ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/2017 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 Ειδικές Εγκρίσεις και έντυπα για υπογραφή από Πρόεδρο Τμήματος

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/2017 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 Ειδικές Εγκρίσεις και έντυπα για υπογραφή από Πρόεδρο Τμήματος"

Transcript

1 ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/2017 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 Ειδικές Εγκρίσεις και έντυπα για υπογραφή από Πρόεδρο Τμήματος Παράδοση Εντύπων στην Γραμματεία Τμήματος για να διευθετήσει υπογραφές από Πρόεδρο Τμήματος στα έντυπα για ειδικές εγκρίσεις (π.χ. εγγραφή σε περισσότερες πιστωτικές μονάδες κτλ). Τα έντυπα να εκτυπωθούν και να συμπληρωθούν από τους ίδιους τους φοιτητές). Τα έντυπα να προσκομιστούν στην Γραμματεία του Τμήματος μεταξύ των ωρών: 10:00 11:00 την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 Γραφείο 045, Κτίριο: ΘΕΕ02, όροφος 0, πτέρυγα H, Πανεπιστημιούπολη (Αθηνά Σοφοκλέους) Τετάρτη, 11 Iανουαρίου 2017 Παραλαβή εντύπων με υπογραφή Προέδρου Τμήματος Παραλαβή εντύπων για ειδικές εγκρίσεις με υπογραφή Προέδρου Τμήματος Όλα τα έντυπα που θα υπογράψει η Πρόεδρος του Τμήματος οι φοιτητές θα τα παραλάβουν από την Γραμματεία του Τμήματος την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 μεταξύ των ωρών: 10:00-12:00 Γραφείο 045, Κτίριο: ΘΕΕ02, όροφος 0, πτέρυγα H, Πανεπιστημιούπολη (Αθηνά Σοφοκλέους) Τα έντυπα για ειδικές εγκρίσεις θα αναλάβουν οι φοιτητές να τα αποστείλουν στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ή στην Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών, ή Αντιπρύτανη ή Σύγκλητο. Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 Ημέρα Επίλυσης προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια των εγγραφών Σε περίπτωση που μπορεί να προκύψουν προβλήματα κατά την διάρκεια των εγγραφών παρακαλώ όπως οι εκπρόσωποι των φοιτητών ή οι ίδιοι οι φοιτητές να προσέλθουν στην Γραμματεία του Τμήματος την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 Μεταξύ των ωρών: 09:00 11:00 Γραφείο 045, Κτίριο: ΘΕΕ02, όροφος 0, πτέρυγα H, Πανεπιστημιούπολη (Αθηνά Σοφοκλέους) Για καλύτερο συντονισμό και επίλυση τυχόν προβλημάτων παρακαλώ όπως τηρηθεί το πιο πάνω. Η Γραμματεία του Τμήματος σύμφωνα με οδηγίες της Προέδρου του Τμήματος δεν θα δεχθεί κανένα φοιτητή ή τηλεφώνημα για προβλήματα στις εγγραφές πριν την πιο πάνω καθορισμένη συνάντηση Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου και Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 Παράδοση εντύπων από μεταπτυχιακούς φοιτητές συμπληρωμένα και υπογραμμένα για: ΒΙΟ 780 Αυτόνομη Μελέτη Ι, ΒΙΟ 790 Αυτόνομη Μελέτη ΙΙ και ΒΙΟ 680 Επιστημονική Μεθοδολογία στη Μοριακή Βιολογία. Τα έντυπα να προσκομιστούν στην Γραμματεία του Τμήματος την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ή την Τρίτη 17 Ιανουαρίου Μεταξύ των ωρών: 09:00 11:00 Γραφείο 045, Κτίριο: ΘΕΕ02, όροφος 0, πτέρυγα H, Πανεπιστημιούπολη (Αθηνά Σοφοκλέους)

2 Ακαδημαϊκός Σύμβουλος Σε κάθε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό φοιτητή ανατίθεται ως Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του ένα Μέλος του Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Τμήματος. Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος παρέχει βοήθεια ή συμβουλές σε θέματα σπουδών. Το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών σας έχει ορίσει Ακαδημαϊκό Σύμβουλο από την αρχή των σπουδών σας. Μπορείτε να βρείτε το όνομα του ακαδημαϊκού σας συμβούλου στο σύστημα Banner Web. Οι φοιτητές προτρέπονται να συμβουλεύονται τον Ακαδημαϊκό τους Σύμβουλο, προτού προχωρήσουν με την εγγραφή τους στα μαθήματα. Banner Web Από την κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου ( επιλέξετε το σύνδεσμο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (βρίσκεται στην πράσινη μπάρα στο κάτω μέρος της κεντρικής ιστοσελίδας). Στη συνέχεια, από τη σελίδα με τις Υπηρεσίες Διαδικτύου επιλέξετε το σύνδεσμο BannerWeb ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ENGLISH. Υπάρχουν αναρτημένες πληροφορίες σύνδεσης και οδηγός χρήσης για φοιτητές. Ηλεκτρονικές Εγγραφές σε Μαθήματα Oι εγγραφές σε μαθήματα θα γίνουν μέσω του διαδικτύου χρησιμοποιώντας το σύστημα BannerWeb. Οι ανακοινώσεις για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των φοιτητών έχουν τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας και Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών αντίστοιχα. Επίσης στις ιστοσελίδες αυτές υπάρχουν οδηγίες πρόσβασης στο σύστημα BannerWeb, οι ημερομηνίες ηλεκτρονικής εγγραφής και τα απαραίτητα έντυπα. Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (για τους προπτυχιακούς φοιτητές) Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών (για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές) Παρακαλώ όπως οι φοιτητές διαβάσουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις. Οι φοιτητές καλούνται να ελέγξουν τα μαθήματά τους μέσω του BannerWeb για να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους. Επίσης όλοι οι φοιτητές να ελέγχουν συστηματικά την αναλυτική τους βαθμολογία και να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα σπουδών τους γιατί η αποφοίτησή τους είναι δική τους ευθύνη και όχι του Τμήματος.

3 Οδηγίες προς φοιτητές/φοιτήτριες για την έκδοση Πανεπιστημιακής Κάρτας Οι ανακοινώσεις και πληροφορίες βρίσκονται αναρτημένες στην: Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών (για φοιτητές Μάστερ και Διδακτορικό) Ωρολόγιο Πρόγραμμα Τμήματος Αναφορικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα του Τμήματος σημειώστε τα ακόλουθα: οι κωδικοί Δ Π σημαίνει το μάθημα διδάσκεται Δευτέρα και Πέμπτη Ε σημαίνει ΤΕΤΑΡΤΗ Τ Α σημαίνει το μάθημα διδάσκεται Τρίτη και Παρασκευή Τα κτίρια και οι αίθουσες διδασκαλίας των μαθημάτων που φαίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα είναι στην Πανεπιστημιούπολη. Οι κωδικοί μαθημάτων που αρχίζουν από τον αριθμό 600 και μετά είναι για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές (Μάστερ και Διδακτορικό). Οδηγός Προπτυχιακών Σπουδών και Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών υπάρχουν αναρτημένοι οι οδηγοί προπτυχιακών σπουδών και μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος:

4 Παρακολούθηση Μαθημάτων Η διδασκαλία διεξάγεται με διαλέξεις, φροντιστήρια, εργαστήρια, κτλ. Η φοίτηση/παρακολούθηση μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Οι φοιτητές ενημερώνονται για τους επιμέρους τρόπους διδασκαλίας και αξιολόγησης κάθε μαθήματος από τον διδάσκοντα του μαθήματος αυτού. Οι πληροφορίες αυτές περιέχονται στο Διάγραμμα Μαθήματος το οποίο μοιράζεται στους φοιτητές κατά την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων του εξαμήνου. Οι φοιτητές οφείλουν να γνωρίζουν όλους τους κανόνες σπουδών και φοιτητικών Θεμάτων Προπτυχιακής ή κανόνες Μεταπτυχιακής φοίτησης. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Φοιτητές με Μετεγγραφές και 2 ο πτυχίο Οι προπτυχιακοί φοιτητές που έγιναν δεκτοί με την διαδικασία μετεγγραφών και 2 ου πτυχίου και θα αρχίσουν την φοίτηση τους το Εαρινό Εξάμηνο 2016/2017 θα εγγραφούν ηλεκτρονικά την ημερομηνία που είναι το 1 ο έτος. Σύμφωνα με απόφαση Συμβουλίου Τμήματος οι αναγνωρίσεις μαθημάτων θα γίνονται από το Τμήμα μας(επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών και Συμβούλιο Τμήματος) μόνο μια φορά για τον κάθε φοιτητή, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτημάτων από του φοιτητές προς το Τμήμα. Για τις αναγνωρίσεις μαθημάτων (φοιτητές μετεγγραφών και 2 ο πτυχίο) θα σας αποστείλει οδηγίες και χρονοδιάγραμμα υποβολής αίτησης η κα Αννα Χρίστου. Υπεύθυνη είναι η κα Αννα Χρίστου και τηλέφωνο επικοινωνίας: , Γραφείο Β160, όροφος -1, πτέρυγα Ζ, Κτίριο ΘΕΕ02) που θα χειρίζεται το θέμα. Οι μετεγγραφόμενες πιστωτικές μονάδες που θα αποφασίσει το Τμήμα για αναγνώριση θα αποσταλούν από το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας για να καταχωρηθούν στην αναλυτική βαθμολογία του κάθε φοιτητή. Ο κάθε φοιτητής θα ενημερωθεί επίσης από την κα Αννα Χρίστου για τις αναγνωρίσεις. Από το επόμενο εξάμηνο αφού καταχωρηθούν οι μετεγγραφόμενες πιστωτικές μονάδες στην αναλυτική βαθμολογία ο κάθε φοιτητής θα υπολογίσει το έτος φοίτησης του και θα μπορούν να εγγραφούν την ημέρα που εγγράφεται το έτος τους.

5 ΒΙΟ 442 Πρακτική Ασκηση στη Βιολογία Για την εγγραφή στο μάθημα ΒΙΟ 442 Πρακτική Ασκηση στη Βιολογία απαιτούνται προϋποθέσεις και έγκριση. Οι εσωτερικοί κανονισμοί που αφορούν τις διαδικασίες εκπόνησης και αξιολόγησης του μαθήματος είναι στον οδηγό προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος: Οι μέρες και ώρες που φαίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα για το ΒΙΟ 442 Πρακτική Άσκηση στη Βιολογία είναι ενδεικτικές. ΔΕΝ διδάσκεται σε αίθουσα. Γίνονται πάντοτε σε συνεννόηση με τον Επιβλέποντα Ακαδημαϊκό του Τμήματος που έχει αναλάβει την επίβλεψη της πρακτικής άσκησης του φοιτητή. ΒΙΟ 491 Διπλωματική Εργασία Ι και ΒΙΟ 492 Διπλωματική Εργασία ΙΙ Οι μέρες και ώρες που φαίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα για το ΒΙΟ 491 Διπλωματική Εργασία Ι και ΒΙΟ 492 Διπλωματική Εργασία ΙΙ είναι ενδεικτικές. ΔΕΝ διδάσκεται σε αίθουσα. Γίνονται πάντοτε σε συνεννόηση με τον Ερευνητικό Σύμβουλο του φοιτητή/επιβλέποντα Ακαδημαϊκό που έχει αναλάβει την επίβλεψη του φοιτητή για διπλωματική. Αναφορικά με τον συντονισμό του ΒΙΟ 491 και ΒΙΟ 492 θα λαμβάνεται σχετική ενημέρωση και πληροφόρηση από την κα Δώρα Στυλιανού, Λειτουργό Πανεπιστημίου, Επιμελήτρια Εργαστηρίων του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών. Επίσης για οτιδήποτε αφορά το ΒΙΟ 491 Διπλωματική Εργασία Ι και ΒΙΟ 492 Διπλωματική Εργασία ΙΙ μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την κα Δώρα Στυλιανού τηλέφωνο επικοινωνίας: , Γραφείο Β161, κτίριο ΘΕΕ02) όπου χειρίζεται το θέμα. ΒΙΟ 490 Αναζήτηση και Διαχείριση Βιβλιογραφίας Το ΒΙΟ 490 Αναζήτηση και Διαχείριση Βιβλιογραφίας προσφέρεται το Εαρινό Εξάμηνο. Οι μέρες και ώρες που φαίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα για το ΒΙΟ 490 είναι ενδεικτικές. Αναφορικά με την παρακολούθηση του ΒΙΟ 490 θα λαμβάνεται σχετική ενημέρωση και πληροφόρηση από την κα Δώρα Στυλιανού, Λειτουργό Πανεπιστημίου, Επιμελήτρια Εργαστηρίων του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών. Επίσης για οτιδήποτε έχει σχέση με το ΒΙΟ 490 Αναζήτηση και Διαχείριση Βιβλιογραφίας μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την κα Δώρα Στυλιανού τηλέφωνο επικοινωνίας: , Γραφείο Β161, κτίριο ΘΕΕ02) όπου χειρίζεται το θέμα.

6 Βελτίωση Βαθμού Φοιτητής που επιθυμεί να βελτιώσει το βαθμό του σε μάθημα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών στο οποίο βαθμολογήθηκε με βαθμό τουλάχιστον 5, μπορεί να το επαναλάβει μετά από έγκριση του διδάσκοντος (ειδικό έντυπο για έγκριση υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών). Κανένας φοιτητής δεν μπορεί να εγγραφεί σε μάθημα για βελτίωση εάν δεν ακολουθήσει την πιο πάνω διαδικασία. Φοιτητής εγγράφεται στο μάθημα δοθέντος ότι υπάρχουν κενές θέσεις στο συγκεκριμένο μάθημα. Διοικητικό Προσωπικό Τμήματος Οι αρμοδιότητες/καθήκοντα του Διοικητικού Προσωπικού του Τμήματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών: Παρακαλώ σημειώστε ότι για θέματα που σας αφορούν θα πρέπει να αποτείνεστε μόνο στο αρμόδιο άτομο βάση των καθηκόντων του προσωπικού του Τμήματος. Γραμματεία Τμήματος Η Γραμματεία είναι στη διάθεση των φοιτητών για παροχή πληροφοριών γενικής φύσεως αναφορικά με το Τμήμα ή το Πανεπιστήμιο κατά τις ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών. Παράκληση όπως οι φοιτητές επικοινωνούν οι ίδιοι απευθείας με το Τμήμα και όχι οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εκ μέρους τους. Για αποφυγή προβλημάτων και για καλύτερη συνεννόηση, η Γραμματεία του Τμήματος έχει οδηγίες από τον Πρόεδρο του Τμήματος να επικοινωνεί μόνο με τους ίδιους τους φοιτητές. Ώρες Εξυπηρέτησης φοιτητών κα Άννα Χρίστου Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή 09:00 14:00 και θα τηρούνται αυστηρά. Γραφείο Β160, όροφος -1, πτέρυγα Ζ, Κτίριο ΘΕΕ02 κα Αθηνά Σοφοκλέους Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή 10:00 12:00 και θα τηρούνται αυστηρά. Γραφείο: 045, όροφος 0, πτέρυγα Η, κτίριο ΘΕΕ02

7 Ηλεκτρονικές Ανακοινώσεις/Ιστοσελίδα Τμήματος/ Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Οι ανακοινώσεις του Τμήματος προς τους φοιτητές γίνονται ηλεκτρονικά. Παρακαλούνται όλοι οι φοιτητές να ελέγχουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ( ). Η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επικοινωνία μεταξύ του Τμήματος και των φοιτητών. Σημειώστε ότι όταν τα (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) γεμίσει (over quota) οι φοιτητές δεν μπορούν να λάβουν άλλα . Παράκληση όπως οι φοιτητές αδειάζουν το τους για να μπορούν να λαμβάνουν τις διάφορες ανακοινώσεις κτλ. Το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών (Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Προσωπικό) δεν φέρει καμία ευθύνη εάν οι φοιτητές δεν λαμβάνουν τα που τους αποστέλλονται και δεν ανταποκρίνονται σε διάφορα θέματα κτλ. που τους ζητούνται μέσω . Οι φοιτητές προτρέπονται να μάθουν να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεσματικά. Oι φοιτητές του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών που χρειάζονται κάποια βοήθεια σε θέματα μηχανογραφικής υποστήριξης μπορούν να απευθυνθούν στον Μιχάλη Γεωργίου, Βοηθό Λειτουργό Μηχανογράφησης του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών ( τηλέφωνο γραφείου: ). Επίσης σε περίπτωση άλλου προβλήματος αναφορικά με το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο θα πρέπει να απευθύνεστε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Χρηστών (Help Desk) της Υπηρεσίας Πληροφορικών Συστημάτων, στο εσωτερικό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

8 ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Αναγνωρίσεις μαθημάτων διδακτορικών φοιτητών Σύμφωνα με απόφαση Συμβουλίου Τμήματος οι αναγνωρίσεις μαθημάτων θα γίνονται από το Τμήμα μας (Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών και Συμβούλιο Τμήματος) μόνο μια φορά για τον κάθε φοιτητή, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτημάτων από του φοιτητές προς το Τμήμα. Για τις αναγνωρίσεις μαθημάτων (πιστωτικών μονάδων) θα σας αποστείλει οδηγίες και χρονοδιάγραμμα υποβολής αίτησης η κα Αννα Χρίστου. Υπεύθυνη είναι η κα Αννα Χρίστου τηλέφωνο επικοινωνίας: , Γραφείο Β160, όροφος -1, πτέρυγα Ζ, Κτίριο ΘΕΕ02) που θα χειρίζεται το θέμα. Οι αναγνωρίσεις μαθημάτων/πιστωτικών μονάδων που έχουν υποβληθεί, εξεταστεί και εγκριθεί από το Τμήμα θα αποσταλούν από το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών στην Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών για να καταχωρηθούν στην αναλυτική βαθμολογία του κάθε φοιτητή. Επίσης ο κάθε φοιτητής θα ενημερωθεί για τις αναγνωρίσεις από την κα Αννα Χρίστου. ΒΙΟ 810 Περιεκτική Εξέταση (Διδακτορικοί φοιτητές) ΒΙΟ 811 Υποβολή Ερευνητικής Πρότασης (Διδακτορικοί φοιτητές) Οι μέρες και ώρες που φαίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα για το ΒΙΟ 810 Περιεκτική Εξέταση και ΒΙΟ 811 Υποβολή Ερευνητικής Πρότασης είναι ενδεικτικές. ΔΕΝ διδάσκεται σε αίθουσα. Γίνονται πάντοτε σε συνεννόηση με τον Ερευνητικό Σύμβουλο του φοιτητή. Αναφορικά με την Περιεκτική Εξέταση (ΒΙΟ 810) και την Υποβολή Ερευνητικής Πρότασης (ΒΙΟ 811) υπάρχουν εσωτερικοί κανονισμοί του Τμήματος και βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών. Παρακαλώ όπως τους διαβάσετε πολύ προσεκτικά και να ακολουθηθούν οι ορθές διαδικασίες:

9 ΒΙΟ 780 Αυτόνομη Μελέτη Ι, ΒΙΟ 790 Αυτόνομη Μελέτη ΙΙ Οι μέρες και ώρες που φαίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα για το ΒΙΟ 780 Αυτόνομη Μελέτη Ι και ΒΙΟ 790 Αυτόνομη Μελέτη ΙΙ είναι ενδεικτικές. ΔΕΝ διδάσκεται σε αίθουσα. Γίνονται πάντοτε σε συνεννόηση με τον Επιβλέποντα Καθηγητή της Αυτόνομης Μελέτης του φοιτητή. Αναφορικά με την Αυτόνομη Μελέτη Ι και ΙΙ (ΒΙΟ 780 και ΒΙΟ 790) υπάρχουν εσωτερικοί κανονισμοί του Τμήματος και βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών. Παρακαλώ όπως τους διαβάσετε πολύ προσεκτικά και να ακολουθηθούν οι ορθές διαδικασίες: Στην περίπτωση που διδακτορικός φοιτητής κάνει εγγραφή σε αυτόνομη μελέτη (BIO 780 ή ΒΙΟ 790 με σειρά εγγραφής) χρειάζεται να πάρει υπογραφή από τον Ερευνητικό Σύμβουλο (σε έντυπο που υπάρχει στους εσωτερικούς κανονισμούς του ΒΙΟ 780, ΒΙΟ 790 ) καθώς υπογραφή από τον επιβλέπων της αυτόνομης μελέτης. Το έντυπο θα πρέπει να επιστραφεί πλήρως συμπληρωμένο στην Γραμματεία του Τμήματος την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ή την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 μεταξύ των ωρών: 09:00 11:00 Γραφείο 045, Κτίριο: ΘΕΕ02, όροφος 0, πτέρυγα H, Πανεπιστημιούπολη (Αθηνά Σοφοκλέους). Σε περίπτωση που δεν έχετε όλες τις απαραίτητες υπογραφές δηλαδή την γραπτή έγκριση του Ερευνητικού σας συμβούλου και του Επιβλέπων Καθηγητή, θα πρέπει την βδομάδα των προσθαφαιρέσεων να αφαιρέσετε το μάθημα Αυτόνομη Μελέτη Ι ή Αυτόνομη Μελέτη ΙΙ. ΒΙΟ 812, ΒΙΟ 813, ΒΙΟ 814, ΒΙΟ 815, ΒΙΟ 816, ΒΙΟ 817, ΒΙΟ 818 Ετήσια Εκθεση Προόδου Οι μέρες και ώρες που φαίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα για το ΒΙΟ 812 μέχρι ΒΙΟ 818 είναι ενδεικτικές. ΔΕΝ διδάσκεται σε αίθουσα. Η περιγραφή βρίσκεται στον οδηγό μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών: Επίσης οι εσωτερικοί κανονισμοί του Τμήματος που αφορούν τις διαδικασίες εκπόνησης και αξιολόγησης του ΒΙΟ 812, ΒΙΟ 813, ΒΙΟ 814, ΒΙΟ 815, ΒΙΟ 816, ΒΙΟ 817 και ΒΙΟ 818 Ετήσια Έκθεση Προόδου βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών:

10 Δίδακτρα Μεταπτυχιακών Φοιτητών (Μάστερ ή Διδακτορικό) Αναφορικά με την διαδικασία πληρωμής των διδάκτρων παρακαλώ όπως ενημερωθείτε από την Ιστοσελίδα της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών Πριν την εγγραφή σας στα μαθήματα θα πρέπει να διευθετήσετε οποιεσδήποτε οικονομικές οφειλές αναφορικά με τα δίδακτρα σας. Μεταπτυχιακά Σεμινάρια (ΒΙΟ 800, ΒΙΟ 801, ΒΙΟ 802, ΒΙΟ 803) Αναφορικά με τις ανακοινώσεις των μεταπτυχιακών σεμιναρίων θα λαμβάνεται ενημέρωση και πληροφόρηση από την κα Δώρα Στυλιανού, Λειτουργό Πανεπιστημίου, Επιμελήτρια Εργαστηρίων του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών τηλέφωνο επικοινωνίας: , Γραφείο Β161, κτίριο ΘΕΕ02) όπου χειρίζεται το θέμα. Επίσης οι ανακοινώσεις των σεμιναρίων θα είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών. Φοιτητές Μάστερ Οι φοιτητές Μάστερ θα πρέπει κατά την διάρκεια των σπουδών τους να παρακολουθήσουν δύο μεταπτυχιακά σεμινάρια του Τμήματος (ένα κάθε εξάμηνο με την ακόλουθη σειρά ΒΙΟ 800, ΒΙΟ 801) τα οποία είναι μηδέν πιστωτικές μονάδες. Διδακτορικοί Φοιτητές Οι διδακτορικοί θα πρέπει κατά την διάρκεια των σπουδών τους να παρακολουθήσουν την σειρά μεταπτυχιακών σεμιναρίων του Τμήματος (ένα κάθε εξάμηνο) με την ακόλουθη σειρά ΒΙΟ 800, ΒΙΟ 801, ΒΙΟ 802, ΒΙΟ 803) τα οποία είναι μηδέν πιστωτικές μονάδες.

11 ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟ 680 Επιστημονική Μεθοδολογία στη Μοριακή Βιολογία Οι εσωτερικοί κανονισμοί που αφορούν τις διαδικασίες εκπόνησης και αξιολόγησης του μαθήματος ΒΙΟ 680 είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος: Οι φοιτητές του προγράμματος Μάστερ στη Μοριακή Βιολογία και τη Βιοϊατρική (θεωρητικό Μάστερ) θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στα μαθήματα που απαιτούνται στο πρόγραμμα σπουδών τους και μετά στο ΒΙΟ 680 Επιστημονική Μεθοδολογία στη Μοριακή Βιολογία. Το ΒΙΟ 680 (20 πιστωτικές μονάδες) είναι η παρουσίαση Διατριβής θεωρητικού προγράμματος. Η εγγραφή στο ΒΙΟ 680 θα γίνει από τους ίδιους τους φοιτητές ηλεκτρονικά και θα πρέπει να προσκομίσετε το έντυπο με την έγκριση του Ακαδημαϊκού σας Συμβούλου συμπληρωμένο στην Γραμματεία του Τμήματος την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ή την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 μεταξύ των ωρών: 09:00 11:00 Γραφείο 045, Κτίριο: ΘΕΕ02, όροφος 0, πτέρυγα H, Πανεπιστημιούπολη (Αθηνά Σοφοκλέους). ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Οι φοιτητές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Μάστερ στη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία χωρίς την εξασφάλιση θέσης σε ερευνητικό εργαστήριο θα πρέπει να παρακολουθήσουν το υποχρεωτικό μάθημα ΒΙΟ 681, το οποίο περιλαμβάνει τη συγγραφή βιβλιογραφικής εργασίας. Οι φοιτητές θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στα μαθήματα που απαιτούνται στο πρόγραμμα σπουδών τους και μετά στο ΒΙΟ 681. Το ΒΙΟ 681 (20 πιστωτικές μονάδες) είναι η παρουσίαση Διατριβής. ΒΙΟ 681 Επιστημονική Μεθοδολογία στη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία Η περιγραφή βρίσκεται στον οδηγό μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών:

12 Διατριβές Μάστερ Μάστερ στις Βιοϊατρικές Επιστήμες Μάστερ στη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία Οι εσωτερικοί κανονισμοί που αφορούν τη δομή, τα απαιτούμενα και οδηγίες για τη Διατριβή Μάστερ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος: Μάστερ στις Βιοϊατρικές Επιστήμες Οι φοιτητές/φοιτήτριες Μάστερ στις Βιοϊατρικές Επιστήμες που θα παρουσιάσουν την Διατριβή τους πρέπει να κάνουν εγγραφή στο: ΒΙΟ 830 Ερευνητική διατριβή Μάστερ στις Βιοϊατρικές Επιστήμες Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί η Διατριβή το συγκεκριμένο εξάμηνο που ο φοιτητής/φοιτήτρια το έχει εγγραφεί θα πρέπει το επόμενο εξάμηνο να κάνει εγγραφή στο ΒΙΟ 600 Συνέχεια Διατριβής Μάστερ στις Βιοϊατρικές Επιστήμες. Μάστερ στη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία Οι φοιτητές/φοιτήτριες Μάστερ στη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία που θα παρουσιάσουν την Διατριβή τους πρέπει να κάνουν εγγραφή στο: ΒΙΟ 831 Ερευνητική Διατριβή Μάστερ στη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί η Διατριβή το συγκεκριμένο εξάμηνο που ο φοιτητής/φοιτήτρια το έχει εγγραφεί θα πρέπει το επόμενο εξάμηνο να κάνει εγγραφή στο ΒΙΟ 601 Συνέχεια Διατριβής Μάστερ στην Βιοποικιλότητα και Οικολογία

13 ΒΙΟ 805 Αναζήτηση και Διαχείριση Βιβλιογραφίας Το ΒΙΟ 805 Αναζήτηση και Διαχείριση Βιβλιογραφίας προσφέρεται το Εαρινό Εξάμηνο. Οι μέρες και ώρες που φαίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα για το ΒΙΟ 805 είναι ενδεικτικές. Αναφορικά με την παρακολούθηση του ΒΙΟ 805 και τον συντονισμό θα λαμβάνεται σχετική ενημέρωση και πληροφόρηση από την κα Δώρα Στυλιανού, Λειτουργό Πανεπιστημίου, Επιμελήτρια Εργαστηρίων του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών τηλέφωνο επικοινωνίας: , Γραφείο Β161, κτίριο ΘΕΕ02) όπου χειρίζεται το θέμα. ΑΣΥΜΠΛΗΡΩΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ Φοιτητές/φοιτήτριες που έχουν ασυμπλήρωτο βαθμό σε συγκεκριμένο μάθημα προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δεν πρέπει να εγγραφούν ξανά στο ίδιο μάθημα αφού έχουν να ολοκληρώσουν τις απαιτήσεις του μαθήματος σύμφωνα με τις οδηγίες του διδάσκοντα (ημερομηνία ολοκλήρωσης των απαιτήσεων του μαθήματος). Aν δεν κατατεθεί βαθμός μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία που ο διδάσκοντας καθόρισε στον φοιτητή, τότε ο βαθμός μετατρέπεται αυτόματα σε μηδέν.

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθήματα τους στο Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: Δευτέρα 14/1/2013 6 ο, 5 ο, 4 ο έτος

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθήματα τους στο Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: Δευτέρα 12/1/2015 6 ο, 5 ο, 4 ο έτος

Διαβάστε περισσότερα

Επισημαίνεται ότι δε θα λειτουργούν σταθμοί στην ΥΣΦΜ για να εξυπηρετούν φοιτητές με προβλήματα εγγραφών.

Επισημαίνεται ότι δε θα λειτουργούν σταθμοί στην ΥΣΦΜ για να εξυπηρετούν φοιτητές με προβλήματα εγγραφών. Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθήματα τους στο Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: Δευτέρα 31/8/2015 6 ο, 5 ο, 4 ο έτος

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθήματα τους στο Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: Δευτέρα 10/1/2011 6 ο, 5 ο, 4 ο έτος

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθήματα τους στο Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: Δευτέρα 29/8/2011 6 ο, 5 ο, 4 ο έτος

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθήματα τους μέσω του Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: ΩΡΑ Τρίτη 10/1/2017 Τετάρτη 11/1/2017

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών

Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθήματα τους στο Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: Δευτέρα 29/8/2016 Τρίτη 30/8/2016 Τετάρτη 31/8/2016

Διαβάστε περισσότερα

Προσθαφαιρέσεις Προπτυχιακών φοιτητών Εαρινού Εξαμήνου

Προσθαφαιρέσεις Προπτυχιακών φοιτητών Εαρινού Εξαμήνου Προσθαφαιρέσεις Προπτυχιακών φοιτητών Εαρινού Εξαμήνου 2014-15 Οι προσθαφαιρέσεις των Προπτυχιακών φοιτητών θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω του Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: ΩΡΑ Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Ηλεκτρονικές Εγγραφές Μεταπτυχιακών Φοιτητών. Εαρινό Εξάµηνο 2013/2014

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Ηλεκτρονικές Εγγραφές Μεταπτυχιακών Φοιτητών. Εαρινό Εξάµηνο 2013/2014 ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ηλεκτρονικές Εγγραφές Μεταπτυχιακών Φοιτητών Εαρινό Εξάµηνο 2013/2014 1. Όλοι οι µεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστηµίου Κύπρου (διδακτορικού επιπέδου και επιπέδου µάστερ εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ηλεκτρονικές Εγγραφές Μεταπτυχιακών Φοιτητών Εαρινό Εξάμηνο 2010/2011 1. Όλοι οι μεταπτυχιακοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ηλεκτρονικές Εγγραφές Μεταπτυχιακών Φοιτητών Χειμερινό Εξάμηνο /2011 1. Όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ EΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ EΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΣ EΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-18 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Προπτυχιακοί Φοιτητές Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθματα τους μέσω του Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: ΩΡΑ Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Καταχώρησης Εξαίρεσης Απαιτήσεων Μαθημάτων από Διδάσκοντες

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Καταχώρησης Εξαίρεσης Απαιτήσεων Μαθημάτων από Διδάσκοντες ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Οδηγός Καταχώρησης Εξαίρεσης Απαιτήσεων Μαθημάτων από Διδάσκοντες 01/02/2017 Οδηγός Καταχώρησης Εξαίρεσης Απαιτήσεων σε Μαθήματα από Διδάσκοντες 1 Περιεχόμενα 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Οδηγός Καταχώρησης Εξαίρεσης Απαιτήσεων Μαθημάτων από Διδάσκοντες Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 2 2. Κατηγορίες Εξαιρέσεων... 2 Επανάληψη Μαθήματος... 2 Προαπαιτούμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-2018 Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου (μάστερ και διδακτορικού επιπέδου) θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Πρόσβασης Φοιτητών στις Εξαιρέσεις Απαιτήσεων Μαθημάτων. που τους Παραχωρήθηκαν

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Πρόσβασης Φοιτητών στις Εξαιρέσεις Απαιτήσεων Μαθημάτων. που τους Παραχωρήθηκαν ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Οδηγός Πρόσβασης Φοιτητών στις Εξαιρέσεις Απαιτήσεων Μαθημάτων που τους Παραχωρήθηκαν 01/02/2017 Οδηγός Πρόσβασης Φοιτητών στις Εξαιρέσεις Απαιτήσεων Μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2017

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 Α. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΩΡΑ 1o Δευτέρα 09.01.2017 11:00 π.μ. 2o Δευτέρα, 09.01.2017 11:00 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017 Α. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΩΡΑ 1o Δευτέρα, 28.8.2017 9:00 π.μ. 2o Δευτέρα, 28.8.2017 10:30 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Ακαδημαϊκούς. 01/02/2017 Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Ακαδημαϊκούς 1

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Ακαδημαϊκούς. 01/02/2017 Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Ακαδημαϊκούς 1 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Ακαδημαϊκούς 01/02/2017 Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Ακαδημαϊκούς 1 Περιεχόμενα Πρόσβαση στο BannerWeb... 3 Βασικό Μενού... 3 2.1. Προσωπικές

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Ακαδημαϊκούς

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Ακαδημαϊκούς Περιεχόμενα ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Ακαδημαϊκούς 1. Πρόσβαση στο BannerWeb... 3 2. Βασικό Μενού... 3 2.1. Προσωπικές Πληροφορίες... 3 2.2. Διδάσκοντες και Ακαδημαϊκοί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ EAΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016 Α.ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ EAΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016 Α.ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ EAΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016 Α.ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΩΡΑ 1o Δευτέρα, 11.1.2016 10:00 π.μ. 2o Δευτέρα, 11.1.2016 10:00 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2013/14 Η

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1.1. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ και επίπεδο Διδακτορικού.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ (Συμπληρώνεται από το ακαδημαϊκό Τμήμα) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ: ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΙΤΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

(ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ )

(ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ) ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΔΙΕΥΡΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ Ή ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2017-18) ΠΡΟΣΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣΤΕΡ 2012-2013 5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠΑΚ 6 ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΟ ΤΕΠΑΚ 8 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜHΜΑΤΑ 11 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 28 ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ (Συμπληρώνεται από το ακαδημαϊκό Τμήμα) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ: ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΙΤΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015/16 Η

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Φοιτητές

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Φοιτητές ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Οδηγός Χρήσης BannerWeb για Φοιτητές Περιεχόμενα 1. Σύνδεση στο BannerWeb... 2 2. Βασικό Μενού... 2 2.1 Προσωπικές Πληροφορίες... 2 2.2 Ακαδημαϊκά Στοιχεία... 3

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015-2016

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015-2016 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015-2016 Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου (μάστερ και διδακτορικού επιπέδου) θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 1. Είσοδος στο Σύστημα - Σύνδεση στο BannerWeb Από την κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου πατήστε στο «Υπηρεσίες Διαδικτύου» (http://www.ucy.ac.cy/el/webtools)

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήρια δήλωσης μαθήματος ΠΜ

Κριτήρια δήλωσης μαθήματος ΠΜ Κανονισμός Πτυχιακών Μελετών Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Εγκρίθηκε από την Κοσμητεία της Σχολής Περιβάλλοντος στην υπ αριθμ. 9/22.06.2015 συνεδρίασή της ) Η Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρκεια σπουδών στο ΔΠΜΣ-ΣΕΣΕ είναι συνήθως πλήρους φοίτησης, με διάρκεια που είναι κατ ελάχιστο 1,5 έτος και δεν δύναται να υπερβεί τα 3 έτη.

Η διάρκεια σπουδών στο ΔΠΜΣ-ΣΕΣΕ είναι συνήθως πλήρους φοίτησης, με διάρκεια που είναι κατ ελάχιστο 1,5 έτος και δεν δύναται να υπερβεί τα 3 έτη. Διάρκεια Σπουδών Η διάρκεια σπουδών στο ΔΠΜΣ-ΣΕΣΕ είναι συνήθως πλήρους φοίτησης, με διάρκεια που είναι κατ ελάχιστο 1,5 έτος και δεν δύναται να υπερβεί τα 3 έτη. Μερική φοίτηση Μερική φοίτηση προβλέπεται

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών

Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών [1] Εισδοχή φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών I. 1. Το Τμήμα περιοδικά προκηρύσσει θέσεις Μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 2014 2015 1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 2014 2015 1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟ ΠΜΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΤΕΑΠΗ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ INSTITUTE OF EDUCATION ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 2014 2015

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών. Γαβριήλ Β. Γιαννακόπουλος Καθηγητής

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών. Γαβριήλ Β. Γιαννακόπουλος Καθηγητής Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Γαβριήλ Β. Γιαννακόπουλος Καθηγητής Πρόεδρος του Τμήματος για την διετία 2013-2015 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σκοπός Η Διπλωματική Εργασία (ΔΕ) εκπονείται από τους τελειόφοιτους του Τμήματος προκειμένου να αποκτήσουν τον τίτλο του διπλωματούχου Μηχανικού Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Εξ Αποστάσεως Προγράμματα Συχνές Ερωτήσεις FAQ:

Εξ Αποστάσεως Προγράμματα Συχνές Ερωτήσεις FAQ: Εξ Αποστάσεως Προγράμματα Συχνές Ερωτήσεις FAQ: 1. Πώς διεξάγονται τα εξ αποστάσεως μαθήματα; Ποιες είναι οι απαιτήσεις τους; Η παρακολούθηση των εξ αποστάσεως μαθημάτων γίνεται μέσω μιας διαδικτυακής

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών

Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών Εσωτερικοί Κανόνες Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών [1] Εισδοχή φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών I. 1. Το Τμήμα περιοδικά προκηρύσσει θέσεις Μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999, Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

Τα δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου μάστερ και διδακτορικού, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ως εξής:

Τα δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου μάστερ και διδακτορικού, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ως εξής: 3.1 Ύψος Διδάκτρων Τα δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου μάστερ και διδακτορικού, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ως εξής: 3.1.1. Επίπεδο Μάστερ 3.1.1.1 Mεταπτυχιακά προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ONLINE APPLICATION SYSTEM ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ONLINE APPLICATION SYSTEM ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ONLINE APPLICATION SYSTEM ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Σεπτέμβριος 2016 Πίνακας Περιεχομένων Διαχειριστές Τμήματος... 3 Διαχείριση Αιτήσεων... 3 Αίτηση Υποψήφιου... 6 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Πτυχιακών Μελετών Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

Κανονισμός Πτυχιακών Μελετών Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Κανονισμός Πτυχιακών Μελετών Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Η Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) αποτελεί ειδική εργασία την οποία υποχρεωτικά πρέπει να εκτελέσει ο κάθε φοιτητής για την απόκτηση του Πτυχίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σκοπός Η Διπλωματική Εργασία ( Ε) εκπονείται από τους τελειόφοιτους του Τμήματος προκειμένου να αποκτήσουν τον τίτλο του διπλωματούχου Μηχανικού Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Π.Γ.Σ.Ε.Σ. = Προσωρινή Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης

Π.Γ.Σ.Ε.Σ. = Προσωρινή Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών Στην Οικονοµική Ανάλυση Τρίπολη 2009 1 Συντοµογραφίες.Ε.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου

Σας αποστέλλω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου Σας αποστέλλω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 2010 2011. Επιπλέον σας ενημερώνω ότι: στο νόμο 3549/20-3-2007, (Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τη δομή και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Προτού υποβάλετε την αίτησή σας παρακαλώ να συμβουλευτείτε τον Οδηγό Μεταπτυχιακών Σπουδών καθώς και την ιστοσελίδα του Τμήματος στο οποίο ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ (ΤΦΜ) 2 η Συνάντηση Ομάδας Διδακτικού Προσωπικού

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ (ΤΦΜ) 2 η Συνάντηση Ομάδας Διδακτικού Προσωπικού ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ (ΤΦΜ) 2 η Συνάντηση Ομάδας Διδακτικού Προσωπικού 2014-2015 Αρμοδιότητες Τομέα Φοιτητικής Μέριμνας Εσωτερικοί Κανονισμοί Σπουδών & Εσωτερικοί Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Ηράκλειο, 17/2/2015 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Σύμφωνα με το Ν. 4009, άρθρο 33, παρ. 2 και την ορθή επανάληψη της υπ

Διαβάστε περισσότερα

Από κάθε Τμήμα του ΤΕΠΑΚ ξεχωριστά.

Από κάθε Τμήμα του ΤΕΠΑΚ ξεχωριστά. IΙΙ. ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ 1. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ 1.1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 1.1.1 Το ΤΕΠΑΚ προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ και επίπεδο Διδακτορικού. Τα προγράμματα αυτά

Διαβάστε περισσότερα

Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.

Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. Χρήστος Παναγιωτίδης, Καθηγητής Κυτταρικής/Μοριακής Βιολογίας Πρόεδρος Τμήματος Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Email:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ EΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ Αθήνα 22-03-16 ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ από 23 Μαρτίου 2016 έως και 23 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016 Ηράκλειο, 28/09/2015 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Σύμφωνα με το Ν. 4009, άρθρο 33, παρ. 2 και την ορθή επανάληψη της

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Εγγραφής Φοιτητών σε Μαθήματα. 01/09/2017 Οδηγός Εγγραφής Φοιτητών σε Μαθήματα 1

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός Εγγραφής Φοιτητών σε Μαθήματα. 01/09/2017 Οδηγός Εγγραφής Φοιτητών σε Μαθήματα 1 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Οδηγός Εγγραφής Φοιτητών σε Μαθήματα 01/09/2017 Οδηγός Εγγραφής Φοιτητών σε Μαθήματα 1 Περιεχόμενα 1 Περίοδος Εγγραφής Φοιτητών σε Μαθήματα... 3 2 Υπολογισμός Έτους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ 1. Το διδακτορικό πρόγραμμα στις Γαλλικές ή Ευρωπαϊκές Σπουδές αποτελείται από 240 π.μ. Η κατανομή των πιστωτικών μονάδων στα διάφορα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Α/Α Αίτησης: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Οι αιτήσεις για εξωτερική μετεγγραφή στην Ιατρική Σχολή πρέπει να υποβληθούν στην Υπηρεσία Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Η διπλωµατική εργασία στο τµήµα μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων Η ιπλωµατική Εργασία ( Ε) εκπονείται από τους τελειόφοιτους του Τμήματος προκειμένου να αποκτήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10 Πίνακας Περιεχομένων 1. Υπηρεσίες Φοιτητή... 3 1.1 Ακαδημαϊκή Δομή... 3 1.2 Καρτέλα Φοιτητή... 3 Σταθερή Διεύθυνση... 3 Επισκόπηση Διεύθυνσης... 3 Στοιχεία Ανεξάρτητα από Διεύθυνση... 4 1.3 Έλεγχος Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ [απόφαση Γ.Σ.Ε.Σ., συν. 2 η /24-11- 2006] ΑΡΘΡΟ 1 ο

Κανονισμός Λειτουργίας. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ [απόφαση Γ.Σ.Ε.Σ., συν. 2 η /24-11- 2006] ΑΡΘΡΟ 1 ο Κανονισμός Λειτουργίας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "Σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης και παραγωγή διδακτικού υλικού" Κατεύθυνση 1 η : Θετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης των Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-16

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-16 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ EΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-16 Αθήνα 05-11-15

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΜΒΑ) Τέρμα Μαγνησίας, 62124 Σέρρες Τηλέφωνο : 23210 49135, Fax : 23210 49165

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΔΕ του ΔΠΜΣ «Γεωπληροφορική» μπορεί με απόφασή της να επιλαμβάνεται κανονιστικών ή διοικητικών θεμάτων.

Η ΕΔΕ του ΔΠΜΣ «Γεωπληροφορική» μπορεί με απόφασή της να επιλαμβάνεται κανονιστικών ή διοικητικών θεμάτων. Διοίκηση Προγράμματος Το ΔΠΜΣ διοικείται από την Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (ΕΔΕ) η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους των Σχολών, που το διοργανώνουν. Η ΕΔΕ είναι αρμόδια για τη διοίκηση και διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

24 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

24 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 24 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ Είναι µια αποστολή που απαιτεί από αυτούς που αφοσιώνονται στη διδασκαλία να καλλιεργήσουν ένα είδος αγάπης, όχι µόνο για τους άλλους, αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ & ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 1 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΜΣ (ερμηνευτικές οδηγίες βάσει του εσωτερικού κανονισμού) Μετά

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ : «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ 1 Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Το Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. «Δημιουργική Γραφή»

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. «Δημιουργική Γραφή» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» Διετής φοίτηση (4 εξάμηνα) με δίδακτρα Σεμιναριακοί κύκλοι μαθημάτων (θεωρητικά / εργαστηριακά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (Γ.Σ.Ε.Σ. Τμήματος της ) Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (Γ.Σ.Ε.Σ. Τμήματος της ) Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (Γ.Σ.Ε.Σ. Τμήματος της 10-6-2016) Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Άρθρο 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ο εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Μεταπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΔΑ: 73ΒΘ469Β7Γ-4ΦΖ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΔΑ: 73ΒΘ469Β7Γ-4ΦΖ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Τα Τμήματα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ), Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΠΤΠΕ) και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ» Διετής φοίτηση (4 εξάμηνα) με δίδακτρα κύκλοι μαθημάτων (θεωρητικά / εργαστηριακά, συμπυκνωμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΥΡΙΝΑ Σεπτέμβριος 2016 Η Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης Φοιτητές

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης Φοιτητές Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης Φοιτητές Πίνακας Περιεχομένων Σκοπός του συστήματος... 2 Σύνδεση στο σύστημα... 2 Γενικές Οδηγίες... 2 Λειτουργίες Συστήματος... 2 Αίτημα Αναγνώρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παιδαγωγικό Τμήμα Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής» ΕΔΡΑ : ΜΑΡΟΥΣΙ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2 Αντικείμενο - Σκοπός

ΑΡΘΡΟ 2 Αντικείμενο - Σκοπός ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πάτρα, Δεκέμβριος 2015 1 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ. Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Κορμού ΙΙ

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ. Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Κορμού ΙΙ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Κορμού ΙΙ 2016-2017 Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Κορμού ΙΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2012 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ Γ.Π.Α. ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ Γ.Π.Α. Συντάκτες: Αλεξάνδρα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης - Φοιτητές

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης - Φοιτητές Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης - Φοιτητές Πίνακας Περιεχομένων Σκοπός του συστήματος... 2 Σύνδεση στο σύστημα... 2 Γενικές Οδηγίες... 2 Λειτουργίες Συστήματος... 2 Αίτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΥΣΦΜ ΑΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΗΣ Υ.Σ.Φ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ 75 (7 30/9/2015) 2. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τηλ. : 2310 995165 Fax: 2310 99 5165

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου

Σας αποστέλλω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου Σας αποστέλλω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 2011 2012. Η έναρξη των μαθημάτων όλων των εξαμήνων πλην του πρώτου ορίζεται στις 26/09/2011. Η έναρξη των μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 1/2/2017 Οδηγός Υποβολής Αίτησης Αποφοίτησης και Συμμετοχής στην Τελετή Αποφοίτησης 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015-2016 Ηράκλειο, 22/02/2016 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Σύμφωνα με το Ν. 4009, άρθρο 33, παρ. 2 και την ορθή επανάληψη της υπ αριθμ. Φ5/114174/Β3/6-10-2011

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ Περιεχόμενα 1. Είσοδος στο Σύστημα - Σύνδεση στο BannerWeb... 2 2. Βασικό Μενού... 2 3. Επιλογή Εξαμήνου Προγράμματος Σπουδών...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΣΕΣ 5 η /

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΣΕΣ 5 η / ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμες της Αγωγής: Παιδαγωγικό παιχνίδι και παιδαγωγικό υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα σπουδών του Π.Μ.Σ.

Πρόγραμμα σπουδών του Π.Μ.Σ. Πρόγραμμα σπουδών του Π.Μ.Σ. Δομή και υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών Α. Σο πρόγραμμα σπουδών διαρθρώνεται με βάση τη χρονική διάρκεια και τις θεματικές περιοχές του Π.Μ.., ως εξής: Σο Α εξάμηνο σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για μετεγγραφές (εξωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ. Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ. Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργία Άρθρο 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματο Σπουδ με τίτλο Βιομηχανική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. «Διοίκηση και Διαχείριση Οικονομικών Μονάδων & Οργανισμών (ΔΔΟΜΟ)» με κατεύθυνση «Στρατηγικό Management»

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. «Διοίκηση και Διαχείριση Οικονομικών Μονάδων & Οργανισμών (ΔΔΟΜΟ)» με κατεύθυνση «Στρατηγικό Management» ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση και Διαχείριση Οργανισμών (ΔΔΟΜΟ)» με κατεύθυνση «Στρατηγικό Management» 28 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΕΤ-ΠΔΜ Ανακοίνωση ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ EΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-17

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εκπόνησης «Μαθητείας»

Οδηγός Εκπόνησης «Μαθητείας» Οδηγός Εκπόνησης «Μαθητείας» Ορισμός της μαθητείας Μαθητεία είναι η πρακτική άσκηση στο αντικείμενο σπουδών του υποψηφίου. Η διάρκεια της είναι το λιγότερο 250 ώρες. Το νόημα της μαθητείας είναι η σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ. Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ. Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο: https://e-gram.teilam.gr/unistudent Ειδικά οι πρωτοετείς μεταβαίνουν στον σύνδεσμο

Διαβάστε περισσότερα