευξης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να γίνεται µε ακρίβεια και ασφάλεια. AP GA Χάρη στην επίπεδη κατασκευή τοποθετείται ιδανικά στο πίσω τοίχωµα της καµπίνας Πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Flat Beam 500 1GA Η απόδοση φωτισµού των 550 λούµεν επαρκεί για οµοιόµορφο φωτισµό της σύζευξης Ιδιαίτερα επίπεδο βάθος τοποθέτησης Σελίδα 64 Σελίδα 62 Σελίδα 68 Επαγγελµατικά οχήµατα: Πίσω τοίχωµα καµπίνας κάτω Power Beam GA Όλη η περιοχή σύζευξης φωτίζεται και διευκολύνει την εργασία στο σκοτάδι σηµαντικά Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός AP GA Χάρη στην επίπεδη κατασκευή τοποθετείται ιδανικά στο πίσω τοίχωµα της καµπίνας Πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Q90 1GA Χάρη στην επίπεδη κατασκευή ενδείκνυται οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης Σελίδα 60 Σελίδα 62 Σελίδα 56

37 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 37 Σύσταση προϊόντος HELLA Επαγγελµατικά οχήµατα: Όχηµα πίσω/πλευρικά HALOGEN Προβολέας οπισθοπορείας Modul 70 2ZR Προβολέας οπισθοπορείας Ultra Beam, H3 2ZR Φανός οπισθοπορείας µε 3 s 2ZR ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρές διαστάσεις και ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Το στεγανό βύσµα DT προστατεύει τον προβολέα από είσοδο νερού και διάβρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρό βάθος τοποθέτησης (48 mm) ä Η τεχνολογία εξοικονόµησης ενέργειας (µόνο 11 W) συµβάλλει στην εξοικονόµηση ρεύµατος και αποτελεί συνεπώς µία αποφόρτιση για το δυναµό Σελίδα 95 Σελίδα 94 Σελίδα 95 Επαγγελµατικά οχήµατα: Καµπίνα µπροστά HALOGEN Modul 70 Gen. IV 1G Modul 70 Generation III 1G Q90 1GA ä Άριστες τιµές φωτισµού ä Γρήγορη τοποθέτηση χάρη στο αντίστοιχο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Κατάλληλο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Χάρη στο ελαφρύ πλαστικό περίβληµα ενδείκνυται καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Μειωµένοι κραδασµοί, επαρκής απόδοση φωτισµού ä Σε συνδυασµό µε το στήριγµα (8HG ) αποτελεί µία καλή επιλογή αναβάθµισης σε Σελίδα 58 Σελίδα 66 Σελίδα 61

38 38 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα µεταφοράς οχηµάτων µε βλάβη: Καµπίνα επάνω Flat Beam GD Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω αποτελεί ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος. Όλη η περιοχή σύζευξης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να γίνεται µε ακρίβεια και ασφάλεια. Q90 1GA Χάρη στην επίπεδη κατασκευή ενδείκνυται οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης Power Beam GA Όλη η επιφάνεια φόρτωσης φωτίζεται και διευκολύνει σηµαντικά την εργασία στο σκοτάδι Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός Σελίδα 64 Σελίδα 61 Σελίδα 60 Όχηµα µεταφοράς οχηµάτων µε βλάβη: Καµπίνα µέση Power Beam GA Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός Όλη η περιοχή περιµετρικά του οχήµατος φωτίζεται οµοιόµορφα Ultra Beam 1GA Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν Flat Beam GD Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος Όλη η επιφάνεια φόρτωσης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να πραγµατοποιείται µε ακρίβεια και ασφάλεια Σελίδα 60 Σελίδα 55 Σελίδα 64

39 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 39 Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα µεταφοράς οχηµάτων µε βλάβη: Όχηµα πίσω/πλευρικά HALOGEN Προβολέας οπισθοπορείας Modul 70 2ZR Προβολέας οπισθοπορείας Ultra Beam, H3 2ZR Φανός οπισθοπορείας µε 3 s 2ZR ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρές διαστάσεις και ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Το στεγανό βύσµα DT προστατεύει τον προβολέα από είσοδο νερού και διάβρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρό βάθος τοποθέτησης (48 mm) ä Η τεχνολογία εξοικονόµησης ενέργειας (µόνο 11 W) συµβάλλει στην εξοικονόµηση ενέργειας και αποτελεί έτσι µία αποφόρτιση για το δυναµό Σελίδα 95 Σελίδα 94 Σελίδα 95 Όχηµα µεταφοράς οχηµάτων µε βλάβη: Επιφάνεια φόρτωσης κάτω Flat Beam 500 1GA Q90 1GA Power Beam GA ä Μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε πίσω τοίχωµα οχήµατος χάρη στην ιδιαίτερα επίπεδη κατασκευή ä Η απόδοση φωτισµού 550 λούµεν επαρκεί για οµοιόµορφο φωτισµό της επιφάνειας φόρτωσης ä Ιδιαίτερη απόδοση µε λούµεν σε επίπεδη κατασκευή ä Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός όλης της επιφάνειας φόρτωσης ä Με λούµεν ιδιαίτερα αποδοτικό για αυτή τη θέση προσάρτησης Σελίδα 68 Σελίδα 56 Σελίδα 60

40 40

41 41 Κοινοτικά οχήµατα Οι τοµείς χρήσης τους είναι ιδιαίτερα πολύπλευροι. Χρησιµοποιούνται για τον καθαρισµό πεζοδροµίων, πεζοδρόµων, οδών, διαδρόµων προσγείωσης ή και βιοµηχανικών αιθουσών. Φροντίζουν για την καθαριότητα µέσα στις πόλεις και κινούνται σε ιδιαίτερα στενά και µικρά σοκάκια µέχρι και σε τεράστιες πλατείες ή αεροδρόµια. Οι προβολείς εργασίας της HELLA συµβάλλουν στο να φαίνεται και το τελευταίο τεµάχιο απορριµµάτων και οι οδηγοί να έχουν πάντα άριστη ορατότητα ανεξαρτήτως του πού καθαρίζουν. Ανθεκτικοί στη διάβρωση και αξιόπιστοι, οι προβολείς εργασίας της HELLA αποτελούν µία πραγµατική υποστήριξη κατά την εργασία. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

42 42 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα καθαρισµού, 24 V: Υπερκατασκευή πίσω/εµπρός Oval 100 1GA Ultra Beam 1GA Power Beam GA ä Το ειδικό κρύσταλλο διάχυσης διαχέει το φως σε ιδιαίτερα µεγάλο πλάτος. Έτσι µπορεί να φωτίζεται όλη η περιοχή κοντινής εµβέλειας (έως 40 m) περιµετρικά του οχήµατος. ä Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν ä Με λούµεν ιδιαίτερα αποδοτικός Σελίδα 59 Σελίδα 55 Σελίδα 53 Όχηµα καθαρισµού, 24 V: Πλευρά οχήµατος κάτω Modul 70 Generation III 1G Q90 1GA Flat Beam 500 1GA ä Ενδείκνυται άριστα για φωτισµό αντικειµένων π.χ. βούρτσες καθαρισµού κρασπέδων ä Η οµοιόµορφη κατανοµή φωτός διευκολύνει την εργασία σηµαντικά και προσφέρει καλή ορατότητα στον οδηγό ä Με λούµεν και επίπεδη κατασκευή ä Ενδείκνυται ιδιαίτερα για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Η απόδοση φωτισµού 550 λούµεν επαρκεί για οµοιόµορφο φωτισµό του εδάφους στην περιοχή κοντινής εµβέλειας περιµετρικά του οχήµατος ä Εξοικονοµεί χώρο χάρη στην ιδιαίτερα επίπεδη κατασκευή Σελίδα 66 Σελίδα 61 Σελίδα 68

43 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 43 Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα καθαρισµού, 24 V: Πλευρά οχήµατος πίσω/πλευρικά HALOGEN Προβολέας οπισθοπορείας Modul 70 2ZR Προβολέας οπισθοπορείας Ultra Beam, H3 2ZR Φανός οπισθοπορείας µε 3 s 2ZR ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρές διαστάσεις και ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Το στεγανό βύσµα DT προστατεύει τον προβολέα από είσοδο νερού και διάβρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρό βάθος τοποθέτησης (48 mm) ä Η τεχνολογία εξοικονόµησης ενέργειας (µόνο 11 W) συµβάλλει στην εξοικονόµηση ρεύµατος και αποφορτίζει έτσι το δυναµό Σελίδα 95 Σελίδα 94 Σελίδα 95 Όχηµα καθαρισµού, 12 V: Οροφή επάνω Flat Beam GD Q90 1GA Power Beam GA ä Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω αποτελεί ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος. Όλη η περιοχή σύζευξης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να γίνεται µε ακρίβεια και ασφάλεια. ä Χάρη στην επίπεδη κατασκευή ενδείκνυται οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Όλη η επιφάνεια φόρτωσης φωτίζεται και διευκολύνει σηµαντικά την εργασία στο σκοτάδι ä Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός Σελίδα 64 Σελίδα 61 Σελίδα 60

44 44

45 45 Οχήµατα έκτακτης ανάγκης Οι επεµβάσεις της πυροσβεστικής συχνά είναι ζήτηµα ζωής και θανάτου. Εδώ η αξιοπιστία του υλικού διαδραµατίζει έναν κρίσιµο ρόλο. Οι προβολείς εργασίας της HELLA υποβάλλονται στις πλέον αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους για να αποδίδουν σταθερά αξιόπιστα. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

46 46 ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα έκτακτης ανάγκης: Καµπίνα µπροστά Power Beam GA Ο φωτισµός µακρινής εµβέλειας του Power Beam 3000 είναι ιδανικός ως προβολέας αναζήτησης για αποστάσεις έως και 200 µέτρα Ultra Beam 1GA Και το µοντέλο Ultra Beam ενδείκνυται άριστα ως φωτισµός µακρινής εµβέλειας για προσάρτηση στην καµπίνα ενός οχήµατος έκτακτης ανάγκης Φωτισµοί έως και 150 µέτρα µπροστά από το όχηµα είναι εφικτοί Modul 90 1G Η έκδοση µακρινής εµβέλειας του Modul 90 είναι ιδανική για εντατικό φωτισµό έως και 100 µέτρα Το φως είναι ιδιαίτερα συγκεντρωµένο και προσφέρει άριστο φωτισµό στην περιοχή εργασίας Σελίδα 53 Σελίδα 55 Φωτισµός µακρινής εµβέλειας Σελίδα 54 Όχηµα έκτακτης ανάγκης: Οροφή οχήµατος ή σε ιστό Power Beam GA Ο φωτισµός στον ιστό του οχήµατος έχει έναν στόχο: Όσο το δυνατό περισσότερο φως γύρω από όλο το όχηµα. Αυτό το πετυχαίνει άριστα το Power Beam Ιδανικό για αυτή την εφαρµογή Power Beam GB Ο πλέον φωτεινός φωτισµός έως και 100 µέτρα µε τον φωτισµό κοντινής εµβέλειας και έως και 300 µέτρα στην έκδοση µακρινής εµβέλειας µπορούν να επιτυγχάνονται µε τα λούµεν Modul 90 1G Ο φωτισµός ενδείκνυται και εδώ ιδανικά για τους ιστούς οχηµάτων Με το Modul 90 έχετε µία οικονοµική εναλλακτική λύση µε εξίσου πολύ καλές τιµές φωτισµού Σελίδα 53 Σελίδα 52 Σελίδα 54

47 ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 47 Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα έκτακτης ανάγκης: Προσάρτηση στο πλάι πάνω/όχηµα πίσω Flat Beam GD Flat Beam 500 1GA Q90 1GA ä Το ειδικά εξελιγµένο κρύσταλλο φωτός 45 ενώνει τις ακτίνες του φωτός απαυθείας προς το δάπεδο ώστε ακόµη και σε επίπεδη τοποθέτηση του προβολέα στο τοίχωµα οι δέσµες του φωτός να φθάνουν απευθείας στο χώρο γύρω από το όχηµα ä Επίπεδη κατασκευή ä λούµεν ισχύς φωτισµού ä ιαθέτει οµοίως το ειδικά εξελιγµένο κρύσταλλο φωτός 45, έτσι µπορεί να πραγµατοποιείται η εργασία και απευθείας στο όχηµα µε ακρίβεια και ασφάλεια ä 550 λούµεν ισχύς φωτισµού µε 7 Watt κατανάλωση ενέργειας ä Εξοικονοµεί χώρο χάρη στην επίπεδη κατασκευή ä Τα ισχυρά λούµεν αποτελούν εγγύηση για οµοιόµορφο φωτισµό Σελίδα 64 Σελίδα 68 Σελίδα 61 Όχηµα έκτακτης ανάγκης: Όχηµα πίσω/πλευρικά HALOGEN Προβολέας οπισθοπορείας Modul 70 2ZR Προβολέας οπισθοπορείας Ultra Beam, H3 2ZR Φανός οπισθοπορείας µε 3 s 2ZR ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρές διαστάσεις και ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Το στεγανό βύσµα DT προστατεύει τον προβολέα από είσοδο νερού και διάβρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρό βάθος τοποθέτησης (48 mm) ä Η τεχνολογία εξοικονόµησης ενέργειας (µόνο 11 W) συµβάλλει στην εξοικονόµηση ρεύµατος και αποφορτίζει έτσι το δυναµό Σελίδα 95 Σελίδα 94 Σελίδα 95

48 48 Οχήµατα χειµερινής βοήθειας Οι επεµβάσεις ξεκινούν συχνά τις πρώτες πρωινές ώρες και τελειώνουν συνήθως αργά το απόγευµα ή τη νύχτα. Χωρίς αµφιβολία, τα οχήµατα χειµερινής βοήθειας συµβάλλουν σηµαντικά στην ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία, σε πεζοδρόµια, σε αεροδρόµια και πολλές άλλες δηµόσιες και ιδιωτικές επιφάνειες. Σε τέτοιες καταστάσεις δεν καταπονείται ιδιαίτερα µόνο ο άνθρωπος, αλλά και το χρησιµοποιούµενο µέσο. Η HELLA είναι εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτης κορυφαίων κατασκευαστών οχηµάτων χειµερινής βοήθειας και προσπαθεί να υποστηρίζει όσο γίνεται καλύτερα αυτή την εργασία µε υψηλής ποιότητας και πρωτοποριακά προϊόντα. ιότι η αξιοπιστία, η ασφάλεια και η αντοχή παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο στα οχήµατα χειµερινής βοήθειας όσο σε λίγους άλλους τοµείς. Τα προϊόντα της HELLA ελέγχονται για αυτό τον λόγο σε όλη τη διάρκεια παραγωγής λεπτοµερώς και υπόκεινται σε αυστηρές προδιαγραφές, ώστε οι οδηγοί να µπορούν να είναι βέβαιοι ότι µπορούν να εµπιστεύονται το σύστηµα φωτισµού της HELLA. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

ΓΕΩΡΓΟΣ LIGHTSHOW. www.hella.com/agriculture

ΓΕΩΡΓΟΣ LIGHTSHOW. www.hella.com/agriculture ΓΕΩΡΓΟΣ LIGHTSHOW www.hella.com/agriculture ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Κάντε το Smartphone σας ενημερωτική οθόνη. Με τη βοήθεια της δωρεάν εφαρμογής HELLA WORKLIGHTS μπορείτε να καλείτε πρόσθετα περιεχόμενα για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. www.hella.com

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. www.hella.com ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ολόκληρη η γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των αξεσουάρ 45 παραδείγματα εφαρμογής Δείτε την τεχνολογία φωτισμού σε πραγματικό χρόνο σε 3D www.hella.com ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Τεχνολογία φωτισμού

Διαβάστε περισσότερα

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma Aventa comfort Aventa eco Saphir compact Saphir comfort Saphir vario 28 59 N 4 56 E ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Τάση τροφοδοσίας Τάση

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder.

Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder. Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder. Κορυφαία ισχύς για υψηλές απαιτήσεις. Το Arocs Loader και το Arocs Grounder. Για ιδιαίτερα υψηλό ωφέλιμο φορτίο και ακραία φορτία. Με το Arocs Loader και το

Διαβάστε περισσότερα

Οι ευρωπαϊκοί λαµπτήρες γίνονται ενεργητικά αποδοτικότεροι

Οι ευρωπαϊκοί λαµπτήρες γίνονται ενεργητικά αποδοτικότεροι Οι ευρωπαϊκοί λαµπτήρες γίνονται ενεργητικά αποδοτικότεροι Η ΕΕ όρισε νέες απαιτήσεις για τη ενεργειακή απόδοση τις οποίες θα πρέπει να ικανοποιούν οι λαµπτήρες που παράγονται για την αγορά της ΕΕ από

Διαβάστε περισσότερα

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας Κέντρο εκπαίδευσης ISC July 2009 > Ανίχνευση κίνησης και παρουσίας Περιεχόμενα Τι είναι ο ανιχνευτής κίνησης? Ανιχνευτές κίνησης & οφέλη για τον πελάτη Ανιχνευτές κίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ www.hella.com/brakesystems 12 1 ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ Συνδυάζουμε την μοναδική τεχνολογία φρένων με επαγγελματική υποστήριξη πελατών, έμφαση στην καινοτομία με κορυφαία τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδικευμένη για μοτοσικλέτες λόγω του ενισχυμένου σύρματος πυράκτωσης!!! Τώρα με νέα τεχνολογία για επιπλέον διάρκεια ζωής Ίσως οι πιο φωτεινές

Εξειδικευμένη για μοτοσικλέτες λόγω του ενισχυμένου σύρματος πυράκτωσης!!! Τώρα με νέα τεχνολογία για επιπλέον διάρκεια ζωής Ίσως οι πιο φωτεινές Εξειδικευμένη για μοτοσικλέτες λόγω του ενισχυμένου σύρματος πυράκτωσης!!! Τώρα με νέα τεχνολογία για επιπλέον διάρκεια ζωής Ίσως οι πιο φωτεινές λάμπες αλογόνου στον κόσμο. Η ιδανική λάμπα για οδηγούς

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Γενιά AFL: Ευφυείς Προβολείς Συνδεδεμένοι με το Τιμόνι

Νέα Γενιά AFL: Ευφυείς Προβολείς Συνδεδεμένοι με το Τιμόνι Ιανουάριος 2008 Νέα Γενιά AFL: Ευφυείς Προβολείς Συνδεδεμένοι με το Τιμόνι Νέα γενιά συστήματος φωτισμού AFL κάνει το ντεμπούτο της στο Opel Insignia το 2008 Η φωτεινή δέσμη των προβολέων προσαρμόζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ζώντας στο φως! Σύστημα Φυσικού Φωτισμού

Ζώντας στο φως! Σύστημα Φυσικού Φωτισμού Ζώντας στο φως! Σύστημα Φυσικού Φωτισμού Green roo fing Θόλος Κάτοπτρο Στεγάνωση Σωλήνας μεταφοράς και αντανάκλασης Απόληξη 2 Φωτοσωλήνες Νέα τεχνολογία φυσικού φωτισμού Η χρήση φωτοσωλήνων για την επίλυση

Διαβάστε περισσότερα

Fronius IG Plus. Η νέα γενιά συνδεδεμένων με το δίκτυο φωτοβολταϊκών μετατροπέων.

Fronius IG Plus. Η νέα γενιά συνδεδεμένων με το δίκτυο φωτοβολταϊκών μετατροπέων. Fronius IG Plus Η νέα γενιά συνδεδεμένων με το δίκτυο φωτοβολταϊκών μετατροπέων. Μέγιστη απόδοση. Σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ο πρώτος μετατροπέας πολλαπλών λειτουργιών. Αξιόπιστος και με μέγιστη σταθερή

Διαβάστε περισσότερα

ProFresh. Οικονομικός φωτισμός LED για καταστήματα λιανικού εμπορίου με καταψύκτες και βιτρίνες τροφίμων

ProFresh. Οικονομικός φωτισμός LED για καταστήματα λιανικού εμπορίου με καταψύκτες και βιτρίνες τροφίμων Οικονομικός φωτισμός LED για καταστήματα λιανικού εμπορίου με καταψύκτες και βιτρίνες τροφίμων Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των νέων ProFresh 1. Σημαντικά καλύτερη προβολή του προϊόντος. 2. Ομοιόμορφη

Διαβάστε περισσότερα

LED STREET LIGHTING SOLUTIONS Τεχνικά Στοιχεία

LED STREET LIGHTING SOLUTIONS Τεχνικά Στοιχεία LED STREET LIGHTING SOLUTIONS Τεχνικά Στοιχεία Σειρά Dolphin ILD-STR-90XXX Τεχνικές Προδιαγραφές Τύπος Φωτιστικού: Φωτισμός Δρόμων/Δημόσιος φωτισμός Τάση Λειτουργίας: 100 240 VAC Ισχύς: 90W Γωνία Διάχυσης:

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικές απόψεις της παροχής ενέργειας στις χηµικές αντιδράσεις.

Περιβαλλοντικές απόψεις της παροχής ενέργειας στις χηµικές αντιδράσεις. Περιβαλλοντικές απόψεις της παροχής ενέργειας στις χηµικές αντιδράσεις. Περίληψη Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από την παροχή ηλεκτρικής ή θερµικής ενέργειας είναι ιδιαίτερα σηµαντική.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Έγχρωμη Κάμερα για Εντοιχιζόμενη Μπουτονιέρα 1265..

Οδηγίες χρήσης. Έγχρωμη Κάμερα για Εντοιχιζόμενη Μπουτονιέρα 1265.. Οδηγίες χρήσης Έγχρωμη Κάμερα για Εντοιχιζόμενη Μπουτονιέρα 1265.. Περιγραφή συσκευής Η έγχρωμη κάμερα ανήκει στο σύστημα επικοινωνίας εισόδου Gira και εξυπηρετεί στην επέκταση της εντοιχιζόμενης μπουτονιέρας.

Διαβάστε περισσότερα

Λαμπτήρες Μαγνητικής Επαγωγής

Λαμπτήρες Μαγνητικής Επαγωγής Φωτισμός οδοποιίας, πάρκων, πλατειών ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ LED Λαμπτήρες Μαγνητικής Επαγωγής Light Emitting Diodes LED Αρχή λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

F LIGHT II TUNNELS 2014

F LIGHT II TUNNELS 2014 F LIGHT TUNNELS 2014 II ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Σε περιπτώσεις όπου θέλουμε να παρέχουμε φυσικό φως, αλλά οι συνθήκες δεν ευνοούν την εγκατάσταση κάθετων παραθύρων ή παραθύρων στέγης μία αποτελεσματική λύση είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επιπτώσεις Υγείας & Ασφάλειας Εργαζοµένων και Περιβαλλοντικές Συνέπειες από την Αντικατάσταση Μονάδας Βαφείου.

Επιπτώσεις Υγείας & Ασφάλειας Εργαζοµένων και Περιβαλλοντικές Συνέπειες από την Αντικατάσταση Μονάδας Βαφείου. Επιπτώσεις Υγείας & Ασφάλειας Εργαζοµένων και Περιβαλλοντικές Συνέπειες από την Αντικατάσταση Μονάδας Βαφείου. Ε. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, Γ. ΣΑΡΑΣΙΤΗΣ, Ε. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ Α.Ε Βιοµηχανία Μεταλλικών Προϊόντων και

Διαβάστε περισσότερα

MASTER LEDcandle Εντυπωσιακό ντιζάιν για πολυέλαιους και άλλα διακοσμητικά φωτιστικά

MASTER LEDcandle Εντυπωσιακό ντιζάιν για πολυέλαιους και άλλα διακοσμητικά φωτιστικά MASTER LEDcandle Εντυπωσιακό ντιζάιν για πολυέλαιους και άλλα διακοσμητικά φωτιστικά MASTER LEDcandle Αποδίδοντας σπινθηροβόλο φωτισμό, όπως οι λαμπτήρες πυράκτωσης, οι λαμπτήρες MASTER LEDcandle και luster

Διαβάστε περισσότερα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά Φορτηγά DAF Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά οχήματα CF Σχεδιασμένα για σκληρή δουλειά Το CF αποτελεί ένα όχημα πολλαπλών εφαρμογών, σχεδιασμένο για βαριές δουλειές. Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟ ΟΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΩΝ

ΣΧΕ ΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟ ΟΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟ ΟΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΧΕ

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνική σχεδίαση. Η απόλυτη λύση για αποδοτική ψύξη. Κλιματιστικά Samsung SAMSUNG 2014. 0117_SAMSUNG_Brochure_Clim-A4_final.

Τριγωνική σχεδίαση. Η απόλυτη λύση για αποδοτική ψύξη. Κλιματιστικά Samsung SAMSUNG 2014. 0117_SAMSUNG_Brochure_Clim-A4_final. Τριγωνική σχεδίαση. Η απόλυτη λύση για αποδοτική ψύξη. Κλιματιστικά Samsung SAMSUNG 2014 0117_SAMSUNG_Brochure_Clim-A4_final.indd 1 Ταχύτερη ψύξη σε μεγαλύτερη απόσταση και εμβέλεια* Τα κλιματιστικά Samsung

Διαβάστε περισσότερα

pure excellence. pure energy.

pure excellence. pure energy. pure excellence. pure energy. Το βασικό στοιχείο ενός φωτοβολταϊκού συστήματος είναι ένα πάνελ υψηλών προδιαγραφών Η Αυστριακή εταιρεία Energetica παράγει φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία ξεχωρίζουν για την

Διαβάστε περισσότερα

FELCO 820. Ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος. Μία εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη λύση www.felco820.com

FELCO 820. Ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος. Μία εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη λύση www.felco820.com FELCO 820 Ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος Μία εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη λύση www.felco820.com FELCO 820 Μία εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη λύση Πλήρως σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ελβετία, στη Watch

Διαβάστε περισσότερα

EURECO (2000 2002) (2004)

EURECO (2000 2002) (2004) Ηµερίδα ΚΑΠΕ & ήµου Κερατέας «Τρόποι ενσωµάτωσης Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας σε τοπικό επίπεδο» 30 Ιουνίου 2010 Εξοικονόµησης Ηλεκτρικής Ενέργειας στον Οικιακό Τοµέα Αργυρώ Γιακουµή Φυσικός,

Διαβάστε περισσότερα

Τουρμπίνες χωρίς «σκοτεινές» πλευρές

Τουρμπίνες χωρίς «σκοτεινές» πλευρές Αποκατάσταση και προσθετική Τουρμπίνες χωρίς «σκοτεινές» πλευρές NEO Τουρμπίνες Η σειρά εξαρτημάτων για υψηλές απαιτήσεις. Τουρμπίνες με απόλυτη τεχνολογία αιχμής! Η σειρά εξαρτημάτων για μέγιστη απόδοση.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 10 ΑΠΟ ΟΣΗ ΛΥΧΝΙΑΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ

ΑΣΚΗΣΗ 10 ΑΠΟ ΟΣΗ ΛΥΧΝΙΑΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ ΑΣΚΗΣΗ 10 ΑΠΟ ΟΣΗ ΛΥΧΝΑΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ Καµπύλη κατανοµής της φωτεινής ροής σε συνάρτηση µε το µήκος κύµατος. Η καµπύλη Γ αφορά το βολφράµιο σύγχρονου λαµπτήρα πυρακτώσεως (Από τις Εργαστηριακές Ασκήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοσυσσωρευτές ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Θερμοσυσσωρευτές ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Θερμοσυσσωρευτές Οι θερμοσυσσωρευτές αποτελούν την ιδανική λύση θέρμανσης για πολλά σπίτια. Είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και οικονομικοί. Καθώς αποθηκεύουν θερμότητα με τη φθηνότερη χρέωση, συνήθως κατά

Διαβάστε περισσότερα

LED LENSER * LED LENSER * M3R. Creating New Worlds of Light

LED LENSER * LED LENSER * M3R. Creating New Worlds of Light LED LENSER * Creating New Worlds of Light LED LENSER * M3R LED High End Power LED Μήκος Βάρος Lumen Μπαταρίες Τροφοδοσία μπαταρίας Διάρκεια φωτισμού Φωτιστική εμβέλεια 100 mm 45 g 220 lm* απόδοση): 20

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακές Ψυκτικές Συσκευές

Οικιακές Ψυκτικές Συσκευές 2010/1060 Οικιακές Ψυκτικές Συσκευές Προτιμήστε οικιακές ψυκτικές συσκευές ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α+ I II XYZ XYZ L YZ L YZ db Με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευφυής

Διαβάστε περισσότερα

Η αλλαγή σε ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό

Η αλλαγή σε ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό Η αλλαγή σε ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πυράκτωσης 60W Σταδιακή κατάργηση ενεργειακά μη αποδοτικών προϊόντων Η οδηγία 2005/32/EG της Ε.Ε. (ECO-DESIGN REQUIREMENTS FOR

Διαβάστε περισσότερα

Τομείς εφαρμογής ενεργειακά αποδοτικών δημόσιων προμηθειών Φωτισμός Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου

Τομείς εφαρμογής ενεργειακά αποδοτικών δημόσιων προμηθειών Φωτισμός Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου Τομείς εφαρμογής ενεργειακά αποδοτικών δημόσιων προμηθειών Φωτισμός Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου Μυρτώ Θεοφιλίδη Χημικός Μηχανικός, MSc Τμήμας Ανάπτυξης Αγοράς Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής και Σχεδιασμού

Διαβάστε περισσότερα

Τομείς εφαρμογής ενεργειακά αποδοτικών δημόσιων προμηθειών Φωτισμός Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου

Τομείς εφαρμογής ενεργειακά αποδοτικών δημόσιων προμηθειών Φωτισμός Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου Τομείς εφαρμογής ενεργειακά αποδοτικών δημόσιων προμηθειών Φωτισμός Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου Μυρτώ Θεοφιλίδη Χημικός Μηχανικός, MSc Τμήμας Ανάπτυξης Αγοράς Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής και Σχεδιασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ. έκδοση 2.3

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ. έκδοση 2.3 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ έκδοση 2.3 Τι είναι το συνθετικό; Το προφίλ των συνθετικών κουφωµάτων της Εταιρείας TECON παράγεται από πολυχλωριούχο βινύλιο (pvc), το οποίο αποτελεί το τελικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ Ενεργειακές µετρήσεις σε κτήρια, κέλυφος Χρήση θερµοκάµερας, διαπίστωση και προσδιορισµός απωλειών από θερµογέφυρες. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Ενεργειακές Μετρήσεις σε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Φωτισμός Κουζίνας

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Φωτισμός Κουζίνας ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Φωτισμός Κουζίνας Η προετοιμασία του φαγητού και οι εργασίες στην κουζίνα γίνονται πιο εύκολες, πιο ασφαλείς και πιο διασκεδαστικές, όταν έχετε έναν καλό και ομοιόμορφο φωτισμό κατά μήκος

Διαβάστε περισσότερα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα n Διαπνέουσα θερμομόνωση n Ευχάριστο εσωτερικό κλίμα n Εξοικονόμηση ενέργειας Ευχάριστο κλίμα για μιά ζωή Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Απλά θα είναι μαζί σας...

Απλά θα είναι μαζί σας... Απλά θα είναι μαζί σας... κάθε φορά που χρειάζεστε ζεστό νερό! Τα μπόιλερ με αντλία θερμότητας της ADTHERM εχουν σχεδιαστεί για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: COP ΕΩΣ 3,2 ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Θερμική νησίδα», το πρόβλημα στις αστικές περιοχές. Παρουσίαση από την Έψιλον-Έψιλον Α.Ε.

Θερμική νησίδα», το πρόβλημα στις αστικές περιοχές. Παρουσίαση από την Έψιλον-Έψιλον Α.Ε. Θερμική νησίδα», το πρόβλημα στις αστικές περιοχές. Παρουσίαση από την Έψιλον-Έψιλον Α.Ε. Η ένταση της Θερμικής νησίδας στον κόσμο είναι πολύ υψηλή Ένταση της θερμικής νησίδας κυμαίνεται μεταξύ 1-10 o

Διαβάστε περισσότερα

Γνήσια Ανταλλακτικά ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ. Συγκριτικός Οδηγός για Πελάτες

Γνήσια Ανταλλακτικά ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ. Συγκριτικός Οδηγός για Πελάτες Γνήσια Ανταλλακτικά ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Συγκριτικός Οδηγός για Πελάτες ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 01 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 02 03 Φίλτρο Λαδιού 04 05 Φίλτρο Αέρα 06 07 Φίλτρο Καυσίμου 08 09 Ιμάντας Χρονισμού 10 11 Τακάκια Φρένων

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώστε την απόδοση, εξασφαλίστε το κέρδος.

Βελτιώστε την απόδοση, εξασφαλίστε το κέρδος. Βελτιώστε την απόδοση, εξασφαλίστε το κέρδος. Υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για Φωτοβολταϊκά συστήματα Όλα όσα χρειάζεστε για την ομαλή λειτουργία της μονάδας σας. Σας προσφέρουμε ασφαλείς λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μάτων έτους 2013

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μάτων έτους 2013 AΡ.ΜΕΛ. 72 /2013 ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 58.420,00 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 71.856,60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 4. ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΦΩΣ. Ο φωτισμός μπορεί να υπογραμμίσει σημαντικές λεπτομέρειες ή να τις κρύψει

ΤΟ ΦΩΣ. Ο φωτισμός μπορεί να υπογραμμίσει σημαντικές λεπτομέρειες ή να τις κρύψει ΤΟ ΦΩΣ Ο φωτισμός μπορεί να υπογραμμίσει σημαντικές λεπτομέρειες ή να τις κρύψει Μπορεί να κολακέψει ένα αντικείμενο, τονίζοντας κάποια θετικά χαρακτηριστικά ή να υποβαθμίσει τα λιγότερο ελκυστικά Η τηλεόραση

Διαβάστε περισσότερα

η καινοτομία στη δόμηση λέγεται υαλομάρμαρο!

η καινοτομία στη δόμηση λέγεται υαλομάρμαρο! η καινοτομία στη δόμηση λέγεται υαλομάρμαρο! powered by χαρακτηριστικά πρωτοποριακό ανθεκτικό ευέλικτο οικολογικό οικονομικό διαχρονικό μοναδικό εύχρηστο Είναι φιλικό προς το περιβαλλον και κατασκευάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Στόχος(οι): Η διαπαιδαγώγηση των μαθητών γύρω από το ζήτημα της ενεργειακής αποδοτικότητας στα σχολεία με έμφαση στην χρήση των παραθύρων (εφόσον επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ. Φωτισμός κατανάλωση ενέργειας. Είναι γνωστό ότι:

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ. Φωτισμός κατανάλωση ενέργειας. Είναι γνωστό ότι: Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Φωτισμός κατανάλωση ενέργειας Είναι γνωστό ότι: Μόνο οι εφαρμογές φωτισμού, απορροφούν το 19% της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας Ο φωτισμός θεωρείται πως αναλογεί στο 10% -

Διαβάστε περισσότερα

Οι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται για τoν τεχνητό φωτισμό μπορούν να διαχωριστούν στις πιο κάτω κατηγορίες:

Οι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται για τoν τεχνητό φωτισμό μπορούν να διαχωριστούν στις πιο κάτω κατηγορίες: Λαμπτήρες LED Οι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται για τoν τεχνητό φωτισμό μπορούν να διαχωριστούν στις πιο κάτω κατηγορίες: Α) Πυρακτώσεως (κοινές λάμπες) Β)Φθορισμού (σωλήνα) Γ) Φθορισμού μικρού μεγέθους

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά 5GL. Τρακτέρ χαμηλού προφίλ 57 kw (75 hp) 65 kw (85 hp) (97/68 EC)

Σειρά 5GL. Τρακτέρ χαμηλού προφίλ 57 kw (75 hp) 65 kw (85 hp) (97/68 EC) Σειρά 5GL Τρακτέρ χαμηλού προφίλ 57 kw (75 hp) 65 kw (85 hp) (97/68 EC) 2 Τρακτέρ σειράς 5GL Επισκόπηση 5G Χαμηλού προφίλ Μια καινούργια λύση από την John Deere Μπορεί να είναι μικρό σε μεγεθος και ευέλικτο,

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό Άρθρο AN002 JAN-2006

Τεχνικό Άρθρο AN002 JAN-2006 Τεχνικό Άρθρο JAN-2006 ιαφορικοί Θερµοστάτες Η βασικότερη ενεργειακή πηγή των τελευταίων αιώνων, τα ορυκτά καύσιµα, βρίσκονται χρονικά πολύ κοντά στην οριστική τους εξάντληση. Ταυτόχρονα η αλόγιστη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Tεχνική Πληροφορία Διαδικασία Derating για Sunny Boy και Sunny Tripower

Tεχνική Πληροφορία Διαδικασία Derating για Sunny Boy και Sunny Tripower Tεχνική Πληροφορία Διαδικασία Derating για Sunny Boy και Sunny Tripower Με τη διαδικασία Derating, ο μετατροπέας μειώνει την απόδοσή του, ώστε να προστατεύσει τα εξαρτήματα από υπερθέρμανση. Αυτό το έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Αποτρύγωση πιο άνετα και απλά από ποτέ

Αποτρύγωση πιο άνετα και απλά από ποτέ Αποτρύγωση πιο άνετα και απλά από ποτέ Η απόλυτη τεχνολογία πιεζοηλεκτρικού ξέστρου Νέο Tigon+ Το Tigon+ είναι το πιεζοηλεκτρικό ξέστρο απαράμιλλης τεχνολογίας που ανέπτυξε η W&H. Οι μοναδικές δυνατότητές

Διαβάστε περισσότερα

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! SU ST LT SM PL 1 Buderus Ανόδιο μαγνησίου Το πρώτο πράγμα με το οποίο ερχόμαστε στη ζωή μας σε επαφή είναι το ζεστό νερό. Ίσως γι αυτό νιώθουμε ένα ζεστό

Διαβάστε περισσότερα

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER I AM YOUR FINDER I AM VISUAL PERFECTION Οι φωτογραφικές μηχανές συστήματος Nikon 1 σάς χαρίζουν έναν υπέροχο τρόπο να αποτυπώνετε την ταχύτητα της ζωής. Με απόδοση εκπληκτικής ταχύτητας, εντυπωσιακή ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Φ/Β πάνελ για μέγιστη απόδοση THE SUN ON YOUR SIDE

Φ/Β πάνελ για μέγιστη απόδοση THE SUN ON YOUR SIDE Φ/Β πάνελ για μέγιστη απόδοση THE SUN ON YOUR SIDE ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ 2 ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Η MAGE SOLAR AG, σαν τμήμα μίας παγκοσμίως δραστηριοποιούμενης

Διαβάστε περισσότερα

Οι μηχανικοί επιδιώκουν διαρκώς την βελτίωση. Πριν 30 χρόνια, αρχίσαμε να αναπτύσσουμε την κυκλωνική λειτουργία στο σκούπισμα. Πρόσφατα, αναπτύξαμε

Οι μηχανικοί επιδιώκουν διαρκώς την βελτίωση. Πριν 30 χρόνια, αρχίσαμε να αναπτύσσουμε την κυκλωνική λειτουργία στο σκούπισμα. Πρόσφατα, αναπτύξαμε Οι μηχανικοί επιδιώκουν διαρκώς την βελτίωση. Πριν 30 χρόνια, αρχίσαμε να αναπτύσσουμε την κυκλωνική λειτουργία στο σκούπισμα. Πρόσφατα, αναπτύξαμε στεγνωτήρες χεριών που αντί της θερμότητας, χρησιμοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίος έλεγχος του ηλιακού φωτός και θερμομόνωση

Κορυφαίος έλεγχος του ηλιακού φωτός και θερμομόνωση Ε ξ ο ι κ ο ν ό μ η σ η * Σ ε ι ρ ά Σημαντική εξοικονόμηση αποτελεσματική θερμομόνωση σημαίνει μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση. Με το, το κόστος ψύξης και θέρμανσης μειώνεται σημαντικά! Διαθέσιμα πάχη Διαμέρισμα

Διαβάστε περισσότερα

Μ. Κ ΑΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. www.kapos.eu. Ενεργειακός/Μηχανολόγος Μηχανικός BS, MS/PE Σύμβουλος Φωτισμού

Μ. Κ ΑΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. www.kapos.eu. Ενεργειακός/Μηχανολόγος Μηχανικός BS, MS/PE Σύμβουλος Φωτισμού ΚΩΣΤΑΣ Μ. Κ ΑΠΟΣ Ενεργειακός/Μηχανολόγος Μηχανικός BS, MS/PE Σύμβουλος Φωτισμού Βασ. Ηρακλείου 21, 546 24, Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310-262 762, Fax. 2310-262 722 E-mail: kapos@tee.gr www.kapos.eu ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας Μηνιαία έκδοση Νοέμβριος 2012 τεύχος 64 Μονάδες θέρμανσης με κορυφαία ενεργειακή αποδοτικότητα Υδρόψυκτοι Ψύκτες Νερού με τεχνολογία inverter Οι υδρόψυκτες μονάδες νερού 30XW-V/ 30XWHV αποτελούν μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

devolo dlan powerline technology Σύντομη παρουσίαση dlan 1200+ WiFi ac

devolo dlan powerline technology Σύντομη παρουσίαση dlan 1200+ WiFi ac devolo dlan powerline technology Σύντομη παρουσίαση dlan 1200+ WiFi ac dlan 1200+ WiFi ac 2 dlan 1200+ WiFi ac Υφιστάμενη κατάσταση Οι φορητές συσκευές όλο πληθαίνουν καθημερινά. Όλο και περισσότεροι χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη διενέργεια των οπτικών ελέγχων των οχηµάτων.

Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη διενέργεια των οπτικών ελέγχων των οχηµάτων. ΣΕΛΙ Α 1 ΑΠΟ 7 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη διενέργεια των οπτικών ελέγχων των οχηµάτων. 2. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Εκάστοτε Υπεύθυνος (Τεχνικός ιευθυντής, Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. www.rehau.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. www.rehau.gr ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ www.rehau.gr ΠΡΟΪΟΝ: RAUPIANO PLUS Ενισχυμένη ηχοπροστασία για μεγάλα κτίρια RAUPIANO PLUS είναι το σύστημα αποχέτευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΥΛΕΙΕΣ. work. don t play. ΠΙΣΤΟΛΕΤΟ BHE 20 COMPACT, BHE 20 IDR

ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΥΛΕΙΕΣ. work. don t play. ΠΙΣΤΟΛΕΤΟ BHE 20 COMPACT, BHE 20 IDR ΠΙΣΤΟΛΕΤΟ BHE 20 COMPACT, BHE 20 IDR work. don t play. ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΥΛΕΙΕΣ. + Εξαιρετικά ελαφρύ, µε βάρος µόνο 2,1 kg (χωρίς IDR) Άνετη εργασία σε στενό χώρο και πάνω από το κεφάλι Ιδανικό για διατρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Στόμια Αερισμού - Κλιματισμού

Στόμια Αερισμού - Κλιματισμού ARISTOTLE UNIVERSITY OF THESSALONIKI SCHOOL OF ENGINEERING MECHANICAL ENGINEERING DEPARTMENT ENERGY DIVISION PROCCESS EQUIPMENT DESIGN LABORATORY Στόμια Αερισμού - Κλιματισμού Κωνσταντίνος Παπακώστας Επικ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΖΟΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟ

ΠΕΖΟΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟ ΠΕΖΟΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟ NORATEX A.B.E.E. 17o Χλμ. Λεωφόρος Σπάτων 15351 Παλλήνη Τηλ. 210 6030221 Φαξ. 210 6030226 Email : neofitos@noratex.gr georgios@noratex.gr thania@noratex.gr Web site : www.noratex.gr

Διαβάστε περισσότερα

Κουζίνα. A: Ενεργειακή κλάση συσλευής, μετρούμενη από το Α+++ έως D / G, ανάλογα με την οικογένεια των προϊόντων.

Κουζίνα. A: Ενεργειακή κλάση συσλευής, μετρούμενη από το Α+++ έως D / G, ανάλογα με την οικογένεια των προϊόντων. Κουζίνα A: Ενεργειακή κλάση συσλευής, μετρούμενη από το Α+++ έως D / G, ανάλογα με την οικογένεια των προϊόντων. A-10%: Ορισμένα μοντέλα επιτρέπουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 10% περισσότερο σε σχέση

Διαβάστε περισσότερα

Για Εγγυημένη Αίσθηση Φρεσκάδας. Ψυγεία - Καταψύκτες 2014-2015

Για Εγγυημένη Αίσθηση Φρεσκάδας. Ψυγεία - Καταψύκτες 2014-2015 Για Εγγυημένη Αίσθηση Φρεσκάδας Ψυγεία - Καταψύκτες Ενεργειακή Ετικέτα Χαρακτηριστικά B ENERG енергия ενεργεια Y E J NVHS96 Α Β Σύμφωνα με την οδηγία 92/75/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ενεργειακή Ετικέτα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙ ΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙ ΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙ ΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ www.hella.com/municipal ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Εισαγωγή... 2 Εισαγωγή... 4 Η ποιότητα είναι παράδοση στην HELLA....8 Βαθµός προστασίας ΙΡ.... 10 Οµάδες-στόχοι... 14 Απορριµµατοφόρα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα Καθοδήγησης σε Parking DUPLINE

Σύστηµα Καθοδήγησης σε Parking DUPLINE Σύστηµα Καθοδήγησης σε Parking DUPLINE Ανιχνεύει τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ και οδηγεί τον οδηγό σε αυτές από τη συντοµότερη δυνατή διαδροµή Ανίχνευση αυτοκινήτου µε αισθητήρα υπερήχων ultrasonic Ο

Διαβάστε περισσότερα

Σκούπες πολλαπλών εφαρμογών WD 7.300

Σκούπες πολλαπλών εφαρμογών WD 7.300 Σκούπες πολλαπλών εφαρμογών WD 7.300 Κορυφαία κατηγορία - Εργαστείτε όπωςοι επαγγελματίες. Ιδανικός εξοπλισμός για κάθε περίπτωση: οι κορυφαίες σκούπες της εταιρείας μας με μέγιστη ισχύ, μεγάλο κάδο και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗΣ Προµήθεια Σηµατοδοτών για : «Συντήρηση και επισκευή Σηµατοδοτών Πινακίδων VMS

Διαβάστε περισσότερα

>> >> >> << www.klimatika.gr >> S ustainable Comfor t. Vivadens. Η καλύτερη επένδυση στην συμπύκνωση

>> >> >> << www.klimatika.gr >> S ustainable Comfor t. Vivadens. Η καλύτερη επένδυση στην συμπύκνωση ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ / ΑΕΡΙΟΥ Vivadens ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ EASYLIFE Η καλύτερη επένδυση στην συμπύκνωση >> >> >> Εξοικονόμηση ενέργειας Ζεστό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΙ7Γ-6ΤΩ. ΡΟ ΟΣ 26/5/2014 Αρ. Πρωτ. : 3282

ΑΔΑ: ΒΙΙ7Γ-6ΤΩ. ΡΟ ΟΣ 26/5/2014 Αρ. Πρωτ. : 3282 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧ. & ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΚΛΗΡΟΝΟΜ. ΚΒ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡ. & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής εισβολής σειρά Professional Ξέρει πότε να χτυπήσει συναγερμό. Ξέρει πότε να μην χτυπήσει.

Ανιχνευτής εισβολής σειρά Professional Ξέρει πότε να χτυπήσει συναγερμό. Ξέρει πότε να μην χτυπήσει. Ανιχνευτής εισβολής σειρά Professional Ξέρει πότε να χτυπήσει συναγερμό. Ξέρει πότε να μην χτυπήσει. Τώρα και με τεχνολογία αντι-κάλυψης πολλαπλών ζωνών με ενσωματωμένο εντοπισμό ψεκασμού Απαράμιλλες τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ Ηµεροµηνία και ώρα

Διαβάστε περισσότερα

Φίλτρα. για επιβατικά οχήματα

Φίλτρα. για επιβατικά οχήματα Φίλτρα για επιβατικά οχήματα Φίλτρα για όλες Τα φίλτρα Champion έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε όχι μόνο να ανταποκρίνονται στις πιο αυστηρές απαιτήσεις της πρώτης τοποθέτησης, αλλά και να τις υπερβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα

computer room της Βιβλιοθήκης, του Εργαστηρίου Γεωργικής Μηχανολογίας και του Θερµοκηπίου Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας ΓΠΑ»

computer room της Βιβλιοθήκης, του Εργαστηρίου Γεωργικής Μηχανολογίας και του Θερµοκηπίου Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας ΓΠΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Αθήνα, 25-10-2012 ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ Ν.Π... ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γρ. Ιωαννίδης, Μηχανολόγος Μηχ., MEng. Ταχ. /νση: Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα Τηλ.: 210-5294910 Fax: 210-5294880

Διαβάστε περισσότερα

Μικροεπισκευές ή έξυπνες επισκευές (S.M.A.R.T. Clever Repair)

Μικροεπισκευές ή έξυπνες επισκευές (S.M.A.R.T. Clever Repair) Κ Α Ρ Α Μ Π Ι Λ Α Σ Π., Κ Α Π Ε Τ Α Ν Α Κ Η Σ Γ. Μικροεπισκευές ή έξυπνες επισκευές (S.M.A.R.T. Clever Repair) ΑΘΗΝΑ 2012 SMART_first pages:σχέδιο 1 22/11/2012 09:32 Σελίδα 3 Μικροεπισκευές ή έξυπνες επισκευές

Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ. Σελίδα 1 από 6

Η ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ. Σελίδα 1 από 6 Η ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Στόχος(οι): Η παρατήρηση της τροχιάς του ήλιου στον ουρανό και της διακύμανση της ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή την εποχή. Εν τέλει, η δραστηριότητα αυτή θα βοηθήσει τους μαθητές να

Διαβάστε περισσότερα

VIEGA FONTERRA Συστήµατα Θέρµανσης και Ψύξης απέδου Όλα από ένα χέρι

VIEGA FONTERRA Συστήµατα Θέρµανσης και Ψύξης απέδου Όλα από ένα χέρι VIEGA FONTERRA Συστήµατα Θέρµανσης και Ψύξης απέδου Όλα από ένα χέρι Η απαίτηση για µια ευχάριστη θερµική άνεση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, όλο και αυξάνεται. Το σύστηµα θέρµανσης και ψύξης απέδου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Μελέτη Κατασκευή Πολυτελών κατοικιών - Ανακαινίσεις Διακοσμήσεις - Ενεργειακή Αναβάθμιση Ακινήτων ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ Κεφάλαιο 5. ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΙΑΦΟΡΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ. Εύη Τζανακάκη Αρχιτέκτων Μηχ. MSc

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ. Εύη Τζανακάκη Αρχιτέκτων Μηχ. MSc ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ Εύη Τζανακάκη Αρχιτέκτων Μηχ. MSc Αρχές ενεργειακού σχεδιασμού κτηρίων Αξιοποίηση των τοπικών περιβαλλοντικών πηγών και τους νόμους ανταλλαγής ενέργειας κατά τον αρχιτεκτονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΦΑΝΚΟΙΛΣ ΝΕΡΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΦΑΝΚΟΙΛΣ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΝΕΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΦΑΝΚΟΙΛΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΜΨΟΤΕΡΟ ΣΩΜΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

SE20XMFR8. Λειτουργίες. classic

SE20XMFR8. Λειτουργίες. classic Φούρνος, Ύψος 48εκ, 90 εκ, πολυλειτουργικός, 8 λειτουργιών Σειρά Classic, Inox, Ενεργειακή κλάση A Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709146665 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ Ανοξείδωτο ατσάλι

Διαβάστε περισσότερα

Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας

Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας 2 Διατάξεις φωτισμού AEGIS Διατάξεις φωτισμού AEGIS Illuminators Φωτισμός προστασίας & ασφάλειας Η τεχνολογία Constant Light, για

Διαβάστε περισσότερα

Αυτονομία 2 ημέρες. Φωτοβολταϊκό σύστημα Ρυθμιστής φόρτισης Συσσωρευτής Μετατροπέας (inverter) ΦΒ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Αυτονομία 2 ημέρες. Φωτοβολταϊκό σύστημα Ρυθμιστής φόρτισης Συσσωρευτής Μετατροπέας (inverter) ΦΒ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΩΔΙΚΟΣ Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα Αυτονομία 2 ημέρες Φωτοβολταϊκό σύστημα Ρυθμιστής φόρτισης Συσσωρευτής Μετατροπέας (inverter) ΦΒ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1 ο 2 ο 3 ο 4 ο 5 ο Φωτοβολταϊκό σύστημα για: Φωτισμό

Διαβάστε περισσότερα

SELFAC Απορριμματοδέκτης Κλειστός με Συμπιεστή

SELFAC Απορριμματοδέκτης Κλειστός με Συμπιεστή SELFAC Απορριμματοδέκτης Κλειστός με Συμπιεστή Το SELFAC της KAOUSSIS είναι η κλασική εκδοχή του κλειστού απορριμματοδέκτη με συμπιεστή, του κοινώς λεγόμενου press container, που εξασφαλίζει τη συμπίεση

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Η Alkor Draka διαθέτει για κάθε τύπο µεµβράνης PVC αντίστοιχα εξαρτήµατα που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ALKORPLUS Alkorplus Στρώµα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ. Βασίλης Δριμούρας

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ. Βασίλης Δριμούρας ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ. Βασίλης Δριμούρας Βήμα 1 ο -Υπολογισμός διάστασης οθόνης, γωνίας και απόστασης θέασης. Κάντε ένα

Διαβάστε περισσότερα

CRV 1000. Για αληθινά καθαρές πόλεις.

CRV 1000. Για αληθινά καθαρές πόλεις. CRV 1000 Το CRV 1000 είναι ένα απορριμματοφόρο όχημα με σύστημα συμπίεσης, χωρητικότητας 4-8m3, το οποίο έχει όλa τα πλεονεκτήματα ενός κλασικού οχήματος τύπου πρέσας της KAOUSSIS και επιπλέον τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια 2 Ο ενεργειακός σχεδιασµός του κτιριακού κελύφους θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια για τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων.

Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια για τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων. Φυλλάδιο προϊόντος Προστατευτικό αέριο. Αέρια για τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων. 03 Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κραμάτων αλουμινίου, χαλκού και τιτανίου που χρησιμοποιούνται σε διάφορους κλάδους της

Διαβάστε περισσότερα

Όραση Α. Ιδιότητες των κυµάτων. Ανατοµικάστοιχείαοφθαλµού. Ορατό φως

Όραση Α. Ιδιότητες των κυµάτων. Ανατοµικάστοιχείαοφθαλµού. Ορατό φως Ιδιότητες των κυµάτων Όραση Α Μήκος κύµατος: απόσταση µεταξύ δύο διαδοχικών κυµατικών µορφών Συχνότητα: αριθµός κύκλων ανά δευτερόλεπτα (εξαρτάται από το µήκος κύµατος) Ορατό φως Ανατοµικάστοιχείαοφθαλµού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Άγιος Στέφανος, 11 Μαΐου 2012 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Α. ΓΕΝΙΚΑ Η παρούσα Τεχνική Περιγραφή συντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΛΕΤΑ 5 10 KG. work. don t play. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ. Η τριετής εγγύηση της Metabo Καταχώρηση: www.metabo.com/xxl

ΠΙΣΤΟΛΕΤΑ 5 10 KG. work. don t play. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ. Η τριετής εγγύηση της Metabo Καταχώρηση: www.metabo.com/xxl ΠΙΣΤΟΛΕΤΑ 5 10 KG ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ. work. don t play. Η τριετής εγγύηση της Metabo Καταχώρηση: www.metabo.com/xxl ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΟΥΡΑΣΗ. Στις πιο σκληρές δουλειές τα καταφέρνουν μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Y ËÏ ÈÛıËÙÈÎ Î È ÁÂÚÌ ÓÈÎ Î Ù ÛÎÂ ÂÛÙ ÛÈ Â Ó È ÙÔ ÛÙÔÈ Â Ô Ì. Θερµαντικά σώµατα τύπου πάνελ. Logatrend K-Profil. Logatrend VK-Profil.

Y ËÏ ÈÛıËÙÈÎ Î È ÁÂÚÌ ÓÈÎ Î Ù ÛÎÂ ÂÛÙ ÛÈ Â Ó È ÙÔ ÛÙÔÈ Â Ô Ì. Θερµαντικά σώµατα τύπου πάνελ. Logatrend K-Profil. Logatrend VK-Profil. Θερµαντικά σώµατα τύπου πάνελ Y ËÏ ÈÛıËÙÈÎ Î È ÁÂÚÌ ÓÈÎ Î Ù ÛÎÂ Logatrend K-Profil Logatrend VK-Profil Logatrend K-Plan Logatrend VK-Plan ÂÛÙ ÛÈ Â Ó È ÙÔ ÛÙÔÈ Â Ô Ì ÂÚÌ ÓÙÈÎ ÛÒÌ Ù Ù appleô apple ÓÂÏ Buderus

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήρια Επιλογής Υπολογιστή

Κριτήρια Επιλογής Υπολογιστή Κριτήρια Επιλογής Υπολογιστή Η μηχανοργάνωση ενός διατροφικού γραφείου αποτελεί βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων του διότι παρέχει την δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης, διευκολύνει την διεκπεραίωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22

Οδηγός χρήσης Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 Οδηγός χρήσης Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 Τεύχος 1.0 2 Πληροφορίες για τη βάση τηλεφώνου για το αυτοκίνητο Με τη βάση κινητού τηλεφώνου Nokia CR-123 & τη βάση εύκολης τοποθέτησης HH-22,

Διαβάστε περισσότερα

Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa. Στοιχεία & Αριθμοί

Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa. Στοιχεία & Αριθμοί Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa Στοιχεία & Αριθμοί ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ; Οι ζάντες Alcoa είναι οι πιο ανθεκτικές ζάντες Κάθε ζάντα ξεκινάει ως ένα ενιαίο κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής και ανθεκτικότητας στη

Διαβάστε περισσότερα

Πολλαπλοί Νιπτήρες κατασκευασμένοι από MIRANIT

Πολλαπλοί Νιπτήρες κατασκευασμένοι από MIRANIT Πολλαπλοί Νιπτήρες κατασκευασμένοι από MIRANIT Miranit - ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ Smart Hygiene Solutions. MIRANIT Ο νέος συνθετικός γρανίτης Ο νέος συνθετικός γρανίτης

Διαβάστε περισσότερα