ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. www.hella.com/agriculture"

Transcript

1 ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2 02 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα Φως εργασίας Βοήθεια αγοράς Ο τεχνολογικός σχεδιασµός του φωτισµού Ενεργειακή απόδοση Ένταση φωτισµού στην περιοχή κοντινής εµβέλειας Ένταση φωτισµού στην περιοχή µακρινής εµβέλειας Καλά επιχειρήµατα για βελτιωµένο φως εργασίας Με τους προβολείς εργασίας της HELLA διαµορφώνετε ακόµη και στο σκοτάδι ιδανικές συνθήκες φωτισµού και εργάζεστε έτσι ταχύτερα, µε µεγαλύτερη ακρίβεια και παραγωγικότερα. Σελίδα 4 5 Συστάσεις προϊόντων...14 Οχήµατα για τη γεωργία και τη δασοκοµία Εργοταξιακά οχήµατα Περονοφόρα οχήµατα Οχήµατα για επαγγελµατική χρήση Κοινοτικά οχήµατα Οχήµατα έκτακτης ανάγκης Οχήµατα χειµερινής βοήθειας Προβολείς εργασίας συνοπτικά...50 Σειρά προϊόντων Σειρά προϊόντων ENON Τεχνολογίες φωτισµού - κάτι που πρέπει να γνωρίζετε! Όλες οι σηµαντικές πληροφορίες για τις διάφορες τεχνολογίες φωτισµού. Σελίδα 106 Σειρά προϊόντων HALOGEN (αλογόνου) Σειρά προϊόντων Highlights ιαγράµµατα Isolux προβολέων εργασίας Προβολείς οπισθοπορείας...94 Mobile App Worklights είτε περισσότερα. Κύριοι προβολείς...98 Τµήµατα αξεσουάρ Φάροι Απαραίτητες γνώσεις Τεχνικές γνώσεις Κάντε το Smartphone σας ενηµερωτική οθόνη. Ποιότητα HELLA Αναγνώριση προϊόντος

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 03 Σύνοψη για την ένταση φωτισµού Όσο µεγαλύτερος είναι ο αριθµός των λούµεν, τόσο φωτεινότερο είναι το φως εργασίας - οι προβολείς εργασίας της HELLA σε απευθείας αντιπαράθεση. Οι διάφοροι τοµείς χρήσης Συστάσεις για την προσάρτηση και το προϊόν. Μάθετε περισσότερα για τους πολυπληθείς προβολείς εργασίας για τις διάφορες απαιτήσεις. Σελίδα από τη σελίδα 14 Απλές απαντήσεις σε τεχνικά ερωτήµατα Ερωτήσεις και απαντήσεις για πολλά τεχνικά θέµατα των προβολέων εργασίας. Η ποιότητα της HELLA σε σύγκριση είτε εδώ αναλυτικά γιατί δήθεν οικονοµικές προσφορές του ανταγωνισµού σάς κοστίζουν ακριβά. από σελίδα 108 από σελίδα 116 Έτσι γίνεται! Με τη βοήθεια της δωρεάν εφαρµογής HELLA App Worklights µπορείτε να καλείτε πρόσθετα περιεχόµενα για να µάθετε περισσότερα για τα προϊόντα της εταιρείας µας. 1. Φορτώστε τη δωρεάν εφαρµογή HELLA App Worklights στο Smartphone ή το Tablet σας (Apple ios ή Android). 2. Ανοίξτε την εφαρµογή App και σαρώστε τις σελίδες, στις οποίες βλέπετε το σύµβολο Smartphone. Συµβουλή: Στρέψτε την κάµερα του Smartphone ή του Tablet σας κατά τη σάρωση σε γωνία περίπου 45 στις σελίδες σε αυτό το έντυπο. Υπόδειξη για τη σάρωση: Λεπτοµερείς πληροφορίες, προβολές 360, βίντεο, κατανοµή φωτός, Specials και πολλά άλλα επισηµαίνονται µε αυτό το σύµβολο.

4 04 ΦΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Χρειάζεστε καλύτερο φως εργασίας για πολλούς λόγους! Για να µπορείτε να εργάζεστε µε µεγαλύτερη ακρίβεια και παραγωγικότητα στο ηµίφως και στο σκοτάδι, χρειάζεστε ιδανικές συνθήκες φωτισµού σε κάθε τοµέα εφαρµογής. Για αυτό φροντίζουν οι προβολείς εργασίας της HELLA - χάρη στην αξιόπιστη ποιότητά τους. Το εντονότερο και καλύτερο φως εργασίας βοηθά. Ερευνητές θεµάτων ύπνου* από την πόλη της Βασιλείας ανακάλυψαν σε συνεργασία µε επιστήµονες από το ινστιτούτο Fraunhofer Institut für Arbeitswirtschaft und Organisation ότι οι άνθρωποι αντιδρούν έντονα στο φως. Έτσι για παράδειγµα, η θερµοκρασία χρώµατος του φωτισµού επηρεάζει σηµαντικά τα αντανακλαστικά και την αποδοτικότητα. Πειράµατα έδειξαν ότι οι άνθρωποι κουράζονται πιο γρήγορα σε υπερβολικά αδύναµο φωτισµός και θολές, ωχρές θερµοκρασίες χρώµατος. ιότι ο οργανισµός αντιλαµβάνεται τέτοιου είδους φως ως σούρουπο και ετοιµάζεται για "σχόλασµα". Ένα ιδανικό φως εργασίας αντίθετα, όπως αυτό που παράγεται από τους προβολείς εργασίας της HELLA, βοηθά στο να παραµένει ο οργανισµός το βράδυ ξύπνιος για περισσότερη ώρα και ο άνθρωπος να εργάζεται πιο συγκεντρωµένα αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα του εργαζοµένου τη νύχτα. Μόνο η ποιότητα είναι το αντίδοτο για την κόπωση. Επιστηµονικές µελέτες έχουν δείξει ότι το ανθρώπινο µάτι έχει την ιδιότητα να προσανατολίζεται πάντα στο φωτεινότερο σηµείο µίας επιφάνειας. Ωστόσο, για αποφορτισµένη όραση απαιτείται οµοιόµορφος φωτισµός. Οι τεχνικοί φωτισµού της HELLA διαµορφώνουν για αυτό τον λόγο έτσι τους προβολείς εργασίας, ώστε η συγκέντρωση του φωτός να µειώνεται στην κοντινή, συχνά πολύ έντονα φωτισµένη περιοχή και να αυξάνεται όσο µεγαλώνει η απόσταση. Έτσι το µάτι δεν κουράζεται τόσο γρήγορα και ο οδηγός του οχήµατος µπορεί να παραµείνει συγκεντρωµένος για µεγαλύτερο χρονικό διαστηµα. Η ποιότητα ανταµείβει. Το ασυµβίβαστο πάθος για ποιότητα της HELLA ελαχιστοποιεί τους χρόνους που απαιτούνται για επισκευές και διακοπές λειτουργίας - µε τους προβολείς εργασίας πρακτικά τους εκµηδενίζει. Έτσι, οι προβολείς εργασίας της HELLA µπορούν να λειτουργούν χωρίς συντήρηση έως και ώρες. Για να βελτιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής και η αποδοτικότητα των λαµπτήρων, η HELLA έχει εξελίξει ένα έξυπνο σύστηµα διαχείρισης θερµότητας. Επωφεληθείτε από την ποιότητα ενός προµηθευτή εργοστασιακού εξοπλισµού πρώτης τοποθέτησης. Η ποιότητα της HELLA προσφέρει την ασφάλεια ενός αξιόπιστου, επώνυµου προϊόντος. ιότι η HELLA έχει εδραιωθεί παγκοσµίως ως προµηθευτής εργοστασιακού εξοπλισµού όλων των διεθνώς κορυφαίων κατασκευαστών οχηµάτων και γεωργικών µηχανηµάτων, καθώς επενδύει σε όλους τους τοµείς στην κορυφαία ποιότητα. Σύµφωνα µε αυτή την αρχή, όλοι οι προβολείς εργασίας στην εξέλιξη και την παραγωγή υποβάλλονται σε εξαντλητικές δοκιµές καταπόνησης. Περαιτέρω πληροφορίες για τους ποιοτικούς ελέγχους της εταιρείας µας θα βρείτε στη σελίδα * Πηγή: "Journal of Applied Physiology"

5 Προβολείς εργασίας αλογόνου: Το δοκιµασµένο πρότυπο. Η HELLA βελτιώνει εδώ και δεκαετίες διαρκώς περαιτέρω τον σχεδιασµό των προβολέων εργασίας αλογόνου. Η πρόκληση: Οι λαµπτήρες αλογόνου παράγουν πολύ µεγάλη θερµότητα. Αυτή η θερµότητα µπορεί να απάγεται, µόνο αν οι προβολείς έχουν σχετικά µεγάλο βάθος τοποθέτησης. Για να µπορεί παρόλα αυτά να προσφέρει στους πελάτες της προβολείς εργασίας µικρών διαστάσεων, η HELLA έχει εξελίξει πλαστικά περιβλήµατα και κρύσταλλα µε υψηλότερη δυνατότητα θερµικής καταπόνησης, ώστε να µπορούν να τοποθετούνται µικρότερων διαστάσεων προβολείς µε την ίδια ισχύ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 HALOGEN Προβολείς εργασίας enon: Ένα ποιοτικό προβάδισµα. ENON Με την τεχνολογία enon έγινε δυνατό να βελτιωθεί καίρια η απόδοση φωτισµού των προβολέων εργασίας. Οι πρώτοι προβολείς enon λανσαρίστηκαν στην αγορά το 1995 από την HELLA. Από τότε η HELLA ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία έχει συµβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω εξέλιξή τους. Προβολείς εργασίας : Η επόµενη γενιά. Η τεχνολογία είναι πολύ πιο απαιτητική σε σχέση µε την τεχνολογία των προβολέων αλογόνου και enon. Για αυτό τον λόγο, οι διαφορές στην ποιότητα σε αυτές τις συσκευές γίνονται πολύ έντονα αντιληπτές. Η HELLA είναι εδώ και πολλά χρόνια ο ηγέτης στην αγορά των προβολέων.

6 06 ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ Στάνταρ εξοπλισµός Τρακτέρ εµπρός: 6 x προβολείς εργασίας αλογόνου Τρακτέρ πίσω: 4 x προβολείς εργασίας αλογόνου Η βελτίωση του φωτισµού αποτελεί βελτίωση της ποιότητας εργασίας. υνατότητα αναβάθµισης Τρακτέρ εµπρός: 4 x προβολείς εργασίας 2 x προβολείς εργασίας αλογόνου Τρακτέρ πίσω: 2 x προβολείς εργασίας 2 x προβολείς εργασίας αλογόνου

7 ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 07 Μία µικρή βοήθεια αγοράς κατά την επιλογή νέων προβολέων εργασίας 1. Ποια τεχνολογία φωτισµού υπάρχει ήδη; Πριν αποφασίσετε για έναν νέο προβολέα εργασίας, πρέπει καταρχάς να καταγραφεί η υφιστάµενη κατάσταση. Μόνο όταν γνωρίζετε ποια τεχνολογία έχει εγκατασταθεί ήδη στο όχηµά σας, µπορείτε να προγραµµατίσετε σωστά την αντικατάσταση ή µία αναβάθµιση του φωτισµού. Επαρκεί µία αντικατάσταση 1 προς 1 του υπάρχοντος προβολέα ή θα θέλατε να αυξήσετε την ένταση του φωτισµού, την ενεργειακή απόδοση και την άνεση εργασίας µε ισχυρότερες τεχνολογίες φωτισµού; Μία αλλαγή σε αποδοτικές τεχνολογίες φωτισµού όπως ή enon έχει ορισµένα πλεονεκτήµατα. 2. Πόσο µεγάλη είναι η περιοχή εργασίας, η οποία πρέπει να φωτίζεται; Αυτό το ερώτηµα καθορίζει την ένταση φωτισµού, την οποία θα χρειαστείτε. ιότι ο ιδανικός φωτισµός είναι διαφορετικός για κάθε περιοχή εφαρµογής. Χρειάζεστε έναν µακρινής εµβέλειας, στενό φωτισµό ή σας αρκεί ένας µικρού µήκους αλλά εντατικός φωτισµός κοντινού πεδίου; Όσο µεγαλύτερης εµβέλειας είναι ο επιθυµητός φωτισµός, τόσο περισσότερη ένταση φωτισµού χρειάζεστε Μπορεί να συνδυαστεί ο υπάρχων εξοπλισµός φωτισµού µε µία περαιτέρω τεχνολογία φωτισµού ώστε να βελτιωθεί ο φωτισµός; Εργάζεστε για πολύ ώρα µε τα φώτα εργασίας στο σκοτάδι; Πόσο απαιτητικές είναι οι εξωτερικές συνθήκες για τον προβολέα; Ναι! Με τους πρόσθετους προβολείς εργασίας ή µε µια επιµέρους αντικατάσταση µπορείτε να βελτιώσετε και σταδιακά τον φωτισµό σας. Σε αυτό το πλαίσιο δεν χρειάζεται να χρησιµοποιηθεί η ίδια τεχνολογία. Μπορείτε να συνδυάσετε τον υφιστάµενο φωτισµό αλογόνου µε νέους, ενεργειακά αποδοτικούς προβολείς εργασίας. Έτσι διατηρείτε σε χαµηλά επίπεδα το κόστος επένδυσης και επωφελείστε άµεσα από την υψηλότερη ισχύ φωτισµού. Σηµαντικό για οµοιόµορφο φωτισµό: Εγκαθιστάτε νέους προβολείς πάντα µόνο κατά ζεύγη. Όσο περισσότερο εργάζεστε στο σκοτάδι τόσο σηµαντικότερες είναι οι ιδανικές συνθήκες φωτισµού ώστε να παραµένετε σε εγρήγορση και συγκεντρωµένος. Τα φώτα αλογόνου κουράζουν σε διαρκή χρήση, τα φώτα αυξάνουν αντίθετα τη συγκέντρωση και καθιστούν εφικτή µια πιο ακριβή και παραγωγική εργασία, καθώς γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο µάτι ως φωτεινό, λευκό φως ηµέρας. Σε αυτές τις συνθήκες φωτισµού µπορεί να ξεχωρίζει το µάτι ευκολότερα τα χρώµατα κι έτσι κουράζεται πιο αργά. Οι προβολείς αλογόνου και enon είναι ευαίσθητοι στους κραδασµούς. Σε έντονες αναταράξεις µπορεί να κοπούν τα νήµατα πυράκτωσης στο σώµα φωτός - πιθανώς µε καταστρεπτικές συνέπειες για ανθρώπους και ζώα στην περιοχή εργασίας ή για την ασφάλεια του χειριστή. Συνιστούµε τη χρήση προβολέων εργασίας µε έως και 130 φορές µεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς δεν έχουν νήµατα πυράκτωσης ενώ αντίθετα διαθέτουν τις καλύτερες ιδιότητες κραδασµών. Περαιτέρω βοήθεια και απαντήσεις σε τεχνικά ερωτήµατα βρίσκετε µετά τη σελίδα 112.

8 08 Ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ Τι σηµαίνει ο αριθµός λούµεν για τη φωτεινότητα και το φως ενός προβολέα εργασίας. Στη φυσική µονάδα Λούµεν (lm) µετριέται η ροή φωτός, η οποία εξέρχεται από µία πηγή φωτός. Σε αυτό το πλαίσιο λαµβάνεται υπόψη η ευαισθησία του ανθρώπινου µατιού. Η τιµή λούµεν ενός προβολέα δείχνει πόσο φωτεινά γίνεται αντιληπτό το φως που εξέρχεται από αυτόν. Έτσι ο αριθµός λούµεν είναι ένα καλύτερο συγκριτικό µέγεθος από τον αριθµό Watt που απλά αναφέρει την κατανάλωση ρεύµατος ενός προβολέα, αλλά όχι πόση φωτεινότητα παράγει αυτός πραγµατικά. Για αυτό τον λόγο στις παρακάτω συνόψεις παρατίθενται οι τιµές λούµεν των µεµονωµένων προϊόντων ώστε να µπορούν να συγκρίνονται µεταξύ τους. Ωστόσο, η τιµή λούµεν από µόνη της δεν είναι καθοριστική για το πόσο καλά φωτίζει ένας προβολέας µία περιοχή εργασίας. Ακόµη σηµαντικότερη από τα λούµεν: η ποιότητα! Για ιδανικό φως εργασίας, η οµοιογενής κατανοµή του φωτός είναι ακόµη σηµαντικότερη από τη ροή φωτός που εξέρχεται από τον προβολέα και µετριέται σε λούµεν! Η πραγµατική ποιότητα ενός προβολέα αποδεικνύεται στο σύνολο του τεχνολογικού σχεδιασµού για τον φωτισµό, που στους προβολείς εργασίας της HELLA αποτελεί εγγύηση για ιδιαίτερα οµοιόµορφο φωτισµό της περιοχής εργασίας χωρίς σκιές. Οι ποιοτικοί παράγοντες των προβολέων εργασίας της HELLA. Για ιδανικές συνθήκες φωτισµού, καθοριστική είναι η συνεργασία και η ποιότητα των εξαρτηµάτων τεχνολογίας φωτισµού ενός προβολέα εργασίας: 1. Ποιότητα των λαµπτήρων Αυστηροί έλεγχοι και επιλογή διασφαλίζουν την ασυνήθιστα µεγάλη διάρκεια ζωής, π.χ. έως και ώρες στις. 2. Ποιότητα του συστήµατος ανακλαστήρα Οι ανακλαστήρες υπολογίζονται για την οµοιογενή κατανοµή φωτός έτσι, ώστε η συγκέντρωση του φωτός να µειώνεται στην κοντινή αλλά πολύ έντονα φωτιζόµενη περιοχή και να αυξάνεται σταθερά µαζί µε την απόσταση. 3. Ποιότητα του υλικού του κρυστάλλου διάχυσης Χάρη στο υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό στα χτυπήµατα και στις γρατσουνιές πλαστικό, η έξοδος του φωτός παραµένει οµοιογενής ακόµη και µετά τη σύγκρουση µε ένα κλαδί ή παρόµοια αντικείµενα. Το σύστηµα ανακλαστήρα της HELLA: Ιδανική εκµετάλλευση των λούµεν για οµοιογενή φωτισµό της περιοχής εργασίας. Καρδιά του πρωτοποριακού σχεδιασµού φωτισµού της HELLA είναι το σύστηµα ανακλαστήρα. Στην κατασκευή συµβάλλει το λογισµικό HELIOS, το οποίο δοκιµάζει την κατανοµή φωτός κάθε νέου ανακλαστήρα µε τη βοήθεια κατά µέσο όρο ενός εκατοµµυρίου µεµονωµένων προσοµοιωµένων δεσµών φωτός. Έτσι η HELLA διασφαλίζει ότι οι προβολείς εργασίας θα φωτίζουν οµοιόµορφα την περιοχή εργασίας και οι µεµονωµένοι προβολείς θα λειτουργούν παράλληλα χωρίς καµία παρεµβολή ή σχηµατισµό σκιών παράγοντας µία αρµονική εικόνα φωτός. Αυτό είναι καθοριστικής σηµασίας, καθώς το ανθρώπινο µάτι προσανατολίζεται αυτόµατα στο πιο φωτεινό σηµείο µίας επιφάνειας. Για αυτό τον λόγο οι προβολείς εργασίας θα πρέπει να αντικαθίστανται πάντα κατά ζεύγη για να αποφεύγεται ανοµοιόµορφος φωτισµός του πεδίου εργασίας. Η προσοµοίωση της επικάλυψης φωτός δύο προβολέων εργασίας Oval 90 στο υπολογιστικό µοντέλο δείχνει πώς δηµιουργείται ένα αρµονικό συνολικό αποτέλεσµα.

9 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ 09 Περισσότερο φως, λιγότερη κατανάλωση ρεύµατος! Αν θέλουµε να αξιολογήσουµε σωστά την ισχύ ενός προβολέα, πρέπει να συσχετίσουµε την τιµή λούµεν µε τον αριθµό Watt που είναι αναγκαίος για να παραχθεί η επιθυµητή φωτεινότητα. Η σύγχρονη τεχνολογία παρουσιάζει εδώ µία ιδιαίτερα ευνοϊκή αναλογία. Οι ενεργειακά αποδοτικοί προβολείς αποφορτίζουν το δυναµό κάτι που είναι ιδιαίτερα σηµαντικό ειδικά σε παλαιότερα τρακτέρ µε περιορισµένη ισχύ του δυναµό. Γενικά ισχύει: Η χαµηλότερη κατανάλωση καυσίµου σε συνδυασµό µε την αυξηµένη ένταση φωτισµού καθιστά οικονοµοτεχνικά ελκυστικούς τους ενεργειακά αποδοτικούς προβολείς εργασίας και µακροπρόθεσµα, ιδιαίτερα λαµβάνοντας υπόψη ότι το κόστος καυσίµων αυξάνεται συνεχώς. Ένα παράδειγµα για σύγκριση: Με µόνο 70 W παράγει ένας προβολέας εργασίας lm. Ένας προβολέας αλογόνου χρειάζεται 140 W, τη διπλάσια ενέργεια, για να παράγει µόνο lm. Η απόδοση της τεχνολογίας είναι συνεπώς τετραπλάσια! Πόσα Watt παράγει ένας αριθµός λούµεν (ισχύς φωτισµού); (Watt) enon (Watt) Αλογόνου (Watt) Ισχύς φωτισµού σε λούµεν (lm) 70 W lm 43 W lm 42 W 140 W lm 36 W lm 42 W lm 110 W lm 30 W lm 28 W lm 36 W lm 30 W lm 25 W 65 W lm lm 22 W lm 25 ή 22 W lm 55 W lm 11 W lm 13 ή 15 W 800 lm 16 W 700 lm 7 W 550 lm 21 W 400 lm

10 10 ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΙΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Ένταση φωτισµού στην περιοχή κοντινού πεδίου Προϊόν Μέγιστη ένταση φωτισµού Λούµεν Σύνοψη των προβολέων εργασίας της εταιρείας µας, ταξινοµηµένων αναλόγως της έντασης φωτισµού. Power Beam GB Σελίδα lm Όσο υψηλότερος είναι ο αριθµός λούµεν, τόσο φωτεινότερο είναι το φως εργασίας. Power Beam GA Σελίδα lm Η απευθείας σύγκριση σκοπό έχει να σας διευκολύνει στην εύρεση ακριβώς του σωστού προβολέα εργασίας για τις απαιτήσεις σας στην περιοχή κοντινής εµβέλειας - αναλόγως του αριθµού λούµεν µε υψηλή, µεσαία ή χαµηλή ένταση. ENON AS 200 1GA Σελίδα lm ENON Ultra Beam enon 1GA Σελίδα lm Modul 90 1G Σελίδα lm Ultra Beam 1GA Σελίδα lm Oval 90 1GB Σελίδα lm

11 ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΙΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ 11 Προϊόν Λούµεν Αντίληψη της φωτεινότητας Μεσαία ένταση φωτισµού HALOGEN Double Beam, H3 1GA Σελίδα 78 Power Beam GA Σελίδα lm lm Περισσότερο φως µε λιγότερα Watt: Η τεχνολογία προσφέρει σε σχέση µε την τεχνολογία αλογόνου περ. 4-πλάσια απόδοση φωτισµού µε ίδια επιβάρυνση του δυναµό. Επιπλέον, ένα φως µε lm επιδρά στο ανθρώπινο µάτι σηµαντικά φωτεινότερα σε σχέση µε ένα φως αλογόνου lm. Modul 70 Gen. IV 1G Σελίδα lm Η αιτία για αυτό έγκειται στη διαφορετική θερµοκρασία χρώµατος των φώτων και αλογόνου. Oval 100 1GA Σελίδα lm Power Beam GA Σελίδα lm AP GA Σελίδα lm Χαµηλή ένταση φωτισµού HALOGEN Ultra Beam, H3 1GA Σελίδα lm HALOGEN Picador, H3 1GA Σελίδα lm Προβολείς εργασίας αλογόνου µε lm, Θερµοκρασία χρώµατος Kelvin Flat Beam GB Σελίδα lm Modul 70 Generation III 1G Σελίδα lm Modul 50 1G Σελίδα lm Flat Beam 500 1GA Σελίδα lm Προβολείς εργασίας µε lm, Θερµοκρασία χρώµατος Kelvin

12 12 ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΡΙΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Ένταση φωτισµού στην περιοχή µακρινής εµβέλειας Προϊόν Μέγιστη ένταση φωτισµού Λούµεν Σύνοψη των προβολέων εργασίας της εταιρείας µας, ταξινοµηµένων αναλόγως της έντασης φωτισµού. Power Beam GB Σελίδα lm Όσο υψηλότερος είναι ο αριθµός λούµεν, τόσο φωτεινότερο είναι το φως εργασίας. Η απευθείας σύγκριση σκοπό έχει να σας διευκολύνει στην ακριβή έυρεση του σωστού προβολέα εργασίας για τις απαιτήσεις σας στην περιοχή µακρινής εµβέλειας - αναλόγως του αριθµού λούµεν µε υψηλή, µεσαία ή χαµηλή ένταση. ENON Power Beam GA Σελίδα 53 AS 200 1GA Σελίδα lm lm Modul 90 1G Σελίδα lm Ultra Beam 1GA Σελίδα lm Oval 90 1GB Σελίδα lm

13 ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΡΙΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ 13 Προϊόν Λούµεν Απόδοση φωτισµού συγκριτικά Μεσαία ένταση φωτισµού HALOGEN Double Beam, H3 1GA Σελίδα 78 Power Beam GA Σελίδα 57 Modul 70 Gen. IV 1G Σελίδα 58 Oval 100 1GA Σελίδα lm lm lm lm Η φωτεινότητα µίας επιφάνειας εξαρτάται από δύο παράγοντες: 1. Αριθµός λούµεν (= εκπεµπόµενο φως) 2. Γωνία ακτινοβόλησης (= κατανοµή του εκπεµπόµενου φωτός στην επιφάνεια) Όσο περισσότερα λούµεν διαθέτει ένας λαµπτήρας, τόσο φωτεινότερο είναι το ακτινοβολούµενο φως. Ωστόσο, η προσπίπτουσα φωτεινότητα σε µία επιφάνεια κατανέµεται αναλόγως της γωνίας ακτινοβόλησης του ανακλαστήρα. Υψηλότερες γωνίες ακτινοβόλησης φωτίζουν µεν µεγαλύτερες επιφάνειες, είναι όµως λιγότερο φωτεινές. HALOGEN Χαµηλή ένταση φωτισµού HALOGEN HALOGEN Ultra Beam, H9 1GA Σελίδα 74 Power Beam GA Σελίδα 60 Oval 100, H3 1GA Σελίδα 83 Modul 70, H3 1G Σελίδα lm lm lm lm Παράδειγµα για την απόδοση φωτισµού: Ένας προβολέας εργασίας µε lm κατανέµει το φως του σε 12 ίδιου µεγέθους τετράγωνα. Ο αριθµός λούµεν παραµένει στο σύνολο πάντα ίδιος, η φωτεινότητα ωστόσο κατανέµεται διαφορετικά αναλόγως της γωνίας ακτινοβόλησης: Στο κοντινό πεδίο (Α) σχετικά φαρδιά ή σε στενή επιφάνεια (Β) πιο µακριά. (A) HALOGEN Master 1GA Σελίδα 77 Modul 70 Generation III 1G Σελίδα lm 800 lm (B) Modul 50 1G Σελίδα lm

14 14 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

15 15 Οχήµατα για τη γεωργία και τη δασοκοµία Ιδιαίτερα στη γεωργική χρήση µπορεί να αυξηθεί ιδιαίτερα αντιληπτά η απόδοση µε τη στοχευµένη χρήση ενεργειακά αποδοτικών προβολέων εργασίας. Τα µοντέρνα αυτοπροωθούµενα µηχανήµατα µπορούν να εργαστούν µε ασφάλεια και στο ηµίφως αλλά και όλη τη νύχα - τα παλαιότερα µηχανήµατα µπορούν να χρησιµοποιηθούν πιο αποτελεσµατικά εφόσον βελτιωθεί ο φωτισµός τους. Ο ιδιαίτερα οµοιογενής φωτισµός των προβολέων εργασίας της HELLA προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας και επιτρέπουν την αποφορτισµένη εργασία. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

16 16 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Τρακτέρ: Οροφή καµπίνας εµπρός Ultra Beam 1GA Allrounder µε άριστη απόδοση φωτισµού Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να προσαρτηθεί σε πολλές καµπίνες Γρήγορη και ασφαλής τοποθέτηση µε βύσµα DT Oval 90 1GB Χάρη στο κυρτό κρύσταλλο κλεισίµατος επιτυγχάνεται ένας ιδιαίτερα ευρύς φωτισµός Ιδανική λύση για ιδιαίτερα φαρδιά περιοχή εργασίας προς φωτισµό Power Beam GA Ιδανική λύση όταν απαιτείται υψηλή ισχύς φωτισµού Σελίδα 55 Σελίδα 56 Σελίδα 53 Τρακτέρ: Οροφή καµπίνας πίσω Power Beam GA Η επίπεδη κατασκευή του Power Beam 1500 ενδείκνυται ιδιαίτερα για την προσάρτηση στην πίσω πλευρά της καµπίνας Ultra Beam 1GA Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετείται στην οροφή της καµπίνας εξοικονοµώντας χώρο Υψηλή ισχύς φωτισµού Oval 90 1GB Χάρη στο κυρτό κρύσταλλο κλεισίµατος επιτυγχάνεται ένας ιδιαίτερα ευρύς φωτισµός Ιδανική λύση για ιδιαίτερα φαρδιά περιοχή εργασίας προς φωτισµό Σελίδα 60 Σελίδα 55 Σελίδα 56

17 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 17 Σύσταση προϊόντος HELLA Τρακτέρ: Φτερό πίσω Modul 90 1G Oval 100 1GA Ultra Beam 1GA ä Υψηλή ισχύς φωτισµού µε µικρών διαστάσεων κατασκευή ä Πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης ä Ενδείκνυται για εργασία µε µεγάλου πλάτους εργαλείο ä Το ειδικό κρύσταλλο διάχυσης διαχέει το φως σε ιδιαίτερα µεγάλο πλάτος ä Με ισχύ φωτισµού λούµεν το Ultra Beam προσφέρει επαρκές φως προς τα πίσω και επιτρέπει την εργασία µε ακρίβεια Σελίδα 54 Σελίδα 59 Σελίδα 55 Τρακτέρ: Φωτισµός επιβίβασης Modul 70 Generation III 1G Flat Beam 500 1GA Modul 50 1G ä Για ασφαλή επιβίβαση στο όχηµα ä Μικρών διαστάσεων κατασκευή, ιδανική για τον φωτισµό στην περιοχή εισόδου ä Η ιδιαίτερα επίπεδη κατασκευή προσθέτει πόντους στο Flat Beam 500 ä Η απόδοση φωτισµού των 550 λούµεν επαρκεί πλήρως για έναν ασφαλή φωτισµό επιβίβασης ä Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος, ενδείκνυται ιδανικά το Modul 50 ως φωτισµός επιβίβασης Σελίδα 66 Σελίδα 68 Σελίδα 67

18 18 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Τρακτέρ: Στήριγµα καθρέφτη Modul 70 Gen. IV 1G Modul 70 Generation III 1G Q90 1GA ä Άριστες τιµές φωτισµού ä Γρήγορη τοποθέτηση χάρη στο αντίστοιχο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Κατάλληλο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Χάρη στο ελαφρύ πλαστικό περίβληµα ενδείκνυται καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Μειωµένοι κραδασµοί, επαρκής απόδοση φωτισµού ä Σε συνδυασµό µε το στήριγµα (8HG ) αποτελεί µία καλή επιλογή αναβάθµισης σε Σελίδα 58 Σελίδα 66 Σελίδα 61 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Οροφή καµπίνας εµπρός Modul 90 1G Ultra Beam 1GA Power Beam GA ä Άριστη απόδοση φωτισµού ä Αν στην καµπίνα οροφής εµπρός υπάρχει αρκετός χώρος στο βάθος, συνιστάται ιδιαίτερα το µοντέλο Modul 90 ä Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετείται στην οροφή της καµπίνας εξοικονοµώντας χώρο ä Υψηλή ισχύς φωτισµού ä Ιδανική λύση όταν απαιτείται υψηλή ισχύς φωτισµού Σελίδα 54 Σελίδα 55 Σελίδα 53

19 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 19 Σύσταση προϊόντος HELLA Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Καµπίνα εµπρός/κάτω Oval 100 1GA Power Beam GA Ultra Beam 1GA ä Ενδείκνυται ιδανικά για φαρδιές θεριζοαλωνιστικές µηχανές ä ιαχέει το φως χάρη στο ειδικό κρύσταλλο διάχυσης σε ιδιαίτερα µεγάλο πλάτος και ταυτόχρονα οµοιογενώς ä Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός κοντινής εµβέλειας ä Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν Σελίδα 59 Σελίδα 60 Σελίδα 55 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Καµπίνα κάτω/πλευρικά Power Beam GA Modul 70 Generation III 1G Ultra Beam 1GA ä Επίπεδη κατασκευή ä Οµοιογενής φωτισµός κοντινής εµβέλειας ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Κατάλληλο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν Σελίδα 60 Σελίδα 66 Σελίδα 55

20 20 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Στήριγµα καθρέφτη Modul 70 Gen. IV 1G Q90 1GA Modul 70 Generation III 1G ä Άριστες τιµές φωτισµού ä Γρήγορη τοποθέτηση χάρη στο αντίστοιχο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Χάρη στο ελαφρύ πλαστικό περίβληµα ενδείκνυται καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Μειωµένοι κραδασµοί, επαρκής απόδοση φωτισµού ä Σε συνδυασµό µε το στήριγµα (8HG ) αποτελεί µία καλή επιλογή αναβάθµισης σε ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Κατάλληλο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) Σελίδα 58 Σελίδα 61 Σελίδα 66 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Πλευρικό τοίχωµα επάνω Flat Beam GD Power Beam GA Q90 1GA ä Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω είναι ιδανική λύση για την προσάρτηση στο πλάι του οχήµατος. Προσφέρει έναν ευρύ, οµοιογενή φωτισµό κοντινού πεδίου απευθείας γύρω από το όχηµα ä Ο ευρύς, οµοιογενής φωτισµός κοντινής εµβέλειας καθιστά το Power Beam 1500 τον ιδανικό προβολέα εργασίας για διάφορες θέσεις προσάρτησης σε θεριζοαλωνιστικές µηχανές. ä Επίπεδη κατασκευή που εξοικονοµεί χώρο ä Ελαφρύ πλαστικό περίβληµα Σελίδα 64 Σελίδα 60 Σελίδα 61

21 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 21 Σύσταση προϊόντος HELLA Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Πίσω τοίχωµα Oval 100 1GA Power Beam GA AP GA ä Ενδείκνυται ιδανικά για φαρδιές θεριζοαλωνιστικές µηχανές ä ιαχέει το φως χάρη στο ειδικό κρύσταλλο διάχυσης σε ιδιαίτερα µεγάλο πλάτος και ταυτόχρονα οµοιογενώς ä Η επίπεδη κατασκευή του Power Beam 1500 ενδείκνυται ιδιαίτερα για την προσάρτηση στην πίσω πλευρά της καµπίνας ä Ενδείκνυται άριστα για εργασίες συντήρησης στο πίσω µέρος του οχήµατος ä Επίπεδη κατασκευή, ανθεκτικό περίβληµα και πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Σελίδα 59 Σελίδα 60 Σελίδα 62 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Πάνω στο θάλαµο σιτηρών Modul 70 Gen. IV 1G Power Beam GA Modul 70 Generation III 1G ä Συµπαγείς διαστάσεις και καλές τιµές φωτισµού επιτρέπουν ασφαλή και αποτελεσµατική εργασία ä Για να φαίνεται καλά το άνοιγµα απόρριψης της θεριζοαλωνιστικής µηχανής ακόµη και τη νύχτα, ενδείκνυται το µοντέλο Modul 70 ä Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός κοντινής εµβέλειας ä Επίπεδη κατασκευή ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας Σελίδα 58 Σελίδα 60 Σελίδα 66

22 22 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Στο συσσωρευτή καρπού και προβολέα συντήρησης HALOGEN Flat Beam 500 1GA Q90 1GA Picador H3 1GA ä Ως φως συντήρησης στον συσσωρευτή καρπού ενδείκνυται το Flat Beam 500 ä Το Q90 ενδείκνυται χάρη στο ελαφρύ πλαστικό περίβληµα και την επίπεδη κατασκευή καλά ως φως συντήρησης ä Αν επαρκεί ακόµη και µικρή απόδοση φωτισµού Σελίδα 68 Σελίδα 61 Σελίδα 76 Θεριζοαλωνιστική µηχανή: Άνοδος Modul 70 Generation III 1G Flat Beam 500 1GA Modul 50 1G ä Για ασφαλή επιβίβαση στο όχηµα ä Μικρών διαστάσεων κατασκευή, ιδανική για τον φωτισµό στην περιοχή εισόδου ä Η ιδιαίτερα επίπεδη κατασκευή προσθέτει πόντους στο Flat Beam 500 ä Η απόδοση φωτισµού των 550 λούµεν επαρκεί πλήρως για έναν ασφαλή φωτισµό επιβίβασης ä Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος, ενδείκνυται ιδανικά το Modul 50 ως φωτισµός επιβίβασης Σελίδα 66 Σελίδα 68 Σελίδα 67

23 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 23 Σύσταση προϊόντος HELLA Γεωργικοί ψεκαστήρες: Φτερό πίσω HALOGEN Modul 70 blue 1G Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης χάρη στο µπλε κρύσταλλο φωτός Λιγότερο φαινόµενο τύφλωσης κατά τον φωτισµό του νέφους ψεκασµού, ακριβέστερος έλεγχος λειτουργίας των µεµονωµένων ακροφυσίων Κατανάλωση ενέργειας 13 Watt, 800 lm Modul 70, H9 blue 1G Εξελιγµένο ειδικά για γεωργικούς ψεκαστήρες και οχήµατα χειµερινής βοήθειας Λιγότερο φαινόµενο τύφλωσης κατά τον φωτισµό του νέφους ψεκασµού, ακριβέστερος έλεγχος λειτουργίας των µεµονωµένων ακροφυσίων Power Beam GA Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Power Beam 3000 µε λούµεν Σελίδα 66 Σελίδα 80 Σελίδα 53 Γεωργικοί ψεκαστήρες: Σύστηµα ράβδων HALOGEN Modul 70 blue 1G Κατά την τοποθέτηση στο σύστηµα ράβδων, το µπλε Modul 70 ακτινοβολεί απευθείας µέσα από το νέφος ψεκασµού και καθιστά έτσι ορατά για τον οδηγό όλα τα ακροφύσια χωρίς να τον τυφλώνει Modul 70, H9 blue 1G Λιγότερο φαινόµενο τύφλωσης κατά τον φωτισµό του νέφους ψεκασµού, ακριβέστερος έλεγχος λειτουργίας των µεµονωµένων ακροφυσίων Power Beam GA Στενός, µακρινής εµβέλειας φωτισµός περνά µέσα από το νέφος ψεκασµού διευκολύνοντας σε µεγάλο βαθµό την εργασία τη νύχτα Σελίδα 66 Σελίδα 80 Σελίδα 60

24 24 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Ενσιροκοπτικές µηχανές: Καµπίνα µπροστά ENON Power Beam GB Ο πλέον φωτεινός φωτισµός έως και 100 µέτρα µε τον φωτισµό κοντινής εµβέλειας και έως και 300 µέτρα στην έκδοση µακρινής εµβέλειας Ιδιαίτερη αντοχή και απόδοση Power Beam GA Ενδείκνυται ιδανικά για περιµετρικό φωτισµό του οχήµατος AS 200 enon 1GA Άριστες τιµές φωτισµού βοηθούν τον οδηγό στο να πραγµατοποιεί την εργασία του µε ακρίβεια και αποτελεσµατικά οκιµασµένο στη δασοκοµία Σελίδα 52 Σελίδα 53 Σελίδα 72 Ενσιροκοπτικές µηχανές: Καµπίνα πίσω/στο πλάι Power Beam GA Επαρκές φως για την οπισθοπαρατήρηση Εξαιρετική ανθεκτικότητα Modul 90 1G Έντονος φωτισµός µε µικρές διαστάσεις Πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Ultra Beam 1GA Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετηθεί σε πολλές καµπίνες Γενικής εφαρµογής Allrounder Σελίδα 53 Σελίδα 54 Σελίδα 55

25 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 25 Σύσταση προϊόντος HELLA Ενσιροκοπτικές µηχανές: Μπούµα γερανού Ultra Beam 1GA Modul 70 Gen. IV 1G Power Beam GA ä Εξοικονοµεί χώρο χάρη στη συµπαγή κατασκευή ä Άριστος φωτισµός για την κοντινή περιοχή εργασίας ä Συµπαγείς διαστάσεις και καλές τιµές φωτισµού επιτρέπουν ασφαλή και αποτελεσµατική εργασία ä Αν χρειάζεται αρκετά περισσότερο φως, συνιστάται το Power Beam 3000 Σελίδα 55 Σελίδα 58 Σελίδα 53 Ενσιροκοπτικές µηχανές: Φως συντήρησης Modul 70 Generation III 1G Q90 1GA Modul 50 1G ä Η µικρών διαστάσεων κατασκευή του 70 αποτελεί εδώ µία πολύ καλή λύση ä Τα 800 λούµεν του Modul 70 φωτίζουν την περιοχή εργασίας περιµετρικά του οχήµατος και απλοποιούν την εργασία τη νύχτα ä Το Q90 ενδείκνυται χάρη στην επίπεδη κατασκευή οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Με τον φωτισµό κοντινής εµβέλειας µπορεί να φωτίζεται οµοιόµορφα η περιοχή περιµετρικά του οχήµατος ä Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος, ενδείκνυται ιδανικά το Modul 50 ως φως συντήρησης Σελίδα 66 Σελίδα 61 Σελίδα 67

26 26 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Πίσω όχηµα µεταφοράς ξυλείας: Γερανός ENON Ultra Beam 1GA Οµοιόµορφος, ευρύς φωτισµός όλης της περιοχής εργασίας Power Beam GA Ενδείκνυται σε ιδιαίτερα υψηλές ανάγκες φωτισµού Ultra Beam -PowerPack 1GA Χρησιµοποιείται εδώ και καιρό στον τοµέα της δασοκοµίας Άριστες τιµές φωτισµού βοηθούν τον οδηγό στο να πραγµατοποιεί την εργασία του µε ακρίβεια και αποτελεσµατικά Σελίδα 55 Σελίδα 53 Σελίδα 71 Πίσω όχηµα µεταφοράς ξυλείας: Πίσω τοίχωµα καµπίνας Power Beam GA Η επίπεδη κατασκευή του Power Beam 1500 ενδείκνυται ιδιαίτερα για την προσάρτηση στην πίσω πλευρά της καµπίνας Q90 1GA Επίπεδη κατασκευή Οµοιόµορφος, οµοιογενής φωτισµός αναλόγως της κατεύθυνσης Flat Beam GD Ενδείκνυται ιδανικά χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον ευρύ φωτισµό Σελίδα 60 Σελίδα 61 Σελίδα 64

27 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΣΟΚΟΜΙΑ 27 Σύσταση προϊόντος HELLA Pick Up: Οροφή εµπρός ENON Oval 100 1GA Ultra Beam 1GA Oval 100 -PowerPack 1GA ä Οµοιογενής κατανοµή φωτός µπροστά από το όχηµα ä Με λούµεν προσφέρει περισσότερο φως και συνεπώς βελτιώνει την ποιότητα της εργασίας ä λούµεν βοηθούν τον οδηγό στο να πραγµατοποιεί την εργασία του µε ακρίβεια και αποτελεσµατικά Σελίδα 59 Σελίδα 55 Σελίδα 70 Pick Up: Φωτισµός επιφάνειας φόρτωσης Flat Beam GD Q90 1GA AP GA ä Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος ä Όλη η επιφάνεια φόρτωσης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να πραγµατοποιείται µε ακρίβεια και ασφάλεια ä Χάρη στη συµπαγή κατασκευή ενδείκνυται οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Επίπεδη κατασκευή, ανθεκτικό περίβληµα και πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Σελίδα 64 Σελίδα 61 Σελίδα 62

28 28 Εργοταξιακά οχήµατα Τα εργοτάξια αποτελούν την απόλυτη δοκιµασία για κάθε µέσο. εν αποτελούν όµως πρόβληµα για τους προβολείς εργασίας της HELLA ιότι έπρεπε να πετύχουν ήδη πριν την πραγµατική τους χρήση σε σκληρές δοκιµασίες στο εργαστήριο δοκιµών και σε επιτόπου δοκιµές. Σε αυτές περιλαµβάνονται σειρές δοκιµών κατά της εισχώρησης νερού και σκόνης, έλεγχοι ηλεκτροµαγνητικής συµβατότητας, θερµικά τεστ, δοκιµές διάρκειας ζωής, ηλεκτρονικοί έλεγχοι και φυσικά και δοκιµές κραδασµών. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

29 29

30 30 ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Εργοταξιακό µηχάνηµα, εκσκαφέας: Μπούµα εκσκαφέα εµπρός/πίσω Modul 70 Gen. IV 1G Ιδιαίτερα στην µπούµα δεν υπάρχει πολύς χώρος για τον φωτισµό εργασίας Οι µικρών διαστάσεων προβολείς εργασίας µε καλές τιµές φωτισµού επιτρέπουν την ασφαλή και αποτελεσµατική εργασία Power Beam GA Ο στενότερος φωτισµός µακρινής εµβέλειας προσφέρει συγκεντρωµένο φωτισµό της περιοχής εργασίας του φτυαριού του εκσκαφέα Ultra Beam 1GA Σε µεγαλύτερους εκσκαφείς χρειάζεται συχνά περισσότερο φως. Στην περίπτωση αυτή ενδείκνυται το Ultra Beam µε λούµεν Σελίδα 58 Σελίδα 60 Σελίδα 55 Εργοταξιακό µηχάνηµα, εκσκαφέας: Οροφή εµπρός/πίσω Modul 90 1G Αποτελεσµατική και ασφαλής εργασία χάρη στην ισχύ φωτισµού λούµεν Ultra Beam 1GA Allrounder µε άριστη απόδοση φωτισµού Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετηθεί σε πολλές καµπίνες εκσκαφέων Power Beam GA Ιδανική λύση όταν απαιτείται υψηλή ισχύς φωτισµού Σελίδα 54 Σελίδα 55 Σελίδα 53

31 ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 31 Σύσταση προϊόντος HELLA Οδοστρωτήρες: Οροφή εµπρός/πίσω ENON Power Beam GB Ultra Beam -PowerPack 1GA Ultra Beam 1GA ä Τα εντυπωσιακά λούµεν κάνουν τη νύχτα µέρα και διευκολύνουν την εργασία ä Ιδιαίτερη αντοχή στις αναταράξεις ä Με λούµεν άριστος φωτισµός προς τα εµπρός ä Η οµοιόµορφη κατανοµή φωτός βοηθά τον οδηγό στο να πραγµατοποιεί την εργασία του µε ακρίβεια και αποτελεσµατικά ä Χάρη στη µικρών διαστάσεων κατασκευή µπορεί να τοποθετείται στην οροφή της καµπίνας εξοικονοµώντας χώρο ä Υψηλή ισχύς φωτισµού Σελίδα 52 Σελίδα 71 Σελίδα 55 Οδοστρωτήρες: Τροχοί πλευρικά Q90 1GA Modul 70 Generation III 1G Ultra Beam 1GA ä Το Q90 ενδείκνυται χάρη στην επίπεδη κατασκευή καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Με τον φωτισµό κοντινής εµβέλειας µπορεί να φωτίζεται οµοιόµορφα η περιοχή περιµετρικά του οχήµατος ä Παράγει ακόµη και σε χαµηλό ύψος τοποθέτησης ευρύ φωτισµό του εδάφους περιµετρικά του οχήµατος ä 800 λούµεν µε µόνο 13 Watt κατανάλωση ενέργειας ä Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν Σελίδα 61 Σελίδα 66 Σελίδα 55

32 32 Περονοφόρα οχήµατα Οι προβολείς εργασίας της HELLA είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί στην κατανάλωση ενέργειας. Ένα ξεκάθαρο πλεονέκτηµα σε ηλεκτρικά περονοφόρα. ιότι µε τους ενεργειακά αποδοτικούς προβολείς εργασίας χρειάζεται σπανιότερα φόρτιση το όχηµα ελαχιστοποιώντας έτσι τους χρόνους ακινησίας. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

33 ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 33 Σύσταση προϊόντος HELLA Περονοφόρα οχήµατα: Οροφή εµπρός/πίσω HALOGEN Oval 100 FL 1GN Q90 1GA Modul 70 Generation III 1G ä Ο διπλός προβολέας εργασίας εξελίχθηκε για περονοφόρα οχήµατα και χρησιµεύει στον φωτισµό όλης της περιοχής ανύψωσης, από το δάπεδο µέχρι το τελευταίο ράφι ä Για εξοικονόµηση ρεύµατος µπορούν να ενεργοποιούνται και ξεχωριστά οι λαµπτήρες πυράκτωσης αναλόγως των αναγκών ä Αναλόγως του προσανατολισµού µπορεί να φωτίζεται ο βραχίονας του περονοφόρου ή το ράφι ä Συνιστάται ένας συνδυασµός 2 προβολέων εργασίας ä Μικρές διαστάσεις, µειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτισµού ä Χαµηλή κατανάλωση ενέργειας (13 W) Σελίδα 84 Σελίδα 61 Σελίδα 66 Περονοφόρα οχήµατα: Καµπίνα περονοφόρου εµπρός Mega Beam 1GM Q90 1GA Ultra Beam 1GA ä Καλή κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Ελκυστικό ντιζάιν ä Αναλόγως του προσανατολισµού µπορεί να φωτίζεται ο βραχίονας του περονοφόρου ή το ράφι ä Συνιστάται ένας συνδυασµός 2 προβολέων εργασίας ä Με ισχύ φωτισµού λούµεν το Ultra Beam προσφέρει επαρκές φως προς τα πίσω και επιτρέπει την εργασία µε ακρίβεια Σελίδα 65 Σελίδα 61 Σελίδα 55

34 34 Οχήµατα για επαγγελµατική χρήση Εργαστείτε σε µεγαλύτερο εύρος, πιο µακριά, πιο ψηλά, µε µεγαλύτερα φορτία και µε µεγαλύτερη αντοχή. Οι µεταφορές µεγάλων φορτίων και οι ειδικές µεταφορές αποτελούν για τους οδηγούς µία ιδιαίτερη πρόκληση οι άλλοι οδηγοί συχνά δεν το αντιλαµβάνονται αυτό. Για αυτό, ισχύει για τους υπεύθυνους για τον εξοπλισµό µε συστήµατα προειδοποίησης και προβολείς εργασίας το ίδιο όπως και για την κατάσταση του οχήµατος και την ασφάλιση του φορτίου: απαιτείται τελειότητα. Η HELLA αντιλαµβάνεται αυτή τη στάση. ιότι και εµείς στην εργασία µας έχουµε τον ίδιο στόχο. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

35 35

36 36 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Σύσταση προϊόντος HELLA Επαγγελµατικά οχήµατα: Επαγγελµατικό όχηµα: Flat Beam GD Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω αποτελεί ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος. Όλη η περιοχή σύζευξης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να γίνεται µε ακρίβεια και ασφάλεια. AP GA Χάρη στην επίπεδη κατασκευή τοποθετείται ιδανικά στο πίσω τοίχωµα της καµπίνας Πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Flat Beam 500 1GA Η απόδοση φωτισµού των 550 λούµεν επαρκεί για οµοιόµορφο φωτισµό της σύζευξης Ιδιαίτερα επίπεδο βάθος τοποθέτησης Σελίδα 64 Σελίδα 62 Σελίδα 68 Επαγγελµατικά οχήµατα: Πίσω τοίχωµα καµπίνας κάτω Power Beam GA Όλη η περιοχή σύζευξης φωτίζεται και διευκολύνει την εργασία στο σκοτάδι σηµαντικά Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός AP GA Χάρη στην επίπεδη κατασκευή τοποθετείται ιδανικά στο πίσω τοίχωµα της καµπίνας Πολύ καλή αναλογία τιµής - απόδοσης Q90 1GA Χάρη στην επίπεδη κατασκευή ενδείκνυται οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης Σελίδα 60 Σελίδα 62 Σελίδα 56

37 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 37 Σύσταση προϊόντος HELLA Επαγγελµατικά οχήµατα: Όχηµα πίσω/πλευρικά HALOGEN Προβολέας οπισθοπορείας Modul 70 2ZR Προβολέας οπισθοπορείας Ultra Beam, H3 2ZR Φανός οπισθοπορείας µε 3 s 2ZR ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρές διαστάσεις και ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Το στεγανό βύσµα DT προστατεύει τον προβολέα από είσοδο νερού και διάβρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρό βάθος τοποθέτησης (48 mm) ä Η τεχνολογία εξοικονόµησης ενέργειας (µόνο 11 W) συµβάλλει στην εξοικονόµηση ρεύµατος και αποτελεί συνεπώς µία αποφόρτιση για το δυναµό Σελίδα 95 Σελίδα 94 Σελίδα 95 Επαγγελµατικά οχήµατα: Καµπίνα µπροστά HALOGEN Modul 70 Gen. IV 1G Modul 70 Generation III 1G Q90 1GA ä Άριστες τιµές φωτισµού ä Γρήγορη τοποθέτηση χάρη στο αντίστοιχο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Αν υπάρχει µικρή ανάγκη φωτισµού ä Μειωµένο βάρος και οµοιογενής κατανοµή φωτός στην περιοχή κοντινής εµβέλειας ä Κατάλληλο στήριγµα καθρέφτη (8HG ) ä Χάρη στο ελαφρύ πλαστικό περίβληµα ενδείκνυται καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Μειωµένοι κραδασµοί, επαρκής απόδοση φωτισµού ä Σε συνδυασµό µε το στήριγµα (8HG ) αποτελεί µία καλή επιλογή αναβάθµισης σε Σελίδα 58 Σελίδα 66 Σελίδα 61

38 38 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα µεταφοράς οχηµάτων µε βλάβη: Καµπίνα επάνω Flat Beam GD Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω αποτελεί ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος. Όλη η περιοχή σύζευξης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να γίνεται µε ακρίβεια και ασφάλεια. Q90 1GA Χάρη στην επίπεδη κατασκευή ενδείκνυται οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης Power Beam GA Όλη η επιφάνεια φόρτωσης φωτίζεται και διευκολύνει σηµαντικά την εργασία στο σκοτάδι Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός Σελίδα 64 Σελίδα 61 Σελίδα 60 Όχηµα µεταφοράς οχηµάτων µε βλάβη: Καµπίνα µέση Power Beam GA Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός Όλη η περιοχή περιµετρικά του οχήµατος φωτίζεται οµοιόµορφα Ultra Beam 1GA Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν Flat Beam GD Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος Όλη η επιφάνεια φόρτωσης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να πραγµατοποιείται µε ακρίβεια και ασφάλεια Σελίδα 60 Σελίδα 55 Σελίδα 64

39 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 39 Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα µεταφοράς οχηµάτων µε βλάβη: Όχηµα πίσω/πλευρικά HALOGEN Προβολέας οπισθοπορείας Modul 70 2ZR Προβολέας οπισθοπορείας Ultra Beam, H3 2ZR Φανός οπισθοπορείας µε 3 s 2ZR ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρές διαστάσεις και ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Το στεγανό βύσµα DT προστατεύει τον προβολέα από είσοδο νερού και διάβρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρό βάθος τοποθέτησης (48 mm) ä Η τεχνολογία εξοικονόµησης ενέργειας (µόνο 11 W) συµβάλλει στην εξοικονόµηση ενέργειας και αποτελεί έτσι µία αποφόρτιση για το δυναµό Σελίδα 95 Σελίδα 94 Σελίδα 95 Όχηµα µεταφοράς οχηµάτων µε βλάβη: Επιφάνεια φόρτωσης κάτω Flat Beam 500 1GA Q90 1GA Power Beam GA ä Μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε πίσω τοίχωµα οχήµατος χάρη στην ιδιαίτερα επίπεδη κατασκευή ä Η απόδοση φωτισµού 550 λούµεν επαρκεί για οµοιόµορφο φωτισµό της επιφάνειας φόρτωσης ä Ιδιαίτερη απόδοση µε λούµεν σε επίπεδη κατασκευή ä Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός όλης της επιφάνειας φόρτωσης ä Με λούµεν ιδιαίτερα αποδοτικό για αυτή τη θέση προσάρτησης Σελίδα 68 Σελίδα 56 Σελίδα 60

40 40

41 41 Κοινοτικά οχήµατα Οι τοµείς χρήσης τους είναι ιδιαίτερα πολύπλευροι. Χρησιµοποιούνται για τον καθαρισµό πεζοδροµίων, πεζοδρόµων, οδών, διαδρόµων προσγείωσης ή και βιοµηχανικών αιθουσών. Φροντίζουν για την καθαριότητα µέσα στις πόλεις και κινούνται σε ιδιαίτερα στενά και µικρά σοκάκια µέχρι και σε τεράστιες πλατείες ή αεροδρόµια. Οι προβολείς εργασίας της HELLA συµβάλλουν στο να φαίνεται και το τελευταίο τεµάχιο απορριµµάτων και οι οδηγοί να έχουν πάντα άριστη ορατότητα ανεξαρτήτως του πού καθαρίζουν. Ανθεκτικοί στη διάβρωση και αξιόπιστοι, οι προβολείς εργασίας της HELLA αποτελούν µία πραγµατική υποστήριξη κατά την εργασία. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

42 42 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα καθαρισµού, 24 V: Υπερκατασκευή πίσω/εµπρός Oval 100 1GA Ultra Beam 1GA Power Beam GA ä Το ειδικό κρύσταλλο διάχυσης διαχέει το φως σε ιδιαίτερα µεγάλο πλάτος. Έτσι µπορεί να φωτίζεται όλη η περιοχή κοντινής εµβέλειας (έως 40 m) περιµετρικά του οχήµατος. ä Αν χρειάζεται περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή, συνιστάται το Ultra Beam µε λούµεν ä Με λούµεν ιδιαίτερα αποδοτικός Σελίδα 59 Σελίδα 55 Σελίδα 53 Όχηµα καθαρισµού, 24 V: Πλευρά οχήµατος κάτω Modul 70 Generation III 1G Q90 1GA Flat Beam 500 1GA ä Ενδείκνυται άριστα για φωτισµό αντικειµένων π.χ. βούρτσες καθαρισµού κρασπέδων ä Η οµοιόµορφη κατανοµή φωτός διευκολύνει την εργασία σηµαντικά και προσφέρει καλή ορατότητα στον οδηγό ä Με λούµεν και επίπεδη κατασκευή ä Ενδείκνυται ιδιαίτερα για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Η απόδοση φωτισµού 550 λούµεν επαρκεί για οµοιόµορφο φωτισµό του εδάφους στην περιοχή κοντινής εµβέλειας περιµετρικά του οχήµατος ä Εξοικονοµεί χώρο χάρη στην ιδιαίτερα επίπεδη κατασκευή Σελίδα 66 Σελίδα 61 Σελίδα 68

43 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 43 Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα καθαρισµού, 24 V: Πλευρά οχήµατος πίσω/πλευρικά HALOGEN Προβολέας οπισθοπορείας Modul 70 2ZR Προβολέας οπισθοπορείας Ultra Beam, H3 2ZR Φανός οπισθοπορείας µε 3 s 2ZR ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρές διαστάσεις και ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Το στεγανό βύσµα DT προστατεύει τον προβολέα από είσοδο νερού και διάβρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρό βάθος τοποθέτησης (48 mm) ä Η τεχνολογία εξοικονόµησης ενέργειας (µόνο 11 W) συµβάλλει στην εξοικονόµηση ρεύµατος και αποφορτίζει έτσι το δυναµό Σελίδα 95 Σελίδα 94 Σελίδα 95 Όχηµα καθαρισµού, 12 V: Οροφή επάνω Flat Beam GD Q90 1GA Power Beam GA ä Χάρη στην επίπεδη κατασκευή και τον φωτισµό 45 προς τα κάτω αποτελεί ιδανική λύση για προσάρτηση στο πίσω τοίχωµα του οχήµατος. Όλη η περιοχή σύζευξης του ηµιρυµουλκούµενου φωτίζεται οµοιόµορφα και η εργασία µπορεί να γίνεται µε ακρίβεια και ασφάλεια. ä Χάρη στην επίπεδη κατασκευή ενδείκνυται οµοίως καλά για αυτή τη θέση προσάρτησης ä Όλη η επιφάνεια φόρτωσης φωτίζεται και διευκολύνει σηµαντικά την εργασία στο σκοτάδι ä Ευρύς, οµοιογενής φωτισµός Σελίδα 64 Σελίδα 61 Σελίδα 60

44 44

45 45 Οχήµατα έκτακτης ανάγκης Οι επεµβάσεις της πυροσβεστικής συχνά είναι ζήτηµα ζωής και θανάτου. Εδώ η αξιοπιστία του υλικού διαδραµατίζει έναν κρίσιµο ρόλο. Οι προβολείς εργασίας της HELLA υποβάλλονται στις πλέον αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους για να αποδίδουν σταθερά αξιόπιστα. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

46 46 ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα έκτακτης ανάγκης: Καµπίνα µπροστά Power Beam GA Ο φωτισµός µακρινής εµβέλειας του Power Beam 3000 είναι ιδανικός ως προβολέας αναζήτησης για αποστάσεις έως και 200 µέτρα Ultra Beam 1GA Και το µοντέλο Ultra Beam ενδείκνυται άριστα ως φωτισµός µακρινής εµβέλειας για προσάρτηση στην καµπίνα ενός οχήµατος έκτακτης ανάγκης Φωτισµοί έως και 150 µέτρα µπροστά από το όχηµα είναι εφικτοί Modul 90 1G Η έκδοση µακρινής εµβέλειας του Modul 90 είναι ιδανική για εντατικό φωτισµό έως και 100 µέτρα Το φως είναι ιδιαίτερα συγκεντρωµένο και προσφέρει άριστο φωτισµό στην περιοχή εργασίας Σελίδα 53 Σελίδα 55 Φωτισµός µακρινής εµβέλειας Σελίδα 54 Όχηµα έκτακτης ανάγκης: Οροφή οχήµατος ή σε ιστό Power Beam GA Ο φωτισµός στον ιστό του οχήµατος έχει έναν στόχο: Όσο το δυνατό περισσότερο φως γύρω από όλο το όχηµα. Αυτό το πετυχαίνει άριστα το Power Beam Ιδανικό για αυτή την εφαρµογή Power Beam GB Ο πλέον φωτεινός φωτισµός έως και 100 µέτρα µε τον φωτισµό κοντινής εµβέλειας και έως και 300 µέτρα στην έκδοση µακρινής εµβέλειας µπορούν να επιτυγχάνονται µε τα λούµεν Modul 90 1G Ο φωτισµός ενδείκνυται και εδώ ιδανικά για τους ιστούς οχηµάτων Με το Modul 90 έχετε µία οικονοµική εναλλακτική λύση µε εξίσου πολύ καλές τιµές φωτισµού Σελίδα 53 Σελίδα 52 Σελίδα 54

47 ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 47 Σύσταση προϊόντος HELLA Όχηµα έκτακτης ανάγκης: Προσάρτηση στο πλάι πάνω/όχηµα πίσω Flat Beam GD Flat Beam 500 1GA Q90 1GA ä Το ειδικά εξελιγµένο κρύσταλλο φωτός 45 ενώνει τις ακτίνες του φωτός απαυθείας προς το δάπεδο ώστε ακόµη και σε επίπεδη τοποθέτηση του προβολέα στο τοίχωµα οι δέσµες του φωτός να φθάνουν απευθείας στο χώρο γύρω από το όχηµα ä Επίπεδη κατασκευή ä λούµεν ισχύς φωτισµού ä ιαθέτει οµοίως το ειδικά εξελιγµένο κρύσταλλο φωτός 45, έτσι µπορεί να πραγµατοποιείται η εργασία και απευθείας στο όχηµα µε ακρίβεια και ασφάλεια ä 550 λούµεν ισχύς φωτισµού µε 7 Watt κατανάλωση ενέργειας ä Εξοικονοµεί χώρο χάρη στην επίπεδη κατασκευή ä Τα ισχυρά λούµεν αποτελούν εγγύηση για οµοιόµορφο φωτισµό Σελίδα 64 Σελίδα 68 Σελίδα 61 Όχηµα έκτακτης ανάγκης: Όχηµα πίσω/πλευρικά HALOGEN Προβολέας οπισθοπορείας Modul 70 2ZR Προβολέας οπισθοπορείας Ultra Beam, H3 2ZR Φανός οπισθοπορείας µε 3 s 2ZR ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρές διαστάσεις και ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Το στεγανό βύσµα DT προστατεύει τον προβολέα από είσοδο νερού και διάβρωση ä Έγκριση ως προβολείς οπισθοπορείας ä Μικρό βάθος τοποθέτησης (48 mm) ä Η τεχνολογία εξοικονόµησης ενέργειας (µόνο 11 W) συµβάλλει στην εξοικονόµηση ρεύµατος και αποφορτίζει έτσι το δυναµό Σελίδα 95 Σελίδα 94 Σελίδα 95

48 48 Οχήµατα χειµερινής βοήθειας Οι επεµβάσεις ξεκινούν συχνά τις πρώτες πρωινές ώρες και τελειώνουν συνήθως αργά το απόγευµα ή τη νύχτα. Χωρίς αµφιβολία, τα οχήµατα χειµερινής βοήθειας συµβάλλουν σηµαντικά στην ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία, σε πεζοδρόµια, σε αεροδρόµια και πολλές άλλες δηµόσιες και ιδιωτικές επιφάνειες. Σε τέτοιες καταστάσεις δεν καταπονείται ιδιαίτερα µόνο ο άνθρωπος, αλλά και το χρησιµοποιούµενο µέσο. Η HELLA είναι εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτης κορυφαίων κατασκευαστών οχηµάτων χειµερινής βοήθειας και προσπαθεί να υποστηρίζει όσο γίνεται καλύτερα αυτή την εργασία µε υψηλής ποιότητας και πρωτοποριακά προϊόντα. ιότι η αξιοπιστία, η ασφάλεια και η αντοχή παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο στα οχήµατα χειµερινής βοήθειας όσο σε λίγους άλλους τοµείς. Τα προϊόντα της HELLA ελέγχονται για αυτό τον λόγο σε όλη τη διάρκεια παραγωγής λεπτοµερώς και υπόκεινται σε αυστηρές προδιαγραφές, ώστε οι οδηγοί να µπορούν να είναι βέβαιοι ότι µπορούν να εµπιστεύονται το σύστηµα φωτισµού της HELLA. ιαµορφώστε τώρα στο Smartphone ή το Tablet σας µε τη δωρεάν εφαρµογή της HELLA τους κατάλληλους προβολείς εργασίας στο όχηµά σας.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙ ΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙ ΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙ ΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ www.hella.com/municipal ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Εισαγωγή... 2 Εισαγωγή... 4 Η ποιότητα είναι παράδοση στην HELLA....8 Βαθµός προστασίας ΙΡ.... 10 Οµάδες-στόχοι... 14 Απορριµµατοφόρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. www.hella.com

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. www.hella.com ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ολόκληρη η γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των αξεσουάρ 45 παραδείγματα εφαρμογής Δείτε την τεχνολογία φωτισμού σε πραγματικό χρόνο σε 3D www.hella.com ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Τεχνολογία φωτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΟΣ LIGHTSHOW. www.hella.com/agriculture

ΓΕΩΡΓΟΣ LIGHTSHOW. www.hella.com/agriculture ΓΕΩΡΓΟΣ LIGHTSHOW www.hella.com/agriculture ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Κάντε το Smartphone σας ενημερωτική οθόνη. Με τη βοήθεια της δωρεάν εφαρμογής HELLA WORKLIGHTS μπορείτε να καλείτε πρόσθετα περιεχόμενα για

Διαβάστε περισσότερα

LED για βιώσιμες πόλεις

LED για βιώσιμες πόλεις LED για βιώσιμες πόλεις Ζωντανεύουμε την πόλη με τη δύναμη του φωτός Φωτισμός LED της Philips, ο φίλος της πόλης σας Κάθε πόλη επιδιώκει να δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα, να δημιουργήσει μια εικόνα

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι.

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Το νέο σημείο αναφοράς στις διανομές. Περιεχόμενα Αξία 6 7 Χρήσεις 8 17 Καμπίνα, εξοπλισμός 10 13 Κινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων 14 15 Οδηγική άνεση,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα προϊόντων. Πρωτοποριακή τεχνολογία πατάτας, τεύτλων και κηπευτικών

Πρόγραμμα προϊόντων. Πρωτοποριακή τεχνολογία πατάτας, τεύτλων και κηπευτικών Πρόγραμμα προϊόντων Πρωτοποριακή τεχνολογία πατάτας, τεύτλων και κηπευτικών Πίνακας περιεχομένων Τεχνολογία πατάτας Τεχνολογία διαχωρισμού Σελίδα 4 5 Τεχνολογία φύτευσης Σελίδα 6 9 Επεξεργασία εδάφους

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Η εφαρμογή ipad για το νέο Actros. Κάνετε λήψη τώρα. Ανακαλύψτε το νέο Actros εν κινήσει. Με τη νέα εφαρμογή για ipad θα δείτε ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧ. ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Α.Τ.Ε.Ι. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧ. ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧ. ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Οικονοµικός Φωτισµός ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χ. ΜΑΡΟΥΛΗ Εισηγητής Καθηγητής: ρακάκης Εµµανουήλ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2010 1 Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει.

Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Το νέο Vito. Van. Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Βρίσκεστε πάντα σε ετοιμότητα; Είστε αποφασιστικός στην εργασία σας; Σας αρέσουν οι προκλήσεις; Εάν ναι, τότε αξίζετε ένα όχημα που έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το Cita n. Επιβατική έκδοση.

Το Cita n. Επιβατική έκδοση. Το Cita n. Επιβατική έκδοση. Σκεφτείτε τον πιο υψηλό στόχο. Το Citan θα σας βοηθήσει να τον επιτύχετε. Με την επιβατική έκδοση του Citan η Mercedes-Benz σάς προσφέρει ένα επαγγελματικό όχημα διανομών για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ : FASHION LOGISTICS

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ : FASHION LOGISTICS Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Π Ε Ι Ρ Α Ι Ω Σ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (LOGISTICS) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. για ζεστό νερό & θέρμανση

ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. για ζεστό νερό & θέρμανση ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 100% ενέργεια, εντελώς δωρεάν για πάντα για ζεστό νερό & θέρμανση Τιρόλο H χώρα των βουνών. Τόσο όμορφο που κόβει την ανάσα, μέσα στη φύση, με εξαιρετική ποιότητα ζωής. Ακριβώς

Διαβάστε περισσότερα

Ένα πρακτικό όχημα για πρακτικούς ανθρώπους.

Ένα πρακτικό όχημα για πρακτικούς ανθρώπους. Το Citan. Van. Ένα πρακτικό όχημα για πρακτικούς ανθρώπους. Με το Citan Van η Mercedes-Benz σας προσφέρει ένα επαγγελματικό όχημα διανομών προσαρμοσμένο στις πολύπλευρες απαιτήσεις της κυκλοφορίας στην

Διαβάστε περισσότερα

Σπαστές Βιομηχανικές Πόρτες Μεγαλύτερη ασφάλεια με την πρωτοποριακή ανθρωποθυρίδα

Σπαστές Βιομηχανικές Πόρτες Μεγαλύτερη ασφάλεια με την πρωτοποριακή ανθρωποθυρίδα ΝΕΟ: Πόρτες ASP / ASR με αόρατες ενώσεις πάνελ Στα συνήθη πλαστικά τζάμια, τα γδαρσίματα και τα κατάλοιπα καθαρισμού είναι αναπόφευκτα. Μόνιμα καλή ορατότητα με τα τζάμια DURATEC της Hörmann Σπαστές Βιομηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Γ. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Γ. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Φως: ορισμοί Από το φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται ένα μικρό τμήμα (Σχήμα 2.1). Σχήμα 1.1: Το φωτεινό φάσμα Κάθε άνθρωπος διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Spr inter. Kαρότσα και σασί.

Spr inter. Kαρότσα και σασί. Spr inter. Kαρότσα και σασί. Περιε χόμ ε να. Sprinter με καρότσα και σασί 4 Καρότσα με μονή καμπίνα 6 Καρότσα διπλοκάμπινο 8 Σασί/Υπερκατασκευές/Ειδικές λύσεις 10 Εσωτερικός χώρος 12 Άνεση και λειτουργικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Audi A3. Vorsprung durch Technik

Audi A3. Vorsprung durch Technik A3 Audi A3 Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A3 Τεχνολογία 28 Απόδοση και οικονομία Audi 38 quattro 30 Audi ultra 40 Audi drive select 32 TFSI 42 MMI Multi Media Interface 34 TDI

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών.

Το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών. Το Sprinter. Van. Το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών. Κορυφαίες επιδόσεις και σκληρή δουλειά το Sprinter είναι κάτι περισσότερο από ένα ακόμη όχημα: ένας γνήσιος συνεργάτης στον οποίο μπορείτε να βασίζεστε,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΠΟIΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MADE IN GERMANY

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΠΟIΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MADE IN GERMANY ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΠΟIΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MADE IN GERMANY SolarWorld I Ποιότητα www.solarworld-hellas.com Εισαγωγή I SolarWorld I 3 Τι αντιπροσωπεύει η SolarWorld; Τι μας οδηγεί; Ποιές είναι οι

Διαβάστε περισσότερα

LUXURY LED BICYCLE Brighten your beam and banish burnt-out bulb blues

LUXURY LED BICYCLE Brighten your beam and banish burnt-out bulb blues ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ LUXURY LED BICYCLE Brighten your beam and banish burnt-out bulb blues Εισηγητές: 1) Νικαλαϊδης Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ Ο ΩΝ-ΠΙΝΑΚΙ ΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

ΚΑΘΕΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ Ο ΩΝ-ΠΙΝΑΚΙ ΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ 3.1 Εισαγωγή Η οδική κάθετη σήµανση διαδραµατίζει ένα σηµαντικό ρόλο στην ασφάλεια των οδικών µεταφορών, στον τοµέα της αποτροπής τροχαίου ατυχήµατος, και κατά δεύτερον στη σωστή ενηµέρωση του οδηγού σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: <<ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ>>

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: <<ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ>> Α.Τ. Ε. Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΕΚΠAIΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΧΑΡΑΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η FEGIME Ευρώπης συνεχίζει να διανύει ακμάζουσα πορεία

Η FEGIME Ευρώπης συνεχίζει να διανύει ακμάζουσα πορεία NEWSLETTER 01.2015 Κύριο άρθρο FEGIME Στην 25η επέτειο της FEGIME, αισθάνομαι μεγάλη τιμή που εκλέγομαι ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ομίλου. Όπως όλοι γνωρίζετε δεν είμαι έμπορος χονδρικής και επομένως,

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Πτυχιακή εργασία Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ τμήμα ηλεκτρολογίας ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εισηγητής: Εμμανουήλ Βενιέρης ΡΕΘΥΜΝΟ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Κεφάλαιο 1: Παραδοσιακοί τρόποι

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά.

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. Page 1 BMW i3. Παρουσίαση. 1.BMW i3. Με μια ματιά. 2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. 4.Οδηγική απόλαυση με μηδενικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα