ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ"

Transcript

1 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΑΜΙΑΣ: ΒΟΗΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: ΒΟΗΘΟΣ ΤΑΜΙΑ: ΜΕΛΗ: ΣΥΛΙΑ ΛΟΥΚΑΪΔΟΥ ΞΕΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΖΕΛΑ ΠΕΤΡΗ ΔΑΝΙΗΛ ΗΛΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΝΗΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΛΕΝΑ ΣΚΟΥΡΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΓΛΑΪΑ

2 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Εκδήλωση στις 22 Μαρτίου 2008 στο Laiki Sporting Club με θέμα «Παιδικός Καρκίνος και Λευχαιμία: Αιτίες, Συμπτώματα, Θεραπεία και Πρόγνωση» Ομιλητής: Δρ. Λοΐζος Λοΐζου Διευθυντής Παιδογκολογικής- Παιδοαιματολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των αγαπητών μας συναδέλφων: Δήμητρας Φαλά, Δώρας Κουντούρη, Λέλλας Αργυρού, Λίνας Σολομωνίδου, Θέκλας Κουμενή, Μαρίνας Νεοφύτου και Ρέας Γεωργίου.

3 Γεύμα αφυπηρέτησης στις 28/06/08 στο Ξενοδοχείο «Atlantica Bay» στη Λεμεσό. Τιμήθηκαν οι συνάδελφοι: Νεάρχου Καλλιόπη, Νικολάου Αναστασία, Αντωνίου Ιωάννα, Κόκου Όλγα, Ντώρτζη Λουκία, Τσίτσιου Άννα, Ταμάνη Ανδρούλα, Σωφρονίδου Φούλλα. Ο Σύνδεσμος τίμησε επίσης την Πρώτη Λειτουργό Εκπαίδευσης, κα Κατερίνα Κυπριανού.

4 2ο Μονοήμερο Επιστημονικό Συνέδριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Οικογενειακής Αγωγής την 1η Νοεμβρίου 2008 με θέμα: «Διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο: Περιβάλλον- Οικογένεια-Διατροφή» Το Συνέδριο διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Καθηγητών Οικιακής Οικονομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

5

6 Η προηγούμενη μέρα του συνεδρίου μας με τη βοήθεια των αγαπημένων συναδέλφων

7

8 ΕΝΟΤΗΤΑ Α : Περιβάλλον «Νερό και η διαχείρισή του στην Κύπρο» κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος. «Οικιακή Κομποστοποίηση: Μετατροπή οργανικών απορριμμάτων σε φυτόχωμα» κ. Κυριάκος Χαπέσιης, Χημικός Μηχανικός, Εκπρόσωπος της ΑΚΤΗ: Κέντρο Μελετών και Έρευνας.

9 ΕΝΟΤΗΤΑ Α : Περιβάλλον «Διαχείριση ρευμάτων αποβλήτων ψηλής προτεραιότητας: Ανακύκλωση συσκευασιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρολογικών αποβλήτων και οικιακού τύπου μπαταριών» κ. Κυριάκος Παρπούνας, Γενικός Διευθυντής Green-Dot. «Οι επιδράσεις των χημικών ουσιών στην υγεία των παιδιών -Πρόληψη» Δρ. Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου, Διευθύντρια Γενικού Χημείου του Κράτους, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού».

10 ΕΝΟΤΗΤΑ Β : Οικογένεια «Οι φωνές των παιδιών από μονογονεϊκές οικογένειες: Η εμπειρία της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην καθημερινή τους ζωή» Δρ. Σπύρος Σπύρου, Διευθυντής Κέντρου Ερευνών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας, European University of Cyprus. «Αγάπη Vs Βία: Οριακές Διαπροσωπικές Σχέσεις στην Οικογένεια» Δρ. Μάριος Αργυρίδης, Ψυχολόγος. «Η κατοχή και η χρήση μικροσυσκευών κουζίνας στα νοικοκυριά της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου» Δρ. Αγλαΐα Ευσταθίου, Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας.

11 ΕΝΟΤΗΤΑ Γ : Διατροφή «Άσκηση και Υγεία στην Παιδική, Ενήλικη και Τρίτη ηλικία» Δρ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, Εργοφυσιολόγος, Προϊστάμενος του Κέντρου Αθλητικών Ερευνών Κύπρου. «Αναβολικά, Στεροειδή Συμπληρώματα» Δρ. Γιώργος Ζαβρός, Ενδοκρινολόγος, Διαβητολόγος. «Παχυσαρκία και Δίαιτες Απώλειας Σωματικού Βάρους: Η δίαιτα του Atkins» Δρ. Βασιλική Κωσταρέλλη, Λέκτορας Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

12 Ευχαριστήριες επιστολές στάλθηκαν προς όλους τους χορηγούς, ομιλητές και επίσημους προσκεκλημένους του συνεδρίου

13 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρας Οικιακής Οικονομίας στις 21 Μαρτίου 2009 στο ξενοδοχείο HENIPA στη Λάρνακα με θέμα: «Αξίζει τον κόπο να παντρεύονται οι νέοι σήμερα;» Ομιλήτρια: κα Θέκλα Πετρίδου, Ψυχολόγος Κλινικής και Κοινωνικής Κατεύθυνσης.

14 Και τόμπολα στην εκδήλωση μας

15 Γεύμα προς τιμή των συναδέλφων που αφυπηρέτησαν κατά τη σχολική χρονιά , το Σάββατο, 23 Μαΐου 2009, στο «Mediterranean Beach Hotel» στη Λεμεσό. Οι συνάδελφοι του κλάδου της Οικιακής Οικονομίας που αφυπηρετησαν: Επαρχία Λευκωσίας: Ορφανίδου Χρυστάλλα, Αντρέου Ελένη, Τήλλυρου Λίζα Επαρχία Πάφου: Σουάν Όλγα, Παύλου Ελένη

16

17 Δράσεις του Συνδέσμου Παρουσία του συνδέσμου στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη των Εκπαιδευτικών Γυμναστών στο ΓΣΠ την 1 η Φεβρουαρίου Παρουσίαση μελών του Συμβουλίου σε τηλεοπτικές εκπομπές για ενημέρωση και προώθηση των θεμάτων του κλάδου μας. Π.χ Σίγμα: Με Αγάπη, ΡΙΚ: 7-10, Mega Channel και ΡΙΚ: Μεσημεριανές Ειδήσεις. Συμμετοχή σε ραδιοφωνικές εκπομπές (Άστρα, ΡΙΚ). Διανομή έντυπου υλικού που σχετίζεται με το περιεχόμενο του κλάδου μας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που πραγματοποίηθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στις Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Αρθρογράφηση σε συνδικαλιστικές εφημερίδες και σε καθημερινές εφημερίδες.

18 Δράσεις του Συνδέσμου

19 Δράσεις του Συνδέσμου Προσφορά συμβολικού χρηματικού ποσού συνδέσμου προς το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» Συνεργασία με την ιστοσελίδα (αποστολή newsletter στα μέλη μας)

20 Δράσεις του Συνδέσμου Συναντήσεις με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ για σκοπούς ενημέρωσης, διεκδίκησης των αιτημάτων μας κ.α Συναντήσεις με Βουλευτές (κο Περδίκη, κα Μαυρονικόλα) και αποστολή επιστολών προς Πρόεδρο και Μέλη Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης κ.α Ενημέρωση για το περιεχόμενο των μαθημάτων μας και προσπάθεια διεκδίκησης των αιτημάτων μας (Κοινό κορμό στο Λύκειο, επιλογή του μαθήματος ως μάθημα πρόσβασης σε πανεπιστήμια της Κύπρου και Ελλάδας. Ο Σύνδεσμος συμβούλεψε και στήριξε οικονομικά τους συνάδελφους του καταλόγου διοριστέων ( Ένσταση για διορισμό ατόμου) Ο Σύνδεσμος όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να υπερασπιστεί τον κλάδο με αξιοπρέπεια και συνέπεια.

21 Ανανεωμένη Ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας

22 Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση Αναδιαμόρφωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων Συμμετοχή καθηγητριών Οικιακής Οικονομίας (και μέλη του διοικητικού συμβουλίου) στη διαδικασία καταρτισμού των αναλυτικών προγραμμάτων - Επιτροπή Αγωγής Υγείας. Επιστολές προς ΟΕΛΜΕΚ, Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόεδρο και Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Πρόεδρο και Μέλη της Επιτροπής Αναλυτικών Προγραμμάτων. Εισήγηση για την σύσταση Επιτροπής Οικιακής Οικονομίας και την εμπλοκή ακαδημαϊκών από το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου Αθηνών (16/02/2009). Δυστυχώς δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση στα αιτήματα μας!

23 Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση Αναδιαμόρφωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων Ένσταση και εισηγήσεις για τον καταρτισμό Επιτροπής Αγωγής Υγείας για την αναδιαμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων (16/02/2009). Εκδήλωση δυσαρέσκειας και ανησυχίας για το ρόλο μας στην Επιτροπή Αγωγής Υγείας. ΚΑΜΙΑ ανταπόκριση και πάλι! Παρά τις ενστάσεις μας, συνεχίσαμε να συμμετέχουμε στη διαδικασία αναδιαμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων. Καταθέσαμε στις 27 Αυγούστου τις τελικές εισηγήσεις μας προς τον Πρόεδρο και Μέλη της Επιτροπής Αναλυτικών Προγραμμάτων.

24 Συγκεκριμένα καταθέσαμε εισηγήσεις για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Αγωγής Υγείας για: - Α Γυμνασίου - Β Γυμνασίου - Γ Γυμνασίου - Α Λυκείου - Β Λυκείου - Γ Λυκείου - Παρουσιάσεις συναδέλφων - Βιβλιογραφία θεμάτων Αγωγής Υγείας

25 Η 3μελής Επιτροπής Αγωγής Υγείας (Σούλα Ιωάννου, Χριστιάνα Κούτα, Νεόφυτος Χαραλάμπους) παρέδωσε τις δικές της εισηγήσεις για τα αναλυτικά προγράμματα Αγωγής Υγείας. Εκδηλώσαμε τη δυσαρέσκεια μας για την έλλειψη συνεργασίας με την 3μελή Επιτροπή Αγωγής Υγείας καθώς και για την απουσία ξεκάθαρων κατευθυντήριων γραμμών. Παράλληλα, αφού μας ζητήθηκε, καταθέσαμε τις απόψεις και τις διαφωνίες μας για το αναλυτικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει.

26 Σε αυτό το διάστημα οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί είχαν συχνή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αναλυτικών Προγραμμάτων, κο Τσιάκαλο ( ηλεκτρονική, τηλεφωνική και αρκετές κατ ιδίαν συναντήσεις) Στη συνέχεια, μας ζητήθηκε να παραδώσουμε (καθυστερημένα) ένα συνοπτικό κείμενο όλων των εισηγήσεων μας για το Γυμνάσιο και την Α Λυκείου.

27 Συνοπτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 06/01/2010 Βασιστήκαμε στο περιεχόμενο της 3μελούς επιτροπής, απλά όπου κρίναμε απαραίτητο κάναμε τις ανάλογες προσθήκες στο περιεχόμενο αφού σε αρκετές ενότητες ήταν ελλιπείς. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν: Ο γενικός στόχος και οι επιμέρους στόχοι του μαθήματος της Αγωγής Υγείας. Το περιεχόμενο του αναλυτικού από την Α Γυμνασίου μέχρι Α Λυκείου, Οι διδακτικοί στόχοι της κάθε ενότητας για τον καθηγητή Οι δείκτες επιτυχίας για τους μαθητές. Το περιεχόμενο και οι διδακτικοί στόχοι της Υφασματολογίας και της Λαϊκής Τέχνης.

28 Η δομή του συνοπτικού προγράμματος κρίθηκε από τον κο Τσιάκαλο ως ικανοποιητικό. Σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε μαζί του, μας τόνιζε την αναγκαιότητα των θεμάτων μας σε όλες τις βαθμίδες της Μέσης Εκπαίδευσης και υποστήριζε τις καινοτόμες μεθοδολογίες μας. Τελευταία συνάντηση έγινε στις 10/02/10, κατά την οποία παρούσα ήταν και η κα Εύα Νεοφύτου. Ο κος Τσιάκαλος μας είχε ξεκαθαρίσει πως το μάθημα της Αγωγής Υγείας θα συμπεριλαμβανόταν στον κοινό κορμό της Β Λυκείου

29 Εισήγηση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη δομή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 23/2/2010 Η θέση του μαθήματος του κλάδου μας υποτιμάται σε μεγάλο βαθμό. Μειώθηκαν οι διδακτικές περίοδοι στην Α και Β Γυμνασίου, ενώ ενισχύθηκε κατά μία περίοδο στη Γ Γυμνασίου. Παρατηρείται η απαξίωση του μαθήματος στο Λύκειο (απουσία από τον κοινό κορμό του Λυκείου και από επιλεγόμενο μάθημα στις δέσμες).

30 Δίνεται τόση μεγάλη έμφαση στο πρόγραμμα Ανθρωπιστικής και Κοινωνικής Παιδείας (με βιωματική μάθηση) και απουσιάζει το μάθημα μας (είτε λέγεται Οικογενειακή Αγωγή, είτε Αγωγή Υγείας). Αναφορικά με τα 14 προγράμματα εμβάθυνσης, από τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα επιλέγουν ένα, με έκπληξη παρατηρούμε πως το μάθημα της Οικογενειακής Αγωγής δεν υπάρχει πουθενά, απουσιάζει εντελώς.

31 Συμπεραίνουμε λοιπόν... πως το μάθημα της Οικογενειακής Αγωγής ταυτίζεται με τη φιλοσοφία των νέων αναλυτικών προγραμμάτων που εξάγγειλε το Υπουργείο Παιδείας, οι αριθμοί των μαθητών που επιλέγουν το μάθημα της Οικογενειακής Αγωγής και Βρεφοκομίας το καταξιώνουν, ως εκ τούτου απαιτούμε την ένταξη του μαθήματος στον κοινό κορμό της Α, Β και Γ Λυκείου, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές και μαθήτριες να έχουν την ευκαιρία να καρπωθούν τα ευεργετήματα του προγράμματος της ανθρωπιστικής και κοινωνικής παιδείας.

32 Ένσταση και Εισηγήσεις για τη δομή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, 10 Μαρτίου 2010 Αποστείλαμε επιστολή προς τον Πρόεδρο και Μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων και την ΟΕΛΜΕΚ στην οποία εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκεια, απογοήτευση και ανησυχία για τον κλάδο μας. (την αποστείλαμε και στα μέλη μας μέσω ) Με ξεκάθαρα επιχειρήματα τονίσαμε την αναγκαιότητα του μαθήματος μας στη Μέση Εκπαίδευση.

33 Τελευταία Συνάντηση του Συνδέσμου με τον κο Γ. Τσιάκαλο 11 Μαρτίου 2010, ώρα 4.30 Με αποφασιστικότητα διεκδικήσαμε τα αιτήματα μας. Ο κος Τσιάκαλος παραδέχτηκε την ύπαρξη ΛΑΘΟΥΣ και μας ενημέρωσε ότι το μάθημα της Αγωγής Υγείας θα διδάσκεται στον Κοινό Κορμό της Β Λυκείου για 2 περιόδους. Δεν ξεκαθάρισε όμως ποιοι θα είναι αυτοί που θα το διδάσκουν, τονίζοντας πως πιστεύει ότι ο κλάδος μας είναι ο καταλληλότερος.

34 Εκδηλώσαμε την ανάγκη του μαθήματος της Οικογενειακής Αγωγής να είναι τουλάχιστον ως επιλεγόμενο στα ακόλουθα προγράμματα, έτσι ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν πράγματι τα απαραίτητα εφόδια για συγκεκριμένες σπουδές: Κλασικές Σπουδές, Κοινωνικές Επιστήμες, Τουριστική και Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, Θετικές Επιστήμες και Βιοεπιστήμες. Μας προέτρεψε να εισηγηθούμε μία ονομασία προγράμματος για τη Β και Γ Λυκείου στο οποίο τα θέματα της Οικογενειακής Αγωγής να είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές. Εξακολουθεί να υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το μέλλον του κλάδου μας αφού τίποτα δεν μας δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις!

35 Ήταν πράγματι μια δύσκολη περίοδος για τον κλάδο της Οικιακής Οικονομίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο προσπάθησε να αντεπεξέλθει σε αυτές τις δυσκολίες και να προστατέψει τον κλάδο. Ευχόμαστε όλα όσα πράξαμε να σας ικανοποίησαν. Εμείς, αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες και σίγουρα ωριμάσαμε μέσα από όλα αυτά τα γεγονότα. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο νέο Δ.Σ.

ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2010-2011 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2010 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς, αυτονόμησης και ισχύος

Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς, αυτονόμησης και ισχύος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 42 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ISSN 1986-132X Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς,

Διαβάστε περισσότερα

25η γενική συνέλευση ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 2006/07. Χορηγός

25η γενική συνέλευση ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 2006/07. Χορηγός 25η γενική συνέλευση ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 2006/07 Χορηγός Νοέμβριος 2007 Αγαπητοί συνάδελφοι, Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο από την πρώτη του συνεδρία έθεσε τα θέματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων, «μία διοργάνωση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006 Υγεία στις Διαφυλικές Σχέσεις και τη Σεξουαλικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO ΔΕΛΤΙO ΤOΥ ΥΠOΥΡΓΕΙOΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠOΛΙΤΙΣΜOΥ. ομολόγους του το «Πρόγραμμα κατά της πρόωρης εγκατάλειψης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO ΔΕΛΤΙO ΤOΥ ΥΠOΥΡΓΕΙOΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠOΛΙΤΙΣΜOΥ. ομολόγους του το «Πρόγραμμα κατά της πρόωρης εγκατάλειψης ΤΕΥΧΟΣ [ 52 ] MAΡΤΙΟΣ 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO ΔΕΛΤΙO ΤOΥ ΥΠOΥΡΓΕΙOΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠOΛΙΤΙΣΜOΥ ISSN 1986-1338 O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού βασικός ομιλητής στο Συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας και Πολιτισμού της

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

«ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» Πρακτικά Συνεδρίου 19 20 Ιουνίου 2008 ΒΟΛΟΣ ISBN 978 960 407 198 2 Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου: Βασιλική Περάκη Παναγιώτης Μαντάς

Διαβάστε περισσότερα

Χημικά. Χρονικά. CHEMICA CHRONICA General Edition Association of Greek Chemists. 1η Εκδοση 1936. Η εξαφάνιση των αριστούχων στις πανελλήνιες εξετάσεις

Χημικά. Χρονικά. CHEMICA CHRONICA General Edition Association of Greek Chemists. 1η Εκδοση 1936. Η εξαφάνιση των αριστούχων στις πανελλήνιες εξετάσεις ISSN 0356-5526 Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2013 Τεύχος 6, ΤΟΜΟΣ 75 CCG EAC 65 July - September 2013 ISSUE 6 VOL. 75 Χημικά Χρονικά ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 1η Εκδοση 1936 Αντικατάσταση της Χημείας με

Διαβάστε περισσότερα

Οι Απόψεις των Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δημοτική Εκπαίδευση

Οι Απόψεις των Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δημοτική Εκπαίδευση Οι Απόψεις των Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δημοτική Εκπαίδευση Ιλιάδα Ηλία, Σοφία Βλάμη & Κωνσταντίνος Λουκαΐδης Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Τ.Θ. 20537 1678 Λευκωσία ΚΥΠΡΟΣ Τηλ.: +357-22892700 Τηλεμ: +357-22892701

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 40η Αύγουστος 2014 Σελίδα 16

Διαβάστε περισσότερα

Κασσωτάκης Μιχάλης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Κασσωτάκης Μιχάλης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Το πρόβλημα της παιδαγωγικής και διδακτικής κατάρτισης των Ελλήνων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι προσπάθειες αντιμετώπισής του μετά τη μεταπολίτευση 1 Κασσωτάκης Μιχάλης Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Τα Ψυχαγωγικά / Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης για παιδιά πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Λεμεσό

Τα Ψυχαγωγικά / Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης για παιδιά πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Λεμεσό Tα νέα από τα έργα του Συστήματος Οι οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν στην Κύπρο το 2012 και συνεχίστηκαν και το 2013 με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ οδηγός για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας Θεσσαλονίκη Επιστημονική επιτροπή πιστοποίησης ελληνομάθειας: Σ. Ευσταθιάδης

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματικά Δικαιώματα: Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού

Πνευματικά Δικαιώματα: Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Δεκέμβριος 2010 Πνευματικά Δικαιώματα: Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση των ερευνητικών πορισμάτων έκδοσης, καθώς και η αναπαραγωγή της με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με Διεθνή Συμμετοχή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με Διεθνή Συμμετοχή ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με Διεθνή Συμμετοχή «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ για την Ανάπτυξη, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή» ΒΟΛΟΣ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 ΟΡΓΑΝΩΣΗ Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Αποφασίζουν αύξηση 1 δις

Αποφασίζουν αύξηση 1 δις ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ «Α» Αναστασιάδης-Ντράγκι στις 16 Ιουλίου με ατζέντα την οικονομία }2 ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΓΚΑΡΣΙΑ Στην Ανόρθωση περιμένουν τον ποδοσφαιριστή να τα βρει με τη Μακάμπι και να επιστρέψει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΩΔΙΚΟΙ ΧΩΡΩΝ από τον Δρ. Ε. Ερωτοκρίτου ΕU Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Η8η του Μάρτη, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί

Η8η του Μάρτη, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ είχνουμε ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στη ΦΟΡΟ ΙΑΦΥΓΗ Αγαπάς την Κύπρο; ΑΠΟ ΕΙΞΗ... Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 Aρ. Φύλλoυ 1317 ETOΣ 50ον Λευκωσία - Kύπρος Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ) ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας IΙΙ Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας Ορισμός και Φιλοσοφία της Αυτοαξιολόγησης Η αυτοαξιολόγηση μπορεί να θεωρηθεί ως μια διαδικασία που επιτελεί η σχολική μονάδα για τη συστηματική συλλογή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Μητροπόλεως 15 10185

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΚΥΝΑ. Πρακτικά Συνεδρίου (ΕΙΔΙΚΟ) ΤΕΥΧΟΣ. Επιθεώρηση Εκπαιδευτικών- Επιστημονικών Θεμάτων

ΕΡΚΥΝΑ. Πρακτικά Συνεδρίου (ΕΙΔΙΚΟ) ΤΕΥΧΟΣ. Επιθεώρηση Εκπαιδευτικών- Επιστημονικών Θεμάτων Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε. ΕΡΚΥΝΑ Επιθεώρηση Εκπαιδευτικών- Επιστημονικών Θεμάτων Πρακτικά Συνεδρίου (ΕΙΔΙΚΟ) ΤΕΥΧΟΣ 6 2015 ISSN: 2241-8393 2 Πανελλήνιο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικές Πληροφορίες 5 Σχολές και Τμήματα 7 Περιγραφή Προγραμμάτων Σπουδών 9 Διαδικασίες Εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου Ο Απολογισμός, του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος αποτελεί μια ξεχωριστή έκδοση, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 23 και περιελάμβανε την πενταετία

Διαβάστε περισσότερα

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη Ενηµερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση του ήµου Γλυφάδας εκέµβριος 2011 Με µια νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη νέα χρονιά O ήµαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης καταθέτει «Στην κρίση απαντάµε µε έργα!» Φάκελος Έργα Όταν

Διαβάστε περισσότερα