Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1 Publication date: 24/05/ :16 Alexa ranking (Greece): Στην Ιθάκη στις 26-27/5 το Διεθ.Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας,με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διοργανώνουν στην Ιθάκη, στις 26 και 27 Μαΐου 2017, Ειδικό Θεματικό Συνέδριο με θέμα: «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο». Στο Συνέδριο που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υπουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, Αιρετοί από τον Α και Β βαθμό Αυτοδιοίκησης και κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του Επιχειρείν, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της Υγείας και του Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου : Θα παρουσιαστούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισμού Υγείας. Θα αναδειχθεί η μεγάλη σημασία των συνεργασιών και των συνεργειών που πρέπει να αναπτυχθούν Θα δοθεί έμφαση στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην διαμόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισμού και το όφελος που θα προκύψει για τις τοπικές κοινωνίες Θα συζητηθούν τα ζητήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από πλευράς Πολιτείας, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της νέας αγοράς. Με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: «Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία. Στο πλαίσιο αυτό η Αυτοδιοίκηση Α βαθμού σε συνεργασία σημαντικές δυνάμεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισμού, επιχειρούν με σταθερά και ουσιαστικά βήματα, να τοποθετήσουν τη χώρα μας στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να την αξιοποιήσει».

2 Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): Συνάντηση Πατούλη-Κουντουρά για την ενίσχυση του Τουρισµού Υγείας στη χώρα µας Τους τρόπους συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών εξέτασαν από κοινού ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και η υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά κατά τη σημερινή τους συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισµού. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην διαμόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισμού, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισµού Υγείας. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε να προχωρήσουν συνέργειες διεθνών φορέων μεταξύ των οποίων το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάμενων και νέων clusters με στόχο να υπάρξει ένας κεντρικός συντονισμός για την προβολή της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε την κα Κουντουρά πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας με Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού οι οποίοι έχουν τη βούληση να στηρίξουν έμπρακτα κάθε προσπάθεια της χώρας για εθνική ανάκαµψη. Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την θερμή της υποστήριξη σε πρωτοβουλίες και δράσεις προώθησης και προβολής της χώρας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για αυτήν την δυναµικά αναπτυσσόµενη µορφή τουρισµού υγείας και ευεξίας. Αµέσως µετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Με την κα Κουντουρά είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με στόχο να αναζητήσουμε από κοινού τα πεδία συνεργασίας προκειµένου να ενισχύσουµε τον Τουρισµό Υγείας στη χώρα µας. Πιστεύουμε και στηρίζουμε τις συνέργειες με το κεντρικό κράτος για εποικοδομητικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α βαθμού ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με σημαντικές δυνάμεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισμού, επιχειρούν με σταθερά και ουσιαστικά βήματα, να τοποθετήσουν τη χώρα μας στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσμίως. Τη σηµαντική αυτή δυναµική η χώρα µας µπορεί και πρέπει να την αξιοποιήσει».

3 Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): ΚΕΔΕ: Στην Ιθάκη στις 26 και 27 Μαΐου το Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισµό Υγείας Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Αυτοδιοίκηση Α Βαθµού να συµβάλλει ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης του Ιατρικού Τουρισµού στη χώρα µας, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία µε το Δήµο Ιθάκης και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διοργανώνουν στην Ιθάκη, στις 26 και 27 Μαΐου 2017, Ειδικό Θεµατικό Συνέδριο µε θέµα: «Toυρισµός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονοµίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισµό, 12 µήνες το χρόνο». Στο Συνέδριο που πραγµατοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δηµοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, έχουν κληθεί να συµµετάσχουν υπουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι κοµµάτων, βουλευτές, Αιρετοί από τον Α και Β βαθµό Αυτοδιοίκησης και κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του Επιχειρείν, της Ακαδηµαϊκής Κοινότητας, της Υγείας και του Τουρισµού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου : Θα παρουσιαστούν τα µεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήµατα που διαθέτει η Ελλάδα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισµού Υγείας. Θα αναδειχθεί η µεγάλη σηµασία των συνεργασιών και των συνεργειών που πρέπει να αναπτυχθούν Θα δοθεί έµφαση στο ρόλο που µπορεί να διαδραµατίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην διαµόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισµού και το όφελος που θα προκύψει για τις τοπικές κοινωνίες Θα συζητηθούν τα ζητήµατα που πρέπει άµεσα να αντιµετωπιστούν από πλευράς Πολιτείας, προκειµένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της νέας αγοράς. Με αφορµή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισηµαίνει τα εξής: «Αποτελεί βαθιά µου πεποίθηση πως ο Τουρισµός Υγείας αποτελεί έναν από τους σηµαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας για την επερχόµενη δεκαετία. Στο πλαίσιο αυτό η Αυτοδιοίκηση Α βαθµού σε συνεργασία σηµαντικές δυνάµεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισµού, επιχειρούν µε σταθερά και ουσιαστικά βήµατα, να τοποθετήσουν τη χώρα µας στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστηµονικό δυναµικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τοµέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσµίως. Τη σηµαντική αυτή δυναµική η χώρα µας µπορεί και πρέπει να την αξιοποιήσει». Πρόγραμμα «Toυρισµός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονοµίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισµό, 12 µήνες το χρόνο» 1 Η ΜΕΡΑ Παρασκευή 26 Μαϊου :00 Προσέλευση Εγγραφές ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Νίκος Φιλιππίδης, Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 17:30 Χαιρετισμοί Μητροπολίτης Λευκάδας & Ιθάκης κ.θεόφιλος Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος, Πρόεδρος Ιατρικού

4 Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών Διονύσης Στανίτσας, Δήμαρχος Ιθάκης Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παύλος Πολάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Σπύρος Γαλιατσάτος, Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Εμμανουήλ Κόνσολας, Τομεάρχης ΝΔ Τουρισμού Ιάσων Φωτήλας, Αναπληρωτής Τομεάρχης ΝΔ Υγείας Aλέξανδρος Παρίσης, Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Πρόεδρος ΠΕΔΙΝ Aφροδίτη Θεοπεφτάτου, Βουλευτής Νομού Κεφαλονιάς & Ιθάκης Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Florian Bodog, Υπουργός Υγείας Ρουµανίας Nicolae Banicioiu, Πρώην Υπουργός Υγείας Ρουμανίας 19:00 Τραπέζι: Ο Τουρισμός Υγείας & η Ελληνική Επιχειρηματικότητα Συντονιστής: Νίκος Φιλιππίδης, Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ Ομιλητές: Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών «Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας» Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, M.D, Ph.D. Director, healthcarecybernetics «Δημιουργία και Διαχείρηση Προορισμών Τουρισμού Υγείας η Ελλάδα σαν το Διεθνες Πρότυπο» Αθανάσιος Μαρτίνος, Εφοπλιστής «Ιατρικός Τουρισµός στα νησιά της Ελλάδας» Νικόλαος Μόσχος, Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών «Ιατρικός Τουρισμός, μηχανή ανάπτυξης για τον Ιατρικό Όμιλο Αθηνών τα τελευταία 15 χρόνια»

5 Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): Αλέξανδρος Πρίνος, Πρόεδρος Ομίλου Medi Πρίνου Πάνος Θεοδώρου, Επικεφαλής Τομέα Εμπορικής Ανάπτυξης, Γενικής Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων Eurobank Marc Newson, Interim CEO of Greyhound Racing NSW Πέτρος Μαμαλάκης, CEO Health Tourism Greece «O Κόμβος του Τουρισμού Υγείας» Αντώνης Μανιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος MINOAN LINES Αρκουζής Δημήτριος, Επιχειρηματίας 2 Η ΜΕΡΑ Σάββατο 27 Μαϊου :00 Τραπέζι: Παροχή Πρότυπων Υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα Συντονιστής: Δημήτρης Μάρκος, Δημοσιογράφος Ομιλητές: Αλέξανδρος Πρίνος, Πρόεδρος Ομίλου Medi Πρίνου Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ, π. Αντιπρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου π.γεν. Γραμ. ΥΠΕΠΘ Νικόλαος Σ. Κουβελάς, Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Athens Dental Tourism Cluster, Ιδρυτής & Πρόεδρος EURODENTICA «Υψηλή ποιοτική Οδοντιατρική στον Ιατρικό Τουρισμό». Κωνσταντίνος Πάντος, Διευθυντής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Ιδρυτής Κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ», Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Α.Ι. Γιώργος Παξινός, Νευροεπιστήμονας Dr med. Βασίλης Παυλιδέλης, ΩΡΛ, Ειδικός Ρινοπλαστικής - Ωτοπλαστικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, Χειρουργικό Κέντρο ΑΦΡΟΔΙΤΗ Παύλος Καψαμπέλης, Συντονιστής Διευθυντής Χειρουργικής Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου «Δημόσια Νοσοκομεία Τουριστικών Περιοχών & Τουρισμός Υγείας»

6 Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): :00 Τραπέζι: Παρουσίαση: Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών Συντονιστής: Νίκος Αγγελίδης, Δημοσιογράφος ΕΡΤ Ομιλητές: Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Πρόεδρος ΚΕΔΕ Ευγένιος Κουμαντάκης, Καθηγητής, Πρόεδρος ΕΕΑΙ Χάρης Βαβουρανάκης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χρήστος Καράτζιος, Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Κεμπέκ Γεράσιμος Βλασσόπουλος, Ουρολόγος «Απανταχού Ιθακήσιοι Επιστήμονες Υγείας στο πέρασμα του χρόνου» Συνδέσεις μέσω Skype Δρ. Ζωή Βλαμάκη, Γενική Χειρουργός & Χειρουργός Στήθους 15:30 Τραπέζι : Η Ελλάδα στο επίκεντρο των ακαδημαϊκών επιστημονικών εξελίξεων. Ο ρόλος της Ομογένειας. Συντονιστής: Αιμιλία Σταθάκου, Δημοσιογράφος Real News / Real FM / ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ομιλητές: Γιώργος Κρεατσάς, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας «Υδροθεραπεία. Πρόληψη μαιευτικών & γυναικολογικών προβλημάτων» Γεώργιος Ζωγράφος, Καθηγητής Χειρουργικής Αναπληρωτής Πρύτανη Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Διευθυντής Α Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Γ.Ν.Α. "Ιπποκράτειο" «Η Συμμετοχή και η Επιρροή των Ελλήνων Επιστημόνων της Διασποράς στα διεθνή forum» Στέφανος Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής & Ιστορίας της Ιατρικής, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Ronit Kochman Haimov, Pr. Obstetrics & Gynecology Hadassah Hebrew Jerusalem, «Εthics of Fertility treatments across the Border, the Israeli view» Ελευθερία Κρικέλη, Δ/ντρια Α Παθ/κής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Μητέρα «Ηλιος, Θάλασσα και Υγεία. Ιατρικά θεραπευτήρια από την αρχαιότητα στο

7 Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): σήμερα» 17:00 Τραπέζι: Τουρισμός Υγείας & Τοπική Αυτοδιοίκηση Συντονιστής: Κωνσταντίνος Κουφάκης, Εκδότης E-poli Ομιλητές: Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Πρόεδρος ΚΕΔΕ «Επανασυστήνοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες» Κωνσταντίνος Νικολούζος, Δήμαρχος Κερκύρας Gabriela Firea, Δήμαρχος Βουκουρεστίου «Ο Τουρισμός Υγείας στην Ρουμανία» Αλέξανδρος Παρίσης, Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, Πρόεδρος ΠΕΔΙΝ Θωμάς Ρούσσης, Δήμαρχος Ωρωπού 18:30 Συμπεράσματα - Λήξη Εργασιών Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

8 Publication date: 24/05/ :02 Alexa ranking (Greece): ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ Συνάντηση Κουντουρά Πατούλη για τον Τουρισµό Υγείας Η υπουργός Τουρισµού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισµού µε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήµαρχο Αµαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, για την διερεύνηση των πεδίων συνεργασίας στην δυναµική ανάπτυξη και προβολή του τουρισµού υγείας και ευεξίας. Ο κ. Πατούλης παρουσίασε στην Υπουργό την πρότασή του για τη συνεργασία µε διεθνείς φορείς, µεταξύ αυτών το Διεθνές Κέντρο Τουρισµού Υγείας και το Παγκόσµιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάµενων και νέων clusters µε στόχο τη διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας στον τουρισµό. Η υπουργός Τουρισµού εξέφρασε την θερµή της υποστήριξη στις πρωτοβουλίες αυτές σε αυτήν την δυναµικά αναπτυσσόµενη µορφή τουρισµού υγείας και ευεξίας. Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας µε την Οµογένεια για την περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών τουρισµού υγείας στη χώρα µας. Η υπουργός επισήµανε την υποστήριξή του Υπουργείου µε αιγίδα στο διεθνές ειδικό θεµατικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕΔΕ µε θέµα: «Toυρισµός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονοµίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισµό, 12 µήνες το χρόνο», στην Ιθάκη, στις 26 και 27 Μαΐου. tweet

9 Publication date: 24/05/ :43 Alexa ranking (Greece): Πρωτοβάθµια Φροντίδα Υγείας: Μία µεταρρύθµιση µε αµφίβολη έκβαση Οικτρά αποτελέσµατα στην υγεία των πολιτών θα φέρει η αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλµατος που επιχειρείται µε τις µεταρρυθµίσεις το τελευταίο διάστηµα στην Πρωτοβάθµια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), προειδοποιεί ο καρδιολόγος αρχίατρος ε.α. Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, της ΕΕΚΕ και Ταµίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος. Το όλο εγχείρηµα είναι αµφίβολο εάν θα βελτιώσει ή τελικά θα επιδεινώσει τη θέση της Ελλάδας στον δείκτη ποιότητας υγείας, που για τα έτη βρίσκεται στην 20η θέση µεταξύ 195 χωρών, πάνω από τη Γερµανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Σύµφωνα µε τον κ. Πατσουράκο, το σχέδιο νόµου, που εκπονήθηκε από την κυβέρνηση και τέθηκε σε διαβούλευση σχεδόν σύσσωµος ο ιατρικός κόσµος (µεταξύ αυτών ο ΙΣΑ, η ΠΟΣΚΕ και η ΕΕΚΕ), το απέρριψε, ζητώντας διαπραγµάτευση από µηδενική βάση και αυτό δεν έγινε για αντιπολιτευτικούς και συντεχνιακούς λόγους, αλλά για λόγους που εκπορεύονται από την κοινή λογική ή την ανάγκη για καλύτερη υγεία των πολιτών. Όπως σηµειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του «Μία απλή προσέγγιση του νοµοσχεδίου σε αντιπαραβολή µε την λογική έχει να δείξει τα κάτωθι: 1) Δηµιουργούνται εντός του , 239 ΤΟΜΥ που για να λειτουργήσουν χρειάζονται, όπως αναφέρει το Υπουργείο, ευρώ που θα βρεθούν από ΕΣΠΑ για 2 χρόνια και πιθανώς άλλα 2 χρόνια µετά. Και µετά από αυτά τα χρόνια τα λεφτά θα δοθούν από (ποιούς;) Εθνικούς πόρους. 2) Για να λειτουργήσει πλήρως η δηµόσια ΠΦΥ µε τις ΤΟΜΥ χρειάζονται συνολικά µονάδες για να καλύψουν τον ενήλικα, αλλά και παιδικό πληθυσµό, που αυτόµατα αυτό ανάγει σε συνολικό κόστος λειτουργίας σε ευρώ, τα οποία θα πρέπει εξ ολοκλήρου να απορροφηθούν από εθνικούς πόρους, που φυσικά µετά από τέσσερα χρόνια, που στην καλύτερη περίπτωση θα λήξει το ΕΣΠΑ, δεν θα υπάρχουν. Ακόµα και αν βάλουµε ως χρονικό όριο για την πλήρη λειτουργία των ΤΟΜΥ το 2025 πιστεύει κανείς ότι θα υπάρχουν τότε διαθέσιµα ευρώ; 3) Στα παραπάνω έξοδα των ΤΟΜΥ δεν συµπεριλαµβάνεται το κόστος κατασκευής-εξοπλισµού και συντήρησης των µονάδων, αφού οι µονάδες αυτές, πλην των απλών επίπλων που χρειάζονται, θα πρέπει να διαθέτουν εξοπλισµό από υπολογιστές, ηλεκτροκαρδιογράφο, αιµοληπτήριο, οξύµετρα, απινιδωτές και άλλα στοιχειώδη µηχανήµατα για να λέγονται φορείς ΠΦΥ, που απαιτεί το κράτος από τους ιδιωτικούς φορείς. Φυσικά οι χώροι θα πρέπει να είναι ανάλογοι µε αυτά που προτείνει το ΠΔ/84-01 για τους ιδιωτικούς φορείς ΠΦΥ εκτός αν υπάρχουν άλλα µέτρα και σταθµά µεταξύ ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα. Στο σηµείο αυτό τονίζεται η προφανή αδικία και διάκριση υπέρ του δηµόσιου τοµέα, όταν στους µεν ιδιωτικούς φορείς απαγορεύονται ρητά τα απλά αιµοληπτήρια, ενώ αυτά επιτρέπονται στις ΤΟΜΥ, οι οποίες θα στέλνουν τα δείγµατα στα κεντρικά διαγνωστικά εργαστήρια. Θα πρέπει να ληφθεί επιτέλους µία κοινή απόφαση που να ισχύει και στον δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα, αν θέλουµε να λέµε ότι έχουµε δηµοκρατία και όλοι είναι ίσοι έναντι του νόµου. 4) Εφαρµόζεται ο θεσµός του οικογενειακού ιατρού που φυσικά είναι καλοδεχούµενος, αλλά πρέπει να είναι δικαίωµα και όχι υποχρέωση του πολίτη. Ο ρόλος του όµως πρέπει να είναι σαφής ως συµβούλου υγείας του κάθε πολίτη, τηρώντας τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας που πρέπει επιτέλους να δηµιουργηθεί και δίνοντας συµβουλές στους πολίτες για τους οποίους θα είναι υπεύθυνος στα πλαίσια πρόληψης νοσηµάτων και περιοδικών ελέγχων. Ο ρόλος του Gatekeeper που πάει να δοθεί στον οικογενειακό ιατρό σε µία χώρα µε πληθώρα ειδικών ιατρών που έχουµε πληρώσει οι φορολογούµενοι για να εκπαιδευτούν και γίνονται ανάρπαστοι από άλλες χώρες, δεν στέκει σε κριτική και λογική. Γιατί, πώς να δικαιολογήσει κάποιος την εµµονή να γυρίσουµε σε ένα παρωχηµένο σύστηµα που εφαρµόζεται σε ελάχιστες χώρες και που σε αυτές εγκαταλείπεται. Πώς να δικαιολογήσει κάποιος ότι βάσει του σχεδίου ΠΦΥ (αν τελικά εφαρµοστεί όπως υπογράφτηκε στο τελευταίο προ ηµερών µνηµόνιο ή συµφωνία), θα πρέπει κάθε ασθενής για οποιαδήποτε νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δηµόσιο νοσοκοµείο υποχρεωτικά να περάσει από τον Gatekeeper οικογενειακό ιατρό. Πώς να δικαιολογήσει κάποιος ότι για µία χρόνια πάθηση π.χ. χειρουργηθείσα στεφανιαία νόσο (Bypass) θα πρέπει ο ασθενής να πάει πρώτα στον Gatekeeper οικογενειακό ιατρό για να πάρει παραπεµπτικό προκειµένου να πάει στον καρδιολόγο για τον καθιερωµένο έλεγχο. Εκτός αν δεν έχει κανείς σκεφτεί ότι έτσι πιθανόν να αυξάνεται η διαφθορά και οι παράνοµες δοσοληψίες. 5) Ένα ερώτηµα είναι γιατί δεν χρησιµοποιούνται για την ΠΦΥ οι έτοιµες δοµές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για τις οποίες δεν θα δαπανηθούν ποσά για αγορά παγίων στοιχείων και εν γένει εξοπλισµού, αφού ήδη υπάρχουν από τους φορείς και φυσικά µε πολύ λιγότερα λεφτά θα έχουµε πολύ καλύτερα αποτελέσµατα. Το προσωπικό αυτών των φορέων υπάρχει και µε ένα συγκεκριµένο προϋπολογισµό, µε καθιέρωση και φυσικά σωστό έλεγχο των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων που θα λειτουργούν, και µε τη διαρκή συνεργασία των Ιατρικών Συλλόγων και επαγγελµατικών και επιστηµονικών Ενώσεων των Ιατρών, θα κάνουν σηµαντική οικονοµία στο σύστηµα

10 Publication date: 24/05/ :43 Alexa ranking (Greece): υγείας. Γιατί τα λεφτά αυτά να µη διατεθούν στην πρόσληψη νοσοκοµειακών ιατρών σε ένα γερασµένο ΕΣΥ, στο οποίο χρειάζονται να προσληφθούν τουλάχιστον 6000 νέοι ιατροί, πριν οι υπάρχοντες καταρρεύσουν, οι οποίοι σηµειωτέον δουλεύουν µε αυταπάρνηση στα όρια εξουθένωσης. 6) Η ελεύθερη επιλογή ιατρού κατά πράξη και περίπτωση είναι δικαίωµα του ασθενή στις ελεύθερες χώρες. Πρέπει πλέον να αφήσουµε τις ιδεοληψίες και εµµονές και να κοιτάξουµε µπροστά µακριά από εµµονές που µόνο κακό κάνουν».

11 Publication date: 24/05/ :21 Alexa ranking (Greece): Συνέδριο για τον τουρισµό υγείας στην Ιθάκη Στις 26 και 27 Μαΐου η Κεντρική Ένωση Δήµων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία µε το Δήµο Ιθάκης και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οργανώνουν στην Ιθάκη συνέδριο µε θέµα: «Toυρισµός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονοµίας & Ανάδειξης της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισµό, 12 µήνες το χρόνο». Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συµµετάσχουν υπουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι κοµµάτων, βουλευτές, Αιρετοί από τον Α και Β βαθµό Αυτοδιοίκησης και κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του Επιχειρείν, της Ακαδηµαϊκής Κοινότητας, της Υγείας και του Τουρισµού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου: 1. Θα παρουσιαστούν τα µεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήµατα που διαθέτει η Ελλάδα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισµού Υγείας. 2. Θα αναδειχθεί η µεγάλη σηµασία των συνεργασιών και των συνεργειών που πρέπει να αναπτυχθούν. 3. Θα δοθεί έµφαση στο ρόλο που µπορεί να διαδραµατίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διαµόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισµού και το όφελος που θα προκύψει για τις τοπικές κοινωνίες. 4. Θα συζητηθούν τα ζητήµατα που πρέπει άµεσα να αντιµετωπιστούν από πλευράς Πολιτείας, προκειµένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της νέας αγοράς. Tags Ιθάκητουρισµός Υγείας

12 Publication date: 24/05/ :14 Alexa ranking (Greece): Συνάντηση Ε. Κουντουρά µε τον Γ. Πατούλη για τον ιατρικό τουρισµό Η Υπουργός Τουρισµού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισµού µε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήµαρχο Αµαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, για την διερεύνηση των πεδίων συνεργασίας στην δυναµική ανάπτυξη και προβολή του τουρισµού υγείας και ευεξίας.ο κ. Πατούλ ης παρουσίασε στην Υπουργό την πρότασή του για τη συνεργασία µε διεθνείς φορείς, µεταξύ αυτών το Διεθνές Κέντρο Τουρισµού Υγείας και το Παγκόσµιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάµενων και νέων clusters µε στόχο τη διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας στον τουρισµό. Η Υπουργός Τουρισµού εξέφρασε την θερµή της υποστήριξη στις πρωτοβουλίες αυτές σε αυτήν τη δυναµικά αναπτυσσόµενη µορφή τουρισµού υγείας και ευεξίας. Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας µε την Οµογένεια για περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών τουρισµού υγείας στη χώρα µας. Η Υπουργός επισήµανε την υποστήριξή του Υπουργείου µε αιγίδα στο διεθνές ειδικό θεµατικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕΔΕ µε θέµα: «Toυρισµός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονοµίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισµό, 12 µήνες το χρόνο», στην Ιθάκη, στις 26 και 27 Μαΐου.

13 Publication date: 24/05/ :02 Alexa ranking (Greece): 0 Συνάντηση του Γ. Πατούλη µε την Ε. Κουντουρά για την ενίσχυση του τουρισµού υγείας Τους τρόπους συνεργασίας µε στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του Τουρισµού Υγείας προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών εξέτασαν από κοινού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και η υπουργός Τουρισµού Ελ. Κουντουρά κατά τη σηµερινή τους συνάντηση η οποία πραγµατοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισµού. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο ρόλος που µπορεί να διαδραµατίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην διαµόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισµού, µε τον κ. Πατούλη να επισηµαίνει πως η Ελλάδα διαθέτει σηµαντικά συγκριτικά πλεονεκτήµατα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισµού Υγείας. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε να προχωρήσουν συνέργειες διεθνών φορέων µεταξύ των οποίων το Διεθνές Κέντρο Τουρισµού Υγείας και το Παγκόσµιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάµενων και νέων clusters µε στόχο να υπάρξει ένας κεντρικός συντονισµός για την προβολή της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο ενηµέρωσε την κα Κουντουρά πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας µε Έλληνες οµογενείς του εξωτερικού οι οποίοι έχουν τη βούληση να στηρίξουν έµπρακτα κάθε προσπάθεια της χώρας για εθνική ανάκαµψη. Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισµού εξέφρασε την θερµή της υποστήριξη σε πρωτοβουλίες και δράσεις προώθησης και προβολής της χώρας ως παγκόσµιου ελκυστικού προορισµού για αυτήν την δυναµικά αναπτυσσόµενη µορφή τουρισµού υγείας και ευεξίας. Αµέσως µετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Με την κα Κουντουρά είχαµε µία ιδιαίτερα εποικοδοµητική συζήτηση µε στόχο να αναζητήσουµε από κοινού τα πεδία συνεργασίας προκειµένου να ενισχύσουµε τον Τουρισµό Υγείας στη χώρα µας. Πιστεύουµε και στηρίζουµε τις συνέργειες µε το κεντρικό κράτος για εποικοδοµητικά αποτελέσµατα προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α βαθµού ανέλαβε συγκεκριµένες πρωτοβουλίες και σε συνεργασία µε σηµαντικές δυνάµεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισµού, επιχειρούν µε σταθερά και ουσιαστικά βήµατα, να τοποθετήσουν τη χώρα µας στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστηµονικό δυναµικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τοµέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσµίως. Τη σηµαντική αυτή δυναµική η χώρα µας µπορεί και πρέπει να την αξιοποιήσει».

14 Publication date: 24/05/ :35 Alexa ranking (Greece): Την ανάπτυξη του τουρισµού υγείας στη χώρα µας είχε ως θέµα η συνάντηση Γ. Πατούλη - Ε. Κουντουρά Τους τρόπους συνεργασίας µε στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του Τουρισµού Υγείας προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών εξέτασαν από κοινού ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η υπουργός Τουρισµού Ελ. Κουντουρά, κατά τη σηµερινή τους συνάντηση η οποία πραγµατοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισµού. Συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη διαµόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισµού, µε τον κ. Πατούλη να επισηµαίνει πως η Ελλάδα διαθέτει σηµαντικά συγκριτικά πλεονεκτήµατα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισµού Υγείας. Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ πρότεινε να προχωρήσουν συνέργειες διεθνών φορέων µεταξύ των οποίων το Διεθνές Κέντρο Τουρισµού Υγείας και το Παγκόσµιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάµενων και νέων clusters,µε στόχο να υπάρξει ένας κεντρικός συντονισµός για την προβολή της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο ενηµέρωσε την κα Κουντουρά πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας µε Έλληνες οµογενείς του εξωτερικού οι οποίοι έχουν τη βούληση να στηρίξουν έµπρακτα κάθε προσπάθεια της χώρας για εθνική ανάκαµψη. Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισµού εξέφρασε την θερµή της υποστήριξη σε πρωτοβουλίες και δράσεις προώθησης και προβολής της χώρας ως παγκόσµιου ελκυστικού προορισµού για αυτήν την δυναµικά αναπτυσσόµενη µορφή τουρισµού υγείας και ευεξίας. Αµέσως µετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουµε και στηρίζουµε τις συνέργειες µε το κεντρικό κράτος για εποικοδοµητικά αποτελέσµατα προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Αναλαµβάνουµε πρωτοβουλίες και σε συνεργασία µε σηµαντικές δυνάµεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισµού, µε σταθερά και ουσιαστικά βήµατα ευελπιστούµε ότι θα τοποθετήσουµε τη χώρα µας στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστηµονικό δυναµικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τοµέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσµίως.». Όνοµα (υποχρεωτικό)

15 Publication date: 24/05/ :35 Alexa ranking (Greece): (υποχρεωτικό)

16 Publication date: 24/05/ :25 Alexa ranking (Greece): 0 ΙΣΑ: Βαρύ πρόστιμο σε ιατρείο χωρίς άδεια

17 Publication date: 24/05/ :24 Alexa ranking (Greece): ΙΣΑ: Δεν γίνεται ΠΦΥ χωρίς υγειονοµικό χάρτη - Συνεχίζει τις συναντήσεις µε φορείς Ευρεία σύσκεψη για ακόµη µία φορά συγκάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών µε τους Συλλόγους Ασθενών και τους εκπροσώπους των Επιστηµονικών Ενώσεων και των Επαγγελµατικών Φορέων, Διαβάστε περισσότερα εδώ Μοιραστείτε:

18 Publication date: 24/05/ :18 Alexa ranking (Greece): Γιώργος Πατούλης σε Έλενα Κουντουρά: Χρειάζεται εθνική στρατηγική για τον τουρισµό υγείας Από Μαρία Τσιλιµιγκάκη - IATROPEDIA Η ανάπτυξη του τουρισµού υγείας στη χώρα µας, ήταν το θέµα της σηµερινής συνάντησης του προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, µε την υπουργό Τουρισµού, Ε. Κουντουρά. Τους τρόπους συνεργασίας µε στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του Τουρισµού Υγείας προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών εξέτασαν από κοινού ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης και η υπουργός Τουρισµού, Έλενα Κουντουρά, κατά τη σηµερινή τους συνάντηση η οποία πραγµατοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισµού. Συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη διαµόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισµού, µε τον κ. Πατούλη να επισηµαίνει πως η Ελλάδα διαθέτει σηµαντικά συγκριτικά πλεονεκτήµατα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισµού Υγείας. Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ πρότεινε να προχωρήσουν συνέργειες διεθνών φορέων µεταξύ των οποίων το Διεθνές Κέντρο Τουρισµού Υγείας και το Παγκόσµιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάµενων και νέων clusters,µε στόχο να υπάρξει ένας κεντρικός συντονισµός για την προβολή της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο ενηµέρωσε την κα Κουντουρά πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας µε Έλληνες οµογενείς του εξωτερικού οι οποίοι έχουν τη βούληση να στηρίξουν έµπρακτα κάθε προσπάθεια της χώρας για εθνική ανάκαµψη. Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισµού εξέφρασε την θερµή της υποστήριξη σε πρωτοβουλίες και δράσεις προώθησης και προβολής της χώρας ως παγκόσµιου ελκυστικού προορισµού για αυτήν την δυναµικά αναπτυσσόµενη µορφή τουρισµού υγείας και ευεξίας. Αµέσως µετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουµε και στηρίζουµε τις συνέργειες µε το κεντρικό κράτος για εποικοδοµητικά αποτελέσµατα προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Αναλαµβάνουµε πρωτοβουλίες και σε συνεργασία µε σηµαντικές δυνάµεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισµού, µε σταθερά και ουσιαστικά βήµατα ευελπιστούµε ότι θα τοποθετήσουµε τη χώρα µας στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστηµονικό δυναµικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τοµέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσµίως.». medispin

19 S h a re th is : T w e e t Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): Συνάντηση Υπουργού Τουρισµού κας Έλενας Κουντουρά µε τον πρόεδρο του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη µε αντικείµενο τον Ιατρικό Τουρισµό Η Υπουργός Τουρισµού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισµού µε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήµαρχο Αµαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, για την διερεύνηση των πεδίων συνεργασίας στην δυναµική ανάπτυξη και προβολή του τουρισµού υγείας και ευεξίας. Ο κ. Πατούλης παρουσίασε στην Υπουργό την πρότασή του για τη συνεργασία µε διεθνείς φορείς, µεταξύ αυτών το Διεθνές Κέντρο Τουρισµού Υγείας και το Παγκόσµιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάµενων και νέων clusters µε στόχο τη διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας στον τουρισµό. Η Υπουργός Τουρισµού εξέφρασε την θερµή της υποστήριξη στις πρωτοβουλίες αυτές σε αυτήν την δυναµικά αναπτυσσόµενη µορφή τουρισµού υγείας και ευεξίας. Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας µε την Οµογένεια για την περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών τουρισµού υγείας στη χώρα µας. Η Υπουργός επισήµανε την υποστήριξή του Υπουργείου µε αιγίδα στο διεθνές ειδικό θεµατικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕΔΕ µε θέµα: «Toυρισµός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονοµίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισµό, 12 µήνες το χρόνο», στην Ιθάκη, στις 26 και 27 Μαΐου.

20 Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): «Toυρισµός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονοµίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισµό, 12 µήνες το χρόνο» Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Αυτοδιοίκηση Α Βαθµού να συµβάλλει ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης του Ιατρικού Τουρισµού στη χώρα µας, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία µε το Δήµο Ιθάκης και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διοργανώνουν στην Ιθάκη, στις 26 και 27 Μαΐου 2017, Ειδικό Θεµατικό Συνέδριο µε θέµα: «Toυρισµός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονοµίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισµό, 12 µήνες το χρόνο». Στο Συνέδριο που πραγµατοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δηµοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, έχουν κληθεί να συµµετάσχουν υπουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι κοµµάτων, βουλευτές, Αιρετοί από τον Α και Β βαθµό Αυτοδιοίκησης και κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του Επιχειρείν, της Ακαδηµαϊκής Κοινότητας, της Υγείας και του Τουρισµού. Το Πρόγραµµα 1 Η ΜΕΡΑ Παρασκευή 26 Μαϊου :00 Προσέλευση Εγγραφές ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Νίκος Φιλιππίδης, Δηµοσιογράφος ΣΚΑΪ 17:30 Χαιρετισµοί Μητροπολίτης Λευκάδας & Ιθάκης κ.θεόφιλος Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος Παγκόσµιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών Διονύσης Στανίτσας, Δήµαρχος Ιθάκης Παναγιώτης Κουρουµπλής, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παύλος Πολάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Φώφη Γεννηµατά, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Σπύρος Γαλιατσάτος, Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Εµµανουήλ Κόνσολας, Τοµεάρχης ΝΔ Τουρισµού Ιάσων Φωτήλας, Αναπληρωτής Τοµεάρχης ΝΔ Υγείας

21 Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): Aλέξανδρος Παρίσης, Δήµαρχος Κεφαλονιάς, Πρόεδρος ΠΕΔΙΝ Aφροδίτη Θεοπεφτάτου, Βουλευτής Νοµού Κεφαλονιάς & Ιθάκης Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Τζιάλλας,Γενικός Γραµµατέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Florian Bodog, Υπουργός Υγείας Ρουµανίας Nicolae Banicioiu, Πρώην Υπουργός Υγείας Ρουµανίας 19:00 Τραπέζι: Ο Τουρισµός Υγείας & η Ελληνική Επιχειρηµατικότητα Συντονιστής: Νίκος Φιλιππίδης, Δηµοσιογράφος ΣΚΑΪ Οµιλητές: Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος Παγκόσµιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών «ΔιεθνέςΚέντρο Τουρισµού Υγείας» Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, M.D, Ph.D. Director, healthcarecybernetics «Δηµιουργία και Διαχείρηση Προορισµών Τουρισµού Υγείας η Ελλάδα σαν το Διεθνες Πρότυπο» Αθανάσιος Μαρτίνος, Εφοπλιστής «Ιατρικός Τουρισµός στα νησιά της Ελλάδας» Νικόλαος Μόσχος, Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Οµίλου Ιατρικού Αθηνών «Ιατρικός Τουρισµός, µηχανή ανάπτυξης για τον Ιατρικό Όµιλο Αθηνών τα τελευταία 15 χρόνια» Αλέξανδρος Πρίνος, Πρόεδρος ΟµίλουMediΠρίνου Πάνος Θεοδώρου, Επικεφαλής Τοµέα Εµπορικής Ανάπτυξης, Γενικής Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών ΕπιχειρήσεωνEurobank Marc Newson, Interim CEO of Greyhound Racing NSW Πέτρος Μαµαλάκης, CEO Health TourismGreece «O Κόµβος του Τουρισµού Υγείας» Αντώνης Μανιαδάκης, Διευθύνων ΣύµβουλοςMINOANLINES Αρκουζής Δηµήτριος, Επιχειρηµατίας Στις 22:00 θα παρατεθεί δείπνο από τον Δήµο Ιθάκης, προς τιµή των συνέδρων, στο Ξενοδοχείο Μέντωρ στο Βαθύ. 2 Η ΜΕΡΑ Σάββατο 27 Μαϊου :00 Τραπέζι: Παροχή Πρότυπων Υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα Συντονιστής: Δηµήτρης Μάρκος, Δηµοσιογράφος Οµιλητές: Αλέξανδρος Πρίνος, Πρόεδρος ΟµίλουMediΠρίνου Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερµατολογίας Νοµικός,

22 Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδηµίας Ιαµατικής Ιατρικής, Επιστηµονικός Σύµβουλος ΚΕΔΕ, π. Αντιπρύτανης Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου π.γεν. Γραµ. ΥΠΕΠΘ Νικόλαος Σ. Κουβελάς, Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστηµίου Αθηνών, ΠρόεδροςAthensDentalTourismCluster, Ιδρυτής&ΠρόεδροςEURODENTICA «Υψηλή ποιοτική Οδοντιατρική στον Ιατρικό Τουρισµό». Κωνσταντίνος Πάντος, Διευθυντής Μονάδας Υποβοηθούµενης Αναπαραγωγής, Ιδρυτής Κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ», Γενικός Γραµµατέας Ε.Ε.Α.Ι. Γιώργος Παξινός, Νευροεπιστήµονας Drmed. Βασίλης Παυλιδέλης, ΩΡΛ, Ειδικός Ρινοπλαστικής Ωτοπλαστικήςκαι Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, Χειρουργικό Κέντρο ΑΦΡΟΔΙΤΗ Παύλος Καψαµπέλης, Συντονιστής Διευθυντής Χειρουργικής Γενικού Νοσοκοµείου Ζακύνθου,Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου «Δηµόσια Νοσοκοµεία Τουριστικών Περιοχών & Τουρισµός Υγείας» 14:00 Τραπέζι: Παρουσίαση: Παγκόσµιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών Συντονιστής: Νίκος Αγγελίδης,Δηµοσιογράφος ΕΡΤ Οµιλητές: Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Πρόεδρος ΚΕΔΕ Ευγένιος Κουµαντάκης, Καθηγητής, Πρόεδρος ΕΕΑΙ Χάρης Βαβουρανάκης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χρήστος Καράτζιος, ΠρόεδροςΕλληνικού Ιατρικού Συλλόγου Κεµπέκ Γεράσιµος Βλασσόπουλος, Ουρολόγος «Απανταχού Ιθακήσιοι Επιστήµονες Υγείας στο πέρασµα του χρόνου» Συνδέσεις µέσω Skype Δρ. Ζωή Βλαµάκη,Γενική Χειρουργός & Χειρουργός Στήθους 15:30 Τραπέζι : Η Ελλάδα στο επίκεντρο των ακαδηµαϊκών επιστηµονικών εξελίξεων. Ο ρόλος της Οµογένειας. Συντονιστής: Αιµιλία Σταθάκου, Δηµοσιογράφος RealNews / RealFM/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Οµιλητές: Γιώργος Κρεατσάς, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας «Υδροθεραπεία. Πρόληψη µαιευτικών &γυναικολογικών προβληµάτων» Γεώργιος Ζωγράφος, Καθηγητής Χειρουργικής Αναπληρωτής Πρύτανη Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Διευθυντής Α Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο «Η Συµµετοχή και η Επιρροή των Ελλήνων Επιστηµόνων της Διασποράς στα διεθνή forum» Στέφανος Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής & Ιστορίας της Ιατρικής, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύµατος Ronit Kochman Haimov,Pr. Obstetrics & Gynecology Hadassah Hebrew Jerusalem, «Εthics of Fertility treatments

23 S h a re th is : T w e e t Publication date: 24/05/ :17 Alexa ranking (Greece): across the Border, the Israeli view» Ελευθερία Κρικέλη, Δ/ντρια Α Παθ/κής Κλινικής Γενικού Νοσοκοµείου Μητέρα «Ηλιος, Θάλασσα και Υγεία. Ιατρικά θεραπευτήρια από την αρχαιότητα στο σήµερα» 17:00 Τραπέζι: Τουρισµός Υγείας & Τοπική Αυτοδιοίκηση Συντονιστής: Κωνσταντίνος Κουφάκης, Εκδότης E-poli Οµιλητές: Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Πρόεδρος ΚΕΔΕ «Επανασυστήνοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες» Κωνσταντίνος Νικολούζος,Δήµαρχος Κερκύρας Gabriela Firea, Δήµαρχος Βουκουρεστίου «Ο Τουρισµός Υγείας στην Ρουµανία» Αλέξανδρος Παρίσης, Δήµαρχος Κεφαλλονιάς, Πρόεδρος ΠΕΔΙΝ Θωµάς Ρούσσης, Δήµαρχος Ωρωπού 18:30 Συµπεράσµατα Λήξη Εργασιών Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Πρόεδρος ΚΕΔΕ Στις 20:00 θα παρατεθεί δείπνο προς τιµή των συνέδρων στη Ταβέρνα «Το Χάνι» από την ΚΕΔΕ. Η µεταφορά των συνέδρων θα γίνει µε πούλµαν τα οποία θα βρίσκονται έµπροσθεν του Ξενοδοχείου Μέντωρ στο Βαθύ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Το Σαββάτο 27/5 και ώρα 10:30 θα πραγµατοποιηθεί ξενάγηση στο λαογραφικό Μουσείο στο Βαθύ Την Κυριακή 28/5 και ώρα 10:30 το πρωί θα πραγµατοποιηθεί επίσκεψη στο Μοναστήρι των Καθαρών. Η µεταφορά των συνέδρων θα γίνει µε πούλµαν τα οποία θα βρίσκονται έµπροσθεν του Ξενοδοχείο Μέντωρ στο Βαθύ.

24 Publication date: 24/05/ :09 Alexa ranking (Greece): ΙΣΑ: Δεν γίνεται ΠΦΥ χωρίς υγειονοµικό χάρτη - Συνεχίζει τις συναντήσεις µε φορείς Ευρεία σύσκεψη για ακόµη µία φορά συγκάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών µε τους Συλλόγους Ασθενών και τους εκπροσώπους των Επιστηµονικών Ενώσεων και των Επαγγελµατικών Φορέων, µε θέµα το Σχέδιο νόµου για την Πρωτοβάθµια Φροντίδας Υγείας. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ, προκειµένου να συζητηθούν τα κρίσιµα ζητήµατα που προκύπτουν από το εν λόγω Σχέδιο Νόµου. Εκφράστηκε ο προβληµατισµός ότι το νέο σύστηµα βάζει επιπρόσθετα εµπόδια στην πρόσβαση του ασθενή στην περίθαλψή του, καταστρατηγώντας την ελεύθερη επιλογή ιατρού από τον ασθενή. Εκπρόσωποι των Φορέων και των Συλλόγων Ασθενών επεσήµαναν ότι ο οικογενειακός γιατρός πρέπει να έχει σηµαντικό ρόλο στο σύστηµα Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας και τόνισαν την επιτακτική ανάγκη να θεσπιστεί η Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας του ασθενή. Ωστόσο, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την υποχρεωτική παραποµπή από τον οικογενειακό ιατρό στους εξειδικευµένους γιατρούς (gatekeeping). Μάλιστα αναφέρθηκαν σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου που έδειξε ότι το 24% των ασθενών αντιµετωπίζουν ήδη εµπόδια στην πρόσβαση στον γιατρό τους. Εκφράστηκαν φόβοι ότι η αραίωση του δικτύου των συµβεβληµένων ειδικών ιατρών του ΕΟΠΥΥ και τα εµπόδια πρόσβασης των ασθενών σε εξειδικευµένες υπηρεσίες θα οδηγήσουν σε υποβάθµιση των παρεχόµενων υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα εκφράστηκαν προβληµατισµοί για τη βιωσιµότητα του νέου συστήµατος, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηµατοδότησή σου. Στο πλαίσιο της εισήγησής του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ανέφερε τα εξής: «Η ανάγκη για ένα βιώσιµο Πρωτοβάθµιο Σύστηµα Υγείας είναι αναµφισβήτητη και αποτελεί προϋπόθεση κάθε σύγχρονου συστήµατος υγείας. Ωστόσο το συγκεκριµένο νοµοθέτηµα είναι πρόχειρο και ανεφάρµοστο. Δεν νοείται να δοµείται σύστηµα πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας χωρίς υγειονοµικό χάρτη. Το συγκεκριµένο Σχέδιο Νόµου δεν αξιοποιεί ούτε τις υπάρχουσες δοµές ούτε το έµψυχο δυναµικό της χώρας που στελεχώνει τα συστήµατα υγείας των υπολοίπων χωρών. Ο ΙΣΑ ανοίγει τον διάλογο µε ασθενείς και φορείς για να συµβάλλει στην οικοδόµηση ενός βιώσιµου συστήµατος πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας που θα διασφαλίζει την ισότιµη πρόσβαση όλων των ασθενών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας». Διαβάστε ακόµη:

25 Publication date: 24/05/ :43 Alexa ranking (Greece): Συνάντηση Ε. Κουντουρά και Γ. Πατούλη µε κεντρικό θέµα τον τουρισµό υγείας και ευεξίας Η Υπουργός Τουρισµού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισµού µε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήµαρχο Αµαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, για την διερεύνηση των πεδίων συνεργασίας στην δυναµική ανάπτυξη και προβολή του τουρισµού υγείας και ευεξίας. Ο κ. Πατούλης παρουσίασε στην Υπουργό την πρότασή του για τη συνεργασία µε διεθνείς φορείς, µεταξύ αυτών το Διεθνές Κέντρο Τουρισµού Υγείας και το Παγκόσµιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάµενων και νέων clusters µε στόχο τη διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας στον τουρισµό. Η Υπουργός Τουρισµού εξέφρασε την θερµή της υποστήριξη στις πρωτοβουλίες αυτές σε αυτήν τη δυναµικά αναπτυσσόµενη µορφή τουρισµού υγείας και ευεξίας. Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας µε την Οµογένεια για περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών τουρισµού υγείας στη χώρα µας. Η Υπουργός επισήµανε την υποστήριξή του Υπουργείου µε αιγίδα στο διεθνές ειδικό θεµατικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕΔΕ µε θέµα: «Toυρισµός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονοµίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισµό, 12 µήνες το χρόνο», στην Ιθάκη, στις 26 και 27 Μαΐου. Ένα από τα µεγαλύτερα σαλόνια του θαλάσσιου τουρισµού θα πραγµατοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά από τις 4 έως τις 7 Μαΐου Στόχος του είναι η ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισµού της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισµό διεθνώς, µε κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών µέσω των επαγγελµατιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.

26 Publication date: 24/05/ :35 Alexa ranking (Greece): Πρωτοβάθµια Φροντίδα Υγείας: Μεταρρύθµιση µε αµφίβολη έκβαση - Γιατί την απορρίπτουν οι γιατροί Οδυνηρά αποτελέσµατα στην υγεία των πολιτών θα φέρει η αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλµατος που επιχειρείται µε τις µεταρρυθµίσεις το τελευταίο διάστηµα στην Πρωτοβάθµια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), προειδοποιεί ο καρδιολόγος-αρχίατρος ε.α. Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, της ΕΕΚΕ και Ταµίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος. Το όλο εγχείρηµα είναι αµφίβολο εάν θα βελτιώσει ή τελικά θα επιδεινώσει τη θέση της Ελλάδας στον δείκτη ποιότητας υγείας, που για τα έτη βρίσκεται στην 20η θέση µεταξύ 195 χωρών, πάνω από τη Γερµανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Σύµφωνα µε τον κ. Πατσουράκο, το σχέδιο νόµου που εκπονήθηκε από την κυβέρνηση και τέθηκε σε διαβούλευση σχεδόν σύσσωµος ο ιατρικός κόσµος (µεταξύ αυτών ο ΙΣΑ, η ΠΟΣΚΕ και η ΕΕΚΕ) το απέρριψε, ζητώντας διαπραγµάτευση από µηδενική βάση και αυτό δεν έγινε για αντιπολιτευτικούς και συντεχνιακούς λόγους, αλλά για λόγους που εκπορεύονται από την κοινή λογική ή την ανάγκη για καλύτερη υγεία των πολιτών. Όπως σηµειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του, µία απλή προσέγγιση του νοµοσχεδίου σε αντιπαραβολή µε την λογική έχει να δείξει τα κάτωθι: 1) Δηµιουργούνται εντός του ΤΟΜΥ που για να λειτουργήσουν χρειάζονται, όπως αναφέρει το Υπουργείο, ευρώ που θα βρεθούν από ΕΣΠΑ για 2 χρόνια και πιθανώς άλλα 2 χρόνια µετά. Και µετά από αυτά τα 2 +2 χρόνια τα λεφτά θα δοθούν από (ποιους;) εθνικούς πόρους. 2) Για να λειτουργήσει πλήρως η δηµόσια ΠΦΥ µε τις ΤΟΜΥ χρειάζονται συνολικά µονάδες για να καλύψουν τον ενήλικο αλλά και παιδικό πληθυσµό, που αυτόµατα αυτό ανάγει σε συνολικό κόστος λειτουργίας σε ευρώ, τα οποία θα πρέπει εξ ολοκλήρου να απορροφηθούν από εθνικούς πόρους, που φυσικά µετά από τέσσερα χρόνια, που στην καλύτερη περίπτωση θα λήξει το ΕΣΠΑ, δεν θα υπάρχουν. Ακόµα και αν βάλουµε ως χρονικό όριο για την πλήρη λειτουργία των ΤΟΜΥ το 2025, πιστεύει κανείς ότι θα υπάρχουν τότε διαθέσιµα ευρώ; 3) Στα παραπάνω έξοδα των ΤΟΜΥ δεν συµπεριλαµβάνεται το κόστος κατασκευής-εξοπλισµού και συντήρησης των µονάδων, αφού οι µονάδες αυτές, πλην των απλών επίπλων που χρειάζονται, θα πρέπει να διαθέτουν εξοπλισµό από υπολογιστές, ηλεκτροκαρδιογράφο, αιµοληπτήριο, οξύµετρα, απινιδωτές και άλλα στοιχειώδη µηχανήµατα για να λέγονται φορείς ΠΦΥ, που απαιτεί το κράτος από τους ιδιωτικούς φορείς. Φυσικά οι χώροι θα πρέπει να είναι ανάλογοι µε αυτά που προτείνει το ΠΔ/84-01 για τους ιδιωτικούς φορείς ΠΦΥ, εκτός αν υπάρχουν άλλα µέτρα και σταθµά µεταξύ ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα. Στο σηµείο αυτό τονίζεται η προφανής αδικία και διάκριση υπέρ του δηµόσιου τοµέα, όταν στους µεν ιδιωτικούς φορείς απαγορεύονται ρητά τα απλά αιµοληπτήρια, ενώ αυτά επιτρέπονται στις ΤΟΜΥ, οι οποίες θα στέλνουν τα δείγµατα στα κεντρικά διαγνωστικά εργαστήρια. Θα πρέπει να ληφθεί επιτέλους µια κοινή απόφαση που να ισχύει και στον δηµόσιο και στον ιδιωτικό τοµέα, αν θέλουµε να λέµε ότι έχουµε δηµοκρατία και όλοι είναι ίσοι έναντι του νόµου. 4) Εφαρµόζεται ο θεσµός του οικογενειακού ιατρού, που φυσικά είναι καλοδεχούµενος, αλλά πρέπει να είναι δικαίωµα και όχι υποχρέωση του πολίτη. Ο ρόλος του όµως πρέπει να είναι σαφής ως συµβούλου υγείας του κάθε πολίτη, τηρώντας τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας που πρέπει επιτέλους να δηµιουργηθεί και δίνοντας συµβουλές στους πολίτες για τους οποίους θα είναι υπεύθυνος στα πλαίσια πρόληψης νοσηµάτων και περιοδικών ελέγχων. Ο ρόλος του gatekeeper που πάει να δοθεί στον οικογενειακό ιατρό σε µια χώρα µε πληθώρα ειδικών ιατρών που έχουµε πληρώσει οι φορολογούµενοι για να εκπαιδευτούν και γίνονται ανάρπαστοι από άλλες χώρες δεν στέκει σε κριτική και λογική. Γιατί πώς να δικαιολογήσει κάποιος την εµµονή να γυρίσουµε σε ένα παρωχηµένο σύστηµα που εφαρµόζεται σε ελάχιστες χώρες και που σε αυτές εγκαταλείπεται; Πώς να δικαιολογήσει κάποιος ότι βάσει του σχεδίου ΠΦΥ (αν τελικά εφαρµοστεί όπως υπογράφτηκε στο τελευταίο προ ηµερών µνηµόνιο ή συµφωνία) θα πρέπει κάθε ασθενής για οποιαδήποτε νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δηµόσιο νοσοκοµείο υποχρεωτικά να περάσει από τον gatekeeper οικογενειακό ιατρό; Πώς να δικαιολογήσει κάποιος ότι για µια χρόνια πάθηση π.χ. χειρουργηθείσα στεφανιαία νόσο (bypass) θα πρέπει ο ασθενής να πάει πρώτα στον gatekeeper οικογενειακό ιατρό για να πάρει παραπεµπτικό προκειµένου να πάει στον καρδιολόγο για τον καθιερωµένο έλεγχο; Εκτός αν δεν έχει κανείς σκεφτεί ότι έτσι πιθανόν να αυξάνονται η διαφθορά και οι παράνοµες δοσοληψίες. 5) Ένα ερώτηµα είναι γιατί δεν χρησιµοποιούνται για την ΠΦΥ οι έτοιµες δοµές της ιδιωτικής

27 Publication date: 24/05/ :35 Alexa ranking (Greece): πρωτοβουλίας, για τις οποίες δεν θα δαπανηθούν ποσά για αγορά παγίων στοιχείων και εν γένει εξοπλισµού, αφού ήδη υπάρχουν από τους φορείς και φυσικά µε πολύ λιγότερα λεφτά θα έχουµε πολύ καλύτερα αποτελέσµατα. Το προσωπικό αυτών των φορέων υπάρχει και µε ένα συγκεκριµένο προϋπολογισµό, µε καθιέρωση και φυσικά σωστό έλεγχο των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων που θα λειτουργούν, και µε τη διαρκή συνεργασία των Ιατρικών Συλλόγων και επαγγελµατικών και επιστηµονικών Ενώσεων των Ιατρών, θα κάνουν σηµαντική οικονοµία στο σύστηµα υγείας. Γιατί τα λεφτά αυτά να µη διατεθούν στην πρόσληψη νοσοκοµειακών ιατρών σε ένα γερασµένο ΕΣΥ, στο οποίο χρειάζεται να προσληφθούν τουλάχιστον νέοι ιατροί, πριν οι υπάρχοντες καταρρεύσουν, οι οποίοι σηµειωτέον δουλεύουν µε αυταπάρνηση στα όρια εξουθένωσης. 6) Η ελεύθερη επιλογή ιατρού κατά πράξη και περίπτωση είναι δικαίωµα του ασθενή στις ελεύθερες χώρες. Πρέπει πλέον να αφήσουµε τις ιδεοληψίες και εµµονές και να κοιτάξουµε µπροστά µακριά από εµµονές που µόνο κακό κάνουν. Διαβάστε ακόµη:

«Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο»

«Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο» Πρόγραμμα «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο» 1 Η ΜΕΡΑ Παρασκευή 26 Μαϊου 2017 17:00 Προσέλευση Εγγραφές

Διαβάστε περισσότερα

«Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο»

«Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο» Πρόγραμμα «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο» 1 Η ΜΕΡΑ Παρασκευή 26 Μαϊου 2017 17:00 Προσέλευση Εγγραφές

Διαβάστε περισσότερα

http://dailypharmanews.gr/ Publication date: 25/05/2017 10:49 Alexa ranking (Greece): 0 http://dailypharmanews.gr/site/post/6636/fotios-patsourakos:-amfiboli-i-ekbasi-tis-... Φώτιος Πατσουράκος: Αμφίβολη

Διαβάστε περισσότερα

http://www.perivolos.gr/ Publication date: 03/07/2017 09:35 Alexa ranking (Greece): 9125 http://www.perivolos.gr/article/%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4... Ο Πρόεδρος των ΚΕΔΕ & ΙΣΑ Γ. Πατούλης προωθεί

Διαβάστε περισσότερα

http://www.healthreport.gr/ Publication date: 27/04/2017 12:09 Alexa ranking (Greece): 3375 http://www.healthreport.gr/%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%ce... Ξεκινά ο διάλογος για την Πρωτοβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ... NEXT DEAL 18/05/2017 σελ.13,18 3. ΙΣΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Περιεχόμενα. 2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ... NEXT DEAL 18/05/2017 σελ.13,18 3. ΙΣΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Περιεχόμενα 1. ΦΩΤΙΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ... DAILY PHARMANEWS 25/05/2017 σελ.6,7 2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ... NEXT DEAL 18/05/2017 σελ.13,18 3. ΙΣΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

http://thetimes.gr/ Publication date: 07/06/2017 09:35 Alexa ranking (Greece): 6449 http://thetimes.gr/index.php/2016-11-07-11-54-35/item/48149-2017-06-07-06-07-06 Γ. Πατούλης Συστράτευση στην εθνική υπόθεση

Διαβάστε περισσότερα

http://www.top7news.gr/ Publication date: 24/07/2017 11:48 Alexa ranking (Greece): 30069 http://www.top7news.gr/koinonia/tin-aposirsi-tou-sxediou-nomou-gia-ti-protovath... Την απόσυρση του σχεδίου νόμου

Διαβάστε περισσότερα

«Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη»

«Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη» 2 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Κως, 23-24 Ιουνίου 2018 Συνεδριακό Κέντρο Kypriotis Resort Village «Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη» Σχέδιο Προγράμματος Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 09:00 10:

Διαβάστε περισσότερα

Publication date: 08/06/ :28 Alexa ranking (Greece): 7746

Publication date: 08/06/ :28 Alexa ranking (Greece): 7746 http://virus.com.gr/ Publication date: 08/06/2017 12:28 Alexa ranking (Greece): 7746 http://virus.com.gr/i-ygia-ke-frontida-ton-pedion-se-mia-platforma/ Η υγεία και φροντίδα των παιδιών σε μια πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Κ.Ε.) Διοργάνωση 27.03-29.03.2015. Ξενοδοχείο Μοντάνα. Καρπενήσι

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Κ.Ε.) Διοργάνωση 27.03-29.03.2015. Ξενοδοχείο Μοντάνα. Καρπενήσι 2o Συνέδριο Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος 27.03-29.03.2015 Ξενοδοχείο Μοντάνα Καρπενήσι Διοργάνωση Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Κ.Ε.) Χαιρετισμός προέδρου Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

http://www.newsnowgr.com/ Publication date: 09/12/2016 10:56 Alexa ranking (Greece): 581 http://www.newsnowgr.com/article/986488/sti-dikaiosyni-oi-giatroi-gia-to-pagoma-t... Γράφει: Δήµητρα Ευθυµιάδου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 03/07 03/07

Περιεχόμενα 03/07 03/07 Περιεχόμενα 1. ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 04/07/2018 σελ.24 2. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 04/07/2018 σελ.7 3. ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ...

Διαβάστε περισσότερα

http://www.zoomnews.gr/ Publication date: 03/10/2017 11:05 Alexa ranking (Greece): 9950 http://www.zoomnews.gr/parousiasi-tis-idikis-ekdosis-tou-isa-iatriko-egkolpio-protr... Παρουσίαση της ειδικής έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Η συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στην επιλογή των Ιατρών ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα 2-4 Οκτωβρίου 2015 Ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ», Κ. Βούρλα Συνδιοργάνωση Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ. 1η Ηµερίδα κατά του Καπνίσµατος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ. 1η Ηµερίδα κατά του Καπνίσµατος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ 1η Ηµερίδα κατά του Καπνίσµατος Το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Aγωγή του Παιδιού σε συνεργασία µε την IMAGE JBW Διοργανώνει: Επιστηµονική ηµερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Publication date: 18/07/ :27 Alexa ranking (Greece):

Publication date: 18/07/ :27 Alexa ranking (Greece): http://www.iatrikostypos.com/ Publication date: 18/07/2017 10:27 Alexa ranking (Greece): 31997 http://www.iatrikostypos.com/ellada-%ce%ba2/19499 ΙΣΑ: Σύµφωνο συνεργασίας µε την Οµοσπονδία Ελληνικών Σωµατείων

Διαβάστε περισσότερα

http://news.travelling.gr/ Publication date: 19/04/2017 09:50 Alexa ranking (Greece): 3169 http://news.travelling.gr/2017/04/%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba... Ιατρικός Τουρισµός στην Ελλάδα µια συλλογική

Διαβάστε περισσότερα

«Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη»

«Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη» 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κως, 23-24 Ιουνίου 2018 KOS INTERNATIONAL CONVENTION CENTER (KICC) «Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη» Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 09:00 11: 00 Χαιρετισμοί: Σεβασμιότατος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND ΑΤΗΕΝS HEALTH FORUM 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Σ.Φ.Ε.Ε (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 11-12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Ζάππειο Μέγαρο ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 10:00-11:30 1 η ΣΥΝΕΔΡΙΑ Πατούλης Γεώργιος, Ορθοπαιδικός. Πρόεδρος ΙΣΑ - ΚΕΔΕ Γεωργάλα Σοφία, Καθηγήτρια Δερματολογίας

Διαβάστε περισσότερα

«Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη»

«Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη» Υπό την Αιγίδα 2 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Κως, 23-24 Ιουνίου 2018 KOS INTERNATIONAL CONVENTION CENTER (KICC) «Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη» Σχέδιο Προγράμματος Σάββατο 23 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;»

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 8 th Pharma & Health Conference «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 6 Ιουλίου 2017 Athenaeum InterContinental Κρίσιμες εξελίξεις αναμένουμε το επόμενο διάστημα στο χώρο της υγείας με σημαντικές αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμό 3/2012, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Κυριακή 19 του μηνός Φεβρουαρίου 2012.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμό 3/2012, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Κυριακή 19 του μηνός Φεβρουαρίου 2012. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της με αριθμό 3/2012, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Κυριακή 19 του μηνός Φεβρουαρίου 2012. Αριθ. απόφασης 52-3/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ HOTEL VALIS ΒΟΛΟΣ 30/3-1/4/2018 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ HOTEL VALIS ΒΟΛΟΣ 30/3-1/4/2018 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ HOTEL VALIS ΒΟΛΟΣ 30/3-1/4/2018 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 14:00 15:00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ 15:00 17:00 Ενδιαφέροντα

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Η συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στην επιλογή των Ιατρών ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα 2-4 Οκτωβρίου 2015 Ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ», Κ. Βούρλα Υπό την Αιγίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Open Health Alliance (Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία) αποτελεί μια ολοκληρωμένη κοινότητα Υγείας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και βασικό άξονα δράσης το συμφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Διηµερίδας

Πρόγραµµα Διηµερίδας Πρόγραµµα Διηµερίδας Σάββατο 27 Μαΐου 2017 12:00-12:30 Προσέλευση Καφές 12:30-13:00 Έναρξη Χαιρετισµοί 13:00-14:00 Εναρκτήρια οµιλία: «Φαρµακοποιός: ο επίκαιρος ρόλος του στην πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας»

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α «Προστάτεψε την υγεία σου & τη γονιµότητά σου»

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α «Προστάτεψε την υγεία σου & τη γονιµότητά σου» Διοργάνωση σε συνεργασία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Υπο την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α. Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα. 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.

Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α. Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα. 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΟΥΡΟΣ ΜΗΤΕΡΑ Οργάνωση Ομάδα Μητρικού Θηλασμού & Νοσηλευτική Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL, AΘΗΝΑ ΩΡΑ:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL, AΘΗΝΑ ΩΡΑ: O IAΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ πρωταγωνιστής στις εξελίξεις ημεριδα ι.σ.α. Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Παρόν και Μέλλον για τον ασφαλισμένο και τον Λειτουργό υγείας ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL, AΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. Επιστημονικής ημερίδας - Forum. «Εφαρμογή του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας. Από τη θεωρία στη πράξη»

Πρόγραμμα. Επιστημονικής ημερίδας - Forum. «Εφαρμογή του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας. Από τη θεωρία στη πράξη» Πρόγραμμα Επιστημονικής ημερίδας - Forum «Εφαρμογή του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας. Από τη θεωρία στη πράξη» Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 ΠΑΤΡΑ - Αμφιθέατρο «Σωκράτης»

Διαβάστε περισσότερα

http://medlabgr.blogspot.gr/ Publication date: 17/01/2018 21:44 Alexa ranking (Greece): 1770 http://medlabgr.blogspot.gr/2018/01/blog-post_339.html?utm_source=feedburner... Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Χαιρετισμός Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Χαιρετισμός Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος Επιστημονικός Σύλλογος της χώρας, αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας χρονική συγκυρία την πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας

1 ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας 1 ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 Divani Caravel Hotel, Αθήνα Ομιλία Υπουργού Τουρισμού ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Κυρίες και Κύριοι, Χαίρομαι

Διαβάστε περισσότερα

https://www.ekirikas.com/%ce%bf-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba...

https://www.ekirikas.com/%ce%bf-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba... https://www.ekirikas.com/ Publication date: 30/05/2017 10:18 Alexa ranking (Greece): 4722 https://www.ekirikas.com/%ce%bf-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba... Ο Ιατρικός Τουρισµός στην Ελλάδα και ο

Διαβάστε περισσότερα

Τουρισµός Υγείας: Μεγάλη επιτυχία του «DYO FORUM 2017» στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ. Ο όμιλος ΖΙΤΑ, το περιοδικό «ΔΥΟ», και 20 Επιστημονικές Εταιρείες, σε συνέχεια του 1ου επιτυχούς «DYO FORUM 2016», πραγματοποίησαν

Διαβάστε περισσότερα

https://www.ekirikas.com/%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7...

https://www.ekirikas.com/%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7... https://www.ekirikas.com/ Publication date: 02/05/2017 10:54 Alexa ranking (Greece): 4700 https://www.ekirikas.com/%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7... Δρ Γιώργος Πατούλης στο Μόντρεαλ: Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

Το ΕΕΘ στην 83 η ΔΕΘ. Περίπτερο 8 Συνεδριακό Κέντρο Νικ. Γερμανός. Εγκαίνια Περιπτέρου Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018: 20.00μμ

Το ΕΕΘ στην 83 η ΔΕΘ. Περίπτερο 8 Συνεδριακό Κέντρο Νικ. Γερμανός. Εγκαίνια Περιπτέρου Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018: 20.00μμ Το ΕΕΘ στην 83 η ΔΕΘ Περίπτερο 8 Συνεδριακό Κέντρο Νικ. Γερμανός Εγκαίνια Περιπτέρου Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018: 20.00μμ Από τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας. Πυρπασόπουλος Μάριος Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Χαλκιδικής

Προτάσεις για την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας. Πυρπασόπουλος Μάριος Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Χαλκιδικής Προτάσεις για την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας Πυρπασόπουλος Μάριος Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Χαλκιδικής Δοµή οµιλίας Προτάσεις σύµπραξης ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα σύµφωνα µε την παρούσα πραγµατικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Εθνικός σχεδιασμός και ενδυνάμωση των Υπηρεσιών Πρόληψης: α. Καταπολέμηση και προσπάθεια εξάλειψης των αιτιολογικών παραγόντων της αρρώστιας

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσιο διάλογο θέλει η ΚΕΔΕ για τα απορρίμματα

Δημόσιο διάλογο θέλει η ΚΕΔΕ για τα απορρίμματα MYOTA.GR Δημόσιο διάλογο θέλει η ΚΕΔΕ για τα απορρίμματα 15 Ιαν 2016 11:58 Τη στρατηγική αλλά και τα μοντέλα διαχείρισης που θα πρέπει να εφαρμοστούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπισθεί

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλα Συνεργασίας

Πρωτόκολλα Συνεργασίας Πρωτόκολλα Συνεργασίας της ΔΑΣΤΑ του ΤΕΙ Αθήνας Η ΔΑΣΤΑ και οι Δοµές του ΤΕΙ Αθήνας για την αποτελεσµατικότερη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήµατος µε την αγορά εργασίας έχουν συνάψει συνεργασίες µε διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑ ΤΑΞΙ ΕΥΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΤΣΟΥΛΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πατούλης: Ουραγός η Ελλάδα στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων

Πατούλης: Ουραγός η Ελλάδα στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Πατούλης: Ουραγός η Ελλάδα στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων 15/01/201618:041 Εκτύπωση 0 FacebookTwitterGoogle+LinkedIn SHARES Η ΚΕΔΕ κάνει Νέο Ξεκίνημα στο δημόσιο διάλογο για το εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμαστε για μια

Συνεργαζόμαστε για μια NEWSLETTER 2 ο Ειδικό Αφιέρωμα Συνεργαζόμαστε για μια ανοιχτή, πολυπολιτισμική κοινωνία ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Έργο 4.1.β/12: «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ 24.06 2014 Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ REBUILDING HEALTH IN GREECE AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το Athens Health Forum, που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Π.Ε.Φ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ Λαµία ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ Λαµία ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ Λαµία 14-03-2012 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στην Ειδική Μόνιµη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής Στη Συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 10η συνεχή χρονιά ο θεσμός των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 24 Νοεμβρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα Προέδρου Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής

Μήνυμα Προέδρου Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής 20 Μήνυμα Προέδρου Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής (Healing in Greece), με ιδιαίτερη χαρά σας

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω:

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ. iamatikhσ ιατρικησ. Θεραπεία, αποκατάσταση & πρόληψη της υγείας. Σάββατο - Δευτέρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ. iamatikhσ ιατρικησ. Θεραπεία, αποκατάσταση & πρόληψη της υγείας. Σάββατο - Δευτέρα Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ Healing in Greece 2Συνέδριο FULL MEMBER OF FEMTEC ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ iamatikhσ ιατρικησ Σάββατο - Δευτέρα 17-19 δεκεμβρίου 2016 Thermae Sylla Spa Αιδηψός Θεραπεία, αποκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Publication date: 30/11/ :32 Alexa ranking (Greece): 5531

Publication date: 30/11/ :32 Alexa ranking (Greece): 5531 http://argolida-net.blogspot.gr/ Publication date: 30/11/2016 10:32 Alexa ranking (Greece): 5531 http://argolida-net.blogspot.gr/2016/11/28112016.html Με επιτυχία πραγµατοποιήθηκε στο Δήµο Ναυπλιέων, Ενηµερωτική

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος

Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποσπασματικά νομοθετήματα μέχρι το 1983 : παρακαταθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Γ κύκλος μαθημάτων. Ημερομηνίες μαθημάτων

Γ κύκλος μαθημάτων. Ημερομηνίες μαθημάτων Γ κύκλος μαθημάτων Ημερομηνίες μαθημάτων 1 ο Μάθημα: 30 31 Μαρτίου 2012 2 ο Μάθημα: 11 12 Μαΐου 2012 3 ο Μάθημα: 28, 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012 4 ο Μάθημα: 23, 24 & 25 Νοεμβρίου 2012 Γραμματεία Σεμιναρίων

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012

Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012 Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012 ΘΕΜΑ: Από την Ανδρολογία στη Γυναικολογία: Συνέργειες και Αντιθέσεις Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

Publication date: 04/10/ :50 Alexa ranking (Greece): 605

Publication date: 04/10/ :50 Alexa ranking (Greece): 605 http://www.dimokratiki.gr/ Publication date: 04/10/2017 10:50 Alexa ranking (Greece): 605 http://www.dimokratiki.gr/04-10-2017/apistefto-chaos-ta-iatrika-rantevou/ δηµοκρατική Απίστευτο χάος µε τα ιατρικά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007)

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007) ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007) ΠΡΟΟΙΜΙΟ: Με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας,

Διαβάστε περισσότερα

Panel II: «Πλεονεκτήματα και οφέλη για τα νοσοκομεία από την ανάπτυξη της κλινικής έρευνας»

Panel II: «Πλεονεκτήματα και οφέλη για τα νοσοκομεία από την ανάπτυξη της κλινικής έρευνας» 1 Panel II: «Πλεονεκτήματα και οφέλη για τα νοσοκομεία από την ανάπτυξη της κλινικής έρευνας» Συντονιστής: κ. Αιμίλιος Νεγκής, δημοσιογράφος, Pharma & Health Business,Virus.com.gr Ομιλητές: Δρ. Μιλτιάδης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Νίκος Παπαντωνίου Γεώργιος Δασκαλάκης Σταύρος Σηφάκης Πρόεδρος ΕΕΥΜΓ Πρόεδρος ΕΕΠΙ Συντονιστής εκδήλωσης

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Νίκος Παπαντωνίου Γεώργιος Δασκαλάκης Σταύρος Σηφάκης Πρόεδρος ΕΕΥΜΓ Πρόεδρος ΕΕΠΙ Συντονιστής εκδήλωσης ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο πρόωρος τοκετός και οι συνέπειες της προωρότητας στη νεογνική ηλικία και στη μετέπειτα ζωή παραμένουν μείζονα προβλήματα της σύγχρονης Ιατρικής. Η προωρότητα ευθύνεται για το 75% της περιγεννητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 4 ΔΙΣ ΣΕ 9 ΤΟΜΕΙΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 4 ΔΙΣ ΣΕ 9 ΤΟΜΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 4 ΔΙΣ ΣΕ 9 ΤΟΜΕΙΣ Μέσο:.......... ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Ημ. Έκδοσης:.... 4/4/2014 Ημ. Αποδελτίωσης:... 5/4/2014 Σελίδα:......... 17 ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ Μέσο:.......... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» 1 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» Τίτλος: «Η ΔΕΗ κινητήρια δύναμη της Ηλεκτροκίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο. Βόρεια Ελλάδα: Ατμομηχανή Ανάπτυξης της Χώρας. Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012. Χώρος Διεξαγωγής

Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο. Βόρεια Ελλάδα: Ατμομηχανή Ανάπτυξης της Χώρας. Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012. Χώρος Διεξαγωγής Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο Βόρεια Ελλάδα: Ατμομηχανή Ανάπτυξης της Χώρας Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 Χώρος Διεξαγωγής Μουσείο Ολυμπιακού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου - Θεσσαλονίκη Διοργανωτές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 6 / 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 6 / 2018 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 6 / 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ. πρωτ.: Γ1α/Γ.Π.οικ.46960 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο. 24/5/2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο. Παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου ολοκληρώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Επιμελητηρίου Λέσβου, Έτους 2018

Απολογισμός Επιμελητηρίου Λέσβου, Έτους 2018 Απολογισμός Επιμελητηρίου Λέσβου, Έτους 2018 Συμμετοχή, του Προέδρου κ. Ευάγγελου Μυρσινιά, στην Παρουσίαση του Οδηγού Εξαγωγικών Επιχειρήσεων του ΕΟΑΕΝ, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Moneyshow Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Θερμαλισμός είναι το ευρύ πεδίο θεραπευτικών και προληπτικών για την υγεία εφαρμογών που πραγματοποιούνται με τη χρήση φυσικών ιαματικών πόρων. Στα κέντρα ιαματικού

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Τ. Μαμπλέκος. Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως. Ελευθεροεπαγγελματιών. Καρδιολόγων Ελλάδος

Γ. Τ. Μαμπλέκος. Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως. Ελευθεροεπαγγελματιών. Καρδιολόγων Ελλάδος Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος ΕΟΠΥΥ και συνεργασία με ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς. Το νέο τοπίο των συμβάσεων. Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

http://www.healthreportaz.gr/ Publication date: 29/05/2017 10:57 Alexa ranking (Greece): 8109 http://www.healthreportaz.gr/20964/diethnes-sinedrio-ithakis-i-exosomatiki-echmi-... Διεθνές συνέδριο Ιθάκης:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ. Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη. Συνεδριακό Κέντρο «Ν.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ. Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη. Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οργάνωση Υπό την αιγίδα 3 η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη 19 06 2018 Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ Θα δοθούν 5 μόρια συνεχιζόμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ Σ.Α.Α. ΑΤΕ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ Σ.Α.Α. ΑΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ Σ.Α.Α. ΑΤΕ Θεσσαλονίκη, 17 Δεκεμβρίου 2014 Αξιότιμε κύριε Τσομπανίδη, Η Euromedica ως γνωστόν αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πληρέστερους ιδιωτικούς φορείς παροχής

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο Προληπτικά, διαγνωστικά και εκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να αναχαιτίσουν την παλλαϊκή νόσο του σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΚΑΡΔΙΑ 18-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΡΟΔΟΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RODOS PALACE

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΚΑΡΔΙΑ 18-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΡΟΔΟΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RODOS PALACE ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΚΑΡΔΙΑ 18-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΡΟΔΟΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RODOS PALACE ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 11:00-14:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ & ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ & ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ & ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ WORKSHOP Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ναυαρίνου & Ρήγα Φεραίου Καλαμάτα Οργάνωση: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WORKSHOP 09:30 10:15 Χαιρετισμοί Δραστηριότητες της ΕΕΑΙ Ευγένιος Κουμαντάκης,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ. κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΒΙ Α

ΟΜΙΛΙΑ. κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΒΙ Α ΟΜΙΛΙΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του ΣΕΒ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΒΙ Α στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ της ΒΟΥΛΗΣ Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Η ραγδαία επέκταση της παγκοσµιοποίησης σε όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

«ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» 9 ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» Πάτρα, 5-6 Φεβρουαρίου 2018 Χώρος διεξαγωγής συνεδριών: Οργανισμός Λιμένος Πατρών, Τερματικός Σταθμός Β1, Νέο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 08:00-08:30 Εγγραφές 08:30-09:00 Χαιρετισμοί Προεδρείο: Ιωάννης Ανδρέου, Γεώργιος Καλλιπολίτης 09:00-09:20 Από τη θεωρία στην πράξη "ΜΗΤΕΡΑ baby friendly hospital Μαγδαληνή Σπανού

Διαβάστε περισσότερα

OΜΙΛΙΑ. κ. Θανάση Λαβίδα

OΜΙΛΙΑ. κ. Θανάση Λαβίδα OΜΙΛΙΑ του Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής των ιεθνών ράσεων του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών κ. Θανάση Λαβίδα στο Συνέδριο του Υπουργείου Εξωτερικών «Ο Ρόλος των Υπουργείων Εξωτερικών στην Οικονοµική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 3 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 3 Απριλίου 2017 Αθήνα, 3 Απριλίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χωρίς Παιδιατρική Κλινική και με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό λειτουργούν τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου Επίσκεψη του Προέδρου του Π.Ι.Σ. στην Αργολίδα Χωρίς Παιδιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη 22 / 11 / 2010 6 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Γραφείο: Διοικητή Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ Αθήνα,21 Οκτωβρίου 2014 Κυρίες και κύριοι, Είναι ευτυχής συγκυρία που το φετινό Συνέδριο διεξάγεται κοντά στην ολοκλήρωση μίας τουριστικής περιόδου που κατά γενική

Διαβάστε περισσότερα

1o ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STREET MEDICINE

1o ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STREET MEDICINE ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 1o ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STREET MEDICINE ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Πολιτιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απο Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας - Ο ρόλος των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (Μ.Η.Ν.

Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απο Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας - Ο ρόλος των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (Μ.Η.Ν. Πράξης Καρδιολόγων Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απο Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας - Ο ρόλος των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) στην καρδιολογία Γεώργιος Κορωνιώτης - Καρδιολόγος Υποστράτηγος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Στο πλαίσιο της μεγάλης διάρκειας συνάντησης (4 ωρών) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

πρόγραμμα Κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων από ρευματολόγους και ορθοπαιδικούς

πρόγραμμα Κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων από ρευματολόγους και ορθοπαιδικούς Κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων από ρευματολόγους και ορθοπαιδικούς Αμφιθέατρο ΙΑΣΩ Λ. Κηφισίας 37-39, 15123 Μαρούσι, t. 210 6184000, f. 210 6184158 30.11-1.12.2012 πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμες Πρακτικές Βιοτουρισμού Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης Πρέσπα -Κορυτσά 5 7 Οκτωβρίου 2013, Πρέσπα, Θεματικό Κέντρο Πύλης

Καινοτόμες Πρακτικές Βιοτουρισμού Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης Πρέσπα -Κορυτσά 5 7 Οκτωβρίου 2013, Πρέσπα, Θεματικό Κέντρο Πύλης Καινοτόμες Πρακτικές Βιοτουρισμού Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης Πρέσπα -Κορυτσά 5 7 Οκτωβρίου 2013, Πρέσπα, Θεματικό Κέντρο Πύλης Το έργο Καινοτόμες Πρακτικές στον Βιοτουρισμό καλύπτει την ανάγκη για μια συντονισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Η Αιμοδοσία το Αιχμές στην επιλογή του αιμοδότη και στην ποιότητα ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Η Αιμοδοσία το Αιχμές στην επιλογή του αιμοδότη και στην ποιότητα ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Η Αιμοδοσία το 2019 Αιχμές στην επιλογή του αιμοδότη και στην ποιότητα Υπό την Αιγίδα του Ε.ΚΕ.Α. ΑΘΗΝΑ, 27-28 Σεπτεμβρίου 2019 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Κύριοι Βουλευτές, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ. Ημερομηνία: 18/2/2019 Αρ. Πρωτ.

Κύριοι Βουλευτές, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ. Ημερομηνία: 18/2/2019 Αρ. Πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Ημερομηνία: 18/2/2019 Αρ. Πρωτ.: 139/2019 Ταχ. Δ/νση : Λ. Αλεξάνδρας 34-Αθήνα Ταχ. Κώδικας :11473 Τηλέφωνο :210-8213905/210-8213334

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε. Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2016 Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 10:00 12:00 Διαπίστευση Εγγραφή Συνέδρων 12:00 13:30 Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

http://www.stogiatro.gr/ Publication date: 01/12/2016 09:41 Alexa ranking (Greece): 2097 http://www.stogiatro.gr/nea/43300-isa-pros-taaptgae-ti-ginetai-me-ta-liksiprothesm... ΙΣΑ προς ΤΑΑΠΤΓΑΕ: Τι γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18/08/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ A1β/Γ.Π.: οικ. 55577 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ.θ.γαλιατσατοσ / ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Α ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ.θ.γαλιατσατοσ / ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Α ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Δ/ΝΣΗ : ΣΑΜΑΡΑ 13 Τ.Κ. : 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΛΗΡ. : Α.ΣΑΜΟΥΡΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΗΛ.: 26613-62162 ΦΑΞ : 26613-62175 E-MAIL : asamour@pin.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φίλε Γιώργο Πατούλη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φίλε Γιώργο Πατούλη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Προέδρου Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΩΛΟΥ Δημάρχου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ME ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ME ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 12 ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ: ΔΙΑΛΟΓΟΙ ME ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 30-31 Μαρτίου 2018 Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 13:30 14:00

Διαβάστε περισσότερα

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης.

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Γ.Ε.: Γ32/ 978/31-5-2007 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα