ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΑ. Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΑ. Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016"

Transcript

1 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΑ Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 Αθήνα, σήμερα στις 6 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΥΤΣΗ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017». Τον λόγο έχει ο Γενικός Εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Δημήτριος Καμμένος.

2 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητοί συνάδελφοι, με λύπη μου παρατηρώ -νομίζω ότι το παρατηρείτε όλοι σας- ποιοι λείπουν από τη Βουλή. Λείπει η Νέα Δημοκρατία. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ούτε ένας! ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ούτε ένας στους τελευταίους τρεις εισηγητές. Δηλαδή, ειλικρινά, θα έπρεπε τουλάχιστον ένας να τιμήσει τη συγκυβέρνηση που είχαν με το ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια σε αυτή τη χώρα. Είναι απορίας άξιο γιατί δεν είναι κανένας. Βέβαια, δεν είμαι ακόμα έτοιμος να μιλάω μόνος μου σε κάμερες και σε τηλεοράσεις, αλλά ένα κοινό είναι πάντα αναγκαίο. Δηλαδή, δεν μας εμπνέει η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας. Μπορώ να πω ότι το αντίθετο μας εμπνέει περισσότερο. Καλό θα ήταν να ήταν εδώ, γιατί θέλω να δω αντιδράσεις σε πρόσωπα ανθρώπων οι οποίοι τα τελευταία χρόνια -πολιτικά πάντα μιλώντας- έχουν κάνει ακροβασίες, οι οποίες δεν έχουν κάποια λογική εξήγηση. Ειλικρινά, με τις σημερινές τους εισηγήσεις κι από χθες το βράδυ έως σήμερα, ακούγοντας δημοσιογράφους φίλα προσκείμενους προς τη Νέα Δημοκρατία ή αντιπολιτευόμενους προς την Κυβέρνηση τη δική μας, των ΣΥΡΙΖΑ- Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς, αναλυτές σε εφημερίδες που τυπώθηκαν σήμερα το πρωί, προσπαθούσαν

3 εναγωνίως να καταστρέψουν τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup, τη μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησής μας. Και ειλικρινά, σαν ειδικός στη δουλειά που κάνω, ντρέπομαι που δεν υπάρχει -ειλικρινά το λέω- κάποιος, σε οποιοδήποτε κανάλι, να βγει με τεκμηριωμένη άποψη χρηματοοικονομικής μελέτης και να μας πει πώς και γιατί -να τεκμηριώσει την άποψή του- δεν είναι καλή η συμφωνία, από πού κι ως πού δεν είναι καλή η συμφωνία. Δεν βγήκε ένας να βάλει τα νούμερα κάτω, να δει το προφίλ του χρέους, να δει τις καμπύλες, να δει τι είχαμε, τι πήραμε, τι παραλάβαμε, τι πάμε να δώσουμε. Γιατί το έκαναν οι Ευρωπαίοι; Επειδή μας αγαπάνε; Δηλαδή, ξαφνικά ο κ. Σόιμπλε αγάπησε τον Αλέξη και τον Πάνο; Δηλαδή, λέμε τώρα εμείς ότι ο Σόιμπλε και ο Ντάισλεμπλουμ ήρθαν χθες και τους ερωτεύτηκαν και λέει «Παιδιά, εντάξει, σας βασανίσαμε και τώρα πηγαίνετε καλύτερα, πάρτε κάτι για το χρέος». Είναι αυτή η αλήθεια; Θα δώσω ένα παράδειγμα. Και, επαναλαμβάνω, κακώς που λείπουν. Και δεν είναι και από το ΠΑΣΟΚ εδώ. Θα έκανα μία αναγωγή της χθεσινής συμφωνίας επάνω στα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά από την Εξεταστική ότι χρωστάνε πάνω από 400 εκατομμύρια και άμεσα απαιτητά, βάσει νομικών ενεργειών που έχουμε δει τώρα -δεν είναι και της παρούσης- είναι τα 350 εκατομμύρια.

4 Ας πούμε ότι είναι ένα κόμμα και έχει 350 εκατομμύρια άμεσα απαιτητά, καταγγελμένα στα δικαστήρια. Και ας πούμε ότι αυτά τα χρέη που είναι άμεσα απαιτητά, ερχόταν ένας καλός κύριος μια μέρα, ο οποίος λεγόταν Ντάισελμπλουμ ή λεγόταν Γιούνκερ και τους έλεγε, «Κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για τα 352 εκατομμύρια που είναι στο Πλημμελειοδικείο άμεσα απαιτητά, με καταγγελμένες συμβάσεις» όχι με προφίλ αποπληρωμών το 2060 σήμερα, αύριο τα θέλω γιατί πάω για αναγκαστική κατάσχεση- «θα σας δώσω κάποια λεφτά να σας εξυπηρετήσω σήμερα». Θα τα πούμε μετά για την καθαρή παρούσα αξία. Δεν θα σας κουράσω τεχνικά. Θα το αφήσω γιατί δεν αντέχω άλλο, με πιάνει κι εμένα το παράπονο το τεχνικό. Θα τους έλεγε, λοιπόν: Σήμερα πάρτε τα 352 εκατομμύρια, εξυπηρετήστε το Δημόσιο όπου χρωστάτε τα χρέη σας σαν κόμματα και ξεπληρώστε με, με δεκαπέντε χρόνια περίοδο χάριτος, με 1% επιτόκιο, για 32,5 χρόνια από εκεί και πέρα αποπληρωμή του κεφαλαίου και εδώ είμαστε να δούμε προσέξτε τώρα πώς πρέπει να συνδυάσουμε- το πλεόνασμα, δηλαδή, η σχέση της πολιτικής σας δύναμης, στις μελλοντικές εκλογές που είναι αόριστες, όπως είναι αόριστα και τα πλεονάσματα και η ανάπτυξη και το επιτόκιο που θα έχει αλλάξει σε δεκαπέντε χρόνια. Δεν ξέρει κανένας το επιτόκιο που μπαίνει με τους μαθηματικούς τύπους.

5 Έστω, όμως, ότι θα το έλεγε σε αυτά τα δύο κόμματα -θα πω ότι θα παίρνατε πάνω από 15%, έτσι για να έχουμε 15 εκατομμύρια τον χρόνο ή 10 εκατομμύρια, πόσα βγαίνει, δεν ξέρω και το ΦΕΚ, επιχορήγηση του Δημοσίου στα κόμματα- κι όλο αυτό θα τους το πήγαινε. Άρα, σήμερα τι καταλάβαμε σε αυτήν τη Βουλή, αγαπητοί κύριοι; Ότι με αυτή τη συμφωνία και άλλα τεχνικά που δεν είναι της παρούσης η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα την καταψήφιζε. Θα έλεγε «εγώ δεν θέλω, σας ευχαριστώ πάρα πολύ». Θα πήγαινε σε εμάς, στα υπόλοιπα κόμματα και θα έλεγε «δεν έρχεστε και εσείς μαζί να ψηφίσετε, για να μην πάρω αυτή τη συμφωνία; Δεν μου αρέσει να εξυπηρετήσω το χρέος μου, δεν μου αρέσει να είμαι βιώσιμος, δεν μου αρέσει να έχω δημοσιονομικό αέρα να κινηθώ πολιτικά, να κάνω δέκα ταξίδια, να κάνω τρία επιμορφωτικά, να τυπώσω αφίσες στις εκλογές που θα έρθουν, δεν τα θέλω όλα αυτά». Ειλικρινά μιλάω, δεν έχω καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύονται. Το παράδειγμά μου είναι πάρα πολύ πρακτικό. Θα πούμε πολλά για το PSI, έστω και μόνοι μας. Τι χρειάζεται αυτή η χώρα; Είπα και στην εισήγησή μου ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο σημαντικότερος προϋπολογισμός της τελευταίας δεκαετίας. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο τον

6 υπερψηφίζουμε. Και δεν τον υπερψηφίζουμε επειδή συγκυβερνούμε με την πολύ καλή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί πρέπει να πετύχει αυτός ο προϋπολογισμός. Αν δεν πετύχει, έχουμε καταστραφεί όλοι. Όποιος και να έρθει να κυβερνήσει το 2018, το 2019, όπως και να τον λένε, με αποτυχία στον προϋπολογισμό του 2017, σε αυτά που γράψαμε εμείς με πόνο και αίμα και έτσι είναι, κανείς δεν χαίρεται με τα δημοσιονομικά και τους φόρους, θα τα πούμε όμως και θα τα εξηγήσω στον χρόνο που έχουμε- πρέπει να πετύχει. Διότι οι ξένοι, οι δανειστές κατέχουν το 80% του χρέους μας. Θα σας αφήσω και στα Πρακτικά τι ακριβώς μας έχουν δανείσει. Είναι ομόλογα, αέρας. Από τα 400 εκατομμύρια έχουμε πάρει τα 280 εκατομμύρια και έχουμε πάρει μετρητά μόνο 45 εκατομμύρια. Όλα τα υπόλοιπα είναι ομόλογα, είναι χρεόγραφα. Και μας χρέωναν και τόκους από πάνω, ότι είχαμε και κουπόνια. Είναι ένα χάος. Ούτε αυτοί ήξεραν πώς να στήσουν τους μηχανισμούς. Και τώρα προσέξτε, προς τιμήν τους ανταλλάσσουν τα επιτόκια από κυμαινόμενα σε σταθερά. Φανταστείτε τώρα τι λέμε. Έρχεστε πάλι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και λέτε ότι εμείς λέμε ναι στο deal που σας δίνουμε στα 352 εκατομμύρια που χρωστάτε, σας δίνω σταθερό επιτόκιο, δεν θα έχετε κανένα ρίσκο εάν υπάρξει γεωπολιτικό πρόβλημα στη χώρα, εάν φουντάρει δίπλα η Ιταλία και φύγουν προς τα επάνω τα επιτόκια δανεισμού στην Ευρωπαϊκή

7 Κεντρική Τράπεζα, εσείς στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία θα πληρώνετε τα χρέη σας με 1% και λέτε «δεν θέλω». Πήγε χθες να διαλυθεί η Ιταλία με 400 δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια στο ένα τρισεκατομμύριο που έχει η Ευρώπη. Το 40% είναι οι ιταλικές τράπεζες, οι οποίες συμπαρασύρουν το 65% όλων των τραπεζών της Γαλλίας, της Γερμανίας και Ισπανίας. Έχει η μία τα χρέη της άλλης. Είναι κρατικά, εταιρικά ομόλογα. Πήγε να γίνει χαμός και η Ελλάδα έχει 1% επιτόκιο για 32,5 χρόνια περίοδο χάριτος. Πήραμε και άλλη αναδιάρθρωση και άλλο βόλεμα του χρέους -να είναι πιο εύκολο στην εξυπηρέτησή του στο χρόνο, να αφήνει και το περιθώριο- και δεν το θέλουν! Λέμε δηλαδή όχι στον ελληνικό λαό, δεν το θέλω! Τι θέλαμε όμως, μέχρι το 2014; Μέχρι το 2014 θέλαμε να παραδώσουμε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων 80 δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια. Τα παραλάβανε 22 δισεκατομμύρια το 2009 και μας τα έδωσαν 80 δισεκατομμύρια. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Ο πίνακας είναι εδώ και θα τα αφήσω όλα. Μας έδωσαν 80 δισεκατομμύρια δάνεια, νέους ανέργους, μείον 8,5 δισεκατομμύρια μόνο από εισφορές λόγω των χιλιάδων άνεργων, διαλυμένες τράπεζες γιατί κούρεψαν 38 δισεκατομμύρια στις τράπεζες και μετά τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και δύο χρεοκοπίες, κύριοι.

8 Αγαπητοί συνάδελφοι, αυτή η χώρα έχει περάσει δύο χρεοκοπίες. Το έχετε καταλάβει; Δεν το είπε κανένας. Έχουμε χρεοκοπήσει δύο φορές τεχνικά και όχι μόνο. Για την αναδιάρθρωση του χρέους και το PSI -που η επιτυχία είναι 5 δισεκατομμύρια και θα φέρω τα νούμερα για να τελειώνει αυτή η ιστορία απόψε- σημαίνει καταγγελία στον ISDA στα Derivatives στην Αμερική ότι χρεοκοπεί η Ελλάδα, αλλάζει τους όρους δανεισμού, δηλαδή τους όρους των ομολόγων σου, μονομερής ενέργεια, άντε γεια, χρεοκοπία, default! Τελείωσε. Και τον Δεκέμβρη, δεύτερη επαναγορά χρέους, δεύτερη αθέτηση πληρωμής, δεύτερη αλλαγή όρων ομολόγων, 11,3 εκατομμύρια για να κουρέψουμε 30 εκατομμύρια, δεύτερη χρεοκοπία. Προσέξτε, είναι δύο χρεοκοπίες επίσημες, όχι πολιτικές και να είχαμε να λέγαμε στα κανάλια. Πήγαμε ταμείο μαύροι, κουβά. Τα λέω λαϊκά. Είναι χρεοκοπία, τέλος. Τι σημαίνει χρεοκοπία στη δικιά μας τη δουλειά, στο χωριό μου που λέω πολλές φορές; Δεν σε πιστεύει κανένας, άμα φουντάρεις μία- δύο φορές στις διεθνείς αγορές και έχεις κρατικά ομόλογα που θεωρούνται από τα ασφαλέστερα στον κόσμο sovereignty debt. Ποιος; Seniority παντού. Πρώτη φορά που χρεοκόπησε χώρα η οποία μπήκε σε εκκαθάριση λειτουργίας σαν τις εταιρείες που κάναμε στα νιάτα μου, ήταν η Ελλάδα. Μας εκκαθάρισαν εν λειτουργία για έξι χρόνια και κατηγορούμαστε τώρα εμείς που πάμε να σώσουμε την παρτίδα.

9 Και ήρθαν αυτοί που κυβέρνησαν -όπως κυβέρνησαν- και για να σώσουν πολιτικά τα επιχειρήματά τους, θέλουν να προσκυνήσουμε και να καταθέσουμε στεφάνια στο PSI. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταθέσουμε κανένα στεφάνι στο PSI. Το PSI έχει στεφάνι για σάβανο, έχει στεφάνι για άλλη δουλειά. Κατέστρεψε την Ελλάδα, διότι βγήκε από τις αγορές, χρεοκόπησε δύο φορές, πλέον έχασε την εμπιστοσύνη της μια και έξω, τελειώσαμε, γι αυτό και δεν μπορούσαν να βγουν στις αγορές από το 2012 και μετά. Ερώτηση απλή: Κουρέψανε, λέει, 140 δισεκατομμύρια. Καλά, θα τα δείξω τώρα τι κουρέψανε με το PSI, δεν κουρέψανε τίποτα, έστω όμως το επιχείρημα του κ. Χατζηδάκη, ο οποίος πάλι δεν είναι καλά ενημερωμένος από το οικονομικό του επιτελείο. Ερώτηση απλή: Είναι δυνατό με τόσο μεγάλη εξυπηρέτηση χρέους σε κεφάλαιο, όχι σε τόκους, να μην βγεις σε έναν χρόνο στις αγορές; Δεν πρέπει να έχεις βιώσιμο χρέος; Προσέξτε τώρα, είναι σαν να λέμε ότι ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία συγγνώμη πάλι, αλλά λείπουν και δεν παρεξηγείται και κανένας, παρεξηγείται το κενό- από τα 350, που είναι καταγγελμένα με αναγκαστική κατάσχεση, τους λένε «παιδιά σας κόβουμε 170» και λένε «οκ, τα κουρέψαμε». Και μετά τους

10 λένε «παιδιά δεν είσαστε βιώσιμοι, γιατί για να σας κουρέψουμε τα 170, 53,5%, στο PSI, σας δανείσαμε άλλα 93», που είναι στις συμβάσεις μέσα. Και το χρέος πήγε μία η άλλη. Γιατί δεν έπεσε το χρέος ονομαστικά στα δελτία χρέους 140 δισεκατομμύρια; Αυτήν την ερώτηση θα μου την απαντήσει ένας άνθρωπος, ένας χριστιανός σε αυτήν την Αίθουσα, ένας ειδήμων; Έχω όλα τα δελτία χρέους στο τέλος. Αφού, λέει, έκοψε 140, πρέπει να πάει το Υπουργείο Οικονομικών να πει «παιδιά από 360 μείον 140 βγαίνει 220», να βγάλει ένα τρίμηνο ονομαστικό χρέος. Ποτέ! Γιατί; Δεν έχει αναρωτηθεί κανένας; Όχι. Πήραμε 47 δισεκατομμύρια ομόλογα για τις τράπεζες. Προσέξτε, ΤΧΣ. Δεν είναι δικό μου το ΤΧΣ, το έστησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, για να πάρει λεφτά, για να δανειστούν οι Έλληνες πολίτες ομόλογα, δηλαδή το χρέος του EFSF, ο οποίος δανείζεται από τις αγορές, να μου το δώσει το ομόλογό του, να το κάνω εγώ ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες, τις οποίες κούρεψε επιτυχημένα το PSI 38 δισεκατομμύρια. Τους πήραμε 38 δισεκατομμύρια. Ερώτηση: Πόσοι μείνανε στα hold outs; Τι σημαίνει hold outs; Σημαίνει πόσοι δεν κουρέψανε. Ξέρει κανένας πόσοι δεν κουρέψανε; Τα νούμερα θα τα πω στο τέλος. Πόσοι δεν συμμετείχαν και γιατί δεν συμμετείχαν; Ήταν εθελοντικό το PSI; Πώς είναι το PSI εθελοντικό, όταν δανείζεσαι 35 δισεκατομμύρια και τους λαδώνεις για να συμμετέχουν; Είναι στη σύμβαση μέσα αυτά που λέω, δεν τα λέω έτσι, είναι η δουλειά μου αυτή. Για να

11 συμμετέχουν οι εθελοντές, δανειστήκαμε όλοι οι Έλληνες 35 δισεκατομμύρια για να τους δώσουμε τυρί λέγεται στη δική μας τη γλώσσα- sweetener, «γλυκαντικό». Δηλαδή, τους δώσαμε 30 δισεκατομμύρια για να συμμετέχουν. Δανειστήκαμε 5,5 δισεκατομμύρια για τους δεδηλωμένους τόκους μέχρι εκείνη τη στιγμή και άλλα 35 δισεκατομμύρια για να αγοράσουμε τα ομόλογα από τις τράπεζες. Τα νούμερα τα έχω εδώ. Τα λέω προφορικά για να τα περάσουμε γρήγορα. Άρα, γιατί δεν μειώθηκε το χρέος; Διότι από εκεί που ήταν ελληνικού δικαίου, γύρισε όλο κατευθείαν σε αγγλικού δικαίου. Και δεν είναι μόνο το αγγλικό δίκαιο, που τότε δεν ήξερε κανένας τι σημαίνει το αγγλικό δίκαιο. Είναι ότι έφυγε από τις αγορές και πήγε σχετικά σε κράτη αλλά τι;- και έγινε από ομόλογο δάνειο. Προσέξτε διαφορά! Από ομόλογο της αγοράς, δηλαδή ότι ομολογώ ότι καλή τη πίστει θα το πληρώσω σε δέκα χρόνια το δεκαετές ομολογώ, είναι σαν να δίνεις μια μεταχρονολογημένη επιταγή καλή τη πίστει, την παίρνει ο άλλος και σου πουλάει ένα αυτοκίνητο σήμερα- του λέει ότι «ναι, αλλά ξέρεις, εγώ σε κούρεψα, αλλά δεν συμμετείχαμε όλοι. Έχω και άλλα 64 εκατομμύρια τα οποία δεν συμμετείχαν». Και όταν ήμουν εγώ έξω με πήρε μια μέρα ο Πάνος θα τα πούμε όλα απόψε- όταν ήταν στη σύσκεψη των Αρχηγών με τον Παπαδήμο και ήμασταν στο φουαγιέ στο Μαξίμου και μας έπαιρναν τηλέφωνα για να πληρωθούν τα ακούρευτα. Δεν μπορώ να πω ποιος πήρε ούτε

12 ποιο ποσό ούτε ποιανού ήταν. Έπεφταν τηλέφωνα την ώρα της σύσκεψης των Αρχηγών, που γινόταν χάος στην Ελλάδα και έπρεπε να γίνει πολύ σοβαρή συζήτηση, να αποφασίσουμε εμείς, που ήμασταν στο φουαγιέ, αν θα πούμε ναι να κουρευτεί ή να μην κουρευτεί ένα ομόλογο, να το πληρώσουμε με 90% κέρδος, από 60 εκατομμύρια αγορά δευτερογενή σε 453 στο άρτιο. Να αποφασίσουμε εμείς, που δεν ήμασταν πολιτικοί Αρχηγοί, ήμασταν σύμβουλοι. Έτυχε εγώ να είμαι εκεί. Μου είπε ο Πάνος «έλα να δούμε τι γίνεται με τα οικονομικά». Και το γλιτώσαμε και πληρώθηκε αλλού. Πήραμε με τις τράπεζες 38 δισεκατομμύρια με τη μία, 47 δισεκατομμύρια από το PSI η σούμα της ανακεφαλαιοποίησης από την καταστροφή και μας δώσανε στις απομείωση μετοχών δισεκατομμύρια! Έχασε ο λαός από την αξία των μετοχών του, το ΤΧΣ, το οποίο δημιουργήθηκε για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, όπως είπα πριν. Χάσαμε από την αξία των μετοχών , πάνω από το 80%, στις , όχι το 2015, αλλά το Τα καταθέτω όλα στα Πρακτικά. (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

13 Εύκολα είναι αυτά, δεν είναι δύσκολα. Προσέξτε τώρα. Εμείς δανειζόμαστε τώρα με τριάντα δυόμισι χρόνια. Θα σας αφήσω τον πίνακα. Θα με συγχωρέσετε, γιατί τα έγραφα γρήγορα μόνος μου και είναι χειρόγραφος. Έχω όλα τα ομόλογα σήμερα από τις 7 το απόγευμα, σχετικά με το τι δανείζονται όλες οι χώρες για δεκαετή και τριακονταετή ομόλογα. Ας πούμε, εάν κάποια χώρα στην Ευρώπη δανείζεται με τριάντα χρόνια, τι επιτόκιο δίνει; Εμείς δανειζόμαστε με τριάντα δυόμισι χρόνια και 1% επιτόκιο. Η Αυστρία στα είκοσι πέντε χρόνια με 1,229%. Το Βέλγιο με εικοσαετία δεν έχει τριακονταετία, δεν δίνουν με τριάντα χρόνια ομόλογο του Βελγίου- με 1,125%. Η Δανία για τριάντα χρόνια με 1,054%. Η Φινλανδία για δεκαπέντε χρόνια δεν δίνουν ούτε είκοσι ούτε τριάντα χρόνια- με 1%. Η Γαλλία στα τριάντα χρόνια στις αγορές με 1,641 %. Η Γερμανία για τριάντα χρόνια με 1,036%. Η Ουγγαρία με 3,90%. Η Ιρλανδία δεκαετές ομόλογο με 5%, διότι δεν έχει τίποτε άλλο, παρά μόνο δεκαετές. Όλοι δανείζονται στις αγορές περισσότερο από εμάς. Άρα, είναι τεράστια η δική μας αποτυχία! Δηλαδή, η περσινή αποτυχία που πήραμε τα 54 δισεκατομμύρια που έληγαν σε τρία χρόνια και τα πήγαμε στα τριάντα δυόμισι με 1% και το ΔΝΤ με 3,8% και τα άλλα μεσοσταθμικά 4% σε τριάντα δυόμισι αντί για τρία χρόνια και 1% είναι κακή συμφωνία, όταν βλέπετε τι συμβαίνει σε

14 άλλες χώρες! Το καταθέτω στα Πρακτικά και συγχωρέστε με που είναι χειρόγραφο. (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τον προαναφερθέντα πίνακα, ο οποίος βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής) Εμείς σήμερα, εάν ήμασταν στις αγορές, θα ήμασταν με 6,5% και 7% στα είκοσι πέντε χρόνια. Εάν βγαίναμε στις αγορές στα είκοσι πέντε χρόνια, θα ήμασταν με 7% σήμερα και το παίρνουμε τώρα για τριάντα δυόμισι χρόνια με 1%. Πολύ κακή συμφωνία, η χειρότερη που υπάρχει! Να σας πω κάτι; Αυτοί που δεν έχουν πετύχει πολιτικά -και το καταλαβαίνω, γιατί και εγώ σιγά-σιγά αποκτώ μια σχετική εμπειρία- έχουν έναν τρόπο να σταθούν πολιτικά. Απέχουν -να μην ακούν, γιατί δεν χρειάζεται, τώρα τι να ακούσουν, τα έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους- και κατηγορούν τους άλλους. Εγώ δεν κατηγόρησα κάποιον, απλώς αμύνομαι. Αμύνομαι με τις γνώσεις μου και με την ζημιά που έγινε στην πατρίδα. Ειλικρινά δεν κατηγορώ κανέναν. Και ξέρει και ο κ. Βενιζέλος πόσο τους σέβομαι για το μυαλό και την ευφυία τους, αλλά ήταν λάθος. Προσέξετε, δηλαδή, σήμερα, συνάδελφοι, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι -δεν ξέρω τι θα πουν οι αγαπητοί κεντρώοι- κατά 99% θα καταθέσουν στεφάνι στο PSI. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό!

15 Αφήνω εδώ τον πίνακα της μίξης του χρέους, ο οποίος λέει αυτή τη στιγμή κάτι πολύ απλό. Δεξιά είναι τα στοιχεία του ΕFSF. Λέει ότι έχουμε πάρει 47 μόνο δισεκατομμύρια μετρητά από τα 141 και τα υπόλοιπα είναι όλα ομόλογα. Λέει, επίσης, πού πήγε τι από τον EFSF και πού πήγαν τα λεφτά από τον ESM, τι καλύπτουμε. Είναι η πλήρης χθεσινή ανάλυση. Προσέξτε τώρα. Αυτός είναι ένας απόρρητος πίνακας. Αυτός ο πίνακας δείχνει μετά τη χθεσινή συμφωνία πώς αλλάζει το χρέος μας. Θα τον αφήσω στα Πρακτικά. (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τον προαναφερθέντα πίνακα, ο οποίος βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής) Εδώ αναλύει -φαίνεται η εικόνα, φαντάζομαι- τι ισχύει μετά τη συμφωνία και τι ίσχυε πριν τη συμφωνία, το χάος, τι είχαμε να πληρώνουμε. Το βλέπετε εδώ για κάθε χρόνο μέχρι το 2060 και εδώ είναι πώς μειώνεται και πηγαίνει και αυξάνει πολύ μετά το 2043 και βλέπουμε. Το σημαντικό ποιο είναι; Στη γαλάζια γραμμή κάτω λέει για τον EFSF, το PSI, το LM Facility. Το LM Facility είναι το δάνειο που πήραμε μόνο για το PSI, για να εξυπηρετήσουμε τα «γλυκαντικά». Αυτό εξυπηρετείται 2022 με 2043.

16 Δείτε το, παρακαλώ, συνάδελφοι, είναι δάνειο που πήραμε μόνο για το PSI. Δεν υπήρχε κανένας εθελοντισμός. Τα «φεσώσαμε» όλα στον ελληνικό λαό. Εδώ είναι το μάτι της συμφωνίας του PSI και σας έχω βάλει και τα σχετικά άρθρα, όλα τα άρθρα που λένε τι δανειστήκαμε. Ας τα διαβάσω, έτσι, προς άμυνα. Η συμφωνία λέγεται liability management, δηλαδή διαχείριση των απαιτήσεων για το PSI και έχει δάνεια 30 δισεκατομμύρια για την Ελλάδα, για να μπορέσει το μεταφράζω- μερικώς να χρηματοδοτήσει την εθελοντική συμμετοχή. Είναι 30 δισεκατομμύρια δάνειο! Είναι 35 δισεκατομμύρια, για να μπορέσει η Ελλάδα να χρηματοδοτήσει την εξαγορά των ομολόγων. Αυτά είναι δάνεια που πήραμε για το PSI 30 και 35 δισεκατομμυρίων από την Κεντρική Τράπεζα και 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ πήραμε για τους δεδηλωμένους τόκους, που έπρεπε να τους πληρώσουμε για να πάμε σε άλλη συμφωνία, γιατί έπρεπε να πληρωθούν αυτοί που έδιναν τα ομόλογα τους τόκους εκείνης της στιγμής που άλλαζαν τα ομόλογά τους. (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τον προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής) Μια χαρά είναι, δεν είναι τίποτα δύσκολο. Για να τελειώσουμε και με αυτό το ψέμα του PSI, εδώ έχω όλα τα δελτία χρέους. Όποιος θέλει ασχολείται. Έχω

17 κάνει και τις σημειώσεις μου, γιατί και πώς δεν μειώθηκε το χρέος και πώς γύρισε από δημόσιο εσωτερικής χρήσης και απαίτησης ομόλογο ελληνικού δικαίου και ελάχιστο έξω δηλαδή ήταν 85% ομόλογο στην Ελλάδα και 15% ομόλογο εξωτερικό, εκτός Ελλάδας, ελληνικού δικαίου- στο να είναι όλα μαζί από 265 εκατομμύρια και να έχουν φθάσει τα 70 τα ομόλογα και να έχουμε πάει τα δάνεια από 0 στα 280. Είναι όλα στα δελτία εσωτερικού χρέους στη δεύτερη σελίδα πάνω δεξιά. (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής) Συγκεντρωτικά, όσον αφορά τα δάνεια που πήραμε το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν 298 εκατομμύρια και παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στα 324 εκατομμύρια. Καμία σχέση με το PSI. Προσέξτε τώρα. Το 2009 τα ομόλογα ελληνικού δικαίου ήταν 265 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα σας πω πόσα συμμετείχαν και πόσα κουρεύτηκαν. Από τα 265 δισεκατομμύρια τον Δεκέμβριο του 2014 είχαμε 66. Φύγανε 199 δισεκατομμύρια ευρώ, ονομαστική αξία διακόσια δισεκατομμύρια ομόλογα. Συνάμα, τι έγινε όμως το 2009; Από 54 δισεκατομμύρια πήγε στα 218 δισεκατομμύρια ο δανεισμός. Η διαφορά δανεισμού είναι 35 δισεκατομμύρια, η διαφορά ομολόγων είναι 66

18 δισεκατομμύρια, η διαφορά 35 δισεκατομμυρίων με 66 δισεκατομμύρια μας κάνει τη διαφορά από τα 298 δισεκατομμύρια στα 324 δισεκατομμύρια. Προσέξτε: Ό,τι κουρέψαμε, δεν το κουρέψαμε και είπαμε «δεν πειράζει, το αλλάζουμε με κάτι άλλο, να αλλάξω το αυτοκίνητο να πάρω ένα άλλο, δίπορτο», αλλά καταστρέψαμε τη χώρα, τη χρεοκοπήσαμε δυο φορές. Κάναμε 80 δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια, ένα εκατομμύριο ανέργους και συγχρόνως, εκτός αγορών, με δύο χρεοκοπίες, αλλάξαμε το χρέος και δανειστήκαμε, αντί να έχουμε ομόλογα ελληνικού δικαίου και να τα βρούμε μεταξύ μας με τις τράπεζες με 40 δισεκατομμύρια, ώστε να μην έχουμε ανάγκη να δανειστούμε για όλα αυτά, με τα ακίνητα, με την Αγροτική, με τα κόκκινα δάνεια που ήταν τότε μόνο 25 δισεκατομμύρια, θα είχαμε βρει την άκρη μόνοι μας, αλλά δεν έπρεπε να τη βρούμε μόνοι μας. Παρακαλώ, κρατήστε και εδώ για όποιον συνάδελφο θέλει να δει την εξέλιξη των ομολόγων σε σχέση με την αλλαγή της σύνθεσης του προφίλ του χρέους. (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

19 Για να πάμε και λίγο στην ανάπτυξη, αυτός ο Προϋπολογισμός θα είναι αναπτυξιακός για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι ότι δουλεύουμε γι αυτό. Δεν είναι εδώ να το ακούσουν, θα το δουν σε βίντεο. Εμείς δεν δουλεύουμε για να ξαναψηφιστούμε. Εγώ δεν το κάνω αυτό το πράγμα, δεν μου περνάει από το μυαλό. Πρέπει να πετύχει, δεν μας παίρνει. Δεν γίνεται να μην φέρω έσοδα. Και προσέξτε, παράλληλα έσοδα. Μιλάγαμε με τον Χρήστο εδώ πόσες φορές, με τον Τρύφωνα και με την Κατερίνα θα τα πούμε. Τα νομοσχέδια έρχονται όλα. Δηλαδή, όσον αφορά τον ΦΠΑ που χάσανε γιατί δεν είναι η Νέα Δημοκρατία εδώ να μας πει γιατί από το 2009 έως το 2014 έχασε 32 δισεκατομμύρια ΦΠΑ; Σε ύφεση η οικονομία, με λίγες συναλλαγές, άρα λίγες αγοραπωλησίες και χάσαμε 32 δισεκατομμύρια ΦΠΑ. Και ερχόμαστε εμείς να μπορέσουμε από τα 6 δισεκατομμύρια τον χρόνο που χάνουμε, να εισπράξουμε με τους μηχανισμούς -που θα αναγνώσω πολύ γρήγορα για τα Πρακτικά- τον ΦΠΑ που χάνεται. Και δεν το προϋπολογίσαμε ότι θα το πάρουμε, γιατί δεν επιτρέπεται και είναι σωστό. Θα πάρουμε, όμως, ένα μεγάλο του κομμάτι με το πλαστικό χρήμα και το νομοσχέδιο που θα έλθει και θα το βάλουμε στον προϋπολογισμό του 2018 τέτοια εποχή. Θα το έχουμε πάρει και θα πούμε «κύριοι, αυτό είναι και είναι μόνιμο μέτρο». Έγινε ο μηχανισμός, άρα θα εισπράττεις κάθε χρόνο 1 δισεκατομμύριο από τα 6 δισεκατομμύρια τον χρόνο διαφυγών ΦΠΑ, 5,4 δισεκατομμύρια τα μέτρα τριετίας. Μας μένουν και

20 ρέστα, εάν είχαμε τον ΦΠΑ. Όχι δεν πρέπει να αλλάξουμε το κράτος, να το αφήσουμε όπως ήταν, έτερον εκάτερον, αλλά είναι over and above. Είναι όλα από πάνω αυτά που πρέπει να κάνουμε. Και εδώ πρέπει να προστατευθούν επιχειρηματίες. Είναι σωστό ότι δεν είναι άμεσα αναπτυξιακό μέτρο η αύξηση φορολογίας. Ούτε ο έμμεσος φόρος είναι δίκαιος. Δεν έχουμε δημοσιονομικό περιθώριο. Αυτό που δίνει όμως η χθεσινή συμφωνία, την οποία δεν θα την παίρνανε ούτε για τα κόμματά τους, είναι ότι σε βλέπουν οι αγορές με άλλο μάτι. Εκλογές δεν γίνονται, δεν υπάρχουν. Ωραία, έχουμε να λέμε στα κανάλια το πρωί ότι περνάμε πάρα πολύ ωραία. Πολιτική σταθερότητα. Σοβαρότητα, ανταγωνιστικότητα, δουλειά. Έρχεται με τη βιωσιμότητα του χρέους η έκθεση του κ. Ντράγκι -και θα βγάλει και μία έκθεση το ΔΝΤ στο τέλος του τρέχοντος μήνα- και θα πει ο κ. Ντράγκι στο ΔΝΤ «έτσι πάνε τα πράγματα». Θέλει και αυτός μια τεκμηρίωση για να πάει να εισηγηθεί να μας πάρουν τα ομόλογα, δηλαδή ή να παίρνει τα ελληνικά ομόλογα ή να τα ανταλλάξουμε. Τη συμφωνία από πέρσι την έχουμε συζητήσει με τον Ευκλείδη. Τι σημαίνει αυτό; Φτηνό χρήμα στην αγορά. Φτηνό χρήμα και φτηνότερο επιτόκιο. Να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους του νοικοκυριού το οποίο έχει όλους τους ανέργους. Ο κ. ΓΑΠ είχε πει «μακάρι ένας στους τέσσερις να δουλεύουν». Είναι ευχή, δηλαδή, αντί να δουλεύουν και οι τέσσερις.

21 Με κόκκινο χρέος στο νοικοκυριό, μειωμένο ως μηδενικό διαθέσιμο εισόδημα, όπως λέμε εμείς στη μέτρηση, πρέπει να μειωθεί η εξυπηρέτηση του κόκκινου δανείου. Το να του μειώσεις το επιτόκιο είναι τόσο απλό. Είναι έμμεσο έσοδο στην τσέπη. Θα μείνουν λεφτά για κατανάλωση, έτσι θα έλθει η ανάπτυξη. Συγχρόνως, προχωρήσαμε και σε αποκρατικοποιήσεις. Και το Ελληνικό και η COSCO και ο ΟΛΘ που θα έλθει σιγά-σιγά και ό,τι άλλο γίνεται σαν έργο υποδομής είναι ο πυλώνας, η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης. Η θέση μας είναι αυστηρά γεωπολιτική. Είμαστε γέφυρα. Θέλουμε δεν θέλουμε, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Αεροδρόμια θα κάνουμε και θα φτιάξουμε, φαντάζομαι, γρήγορα και το τρένο διπλής κατεύθυνσης, διότι δεν φεύγουν εμπορευματοκιβώτια χωρίς τρένο διπλής κατεύθυνσης από τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να γίνουν όλα αυτά. Καταλαβαίνω και συμπονώ την Αντιπολίτευση. Δεν καταλαβαίνει οικονομικά. Δεν καταλαβαίνει τη χθεσινή συμφωνία. Με κανέναν τρόπο δεν την καταλαβαίνει και δυστυχώς δεν την εξήγησαν και μεταξύ τους. Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερψηφίζουμε τον αυριανό προϋπολογισμό.

22 Θα αφήσω δύο σημειώσεις τεχνικού χαρακτήρα κάποιος μπορεί να θέλει να διαβάσει, κάποιος μπορεί να βαριέται που αφορούν το γιατί και πώς υπολογίζουμε το προεισπρακτικό επιτόκιο στον υπολογισμό της καθαρά παρούσης αξίας στο σημερινό δάνειο, το οποίο έχει να κάνει με το κόστος δανεισμού, έχει να κάνει με την ανάπτυξη που προβλέπεις, έχει να κάνει με το πόσα χρόνια θα το προβλέψεις, ποιος είναι ο στόχος που θέλεις να έχεις για το χρέος προς το ΑΕΠ με το ΑΕΠ. Έχει να κάνει με όλα αυτά, δηλαδή με πάρα πολλούς παράγοντες, αλλά δυστυχώς αυτός είναι ο υπολογισμός. Έτσι γίνεται σήμερα. Και πάλι λέω 54 δισεκατομμύρια ευρώ έφυγαν σε τριάντα δύο χρόνια της τριετίας. Έφυγαν και άλλα αυτό τον χρόνο με 1 δισεκατομμύριο ευρώ περίπου κενό περιθώριο δημοσιονομικό κάθε χρόνο για την οικονομία. Αν είμαστε ικανοί και βάζω ερωτηματικό θα τα καταφέρουμε. Αν είμαστε ανίκανοι, δεν θα τα καταφέρουμε. Δεν γίνεται με αυτή τη συμφωνία να μην τα καταφέρουμε, δηλαδή απαγορεύεται. Αφήνω τις σημειώσεις για αυτό. (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

23 Θα παρακαλούσα τέλος και ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, για την ανοχή σας όλες τις πτέρυγες της Βουλής να κατανοήσουν ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται μόνη της. Χρειάζεται δουλειά. Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Δεν είναι η αλήθεια του ATM. Είναι η αλήθεια που λέμε. Θα πάει ο άλλος να δει το εκκαθαριστικό του στεγαστικού που θα του έρθει και θα του είναι 50 ευρώ λιγότερο, γιατί θα του έχει πέσει το επιτόκιο. Όμως, η Ελλάδα προσέξτε θα έχει σταθερό. Δηλαδή, αν γίνει κανένας πανικός στην Ιταλία, εμείς είμαστε κεκαλυμμένοι από ρίσκο. Άρα οι αγορές και κάποιος που θα επενδύσει τα λεφτά του στην Ελλάδα μετά το QE και μετά την έξοδο στις αγορές με 3% που πρέπει να βγούμε, που και αυτό δεν είναι καλό, γιατί με 1% δανειζόμασταν και θα πάει με 3% τα μαθηματικά στον πίνακα που έχω εδώ λένε την αλήθεια. Αν αλλάζει το επιτόκιο στον χρόνο σε σχέση με την αύξηση του ΑΕΠ, σου χαλάει το κλάσμα. Δεν σου βγαίνει τόσο καλή η καθαρή παρούσα αξία. Παρ όλα αυτά, όμως προσέξτε αυτή η σταθερότητα είναι αυτό που θέλει ο επενδυτής. Λέει, πού να βάλει τα λεφτά του; Να τα χάσει; Μα δεν θέλει ένα σταθερό επιτόκιο, ένα σταθερά χαμηλό επιτόκιο; Θέλει ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, σταθερή πολιτική σκηνή, αναδιαρθρωμένα τα Υπουργεία Ανάπτυξης, ώστε όλα και οι αδειοδοτήσεις να γίνονται

24 γρήγορα, να τελειώνουμε, να πάμε ταμείο γρήγορα, να μας φέρει την επένδυση το FDI, το Foreign Direct Investments, να μπουν σαν ξένες επενδύσεις μέσα στην Τράπεζα, σαν καταθέσεις, δηλαδή, να μπουν καταθέσεις. Για να γίνει όλο αυτό, δεν πρέπει να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Εδώ είμαστε να δουλέψουμε, για να είναι η χώρα σταθερή. Αλλά παρακαλώ πάρα πολύ, να μην σπεκουλάρουμε πολιτικά, διότι το πολιτικό σπεκουλάρισμα έχει κοντά πόδια. Είναι σαν το ψέμα. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε, για να φέρουμε αποτέλεσμα. Εμείς διαχειριζόμαστε έντεκα εκατομμύρια ψυχές και άλλες είκοσι πέντε εκατομμύρια ψυχές Ελλήνων εκτός Ελλάδος, οι οποίοι λένε «Ρε παιδιά, τι γίνεται στην πατρίδα; Έχω ένα σπίτι στο χωριό. Να το πουλήσω, να το δώσω σε κανέναν Γερμανό ή να το κρατήσω να γυρίσω για διακοπές;». Δεν πρέπει να τον φέρουμε πίσω τον Έλληνα; Ευχαριστώ πολύ. (Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων) ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε τον γενικό εισηγητή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Δημήτριο Καμμένο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 Αθήνα, σήμερα στις 5 Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.23 συνήλθε στην Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ϟθ. Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ϟθ. Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ϟθ Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 Αθήνα, σήμερα στις 29 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.20 συνήλθε στην Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙZ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΘ. Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙZ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΘ. Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙZ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΘ Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 Αθήνα, σήμερα στις 27 Ιουλίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:07 συνήλθε στην Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (4.3.2016) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 4 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.08 συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/9-2-2016 επίκαιρη ερώτησή προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Στην επίκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και ΣΕΛ.210 οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου Λακωνίας. Η Βουλή τούς καλωσορίζει. (Χειροκροτήματα απ όλες τις πτέρυγες

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως αυτοδιοικητικοί και όχι κομίζοντας κανείς καμία άλλη ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500.

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500. Αφού κανείς από τους επίσηµους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ξέρετε η αλήθεια στα οικονοµικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να σας περιγράψω την κατάσταση.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να σας περιγράψω την κατάσταση. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να σας περιγράψω την κατάσταση. Την ζείτε, την βιώνετε και εσείς. Νομίζω ότι δεν μπορεί η Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ GIKAS HARDOUVELIS. FORMER MINISTER OF FINANCE, Greece

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ GIKAS HARDOUVELIS. FORMER MINISTER OF FINANCE, Greece THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ GIKAS HARDOUVELIS FORMER MINISTER OF FINANCE, Greece TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT? ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE TO THE 21 st ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE UNRAVELLING GREECE UNTANGLING ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διάλογος στα Χανιά. Eρώτηση: Επειδή απέτυχε η Ελιά, βγήκε το Ποτάμι;

Ο Διάλογος στα Χανιά. Eρώτηση: Επειδή απέτυχε η Ελιά, βγήκε το Ποτάμι; Ο Διάλογος στα Χανιά Eρώτηση: Επειδή απέτυχε η Ελιά, βγήκε το Ποτάμι; Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι το σκηνικό ήταν κάπως έτσι Ήμουν στο τηλέφωνο και περίμενα. Και σε κάποια στιγμή που η Ελιά δεν προχωρούσε,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΝΙΑ PRESIDENT, HELLENIC BANK ASSOCIATION, CHAIRMAN OF THE BOARD OF DIRECTORS, NATIONAL BANK OF GREECE CREDIT RISK MANAGEMENT FOR BANKING & BUSINESS FINDING LIQUIDITY

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και ιοικητικής Ανασυγκρότησης): Το

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και ιοικητικής Ανασυγκρότησης): Το ιάλογοι Πρακτικά Όλοι οι διάλογοι από τα πρακτικά της Βουλής Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο; ΠΡΟΕ ΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Θέλετε το λόγο, κύριε Υπουργέ; ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το Λαφαζάνη ζητήσαμε!

Διαβάστε περισσότερα

δείτε το βίντεο για να καταλάβετε το πως έγινε το μαγικό: http://www.youtube.com/watch?v=kzg28kivcmi Κούρεμα 50% των 360 δισ. ίσον... 25 δισ.!

δείτε το βίντεο για να καταλάβετε το πως έγινε το μαγικό: http://www.youtube.com/watch?v=kzg28kivcmi Κούρεμα 50% των 360 δισ. ίσον... 25 δισ.! Το χρέος ήταν 360 ΔΙΣ σε ομόλογα, έγινε 50% κούρεμα άρα θα έπρεπε να οφείλουμε 180 ΔΙΣ...κι όμως παρόλο του 50% του κουρέματος οι οφειλές μας μειώθηκαν μόνο κατά 25 ΔΙΣ... πως έγινε αυτό το μαγικό; δείτε

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Καμμένο, έχετε τον λόγο για δεκαπέντε λεπτά. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Καμμένο, έχετε τον λόγο για δεκαπέντε λεπτά. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Καμμένο, έχετε τον λόγο για δεκαπέντε λεπτά. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ευχαριστώ για την κατανόηση. Έχω την αντιπροεδρία της Εξεταστικής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1 Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE 1 Όνομα:.... Ημερομηνία:... 1. Διάβασε το κείμενο και συμπλήρωσε τις εργασίες. (Στο τηλέφωνο) Παρακαλώ! Έλα Ελένη. Επιτέλους σε βρήκα! Τι κάνεις; Πώς είσαι; Πού ήσουν όλο το Σαββατοκυριάκο;

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω.

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω. 1 Εδώ και λίγες μέρες, ένα από τα πάνω δόντια μου κουνιόταν και εγώ το πείραζα με τη γλώσσα μου και μερικές φορές με πονούσε λίγο, αλλά συνέχιζα να το πειράζω. Κι έπειτα, χτες το μεσημέρι, την ώρα που

Διαβάστε περισσότερα

2 & : Fax : Site:

2 & : Fax : Site: ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 2 & Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 196 176 71 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΑΘΗΝΑ Tηλ. : 210 9545000 Fax : 210 3615634 Ε-mail:pressoffice@anexartitoiellines.gr Site: www.anexartitoiellines.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

(Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο)

(Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο) (Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο) Ζ. ΜΑΥΡΟΥΚΑΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ήταν όντως μια σημαντική πρόκληση για μένα και για τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και για τους συνεργάτες μου.

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΒ. Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΒ. Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΒ Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 Αθήνα, σήμερα στις 27 Απριλίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.36 συνήλθε στην Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερβαρδάκη στον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ το Δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της: -Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και

Διαβάστε περισσότερα

Η αρχική κατάθεση προτείνεται να γίνει την ίδια μέρα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και την ορίζουμε για την 31 Οκτωβρίου 2012

Η αρχική κατάθεση προτείνεται να γίνει την ίδια μέρα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και την ορίζουμε για την 31 Οκτωβρίου 2012 ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΣΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΑ Όλες οι κυβερνήσεις πήραν και παίρνουν δάνεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα δίνουν σαν > στις Ελληνικές

Διαβάστε περισσότερα

Γεννηθήκαμε και υπήρξαμε μωρά. Κλαίγαμε, τρώγαμε, γελάγαμε, κοιμόμασταν, ξυπνάγαμε, λερωνόμασταν.

Γεννηθήκαμε και υπήρξαμε μωρά. Κλαίγαμε, τρώγαμε, γελάγαμε, κοιμόμασταν, ξυπνάγαμε, λερωνόμασταν. Γεννηθήκαμε και υπήρξαμε μωρά. Κλαίγαμε, τρώγαμε, γελάγαμε, κοιμόμασταν, ξυπνάγαμε, λερωνόμασταν. Μεγαλώσαμε λίγο και υπήρξαμε παιδιά. Φωνάζαμε, τσακωνόμασταν, γνωρίζαμε, βρίζαμε, παίζαμε, χαιρόμασταν,

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Σπυριδούλα Μπέλλα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αιγαίου 9/5/2017 Επικοινωνιακή ικανότητα γνώση ενός ομιλητή ως

Διαβάστε περισσότερα

«Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω»

«Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω» «Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω» Στον αποµαγνητοφωνηµένο δάλογο που ακολουθεί συνοµιλεί συγγενής του Γ. Ρουπακιά (Α) µε τον (Β) - Οπου Α η καλούσα - Οπου Β

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη με αριθμό 709/28-3-2016 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι " Ο

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι  Ο Πρώτον θεωρώ ότι πρέπει να έχει διαβάσει 3 πράγματα πριν πάει κάποιος να καταθέσει την αίτηση του. Το πρώτο και βασικότερο είναι ο Νόμος, το δεύτερο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ και το τρίτο η πρόσκληση του Υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 17-11-2011 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία αντίληψη» της Δημοκρατίας το πολιτικό μας σύστημα έχει εισέλθει αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Ήταν ο Σοτός στην τάξη και η δασκάλα σηκώνει την Αννούλα στον χάρτη και τη ρωτάει: Αννούλα, βρες μου την Αμερική. Σην βρίσκει η Αννούλα και ρωτάει μετά τον Σοτό η δασκάλα: -Σοτέ, ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεχίζουμε τώρα, όπως προείπα, με τη συζήτηση πέντε επικαίρων ερωτήσεων, στις

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο;

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο; Σκηνή 1 η Βρισκόμαστε στο γραφείο του ψυχίατρου Σωτήριου Σώθηκες! Ο γιατρός μιλά στο τηλέφωνο με έναν πελάτη Τι μου λέτε αγαπητέ μου! `Ώστε έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν! Αν σας καταλαβαίνω; Μα είναι ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι. Τυμπανιστής:

ΜΕΡΟΣ Ι. Τυμπανιστής: Το σκηνικό μας: Μια γειτονιά με πολύχρωμα σπιτάκια και δυο τρία δέντρα. Το κεντρικό σπίτι είναι πιο μεγάλο από τα άλλα κι έχει μια πόρτα στο κέντρο. Αριστερά και δεξιά υπάρχουν από ένα παράθυρο. Μπροστά

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 13/2018

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 13/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 03/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ 13/2018 Στην Καλαμάτα σήμερα, την 16η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00, στο Δημοτικό Κατάστημα της οδού Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή. Είναι μια εξεταστική η

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή. Είναι μια εξεταστική η ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή. Είναι μια εξεταστική η οποία έχει προαναγγελθεί νομίζω- πολλά χρόνια από πολλούς συναδέλφους, πάρα πολλά κόμματα.

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος.

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος. ΤΑΛΑΝΤΟ: Αρχαίο νόμισμα Ικανότητες, Δυνατότητες, Χαρίσματα Αυξήστε τα Τάλαντά σας!!! Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας ή δίνοντας 15 ως έναντι ασφαλίστρων και συστήνοντας 2 τουλάχιστον άτομα έχετε ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 622/ του πρώτου κύκλου του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημητρίου Καμμένου

Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 622/ του πρώτου κύκλου του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημητρίου Καμμένου Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 622/7-3-2016 του πρώτου κύκλου του Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημητρίου Καμμένου προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τη διαχείριση των αιγιαλών. Θα απαντήσει

Διαβάστε περισσότερα

μονόλογος. του γιώργου αθανασίου.

μονόλογος. του γιώργου αθανασίου. μονόλογος. του γιώργου αθανασίου. δεν μπορώ άλλο. δεν αντέχω. τι σ έπιασε αυτή τη φορά; δεν μπορώ. τρελαίνομαι. με τι; δεν ξέρω τι να γράψω. δεν ξέρω τι να δημιουργήσω. αυτό είναι μόνο; δεν καταλαβαίνεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα;

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; του Χρήστου 'ChIossif' Ιωσηφίδη Ο Θανάσης και ο Χρήστος πίνουν χαλαρά τον απογευματινό τους καφέ και κουβεντιάζουν για άλλο ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε πρόσφατα στην ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 376 ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ... ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ Κύρια εισήγηση: Ιωάννης Κλαψόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Γεια σας! Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα με εμένα... Οι φίλοι μου είναι πολύ απρόσεκτοι όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης Αθήνα. Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης Αθήνα. Δελτίο Τύπου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα Tηλ.:210-3332553/4 Fax: 210-3332559 e-mail: press@minfin.gr Δελτίο Τύπου Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 Σημεία συνέντευξης του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Μέλισσες και Κηφήνες

Μέλισσες και Κηφήνες Μέλισσες και Κηφήνες 21.01.2016 Σήμερα είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα στο γραφείο. Ανοίγοντας την αλληλογραφία, ανάμεσα στις επιστολές από δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες, ήταν και το ετήσιο φιρμάνι.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Φάνια Παπαϊωάννου. Θέμα εργασίας: Κάποτε συναντήθηκε η κοινωνία με ένα πολίτη που πληρώνει τους φόρους του, ένα φοροφυγά και έναν έντιμο πολιτικό

Φάνια Παπαϊωάννου. Θέμα εργασίας: Κάποτε συναντήθηκε η κοινωνία με ένα πολίτη που πληρώνει τους φόρους του, ένα φοροφυγά και έναν έντιμο πολιτικό Φάνια Παπαϊωάννου Θέμα εργασίας: Κάποτε συναντήθηκε η κοινωνία με ένα πολίτη που πληρώνει τους φόρους του, ένα φοροφυγά και έναν έντιμο πολιτικό Κοινωνία (Κ) Πολίτης (ΠΟ) Φοροφυγάς (Φ) Πολιτικός (ΠΤ) Κ

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου του Eurogroup, κ. Jeroen Dijsselbloem

Δελτίο Τύπου Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου του Eurogroup, κ. Jeroen Dijsselbloem ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.:2103332644 e-mail: press@minfin.gr Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δελτίο Τύπου Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Μάθημα: Ελληνικά για ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece A. BELKE: Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό το πάνελ μαζί με άλλους Καθηγητές και αξιότιμα μέλη. Είμαι ο πρώτος Γερμανός ο οποίος θα μιλήσει σήμερα. Νομίζω ότι

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Λέει ο Σοτός στη μαμά του: - Μαμά, έμαθα να προβλέπω το μέλλον! - Μπα; Κάνε μου μια πρόβλεψη! - Όπου να είναι θα έρθει ο γείτονας να μας πει να πληρώσουμε το τζάμι που του έσπασα!!! Ενώ ο πατέρας διαβάζει

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT?

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 07.11.2017 1 2 Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 07.11.2017 ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ 1 ο : Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πληρωμή οφειλών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής:

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Θα γίνουν τρεις

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Interview with Rolf Strauch, ESM Chief Economist. Published in To Vima (Greece), 3 June Interviewer: Angelos Athanasopoulos

Interview with Rolf Strauch, ESM Chief Economist. Published in To Vima (Greece), 3 June Interviewer: Angelos Athanasopoulos Interview with Rolf Strauch, ESM Chief Economist Published in To Vima (Greece), 3 June 2017 Interviewer: Angelos Athanasopoulos Στις 22 Μαΐου το Eurogroup δεν κατάφερε να φθάσει σε μια συναινετική περιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα