Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1 3 η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΛΚΑΤΩΑΧΑΪΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2 Η ΟΜΑ Α ΜΑΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΥΧΕΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

3 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: Tι είναι Καλλυντικό; Ποια είναι τα συστατικά των καλλυντικών; Κατηγορίες καλλυντικών. Ποια η χρήση του ελαιολάδου ως µέσο καλλωπισµού στηναρχαιότητα ; Το ελαιόλαδο ως συστατικό των φυσικών καλλυντικών. Ελαιόλαδο και βιοµηχανία καλλυντικών. Συνταγές οµορφιάς µε πρώτη ύλη το ελαιόλαδο.

4 ΕΛΑΙΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Ζούµεσεµιαεποχήπουηοµορφιάκαιοκαλλωπισµός επιτυγχάνονται µε χηµικά σκευάσµατα και προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας. Παρόλα αυτά όµως η σύγχρονη κοσµετολογία δεν απαρνιέται τις ρίζες της και συχνά επιστρέφει στη χρήση φυτικών ουσιών και παραγώγων.

5 Tι είναι Καλλυντικό; Καλλυντικό είναι κάθε ουσία ή παρασκεύασµα που προορίζεται να έλθει σε επαφή µε τα επιφανειακά µέρη του ανθρωπίνου σώµατος (επιδερµίδα, τρίχες, νύχια και άλλα µέρη) ήµεταδόντιακαιτο βλεννογόνο της στοµατικής κοιλότητας µε αποκλειστικό ή κύριο σκοπό τον καθαρισµό, αρωµατισµό και την προστασία για την διατήρηση αυτών σε καλή κατάσταση, την µεταβολή της εµφάνισης ή την διόρθωση των σωµατικών οσµών.

6 Ποια είναι τα συστατικά των καλλυντικών; Τα συστατικά που περιέχουν τα καλλυντικά διακρίνονται καταρχήν σε δυο κατηγορίες: Τα ενεργά και τα ανενεργά συστατικά. Ενεργά συστατικά είναι αυτά που έχουν τη δράση του καλλυντικούκαιεπιδρούνθετικάπροςτηνεπιδερµίδα. Ανενεργά συστατικά (έκδοχα) δηλαδή βοηθητικές ουσίες χωρίς απολύτως καµία δράση στο δέρµα µας που σκοπό έχουν να βοηθούν τη σταθερότητα και την υφή τωνπροϊόντωνόπωςσυντηρητικά, γαλακτωµατοποιητές κλπ. Κάποια απ αυτά τα ανενεργά συστατικά όχι µόνο δεν ωφελούν την επιδερµίδα αλλά τηβλάπτουνσοβαρά.

7 Κατηγορίες καλλυντικών Χηµικά ή συνθετικής προέλευσης καλλυντικά : Είναι προϊόντα µε τα πλέον ύποπτα και επικίνδυνα συνθετικά (χηµικά) συστατικά. Βιολογικά (οργανικά) καλλυντικά : Είναι τα καλλυντικά τα οποία έχουν παρασκευαστεί από βιολογικά συστατικά, δηλαδή συστατικά φυτικής ή ζωικής προέλευσης, για την παραγωγή των οποίων τηρούνται οι διεθνείς κανονισµοί περί µεθόδων παραγωγής και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας ή κτηνοτροφίας.

8 Κατηγορίες καλλυντικών Φυσικά καλλυντικά: Τα καλλυντικά προϊόντα των οποίων τα συστατικά και κυρίως οι δραστικοί παράγοντες, οι ουσίες δηλαδή που χρησιµοποιούνται µε σκοπό να δώσουν τις επιδιωκόµενες καλλυντικέςιδιότητες, έχουνφυσικήπροέλευση. Με γνώµονα τη σύστασή τους διακρίνονταισε: 100% Φυσικά καλλυντικά: τα συστατικά τους είναι 100% φυσικής προέλευσης. Φυσικής προέλευσης καλλυντικά: Τα ενεργά συστατικά τους είναι φυσικές ουσίες, αλλά στα έκδοχά τους µπορεί να περιέχονται και ποσότητες συνθετικώνουσιών.

9 ΕΛΑΙΟΛΑΙΟ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ Ως µέσον καλλωπισµού το ελαιόλαδο είναι γνωστό από τις πινακίδεςτηςγραµµικήςβγραφής. Το λάδι που προοριζόταν για την ατοµική καθαριότητα ήταν καλής ποιότητας και συχνά αρωµατισµένο µε βότανα και αρωµατικά φυτά. Σε εποχές που δεν υπήρχαν ούτε σαπούνια ούτε υλικά καθαρισµού και σωµατικής υγιεινής το λάδι φαίνεται να διαδραµατίζει και σ αυτόν τον τοµέαπρωτεύονταρόλο.

10 Από την αρχαιότητα χρησιµοποιούσαν το λάδι της ελιάς για την παραγωγή αρωµάτων και ειδών καλλωπισµού. Κατά την οµηρική εποχή, χρησιµοποιούσαν το λάδι αποκλειστικά για την περιποίηση του σώµατος. Ο Οδυσσέας, όταν έφτασε ναυαγός στο νησίτωνφαιάκων, αποµάκρυνετηνσκόνηαπότοσώµατουκαι µετάάλειψετοσώµατουµελάδι, πουτουέδωσανοι θεραπαινίδες της µουσικής.

11 Οι θεές του Ολύµπου χρησιµοποιούσαν ένα είδος «αλοιφής» από λάδι ελιάς, το οποίο πίστευαν ότι είχε θαυµατουργικές ιδιότητες για το σώµα. Στην Ιλιάδα, για παράδειγµα, η Ήρα αλείφει το σώµα της µε ένα αρωµατικό ελαιόλαδο. Κι ενώ οι γυναίκες χρησιµοποιούσαν αρωµατικά λάδια, οι άντρες περιορίζονταν στο «καθαρό» αγνό λάδι, για τον καθαρισµό και την υγιεινή.

12 Σε µια πρόσφατη µελέτη υπολογίστηκε ότι το λάδι που χρειαζόταν ετησίως στα πλούσια σπίτια της αρχαίαςαθήνας ήταν κιλά, ποσότητα σηµαντική αν λάβει κανείς υπ όψη του την αποδοτικότητα των ελαιόδεντρων αλλά και τις τεχνολογικές δυνατότητες εξαγωγής του λαδιού. Στην περιποίηση του σώµατος χρησιµοποιούσαν τα ειδικά αρωµατισµένα λάδια αλλά και τα αρώµατα που είχαν ως βάσητοελαιόλαδο.

13 ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Όλοι γνωρίζουµε ότι το ελαιόλαδο είναι ό,τι καλύτερο για υγιεινό µαγείρεµα, πόσα ξέρουµε, όµως, για τις άλλες χρήσεις του; Η αλήθεια είναι πως το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά αρκετών προϊόντων οµορφιάς στα ράφια των καταστηµάτων.

14 ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκαν μια πληθώρα κοσμητολογικά προϊόντα που έχουν σαν βασικό συστατικό τους το ελαιόλαδο. Μερικά από αυτά είναι: 1. Αφρόλουτρα 2. Σαμπουάν 3. Μάσκα μαλλιών 4. Αναζωογονητικό λάδι μασάζ 5. Χαλαρωτικό λάδι 6. Κρέμες ημέρας,νύχτας 7. Μάσκες προσώπου 8. Κρέμες χεριών και ποδιών 9. Λοσιόν σώματος 10. Kρέμες ματιών.

15 Τοελαιόλαδοεκτόςτουγεγονότοςότιείναιένα 100% φυσικόπροϊόν, έχει ενυδατικές ιδιότητες, είναι υποαλλεργικό, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Περιέχει τις βιταµίνες Α και Ε, βοηθάει στην αναζωογόνηση και ανανέωση του δέρµατος, όπως επίσης βοηθάει και στην ανάπλαση του δέρµατος που έχει υποστεί προβλήµατα από την ηλιακή ακτινοβολία και την ατµοσφαιρική ρύπανση. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ελαιόλαδο, έχουν την φυσική ικανότητα να διεγείρουν τα κύτταρα του δέρµατος και να τα αναγκάζουν να επιστρέψουν σε µια πιο σταθερή, πιο οµαλή και υγιή κατάσταση.

16 Το ελαιόλαδο στα προϊόντα καλωπισμού: ανακουφίζει, αναζωογονεί, δροσίζει, ενυδατώνει, διατηρεί το δέρμα λείο, απορροφά τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ηλίου, βελτιώνει σημαντικά την υγεία του δέρματος και χαρίζει ελκυστική εμφάνιση.

17 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Τα τελευταία χρόνια άρχισε µια συστηµατική αξιοποίηση του ελαιολάδου από τη βιοµηχανία καλλυντικών. Τα ελεγµένα καλλυντικά από ελαιόλαδο είναι κατά κανόνα καλής ποιότητας και δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

18 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο Μπορούµε ναφτιάξουµεταδικάµαςπροϊόνταπεριποίησηςτουδέρµατος, εξοικονοµώντας ταυτόχρονα κάποια χρήµατα.

19 Μέλι µε ελαιόλαδο Με την ανάµειξη αγνού παρθένου ελαιόλαδου µε µέλι προκύπτει µια φυσική µάσκα προσώπου για ενυδάτωση του. Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό για την ενυδάτωσητηςεπιδερµίδας. Σεσυνδυασµόµετοµέλι, θαφτιάξετεµιαµάσκαιδανική για κανονικό προς ξηρό δέρµα, κατάλληλη ακόµη και για ευαίσθητες επιδερµίδες. Η µάσκα αυτή µπορεί να χρησιµοποιηθεί δύο φορές την εβδοµάδα.

20 Σύκο µε ελαιόλαδο Μάσκα οµορφιάς peeling µε σύκο και ελαιόλαδο. Τοσύκοαπολεπίζειαπαλάτηνεπιδερµίδα, αποµακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική προστασία. Το ελαιόλαδο την ενυδατώνει και τη θρέφει ενισχύοντας την παραγωγή των κυττάρων.

21 Body scrub µε σοκολάτα και ελαιόλαδο Αναµείξτε µία κουταλιά της σούπας µαύρη ακατέργαστη ζάχαρη, µία κουταλιάς της σούπας τριµµένη καρύδα και µία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και έχετε ένα υπέροχο body scrub, τοοποίοθακάνειτηνεπιδερµίδα σας να µυρίζει υπέροχα. Ξεπλύνετε, όταν τελειώσετε, µε λίγο νερό.

22 Ξύδι νερό και ελαιόλαδο Έναµίγµααπό ½φλιτζάνι ελαιόλαδο, ¼ του φλιτζανιού ξύδι και ¼ του φλιτζανιού νερό µπορεί να χρησιµοποιηθεί σαν κρέµα νυκτόςκαινακάνειτοδέρµασας να λάµπει. Το ελαιόλαδο µαλακώνει και ενυδατώνει, ενώ το ξύδιπεριορίζειτιςκηλίδες, σκοτώνει τα µικρόβια και αποµακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρµατος. Βρέξτε το πρόσωπό σας µε νερό προτού την απλώσετε.

23 Ζάχαρη µε ελαιόλαδο Για απολέπιση, βρέξτε προσεκτικά το πρόσωπό σας κι έπειτακάντεµασάζστηνεπιδερµίδασαςµεελαιόλαδο. Τρίψτε το πρόσωπό σας µε µισό, περίπου, κουτάλι του γλυκού ζάχαρη και έπειτα σκουπιστείτε µε ένα ζεστόκαιυγρόπανί, µέχριναφύγειόληηζάχαρη.

24 Μέλι και ελαιόλαδο για ενυδάτωση µαλλιών Αναµείξτε σε ένα µπολ µία κουταλιά της σούπας µέλι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε το µπολ στον φούρνο µικροκυµάτων για 30 δευτερόλεπτα και ανακατέψτε ξανά το µείγµα. Απλώστε το σε βρεγµένα µαλλιά όσο ακόµα είναι πολύ ζεστό, σα να απλώνατε µία κανονική µάσκα και τρίψτε καλά και το δέρµα στο κεφάλι. Αφήστετηµάσκαγια 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε και λούστε τα µαλλιάµεσαµπουάν.

25 Αυγό και ελαιόλαδο Αναµείξτε καλά έναν κρόκο αυγού µε λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε το µείγµα στο κεφάλι σας για να εξαφανιστεί ηπιτυρίδα.

26 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.. ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΤΙ ΕΣ Φτιάχνουµε ένα µείγµα από αρίστης ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χυµό λεµονιού και κάνουµε ελαφρύ µασάζ, πριν πάµεγιαύπνο.αφήνουµεόλοτοβράδυ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΜΑ Ανακατεύουµε ίσα µέρη από αρίστης ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένοελαιόλαδοκαιαλάτι. Κάνουµεµασάζσεόλοτοσώµακαι ξεπλένουµε. ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΧΕΡΙΑ 1. Ζεσταίνουµε λίγο λάδι στον φούρνο µικροκυµµάτων και βουτάµεταχέριαµαςγιαδέκαλεπτά. 2. Ανακατεύουµε µια κουταλιά ζάχαρη µε λάδι και κάνουµε µασάζ στα χέρια µας. Το αποτέλεσµα είναι εκπληκτικό.

27 ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ Ανακατεύουµε το χυµό ενός λεµονιού µε λίγο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τον κρόκο ενός αυγού. Αλείφουµε το µείγµα σταµαλλιάµαςκαικάνουµεελαφρύµασάζ. ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ Ανακατεύουµε αρίστης ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδοκαιλίγοδενδρολίβανοκαικάνουµεελαφρύµασάζγια 5 λεπτά στις ρίζες της τρίχας. ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟ ΙΑ Κάνουµε ελαφρύ µασάζ µε λάδι και δενδρολίβανο. ΓΙΑ ΝΑ ΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΥΧΙΑ Βάζουµεταδάχτυλάµαςσεζεστόλάδιελιάςγια 5 λεπτά. Ξεπλένουµεµεχλιαρόνερό.

28 ΠΗΓΕΣ /MprilisAdamantios2013.pdf 6.http://blogs.sch.gr/stayrakant/2013/05/11/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%85%CE %BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC- %CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%8 5/ diadrastiko: Σύκο, σε τι βοηθά & συνταγή: Μάσκα οµορφιάς µε σύκο http://www.colgate.com.gr/app/Colgate/GR/Palmolive/ShareInspire/NaturalIngredients/OliveOil.c vsp?mood=default&ingredient=default

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Σ Ε ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΠΑΠΑΠΛΟΥ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΧΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ 2010 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα Κωδικός SKU. Μικρή Εικόνα Περιγραφή Προϊόντος Τιμή

Όνομα Κωδικός SKU. Μικρή Εικόνα Περιγραφή Προϊόντος Τιμή APHRODITE COSMETICS ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΓΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 28 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 36 18233 ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ Τηλ. 2104905814 Fax 2101619951 E-mail: aphrodite-cosmetics@europe.com Site : www.aphrodite-cosmetics.com APHRODITE

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά περιποίησης σώματος

Σειρά περιποίησης σώματος Σειρά περιποίησης σώματος Τι είναι η σειρά Θρίαμβος των Ορχιδέων; Ο Θρίαμβος των Ορχιδέων αποτελεί μία σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος τα οποία περιέχουν,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΜΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΩΡΙΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σαπούνι Σαπουνάκι ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ. Οµάδα 4 η. 8 ο Λύκειο Πατρών. Μπαρή Ρεβέκκα. Μαθητές: ηµητρακοπούλου Μαρία.

Σαπούνι Σαπουνάκι ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ. Οµάδα 4 η. 8 ο Λύκειο Πατρών. Μπαρή Ρεβέκκα. Μαθητές: ηµητρακοπούλου Μαρία. Σαπούνι Σαπουνάκι ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ Οµάδα 4 η 8 ο Λύκειο Πατρών Μαθητές: ηµητρακοπούλου Μαρία Μπαρή Ρεβέκκα Σταθοπούλου Αρετή Ζανίδη Γεωργία Κάνιστρα Ελευθερία Καραβούλιας Γεώργιος Επιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

COMPTOIR PROVENÇAL DES ARGILES ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

COMPTOIR PROVENÇAL DES ARGILES ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ COMPTOIR PROVENÇAL DES ARGILES ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ H εταιρεία ACP BIO PURE προσφέρει πιστοποιημένα Βιολογικά Καλλυντικά και προϊόντα για την φροντίδα της προσωπικής υγιεινής, που ικανοποιούν απόλυτα την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ: Σ.Ε.Υ.Π.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ: Σ.Ε.Υ.Π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ: Σ.Ε.Υ.Π. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ ΣΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΑΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ - ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΣΙΑΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Φοιτήτρια: Λισκαβίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ /ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ /ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ /ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Τι είναι ο τύπος δέρµατος; Οι διάφοροι τύποι δέρµατος κατατάσσονται σύµφωνα µε τις διαταραχές που συµβαίνουν κυρίως στον µεταβολισµό του νερού και τον µεταβολισµό των λιπών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ALOE VERA

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ALOE VERA Η FM GROUP δημιουργεί για εσάς μια μοναδική σειρά καλλυντικών υψηλής ποιότητας με βασικό συστατικό την Aloe Vera από βιολογικές καλλιέργειες, με την εγγύηση ποιότητας του Οργανισμού Ecocert και των πιστοποιητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΟΥΜΠΑΤΙΔΟΥ ΙΓΓΑ ΧΑΡΚΑ ΞΑΝΘΗ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΟΝΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΑ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ 5 ABSTRACT...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: είδος πολυτέλειας ή ανάγκης; ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Μπάχο Άρτεμης Ντάνι Νταγιάνας Σαββίδη Όλγας Σεβαστίδη Θόδωρου

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: είδος πολυτέλειας ή ανάγκης; ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Μπάχο Άρτεμης Ντάνι Νταγιάνας Σαββίδη Όλγας Σεβαστίδη Θόδωρου ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: είδος πολυτέλειας ή ανάγκης; ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εργασία των: Μοσκοφίδου Χρύσας Μπάχο Άρτεμης Ντάνι Νταγιάνας Σαββίδη Όλγας Σεβαστίδη Θόδωρου Στόχοι: Θεωρώντας ότι τα καλλυντικά είναι μια αναγκαία

Διαβάστε περισσότερα

Περιποίηση προσώπου. Συµβουλές φροντίδας για να αναζωογονήσετε την επιδερµίδα σας, σελ. 26. Ψυχραιµία απέναντι στην κρίση

Περιποίηση προσώπου. Συµβουλές φροντίδας για να αναζωογονήσετε την επιδερµίδα σας, σελ. 26. Ψυχραιµία απέναντι στην κρίση Σίδηρος, ο ζωοδότης Ενισχύστε τις άµυνες του οργανισµού σας µε τις κατάλληλες τροφές, σελ. 4 Περιποίηση προσώπου Συµβουλές φροντίδας για να αναζωογονήσετε την επιδερµίδα σας, σελ. 26 ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικά συστατικά στην Αισθητική και Κοσμητολογία- Αλόη Βέρα

Φυσικά συστατικά στην Αισθητική και Κοσμητολογία- Αλόη Βέρα Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Θεσσαλονίκη 2014 Φυσικά συστατικά στην Αισθητική και Κοσμητολογία- Αλόη

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ : ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

«ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ : ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 0 3 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΞΗ : Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ : ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΑΘΗΝΑ 2013 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ...4 ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ «Ιστορική Αναδρομή»...5 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN

Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN Αγαπητοί φίλοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω τον καινούργιο συμπληρωμένο κατάλογο των προϊόντων της εταιρείας VIVASAN, και θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Αγαπητοί Συνεργάτες, Πρόλογος Σκοπός αυτού του εγχειριδίου είναι να σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τα προϊόντα της LR Health & Beauty Systems, τη χρήση και τα συστατικά τους,

Διαβάστε περισσότερα

Η Λύση για το Ευαίσθητο έρµα!

Η Λύση για το Ευαίσθητο έρµα! DR. HANA DECEAN, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Mg Se Η Λύση για το Ευαίσθητο έρµα! Zn Fe πρωτότυπη φόρμουλα 100% φυσικός άργιλος Πιστοποιημένο εκχύλισμα Goji Berry ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΡΓΙΛΟΥ + GOJY BERRY Mn K Ca ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ. ª π ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΩΝ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 18, 19, 20. Τα hot χρώµατα µαλλιών. Μάσκες οµορφιάς από το συρτάρι της γιαγιάς

ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ. ª π ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΩΝ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 18, 19, 20. Τα hot χρώµατα µαλλιών. Μάσκες οµορφιάς από το συρτάρι της γιαγιάς TELIKES SELIDES 11-12-14 12:32 ÂÏ 1 ª π ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΩΝ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 4ος ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ σ30 Τα hot χρώµατα µαλλιών 18, 19, 20 Μάσκες οµορφιάς από το συρτάρι της γιαγιάς 22, 23, 24 Πώς να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

ESSENTIAL HAIRCARE GLORIFYING SYSTEM SCRUB NATURALTECH ΘΕΣΕΙΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ESSENTIAL HAIRCARE GLORIFYING SYSTEM SCRUB NATURALTECH ΘΕΣΕΙΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ SCRUB NATURALTECH ESSENTIAL HAIRCARE 02 03 ΘΕΣΕΙΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ 04 SYSTEM 05 #6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ επειδή η ποιότητα έρχεται πρώτη, κρατάμε τον αυστηρό έλεγχο Νέες ιδέες και νέα προϊόντα αποτέλεσμα μιας συλλογισμένης

Διαβάστε περισσότερα

Εντατική φροντίδα για το δέρµα σας µε συστατικά εξαιρετικής ποιότητας :

Εντατική φροντίδα για το δέρµα σας µε συστατικά εξαιρετικής ποιότητας : Προϊόντα περιποίησης Εντατική φροντίδα για το δέρµα σας µε συστατικά εξαιρετικής ποιότητας : Φωτογραφία Προϊόν Περιγραφή Cleansing milk Απαλή φροντίδα για το ευαίσθητο δέρµα. Περιέχει αζουλένιο (έχει µαλακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο, ΧΥΜΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο, ΧΥΜΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο, ΧΥΜΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Αφιερώνουµε την εργασία µας αυτή στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου µε την ευχή να σταθούν σύντοµα στα ποδιά τους και να µας χαρίζουν το τόσο

Διαβάστε περισσότερα

αποκλειστικά, παραδοσιακά, χειροποίητα σαπούνια από 100% Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Ψυχρής Μεθόδου

αποκλειστικά, παραδοσιακά, χειροποίητα σαπούνια από 100% Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Ψυχρής Μεθόδου Η HOLIVE παράγει αποκλειστικά, παραδοσιακά, χειροποίητα σαπούνια από 100% Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο σε μορφή πλάκας των 120γρ. και 60γρ. περίπου, μέσω της Ψυχρής Μεθόδου σαπωνοποίησης, βασισμένα αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

Μέλι, ένας θησαυρός υγείας και δύναμης. Χημική σύνθεση Θρεπτική αξία Ευεργετικές ιδιότητες του Μελιού

Μέλι, ένας θησαυρός υγείας και δύναμης. Χημική σύνθεση Θρεπτική αξία Ευεργετικές ιδιότητες του Μελιού Μέλι, ένας θησαυρός υγείας και δύναμης Χημική σύνθεση Θρεπτική αξία Ευεργετικές ιδιότητες του Μελιού Πίνακας Περιεχομένων ΠΡΟΛΟΓΟΣ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ.3 1.1 ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ....4 1.2 ΤΟ ΜΕΛΙ, ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ...5

Διαβάστε περισσότερα

Περιποίηση προσώπου. Δομή του δέρματος

Περιποίηση προσώπου. Δομή του δέρματος Περιποίηση προσώπου Το δέρμα, εκτός από προστατευτικός μανδύας που καλύπτει το σώμα μας, είναι ένα όργανο που λειτουργεί και ρυθμιστικά βοηθώντας στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος. Mεταδίδει τις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ - ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ALOE VERA

ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ALOE VERA Ρύπανση του περιβάλλοντος, δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες, κακή διατροφή αποτελούν μόνο κάποιους από τους παράγοντες που αποδυναμώνουν τις λειτουργίες προστασίας και αναδόμησης της επιδερμίδας. Το δέρμα

Διαβάστε περισσότερα

αλόη, η έμπνευσή μας

αλόη, η έμπνευσή μας αλόη, η έμπνευσή μας αλόη, η έμπνευσή μας περιεχόμενα + ισορροπία 08 + φυσική κατάσταση & έλεγχος βάρους 24 + ομορφιά & ευεξία 36 + ζώα & σπίτι 56 + flawless by Sonya 60 αλόη, η έμπνευσή μας Ο ιδρυτής,

Διαβάστε περισσότερα