Newsletter December 2016-January 2017

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Newsletter December 2016-January 2017"

Transcript

1 Dear subscribers Embassy of Greece in London - Education Office Newsletter December 2016-January 2017 Dear Subscribers We are back with the latest edition of our newsletter. You can send us your events notifications to be published in the newsletter at education1@greekembassy.org.uk We are also looking forward to receive your comments so that we can improve the newsletter. Enjoy reading and please spread the word! 2017: Ευχές για δημιουργικό νέο έτος! Περιεχόμενα Contents Χαιρετισμός από τον Συντονιστή Εκπαίδευσης για το νέο έτος Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου 2. Η γιορτή του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Λονδίνου. 3. Τα κάλαντα από τους μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου 4. Επίσκεψη του Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου στο ΤΕΓ- ΚΕΣ Birmingham 5. Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου στο Science Museum 6. Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου στο Natural History Museum 7. Η σχολική εορτή του Πολυτεχνείου στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου 8. Παιδαγωγικές δραστηριότητες από το ΤΕΓ Δουβλίνου 9. Επίσκεψη του Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου στο ΤΕΓ- ΚΕΣ Βορείου Λονδίνου και ΤΕΓ- ΚΕΣ Βορειο-δυτικού Λονδίνου 10. Δεκέμβριος στο Όσλο 11. Επίσκεψη του Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου στη Σουηδία 12. Επιτυχία μαθητών του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου στον διαγωνισμό «Θαλής» της ΕΜΕ 13. Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου 14. Ενημερωτικό σημείωμα για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας.

2 2 Newsletter December 2016-January 2017 Χαιρετισμός προς την εκπαιδευτική κοινότητα και την παροικία για το νέο έτος 2017 από τον Συντονιστή Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο Γιώργο Κόσυβα Με την είσοδο του Νέου Έτους θα ήθελα να εκφράσω προς όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τις θερμότερες ευχές μου για να ατενίσουμε τη νέα χρονιά με αγαλλίαση και ευδαιμονία. Εύχομαι σε όσους αφιερώνονται στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κλίμα διαλόγου και συνεργασίας, οικοδομώντας έντιμες σχέσεις με τους μαθητές τους. Ας είναι το ξεκίνημα του 2017 αισιόδοξη αφετηρία μιας καλύτερης εποχής. Στον σημερινό κόσμο που δοκιμάζεται από βαθιά και παρατεταμένη ηθική και κοινωνική κρίση η προώθηση και ανάδειξη της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και η διάδοσή της σε διεθνές επίπεδο διαδραματίζει βαρύνουσα σημασία για το άτομο, την οικογένεια, ίσως και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στα σοβαρά και πολύπλοκα προβλήματα της μόρφωσης και της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τα ελληνικά σχολεία δίνουν τη σύγχρονη συνεισφορά τους ανοίγοντας δυνατότητες για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των γνωστικών ικανοτήτων των μαθητών. Ειδικότερα, με τη διδακτική υποστήριξη των ομογενών μαθητών επιτυγχάνεται η ενεργός ένταξή τους στη χώρα διαμονής, η πλούσια διαπολιτισμική αλληλεπίδρασή τους στην κοινωνία, η σύνδεση των σχολείων με την παροικία, η διατήρηση της επαφής με την Ελλάδα και την Κύπρο και η καλλιέργεια θεμελιωδών δεξιοτήτων Ελληνομάθειας. Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΤΕΓ) θα έχουν πλούσιες ευκαιρίες να συγκρίνουν τη ζωή τους με τις ζωντανές παραδόσεις του ελληνισμού, να κατανοούν τη αξία της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του παγκόσμιου πνεύματος, αλλά και στη δική τους πολιτιστική ταυτότητα. Με την πεποίθηση ότι τα ελληνικά σχολεία με τις πηγαίες αξίες που καλλιεργούν μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου, εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους κάθε επιτυχία στο πολύπλευρο παιδαγωγικό μας έργο για το καλό των μαθητών μας και της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης. Το Νέο Έτος 2017 να ανοίξει δρόμους πραγματικής ελπίδας για τις επόμενες γενιές! Πάνω απ όλα υγεία για να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες που δεν αφήνουν την ελληνική γλώσσα να αργοσβήνει! Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά! Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Δρ. Γεώργιος Κόσυβας

3 3 Newsletter December 2016-January 2017 A. ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 1. Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου Στις 21 Δεκεμβρίου 2016, στους φιλόξενους χώρους του Europe House, πραγματοποιήθηκε η γιορτή χριστουγεννιάτικη του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου: «Χριστούγεννα με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Μηνύματα Ανθρωπισμού για την Ευρώπη του Σήμερα». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. κ. Γρηγόριος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ευριπιδης Ευρυβιάδης, γονείς και κηδεμόνες, καθηγητές και μαθητές του σχολείου. Η γιορτή άνοιξε μελωδικά με τη χορωδία του σχολείου να υποδέχεται τους παρευρισκόμενους τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα υπό το φως κεριών, και δημιουργώντας μια ζεστή και κατανυκτική ατμόσφαιρα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαγεωργίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τον πρέσβη της Ελλάδας κ. Καραμήτσο-Τζιρά να απευθύνει χαιρετισμό. Ακολούθησε ομιλία από τη Δρ Αικατερίνη Δανιήλ, φιλόλογο του σχολείου, σχετικά με τα μηνύματα που διαπνέουν το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και τα οποία, όπως ανέφερε η κ Δανιήλ, στη σημερινή ευρωπαϊκή και παγκόσμια συγκυρία είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρα, καθώς μας θυμίζουν τι σημαίνει αγώνας για επιβίωση, τι σημαίνει αλληλεγγύη και κυρίως ότι αξίζει να συνεχίζουμε να παλεύουμε. Μετά από ένα μελωδικό «διάλειμμα» από τη χορωδία, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αλεξ. Παπαδιαμάντη «Σταχομαζώχτρα». Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου,

4 4 Newsletter December 2016-January 2017 επιστρατεύοντας τα υποκριτικά τους ταλέντα, ζωντάνεψαν επί σκηνής με μεγάλη επιτυχία τα μηνύματα ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και ελπίδας που στέλνει η «λαλιά» του κυρ -Αλέξανδρου, «η λαλιά που δεν ξέρει από ψέμα». Στο θεατρικό δρώμενο εμφανίστηκαν οι μαθητές/-τριες Ν. Αδαμόπουλος, Β. Αντέμη, Ν. Ζούκα, Σ. Θεοδωροπούλου, Γ. Καλογεράκης, Μ. Καππέττα, Σ. Κωστούρος, Ν. Ματθαίος, Μ. Μιχαηλίδης, Ε. Μπανάϊ, Α. Μουρατίδης, Σ. Πουρνάρα, Ε. Πρίφτη, Α. Συζίου, Α. Τζάρντο, Ε. Τζάρντο, Χ. Τότο, Θ. Χατζηπλής και Ε. Χυσά. Η γιορτή έκλεισε με ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και των Φώτων, με ύμνους, και με σύγχρονες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες που τραγούδησε η χορωδία στα αγγλικά. Στη χορωδία συμμετείχαν οι μαθητές/-τριες Α. Αγγελίδου, Ν. Αδαμόπουλος, Κ. Αδαμοπούλου, Χ. Αθανασίου, Χ. Γεωργίου, Ν. Ζούκα, Γ. Καλογεράκης, Μ. Κάσα, Σ. Κάσα, Μ. Καππέτα, Ε. Μανούκη, Ν. Ματθαίος, Μ. Μιχαηλίδης, Ε. Μπανάϊ, Α. Μουρατίδης, Γ. Παναγόπουλος, Μ. Παντολιού, Φ. Παρασκευοπούλου, Δ. Πέππα, Ε. Πρίφτη, Α. Συζίου, Α. Τζάρντο, Ε. Τζάρντο, Ε. Τζιάλου, Χ. Τότο, Χ. Χαρίτου και Μ. Χίλντερ. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση με εδέσματα και ποτά, ευγενική προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και της αλυσίδας εστίασης Real Greek του Muswell Hill, καθώς επίσης και Bazaar με γλυκίσματα και χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από τους μαθητές της Γ Λυκείου. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι κ. Αικατερίνη Δανιήλ και κ. Λήδα Τουρίμπαμπα. Για τα κοστούμια φρόντισε η κ. Αναστασία Γιάλλουρου. Μουσικά όργανα έπαιξαν η κ. Μαρία Γεροσίμου (άρπα), οι μαθήτριες Ελένη Μανούκη (κιθάρα), Κατερίνα Αδαμοπούλου, Εύα Θωμάι και Λουίζα Νέντσιου (πιάνο), Θεοδώρα Αγγελίδου (βιολοντσέλο) και η καθηγήτρια κ. Έφη Σκαρίμπα (κιθάρα), η οποία συμμετείχε και στη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν και συμμετείχαν σ αυτή την υπέροχη εκδήλωση, και ιδιαίτερα στον ηθοποιό κ. Μιχαήλ Δουκάκη και τις μουσικούς κ. Σάββια Κοζάκου και κ. Μαρία Γεροσίμου που προσέφεραν εθελοντικά την βοήθειά τους και εργάστηκαν με μεγάλο μεράκι και ζήλο για την οργάνωση και την επιτυχημένη παρουσίαση του θεατρικού και μουσικού μέρους της γιορτής.

5 5 Newsletter December 2016-January Η γιορτή του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Λονδίνου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου γιόρτασε περίλαμπρα τις Άγιες μέρες. Την Παρασκευή στις 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην οποία πήραν μέρος όλοι οι μαθητές/μαθήτριες, όλων των τάξεων του Σχολείου. Το αποτέλεσμα ήταν φαντασμαγορικό με πολύ χιούμορ, ζωντάνια και μουσική και το απήλαυσαν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Τη γιορτή επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του σχολείου: Γιάννης Μάραντος, Μαρία Παπαστεργίου, Στέλλα Κουπάδη, Κατερίνα Τσουμάνη, Κωνσταντίνα Πετούση και Παρασκευή Μαρτζάκλη. Το γενικό συντονισμό της γιορτής είχε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Κανετούνης. Αμέσως μετά τη γιορτή πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικο Bazaar, το οποίο οργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με εξαίσιες παραδοσιακές λιχουδιές και θαυμάσια χειροτεχνήματα εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα. Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου επισκέφτηκαν το γειτονικό Γηροκομείο «Torkington House» και με γιορτινό τόνο τραγούδησαν τα κάλαντα. 3. Τα κάλαντα από τους μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου- Λυκείου Λονδίνου Στο τέλος της γιορτής ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Λονδίνου κ. Γιώργος Κόσυβας, που ήταν προσκεκλημένος, ευχαρίστησε τους γονείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς όλα τα παιδιά και στους δασκάλους τους, που εργάστηκαν με πολύ αγάπη για να παρουσιαστεί ένα θαυμάσιο καλλιτεχνικό επίτευγμα. Ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά. Στις 22 Δεκεμβρίου μια ομάδα παιδιών του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, επισκέφτηκε τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο στον οποίο έψαλλε τα παραδοσιακά κάλαντα. Ο σεβασμιότατος έδωσε τις ευλογίες του στους μαθητές και ευχήθηκε καλή πρόοδο.

6 6 Newsletter December 2016-January 2017 Τη Δευτέρα 28, Νοεμβρίου (5-8 μ. μ.), επισκέφτηκε το ΤΕΓ-ΚΕΣ Birmingham (Ελληνικό Σχολείο Αγίας Τριάδας) ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο κ. Γιώργος Κόσυβας. Την ίδια ημέρα οι μαθητές επισκέφτηκαν την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο όπου είπαν τα κάλαντα. Το σχολείο διαθέτει εξερετική κτηριακή υποδομή, επαρκή τεχνολογικό εξοπλισμό και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικούς από την Κύπρο και την Ελλάδα με σύγχρονη επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση. Ο κ. Κόσυβας επισκέφτηκε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα παιδιά και να συζητήσει με το διδακτικό προσωπικό. Ο Έλληνας Πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς καλωσόρισε τους μαθητές, μίλησε μαζί τους, τους ευχαρίστησε για τη χαρά που του πρόσφεραν γεμίζοντας την Ελληνική Πρεσβεία με παιδικά χαμόγελα και κάλαντα. Τόνισε τη σημασία της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και των παραδόσεων από τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό. 4. Επίσκεψη του Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου στο ΤΕΓ- ΚΕΣ Birmingham Ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στο σχολείο από την πρόεδρο κ. Κατερίνα Ιορδάνου, τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Στέλλα Τρύφωνος καθώς και από άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

7 7 Newsletter December 2016-January 2017 την κίνηση ενός ρομπότ αμαξιδίου, δίνοντάς του εντολές με κατάλληλο προγραμματισμό μέσω υπολογιστή. Οι μαθητές/ριες του Λυκείου ξεναγήθηκαν στην αίθουσα atmosphere του μουσείου, όπου είχαν τη δυνατότητα να συλλέξουν λεπτομερείς πληροφορίες μέσω διαδραστικών υπολογιστών, σχετικά με: Στο ΤΕΓ-ΚΕΣ Birmingham εργάζεται από το σχολικό έτος η αποσπασμένη δασκάλα του Υπουργείου Παιδείας κ. Μάγδα Κουφομερίτη, η οποία θα είναι και υπεύθυνη των εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό ελληνομάθειας στην περιοχή του Birmingham. τη γήινη ατμόσφαιρα, την επίδραση του Ηλίου και των κινήσεων της Γης στη δημιουργία των εποχών και του κλίματος, το φαινόμενο θερμοκηπίου, την επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου, κ.λπ. 5. Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου στο Science Museum Στις 3 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες του Ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Λονδίνου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Science Museum του Λονδίνου, συνοδευόμενοι από το σύλλογο των εκπαιδευτικών του σχολείου. Οι μαθητές/ριες του Γυμνασίου συμμετείχαν σε διαδραστικό πείραμα ρομποτικής, όπου απέκτησαν την εμπειρία να κατευθύνουν Ακολούθως, οι μαθητές/ριες όλων των τάξεων του σχολείου παρακολούθησαν την ταινία: Α beautiful planet 3D αποκτώντας τη μοναδική εμπειρία να απολαύσουν εικόνες της Γης από το διεθνή διαστημικό δορυφόρο, καθώς και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης των αστροναυτών στο διάστημα και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης βαρύτητας, χάρη στην τεχνολογία του IMAX Cinema.

8 8 Newsletter December 2016-January 2017 γεωλογικού ανάγλυφου του φλοιού της Γης, καθώς και τον καθορισμό του κύκλου των πετρωμάτων της. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν κάποιες από τις μεθόδους των εξειδικευμένων επιστημόνων που μελετούν τη διαμόρφωση του ανάγλυφου της Γης, όπως η συλλογή διαφόρων πετρωμάτων, οι μετρήσεις των σεισμών και η ανάλυση της λάβας των ηφαιστείων. 6. Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου στο Natural History Museum Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες του Ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Λονδίνου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Natural History Museum του Λονδίνου, συνοδευόμενοι από το σύλλογο των εκπαιδευτικών του σχολείου. Στη συνέχεια, οι μαθητές/ριες του σχολείου ξεναγήθηκαν στην αίθουσα Volcanos and Earthquakes του μουσείου, όπου είχαν τη δυνατότητα να συλλέξουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία των σεισμών και των ηφαιστείων, καθώς και τις επιπτώσεις τους στο σχηματισμό του γήινου ανάγλυφου. Οι μαθητές/ριες του σχολείου παρακολούθησαν τη διαδραστική παρουσίαση Rocks the House του τμήματος Attenborough studio, Darwin Center, Orange Zone του μουσείου. Η επιστημονική αυτή παρουσίαση έδειξε τις αλληλεπιδράσεις των γεωτεκτονικών πλακών, καθώς αυτές συγκρούονται, κινούνται παράλληλα ή απομακρύνονται και την επίδρασή τους στη διαμόρφωση του 7. Η σχολική εορτή του Πολυτεχνείου στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα π.μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του

9 9 Newsletter December 2016-January 2017 Πολυτεχνείου το 1973, ενάντια στη δικτατορία. χρονικό της εξέγερσης Το Πολυτεχνείο ως πρότυπο επανάστασης Τα Συνθήματα του Πολυτεχνείου Διαχρονικές Αξίες. Ο Νοέμβρης των φοιτητών εκείνων δεν θα πρέπει να ξεχαστεί. Το πολυτεχνείο και οι αγώνες του Νοέμβρη των φοιτητών αποτελούν αναμφισβήτητα μια από την σπουδαίες στιγμές του λαού μας και της νεολαίας ειδικότερα. Τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Παιδείας, της Αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια κι αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση. Την εκδήλωση ανέλαβαν οι μαθητές της Γ Λυκείου του Ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Λονδίνου, στα πλαίσια της οποίας παρουσίασαν: Εισαγωγική παρουσίαση video: «Σκηνές από μέρες και νύχτες μιας εξέγερσης». Θεατρικό δρώμενο με θέμα την «Προετοιμασία της γιορτής του Πολυτεχνείου», στο οποίο παρουσιάστηκαν: Τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, του Μ. Χατζιδάκι, του Γ. Μαρκόπουλου, του Δ. Σαββόπουλου, κ.λπ. εμπνευσμένα από τα γεγονότα και το κλίμα της εποχής εκείνης. Την επιμέλεια της διοργάνωσης ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Ευθυμία Σκαρίμπα, ενώ συμμετείχαν και οι καθηγήτριες κ. Λήδα Τουρίμπαμπα στο Πιάνο και κ. Στέλλα Καραϊσαρίδου στο θεατρικό. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι μαθητές και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, καθώς και γονείς των μαθητών. 8. Παιδαγωγικές δραστηριότητες από το ΤΕΓ Δουβλίνου Κατά τον μήνα Δεκέμβριο η δασκάλα του ΤΕΓ Δουβλίνου κ. Μυρτώ Τσαπράζη ξεκίνησε με τα παιδιά του τμήματος Ελληνομάθειας το project «Γνωρίζουμε την Ελλάδα μας». Μέσω αυτής της δραστηριότητας τα παιδιά κλήθηκαν να αναζητήσουν και να συγκεντρώσουν πληροφορίες, ιστορικές και τουριστικές, για τον τόπο καταγωγής τους στην Ελλάδα. Όψεις της δικτατορίας & ένα μικρό

10 10 Newsletter December 2016-January 2017 Έτσι με τη βοήθεια της χρήσης των νέων τεχνολογιών αλλά και με πληροφορίες και μαρτυρίες από τους γονείς τους, δημιούργησαν κείμενα για διάφορους τόπους της Ελλάδας, ασκούμενα στην αναζήτηση και σύνθεση πληροφοριών που αφορούν ένα θέμα με το οποίο συνδέονται και συναισθηματικά. Τα παραπάνω κείμενα μαζί με φωτογραφικό υλικό τοποθετήθηκαν στο χάρτη της χώρας μας. Στο τέλος της παρούσας εργασίας, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, τα παιδιά θα έχουν αποκομίσει περισσότερες γνώσεις για διάφορους τόπους της χώρας μας, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά της παραπάνω δραστηριότητας όσον αφορά στη γνώση της γεωγραφίας της Ελλάδας στο σύνολο αλλά και στα επιμέρους τμήματά της (γεωγραφικά διαμερίσματα, νομοί), ενώ θα έχουν ταυτόχρονα ασκηθεί στην παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου με τρόπο ευχάριστο και ελκυστικό για τα ίδια.

11 11 Newsletter December 2016-January Επίσκεψη του Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου στο ΤΕΓ- ΚΕΣ Βορείου Λονδίνου και ΤΕΓ- ΚΕΣ Βορειοδυτικού Λονδίνου Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, επισκέφτηκε το ΤΕΓ-ΚΕΣ Βορείου Λονδίνου (Ελληνικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου στο Edmonton) ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο κ. Γιώργος Κόσυβας. Ενημερώθηκε από την κ. Σταυρούλα Προδρόμου Διευθύντρια του σχολείου και από μέλη της Σχολικής Επιτροπής για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου. συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και γνώρισε από κοντά το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται. Επίσης, μίλησε σε συγκέντρωση γονέων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας. Ειδικότερα επισκέφτηκε την τάξη της κ. Μελπομένης Μυρωτή, η οποία αποσπάστηκε κατά το τρέχον έτος στη Μ. Βρετανία και προσφέρει τις υπηρεσίες στο εν λόγω ΤΕΓ. 10. Δεκέμβριος στο Όσλο Ο κ. Κόσυβας επισκέφτηκε όλες τις τάξεις του σχολείου και παραβρέθηκε στη διδασκαλία της κ. Μαρίνας Αντωνίου, η οποία αποσπάστηκε κατά το τρέχον έτος για και προσφέρει τις υπηρεσίες για τις ανάγκες της παροικιακής εκπαίδευσης στη Μ. Βρετανία. Την Κυριακή 4/12/2016 πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: "Ένταξη στη νορβηγική καθημερινότητα, θεωρητικό πλαίσιο, σκέψεις και προβληματισμοί". Εισηγήτρια ήταν η ψυχολόγος κα Κατερίνα Παπαδοπούλου (BSc, MSc). Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ο κ. Κόσυβας, επισκέφτηκε το ΤΕΓ-ΚΕΣ Βορειοδυτικού Λονδίνου (Ελληνικό Σχολείο Αγίου Βαρνάβα). Στο πλαίσιο της επίσκεψης ξεναγήθηκε από τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Τροπαίου Αθανάσιο στις τάξεις, Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα στάδια του πολιτισμικού σοκ, οι παράγοντες που το καθορίζουν καθώς και οι επιπτώσεις που έχει στο άτομο και την οικογένεια. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα ζητήματα που προέκυψαν μέσα από τη δική τους εμπειρία.

12 12 Newsletter December 2016-January 2017 Την Κυριακή 18/12/2016, στο φιλόξενο χώρο του GNK, διεξήχθη η Χριστουγεννιάτική γιορτή των μαθητών του Ελληνικού Σχολείου του Όσλο. Η μεγάλη επιτυχία της γιορτής δικαίωσε τις προσπάθειες των παιδιών και των δασκάλων τους. Τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι μεγαλύτεροι μαθητές διάβασαν κείμενα που σχετίζονταν με κοινωνικούς και ηθικούς προβληματισμούς, όπως η εμπορευματοποίηση, η αυτοκριτική και η σημασία της δοτικότητας, οι οποίοι αφορμώνται από το κλίμα των ημερών. Εκτός από τις απαγγελίες και τα τραγούδια, πραγματοποιήθηκε και μπαζάρ προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το σχολείο. Για το σκοπό αυτό οι μαθητές, οι δασκάλες αλλά και αρκετοί γονείς δημιούργησαν υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια με πολύ μεράκι. Επίσης διατέθηκαν προς πώληση και ελληνικά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, ευγενική προσφορά κάποιων γονέων. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω γιορτή ήταν η κορύφωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων καθώς τα δύο προηγούμενα σαββατοκύριακα είχαν λάβει χώρα, πάλι στο GNK, δύο χριστουγεννιάτικα εργαστήρια όπου οι μαθητές φιλοτέχνησαν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με την εμψύχωση και την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Παράλληλα με το δεύτερο εργαστήρι, ο πατέρας κ. Αλέξανδρος Λουκάτος συζήτησε με τους μαθητές του σχολείου για τα ήθη και τα έθιμα της περιόδου του δωδεκαημέρου. Συγκίνηση προκάλεσε ο αποχαιρετισμός από μαθητές, γονείς και συναδέλφους, της δασκάλας, κυρίας Σοφίας Παπακωνσταντίνου, της οποίας η θητεία στο Ελληνικό σχολείο του Όσλο έληγε εκείνη την εβδομάδα καθώς η περίοδος συμμετοχής της στο πρόγραμμα Erasmus στο οποίο συμμετέχει, έφτάσε στο τέλος της στις 23 του Δεκέμβρη. Εκτός από τους γονείς, την εκδήλωση του σχολείου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πρεσβείας και της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Όσλο. Καλή χρονιά από όλους μας!

13 13 Newsletter December 2016-January Επίσκεψη του Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου στη Σουηδία. Από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 επισκέφθηκε τη Σουηδία ο Συντονιστής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο κ. Γιώργος Κόσυβας. Ο κ. Κόσυβας επισκέφτηκε τα αναγνωρισμένα ΤΕΓ του Υπουργείου Παιδείας Γκέτεμπορ-Μπουρός, Σαββατιάτικο σχολείο Στοκχόλμης και Hellenic School of Stockholm. Στα τρία ΤΕΓ οι μαθητές που παρακολουθούν τα τμήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού ξεπερνούν τους 600. Ο κ. Κόσυβας συναντήθηκε με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων γονέων, τους εκπαιδευτικούς και παρακολούθησε τη διδασκαλία των μαθημάτων. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Λονδίνου συγχαίρει τους μαθητές της Α Λυκείου, Μανώλη Καππέττα, Νικήτα Αδαμόπουλο, Θεοδώρα Αγγελίδου και Αλέξανδρο Μουρατίδη, οι οποίοι διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Οι μαθητές προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η διάκριση αυτή χαροποίησε μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εύχονται ολόψυχα στους μαθητές καλή συνέχεια στην επόμενη φάση και μεγαλύτερες ακόμη διακρίσεις. Θερμά συγχαρητήρια και προς τους μαθηματικούς του σχολείου, την κ. Μάγδα Χαραλαμποπούλου και τον κ. Μιχάλη Κοκολάκη, που προσέφεραν εθελοντικά την αγάπη τους στηρίζοντας έμπρακτα την προετοιμασία των μαθητών για τον διαγωνισμό. 13. Εορτασμός 28 ης Οκτωβρίου στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου Ειδικότερα επισκέφτηκε την τάξη της κ. Σέμας-Αντελίνας Γκιόκα, η οποία αποσπάστηκε κατά το τρέχον έτος στη και προσφέρει τις υπηρεσίες στο ΤΕΓ Γκέτεμπορ-Μπουρός. 12. Επιτυχία μαθητών του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου στον διαγωνισμό «Θαλής» της ΕΜΕ Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 και ώρα πμ. πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια σχολικής εκδήλωσης, ο καθιερωμένος εορτασμός για την επέτειο της της επαιτείου της 28 ης Οκτωβρίου 1940 και της Εθνικής Αντίστασης έναντι της επεκτατικής

14 14 Newsletter December 2016-January 2017 πολιτικής που άσκησε ο Άξονας Γερμανίας Ιταλίας. Μετά την απονομή αριστείων βραβείων και τον ορισμό σημαιοφόρου παραστατών, πραγματοποιήθηκαν: αφήγηση σχετικά με τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και το χρονικό των ημερών του Οκτωβρίου του 1940 απαγγελία ποιημάτων τραγούδι από τη σχολική χορωδία Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι: Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ.κ. Αθανάσιος Ο πρόξενος κ. Σωτήρης. Δεμέστιχας παρουσίαση παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή πολλών μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας. Η προϊσταμένη της ΚΕΑ κ. Μαρία Παπαλούκα Την επιμέλεια της διοργάνωσης ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Γεωργία Φυτιλή. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00 τελέστηκε στο Ναό της του Θεού Σοφίας, επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου για όλη την παροικία, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

15 15 Newsletter December 2016-January 2017 B. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ 14. Ενημερωτικό σημείωμα για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας Στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δεκαετίες αναπτύσσονται σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης. Οι ενέργειες αυτές συντονίζονται επιτυχώς από τον Ενιαίο Φορέα Ελληνικής Παροικιακής Εκπαίδευσης Μ. Βρετανίας (Ε.Φ.Ε.Π.Ε.). Στην παρούσα φάση βρίσκονται σε εξέλιξη νέες κοινές πρωτοβουλίες, οι οποίες αποβλέπουν στην καλλιέργεια και ενδυνάμωση της Ελληνομάθειας. Στις ενέργειες αυτές συνεργάζονται: το Κεντρικό Εκπαιδευτικό Συμβούλιο (ΚΕΣ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, η Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή (ΚΕΑ) και το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο. Στη συνολική προσπάθεια πρωταγωνιστούν τα Ελληνικά Παροικιακά Σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΤΕΓ-ΚΕΣ) και τα ανεξάρτητα σχολεία. Όλοι αυτοί οι σχολικοί οργανισμοί μπορούν να προετοιμάσουν τους μαθητές τους για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας. Το εν λόγω πιστοποιητικό είναι τίτλος γλωσσομάθειας και χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, έχει ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση και βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία προς τα επίπεδα που περιγράφει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες. Ο στόχος των μαθητών για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας αποτελεί θαυμάσια παιδαγωγική ευκαιρία για τη βελτίωση των ικανοτήτων τους στην ελληνική γλώσσα, για τη χρήση της γλώσσας στην επικοινωνία και την αποτελεσματική ανάπτυξη δεξιοτήτων κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου. Ειδικότερα κατά τη διαδικασία προετοιμασίας και την εξέταση της Ελληνομάθειας: Οι γονείς ενημερώνονται αντικειμενικά για τα εκάστοτε αποτελέσματα της αξιολόγησης των παιδιών τους στην ελληνική γλώσσα ως ξένη/δεύτερη γλώσσα. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν απτά τις επιμέρους δεξιότητες των μαθητών τους και διακρίνουν τις αδυναμίες τους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν μελετημένες διδακτικές αποφάσεις για την ανατροφοδότηση της μάθησης. Οι μαθητές αποκομίζουν βιώματα επιτυχίας, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους για την κατοχή της ελληνικής γλώσσας και σταδιακά εξοικειώνονται με τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας απευθύνεται προς όλους: σε αλλογενείς και ομογενείς, σε Ελλαδίτες και Ελληνοκυπρίους, σε ενήλικες και νέους. Εκτός από τη χρησιμότητά του σε όσους επιθυμούν να εργαστούν και να σπουδάσουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, έχει βαρύνουσα παιδαγωγική σημασία για τους μαθητές που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι μαθαίνουν τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα και με αυτόν τον τρόπο μεριμνούν για τη διατήρηση της ελληνικότητας και της ορθόδοξης πίστης τους. Επιπλέον, οι μαθητές των αγγλικών σχολείων, μπορούν να αξιοποιήσουν τη Νέα Ελληνική Γλώσσα (Modern Greek) για να φοιτήσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια. Η συστηματική τριβή των μαθητών αυτών από μικρή ηλικία για την απόκτηση του τίτλου ελληνομάθειας θα είναι μαθησιακά ωφέλιμη αργότερα, αφού υποστηρίζει και υπηρετεί τις ίδιες γλωσσικές δεξιότητες που απαιτούν τα GCSE, AS και A Levels. Επιπρόσθετα, ο προαναφερόμενος τίτλος αποτελεί πιστοποίηση της επάρκειας της ελληνικής γλώσσας και εκδίδεται ύστερα

16 16 Newsletter December 2016-January 2017 από επιτυχή συμμετοχή σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις, κατανεμημένες σε 6 γλωσσικά επίπεδα: Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2. Για το επίπεδο Α1 προβλέπονται ειδικές εξετάσεις για παιδιά 8-12 ετών και άλλες εξετάσεις για εφήβους και ενήλικες άνω των 12 ετών. Μαθητές ηλικίας άνω των 12 ετών θεωρητικά μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις οποιουδήποτε επιπέδου. Ωστόσο, συστήνεται από το ΚΕΓ οι υποψήφιοι των επιπέδων Β2, Γ1 και Γ2 να είναι άνω των 16 ετών, επειδή το περιεχόμενο των εξαταστικών θεμάτων απαιτεί γνώσεις και εμπειρίες που δεν διαθέτουν οι υποψήφιοι μικρότερης ηλικίας. Οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας οργανώνονται κάθε χρόνο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, το οποίο έχει ιδρύσει ειδικά εξεταστικά κέντρα. Το 2016 υπήρξαν σε όλο τον κόσμο 150 τέτοια εξεταστικά κέντρα και έλαβαν μέρος περίπου 5000 υποψήφιοι. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι προσεχείς εξετάσεις θα διεξαχθούν στα εξεταστικά κέντρα του Λονδίνου, Εδιμβούργου, Μπέρμινχαμ και Κέιμπριντζ στις 16, 17 και 18 Μαΐου Οι εγγραφές για κάθε εξεταστικό κέντρο γίνονται ηλεκτρονικά από 1 Φεβρουαρίου ως 19 Μαρτίου Εκπαίδευσης Λονδίνου. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του ΚΕΓ είναι διαθέσιμα ενδεικτικά θέματα από τις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας και μπορείτε να βρείτε σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή, διαγνωστικά τεστ, past papers, κ.λπ. Για την ελληνομάθεια η συνεργατική προσπάθεια όλων αξίζει τον κόπο! Useful Links Greek Embassy in London Education Office at the Greek Embassy in London Language teaching elearning.greek-language.gr Greek Ministry of Education and Religious Affairs Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις πιθανές ερωτήσεις σας μπορείτε να λάβετε από το Γραφείο Συντονιστή EDUCATION OFFICE, GREEK EMBASSY IN LONDON 1A Holland Park, W11 3TP, U.K. Tel.: , Fax.: education@greekembassy.org.uk Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το newsletter, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο παραπάνω . Επιμέλεια Newslletter: Χάρης Μπρουσκέλης

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΕΠΣ) Μαρία Παντελή-Παπαλούκα Επιθεωρήτρια σχολείων Προϊστάμενη Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής Σύμβουλος Εκπαίδευσης Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν Κ Ο Λ Λ ΕΓ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν - Κ Ο Λ ΛΕ Γ Ι Ο Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Α Θ Η Ν Ω Ν Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο ΕΤ Ο Σ 2 0 16-20 1 7 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 6

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν Κ Ο Λ Λ ΕΓ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν - Κ Ο Λ ΛΕ Γ Ι Ο Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Α Θ Η Ν Ω Ν Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο ΕΤ Ο Σ 2 0 16-20 1 7 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 6

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν Κ Ο Λ Λ ΕΓ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν - Κ Ο Λ ΛΕ Γ Ι Ο Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Α Θ Η Ν Ω Ν Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο ΕΤ Ο Σ 2 0 16-20 1 7 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 6

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter December 2015

Newsletter December 2015 Dear subscribers Embassy of Greece in London - Education Office Newsletter December 2015 Dear Subscribers We are back with the latest edition of our newsletter. You can send us your events notifications

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ1

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ1 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 Κ1 Θέμα: Ετήσιος Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων 2016-2017 ΗΜΕΡΑ/ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Πέμπτη 1/9 Δευτέρα 5/9 Δευτέρα 5/9 Τετάρτη 7/9 Παρασκευή 9/9 Πέμπτη 29/9

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν Κ Ο Λ Λ ΕΓ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν - Κ Ο Λ ΛΕ Γ Ι Ο Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Α Θ Η Ν Ω Ν Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο ΕΤ Ο Σ 2 0 17-20 18 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1

Διαβάστε περισσότερα

Η Δημοτική Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και διαρκεί έξι. χρόνια. Είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 5 8 / 12

Η Δημοτική Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και διαρκεί έξι. χρόνια. Είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 5 8 / 12 Εισαγωγή Η Δημοτική Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και διαρκεί έξι χρόνια. Είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 5 8 / 12 μέχρι 11 8 / 12 χρονών, που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία. Ακρογωνιαίος

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν Κ Ο Λ Λ ΕΓ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν - Κ Ο Λ ΛΕ Γ Ι Ο Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Α Θ Η Ν Ω Ν Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο ΕΤ Ο Σ 2 0 17-20 18 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν Κ Ο Λ Λ ΕΓ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν - Κ Ο Λ ΛΕ Γ Ι Ο Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Α Θ Η Ν Ω Ν Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο ΕΤ Ο Σ 2 0 17-20 18 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού!

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Για πρώτη φορά την κεντρική πλατεία του Ορχομενού δεν στολίζει για τις γιορτές ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ένα πραγματικά εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Η DSA συγκαταλέγεται ανάμεσα στα παλαιότερα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού παγκοσμίως και είναι το μοναδικό γερμανικό σχολείο του εξωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν Κ Ο Λ Λ ΕΓ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν - Κ Ο Λ ΛΕ Γ Ι Ο Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Α Θ Η Ν Ω Ν Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο ΕΤ Ο Σ 2 0 17-20 18 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΡΩΝ Σχολική Χρονιά 2018-2019 Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ Διάγνωση

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio

Δράσεις του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio Δράσεις του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 Το Λύκειο Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου είναι το κύριο σχολείο της Περιφέρειας Πάφου που συμμετέχει

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη. Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ»

Προκήρυξη. Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ» Προκήρυξη Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ» Το σωματείο Ορίζοντες προκηρύσσει διαγωνισμό με τίτλο «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ» για το διδακτικό έτος 2018-2019.

Διαβάστε περισσότερα

12 Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ στην εκπαιδευση

12 Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ στην εκπαιδευση προλογοσ Το βιβλίο αυτό αποτελεί καρπό πολύχρονης ενασχόλησης με τη θεωρητική μελέτη και την πρακτική εφαρμογή του παραδοσιακού χορού και γράφτηκε με την προσδοκία να καλύψει ένα κενό όσον αφορά το αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ιδιωτικό Γυμνάσιο Κολλέγιο Ψυχικού Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Δευτέρα, 3 Έναρξη Σχολικού Έτους 2018-2019- Παρουσία Διδακτικού

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο 2015 2016 Διευθύντρια: Μαρία Τράγγολα Παπά Συντονιστής: Γιώργος Σολωμού Υποστηρικτής Π.Ι.: Δρ Έλενα Χριστοφίδου Αριθμός τμημάτων: 9 τμήματα (ανά 3 σε κάθε Δ,

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση από το Δημοτικό. στο Γυμνάσιο!!!

Μετάβαση από το Δημοτικό. στο Γυμνάσιο!!! Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο!!! ΓΥΜΝΑΣΙΟ! 3 τάξεις: Α, Β και Γ Ηλικία: από 12 μέχρι 15 χρονών Μαθήματα που διδάσκονται στην Α Γυμνασίου Θρησκευτικά 2 ώρες την εβδομάδα Αγία Γραφή Παλαιά Διαθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο Ο κ τ ώ β ρ ι ο ς Ν ο έ μ β ρ

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική Μάθηση και ζητήματα επικοινωνίας, σχέσεων, συμπεριφοράς, κινήτρων των μαθητών

Επαγγελματική Μάθηση και ζητήματα επικοινωνίας, σχέσεων, συμπεριφοράς, κινήτρων των μαθητών Επαγγελματική Μάθηση και ζητήματα επικοινωνίας, σχέσεων, συμπεριφοράς, κινήτρων των μαθητών Συντονίστρια Υποστηρίκτριες Π.Ι. Κυριακή Σαββίδου Τώνια Σπυροπούλου & Ξένια Στυλιανού «Ανάπτυξη θετικού κλίματος».

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 1ο. Εδώ θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα νέα, τις προσεχείς εκδηλώσεις και γενικότερα ότι αφορά την σχολική μας κοινότητα.

ΤΕΥΧΟΣ 1ο. Εδώ θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα νέα, τις προσεχείς εκδηλώσεις και γενικότερα ότι αφορά την σχολική μας κοινότητα. Εδώ θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα νέα, τις προσεχείς εκδηλώσεις και γενικότερα ότι αφορά την σχολική μας κοινότητα. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Γιορτή Πολυτεχνείου Την Παρασκευή 16/11/2018 στο σχολείο μας έλαβε χώρα ο

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Η Αξιοποίηση της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Καινοτόμες εφαρμογές, καλές πρακτικές στη Δ/θμια Εκπ/ση. Η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την αισθητική

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Ευαγγελία Σαρρή Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων Koυντουριώτου 98-100 3ος όροφος τηλ.επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα 2018 Το και το, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδη», διοργανώνουν τη 2 η Παγκόσμια Ολυμπιάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης.

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Έκθεση για την Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Ναό του Επίκουρου Απόλλωνα

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης: από την επιμόρφωση στη δράση και στη μάθηση εντός του σχολείου»

«Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης: από την επιμόρφωση στη δράση και στη μάθηση εντός του σχολείου» «Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης: από την επιμόρφωση στη δράση και στη μάθηση εντός του σχολείου» Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Σχ. Χρονιά 2018-2019 Δρ Γεωργία Πασιαρδή (Διευθύντρια) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ Οκτωβρίου 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ 16-17 Οκτωβρίου 2009 Σημερινή κατάσταση της Περιφέρειας Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από Ελλάδα Διδάσκοντες με μακροχρόνια εμπειρία ελληνικής ή

Διαβάστε περισσότερα

Δ Φάση Επιμόρφωσης. Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Γραφείο Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων. 15 Δεκεμβρίου 2010

Δ Φάση Επιμόρφωσης. Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Γραφείο Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων. 15 Δεκεμβρίου 2010 Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα (21-22 Δεκεμβρίου 2010 και 7 Ιανουαρίου 2011) Δ Φάση Επιμόρφωσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 2-10 Έναρξη σχολικού έτους 2019-2020 Παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο project «Ματιές που ακούνε»

Σχέδιο project «Ματιές που ακούνε» Σχέδιο project «Ματιές που ακούνε» Ειδικό Νηπιαγωγείο & Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρήκοων Πάτρας Συνολικός χρόνος: 4 μήνες Ηλικιακή Ομάδα: Διευθυντής σχολείου: 5-18 ετών Αγγελική Νικολοπούλου Συμμετέχοντες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014-15 ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές των τριών τμημάτων της Γ τάξης συνοδευόμενοι από

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Η DSA συγκαταλέγεται ανάμεσα στα παλαιότερα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού παγκοσμίως και είναι το μοναδικό γερμανικό σχολείο του εξωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και ενσυναίσθησης μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων

Αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και ενσυναίσθησης μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων Αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και ενσυναίσθησης μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-17 ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Κωνσταντινίδου,

Διαβάστε περισσότερα

Ta Θρησκευτικά στο Ψηφιακό Σχολείο

Ta Θρησκευτικά στο Ψηφιακό Σχολείο Ta Θρησκευτικά στο Ψηφιακό Σχολείο * Επιστημονική ημερίδα θεολόγων Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Φωκίδας για τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στη διδασκαλία του θρησκευτικού μαθήματος 1 Του Χάρη Ανδρεόπουλου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 1 η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ (ΑΛΛΗΛΟ-)ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-2013. Διοργάνωση: Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Β. Καλοκύρη Παρασκευή 14 - Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

Η Περιγραφική Αξιολόγηση. στο Γ/σιο Βουργαρελίου. κατά το σχ. έτος Πάτρα, Μαρία Γλάβα

Η Περιγραφική Αξιολόγηση. στο Γ/σιο Βουργαρελίου. κατά το σχ. έτος Πάτρα, Μαρία Γλάβα Η Περιγραφική Αξιολόγηση στο Γ/σιο Βουργαρελίου κατά το σχ. έτος 2017-2018 Πάτρα, 15-2-2019 Μαρία Γλάβα Περιεχόμενο παρουσίασης Στιγμές ορόσημα στην υλοποίηση της Π.Α. στο Γ/σιο Βουργαρελίου Ενδεικτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 «ΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ι ΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Οι αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES ανακοινώνει τη δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο δεύτερο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων (2012-2013) με θέμα το σχεδιασμό και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κ.Α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κ.Α. ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ -ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κ.Α. ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 2 Δευτέρα Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. 1 ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 9ης ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 - Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου κτίριο Αναστάσιος Γ Λεβέντης αίθουσα Β108 στην Πανεπιστημιούπολη - `Εντιμη Εκπρόσωπη

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4 Χριστούγεννα στο GCS ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7 Ιανουαρίου Έναρξη μαθημάτων 11 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ Προς : Σχολεία Δ.Ε. και Π.Ε Ν. Ηρακλείου

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ Προς : Σχολεία Δ.Ε. και Π.Ε Ν. Ηρακλείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σχολικός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 17 Μαΐου Το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε Αθλητική Hμερίδα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (φώτο)

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (φώτο) 24/12/2018 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (φώτο) / Ενορίες Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο πλούσιες μουσικές, πολιτιστικές,

Διαβάστε περισσότερα

Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 2

Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 2 Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά Καντάρας 126, 2051 ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ Τηλ. 22456940 Fax: 22 323834 Ηλ ταχυδρομείο:dim-ap-loukas-lef@schools.ac.cy Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 2 Οκτώριος 2013 Αγαπητοί γονείς,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ «Η περιβαλλοντική διάσταση μέσα στη λαϊκή παράδοση του τόπου μας» ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΣΤ Τάξη (20) και Ε Τάξη (20) ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Σάββας Παναγιώτης, Τσακνάκης Γεώργιος,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES (www.cut.ac.cy/profiles) ανακοινώνει τη δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον τρίτο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων (2013-2014)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ.: Προς:

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ.: Προς: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλ. 2810 246860 Ταχ. Δ/νση: Ρολέν 4, 713

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 22/9/14 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλες τις τάξεις με στόχο τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε: Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Ελληνικά Σχολεία Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο Λύκειο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Μεγάλη του Γένους Σχολή

Στηρίζουμε: Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Ελληνικά Σχολεία Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο Λύκειο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Μεγάλη του Γένους Σχολή Στηρίζουμε: Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Ελληνικά Σχολεία Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο Λύκειο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Μεγάλη του Γένους Σχολή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «Φέρτε μου Μάγοι-θεία βουλή το γράφει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Κιουτσιούκη Δήμητρα, 485 Τελική δραστηριότητα Φάση 1 :Ατομική μελέτη 1. Πώς θα περιγράφατε το ρόλο της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική καινοτομία; Οι Web

Διαβάστε περισσότερα

«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για ακόμη μία φορά το ΓΕΛ Μελισσίων λαμβάνει μέρος στην επιτυχημένη δράση: «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» που διοργανώνεται από τη ScienceView με την παιδαγωγική - επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΓΝΟΥ ΑΓΝΗ ΚΟΚΟΒΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΝΑΓΝΟΥ ΑΓΝΗ ΚΟΚΟΒΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΓΝΟΥ ΑΓΝΗ ΚΟΚΟΒΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Το σενάριο αυτό επιδιώκει να υπηρετήσει τους παρακάτω γενικούς διδακτικούς σκοπούς. Να αποκτήσει το παιδί γενικές γνώσεις και προσλαμβάνουσες παραστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς Σχολικό έτος 2016-2017 Συντελεστές: Καραολάνης Σίμος, Αγγελική Μακρή, Νίκη Κριτάκη, Γκώγκος Θεόδωρος, Λουκάκη Στυλιανή,

Διαβάστε περισσότερα

1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 20014-20015 ΘΕΜΑ: Το 1ο Γυμνάσιο Πάει θέατρο ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΗΝΑ ΦΕΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-

Διαβάστε περισσότερα

Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ

Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Πέμπτη, 3 10:30-12:30 Υποδοχή νεοεισερχόμενων μαθητών α, β και γ γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ελληνική Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του Γένους μας»

«Η Ελληνική Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του Γένους μας» 27/01/2019 «Η Ελληνική Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του Γένους μας» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Λαγκαδά Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ Σχολική χρονιά: 2015-2016 ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων»

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN CYPRUS ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Πολιτιστικών Θεμάτων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΙΝ.Α.Α. ΠΕΥΚΩΝ 2016-2017 Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπαδοπούλου Λία, Φράγκου Ζωή,

Διαβάστε περισσότερα

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς,

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας έκλεισε για τις καλοκαιρινές διακοπές!!! Από όλους τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου μας πολλές ευχές για Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! Θα τα ξαναπούμε την 1η Σεπτεμβρίου!!!!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ. ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ. ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 7 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ

Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 6 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Δευτέρα, 5 18:30 Ενημερωτική συνάντηση γονέων α Γυμνασίου (Αίθουσα Χωρέμη Μπενάκειο) Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών 5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών συντελεστές Σπυρίδων Δουκάκης sdoukakis@rhodes.aegean.gr ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Μοσκοφόγλου-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΥΓΙΟΥ - ΜΑΡΙ Παρουσίαση Παρεμβατικού Προγράμματος 19 Μαΐου 2010 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Στο Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Ζυγίου Μαρί φοιτούν 58 παιδιά. Ωρολόγιο και Αναλυτικό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Site: http://csrnews.gr/ Publication date: 11/12/2013 12:53. Bazaar από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη

Site: http://csrnews.gr/ Publication date: 11/12/2013 12:53. Bazaar από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη Site: http://csrnews.gr/ Publication date: 11/12/2013 12:53 http://csrnews.gr/9120/bazaar-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%ce%bd Bazaar από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη Τα παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

1 η θέση στην Κατηγορία Core Values στην Ομαδικότητα και 6 η θέση στη Γενική Κατάταξη.

1 η θέση στην Κατηγορία Core Values στην Ομαδικότητα και 6 η θέση στη Γενική Κατάταξη. Μεγάλη επιτυχία για τους In.C.A.T.S. την ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας στο 2 ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας & Καινοτομίας 1 η θέση στην Κατηγορία Core Values στην Ομαδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα στο διεθνές περιβάλλον Πραγματικότητα, Προβληματισμοί, Προοπτικές.

Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα στο διεθνές περιβάλλον Πραγματικότητα, Προβληματισμοί, Προοπτικές. Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα στο διεθνές περιβάλλον Πραγματικότητα, Προβληματισμοί, Προοπτικές Πρόγραμμα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 9.00-9.30 Εγγραφές - Χαιρετισμοί. Δρ. Νικόλαος

Διαβάστε περισσότερα

1 η Θέση: 17 ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με προπονητή τον κ. Γεώργιο Γεωργίου. 2 η Θέση:50o Δημοτικό Σχολείο Πατρών με προπονητή τον κ.

1 η Θέση: 17 ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με προπονητή τον κ. Γεώργιο Γεωργίου. 2 η Θέση:50o Δημοτικό Σχολείο Πατρών με προπονητή τον κ. Δελτίο Τύπου: Το δικό μου Αγρίνιο, «Η δική μου Πάτρα» και «Το Δικό μου Πανόπουλο» από την Ηλεία παρουσίασαν οι μαθητές/τριες Δημοτικών σχολείων που διακρίθηκαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό «Η δική μου

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Σχολείο: ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΛΕΜΕΣΟΣ Τάξη: Α ΛΥΚΕΙΟΥ Μάθημα: ΙΣΤΟΡΙΑ Θέμα: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ενότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. H ΓΣΘ ως ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης με εκπαιδευτικό στόχο το Γερμανικό Διεθνές Απολυτήριο (DIA)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. H ΓΣΘ ως ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης με εκπαιδευτικό στόχο το Γερμανικό Διεθνές Απολυτήριο (DIA) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ H ΓΣΘ ως ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης με εκπαιδευτικό στόχο το Γερμανικό Διεθνές Απολυτήριο (DIA) Τι προσδοκούν οι σύγχρονοι γονείς από το σχολείο που θα επιλέξουν για το

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν Κ Ο Λ Λ ΕΓ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν - Κ Ο Λ ΛΕ Γ Ι Ο Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Α Θ Η Ν Ω Ν Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο ΕΤ Ο Σ 2 0 18-20 19 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 8 31

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΑΠΗΣ Επιμέλεια 7 o Διήμερο Διαλόγου για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών 15 & 16 Μαρτίου 2008 Ομάδα Έρευνας της Μαθηματικής Εκπαίδευσης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ i ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Αρ. Φακ.: 7.2.33 Αρ. Τηλ.: 22 800 642 Αρ. Φαξ: 22428268 Email: santonellos@schools.ac.cy 11 Οκτωβρίου 2019 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25 Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ 10-09-2015, άρθρα 18 και 25 ΘΕΜΑ:«Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016. Ενημέρωση και οδηγίες» http://dipe-a.thess.sch.gr/news/anakoin/2015b/leitorugia%20sxolikon%20monadon_10-09-

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Στόχοι Χώρος αίθουσα. Γλωσσική Διδασκαλία

Τίτλος Στόχοι Χώρος αίθουσα. Γλωσσική Διδασκαλία A/A Εισηγητής / Εισηγήτρια Ομάδα στόχος Τίτλος Στόχοι Χώρος αίθουσα Ημερομηνία - ώρα Γλωσσική Διδασκαλία 1. Λουίζα Μαλλούρη Δημοτικής και Προδημοτικής Η σχέση ανάμεσα στη λέξη και την εικόνα σε εικονογραφημένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/2012, 17:00 & 19:00, Αίθουσα Εθιµοτυπίας ήµου Ρόδου Παιδική Θεατρική Παράσταση

Διαβάστε περισσότερα

Μοίρες, 9/10/2017. Αρ. Πρωτ.: 61

Μοίρες, 9/10/2017. Αρ. Πρωτ.: 61 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 8 ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΟΙΡΕΣ Πληροφορ.: Μπαγιάτη

Διαβάστε περισσότερα

1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Τι εννοούμε με τον όρο «μαθησιακά αποτελέσματα»; ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την

Διαβάστε περισσότερα

Πιλοτική Εφαρμογή της Πολιτικής για Επαγγελματική Ανάπτυξη και Μάθηση

Πιλοτική Εφαρμογή της Πολιτικής για Επαγγελματική Ανάπτυξη και Μάθηση Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Πιλοτική Εφαρμογή της Πολιτικής για Επαγγελματική Ανάπτυξη και Μάθηση 390 παιδιά Το πλαίσιο εφαρμογής 18 τμήματα Μονάδα Ειδικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα