ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕIΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑYΟΝΤΑI. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟYΝ. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΜΗΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕIΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑYΟΝΤΑI. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟYΝ. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΜΗΝ"

Transcript

1 ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕIΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑYΟΝΤΑI. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟYΝ. ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΟYΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕIΟΤΗΤΑ.ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟYΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕIΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕIΤΟYΡΓΟYΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ.

2 introduction ΕiΣΑΓΩΓΗ 24-ωρη εξοiκονόμηση & αποδοτικότητα Η λειτουργία ενός ξενοδοχείου αποτελεί μια 24ωρη δραστηριότητα. Προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη ικανοποίηση των καλεσμένων σας, πρέπει οι εγκαταστάσεις σας να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αναγκών τους. Έχετε αναρωτηθεί πόσες καθημερινά προσφερόμενες υπηρεσίες στο ξενοδοχείο σας βασίζονται στην σωστή λειτουργία των αντλιών; Κυκλοφορία ζεστού και κρύου νερού, κλιματισμός, λειτουργία πλυντηρίων, πισίνες και spa είναι μόνο μερικές. Για την παροχή αυτών των υπηρεσιών απαιτείται η 24ωρη λειτουργία αντλιών οι οποίες επομένως ευθύνονται και για ένα σημαντικό ποσοστό της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας του ξενοδοχείου. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη σε πολλούς ξενοδόχους, αλλά η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν μεταξύ 20-60% της καταναλισκόμενης από τις αντλίες τους, ηλεκτρικής ενέργειας, απλά βελτιστοποιώντας τα συστήματά τους. Τόσο σε περιπτώσεις ανακαινίσεων όσο και σε περιπτώσεις νέων κατασκευών (projects) η GRUNDFOS μπορεί να σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία εξοικονόμησης, μέσω της διεξαγωγής μιας ολοκληρωμένης εκτίμησης της απόδοσης του αντλιοστασίου σας.

3 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS ΕΝΕΡΓΕiΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ GRUNDFOS 70% των ενεργειακών εφαρμογών σε ένα ξενοδοχείο, εξαρτώνται από αντλίες. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσοστό. Το 70% των εφαρμογών που καταναλώνουν ενέργεια σε ένα ξενοδοχείο σχετίζονται με αντλίες. Χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε κλιματισμός, ζεστό νερό, πίεση στο ντους, πόσιμο νερό, φρεσκοπλυμένα λευκά είδη και κυρίως άνεση για τους καλεσμένους σας. H ενίσχυση του ανταγωνισμού στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα καθιστά την βελτιστοποίηση των αντλητικών συστημάτων μια εξαιρετική ευκαιρία εξοικονόμησης. Ξενοδοχεiα: Top-5 καταναλωτές ενέργεiας Τα ξενοδοχεία αποτελούν έναν εκ των κορυφαίων πέντε τύπων κτιρίων τα οποία καταναλώνουν το μεγαλύτερο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας στον τομέα των υπηρεσιών. Η GRUNDFOS σας δίνει την δυνατότητα να μετατρέψετε την πρόκληση των αυξανόμενων ενεργειακών σας αναγκών σε ευκαιρία εξοικονόμησης. Εξοικονομείστε χρήματα και προβάλετε το φιλικό προς το περιβάλλον εταιρικό σας προφίλ, εγκαθιστώντας αντλίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης. 70% των ενεργεiακών εφαρμογών σε ένα ξενοδοχεiο, εξαρτώνταi από αντλίες. 12% 5% 4% 9% 31% θέρμανση ζεστό νερό κλιματισμός αερισμός ψύξη 3% 4% 15% 17% φωτισμός κουζίνα εξοπλισμός γραφείου άλλο Πηγή: Leonardo Energy 2008

4 αντλιεσ & ενεργεia ΤΙ ΚΑΝΕi ανετη ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕiΟ ; 1. Οι διαφορετικές κλιματικές συνθήκες ανά τον κόσμο απαιτούν την θέρμανση ή τον κλιματισμό όλων των εσωτερικών χώρων ενός ξενοδοχείου. Έρευνες αποκαλύπτουν τους 3 παράγοντες-κλειδιά για τους οποίους οι επισκέπτες απολαμβάνουν την διαμονή τους σε ένα ξενοδοχείο. h ΛΕiΤΟyΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ στο παρασκηνιο Η GRUNDFOS κατασκευάζει αντλίες με την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση βοηθώντας σας να αντικαταστήσετε ενεργοβόρα και πολυέξοδα αντλητικά συστήματα με αντλίες υψηλής απόδοσης. Οι νέες αυτές αντλίες απαιτούν σαφώς λιγότερα έξοδα συντήρησης, γεγονός που συμβάλλει στην γενικότερη μείωση του κόστους κύκλου ζωής τους: Στρατηγική κίνηση, τόσο από οικονομικής όσο και περιβαλλοντολογικής άποψης. Πηγή: Rambøll Management 1. Κυκλοφορητές οι οποίοι εγγυώνται την άμεση ανταπόκριση του συστήματος κλιματισμού, ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών σας.

5 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS 2. Πρέπει να υπάρχει άφθονο ζεστό νερό όλο το εικοσιτετράωρο ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη και απρόσκοπτη λειτουργία των ντους ανά πάσα στιγμή. 3. Οι πετσέτες και τα λευκά είδη πρέπει να είναι πεντακάθαρα και φρεσκοπλυμένα ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν μια αίσθηση πολυτέλειας. 2. Πιεστικά συγκροτήματα τα οποία επιτρέπουν υψηλή και σταθερή πίεση νερού για την άνετη τροφοδοσία των ντους σε όλους τους ορόφους. 3. Αντλίες λυμάτων και ακαθάρτων για την ασφαλή μεταφορά τους από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου στο αποχετευτικό δίκτυο.

6 αντλιεσ & ενεργεia ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ σε ολεσ τισ εφαρμογεσ Η εγκατάσταση αντλιών GRUNDFOS παρέχει την μέγιστη άνεση για τους πελάτες σας, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει σημαντικά τα λειτουργικά σας έξοδα. Πετυχαίνετε ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, εξασφαλίζοντας την μείωση του ενεργειακού σας αποτυπώματος, μέσω των αισθητά μειωμένων εκπομπών CO2. Στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου, υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες ενδείκνυνται για ενεργειακή βελτιστοποίηση και μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλή εξοικονόμηση.μερικές από αυτές τις εφαρμογές είναι οι παρακάτω: ΠΟiΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕi ΓΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ; Σε οποιοδήποτε όροφο και αν μένουν οι πελάτες σας, απαιτούν σταθερή παροχή ζεστού νερού. Τα προηγμένα πιεστικά συγκροτήματα της GRUNDFOS βασίζονται σε λογισμικό το οποίο εξασφαλίζει την μέγιστη ενεργειακή απόδοση των συστημάτων σας. Το λογισμικό αυτό περιλαμβάνει την λειτουργία αναλογικής πίεσης για την αντιστάθμιση των απωλειών λόγω τριβών σε μεγάλα δίκτυα σωληνώσεων, καθώς επίσης και την λειτουργία ομαλής αύξησης της πίεσης, ιδανική στις περιπτώσεις εγκαταστάσεων σε περιοχές όπου το ηλεκτρικό ρεύμα παρουσιάζει αυξομειώσεις στην τάση. ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΣΕ ΑΝΕΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Οι αντλίες είναι η καρδιά κάθε συστήματος κυκλοφορίας νερού. Ο ακριβής έλεγχος της κυκλοφορίας του, είναι το κλειδί στην άνεση του πελάτη σας αλλά και στην απόδοση του όλου συστήματος. Η GRUNDFOS διαθέτει ποιοτικές «έξυπνες» αντλίες υψηλής τεχνολογίας οι οποίες εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις και απόλυτη αξιοπιστία. Το σύστημα έλεγχου των αντλιών διαθέτει ενσωματωμένους μετατροπείς συχνότητας (inverters), οι οποίοι εξασφαλίζουν την μέγιστη ευελιξία του συστήματος με το χαμηλότερο δυνατό κόστος κύκλου ζωής.

7 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Η ασφάλεια των πελατών είναι το πρωταρχικό μέλημα για κάθε ξενοδόχο. Για να είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του συστήματος πυρόσβεσης, η GRUNDFOS είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Η GRUNDFOS σχεδιάζει και διαθέτει μεγάλη γκάμα πυροσβεστικών συγκροτημάτων, από μια αντλία (single pump-driver system, μέχρι υψηλών προδιαγραφών προσυγκροτημένα πυροσβεστικά συγκροτήματα (packaged systems). Όλα τα πυροσβεστικά συγκροτήματα κατασκευάζονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πυρόσβεσης (EN 12845,UL/FM approvals). ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟy Η άριστη ποιότητα νερού είναι απαραίτητη σε πολλές εφαρμογές. Το πόσιμο νερό, το νερό βρύσης, καθώς και το νερό σε εγκαταστάσεις όπως πισίνες και spa, πρέπει να είναι απαλλαγμένο από βακτήρια και ιούς. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι επισκέπτες του ξενοδοχείου σας από τον κίνδυνο να εκτεθούν σε λοιμώξεις ή βακτήρια, ή ακόμα και να προσβληθούν από πιθανόν θανατηφόρες ασθένειες όπως η λεγεωνέλλα.τα συστήματα δοσομέτρησης και απολύμανσης της Grundfos για δίκτυα παροχής νερού, προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και υγιεινή στους καλεσμένους σας.

8 ΝΕΟΔΜΗΤΑ ΕΡΓΑ

9 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS Crowne Plaza Κοπεγχαγησ ενα απο τα πιο πρασινα ξενοδοχεiα τοy κοσμοy Η Grundfos συμμετείχε εξαρχής στο έργο αυτό, χάρη στις αποδεδειγμένες ικανότητές της στην παροχή περιβαλλοντικά βιώσιμων λύσεων. ο εξοπλισμος ποy τα καθιστα ολα δυνατα Με μια πρώτη ματιά δεν υπάρχει τίποτα «πράσινο» στο ύψους 85 μέτρων επιβλητικό ξενοδοχείο. Ωστόσο, πίσω από το γυαλιστερό αυτό προσωπείο του, βρίσκεται ένα κτίριο το οποίο θέτει νέα πρότυπα για την βιωσιμότητα και την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Στο υπόγειο του Crowne Plaza βρίσκεται ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα γεωθερμίας στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί το κρύο νερό των υπογείων υδάτων στην ψύξη των δωματίων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ επαναχρησιμοποιεί την πλεονάζουσα θερμότητα στην θέρμανση τον χειμώνα. Επιπλέον, το σύστημα μεταβλητής παροχής αέρα (VAV) του ξενοδοχείου επιτρέπει την ψύξη, την θέρμανση και τον αερισμό των δωματίων, των κοινόχρηστων χώρων εστίασης και των συνεδριακών εγκαταστάσεων, ανάλογα με τις εκάστοτε θερμοκρασιακές ανάγκες του κάθε χώρου. ΥΨΗΛΗ ΑΝΕΣΗ- ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ Η Grundfos προμήθευσε το ξενοδοχείο με όλες τις αντλίες για το σύστημα γεωθερμίας ATES( Acquifer Thermal Energy Storage), συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων κλιματισμού (air-condition), θέρμανσης και πίεσης νερού. Συνολικά το εγκατεστημένο σύστημα γεωθερμίας αποδίδει 4,1 MW ψύξης και 2,4 MW θέρμανσης με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από αυτό άλλων ξενοδοχείων. στοiχεiα εργοy Κατανάλωση ενέργειας μόνο 51 kwh/m 2 88% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με το συμβατικό σύστημα ψύξης. Χρόνος απόσβεσης 6.5 χρόνια Δείτε περισσότερες περιπτώσεις στο

10 εργα ανακαiνισησ μια ολοκληρωμενη αποψη τοy αντλιοστασιοy σασ Mε τέσσερα απλά βήματα, ο ενεργειακός έλεγχος των αντλιών σας από την GRUNDFOS, σας επιτρέπει να γνωρίζετε με ακρίβεια, εάν και πόσο αποδοτικά λειτουργεί το αντλιοστάσιό σας. Ακολουθώντας τις προτάσεις του ενεργειακού ελέγχου, εξασφαλίζετε την λειτουργία των αντλιών του ξενοδοχείου σας, με την μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα, ήτοι την ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και την μείωση του ενεργειακού σας αποτυπώματος. βημα 1: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟy βημα 2: ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Σε πρώτη φάση γίνεται η πρώτη συνάντηση με τον μηχανικό. Η επίσκεψη αυτή μπορεί να γίνει στο αρχικό στάδιο μελέτης της κατασκευής του ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια κάποιας ενδεχόμενης ανακαίνισης, είτε σε οποιαδήποτε άλλη φάση, δεδομένου ότι δεν διακόπτεται η λειτουργία της εγκατάστασής σας σε ενδεχόμενο έλεγχο από τον μηχανικό μας. Η διεξοδική εξέταση του αντλιοστασίου σας μας επιτρέπει να εντοπίσουμε περιοχές που απαιτούν βελτίωση. Η επιτόπια επιθεώρηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την καταγραφή της ενεργειακής κατανάλωσης των εγκατεστημένων αντλιών, την ανάλυση του συστήματος και την επιθεώρηση των σωληνώσεων.

11 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS Απλή & γρήγορη διαδικασία. Μηδενική αναστάτωση στις καθημερινές σας λειτουργίες. Σύγκριση κόστους κύκλου ζωής του παρόντος συστήματος, με αυτό ενός νέου και ενεργειακά αποδοτικότερου. βημα3: ΔΙΑΓΝΩΣΗ bhma 4: προτασεiσ-αναφορα Η απόδοση του συστήματός σας μετριέται και συγκρίνεται με τις πραγματικές ανάγκες της εγκατάστασής σας σήμερα, αλλά και με τις ανάγκες οι οποίες ενδεχομένως να προκύψουν στο μέλλον. Το προηγμένο λογισμικό το οποίο έχει αναπτύξει η GRUNDFOS ειδικά για αυτές τις εφαρμογές, επιτρέπει την επιλογή της ενεργειακά αποδοτικότερης λύσης σε πραγματικό χρόνο. Στο τελευταίο στάδιο του ενεργειακού ελέγχου παρουσιάζεται η ενεργειακή εξοικονόμηση τόσο σε χρήμα, όσο και σε ενέργεια, η οποία θα προκύψει από την επένδυση σε ένα καινούργιο σύστημα. Η αντικατάσταση και αναβάθμιση του παλιού αντλιοστασίου σας από ένα καινούργιο σύστημα της GRUNDFOS σας αποφέρει άμεσα οικονομικά οφέλη σε σύντομο χρονικό διάστημα απόσβεσης.

12 εργα ανακαiνισησ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟY Μικρής κλίμακας: Οι παλιές αντλίες αντικαθίστανται με καινούργιες ΜεσαIας κλίμακας: Έλεγχος της σωστής διαστασιολόγησης των αντλιών. Αντικατάσταση των λάθος αντλιών. Μεγάλης κλίμακας: Πλήρης αξιολόγηση του αντλητικού συστήματος

13 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS ΑΝΑΚΑiΝΙΣΗ toy Radisson Blu στην ΛΙΣΑΒΒΟΝΑ στοiχεiα ξενοδοχεiοy 221 κλίνες m 2 Ετήσια κατανάλωση νερού: 28,105 m 3 Η GRUNDFOS κλήθηκε να βοηθήσει στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου και έφερε στο φως συγκλονιστικές δυνατότητες εξοικονόμησης: Η αντικατάσταση 3ών παλαιών αντλιών με ένα Hydro Booster MPC system της GRUNDFOS, θα απέφερε ενεργειακή εξοικονόμηση έως και 80%. ΕyΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Σύμφωνα με τον κύριο Fernando Cristovão, η απόφαση αντικατάστασης των αντλιών ήταν πολύ εύκολη. «Ο παλιός μας εξοπλισμός κατανάλωνε 3,25 κιλοβατώρες (kwh) για την ανύψωση 1m³ νερού, ενώ ο νέος εξοπλισμός, μόλις 0,66 (kwh). Αυτό σημαίνει πως το ξενοδοχείο θα εξοικονομεί (kwh) ετησίως». ΣΤΟiΧΕiοΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Στην περίπτωση του RADISSON BLU διεξήχθη μεγάλης κλίμακας αξιολόγηση σε ολόκληρο το σύστημα αντλιών. Έτσι, προσδιορίστηκε με ακρίβεια ο όγκος του νερού ο οποίος αντλείται και η ενέργεια η οποία καταναλώνεται κατά τη διάρκεια 18 ωρών, χωρίς καμία αναστάτωση στην καθημερινή λειτουργία και στις δραστηριότητες του ξενοδοχείου. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τα θεωρητικά στοιχεία κατανάλωσης, καθώς και με το κόστος κύκλου ζωής του υπάρχοντος εξοπλισμού. Με αυτό τον τρόπο αναδείχθηκαν τα σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντολογικά οφέλη τα οποία προκύπτουν από την επένδυση σε ένα καινούργιο και αποδοτικότερο αντλητικό εξοπλισμό. Εξοικονόμηση ενέργειας έως 80% Αρχικό κόστος επένδυσης: Χρόνος απόσβεσης: 4.4 years Συνολική εξοικονόμηση σε περίοδο 15 ετών: savings Δείτε περισσότερες περιπτώσεις στο

14 About Grundfos Grundfos Ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕyΗ ΑΝΤΛΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕiΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

15 ROOM FOR EFFICIENCY BY GRUNDFOS Με περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή αντλιών, αναγνωρίζουμε το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι αντλίες στην καθημερινή μας ζωή. Η GRUNDFOS αποτελεί μια παγκόσμια εταιρία η οποία κατασκευάζει αντλίες και αντλητικά συστήματα για όλα τα είδη εφαρμογών και κτιρίων Είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη λύσεων οι οποίες όχι μόνο καλύπτουν, αλλά ξεπερνούν τις τοπικές απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης και επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας, της εξοικονόμησης, αλλά και του σεβασμού προς στο περιβάλλον.

16 Being responsible is our foundation Thinking ahead makes it possible Innovation is the essence Η grundfos ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕi ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕiΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΣΗ Δείτε περισσότερες περιπτώσεις στο grundfos hellas s.a 20th km Markopoulou Ave. P.O Box: Peania Attica,Athens Tel: The name Grundfos, the Grundfos logo, and the payoff Be Think Innovate are registered trademarks owned by Grundfos Holding A/S or Grundfos A/S, Denmark. All rights reserved worldwide.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ή ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ; CARRIER, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ Ξενοδοχειακές εφαρμογές ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ Carrier Από το 1902, όπου ο Willis

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές Οδηγός Συστηµάτων Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Σύστηµα µόνο ψύξης Σύστηµα αντλίας

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχειακές εφαρμογές

Ξενοδοχειακές εφαρμογές ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ή ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ; CARRIER, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ Ξενοδοχειακές εφαρμογές ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ Carrier Από το 1902, όπου ο Willis

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 Σημείωση: Το παρόν αποτελεί σύγγραμμα του 2004, και δεν έχει επικαιροποιηθεί με την νομοθεσία που έχει θεσπιστεί από τότε μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ «ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Φεβρουάριος 2012 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ Με τη συγχρηµατοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Energy. Intelligent. Παρουσιάζουμε τη Schneider Electric TV!

Energy. Intelligent. Παρουσιάζουμε τη Schneider Electric TV! Intelligent Ιούνιος 2011 Energy Έξυπνες και αποδοτικές λύσεις διαχείρισης ενέργειας από την παραγωγή έως την τελική διανομή Παρουσιάζουμε τη Schneider Electric TV! Το μέρος όπου μπορείτε να βρείτε τρέχοντα

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος διπλωματικής εργασίας

Τίτλος διπλωματικής εργασίας ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τίτλος διπλωματικής εργασίας Μελέτη και οικονομική αξιολόγηση μονάδων συμπαραγωγής ΚΑΡΥΔΗ ΑΝΝΑ Εξεταστική Επιτροπή: Δρ. Γεώργιος Τσιναράκης, επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον

Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον Ενεργειακά αποδοτικές λύσεις φωτισμού 2 Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον Με τον νέο φωτισμό βοήθησα στη μείωση των εξόδων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τοποθετώντας

Διαβάστε περισσότερα

επιχείρηση σας είναι ζήτημα δικό μας ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VRV ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

επιχείρηση σας είναι ζήτημα δικό μας ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VRV ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ επιχείρηση σας είναι δικό μας ζήτημα ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VRV ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Οφέλη για τους ιδιοκτήτες κτιρίων Με την ειδική τεχνολογία inverter της Daikin και τη μεταβλητή θερμοκρασία ψυκτικού μέσου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC 1. ΕΙΣAΓΩΓΗ...1 1.1 Τα συστήµατα HVAC...1 1.2 Βασικά χαρακτηριστικά...2 2. ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...5 2.1 Χωρισµός σε θερµικές ζώνες...5 2.2 Μονάδες ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Τα κείµενα πάρθηκαν από το site της Greenpeace (www.greenpeace.org/greece) Φωτοβολταϊκά

Τα κείµενα πάρθηκαν από το site της Greenpeace (www.greenpeace.org/greece) Φωτοβολταϊκά Τα κείµενα πάρθηκαν από το site της Greenpeace (www.greenpeace.org/greece) και τα ενοποίησε σε pdf format Φωτοβολταϊκά Όταν τα φωτοβολταϊκά εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία µετατρέπουν ένα 5-17% της ηλιακής

Διαβάστε περισσότερα

Φωτεινότερα σχολεία. Φωτίζουμε ένα αειφόρο μέλλον για την παιδεία

Φωτεινότερα σχολεία. Φωτίζουμε ένα αειφόρο μέλλον για την παιδεία Φωτεινότερα σχολεία Φωτίζουμε ένα αειφόρο μέλλον για την παιδεία 2 Φυλλάδιο για σχολεία Φωτεινότερα σχολεία Επιθυμία όλων μας είναι η νεότερη γενιά να ξεκινήσει τη ζωή με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Βέλτιστη διαχείριση εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την ενεργειακά αποδοτικότερη λειτουργία σταθμών βάσης

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Βέλτιστη διαχείριση εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την ενεργειακά αποδοτικότερη λειτουργία σταθμών βάσης Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Πανεπιστήμιο Πειραιώς ΠMΣ Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Επιβλέπων : Επίκουρος Καθηγητής Ρούσκας Άγγελος Βέλτιστη διαχείριση εναλλακτικών πηγών

Διαβάστε περισσότερα

8 Ερωτήματα για την Οδηγία ErP και πώς η επιχείρησή σας θα επωφεληθεί από 8 απαντήσεις.

8 Ερωτήματα για την Οδηγία ErP και πώς η επιχείρησή σας θα επωφεληθεί από 8 απαντήσεις. 8 8 Ερωτήματα για την Οδηγία ErP και πώς η επιχείρησή σας θα επωφεληθεί από 8 απαντήσεις. Η Οδηγία ErP για επιχειρήσεις θέρμανσης/κλιματισμού, μελετητές κτιριακών συστημάτων και για εξειδικευμένους τεχνικούς

Διαβάστε περισσότερα

εκεί όπου οι άνθρωποι, το χρήμα και ο χρόνος πραγματικά αξίζουν Ευέλικτες, πράσινες λύσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας

εκεί όπου οι άνθρωποι, το χρήμα και ο χρόνος πραγματικά αξίζουν Ευέλικτες, πράσινες λύσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας η καθαρότερη παραγωγή ενέργειας T H E C L E A N E S T E N E R G Y S O L U T I O N S T H E C L E A N E S T E N E R G Y S O L U T I O N S εκεί όπου οι άνθρωποι, το χρήμα και ο χρόνος πραγματικά αξίζουν Ευέλικτες,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας. Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας. Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Διερεύνηση των προτιμήσεων των καταναλωτών αναφορικά με την γνώση,

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ιανουάριος 2011 Λ. Βουλιαγμένης 224 & Αγίου Δημητρίου, 173 43 Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Βασικές τεχνικές πληροφορίες για τα φωτοβολταϊκά

Διαβάστε περισσότερα

ECO choros. ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Κιμμέρια Ξάνθης ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΟΜΆΔΑ ΕΡΓΑΣΊΑΣ

ECO choros. ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Κιμμέρια Ξάνθης ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΟΜΆΔΑ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2012-2013 ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Κιμμέρια Ξάνθης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ & ΒΙΏΣΙΜΗ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΠΜΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΕΠΙΣΤΉΜΗ & ΜΗΧΑΝΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχαν νικών Συστημάτωνν Ειδίκευση: Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας ς και Προστασίας Περιβάλλοντος Διπλωματική Εργασία Περιβαλλοντική Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Τι γνώµη έχετε για την παγκόσµια ενεργειακή κρίση & πώς νοµίζετε ότι θα αντιµετωπισθεί το πρόβληµα αυτό στην Ελλάδα;

Τι γνώµη έχετε για την παγκόσµια ενεργειακή κρίση & πώς νοµίζετε ότι θα αντιµετωπισθεί το πρόβληµα αυτό στην Ελλάδα; Τι γνώµη έχετε για την παγκόσµια ενεργειακή κρίση & πώς νοµίζετε ότι θα αντιµετωπισθεί το πρόβληµα αυτό στην Ελλάδα; Κατ αρχήν το πρόβληµα της ενέργειας είναι διεθνές, µεγάλο και θα συνεχίσει να υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ από την ERGON Το APOLYTON, η νέα καινοτομία της ERGON, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί και μειώνει τα έξοδα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης στο απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Από την αρχική ιδέα μέχρι την ιδανική λύση

Από την αρχική ιδέα μέχρι την ιδανική λύση Από την αρχική ιδέα μέχρι την ιδανική λύση Είμαστε ικανοποιημένοι, μόν Νέος στόχος της Reflex είναι να υποστηρίζει τους πελάτες της με ολοκληρωμένες λύσεις. Ό,τι κι αν σκέφτεστε να κάνετε σε μία εγκατάσταση,

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος. Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ. Θέρμανση. Κλιματισμός. Εφαρμοσμένα συστήματα. Ψύξη

Κατάλογος. Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ. Θέρμανση. Κλιματισμός. Εφαρμοσμένα συστήματα. Ψύξη Κατάλογος Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ Θέρμανση Κλιματισμός Εφαρμοσμένα συστήματα Ψύξη ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Με την ειδική τεχνολογία inverter της Daikin και την καινοτόμο

Διαβάστε περισσότερα

Πιο έξυπνα και πιο καθαρά. Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή

Πιο έξυπνα και πιο καθαρά. Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή Πιο έξυπνα και πιο καθαρά Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή 1 Η υπηρεσία Europe Direct απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αριθμός κλήσης χωρίς χρέωση (*) : 00 800 6 7 8 9 10

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΝΥΨΩΣΗΣ

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΓΕΡΑΝΟΓΈΦΥΡΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ ΓΕΡΑΝΟΓΕΦΥΡΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ ΓΕΡΑΝΟΓΕΦΥΡΕΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΆ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΒΑΡΈΟΥ ΤΎΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΩΝ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΝΥΨΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία

Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία Euronet 50/50 Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία E-Pack Ενημέρωση - Οδηγός για το πρόγραμμα 50/50 1 Εισαγωγή Ο παρών οδηγός έχει στόχο να σας προσφέρει μια μεθοδολογία οργάνωσης του προγράμματος 50/50

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός οδηγός

Ένας πρακτικός οδηγός Ένας πρακτικός οδηγός Σεπτέμβριος 2007 ΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Γιατί να στραφώ στην ηλιακή ενέργεια; Για να καλύψετε δύο τουλάχιστον ανάγκες. Την ανάγκη σε ενέργεια και την ανάγκη να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑΣ. Πηγή Ανάπτυξης, Φορέας Ενέργειας

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑΣ. Πηγή Ανάπτυξης, Φορέας Ενέργειας ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑΣ Πηγή Ανάπτυξης, Φορέας Ενέργειας Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) είναι ο υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία, συντήρηση, διαχείριση,

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Καραγιάννη Αναστασία ΑΜ. 4607. Επιβλέπων Καθηγητής: Καρακουλίδης Κωνσταντίνος

Εισηγήτρια: Καραγιάννη Αναστασία ΑΜ. 4607. Επιβλέπων Καθηγητής: Καρακουλίδης Κωνσταντίνος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ (Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.) ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα