ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ"

Transcript

1 ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑ ΙΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 η Ενορία της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Γαλησσά εόρτασε με κάθε επισημότητα την Εορτή της Ιεράς Καρδίας. Την ημέρα αυτή στις 7.30 το απόγευμα στον ομώνυμο Ιερό Ναό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία με προεξάρχοντα τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Κρήτης π.πέτρο Στεφάνου και συλλειτουργούς τον Εφημέριο της Ενορίας Γαλησσά π.ιωσήφ Παλαιολόγο, τον Εφημέριο των Ενοριών Αγίου Παντελεήμονα Φοίνικα και Αγίου Πέτρου Ποσειδωνίας π.πέτρο Πρίντεζη, τον Εφημέριο της Ενορίας Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου Βάρης π.ιωσήφ Πρίντεζη και τον π.αντρέα Grajewski βοηθό Εφημερίου Αγίου Γεωργίου-Αγίου Σεβαστιανού. Ο Ιερός Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος τόσο από μέλη της Ενορίας Γαλησσά όσο και από λαϊκούς άλλων Ενοριών της Σύρου. Την τελετή πλαισίωσε μουσικά η Χορωδία της Ενορίας ψάλλοντας τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας. Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του προσπάθησε να μεταδώσει στο λαό το γιατί τιμούμε την Ιερά Καρδία του Ιησού.

2 Τόνισε ότι είναι η Καρδιά του Σωτήρα μας και οφείλουμε να την τιμούμε και να την ευλαβούμαστε. Είναι μία καρδιά που άρχισε να χτυπά στα σπλάχνα της Μητέρας του και σταμάτησε να κτυπά στο Γολγοθά και πάλι μπροστά στη Μητέρα του. Δεν την τιμούμε ως όργανο του σώματος ενός ανθρώπου αλλά την τιμούμε για αυτό που αντιπροσωπεύει και η καρδιά του Ιησού αντιπροσωπεύει την Αγάπη που έδειξε για μας. Όταν εμείς αγαπούμε λέμε, σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά, και αυτό συχνά είναι αληθινό αλλά μερικές φορές δεν καταφέρνουμε να αγαπήσουμε τον άλλο με όλη μας την καρδιά. Αυτό το κατάφερε μόνο ο Ιησούς Χριστός ο οποίος Αγάπησε τον καθένα από εμάς με όλη Του την καρδιά, αγάπησε την ανθρωπότητα με όλη Του την καρδιά και για αυτό έδωσε όλη Του τη ζωή για να μπορέσει να μας προσφέρει τη Σωτηρία. Εμείς κρατάμε πάντα κάτι για τον εαυτό μας ενώ Εκείνος δίνει όλη Του την ύπαρξη για πάντα,ο Ιησούς δίνει όλο Του το είναι για εμάς. Έτσι λοιπόν έχουμε αυτή την ωραία εικόνα η καρδιά του Ιησού να φλέγεται από Αγάπη για εμάς και να επιθυμεί να είμαστε κοντά Του.

3 Στο σημερινό Ευαγγέλιο ο Ιησούς μας διαβεβαιώνει ότι είναι ο Ποιμένας όλων των ανθρώπων, τους οποίους Αγαπά και τους αναζητεί. Ας αναζητήσουμε λοιπόν κοντά σε Εκείνον την χαρά της Ευτυχίας και όχι στα υλικά πράγματα της ζωής που ζούμε. Ας μην πληγώνουμε άλλο την Καρδιά του Ιησού με τις αμαρτίες μας,την αδιαφορία μας, την μη ικανότητά μας να τον ακολουθήσουμε πιστά. Ας του δείξουμε ότι επιθυμούμε να Τον ακολουθήσουμε γιατί Εκείνος είναι ο Σωτήρας μας!!!! Ας του δείξουμε ότι παρά τις αμαρτίες μας, τις αδυναμίες μας μπορούμε να σηκωνόμαστε όρθιοι κάθε φορά και να τον ακολουθούμε. Έτσι η σημερινή εορτή της Ιεράς Καρδίας του Ιησού είναι μία ευκαιρία για όλους εμάς, να σηκωθούμε όρθιοι, να ζητήσουμε συγγνώμη από αυτή την Καρδιά που μας Αγαπά και να την ακολουθήσουμε πιστότερα, στενότερα, να αφήσουμε τον Ιησού να μας οδηγεί στη ζωή μας ακούγοντας τη φωνή Του, επικαλούμενοι τη δική Του βοήθεια, ζητώντας από αυτή την Ιερή Καρδιά να μας δώσει τη δική Του Αγάπη στη ζωή μας!!! Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας το Ενοριακό Συμβούλιο προσέφερε ένα μικρό κέρασμα σε όλους στην αυλή της Εκκλησίας. Στη συνέχεια όπως κάθε χρόνο ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά, ο Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά Σύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άγιος Στέφανος, ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Γαλησσά και η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά συνδιοργάνωσαν πανηγύρι στην Παραλία του Γαλησσά λόγω της Εορτής της Ιεράς Καρδίας του Ιησού.Στο πανηγύρι συμμετείχαν εκατοντάδες επισκέπτες και για λίγη ώρα παρευρέθη και ο Σεβασμιότατος για να τιμήσει την εκδήλωση.δυστυχώς ο καιρός δεν επέτρεψε να αναβιώσει, όπως κάθε χρόνο, το έθιμο της Φλεγόμενης Καρδιάς, στο οποίο πραγματοποιείται το άναμμα μιας μεγάλης καρδιάς σε ύψωμα απέναντι από την εκκλησία. Ευχές όλων να μπορούμε ο καθένας μας μέσα από τις δυσκολίες της ζωής να «μην πληγώνουμε» κάθε μέρα και περισσότερο την Ιερή Καρδιά του Σωτήρα μας. Κάρδια αγία Κάρδια πιστή Η ευτυχία των πιστών Είσαι εσύ Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

4 Παράδοση-Παραλαβή Εφημερίων Ενοριών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σεβαστιανού Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 στις 11 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή της Άνω Σύρου ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης π. Πέτρος Στεφάνου προΐστατο στην Αρχιερατική θεία λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημερίου Αγίου Γεωργίου-Αγίου Σεβαστιανού π. Ιωσήφ Πρίντεζη με βοηθό Εφημερίου τον π. Αντρέα Grajewski από τον απερχόμενο Εφημέριο π. Νίκο Ρούσσο. Ο Καθεδρικός Ναός ήταν γεμάτος από τα μέλη των Ενοριακών Συμβουλίων των 2 Ενοριών, πολλούς Ενορίτες αυτών αλλά και λαϊκούς άλλων Ενοριών από τη Σύρο και την Αθήνα. Η πολυπληθείς Χορωδία του Αγίου Γεωργίου έψαλλε με εξαιρετική επιτυχία τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας.

5 Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του τόνισε: Ο Λόγος του Θεού αυτή την Κυριακή «πηγαίνει κατ ευθείαν στην καρδιά» του Ευαγγελικού μηνύματος. Δεν μπορεί κάποιος να λέγεται Χριστιανός, αν δεν επιθυμεί με όλη του την καρδιά να εφαρμόσει στη ζωή του το μήνυμα αυτών των αναγνωσμάτων. Γιατί μας παρουσιάζει αυτό που ζητά ο Θεός από μας και που δεν είναι άλλο, από το να τον αγαπήσουμε με όλη μας την καρδιά, με όλη μας τη διάνοια, με όλη μας τη δύναμη, αλλά να αγαπήσουμε και τον πλησίον μας όπως τον εαυτόν μας. Η παραβολή που ακούσαμε, του Καλού Σαμαρείτη, αυτό μας δείχνει. Μας δείχνει, πώς μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτή την εντολή που μας άφησε ο Ιησούς Χριστός. Και ο Ιησούς μιλούσε με παραβολές, δηλαδή με αυτές τις μικρές ιστορίες παρμένες από τη ζωή, σχετικά με τη βασιλεία του Θεού, για να γίνει απόλυτα κατανοητό το μήνυμά Του, από όλους. Μας είπε λοιπόν με απλά λόγια, πώς εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να είμαστε πλησίον στον συνάνθρωπό μας. Όμως ο πρώτος και πιο μεγάλος Σαμαρείτης, εκείνος που πραγματικά είναι πλησίον στον καθένα από εμάς, γνωρίζουμε πως είναι ο Ιησούς Χριστός. Είναι ο Ιησούς Χριστός ο οποίος φορτώθηκε, πήρε επάνω Του τις αμαρτίες μας. Εκείνος ο οποίος συνεχίζει να θεραπεύει τις πληγές μας, Εκείνος ο οποίος συνεχίζει να μας στηρίζει στη ζωή μας, όταν οι άλλοι, όπως και στην περίπτωση που ακούσαμε στο Ιερό Ευαγγέλιο αυτού του άτυχου ανθρώπου, μας κτυπούν με τις προσβολές, με τις κακίες τους, με την αδιαφορία τους, με την ειρωνεία τους, και αντί να μας βοηθήσουν, να μας στηρίξουν στην δυσκολία μας, περνούν δίπλα μας αδιάφοροι, μας φέρονται με κακία και μας σπρώχνουν ακόμα πιο βαθιά στην απελπισία μας. Τότε είναι ο Ιησούς Χριστός εκείνος ο Καλός Σαμαρείτης, ο οποίος θέλει να μας θεραπεύσει αρκεί εμείς να ανοίξουμε τα χέρια μας και να δεχθούμε την αγκαλιά του.

6 Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά αδέλφια μου, ότι η κοινωνία μας, παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει, γίνεται όλο και περισσότερο απάνθρωπη. Κυριαρχεί πλέον η αδιαφορία προς τον πλησίον, κυριαρχεί ο εγωκεντρισμός. Ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση, ο καθένας κοιτάει πρώτα τον εαυτό του, την οικογένειά του και συχνά παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα στην κοινωνία μας ακόμα και στη Σύρο, ανθρώπων οι οποίοι αδιαφορούν επιδεικτικά για τον πλησίον τους. Έτσι λοιπόν ο Ιησούς, αυτός ο καλός Σαμαρείτης, ο οποίος θεραπεύει και φροντίζει τον καθένα από μας, ο οποίος ευσπλαχνίζεται τον άνθρωπο και τον συντρέχει γίνεται για μας σήμερα το παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί ακούσαμε στο τέλος αυτής της παραβολής τι είπε ο Ιησούς Χριστός σε αυτόν τον νομοδιδάσκαλο: «Πήγαινε και κάνε και εσύ το ίδιο» Και είναι αυτά τα λόγια, τα οποία πρέπει να αντηχούν στα αυτιά μας όλη αυτή την εβδομάδα, που καλούμαστε ακούγοντας αυτό το Ιερό Ευαγγέλιο, να το κάνουμε πράξη. «Πήγαινε και κάνε και εσύ το ίδιο» Φεύγοντας από εδώ άφησε στην καρδιά σου να κυριαρχήσει η Χριστιανική Αγάπη, βάλε κατά μέρος τον εγωισμό σου, και γίνε θυσία για τον πρώτο που θα συναντήσεις και θα έχει την ανάγκη σου. Κοίταξέ τον στα μάτια, συνειδητοποίησε ότι είναι αδελφός σου και προσπάθησε να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να τον στηρίξεις, να τον βοηθήσεις, να τον κάνεις να σηκωθεί και πάλι. Άφησε τους υπολογισμούς, άφησε τα δικά σου ενδιαφέροντα και συμφέροντα και κοίταξε τον άλλον κατάματα. Αυτό μας καλεί να κάνουμε σήμερα ο Ιησούς Χριστός. Για να το κάνουμε έχουμε την δική Του δύναμη, δεν αρκεί μόνο η δική μας επιθυμία και θέληση, γιατί είμαστε άνθρωποι αδύναμοι. Πρέπει να στηριζόμαστε σε Εκείνον, ο οποίος στηρίζει όποιον τον επικαλείται. Να μας δώσει την δική Του Αγάπη, να μας στηρίξει με τη δική Του δύναμη, να βλέπουμε τον κόσμο με τα δικά Του μάτια, ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τον πλησίον μας, να κάνουμε πλησίον τον αναγκεμένο και να τον στηρίζουμε με τα έργα μας, με το λόγο μας και με τη ζωή μας!!!

7 Μετά το κήρυγμα ακολούθησε η ανανέωση των Ιερατικών υποσχέσεων του νέου Εφημερίου π. Ιωσήφ ενώπιον του Σεβασμιότατου π. Πέτρου.

8 Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας το Ενοριακό Συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου είχε ετοιμάσει ένα κατάλληλο βίντεο στο οποίο όπως τόνισε ο εκπρόσωπός του κ. Γιώργος Σιγάλας. Θέλησε να θυμίσει στον π. Νίκο ευχάριστες στιγμές των 7 ετών που ήταν κοντά τους.

9 Ο κ. Σιγάλας τόνισε ότι στο πρόσωπό του βρήκαν έναν ιερέα πρόθυμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Ενοριακής Κοινότητας και είναι βέβαιοι ότι την ίδια Αγάπη και Συμπαράσταση θα βρει και στην Ενοριακή Κοινότητα της Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην οποία μετακινείται. Μία εικόνα της Παναγίας Μητέρας για το γραφείο του και ένα μικρό φυλακτό με την εικόνα του Εσταυρωμένου Χριστού ήταν τα δώρα που δόθηκαν στον π. Νίκο από την Ενοριακή Κοινότητα Αγίου Γεωργίου μαζί με τις ευχές όλων να τον προστατεύουν πάντα. Ο π.νίκος μέσα σε πολλά χειροκροτήματα και πολύ-πολύ συγκίνηση είπε ότι όσα αναφέρθηκαν σχετικά με την συνεργασία του με την Ενοριακή Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου ήταν αλήθεια χωρίς καμία υπερβολή και συνέχισε λέγοντας ότι οι Ιερείς συνεχίζουν να κάνουν αυτό που πρέπει δηλαδή να κηρύττουν το Ευαγγέλιο και να μεταδίδουν το λόγο του Χριστού. Τόσο λοιπόν εκείνος όσο και οι άλλοι 2 Ιερείς θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και στα νέα τους καθήκοντα.

10 Ακολούθησε το Καλώς ήλθε στον π. Ιωσήφ, ο οποίος δεν είναι άγνωστος στην Ενορία αφού για μία 5ετία περίπου στο παρελθόν ασκούσε τα καθήκοντα Εφημερίου του Αγίου Γεωργίου. Ευχή όλων των Ενοριτών είναι με τη συνεργασία του π. Αντρέα να προσπαθήσουν όλοι μαζί να ανεβάσουν ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά την Ενορία του Αγίου Γεωργίου. Ένα μπουκέτο λουλούδια στον π. Ιωσήφ και στον π. Αντρέα ολοκλήρωσαν το καλωσόρισμα. Ο π. Ιωσήφ ευχαρίστησε για όσα ελέχθησαν για εκείνον τόνισε ότι «επανήλθε», διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του π. Νίκου και ευχήθηκε να φανεί αντάξιος του προκατόχου του!!! Πριν τα τελευταία λόγια του Σεβασμιότατου ο κ. Σιγάλας ευχαρίστησε και τον Καπουκίνο Ιερομόναχο π. Στέφανο Αρμακόλα, ο οποίος στήριξε όλα αυτά τα χρόνια τον π. Νίκο και λόγω ανειλημμένων εκκλησιαστικών υποχρεώσεων δεν ήταν παρών. Τέλος ο Σεβασμιότατος έκλεισε την όμορφη αυτή συγκέντρωση δίνοντας συγχαρητήρια στον π. Νίκο για όσα πολλά έκανε στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου όλα αυτά τα χρόνια αλλά συγχαρητήρια έδωσε και σε όλα τα μέλη της Ενορίας τα οποία, άλλο λίγο, άλλο πολύ ήταν δίπλα στον Εφημέριό τους γιατί ο Εφημέριος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Για το λόγο αυτό ο π. Ιωσήφ είναι τυχερός που έρχεται σε μία τόσο ενεργή Ενορία και το γεγονός ότι η Ενορία τον γνωρίζει θα μπορέσει να συνεχίσει με τους ρυθμούς του π. Νίκου. Επίσης τόνισε την ιδιομορφία της Ενορίας λόγω του γεγονότος ότι ο Άγιος Γεώργιος είναι Καθεδρικός Ναός και ιδίως τώρα που τα τελευταία χρόνια έγιναν τα μεγάλα έργα συντήρησής του και απαιτείται πλέον ιδιαίτερη φροντίδα στη συνέχεια ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση όσο γίνεται περισσότερο.

11 Κατόπιν οι γυναίκες της Ενορίας είχαν φροντίσει να φτιάξουν ορισμένα όμορφα γλυκά με τα οποία η Ενορία κέρασε όλους τους παρευρισκομένους. Ευχή και Πίστη όλων είναι ότι ο π. Ιωσήφ και ο π. Αντρέας θα έχουν τη βοήθειά Του και τη στήριξή Του στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν!!!! Ιωάν.Βαμβακάρης Λεονάρδος Παράδοση-Παραλαβή Εφημερίων Ενορίας Αγίου Παντελεήμονα Φοίνικα

12 Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 στις 6.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Φοίνικα ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης π.πέτρος Στεφάνου προΐστατο στη θείας λειτουργίας κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Εφημερίου Αγίου Παντελεήμονα Φοίνικα π.ιωάννη Μαραγκού. Συλλειτούργησαν μαζί του οι δύο Ιερείς π. Γιάννης και π. Πέτρος Πρίντεζης. Μαζί τους και πολλοί λειτουργουπηρέτες μικρής ηλικίας!!! Η Εκκλησία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από τους Ενορίτες της Ενορίας αλλά και λαϊκούς από όλες τις Ενορίες της Σύρου. Η Χορωδία της Ενορίας έψαλλε, όπως πάντα, με επιτυχία τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας. Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της Θείας Λειτουργίας λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του Εφημερίου Φοίνικα στον π. Γιάννη.

13 Ο νέος Εφημέριος π. Γιάννης Μαραγκός στο κήρυγμά του προσπάθησε με απλοϊκό τρόπο να αναλύσει στους παρισταμένους πιστούς την σημασία του Θείου Λόγου της Κυριακής που ήταν η Αγάπη προς τον πλησίον μας, μέσω της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη. Προσπάθησε πολλές φορές και με πολλές εκφράσεις να μας πείσει ότι οι συνάνθρωποί μας και κυρίως εκείνοι που μας έχουν ανάγκη, πρέπει να είναι ο στόχος της καθημερινότητάς μας. Να προσπαθούμε να δίνουμε ζωή στους αναγκεμένους συνανθρώπους μας, χωρίς να τους προσβάλλουμε και να τους δίνουμε ό,τι έχουν ανάγκη γιατί αυτό σημαίνει ευσπλαχνία. Χωρίς να λαμβάνουμε υπ όψιν μας αν είναι ομοεθνείς μας, αλλόθρησκοι, ομόθρησκοι, αλλά σημασία να έχει μόνο, εκείνοι να έχουν την ανάγκη μας. Και ολοκλήρωσε λέγοντας: Δεν προσέχω να δω ποιόν θα βοηθήσω,αλλά προσέχω οποιονδήποτε έχει ανάγκη για να τον βοηθήσω!!!!

14 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τα μέλη της Ενορίας θέλησαν να ευχαριστήσουν τον π. Πέτρο και να καλωσορίσουν τον π. Γιάννη. Στην αρχή πήρε τον λόγο η κ. Άντζελα Στεφάνου-Βαμβακάρη η οποία είπε: 3 Μαρτίου 1975 ένας νέος ιερέας με όνειρα και πολλά υποσχόμενος προς το ποίμνιό του έρχεται στην Ενορία του Αγίου Παντελεήμονα στο Φοίνικα ο π. Πέτρος Πρίντεζης. Από τότε μέχρι σήμερα 10 Ιουλίου 2016 πέρασαν 41 ολόκληρα χρόνια. Μία πολυετής παραμονή που εμείς οι ενορίτες πήραμε πολλά από εκείνον. Εκτός των πολλών έργων που έγιναν στην Ενορία με τη βοήθεια και συνεργασία των ενοριακών συμβουλίων, της Επισκοπής, των ενοριτών και των ευεργετών του Ιερού Ναού, το μεγαλύτερο έργο του, είναι αυτό που έχει χτίσει στις καρδιές των παιδιών και των νέων, οι οποίοι βλέπουν στο

15 πρόσωπό του ένα φίλο, ο οποίος με έναν ιδιαίτερο τρόπο τους οδηγεί στο δρόμο του Χριστού και αυτό για όλους τους γονείς είναι ανεκτίμητο. Σεβαστέ και Αγαπημένε μας π. Πέτρο καταφέρατε όλα αυτά τα χρόνια να είσαστε κοντά όχι μόνο στα παιδιά και στους νέους αλλά και στους γονείς αυτών και στους ηλικιωμένους δηλαδή σε όλους μας!!!! Προοδευτικός, σύγχρονος με την κάθε εποχή, καταφέρατε και κρατήσατε το Ναό αυτό "ανοιχτό" σε όλους. Δεν διστάσατε να είσαστε από τους πρώτους Ιερείς που δέχθηκαν κορίτσια για λειτουργουπηρέτες. Δεν διστάσατε να κάνετε βραδινές λειτουργίες υπό το φως των κεριών για τους νέους. Δεν αρνηθήκατε σε όποιο παιδί ήθελε, να συμμετέχει ενεργά στη Θεία λειτουργία. Τολμήσατε να δημιουργήσετε τμήμα ΕΚΝΕ ακόμα και για λίγο μεγαλύτερους νέους, για παντρεμένους. Δεν διστάσατε να παίξετε ποδόσφαιρο, βόλεϊ, να παίξετε σε θεατρικές παραστάσεις, να έλθετε μαζί μας σε beach party, σε ημερήσιες εκδρομές, να επιτρέψετε στα παιδιά να σας ρίξουν στη θάλασσα με τα ρούχα. Φροντίζατε πάντα να στηρίζετε οικονομικά και κοινωνικά τους φοιτητές και τους στρατευμένους, για όσους σας το ζήτησαν. Δεν ξεχάσατε ποτέ ακόμα και εκείνους που έφυγαν πρόωρα από την επίγεια ζωή... Οι προσευχές σας και οι Θείες Λειτουργίες μαζί μας αποδείκνυαν αυτό κάθε ώρα και στιγμή. Μας δώσατε πολλά και ήσασταν πάντα εδώ, πάντα κοντά μας και στις χαρές και στις λύπες μας. Σαν ένας ακόμα Πατέρας μας. Για εσάς καθημερινή προτεραιότητα ήταν η Ενορία και τα μέλη της. Δεν απαιτήσατε ως Εφημέριος, αν και θα μπορούσατε, τη συνεργασία μας, την εμπιστοσύνη μας, την αγάπη μας, αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα κερδίσατε όλα επάξια. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για σας, να αναπολούμε ασταμάτητα όλα αυτά που σας κάνουν ξεχωριστό για όλους εμάς, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν σας αρέσει αυτό γιατί σας γνωρίσαμε, σας ζήσαμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα είσαστε πάντα ΣΕΜΝΟΣ και ΤΑΠΕΙΝΟΣ!!! Ακόμα και τώρα που διαβάζουμε όλα αυτά δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι είναι λόγια αποχωρισμού. Γιατί το δύσκολο για μας δεν είναι να αλλάξουμε εφημέριο, αλλά να αποχωριστούμε τον Πατέρα Πέτρο. Θέλουμε όμως να γνωρίζετε ότι όπου και να πάτε δεν θα χάσετε ποτέ τη θέση που έχετε κερδίσει στις καρδιές μας. Όλοι εμείς οι ενορίτες του Αγίου Παντελεήμονα σας ευχαριστούμε πολύ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας για όσα πολλά και ανεκτίμητα μας δώσατε, σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να πορευόμαστε στο δρόμο της ζωής με τα Χριστιανικά Ιδανικά που εσείς μας δείξατε και σας ευχόμαστε ο Θεός Πατέρας, που τόσο αγαπάτε, να σας δίνει Υγεία και Δύναμη, να συνεχίσει να είναι δίπλα σας κάθε ώρα και στιγμή, ώστε να οδηγεί και να στηρίζει το Θεάρεστο έργο της Ιερατικής ζωής σας.

16 ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ!!!! Τα θερμά χειροκροτήματα των παρόντων επιβεβαίωσαν τα θερμά λόγια που αναφέρθηκαν για τον π. Πέτρο!!! Ακολούθησε το ευχαριστώ από την κ. Ανδριανή Ρούσσου εκ μέρους των μελών της Caritas και του κ. Γιώργου Βουτσίνου εκ μέρους του Ενοριακού Συμβουλίου με αναμνηστικά δώρα που δόθηκαν στον π. Πέτρο. Ακολούθησε μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης το ευχαριστώ του π. Πέτρου, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Κατόπιν η κ. Άννα Πρίντεζη καλωσόρισε τον π. Γιάννη λέγοντας: Σεβαστέ π. Γιάννη, αποδεχόμενος, με Αγάπη προς την Εκκλησία, τη νέα σας αποστολή της Ιερατικής σας ζωής, έρχεστε στην Ενορία μας να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. Πλημυρισμένοι από ανάμικτα συναισθήματα σας καλωσορίζουμε στην Ενορία του Αγίου Παντελεήμονα στο Φοίνικα.

17 Όλοι εμείς οι Ενορίτες είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε και να είμαστε δίπλα σας σε ό,τι μας χρειασθείτε. Ευχόμαστε ο Θεός Πατέρας που με στοργή φροντίζει το λαό του και με αγάπη τον κυβερνά, να σας κατευθύνει με τη Θεία Του δύναμη, να είσαστε ο καλός ποιμένας για το ποίμνιό σας!!! Καλώς Ορίσατε!!! Κατόπιν ο κ. Πέτρος Μαραγκός εκ μέρους του Ενοριακού Συμβουλίου έδωσε ανθοδέσμη στον π. Γιάννη. Τέλος ο π. Γιάννης αφού αναφέρθηκε στην από χρόνια γνωριμία και συνεργασία με τον π. Πέτρο, ευχήθηκε όσα όμορφα άκουσε για τον π. Πέτρο να τα θυμούνται για καιρό οι Ενορίτες και να μην τα ξεχάσουν, ενώ για εκείνον ΚΑΙ τους Ενορίτες του Φοίνικα ευχήθηκε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!!!!! Ο Σεβασμιότατος έκλεισε την τελετή εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά του για την Αγάπη που άκουσε και εξέφρασαν οι Ενορίτες του Φοίνικα και τα θερμά χειροκροτήματα για τον π. Πέτρο, την οποία κατέκτησε με τη δική του παρουσία και το δικό του χαρακτήρα. Και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι ο κάθε Ιερέας έχει τα δικά του χαρίσματα, το δικό του χαρακτήρα, τον δικό του τρόπο ζωής, το δικό του τρόπο που ποιμαίνει και ο π.πέτρος είναι ένας πολύ καλός Ιερέας. Ομοίως και ο π.γιάννης έχει τα δικά του χαρίσματα που είναι πολλά και μετά την Ενορία Ευαγγελίστριας έρχεται κοντά σας για να τον χαρείτε και εσείς!!!!! Μετά την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου το Ενοριακό Συμβούλιο πρόσφερε γλυκά και αναψυκτικά στους παρισταμένους!!! Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν τους 2 εκλεκτούς Ιερείς μας και ο Ύψιστος να να είναι δίπλα τους κάθε ώρα και στιγμή ώστε να μπορέσουν ανανεωμένοι να συνεχίσουν το Θεάρεστο Έργο τους. Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης Πηγή: cen.gr

Μητρ. Ναυπάκτου: «Ο Ευρίπου Βασίλειος ήταν το καύχημα αυτής της πόλεως».

Μητρ. Ναυπάκτου: «Ο Ευρίπου Βασίλειος ήταν το καύχημα αυτής της πόλεως». 23/12/2018 Μητρ. Ναυπάκτου: «Ο Ευρίπου Βασίλειος ήταν το καύχημα αυτής της πόλεως». Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, πολιούχου Αγρινίου, τελέσθηκε

Διαβάστε περισσότερα

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo!

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo! Σε παρακαλούμε, Κύριε, χάρη στη μεσιτεία της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας και του Αγίου Ιωσήφ, να διατηρείς σταθερά τις οικογένειές μας στην αγάπη και στην ειρήνη σου. Από αγνή Παρθένο, μια νύχτα μυστική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Dies Domini ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ της Ποιμαντικής Ενότητας της Καθολικής Μητροπόλεως Νάξου Αρ. 30 5-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 29/2, Τετάρτη των Τεφρών. Αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Θεία Λειτουργία στις 19.00 στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο) με την επίθεση της τέφρας. ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38)

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38) Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ (Διασκευή ομιλίας στον Γυμνότοπο την 1/6/2003) 1. Το δράμα του σκοταδιού Σήμερα το Ευαγγέλιο μας μίλησε για έναν «τυφλό εκ

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «Τα Κορίτσια με τα Σπίρτα» στα Τρίκαλα

Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «Τα Κορίτσια με τα Σπίρτα» στα Τρίκαλα 29/12/2018 Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «Τα Κορίτσια με τα Σπίρτα» στα Τρίκαλα Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Μουσικοθεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα 18/12/2018 Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ: Η Αικατερίνη είχε κάλλος και ομορφιά ασύγκριτη. Η μητέρα της και οι συγγενείς της την πίεζαν συνεχώς να παντρευτεί, για να μην φύγουν από τα χέρια τους

Διαβάστε περισσότερα

Η Ουράνια Γλώσσα. (The heavenly language)

Η Ουράνια Γλώσσα. (The heavenly language) Η Ουράνια Γλώσσα (The heavenly language) 'Εχετε ταξιδέψει ποτέ σε μιά χώρα, όπου η γλώσσα είναι διαφορετική από τη δική σας; Μπορεί να μάθετε λίγο τη γλώσσα και ακόμα να είστε σε θέση να καταλαβαίνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία Ευαγγελισμός Ευαγγελισμός είναι η ανακοίνωση στην Παναγία της καλής είδησης ότι θα γεννήσει τον Μεσσία, αυτόν που υποσχέθηκε ο Θεός και περίμενε

Διαβάστε περισσότερα

Φανερωμένη Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης μας συγκεντρώνει και μας φέρνει σήμερα εδώ. Σήμερα εορτάζει η Παναγία, η μητέρα μας, η Ελπίδα

Φανερωμένη Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης μας συγκεντρώνει και μας φέρνει σήμερα εδώ. Σήμερα εορτάζει η Παναγία, η μητέρα μας, η Ελπίδα Φανερωμένη 2017.09.24 Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης μας συγκεντρώνει και μας φέρνει σήμερα εδώ. Σήμερα εορτάζει η Παναγία, η μητέρα μας, η Ελπίδα μας και εμείς οι χριστιανοί της Σύρου, αλλά και ευλαβείς

Διαβάστε περισσότερα

O Mητρ.Χαλκίδος στις εορτές των ενοριών και των κατηχητικών σχολείων

O Mητρ.Χαλκίδος στις εορτές των ενοριών και των κατηχητικών σχολείων 10/06/2019 O Mητρ.Χαλκίδος στις εορτές των ενοριών και των κατηχητικών σχολείων Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Χαλκίδος O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Φθιώτιδος: «Η Χριστιανική ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας»

Μητρ. Φθιώτιδος: «Η Χριστιανική ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας» 01/04/2019 Μητρ. Φθιώτιδος: «Η Χριστιανική ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Φθιώτιδος Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ιερούργησε την Γ Κυριακή της

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως Συνεστίαση κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως την Με πολύ χαρά και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεστίαση των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον πολυχώρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Διδάξτε στα παιδιά σας την πίστη στον Χριστό»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Διδάξτε στα παιδιά σας την πίστη στον Χριστό» 27/07/2019 Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Διδάξτε στα παιδιά σας την πίστη στον Χριστό» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εόρτασε,

Διαβάστε περισσότερα

Η ευλογημένη συνάντηση.

Η ευλογημένη συνάντηση. Η ευλογημένη συνάντηση. Μετά το τέλος μιας δύσκολης εξεταστικής περιόδου, η παρέα των παιδιών του λυκείου του Ναού μας συναντήθηκε για μια ακόμα φορά, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Η χαρά των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) 18 Ιουνίου 2019 Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) Θεοτόκος / Θαύματα της Θεοτόκου 12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν????????????????? Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Καλαβρύτων: «Οι δοκιμασίες είναι «επισκέψεις» του Κυρίου»

Μητρ. Καλαβρύτων: «Οι δοκιμασίες είναι «επισκέψεις» του Κυρίου» 25/03/2019 Μητρ. Καλαβρύτων: «Οι δοκιμασίες είναι «επισκέψεις» του Κυρίου» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ποιμαντικού έτους 2017-2018 ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «αυτά, χωρίς να αγνοούμε το μεγάλο ρόλο που παίζει η ανοικτή καρδιά του καθενός από σας και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Το ποιμαντικό πρόγραμμα αυτής της χρονιάς ετοιμάστηκε για να βοηθήσει και να στηρίξει εσάς στην επιθυμία σας να ακολουθήσετε και να γνωρίσετε καλύτερα τον

Διαβάστε περισσότερα

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΙΟΥ Γ ΤΑΞΗ Α 3 Η κυρία Ειρήνη από το Κάρμι, ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί για να ταΐσει τις κότες και τα κουνελάκια της. Ανυπομονούσε να πάει στο πανηγύρι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Εορτή λήξεως Κατηχητικών υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Εορτή λήξεως Κατηχητικών υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου 26/06/2019 ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Εορτή λήξεως Κατηχητικών υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Σισανίου και Σιατίστης Σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο χώρο, στο άλσος του εξωκκλησίου του Αγίου

Διαβάστε περισσότερα

Το Ναύπλιο υποδέχτηκε τον Μακαριώτατο (φώτο)

Το Ναύπλιο υποδέχτηκε τον Μακαριώτατο (φώτο) 24/03/2019 Το Ναύπλιο υποδέχτηκε τον Μακαριώτατο (φώτο) Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Στα πλαίσια του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα ο Ιερός Ναός

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου στα εγκαίνια ανακαινισμού Ι.Ν.Ζ.Πηγής Αμπελοκήπων ( )

Ομιλία Δημάρχου στα εγκαίνια ανακαινισμού Ι.Ν.Ζ.Πηγής Αμπελοκήπων ( ) [1] Ομιλία Δημάρχου στα εγκαίνια ανακαινισμού Ι.Ν.Ζ.Πηγής Αμπελοκήπων (6.4.2014) Σεβασμιώτατε, Πανοσωλογιώτατε π. Ιερόθεε, Αιδεσιμώτατοι, Συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κυρίες και Κύριοι Με την χάρη

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αγαπητοί γονείς, Καθώς το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του στα μικρά μας παιδάκια αλλά και σε εσάς, βρισκόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Θεία Λειτουργία στο ησυχαστήριο του Οσίου Λεοντίου

Θεία Λειτουργία στο ησυχαστήριο του Οσίου Λεοντίου 14/07/2019 Θεία Λειτουργία στο ησυχαστήριο του Οσίου Λεοντίου / Ιερές Μονές Την ευλογία τού Οσίου Λεοντίου έλαβαν δεκάδες πιστοί που ανηφόρισαν στο ησυχαστήριό του (Παλαιομονάστηρο), κατά την Κυριακή 14

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του,

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή, 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θρησκευτικών Μελετών του Μίνσκ συνάντηση ανάμεσα στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και 10 εκπροσώπων Ορθοδόξων Κέντρων

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική 28/12/2018 Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού Σκέψεις στην ανατολή του νέου χρόνου Σκέψεις καρδιάς κατέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών τους ενώ τους δυσκόλεψε το μοίρασμα συναισθημάτων. Αρκετοί είπαν ότι δε τους δυσκόλεψε τίποτα.

μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών τους ενώ τους δυσκόλεψε το μοίρασμα συναισθημάτων. Αρκετοί είπαν ότι δε τους δυσκόλεψε τίποτα. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ1 Στο ΣΤ1 αξιολογήθηκαν 18 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και το μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών

Διαβάστε περισσότερα

πανέτοιμος για να έλθει είναι πολύ πρόθυμος και έτοιμος κάθε στιγμή με ευχαρίστηση, με χαρά, με καλή διάθεση, να έλθει να επισκιάσει και να βοηθήσει

πανέτοιμος για να έλθει είναι πολύ πρόθυμος και έτοιμος κάθε στιγμή με ευχαρίστηση, με χαρά, με καλή διάθεση, να έλθει να επισκιάσει και να βοηθήσει Κύριε των Δυνάμεων «Κύριε των δυνάμεων μεθ ημών γενού». Πώς ο Κύριος θα είναι μαζί μας. Ο Χριστός είναι δύναμη. «Κύριε των δυνάμεων μεθ ημών γενού». Άραγε τί θέλουν να πουν αυτά τα λόγια; Κάτι καλό όμως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ)

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Η θρησκεία αυτή έχει θεμέλιο τον Ιησού Χριστό και σήμερα αποτελεί διαδεδομένη θρησκεία σε όλο τον κόσμο με δισεκατομμύρια πιστούς. Βασισμένη στα διδάγματα και στις παραβολές

Διαβάστε περισσότερα

H Βασιλόπιτα της Ι. Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας

H Βασιλόπιτα της Ι. Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας 04/01/2019 H Βασιλόπιτα Ι. Μ. Ιεραπύτνης Σητείας Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Ιεραπύτνης Σητείας Μέσα στο εορταστικό χαρμόσυνο κλίμα ημερών το απόγευμα Τετάρ 2 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολί Ιεραπύτνης Σητείας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή

ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή 15/08/2019 ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Παροναξίας ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ Γιώργος Φερδής Στιγμές θρησκευτικής ανάτασης έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο

Διαβάστε περισσότερα

Η πορεία προς την Ανάσταση...

Η πορεία προς την Ανάσταση... Η νύχτα της Ανάστασης Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου χτυπούν χαρούμενα οι καμπάνες. Οι χριστιανοί φορούν τα γιορτινά τους και πηγαίνουν στην εκκλησία για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού. Στα

Διαβάστε περισσότερα

Το κήρυγμα και τα θαύματα του Χριστού μέσα από τη λατρεία. Διδ. Εν. 9

Το κήρυγμα και τα θαύματα του Χριστού μέσα από τη λατρεία. Διδ. Εν. 9 Το κήρυγμα και τα θαύματα του Χριστού μέσα από τη λατρεία Διδ. Εν. 9 Γιορτάζοντας τα γεγονότα της ζωής του Τα σπουδαιότερα γεγονότα της ζωής του Κυρίου μας είναι αποτυπωμένα στις ακίνητες Δεσποτικές γιορτές

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

«Στέλνω σε όλο τον ευσεβή ορθόδοξο ρωσικό λαό την ευλογία και τη στοργή της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως»- Τί είπε στο Ρωσικό Μετόχι

«Στέλνω σε όλο τον ευσεβή ορθόδοξο ρωσικό λαό την ευλογία και τη στοργή της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως»- Τί είπε στο Ρωσικό Μετόχι 10/08/2019 «Στέλνω σε όλο τον ευσεβή ορθόδοξο ρωσικό λαό την ευλογία και τη στοργή της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως»- Τί είπε στο Ρωσικό Μετόχι Πατριαρχεία / Οικουμενικό Πατριαρχείο «Μέσα στην

Διαβάστε περισσότερα

(Σταυροπροσκυνήσεως, Απόκρεω, Αγίου Ιωάννη Κλίμακος, Τελώνη & Φαρισαίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Τυρινής, Ασώτου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Ορθοδοξίας)

(Σταυροπροσκυνήσεως, Απόκρεω, Αγίου Ιωάννη Κλίμακος, Τελώνη & Φαρισαίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Τυρινής, Ασώτου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Ορθοδοξίας) (Σταυροπροσκυνήσεως, Απόκρεω, Αγίου Ιωάννη Κλίμακος, Τελώνη & Φαρισαίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Τυρινής, Ασώτου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Ορθοδοξίας) Τ ρ ι ώ δ ι ο Η περίοδος αυτή πήρε το όνομα της από

Διαβάστε περισσότερα

«Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων».

«Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων». «Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων». Ένας απ τους σταυρωμένους κακούργους τον βλαστημούσε λέγοντας: «Εσύ

Διαβάστε περισσότερα

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 α) Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό

Διαβάστε περισσότερα

Την περασμένη Κυριακή αρχίσαμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με το Γάμο της Κανά, όπου το νερό μετατράπηκε σε κρασί.

Την περασμένη Κυριακή αρχίσαμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με το Γάμο της Κανά, όπου το νερό μετατράπηκε σε κρασί. Την περασμένη Κυριακή αρχίσαμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με το Γάμο της Κανά, όπου το νερό μετατράπηκε σε κρασί. Το θαύμα αυτό μας δείχνει ότι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η περίοδος για αλλαγή στον άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ Εκκλησιαστικό Μουσείο Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ Εκκλησιαστικό Μουσείο Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ Εκπολιτιστικό Σωματείο «Πρόοδος» Καλλιμασιάς Μουσικοχορευτική θεατρική εκδήλωση με θέμα τον «Μισεμό» την εκδήλωση θα συνοδεύει η ορχήστρα των Αδελφών Αυγουστίδη - Πρόοδος 20:30 ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο

Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο 31 Ιανουαρίου 2019 Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο / Επικαιρότητα Όταν ο άνθρωπος έχει ειρήνη μέσα του και βεβαιωθεί η ψυχή του ότι όντως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Ας υψώσουμε τις καρδιές μας. Είναι στραμμένες προς τον Κύριο. Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Άξιο και δίκαιο.

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Ας υψώσουμε τις καρδιές μας. Είναι στραμμένες προς τον Κύριο. Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Άξιο και δίκαιο. 107. Ο Κύριος να είναι μαζί σας. Και με το πνεύμα σου. ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Ας υψώσουμε τις καρδιές μας. Είναι στραμμένες προς τον Κύριο. Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Άξιο και δίκαιο. Ακολουθεί το

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12)

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΗ: Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Α ΟΜΑΔΑ: 1 1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16),0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12),0 3. Ποιοι είναι οι μαθητές του

Διαβάστε περισσότερα

Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Ότι αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας»

Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Ότι αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας» 18/12/2018 Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Ότι αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Φθιώτιδος Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 43ο Ιερατικό Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολίς Φθιώτιδος

Διαβάστε περισσότερα

«Έχουμε χρέος να συγχωρούμε τους συνανθρώπους μας»

«Έχουμε χρέος να συγχωρούμε τους συνανθρώπους μας» 11/03/2019 «Έχουμε χρέος να συγχωρούμε τους συνανθρώπους μας» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Φθιώτιδος Με την παρουσία των Καθηγουμένων Ιερών Μονών της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Ιερέων της πόλεως Λαμίας και πλήθους

Διαβάστε περισσότερα

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους 2012-2013 Συνάντηση 1 Σαββατοκύριακο 13 και 14.10.2012 Η αποστολή των δώδεκα μαθητών στον κόσμο (Ματθ. 10, 1-31) τι σημαίνει αληθινός χριστιανός- ποια είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Κέρκυρα: Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος (φώτο)

Κέρκυρα: Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος (φώτο) 17/02/2019 Κέρκυρα: Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος (φώτο) Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, τελέστηκε στο

Διαβάστε περισσότερα

Ο παπάς- οικοδόμος που έκτισε το ναό που είναι εφημέριος

Ο παπάς- οικοδόμος που έκτισε το ναό που είναι εφημέριος 09/02/2019 Ο παπάς- οικοδόμος που έκτισε το ναό που είναι εφημέριος Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις ιερέων- αγωνιστών που είναι τα σημεία αναφοράς στα χείλη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ. Σκηνή 1 η

Η ΚΟΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ. Σκηνή 1 η ΠΡΟΣΩΠΑ Μέγας Βασίλειος Γρηγόριος ο Θεολόγος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Μαυρόπους Ιωάννης Βασιλίτης 1 ος Βασιλίτης 2 ος Βασιλίτης 3 ος Γρηγορίτης 1 ος Γρηγορίτης 2 ος Γρηγορίτης 3 ος Ιωαννίτης 1 ος Ιωαννίτης

Διαβάστε περισσότερα

«Στη ζωή μας πρέπει να έχουμε ομολογία Χριστού και όχι δειλία»

«Στη ζωή μας πρέπει να έχουμε ομολογία Χριστού και όχι δειλία» 25/06/2019 «Στη ζωή μας πρέπει να έχουμε ομολογία Χριστού και όχι δειλία» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Φθιώτιδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε τη Κυριακή των Αγίων Πάντων 23 Ιουνίου στο Καθολικό της

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ 2014 Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή «Αυτός σήκωσε τις αμαρτίες μας με το ίδιο Του το σώμα στο σταυρό, για να πεθάνουμε κι εμείς ως προς την αμαρτία και να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014-15 ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές των τριών τμημάτων της Γ τάξης συνοδευόμενοι από

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Όσιος Λουκάς λάμπει και μεταδίδει ένα φως από το ανέσπερο φως του Χριστού»

«Ο Όσιος Λουκάς λάμπει και μεταδίδει ένα φως από το ανέσπερο φως του Χριστού» 07/02/2019 «Ο Όσιος Λουκάς λάμπει και μεταδίδει ένα φως από το ανέσπερο φως του Χριστού» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Λουκά του εν

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Άνθη ανάκατα και χιόνι Τις αμυγδαλιές φορτώνει. Κούτσα κούτσα κατεβαίνει, όλη η πλάση τον προσμένει! Μήνυμα πως δεν αργεί, φτάνει η Άνοιξη στη γη. Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου Με ενθουσιασμό και αγάπη ανοίξαμε την αγκαλιά μας και δεχθήκαμε στη Στέγη μας

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Λαγκαδά: Θα πρέπει να κάνουμε βήματα «ασκήσεως» για να αλλάξει η ζωή μας

Μητρ. Λαγκαδά: Θα πρέπει να κάνουμε βήματα «ασκήσεως» για να αλλάξει η ζωή μας 24/03/2019 Μητρ. Λαγκαδά: Θα πρέπει να κάνουμε βήματα «ασκήσεως» για να αλλάξει η ζωή μας Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Λαγκαδά Για την προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος

Διαβάστε περισσότερα

Η µαγεία του βιβλίου

Η µαγεία του βιβλίου Η µαγεία του βιβλίου Χριστιάνα Αντρέου Παναγιώτα Χαραλάµπους για το βιβλίο Το βιβλίο, το βιβλίο είναι φίλος µου καλός. Το κρατώ και το διαβάζω, και λεπτό δε σταµατώ. Η µαγεία του µε ταξιδεύει στο δικό

Διαβάστε περισσότερα

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Επιμέλεια: Βασιλική Σωτηριάδη Θεού πλάσμα είναι η γυναίκα. Με την αποστροφή σου δεν προσβάλλεις εκείνην, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Πάνδημη η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων των Αγιών Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Πάνδημη η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων των Αγιών Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης 12/01/2019 Πάνδημη η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων των Αγιών Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Χαλκίδος Η Πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πάνδημη συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Χριστούγεννα (μέσα από ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια) 1 Στόχοι: Μέσα από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΡΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΡΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΡΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ Με μεγάλη συρροή ευλαβών της Παναγίας και φιλέορτων, από όλο το νησί και τα χωριά της Τήνου, τελέστηκε η εαρινή πανήγυρη στο Θεομητορικό Προσκύνημα

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί!

Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί! Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί! Μέρος Πρώτο Σελίδα 1 "Να Επιζητείτε Ειρήνη και να την Επιδιώκετε" --1. Πέτρου 3:11 Είχαμε τη χαρά να ζήσουμε από κοντά ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ στη ρομανί, στην

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ημοτικού

Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ημοτικού Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ημοτικού Μακρυνίτσα 2009 Ύμνος της ομάδας «Στη σκέπη της Παναγίας» Απ τα νησιά τα ιερά στην Πάτμο φτάνω ταπεινά απ τα νησιά όλης της γης ακτίνες ρίξε

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (φώτο)

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (φώτο) 24/12/2018 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (φώτο) / Ενορίες Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο πλούσιες μουσικές, πολιτιστικές,

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Προσαρμογή κειμένου ενημερωτικό φυλλάδιο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»: Γιώργος Ραφαηλίδης υπεύθυνος στο ΓραΣΕΠ Αιγινίου 1 Σύγχρονη µορφή

Διαβάστε περισσότερα

Η Ορθοδοξία ως βίωμα προσωπικής συναντήσεως με τον Χριστό

Η Ορθοδοξία ως βίωμα προσωπικής συναντήσεως με τον Χριστό 17 Μαρτίου 2019 Η Ορθοδοξία ως βίωμα προσωπικής συναντήσεως με τον Χριστό Θρησκεία / Ιερός Άμβων Ιωάννης Καραβιδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης, Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Η ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Απονομή Οφφικίου από τον Μητρ. Κωνσταντίας

Απονομή Οφφικίου από τον Μητρ. Κωνσταντίας 04/12/2018 Απονομή Οφφικίου από τον Μητρ. Κωνσταντίας Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Κύπρου Με τον εόρτιο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος Πανιερωτά Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώσ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Αδέλφια στο σχολείο

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Αδέλφια στο σχολείο ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Αδέλφια στο σχολείο Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές μου Οι μαθήτριες του Χριστού Κάποτε, μια γυναίκα, που ονομαζόταν Μάρθα, υποδέχτηκε στο σπίτι της τον Ιησού. Η Μάρθα, ήταν αδελφή του

Διαβάστε περισσότερα

Τίμησαν την Αγία Μαρίνα στις Βρυξέλλες

Τίμησαν την Αγία Μαρίνα στις Βρυξέλλες 19/07/2019 Τίμησαν την Αγία Μαρίνα στις Βρυξέλλες Οικουμενικό Πατριαρχείο / Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου Πραγματοποιήθηκε η ετήσια πανήγυρη Ενορίας Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνης

Διαβάστε περισσότερα

4 Ο - ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

4 Ο - ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 4 Ο - ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Θέμα: Η θέση των λαϊκών στη σύγχρονη λατρεία, επισημάνσεις και προβληματισμοί (κεφ.32) Σχολείο: Περιφερειακό Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους, Έμπα Τάξη: Α Λυκείου Καθηγητής:Νικόλαος Καραμπάς

Διαβάστε περισσότερα

Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Πριν πολλά χρόνια, ζούσε σε μια πόλη της Ναζαρέτ μια νέα και καλή γυναίκα που την

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσόρισμα στην Αρχιεπισκοπή, Λευκωσία 10.02.2012

Καλωσόρισμα στην Αρχιεπισκοπή, Λευκωσία 10.02.2012 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ MAR BECHARA BOUTROS RAI ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ 10-11-12-13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Καλωσόρισμα στην Αρχιεπισκοπή, Λευκωσία 10.02.2012

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Αγαπητοί μου, Όλοι μας χαιρόμαστε απόψε ιδιαίτερα στα Θυρανοίξια του Ιερού αυτού Ναού. Βλέπουμε τον ιστορικό αυτό Ναό της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα παρακαλώ!... ένα βιβλίο με μήνυμα Ένα μήνυμα πού δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα ποιος είναι ο σκοπός της ζωής. Ένα μήνυμα πού ανταποκρίνεται σε κάθε ερωτηματικό και αμφιβολία σου. Η βίβλος μας φανερώνει

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Πικρίδου-Λούκα. 2014 Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε

Διαβάστε περισσότερα

Συναγμένοι στη Θεία Ευχαριστία: Η ουσία της Εκκλησίας. Διδ. Εν. 15

Συναγμένοι στη Θεία Ευχαριστία: Η ουσία της Εκκλησίας. Διδ. Εν. 15 Συναγμένοι στη Θεία Ευχαριστία: Η ουσία της Εκκλησίας Διδ. Εν. 15 α) Η εξάπλωση της Εκκλησίας Μετά την Πεντηκοστή, η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στον κόσμο, η Εκκλησία, ζει και κινείται σε μια

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί!

Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί! Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί! Μέρος Τρίτο Σελίδα 1 "Να Επιζητείτε Ειρήνη και να την Επιδιώκετε" --1. Πέτρου 3:11 Στο διάλειμμα, χαρήκαμε πολύ που είχαμε την ευκαιρία να συναναστραφούμε με τόσους

Διαβάστε περισσότερα

Το ηφαίστειο- ναός που αναβλύζει αντί για λάβα, Ορθοδοξία

Το ηφαίστειο- ναός που αναβλύζει αντί για λάβα, Ορθοδοξία 10/08/2019 Το ηφαίστειο- ναός που αναβλύζει αντί για λάβα, Ορθοδοξία / Ορθόδοξες Προβολές Μοναδικό γεωλογικό- θρησκευτικό φαινόμενο αποτελεί στην Ελληνική επικράτεια και πιθανότατα και στην Ευρώπη- ένα

Διαβάστε περισσότερα

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 1 Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 Αγαπητοί μου Αδελφοί, λίγες ημέρες μετά από τη λαμπρή πανήγυρη της Ανάστασης του Κυρίου, πλημμυρισμένοι από πνευματική χαρά εορτάζουμε σήμερα τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο,

Διαβάστε περισσότερα

Από την Διονυσία Γιαννοπούλου Ψυχοθεραπεύτρια Οικογενειακή Σύμβουλο Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ»

Από την Διονυσία Γιαννοπούλου Ψυχοθεραπεύτρια Οικογενειακή Σύμβουλο Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ» ΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ? ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!! Από την Διονυσία Γιαννοπούλου Ψυχοθεραπεύτρια Οικογενειακή Σύμβουλο Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ» Αυτοεκτίμηση είναι η θετική εικόνα που

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Γι αυτό και εμείς, ενωμένοι με τους Αγγέλους και τους αγίους, διακηρύττουμε τη δόξα σου αναφωνώντας και λέγοντας (ψάλλοντας):

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Γι αυτό και εμείς, ενωμένοι με τους Αγγέλους και τους αγίους, διακηρύττουμε τη δόξα σου αναφωνώντας και λέγοντας (ψάλλοντας): ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ 99. Παρ ότι η δεύτερη ευχή είναι συγκροτημένη με το προοίμιό της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα προοίμια, ιδιαίτερα με εκείνα που σε περίληψη περιγράφουν το Μυστήριο της Σωτηρίας,

Διαβάστε περισσότερα

To «Εισοδικό της Αγίας Σοφίας»

To «Εισοδικό της Αγίας Σοφίας» 26/03/2019 To «Εισοδικό της Αγίας Σοφίας» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Χαλκίδος Το βιβλίο του καρδιολόγου και ψάλτη της Χαλκίδας κυρίου Χριστοφόρου Σωφρονίου «ΕΙΣΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ», παρουσιάστηκε το

Διαβάστε περισσότερα

Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις

Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις ΜΑΘΗΜΑ 8 Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις κατάλληλες λέξεις που δίνονται στην παρένθεση. Σε κάθε κενό αντιστοιχεί

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω.

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ - Από το Κεφάλαιο 21, II. THE RESPONSIBILITY FOR SIGHT - 1. Έχουμε πει επανειλημμένα το πόσα λίγα σου ζητούνται για να μάθεις αυτά τα μαθήματα. Είναι η ίδια μικρή προθυμία που

Διαβάστε περισσότερα