Χέρια και Δέρµα Απολύµανση και αντιµικροβιακός καθαρισµός

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Χέρια και Δέρµα Απολύµανση και αντιµικροβιακός καθαρισµός"

Transcript

1 Κτηνιατρική Υγιεινή

2 Χέρια και Δέρµα Απολύµανση και αντιµικροβιακός καθαρισµός Αλκοολούχο αντισηπτικό χεριών Διαθέσιµο και µε χωρίς άρωµα & χρώµα ASEPTOMAN PERFUME FREE Εξαιρετικά φιλικό πρός το δέρµα Δεν περιέχει συστατικά που να ερεθίζουν το δέρµα Περιέχει ενυδατικούς παράγοντες για προστασία του δέρµατος Αλκοολούχο αντισηπτικό για επάλειψη στα χέρια. Το ASEPTOMAN είναι εξαιρετικά φιλικό πρός το δέρμα και δεν περιέχει ουσίες που παραμένουν στο δέρμα και να το ερεθίζουν. Επιπρόσθετα, το ASEPTOMAN περιέχει ενυδατικούς παράγοντες για την προστασία του δέρματος αποτρέποντας έτσι την ξηρότητα του. Είναι αποτελεσματικό ενάντια σε όλους τους κεκαλυμμένους ιούς όπως και τους Rota ιούς τους ιούς του καταρροϊκού πυρετού. Αλκοολούχο αντισηπτικό χεριών και δέρµατος Δερµατολογικά ελεγµένο. Ενδείκνυται για άτοµα µε αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρµα Δεν περιέχει έκδοχα Δεν περιέχει αλλεργιογόνους παράγοντες Αλκοολούχο, χωρίς άρωμα, αντισηπτικό χεριών και δέρματος. Το DESCODERM δεν περιέχει ουσίες που παραμένουν στο δέρμα με αθροιστική δράση ή άλλα έκδοχα που να ερεθίζουν το δέρμα. Έτσι, το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αντισηπτικό με ψεκασμό ή με τρίψιμο στο δέρμα του ζώου. Δερματολογικά ελεγμένο. Ενδείκνυται για άτομα ή ζώα με αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα. Αλκοολούχο αντισηπτικό χεριών Δραστικό ενάντια στην πλειονότητα των παθογόνων µικροοργανισµών που προέρχονται από τα ζώα Ευρύ αντιµικροβιακό φάσµα δράσης Περιέχει ενυδατικούς παράγοντες για την προστασία του δέρµατος. Το SEPTOMAN είναι ένα εξαιρετικά φιλικό πρός το δέρμα αντισηπτικό χεριών. Η φιλική πρός τον χρήστη σύνθεση του προσφέρει ευρύτατο φάσμα δράσης, σε συνδυασμό με εξαιρετικές ιδιότητες φροντίδας και προστασίας του δέρματος. Το SEPTOMAN είναι δραστικό ενάντια σε όλους τους μικροοργανισμούς που σχετίζονται με την κτηνιατρική, βακτήρια, μύκητες, κεκαλυμμένους ιούς αλλά και κάποιους μη-κεκαλυμμένους ιούς, όπως Adeno ιούς και ιούς Rota. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φάσμα δράσης του SEPTOMAN βλ. τελευταία σελίδα. Το SEPTOMAN δεν περιέχει δραστικές ουσίες που να παραμένουν στο δέρμα και να το ερεθίζουν. Επιπρόσθετα, το SEPTOMAN περιέχει υψηλής ποιότητας ενυδατικούς παράγοντες για την φροντίδα του δέρματος, προστατεύοντας το έτσι από την ξηρότητα. Είναι συμβατό με όλα τα κρεμοσάπουνα και δεν περιέχει αλδεϋδες, φαινόλες και τεταρτοταγή αμμωνιακά άλατα. Το SEPTOMAN είναι κατάλληλο για όλα τα πεδία της κτηνιατρικής, άλογα, μικρά και μεγάλα ζώα, όπως επίσης και πουλιά όπως γεράκια και πουλερικά. Το SEPTOMAN διατίθεται και σε μορφή τζέλ με την ονομασία SEPTOMAN GEL. Λόγω της ύπαρξης τζέλ στη σύνθεση του, εξασφαλίζεται η ακριβής δοσολογία και χωρίς να στάζει.

3 Αντιµικροβιακό κρεµοσάπουνο για τον άνθρωπο και τα ζώα Ταχεία δράση και φιλικό πρός το δέρµα Περιέχει Πολυεξανίδη Δραστικό ενάντια σε βακτήρια, µύκητες και κεκαλυµµένους ιούς Το DECONTAMAN είναι ένα αντισηπτικό κρεμοσάπουνο για τα χέρια, το δέρμα και τα μαλλιά με εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες, για τον άνθρωπο και τα ζώα. Καθαρίζει και ταυτόχρονα κάνει αντισηψία χεριών και δέρματος, διακόπτοντας έτσι αποτελεσματικά την μετάδοση μολύνσεων. Έτσι το DECONTAMAN μπορεί να αντικαταστήσει ένα κοινό σαπούνι ή κρεμοσάπουνο σε κλινικές, εγκαταστάσεις περιποίησης ζώων, ιατρικών υποδομών και στάβλων. Το DECONTAMAN είναι ιδανικό στη χρήση του σε περιπτώσεις οργανικού ρύπου με πρωτείνη, αίμα και λίπος. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο των ζώων, όπως επίσης για προφύλαξη από μολύνσεις στα νοσοκομεία, κλινικές, στάβλους και χώρους περιποίησης ζώων. Ειδικά πρίν και μετά από ιατρικές εξετάσεις, ή άλλες πράξεις για την φροντίδα του ζώου, η εφαρμογή του DECONTAMAN διακόπτει με επιτυχία την μετάδοση μολύνσεων. Χάρη στην φιλική πρός το δέρμα σύνθεση του με ουδέτερο ph, οι ιδιότητες του για την φροντίδα του δέρματος και η κύρια ουσία Πολυεξανίδη, που είναι εξαιρετικά συμβατή με το δέρμα και το βλεννογόνο, κάνει το DECONTAMAN φροντίζει το δέρμα όπως και τα υπόλοιπα απαλά κρεμοσάπουνα. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ για τον καθαρισμό και την υγιεινή του ουρογεννητικού συστήματος των αλόγων πρίν την γέννα. Πλύσεις με DECONTAMAN θα μπορούσαν να απομακρύνουν την πιτυρίδα ή ψώρα σε περίπτωση λειχήνας ή θα μπορούσαν ακόμη να είναι μέρος προεγχειριτικής πρακτικής σε ζώα με ανθεκτικούς παθογόνους μικροοργανισμούς στο δέρμα τους. Σε 30 δευτερόλεπτα, το DECONTAMAN είναι δραστικό ενάντια σε βακτήρια και μύκητες σύμφ. με ΕΝ 1499 και δραστικό ενάντια κεκαλυμμένων ιών όπως Herpes, Flavi, Paramyxovirus και άλλους ιούς. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το φάσμα δράσης βλ. τελευταία σελίδα. Αντιµικροβιακός καθαρισµός δέρµατος και βλενογόνου Έτοιµο πρός χρήση Εξαιρετική συµβατότητα µε το δέρµα και το βλενογόνο Περιέχει πολυεξανίδη Το DECONTAMAN LIQUID είναι ένα έτοιμο πρός χρήση αντιμικροβιακό καθαριστικό διάλυμα για το δέρμα και το βλενογόνο. Περιέχει πολυεξανίδη και παρουσιάζει εξαιρετική συμβατότητα με το δέρμα και το βλεννογόνο. Η πολυεξανίδη είναι γνωστή για την δραστικότητα της στην θεραπεία των ανθρώπινων πληγών, όπου απομακρύνει τα βακτήρια και το βιοφίλμ κατά τη διάρκεια των πλύσεων των τραυμάτων κάνοντας την επούλωση των πληγών πιο εύκολη και γρήγορη. Το DECONTAMAN LIQUID μειώνει τον αριθμό των μικροβίων ειδικά των βακτηρίων που είναι ανθεκτικά σε αντιβιώσεις. Σταθεροποιεί τη φυσιολογική χλωρίδα του δέρματος και ελλατώνει τις όποιες δυσοσμίες του σώματος. Το DECONTAMAN LIQUID μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινή χρήση, αν κριθεί απαραίτητο, πχ για τον καθαρισμό πληγών και την υγιεινή των κάτω άκρων, ή να βοηθήσει στην απομάκρυνση πιτυρίδας ή ψώρας σε περίπτωση λειχήνας και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

4 Επιφάνειες Απολύµανση Απολυµαντικό πολλαπλών χρήσεων Πολλαπλών χρήσεων Εξαιρετική συµβατότητα υλικών Άριστη αποτελεσµατικότητα ενάντια σε βακτήρια, ιούς και µύκητες Το ALL DES είναι ένα απολυμαντικό σε σκόνη για την απολύμανση όλων των ειδών επιφανειών, ειδικά στην κτηνιατρική πρακτική, κλινικές, στάβλους, εγκαταστάσεις που φυλάσσονται ζώα, κατάλληλο για ευαίσθητες επιφάνειες και υλικά. Το ALL DES μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ψεκασμό ή νεφελοποίηση ή ακόμη και σε μορφή αφρού με το έτοιμο διάλυμα, αρκεί το πρόσθετο έκδοχο για αφρό να είναι κατάλληλο. Για αυτό τον σκοπό προτείνουμε το HANSA CLEAN POWDER CLEANER. Για την απολύμανση μικρών επιφανειών, το ALL DES μπορεί να συνδυαστεί με τα μαντήλια DESCO WIPES τα οποία πρέπει να εμποτιστούν με το έτοιμο πρός χρήση διάλυμα. Χάρη στην άριστη συμβατότητα υλικών, το προϊόν αυτό είναι κατάλληλο για εμποτισμό ταπέτων εισόδου, λουτρού εμβάπτισης μερών αυτοκινήτων, όπως επίσης και για αυτόματα απολυμαντικά συστήματα. Φυσικά, το ALL DES είναι κατάλληλο για την απολύμανση αυτοκινήτων, εσωτερικά και εξωτερικά. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του ALL DES είναι ότι έχει σταθερότητα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ακόμη ένα πεδίο εφαρμογής του προϊόντος είναι η απολύμανση σωληνώσεων (είτε νερού είτε τροφής) σε αχυρώνες και η υγιενή του νερού σε χώρους όπου φυλάσσονται άλογα και άλλα ζώα. Το κύριο συστατικό του ALL DES, Chloramine-T, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στις υδατοκαλλιέργειες, με επιτυχία ενάντια σε βακτήρια, μύκητες, ιούς και σε μερικά παράσιτα, όπως Gyrodactylus και αμοιβάδες. Έτσι, το ALL DES είναι ένα προϊόν που πρέπει να υπάρχει σε χώρους παραγωγής υδατοκαλλιέργειας συμπεριλαμβανομένου χώρων επεξεργασίας τροφίμων Μια λίστα με τους πιο σημαντικούς παθογόνους μικροοργανισμούς, χρόνο δράσης, αραίωση/δοσολογία υπάρχει στην τελευταία σελίδα. Το ALL DES είναι συμμορφούμενο με τον Γερμανικό Σύλλογο Κτηνιάτρων (DVG) και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για απολύμανση στον χώρο της κτηνοτροφίας. Πυκνό διάλυµα για τον καθαρισµό και απολύµανση επιφανειών δαπέδων Ταυτόχρονη απολύµανση και καθαρισµός Άριστη αποτελεσµατικότητα ενάντια σε βακτήρια, σπόρους ιούς και µύκητες. Το OPTISEPT είναι ένα πολύ αποτελεσματικό πυκνό διάλυμα για την ταυτόχρονη απολύμανση και καθαρισμό επιφανειών δαπέδων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε όλους τους χώρους υγείας, κτηνιατρείων και στάβλων. Κατάλληλο για ευαίσθητες επιφάνειες και υλικά. Το OPTISEPT είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια σε όλα τα βακτήρια που έχουν σχέση με την κτηνιατρική, συμπεριλαμβανομένου μυκοβακτηρίου της φυματίωσης, όπως επίσης σπόρους βακτηριδίων, ανθεκτικά στις αντιβιώσεις στελέχη βακτηριδίων, στελέχη από μύκητες και ιούς, όπως Retrocorona-, calici- και ιούς parvo.

5 Αλκοολούχο διάλυµα ταχείας απολύµανσης Eλεύθερο αλδεϋδών απολυµαντικό ταχείας δράσης µε ευχάριστο άρωµα Εκτεταµένη δράση ενάντια σε βακτήρια, µύκητες και στους περισσότερους ιούς που σχετίζονται µε την κτηνιατρική ιατρική Δερµατολογικά ελεγµένο Το DESCOSEPT PUR είναι έτοιμο προς χρήση, ελεύθερο αλδεϋδών, απολυμαντικό ταχείας δράσης βασισμένο σε αιθανόλη και τεταρτοταγή αμμωνιακά άλατα. Έχει ευχάριστο άρωμα και είναι συμβατό με το δέρμα και δερματολογικά ελεγμένο. Αποχρωματισμός υλικών δεν παρατηρείται λόγω της ελεύθερης από αλδεΰδες σύνθεσης του. Είναι αποτελεσματικό ενάντια σε όλα τα βακτήρια, μύκητες, συμπ. του περονόσπορου και γενικά στους περισσότερους ιούς που σχετίζονται με την κτηνιατρική ιατρική, συμπ. Αδενο ιών και Reovirus που ευθύνεται για την Αφρικανική ασθένεια των αλόγων και την διάρροια που προκαλείται από ιούς Rota. Κατάλληλο επίσης και χώρους επεξεργασίας τροφίμων. Μια λίστα με τους πιο σημαντικούς παθογόνους μικροοργανισμούς, χρόνο δράσης, αραίωση/δοσολογία υπάρχει στην τελευταία σελίδα.. Το DESCOSEPT AF είναι το σύνηθες απολυμαντικό ταχείας δράσης για ιατρικά κρεβάτια, τροχήλατους κάδους μικρά και μεγάλα κομμάτια από στάβλους, κλουβιά (π.χ αυλούς τροφοδότησης τροφής, ράβδους, δίσκους popper), εργαλεία καθαρισμού ζώων και άλλων επιφανειών. Το DESCOSEPT PUR μπορεί να χρησιμοποιηθεί άριστα για εμποτισμό μαντηλιών DESCO WIPES. Μαντήλια non-woven για εµπότιση µε απολυµαντικά επιφανειών Κατάλληλο για χρήση µε όλα τα απολυµαντικά δαπέδων και επιφανειών. Δοχείο µε σύστηµα αναπλήρωσης Εξαιρετική απελευθέρωση απολυµαντικού διαλύµατος Στεγνά μαντήλια, για εμποτισμό με απολυμαντικά διαλύματα ταχείας δράσης για την εύκολη απολύμανση και καθαρισμό επιφανειών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Τα μαντήλια DESCO WIPES κατασκευάζονται από υλικό non-woven, με σχεδόν καθόλου χνούδι. Χάρη στη δομή του πλέγμαμτος τους είναι εξαιρετικά ανθεκτικά. Τα μαντήλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με έτοιμο πρός χρήση διάλυμα αλλά και με πυκνά διαλύματα πρός αραίωση. Τα μαντήλια DESCO WIPES είναι ειδικά κατασκευασμένα για απολύμανση επιφανειών. Κατασκευάζονται από υλικό nonwoven και εξασφαλίσουν εξαιρετική απελευθέρωση του απολυμαντικού διαλύματος απ' αυτά και εγγυάται μια άριστη απολύμανση των επιφανειών στις οποίες χρησιμοποιούνται. Τα μαντήλια DESCO WIPES μπορούν εύκολα να βγούν από το ειδικά σχεδιασμένο δοχείο DESCO WIPES DISPENSER SYSTEM - με καπάκι ασφαλείας. Το δοχείο αυτό εγγυάται τη συνεχή προστασία του διαλύματος από μόλυνση ή εξάτμιση.

6 Εργαλεία Απολύµανση Απολυµαντικό εργαλείων και ενδοσκοπίων Ιοκτόνο σύµφ. µε το RKI Εξαιρετική συµβατότητα µε όλα τα υλικά κατάλληλο για την απολύµανση όλων των τύπων ενδοσκοπίων Περιέχεται στη λίστα του RKI συµφ. µε το IfSG για την απολύµανση κατά την διάρκεια επιδηµιών Το DESCOTON FORTE είναι ένα πολύ αποτελεσματικό, ιοκτόνο, πυκνό απολυμαντικό διάλυμα για την ταυτόχρονη απολύμανση ενδοσκοπίων και όλων των χειρουργικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην κτηνιατρική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χειρονακτικό ή ημι-αυτόματο καθαρισμό και απολύμανση των εργαλείων. Το DESCOTON FORTE καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσης συμπ. Όλα τα βακτήρια που σχετίζονται με την κτηνιατρική, μύκητες και ιούς με τη χαμηλότερη δυνατή αραίωση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δυσάρεστες οσμές και να είναι φιλικό πρός τον χρήστη. Η λίστα με τους σημαντικότερους παθογόνους μικροοργανισμούς, αραίωση και χρόνος δράσης περιλαμβάνεται στην τελευταία σελίδα. Το DESCOTON FORTE συνδυάζει ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού με εξαιρετική συμβατότητα υλικών και αντιδιαβρωτικούς παράγοντες. Χάρη στις εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες που διαθέτει, η ταυτόχρονη απολύμανση και καθαρισμός είναι πλέον εφικτός σε ένα μόνο στάδιο και η σταθεροποίηση πρωτεϊνών αποφεύγεται. Όσον αφορά την ασφάλεια του προσωπικού, δεν χρειάζεται να προηγηθεί ξεχωριστός καθαρισμός πρίν την απολύμανση. Εξασφαλίστε την µακρόχονη λειτουργία των ενδοσκοπίων σας! Η μη σωστή χρήση των ενδοσκοπίων όσον αφορά τον καθαρισμό και την απολύμανση τους έχει σαν αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά για πολύ καιρό. Τα ενδοσκόπια που χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς ασθενείς συχνά καθαρίζονται και απολυμαίνονται με φυσιολογικό (αλατούχο) ορό, νερό βρύσης και αλκοόλες. Αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει το ενδοσκόπιο. Η αλκοόλη και τα επίπεδα χλωρίου ενός διαλύματος φυσιολογικού ορού ή νερού βρύσης μπορεί να προκαλέσουν διάβρωση και αποχρωματισμό. Επίσης, η ελλιπής συντήρηση τους και η λάθος διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης τους προκαλούν διόγκωση και βλάβη στη πηγή του φωτός. Η συμβουλή μας για τα ενδοσκόπια μετά την εξέταση τους σε εξωτερικούς ασθενείς: χρησιμοποιείστε μαντήλια DESCO WIPES εμποτισμένα με διάλυμα από DESCOTON FORTE για τον προ-καθαρισμό και την προ-απολύμανση τους. Ο συνδυασμός αυτός εξασφαλίζει μια άνετη εφαρμογή με άριστη αποτελεσματικότητα και εξαιρετική συμβατότητα υλικών για εργαλεία και ενδοσκόπια. Έπειτα τα ενδσοκόπια μπορούν να απολυμανθούν στη κλινική με ασφάλεια και χωρίς κανένα κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.

7 Προϊόντα και φάσµα δράσης

8

ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 19/2012 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΤΟΥ Γ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 19/2012 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΤΟΥ Γ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 4 η Υ.ΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Δράμα 14 09-2012 Πληροφορίες :Αλεξιάδου Μαρία Αρ.Πρωτ./ 7666 Τηλέφωνο : 2521350222 FAX:2521025997 ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτα Σπυροπούλου Βιολόγος, MSc., PhD. Αιμοδοσία ΓΝ Πειραιά «Τζάνειο»

Παναγιώτα Σπυροπούλου Βιολόγος, MSc., PhD. Αιμοδοσία ΓΝ Πειραιά «Τζάνειο» Υγιεινή και Ασφάλεια στο Εργαστήριο Παναγιώτα Σπυροπούλου Βιολόγος, MSc., PhD Αιμοδοσία ΓΝ Πειραιά «Τζάνειο» Οι κίνδυνοι στο εργαστήριο Η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στα κλινικά εργαστήρια απειλείται

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές πληροφορίες

Σημαντικές πληροφορίες Version SE_023827 AJ Date December 2014 Σημαντικές πληροφορίες (με οδηγίες καθαρισμού και αποστείρωσης) Σημαντικές πληροφορίες 2 Βασικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση των εμφυτευμάτων και των εργαλείων Synthes

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης. στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των. Τροφίμων

Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης. στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των. Τροφίμων Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των Τροφίμων Αθήνα 2004 1 Κεφάλαιο 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 Κεφάλαιο 2. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 7 2.1 Από πού προκαλούνται οι τροφικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 687 Πορσελάνη - Τεχνικά Χαρακτηριστικά Εξοικονόμηση χώρου Πολύ συχνά ο διαθέσιμος χώρος είναι αποφασιστικός παράγοντας για την επιλογή του προιόντος. Ορισμένες

Διαβάστε περισσότερα

2 Τα προϊόντα της FM GROUP FOR HOME είναι αυθεντικά προϊόντα της FM GROUP World

2 Τα προϊόντα της FM GROUP FOR HOME είναι αυθεντικά προϊόντα της FM GROUP World 2 Τα προϊόντα της FM GROUP FOR HOME είναι αυθεντικά προϊόντα της FM GROUP World 3 Περιεχόμενα K KITCHEN dishwasher rinse aid NEW! (Εκθαμβωτικό υγρό πλυντηρίου πιάτων) dishwasher cleaner NEW! (Ταμπλέτες

Διαβάστε περισσότερα

Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN

Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN Αγαπητοί φίλοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω τον καινούργιο συμπληρωμένο κατάλογο των προϊόντων της εταιρείας VIVASAN, και θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΙΟΣ 2012

ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΙΟΣ 2012 ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΙΟΣ 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Οδηγού Ορθής Πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγης ζαχαρωδων προϊόντων ΜΕΡΟΣ 1 ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Εισαγωγή...4

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Surface Decontamination Method ModuleΤΜ2000 Σύστημα Απορρύπανσης Υφασμάτινων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Σετ φιάλης νερού, καπακιού και σωλήνωσης με CO 2 : Επαναχρησιμοποιήσιμο SCT-469

Εγχειρίδιο χρήσης. Σετ φιάλης νερού, καπακιού και σωλήνωσης με CO 2 : Επαναχρησιμοποιήσιμο SCT-469 Εγχειρίδιο χρήσης Σετ φιάλης νερού, καπακιού και σωλήνωσης: Επαναχρησιμοποιήσιμο SCT-468 Σετ φιάλης νερού, καπακιού και σωλήνωσης με CO 2 : Επαναχρησιμοποιήσιμο SCT-469 Αριθμός εξαρτήματος FSE-058-EL-1.0

Διαβάστε περισσότερα

Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Αγαπητοί Συνεργάτες, Πρόλογος Σκοπός αυτού του εγχειριδίου είναι να σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τα προϊόντα της LR Health & Beauty Systems, τη χρήση και τα συστατικά τους,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, ΦΙΛΤΡΑ ΒΡΥΣΗΣ, ΦΙΛΤΡΑ ΜΠΑΝΙΟΥ. Code: 9000

ΦΙΛΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, ΦΙΛΤΡΑ ΒΡΥΣΗΣ, ΦΙΛΤΡΑ ΜΠΑΝΙΟΥ. Code: 9000 ΦΙΛΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, ΦΙΛΤΡΑ ΒΡΥΣΗΣ, ΦΙΛΤΡΑ ΜΠΑΝΙΟΥ. Code: 9000 97 3 Στάδια φιλτραρίσματος: 1. Φίλτρο Ιζημάτων 5 micro για παρακράτηση χώματος λάσπης, σκουριάς, άμμου και μικροσωματιδίων μεγέθους

Διαβάστε περισσότερα

Η επιστήμη. στη διάθεση. του pest control. προϊοντικός κατάλογος

Η επιστήμη. στη διάθεση. του pest control. προϊοντικός κατάλογος Η επιστήμη στη διάθεση του pest control προϊοντικός κατάλογος Ισχυρό αντιπηκτικό τρωκτικοκτόνο, σε μορφή κέρινου κύβου 20gr, με Bromadiolone δραστική ουσία, με ιδιαίτερα ελκυστικό για τα τρωκτικά άρωμα,

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή αυτόνομων συσκευών

Συλλογή αυτόνομων συσκευών Συλλογή αυτόνομων συσκευών Καλωσορίσατε στον κόσμο των αυτόνομων συσκευών Beko, όπου η λειτουργικότητα και η απόδοση συνδυάζονται σε πλήρη αρμονία. Μια μεγάλη γκάμα προϊόντων στην οποία μπορείτε να βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Στηρίζουμε το έργο των συλλόγων Χαράλαμπος Δημ. Αμπατζόγλου «60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ»

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Στηρίζουμε το έργο των συλλόγων Χαράλαμπος Δημ. Αμπατζόγλου «60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ» ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Στηρίζουμε το έργο των συλλόγων Χαράλαμπος Δημ. Αμπατζόγλου «60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ» Ελληνική σειρά φυσικών προϊόντων υγείας & οµορφιάς Υγεία & Ευεξία Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΒΗ. «Φωτοκαταλυτική Απολύµανση Νερού παρουσία ιοξειδίου του Τιτανίου και Υπεροξικού Οξέος»

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΒΗ. «Φωτοκαταλυτική Απολύµανση Νερού παρουσία ιοξειδίου του Τιτανίου και Υπεροξικού Οξέος» ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Εργαστήριο Τεχνικής Χηµικών ιεργασιών & Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΒΗ «Φωτοκαταλυτική Απολύµανση Νερού παρουσία ιοξειδίου του Τιτανίου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ SATINIQUE ; Η Satinique είναι μια ειδική επωνυμία με premium προϊόντα περιποίησης, θεραπείας και στάιλινγκ των μαλλιών, για όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ( ΕΜ)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ( ΕΜ) Τι είναι Ενεργοί Μικροοργανισμοί; (ΕΜ) Οι μικροοργανισμοί βρίσκονται παντού, έχουν μέγεθος 0,1mm και δεν είναι ορατοί με το μάτι, αλλά με μικροσκόπιο. Υπάρχουν τριών ειδών μικροοργανισμοί: Οι παθογόνοι/εκφυλιστικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ SILICON TAPE P.T.F.E. SEAL

ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ SILICON TAPE P.T.F.E. SEAL 171 1300 SILICON TAPE Ταινία σιλικόνης που σφραγίζει υδραυλικές ενώσεις. Μοναδικό προϊόν που: Υποκαθιστά άλλες ταινίες ή πάστες εντός των ορίων θερμοκρασίας ή χημικής αντοχής. Εύκολο στην εφαρμογή, απόλυτα

Διαβάστε περισσότερα

Κοντά σας στην εγκυμοσύνη, στη γέννα και για πάντα. Κατάλογος προϊόντων της Philips AVENT

Κοντά σας στην εγκυμοσύνη, στη γέννα και για πάντα. Κατάλογος προϊόντων της Philips AVENT Κοντά σας στην εγκυμοσύνη, στη γέννα και για πάντα Κατάλογος προϊόντων της Philips AVENT Καλωσήρθατε στη Philips Η εγκυμοσύνη και το πρώτο διάστημα της ζωής του μωρού σας είναι μια συναρπαστική περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

καθιερώσουν επίσηµες εξετάσεις, καθώς επίσης και ιατρικές σχολές και ιδρύµατα, επιθυµώντας τη ρύθµιση εκπαιδευτικών προγραµµάτων.

καθιερώσουν επίσηµες εξετάσεις, καθώς επίσης και ιατρικές σχολές και ιδρύµατα, επιθυµώντας τη ρύθµιση εκπαιδευτικών προγραµµάτων. Η αναφορά αυτή αποτελεί κοµµάτι και ακριβή µετάφραση ενός εκτεταµένου πονήµατος του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας µε τίτλο Guidelines on Basic Training and Safety in Acupuncture, το οποίο δηµοσιεύθηκε το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε 1 Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΟΤΔ ΑΝΕΘ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 1 1 1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε 1 Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΟΤΔ ΑΝΕΘ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 1 1 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε «Εξειδίκευση προδιαγραφών ποιότητας σε τουριστικές επιχειρήσεις. Διερεύνηση αναγκών, προϋποθέσεων και δυνατοτήτων εισαγωγής καινοτομικών στοιχείων και φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών σε τουριστικές

Διαβάστε περισσότερα

1. Χηµικές ουσίες 1.1 Γενικά 1.2 Χηµικές ουσίες στο εργασιακό περιβάλλον

1. Χηµικές ουσίες 1.1 Γενικά 1.2 Χηµικές ουσίες στο εργασιακό περιβάλλον 1. Χηµικές ουσίες 1.1 Γενικά Καθετί στο φυσικό κόσµο που µας περιβάλλει αποτελείται από χηµικές ουσίες. Η γη που κατοικούµε, ο αέρας που αναπνέουµε, οι τροφές που τρώµε, τα αυτοκίνητα που οδηγούµε, τα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. www.inatural.gr. τηλεφωνικές παραγγελίες στο 8012223030

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. www.inatural.gr. τηλεφωνικές παραγγελίες στο 8012223030 ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ I-NATURAL ΤΕΥΧΟΣ 0 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 203 www.inatural.gr ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ σελ. 4-9 ΟΜΟΡΦΙΑ σελ. 0-2 ΠΑΙΔΙ & ΝΕΑ ΜΑΜΑ σελ. 24-27 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σελ. 28-35

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Έκδοση 2 η Σωτήριος Κανδρέλης Καθηγητής ΤΕΙ Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

φροντίδα ζωής προστατέψτε τη σοδειά σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας

φροντίδα ζωής προστατέψτε τη σοδειά σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας φροντίδα ζωής προστατέψτε τη σοδειά σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας ευρετήριο 1. Ανάγνωση της ετικέτας 2. 3. 4. Προστασία κατά την παρασκευή του ψεκαστικού υγρού Προστασία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Κλιματική αλλαγή και καταστροφή του περιβάλλοντος. Πώς μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη

Κλιματική αλλαγή και καταστροφή του περιβάλλοντος. Πώς μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη Κλιματική αλλαγή και καταστροφή του περιβάλλοντος Πώς μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη Περιεχόμενα 3 Εισαγωγή 5 1. Τι συμβαίνει στον πλανήτη μας; Αίτια της κλιματικής αλλαγής 6 Το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις. BODHISATTVA SA 2007. All rights reserved. - 1 -

Συχνές Ερωτήσεις. BODHISATTVA SA 2007. All rights reserved. - 1 - Συχνές Ερωτήσεις Τι σηµαίνει η λέξη Bodhisattva; Η λέξη είναι σανσκριτική και κυριολεκτικά σηµαίνει «φωτισµένη» (bodhi) «οντότητα» (sattva). Πως διαφοροποιείται η Bodhisattva από τις άλλες εταιρείες καλλυντικών;

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αθήνα / /2011 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ -Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Αρ. Πρωτ.Υ1γ/Γ.Π/ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα