5 th Greek Exports Forum

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "5 th Greek Exports Forum"

Transcript

1

2 5 th Greek Exports Forum Το Greek Exports Forum, οργανώνεται φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και την Ethos Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται για το συνέδριο - θεσμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, νευραλγικού για την ανάπτυξη της οικονομίας, εξαγωγικού τομέα. Το 5 th Greek Exports Forum θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, στο Divani Caravel. Το 5 th Greek Exports Forum ξεχωρίζει και καινοτομεί καθώς παρέχει στον Έλληνα επιχειρηματία που ήδη δραστηριοποιείται στις εξαγωγές αλλά κυρίως σε εκείνον που θέλει για πρώτη φορά να βγει εκτός συνόρων, τα χρήσιμα μέσα προκειμένου να ενισχύσει την εξαγωγική του δραστηριότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων ή υπηρεσιών του. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες: 1) Τη διοργάνωση του συνεδρίου Greek Exports Conference 2) Τρείς παράλληλες δράσεις: -Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με στελέχη των γραφείων Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ). -Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με στελέχη Διμερών Επιμελητηρίων. -Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με εκπροσώπους των μεγάλων χορηγών του Forum.

3 Θεματολογία ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Το νέο εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας. Και το 2016 οι ελληνικές εξαγωγές πέτυχαν νέο ρεκόρ. Πέρα από κάθε πρόβλεψη και παρά τη διεθνή αστάθεια και την ιδιαιτερότητα της οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα, οι εξαγωγείς βρήκαν το δρόμο και πέτυχαν να κερδίσουν νέες αγορές. Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η αξία των εξαγωγών (χωρίς καύσιμα και πλοία) αυξήθηκε το 2016 στα 18,1 δισ. ευρώ από 17,8 δισ. ευρώ το Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου και το ύψος της αξίας αποτελεί ρεκόρ εποχών. Μάλιστα, εξετάζοντας την πορεία τους στα χρόνια των μνημονίων, οι εξαγωγές έκαναν ένα πισωγύρισμα μόνο το Τότε, υποχώρησαν στα 16,9 δισ. ευρώ από τα 17,2 δισ. ευρώ το Η μεταβολή της αξίας των εξαγωγών της χρονιάς που πέρασε σε σχέση με το 2015 μπορεί να είναι μικρή, ωστόσο έχει μεγάλη σημασία καθώς δεν συνυπολογίζονται τα πετρελαιοειδή και τα πλοία. Άρα η αύξηση εκφράζει ένα επίσης δυναμικό κομμάτι της οικονομίας και αντανακλά μία ανθούσα παραγωγική δραστηριότητα σε διαφορετικούς κλάδους. Η δυναμική που επέδειξαν οι εξαγωγές το 2016, επιταχύνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και το Η αξία τους, χωρίς τα καύσιμα και τα πλοία και όπως προκύπτει πάντα από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πλέον, με την ολοκλήρωση της 2 ης αξιολόγησης να έχει δρομολογηθεί και μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές να είναι υπό διαπραγμάτευση, ζητούμενο για την ελληνική οικονομία είναι όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει αυτή τη δυναμική, στηριγμένη σε υγιείς βάσεις και ισχυρές δομές που προωθούν το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης.

4 Παράλληλα, άξιο επισήμανσης είναι ότι σημαντικές αναμένονται και οι επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές από το Brexit. Οι εξαγωγές της χώρας μας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται περίπου στο 1,07 δισ. ευρώ, και η αποχώρηση από την Ε.Ε. μπορεί, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να έχει επιπτώσεις από 0,3% έως 1% του ΑΕΠ. Για τους κινδύνους αυτούς, αλλά κυρίως για την ενίσχυση των εξαγωγών και την αναδιαμόρφωση του μοντέλου ανάπτυξης της οικονομίας, απαντήσεις και λύσεις επιδιώκει να δώσει το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της "Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης 2021". Το 5 th Greek Exports Forum, δίνοντας το βήμα σε διακεκριμένους και εξειδικευμένους σε θέματα εξαγωγών ομιλητές, έρχεται να εμβαθύνει και διερευνήσει κρίσιμα ζητήματα για τους Έλληνες επιχειρηματίες. Τέτοια είναι, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσα από το περιβόητο σχέδιο για την "Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης 2021", οι χρηματοδοτικές κινήσεις των τραπεζών και διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τους εξαγωγείς αλλά και τα εργαλεία που καλούνται να αξιοποιήσουν οι επιχειρηματίες για να ξεκλειδώσουν νέες αγορές, όπως η πιστοποίηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και το marketing. Φυσικά από το 5 th Greek Export Forum, δεν μπορεί να απουσιάζουν η φωνή της αγοράς, τα αιτήματά του εξαγωγικού κόσμου και φυσικά τα success stories επιχειρήσεων, που τόλμησαν και άνοιξαν τα φτερά τους εκτός συνόρων. Η θέση και η σημασία των εξαγωγών στην "Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης 2021" Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την εκπόνηση και εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με ένα και μοναδικό στόχο, την έξοδο από την κρίση μέσα από την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

5 Στην εισαγωγική ενότητα του συνεδρίου, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα εκθέσει πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και δράσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση για τη μετάβαση σε ένα νέο υπόδειγμα Βιώσιμης και Δίκαιης Ανάπτυξης, που έχει ανάγκη η χώρα για να συμμετάσχει με όρους ανταγωνιστικούς στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Στην ίδια ενότητα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι προτάσεις της ΝΔ αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη διαμόρφωση οικονομικής πολιτικής που θα ωθήσει τις εξαγωγές και θα φέρει αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία. ΕΝΟΤΗΤΕΣ: 1. "Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης: Ο ρόλος και οι πολιτικές ενίσχυσης των εξαγωγών". Το 5 th Greek Exports Forum δίνει το πρώτο πάνελ διαλόγου στους πολιτικούς και οικονομικούς ταγούς της χώρας. Αδήριτη είναι η ανάγκη για την ταχύτατη έξοδο από την κρίση. Οι εξαγωγές είναι το μέγεθος εκείνο, είναι το δυναμικό κομμάτι της οικονομίας, που δείχνει το δρόμο στα χρόνια των μνημονίων και της ύφεσης. Οι πολιτικές για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας αποτελούν εθνική υπόθεση. Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλούνται να καταθέσουν τις θέσεις τους και να βρουν κοινό πεδίο σύμπλευσης. Οι πρωτοβουλίες Υπουργείων, αλλά και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεδιπλώνονται μέσα από το πρώτο πάνελ. Άρση γραφειοκρατίας, χρηματοδοτικά, φορολογικά και διοικητικά κίνητρα είναι ορισμένα από τα πεδία όπου αναμένεται να εκδηλωθεί το πολιτικό debate.

6 Πρόκληση για την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελούν οι θέσεις κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και του τραπεζικού τομέα. Τροφή για συζήτηση δίνουν επίσης οι παρεμβάσεις πρεσβευτών ξένων χωρών στην Ελλάδα. Είναι η τρίτη ματιά που αναμφισβήτητα έχει μεγάλη αξία καθώς το κλειδί για τις εξαγωγές είναι το άνοιγμα των ξένων αγορών. Παράλληλα, στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κρατικών φορέων αλλά και ερευνητικών ιδρυμάτων έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό των εξαγωγέων τις δράσεις τους για την στροφή της οικονομίας και του δυναμικού της σε αγορές εκτός συνόρων. Πρόκειται για τις στοχευμένες πολιτικές, τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και τα εξειδικευμένα μέτρα που προωθούνται ή απαιτούνται για την ενδυνάμωση των εξαγωγών. Οι πρωτοβουλίες για το άνοιγμα των ελληνικών προϊόντων σε ξένες αγορές, η άρση διοικητικών εμποδίων, οι ενέσεις ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και οι απόψεις ερευνητών για τις υπάρχουσες αδυναμίες και την αντιμετώπισή τους αποτελούν τη "μαγιά" για τους επιχειρηματίες που θέλουν να χαράξουν στρατηγική εξαγωγών των προϊόντων τους. Ενδεικτικά θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: Οικονομική διπλωματία και το ξεκλείδωμα που μπορεί να πετύχει στο άνοιγμα ξένων αγορών. Η οργανωμένη παρουσίαση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω εκθέσεων και αποστολών στο εξωτερικό. Τα χρηματοδοτικά σχέδια ελληνικών και ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

7 Η κατάργηση γραφειοκρατικών εμποδίων για την ταχύτερη αποστολή προϊόντων σε ξένες αγορές. Το παρόν και το μέλλον των εξαγωγών μέσα από ερευνητικές μελέτες. 2. Χρηματοδότηση και ασφάλιση, τα "όπλα" των εξαγωγέων. Το δεύτερο πάνελ του 5th Greek Exports Forum, προτείνει τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές λύσεις αλλά και επιλογές ασφάλισης που μπορεί να αξιοποιήσει ο εξαγωγέας. Το κυριότερο πρόβλημα που καλούνται ακόμη και σήμερα να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι η έλλειψη ρευστότητας. Εκπρόσωποι τραπεζών και της EBRD παρουσιάζουν τις χρηματοδοτικές λύσεις που έχουν ετοιμάσει για τους εξαγωγείς, τους όρους και τις προϋποθέσεις πρόσβασης σε αυτές. Αν η χρηματοδότηση είναι το πρώτο "όπλο" που πρέπει να έχει στη φαρέτρα του ο επιχειρηματίας που θέλει να εξάγει, το δεύτερο ακούει στο όνομα ασφάλιση. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και ειδικοί του κλάδου θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων. Κι άλλες, όμως, λύσεις ρευστότητας παρέχονται, όπως αυτές του factoring. Ενδεικτικά θέματα προς συζήτηση σε αυτό το πάνελ είναι: Τα διαθέσιμα τραπεζικά προϊόντα και τι ακριβώς χρηματοδοτούν στον τομέα των εξαγωγών. Ο ρόλος των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και πως μπορούν οι επιχειρήσεις να τις προσεγγίσουν. Η ασφαλιστική κάλυψη των εξαγωγών και η ανταποδοτικότητα. Υπηρεσίες factoring για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

8 3. Τα success stories εξαγωγικών επιχειρήσεων Η τρίτη ενότητα του 5th Greek Exports Forum ξεκινά με την παρουσίαση των μυστικών της επιτυχίας από ελληνικές εταιρίες που πρωταγωνιστούν στη διεθνή αγορά. Ο τρόπος με τον οποίο πετυχαίνουν, η ανάληψη του ρίσκου να βγουν εκτός συνόρων, οι δυσκολίες που συναντούν και τα μέσα που χρησιμοποιούν για να τις αντιμετωπίσουν, κινούν πάντα το ενδιαφέρον επίδοξων εξαγωγέων αλλά και επιχειρήσεων που ήδη δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν στο κοινό τα επιτυχημένα αφηγήματα τους απαντώντας σε ερωτήσεις και επιδιώκοντας να μεταλαμπαδεύσουν την εμπειρία τους. 4. Τα μέσα για την ανταγωνιστικότητα των εξαγόμενων προϊόντων. Ηλεκτρονικό Eμπόριο, Πιστοποίηση, Marketing, Cyber Security, E-Commerce, Υπηρεσίες HR Η τέταρτη ενότητα του 5 th Greek Exports Forum, ξεκινά με τα χρήσιμα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο επιχειρηματίας προκειμένου να κάνει ανταγωνιστικά τα προϊόντα του στο εξωτερικό. Είναι οι "πινελιές" εκείνες που κάνουν τη διαφορά και φέρνουν την επιτυχία, δηλαδή τους τζίρους και τα κέρδη. Ο λόγος για τις ηλεκτρονικό εμπόριο, την πιστοποίηση, το marketing αλλά και οι δυνατότητες που δίνουν οι υπηρεσίες human resources. Η παροχή συμβουλών και καθοδήγησης από εξειδικευμένους επαγγελματίες αλλά ακόμη και θέματα cyber security συμπληρώνουν τα αναγκαία μέσα, τα απαραίτητα εφόδια που πρέπει να έχουν οι επιχειρηματίες για το ταξίδι τους στις νέες αγορές.

9 Η οικονομία κινείται πλέον με τους σύγχρονους ρυθμούς της τεχνολογίας. Έτσι, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι ψηφιακές πλατφόρμες, αποτελούν το διαβατήριο για γρήγορες εξαγωγές αλλά και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας. Το marketing των προϊόντων, το χτίσιμο του brand name, η προώθηση και η προβολή μέσω και της χρήσης των social media είναι επίσης η συνταγή για την απόκτηση μεριδίου στις ξένες αγορές. Φυσικά, δεν λείπει και η διαχρονική δοκιμασμένη πρακτική τα παρουσίασης στις διεθνείς εκθέσεις. Η πιστοποίηση των προϊόντων και των μεθόδων παραγωγής τους είναι επίσης άλλο ένα κομμάτι του παζλ για την επιτυχημένη πορεία των εξαγωγών στο εξωτερικό. Δίνουν την απαραίτητη εγγύηση και ασφάλεια στο καταναλωτή της ξένης αγοράς. Η αναζήτηση και η εξεύρεση καταρτισμένων και εξειδικευμένων στελεχών που έχουν εργαστεί σε συγκεκριμένες αγορές και γνωρίζουν τα μυστικά τους είναι το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες εισόδου σε αυτές. Επιχειρήσεις του κλάδου των human resources μπορούν να παρέχουν αυτήν την υπηρεσία στις ελληνικές εταιρίες. Σε αυτό το πάνελ εκπρόσωποι εταιριών των προαναφερόμενων υπηρεσιών θα εξηγήσουν στους εξαγωγείς τη σημασία τους και θα δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις στο κοινό.

10 Ενδεικτικά θέματα προς συζήτηση είναι: Ηλεκτρονικό εμπόριο: Πως μπορεί μία επιχείρηση να ασκήσει δραστηριότητες μέσω του διαδικτύου. Ο ρόλος των ηλεκτρονικών πλατφόρμων. Πιστοποίηση προϊόντων: Οι αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την απόκτηση του "διαβατηρίου". Marketing: Στρατηγικές προβολής και προώθησης των προϊόντων στις ξένες αγορές. Τα social media και οι διεθνείς εκθέσεις. Παράλληλες Δράσεις ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ 1: Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με Στελέχη των γραφείων Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει στους δυνητικούς εξαγωγείςσυμμετέχοντες τη μοναδική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν παράλληλα, προσωπικές συναντήσεις (B2B meetings) με Διπλωματικούς Υπαλλήλους Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, οι οποίοι έχουν εμπειρία και γνώση από τις αγορές του εξωτερικού. Οι συναντήσεις αυτές θα είναι προγραμματισμένες και εξατομικευμένες. Κατά τη διάρκειά τους, οι συμμετέχοντες εξαγωγείς ή δυνητικοί εξαγωγείς, μπορούν να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας με τις συγκεκριμένες αγορές που έχουν επιλέξει και να συζητήσουν μαζί με τους ΟΕΥ θέματα που αφορούν στην εξαγωγική διαδικασία και τον τρόπο που αυτή λειτουργεί στην αγορά και στον κλάδο όπου δραστηριοποιείται ο κάθε εξαγωγέας. Ο καθορισμός του προγραμματισμού των συγκεκριμένων συναντήσεων θα γίνει από την Ethos Media και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

11 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ 2: B2B Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με Στελέχη Διμερών Επιμελητηρίων Ο διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει στους δυνητικούς εξαγωγείς-συμμετέχοντες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν παράλληλα, προσωπικές συναντήσεις (B2B meetings) με εκπροσώπους διμερών Επιμελητηρίων. Στις συναντήσεις αυτές οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν την προοπτική δικτύωσης τους στις αγορές που τους ενδιαφέρουν και να μάθουν με λεπτομέρεια για τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες διμερών εμπορικών συνεργασιών. Ο καθορισμός του προγραμματισμού των συγκεκριμένων συναντήσεων θα γίνει από την Ethos Media και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ 3: B2B Συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με εκπροσώπους των μεγάλων χορηγών του Forum Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει στους δυνητικούς εξαγωγείς - συμμετέχοντες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν παράλληλα, προσωπικές συναντήσεις (B2B meetings) με εκπροσώπους των μεγάλων χορηγών του Forum. Σε αυτές τις συναντήσεις οι επιχειρηματίες μπορούν να συζητήσουν με μεγάλες εταιρίες που χορηγούν το 5th Greek Exports Forum και να αναζητήσουν πεδία συνεργασίας καθώς και να αντλήσουν πολύτιμη εμπειρία από έμπειρα στελέχη της αγοράς. Ο καθορισμός του προγραμματισμού των συγκεκριμένων συναντήσεων θα γίνει από την Ethos Media και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

12 Kοινό Μεταξύ άλλων, πρόκειται για εξειδικευμένα στελέχη από τις εξής κατηγορίες: Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό Εκπρόσωποι αμιγώς εξαγωγικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων με ανεπτυγμένα εξαγωγικά τμήματα Εκπρόσωποι επιχειρήσεων που στρέφονται σήμερα στις εξαγωγές Ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, εμπειρογνώμονες Επαγγελματίες, εξειδικευμένα στελέχη φορέων, οργανισμών και εταιρειών που εμπλέκονται στο διεθνές εμπόριο Στελέχη τραπεζών και factoring καθ ύλην αρμόδια για τις εξαγωγές Στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου Στελέχη μεταφορικών εταιρειών και εταιρειών logistics Σύμβουλοι Δικηγόροι Στελέχη εταιρειών τυποποίησης-πιστοποίησης Στελέχη εταιρειών επικοινωνίας, διαδικτυακού και mobility marketingsocial media Στελέχη εταιρειών γραφικών τεχνών και marketing Μέλη επιμελητηρίων και συνδέσμων Στελέχη τραπεζών πληροφοριών για τις εξαγωγές Στελέχη εταιρειών διοργάνωσης εκθέσεων εξωτερικού

13 Στελέχη online marketplaces Στελέχη αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών γραφείων Διοργάνωση ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) Η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) είναι το συλλογικό όργανο του σώματος της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης που έχει ως αποστολή την προώθησητης εξωστρέφειας της οικονομίας της χώρας καθώς και την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις ξένες αγορές. Oι 146 εξειδικευμένοι υπάλληλοι του κλάδου της Οικονομικής μας Διπλωματίας στελεχώνουν το δίκτυο των 55 Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) των Πρεσβειών μας στο εξωτερικό, αλλά και τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΓΓ ΔΟΣ & ΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών και είναι στο πτυχιούχοι Πανεπιστημιακών Σχολών αλλά και απόφοιτοι του στοχευμένης εκπαίδευσης τμήματος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Τα Γραφεία ΟΕΥ στις Πρεσβείες της χώρας μας στο εξωτερικό παρέχουν πρωτογενή οικονομική και εμπορική πληροφόρηση τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και σημαντικό μέρος αυτής της εργασίας αναρτάται στην ιστοσελίδα Παράλληλα, προωθούν τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών και υποστηρίζουν τις ελληνικές επενδύσεις στο εξωτερικό. Το 2016, τα Γραφεία ΟΕΥ δέχτηκαν περίπου αιτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων για πληροφόρηση ή υποστήριξη εξαγωγών και επενδύσεων. Βάσει της αξιολόγησης των παρεχόμενων

14 υπηρεσιών των Γραφείων ΟΕΥ από τις επιχειρήσεις, το ποσοστό ικανοποίησής τους ήταν εξαιρετικά υψηλό (96,86%). Σημειώνεται ότι η παροχή υπηρεσιών από τα Γραφεία ΟΕΥ πιστοποιείται βάσει του συστήματος ISO. Η ΕΝΔΥ ΟΕΥ προωθεί και θα συνεχίσει να προωθεί προς τη διοίκηση και τους επιχειρηματικούς συλλογικούς φορείς απόψεις, ιδέες και κοινές δράσεις, που πηγάζουν από την εμπειρία των στελεχών της και αποσκοπούν τόσο στη βελτίωση των κρατικών υπηρεσιών όσο και στην εδραίωση της αντίληψης ότι η εξωστρέφεια θα πρέπει να αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της χώρας όσο και του ιδιωτικού τομέα. ETHOS EVENTS Η Ethos Events σχεδιάζει και διοργανώνει συνέδρια, επιχειρηματικά βραβεία και καινοτόμες εκδηλώσεις για τα πεδία δραστηριότητας της Ethos Media SA καθώς και των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων της. Στόχος είναι να προσφέρει πληροφόρηση και τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου στα κορυφαία στελέχη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συστατικά απαραίτητα για την επιχειρηματική ανάπτυξη και την επαγγελματική τους εξέλιξη. Τα επιχειρηματικά events εστιάζονται στους τομείς των εξαγωγών, του φαρμάκου, της κλινικής έρευνας, του marketing, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, των επενδύσεων, των ασφαλειών, των τραπεζών, της τεχνολογίας κ.ά. Παράλληλα, η Ethos Media SA δραστηριοποιείται στους τομείς των εκδόσεων επιχειρηματικών περιοδικών και εφημερίδων, αλλά και στο internet με portals, websites και ηλεκτρονικά newsletters. Πιο συγκεκριμένα, στις εκδόσεις της Ethos Media SA συγκαταλέγονται: το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ, το περιοδικό για την πολιτική

15 υγείας και φαρμάκου Ph.B Pharma & Health Business, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και η free press εφημερίδα aλive. Όσον αφορά το internet, η Ethos Media SA δραστηριοποιείται με το ασφαλιστικό portal insuranceworld.gr, το portal virus.com.gr για την πολιτική υγείας και φαρμάκου και την εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ Week.

16 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Για πληροφορίες σχετικά με θέματα χορηγιών: Κωνσταντίνος Ουζούνης General Manager Τηλ.: Ράντω Μανώλογλου Key Account Manager Τηλ: Κωνσταντίνος Ραμπίδης Κey Account Manager Τηλ.: Υπεύθυνος Προγράμματος: Χρήστος Κολώνας Δημοσιογράφος

17 Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους συνεργαζόμενους φορείς και τους χορηγούς επικοινωνίας: Μαριάνα Βαζαίου Events Executive Τηλ.: Χριστίνα Τσούχλαρη Events Executive Τηλ.: Για πληροφορίες σχετικά με θέματα logistics: Κωνσταντίνος Σαλβαρλής Conferences Manager Τηλ.: Νίκος Αθανασίου Υπεύθυνος Βάσης Δεδομένων Τηλ.:

7 th Greek Exports Forum

7 th Greek Exports Forum 7 th Greek Exports Forum 09 Μαίου 2019 Athenaeum InterContinental Το Greek Exports Forum, το συνέδριο θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, διοργανώνεται φέτος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών

Διαβάστε περισσότερα

3 rd Hellenic Innovation Forum

3 rd Hellenic Innovation Forum 1 3 rd Hellenic Innovation Forum «Όταν η έρευνα συναντά τις επιχειρήσεις» 20 Ιουνίου 2019 Divani Caravel Με την ελληνική οικονομία να έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η έμφαση έχει αρχίσει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;»

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 8 th Pharma & Health Conference «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 6 Ιουλίου 2017 Athenaeum InterContinental Κρίσιμες εξελίξεις αναμένουμε το επόμενο διάστημα στο χώρο της υγείας με σημαντικές αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Health Innovation Conference 11 Mαϊου 2017 Divani Caravel

Health Innovation Conference 11 Mαϊου 2017 Divani Caravel Health Innovation Conference 11 Mαϊου 2017 Divani Caravel Αλματώδης πρόοδος έχει επιτευχθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε όλους τους τομείς της ιατρικής περίθαλψης. Νέες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας,

Διαβάστε περισσότερα

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;»

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 8 th Pharma & Health Conference «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 6 Ιουλίου 2017 Athenaeum InterContinental Κρίσιμες εξελίξεις αναμένουμε το επόμενο διάστημα στο χώρο της υγείας με σημαντικές αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Pharma & Health Conference Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίση Website: pharma.ethosevents.eu

Pharma & Health Conference Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίση Website: pharma.ethosevents.eu 1 Pharma & Health Conference 2014 Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης Η Ethos Media S.A. και το περιοδικό Pharma & Health Business διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Pharma

Διαβάστε περισσότερα

Greek Exports Forum 2013

Greek Exports Forum 2013 From: Ethos Media SA / Money Conferences [mailto:moneyconferences@ethosmedia.eu] Sent: Wednesday, February 13, 2013 6:11 PM To: epimel@chania-cci.gr Subject: Greek Exports Forum 2013_29 και 30 Μαρτίου_Athenaeum

Διαβάστε περισσότερα

5 th Clinical Research Conference 2016

5 th Clinical Research Conference 2016 5 th Clinical Research Conference 2016 «Κλινική έρευνα: Γιατί δεν προχωράμε;» 15 Δεκεμβρίου 2016 Αδικαιολόγητη στασιμότητα παρατηρείται στον τομέα της κλινικής έρευνας στη χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι

Διαβάστε περισσότερα

2 nd MedTech Conference: «Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία»

2 nd MedTech Conference: «Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία» 1 2 nd MedTech Conference: «Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία» 20 Oκτωβρίου 2016 Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής Η ιατρική τεχνολογία παίζει κυρίαρχο ρόλο τόσο στη διατήρηση και βελτίωση της

Διαβάστε περισσότερα

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας Website: medtech.ethosevents.eu

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας Website: medtech.ethosevents.eu 1 Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 Divani Caravel Hotel Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) διοργανώνει σε συνεργασία με τα Ethos Events το 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

EXPORTS MONEY CONFERENCE 2012 1

EXPORTS MONEY CONFERENCE 2012 1 EXPORTS MONEY CONFERENCE 2012 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ H Ethos Media S.A. µε τη συνεργασία της Ένωσης ιπλωµατικών Υπαλλήλων Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων (ΕΝ Υ ΟΕΥ), διοργανώνουν το 2 ο εξαγωγικό συνέδριο µε τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary.

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary. Business Summary Opportunities 2012 2015 tion Company Background Marketing Plan Tετάρτη 2 nd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences σε συνεργασία με το www.foodbusiness.gr διοργανώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS 4 HOSPITALITY FORUM & AWARDS 5 8 ο INSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

Ethos Sustainability Awards 2014 www.ethos-sustainabilityforum.gr

Ethos Sustainability Awards 2014 www.ethos-sustainabilityforum.gr Ethos Sustainability Awards 2014 29.04.2014 Η αναγνώριση των βέλτιστων πρακτικών για τη Βιωσιμότητα & την Κοινωνική Καινοτομία! Η Ethos Media Α.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Pharma & Health Conference 2013- Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας 1

Pharma & Health Conference 2013- Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας 1 Pharma & Health Conference 2013- Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας 1 Pharma & Health Conference 2013 Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας Η Ethos Media

Διαβάστε περισσότερα

Pharma & Health Conference 2014 - Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίση Website: pharma.ethosevents.eu

Pharma & Health Conference 2014 - Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίση Website: pharma.ethosevents.eu 1 Pharma & Health Conference 2014 Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης Η Ethos Media S.A. και το περιοδικό Pharma & Health Business διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Pharma

Διαβάστε περισσότερα

GREEK EXPORTS FORUM 2014 1

GREEK EXPORTS FORUM 2014 1 GREEK EXPORTS FORUM 2014 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ GREEK EXPORTS CONFERENCE 2014 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 1) B2B meetings με στελέχη ΕΝΔΥ ΟΕΥ 2) B2B meetings με στελέχη Διμερών

Διαβάστε περισσότερα

7th Pharma & Health Conference

7th Pharma & Health Conference 7th Pharma & Health Conference Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία: η Ελλάδα μπορεί; Η αποτίμηση του Μνημονίου καθώς και η διεθνής εμπειρία από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην υγεία θα τεθούν για πρώτη φορά στην

Διαβάστε περισσότερα

7th Pharma & Health Conference

7th Pharma & Health Conference 7th Pharma & Health Conference Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία: η Ελλάδα μπορεί; Η αποτίμηση του Μνημονίου καθώς και η διεθνής εμπειρία από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην υγεία θα τεθούν για πρώτη φορά στην

Διαβάστε περισσότερα

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences, σε συνεργασία με το FnB Daily, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 25

Διαβάστε περισσότερα

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας Website: medtech.ethosevents.eu

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας Website: medtech.ethosevents.eu 1 Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 Divani Caravel Hotel Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) διοργανώνει σε συνεργασία με τα Ethos Events το 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Page 1 of 12. ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T ( )

Page 1 of 12. ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T ( ) Page 1 of 12 ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T (+30 210 9984 950) 4 o Clinical Research Conference 1 Δεκεμβρίου 2015 Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής Κλινική έρευνα:

Διαβάστε περισσότερα

διοργάνωση: εφημερίδα Ενημερωθείτε σωστά & ασφαλιστείτε!

διοργάνωση: εφημερίδα Ενημερωθείτε σωστά & ασφαλιστείτε! Ενημερωθείτε σωστά & ασφαλιστείτε! Φεβρουάριος 2011 ενημέρωση #02 Η μηνιαία free press «ασφαλίζομαι», διοργανώνει ημερίδες για την ιδιωτική ασφάλιση με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση του ευρύτερου

Διαβάστε περισσότερα

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σε συνέχεια της διοργάνωσης των επιτυχηµένων εξαγωγικών συνεδρίων Exports Money Conference 2011 & 2012 και της µεγάλης ανταπόκρισης του κλάδου σε αυτά, η Ένωση ιπλωµατικών

Διαβάστε περισσότερα

«Fast forward into the digital era»

«Fast forward into the digital era» DIGITAL BANKING CONFERENCE 2014 «Fast forward into the digital era» Η Ethos Media S.A. και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το Digital Banking Conference 2014 με τίτλο «Fast forward into the digital era».

Διαβάστε περισσότερα

Greek Exports Awards 2017

Greek Exports Awards 2017 1 Greek Exports Awards 2017 Για 6 η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας Website: medtech.ethosevents.eu

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας Website: medtech.ethosevents.eu 1 Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) διοργανώνει σε συνεργασία με τα Ethos Events το 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; Έχεις 4 λόγους και 38 συγκριτικά πλεονεκτήματα! ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΗΓΕΣΙΑ Θέλω να είμαι μέλος στον κορυφαίο σύνδεσμο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

3o Clinical Research Conference: Ώρα για δράση

3o Clinical Research Conference: Ώρα για δράση Πίνακας Περιεχομένων Σελίδα 3ο Clinical Research Conference 3 Θέματα του Συνεδρίου 4 Ανάλυση Θεματολογίας 4 Ανάπτυξη Panel Συζήτησης 6 Το Κοινό 8 Ο Διοργανωτής 9 Χορηγικό Πρόγραμμα 11 Συγκριτικός Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

7 ο Pharma & Health Conference

7 ο Pharma & Health Conference 7 ο Pharma & Health Conference Τίτλος συνεδρίου: «Μεταρρυθµίσεις στην Υγεία: H Ελλάδα µπορεί;» Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ethos Media, το virus.com.gr και το περιοδικό Pharma & Health Business.

Διαβάστε περισσότερα

10 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

10 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ 10 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ 1. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 3. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΙΚΤΥΩΝ ΙΑΝΟΜΗΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ 4. Ο ΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 5. ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

7th Pharma & Health Conference

7th Pharma & Health Conference 7th Pharma & Health Conference Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία: η Ελλάδα μπορεί; Η αποτίμηση του Μνημονίου καθώς και η διεθνής εμπειρία από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην υγεία θα τεθούν για πρώτη φορά στην

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Γιάννης Δραγασάκης: «Ανάγκη για μια σύγχρονη και συνεκτική βιομηχανική πολιτική».

Δελτίο Τύπου. Γιάννης Δραγασάκης: «Ανάγκη για μια σύγχρονη και συνεκτική βιομηχανική πολιτική». Δελτίο Τύπου 5 th Greek Exports Forum Γιάννης Δραγασάκης: «Ανάγκη για μια σύγχρονη και συνεκτική βιομηχανική πολιτική». Περισσότερα από 400 άτομα έδωσαν το παρόν και περισσότερες από 250 B2B συναντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MONEY CONFERENCE 2012 1

ENERGY MONEY CONFERENCE 2012 1 ENERGY MONEY CONFERENCE 2012 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ H Ethos Media S.A., διοργανώτρια εταιρεία των καταξιωμένων επιχειρηματικών συνεδρίων Money Conferences, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Energy Money Conference.

Διαβάστε περισσότερα

Athenaeum InterContinental

Athenaeum InterContinental 7.5.2018 Athenaeum InterContinental digital economy forum 2016 Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή Ο ΣΕΠΕ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της δυναμικής του πορείας από την ίδρυσή του και με όραμα τη

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY CONFERENCE & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS CONFERENCE 4 HOSPITALITY FORUM

Διαβάστε περισσότερα

To Greek Exports Forum 2013 έρχεται!

To Greek Exports Forum 2013 έρχεται! Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 To Greek Exports Forum 2013 έρχεται! Ένα διήμερο αφιερωμένο στις εξαγωγές ξεκινά την Παρασκευή 29 και συνεχίζεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στο Divani Apollon Palace. To Greek Exports

Διαβάστε περισσότερα

EXPORTS MONEY CONFERENCE 2012 1

EXPORTS MONEY CONFERENCE 2012 1 EXPORTS MONEY CONFERENCE 2012 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ H Ethos Media S.A. µε τη συνεργασία της Ένωσης ιπλωµατικών Υπαλλήλων Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων (ΕΝ Υ ΟΕΥ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών,

Διαβάστε περισσότερα

Page 1 of 12. ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T ( )

Page 1 of 12. ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T ( ) Page 1 of 12 ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T (+30 210 9984 950) 4 o Clinical Research Conference 1 Δεκεμβρίου 2015 Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής Κλινική έρευνα:

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020 Εισαγωγή Η παρούσα παρουσίαση της στρατηγικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ Tετάρτη 8 Ιουλίου 2015 Company Background Marketing Plan Competitor Analysis financial planning Mission Statement Opportunities

ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ Tετάρτη 8 Ιουλίου 2015 Company Background Marketing Plan Competitor Analysis financial planning Mission Statement Opportunities Business Summary Opportunities 2012 2015 tion Company Background Marketing Plan Tετάρτη 2 nd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences σε συνεργασία με το www.foodbusiness.gr διοργανώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής

1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής 1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής Η ελληνική γεωργία σε κρίσιμο σταυροδρόμι προκλήσεις/ευκαιρίες/προοπτικές Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 Divani Caravel Hotel, Αθήνα Ο ένας εκ των μεγάλων «πρωταγωνιστών» στο

Διαβάστε περισσότερα

GREEK EXPORTS FORUM 2014 1

GREEK EXPORTS FORUM 2014 1 GREEK EXPORTS FORUM 2014 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ GREEK EXPORTS CONFERENCE 2014 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 1) B2B meetings με στελέχη ΕΝΔΥ ΟΕΥ 2) B2B meetings με στελέχη Διμερών

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2012 Κυρίες & Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

15 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

15 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ 15 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ 1. Διαμόρφωση Εξαγωγικής Στρατηγικής σε κλαδικό ή τοπικό επίπεδο Η GlobalGreece έχει την εμπειρία και αναλαμβάνει την διαμόρφωση μακροχρόνιων σχεδίων

Διαβάστε περισσότερα

Τα συνέδρια που έχει διοργανώσει τα προηγούμενα χρόνια το Ινστιτούτο αποτελούν την αιτία για:

Τα συνέδρια που έχει διοργανώσει τα προηγούμενα χρόνια το Ινστιτούτο αποτελούν την αιτία για: Η Ιδέα Το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος πιστό στην αποστολή του και στους στόχους του για την προώθηση του επαγγέλματος των Πωλήσεων, την συνεχή ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα Πωλήσεων, την εκπαίδευση σε Τεχνολογίες,

Διαβάστε περισσότερα

Clinical Research Conference: Δυναμικός μοχλός ανάπτυξης για την Ελλάδα 1

Clinical Research Conference: Δυναμικός μοχλός ανάπτυξης για την Ελλάδα 1 Clinical Research Conference: Δυναμικός μοχλός ανάπτυξης για την Ελλάδα 1 Clinical Research Conference 15 & 16 Ιανουαρίου 2014, Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής Κλινική έρευνα: Δυναμικός μοχλός ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T (+30 210 9984 950)

ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T (+30 210 9984 950) 8 ο Insurance Conference Η «επόμενη ημέρα» της ιδιωτικής ασφάλισης Η ETHOS EVENTS, το περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr διοργανώνουν το 8ο ασφαλιστικό συνέδριο Insurance Conference

Διαβάστε περισσότερα

«Fast forward into the digital era»

«Fast forward into the digital era» DIGITAL BANKING CONFERENCE 2014 «Fast forward into the digital era» Η Ethos Media S.A. και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το Digital Banking Conference 2014 με τίτλο «Fast forward into the digital era».

Διαβάστε περισσότερα

Insurance Conference 2014- Η νέα σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολάβησης WEBSITE: insurance.ethosevents.eu

Insurance Conference 2014- Η νέα σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολάβησης WEBSITE: insurance.ethosevents.eu 1 Insurance Conference 2014 Η νέα σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολάβησης Τα Ethos Events και το μηνιαίο ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World, διοργανώνουν το 7 ο ασφαλιστικό συνέδριο Insurance

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016 8 Ιανουαρίου 2016, Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση στη Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο The Met Hotel, Θεσσαλονίκη, ώρα 20:00 Ετήσια εορταστική εκδήλωση για τα μέλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Πειραιάς, 23 Απριλίου 2014 ΤΜΗΜΑ: Εμπορίου Αρ. Πρωτ.: 2476 Πληροφορίες: Ε. Ξενάκη Τηλέφωνο: 2104177241-5

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών Δε θα ήταν υπερβολή να υποστηριχτεί ότι αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής διαδικασίας κάθε κράτους, είναι η πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1 12 α ΧΡΗΜΑ BUSINESS AWARDS 5 Φεβρουαρίου 2 9 ο ETHOS SUSTAINABILITY FORUM & AWARDS 19 Μαρτίου 3 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 4 OTC

Διαβάστε περισσότερα

CEO & CSR MONEY CONFERENCE 2012 ΕΥΤΥΧΙΑ: Ένας νέος δείκτης μέτρησης της επιτυχίας κρατών και επιχειρήσεων 1

CEO & CSR MONEY CONFERENCE 2012 ΕΥΤΥΧΙΑ: Ένας νέος δείκτης μέτρησης της επιτυχίας κρατών και επιχειρήσεων 1 CEO & CSR MONEY CONFERENCE 2012 ΕΥΤΥΧΙΑ: Ένας νέος δείκτης μέτρησης της επιτυχίας κρατών και επιχειρήσεων 1 CEO & CSR Money Conference 2012 Ευτυχία: Ένας νέος δείκτης μέτρησης της επιτυχίας των κρατών

Διαβάστε περισσότερα

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Αποτελέσματα Έρευνας

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Αποτελέσματα Έρευνας Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Αποτελέσματα Έρευνας ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 Η διαδρομή στον επιχειρηματικό στίβο Αξιοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων Title 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Sub-title Χριστιάνα Σιαμπέκου Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(EKT) Enterprise Europe Network - Hellas

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ. 5o ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΑΜΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2018 Αξιότιμοι συμμετέχοντες, Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ PALLADIAN CONFERENCES

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ PALLADIAN CONFERENCES ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το CONFERENCE,το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 01 Ιουλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace στο Μαρούσι. Στο CONFERENCE θα συζητηθούν όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Συστάσεις για πολιτικές για την ανάπτυξη της Ανοικτής Πρόσβασης στη Νότια Ευρώπη Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της Ανοικτής Πρόσβασης στη Νότια Ευρώπη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ...4 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ...5 ΤΟ ΚΟΙΝΟ...7 Ο ΧΩΡΟΣ...8 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ MONEY CONFERENCES...9 Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ...4 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ...5 ΤΟ ΚΟΙΝΟ...7 Ο ΧΩΡΟΣ...8 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ MONEY CONFERENCES...9 Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ...4 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ...5 ΤΟ ΚΟΙΝΟ...7 Ο ΧΩΡΟΣ...8 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ MONEY CONFERENCES...9 Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ...10 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...12 (Τελευταία ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2011)

Διαβάστε περισσότερα

Page 1 of 12. ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T ( )

Page 1 of 12. ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T ( ) Page 1 of 12 ETHOS MEDIA S.A.: 29, Thessalias str. GR-17456, Alimos, Athens T (+30 210 9984 950) 6 o Pharma & Health Conference 9 Ιουλίου 2015 Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής Η ETHOS EVENTS, το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Υπεύθυνη έρευνας: Αμάντα Σουκουλιά Σχεδίαση ερωτηματολογίου: Αμάντα Σουκουλιά, Θάνος Πανταζής ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Το παρόν ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza. ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το ATHENS HEALTH FORUM 2016 το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο N.J.V. Athens Plaza. Στο συνέδριο, το συντονισμό του

Διαβάστε περισσότερα

360funding.gr Μάϊος 2017

360funding.gr Μάϊος 2017 360funding.gr Μάϊος 2017 1. Τι είναι το 360 FUNDING PORTAL; Μία νέα πρωτοποριακή διαδικτυακή πύλη που παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης (επιδοτήσεις)

Διαβάστε περισσότερα

Greek Exports Awards 2017

Greek Exports Awards 2017 1 Greek Exports Awards 2017 Για 6 η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία η εσωτερική ζήτηση πιέζεται παντοιοτρόπως και οι παραδοσιακές μας αγορές στην Ευρώπη βρίσκονται ήδη σε οικονομική ύφεση, έχει πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr Athens Women Forum 2015 η palladian communications specialists διοργανώνει το athens women forum 2015, με σκοπό τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου και διαβούλευσης, με επίκεντρο τη

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Ολοκληρωµένα Προγράµµατα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων Καινοτομίας Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 10 Νοεµβρίου 2011 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Νοεµβρίου 2011 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 10 Νοεµβρίου 2011 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ένας κόσµος νέων δυνατοτήτων για τους Έλληνες εξαγωγείς στο διαδίκτυο, µια ακόµη πρωτοβουλία ουσίας της Eurobank για ανάπτυξη µε αιχµή την εξωστρέφεια Ένας νέος «πλανήτης»

Διαβάστε περισσότερα

Greek Exports Awards 2017

Greek Exports Awards 2017 Greek Exports Awards 2017 Για 6 η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Τι είναι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη; Είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ), με σκοπό την ανάδειξη,

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY CONFERENCE & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS CONFERENCE 4 HOSPITALITY FORUM

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media!

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ - LINKEDIN: BUSINESS UP YOUR IMAGE Γνωρίζεις πως να παρουσιάσεις τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

Greek Exports Awards 2017

Greek Exports Awards 2017 1 Greek Exports Awards 2017 Για 6 η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 Αίγλη Ζαππείου Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, υπό την αιγίδα του Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων

Διαβάστε περισσότερα

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 GREEK EXPORTS CONFERENCE 2013 4 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 5 ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ 6 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ B2B MEETINGS WITH BUYERS 11 GREEK EXPORTS AWARDS 2013 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

19th Roundtable with the Government of Greece

19th Roundtable with the Government of Greece Άγγελος Κωτσιόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) 19th Roundtable with the Government of Greece May 14th-15th, 2015 Athenaeum InterContinental, Athens ΟΜΙΛΙΑ Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

«Τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών»

«Τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών» Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων B8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών» Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α «Ο ρόλος

Διαβάστε περισσότερα

EAEC-EOC TASK FORCE. Η κινητήρια δύναµη για εξασφάλιση χρηµατοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράµµατα ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 1

EAEC-EOC TASK FORCE. Η κινητήρια δύναµη για εξασφάλιση χρηµατοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράµµατα ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 1 EAEC-EOC TASK FORCE Η κινητήρια δύναµη για εξασφάλιση χρηµατοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράµµατα 1 Οφέλη από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου μέχρι σήμερα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ Στοχευµένη, έγκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση. του κ. Θανάση Λαβίδα. Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ. στη «ιηµερίδα Πρέσβεων»

Εισήγηση. του κ. Θανάση Λαβίδα. Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ. στη «ιηµερίδα Πρέσβεων» Εισήγηση του κ. Θανάση Λαβίδα Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ στη «ιηµερίδα Πρέσβεων» Υπουργείο Εξωτερικών Αθήνα, 31 Ιουλίου 2007 Αξιότιµοι Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις, Η ραγδαία

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Μάιος 2012 Είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει κοντά τα πεδία της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνολογίας της πληροφορίας με τη διοίκηση και την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΪΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΕΝ/ΣΒΘΚΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MAREPORT 2019 ΒΟΛΟΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 Εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, θα

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr διαβήτης & διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr διαβήτης & διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου διαβήτης & διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου, ενημέρωσης και πολιτικών για το ζήτημα

Διαβάστε περισσότερα

CEO & CSR Money Conference CSR 2.0: Η εποχή της Εταιρικής Αειφορίας 1

CEO & CSR Money Conference CSR 2.0: Η εποχή της Εταιρικής Αειφορίας 1 CEO & CSR Money Conference 2010 - CSR 2.0: Η εποχή της Εταιρικής Αειφορίας 1 ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΟΡΗΓΩΝ... 3 Α. FOUNDING SPONSOR ( 45.000)... 3 Β. PLATINUM SPONSOR ( 30.000)... 5 Γ.

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά, Στόχοι και Ανάγκες των Επιχειρήσεων στο Εξαγωγικό Εμπόριο

Χαρακτηριστικά, Στόχοι και Ανάγκες των Επιχειρήσεων στο Εξαγωγικό Εμπόριο Χαρακτηριστικά, Στόχοι και Ανάγκες των Επιχειρήσεων στο Εξαγωγικό Εμπόριο Γιώργος Φιλιόπουλος Senior Advisor, ExportReady Τομέας Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών & Δικτύων Στόχοι της Έρευνας Αποτύπωση

Διαβάστε περισσότερα

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας.

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας Ιωάννινα, 27 Μαρτίου 2015, Ενημερωτικό Τεχνικό Σεμινάριο ECOFUNDING 1 Το Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

4 o AΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ. Τίτλος: 35 years of Excellence in Partnership. Διάρκεια: Δύο ημέρες, Τετάρτη 3 Ιουνίου και Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

4 o AΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ. Τίτλος: 35 years of Excellence in Partnership. Διάρκεια: Δύο ημέρες, Τετάρτη 3 Ιουνίου και Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 1 4 o AΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 4 th ARAB-HELLENIC ECONOMIC FORUM Athens, 03-04 June, 2015 Υπό την αιγίδα: Εταίρος και Κύριος Χορηγός: Jordan Chamber of Commerce Τίτλος: 35 years of Excellence in

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2014 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. 2 ο 15ήμερο. ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Ethos CSR Conference & Sustainable Awards 2014.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2014 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. 2 ο 15ήμερο. ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Ethos CSR Conference & Sustainable Awards 2014. ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Clinical Research Conference ΜΑΡΤΙΟΣ Ethos CSR Conference & Sustainable Awards ΜΑΡΤΙΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΙΑΔΑ 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Το συνέδριο στοχεύει να αναδείξει την κλινική

Διαβάστε περισσότερα

MINISTER OF TOURISM, GREECE

MINISTER OF TOURISM, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ELENA KOUNTOURA MINISTER OF TOURISM, GREECE THE EU EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT Building bridges from east to west ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ELENA KOUNTOURA

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ. κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΒΙ Α

ΟΜΙΛΙΑ. κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΒΙ Α ΟΜΙΛΙΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του ΣΕΒ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΒΙ Α στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ της ΒΟΥΛΗΣ Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Η ραγδαία επέκταση της παγκοσµιοποίησης σε όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΟΡΙΣΜΟΣ Επιχειρηματικότητα είναι η ιδιότητα ενός ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

Greek Exports Awards 2015

Greek Exports Awards 2015 1 Greek Exports Awards 2015 Για 4 η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Events και το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το citybeez.gr;

Τι είναι το citybeez.gr; Τι είναι το citybeez.gr; Το citybeez.gr είναι μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα προηγμένης επαγγελματικής προβολής και αποστολής στοχευμένων προσφορών. Ποιος είναι ο στόχος; Να έρθει κοντά ο τοπικός

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε τις καινοτόμες ιδέες. Ενισχύουμε την παραγωγική σκέψη. Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Γ. Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ

Στηρίζουμε τις καινοτόμες ιδέες. Ενισχύουμε την παραγωγική σκέψη. Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Γ. Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ Στηρίζουμε τις καινοτόμες ιδέες Ενισχύουμε την παραγωγική σκέψη Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Γ. Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ ΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Prototype by TEE αποτελεί πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής

ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής Υποστήριξη στη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου σε μια ομάδα προσώπων που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα