1ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ. Επιμέλεια: Παύλου Ιωάννης, ΒΗΝ. πρόσβασης στο internet, γνωστή ως Wi-Fi, ίσως να θεωρείται παρωχημένη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ. Επιμέλεια: Παύλου Ιωάννης, ΒΗΝ. πρόσβασης στο internet, γνωστή ως Wi-Fi, ίσως να θεωρείται παρωχημένη"

Transcript

1 Απρίλιος 2016 Τεύχος 1 1ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΥΛΗ Περιεχόμενα ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ LI-FI, ΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 100 ΦΟΡΕΣ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ WI-FI ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΝΕΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DIMMER 5 (ΡΟΟΣΤΑΤΗΣ) ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΨΥΞΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ HIGHLIGHTS Η τεχνολογία LI-FI μπορεί να φτάσει την ιλιγγιώδη ταχύτητα του 1 Gbps Η συντήρηση του κλιματιστικού εξασφαλίζει σωστή, υγιεινή και οικονομική λειτουργία Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους θέρμανσης ενός χώρου ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ LI-FI, ΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 100 ΦΟΡΕΣ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ WI-FI Επιμέλεια: Παύλου Ιωάννης, ΒΗΝ Σε λίγα χρόνια, η τεχνολογία ασύρματης πρόσβασης στο internet, γνωστή ως Wi-Fi, ίσως να θεωρείται παρωχημένη μετά την έλευση του Li-Fi, μιας εναλλακτικής τεχνολογίας που, όπως υποστηρίζει μια εταιρεία από την Εσθονία, μπορεί να φτάσει την ιλιγγιώδη ταχύτητα του 1 Gbps, σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή 100 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο του συμβατικού Wi-Fi. Επιμέλεια: Καλτσάπας Αθανάσιος Πολλές είναι οι πληροφορίες που δίνονται για τη σωστή επιλογή του κλιματιστικού, ωστόσο, ελάχιστη ενημέρωση υπάρχει για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η συντήρηση της συσκευής έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία και η αντοχή στο χρόνο για το κλιματιστικό και Όπως αναφέρουν οι International Business Times, εκπρόσωποι της εταιρείας Velmenni, εφάρμοσαν για πρώτη φορά την τεχνολογία Li -FI (Light Fidelity), που βασίζεται στην μετάδοση δεδομένων μέσω λαμπτήρων LED, εκτός εργαστηρίου, σε πραγματικές συνθήκες εντός γραφείων και βιομηχανικών χώρων, σε περιοχές της Εσθονίας και ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματα ήταν θεαì ατικά. (Συνέχεια στη σελίδα 2) ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ υγιεινές συνθήκες στην ατμόσφαιρα για εμάς. Η συχνότητα του service εξαρτάται από τη χρήση του κλιματιστικού (από τις ώρες λειτουργίας ), από τις συνθήκες περιβάλλοντος (μεγάλες ή πολύ μικρές θερμοκρασίες, ρυπογόνο περιβάλλον με κάπνες ή σκόνες κλπ.). (Συνέχεια στη σελίδα 2)

2 Σ ελ ίδα 2 Τ ε ύχ ο ς 1 (Συνέχεια από τη σελίδα 1) Η μετάδοση δεδομένων που υπόσχεται η τεχνολογία Li-Fi, επιτυγχάνεται μέσω του τρεμοπαίγματος του φωτός σε διάστημα νανοδευτερολέπτων, το οποίο δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι. Εφευρέτης της τεχνολογίας Li-Fi είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Harold Haas, o ο οποίος το 2011, κατάφερε να επιτύχει ταχύτητες μετάδοσης που έφταναν το αστρονομικό για τα σημερινά δεδομένα νούμερο των 224 Gbps. Εν αντιθέσει με το Wi- Fi, το Li-Fi δεν μπορεί να διαπεράσει τοίχους και μεγάλες επιφάνειες, αφού μεταδίδει δεδομένα μέσω φωτός, οπότε η ακτίνα του είναι θεωρητικά περιορισμένη, όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κάνει πιο ασφαλές και ιδανικό για την διασύνδεση έξυπνων συσκευών στα πλαίσια του Internet of Things. Αν και απέχουμε αρκετά μέχρι την εμπορική διάθεση δικτύων και συνδέσεων Li-Fi, o εκπρόσωπος της εταιρείας Velmenni υποστηρίζει ότi μια σύνδεση 224Gbps θα σήμαινε το κατέβασμα 18 ταινιών του 1,5Gb η κάθε μια, σε ένα μόλις δευτερόλεπτο. Πηγή: (Συνέχεια από τη σελίδα 1) Κατά κανόνα τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται κάθε 50 με 60 ώρες λειτουργίας του κλιματιστικού Όμως τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τουλάχιστον, θα πρέπει να γίνεται συντήρηση από ειδικό τεχνίτη ψυκτικό. Βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι ειδικό τεχνίτη θα πρέπει να καλούμε και όταν αντιλαμβανόμαστε ασυνήθιστη συμπεριφορά στη λειτουργία του μ η χ α ν ή μ α τ ο ς (μειωμένη απόδοση, ασυνήθιστοι θόρυβοι κλπ.). Καθαρισμός των φίλτρων Ο καθαρισμός των φίλτρων που συγκρατούν τη σκόνη αποτελεί βασικό κεφάλαιο στο θέμα της συντήρησης του κλιματιστικού. Τα φίλτρα, συγκρατώντας τη σκόνη, την εμποδίζουν να ανακυκλωθεί εντός του δωματίου και του χώρου όπου κατοικούμε. Τα φίλτρα είναι μεμβράνες που αφαι-

3 Τ ε ύχ ο ς 1 Σ ελ ίδα 3 ρούνται εύκολα και πλένονται απλά, με νερό. Αφού στεγνώσουν τοποθετούνται και πάλι στη συσκευή και είναι έτοιμα για χρήση. Κατά κανόνα τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται κάθε 50 με 60 ώρες λειτουργίας του κλιματιστικού. Ετήσια συντήρηση Εκτός από οποιαδήποτε συντήρηση ή καθαρισμό που κάνουμε μόνοι μας, είναι απαραίτητο, μια φορά το χρόνο, να πραγματοποιείται ολοκληρωμένη συντήρηση του κλιματιστικού μας από εξειδικευμένο συνεργείο, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, καθαρίζονται και άλλα μέρη της συσκευής, πέρα από τα φίλτρα, που συγκρατούν σκόνη και σωματίδια. Βασικά σημεία της ετήσιας συντήρησης είναι ο έλεγχος των πιέσεων, της ποσότητας του ψυκτικού υγρού καθώς και οπτικός και ακουστικός έλεγχος για τη γενική κατάσταση του μηχανήματος και τυχόν ασυνήθιστους θορύβους. Προσοχή στην αποβολή της υγρασίας Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, επίσης, στο σωληνάκι που καταλήγει έξω από το δωμάτιο στη βεράντα, το οποίο θα πρέπει να προσέχουμε να μην είναι μπλοκαρισμένο ή αναποδογυρισμένο. Στόχος είναι να αποβάλλεται η υγρασία με τη μορφή νερού. Αν όμως δημιουργηθεί κάποιο εμπόδιο, το νερό συσσωρεύεται και μπορεί να επιστρέψει μέσα, τρέχοντας από τις γρίλιες του κλιματιστικού. Επιμέλεια: Λαμδάς Βασίλειος, ΒΗΛ Τα εργαλεία του ηλεκτρολόγου πρέπει να έχουν μονωμένη λαβή. Πένσα: Το βασικό εργαλείο κάθε ηλεκτρολόγου! Μ αυτήν μπορούμε να κόψουμεστρίψουμε-σφίξουμε αγωγούς,συρματάκια, ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ να συγκρατήσουμε σωλήνες. Πλαγιοκόφτης: κλασικό "κοφάκι" για το κόψιμο αγωγών. συρμάτων, Μυτοτσίμπιδο: Βασικότατο εργαλείο για κάθε εργαλειοθήκη! Μπορείτε να "πιάσετε" κάτι που η πένσα δε δίνει "χέρι", να διαμορφώσετε ευκολότερα έναν μονόκλωνο αγωγό να κάνετε ενώσεις αγωγών μέσα σε κυτία και χίλιες άλλες χρήσεις. Υπάρχουν αρκετά είδη μυτοτσίμπιδα, το καλύτερο είναι να τα έχετε όλα, αλλά ας έχετε το βασικό που είναι το ευθύγραμμο και μετά βλέπετε ανάλογα τις ανάγκες σας! Βασικά υπάρχουν και τα πλατυτσίμπιδα και τα κυρτά. Κατσαβίδι Δοκιμαστικό: Το δοκιμαστικό είναι το Τα σωστά εργαλεία κάνουν το σωστό μάστορα. (Λαϊκή ρήση)

4 Σ ελ ίδα 4 Τ ε ύχ ο ς 1 (Συνέχεια από τη σελίδα 3) Τα εργαλεία του ηλεκτρολόγου πρέπει να έχουν μονωμένη λαβή ηλεκτρολόγο. Είναι συνήθως το εργαλείο που έχει πάντα μαζί του, πάνω του και το πρώτο που αναζητά. Ανιχνεύει την παρουσία τάσης αλλά δουλεύει και περιστασιακά ως κανονικό κατσαβίδι, κάτι που οι κατασκευαστές δεν συνιστούν. Όταν ακουμπάμε την μύτη του κατσαβιδιού στην τάση περνάει ένα ακίνδυνο ρεύμα και ανάβει το λαμπάκι. Πρέσα ακροδεκτών: Για να πρεσάρουμε τους αγωγούς στους κατάλληλους ακροδέκτες. Ατσαλίνα: Είναι λεπτή χαλύβδινη ή πλαστική ταινία που χρησιμοποιείται για το πέρασμα των αγωγών μέσα στους σωλήνες. Η ατσαλίνα έχει μήκος 15m και πλάτος 15mm, στο ένα άκρο έχει ένα σφαιρίδιο για να προχωρεί μέσα στις σωληνώσεις και στο άλλο άκρο μία θηλιά όπου δένονται οι αγωγοί. Δοκιμαστικό πολλαπλών χρήσεων: Είναι όργανο που χρησιμοποιήται για μέτρηση τάσης εναλλασσόμενης ή συνεχούς έως 600 V. Επίσης προσδιορίζει με ηχητικό σήμα την ύπαρξη συνέχειας στους αγωγούς και ελέγχει τις ασφάλειες. Πένσα τηλεφωνικών καλωδίων: Για την κοπή, την απογύμνωση των πλακέ τηλεφωνικών καλωδίων καθώς και το πρεσσάρισμα των ακρο- Απογυμνωτής: Για να αφαιρούμε την μόνωση από τους μονωμένους αγωγούς. Κατσαβίδι: Για να βιδώνουμε και να ξεβιδώνουμε τις βίδες. Ανάλογα με τον τύπο της βίδας υπάρχουν ίσια και σταυροκατσάβιδα. Πολύμετρο ψηφιακό: Το πολύμετρο είναι ένα ηλεκτρολογικό όργανο το οποίο μετράει με ακρίβεια την τάση, την έ ν τ α σ η κ α ι την αντίσταση σ ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. δεκτών τηλεφωνίας. Καλέμι, κοπίδι, βαριοπούλα, κομπρεσέρ, μυστρί: Για να ανοίγουμε τα αυλάκια που θα τοποθετήσουμε τις σωλήνες και τα κυτία και να τα στερεώνουμε προσωρινά.

5 Τ ε ύχ ο ς 1 Σ ελ ίδα 5 ΝΕΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ Επιμέλεια: Μπουδούρογλου Βασίλειος, ΒΜΨ Αφύγρανση: Το κλιματιστικό φροντίζει να διατηρεί καθαρό το περιβάλλον σας, απομακρύνοντας την πλεονάζουσα υγρασία. Έτσι, μπορείτε να εισπνέετε φρέσκο αέρα χωρίς υδρατμούς! Αυτόματος καθαρισμός (Auto Clean): Ίσως να μην το γνωρίζατε, αλλά το κλιματιστικό μπορεί να παράγει μύκητες και να αποτελέσει εστία μικροβίων. Αυτό συμβαίνει γιατί η διαφορά ανάμεσα στην εσωτερική και ε- ξωτερική θερμοκρασία του αέρα επιτρέπει τη δημιουργία υγρασίας μέσα στη μονάδα και η υγρασία συνεπάγεται την εμφάνιση βακτηριδίων. Ορισμένα κλιματιστικά διαθέτουν σύστημα αυτόματου καθαρισμού, χάρη στο οποίο ο ανεμιστήρας λειτουργεί ακόμα κι όταν απενεργοποιήσετε τη μονάδα. Έτσι, η συσκευή διατηρείται στεγνή και χωρίς ενοχλητικές μυρωδιές, ενώ εξαλείφεται κάθε μικρόβιο. Λειτουργία Good Sleep: Ένας κακός ύπνος μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά την ημέρα σας. Γι αυτό το λόγο η λειτουργία Good Sleep δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιό σας. (Συνέχεια στη σελίδα 6) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DIMMER (ΡΟΟΣΤΑΤΗΣ) Επιμέλεια: Μπουρβάνης Δημήτρης ΓΗΛ Τα DIMMERS είναι ηλεκτρονικοί μηχανισμοί με τους οποίους μπορούμε να ρυθμίζουμε την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται σε ωμικά και επαγωγικά φορτία όπως είναι οι λυχνίες φωτισμού νήματος πυράκτωσης, οι αντιστάσεις θέρμανσης, μερικοί μετασχηματιστές και μερικοί ηλεκτροκινητήρε. Ελαττώνοντας το φωτισμό πετυχαίνουμε και οικονομία στη κατανά- λωση ηλεκτρικού ρεύματος και παράταση ζωής στις λάμπες φωτισμού εξοικονομώντας έτσι και χρήματα. Μείωση του φωτισì ού κατά 10% επιφέρει οικονομία ηλεκτρικής ενέργειας 5% και διπλασιασμό στο χρόνο ζωής των λυχνιών. Μείωση του φωτισμού κατά 25% κάνει οικονομία στην κατανάλωση 20% και τετραπλασιάζει το χρόνο ζωής των λυχνιών. Σε ηλεκτροκινητήρες που επιδέχονται ρύθμιση μπορούμε να αυξομειώνουμε στροφές. τις Σε αντιστάσεις θέρμανσης μπορούμε να αυξομειώνουμε τη θερμοκρασία. Ανάλογα με την ικανότητα ρύθμισης της ενέργειας είναι η βαττική τους ισχύς και η απαίτηση τους για ψύξη. Το ενεργό ηλεκτρονικό εξάρτημα είναι συνήθως TRIAC με ικανότητα οδήγησης τα πιο σύγχρονα ως και 1200V. (Συνέχεια στη σελίδα 6) Ένας κακός ύπνος μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά την ημέρα σας

6 Σ ελ ίδα 6 Τ ε ύχ ο ς 1 (Συνέχεια από τη σελίδα 5) Χάρη στο σύστημα ε- λέγχου της θερμοκρασίας και την αυτόματη ρύθμιση της υγρασίας, δε θα νιώσετε ζέστη ή υγρασία ενώ κοιμάστε κι έτσι θα ξυπνήσετε πλήρως αναζωογονημένοι κι έτοιμοι για μια καινούρια ημέρα. Η λειτουργία Good Sleep δεν σας χαρίζει απλά λεπτά ή ώρες χαμένου ύπνου, αλλά εξοικονομεί και 36% ενέργεια σε σχέση με την κανονική λειτουργία ψύξης. Smart Inverter - Ε- ξοικονομήστε ενέργεια χωρίς να χάνετε σε απόδοση: Τα κλιματιστικά με την τεχνολογία Smart Inverter δεν καταναλώνουν απλώς λιγότερη ενέργεια από τα συμβατικά μοντέλα. Χρησιμοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του συμπιεστή, φτάνουν στην απαιτούμενη θερμοκρασία πολύ γρηγορότερα από τα συμβατικά μοντέλα. Επιπλέον, αυτά τα κλιματιστικά προσαρμόζονται στις διακυμάνσεις της ηλεκτρικής τάσης, διατηρώντας μια σταθερή θερμοκρασία και μια αθόρυβη λειτουργία. Ελαττώνοντας το φωτισμό πετυχαίνουμε και οικονομία στη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος Η δράση του είναι να παρεμβάλει ελεγχόμενους σε πλάτος παλμούς διακοπής σε εναλλασσόμενο ρεύμα. Πώς λειτουργούν Τα dimmer συνήθως "ψαλιδίζουν" στο πεδίο του χρόνου τις ημιπεριόδους του ηì ιτόνου. Όσο πιο μεγάλο κομμάτι του ημιτόνου "κόβεται" τόσο πιο λίγο φωτίζει η λάμπα. μάτι του ημιτόνου "κόβεται" τόσο πιο λίγο φωτίζει η λάμπα. Υπάρχει ένα κύκλωμα συγχρονισμού με τα σημεία μηδενισμού της τάσης δικτύου το οποίο δίνει παλμούς έναυσης στα θυρίστορ σε μεταβλητό χρόνο από το σημείο μηδενισμού. Αν ο παλμός δημιουργηθεί ακριβώς στο σημείο μηδενισμού έχουμε πλήρη ημιπερίοδο και δυνατό φωτισμό. Αν ο παλμός έναυσης δημιουργηθεί μετά από 9- (Συνέχεια από τη σελίδα 5) 10ms, δηλαδή κοντά στο τέλος της ημιπεριόδου (ή δεν δημιουργηθεί καθόλου) τότε όλη η ημιπερίοδος κόβεται και έχουμε μηδενικό φωτισμό. Σε κάθε περίπτωση τα θυρίστορ θα σταματίσουν να άγουν όταν ο- λοκληρωθεί η ημιπερίοδος (ρεύμα=0) γιατί αυτή είναι η αρχή λειτουργίας τους. (Συνέχεια στη σελίδα 7)

7 Τ ε ύχ ο ς 1 Σ ελ ίδα 7 (Συνέχεια από τη σελίδα 6) Με τον τρόπο αυτό ρυθμίζεται η RMS τιμη της τάσης αλλά δημιουργούνται πολλές αρμονικές (συχνότητες πολλαπλάσιας συχνότητας των 50Hz) η οποίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε διάφορα ήδη φορτίων ( π χ. κ ι ν η τ ή ρ ε ς ). Η σύνδεση τους είναι απλή σαν τον απλό διακόπτη 4 Βασικοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε Dimmer στον χώρο σας Παραγωγικότητα: 1)Παρέχουμε στο προσωπικό και τους πελάτες την δυνατότητα να ελέγχουν τον φωτισμό κατά την διάθεση τους. 2)Μειώνουμε την μεγάλη φωτεινότητα σε περιβάλλον με υπολογιστές, αίθουσες δεξιώσεων, και πολυμορφικούς χώρους. Ευελιξία: 1)Αλλαγή του φωτισμού για διαφορετικές καταστάσεις και δραστηριότητες του χώρου εύκολα, απλά και γρήγορα με τη βοήθεια μίας ψηφιακής κονσόλας ελέγχου. 2)Δημιουργία πολυμορφίας σε σαλόνια, χώρους εστιατορίων, χώρους δεξιώσεων, αίθουσες, κτήματα και homecinema. 3)Εύκολη προσαρμογή του φωτισμού σε συνεδριακά κέντρα και σε χώρους σεμιναρίων. 4)Προγραμματισμός σκηνών, χρόνων, φωτισμών και προγραμμάτων μέσω ψηφιακού ε- λέγχου. Αισθητική: 1)Αλλάξτε την φωτεινότητα για να αλλάξετε την διάθεση σας. 2)Δώστε έμφαση σε προϊόντα και σε παρουσιάσεις. 3)Δημιουργήστε ατμόσφαιρα στον χώρο σας, αλλάζοντας την φωτεινότητα, τονίστε έργα τέχνης και τοπία. Οικονομία ενέργειας: Χρησιμοποιώντας dimmer έχουμε πολύ μεγάλη οικονομία. Εξοικονομούμε ενέργεια, χάρη στην λιγότερη κατανάλωση ρεύματος. Η υ- περβολική αύξηση της ζωής της λάμπας, χάρη στην χαμηλή τροφοδότηση ενέργειας των λαμπτήρων, αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα. Τι είναι LED dimmer; Led dimmer είναι ο λεγόμενος ροοστάτης με τον οποίο μπορούμε να αυξομειώσουμε την ένταση του φωτός σε φωτισμό με led Αυτός έχει επάνω του έναν περιστρεφόμενο διακόπτη, τον οποίον αν τον περιστρέψουμε στη θέση 0, τότε σβήνουν τα led που έχουμε συνδεμένα επάνω του. Όταν όμως αρχίζουμε να τον περιστρέφουμε ανάστροφα, τότε ανάβει ελάχιστα τα led που είναι συνδεμένα και όσο τον περιστρέφουμε, τόσο περισσότερο φέγγουν τα λαμπάκια αυτά, μέχρι το μέγιστο σημείο που τερματίζει (πλήρης φωτεινότητα). Ο LED dimmer - ροοστάτης είναι έτσι κατασκευασμένος, ώστε να μπορεί πολύ εύκολα να παρέμβει σε ένα κύκλωμα είτε με λάμπες LED, είτε με ταινίες LED και είναι πλήρως συμβατός με τις τεχνολογίες αυτές. Πριν τον χρησιμοποιήσουμε, θα πρέπει μόνο να προσέξουμε να "ντιμάρονται" και οι λάμπες, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας είναι άχρηστος. Επίσης υπάρχουν και ασύρματοι LED dimmers που μπορούμε απλά με ένα ασύρματο τηλεκοντρόλ, να κάνουμε τη δουλειά που προαναφέραì ε. Χρησιμοποιώντας dimmer έχουμε πολύ μεγάλη οικονομία

8 1ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ 1ο ΧΛΜ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών Phone: Fax: Δείτε τη σελίδα μας στο Internet: 1epal-serron.ser.sch.gr ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΨΥΞΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Επιμέλεια ΑΝΕΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΜΘ Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους θέρμανσης ενός χώρου. Βασίζεται στην επίστρωση σωλήνων κάτω από το δάπεδο, τους οποίους διαπερνά ζεστό νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μοναδική αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς, αφού η θερμότητα μεταφέρεται από τα πόδια προς τα πάνω. Χρησιμοποιείται εξίσου για επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες. Μπορεί να γίνει απόσβεση του κόστους εγκατάστασης ακόμα και σε 3 χρόνια. συμβατικές μεθόδους θέρμανσης Το κόστος εγκατάστασης της ενδοδαπεδιας θερμανσης είναι υψηλότερο σχετικά με της θέρμανσης όμως το κόστος λειτουργίας της είναι χαμηλότερο, έως και κατά 1/3. Η ενδοδαπέδια ψύξη ουσιαστικά αποτελεί μια εξέλιξη της ενδοδαπεδιας θερμανσης, αλλά αυτή τη φορά για τη ροή κρύου νερού. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα το δροσισμό του χώρου ομοιόμορφα σε θερμοκρασία περίπου στους 24 C, χωρίς όμως τη δυσοσμία και τα ρεύματα αέρα και τα ποσοστά υγρασίας στο χώρο που δημιουργούν τα κλιματιστικά. Εδώ πλέον υπάρχουν αισθητήρες που δεν επιτρέπουν τα ποσοστά αυτά να ξεφύ- γουν από τα επιθυμητά επίπεδα. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να έχετε και αντλία θερμότητας.

Τεχνολογία ιόντων Plasmacluster Η μοναδική τεχνολογία της SHARP για τον καθαρισμό του αέρα

Τεχνολογία ιόντων Plasmacluster Η μοναδική τεχνολογία της SHARP για τον καθαρισμό του αέρα Τεχνολογία ιόντων Plasmacluster Η μοναδική τεχνολογία της SHARP για τον καθαρισμό του αέρα Η συσκευή Plasmacluster της SHARP παράγει θετικά και αρνητικά ιόντα τα οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Εξασφαλίστε υγιεινή ατµόσφαιρα

Εξασφαλίστε υγιεινή ατµόσφαιρα Εξαφανίστε την υγρασία Εξοικονοµήστε χρήµατα Εξασφαλίστε υγιεινή ατµόσφαιρα Στεγνώστε τα ρούχα σας κατάλογος 2015 Rise 8 έως 100 *30/330/650 Χαμ./Μεσ./Υψ. [db] 39/43/48 Αφυγραντήρας Desiccant χωρίς συμπιεστή.

Διαβάστε περισσότερα

Πότε καταναλώνουμε πολύ ενέργεια

Πότε καταναλώνουμε πολύ ενέργεια Μέρος 1ο Πότε καταναλώνουμε πολύ ενέργεια Πολύ ενέργεια καταναλώνουμε όταν χρησιμοποιούμε συσκευές ή συστήματα που παράγουν θερμότητα. Δηλαδή φούρνο, ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, πλυντήριο, ηλεκτρικό ή ένα σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Κλιματιστικά General Electric Ζήστε στο ιδανικό σας κλίμα.

Κλιματιστικά General Electric Ζήστε στο ιδανικό σας κλίμα. Κλιματιστικά General Electric Ζήστε στο ιδανικό σας κλίμα. 2 Νέα σειρά κλιματιστικών GE Φροντίδα για το περιβάλλον σας Η General Electric Company ιδρύθηκε το 892. Για περισσότερα από 0 χρόνια σχεδιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Στάθμη θορύβου Χαμ./Μεσ./Υψ. [db(a)] 39/43/48

Στάθμη θορύβου Χαμ./Μεσ./Υψ. [db(a)] 39/43/48 Rise *30/330/650 8 έως 100 Χαμ./Μεσ./Υψ. [db] 39/43/48 Αφυγραντήρας Desiccant χωρίς συμπιεστή. Ιδανική λύση για χώρους με ανεπαρκή θέρμανση. Εξαφανίστε την υγρασία Μέγιστη απόδοση ακόμα και σε χαμηλές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΟΤΟΜΙ ZEN MRK/FK/03.2013

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΟΤΟΜΙ ZEN MRK/FK/03.2013 ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΟΤΟΜΙ ZEN 2013 MRK/FK/03.2013 TZN/TZG-09_12_18_24V3 TZN-09_12_18_24V3 TZG-09_12_18_24V3 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΟ TZN/TZG-09V3 TZN/TZG-12V3 TZN/TZG-18V3 TZN/TZG-24V3 ΨΥΚΤΙΚΗ / ΘΕΡΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Άνεση στον ύπνο. Απόλυτα Αθόρυβη Λειτουργία. Nano Aqua. Κλιματισμός 2017

Άνεση στον ύπνο. Απόλυτα Αθόρυβη Λειτουργία. Nano Aqua. Κλιματισμός 2017 Απόλυτα Αθόρυβη Λειτουργία Nano Aqua Κλιματισμός 2017 Άνεση στον ύπνο Έξυπνος έλεγχος Wi-Fi Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του χώρου σας απ όπου και αν βρίσκεστε μέσω του Smartphone ή του Tablet σας. Απολαύστε

Διαβάστε περισσότερα

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Η επιλογή ενός συστήματος κλιματισμού για μια επιχείρηση ή μια οικία είναι εξαιρετικά σημαντική απόφαση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής & άνεση των διαμενόντων

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά αφυγραντήρων CARRIER 2017/2018. Τώρα, έχετε τη δύναμη να αλλάξετε αέρα! Για σκεφτείτε το...

Νέα σειρά αφυγραντήρων CARRIER 2017/2018. Τώρα, έχετε τη δύναμη να αλλάξετε αέρα! Για σκεφτείτε το... Νέα σειρά αφυγραντήρων CARRIER 2017/2018 Τώρα, έχετε τη δύναμη να αλλάξετε αέρα! Για σκεφτείτε το... Η Carrier είναι πάντα δίπλα σας για τη δημιουργία συνθηκών άνεσης! Έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

Inverter Τοίχου SEER 7,1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: A++ / A+++ WI FI READY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ FOLLOW ME ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Inverter Τοίχου SEER 7,1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: A++ / A+++ WI FI READY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ FOLLOW ME ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Inverter Τοίχου SEER 7,1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: A++ / A+++ WI FI READY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ FOLLOW ME ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 27 Ευχάριστο περιβάλλον με μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας Inverter Τοίχου Βασικά Χαρακτηριστικά ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αφυγραντήρες Inventor... για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας!

Αφυγραντήρες Inventor... για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! Αφυγραντήρες Inventor... για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! Στέγνωμα Ρούχων Κάντε εύκολη την καθημερινότητά σας επιλέγοντας αφυγραντήρα Inventor με λειτουργία στεγνώματος ρούχων. Τοποθετήστε την

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά αφυγραντήρων CARRIER 2016/2017. Τώρα, έχετε τη δύναμη να αλλάξετε αέρα! Για σκεφτείτε το...

Νέα σειρά αφυγραντήρων CARRIER 2016/2017. Τώρα, έχετε τη δύναμη να αλλάξετε αέρα! Για σκεφτείτε το... Νέα σειρά αφυγραντήρων CARRIER 2016/2017 Τώρα, έχετε τη δύναμη να αλλάξετε αέρα! Για σκεφτείτε το... Carrier, πάντα δίπλα σας για τη δημιουργία συνθηκών άνεσης Έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Η φοιτητική ζωή έχει έξοδα και δεν χρειάζεται η θέρμανση να είναι ένα από αυτά. Ευτυχώς, πλέον, υπάρχει τρόπος να ζεσταθείς και χωρίς πετρέλαιο.

Η φοιτητική ζωή έχει έξοδα και δεν χρειάζεται η θέρμανση να είναι ένα από αυτά. Ευτυχώς, πλέον, υπάρχει τρόπος να ζεσταθείς και χωρίς πετρέλαιο. Πτυχίο στη θέρμανση! Η φοιτητική ζωή έχει έξοδα και δεν χρειάζεται η θέρμανση να είναι ένα από αυτά. Ευτυχώς, πλέον, υπάρχει τρόπος να ζεσταθείς και χωρίς πετρέλαιο. Μπορεί οι νέοι να αντέχουν στις αντίξοες

Διαβάστε περισσότερα

ντουλάπες κασέτες δαπέδου οροφής δικτύου αεραγωγών επαγγελµατικός ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ2015

ντουλάπες κασέτες δαπέδου οροφής δικτύου αεραγωγών επαγγελµατικός ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ2015 ντουλάπες κασέτες δαπέδου οροφής δικτύου αεραγωγών επαγγελµατικός ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ2015 02ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ2015 V3MFI-24 / V3MFO-24 V1MFI-50B / V1MFO-50B V1MFI-66B / V1MFO-66B 24.000 24.000 (4.100-33.600) (4.100-33.700)

Διαβάστε περισσότερα

Αναπνεύστε υγιεινά! AP-C120Α. Σύστημα Καθαρισμού Αέρα

Αναπνεύστε υγιεινά! AP-C120Α. Σύστημα Καθαρισμού Αέρα Ποιότητα Ζωής! Αναπνεύστε υγιεινά! AP-C120Α Σύστημα Καθαρισμού Αέρα Σύστημα καθαρισμού αέρα πολλαπλών επιπέδων 6 στάδια φιλτραρίσματος Αποτελεσματική αφαίρεση μικρών σωματιδίων 0.1-0.3 micron Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Αφυγραντήρες Inventor... για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας!

Αφυγραντήρες Inventor... για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΩΝ 2017-2018 Αφυγραντήρες Inventor... για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! Στέγνωμα Ρούχων Χαμηλή Κάντε εύκολη την καθημερινότητά σας επιλέγοντας αφυγραντήρα Inventor με λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ MS 48 NS Σύντοµες οδηγίες χρήσης

ΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ MS 48 NS Σύντοµες οδηγίες χρήσης ΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ MS 48 NS Σύντοµες οδηγίες χρήσης Προσοχή: i) Απαγορεύεται η χρήση του δοκιµαστικού από παιδιά. ii) H χρήση του συγκεκριµένου δοκιµαστικού εργαλείου απαιτεί να τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνες συσκευές που εξυπηρετούν εσάς και το σπίτι σας

Έξυπνες συσκευές που εξυπηρετούν εσάς και το σπίτι σας Έξυπνες συσκευές που εξυπηρετούν εσάς και το σπίτι σας Ένα σπίτι όπου όλες οι συσκευές λειτουργούν ομαλά προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση στους ενοίκους του. Οι "παραδοσιακές" οικιακές συσκευές απαλλάσσουν

Διαβάστε περισσότερα

Υγρασία ονομάζουμε το νερό που βρίσκεται διαλυμένο στον αέρα της ατμόσφαιρας υπό μορφή υδρατμών.

Υγρασία ονομάζουμε το νερό που βρίσκεται διαλυμένο στον αέρα της ατμόσφαιρας υπό μορφή υδρατμών. ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΕΣ.. Οι αφυγραντήρες είναι συσκευές ειδικά σχεδιασμένες για να αφαιρούν την υγρασία από τον αέρα του χώρου. Λόγω του τρόπου που λειτουργούν (και που θα εξηγήσουμε παρακάτω), οι αφυγραντήρες καταναλώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα. Διακόπτες μεμβράνης Σύνδεσμοι Λάμπες και μεταβλητή αντίσταση Ηλεκτρομαγνήτης Σύμβολα κυκλώματος ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

Περιεχόμενα. Σελίδα. Διακόπτες μεμβράνης Σύνδεσμοι Λάμπες και μεταβλητή αντίσταση Ηλεκτρομαγνήτης Σύμβολα κυκλώματος ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ 1 Περιεχόμενα Σελίδα Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή 2 Ηλεκτρικά εξαρτήματα 3 Ηλεκτρισμός στο σπίτι 4 Ένα κύκλωμα 5 Η τάση 6 Θετικό και αρνητικό 7 Το κόψιμο και η απογύμνωση καλωδίων 8 Η σύνδεση των εξαρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

15dB (A) Το πιο Αθόρυβο κλιματιστικό, είναι πλέον γεγονός!

15dB (A) Το πιο Αθόρυβο κλιματιστικό, είναι πλέον γεγονός! 15dB (A) Το πιο Αθόρυβο κλιματιστικό, είναι πλέον γεγονός! ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ 2016 Έξυπνος έλεγχος WiFi Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του χώρου σας απ όπου και αν βρίσκεστε μέσω του Smartphone ή του Tablet

Διαβάστε περισσότερα

Από πού προέρχεται η θερμότητα που μεταφέρεται από τον αντιστάτη στο περιβάλλον;

Από πού προέρχεται η θερμότητα που μεταφέρεται από τον αντιστάτη στο περιβάλλον; 3. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ένα ανοικτό ηλεκτρικό κύκλωμα μετατρέπεται σε κλειστό, οπότε διέρχεται από αυτό ηλεκτρικό ρεύμα που μεταφέρει ενέργεια. Τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής ενέργειας είναι

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας PHILIPS LED Γραμμικός σωλήνας 3 W (35 W) Κάλυκας S14s Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας Αυτός ο σωληνοειδής λαμπτήρας Philips LED S14S έχει εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

AIR CONDITIONER INVERTER TAC-09CHSA/KA13 TAC-24CHSA/KA13

AIR CONDITIONER INVERTER TAC-09CHSA/KA13 TAC-24CHSA/KA13 AIR CONDITIONER INVERTER TAC-09CHSA/KA13 TAC-24CHSA/KA13 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η συσκευή δεν λειτουργεί Παράξενη οσμή Θόρυβος υγρού Ομίχλη βγάζει από την έξοδο

Διαβάστε περισσότερα

Αφυγραντήρες Inventor για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας!

Αφυγραντήρες Inventor για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! Αφυγραντήρες Inventor για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! Αφυγραντήρας Desiccant (χωρίς συμπιεστή) Αφυγραντήρες με συμπιεστή Ο αφυγραντήρας τεχνολογίας Desiccant της Inventor, λειτουργεί με αποξηραντικό

Διαβάστε περισσότερα

Μια ανερχόμενη δύναμη στην πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη παγκόσμια οικονομία. σε περισσότερες από 80 χώρες

Μια ανερχόμενη δύναμη στην πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη παγκόσμια οικονομία. σε περισσότερες από 80 χώρες T C L Οικιακά κλιματιστικά Κατάλογος 2017 TCL Corporation Μια ανερχόμενη δύναμη στην πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη παγκόσμια οικονομία Οικονομικά στοιχεία Το 2015, η TCL ανέπτυξε σε μεγάλο βαθμό το όνομά της,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας Ο ηλεκτρικός πίνακας ελέγχου pellets-βιομάζας με κοχλία χρησιμοποιείται σε κατοικίες με λέβητα στερεών καυσίμων και ελέγχει τον ηλεκτρομειωτήρα (κοχλία) και τον φυσητήρα του λέβητα για παροχή θέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Celiane TM

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Celiane TM Celiane TM Μία συνδεδεμένη εγκατάσταση αποτελείται από ενσύρματα προϊόντα που τοποθετούνται ως νέα ή σε αντικατάσταση των υπαρχόντων διακοπτών και πριζών, και ασύρματους διακόπτες που συσχετίζονται με

Διαβάστε περισσότερα

AIR CONDITION ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ SPLIT & MULTI ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Air Condition

AIR CONDITION ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ SPLIT & MULTI ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Air Condition AIR CONDITION ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ SPLIT & MULTI ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 112-114 115 117 Η Franke διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης, χωρίς προειδοποίηση, των τεχνικών προδιαγραφών και

Διαβάστε περισσότερα

Δεν είναι πολύ δύσκολο να γίνει η κατασκευή της παρακάτω εικόνας.

Δεν είναι πολύ δύσκολο να γίνει η κατασκευή της παρακάτω εικόνας. 1 Π 3: Βραχυκύκλωμα Ασφάλειες Εισαγωγικό ερέθισμα Διατύπωση υποθέσεων Πώς προστατευόμαστε από τα βραχυκυκλώματα; Ηλεκτρικό κύκλωμα Σύμβολο ασφάλειας Πείραμα Δεν είναι πολύ δύσκολο να γίνει η κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED

ΠΕΝΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED ΠΕΝΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED Καθώς οι λαμπτήρες πυρακτώσεως αποσύρονται είναι μια καλή περίοδος να σκεφτούμε να τους αλλάξουμε σε λαμπτήρες LED. Οι λαμπτήρες LED έχουν εντυπωσιακό χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

Μείνετε πάντα σε επαφή

Μείνετε πάντα σε επαφή ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Μείνετε πάντα σε επαφή με το σπίτι σας 01 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Βασισμένο στην τεχνολογία Z wave+ Συμβατό με συσκευές που λειτουργούν στο σύστημα IoT - Internet Of Things Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετώντας Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση HP στο χώρο σας, θα απολαύσετε οφέλη όπως:

Τοποθετώντας Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση HP στο χώρο σας, θα απολαύσετε οφέλη όπως: Τοποθετώντας Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση HP στο χώρο σας, θα απολαύσετε οφέλη όπως: 1. Οικονομία Σημαντική μείωση των εξόδων της οικογένειας ή της επιχείρηση σας για τη θέρμανση του χώρου σας. Οι συνήθεις

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας, για μία καλύτερη ζωή

Εξοικονόμηση ενέργειας, για μία καλύτερη ζωή Σειρά HERO Εξοικονόμηση ενέργειας, για μία καλύτερη ζωή Με τεχνολογία all DC inverter οι αντλίες θερμότητας της σειράς αυτής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού, με υψηλή

Διαβάστε περισσότερα

Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού

Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού PHILIPS LED Λαμπτήρας 14-7-3,5 W (100 W) B22 Ζεστό/πολύ ζεστό/έξτρα ζεστό Χωρίς ρύθμιση έντασης Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού Μερικές φορές, θέλετε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του χώρου σας,

Διαβάστε περισσότερα

Δ. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Δ. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Δ. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΟΣ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΤΗΛΕΦΩΝΟ : ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι μηχανικοί επιδιώκουν διαρκώς την βελτίωση. Πριν 30 χρόνια, αρχίσαμε να αναπτύσσουμε την κυκλωνική λειτουργία στο σκούπισμα. Πρόσφατα, αναπτύξαμε

Οι μηχανικοί επιδιώκουν διαρκώς την βελτίωση. Πριν 30 χρόνια, αρχίσαμε να αναπτύσσουμε την κυκλωνική λειτουργία στο σκούπισμα. Πρόσφατα, αναπτύξαμε Οι μηχανικοί επιδιώκουν διαρκώς την βελτίωση. Πριν 30 χρόνια, αρχίσαμε να αναπτύσσουμε την κυκλωνική λειτουργία στο σκούπισμα. Πρόσφατα, αναπτύξαμε στεγνωτήρες χεριών που αντί της θερμότητας, χρησιμοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ. της ποσότητας του νωπού αέρα, η οποία για την σωστή εσωτερική ατμόσφαιρα, χωρίς τη χρήση επιπλέον ανακυκλοφορίας

1ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ. της ποσότητας του νωπού αέρα, η οποία για την σωστή εσωτερική ατμόσφαιρα, χωρίς τη χρήση επιπλέον ανακυκλοφορίας Μάιος 2016 Τεύχος 4 1ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΥΛΗ Περιεχόμενα ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ 1 ΕΩΘΕΡΜΙΑ 1 ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της GE Appliances

Η ιστορία της GE Appliances Η ιστορία της GE Appliances Με έδρα παραγωγής το Louisville, KY και 60 χρόνια ιστορίας, η GE Appliances διαθέτει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής (900 στρεμμάτων) ηλεκτρικών συσκευών. Επιπλέον 4 μεγάλες

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά 36 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τεχνικά χαρακτηριστικά Κλιματιστικά SAMSUNG 2012 37 SAMSUNG 2012 ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ Τα κλιματιστικά Samsung προσφέρουν προηγμένη απόδοση ψύξης. Ενεργειακή απόδοση Smart Inverter

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Ανακλαστήρες 1,8 W (30 W) E14 Ζεστό λευκό Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε σωστά

Διαβάστε περισσότερα

Αφυγραντήρες ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Αφυγραντήρες ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ Αφυγραντήρες 2018-2019 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ Aetheria 10lt/d, 12lt/d Μικρών διαστάσεων, αθόρυβος και πρακτικός. Με ιονιστή για καθαρισμό του αέρα. Με ηλεκτρονική ένδειξη και ρύθμιση ποσοστού υγρασίας. Με οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AHI CARRIER ΝΟΤΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 18, ΑΘΗΝΑ 10442, ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΛ: +30-210-6796300.

Διαβάστε περισσότερα

Αφυγραντήρες Inventor για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας!

Αφυγραντήρες Inventor για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! Αφυγραντήρες 2016 Αφυγραντήρες Inventor για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! Αφυγραντήρας Desiccant (χωρίς συμπιεστή) Αφυγραντήρες με συμπιεστή Στέγνωμα ρούχων Κάντε εύκολη την καθημερινότητά σας

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Αρχές Εφαρμογών Ελέγχου Φωτισμού. Εκπαιδευτικό κέντρο ISC

Βασικές Αρχές Εφαρμογών Ελέγχου Φωτισμού. Εκπαιδευτικό κέντρο ISC Βασικές Αρχές Εφαρμογών Ελέγχου Φωτισμού Εκπαιδευτικό κέντρο ISC July 2009 Ανακαλύψτε τις ανάγκες και τις λύσεις για τον έλεγχο φωτισμού Κύκλωμα απλού διακόπτη Κύκλωμα διακόπτη αλέ-ρετούρ Έλεγχος φωτισμού

Διαβάστε περισσότερα

15dB (A) Το πιο Αθόρυβο κλιματιστικό, είναι πλέον γεγονός! ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ 2017 ΤΕΥΧΟΣ Β

15dB (A) Το πιο Αθόρυβο κλιματιστικό, είναι πλέον γεγονός! ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ 2017 ΤΕΥΧΟΣ Β 15dB (A) Το πιο Αθόρυβο κλιματιστικό, είναι πλέον γεγονός! ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ 2017 ΤΕΥΧΟΣ Β Έξυπνος έλεγχος WiFi Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του χώρου σας απ όπου και αν βρίσκεστε μέσω του Smartphone ή του

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Luster 4 W (25 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων 0397.. Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης ρυθμιστή θερμοκρασίας χώρου 24/5 (2) A~ με επαφή δύο κατευθύνσεων 2 Εγκατάσταση του ρυθμιστή

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Κερί 5,5 W (40 W) E14 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 3,1 W (25 W) GU10 Λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Έκδοση 2017 (v1.0)

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Έκδοση 2017 (v1.0) Εργασίες γραφείου Σκοπός της οδηγίας είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων σε χώρους γραφείων. 1. Ασφάλεια σε Ηλεκτρικούς Κινδύνους Όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛO Γ O Σ OΙΚΙΑΚO Υ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚO Υ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜO Υ

ΚΑΤΑΛO Γ O Σ OΙΚΙΑΚO Υ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚO Υ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜO Υ ΚΑΤΑΛO Γ O Σ OΙΚΙΑΚO Υ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚO Υ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜO Υ H από το 1916 πρωτοπορεί στην Αμερική, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας καινοτομικά προϊόντα κλιματισμού και θέρμανσης. Παράλληλα, χρησιμοποιεί τη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 1) ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ -ΚΟΥΜΠΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ 2) ΠΤΕΡΎΓΙΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΕΡΑ 3) ΔΕΚΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ 4) ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 5) ΛΑΒΕΣ 6) ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Luster 2,2 W (25 W) E14 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Κερί 4 W (25 W) E14 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση. Ζεστό Νερό Χρήσης. Δροσισμός

Θέρμανση. Ζεστό Νερό Χρήσης. Δροσισμός Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Δροσισμός Τι είναι το σύστημα TriAqua? Εξαρτήματα συστήματος TriAqua Τεχνικές προδιαγραφές Εύρος Λειτουργίας Λειτουργία Ζεστού Νερού Χρήσης Οφέλη του συστήματος TriAqua Αντλία

Διαβάστε περισσότερα

Inverter Κασέτα XPower 42QTD

Inverter Κασέτα XPower 42QTD 3D DC Inverter Χρονοδιακόπτης Λειτουργία Ύπνου Λειτουργία Αφύγρανσης Ανίχνευση Διαρροής Ψυκτικού 39 Ιδανική λύση για οποιαδήποτε εμπορική εφαρμογή Βασικά Χαρακτηριστικά ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ EUROVENT: H πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς H Ενδοδαπέδια Θέρμανση είναι σε όλους γνωστή ως η πιο Aποτελεσματική, Ποιοτική Υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Η θέρμανση μεταφέρεται αποτελεσματικά με τον πιο φυσικό τρόπο από

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας. Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον

Αντλίες θερμότητας. Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον Αντλίες θερμότητας Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον . Yutaki-S80, S και M, Αντλίες θερμότητας αέρος-νερού Εξωτερική Μονάδα Εσωτερική Μονάδα Yutaki S80 Ασύρματο Χειριστήριο Η ιδανική λύση για οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού

Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού PHILIPS LED Λαμπτήρας 14-7-3,5 W (100 W) E27 Ζεστό/πολύ ζεστό/έξτρα ζεστό Χωρίς ρύθμιση έντασης Ένας λαμπτήρας, τρεις ρυθμίσεις φωτισμού Μερικές φορές, θέλετε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του χώρου σας,

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 4,6 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Διακήρυξης 818 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΑΒ Α.Ε

Αριθ. Διακήρυξης 818 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΑΒ Α.Ε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΑΒ Α.Ε Σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ΕΑΒ Α.Ε οι τεχνικές προδιαγραφές των υπό προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Γ Γυμνασίου - Κεφάλαιο 2: Ηλεκτρικό Ρεύμα - Μέρος 2 ο. Βασίλης Γαργανουράκης Φυσική Γ Γυμνασίου

Φυσική Γ Γυμνασίου - Κεφάλαιο 2: Ηλεκτρικό Ρεύμα -  Μέρος 2 ο. Βασίλης Γαργανουράκης Φυσική Γ Γυμνασίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Ηλεκτρικό Ρεύμα Μέρος 2 ο Βασίλης Γαργανουράκης Φυσική Γ Γυμνασίου Παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η αντίσταση ενός αγωγού Παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η αντίσταση ενός αγωγού

Διαβάστε περισσότερα

Midea Κατάλογος Αφυγραντήρων 2017

Midea Κατάλογος Αφυγραντήρων 2017 Midea Κατάλογος Αφυγραντήρων 2017 DP Series Wi-Fi Έλεγχος Αυτοδιάγνωση & Αυτοπροστασία Επανεκκίνηση Ροδάκια Εύκολης Απόψυξη Λειτουργία Turbo Οθόνη LED Έξυπνη Βοηθητική Λαβή ιαφανής Ένδειξη Στάθµης Νερού

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Κερί 4 W-25 W E14 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε

Διαβάστε περισσότερα

International Marketing Division. Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

International Marketing Division. Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης International Marketing Division Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Αντλία θερμότητας με boiler 200 ή 270 lt για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Made in France Αντλία θερμότητας για

Διαβάστε περισσότερα

Κλιµατιστικά για µια ζωή.

Κλιµατιστικά για µια ζωή. Κλιµατιστικά για µια ζωή. KRV-09TD KRV-12TD Υψηλότατος βαθµός απόδοσης σε συµφωνία µε ταπιο αυστηρά µελλοντικής εφαρµογής standards της Ε.Ε. (κανονισµοί 6/2011 & 206/2012). Super αθόρυβη λειτουργία Golden

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΦΑΝΚΟΙΛΣ ΝΕΡΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΦΑΝΚΟΙΛΣ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΝΕΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΦΑΝΚΟΙΛΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΜΨΟΤΕΡΟ ΣΩΜΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ (9.000btu)INVENTOR LIFE L3VI-09 ION/L3VO-09 390,00 (12.000btu)INVENTOR LIFE L3VI-12 ION/L3VO-12 460,00 (16.000btu)INVENTOR LIFE

Διαβάστε περισσότερα

Λαμπτήρας LED, με αισθητήρα φωτός ημέρας και νύκτας

Λαμπτήρας LED, με αισθητήρα φωτός ημέρας και νύκτας PHILIPS LED Λαμπτήρας 7,5 W (60 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Λαμπτήρας LED, με αισθητήρα φωτός ημέρας και νύκτας Με τον ενσωματωμένο αυτόματο αισθητήρα φωτός, αυτός ο λαμπτήρας ανάβει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις κεφαλαίου 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα

Σημειώσεις κεφαλαίου 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Σημειώσεις κεφαλαίου 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ένα σύστημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας αποτελείται από τον πομπό, το δίαυλο (κανάλι) μετάδοσης και

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της GE Appliances

Η ιστορία της GE Appliances Η ιστορία της GE Appliances Με έδρα παραγωγής το Louisville, KY και 60 χρόνια ιστορίας, η GE Appliances διαθέτει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής (900 στρεμμάτων) ηλεκτρικών συσκευών. Επιπλέον 4 μεγάλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ INVERTER 38QUS-DC*1

ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ INVERTER 38QUS-DC*1 ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ INVERTER 38QUS-DC*1 Απόλυτη άνεση θέρμανσης και ψύξης σε συνδυασμό με τη μέγιστη ευελιξία ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Υψηλότερη εξοικονόμηση ενέργειας, χάρη στον ακριβή ψηφιακό έλεγχο της

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ: ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΡΟΗΣ ΜΑΖΑΣ ΑΕΡΑ (MAF) Στέλνει ένα ηλεκτρικό σήμα στον "εγκέφαλο",

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 4,6 W (50 W) GU10 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE

REFRESH PLUS OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE REFRESH PLUS 9K 12K OXYGEN PLUS 9K 12K 18K 24K AIRWAVE 9K 12K Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, καθώς και από άτομα με περιορισμένες σωματικές, αισθητήριες ή διανοητικές

Διαβάστε περισσότερα

Βρέντζου Τίνα Φυσικός Μεταπτυχιακός τίτλος: «Σπουδές στην εκπαίδευση» ΜEd Email : stvrentzou@gmail.com

Βρέντζου Τίνα Φυσικός Μεταπτυχιακός τίτλος: «Σπουδές στην εκπαίδευση» ΜEd Email : stvrentzou@gmail.com 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Σκοπός Στο δεύτερο κεφάλαιο θα εισαχθεί η έννοια του ηλεκτρικού ρεύματος και της ηλεκτρικής τάσης,θα μελετηθεί ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και θα εισαχθεί η έννοια της αντίστασης.

Διαβάστε περισσότερα

KDFVC fan coil unit. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης

KDFVC fan coil unit. Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης KDFVC fan coil unit Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σελ,4 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 3,1 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ σελ,5 3,2 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΚΙΜΗΣ σελ,5 3,3

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Ηλεκτρικό Ρεύμα Μέρος 1 ο

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Ηλεκτρικό Ρεύμα Μέρος 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Ηλεκτρικό Ρεύμα Μέρος 1 ο Βασίλης Γαργανουράκης Φυσική ήγ Γυμνασίου Εισαγωγή Στο προηγούμενο κεφάλαιο μελετήσαμε τις αλληλεπιδράσεις των στατικών (ακίνητων) ηλεκτρικών φορτίων. Σε αυτό το κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

28 59 N 4 56 E. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma. Συστήματα κλιματισμού Truma ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Κάτι περισσότερο από κρύος αέρας Τα συστήματα κλιματισμού Truma Aventa comfort Aventa eco Saphir compact Saphir comfort Saphir vario 28 59 N 4 56 E ΙΔΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ? ΟΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Τάση τροφοδοσίας Τάση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 230/10 (4) A~ Με Διάταξη Ανοίγματος

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 230/10 (4) A~ Με Διάταξη Ανοίγματος Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 230/10 (4) A~ Με Διάταξη Ανοίγματος 0390.. Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης ρυθμιστή θερμοκρασίας χώρου 230/10 (4) A~ με διάταξη ανοίγματος 2 Εγκατάσταση του ρυθμιστή

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνική σχεδίαση. Η απόλυτη λύση για αποδοτική ψύξη. Κλιματιστικά Samsung SAMSUNG 2014. 0117_SAMSUNG_Brochure_Clim-A4_final.

Τριγωνική σχεδίαση. Η απόλυτη λύση για αποδοτική ψύξη. Κλιματιστικά Samsung SAMSUNG 2014. 0117_SAMSUNG_Brochure_Clim-A4_final. Τριγωνική σχεδίαση. Η απόλυτη λύση για αποδοτική ψύξη. Κλιματιστικά Samsung SAMSUNG 2014 0117_SAMSUNG_Brochure_Clim-A4_final.indd 1 Ταχύτερη ψύξη σε μεγαλύτερη απόσταση και εμβέλεια* Τα κλιματιστικά Samsung

Διαβάστε περισσότερα

5. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Ι (ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ )

5. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Ι (ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ ) 5. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Ι (ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ ) Μεταβλητοί αντιστάτες Η τιμή της αντίστασης των μεταβλητών αντιστατών σε αντίθεση με αυτή των σταθερών, δε διατηρείται σταθερή αλλά μεταβάλλεται, είτε μηχανικά

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή μεταφορά και έλεγχος Δεδομένων ΘΟΡΥΒΟΣ - ΓΕΙΩΣΕΙΣ

Συλλογή μεταφορά και έλεγχος Δεδομένων ΘΟΡΥΒΟΣ - ΓΕΙΩΣΕΙΣ Συλλογή μεταφορά και έλεγχος Δεδομένων ΘΟΡΥΒΟΣ - ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΘΟΡΥΒΟΣ - ΓΕΙΩΣΕΙΣ Σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα δημιουργούνται ανεπιθύμητα ηλεκτρικά σήματα, που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, καθώς επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ MFGA-48ARDN1-RC2 MFGA-60ARFN1-R ΑΠΟ ΟΣΗ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΨΥΞΗ (Pdesignc) BTU/h 48.000 (25.000-51.000) 55.000 (26.000-58.500) ΘΕΡΜΑΝΣΗ (Pdesignh) BTU/h 50.000 (25.000-52.500)

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Σφαιρικοί 7 W (60 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΑ / ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ (SPLIT)

ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΑ / ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ (SPLIT) ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΑ / ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ (SPLIT) ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (SPLIT) Ηλεκτροστατικό Φίλτρο με Ενεργό Άνθρακα, (με αντιβακτηριδιακή προστασία) ΑΕΜΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 10 Η Σχεδίαση Εγκαταστάσεων Κίνησης

Μάθημα 10 Η Σχεδίαση Εγκαταστάσεων Κίνησης Μάθημα 0 Η Σχεδίαση Εγκαταστάσεων Κίνησης Περίληψη Σε προηγούμενες ενότητες, είδαμε τα βασικά βήματα / διαδικασία / μεθοδολογία στη σχεδίαση οικιακών και εγκαταστάσεων κίνησης. Είδαμε / χρησιμοποιήσαμε

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικό ρεύμα ονομάζουμε την προσανατολισμένη κίνηση των ηλεκτρονίων ή γενικότερα των φορτισμένων σωματιδίων.

Ηλεκτρικό ρεύμα ονομάζουμε την προσανατολισμένη κίνηση των ηλεκτρονίων ή γενικότερα των φορτισμένων σωματιδίων. 2. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι η κοινή αιτία λειτουργίας μιας πολύ μεγάλης κατηγορίας συσκευών που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή μας ζωή, όπως ο ηλεκτρικός λαμπτήρας, ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας,

Διαβάστε περισσότερα

Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ηλεκτρική Ενέργεια ποιο ενδιαφέρουσα μορφή ενέργειας εύκολη στη μεταφορά μετατροπή σε άλλες μορφές ενέργειας ελέγχεται εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ 2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Τι είναι ; Ηλεκτρικό ρεύμα ονομάζεται η προσανατολισμένη κίνηση των ηλεκτρονίων ή γενικότερα των φορτισμένων σωματιδίων Που μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Ποιότητα ζωής στον χώρο σας!

Ποιότητα ζωής στον χώρο σας! Ποιότητα Ζωής! Ποιότητα ζωής στον χώρο σας! AP-C180Β Σύστημα Καθαρισμού Αέρα Σύστημα καθαρισμού αέρα πολλαπλών επιπέδων 7 στάδια φιλτραρίσματος (περιλαμβάνει και ιονιστή) Εξαιρετικό φιλτράρισμα σωματιδίων

Διαβάστε περισσότερα

devolo dlan powerline technology Σύντομη παρουσίαση dlan 1200+ WiFi ac

devolo dlan powerline technology Σύντομη παρουσίαση dlan 1200+ WiFi ac devolo dlan powerline technology Σύντομη παρουσίαση dlan 1200+ WiFi ac dlan 1200+ WiFi ac 2 dlan 1200+ WiFi ac Υφιστάμενη κατάσταση Οι φορητές συσκευές όλο πληθαίνουν καθημερινά. Όλο και περισσότεροι χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης κλειστού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου C) ή ανοιχτού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου Β) με ενσωματωμένο μπόιλερ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 3 W (20 W) GU5,3 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Luster 5,5 W (40 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Παράρτημα Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Σκοπός του παραρτήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τη χρήση και τη

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Λαμπτήρας 11,5 W (100 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Προτιμήστε οικονομικό πρόγραμμα πλύσης Επιλέξτε χαμηλότερη θερμοκρασία: 30-40 C για χρωματιστά, 50-60 C για λευκά ρούχα. Με πλύση σε 40 C αντί 60 C μεώνετε το κόστος πλύσης κατά 35% Xρησιμοποιήστε το πλυντήριο

Διαβάστε περισσότερα