Όλες οι προτάσεις όλων των πτυχιούχων, ακριβώς όπως είχαν γραφεί, εδώ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Όλες οι προτάσεις όλων των πτυχιούχων, ακριβώς όπως είχαν γραφεί, εδώ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ"

Transcript

1 Τσερετοπούλου Ξ, Τζαµαλής Θ, Μπαζούκης Γ, Λυράκος Γ, Γώγος Χ, Θερµού Κ, Μαλίζος ΚΝ, Μπένος Α, Παπαδόπουλος ΙΝ, Πνευµατικός Ι, Σιαµόπουλος Κ, Δηµολιάτης Γ. Αν µπορούσατε ν αλλάξετε ένα πράγµα στη σχολή σας, ποιο θα ήταν αυτό; 469 προτάσεις 429 πτυχιούχων ιατρικής. Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής (δεκτή 19/5/2010). Όλες οι προτάσεις όλων των πτυχιούχων, ακριβώς όπως είχαν γραφεί, εδώ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αν μπορούσατε ν αλλάξετε ένα πράγμα στη σχολή σας, ποιο θα ήταν αυτό; Έχετε κάποια, οποιαδήποτε, υπόδειξη να μας κάνετε; Αυτές ήταν οι δύο ανοιχτές ερωτήσεις της έκδοσης ΜΠΟΡΩ! v.0 που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμασία επικύρωσης του εργαλείου μέτρησης των εκβάσεων του προγράμματος σπουδών μιας ιατρικής σχολής ΜΠΟΡΩ!. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται όλες οι απαντήσεις όλων των πτυχιούχων που πήραν μέρος, ακριβώς όπως είχαν γραφεί, κατά σχολή (Σ), ημερομηνία ορκωμοσίας (Η), και φύλο (Φ). ΚΩΔ: ο αύξων αριθμός καταχώρησης του ερωτηματολογίου (πτυχιούχου) Η: 1 Καλοκαίρι 2009, 2 Φθινόπωρο 2009, 3 ειδικευόμενος ή ειδικευμένος (τα τελευταία 21, λεπτομέρειες εντός {} στην τελευταία στήλη) Σ: 1 Αθήνας, 2 Αλεξανδρούπολης, 3 Θεσσαλονίκης, 4 Ιωαννίνων, 5 Κρήτης, 6 Λάρισας, 7 Πάτρας, 8 Ρουμανίας, 9 Βουλγαρίας Φ: 1 άντρας, 2 γυναίκα Η αξιοποίηση των δεδομένων αυτών είναι ελεύθερη, υπό τον όρο αναγραφής της πηγής τους. Άλλες συναφείς δηµοσιεύσεις: Δηµολιάτης Γ, Τζαµαλής Θ, Μπαζούκης Γ, Τσερετοπούλου Ξ, Λυράκος Γ, Γώγος Χ, Θερµού Κ, Μαλίζος ΚΝ, Παπαδόπουλος ΙΝ, Πνευµατικός Ι, Σιαµόπουλος Κ, Μπένος Α. ΜΠΟΡΩ! ένα όργανο µέτρησης των εκβάσεων (outcomes) µιας ιατρικής σχολής: πώς χρησιµοποιείται και προκαταρκτικά ευρήµατα από 408 πτυχιούχους έξι ελληνικών ιατρικών σχολών. Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής (δεκτή 19/10/2010) ΚΩΔ Η Σ Φ Αν μπορούσατε ν αλλάξετε ένα πράγμα, ποιο θα ήταν; Έχετε κάποια υπόδειξη; Πολύ καλή ιδέα, εύχομαι να Το πρόγραμμα σπουδών. Λιγότερα "άχρηστα" μαθήματα καλυτερεύσει το πρόγραμμα στο Α' έτος και περισσότερη πρακτική άσκηση! σπουδών! Οι υποψήφιοι μέλη ΔΕΠ να κρίνονται από το σώμα των φοιτητών για τη διδακτική τους ικανότητα Το πρόγραμμα σπουδών. Περισσότερο βάρος στα κλινικά μαθήματα και λιγότερο στα μαθήματα του πρώτου έτους. Περισσότερη εξάσκηση στα πρακτικά της ιατρικής Το πρόγραμμα σπουδών, ειδικά του Α' και Δ' έτους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ- ΚΛΙΝΙΚΩΝ Δε θα επέτρεπα να υπάρχουν στη σχολή προαιρετικά μαθήματα από αμφιθεάτρου. Είναι απαράδεκτο να μη διασφαλίζει η σχολή την προσέλευση και παρακολούθηση! Την εξάρτηση των καθηγητών από τα πολιτικά κόμματα. 2. Την αξιολόγηση των καθηγητών και ΔΕΠ ( όχι άλλα "βύσματα"!! ) Προσθέστε ερωτήσεις για το πόσο ασχολήθηκαν μαζί μας τα ΔΕΠ στα 6 έτη σχολής και για το πόσο "ποιοτικό" μάθημα έκαναν.

2 Πρόγραμμα σπουδών, πρακτική εξάσκηση, μεταδοτικότητα διδασκόντων ΤΙΣ ΑΝΑΜΟΝΕΣ Η εκπαιδευτική ικανότητα των ακαδημαϊκών και η διάθεσή τους να προσφέρουν σε όλους τους φοιτητές ανεξαιρέτως Το πρόγραμμα σπουδών Περισσότερη κλινική εκπαίδευση κι εξάσκηση πρακτικών δεξιοτήτων Ο τρόπος εξέτασης σε όλα τα μαθήματα, προκλινικά και κλινικά. Ζητώ εξετάσεις πολλαπλής επιλογής, πολλών και διαβαθμισμένης δυσκολίας ερωτήσεων. Αντικειμενικότητα Θα προσέθετα ένα 62ο μάθημα με τίτλο: ''Προετοιμασία για το Αγροτικό Ιατρείο" Ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων θα έπρεπε να βασίζεται περισσότερο στην κριτική σκέψη και λιγότερο στη στείρα απομνημόνευση Περισσότερος χρόνος στις κλινικές, λιγότερα θεωρητικά μαθήματα. Προπτυχιακά ερευνητικά προγράμματα Την αδιαφορία των καθηγητών. Ο ρόλος τους ΔΕΝ περιορίζεται στην εξέταση των φοιτητών, φαίνονται απρόθυμοι να διδάξουν ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ + ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Οι καταναλισκόμενες για τη Σχολή ώρες (εργαστήρια, κλινικές κλπ) θα πρέπει να γίνουν περισσότερο ουσιαστικές και λιγότερο διαδικαστικές. Οι διδάσκοντες έχουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης Ένα καλό, επαρκές και κατάλληλο για φοιτητές βιβλίο Παθολογίας, έμφαση στην Αγγλική ορολογία, περισσότερη εξάσκηση στην κλινική εξέταση και τέλος, αν και ουτοπικό πια, θα ήθελα αυτοί που με δίδαξαν να είχαν περισσότερη διάθεση να το κάνουν Να μην υπάρχουν κλινικές τύπου του κύριου Τάδε Θα έκανα υποχρεωτικό μάθημα τις Πρώτες Βοήθειες στο 6ο έτος Να υπάρχει καλύτερη καθοδήγηση των φοιτητών από τους καθηγητές (mentors) Το πρόγραμμα σπουδών (θέλουμε problem- based learning και evidence- based medicine) Αξιολόγηση καθηγητών, 1 σύγγραμμα αναφοράς, 1 σύγγραμμα για εξετάσεις Να γίνει υποχρεωτικό μάθημα (βασικό) οι πρώτες βοήθειες, το ΗΚΓ Περισσότερη πρακτική, χωρίς λιγότερη θεωρία Περισσότερη πράξη, λιγότερη θεωρία Τη γραφειοκρατία της σχολής Θα καταργούσα τις φοιτητικές παρατάξεις Η εξάσκηση στις κλινικές να αρχίζει από το 3ο έτος. Συνεχίστε την προσπάθεια, ρωτήστε περισσότερα περί των τεχνικών (ιατρικών) δεξιοτήτων και θα συνειδητοποιήσετε το αδιέξοδο. (περί του τι μας προσφέρεται) Βάλτε γκόμενες στην έρευνα.

3 Περισσότερη πρακτική εκπαίδευση από πιο νωρίς, ενασχόληση του καθηγητή της εκάστοτε έδρας με το φοιτητή, αντικατάσταση μαθημάτων (κυρίως Α' έτους) από άλλα ουσιαστικότερα. Την οικογενειοκρατία. Και θα ήθελα κυρίως να αυξηθεί ο χρόνος της κλινικής πράξης. Να τηρείται ο αριθμός των εισακτέων και να μην εισάγονται επιπλέον φοιτητές με διαφόρων ειδών μεταγραφές που αυξάνουν κατά πολύ τον αριθμό των φοιτητών ανά έτος και υποβαθμίζουν το επίπεδο σπουδών. Θα ήθελα να μπορώ να μάθω περισσότερο την ιατρική στην πράξη. Οι εξετάσεις να μην είναι μόνο πάνω στη θεωρία. Επίσης, καλύτερη εκπαίδευση στις κλινικές και συνέπεια. Θα ήμουν ευτυχής αν με την έρευνα παρθούν κάποιες αποφάσεις προς καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Α' ΈΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (πχ. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ) Αναξιοκρατία 2. Απουσία ιεράρχησης των γνώσεων που πρέπει να έχει κανείς αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή Περισσότερη πρακτική και λιγότερη θεωρία, ουσιαστική μάθηση και όχι απλή συλλογή υπογραφών σε κλινικές και εργαστήρια, καμία ανάμειξη των πολιτικών παρατάξεων σε ό, τι αφορά τη σχολή, προσωπική επαφή καθηγητών- μαθητών με στόχο τη μάθηση και όχι τους βαθμούς Εισαγωγή των φοιτητών στις κλινικές πιο νωρίς. Αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών, κυρίως του Α' έτους Περισσότερη κλινική άσκηση ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ (ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ) Σε ορισμένα σημεία το ερωτηματολόγιο δεν ανταποκρίνεται στην ελληνική πραγματικότητα Να επικεντρωθεί σε πρακτικά θέματα/ κλινική άσκηση Περισσότερη όρεξη από τους καθηγητές να μας διδάξουν Το μετέπειτα σύστημα αναμονής για τη λήψη ειδικότητας Μεγαλύτερο προσανατολισμό στην κλινική άσκηση. Να το λάβετε υπόψη! Το πρόγραμμα σπουδών, η αδιαφορία των "διδασκόντων", η παντοδυναμία των φοιτητικών παρατάξεων, η ελλιπής υποδομή, η αναξιοκρατία Το πρόγραμμα σπουδών της σχολής. Πολλά μαθήματα στα πρώτα έτη ιδιαίτερα δεν είχαν εστιάσει στην ιατρική κλινική πράξη και δεν είχαν μεγάλο ενδιαφέρον Το πρόγραμμα σπουδών Παροχή περισσότερης πρακτικής γνώσης και λιγότερης θεωρητικής ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, Το ερωτηματολόγιο είναι εκτενέστατο και κουραστικό. Καμία έρευνα δεν πρέπει να διεξάγεται εκβιαστικά (συμπληρώστε το ή δε σας δίνουμε πτυχίο). Απαράδεκτο!

4 ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΙΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και όχι μόνο ένα! Θα ήθελα περισσότερη πρακτική εκπαίδευση Να έχουμε άξιους και πρόθυμους να μας διδάξουν καθηγητές Θα αύξανα το ποσοστό κλινικών/προκλινικά έτη Εκμάθηση κλινικών δεξιοτήτων ήδη από τα προκλινικά έτη με αντίστοιχο μάθημα Απαιτείται κλινική εξάσκηση με πρόγραμμα συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων κάθε μέρα Το πρόγραμμα Σπουδών Το πρόγραμμα σπουδών (καλύτερη κατανομή των μαθημάτων στα 3 πρώτα έτη και περισσότερη άσκηση στις κλινικές) Να υπήρχε ξεχωριστό μάθημα με απλά πρακτικά πράγματα: ράμματα/ ενέσεις/ ουροκαθετήρες/ καρδιογράφημα/ βάζω γάζα κτλ. Θα υποχρέωνα τους καθηγητές να ασχοληθούν με το αντικείμενο της εκπαίδευσης των φοιτητών καθόσον στην πλειοψηφία τους είναι εντελώς αδιάφοροι Η εκπαίδευση να γίνεται ανά ομάδες 3-4 φοιτητών και ο εκπαιδευτής να επικεντρώνεται και σε όσα αναφέρθηκαν στο παραπάνω ερωτηματολόγιο Το αίσθημα αβεβαιότητας και ανεπάρκειας που δημιουργεί στο φοιτητή για το μέλλον αλλά και για τις δυνατότητές του καθημερινά Το πρόγραμμα σπουδών. Τα τρία πρώτα έτη να γίνουν κλινικά και περισσότερο χρήσιμα. Να μη στηρίζονται στην παπαγαλία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών. Να είναι περισσότερα τα κλινικά έτη και να είναι καλύτερη η εκπαίδευση των φοιτητών σε πρακτικά θέματα Θα διαχώριζα το κομμάτι των εξετάσεων από την κλινική άσκηση, ώστε κίνητρο για τη γνώση να παραμείνει η γνώση και θα επέβαλα πιο αυστηρές σε επιτήρηση και αντικειμενικότητα γραπτές και προφορικές εξετάσεις για την ανίχνευση των πραγματικών γενικών γνώσεων και αντιλήψεων Εισαγωγή στις Κλινικές ακόμα και από το πρώτο έτος Προσθέστε ερώτηση: "Έχετε κάνει πάνω από 5 ράμματα;'' Προσωπικά δεν έχω κάνει κανένα Περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια. Σας ευχαριστώ. Ναι θα τα στείλω στο . Ευχαριστώ. Δεν υπάρχει καλή εννοιολογική συνάφεια ερωτήσεων- απαντήσεων, επανάληψη ερωτήσεων και πολλές ερωτήσεις αφορούν χαρακτηριστικά που αφορούν την ήδη δομημένη προσωπικότητα του φοιτητή και όχι χαρακτηριστικά που εποικοδομήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών στη σχολή.

5 σπουδών. Εκσυγχρονισμός του Προγράμματος Σπουδών, περισσότερη Κλινική πράξη και Εφημερίες στα Νοσοκομεία. Αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας των μαθημάτων Περισσότερη ιατρική πράξη στα νοσοκομεία, πριν το 4ο έτος, χωρίς το άγχος εξέτασης και βαθμολογίας. Περισσότερες συμβουλές κλινικής πράξης με βάση το σύστημα Ελλάδας (όχι το ιδανικό σύστημα) ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Το πρώτο έτος να συμπτυχθεί, γιατί τα μαθήματά του είναι πολύ θεωρητικά και ανούσια. Οι φοιτητές στις κλινικές να έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε πρακτικά ζητήματα, πχ. Αιμοληψίες, καθετηριασμοί και να μην εξαρτώνται από τη θέληση των ίδιων ή των υπευθύνων τους ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Αντικατάσταση των μαθημάτων Φυσικής I, II, μεγαλύτερη έμφαση σε φαρμακολογία, περισσότερη ενεργή συμμετοχή στις κλινικές Την οργάνωση. Θα ήθελα να γίνεται πιο σωστά κι ολοκληρωμένα η κλινική άσκηση των φοιτητών, ώστε να μπορούμε να χειριστούμε περιστατικά με βάση την κλινική εμπειρία κι όχι τη θεωρητική γνώση Θα ήταν επιθυμητό να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην κλινική εκπαίδευση Θα προτιμούσα να αφιερωνόταν χρόνος για εκπαίδευση σε πρακτικά θέματα και όχι μόνο σε θεωρητικές γνώσεις Να ανέβει το επίπεδο εκπαίδευσης και οργάνωσης πολλών κλινικών και όλης της σχολής. Να δίνεται έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση Πιο οργανωμένη πρακτική παρακολούθηση και ενδιαφέρον από τα μέλη ΔΕΠ Αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών. Να ξέρουμε όλοι τα guidelines (basics). Περισσότερη έμφαση στις ανάγκες του φοιτητή, περισσότερες ώρες κλινικής πράξης. Τα 3 πρώτα έτη στη σχολή ήταν πολύ θεωρητικά, χωρίς ενδιαφέρον και δύσκολα. Υπάρχει καθηγητική ασυδοσία ενώ οι πρακτικές γνώσεις είναι λίγες. 1. ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ) Μεγαλύτερη έμφαση σε πρακτικά θέματα και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Μεγαλύτερη κλινική επαφή/ τριβή ατομικά και υπό επίβλεψη. Εισαγωγή των πρώτων βοηθειών στο βασικό πρόγραμμα σπουδών. Απαιτείται περισσότερη πρακτική εξάσκηση των φοιτητών και περισσότερο ενδιαφέρον των καθηγητών, κυρίως στις κλινικές Πρόγραμμα Σπουδών: να έχει σαφή στόχο και περισσότερη έμφαση στην απόκτηση κλινικών ικανοτήτων Το γεγονός ότι μας κατηγορούν οι καθηγητές για έλλειψη Πολλές ερωτήσεις ήταν αόριστες και δεν επιδέχονταν απόλυτες απαντήσεις. Μερικά σημεία όχι απολύτως σαφή - κουραστικό

6 ενδιαφέροντος τη στιγμή που είμαστε φοιτητές και έχουμε άγνοια για την έλλειψη γνώσεών μας Επικοινωνία καθηγητών και φοιτητών είναι ανεπαρκής και επηρεάζει την επαγγελματική ετοιμότητα και ψυχολογία (αίσθημα ανεπάρκειας ) των τελειοφοίτων Αδιαφορία μελών ΔΕΠ για την εκπαίδευση των φοιτητών Το πρόγραμμα σπουδών και τον αριθμό των φοιτητών στις κλινικές Περισσότερη πρακτική εκπαίδευση Τον τρόπο εκπαίδευσης, τον εργαστηριακό δηλ. περισσότερες ώρες εκπαίδευσης πάνω από τον ασθενή με εκπαιδευτή, πιο εξοπλισμένα εργαστήρια, προαγωγή της ερευνητικής σκέψης Να υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση σε όλα. Να μαθαίνουμε πιο πρακτικά πράγματα μέσα στο νοσοκομείο, πάνω στον ασθενή. Όχι μόνο διαλέξεις Όλοι την έδρα του Τάδε. Πολύ καθυστέρηση για το τίποτα Θα άλλαζα στο πρόγραμμα σπουδών τα επιδημιολογικά μαθήματα, θα κρατούσα ένα ή δύο και στη θέση των άλλων θα έβαζα κάποια πιο χρήσιμα κλινικά μαθήματα που τώρα είναι επιλογής όπως οι πρώτες βοήθειες, η καταπληξία κλπ Τη γραφειοκρατία Την επικοινωνία των καθηγητών και φοιτητών. Όχι Μεγαλύτερη συμμετοχή στις καθημερινές δραστηριότητες της κλινικής στην οποία εκπαιδευόμαστε σε κάθε μάθημα Να μην υπάρχει το «χάσμα» μεταξύ καθηγητών και φοιτητών Το πρόγραμμα σπουδών του Α έτους Να γίνει η φοίτηση μια πιο συνειδητή και ευχάριστη δημιουργική διαδικασία παρά μια υποχρέωση Να υπήρχαν περισσότερα χρόνια κλινικής άσκησης Αδιαφορία των καθηγητών σχετικά με την κατάρτιση των φοιτητών. Ανεπαρκής εκπαίδευση στις ιατρικές πράξεις. Οι Πρώτες Βοήθειες επιλεγόμενο μάθημα???!!! Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Μακάρι να βοηθήσει στο να αλλάξουν κάποια πράγματα άμεσα. Ελπίζω να δοθεί η πρέπουσα σημασία στη γνώμη μας Ένα πιο ευέλικτο και λειτουργικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Εμπεριστατωμένο και πλήρες Αυξημένη πρακτική εξάσκηση ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΠΌ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Να υπάρχει περισσότερη αξιολόγηση των φοιτητών και οι εξετάσεις να γίνονται με ''κλειστά'' τα στοιχεία του Καταπληκτική έως εξαιρετική!!

7 εξεταζόμενου Τους Καθηγητές Πρόγραμμα σπουδών 2. Να υπάρχει μάθημα παθοφυσιολογία. Πού στοχεύει? Περισσότερα πρακτικά μαθήματα Περισσότερη κλινική πράξη Τρόπος εξέτασης μαθημάτων 2. Αλλαγή Προγράμματος Σπουδών ( υποχρεωτικό η Πού στοχεύει αυτό το Ενδοκρινολογία+Παθοφυσιολογία, να βγει η ερωτηματολόγιο? Αγγειοχειρουργική+Καρδιοχειρουργική) Λιγότερη αποστήθιση- περισσότερη πρακτική εξάσκηση Να καταργηθεί ο διαχωρισμός σε κλινικές. Όλοι να έχουν κοινά θέματα και κοινή αξιολόγηση. Να υπάρχει περισσότερη αυστηρότητα όσον αφορά την επιτήρηση στις εξετάσεις Να μην υπάρχει η τόσο μεγάλη ανομοιομορφία στο περιεχόμενο και τις απαιτήσεις της εκπαίδευσης Μεγαλύτερη έμφαση στην κλινική εξάσκηση των φοιτητών Τίποτα Περισσότερα χρόνια αφιερωμένα στην κλινική πράξη, κατάργηση πολλών μαθημάτων που απλώς επιβαρύνουν το πρόγραμμα σπουδών Ταυτόχρονη εξέταση των μαθημάτων που διδάσκονται από δύο ή περισσότερες κλινικές/ εργαστήρια με κοινή ύλη και κοινά θέματα εξετάσεων Λιγότερη θεωρία (βασικά νοσήματα από κάθε ειδικότητα), περισσότερη πράξη Περισσότερη πρακτική εκπαίδευση Να ήταν πιο πρακτική η σχολή Μικρότερος αριθμός φοιτητών στην κλινική. 2. Ίδιες εξετάσεις (ίδια θέματα) σε όλες τις κλινικές. 3. 6ο έτος μόνο πρακτική χωρίς εξετάσεις Πολύ μεγάλο

8 Τον αριθμό εισακτέων Το μάθημα της Παθολογίας να γίνεται κάθε εξάμηνο μετά το 4ο έτος. Να καταργηθούν οι εξετάσεις στο 6ο έτος Περισσότερη κλινική άσκηση Περισσότερη έμφαση στην πρακτική Συστηματοποιημένη κλινική άσκηση- αποδέσμευσή της από το εξεταστικό σύστημα "Διαχωρισμός" κλινικού από εκπαιδευτικού ρόλου των καθηγητών. Όχι κατάργηση του κλινικού ρόλου αλλά καλύτερος συνδυασμός με περισσότερο χρόνο και κίνητρα στο φοιτητή Να εκπαιδεύονται οι φοιτητές, τουλάχιστον οι 6ετείς, στις πρακτικές δοκιμασίες που πρέπει να ξέρει ένας γιατρός όταν αποφοιτήσει Περισσότερη αξιοκρατία μεταξύ των φοιτητών από την πλευρά των καθηγητών- εκπαιδευτικών Θα παρείχα στους φοιτητές περισσότερες πρακτικές γνώσεις. Όχι τόσο μεγάλη εμμονή στην άχρηστη θεωρία Περισσότερη πρακτική άσκηση Περισσότερη πρακτική άσκηση, αξιολόγηση των πανεπιστημιακών δασκάλων Το πρόγραμμα σπουδών να ακολουθεί τα γερμανικά πρότυπα Να παρέχονται περισσότερες πρακτικές γνώσεις και ικανότητες/ δεξιότητες Ο αριθμός των εισαγόμενων φοιτητών θα έπρεπε να περιοριστεί, να δομηθεί ένα πρόγραμμα σπουδών βασισμένο περισσότερο στην κλινική πράξη και διεθνή βιβλιογραφία, να δημιουργηθούν διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ φοιτητών- καθηγητών Να υπάρχει περισσότερος χρόνος σε πρακτικά θέματα (πχ. Καθετηριασμός ουροδόχου κύστης, φλεβικό αίμα κ. ά. ) Σταθερό πρόγραμμα εξετάσεων και για το 6ο έτος. Όσο γίνεται αξιοκρατία με κοινά βιβλία, ύλη και θέματα στις διάφορες κλινικές Θα ήθελα περισσότερες ώρες κλινικής εκπαίδευσης Θα επιθυμούσα να δίνεται περισσότερη βαρύτητα και χρόνος στην εκμάθηση αντικειμένων που θα φανούν χρήσιμα σε κλινική πράξη Το πρόγραμμα εξετάσεων. Θα ήταν σκόπιμο και σημαντικό μετά από ένα τριβδόμαδο (πχ. Ουρολογίας) να πραγματοποιούνται άμεσα οι εξετάσεις του μαθήματος Περισσότερη πρακτική ενασχόληση κάτω από την εποπτεία υπεύθυνων εκπαιδευτών σε αναλογία 3 φοιτητών προς 1 εκπαιδευτή Τις κλινικές Πρακτική άσκηση από τα πρώτα έτη. Εξοικείωση με την ανακοίνωση άσχημων νέων, επικοινωνία με τους ασθενείς Να εφαρμόζεται σε κάθε έτος Ιατρικής (με διαφορετικό περιεχόμενο κάθε φορά) ώστε να υπάρχει κάποια ένδειξη της κατάστασης του εκπαιδευτικού συστήματος. Ευχαριστώ! Όχι, συγχαρητήρια για την έρευνά σας και καλή επιτυχία. Είμαι φοιτήτρια σε δεύτερο πτυχίο (1ο πτυχίο Οδοντιατρικής) και όσα είμαι απόλυτα σίγουρη ότι ξέρω τα έμαθα στην κλινική πράξη στις εφημερίες της Γεν. Χειρουργικής.

9 και τους συγγενείς και με την εγγραφή πιστοποιητικών Θα περιόριζα την οικογενειοκρατία και θα προήγαγα την αξιοκρατία. 2. Θα φρόντιζα για ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση της θεωρίας με την κλινική πράξη Τα επιστημονικά συγγράμματα θα προτιμούσα να ανανεώνονταν συχνότερα και το σύστημα εξέτασης να ήταν αντικειμενικό Μεγαλύτερη ενασχόληση- επιμονή- προσανατολισμός στην κλινική άσκηση κι όχι στη στείρα απόκτηση θεωρητικών γνώσεων Αλλαγή δομής μαθήματος+ περιεχομένου μαθημάτων και εστίαση στον τρόπο Διαφοροδιάγνωσης Περισσότερη κλινική πράξη και όχι τόσο θεωρία. 2. Περισσότερη αξιοκρατία. όλα καλά! Περισσότερη πρόσβαση σε ιατρικά πληροφοριακά συστήματα Θα ήταν προτιμότερο να είχαμε λιγότερη αποστήθιση και να μαθαίναμε περισσότερα πρακτικά πράγματα. Επίσης θα ήταν καλύτερα όλοι οι φοιτητές να εξετάζονταν στα ίδια θέματα και να είχαν κοινή ύλη. Επίσης θα ήταν καλό να υπάρχει σύστημα που εμποδίζει το σήμα στα κινητά Πολύ καλή. τηλέφωνα την ώρα των εξετάσεων γιατί πολλοί φοιτητές χρησιμοποιούν bluetooth για να περάσουν τα μαθήματα. Δεν είναι άδικο αυτό? Αυτό που θα ήθελα είναι να εισαχθούν μαθήματα με περισσότερο πρακτικές γνώσεις στον οδηγό σπουδών Αμεροληψία από τους καθηγητές, πιο στοχευμένη εκπαίδευση Περισσότερα πρακτικά μαθήματα- περισσότερες εφημερίες. Κανείς όμως δεν μπορεί να σε τραβήξει από το χέρι!!! Πρόγραμμα σπουδών, διαφορετική κατανομή θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, λιγότερη θεωρία, κυρίως πρακτική άσκηση, κοινή εξεταστέα ύλη για όλους, μικρότερη ύλη εξεταστέα, κυρίως βασικές γνώσεις, περισσότερη πράξη, μικρότερες ομάδες φοιτητών για καλύτερο αποτέλεσμα ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Καμία απολύτως. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Ερωτήσεις για την Στα κλινικά έτη να εστιαζόμαστε στα οξέα περιστατικά σε υλικοτεχνική υποδομή πχ. δορυφόρα μαθήματα όπως ουρολογία, ορθοπεδική, Προπλάσματα, δεν νευρολογία, σε θεωρία και πράξη. περιλαμβάνονται Να δοθεί βάρος στην πρακτική άσκηση Περισσότερη κλινική πράξη στις κλινικές και λιγότερα μαθήματα/ ύλη Κατάργηση των προφορικών και γραπτών εξετάσεων. Συνεχής και σοβαρή αξιολόγηση των γνώσεων και ικανοτήτων πέραν της εξεταστικοκεντρικής φιλοσοφίας Σε κάθε κλινική που παρακολουθούμε να ασκούμαστε στις αντίστοιχες κλινικές δεξιότητες Να γίνεται περισσότερη πρακτική εξάσκηση! Όχι παπαγαλία! Το επιλεγόμενο μάθημα "Κλινικές Δεξιότητες" να γίνει υποχρεωτικό Πρακτική εξάσκηση! Κοινή ύλη και κοινές ερωτήσεις στις εξετάσεις σε όλες τις κλινικές είναι η απαραίτητη αλλαγή που πρέπει να

10 εφαρμοστεί!!! Πρακτική άσκηση όλο το 6ο έτος. Να μην εξαρτιόμαστε από την καλή διάθεση των ειδικευομένων στις εφημερίες για την Πρακτική Ιατρική πράξη ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Περισσότερη ουσιαστική πρακτική άσκηση (δεξιότητες, επείγουσα ιατρική), ευρύτερη εκπαίδευση εκτός ιατρικών γνώσεων Να γίνεται πιο αξιοκρατικά η βαθμολόγηση του φοιτητή στα εξάμηνα και οι καθηγητές (ΔΕΠ) να δείχνουν πιο πολλή θέληση να μας διδάξουν και να μη γίνεται η διδασκαλία ως αγγαρεία. Καλύτερα συγγράμματα και πιο άμεση επικοινωνία καθηγητών- φοιτητών Ο όγκος της διδακτέας ύλης και των συγγραμμάτων και περισσότερο βάρος στην κλινική εξάσκηση Μεγαλύτερη επικοινωνία με τους διδάσκοντες Η νοοτροπία των καθηγητών που βλέπουν τη σχολή ως Δημόσιο και ως ιδιοκτησία τους και το μόνο που τους νοιάζει είναι να βολέψουν τα παιδιά τους και το απογευματινό ιατρείο τους Καλύτερη οργάνωση των κλινικών, περισσότερες δεξιότητες, λιγότερα θεωρητικά μαθήματα, να υπάρχει ένας υπεύθυνος καθηγητής για κάθε φοιτητή μέχρι το πέρας των σπουδών του. Όχι άλλη self- service ιατρική σχολή Μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων Καλύτερο πρόγραμμα σπουδών. Περισσότερη διάθεση για διδασκαλία από τους καθηγητές και περισσότερο σεβασμό στους φοιτητές Το μάθημα της επείγουσας ιατρικής να έχει και πρακτική άσκηση Τρόπος εκπαίδευσης Περισσότερη κλινική εμπειρία και ενεργότερο ρόλο στις κλινικές Εκπαίδευση. Κλινική Η εκπαίδευση να είναι στοχευμένη σε περιστατικά, όχι γενικά παθήσεις και θεωρία Θα άλλαζα τον προσανατολισμό της διδασκαλίας προς αυτά που θα χρειαστεί να εφαρμόσουν οι φοιτητές σαν γιατροί Να μην είναι τόσο ογκώδης η ύλη και να επικεντρωνόμαστε πάνω στο πρόβλημα και κλινική εξέταση του ασθενούς Μαθηματικώς? Πολλά. Ένα : ανασύσταση της έδρας Φαρμακολογίας. Διδασκαλία προσανατολισμένη στην κλινική πράξη κι όχι στο υπερπέραν. Να δίνεται και έμφαση στη διδασκαλία και όχι μόνο στις δεξιότητες που αποκτήσαμε επειδή το επιδιώξαμε μόνοι μας! Λιγότερες ερωτήσεις, κάποιες έχουν παρεμφερείς περιεχόμενο. Ελπίζω η έρευνα αυτή εκτός από συμπεράσματα, να δώσει και λύσεις για τα ουσιαστικά προβλήματα της σχολής που συνοψίζονται στην παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος των καθηγητών να διδάξουν και απαξιώνουν την ιατρική σχολή. Μην κάνετε την έρευνα μόνο για να την κάνετε. Αξιολογείστε σωστά προχωρήστε σε δραστικές αλλαγές.

11 ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ!!!! Επανασυγγραφή των βιβλίων και μεγαλύτερη έμφαση στην κλινική άσκηση και πράξη Τρόπος εξέτασης- κατάργηση προφορικών. Ασαφείς ερωτήσεις Την οργάνωση Να δοθεί βάση στην πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων. Υποχρεωτική η εκπόνηση δραστηριοτήτων όπως Όχι, ευχαριστώ. ράμματα, φλεβοκαθετηριασμοί κτλ Να ήμασταν λιγότεροι φοιτητές! Εισαγωγή περισσότερων πρακτικών γνώσεων Περισσότερη κλινική άσκηση και λιγότερα άτομα στις κλινικές Να αρχίσει η κλινική άσκηση τουλάχιστον από το 2ο έτος Καλύτερη διδασκαλία των Βασικών Επιστημών στα πρώτα έτη- κυρίως της Ανατομίας Τον τρόπο διδασκαλίας+περισσότερες κλινικές πράξεις από τους φοιτητές Αποσυμφόρηση των τμημάτων των φοιτητών, εισάγοντας και άλλα νοσοκομεία της Θεσ/κης στον κατάλογο των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων για τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων κατά την κλινική άσκηση Καλύτερη κλινική εκπαίδευση Να ενδιαφέρεται το ΔΕΠ για τη σωστή εκπαίδευση του φοιτητή και να μην παλεύει ο φοιτητής για αυτήν Περισσότερες πρακτικές γνώσεις Θα επιθυμούσα λιγότερο όγκο θεωρητικών μαθημάτων και περισσότερη κλινική πρακτική Περισσότερη κλινική πράξη Μεγαλύτερη αξιοκρατία όσον αφορά τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων Λιγότερη θεωρία, περισσότερο πράξη, ίσοι όροι και κανόνες Να υλοποιηθούν τα για ΟΛΟΥΣ! συμπεράσματά της ΘΑ ΔΙΕΘΕΤΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ+ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ) Τη συμπεριφορά των μελών ΔΕΠ + γενικά του προσωπικού απέναντι στους φοιτητές. Θα έπρεπε να εμπνέουν και να δίνουν κίνητρο για μάθηση και όχι να απαξιώνουν το φοιτητή σε κάθε πιθανή ευκαιρία Περισσότερη πρακτική/ κλινική εξάσκηση και λιγότερη θεωρία. Η συνταγογράφηση να γίνει υποχρεωτικό μάθημα Να διδάσκουν στα κλινικά έτη τα μέλη ΔΕΠ τους φοιτητές ( και όχι υποψήφιοι διδάκτορες ή επιστημονικοί συνεργάτες) Λιγότεροι φοιτητές= καλύτερη εκπαίδευση Τον τρόπο των εξετάσεων, που προάγει την αποστήθιση και όχι την κριτική σκέψη Η επαφή με τον ασθενή από το 2ο έτος το αργότερο. Μόνο η διασυνδεδεμένη γνώση έχει νόημα και αποτέλεσμα Τρόπος διδασκαλίας, τρόπος εξετάσεων. Περισσότερες έρευνες Την αναξιοκρατία

12 Να είναι πιο συνεργάσιμοι και με μεγαλύτερη κατανόηση. Είναι μεγάλος ο όγκος Ότι η ιατρική δε μαθαίνεται από βιβλία αλλά πάνω απ' το κρεβάτι του ασθενή δίπλα σε ένα μέλος ΔΕΠ που θυμάται να είναι δάσκαλος παρά καθηγητής. 1. Να έχει και ερωτήσεις σχετικές με το πού έμαθε ο καθένας ιατρική (πχ. Βιβλία, εργασίες, θαλάμους) 2. Να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα και να γίνουν αλλαγές ώστε όλοι να φτάσουν να απαντούν σε όλα ΣΑ Πιο αξιοκρατικές διαδικασίες πρόσληψης μελών ΔΕΠ Πιστεύω πως λείπει η οργάνωση κατ' αρχάς. Δυστυχώς από όλα αυτά τα χρόνια αποκόμισα το γεγονός ότι το επίπεδο της σχολής δεν ήταν ικανοποιητικό αλλά ίσως αυτό με ωφέλησε να παλέψω για να κρατηθώ. Η σχολή θέλει Εύστοχο. βελτίωση από την υποδομή μέχρι το ακαδημαϊκό προσωπικό!! Θα όριζα κάποια πράγματα από τα παραπάνω που πρέπει να ξέρει οπωσδήποτε ο απόφοιτος της Ι. Σ. και θα έβαζα εξετάσεις για αυτά. Υποχρεωτικές οι κλινικές δεξιότητες Πιο αξιοκρατικές διαδικασίες πρόσληψης καθηγητών Το Πρόγραμμα Σπουδών. Καλή τύχη! Τη Σχολή ολόκληρη Περισσότερη κλινική εξάσκηση Την ποιότητα της διδασκαλίας. Περισσότερη πρακτική άσκηση με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους διδάσκοντες. Ενασχολούνται περισσότερο με τα ''papers'' και λιγότερο με τους φοιτητές Επιλογή προσωπικού ΔΕΠ που θα θεωρούσε ως εξίσου σημαντική υποχρέωσή του την εκπαίδευση των φοιτητών και όχι μόνο τις προσωπικές και πελατειακές του επιδιώξεις Σύνδεσμο της ΑΕΚ στην Κεντρική Γραμματεία. 105 ερωτήσεις ΕΛΕΟΣ Να αυξηθεί ο χρόνος εκπαίδευσης στην παθολογική κλινική τουλάχιστον στο διπλάσιο Τίποτα Θα άλλαζα την ''παπαγαλία'', η οποία χρειάζεται σε κάποια μαθήματα Να συμπεριληφθεί μάθημα ή μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στον κύκλο σπουδών. 2. Περισσότερη προτροπή για συμμετοχή στις κλινικές και στις πρωινές επισκέψεις γιατί φοβόμαστε και " βιαρόμαστε" πολύ!!! Τις διαπροσωπικές σχέσεις μελών ΔΕΠ με συνδικαλιστές κομμάτων και την ανάληψη περισσότερων πρωτοβουλιών στην κλινική άσκηση εκτοετών φοιτητών Θα μείωνα στο μισό τις ώρες της Βιολογίας και της Βιοχημείας. Πρέπει η κλινική εκπαίδευση να γίνει ουσιαστικότερη και να γίνει διαχωρισμός των ακαδημαϊκών θέσεων από τις θέσεις του ΕΣΥ Την αυθαιρεσία των καθηγητών στον τρόπο εξέτασης Θα ήθελα να αξιολογούνται τα μέλη ΔΕΠ Περισσότερη και καλύτερη επικοινωνία από τους καθηγητές!! Καλύτερη εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των Πολύ ωραία και εποικοδομητική ιδέα! Ελπίζω τα αποτελέσματα να μας δικαιώσουν όλους! Κάποιες ερωτήσεις είναι ασαφείς ή πολύ γενικές. Επίσης επαναλαμβάνονται πολλές ερωτήσεις.

13 κλινικών μας υποχρεώσεων!! Η γνώση των βασικών επιστημών πρέπει να έχει στόχο την καλύτερη κατανόηση της φαρμακολογίας, παθοφυσιολογίας, παθολογίας κλπ Λιγότερη θεωρία (και βελτίωση των χορηγούμενων σημειώσεων) και πιο δομημένη πρακτική άσκηση (δημιουργία log- book για έλεγχο πρακτικών δεξιοτήτων) Τίποτα Τίποτα απολύτως. Οι δάσκαλοι έχουν την ευλογία να προσφέρουν εφόδια αλλά στην πορεία μπερδεύουν αυτή τη λέξη με τη λέξη εμπόδια. Αυτό θα άλλαζα. Κάποιοι διδάσκοντες μπαίνουν σε αχρείαστες λεπτομέρειες για να δείξουν ότι το αντικείμενό τους είναι σημαντικό. Αρνούνται να διδάξουν και να εξετάσουν απλά και βασικά πράγματα αναγκαία στην καθημερινή ιατρική πράξη Περισσότερο χρόνο στις κλινικές ασκήσεις και πιο συγκεκριμένα της Παθολογίας και της Χειρουργικής. Περισσότερα χρόνια κλινικής άσκησης (3) και λιγότερα μαθήματα του τομέα των βασικών επιστημών. Το ότι οι καθηγητές δεν ασχολούνται με τους φοιτητές τους κατά την περίοδο των κλινικών ασκήσεων Περισσότερος κλινικός προσανατολισμός. Οι βασικές επιστήμες, αν και αρκετά δύσκολες, δεν έχουν κλινικό- ιατρικό προσανατολισμό, έχουν μάλλον βιολογικό- εργαστηριακό Το πρόγραμμα σπουδών να ήταν περισσότερο κλινικά προσανατολισμένο. Λιγότερα μαθήματα βασικών Επιστημών, περισσότερα κλινικά μαθήματα. ΌΧΙ άλλα μοριακά- έλεος ξέρω όλους τους υποδοχείς- πρωτεΐνες. ΕΔΩ ΙΑΤΡΙΚΗ! Θέλω να κάνω ειδικότητα. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΜΕ μόρια! Ο χρόνος και η ποιότητα της κλινικής άσκησης. Ο χρόνος να αυξηθεί Η ύλη των μαθημάτων και η εξέτασή τους θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο επίπεδο των φοιτητών Θα ήθελα η διδασκαλία με μαθήματα να συνδυάζεται με την κλινική άσκηση, πχ. 2 ώρες μάθημα, 4 ώρες κλινική άσκηση ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Να μαθαίνουμε σε κάποια συγκεκριμένα μαθήματα πιο βασικά πράγματα και όχι τόσες λεπτομέρειες Λιγότερη κλίση προς τις βασικές επιστήμες, περισσότερη βάση στην κλινική άσκηση Να αξιολογούνται οι καθηγητές : όταν το ποσοστό αποτυχίας είναι > 50% σε μία εξέταση, να περνάει από επιτροπή ο καθηγητής. Επίσης να ελέγχεται το EQ των μελών ΔΕΠ Η έναρξη των κλινικών μαθημάτων να γίνεται πρωιμότερα και να γίνει σύμπτυξη των μαθημάτων βασικών επιστημών. Επαναλαμβάνονται ερωτήσεις. Ελπίζω να μην μπει σε κάποιο συρτάρι αλλά να αξιολογηθεί καταλλήλως. Αμφιβάλλω αν το ερωτηματολόγιο έχει προσαρμοστεί επιτυχώς στα ελληνικά δεδομένα. Ελπίζω να ληφθούν υπόψη. Μακάρι να το διαβάσετε και να το λάβετε υπόψιν σας!

14 ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Πιθανώς αντικειμενικότερη εξέταση στις προφορικές εξετάσεις, ίσως προσθέτοντας κάποια γραπτή εξέταση ή και κλινική αξιολόγηση Λιγότερη θεωρία- περισσότερη κλινική πράξη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ (ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΑΛΛΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ) Περισσότερη πρακτική και άμεση επαφή των φοιτητών με τους ασθενείς. Θα επιθυμούσα να υπάρχει πιο άμεση επικοινωνία μεταξύ φοιτητών και καθηγητών και καλύτερη συνεργασία μεταξύ των Περισσότερο πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που έχουμε θεωρητικά διδαχθεί στο αμφιθέατρο Η τελική γραπτή εξέταση των μαθημάτων να είναι αναλογικά στο ίδιο επίπεδο με τη θεωρητική της παρακολούθηση Τα πάντα! Περισσότερη κλινική άσκηση Το μέρος της κλινικής άσκησης. Τη συμπεριφορά των μελών ΔΕΠ (μερικών) Τον τρόπο διδασκαλίας και των κλινικών ασκήσεων Το πρόγραμμα σπουδών. Μερικά μαθήματα να καταργηθούν και να προστεθούν νέα Να δίνεται μεγαλύτερη βάση στη διαφορική διάγνωση, τη θεραπεία, τις βασικές ιατρικές πράξεις (π. χ. φλεβοκαθετήρας) και στην αναγνώριση και αντιμετώπιση απλών περιστατικών Πιο σωστή ενσωμάτωση των προκλινικών μαθημάτων στις κλινικές δεξιότητες. Περισσότερη έμφαση στις γνώσεις γεν. ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας του ασθενούς σε σχέση με τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται περισσότερο από τους ειδικευόμενους. Το πρόγραμμα σπουδών. Χρειάζεται σημαντικές αλλαγές με μειώσεις μαθημάτων και "στοχευμένη" ύλη στις ανάγκες του γενικού ιατρού Οι καθηγητές στα πτυχιακά να ελέγχονται για τις αποφάσεις τους Πιο αντικειμενικοί οι καθηγητές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Θα έδινα έμφαση στις τεχνικές δεξιότητες που δεν δόθηκαν καθόλου κατά τη διάρκεια των σπουδών μου σε αντίθεση με ΤΣΟΥ Το ερωτηματολόγιο είναι ολοκληρωμένο και πολύ πετυχημένο. Να εφαρμοστούν τα ευρήματα της έρευνας. Κουράστηκα. Πιο συγκεκριμένες οι απαντήσεις.

15 το ρωμαλέο θεωρητικό υπόβαθρο. Μικρότερες ομάδες φοιτητών = καλύτερη άσκηση στις κλινικές Να υπάρχει αξιοκρατία Είναι βασικό να υπάρχει πέρα από τις τεχνικές, εκπαίδευση ψυχολογικού τύπου για την διαχείριση καταστάσεων stress & λήψης κλινικών αποφάσεων υπό stress σε χρόνιες & επείγουσες πολύ περισσότερο καταστάσεις. Ένα διάστημα στα ΤΕΠ είτε πριν την απόκτηση του Ι [ατελής φράση] Να γίνει πρακτικότερη Λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ουσία, περισσότερη πρακτική! Οι εκπαιδευτές καλό είναι να μην είναι μόνο ιατροί αλλά και εκπαιδευτικοί. {Ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής 4ο έτος} {Ειδικευμένος Γενικός Ιατρός. Πτυχίο 17 έτη} Η αξιολόγηση είναι υποκειμενική με κίνδυνο υπερτίμησης σε τελειόφοιτους & υποτίμησης σε επαγγελματίες ιατρούς. Η συνειδητοποίηση άγνοιας είναι συνηθέστερα προϊόν ωριμότητας. Πάντα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι & οφείλουμε να γίνουμε. {2ο έτος ειδικότητας Γεν. Ιατρικής. Πτυχίο 2005} {Επιμελήτρια από 2ετίας και πλέον. Έναρξη ειδικότητας Πτυχίο 10 έτη} {Παιδίατρος. 10 έτη μετά το πτυχίο} {2ος χρόνος ειδικότητας Γεν. Ιατρικής. Πτυχίο 2003} {Ειδικευμένος Γενικής Ιατρικής} {Ιατρός Γεν. Ιατρικής Πτυχίο 2000 Ιάσιο Ρουμανίας} {Ειδικός Γεν. Ιατρικής Πτυχίο 20 χρόνια Βάρνα Βουλγαρίας.} {Ειδικός Γενικής Ιατρικής. Πτυχίο 30 έτη} {2ο έτος ειδικότητας Γεν Ιατρικής. Πτυχίο 2003} {Εν αναμονή ειδικότητας Γεν. Ιατρικής} {Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής Πτυχίο 1996} Να αποφεύγονται τα γραπτά ερωτηματολόγια και να υπάρχει παρότρυνση για διάλογο και συζήτηση {Αγροτικός Ιατρός. Πτυχίο 2007} {Επιμελήτρια Β' Γενικής Ιατρικής από 2ετίας} {Γενικής Ιατρικής} Την οικογενειοκρατία {Παθολόγος 30 έτη} {Εν αναμονή ειδικότητας Παθολογίας. Πτυχίο 2006}

Επιλέγοντας τη ρευματολογία ως ειδικότητα και εκπαίδευση στη Ρευματολογία: H εμπειρία των φοιτητών

Επιλέγοντας τη ρευματολογία ως ειδικότητα και εκπαίδευση στη Ρευματολογία: H εμπειρία των φοιτητών Επιλέγοντας τη ρευματολογία ως ειδικότητα και εκπαίδευση στη Ρευματολογία: H εμπειρία των φοιτητών Διονύσης Νικολόπουλος Απόφοιτος Ιατρικής, ΕΚΠΑ Αθήνα, 7.12.2018 Περίγραμμα 1. Έκθεση στην Ρευματολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΝAOME1372 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 10 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 924632 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 18 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 18 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 44 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ- Πιλοτικό Πρόγραμμα

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ- Πιλοτικό Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ- Πιλοτικό Πρόγραμμα 2015-16 Το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 διεκπεραιώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Απαντήσεων

Παρουσίαση Απαντήσεων Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Επιτροπή Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Παρουσίαση Απαντήσεων Ερωτηματολογίου για το Πρόγραμμα Σπουδών και τους Τρόπους Μετάδοσης Γνώσης στη Σχολή Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1207007 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.ΔΙ.Π. 1 ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Πανεπιστήμιο Σχολή Τμήμα: Τομέας: Όνομα και τίτλος διδάσκοντος: Επιστημονική ειδίκευση Τίτλοι και κωδικοί διδασκόμενων μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Γλώσσα Προγραμματισμού Ι' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Γλώσσα Προγραμματισμού Ι' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 78478 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: συνόλου:.% σελίδα / 5 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S. Θέλετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΔΜΠΣ «ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ» ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 3 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικά Θέματα Βιοχημείας-Μοριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙA Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙA Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ KAI KOIΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 5 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Δημιουργία παρουσιάσεων με Prezi για την περιβαλλοντική εκπαίδευση»

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Δημιουργία παρουσιάσεων με Prezi για την περιβαλλοντική εκπαίδευση» Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Δημιουργία παρουσιάσεων με Prezi για την περιβαλλοντική εκπαίδευση» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων Επιμορφωτές: Άγγελος Κωνσταντινίδης, Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΔΜΠΣ «ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ» ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Συνέχιση και Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΤΥ 303 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 o ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ Ι ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Αξιολογήστε τις ακόλουθες προτάσεις που αφορούν στο μάθημα Το μάθημα είναι: Θεωρητικό Πρακτικό Θεωρητικό και Πρακτικό (Αν το μάθημα είναι Θεωρητικό, δεν ενεργοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Ανάλυση ΙΙ' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Ανάλυση ΙΙ' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 762288 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 10 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 10 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 49 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Μαθήματος/ Διδασκαλίας από τους Φοιτητές

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Μαθήματος/ Διδασκαλίας από τους Φοιτητές ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Μαθήματος/ Διδασκαλίας από τους Φοιτητές Έκδοση 5.0

Διαβάστε περισσότερα

3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών

3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών 3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται τα συνοπτικά περιγράμματα των μαθημάτων που διδάσκονται στο Πρόγραμμα Σπουδών, είτε αυτά προσφέρονται από το τμήμα που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Διδάσκων / Διδάσκουσα του μαθήματος

Διδάσκων / Διδάσκουσα του μαθήματος Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Εαρινό εξαμήνο του ακ. έτους 12-13 ΕΝΟΤΗΤΑ: Διδάσκων / Διδάσκουσα του μαθήματος Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Μάθημα ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς 492 4 3,81 1,8 1 5 Η ύλη που καλύφθηκε ανταποκρίνεται στους στόχους

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Χειμερινό εξαμήνο του ακ. έτους

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Χειμερινό εξαμήνο του ακ. έτους Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Χειμερινό εξαμήνο του ακ. έτους 214-215 Μάθημα ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι

Διαβάστε περισσότερα

Μέγιστη τιμή Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς ,18 0, ,5 4,31 0, ,29 0, ,82 1, ,71 1,27 1 5

Μέγιστη τιμή Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς ,18 0, ,5 4,31 0, ,29 0, ,82 1, ,71 1,27 1 5 ΑΣΤΙΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ Μάθημα Ακ. έτος 214-215 Εαρινό εξάμηνο ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς Η ύλη που

Διαβάστε περισσότερα

Παραδόσεις 4 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Δεν υφίστανται προϋποθέσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Παραδόσεις 4 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Δεν υφίστανται προϋποθέσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ DP2021 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Τρίτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Ερωτηματολόγιο Ερωτηματολόγιο 9858 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 9858 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: συνόλου: 25 25.% σελίδα / 49 Ερωτηματολόγιο 9858

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Ακ. έτος Χειμερινό εξάμηνο

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Ακ. έτος Χειμερινό εξάμηνο Ακ. έτος 14-15 Χειμερινό εξάμηνο Page 1 of 16 Ακ. έτος 14-15 Χειμερινό εξάμηνο ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι του μαθήματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΔΜΠΣ «ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ» ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 2 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2 Συλλογή βιβλιογραφικών δεδομένων και Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Εισαγωγή Το νέο πρόγραμμα σπουδών που ισχύει πλέον πλήρως, ξεκίνησε να εφαρμόζεται σταδιακά ανά έτος από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και είναι αποτέλεσμα αναμόρφωσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΙΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΣΤΙΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ακ. έτος 212-213 Εαρινό εξάμηνο Page 1 of 16 Ακ. έτος 212-213 Εαρινό εξάμηνο ΕΝΟΤΗΤΑ: Χαρακτηριστικά φοιτητή Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Παρακολουθώ τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51040101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ETY 705 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 7 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΛΙΚΩΝ VI

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1207002 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 7 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 179973 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 6 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 6 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 44 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Ψηφιακή αφήγηση Ένα πολυδιάστατο εργαλείο μάθησης» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Ψηφιακή αφήγηση Ένα πολυδιάστατο εργαλείο μάθησης» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Ψηφιακή αφήγηση Ένα πολυδιάστατο εργαλείο μάθησης» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων Επιμορφωτές: Δήμητρα Θεοδοσιάδου, Άγγελος Κωνσταντινίδης, Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ/ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ/ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ/ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Συμπληρώνεται χωριστά για καθένα από τα εξαμηνιαία προ-ή και μετα-πτυχιακά κλινικά μαθήματα/ασκήσεις με ευθύνη του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ. ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2o

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ. ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2o ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1202004 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2o ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση II' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση II' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 413448 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 14 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 14 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 43 σελίδα 2 / 43 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: Θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ. Ακ. έτος Χειμερινό εξάμηνο

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ. Ακ. έτος Χειμερινό εξάμηνο Ακ. έτος 214-215 Χειμερινό εξάμηνο Page 1 of 17 Ακ. έτος 214-215 Χειμερινό εξάμηνο ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι του μαθήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης των Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 452293 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 24 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 24 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 45 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0175 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0175 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9 ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0175 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Επιστημονικός Προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Φιλίππων: «H ψηφιακή τεχνολογία στα περιβαλλοντικά προγράμματα» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Φιλίππων: «H ψηφιακή τεχνολογία στα περιβαλλοντικά προγράμματα» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Φιλίππων: «H ψηφιακή τεχνολογία στα περιβαλλοντικά προγράμματα» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων Επιμορφωτές: Άγγελος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Πάππος, Δήμητρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΗ0103 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 15-16 Μάθημα ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΙΑΟ 409)

Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΙΑΟ 409) Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΙΑΟ 409) Συντονιστής μαθήματος: Αλέξιος Μπένος, Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής. Τηλ. 2310999137, e-mail: benos@med.auth.gr Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Θετικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Επιστήμης Υλικών ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ETΕ-705 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 7 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Τεχνολογία Κεραμικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51030101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μέγιστη τιμή Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς 6 4 4,17 0, ,67 0, ,5 4,33 0, , ,6 1,5 1 5

Μέγιστη τιμή Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς 6 4 4,17 0, ,67 0, ,5 4,33 0, , ,6 1,5 1 5 Μάθημα Ακ. έτος 215-216 Εαρινό εξάμηνο ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς Η ύλη που καλύφθηκε ανταποκρίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΟ-ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ Η/Υ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΟ-ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ Η/Υ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα Ι. Κλίμακα Διερεύνησης Προσδοκιών. Ερωτηματολόγιο Οι Προσδοκίες μου από το σεμινάριο

Παράρτημα Ι. Κλίμακα Διερεύνησης Προσδοκιών. Ερωτηματολόγιο Οι Προσδοκίες μου από το σεμινάριο Παράρτημα Ι Κλίμακα Διερεύνησης Προσδοκιών Ερωτηματολόγιο Οι Προσδοκίες μου από το σεμινάριο Σημειώστε τον βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας σας με τις παρακάτω προτάσεις, με βάση την επεξήγηση που ακολουθεί:

Διαβάστε περισσότερα

297 Ιατρικής Θεσσαλονίκης

297 Ιατρικής Θεσσαλονίκης 297 Ιατρικής Θεσσαλονίκης Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1942 και απονέμει τίτλους σπουδών. Το πτυχίο αποπεράτωσης των Ιατρικών Σπουδών (Πτυχίο Ιατρικής), ισοδύναμο του πτυχίου

Διαβάστε περισσότερα

Γενικής Υποδομής Υποχρεωτικό. Δεν υφίστανται προϋποθέσεις. Ελληνική

Γενικής Υποδομής Υποχρεωτικό. Δεν υφίστανται προϋποθέσεις. Ελληνική ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD0350 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Κοινωνιολογία ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σε περίπτωση που οι πιστωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση Αξιολόγηση της Μάθησης

Εκτίμηση Αξιολόγηση της Μάθησης Εκτίμηση Αξιολόγηση της Μάθησης Ορισμοί Ο διδάσκων δεν αρκεί να κάνει μάθημα, αλλά και να διασφαλίζει ότι πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα της μάθησης Η εκτίμηση της μάθησης αναφέρεται στην ανατροφοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2680

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2680 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2680 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Έκτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Θεωρία Αριθμών' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Θεωρία Αριθμών' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 638923 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 18 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 18 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 52 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών αναφορικά με την ιδιαίτερη πολιτική του σχολείου τους. Η έρευνα αυτή εξετάζει, κυρίως, την πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟ3019 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1= <2 Ώρες, 2=2-4 Ώρες, 3=4-6 Ώρες, 4=6-8 Ώρες, 5= >8 Ώρες

1= <2 Ώρες, 2=2-4 Ώρες, 3=4-6 Ώρες, 4=6-8 Ώρες, 5= >8 Ώρες ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΚΑ ΗΜΑΙΚΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ X2011-2012 Ονοµασία Μαθήµατος: Υπεύθυνος ιδάσκων (ονοµατεπώνυµο): Ηµεροµηνία και Ώρα: Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό: Βαθµολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0176 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9.

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0176 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9. ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0176 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ανάλυση Δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Θεωρία Πιθανοτήτων' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Θεωρία Πιθανοτήτων' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 297933 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 33 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 33 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 45 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης των Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Η Β Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών από το ακαδημαϊκό έτος λειτουργεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ.

Η Β Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών από το ακαδημαϊκό έτος λειτουργεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Η Β Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 λειτουργεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ.) "Έρευνα Στην Γυναικεία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Προφίλ του Σχολείου Αριθμός Μαθητών: 397 Αριθμός Εκπαιδευτικών: 68 Αριθμός Τμημάτων: 20 Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σχολικής μονάδας: 1. Αστικό σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 719486 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 61 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 61 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 50 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Παραδόσεις 3. Δεν υφίστανται απαιτήσεις. Ελληνική/Αγγλική

Παραδόσεις 3. Δεν υφίστανται απαιτήσεις. Ελληνική/Αγγλική ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ DF8091 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Πέμπτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Γλώσσα Προγραμματισμού Ι' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Γλώσσα Προγραμματισμού Ι' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 777 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: συνόλου: σελίδα / Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S. Θέλετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο; Ναι

Διαβάστε περισσότερα

1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΦΕ0708 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Ζ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ. ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακές

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ. ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακές ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακές ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 616 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 5 ο Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση και ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικά. Εργαστήριο 2 Παραδόσεις 3

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικά. Εργαστήριο 2 Παραδόσεις 3 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικά ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2530 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Βάσεις Δεδομένων Ι ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ : ΚΟΙΝ : Εκπροσώπους Σπουδαστών

ΣΧΕΤ : ΚΟΙΝ : Εκπροσώπους Σπουδαστών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι) ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Θηβών 274/ 122 41 ΑΙΓΑΛΕΩ Βαθμός Ασφαλείας : Τηλέφωνο : 5385671

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Μεταπτυχιακό (executive MBA) ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Β ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Αν µπορούσατε ν αλλάξετε τρία πράγµατα στη Σχολή σας, ποια θα ήταν αυτά;

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Αν µπορούσατε ν αλλάξετε τρία πράγµατα στη Σχολή σας, ποια θα ήταν αυτά; Γ. Μπαζούκης, Θ. Τζαμαλής, Ξ. Τσερετοπούλου, Γ. Δημολιάτης. Αν μπορούσατε να αλλάξετε τρία πράγματα στη Σχολή σας, ποια θα ήταν αυτά; 1393 απαντήσεις Ιατρικής. Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής 2010,27(6):924-936.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ Γ.Π.Α. ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ Γ.Π.Α. Συντάκτες: Αλεξάνδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΤΥ 408 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 o ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΙI ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2570 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Πέμπτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Συστήματα Ηλεκτρονικών Πληρωμών ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Τ808 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 Πίνακας με την παράθεση του παλιού και του νέου προγράμματος σπουδών ανά εξάμηνο,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 556 3 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Ματούλας Γεώργιος Δάσκαλος ΔΣ Ευξινούπολης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης των Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Προπτυχιακό NKΔΙ0301 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟΔΙΠ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ (από το συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΜΗΜ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΜΗΜΑ Ι ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Πόρισμα Στατιστικής Έρευνας Αποφοίτων Τμήματος Ηλεκτρονικής Τ.Ε.Ι. Κρήτης Χανιά, Οκτώβριος 2009 1 Περιεχόμενα 1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 2. ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΗ0107 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 5 Ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Αξιολόγηση: ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ 2014-2015 Τμήμα: ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Μέρος Θεωρία (μόνο) μαθήματος: Οι στόχοι του θεωρητικού μαθήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛ201 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Δημόσια Οικονομική. Διαλέξεις 4 6. Ελληνική. Ναι (στην Αγγλική)

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Δημόσια Οικονομική. Διαλέξεις 4 6. Ελληνική. Ναι (στην Αγγλική) ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Οικονομικών Επιστημών ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΝΕ77 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Ζ εξάμηνο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

300 Ιατρικής Θεσσαλίας (Λάρισα)

300 Ιατρικής Θεσσαλίας (Λάρισα) 300 Ιατρικής Θεσσαλίας (Λάρισα) Το Τμήμα Ιατρικής ιδρύθηκε το 1985 και λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1990-91. Αποτελεί το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη της νεοσύστατης Σχολής Επιστημών Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙς ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ Γ.Π.Α.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙς ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ Γ.Π.Α. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙς ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ Γ.Π.Α. Καθηγητής Ανδρέας Καραμάνος Πρόεδρος του Τμήματος ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΉΜΑΤΟς ΕΠΙΣΤΉΜΗς

Διαβάστε περισσότερα

Παραδόσεις 4. Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικό. Δεν υπάρχουν. Ελληνική/Αγγλική

Παραδόσεις 4. Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικό. Δεν υπάρχουν. Ελληνική/Αγγλική ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2740 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ψηφιακές Επικοινωνίες ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1204001 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999, Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ)

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ) Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ) Μάιος 2018 Μεταπτυχιακό πρόγραμμα που φέρνει κοντά διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ι 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ FGA310 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 ο ΤΙΤΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα