ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕIΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑYΟΝΤΑI. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟYΝ. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΜΗΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕIΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑYΟΝΤΑI. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟYΝ. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΜΗΝ"

Transcript

1 ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕIΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑYΟΝΤΑI. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟYΝ. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΟYΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕIΟΤΗΤΑ.ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕIΤΟYΡΓΟYΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ.

2 introduction ΕiΣΑΓΩΓΗ 24-ωρη εξοiκονόμηση & αποδοτικότητα Η λειτουργία ενός ξενοδοχείου αποτελεί μια 24ωρη δραστηριότητα. Προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη ικανοποίηση των καλεσμένων σας, πρέπει οι εγκαταστάσεις σας να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αναγκών τους. Έχετε αναρωτηθεί πόσες καθημερινά προσφερόμενες υπηρεσίες στο ξενοδοχείο σας βασίζονται στην σωστή λειτουργία των αντλιών; Κυκλοφορία ζεστού και κρύου νερού, κλιματισμός, λειτουργία πλυντηρίων, πισίνες και spa είναι μόνο μερικές. Για την παροχή αυτών των υπηρεσιών απαιτείται η 24ωρη λειτουργία αντλιών οι οποίες επομένως ευθύνονται και για ένα σημαντικό ποσοστό της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας του ξενοδοχείου. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη σε πολλούς ξενοδόχους, αλλά η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν μεταξύ 20-60% της καταναλισκόμενης από τις αντλίες τους, ηλεκτρικής ενέργειας, απλά βελτιστοποιώντας τα συστήματά τους. Τόσο σε περιπτώσεις ανακαινίσεων όσο και σε περιπτώσεις νέων κατασκευών (projects) η GRUNDFOS μπορεί να σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία εξοικονόμησης, μέσω της διεξαγωγής μιας ολοκληρωμένης εκτίμησης της απόδοσης του αντλιοστασίου σας.

3 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS ΕΝΕΡΓΕiΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ GRUNDFOS 70% των ενεργειακών εφαρμογών σε ένα ξενοδοχείο, εξαρτώνται από αντλίες. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσοστό. Το 70% των εφαρμογών που καταναλώνουν ενέργεια σε ένα ξενοδοχείο σχετίζονται με αντλίες. Χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε κλιματισμός, ζεστό νερό, πίεση στο ντους, πόσιμο νερό, φρεσκοπλυμένα λευκά είδη και κυρίως άνεση για τους καλεσμένους σας. H ενίσχυση του ανταγωνισμού στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα καθιστά την βελτιστοποίηση των αντλητικών συστημάτων μια εξαιρετική ευκαιρία εξοικονόμησης. Ξενοδοχεiα: Top-5 καταναλωτές ενέργεiας Τα ξενοδοχεία αποτελούν έναν εκ των κορυφαίων πέντε τύπων κτιρίων τα οποία καταναλώνουν το μεγαλύτερο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας στον τομέα των υπηρεσιών. Η GRUNDFOS σας δίνει την δυνατότητα να μετατρέψετε την πρόκληση των αυξανόμενων ενεργειακών σας αναγκών σε ευκαιρία εξοικονόμησης. Εξοικονομείστε χρήματα και προβάλετε το φιλικό προς το περιβάλλον εταιρικό σας προφίλ, εγκαθιστώντας αντλίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης. 70% των ενεργεiακών εφαρμογών σε ένα ξενοδοχεiο, εξαρτώνταi από αντλίες. 12% 5% 4% 9% 31% θέρμανση ζεστό νερό κλιματισμός αερισμός ψύξη 3% 4% 15% 17% φωτισμός κουζίνα εξοπλισμός γραφείου άλλο Πηγή: Leonardo Energy 2008

4 αντλιεσ & ενεργεia ΤΙ ΚΑΝΕi ανετη ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕiΟ ; 1. Οι διαφορετικές κλιματικές συνθήκες ανά τον κόσμο απαιτούν την θέρμανση ή τον κλιματισμό όλων των εσωτερικών χώρων ενός ξενοδοχείου. Έρευνες αποκαλύπτουν τους 3 παράγοντες-κλειδιά για τους οποίους οι επισκέπτες απολαμβάνουν την διαμονή τους σε ένα ξενοδοχείο. h ΛΕiΤΟyΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ στο παρασκηνιο Η GRUNDFOS κατασκευάζει αντλίες με την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση βοηθώντας σας να αντικαταστήσετε ενεργοβόρα και πολυέξοδα αντλητικά συστήματα με αντλίες υψηλής απόδοσης. Οι νέες αυτές αντλίες απαιτούν σαφώς λιγότερα έξοδα συντήρησης, γεγονός που συμβάλλει στην γενικότερη μείωση του κόστους κύκλου ζωής τους: Στρατηγική κίνηση, τόσο από οικονομικής όσο και περιβαλλοντολογικής άποψης. Πηγή: Rambøll Management 1. Κυκλοφορητές οι οποίοι εγγυώνται την άμεση ανταπόκριση του συστήματος κλιματισμού, ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών σας.

5 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS 2. Πρέπει να υπάρχει άφθονο ζεστό νερό όλο το εικοσιτετράωρο ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη και απρόσκοπτη λειτουργία των ντους ανά πάσα στιγμή. 3. Οι πετσέτες και τα λευκά είδη πρέπει να είναι πεντακάθαρα και φρεσκοπλυμένα ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν μια αίσθηση πολυτέλειας. 2. Πιεστικά συγκροτήματα τα οποία επιτρέπουν υψηλή και σταθερή πίεση νερού για την άνετη τροφοδοσία των ντους σε όλους τους ορόφους. 3. Αντλίες λυμάτων και ακαθάρτων για την ασφαλή μεταφορά τους από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου στο αποχετευτικό δίκτυο.

6 αντλιεσ & ενεργεia ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ σε ολεσ τισ εφαρμογεσ Η εγκατάσταση αντλιών GRUNDFOS παρέχει την μέγιστη άνεση για τους πελάτες σας, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει σημαντικά τα λειτουργικά σας έξοδα. Πετυχαίνετε ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, εξασφαλίζοντας την μείωση του ενεργειακού σας αποτυπώματος, μέσω των αισθητά μειωμένων εκπομπών CO2. Στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου, υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες ενδείκνυνται για ενεργειακή βελτιστοποίηση και μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλή εξοικονόμηση.μερικές από αυτές τις εφαρμογές είναι οι παρακάτω: ΠΟiΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕi ΓΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ; Σε οποιοδήποτε όροφο και αν μένουν οι πελάτες σας, απαιτούν σταθερή παροχή ζεστού νερού. Τα προηγμένα πιεστικά συγκροτήματα της GRUNDFOS βασίζονται σε λογισμικό το οποίο εξασφαλίζει την μέγιστη ενεργειακή απόδοση των συστημάτων σας. Το λογισμικό αυτό περιλαμβάνει την λειτουργία αναλογικής πίεσης για την αντιστάθμιση των απωλειών λόγω τριβών σε μεγάλα δίκτυα σωληνώσεων, καθώς επίσης και την λειτουργία ομαλής αύξησης της πίεσης, ιδανική στις περιπτώσεις εγκαταστάσεων σε περιοχές όπου το ηλεκτρικό ρεύμα παρουσιάζει αυξομειώσεις στην τάση. ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΣΕ ΑΝΕΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Οι αντλίες είναι η καρδιά κάθε συστήματος κυκλοφορίας νερού. Ο ακριβής έλεγχος της κυκλοφορίας του, είναι το κλειδί στην άνεση του πελάτη σας αλλά και στην απόδοση του όλου συστήματος. Η GRUNDFOS διαθέτει ποιοτικές «έξυπνες» αντλίες υψηλής τεχνολογίας οι οποίες εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις και απόλυτη αξιοπιστία. Το σύστημα έλεγχου των αντλιών διαθέτει ενσωματωμένους μετατροπείς συχνότητας (inverters), οι οποίοι εξασφαλίζουν την μέγιστη ευελιξία του συστήματος με το χαμηλότερο δυνατό κόστος κύκλου ζωής.

7 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Η ασφάλεια των πελατών είναι το πρωταρχικό μέλημα για κάθε ξενοδόχο. Για να είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του συστήματος πυρόσβεσης, η GRUNDFOS είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Η GRUNDFOS σχεδιάζει και διαθέτει μεγάλη γκάμα πυροσβεστικών συγκροτημάτων, από μια αντλία (single pump-driver system, μέχρι υψηλών προδιαγραφών προσυγκροτημένα πυροσβεστικά συγκροτήματα (packaged systems). Όλα τα πυροσβεστικά συγκροτήματα κατασκευάζονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πυρόσβεσης (EN 12845,UL/FM approvals). ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟy Η άριστη ποιότητα νερού είναι απαραίτητη σε πολλές εφαρμογές. Το πόσιμο νερό, το νερό βρύσης, καθώς και το νερό σε εγκαταστάσεις όπως πισίνες και spa, πρέπει να είναι απαλλαγμένο από βακτήρια και ιούς. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι επισκέπτες του ξενοδοχείου σας από τον κίνδυνο να εκτεθούν σε λοιμώξεις ή βακτήρια, ή ακόμα και να προσβληθούν από πιθανόν θανατηφόρες ασθένειες όπως η λεγεωνέλλα.τα συστήματα δοσομέτρησης και απολύμανσης της Grundfos για δίκτυα παροχής νερού, προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και υγιεινή στους καλεσμένους σας.

8 ΝΕΟΔΜΗΤΑ ΕΡΓΑ

9 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS Crowne Plaza Κοπεγχαγησ ενα απο τα πιο πρασινα ξενοδοχεiα τοy κοσμοy Η Grundfos συμμετείχε εξαρχής στο έργο αυτό, χάρη στις αποδεδειγμένες ικανότητές της στην παροχή περιβαλλοντικά βιώσιμων λύσεων. ο εξοπλισμος ποy τα καθιστα ολα δυνατα Με μια πρώτη ματιά δεν υπάρχει τίποτα «πράσινο» στο ύψους 85 μέτρων επιβλητικό ξενοδοχείο. Ωστόσο, πίσω από το γυαλιστερό αυτό προσωπείο του, βρίσκεται ένα κτίριο το οποίο θέτει νέα πρότυπα για την βιωσιμότητα και την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Στο υπόγειο του Crowne Plaza βρίσκεται ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα γεωθερμίας στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί το κρύο νερό των υπογείων υδάτων στην ψύξη των δωματίων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ επαναχρησιμοποιεί την πλεονάζουσα θερμότητα στην θέρμανση τον χειμώνα. Επιπλέον, το σύστημα μεταβλητής παροχής αέρα (VAV) του ξενοδοχείου επιτρέπει την ψύξη, την θέρμανση και τον αερισμό των δωματίων, των κοινόχρηστων χώρων εστίασης και των συνεδριακών εγκαταστάσεων, ανάλογα με τις εκάστοτε θερμοκρασιακές ανάγκες του κάθε χώρου. ΥΨΗΛΗ ΑΝΕΣΗ- ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ Η Grundfos προμήθευσε το ξενοδοχείο με όλες τις αντλίες για το σύστημα γεωθερμίας ATES( Acquifer Thermal Energy Storage), συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων κλιματισμού (air-condition), θέρμανσης και πίεσης νερού. Συνολικά το εγκατεστημένο σύστημα γεωθερμίας αποδίδει 4,1 MW ψύξης και 2,4 MW θέρμανσης με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από αυτό άλλων ξενοδοχείων. στοiχεiα εργοy Κατανάλωση ενέργειας μόνο 51 kwh/m 2 88% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με το συμβατικό σύστημα ψύξης. Χρόνος απόσβεσης 6.5 χρόνια Δείτε περισσότερες περιπτώσεις στο

10 εργα ανακαiνισησ μια ολοκληρωμενη αποψη τοy αντλιοστασιοy σασ Mε τέσσερα απλά βήματα, ο ενεργειακός έλεγχος των αντλιών σας από την GRUNDFOS, σας επιτρέπει να γνωρίζετε με ακρίβεια, εάν και πόσο αποδοτικά λειτουργεί το αντλιοστάσιό σας. Ακολουθώντας τις προτάσεις του ενεργειακού ελέγχου, εξασφαλίζετε την λειτουργία των αντλιών του ξενοδοχείου σας, με την μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα, ήτοι την ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και την μείωση του ενεργειακού σας αποτυπώματος. βημα 1: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟy βημα 2: ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Σε πρώτη φάση γίνεται η πρώτη συνάντηση με τον μηχανικό. Η επίσκεψη αυτή μπορεί να γίνει στο αρχικό στάδιο μελέτης της κατασκευής του ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια κάποιας ενδεχόμενης ανακαίνισης, είτε σε οποιαδήποτε άλλη φάση, δεδομένου ότι δεν διακόπτεται η λειτουργία της εγκατάστασής σας σε ενδεχόμενο έλεγχο από τον μηχανικό μας. Η διεξοδική εξέταση του αντλιοστασίου σας μας επιτρέπει να εντοπίσουμε περιοχές που απαιτούν βελτίωση. Η επιτόπια επιθεώρηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την καταγραφή της ενεργειακής κατανάλωσης των εγκατεστημένων αντλιών, την ανάλυση του συστήματος και την επιθεώρηση των σωληνώσεων.

11 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS Απλή & γρήγορη διαδικασία. Μηδενική αναστάτωση στις καθημερινές σας λειτουργίες. Σύγκριση κόστους κύκλου ζωής του παρόντος συστήματος, με αυτό ενός νέου και ενεργειακά αποδοτικότερου. βημα3: ΔΙΑΓΝΩΣΗ bhma 4: προτασεiσ-αναφορα Η απόδοση του συστήματός σας μετριέται και συγκρίνεται με τις πραγματικές ανάγκες της εγκατάστασής σας σήμερα, αλλά και με τις ανάγκες οι οποίες ενδεχομένως να προκύψουν στο μέλλον. Το προηγμένο λογισμικό το οποίο έχει αναπτύξει η GRUNDFOS ειδικά για αυτές τις εφαρμογές, επιτρέπει την επιλογή της ενεργειακά αποδοτικότερης λύσης σε πραγματικό χρόνο. Στο τελευταίο στάδιο του ενεργειακού ελέγχου παρουσιάζεται η ενεργειακή εξοικονόμηση τόσο σε χρήμα, όσο και σε ενέργεια, η οποία θα προκύψει από την επένδυση σε ένα καινούργιο σύστημα. Η αντικατάσταση και αναβάθμιση του παλιού αντλιοστασίου σας από ένα καινούργιο σύστημα της GRUNDFOS σας αποφέρει άμεσα οικονομικά οφέλη σε σύντομο χρονικό διάστημα απόσβεσης.

12 εργα ανακαiνισησ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟY Μικρής κλίμακας: Οι παλιές αντλίες αντικαθίστανται με καινούργιες ΜεσαIας κλίμακας: Έλεγχος της σωστής διαστασιολόγησης των αντλιών. Αντικατάσταση των λάθος αντλιών. Μεγάλης κλίμακας: Πλήρης αξιολόγηση του αντλητικού συστήματος

13 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS ΑΝΑΚΑiΝΙΣΗ toy Radisson Blu στην ΛΙΣΑΒΒΟΝΑ στοiχεiα ξενοδοχεiοy 221 κλίνες m 2 Ετήσια κατανάλωση νερού: 28,105 m 3 Η GRUNDFOS κλήθηκε να βοηθήσει στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου και έφερε στο φως συγκλονιστικές δυνατότητες εξοικονόμησης: Η αντικατάσταση 3ών παλαιών αντλιών με ένα Hydro Booster MPC system της GRUNDFOS, θα απέφερε ενεργειακή εξοικονόμηση έως και 80%. ΕyΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Σύμφωνα με τον κύριο Fernando Cristovão, η απόφαση αντικατάστασης των αντλιών ήταν πολύ εύκολη. «Ο παλιός μας εξοπλισμός κατανάλωνε 3,25 κιλοβατώρες (kwh) για την ανύψωση 1m³ νερού, ενώ ο νέος εξοπλισμός, μόλις 0,66 (kwh). Αυτό σημαίνει πως το ξενοδοχείο θα εξοικονομεί (kwh) ετησίως». ΣΤΟiΧΕiοΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Στην περίπτωση του RADISSON BLU διεξήχθη μεγάλης κλίμακας αξιολόγηση σε ολόκληρο το σύστημα αντλιών. Έτσι, προσδιορίστηκε με ακρίβεια ο όγκος του νερού ο οποίος αντλείται και η ενέργεια η οποία καταναλώνεται κατά τη διάρκεια 18 ωρών, χωρίς καμία αναστάτωση στην καθημερινή λειτουργία και στις δραστηριότητες του ξενοδοχείου. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τα θεωρητικά στοιχεία κατανάλωσης, καθώς και με το κόστος κύκλου ζωής του υπάρχοντος εξοπλισμού. Με αυτό τον τρόπο αναδείχθηκαν τα σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντολογικά οφέλη τα οποία προκύπτουν από την επένδυση σε ένα καινούργιο και αποδοτικότερο αντλητικό εξοπλισμό. Εξοικονόμηση ενέργειας έως 80% Αρχικό κόστος επένδυσης: Χρόνος απόσβεσης: 4.4 years Συνολική εξοικονόμηση σε περίοδο 15 ετών: savings Δείτε περισσότερες περιπτώσεις στο

14 About Grundfos Grundfos Ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕyΗ ΑΝΤΛΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕiΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

15 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS Με περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή αντλιών, αναγνωρίζουμε το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι αντλίες στην καθημερινή μας ζωή. Η GRUNDFOS αποτελεί μια παγκόσμια εταιρία η οποία κατασκευάζει αντλίες και αντλητικά συστήματα για όλα τα είδη εφαρμογών και κτιρίων Είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη λύσεων οι οποίες όχι μόνο καλύπτουν, αλλά ξεπερνούν τις τοπικές απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης και επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας, της εξοικονόμησης, αλλά και του σεβασμού προς στο περιβάλλον.

16 Being responsible is our foundation Thinking ahead makes it possible Innovation is the essence Η grundfos ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕi ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕiΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΣΗ Δείτε περισσότερες περιπτώσεις στο grundfos hellas s.a 20th km Markopoulou Ave. P.O Box: Peania Attica,Athens Tel: The name Grundfos, the Grundfos logo, and the payoff Be Think Innovate are registered trademarks owned by Grundfos Holding A/S or Grundfos A/S, Denmark. All rights reserved worldwide.

Pioneering for You. Πληροφορίες για διαχειριστές εµπορικών κτιρίων και εγκαταστάσεων Ενεργειακές Λύσεις Wilo

Pioneering for You. Πληροφορίες για διαχειριστές εµπορικών κτιρίων και εγκαταστάσεων Ενεργειακές Λύσεις Wilo Pioneering for You Πληροφορίες για διαχειριστές εµπορικών κτιρίων και εγκαταστάσεων 02 03 Μια αλλαγή με αντίκτυπο: για την τεχνολογία, τον ισολογισμό σας και το περιβάλλον. Μια πρωτοβουλία για ενισχυμένη

Διαβάστε περισσότερα

AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME

AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ INTEGRA ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME BARDOLINO, GARDA LAKE AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME Το Κτίριο Πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων που σχεδιάστηκε σύμφωνα με την

Διαβάστε περισσότερα

Εστιάστε στην δημιουργικότητα.

Εστιάστε στην δημιουργικότητα. Προϊοντικές πληροφορίες για μελετητές Εστιάστε στην δημιουργικότητα. Αξιοποιήστε τώρα τα εργαλεία υποστήριξης της Wilo. Ξεκινήστε τη μελέτη σας τώρα. www.wilo-select.com Pioneering for You Pioneering for

Διαβάστε περισσότερα

Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ

Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ Εξοικονόμηση χρημάτων σε υφιστάμενα και νέα κτίρια Ένα υφιστάμενο κτίριο παλαιάς κατασκευής διαθέτει εξοπλισμό χαμηλής ενεργειακής απόδοσης,

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξτε την ιδανική αντλία αντικάταστασης: Αντλίες Wilo για κάθε εφαρμογή

Επιλέξτε την ιδανική αντλία αντικάταστασης: Αντλίες Wilo για κάθε εφαρμογή Pioneering for You Προϊοντικές πληροφορίες για εγκαταστάτες Αντικαταστήστε τώρα τις αντλίες σας & εξοικονομήστε ενέργεια! Επιλέξτε την ιδανική αντλία αντικάταστασης: Αντλίες Wilo για κάθε εφαρμογή Αντικαταστήστε

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνομο Ενεργειακά Κτίριο

Αυτόνομο Ενεργειακά Κτίριο Αυτόνομο Ενεργειακά Κτίριο H τάση για αυτονόμηση και απεξάρτηση από καθετί που σχετίζεται με έξοδα αλλά και απρόσμενες αυξήσεις, χαρακτηρίζει πλέον κάθε πλευρά της ζωής μας. Φυσικά, όταν πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για εξειδικευμένους εγκαταστάτες/ψυκτικούς και μελετητές Κορυφαία ποιότητα στις συνήθεις εφαρμογές.

Πληροφορίες για εξειδικευμένους εγκαταστάτες/ψυκτικούς και μελετητές Κορυφαία ποιότητα στις συνήθεις εφαρμογές. Πληροφορίες για εξειδικευμένους εγκαταστάτες/ψυκτικούς και μελετητές Κορυφαία ποιότητα στις συνήθεις εφαρμογές. Ιδανική εφαρμογή των Yonos MAXO και Yonos MAXO-D. 02 Pioneering for You 03 «Ισχύς και απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

Ηγέτης στην ενεργειακή κλάση Α. * Ο νέος κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης Wilo-Stratos PICO.

Ηγέτης στην ενεργειακή κλάση Α. * Ο νέος κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης Wilo-Stratos PICO. Ηγέτης στην ενεργειακή κλάση Α. * Ο νέος κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης Έντυπο προϊόντος. APPLIES TO EUROPEAN DIRECTIVE FOR ENERGY RELATED PRODUCTS * Όσον αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ο νέος

Διαβάστε περισσότερα

Παρούσα κατάσταση και Προοπτικές

Παρούσα κατάσταση και Προοπτικές Ημερίδα: Εφαρμογές Ηλιακών Συστημάτων: Κολυμβητικές Δεξαμενές και Ηλιακός Κλιματισμός Ηράκλειο 4 Νοεμβρίου 2008 Εφαρμογές των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων (ΘΗΣ) στην Περιφέρεια Κρήτης: Παρούσα κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων 12. Μελέτη Περίπτωσης: Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς e-mail: john@epu.ntua.gr Εργαστήριο Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Αναβάθμιση της ενεργειακής συμπεριφοράς υφιστάμενων και νέων κτιρίων με τη χρήση Κτιριακών Αυτοματισμών

Αναβάθμιση της ενεργειακής συμπεριφοράς υφιστάμενων και νέων κτιρίων με τη χρήση Κτιριακών Αυτοματισμών 31 Μαΐου 2014 Αναβάθμιση της ενεργειακής συμπεριφοράς υφιστάμενων και νέων κτιρίων με τη χρήση Κτιριακών Αυτοματισμών Siemens AE 2014 All rights reserved. www.siemens.gr/buildingtechnologies Οι μαζικές

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα ακτινοβολίας

Συστήματα ακτινοβολίας Συστήματα ακτινοβολίας WELCOME HOME ΘΈΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΣΜΌΣ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ by Tiemme ITALIAN WORLDWIDE INNOVATION EL Σχεδιάζοντας την άνεση Βασισμένο στην αρχή της ακτινοβολίας, το σύστημα θέρμανσης/ δροσισμού

Διαβάστε περισσότερα

Μειώστε την κατανάλωση και αυξήστε το κέρδος σας. Santorini, 14th October 2016

Μειώστε την κατανάλωση και αυξήστε το κέρδος σας. Santorini, 14th October 2016 Μειώστε την κατανάλωση και αυξήστε το κέρδος σας Santorini, 14th October 2016 Rossato Group Rossato Group Εδώ και 40 χρόνια η Rossato παράγει πλήρη, ολοκληρωμένα και υψηλής αποτελεσματικότητας συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S. Πλεονεκτήματα

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S. Πλεονεκτήματα Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S Η νέα αντλία θερμότητας Yutaki της HITACHI αποτελεί ιδανική λύση για τη θέρμανση και την ψύξη των σύγχρονων κατοικιών. Ενσωματώνει χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας. Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον

Αντλίες θερμότητας. Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον Αντλίες θερμότητας Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον . Yutaki-S80, S και M, Αντλίες θερμότητας αέρος-νερού Εξωτερική Μονάδα Εσωτερική Μονάδα Yutaki S80 Ασύρματο Χειριστήριο Η ιδανική λύση για οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ/ΑΕΡΙΟΥ P Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ADVANCE Απόδοση από το περιβάλλον >> >> >> Με σεβασμό

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφορητές με ενσωματωμένη την τεχνολογία του μέλλοντος. Wilo Stratos GIGA και Wilo Stratos.

Κυκλοφορητές με ενσωματωμένη την τεχνολογία του μέλλοντος. Wilo Stratos GIGA και Wilo Stratos. WILO Hellas ΑΒΕΕ Αγ. Αθανασίου 8 14569 Άνοιξη Αττικής T +3 21 62483 F +3 21 624836 wilo.info@wilo.gr Κυκλοφορητές με ενσωματωμένη την τεχνολογία του μέλλοντος. Wilo Stratos GIGA και Wilo Stratos. Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα GreenBuilding

Το πρόγραμμα GreenBuilding EUROPEAN COMMISSION Το πρόγραμμα GreenBuilding Λένα Λαμπροπούλου Αρχιτέκτων Μηχ/κος MSc EDE ΚΑΠΕ Κατανάλωση και Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας στον Οικιακό και Τριτογενή Τομέα ΑΘΗΝΑ, 20 Ιουνίου 2008

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός ξενοδοχείων στην Κρήτη με μηδενικές εκπομπές CO 2 λόγω της χρήσης ενέργειας σε αυτά

Σχεδιασμός ξενοδοχείων στην Κρήτη με μηδενικές εκπομπές CO 2 λόγω της χρήσης ενέργειας σε αυτά Σχεδιασμός ξενοδοχείων στην Κρήτη με μηδενικές εκπομπές CO 2 λόγω της χρήσης ενέργειας σε αυτά Γιάννης Βουρδουμπάς ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Φυσικών πόρων και περιβάλλοντος ΠΕΡΙΛΗΨΗ Τα κτίρια των ξενοδοχείων στην

Διαβάστε περισσότερα

26 Ιουνίου 2014. Ξενοδοχείο Athinais, αίθουσα Leontius Ώρα έναρξης: 11:00

26 Ιουνίου 2014. Ξενοδοχείο Athinais, αίθουσα Leontius Ώρα έναρξης: 11:00 ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Ενεργειακή διαχείριση κτιρίων Η λύση της meazon Ανάπτυξη δικτύου συνεργατών meazon» Μέτρηση της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και εξ αποστάσεως διαχείριση της λειτουργίας των

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα GreenBuilding

Το πρόγραμμα GreenBuilding EUROPEAN COMMISSION Το πρόγραμμα GreenBuilding Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στα κτίρια του Τριτογενούς Τομέα, Φωτεινή Καραμάνη Χημικός Μηχ/κος MSc, ΚΑΠΕ ΑΘΗΝΑ, 2 Ιουλίου 2009 Κατανάλωση ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Αστείρευτη ενέργεια από τον ήλιο! Η ηλιακή ενέργεια είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας στη διάθεση μας.τα προηγούμενα χρόνια η τεχνολογία και το κόστος παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1 Περιεχόμενα 1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή αποδοτικότητα

Ενεργειακή αποδοτικότητα Ενεργειακή αποδοτικότητα Hannes Lütz Προϊστάµενος τµήµατος προϊόντων CentraLine c/o Honeywell GmbH 0 I 2008 Οι πελάτες ενός ξενοδοχείου θέλουν να απολαµβάνουν τις ανέσεις. Στο κάτω-κάτω, πληρώνουν για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Transport for London (TFL), UK Gwent NHS Trust, Wales Lievensberg Hospitals, the Netherlands Atrium Hospital Complex,the Netherlands City of Berlin, Germany Gwent NHS Trust,

Διαβάστε περισσότερα

TEE / TKM Εξοικονόμηση ενέργειας & Περιβαλλοντική αποτίμηση

TEE / TKM Εξοικονόμηση ενέργειας & Περιβαλλοντική αποτίμηση TEE / TKM Εξοικονόμηση ενέργειας & Περιβαλλοντική αποτίμηση Το πρόβλημα σήμερα Σήμερα, το 1/2 του Παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις πόλεις και αυξάνεται.. Τα κτίρια στη χώρα μας αντιπροσωπεύουν πολύ μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Ελλάδας. Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μιας οικονομίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης

Vodafone Ελλάδας. Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μιας οικονομίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης Vodafone Ελλάδας Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μιας οικονομίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης Ναυσικά Ζευγώλη Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας, Vodafone Energy Efficiency

Διαβάστε περισσότερα

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma Aventa comfort Aventa eco Saphir compact Saphir comfort Saphir vario 28 59 N 4 56 E ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Τάση τροφοδοσίας Τάση

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας πολλαπλών πηγών (αέρας, γη, ύδατα) συνδυασμένης παραγωγής θέρμανσης / ψύξης Εκδήλωση ελληνικού παραρτήματος ASHRAE 16.02.

Αντλίες θερμότητας πολλαπλών πηγών (αέρας, γη, ύδατα) συνδυασμένης παραγωγής θέρμανσης / ψύξης Εκδήλωση ελληνικού παραρτήματος ASHRAE 16.02. Αντλίες θερμότητας πολλαπλών πηγών (αέρας, γη, ύδατα) συνδυασμένης παραγωγής θέρμανσης / ψύξης Εκδήλωση ελληνικού παραρτήματος ASHRAE 16.02.2012 Μητσάκης Ευάγγελος, Μηχανολόγος Μηχανικός Υπεύθυνος πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ GRUNDFOS 2012. Νοέμβριος 2012

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ GRUNDFOS 2012. Νοέμβριος 2012 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ GRUNDFOS 2012 Νοέμβριος 2012 1 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟI ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ ALPHA 2 / ALPHA 2 L / comfort / upn / ups solar Καμπύλες & Πίνακες Επιλογής Προϊόντων Ô1 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟI KYΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εισαγωγή γή Η Schneider Electric νοιάζεται για την ελληνική οικονομία & κοινωνία Βοηθά

Διαβάστε περισσότερα

HOTELS & SPA HOT WATER. L D Engineering Ltd (Λ Δ Μηχανική)

HOTELS & SPA HOT WATER. L D Engineering Ltd (Λ Δ Μηχανική) HOTELS & SPA HOT WATER L D Engineering Ltd (Λ Δ Μηχανική) 02.2012 ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ Η παραγωγή ζεστού νερού αποτελεί σημαντικό κόστος για την ξενοδοχειακή σας επιχείρηση 1000 lit /day 3.000 1000 lit /day

Διαβάστε περισσότερα

CITY CLASS K από 25 έως 35 kw

CITY CLASS K από 25 έως 35 kw Λέβητας συμπύκνωσης CITY CLASS K από 25 έως 35 kw Πρωτοποριακός σχεδιασμός Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής Κορυφαία τεχνολογία καύσης Θερμική άνεση με μέγιστη οικονομία A A C συμπαγής κατασκευή 700 mm 400

Διαβάστε περισσότερα

Το smart cascade και η λειτουργία του

Το smart cascade και η λειτουργία του Καινοτομία HITACHI Έξυπνος διαδοχικός ψυκτικός κύκλος (Smart Cascade) Από τον Γιάννη Κονίδη, Μηχανολόγο Μηχανικό Τομέας Συστημάτων Κλιματισμού ΑΒΒ Ελλάδος Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος θέρμανσης, με τη

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018

Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018 Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018 To ξενοδοχείο Grand Hotel Palace βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Οδηγία ErP & Κόστος χρήσης κυκλοφορητών θέρμανσης. Ξενοφών Δαμιανός, BEng, M.Sc. Energy Engineering

Ευρωπαϊκή Οδηγία ErP & Κόστος χρήσης κυκλοφορητών θέρμανσης. Ξενοφών Δαμιανός, BEng, M.Sc. Energy Engineering Ευρωπαϊκή Οδηγία ErP & Κόστος χρήσης κυκλοφορητών θέρμανσης Ξενοφών Δαμιανός, BEng, M.Sc. Energy Engineering Ποια είναι η βασική αιτία για τη δημιουργία της οδηγίας ErP (Ecodesign); Κλιματική αλλαγή Αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίος έλεγχος του ηλιακού φωτός και θερμομόνωση

Κορυφαίος έλεγχος του ηλιακού φωτός και θερμομόνωση Ε ξ ο ι κ ο ν ό μ η σ η * Σ ε ι ρ ά Σημαντική εξοικονόμηση αποτελεσματική θερμομόνωση σημαίνει μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση. Με το, το κόστος ψύξης και θέρμανσης μειώνεται σημαντικά! Διαθέσιμα πάχη Διαμέρισμα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηµα: ιαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική. Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς. Εργαστήριο Συστηµάτων Αποφάσεων & ιοίκησης

Μάθηµα: ιαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική. Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς. Εργαστήριο Συστηµάτων Αποφάσεων & ιοίκησης Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ιαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική 10. Μελέτη Περίπτωσης ΙV: : Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Heating 61AF Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν

Heating 61AF Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν Heating αντλία θερμότητας 61AF Αέρα/νερού Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν Τεχνολογία και βιωσιμότητα SINCE 1902 Μια αξιόπιστη μάρκα Όταν ο Willis Carrier το 1902 έφηυρε

Διαβάστε περισσότερα

Απλοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας

Απλοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας 1 ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Ερευνητική εργασία B Τετρ. 2011-2012 Τμήμα PR4 - Α Λυκείου Απλοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας ΟΜΑΔΑ 2 : Πρασινούληδες Τόρε Χρήστος Ταραμάς Δημήτριος Τσομπάνη Θωμαή Σωτηριάδου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ / ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ / ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ / ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑ ΑΣ ΣΥΝΟΛΑ ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ ΑΠΡ ΜΑΪ ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠ ΟΚΤ ΝΟΕ ΕΚ 1 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας και θέρμανση κτιρίων

Εξοικονόμηση ενέργειας και θέρμανση κτιρίων Εξοικονόμηση ενέργειας και θέρμανση κτιρίων Μέρος 1 ο : Σύγκριση τοπικών και κεντρικών συστημάτων θέρμανσης "Μύρισε χειμώνας" και πολλοί επιλέγουν τις θερμάστρες υγραερίου για τη θέρμανση της κατοικίας

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολη εγκατάσταση, σιγουριά για το μέλλον. Wilo Yonos PICO, Wilo Stratos PICO, Wilo Stratos.

Εύκολη εγκατάσταση, σιγουριά για το μέλλον. Wilo Yonos PICO, Wilo Stratos PICO, Wilo Stratos. WILO Hellas ΑΒΕΕ Αγ. Αθανασίου 80 14569 Άνοιξη Αττικής Τ: +30 210 6248300 F: +30 210 6248360 wilo.info@wilo.gr Εύκολη εγκατάσταση, σιγουριά για το μέλλον. Wilo Yonos PICO, Wilo Stratos PICO, Wilo Stratos.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α. M. Θ. ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α. M. Θ. ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α. M. Θ. ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Αρ. Μελέτης: Έργο: ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Π.Ε. ΣΤΟ 2 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες και μονάδες αποθήκευσης

Ηλιακά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες και μονάδες αποθήκευσης Ηλιακά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες και μονάδες αποθήκευσης 35 Τώρα ξεκινά ένα μέλλον πιο καθαρό Ο ΗΛΙΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ. Η ARISTON ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Luster (με ρύθμιση έντασης) 5 W (40 W) E27 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους

Διαβάστε περισσότερα

«Θεσμικό πλαίσιο για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα»

«Θεσμικό πλαίσιο για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα» «Θεσμικό πλαίσιο για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα» "The policy context of Energy Efficiency in Greece". Βίκυ Σίτα Διεύθυνση Ενεργειακών Πολιτικών & Ενεργειακής Αποδοτικότητας 31 Μαΐου 2018 εθνική συνεισφορά

Διαβάστε περισσότερα

HOTEL TECH CONFERENCE 2018

HOTEL TECH CONFERENCE 2018 HOTEL TECH CONFERENCE 2018 Presentation 08.02.2018 Ολοκληρωμένες Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας, από τη Θεωρία στην Πράξη Energy Efficiency: What is it? KEY FIGURE 100 units 35 units 33 units Fossil Fuels

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Σύστημα διπλών υαλοπινάκων από την Θερμοπλαστική Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Μειώστε δραστικά τους λογαριασμούς για θέρμανση και δροσισμό και βελτιώστε την ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED

ΠΕΝΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED ΠΕΝΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED Καθώς οι λαμπτήρες πυρακτώσεως αποσύρονται είναι μια καλή περίοδος να σκεφτούμε να τους αλλάξουμε σε λαμπτήρες LED. Οι λαμπτήρες LED έχουν εντυπωσιακό χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφορητές με ενσωματωμένη την τεχνολογία του μέλλοντος. Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos και Wilo-Yonos MAXO.

Κυκλοφορητές με ενσωματωμένη την τεχνολογία του μέλλοντος. Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos και Wilo-Yonos MAXO. Pioneering for You Πληροφορίες για μελετητές ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτιρίων Κυκλοφορητές με ενσωματωμένη την τεχνολογία του μέλλοντος. Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos και Wilo-Yonos MAXO. 02 Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΠΕ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ. Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής Παν/μίου Πατρών

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΠΕ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ. Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής Παν/μίου Πατρών ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΠΕ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής Παν/μίου Πατρών Παγκόσμια ενεργειακή κατάσταση Συνολική παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας 2009: 135.000 ΤWh (Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ REACH

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ REACH ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ και το ΕΡΓΟ GROUND-REACH REACH Δ. Μενδρινός, Κ. Καρύτσας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ref: http://www.groundreach.eu/ Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας αξιοποιούν την

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά R RTAC kw. Απαράμιλλη αξία σε αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα απόδοσης κλάσης A

Σειρά R RTAC kw. Απαράμιλλη αξία σε αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα απόδοσης κλάσης A Σειρά R RTAC 500-1500 kw Απαράμιλλη αξία σε αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα απόδοσης κλάσης A Αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα προσφέρει κέρδη Επιλέξτε τη σειρά αερόψυκτων ψυκτικών συγκροτημάτων της Trane

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Τεύχος 71 Ιούλιος 2014 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Βασικότερα πλεονεκτήματα από τη χρήση αντλίας θερμότητας σε σχέση με τη χρήση λεβήτα: Στις μέρες μας, λόγω

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθετικές Ρυθμίσεις που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Νομοθετικές Ρυθμίσεις που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Νομοθετικές Ρυθμίσεις που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων «SERPENTE Ειδικό εργαστήριο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων» Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κοφίνου 3 Δεκεμβρίου 2014 Νίκος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ Οι monobloc αντλίες θερμότητας αέρα-νερού της σειράς inverter με την εφαρμογή της τεχνολογίας DC INVERTER μπορούν να σας προσφέρουν ψύξη

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ν Ο Ι Κ Ο Κ Υ Ρ Ι Α Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών στερεών

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.»

«Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.» «Ενεργειακή Αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.» Δρ. Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κ.Α.Π.Ε. Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

Rethymno Village ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΗΛΙΑΚΟΣ SOLE ΑΒΕΕ

Rethymno Village ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΗΛΙΑΚΟΣ SOLE ΑΒΕΕ Rethymno Village ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Κεντρικός κλιματισμός (θέρμανση - ψύξη) με χρήση ηλιακής ενέργειας της μίας πτέρυγας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Rethymno Village δυναμικότητας 260 κλινών

Διαβάστε περισσότερα

Rethymno Village ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ. Κεντρικός κλιματισμός (θέρμανση. - ψύξη) με χρήση. ηλιακής ενέργειας. Κλιματιζόμενος χώρος:

Rethymno Village ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ. Κεντρικός κλιματισμός (θέρμανση. - ψύξη) με χρήση. ηλιακής ενέργειας. Κλιματιζόμενος χώρος: Rethymno Village ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κεντρικός κλιματισμός (θέρμανση - ψύξη) με χρήση ηλιακής ενέργειας της μίας πτέρυγας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Rethymno Village δυναμικότητας 260 κλινών Κλιματιζόμενος

Διαβάστε περισσότερα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα n Διαπνέουσα θερμομόνωση n Ευχάριστο εσωτερικό κλίμα n Εξοικονόμηση ενέργειας Ευχάριστο κλίμα για μιά ζωή Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Πού πηγαίνει η ενέργεια στο νοικοκυριό σας;

Πού πηγαίνει η ενέργεια στο νοικοκυριό σας; Πού πηγαίνει η ενέργεια στο νοικοκυριό σας; Συσκευές καθημερινότητας 4% Standby (Αναμονή) 6% Ζέστη & Δροσιά 22% Ψυγείο/Κατάψυξη 7% Συσκευές Κουζίνας 9% Φώτα 9% Άλλα 3% Πλύσιμο & στέγνωμα 3% Ζεστό νερό

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμοζόμενης συχνότητας Κορυφαία απόδοση ψυκτικού συγκροτήματος

Σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμοζόμενης συχνότητας Κορυφαία απόδοση ψυκτικού συγκροτήματος Σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμοζόμενης συχνότητας Κορυφαία απόδοση ψυκτικού συγκροτήματος Λύσεις αναβάθμισης που προσαρμόζονται σε πολλά ψυκτικά συγκροτήματα Trane RTAD Trane RTAC Λειτουργικά οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης και θέρμανσης νερού με υγραέριο και φυσικό αέριο (αέριο) είναι σίγουρα η οικονομικότερη λύση. Όμως

Διαβάστε περισσότερα

NUOS PLUS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

NUOS PLUS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ NUOS PLUS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ARISTON ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ 2 NUOS PLUS: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας PHILIPS LED Σφαιρικοί 13,5W (100W) E27 Ψυχρό φως ημέρας Χωρίς ρύθμιση έντασης Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας Οι σφαιρικοί λαμπτήρες LED της Philips παρέχουν ψυχρό λευκό φως, εξαιρετικά μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

SMART TECHNICAL L.T.D

SMART TECHNICAL L.T.D ΜΕΛΕΤΗ Γενικά Η μελέτη αυτή αφορά κατοικίες τριών διαφορετικών μεγεθών: 65m 2, 90m 2 και 120m 2. Όλες οι κατοικίες θεωρούνται ότι είναι στον ίδιο όροφο, σε πολυκατοικία, με τουλάχιστον τις 2 πλευρές εκτεθειμένες

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012,

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, Ε-News Τεύχος 58 Φεβρουάριος 2012 Συμμετοχή στην έκθεση Climatherm 2012 Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, που

Διαβάστε περισσότερα

3.3 ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

3.3 ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 3.3 ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Όπως είναι γνωστό, ο ηλεκτρισµός παρέχεται στον καταναλωτή-χρήστη ως τελική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια µετατρέπεται σε ωφέλιµη ενέργεια, µε πληθώρα χρήσεων και

Διαβάστε περισσότερα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα PHILIPS LED Σποτ (με ρύθμιση έντασης) 5 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα Τα LED σποτ της Philips με την απαλή λάμψη προσφέρουν μια

Διαβάστε περισσότερα

Λαμπτήρας LED, με αισθητήρα φωτός ημέρας και νύκτας

Λαμπτήρας LED, με αισθητήρα φωτός ημέρας και νύκτας PHILIPS LED Λαμπτήρας 6,5 W (60 W) E27 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Λαμπτήρας LED, με αισθητήρα φωτός ημέρας και νύκτας Με τον ενσωματωμένο αυτόματο αισθητήρα φωτός, αυτός ο λαμπτήρας ανάβει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ/ΑΕΡΙΟΥ P Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ADVANCE Απόδοση από το περιβάλλον >> Με σεβασμό στο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστείτε ευέλικτα με προϊόντα Wilo

Εργαστείτε ευέλικτα με προϊόντα Wilo Πληροφορίες για μελετητές Εργαστείτε ευέλικτα με προϊόντα Wilo Πρωτοποριακές λύσεις για κτίρια εμπορικής και επαγγελματικής χρήσης. Η ιδανική αντλία για εσάς Απλά και γρήγορα: Επιλογή αντλιών με το Wilo-Select

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Ψύξης 2017 Κρατήστε μέσα όλη τη φρεσκάδα Mini Bars Ιδανική λύση για δωμάτια ξενοδοχείων, αλλά και για κουζίνες με περιορισμένο χώρο. Η πλούσια σειρά Mini Bars Inventor είναι εδώ για να ικανοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Κλιματισμός

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Κλιματισμός Ενεργειακές ανάγκες εμπορικών κτιρίων 20% 25% Πηγή : U.S. Energy Information Administration, 2012 Commercial Buildings Energy Consumption Survey 3% 6% 10% 9% ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΧΩΡΩΝ ΨΥΞΗ ΧΩΡΩΝ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ ΖΕΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Η επιλογή ενός συστήματος κλιματισμού για μια επιχείρηση ή μια οικία είναι εξαιρετικά σημαντική απόφαση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής & άνεση των διαμενόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Γ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ, PhD, Διπλ. Μηχ. Μηχ Υπεύθυνος Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΝΑ ΝΕΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ενότητες παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ)

Αναθεώρηση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) Τελευταίες εξελίξεις στον τομέα Εξοικονόμησης Ενέργειας Δευτέρα 10 & 11 Ιουλίου 2017, Αθήνα Αναθεώρηση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) Απόστολος Ευθυμιάδης Διπλ. Μηχ/γος-Ηλ/γος Μηχ., Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Διαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

Το energy condition των κλιματιστικών

Το energy condition των κλιματιστικών Το energy condition των κλιματιστικών Πώς διαβάζουμε τις νέες ενεργειακές ετικέτες των κλιματιστικών και τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν την αγορά και τη χρήση της κάθε είδους συσκευής για να πετύχουμε τη

Διαβάστε περισσότερα

Το μέλλον της εξοικονόμησης ενέργειας: Wilo-Stratos GIGA. Ο πρώτος ελαιολίπαντος κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης. Φυλλάδιο προϊόντος.

Το μέλλον της εξοικονόμησης ενέργειας: Wilo-Stratos GIGA. Ο πρώτος ελαιολίπαντος κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης. Φυλλάδιο προϊόντος. Το μέλλον της εξοικονόμησης ενέργειας: Wilo-Stratos GIGA. Ο πρώτος ελαιολίπαντος κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης. Φυλλάδιο προϊόντος. Η αρχή της υψηλής απόδοσης. Η ενέργεια είναι πολύ αποδοτική όταν δεν καταναλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κατανομή των ελληνικών κτηρίων ανά χρονολογία κατασκευής για το 2001 ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ποσοστιαία κατανομή ελληνικών κτηρίων ανά τελική χρήση για το 2001 29,7

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ Η GREEN EVOLUTION Α.Ε. δραστηριοποιείται στους τοµείς του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Οικονοµίας Άνθρακα. Προσφέρει ολοκληρωµένες εξειδικευµένες

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Κερί (με ρύθμιση έντασης) 5 W (40 W) E14 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους

Διαβάστε περισσότερα

Πότε καταναλώνουμε πολύ ενέργεια

Πότε καταναλώνουμε πολύ ενέργεια Μέρος 1ο Πότε καταναλώνουμε πολύ ενέργεια Πολύ ενέργεια καταναλώνουμε όταν χρησιμοποιούμε συσκευές ή συστήματα που παράγουν θερμότητα. Δηλαδή φούρνο, ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, πλυντήριο, ηλεκτρικό ή ένα σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ

ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος Αν. Καθηγητής Παν/μίου Πατρών Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής Παν/μίου Πατρών Παγκόσμια εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα διαχείρισης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια

Συστήματα διαχείρισης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια Εσπερίδα «Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια» Συστήματα διαχείρισης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια Χρήστος Κώνστας Μηχανολόγος Μηχανικός Μετρολόγος TU Ilmenau Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Εξοικονόμηση

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Λαμπτήρας 7 W (60 W) E27 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς

Διαβάστε περισσότερα

Ενσωμάτωση Ηλιακών Θερμικών σε κτίρια: Η σημαντική συμβολή των ηλιακών θερμικών συστημάτων στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Ενσωμάτωση Ηλιακών Θερμικών σε κτίρια: Η σημαντική συμβολή των ηλιακών θερμικών συστημάτων στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Ενσωμάτωση Ηλιακών Θερμικών σε κτίρια: Η σημαντική συμβολή των ηλιακών θερμικών συστημάτων στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Ηρακλής Δήμτσας Γενικός Γραμματέας ΕΒΗΕ ΧΟΡΗΓΟΙ Ένας κλάδος πρωτοπόρος και

Διαβάστε περισσότερα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα PHILIPS LED Λαμπτήρας (με ρύθμιση έντασης) 11 W (75 W) E27 Απαλή λάμψη Με ρύθμιση έντασης Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα Οι λαμπτήρες LED της Philips με την απαλή λάμψη προσφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 3,1 W (25 W) GU10 Λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά οφέλη των εναλλακτικών και πιο οικονομικών μορφών θέρμανσης.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά οφέλη των εναλλακτικών και πιο οικονομικών μορφών θέρμανσης. Μηνιαία έκδοση Σεπτέμβριος 2012 Τεύχος 63 Η AHI CARRIER θα συμμετέχει στην έκθεση «Οικονομική Θέρμανση» & σας προσκαλεί στο περίπτερό της. Συστήματα Θέρμανσης Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 30

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας PHILIPS LED Κερί 5,5 W (40 W) E14 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας Οι λαμπτήρες κεριά LED της Philips παρέχουν ψυχρό λευκό φως, εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής

Διαβάστε περισσότερα

Απλά θα είναι μαζί σας...

Απλά θα είναι μαζί σας... Απλά θα είναι μαζί σας... κάθε φορά που χρειάζεστε ζεστό νερό! Τα μπόιλερ με αντλία θερμότητας της ADTHERM εχουν σχεδιαστεί για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: COP ΕΩΣ 3,2 ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το Net metering

Τι είναι το Net metering Net Metering Αυτοπαραγωγή με Φωτοβολταϊκά Τι είναι το Net metering Το Net Metering (Αυτοπαραγωγή με Ενεργειακό Συμψηφισμό) είναι μέθοδος συμψηφισμού Ενέργειας από φωτοβολταϊκά και άλλες ΑΠΕ. Το Net Metering

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση σε ένα κορυφαίο Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων (BMS)

Μετάβαση σε ένα κορυφαίο Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων (BMS) Μετάβαση σε ένα κορυφαίο Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων (BMS) Εισαγωγή Χρόνια πριν, τα κτίρια ήταν απλά ένα μέρος για να μένεις ή να δουλεύεις. Στη διάρκεια των ετών, τα κτίρια εξελίχθηκαν σε μέρη που ζούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΙΑΣΚΕ ΑΣΗ FISHING VILLAGE 140 APTS 3 BARS, 4 RESTAURANTS, SUPERMARKET, BANK, TRAVEL OFFICE, SNACKS, ICECREAM ETC

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΙΑΣΚΕ ΑΣΗ FISHING VILLAGE 140 APTS 3 BARS, 4 RESTAURANTS, SUPERMARKET, BANK, TRAVEL OFFICE, SNACKS, ICECREAM ETC ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. AEGEAN SPAVILLAGE 83 APTS MYKONOS VILLAGE ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ 48 APTS & ΙΑΣΚΕ ΑΣΗ 6 ΜΠΑΡΣ FISHING VILLAGE 140 APTS 3 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ COMMERCIAL FRONT 3 BARS, 4 RESTAURANTS, SUPERMARKET, BANK, TRAVEL OFFICE,

Διαβάστε περισσότερα