Η αύξηση της μεταφορικής δαπάνης λόγω απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών εκτέλεσης ενός δημοσίου έργου.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η αύξηση της μεταφορικής δαπάνης λόγω απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών εκτέλεσης ενός δημοσίου έργου."

Transcript

1 Η αύξηση της μεταφορικής δαπάνης λόγω απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών εκτέλεσης ενός δημοσίου έργου. 1. Ο Κανόνας.: O προσδιορισμός της δαπάνης του μεταφορικού έργου με βάση τα Ενιαία Τιμολόγια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Η αναγκαιότητα της πρόβλεψης της δαπάνης αυτής στα ΝΕΤ. 2. Το στάδιο της προκοστολόγησης της μεταφορικής δαπάνης. Η έννοια της μέσης απόστασης μεταφοράς. 3. Παράγοντες προσδιορισμού της μεταφορικής δαπάνης : α.oι τοπικές συνθήκες του έργου. β. Στοιχεία από τις συνταχθείσες μελέτες. 4. Τα αίτια της αύξησης του κόστους της μεταφορικής δαπάνης. Πρόσθετες μεταφορικές εργασίες που ανήκουν στην σφαίρα ευθύνης της αναδόχου (συμβατικές της υποχρεώσεις) και στον επιχειρηματικό της κίνδυνο ή σύνδεση αυτών με απρόοπτη επιγενόμενη (μετά την δημοπράτηση ) μεταβολή συνθηκών διακίνησηςμεταφοράς των υλικών που δικαιολογεί την έγκριση πρόσθετης αποζημίωσης. 5. Το πρόσθετο κόστος της μεταφοράς υλικών για την εκτέλεση ενός έργου δύναται να συμπεριληφθεί νομίμως σε συμπληρωματική σύμβαση? 6. Ενδεικτική περιπτωσιολογία : Νόμιμες συμπληρωματικές συμβάσεις ( αποφ.vi Tμήμ. 897/2012,1075/2016,404/2017. Μείζ. Συνθ.1704/2011) Μη νόμιμες συμπληρωματικές συμβάσεις (βλ. αποφ. VI Τμήμ. 27/2017, 1081/2017, 1343/2017 καθώς απόφ. Μείζ.Συνθ.681/2017) 7. Ως διαφορά από την εκτέλεση σύμβασης. Η καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης δικαιολογείται για την αποκατάσταση, κατ εφαρμογή της αρχής της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, της ισορροπίας παροχής και αντιπαροχής, η οποία έχει διαταραχθεί. (ΣτΕ 379/2014, 430/2011,294/2011,3714/2010). 8. Η σημασία της ακρίβειας στον υπολογισμό της μεταφορικής δαπάνης σε έργα οδοποιίας, υδραυλικά έργα εντός πόλεως,κ.λ.π.

2 2. 1.Ο προσδιορισμός της δαπάνης του μεταφορικού έργου με βάση τα Ενιαία Τιμολόγια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Η αναγκαιότητα πρόβλεψης της δαπάνης αυτής στα ΝΕΤ. Η ιδιαιτερότητα του παρόντος θέματος έγκειται στην αξία της προκοστολόγησης της μεταφορικής δαπάνης ενός έργου δοθέντος ότι, η μεταφορική δαπάνη αποτελεί σημαντικό ποσοστό της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης ενός έργου (ιδίως όταν πρόκειται για έργα οδοποιίας).ο προσδιορισμός της αξίας της μεταφορικής δαπάνης με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αποκτά ιδιαίτερη σημασία ιδίως στις περιπτώσεις εκείνες όπου για λόγους που δεν ανάγονται στην σφαίρα ευθύνης του αναδόχου ( απαίτηση χρήσης νέων δανειοθαλάμων αποθεσιοθαλάμων, λατομείων, συγκροτημάτων κ.λ.π. λόγω αλλαγής περιβαλλοντικών όρων, απαιτήσεων, αδειοθετήσεων, διακοπής λειτουργίας λατομείων, κλπ) τεκμηριώνεται η ανάγκη έγκρισης πρόσθετης αποζημίωσης, η οποία καταβάλλεται στον ανάδοχο μετά την σύνταξη ΑΠΕ και την σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης. Ο κανόνας: Τα ενιαία τιμολόγια έργων Οδοποιίας, Υδραυλικών Λιμενικών, Οικοδομικών και Πρασίνου καθώς και Ηλεκτρομηχανολογικών Εργασιών Οδοποιίας, Υδραυλικών και Λιμενικών Έργων καθορίζουν τις τιμές μονάδος των εργασιών που είναι απαραίτητες για την έντεχνη ολοκλήρωση του έργου, όπως αυτές προδιαγράφονται στα Τεύχη της Δημοπράτησης που ορίζονται στην Διακήρυξη 1. Στις τιμές αυτές μονάδος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι δαπάνες προμήθειας ή παραγωγής, φορτοεκφόρτωσης και μεταφοράς σε θέση ενσωμάτωσης καθώς και τυχόν προσωρινής αποθήκευσης και επαναφόρτωσης αδρανών υλικών προέλευσης λατομείων και ορυχείων, πλην εκείνων των περιπτώσεων που στα οικεία Τιμολόγια αναφέρεται ρητά ότι η δαπάνη αυτή της μεταφοράς πληρώνεται ιδιαίτερα. Στην τελευταία αυτή περίπτωση οι τιμές μονάδος δεν συμπεριλαμβάνουν την δαπάνη της καθαρής μεταφοράς των κατά περίπτωση υλικών ή προϊόντων, οπότε η Δημοπρατούσα Αρχή θα προσθέσει στις τιμές αυτές την δαπάνη του μεταφορικού έργου, τις οποίες προσδιορίζει σε ξεχωριστό άρθρο του τιμολογίου της μελέτης. με βάση τα στοιχεία της μελέτης και τις συνθήκες εκτέλεσης του έργου. 1 Τα ενιαία τιμολόγια εργασιών εγκρίνονται ανάλογα με την κατηγορία και το μέγεθος των έργων και με την προσβασιμότητα της περιοχής εκτέλεσής τους, όταν δε εγκριθούν, είναι υποχρεωτικά για όλους τους φορείς που δημοπρατούν δημόσια έργα.

3 3 2. To στάδιο της προκοστολόγησης της μεταφορικής δαπάνης με κριτήριο την μέση απόσταση μεταφοράς. Η προκοστολόγηση της μεταφορικής δαπάνης πρέπει καταρχήν να λαμβάνει χώρα κατά την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, συνεπώς η όποια πλημμέλεια διαπιστώνεται ως προς αυτή ανάγεται στον προσυμβατικό έλεγχο των τευχών δημοπράτησης και της διαγωνιστικής διαδικασίας που αφορά στην κύρια σύμβαση του έργου. Ως απόσταση μεταφοράς είναι αυτή που προσδιορίζεται με βάση τις συνθήκες εκτέλεσης του έργου, το υφιστάμενο οδικό δίκτυο καθώς και τις απαιτήσεις που τίθενται από τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου που δημοπρατείται. Ως μέση απόσταση μεταφοράς ορίζεται η απόσταση από το κέντρο βάρους των χωματισμών του έργου μέχρι τον αποθεσιοθάλαμο ή τον δανειοθάλαμο ή την μέση απόσταση προς αυτούς εάν προβλέπεται περισσότεροι ή η απόσταση από το κέντρο βάρους του έργου μέχρι το συγκρότημα παραγωγής σκυροδέματος που λειτουργεί στην περιοχή που εκτελείται το έργο ) Εξάλλου οι θέσεις των δανειοθαλάμων και αποθεσιοθαλάμων σε νομίμως λειτουργούντα λατομεία προσδιορίζονται στο πλαίσιο της εκπόνησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το λόγο ότι πρέπει να αξιολογηθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την λειτουργία των χώρων αυτών και να διερευνηθούν τα τυχόν ληπτέα μέτρα αποκατάστασης. Οι ποσότητες του απαιτούμενου μεταφορικού έργου (κυβοχιλιόμετρα μεταφορών) δύνανται να υπολογίζονται από την Αναθέτουσα Αρχή με επαρκή ακρίβεια κατά την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Η ακριβής εκτίμηση της μεταφορικής δαπάνης κατά το στάδιο αυτό εξαρτάται από το χρονοδιάγραμμα του έργου και τον τρόπο που θα εκτελεστούν οι εργασίες αυτού αλλά και από τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί από τον Ανάδοχο για την φόρτωση και την μεταφορά. 3. Παράγοντες προσδιορισμού της μεταφορικής δαπάνης. α. Οι τοπικές συνθήκες του έργου. β. Στοιχεία από τις συνταχθείσες μελέτες που είναι αναγκαίες για την ωρίμανση του έργου. Η μεταφορική δαπάνη πρέπει να υπολογιστεί με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια και αυτό είναι δυνατόν δοθέντος ότι είναι πάντοτε στην διάθεση των Αναθετουσών Αρχών αναλυτικά στοιχεία χωματισμών, γεωλογικά και γεωτεχνικά στοιχεία, τα πορίσματα, οι προτάσεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και οι Περιβαλλοντικοί Όροι του Έργου. Επίσης, είναι καταρχήν γνωστή η κατάσταση του υπάρχοντος οδικού δικτύου στην περιοχή που εκτελείται το έργο καθώς και η ανάγκη ή μη, για την διάνοιξη εργοταξιακών οδών. Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να προκύπτει ότι η Αναθέτουσα Αρχή έχει διερευνήσει όλες τις δυνατές πηγές λήψης φυσικών υλικών και

4 4 σε ποσότητες που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του έργου. 2 Εφόσον δε τις εντοπίσει υπολογίζει την μέση απόστασή τους από το έργο και καθορίζει την συμβατική τιμή μονάδος για την προμήθεια και μεταφορά τους. Άξια επισήμανσης είναι και η δυνατότητα αξιοποίησης των βραχωδών προϊόντων εκσκαφών του έργου, για την επί τόπου παραγωγή θραυστών αδρανών υλικών σκυροδέματος, οδοστρωσίας κ.λ.π., η οποία σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς. Mε βάση τις περιβαλλοντικές και γεωλογικές μελέτες, οι οποίες έχουν συνταχθεί για την ωρίμανση των έργων που δημοπρατούνται, οι Αναθέτουσες Αρχές, είναι σε θέση να κρίνουν την καταλληλότητα των προϊόντων αυτών για την παραγωγή των απαιτούμενων για το έργο αδρανών υλικών. 4. Τα αίτια της αύξησης του κόστους της μεταφορικής δαπάνης. Πρόσθετες μεταφορικές δαπάνες που ανήκουν στην σφαίρα ευθύνης της αναδόχου και στον επιχειρηματικό της κίνδυνο ή σύνδεση αυτών με απρόοπτη επιγενόμενη (μετά την δημοπράτηση ) μεταβολή των συνθηκών διακίνησης μεταφοράς των υλικών που δικαιολογεί την έγκριση πρόσθετης αποζημίωσης? Σε κάθε ελεγχόμενη περίπτωση ερευνάται το εάν ο ανάδοχος όφειλε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην συγγραφή υποχρεώσεων καθώς και το Τιμολόγιο της Μελέτης, να συμπεριλάβει στην προσφορά του κάθε πρόσθετη δαπάνη που θα προκύψει για οποιονδήποτε λόγο κατά την μεταφορά των υλικών από τα πλησιέστερα λατομεία που όριζε η ΜΠΕ καθώς και των δαπανών που τυχόν θα προκύψουν από πρόσθετες μεταφορικές εργασίες των υλικών αυτών, έστω και αν αυτά ληφθούν από οποιαδήποτε πηγή και από οποιαδήποτε απόσταση από το κέντρο βάρους του έργου. Συνεπώς το ερώτημα που τίθεται είναι εάν το κόστος μεταφοράς των υλικών έχει αποτελέσει μέρος της προϋπολογισθείσας δαπάνης και έχει ενσωματωθεί στην ενιαία τιμή του τιμολογίου της προσφοράς του αναδόχου και στην συναφθείσα σύμβαση, ανεξαρτήτως της απόστασης μεταφοράς. Αν αυτό συμβαίνει, η όποια αύξηση της κόστους μεταφοράς θα συνιστά λάθος προμέτρησης από την πλευρά της αναδόχου η οποία και αν ακόμη προκαλέσει πρόσθετη δαπάνη σ αυτόν θα πρέπει να τον επιβαρύνει, αφού θα ανάγεται στον επιχειρηματικό του κίνδυνο. Συνεπώς θα πρέπει ο ανάδοχος να αιτιολογήσει ειδικά το αν πρόκειται για απρόοπτη επιγενόμενη (ήτοι μετά την 2 Βλ.απόφ.VI Τμήμ.1343/2017, σύμφωνα με την οποία αφού, ούτε στην μελέτη, ούτε στην αναθεωρημένη μελέτη ούτε και στα τεύχη δημοπράτησης αναφέρεται ποιες θα είναι ο πηγές λήψης υλικών και απόθεσης άχρηστων υλικών, δεν προέκυψε με βάση ποια πραγματικά δεδομένα ο Δήμος υπολόγισε το κόστος μεταφοράς των ως άνω υλικών ώστε να ερευνηθεί αν αυτά πράγματι ανατράπηκαν στην συνέχεια λόγω απροβλέπτων περιστάσεων.

5 5 δημοπράτηση) μεταβολή των συνθηκών διακίνησης και μεταφοράς των υλικών, η οποία δικαιολογεί την έγκριση πρόσθετης αποζημίωσης, η οποία θα αποτυπωθεί σε ΑΠΕ και θα δικαιολογήσει, κατ εξαίρεση, την σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης. 5. Το πρόσθετο κόστος της μεταφοράς των υλικών για την εκτέλεση ενός έργου δύναται να αποτελέσει αντικείμενο συμπληρωματικής σύμβασης? Πρόσφατα νομολογιακά παραδείγματα του VI Τμήματος καταδεικνύουν πως η Αναθέτουσα Αρχή σε ελεγχόμενες περιπτώσεις 3 όπου υπήρξε η ανάγκη προμήθειας θραυστών υλικών λατομείου για την εκτέλεση του έργου και προέκυψε πρόσθετο μεταφορικό έργο εισκόμισης αυτών από απόσταση μεγαλύτερη της συμβατικώς προβλεπόμενης απέδειξε, με ειδική αιτιολογία, ότι το ως άνω πρόσθετο μεταφορικό έργο προέκυψε από την αλλαγή συνθηκών μετά την δημοπρασία του έργου σε σχέση με εκείνες που υπήρχαν κατά την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, οι οποίες κρίθηκαν ως απρόβλεπτες περιστάσεις 4 που δικαιολογούν την σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης. Ο χαρακτηρισμός του απροβλέπτου ως αναγκαία προϋπόθεση που πρέπει να συντρέχει σωρευτικά με τις λοιπές προϋποθέσεις του νόμου για την έγκριση συμπληρωματικής σύμβασης στηρίχθηκε στην ερμηνεία της φράσης «από οποιαδήποτε απόσταση» που περιλαμβάνεται στο Τιμολόγιο της Μελέτης, κατά την οποία, στις τιμές αυτές του ως άνω Τιμολογίου περιλαμβάνεται και η μεταφορική δαπάνη των υλικών που είναι απαραίτητα για την έντεχνη εκτέλεση του έργου με την προϋπόθεση όμως ότι οι πηγές λήψης και απόθεσης των υλικών παραμένουν όπως είχαν ληφθεί υπόψη στην μελέτη και κατά την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Η φράση «από οποιαδήποτε απόσταση» προϋποθέτει ότι τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν τις πηγές λήψης και απόθεσης υλικών, το οδικό δίκτυο της περιοχής και το κέντρο βάρους (λήψης και ενσωμάτωσης ) των υλικών παραμένουν όπως ακριβώς είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη του έργου. Αυτό που πρέπει να εξακριβωθεί είναι εάν έχουν διερευνηθεί όλες οι δυνατές πηγές λήψης φυσικών υλικών 5 ιδία δε από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων πρέπει να συνάγεται η ύπαρξη λατομείων που είναι εν λειτουργία καθώς και η εν γένει ύπαρξη λατομείων υπό δημοπράτηση, επιλέγεται δε με βάση την μέση απόσταση του έργου 3 Βλ.αποφ.VI Τμήμ. 897/2012,1073/2016, 404/2017 καθώς και 1704/2011 Μείζ. Συνθ. 4 Βλ.απόφ. VI Tμήμ.1081/2017,σύμφωνα με την οποία οι εργασίες εκσκαφών λόγω ύπαρξης υπογείων δικτύων ΟΚΩ, μετατόπισης αγωγού ΔΕΥΑ και αλλαγής απόστασης μεταφοράς δεν οφείλονται σε απρόβλεπτες περιστάσεις διότι η Α.Α. τελούσε σε γνώση της ύπαρξης εντός του εύρους κατάληψης του υπό κατασκευή έργου, τόσο του αγωγού αρμοδιότητας ΔΕΥΑΚ, όσο και των λοιπών δικτύων Ο.Κ.Ω. 5 Όπως προέκυψε από τα στοιχεία του φακέλου, τόσο από την ανάδοχο εταιρεία, όσο και από την διευθύνουσα υπηρεσία έγιναν οκτώ (8) εργαστηριακές δοκιμές εργαστηριακών υλικών δανειοθαλάμων από εννέα(9) περιοχές.

6 6 εκείνο το εν λειτουργία λατομείο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή του έργου. Η διακοπή λειτουργίας του εν λόγω λατομείου κατά την εκτέλεση του έργου δημιουργεί την απρόβλεπτη περίσταση που δικαιολογεί την σύναψη Σ.Σ 6, δοθέντος ότι : 1) Η διακοπή λειτουργίας του οφείλεται σε λόγους που δεν εμπίπτουν στην επιρροή των συμβαλλόμενων μερών.2) Η ανάδοχος προέβη σε ενέργειες επαναλειτουργίας του με δική της πρωτοβουλία, χωρίς αυτό να καταστεί δυνατό 3) Μίσθωσε το πλησιέστερο σ αυτό λατομείο και αφού εκπόνησε περιβαλλοντική μελέτη προσπάθησε να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας του, χωρίς όμως ούτε αυτή να καταστεί δυνατή.3) Στην συνέχεια, διερευνήθηκε η απόσταση όλων των λατομείων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή και διαπιστώθηκε ότι το πλησιέστερο στο έργο λατομείο απέχει από αυτό τριπλάσια απόσταση από τα συμβατικά προβλεπόμενα λατομεία, των οποίων η απόσταση είχε ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό της τιμής δημοπράτησης.4) Δεν πρόκειται για λάθος προμέτρησης δοθέντος ότι, η αναθέτουσα αρχή ήταν υποχρεωμένη να υπολογίσει το κόστος μεταφοράς των αδρανών υλικών από τα πλησιέστερα λατομεία που όριζε η ΜΠΕ και σύμφωνα με τα δεδομένα λειτουργίας τους 5) Η μέθοδος της ελεύθερης επιλογής λατομείου σε ένα έργο υπό εκτέλεση έχει την έννοια ότι δεν υπάρχουν προεπιλεγμένες θέσεις για την λήψη των εν λόγω υλικών, όμως η τελική επιλογή ανήκε στον ανάδοχο του έργου ο οποίος οφείλει, αφού επιδείξει την ενδεδειγμένη επιμέλεια και προσοχή, να υποδείξει τους τόπους προμήθειας των υλικών του έργου, είτε από τα νομίμως λειτουργούντα λατομεία, είτε από τα λατομεία που θα εγκαταστήσει και θα λειτουργήσει ο ίδιος.6) Επίσης δεν θα μπορούσε η ανάδοχος εταιρεία να διαμορφώσει την οικονομική της προσφορά λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί να αναζητήσει άλλη πηγή προμήθειας των υλικών αυτών στην ευρύτερη περιοχή, διότι αυτό θα καθιστούσε την προσφορά της, είτε λιγότερο ανταγωνιστική έναντι των λοιπών, είτε θα μπορούσε να κριθεί απαράδεκτη ως υπερβαίνουσα τις οικείες τιμές της Υπηρεσίας.7) Η παύση λειτουργίας του πλησιέστερου λατομείου της περιοχής και η διαφοροποίηση των αποστάσεων μεταφοράς και των συνθηκών διακίνησης που είχαν ληφθεί υπόψη κατά την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την εισκόμιση αδρανών υλικών οδοστρωσίας και ασφαλτικών συνιστά απρόβλεπτη περίσταση, αφού μετέβαλε ουσιωδώς το οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης. Και αυτό διότι, ο απρόβλεπτος 6 Βλ.και αντίθ. άποψη στην 458/2016 πράξη Ε.Κλιμ., η οποία δεν επικράτησε, σύμφωνα με την οποία η διακοπή λειτουργίας του πλησιέστερου λατομείου στο οποίο είχε αποβλέψει η Α.Α. δεν συνιστά αιφνίδιο περιστατικό μη δυνάμενο να προβλεφθεί οποιαδήποτε επιμέλεια και αν κατέβαλε. Πρόκειται για περιστατικά που αναιρούν τον αρχικό προγραμματισμό και είναι πολύ πιθανόν να συμβούν κατά την εξέλιξη μιας εργολαβικής σύμβασης.

7 7 πολλαπλασιασμός του συμβατικού κόστους, ο οποίος οδήγησε στην κατάδηλη ανατροπή της σχέσης μεταξύ παροχής και αντιπαροχής δεν μπορεί να βαρύνει μονομερώς τον ανάδοχο και να απαλλάξει την αναθέτουσα αρχή από την υποχρέωση καταβολής των αναγκαίων για την κατασκευή του έργου δαπανών. 7 Η βάση της έρευνας του δημοσιονομικού δικαστή είναι, σε κάθε περίπτωση, το εάν ο προϋπολογισμός του έργου περιείχε και το κόστος μεταφοράς των υλικών που ήταν απαραίτητα για την έντεχνη εκτέλεση αυτού, όμως οι συνθήκες εκτέλεσής του, βάσει και της μελέτης που έχει καταρτιστεί, ήταν ουσιωδώς διαφορετικές από αυτές που προέκυψαν κατά το στάδιο της εκτέλεσης εξαιτίας λόγων που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν από την Αναθέτουσα Αρχή. 6. Ως διαφορά από την εκτέλεση της σύμβασης ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράλληλη νομολογία των διοικητικών δικαστηρίων και του ΣτΕ σε όμοια ζητήματα που προκύπτουν κατά την εκτέλεση έργων και οφείλονται σε απρόβλεπτη αλλαγή των πηγών απόληψης των αναγκαίων για το έργο υλικών. Σε όμοια κρινόμενη περίπτωση, ο ανάδοχος ζήτησε από την Διευθύνουσα Υπηρεσία τη σύνταξη νέων τιμών για ορισμένα άρθρα του τιμολογίου που αφορούσαν στην δαπάνη προμήθειας των απαιτούμενων υλικών για το έργο, ισχυριζόμενος ότι κατά την κατάρτιση και υπογραφή της σύμβασης έλαβε υπόψη τις κρατούσες συνθήκες στην περιοχή του έργου οι οποίες αποτέλεσαν και το δικαιοπρακτικό θεμέλιο για την υπογραφή της σύμβασης, κυρίως το γεγονός ότι στην περιοχή του έργου λειτουργούσαν τρία λατομεία, από όπου θα ελάμβανε τα αδρανή υλικά για την εργασίες επιχώσεως, οδοστρωσίας σκυροδεμάτων καθώς και ασφαλτικών. Πρόκειται για την πλήρη ανατροπή του δικαιοπρακτικού θεμελίου από την απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών εκτέλεσης της διοικητικής σύμβασης, ήτοι μια εξωσυμβατική κατάσταση, την οποία, οποιαδήποτε πλημμέλεια και εάν είχε επιδείξει ο ανάδοχος του έργου θα ήταν αδύνατο να συνεχίσει, χωρίς οικονομική θυσία, την απρόσκοπτη εκτέλεση αυτού, γεγονός που θα πρέπει, ενόψει και του συμφωνηθέντος εργολαβικού 7 Βλ.απόφ.VI Τμήμ.404/2017 βλ. και αντίθ.απόφ.27/2017 VI Τμήμ.., σύμφωνα με την οποία, η διαπίστωση μετά την δημοπράτηση του έργου μη επαρκούς ποσότητας υλικών εξαιτίας μεταβολών που επήλθαν στην σύνθεση εδάφους της κοίτης του ποταμού, που είχε οριστεί ο χώρος αμμοληψίας, συνεπεία πλημμυρών, ώστε να καταστεί αναγκαία η προμήθεια των υλικών από το δημοτικό λατομείο που βρίσκεται σε απόσταση 26,3 χλμ δεν οφείλεται σε απρόβλεπτες περιστάσεις αλλά σε πλημμέλειες και ελλείψεις της αρχικής μελέτης του έργου. Η επικαλούμενη κλιματική αλλαγή (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα) είχε εκδηλωθεί πριν το χρόνο δημοπράτησης του έρχου και η Α.Α. μπορούσε να επικαιροποιήσει την μελέτη πριν την ανάθεση του έργου, καθώς και την 681/2017 απόφ.μείζ. Επταμ.Συνθ.που δεν ανέτρεψε την 27/2017 απόφ.vi Τμήμ.

8 8 ανταλλάγματος, να το αποδείξει με την προσκόμιση οικονομικών στοιχείων. 8 Μετά την ταυτόχρονη ανάκληση των αδειών εκμετάλλευσης και των τριών λατομείων μεταβλήθηκαν απροόπτως οι συνθήκες εκτέλεσης του έργου και αναγκάσθηκε να αναζητήσει πηγές απολήψεως των αναγκαίων για το έργο υλικών, εκτός της νήσου, με συνέπεια να υποβληθεί σε επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, η οποία κατέστησε υπέρμετρα επαχθή την οφειλόμενη από την ανάδοχο εταιρεία παροχή, και μάλιστα σε βαθμό τέτοιο, ο οποίος υπερβαίνει τον κίνδυνο που η εταιρεία ανέλαβε με την σύναψη της σύμβασης, κατά την καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη (άρθρα 200,288 Α.Κ.). Πρέπει να πρόκειται για κατάδηλη ανατροπή της σχέσης μεταξύ παροχής και αντιπαροχής, η οποία ανατροπή συνεπάγεται την υπερβολική θυσία από την πλευρά της αναδόχου την οποία δεν είναι αποδεκτό να φέρει κατά την καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη. Στις περιπτώσεις αυτές οφείλει το Δικαστήριο της ουσίας να παρέμβει διορθωτικώς στη σύμβαση, ώστε να αποκαταστήσει την ισορροπία στην συμβατική σχέση με την κάλυψη του πραγματικού κόστους της αναδόχου για την απαιτηθείσα και εκτελεσθείσα μεταφορά Η σημασία της ακρίβειας στον προσδιορισμό της μεταφορικής δαπάνης. Στα ενιαία τιμολόγια εργασιών, τα οποία εφαρμόζονται υποχρεωτικά κατά τη σύνταξη των προϋπολογισμών δημοπράτησης δημοσίων έργων αναφέρεται ρητά ότι πρέπει να υπολογίζεται όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια το κόστος της μεταφορικής δαπάνης. Η πρόβλεψη αυτή έχει ως στόχο την απλούστευση των προμετρήσεων και επιμετρήσεων των εργασιών και κυρίως την αυτονόμηση της συμβατικής μεταφορικής δαπάνης από το πρόγραμμα εργασιών του αναδόχου και την αποφυγή σύνταξης Α.Π.Ε. Το ζήτημα είναι εάν, η δαπάνη αυτή, η οποία αποτελεί σημαντικό τμήμα της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης σε ένα έργο, δύναται να προσδιοριστεί με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Ο τρόπος εκτίμησης αυτής εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες του 8 Στην κριθείσα περίπτωση ο ανάδοχος εφόσον εξελισσόταν ομαλώς η εργολαβία έπρεπε να λάβει αμοιβή ευρώ, με την ανώμαλη εξέλιξη αυτής λόγω των απροβλέπτων περιστάσεων αιτήθηκε την καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης ύψους ευρώ. 9 βλ. την 379/2014 απόφ. ΣτΕ με την οποία αναιρέθηκε απόφ.δ.εφ. για πλημμελή αιτιολογία δοθέντος ότι η ανάδοχος και ήδη αναιρεσείουσα δεν επικαλέστηκε νέες εργασίες στο εκτελούμενο έργο που δεν προβλέπονταν στην σύμβαση για τις οποίες έπρεπε να συνταχθεί Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών, αλλά ότι για την εκτέλεση των προβλεπόμενων στη σύμβαση εργασιών υπεβλήθη σε πρόσθετες δαπάνες, οι οποίες κατέστησαν την οφειλόμενη παροχή υπερμέτρως επαχθή και μάλιστα σε βαθμό που υπερβαίνει τον κίνδυνο που όφειλε να αναλάβει. Βλ. και την 897/2012 απόφ.vi Tμήμ. ΒΛ.και τις αποφ.στε 430/2011,294/2011,3714/2010,1749/2009, 1222/2009,3090/2007,378/2006 κ.ά για την εφαρμογή των αρχών του αστικού δικαίου(200,288 Α.Κ.) στις διοικητικές συμβάσεις

9 9 κάθε έργου και αποδεικνύει εάν οι μελέτες που συνοδεύουν το έργο ( ΜΠΕ και λοιπές) ήταν ακριβείς. Η μέθοδος της εκτίμησης της μέσης απόστασης μεταφοράς από το κέντρο βάρους των εργασιών στο έργο προς τους αποθεσιοθαλάμους ή από τους δανειοθαλάμους, ή τα λατομεία και συγκροτήματα παραγωγής προϋποθέτει ότι κατά το χρόνο σύνταξης της προσφοράς της οι ακριβείς θέσεις των δανειοθαλάμων ή αποθεσιοθαλάμων ή των νομίμως λειτουργούντων λατομείων έχουν προσδιοριστεί (στην ΜΠΕ ή στους περιβαλλοντικούς όρους) συνεπώς, πρόκειται για πραγματικά μεγέθη τα οποία είχε υπόψη της η ανάδοχος όταν συνέταξε την προσφορά της και τα οποία κατά την εκτέλεση του έργου ανατρέπονται για λόγους απρόβλεπτους που δεν ανάγονται στην σφαίρα επιρροής της. Άλλως, είτε πρόκειται για μη γνήσια συμπληρωματική σύμβαση, είτε με το πρόσχημα της ανατροπής της οικονομικής ισορροπίας της αρχικής σύμβασης η ανάδοχος επιχειρεί να ανατρέψει οψίμως το νόμιμο και συνομολογημένο τρόπο καταβολής της αμοιβής της. Ό όρος «με την μεταφορά σε οποιαδήποτε απόσταση» λειτουργεί για να αποκλειστεί η καταβολή της πρόσθετης αποζημίωσης στον ανάδοχο υπό την προϋπόθεση όμως ότι, οι πηγές λήψης και απόθεσης των υλικών, το οδικό δίκτυο της περιοχής και εν γένει το κέντρο βάρους των υλικών, όπως είχαν προσδιοριστεί στην μελέτη κατά την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης παραμένουν τα ίδια, διότι, εάν αυτά διαφοροποιηθούν κατά την εκτέλεση του έργου για λόγους που δεν οφείλονται στον ανάδοχο, τότε τεκμηριώνεται η έγκριση πρόσθετης αποζημίωσής του. Τελικώς, αυτό που θα πρέπει να αναζητηθεί είναι εάν τα πραγματικά στοιχεία που τέθηκαν ως βάση για τον υπολογισμό του κόστους μεταφοράς κατά τη δημοπράτηση του έργου εξακολουθούν και υφίστανται ή έχουν ανατραπεί. Και στην περίπτωση κατά την οποία εγκριθεί η χορήγηση πρόσθετης αποζημίωσης, θα πρέπει να γίνει προσφυγή στην μέθοδο της εκτίμησης της νέας μέσης απόστασης μεταφοράς και δεν πρέπει να γίνει αναλυτική επιμέτρηση του μεταφορικού έργου. Η τελευταία είναι διαδικασία χρονοβόρος και πολύπλοκη. Το όλο ζήτημα τελικά ανάγεται στην πληρότητα και ορθότητα των συμβατικών τευχών (Τεχνική Περιγραφή, Αναλυτικό Τιμολόγιο, Τιμολόγιο μελέτης, Προϋπολογισμός μελέτης, καθώς και συγγραφές υποχρεώσεων, γενική και ειδική η οποία περιλαμβάνει γενικούς και ειδικούς οικονομικούς και κατασκευαστικούς όρους εκτέλεσης του έργου) το οποίο είναι ουσιώδες για την επιτυχή υλοποίηση ενός έργου.

Προσδιορισμός της δαπάνης του μεταφορικού έργου με βάση τα Ενιαία Τιμολόγια της ΓΓΔΕ

Προσδιορισμός της δαπάνης του μεταφορικού έργου με βάση τα Ενιαία Τιμολόγια της ΓΓΔΕ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 18 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΡΟΓ/ΤΟΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (Δ11) ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΑΡΘΡΑ ΝΟΜΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Άρθρο 2 παρ. 2 Βεβαίωση από την Αρχή Ελέγχου της Παραγωγής Έργων (Α.Ε.Π.Ε.) Η απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ. Χρόνος αναθεώρησης εργασιών που έχουν εκτελεσθεί προ της έγκρισης Α.Π.Ε. Ανώνυµη εταιρεία µέλος του ΣΑΤΕ υπέβαλε το ακόλουθο ερώτηµα:

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ. Χρόνος αναθεώρησης εργασιών που έχουν εκτελεσθεί προ της έγκρισης Α.Π.Ε. Ανώνυµη εταιρεία µέλος του ΣΑΤΕ υπέβαλε το ακόλουθο ερώτηµα: Νοµική Υπηρεσία ΣΑΤΕ Σταµάτης Σ. Σταµόπουλος, ικηγόρος, Νοµικός Σύµβουλος ΣΑΤΕ Αθήνα, 23.3.2013 ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΘΕΜΑ: Χρόνος αναθεώρησης εργασιών που έχουν εκτελεσθεί προ της έγκρισης Α.Π.Ε. Ανώνυµη εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 69/2015 (Της διαδικασίας του άρθρου 2, παρ. 2, περ. γ.(δδ) Ν. 4013/2011) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ 69/2015 (Της διαδικασίας του άρθρου 2, παρ. 2, περ. γ.(δδ) Ν. 4013/2011) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 69/2015 (Της διαδικασίας του άρθρου 2, παρ. 2, περ. γ.(δδ) Ν. 4013/2011) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Στην Αθήνα σήμερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 8 ο ΜΑΘΗΜΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 8 ο ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 8 ο ΜΑΘΗΜΑ Ι. Ανώμαλη Εξέλιξη της Ενοχής στις Αμφοτεροβαρείς Συμβάσεις 1. Έννοια Αμφοτεροβαρούς Σύμβασης Οι Αμφοτεροβαρείς Συμβάσεις δημιουργούν ενοχικές υποχρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικός Προϋπολογισμος

Ενδεικτικός Προϋπολογισμος ΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΦΩΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Aριθμ. Μελέτης : 92/2016 Ενδεικτικός Προϋπολογισμος ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2 Επισκευή ενισχυτή απλή και δοκιμή όλου

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτες και συναφείς υπηρεσίες του ν.3316/2005.

Μελέτες και συναφείς υπηρεσίες του ν.3316/2005. Μελέτες και συναφείς υπηρεσίες του ν.3316/2005. Η. Παπαρρηγοπούλου Εισηγήτρια ΕλΣ Διημερίδα ΚΕΔΕ Αθήνα, 14 και 15.4.2016 Μελέτες και συναφείς υπηρεσίες του ν.3316/2005 κρίσιμο ζήτημα: το πεδίο εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα άγεται στην κρίση ότι ο όρος περί υποχρέωσης των ημεδαπών. εργοληπτικών επιχειρήσεων να συμπεριλάβουν, επί ποινή αποκλεισμού,

Το Τμήμα άγεται στην κρίση ότι ο όρος περί υποχρέωσης των ημεδαπών. εργοληπτικών επιχειρήσεων να συμπεριλάβουν, επί ποινή αποκλεισμού, Απόφαση 2244/2017 Περίληψη Το Τμήμα άγεται στην κρίση ότι ο όρος περί υποχρέωσης των ημεδαπών εργοληπτικών επιχειρήσεων να συμπεριλάβουν, επί ποινή αποκλεισμού, στο φάκελο των δικαιολογητικών συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 238/2014 (της διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2 περ. γ υποπερ. δδ του ν. 4013/2011, όπως ισχύει) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ 238/2014 (της διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2 περ. γ υποπερ. δδ του ν. 4013/2011, όπως ισχύει) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 238/2014 (της διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2 περ. γ υποπερ. δδ του ν. 4013/2011, όπως ισχύει) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Α.Σ.Δ.Α.) ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΟΥ : ΙΛΙΟΝ Ο.Τ. 1152 (μεταξύ των οδών Φιλιατών, Ηροδότου, Ιωνίας και Πλουτάρχου) ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΒΙΟΦΙΑΛ»

Διαβάστε περισσότερα

ημερολογιακό τρίμηνο. Κατ εξαίρεση η σταθερότητα των τιμών περιορίζεται μόνο στο ημερολογιακό τρίμηνο εκκίνησης όταν πρόκειται για έργα οποιασδήποτε

ημερολογιακό τρίμηνο. Κατ εξαίρεση η σταθερότητα των τιμών περιορίζεται μόνο στο ημερολογιακό τρίμηνο εκκίνησης όταν πρόκειται για έργα οποιασδήποτε Ερώτηση: Σε περίπτωση που από την εφαρμογή του προβλεπόμενου στο άρθρο 10 του Ν. 1418/1984 μαθηματικού τύπου προκύψει αρνητική αναθεώρηση, η οποία οδηγεί σε μειωτική αναπροσαρμογή των συμβατικών τιμών,

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, Λέσβος Τηλ: Fax:

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, Λέσβος Τηλ: Fax: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, 81100 Λέσβος Τηλ:. 22510 24444 Fax: 22510 40121 E-mail:deyam2@otenet.gr Λειτουργία και συντήρηση του Η/Μ εξοπλισμού σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Π/Υ:4.000,00 συν ΦΠΑ 24% 960 ήτοι συνολικά 4.960,00 Κ.Α.: CPV: Δημόσιες υπηρεσίες γενικής φύσεως

ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Π/Υ:4.000,00 συν ΦΠΑ 24% 960 ήτοι συνολικά 4.960,00 Κ.Α.: CPV: Δημόσιες υπηρεσίες γενικής φύσεως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ- ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Μελέτης: 157/2016. Εκδήλωση εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αριθμός Μελέτης: 157/2016. Εκδήλωση εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 10/10/2016 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ταχ.Δ/ση: Σοφοκλέους 15 Τ.Κ. 32131 Αριθμός Μελέτης: 157/2016 Εκδήλωση εορτασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΕΡΓΟ: ΑΝΑ ΟΧΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ (συνοδεύει τον..o Σ.Π. του έργου) ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Ο ος Σ.Π. της µελέτης : «..» συντάχθηκε για τον καθορισµό των αµοιβών των επιµέρους µελετών, µετά την έγκριση του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ν.1418/84 & Π.Δ.609/85 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ορισμός δημοσίου έργου Εμπλεκόμενοι δημοσίων έργων Στάδια κατασκευής δημοσίων έργων Χρόνος ζωής δημοσίων έργων

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Μελέτης: 26/2017. Πραγματοποίηση εκδήλωσης εορτασμού Αγίων Θεοδώρων στην Τ.Κ. Παρορίου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αριθμός Μελέτης: 26/2017. Πραγματοποίηση εκδήλωσης εορτασμού Αγίων Θεοδώρων στην Τ.Κ. Παρορίου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 9/2/2017 Αριθμός Μελέτης: 26/2017 Πραγματοποίηση εκδήλωσης εορτασμού Αγίων Θεοδώρων στην Τ.Κ. Παρορίου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση 2. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 3. Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σύμφωνα με τις οποίες οι συμμετέχουσες εργοληπτικές. την απόδειξη της χρηματοοικονομικής τους επάρκειας

Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σύμφωνα με τις οποίες οι συμμετέχουσες εργοληπτικές. την απόδειξη της χρηματοοικονομικής τους επάρκειας ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ Ε ΠΡΑΞΗ 151/2018 Περίληψη Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σύμφωνα με τις οποίες οι συμμετέχουσες εργοληπτικές επιχειρήσεις,για την απόδειξη της χρηματοοικονομικής τους επάρκειας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 3 11 " ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Βικέλα 4, Τ.Κ , Βέροια. Γραμματεία: , Fax:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Βικέλα 4, Τ.Κ , Βέροια. Γραμματεία: , Fax: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Βέροια, 4-07-2018 ΓΡΑΦΕΙΟ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ * : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ?: ΤΗΛΕΦΩΝΟ (: Fax: e-mail: Δ3 Βικέλα 4, 591 32 Βέροια B. Καραγκιόζογλου Χ. Σαπλαχίδου 2331050589 23313 50611 23310

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ- ΔΟΜΗΣΗΣ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Γραφείο: Δ3 Ταχ. Δ/νση : Βικέλα 4 Ταχ. Κωδ.: 59132, Βέροια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Συγκεκριμένα απαιτείται η παροχή υπηρεσίας, όπως αναφέρονται παρακάτω

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Συγκεκριμένα απαιτείται η παροχή υπηρεσίας, όπως αναφέρονται παρακάτω Μελέτη: «Συντήρηση σχολικών κτιρίων» Προϋπολογισμός: 2.000,00 (με το Φ.Π.Α.) ΚΑ 10-6261.001 CPV 50000000-5 Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 23/10/2017 Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ NET ΗΛΜ - ΕΚΔΟΣΗ 1.0

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ NET ΗΛΜ - ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ NET ΗΛΜ - ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Aντικείμενο του παρόντος τιμολογίου είναι ο καθορισμός τιμών μονάδος των εργασιών, που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ- ΔΟΜΗΣΗΣ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Γραφείο: Δ3 Ταχ. Δ/νση : Βικέλα 4 Ταχ. Κωδ.: 59132, Βέροια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Κυδωνίας 29, Χανιά Κρήτης, Τ.Κ. 73 135 Τηλ.: 28213 41760, Fax: 28213 41763 www.chania.gr,e-mail: dimos@chania.gr ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 70/2015 (της διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2 περ. γ' υποπερ. δδ' του ν. 4013/2011, όπως ισχύει) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ 70/2015 (της διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2 περ. γ' υποπερ. δδ' του ν. 4013/2011, όπως ισχύει) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 70/2015 (της διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2 περ. γ' υποπερ. δδ' του ν. 4013/2011, όπως ισχύει) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 7. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα, 30 / 03 /2017 Αρ. πρωτ.: ΔΝΣγ /οικ.23608/φ.εγκυκλ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 7. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα, 30 / 03 /2017 Αρ. πρωτ.: ΔΝΣγ /οικ.23608/φ.εγκυκλ. 1 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ & ΚΑΛΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα, 30 /

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 3/2014 (Της διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2, περ. ζ) του Ν. 4013/2011)

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 3/2014 (Της διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2, περ. ζ) του Ν. 4013/2011) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 3/2014 (Της διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2, περ. ζ) του Ν. 4013/2011) ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Θέμα: Έλεγχος

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Μελέτης: 17/2017. Εκδηλώσεις Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αριθμός Μελέτης: 17/2017. Εκδηλώσεις Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 7/2/2017 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ταχ.Δ/ση: Σοφοκλέους 15 Τ.Κ. 32100 Αριθμός Μελέτης: 17/2017 Εκδηλώσεις Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

15SYMV

15SYMV INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2015.01.02 15:52:13 EET Reason: Location: Athens Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΩΝ ΚΛΠ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΗ: 19.720,00 ΕΥΡΩ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 90/2015

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΩΝ ΚΛΠ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΗ: 19.720,00 ΕΥΡΩ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 90/2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ν-Α ΛΕΣΒΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γρηγόριος Κυριάκης ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22510-55637 ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 90/2015 Μ Ε Λ Ε Τ Η ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αντιπρόεδρο, τις Συμβούλους Άννα Λιγωμένου και Ευαγγελία-Ελισάβετ. Κουλουμπίνη και τους Παρέδρους Νεκταρία Δουλιανάκη και Νικόλαο Βόγκα

Αντιπρόεδρο, τις Συμβούλους Άννα Λιγωμένου και Ευαγγελία-Ελισάβετ. Κουλουμπίνη και τους Παρέδρους Νεκταρία Δουλιανάκη και Νικόλαο Βόγκα Αποτελούμενο από την Πρόεδρo του Tμήματος Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Αντιπρόεδρο, τις Συμβούλους Άννα Λιγωμένου και Ευαγγελία-Ελισάβετ Κουλουμπίνη και τους Παρέδρους Νεκταρία Δουλιανάκη και Νικόλαο Βόγκα (εισηγητή),

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ψηφιακά υπογεγραμμένο από ATHANASIOS MASTRANTONAKIS Ημερομηνία: 2018.06.29 10:29:25 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγρ/σμού Περιβάλ. & Υποδομών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

14SYMV

14SYMV Αρ. Πρωτ. 1062/31-05-2013 14SYMV002005258 2014-04-23 ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙA ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ «ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ» (Ποσό

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Μελέτης: 182/2017 ΧΟΡΔΙΣΜΑ ΠΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αριθμός Μελέτης: 182/2017 ΧΟΡΔΙΣΜΑ ΠΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αριθμός Μελέτης: 182/2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση 2. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 3. Συγγραφή υποχρεώσεων Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η ανάθεση παροχής υπηρεσιών - εργασιών για το χόρδισμα των

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΙΙ (ΣΕΣ) 2014-2020

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΙΙ (ΣΕΣ) 2014-2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Δ/ΝΣΗ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Aριθμ. Μελέτης: 14/2015 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΙΙ (ΣΕΣ) 2014-2020 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σύναψη σύμβασης υπεργολαβίας χωρίς τη γνώση και έγκριση της Αναθέτουσας Αρχής

Σύναψη σύμβασης υπεργολαβίας χωρίς τη γνώση και έγκριση της Αναθέτουσας Αρχής ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VII ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΞΗ 116-2019 Σύναψη σύμβασης υπεργολαβίας χωρίς τη γνώση και έγκριση της Αναθέτουσας Αρχής Για τη νόμιμη σύναψη σύμβασης υπεργολαβίας

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Π. CLLD / LEADER ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ

Τ.Π. CLLD / LEADER ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις Αγροτικές περιοχές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020) ΜΕΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΕ 2013 "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ" Μιχάλης Παπαστεργίου Πολιτικός Μηχανικός

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΕ 2013 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ Μιχάλης Παπαστεργίου Πολιτικός Μηχανικός ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΕ 2013 "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ" Μιχάλης Παπαστεργίου Πολιτικός Μηχανικός ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Ν.. 3669/18.06.2008, (ΦΕΚ( ΦΕΚ116Α), "Κύρωση" της Κωδικοποίησης της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ 2014-2020 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

διανομής Ταχ. Δ/νση : Χαρ. Τρικούπη 182 ΘΕΜΑ: Επικαιροποίηση των Ενιαίων Τιμολογίων Εργων Οδοποιίας.

διανομής Ταχ. Δ/νση : Χαρ. Τρικούπη 182 ΘΕΜΑ: Επικαιροποίηση των Ενιαίων Τιμολογίων Εργων Οδοποιίας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11 Αθήνα, 20-6- 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Αρ.Πρωτ. Δ17α/06/76/ ΦΝ 437 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΡΟΓ/ΤΟΣ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ & ΚΩΔ/ΣΗΣ (Δ17)

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Μελέτης: 162/2016. Συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αριθμός Μελέτης: 162/2016. Συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 21/10/2016 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ταχ.Δ/ση: Σοφοκλέους 15 Τ.Κ. 32131 Αριθμός Μελέτης: 162/2016 Συνδιοργάνωση πολιτιστικών

Διαβάστε περισσότερα

β)διαγραφή βεβαιωθέντων ποσών από τους Χρηματικούς Καταλόγους 062/2017, 063/2017, 064/2017 και 001/2017,002/2017 και 003/2017».

β)διαγραφή βεβαιωθέντων ποσών από τους Χρηματικούς Καταλόγους 062/2017, 063/2017, 064/2017 και 001/2017,002/2017 και 003/2017». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΤΗΛΕΦΩΝΟ : Fax: e-mail: Δ3 Βικέλα 4, 591 32 Βέροια Β. Καραγκιόζογλου 23313 50611 2331021777

Διαβάστε περισσότερα

έλεγχο υπάγονται, πλην των αρχικών (κύριων) συμβάσεων, οι οποίες υποβλήθηκαν λόγω ποσού σε προληπτικό έλεγχο

έλεγχο υπάγονται, πλην των αρχικών (κύριων) συμβάσεων, οι οποίες υποβλήθηκαν λόγω ποσού σε προληπτικό έλεγχο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VII ΤΜΗΜΑ (Α ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ) ΠΡΑΞΗ 173/17 Περίληψη Στον προσυμβατικό έλεγχο υπάγονται, πλην των αρχικών (κύριων) συμβάσεων, οι οποίες υποβλήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕ 2693/2018 [ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ Α.Ε.Π.Ο. ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΑΘΗΝΩΝ]

ΣΤΕ 2693/2018 [ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ Α.Ε.Π.Ο. ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΑΘΗΝΩΝ] ΣΤΕ 2693/2018 [ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ Α.Ε.Π.Ο. ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΑΘΗΝΩΝ] Περίληψη -Νομίμως ακολουθήθηκε η διαδικασία της ανανεώσεως της αρχικής Α.Ε.Π.Ο. με την υποβολή αιτήσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Αρ. μελ. 19/2019 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Α) ΘΡΑΥΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ και ΑΜΜΟΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ Το θραυστό υλικό λατομείου (3Α), θα συμμορφώνεται με το πρότυπο ΕΝ 13242:2002 «Αδρανή υλικά σταθεροποιημένων με υδραυλικές

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στον Μαραθώνα σήμερα την 29/3/2011 ημέρα Τρίτη, στο κτίριο που ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στην οδό Ιλιάδος, στον Σχοινιά Μαραθώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ Έκδοση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου [ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ] ΕΛ. ΣΥΝ. Τμήμα VI Απόφαση 936/15 κ.α. Επισήμανση : Από 19/7/2018,ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ.Πρωτ:921 Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Αριθ.Πρωτ:921 Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ Αριθ.Πρωτ:921 Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα :Στοιχεία κύρους εγγυητικής επιστολής συμμετοχής- επουσιώδης. προβλεπόμενων από τον νόμο στοιχείων αποτελεί στοιχείο του κύρους της

Θέμα :Στοιχεία κύρους εγγυητικής επιστολής συμμετοχής- επουσιώδης. προβλεπόμενων από τον νόμο στοιχείων αποτελεί στοιχείο του κύρους της ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VII ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΞΗ 215/18 Περίληψη Θέμα :Στοιχεία κύρους εγγυητικής επιστολής συμμετοχής- επουσιώδης πλημμέλεια Η αναγραφή στο σώμα εγγυητικής επιστολής

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, Ν. 5ί(Ι)/92

E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, Ν. 5ί(Ι)/92 E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, 3.7.92 799 Ν. 5ί(Ι)/92 Ο περί Ρύθμισης των Σχέσεων Εμπορικού Αντιπροσώπου και Αντιπροσωπεύαμε νου Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 403 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 24.960,00 (ANEY ΦΠΑ) ΧΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΠΚΕΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΠΚΕΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΠΚΕΕΒΕ - 20035 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο 1 - Τεύχη της Σύμβασης Άρθρο 2 - Αντικείμενο Σύμβασης Άρθρο 3 - Συμβατικό

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα :α)άσκηση προσυμβατικού ελέγχου σε τροποποιητική σύμβαση β)τρο. ποποίηση συμβάσεων προμηθειών/υπηρεσιών κατά την 2άρθρου

Θέμα :α)άσκηση προσυμβατικού ελέγχου σε τροποποιητική σύμβαση β)τρο. ποποίηση συμβάσεων προμηθειών/υπηρεσιών κατά την 2άρθρου ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VII ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΞΗ 230-18 Περίληψη Θέμα :α)άσκηση προσυμβατικού ελέγχου σε τροποποιητική σύμβαση β)τρο ποποίηση συμβάσεων προμηθειών/υπηρεσιών κατά

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση πιστοποιητικών συμμόρφωσης διαπιστευμένου Φορέα Παιδικών Χαρών 2016

Έκδοση πιστοποιητικών συμμόρφωσης διαπιστευμένου Φορέα Παιδικών Χαρών 2016 Aριθμ. Μελέτης : 52-2016 Έκδοση πιστοποιητικών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 3. Συγγραφή υποχρεώσεων Τεχνική Περιγραφή 1 ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Έκδοση πιστοποιητικών συμμόρφωσης διαπιστευμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Στέφανος,27/07/2018 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ : 25427 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Δ/ΝΣΗ : Λ. Μαραθώνος 29 ΤΚ 145 65, Άγιος Στέφανος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Μυλωνάς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ KAI ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΔΤΥ) ΕΡΓΟ:

Διαβάστε περισσότερα

14SYMV

14SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ Διεύθυνση: Βρύσες, 730 07 Τηλέφωνο: 2825340307 Fax: 2825051261 Email: vana@0460.syzefxis.gov.gr Πληροφορίες: Καστρινάκη Ε. Πολ. Μηχ. Βρύσες, 30 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ 14SYMV

ΣΥΜΒΑΣΗ 14SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 4 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Tαχ. ιεύθυνση: Αριστοτέλους 16 Tαχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

14SYMV

14SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 19/12/2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ: 62942 ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ 14SYMV001822584 2014-01-09 ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στο Δήμο Φυλής σήμερα 19/12/2013 ημέρα Πέμπτη οι παρακάτω συμβαλλόμενοι:

Διαβάστε περισσότερα

Τρίπολη, Αρ. πρωτ.: 8050

Τρίπολη, Αρ. πρωτ.: 8050 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 28 & ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uop.gr Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τηλέφωνο: 2710/372111,

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Γαλάτσι: Υπηρεσίες σχεδιασμού αγωγών 2019/S Προκήρυξη διαγωνισμού μελετών

Ελλάδα-Γαλάτσι: Υπηρεσίες σχεδιασμού αγωγών 2019/S Προκήρυξη διαγωνισμού μελετών 1 / 5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:15306-2019:text:el:html Ελλάδα-Γαλάτσι: Υπηρεσίες σχεδιασμού αγωγών 2019/S 008-015306 Προκήρυξη διαγωνισμού μελετών Legal Basis: Οδηγία 2014/25/ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων Α. Τι είναι η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που καταθέτει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Γραφικής ύλης, μικροαντικειμένων γραφείου, εποπτικού υλικού παιδικών σταθμών &

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 158/2015 διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2 περ. γ' υποπερ. δδ' του ν. 4013/2011, όπως ισχύει)

ΑΠΟΦΑΣΗ 158/2015 διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2 περ. γ' υποπερ. δδ' του ν. 4013/2011, όπως ισχύει) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 158/2015 διαδικασίας του άρθρου 2 παρ. 2 περ. γ' υποπερ. δδ' του ν. 4013/2011, όπως ισχύει) Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. Φιλ/φεια: 22/6/2016 NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: / ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. Φιλ/φεια: 22/6/2016 NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: / ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Ν. Φιλ/φεια: 22/6/2016 NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 12560 / 23-6-2016 ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Διενέργειας για την εκτέλεση προμήθειας με τη συνοπτική διαδικασία της απευθείας ανάθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Μοίρες, Οκτώβριος 2018 ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ για την: «Έλεγχος και επικαιροποίηση των γεωμετρικών και υδραυλικών στοιχείων της «Μελέτη διαμόρφωσης πλέγματος πεζοδρόμων περιοχής πλατείας

Διαβάστε περισσότερα

Oρθώς έγινε δεκτό από το Κλιμάκιο, παρά την εσφαλμένη αναγραφή της. διεύθυνσης της έδρας της επιχείρησης, η ταυτότητα του οικονομικού

Oρθώς έγινε δεκτό από το Κλιμάκιο, παρά την εσφαλμένη αναγραφή της. διεύθυνσης της έδρας της επιχείρησης, η ταυτότητα του οικονομικού Απόφαση 1876/2017 Περίληψη Oρθώς έγινε δεκτό από το Κλιμάκιο, παρά την εσφαλμένη αναγραφή της διεύθυνσης της έδρας της επιχείρησης, η ταυτότητα του οικονομικού φορέα υπέρ του οποίου δίδεται η εγγύηση προσδιορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

εξαιρετικής διάταξης του άρθρου 32 παρ. 2 περ. γ «Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της παιδικής εξοχής

εξαιρετικής διάταξης του άρθρου 32 παρ. 2 περ. γ «Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της παιδικής εξοχής ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VII ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΞΗ 73-19 Εφαρμογή της εξαιρετικής διάταξης του άρθρου 32 παρ. 2 περ. γ Ν.4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης. «Εργασίες συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Στα Χανιά, σήμερα 30-10-2013, οι παρακάτω συμβαλλόμενοι : 1) Ο του..., κάτοικος, οδός., με Α.Φ.Μ.. Δ.Ο.Υ...,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 18, 20 και 21 του Ν.3731/2008 σε θέματα έργων και υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α Βαθμού.

ΘΕΜΑ: Παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 18, 20 και 21 του Ν.3731/2008 σε θέματα έργων και υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α Βαθμού. 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αθήνα 5 Φεβρουαρίου 2009 Αρ. Πρωτ. 7243 Ταχ. Δ/νση Ταχ.Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με την μελέτη αυτή προβλέπεται η προμήθεια ηλεκτρικών λαμπτήρων για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Η δαπάνη για την ανωτέρω προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

17REQ

17REQ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Βοΐου Ταχ. Δ/νση: Παλιό Δημαρχείο Νεάπολης 1 ος όροφος Τ.Κ.: 50001 Τηλέφωνο: 24680 23180 Fax: 24680 23298 Email:

Διαβάστε περισσότερα

Ως προς την κρίση της αναθέτουσας αρχής σχετικά με τον μη. αποκλεισμό της αναδόχου εταιρείας «ΧΧΧ», παρά την ανωτέρω

Ως προς την κρίση της αναθέτουσας αρχής σχετικά με τον μη. αποκλεισμό της αναδόχου εταιρείας «ΧΧΧ», παρά την ανωτέρω Περίληψη Ως προς την κρίση της αναθέτουσας αρχής σχετικά με τον μη αποκλεισμό της αναδόχου εταιρείας «ΧΧΧ», παρά την ανωτέρω απόφαση του ΧΧΧ περί έκπτωσης αυτής ως αναδόχου σε σχετικό διαγωνισμό, το Κλιμάκιο

Διαβάστε περισσότερα

15SYMV

15SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Αρ. Πρωτ.: 1911 / 04-3-2015 ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ : «Βελτίωση Υποδομών Ύδρευσης Δ.Ε. Κλειτορίας» Ποσού 10.548,76 πλέον αναθεώρησης και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΠΟΛ.ΜΗΧ. Ε/ΠΚΜ ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΟΡΙΣΜΟΣ Με βάση την ισχύουσα νοµοθεσία, ένα δηµόσιο έργο εκτελειται σύµφωνα µε την σύµβαση και τα τεύχη δηµοπράτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΩΝ Αρίστη Καβαλλέρια Πολιτικός Μηχανικός Για την κατασκευή ενός δημόσιου έργου καθορισμένης ποιότητας, κόστους και χρόνου, απαιτείται, τεχνογνωσία, οργάνωση,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ (2016) ΑΡ. ΠΡΟΜ. 18/16 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ (2016) ΑΡ. ΠΡΟΜ. 18/16 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΛΠ ΔΕ ΓΕΡΑΚΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ (2016) ΑΡ. ΠΡΟΜ. 18/16 ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘ. Στην Καβάλα σήμερα την 21 Ιανουαρίου του έτους 2016, οι πιο κάτω συμβαλλόμενοι: Αφενός

ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘ. Στην Καβάλα σήμερα την 21 Ιανουαρίου του έτους 2016, οι πιο κάτω συμβαλλόμενοι: Αφενός ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘ Στην Καβάλα σήμερα την 21 Ιανουαρίου του έτους 2016, οι πιο κάτω συμβαλλόμενοι: Αφενός Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας που εδρεύει στην Καβάλα, και εκπροσωπείται νόμιμα για την υπογραφή της

Διαβάστε περισσότερα

TΟ ΕΠΧΣΑΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΕ

TΟ ΕΠΧΣΑΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΕ TΟ ΕΠΧΣΑΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΕ Συγγραφέας: ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΟΥ 1. Mε αίτηση ακυρώσεως που ασκήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας επιδιώχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβαση εκπόνησης ειδικής αναλογιστικής μελέτης, ποσού έξι πεντακοσίων ευρώ (6.500,00 ) πλέον Φ.Π.Α

Σύμβαση εκπόνησης ειδικής αναλογιστικής μελέτης, ποσού έξι πεντακοσίων ευρώ (6.500,00 ) πλέον Φ.Π.Α Αθήνα, 03.04.2018 Αρ. Πρωτ. 9537 Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Σύμβαση εκπόνησης ειδικής αναλογιστικής μελέτης, ποσού έξι πεντακοσίων ευρώ (6.500,00 ) πλέον Φ.Π.Α χιλιάδων Στην Αθήνα σήμερα, 03/04/2018,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «Μείωση παραγωγής ιλύος στις Ε.Ε.Λ. Δήμου Λέσβου»

ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «Μείωση παραγωγής ιλύος στις Ε.Ε.Λ. Δήμου Λέσβου» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙΙ Σχέδιο Σύμβασης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Ταχ. Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 13-17 Ταχ. Κωδ.: 81100 Μυτιλήνη Μυτιλήνη: Αριθμ. πρωτ.: ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «Μείωση παραγωγής ιλύος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. Κ.Α , Προϋπολογισμός Μελέτης : 9.997,53 με Φ.Π.Α.

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. Κ.Α , Προϋπολογισμός Μελέτης : 9.997,53 με Φ.Π.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΠΟΡΩΝ, ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ» Κ.Α. 35.6692.002, Προϋπολογισμός Μελέτης : 9.997,53 με

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 1 Απριλίου 2010 Αρ. Πρωτ

Αθήνα 1 Απριλίου 2010 Αρ. Πρωτ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Στέφανος, 12/07/2018 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ : 23765 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Δ/ΝΣΗ : Λ. Μαραθώνος 29 ΤΚ 145 65, Άγιος Στέφανος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Μυλωνάς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) αρ. μελ. 23/2017 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Ιστορικό Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΕΛ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ»

«ΕΕΛ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1. Ο Δήμος Άργους Ορεστικού προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με το σύστημα μελέτη-κατασκευή για την ανάθεση του έργου: «ΕΕΛ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ» με προϋπολογισμό

Διαβάστε περισσότερα

Α)Μη νόμιμη δαπάνη διότι οι ανατεθείσες υπηρεσίες καταγραφής της. υφιστάμενης κατάστασης στις παιδικές χαρές του Δήμου και υπόδειξης των

Α)Μη νόμιμη δαπάνη διότι οι ανατεθείσες υπηρεσίες καταγραφής της. υφιστάμενης κατάστασης στις παιδικές χαρές του Δήμου και υπόδειξης των ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VIΙ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΞΗ 153/2018 Περίληψη Α)Μη νόμιμη δαπάνη διότι οι ανατεθείσες υπηρεσίες καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΓΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΓΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Α.Ε. ΟΤΑ ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΣΗ ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ ΤΗΛ: 210-4324501 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 18 / 05 /2018 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΓΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (2016) ΑΡ. ΠΡΟΜ. 17/16 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΔΕ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (2016) ΑΡ. ΠΡΟΜ. 17/16 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡ ΠΡΟΜ 17/16 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η προμήθεια ασφαλτικού σκυροδέματος και ασφαλτικής συγκολλητική επάλειψη, σκυροδέματος C20/25, υλικά και που χρησιμοποιούνται από τον Δήμο

Διαβάστε περισσότερα

Σκέφθηκε κατά το νόμο και έκρινε ως ακολούθως:

Σκέφθηκε κατά το νόμο και έκρινε ως ακολούθως: Περίληψη Η προσφυγή στο σύστημα υποβολής προσφοράς με ελεύθερη συμπλήρωση τιμολογίου για τη διενέργεια του διαγωνισμού ΈΡΓΟΥ δεν είναι νόμιμη, καθόσον από τα συμβατικά τεύχη προκύπτει ότι οι ποσότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VII ΤΜΗΜΑ Πράξη 89 Αριθμ. Συνεδρ.: 7η/

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VII ΤΜΗΜΑ Πράξη 89 Αριθμ. Συνεδρ.: 7η/ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VII ΤΜΗΜΑ Πράξη 89 Αριθμ. Συνεδρ.: 7η/7-5-2018 Περίληψη Η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η διάρκεια της οποίας κατόπιν διαδοχικών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Η αρνητική αναθεώρηση ανατρέπει το δικαιοπρακτικό θεμέλιο των δημοσίων συμβάσεων στα έργα. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Θέμα : Η αρνητική αναθεώρηση ανατρέπει το δικαιοπρακτικό θεμέλιο των δημοσίων συμβάσεων στα έργα. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Αθήνα, 04 Μαίου 2015 Αριθ. Πρωτ.1273 Προς Τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέξανδρο Φλαμπουράρη Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ε ΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ποσού #24.676,00 ΜΕ Φ.Π.Α. 24%#

Ε ΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ποσού #24.676,00 ΜΕ Φ.Π.Α. 24%# ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΡΟΔΟΣ / 7 / 2019 Αρ. Πρωτ.: Δ.Τ.Ε. Ε ΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ποσού #24.676,00 ΜΕ Φ.Π.Α. 24%# Στη Ρόδο,

Διαβάστε περισσότερα

Όπως ορίζεται πλέον στο άρθρο 132 παρ. 2 του ν. 4412/2016, η κατάρτιση τροποποιητικών

Όπως ορίζεται πλέον στο άρθρο 132 παρ. 2 του ν. 4412/2016, η κατάρτιση τροποποιητικών ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΜΗΜΑ VI ΑΠΟΦΑΣΗ 449/2018 Περίληψη Όπως ορίζεται πλέον στο άρθρο 132 παρ. 2 του ν. 4412/2016, η κατάρτιση τροποποιητικών συμβάσεων υπηρεσιών είναι επιτρεπτή, μεταξύ άλλων, όταν η αξία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ (Π.. 28/80) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑ ΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΜΕΛΕΤΗ (Π.. 28/80) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑ ΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΙΤΛΟΣ: «Επιστηµονικός και Τεχνικός Σύµβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Ε ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΑΞΗ 389/2015. Αποτελούμενο από την Πρόεδρό του Βασιλική Ανδρεοπούλου, Σύμβουλο

Ε ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΑΞΗ 389/2015. Αποτελούμενο από την Πρόεδρό του Βασιλική Ανδρεοπούλου, Σύμβουλο Ε ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΑΞΗ 389/2015 Αποτελούμενο από την Πρόεδρό του Βασιλική Ανδρεοπούλου, Σύμβουλο και τα μέλη Γεώργιο Παπαϊσιδώρου (εισηγητή) και Ευαγγελία Πασπάτη, Παρέδρους. Συνήλθε στην αίθουσα διασκέψεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29789/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 17 Φεβρουαρίου 2016 ΕΚΕΤΑ / Ι ΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29789/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 17 Φεβρουαρίου 2016 ΕΚΕΤΑ / Ι ΕΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:29789/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 17 Φεβρουαρίου 2016 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Π Ρ Ο Σ Το ΕΚΕΤΑ / Ι ΕΠ ΚΟΙΝ/ΣΗ: 1. Γ.Γ.Ε.Τ.

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 156 παρ. 1 και 2 Ν.4412/16, η. σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με τον ανάδοχο ήδη εκτελούμενου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 156 παρ. 1 και 2 Ν.4412/16, η. σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με τον ανάδοχο ήδη εκτελούμενου ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΜΗΜΑ VI Απόφαση 606/2018 Περίληψη Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 156 παρ. 1 και 2 Ν.4412/16, η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με τον ανάδοχο ήδη εκτελούμενου έργου προβλέπεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔAΠΜ 41701 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΜΗΕ ΑΕ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο 1 - Τεύχη της Σύμβασης Άρθρο 2 - Αντικείμενο Σύμβασης Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα