Ορισμός: Η χρήση ιδεών ή φράσεων άλλων και η παρουσίαση αυτών ως δικές σας, σκόπιμα ή κατά λάθος. Η χρήση ή η στενή παράφραση της γλώσσας και των

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ορισμός: Η χρήση ιδεών ή φράσεων άλλων και η παρουσίαση αυτών ως δικές σας, σκόπιμα ή κατά λάθος. Η χρήση ή η στενή παράφραση της γλώσσας και των"

Transcript

1 Case study

2 Ορισμός: Η χρήση ιδεών ή φράσεων άλλων και η παρουσίαση αυτών ως δικές σας, σκόπιμα ή κατά λάθος. Η χρήση ή η στενή παράφραση της γλώσσας και των ιδεών άλλων συγγραφέων και η παρουσίαση τους ως πρωτότυπης δουλειάς

3 Περίπτωση 1: αντιγραφή λέξη προς λέξη χωρίς εισαγωγικά, χωρίς αναφορές (citations), χωρίς παράθεση των πηγών /βιβλιογραφίας στο τέλος (references). Περίπτωση 2: αντιγραφή λέξη προς λέξη χωρίς εισαγωγικά, χωρίς αναφορές (citations), με σωστή παράθεση των πηγών /βιβλιογραφίας στο τέλος (references). Περίπτωση 3: αντιγραφή λέξη προς λέξη χωρίς εισαγωγικά, με σωστές αναφορές (citations), με σωστή παράθεση των πηγών /βιβλιογραφίας στο τέλος (references). Περίπτωση 4: με λίγες λέξεις αλλαγμένες, χωρίς εισαγωγικά, χωρίς αναφορές (citations), χωρίς παράθεση των πηγών /βιβλιογραφίας στο τέλος (references). Περίπτωση 5: με λίγες λέξεις αλλαγμένες, χωρίς εισαγωγικά, χωρίς αναφορές (citations), με σωστή παράθεση των πηγών /βιβλιογραφίας στο τέλος (references). Περίπτωση 6: με λίγες λέξεις αλλαγμένες, χωρίς εισαγωγικά, με σωστές αναφορές (citations), με σωστή παράθεση των πηγών /βιβλιογραφίας στο τέλος (references).

4

5 Όταν χρησιμοποιείτε αυτούσιο το κείμενο από κάποια άλλη εργασία να το ενσωματώνετε σε εισαγωγικά (ή και να χρησιμοποιείτε πλάγια γραμματοσειρά) και να προσθέτετε την παραπομπή. Γενικά να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε αυτούσια κείμενα εκτός αν είναι ορισμοί ή πολύ σημαντικά επιχειρήματα. Να ερμηνεύετε τα κείμενα που διαβάζετε και να γράφετε την ερμηνεία σας στην εργασία, όχι το κείμενο αυτούσιο. Προφανώς με χρήση παραπομπής πάλι. Να κάνετε ξεκάθαρο ποιος είπε τι, προφανώς με καλή και σωστή χρήση της γλώσσας και παραπομπή. Να κάνετε ξεκάθαρο ποιος έχει την ιδέα. Ακόμα και αν την περιγράφετε με δικά σας λόγια. Πάλι με παραπομπή. Να μην μεταφράζετε. Πολλοί φοιτητές μεταφράζουν για να μελετήσουν στα Ελληνικά και εν τέλει μεταφέρουν την μετάφραση στη διπλωματική. Είναι τρομερό λάθος, και επίσης εντοπίζεται και επαληθεύεται εύκολα.

6 Συγκρίνει το περιεχόμενο των εργασιών με άλλες πηγές μέσα στη βάση δεδομένων του, η οποία περιέχει 14 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, 150 εκατομμύρια εργασίες φοιτητών και εκατομμύρια άρθρα. Για κάθε εργασία το εργαλείο δίνει ποσοστό ταυτοποίησης του περιεχομένου με άλλες ήδη δημοσιευμένες πηγές. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στον καθηγητή να εξετάζει κατά πόσο το κείμενο που έχει επισημανθεί, αποτελεί κοινή γνώση ή αποτέλεσμα λογοκλοπής.

7 Οι Μεταπτυχιακές εργασίες θα ελέγχονται για λογοκλοπή Την επιμέλεια θα έχουν οι επιβλέποντες καθηγητές. Το ποσοστό λογοκλοπής και ο έλεγχος πηγών λογοκλοπής θα καθορίζεται από τους επιβλέποντες καθηγητές. Οι μεταπτυχιακές εργασίες θα αναρτώνται στο Apothesis Ιδρυματικό καταθετήριο ΤΕΙ Κρήτης και στο Ιδρυματικό καταθετήριο του Turnitin. Οι επιβλέποντες καθηγητές θα αποφασίζουν αν οι φοιτητές θα έχουν δικαίωμα ανάρτησης πτυχιακών (enroll) και λήψης δελτίου λογοκλοπής (originality report).

8 Στείλτε στο διαχειριστή του Turnitin για δημιουργία λογαριασμού. Πατήστε το κουμπί που περιέχεται στο ενεργοποίησης που θα λάβετε από την Turnitin. Ακολουθήστε τα βήματα και συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία. Μεταβείτε στη διεύθυνση για να συνδεθείτε στην υπηρεσία.

9 Μεταβείτε στη διεύθυνση

10 Δημιουργήστε μια Τάξη στο πλαίσιο της οποίας θα υποβληθούν εργασίες. Επιλέξτε "Add Class

11 Συμπληρώστε τα πεδία, τίτλος τάξης, Enrollment password κωδικοί που δίνονται στους φοιτητές για να ανεβάσουν τις εργασίες τους-. Στο Class type επιλέξτε Standard και δώστε ημερομηνίες έναρξης-λήξης μαθήματος.τέλος επιλέξτε Submit.

12 Η τάξη σας έχει δημιουργηθεί με Class ID & Enrollment password.

13 Μετά την δημιουργία Τάξης πρέπει να δημιουργήσετε μια Εργασία-Άσκηση. Επιλέξτε Add Assignment. Στα πλαίσια αυτής της εργασίας εσείς ή οι φοιτητές θα μπορείτε να υποβάλλετε αρχεία πτυχιακών εργασιών.

14 Εισάγετε τον τίτλο Assignment title, τους επιτρεπτούς τύπους αρχείων, τις ημερομηνίες έναρξης-λήξης υποβολής εργασιών και συμπληρώστε προσεκτικά τα Optional setting

15 Επιλέξτε αν επιθυμείτε υποβολή εργασιών μετά την ημερομηνία λήξης αν θέλετε να δημιουργηθεί Originality Report- αν γίνει υποβολή εργασίας περισσότερες από μία φορά (overwrite reports) ή (first report is final) αν αποκλείετε τη βιβλιογραφία και το κείμενο που βρίσκεται μέσα σε quotes από έλεγχο λογοκλοπής.

16 Επιλέξτε την εξαίρεση σε μικρού μήκους ταιριάσματα -αν επιτρέπετε στους φοιτητές να δουν το Originality Report - ταιριάσματα μετάφρασης ελληνικού κειμένου σε αγγλικό- ΠΡΟΣΟΧΗ αν θέλετε να καταθέσετε την πτυχιακή στο Καταθετήριο του Turnitin ή όχι- Σημ.: Οι όροι κατάθεσης εργασιών μπορούν να αλλάξουν. Επιλέξτε Submit.

17 Ως εισηγητής επιλέγετε την Τάξη που έχετε ήδη δημιουργήσει.

18 Βρίσκεστε στην οθόνη Assignment που έχετε δημιουργήσει. Από το View ή το More actions αναρτούμε εργασία. Σημ.:Από το View μπορείτε να δείτε αργότερα όλες τις πτυχιακές που έχετε αναρτήσει.

19 Επιβεβαιώνετε το τίτλο της Τάξης και της εργασίας στα πλαίσια της οποίας θα αναρτήσετε την πτυχιακή εργασία. Στη συνέχεια επιλέγετε Submit File.

20 Μπορείτε να αναρτήσετε πτυχιακή ως εισηγητής επιλέγοντας Non-enrolled student και μεταφορτώνετε την εργασία από τον υπολογιστή σας, το Dropbox ή το Google Drive και τέλος επιλέγετε Upload

21 Αν θέλετε οι φοιτητές σας να αναρτήσουν πτυχιακές, θα πρέπει να τους προσθέσετε στο αντίστοιχο Class επιλέγοντας τη καρτέλα Students και κατόπιν Add Student ή Upload Student List για μαζική προσθήκη φοιτητών από λίστα.

22 Ο φοιτητής που προσθέτετε ενημερώνεται μέσω από το turnitin και ακολουθεί τις οδηγίες για δημιουργία προφίλ

23 Μετά την ανάρτηση εργασίας δίνετε ψηφιακό αποδεικτικό ανάρτησης της εργασίας work1 με submission ID και όνομα φοιτητή.

24 Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση είναι διαθέσιμο το Similarity με το αποτέλεσμα λογοκλοπής σε αριθμητικό ποσοστό. Αν γίνει ξανά ανάρτηση πτυχιακής το χρώμα θα είναι γκρι και ο χρόνος που θα χρειαστεί για έκδοση νέου Similarity θα είναι 24 ώρες.

25 Πατώντας στο Similarity εμφανίζετε το Originality report, το αναλυτικό δελτίο λογοκλοπής. Εμφάνιση λίστας πηγών & ποσοστών λογοκλοπής-φίλτρα με πολλές επιλογές εξαίρεσης- Κατέβασμα αρχείων- Πληροφορίες κατάθεσης.

26 Αν επιλέξετε από το Match Overview μια πηγή ή πατήστε πάνω στον αριθμό, θα εμφανιστεί σε πλαίσιο το κείμενο λογοκλοπής καθώς και η πλήρη εμφάνιση της πηγής στο διαδίκτυο επιλέγοντας μέσα απ το πλαίσιο full source view.

27 Από το φίλτρο All sources μπορείτε να εξαιρέσετε πηγές από τον έλεγχο λογοκλοπής και πατώντας Exclude. Ακολουθεί επανέκδοση δελτίου και ποσοστού λογοκλοπής.

28 Από φίλτρο Filters & Setting μπορείτε να εξαιρέσετε βιβλιογραφία, κείμενο σε quotes, αριθμό λέξεων ή ποσοστό λογοκλοπής. Πατήστε Apply changes.

29 Από το φίλτρο Download μπορείτε να κατεβάσετε το Originality Report, το ψηφιακό αποδεικτικό κατάθεσης και το υποβληθέν αρχείο πτυχιακής εργασίας.

30 Στο τελευταίο στη σειρά φίλτρο δίνονται αναλυτικές πληροφορίες κατάθεσης.

31 Αναλυτικές οδηγίες και βίντεο εκπαίδευσης από τη σελίδα της Turnitin

32

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Η χρήση του. Βήμα προς Βήμα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Η χρήση του. Βήμα προς Βήμα ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Η χρήση του Βήμα προς Βήμα ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2017 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο οδηγός αυτός έχει σχεδιαστεί για να σας καθοδηγήσει στο πώς θα χρησιμοποιήσετε το λογισμικό λογοκλοπής Turnitin, ένα εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Κρήτης Βιβλιοθήκη. H διαδικτυακή εφαρμογή Turnitin για τους Φοιτητές

ΤΕΙ Κρήτης Βιβλιοθήκη. H διαδικτυακή εφαρμογή Turnitin για τους Φοιτητές ΤΕΙ Κρήτης Βιβλιοθήκη H διαδικτυακή εφαρμογή Turnitin για τους Φοιτητές Τι είναι το Turnitin; Είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή αντιπαραβολής κειμένων, προσβάσιμη στη διεύθυνση http://turnitin.com/ Στόχο

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι χρήστες του Turnitin πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη.

Όλοι οι χρήστες του Turnitin πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη. Οδηγίες για καθηγητές Για τη χρήση του Turnitin απαιτούνται τα παρακάτω βήματα: 1. Δημιουργία λογαριασμού 2. Δημιουργία τάξης και διαχείριση πληροφοριών τάξης 3. Δημιουργία εργασίας και σχετικές ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ενεργοποίησης λογαριασμού στο λογισμικό λογοκλοπής TURNITIN

Οδηγίες ενεργοποίησης λογαριασμού στο λογισμικό λογοκλοπής TURNITIN ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, Τ.Κ. 176 71, Τηλ.: 210 9549169-170 http://www.library.hua.gr, e-mail:library@hua.gr Καλλιθέα 19/7/17 Οδηγίες ενεργοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής Turnitin - Σύντομος Οδηγός (www.turnitin.com)

Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής Turnitin - Σύντομος Οδηγός (www.turnitin.com) Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής Turnitin - Σύντομος Οδηγός (www.turnitin.com) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 0 Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής Turnitin - Σύντομος Οδηγός (www.turnitin.com) Οδηγίες για διδάσκοντες

Διαβάστε περισσότερα

TURNITIN. Οδηγός χρήσης διαδικτυακής εφαρμογής αποτροπής φαινομένων λογοκλοπής

TURNITIN. Οδηγός χρήσης διαδικτυακής εφαρμογής αποτροπής φαινομένων λογοκλοπής Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών Μονάδα Υποστήριξης Χρηστών Οδηγός χρήσης διαδικτυακής εφαρμογής αποτροπής φαινομένων λογοκλοπής TURNITIN Πάτρα, 2017 Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης,

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Συνοπτικός οδηγός χρήσης διαδικτυακής υπηρεσίας πρόληψης λογοκλοπής (prevent plagiarism web service) @ Περιεχόμενα Τι είναι η διαδικτυακή υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

TURNITIN. Οδηγός χρήσης διαδικτυακής εφαρμογής αποτροπής φαινομένων λογοκλοπής

TURNITIN. Οδηγός χρήσης διαδικτυακής εφαρμογής αποτροπής φαινομένων λογοκλοπής Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών Μονάδα Υποστήριξης Χρηστών Οδηγός χρήσης διαδικτυακής εφαρμογής αποτροπής φαινομένων λογοκλοπής TURNITIN Πάτρα, 2017 Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΦΕΤ

Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΦΕΤ Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΦΕΤ ΒΗΜΑ 1. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Συνδεθείτε στη ιστοσελίδα: http://events.enephet.gr/index.php/school/1nr Πατήστε το Account (1). Αμέσως

Διαβάστε περισσότερα

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes Class Create Class Ο Teacher μπορεί να δημιουργήσει τάξεις για το σχολείο του από το κεντρικό μενού Management Classes Create Class. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη και για τους καθηγητές εφόσον το επιτρέψει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου EPrints ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ 1. Είσοδος στο σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Τα υπόλοιπα βήματα που ολοκληρώνουν την χρήση του Turnitin, θα αναφερθούν, συνοπτικά, στα επόμενα εδάφια του παρόντος οδηγού.

Τα υπόλοιπα βήματα που ολοκληρώνουν την χρήση του Turnitin, θα αναφερθούν, συνοπτικά, στα επόμενα εδάφια του παρόντος οδηγού. Turnitin originality check Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής Ιστότοπος: www.turnitin.com Γενικά Το Turnitin αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα (web based software platform) υπό τη μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας,

Διαβάστε περισσότερα

Management School School Profile Save

Management School School Profile Save School School Profile Ο School Manager μπορεί να δει και να επεξεργαστεί γενικές πληροφορίες για το σχολείο που ανήκει και διαχειρίζεται. Από το κεντρικό μενού Management School School Profile. Η σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΦΕΤ

Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΦΕΤ Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΦΕΤ ΒΗΜΑ 1. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Συνδεθείτε στη ιστοσελίδα: http://events.enephet.gr/index.php/enephet/2017 Πατήστε το Account (1) για να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

1 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΕΝΕΦΕΤ 9 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

1 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΕΝΕΦΕΤ 9 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 1 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΕΝΕΦΕΤ 9 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 Πανεπιστήμιο Κρήτης Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών (Τόπος Διεξαγωγής: Ορθόδοξος Ακαδημία

Διαβάστε περισσότερα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγγραφή σας, το σύστημα θα σας οδηγήσει αυτόματα στην ιστοσελίδα:

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγγραφή σας, το σύστημα θα σας οδηγήσει αυτόματα στην ιστοσελίδα: ΒΗΜΑ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΝΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγγραφή σας, το σύστημα θα σας οδηγήσει αυτόματα στην ιστοσελίδα: (http://events.enephet.gr/index.php/enephet/enephet/user) Επιλέξτε New Submission

Διαβάστε περισσότερα

Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης

Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης Το «Φωτόδεντρο Κύπρου» αποτελεί το Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Υλικού Χρηστών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου. Στον χώρο αυτό εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2014 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, θα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ανάρτησης Διπλωματικής / Πτυχιακής Εργασίας. Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (

Οδηγός Ανάρτησης Διπλωματικής / Πτυχιακής Εργασίας. Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr ( Πρώτο Βήμα Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (https://apothesis.eap.gr/). Εν συνεχεία, επάνω δεξιά βρίσκετε την ένδειξη «Σύνδεση» και από την αναπτυσσόμενη λίστα επιλέξτε «Το

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας. Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου «Απόθεσις»

Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας. Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου «Απόθεσις» Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου «Απόθεσις» Κατάθεση εργασίας στο «Απόθεσις» 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (μερικής φοίτησης) Διετούς

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής Πληροφορίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε

Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής Πληροφορίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας 1 25 Λογισμικές εφαρμογές καταγραφής και αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας Λογισμική Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόσβασης στο EndNote Web. Πρόσβαση στο EndNote Web

Οδηγίες Πρόσβασης στο EndNote Web. Πρόσβαση στο EndNote Web Οδηγίες Πρόσβασης στο EndNote Web Το EndNote Web είναι εργαλείο διαχείρισης βιβλιογραφικών αναφορών, ενσωματωμένο στη βάση Web of Science. Απαιτείται εγγραφή και δημιουργία password (Sign in / Register)

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας. Έκδοση 2η

Εγχειρίδιο Χρήσης. Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας. Έκδοση 2η Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας Έκδοση 2η Περιεχόμενα Γενικά... 3 Ρόλος «Φοιτητή»... 3 Login... 3 Δημιουργία Αίτησης... 5 Επεξεργασία / Συμπλήρωση Αίτησης... 5 Υποβολή Αίτησης...

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οδηγίες Δημιουργία Λογαριασμού - Profile για το Google Scholar.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οδηγίες Δημιουργία Λογαριασμού - Profile για το Google Scholar. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Οδηγίες Δημιουργία Λογαριασμού - Profile για το Google Scholar. Βήμα 1 Ο : Δημιουργία Λογαριασμού στο GOOGLE (αν δεν έχετε ήδη)

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1

Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1 Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1 PEOPLECERT Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού e-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Πνευματικά Δικαιώματα 2011-2017 PEOPLECERT Α.Ε. Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Φοιτητές

Εγχειρίδιο Χρήσης για Φοιτητές Εγχειρίδιο Χρήσης για Φοιτητές Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας Έκδοση 1η Περιεχόμενα Γενικά... 3 Φοιτητής... 3 Login... 3 Δημιουργία Αίτησης... 4 Επεξεργασία / Συμπλήρωση Αίτησης... 5 Υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου:

Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου: Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου: Περιγραφή και οδηγός χρήσης για φοιτητές και ερευνητές Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου Οκτώβριος 2015 Ο κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2012 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, θα

Διαβάστε περισσότερα

Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (https://apothesis.eap.gr/).

Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (https://apothesis.eap.gr/). Πρώτο Βήμα Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (https://apothesis.eap.gr/). Εν συνεχεία, επάνω δεξιά βρίσκετε την ένδειξη «Σύνδεση» και από την αναπτυσσόμενη λίστα επιλέξτε «Το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΩΝΗ Οδηγίες κατάθεσης τεκμηρίων στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς. ELiDOC Systems & Services

ΔΙΩΝΗ Οδηγίες κατάθεσης τεκμηρίων στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς. ELiDOC Systems & Services ΔΙΩΝΗ Οδηγίες κατάθεσης τεκμηρίων στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς ELiDOC Systems & Services Περιεχόμενα 1. Είσοδος στο σύστημα... 2 2. Εισαγωγή τεκμηρίου στο σύστημα... 5 3. Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση. Εξοικείωση με διαδικασία εγγραφής μαθητών σε κάποιο μάθημα και διαδικασία μεταφοράς μαθημάτων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων moodle

Άσκηση. Εξοικείωση με διαδικασία εγγραφής μαθητών σε κάποιο μάθημα και διαδικασία μεταφοράς μαθημάτων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων moodle ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Συστήματα Τηλεκπαίδευσης Άσκηση Εξοικείωση με διαδικασία εγγραφής μαθητών σε κάποιο μάθημα και διαδικασία μεταφοράς μαθημάτων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Υποβολής Εργασιών

Οδηγίες Υποβολής Εργασιών Οδηγίες Υποβολής Εργασιών Οι εργασίες υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη διεύθυνση: http://events.enephet.gr/ Για την υποβολή των εργασιών απαιτείται λογαριασμός στην πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Εργαλείου. Παρουσίαση Πλατφόρμας

Περιγραφή Εργαλείου. Παρουσίαση Πλατφόρμας Περιγραφή Εργαλείου Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο μάθησης, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να ανακαλύπτουν, να μοιράζονται και να αποθηκεύουν όρους, ορισμούς και γλωσσάρια σε 1487 τομείς και 97 γλώσσες.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις μέσω του Teachers Club. Ιανουάριος 2017 Έκδοση 04.1

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις μέσω του Teachers Club. Ιανουάριος 2017 Έκδοση 04.1 Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις μέσω του Teachers Club Ιανουάριος 2017 Έκδοση 04.1 PeopleCert Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ε-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Copyright 2011-2017

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής Μόνιμες ανταγωνιστικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΙ Ηπείρου. Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πληροφοριακοί οδηγοί Βιβλιοθήκης ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο Μάρτιος 2018

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής υποστήριξης των δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού Κόλπου και διαδραστικής εφαρμογής αναφοράς περιβαλλοντικών προβλημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Διαχειριστείτε τις καταθέσεις (Manage deposits)

Διαχειριστείτε τις καταθέσεις (Manage deposits) ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (EPrints) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Διαχειριστείτε τις καταθέσεις (Manage deposits) Σύνδεση στο EPrints Πηγαίνετε στη διεύθυνση http://eprints.lib.uom.gr και επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 Έργο: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με κωδικό ΟΠΣ296121 Υπο-έργο 5: Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών και απόκτηση εντύπων

Υπηρεσία δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών και απόκτηση εντύπων Αθήνα Αυτό το έντυπο φιλοδοξεί να σας βοηθήσει για χρησιμοποιήσετε την διεπαφή χρήστη του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης της Υπηρεσίας δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών και κτήσης εντύπων από την Βιβλιοθήκη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Με την επιλογή του συνδέσμου βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής (Εικόνα 1). Για να ξεκινήσετε την εγγραφή σας στο νέο μητρώο

Διαβάστε περισσότερα

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2 tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε το url www.cosmo-one.gr και πατήστε Enter.

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE δ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα τ.: 210 7273900 f: 210 7246824 e: ekt@ekt.gr www.ekt.gr Το έργο αυτό διατίθεται με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής Κοινή ανταγωνιστική διαδικασία έργων ΑΠΕ Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN & Awards International

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN & Awards International Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN & Awards International Version 1 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ... 3 ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ... 4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 5 ΧΡΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxpress.gr και από το κεντρικό μενού «e-πηρεσίες» επιλέξτε το «ASTbooks Portal». Θα μεταφερθείτε στην κεντρική σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

TUTORIAL VERSION: 1.0

TUTORIAL VERSION: 1.0 FC1 TUTORIAL VERSION: 1.0 1 LOGIN Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ROSTER ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΑΙΚΤΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΙΚΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ATTRIBUTES ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Δημιουργία Εξέτασης Επεξεργασία και Προβολή Εξέτασης Διαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Πατρών MIS: 304457 Οδηγίες Χρήσης για τους Φοιτητές Πακέτο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Τα 6 βασικά βήματα: 1) Συνδεθείτε με την βάση δεδομένων των υποτροφιών της DAAD 2) Κάντε εγγραφή και εισέλθετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

Οι λειτουργίες του «Τιπούκειτου» σε απλά βήματα

Οι λειτουργίες του «Τιπούκειτου» σε απλά βήματα Οι λειτουργίες του «Τιπούκειτου» σε απλά βήματα 1 Ευρετήριο 3 Καταχώρηση Πελάτη 20 Συγχρονισμός με Google Calendar 4 Καταχώρηση Υπόθεσης 21 Συγχρονισμός με icloud 5 Συσχετισμός Υπόθεσης 22 Διασύνδεση Υπόθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION

ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION Οδηγίες εγγραφής μεμονομένων υποψηφίων μέσω του συστήματος ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION Είσοδος στο σύστημα ORFEAS Αν χρησιμοποιείτε πρώτη φορά το σύστημα ORFEAS, για την είσοδό σας, από την κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019 Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... 4 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ... 5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 6 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (RFx)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (RFx) Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ΕΚΤ-ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ 8 Νοεμβρίου 2016 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (RFx) Για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ. Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ. Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο 1 Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο Πριν

Διαβάστε περισσότερα

Αρχεία PowerPoint, ο δικτυακός τόπος Slideshare και το WordPress

Αρχεία PowerPoint, ο δικτυακός τόπος Slideshare και το WordPress Αρχεία PowerPoint, ο δικτυακός τόπος Slideshare και το WordPress Εγγραφή στο Slideshare To Slideshare είναι ένας δικτυακός τόπος που φιλοξενεί δωρεάν τις παρουσιάσεις σας είτε σε PowerPoint (*.ppt) είτε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ Φτιάξε το Site σου σε 5 βήματα!!! Φτιάξτε τώρα μια σύγχρονη ιστοσελίδα με δυνατότητα να την ανανεώνετε μόνοι σας...με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο!!!

Διαβάστε περισσότερα

Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) TEACHER

Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) TEACHER 2017 Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) TEACHER 0 Περιεχόμενα Περιγραφή επεξήγηση ρόλων/χρηστών... 2 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ... 4 Teacher... 9 ΠΛΟΗΓΗΣΗ... 10 User Account... 13 MY

Διαβάστε περισσότερα

wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Εγχειρίδιο Δημιουργίας Λογαριασμού του Διαχειριστή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας στην Υπηρεσία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ EMIR-TR ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ EMIR-TR ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ Έκδοση : 1.3 16/02/2015 Η εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε. (ΕΤ.ΕΚ) έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες και τα στοιχεία της παρούσας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υποβολής σε αποθετήριο SaaS

Οδηγός υποβολής σε αποθετήριο SaaS Οδηγός υποβολής σε αποθετήριο SaaS Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ Μονάδα Τεκμηρίωσης ΕΚΤ Υπεύθυνη έκδοσης: Δέσποινα Χαρδούβελη Κείμενα: Κατερίνα Μπάρτζη Επιμέλεια Έκδοσης: Έλενα Λαγούδη Σχεδιασμός Έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ Ηράκλειο, Δεκέμβριος 2016 1 Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή...3 2. Περιβάλλον Εργασίας...3 3. Νέα Παραγγελία...5 4. Λίστα Παραγγελιών...7 5. Οριστικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

tenderone ΣύντομοςΟδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 1.0

tenderone ΣύντομοςΟδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 1.0 tenderone ΣύντομοςΟδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε το urlwww.cosmo-one.gr και πατήστε Enter.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΕΙΑ για τη χρήση του ιδρυματικού αποθετηρίου ΥΠΑΤΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΒΟΗΘΕΙΑ για τη χρήση του ιδρυματικού αποθετηρίου ΥΠΑΤΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ για τη χρήση του ιδρυματικού αποθετηρίου ΥΠΑΤΙΑ Το Ιδρυματικό Αποθετήριο του ΤΕΙ Αθήνας συλλέγει, τεκμηριώνει, αποθηκεύει και διατηρεί ψηφιακό περιεχόμενο έρευνας και εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Εγγραφής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής Άσκησηςθα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

(CUT Portal). ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

(CUT Portal). ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ CUT Portal ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Για την υποβολή αίτησης σε προγράμματα σπουδών (προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά), αν δεν είστε ήδη ενεργός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για ταπρογράμματαμεταπτυχιακώνσπουδών ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημαdspace 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018 Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018 Version 6 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... 4 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ... 5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 6 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

HP Workspace. Οδηγός χρήσης

HP Workspace. Οδηγός χρήσης HP Workspace Οδηγός χρήσης Copyright 2016 HP Development Company, L.P. 2016 Google Inc. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Η ονομασία Google Drive είναι εμπορικό σήμα της Google Inc. Η ονομασία Windows είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εισαγωγή Η εφαρμογή των περιοδικών etwinning δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Οδηγός για Φοιτητές/τριες (ΔΕΟ10) του Αριστείδη Χατζή ahatzis@phs.uoa.gr ΣΕΠ ΑΘΗΝΑ-2, Portal Officer ΔΕΟ10 Αυτός ο οδηγός απευθύνεται στις φοιτήτριες και τους φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος 2017 Έκδοση 02.1

Ιανουάριος 2017 Έκδοση 02.1 Ιανουάριος 2017 Έκδοση 02.1 PEOPLECERT Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού E-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Πνευματικά Δικαιώματα 2011-2017 PEOPLECERT Α.Ε. Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες διαχείρισης Τιπούκειτος Multiuser

Οδηγίες διαχείρισης Τιπούκειτος Multiuser Οδηγίες διαχείρισης Τιπούκειτος Multiuser 1 Ευρετήριο 4 Σύνδεση στην κεντρική σελίδα διαχείρισης 13 Συσχετισμός Υπόθεσης 5 Καταχώρηση Χρήστη 14 Αυτόματος Υπολογισμός Προθεσμιών 6 Καταχώρηση Χρήστη- Επίπεδα

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου. Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS

Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου. Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS 2014 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή (browser) όπως Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας στο σύστημα είναι η εξής:

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας στο σύστημα είναι η εξής: Πειραιάς, Μάρτιος 2017 1 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 1. Επισκόπηση... 3 2. Εγγραφή στο Σύστημα... 6 3. Ενεργοποίηση Λογαριασμού... 7 4. Είσοδος στο Σύστημα... 8 5. Ανάκτηση/Αλλαγή Συνθηματικού... 8 6.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1 Απρίλιος 2018 Έκδοση 04.2 PeopleCert Certifying Professionals E-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα υποβολή δείτε το κεφάλαιο 3.2 των Οδηγιών Χρήσης. Στο παρόν εγχειρίδιο περιγράφονται τα βήματα που

Διαβάστε περισσότερα

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης eclass ηµιουργία Μαθήµατος 1 Η ηµιουργία Μαθήµατος είναι η πιο σηµαντική ενέργεια του χρήστη Εκπαιδευτή στην πλατφόρµα. Ειδικότερα, για να δηµιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Ως φοιτητής μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής WORDPRESS Το παρόν εγχειρίδιο είναι μία προσπάθεια για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για την δημοσίευση άρθρων. Για παραλήψεις, λάθη ή κάτι το δυσνόητο παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσεως της υπηρεσίας Alpha e-statements

Οδηγίες χρήσεως της υπηρεσίας Alpha e-statements Οδηγίες χρήσεως της υπηρεσίας Alpha e-statements 1. Ηείσοδοςστηνυπηρεσίαμπορείναπραγματοποιηθεί μέσω του portal τωνκαρτώντηςτραπέζης www.alpha.gr/cards ήαπευθείαςαπότοintranet. Αναζητήστε τη σχετική σηματοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) MEMBER

Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) MEMBER 2017 Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) MEMBER 0 Πίνακας περιεχομένων Περιγραφή επεξήγηση ρόλων/χρηστών... 2 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ... 4 Member... 10 ΠΛΟΗΓΗΣΗ... 11 User Account...

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης (ΑΤΛΑΣ), το οποίο τίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Ως φοιτητής μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

EPHORUS TURNITIN ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ

EPHORUS TURNITIN ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ EPHORUS TURNITIN ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ EPHORUS/TURNITIN Το Ephorus/TurnItIn είναι ένα πρόγραμμα που βοηθά στην

Διαβάστε περισσότερα

Findbiz Γρήγορος Οδηγός Χρήσης

Findbiz Γρήγορος Οδηγός Χρήσης Findbiz Γρήγορος Οδηγός Χρήσης ICAP Group Επανασχεδιασμός Findbiz Το νέο site του Findbiz, είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη και περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργικότητες όπως παρακάτω: Βελτιωμένη

Διαβάστε περισσότερα

CUT Portal ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ

CUT Portal ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ CUT Portal ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ Για την υποβολή αίτησης, αν δεν είστε ήδη ενεργός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε μια σύντομη διαδικασία ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου Συντάκτες: Παναγιώτα Μπούγια Θεοδώρα Νάνου Ιανουάριος 2015 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Βιβλιογραφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Θετικών Επιστημών & Ιατρικής

Σεμινάριο Βιβλιογραφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Θετικών Επιστημών & Ιατρικής Σεμινάριο Βιβλιογραφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Θετικών Επιστημών & Ιατρικής Πληροφόρηση & Εκπαίδευση Χρηστών libh@lib.uoc.gr Ηράκλειο 2016-7 Εργαλεία αναζήτησης Κατάλογοι Βιβλιοθηκών Βιβλιογραφικές

Διαβάστε περισσότερα