ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)"

Transcript

1 ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... ΤΜΗΜΑ Α.... ΕΙ ΟΣ ΕΡΓΟΥ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ.... ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.... ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΘΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΣΗ ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΘΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΙΚΤΥΑ Ο.Κ.Ω. (Οργανισµών Κοινής Ωφελείας)... Σφάλµα! εν έχει οριστεί σελιδοδείκτης. ΤΜΗΜΑ Β.... ΚΙΝ ΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.... ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΙΝ ΥΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ... ΤΜΗΜΑ Γ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΙΝ ΥΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ... 9 ΤΜΗΜΑ.... ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... ΤΜΗΜΑ Ε.... ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ... ΤΜΗΜΑ ΣΤ.... ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΚΩ ΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΙΝ ΥΝΩΝ (ΣΑΥ)... ΤΜΗΜΑ Ζ... 9 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ... 7 ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

3 ΤΜΗΜΑ Α. ΕΙ ΟΣ ΕΡΓΟΥ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ Η παρούσα τεχνική µελέτη αφορά την µερική ανακαίνιση του κλειστού κολυµβητηρίου στην «Μπάρα» Τρικάλων. Το κλειστό κολυµβητήριο του ήµου Τρικκαίων εξυπηρετεί τα αθλήµατα που υγρού στίβου που διεξάγονται σε κλειστό χώρο, π.χ. όπως η κολύµβηση, η τεχνική κολύµβηση και τη διεξαγωγή αγώνων. ιαθέτει κλειστή κολυµβητική δεξαµενή,00µχ,00µ, ανοιχτή κολυµβητική δεξαµενή καθώς επίσης και κερκίδες µε τις θέσεις των θεατών και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των αθλητών, της διοίκησης και του κοινού. Οι κερκίδες των θεατών και η αγωνιστική κολυµβητική δεξαµενή είναι στον ίδιο ενιαίο χώρο. Το κλειστό κολυµβητήριο είναι κατασκευασµένο από τις αρχές της δεκαετίας του 970 και παρουσιάζει σοβαρά προβλήµατα συντήρησης λόγω της παλαιότητάς του αλλά και της συνεχούς χρήσης από πληθώρα δηµοτών. Στον αγωνιστικό χώρο που περιλαµβάνει την κλειστή κολυµβητική δεξαµενή και τις κερκίδες των θεατών οι εργασίες που θα γίνουν είναι: Καθαίρεση κουφωµάτων εσωτερικών και εξωτερικών και τοποθέτηση νέων υαλοστασίων αλουµινίου µε θερµοδιακοπή, οποιωνδήποτε διαστάσεων, µε φύλλα ανοιγόµενα περί οριζόντιο ή κατακόρυφο άξονα ή συρόµενα, χρώµατος επιλογής της διευθύνουσας υπηρεσίας Aντικατάσταση όλων των υαλοπινάκων µε νέους laminated µε ενεργειακή επίστρωση διπλούς θερµοµονωτικούς, laminated συνολικού πάχους mm laminated κρύσταλλο 6mm, κενό mm, laminated 6mm και κατασκευή προστατευτικών σιδεριών σε όλα τα κουφώµατα. Αποξήλωση των µεταλλικών στοιχείων και των διαφώτιστων φύλλων επιστέγασης από πολυκαρβονικά φύλλα και αντικατάσταση αυτών µε πάνελ πολυουρεθάνης cm σε συνδυασµό µε νεά πολυκαρβονικά φύλλα πάχους 0mm για φυσικό φωτισµό. Αντικατάσταση της πλαστικής εσχάρας του περιµετρικού καναλιού υπερχείλισης Κατασκευή δεξαµενής εξισορρόπησης µ από οπλισµένο σκυρόδεµα, αναµόρφωση των δικτύων ανακυκλοφορίας του κολυµβητηρίου και σύνδεσή τους µε την δεξαµενή. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

4 Αντικατάσταση των βατήρων εκκίνησης µε νέους, νέας τεχνολογίας κατασκευή εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι βατήρες θα πρέπει να µπορούν να δεχτούν το νέο σύστηµα εκκίνησης ύπτιου (όπως αυτό περιγράφεται στις οδηγίες της FINA) χωρίς καµµία τροποποίηση ή παρέµβαση σε αυτούς Θα γίνει η προµήθεια συστήµατος εκκίνησης ύπτιου το οποίο θα πρέπει να είναι σύµφωνο µε τις τεχνικές προδιαγραφές της F.I.N.A.. Θα πρέπει να είναι κατασκευασµένο από υλικά ανθεκτικά στην οξείδωση και τα χηµικά του νερού της κολυµβητικής δεξαµενής. Θα πρέπει να είναι συµβατή µε τους βατήρες εκκίνησης και έτοιµο προς χρήση Θα αντικατασταθούν µερικώς οι αντικυµατικοί δίσκοι διαδροµών και οι πλωτήρες διαδρόµων και θα γίνει πλήρης αντικατάσταση µίας αντικυµατικής διαδροµής. Θα αντικατασταθούν οι σκάλες του που χρησιµοποιούνται για την κάθοδο των αθλούµενων στην κολυµβητική δεξαµενή µε νέες από σκληρό PVC (πολυπροπυλένιο), µε ιδιαίτερη αντοχή στον ήλιο, στο χλώριο και στο νερό, πλάτους 0cm και πάχους mm Θα διαχωριστεί η κολυµβητική δεξαµενή µε τις κερκίδες για λόγους ασφαλείας έτσι ώστε να µην είναι εφικτή η απευθείας πρόσβαση από τη µία περιοχή στην άλλη. Στους υποστηρικτικούς-βοηθητικούς χώρους θα γίνουν οι εξής εργασίες: ηµιουργία εισόδου τύπου reception για την καταγραφή και έλεγχο των εισερχόµενων πολιτών. Καθαίρεση υφιστάµενης πλακοστρώσης δαπέδου στο χώρο των αποδυτηρίων και επίστρωση νέων πλακιδίων Μερική καθαίρεση επίστρωσης τοίχου και επενδύση µε νέα πλακίδια όπου κριθεί απαραίτητο. Αντικατάσταση θυρών αποδυτηρίων µε πόρτες από panel αλουµινίου Κατασκευή ξύλινων ερµαρίων και πάγκων από αλουµίνιο στους χώρους ένδυσης και απόδυσης Αντικατάσταση ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων στους χώρους των wc γυναικών και ανδρών Επιχρίσµατα όπου θα απαιτηθεί. Ελαιοχρωµατισµοί σιδηρών επιφανειών. Χρωµατισµοί εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας. Όσον αφορά την προσβασιµότητα σε ΑΜΕΑ σύµφωνα µε την ΥΠ. Α. 87/--00 (ειδικές ρυθµίσεις για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε υφιστάµενα κτίριο) και επικουρικά µε τον οδηγό ΥΠΕΚΑ «Σχεδιάζοντας για όλους». ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

5 ηµιουργία τουαλέτας κατάλληλα διαµορφωµένης και µε τον απαραίτητο εξοπλισµό για κάθε κατηγορία χρηστών συµπεριλαµβανοµένων και των εµποδιζόµενων ατόµων σε αποδυτήρια γυναικών και ανδρών. Στους υπάρχοντες χώρους υγιεινής γυναικών ανδρών θα γίνει συνένωση δύο WC για τη δηµιουργία ενός WC AMEA. Ευκρινής σήµανση µε τη χρήση του ιεθνούς Συµβόλου πρόσβασης ( ΣΠ) και του συµβόλου WC. Στους χώρους λουτρού δηµιουργία ντουζ για ΑΜΕΑ και µε τον απαραίτητο εξοπλισµό σε αποδυτήρια γυναικών και ανδρών. O χώρος του ντουζ θα είναι συνεπίπεδος µε το υπόλοιπο δάπεδο, η οµαλή απορροή του ύδατος θα εξασφαλίζεται µε τη διαµόρφωση κλίσεων που θα οδηγούν σε σιφώνι. Προµήθεια και τοποθέτηση ειδικού αναβατορίου πισίνας για ΑΜΕΑ Η προσπέλαση των χώρων υγιεινής θα είναι ισόπεδη. Όπου θα υπάρχει αναπόφευκτη υψοµετρική διαφορά αυτή θα καλύπτεται µε κεκλιµένα επίπεδα µόνιµα ή και προσωρινά µε µέγιστη κλίση % και οι απαραίτητοι χειρολισθήρες. Όσον αφορά τις εργασίες ΗΜ:. Ανακατασκευή δικτύου σωληνώσεων προσαγωγής και επιστροφής των λεβήτων θέρµανσης.. Αποξήλωση των δύο συλλεκτών θέρµανσης, προσαγωγής και επιστροφής, καθώς και όλων των δικλείδων στο λεβητοστάσιο και αποµάκρυνση τους. Κατασκευή από µαύρο χαλυβδοσωλήνα χωρίς ραφή νέων συλλεκτών όµοιων κατασκευαστικά µε τους υπάρχοντες. Προµήθεια και εγκατάσταση νέων βανών φλαντζωτών χυτοσιδηρών ή σφαιρικών χαλύβδινων επίσης όµοιων µε τις υπάρχουσες.. Ανακατασκευή από µαύρη λαµαρίνα των δύο καπναγωγών των λεβήτων. Συντήρηση πλακοειδούς εναλλάκτη Sondex A/S ισχύος 00 kw, ο οποίος χρησιµοποιείται για την θέρµανση του νερού της εσωτερικής κολυµβητικής δεξαµενής. Αντικατάσταση του θερµαντήρα Ζ.Ν.Χ. χωρητικότητας 000 λίτρων, οριζόντιας τοποθέτησης, µε σωληνωτό εναλλάκτη ισχύος 0 kw, εγχώριο, σύµφωνο µε τις Ελληνικές Προδιαγραφές και φέροντα επ' αυτού το σήµα ποιότητας CE, 6. Καθοδική προστασία µη εµβαπτιζόµενου ανοδίου όλων των δικτύων που περιλαµβάνουν σωλήνες ή συσκευές διαφορετικών µετάλλων (π.χ. χάλκινους εναλλάκτες), 7. Εγκατάσταση συσκευής αποσκλήρυνσης του Ζ.Ν.Χ. πριν από την είσοδο του κρύου νερού στον θερµαντήρα του Ζ.Ν.Χ.. Η λειτουργία της θα στηρίζεται στην διαδικασία ανταλλαγής ιόντων ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

6 8. Κατασκευή δικτύου ανακυκλοφορίας στο δίκτυο Ζ.Ν.Χ. µε µαύρους χαλυβδοσωλήνες κατάλληλης διαµέτρου, θερµοµονωµένους, συνολικού µήκους 0 m µετά των διακλαδώσεων. 9. Θερµοµόνωση δικτύων Ζ.Ν.Χ. και δικτύων θέρµανση. 0. Τοποθέτηση αναµικτήρα (µπαταρίας) θερµού ψυχρού ύδατος ορειχάλκινου επιχρωµιωµένου Φ / ins.. Ανακατασκευή δικτύου προσαγωγής νερού από τις αντλίες ανακυκλοφορίας προς την κολυµβητική δεξαµενή και τα στόµια προσαγωγής.. Εγκατάσταση δύο προφίλτρων στις δύο αντλίες του κυκλώµατος ανακυκλοφορίας της εσωτερικής δεξαµενής κολύµβησης.. Προµήθεια και εγκατάσταση τριφασικής αντλίας 0m /h, ισχύος HP µε προφίλτρο, σε αντικατάσταση της εκτός λειτουργίας αντλίας, στο κύκλωµα ανακυκλοφορίας της εξωτερικής πισίνας.. Εγκατάσταση δικτύου ανακυκλοφορίας των επιφανειακών νερών της εξωτερικής πισίνας. Συµπεριλαµβάνεται η εγκατάσταση έξι επιφανειακών απορροφητήρων (skimmers), η σύνδεσή τους σε νέο δίκτυο σωλήνων PVC και η κατασκευή υπόγειας νέας γραµµής διαµέτρου Φ90 από την πισίνα µέχρι το µηχανοστάσιο µήκους 0m.. Αντικατάσταση όλων των φλαντζωτών ή κολλητών δικλείδων από PVC των δικτύων µεγάλης και µικρής δεξαµενής κολύµβησης. 6. Συντήρηση των κλιµατιστικών µονάδων στον χώρο του κολυµβητηρίου. Αφορά πέντε κλιµατιστικές µονάδες ισχύος 0.000kcal/h εκάστη 7. Αντικατάσταση υπαρχόντων προβολέων µε προβολείς νέας τεχνολογίας LED. Αφορά τους υπάρχοντες οκτώ προβολείς.000w στο χώρο του κολυµβητηρίου 8. Σύστηµα ηλεκτρόλυσης άλατος που παράγει υποχλωριώδες νάτριο in situ. Το σύστηµα πρέπει να είναι σε θέση να παράγει και να καλύπτει αυτόνοµα τις ανάγκες της κολυµβητικής δεξαµενής σε απολυµαντικό παράγοντα, χωρίς δηλαδή επικουρικά µέσα υγρού ή/και στερεού χλωρίου. Απαιτείται µηχάνηµα δυνατότητας παραγωγής 000 gr/h µε τρεις συνολικά µονάδες παραγωγής, αντίστοιχα δηλαδή των ήδη προδιαγεγραµµένων φίλτρων 9. Συντήρηση και αποκατάσταση της λειτουργίας των σηµείων απολύµανσης των ποδιών των λουόµενων ήτοι: Ανακατασκευή των δικτύων πλήρωσης και εκκένωσης των σηµείων που περιέχουν απολυµαντικό διάλειµµα 0. Κατασκευή ανεξάρτητου χώρου για την αποθήκευση των χηµικών. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 6

7 . Ανακατασκευή Γενικού ηλεκτρικού πίνακα παροχής Νο, η οποία περιλαµβάνει, επισκευή και χρωµατισµό του τετράφυλλου µεταλλικού ερµαρίου και αντικατάσταση των φθαρµένων εξωτερικών διακοπτών και κοµβίων λειτουργίας. Προµήθεια και εγκατάσταση νέων κυκλοφορητών νερού και αποξήλωσης των παλιών. Το έργο θα εκτελεστεί σύµφωνα τα συµβατικά τεύχη και στοιχεία όπως ορίζονται στη ιακήρυξη, Τα εγκεκριµένα ενιαία Τιµολόγια του άρθρου 7 παρ. του Κ Ε, τους Ευρωκώδικες, τις Πρότυπες Τεχνικές Προδιαγραφές (Π.Τ.Π.) του Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. (ή του τ. Υ..Ε.), τις προδιαγραφές ΕΛ.Ο.Τ. και I.S.O καθώς και, τις έγγραφες και προφορικές Εντολές της Υπηρεσίας και το Ν. /06, Ν. 669/008 (ΦΕΚ Α 6) «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νοµοθεσίας κατασκευής δηµοσίων έργων» (Κ Ε), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Επίσης, η εκτέλεση του έργου θα γίνει σύµφωνα µε την, µε αριθµό, ΤΥ- ε/φ0/οικ69 Απόφαση Υπ. Π.Θ. (Έγκριση τεύχους «Κλειστά κολυµβητήρια») και µε τους κανόνες που ορίζονται από τη ιεθνή Οµοσπονδία Κολύµβησης (FINA). Με την παρούσα µελέτη το ύψος της δαπάνης του εν λόγω έργου ανέρχεται στο ποσόν των 9.,79 ήτοι., εργασίες και απρόβλεπτα,.0, αναθεώρηση και 76.68, Φ.Π.Α. Η χρηµατοδότηση του έργου θα γίνει από το Πρόγραµµα ηµοσίων επενδύσεων.. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Στα πλαίσια κατασκευής θα υλοποιηθούν : Οικοδοµικές εργασίες Ηλεκτροµηχανολογικές εργασίες Αναλυτικές τεχνικές προδιαγραφές περιέχονται στο τεύχος της µελέτης. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 7

8 . ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ /νση Τεχνικών Υπηρεσιών ήµου Τρικκαίων ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΘΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΣΗ.. ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Φ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ Φ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ Φ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΑ- ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Προετοιµασία εργοταξίου Σήµανση Τοπογραφικές εργασίες Φ ΕΠΕΝ ΥΣΕΙΣ- ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ- ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ.. Φ Υ ΡΑΥΛΙΚΑ- ΙΚΤΥΑ. Φ6 ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΟΥ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 8

9 .. ΜΕΘΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΣΗ Οι µέθοδοι εργασίας και τα χρησιµοποιούµενα µηχανήµατα και υλικά, που αναφέρονται στο παρόν κεφάλαιο είναι ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά και µπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα µε την προσφορά και τις δυνατότητες του Αναδόχου (π.χ. η χρήση εγκατάστασης σκυροδέµατος µπορεί να αντικατασταθεί από την αγορά έτοιµου σκυροδέµατος). Αποτέλεσµα των ανωτέρω είναι η πιθανή κατάργηση κάποιων µέτρων ασφαλείας, στην περίπτωση που αυτά δεν αφορούν πλέον πραγµατοποιούµενη εργασία και η προσθήκη κάποιων πρόσθετων µέτρων στην περίπτωση αλλαγής κάποιων µεθόδων. Αναλυτικά οι απαιτούµενες εργασίες και µέσα κατασκευής ανά φάση κατασκευής του έργου είναι οι παρακάτω :. Εγκατάσταση εργοταξίου Κατά τη φάση αυτή απαιτείται διαµόρφωση του χώρου εγκατάστασης του χώρου του εργοταξίου, κατασκευή εγκαταστάσεων προσωπικού (γραφείο επίβλεψης, γραφείο εργολάβου, κατάλυµα ενδιαίτησης, εγκαταστάσεις υγιεινής, ήτοι τουαλέτες, ντους, βρύσες, φαρµακείο), σήµανση του χώρου.. Καθαιρέσεις Κατά τη φάση αυτή θα γίνει καθαίρεση κουφωµάτων εσωτερικών και εξωτερικών, µερική αποξήλωση των µεταλλικών στοιχείων και των διαφώτιστων φύλλων επιστέγασης, καθαίρεση τοιχοποιιών. Τα µηχανήµατα που θα απαιτηθούν είναι : τσάπες (µικρές ή / και µεγάλες), φορτηγά µεταφοράς ανατρεπόµενα, φορτωτής, γερανός.. Σκυροδέµατα Το στάδιο αυτό αφορά την κατασκευή δεξαµενής εξισορρόπησης µ από οπλισµένο σκυρόδεµα ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 9

10 . Επενδύσεις-Επιστρώσεις-Χρωµατισµοί: Στο στάδιο αυτό θα γίνουν όλες τις εργασίες που αναφέρονται στην τεχνική µελέτη. Υδραυλικά- ίκτυα: Στο στάδιο αυτό θα γίνουν όλες τις εργασίες που αναφέρονται στην τεχνική µελέτη ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 0

11 ΤΜΗΜΑ Β. ΚΙΝ ΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Ακολούθως αναλύονται οι γενικές φάσεις κατασκευής και εκτίθενται οι ανάλογοι εργασιακοί κίνδυνοι. Συµπληρώνονται οι επισυναπτόµενοι πίνακες, που συντίθεται οριζόντια µεν από προκαταγεγραµµένες «πηγές κινδύνων» κατακόρυφα δε από µη προκαθορισµένες «φάσεις και υποφάσεις εργασίας». Ο συντάκτης του ΣΑΥ : Αντιστοιχίζει τις φάσεις / υποφάσεις του χρονοδιαγράµµατος του µελετώµενου έργου, όπως αυτές απαριθµούνται στο ΣΑΥ, σε θέσεις του πινακιδίου που, για λόγους ευκολίας, είναι ενσωµατωµένο σε όλους τους πίνακες (αν υπάρχει ανάγκη διάκρισης περισσότερων φάσεων / υποφάσεων, θα πρέπει να γίνει αντίστοιχη προσαρµογή του πινακιδίου). Για κάθε επιµέρους φάση / υποφάση εκτέλεσης του έργου, επισηµαίνει τους κινδύνους που, κατά την κρίση του, ενδέχεται να παρουσιαστούν. Η επισήµανση γίνεται µε την αναγραφή των αριθµών, ή στους κόµβους του πίνακα, όπου αντίστοιχα εντοπίζεται πιθανή πηγή κινδύνου. Η χρήση των αριθµών είναι υποκειµενική, αποδίδει δε την αντίληψη του συντάκτη για την ένταση των κινδύνων Ο αριθµός χαρακτηρίζει περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται ότι Η πηγή κινδύνου είναι συνεχώς παρούσα κατά την εξεταζόµενη φάση / υποφάση εργασίας (π.χ. κίνδυνος κατάρρευσης κατά την εκσκαφή θεµελίων δίπλα σε παλαιά οικοδοµή). Οι ιδιαίτερες συνθήκες του έργου δηµιουργούν αυξηµένη πιθανότητα επικίνδυνων καταστάσεων (π.χ. κίνδυνος αστοχίας των πρανών ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

12 εκσκαφής, όταν το έδαφος είναι µικρής συνεκτικότητας ή υδροφορεί κλπ). Ο κίνδυνος είναι πολύ σοβαρός, έστω και αν η πιθανότητα να επισυµβεί είναι περιορισµένη (π.χ. κίνδυνος έκρηξης λόγω απρόσεκτης χρήσης ηλεκτρικού ρεύµατος ή γυµνής φλόγας σε χώρο αποθήκευσης εκρηκτικών ή σε δεξαµενή καυσίµων). Ο αριθµός χαρακτηρίζει περιπτώσεις όπου Η πηγή κινδύνου εµφανίζεται περιοδικά ή µε χρονικά διαλείποντα τρόπο (π.χ. κίνδυνοι τραυµατισµών από ανατροπές υλικών, σε οικοδοµικό εργοτάξιο). εν συντρέχουν ειδικές αιτίες αύξησης των κινδύνων (π.χ. κίνδυνοι από την κίνηση οχηµάτων σε ένα ευρύχωρο υπαίθριο εργοτάξιο). Ο κίνδυνος δεν είναι σοβαρός, έστω κι αν η πιθανότητα να επισυµβεί είναι µεγάλη (π.χ. κίνδυνοι από την εκτέλεση υπαίθριων εργασιών σε συνθήκες καύσωνα). Ο αριθµός χαρακτηρίζει τις θεωρούµενες ως «ενδιάµεσες» των και περιπτώσεις.. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΙΝ ΥΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Να απαγορευθεί η χωρίς λόγο παραµονή προσωπικού κοντά στα πρανή των εκσκαφών.. Τα κάθε είδους µηχανήµατα του έργου, πρέπει να απέχουν τουλάχιστον µέτρα καθ ύψος από το δίκτυο της ΕΗ. Η ίδια απόσταση πρέπει να τηρείται περιµετρικά των αγωγών για τα κινητά µέρη των µηχανηµάτων (γερανός, αντλία σκυροδέµατος κλπ).. Να χρησιµοποιούνται µέσα ατοµικής προστασίας της ακοής (κυρίως για τους χειριστές τσάπας, τροχού κλπ) ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

13 . Να χρησιµοποιούνται τα προβλεπόµενα µέσα ατοµικής προστασίας (κυρίως για τους χειριστές οξυγονοκόλλησης, ηλεκτροκόλλησης, τροχού κλπ).. Μέτρα που πρέπει να ληφθούν προβλεπόµενα από την νοµοθεσία Π -07/8, Π - 778/80, Π -96/9, Π 9/98, Π 89/99, Π 9/99, Ε/8068/ Τήρηση των αντίστοιχων κανονισµών ΚΕΗΕ ΤΟΤΕΕ κατά την εκτέλεση των Η/Μ εργασιών. 7. Όλες οι ηλεκτροµηχανολογικές εργασίες θα εκτελούνται αποκλειστικά από προσωπικό που κατέχει την ανάλογη άδεια εγκαταστάτου. 8. Όλα τα χρησιµοποιούµενα υλικά των Η/Μ εγκαταστάσεων θα είναι κατάλληλα για την προβλεπόµενη χρήση και θα έχουν την ανάλογη άδεια / πιστοποίηση τύπου που απαιτείται κατά περίσταση από αρµόδιο όργανο της ΕΕ. 9. Όλα τα µηχανήµατα που θα χρησιµοποιηθούν για το έργο θα πρέπει να είναι εφοδιασµένα µε τα κατάλληλα πιστοποιητικά και σήµανση που προβλέπεται από την αντίστοιχη νοµοθεσία. 0. Αντιµετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Στις πιο πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής του έργου όπως : Πληµµύρες Πυρκαγιές Καταρρεύσεις Ατυχήµατα γενικά Ο ανάδοχος θα εξασφαλίζει πάντοτε να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα µέσα διαθέσιµα, όπως : Πυροσβεστήρες Μέσα παροχής πρώτων βοηθειών (φαρµακείο) Τηλέφωνα Αντλίες Γερανοί ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

14 Γεννήτριες Φορτωτές Εκσκαφείς Για κάθε περίπτωση θα υπάρχουν προτεινόµενες ενέργειες (βλέπε πυρόσβεση, χώροι συγκέντρωσης, διαδικασία εκκένωσης κλπ). Από άποψη κάλυψης προσωπικού για την εφαρµογή µέτρων και διαδικασιών σε κάθε περίπτωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα υπάρχει πλήρης κατάσταση ονοµάτων του προσωπικού που θα είναι αρµόδιο, π.χ. Συντονιστής (ορισµένος) αντιµετώπισης έκτακτης κατάστασης / ανάγκης Οµάδα πυρόσβεσης Προσωπικό ασφαλείας (γιατρός και τεχνικός ασφαλείας) Οµάδα παροχής πρώτων βοηθειών Φύλακες Για κάθε ανάγκη επικοινωνίας µε εσωτερικές ή εξωτερικές αρχές / υπηρεσίες θα υπάρχουν διαθέσιµα και κοινοποιηµένα αναρτηµένα σε εµφανή σηµεία τα κάτωθι : Κατάσταση τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης Κατάσταση προσωπικού του Αναδόχου και της επίβλεψης που πρέπει να είναι ενηµερωµένο και κατάλληλα εκπαιδευµένο για κάθε περίπτωση ιαθέσιµες / προσβάσιµες εξωτερικές υπηρεσίες όπως νοσοκοµεία, πυροσβεστική, αστυνοµία κλπ. Ειδικά για τις περιπτώσεις ατυχηµάτων µε ηλεκτρικό ρεύµα εφόσον διαπιστωθεί ανυπαρξία καρδιακού τόνου στο θύµα του ατυχήµατος. α) πρέπει να ειδοποιηθεί άµεσα ασθενοφόρο το οποίο θα διαθέτει φορητή συσκευή καρδιακής ανάταξης (defibrillator) µε αναφορά ότι πρόκειται για ηλεκτρικό ατύχηµα. β) το θύµα του ατυχήµατος πρέπει να υποβληθεί σε συνεχόµενες καρδιακές µαλάξεις συνδυαζόµενες µε τεχνητή αναπνοή από κατάλληλα εκπαιδευµένο προσωπικό µέχρι την έλευση του ασθενοφόρου (για αποφυγή του φαινοµένου υποοξυγόνωσης του εγκεφάλου που συνεπάγεται κατά κανόνα µη ανατάξιµη κατάσταση). ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

15 Μεγάλη έµφαση θα δίνεται στην πραγµατοποίηση ασκήσεων αναπαράστασης περιστατικών, όπου είναι δυνατόν, προκειµένου το προσωπικό να είναι άρτια εκπαιδευµένο και εξοικειωµένο για την πλήρη εφαρµογή µέτρων.. Εργασίες εκσκαφών Εφαρµόζεται σε οποιοδήποτε εργοταξιακό έργο που αφορά αρµοδιότητες Πολιτικού Μηχανικού, συµπεριλαµβανοµένων των οικοδοµικών, οδοποιίας και υδραυλικών. Πριν την έναρξη εργασιών εκσκαφής πρέπει να ερευνάται, η συνεργασία των αρµοδίων φορέων, η ύπαρξη και η θέση, στο χώρο του εργοταξίου, τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύµατος, τηλεφώνου, φωταερίου, ύδατος κλπ. και να γίνεται σε κάθε περίπτωση απαιτούµενη αποµόνωση και µεταφορά αυτών. Οι εκσκαφές εκτελούνται µε µηχανικά µέσα λαµβάνοντας υπόψη την αντιστήριξη των πρανών των παρακείµενων οικοδοµών, των καταστρωµάτων οδών κλπ. Να µην επιτρέπεται η ανάληψη εργασίας πριν βεβαιώσει ο αρµόδιος εργολάβος ή ο επιβλέπων µηχανικός ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.. Πρόσθετα Ο Ανάδοχος µεριµνά έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση βλάβης του χρησιµοποιούµενου εξοπλισµού, να διαθέτει τα µέσα της άµεσης επισκευής ή και αντικατάστασής του µε εφεδρικό εξοπλισµό έτσι ώστε πάντοτε να αποφεύγεται οποιαδήποτε καθυστέρηση ολοκλήρωσης των φάσεων του έργου σύµφωνα µε το εγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα. Η διέλευση και παραµονή ατόµων στο χώρο του εργοταξίου απαγορεύεται, εκτός από το εξουσιοδοτηµένο για την κατασκευή προσωπικό του έργου. Τα άχρηστα αντικείµενα, υπολείµµατα υλικών, φθαρµένα υλικά κλπ θα συλλέγονται σε ενοικιαζόµενο container. Το container θ αποµακρύνεται κατά διαστήµατα και θα αντικαθίστανται µε άλλο κενό. Στο εργοτάξιο θα διαµορφωθεί φαρµακείο µε τα απαραίτητα είδη πρώτων βοηθειών. Σε εµφανή θέση δίπλα στο φορητό φαρµακείο θα αναγράφονται η διεύθυνση και το τηλέφωνο του πλησιέστερου φαρµακείου και του υποκαταστήµατος του ΙΚΑ που καλύπτει την περιοχή. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

16 . Γενικές διατάξεις Για την διαρκή επίβλεψη και επιµέλεια της εφαρµογής του παρόντος Π -778/80 «περί των µέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση οικοδοµικών εργασιών» στις οικοδοµικές και εν γένει εργοταξιακές εργασίες, παρίσταται ανελλιπώς σε όλη την διάρκεια της ηµερήσιας εργασίας οι νόµιµοι υπόχρεοι εργοδότες ή οι εκπρόσωποι αυτών. Το προσωπικό κάθε συνεργείου πρέπει να επιθεωρείται τουλάχιστον µία φορά την ηµέρα από τον επικεφαλής του υπεργολάβου, µία φορά την εβδοµάδα, από τον εργολάβο, εφόσον έχει ειδικές γνώσεις ή από κατάλληλο εκπρόσωπό του. Οι υπεργολάβοι και οι εργολάβοι, οφείλουν διαρκώς να καθοδηγούν τους εργαζόµενους για κάθε φύσεως εργασία απαιτούµενων µέτρων ασφαλείας. Οι απασχολούµενοι και ειδικότερα οι νεοπροσλαµβανόµενοι πρέπει να επιµορφώνονται σχετικά µε τους κινδύνους τους συνυφασµένους µε την εργασία τους και γενικότερα να ενηµερώνονται για τις διατάξεις του παρόντος. Σε κάθε εργοτάξιο τηρείται από τον εργοδότη ή από τον αρµόδιο εξουσιοδοτηµένο όργανο ηµερολόγιο µέτρων ασφαλείας, της εργασίας στο οποίο αναγράφεται όσα προβλέπονται και αναφέρονται στις συναφείς διατάξεις και στους κανόνες ασφαλείας. α) ο αριθµός της θεωρηµένης βεβαίωσης του επιβλέποντος επί τόπου µηχανικού της που αφορά την καταλληλότητα των εξωτερικών ικριωµάτων και αναφέρεται στην παρ. του Αρθ. του Π.. 778/80 «περί των µέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση οικοδοµικών εργασιών». β) Οι κατά την παρ. του Αρθ.- του Π /τος 07/8 επιθεωρήσεις προ της επαναλήψεως εργασιών διακοπών λόγω θεοµηνίας. γ) Οι κατά το Αρθ.- του Π /τος 07/8 επιθεωρήσεις των πρανών ορυγµάτων και των αντιστηρίξεως των. δ) Οι κατά το Αρθ.- του Π /τος 07/8 άδεια του επιβλέποντος επί τόπου µηχανικού για την περίπτωση εγκαταστάσεως, ανυψωτικής µηχανής επί ικριώµατος (ως και η εν προκειµένου ενίσχυσής του). ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 6

17 ε) Οι κατά την παρ. ΙΕ του Αρθ.-60 του Π /τος 07/8 γενικές επιθεωρήσεις συρµατόσχοινων ως και κατά την παρ. ΙΖ του ίδιου άρθρου απαιτούµενοι επανέλεγχοι. στ) Οι κατά το Αρθ.-67 του Π /τος 07/8 οριζόµενοι έλεγχοι και επανέλεγχοι των ανυψωτικών µηχανηµάτων. ζ) Λεπτοµέρειες για την εφαρµογή του παρόντος άρθρου ρυθµίζονται µε απόφαση του Υπουργού εργασίας µετά την γνώµη του Ανωτάτου Συµβουλίου Εργασίας. Κάθε εργαζόµενος και οποιοδήποτε άλλο άτοµο το οποίο βρίσκεται στους τόπους εργασίας, πρέπει να συνεργάζεται µετά τον εργοδότη για την εφαρµογή του παρόντος κανονισµού. Κάθε εργαζόµενος ο οποίος ασχολείται στο εργοτάξιο, πρέπει να ειδοποιεί αµέσως τον εργοδότη ή τον προϊστάµενο του εργοταξίου για οποιοδήποτε ελάττωµα το οποίο ίσως αντιληφθεί στην εγκατάσταση ή στις µηχανές ή οποιοδήποτε λάθος ατόµου το οποίο µπορεί να προκαλέσει ατύχηµα. Κανένας δεν µπορεί να παρενοχλεί, να µετατοπίζει, να αφαιρεί να προκαλεί βλάβες ή να καταστρέψει τις εγκαταστάσεις κατά τις διατάξεις του Π 07/8 ή άλλου κανονισµού, χωρίς να λαµβάνει την άδεια του εργοδότη ή του υπεύθυνου προϊσταµένου του εργοταξίου. Κάθε εργαζόµενος πρέπει να χρησιµοποιεί τα µέσα προστασίας και όλες τις διατάξεις ασφαλείας, ή τις άλλες εγκαταστάσεις οι οποίες προβλέπονται για την προστασία του και πρέπει να συµµορφώνονται προς το σύνολο των οδηγιών ασφαλείας οι οποίες αναφέρονται στην εργασία του. Κάθε εργαζόµενος πρέπει να εφαρµόζει µεθόδους εργασίας ασφαλείς, να λαµβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προσωπική του ασφάλεια και για την ασφάλεια οποιουδήποτε ατόµου και να απέχει από οποιαδήποτε πράξη ή οποία ενδέχεται να θέση σε κίνδυνο τον ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο άτοµο. Κανένας εργαζόµενος δεν πρέπει να προσέρχεται ή να εγκαταλείπει την θέση του, χωρίς τη χρησιµοποίηση των µέσων ασφαλούς πρόσβασης ή εξόδου, τα οποία έχουν προβλεφθεί. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 7

18 Οι νόµιµοι υπόχρεοι εργοδότες και οι εκπρόσωποι αυτών υποχρεούνται σε περίπτωση ατυχήµατος επισυµβάντος στον τόπο εργασίας σε κάποιο εργαζόµενο, να ειδοποιούν την πληρέστερη Αστυνοµική Αρχή, να αναγγέλλουν εντός εικοσιτεσσάρων () ωρών το ατύχηµα στο κοντινότερο τµήµα ή γραφείο εργασία, να διατηρούν αµετάβλητα τα στοιχεία, τα οποία µπορούν να χρησιµεύσουν στην εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήµατος. Ο εργοδότης ή ο εκπρόσωπος αυτού υποχρεούται µόλις συµβεί το ατύχηµα να µεριµνήσει για την άµεση παροχή πρώτων βοηθειών στον παθόντα µε τα µέσα που αναφέρονται στο άρθρο 0 του Π 07/8 σε σοβαρότερες δε περιπτώσεις, για εργοτάξια µη εµπίπτονται στις περιπτώσεις των παρ. και του άρθρου 0 για την άµεση µεταφορά του παθόντος στο πλησιέστερο φαρµακείο ή σταθµό πρώτων βοηθειών ή νοσοκοµείο ή κλινική. Ο έλεγχος και η επίβλεψη της εφαρµογής τόσο του Π 07/8 όσο και του Π 778/80 ανατίθεται στα αρµόδια όργανα του Υπουργείου Εργασίας και της Αστυνοµικής Αρχής. Τα παραπάνω όργανα δικαιούται να διατάσσουν την διακοπή της εργασίας σε ένα τµήµα ή στο σύνολο του έργου κατά το διενεργούµενο έλεγχο και στο υπό κατασκευή έργο όταν δεν έχουν ληφθεί τα απαιτούµενα προβλεπόµενα µέτρα ασφαλείας. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 8

19 ΤΜΗΜΑ Γ. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΙΝ ΥΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.. Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Για κάθε «πηγή κινδύνων» που έχει επισηµανθεί στους πίνακες του Τµήµατος Β (στήλη ), καταγράφονται οι φάσεις / υποφάσεις όπου υπάρχει πιθανότητα εµφάνισης (στήλη ), αναγράφονται οι σχετικές διατάξεις της κείµενης νοµοθεσίας που προβλέπουν τη λήψη µέτρων προστασίας (στήλη ), και συµπληρώνονται τα κατά την κρίση του συντάκτη αναγκαία πρόσθετα ή ειδικά µέτρα προστασίας που επιβάλλονται από τις ιδιαίτερες συνθήκες ή απαιτήσεις του έργου (στήλη ). ΕΠΙΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ () ΠΗΓΕΣ ΚΙΝ ΥΝΩΝ (.) ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΟΤΗΤΑΣ (.) ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ () ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (*) 00 Όλες Π 07/8: ΑΡΘΡΑ 7,9,6 00 Όλες Π 07/8: ΑΡΘΡΑ 7,9, 6, 8, 0, () ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ Ή ΕΙ ΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ ΕΙ ΙΚΟΥΣ ΚΙΝ ΥΝΟΥΣ (**) Ο χώρος εργασίας θα σηµαίνεται κατάλληλα και θα υπάρχει φύλαξη για την απαγόρευση ή προστασία κυκλοφορίας άσχετων προς το έργο οχηµάτων. Το προσωπικό θα κυκλοφορεί και θα εργάζεται σε ασφαλείς διαδρόµους και θέσεις εργασίας, κατά το δυνατόν σε απόσταση από οδούς διερχοµένων ή χώρους εργαζοµένων οχηµάτων- µηχανηµάτων. Ο χώρος εργασίας θα σηµαίνεται κατάλληλα και θα υπάρχει φύλαξη για την απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών, άσχετων προς το έργο. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 9

20 ΕΠΙΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β () ΠΗΓΕΣ ΚΙΝ ΥΝΩΝ (.) ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΟΤΗΤΑΣ (.) ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ () ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (*) 00 Όλες Π 07/8: ΚΕΦ. Β ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ () ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ Ή ΕΙ ΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ ΕΙ ΙΚΟΥΣ ΚΙΝ ΥΝΟΥΣ (**) Τακτική συντήρηση των οχηµάτων που θα κυκλοφορούν εντός κατοικηµένης περιοχής, µε ιδιαίτερη έµφαση στα συστήµατα πέδησης. 00 Όλες Άρθρα, 6, 7, 8, 9, 0, Να υπάρχει καλή σήµανση στο χώρο του εργοταξίου 00 Όλες Άρθρα, 6, 7, 8, 9, 0, 006 Όλες Π 07/8: ΑΡΘΡΟ Όλες Π 07/8: ΑΡΘΡΑ 8, 0,, 00 Όλες Π 07/8: ΑΡΘΡΟ 8, 6,8, Π 07/8: ΑΡΘΡΑ 7 και Π 0/96, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV, BII, παρ.8 Π 0/96, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV,BII,παρ. 8, Π.. 07/8,άρθρο 8 00 Π 0/96, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV,BII 00 Π.. 07/8, άρθρα 7, 8 00 Όλες 00 Όλες 00 Όλες Π 07/8, Π.. 9/9, Π.. /76, έγγραφο Ε/9/ Π 07/8 ΑΡΘΡΑ 6,7,8,, Π.. 9/9, παράρτηµα, παρ..,.7,., Π.. /76, άρθρο.9 Π.. 96/7, παράρτηµα ΙΙ, παρ.., 6., Π.. /89, άρθρο.9 Να τηρείται για κάθε µηχάνηµα / όχηµα του εργοταξίου ιδιαίτερο βιβλίο συντήρησης και επισκευών. Απαγορεύονται οι αυτοσχεδιασµοί κατά τις επισκευές και τη συντήρηση των µηχανηµάτων Η θέση στάσης, εργασίας καθώς και η κίνηση των µηχανηµάτων, δεν πρέπει να δηµιουργεί κινδύνους για τα ίδια, το προσωπικό ή τρίτους. Αποφυγή εργασίας της τσάπας πλησίον του πρανούς εκσκαφής του σκάµµατος αγωγού, καθώς και στα πρανή των χώρων απόθεσης περίσσιων υλικών. Μεγάλη προσοχή στην εκφόρτωση για τα ανατρεπόµενα οχήµατα Από εξειδικευµένο προσωπικό Απαγορεύεται η είσοδος και η παραµονή σε περιοχές φόρτωσης, προσωπικού άσχετου µε την εργασία. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 0

21 ΕΠΙΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β () ΠΗΓΕΣ ΚΙΝ ΥΝΩΝ (.) ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΟΤΗΤΑΣ (.) ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 00 Όλες 00 Όλες 009 Όλες 070 Όλες 0706 Όλες 0808 Όλες () ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (*) Π 07/8 ΑΡΘΡΟ, Π.. 96/9, παράρτηµα ΙΙ, παρ.., 6., Π.. /89, άρθρο.9 Π 07/8 ΑΡΘΡΑ, 69η,86., 87, Π.. 96/9, παράρτηµα ΙΙ, παρ.., 6., Π.. /89, άρθρο.9 Π 07/8: ΑΡΘΡΟ 9, Π.. 97/9, Π.. 96/9, παράρτηµα ΙΙ, παρ.,, 6.6 Π 07/8 ΑΡΘΡΑ 78,79 και Π 0/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV, B II, παρ. Π 0/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV, B II, παρ.0 και Π 778/80 ΑΡΘΡΟ, παρ., 00 Όλες Π 07/8 ΑΡΘΡΟ 0 00 Όλες Π 0/96 00 Όλες 007 Όλες Π 0/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV, B II, παρ. και ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠ. ΕΡΓ. 09/0.07.9, 00/89/ΚΥΑΕ και 07/90/ ΣΕ Π 07/8, ΑΡΘΡΟ 7 και Π 9/9 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, παρ..0 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ () ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ Ή ΕΙ ΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ ΕΙ ΙΚΟΥΣ ΚΙΝ ΥΝΟΥΣ (**) Πρέπει να λαµβάνεται µέριµνα να κατασκευάζεται σταθερή βάση έδρασης και µεγάλης επιφάνειας των στηριγµάτων του µηχανήµατος Όπου είναι εφικτό να προτιµάται η µηχανική από την χειρονακτική διακίνηση φορτίων. Τα κάθε είδους µηχανήµατα του έργου, πρέπει να απέχουν τουλάχιστο µέτρα καθ ύψος από το δίκτυο της ΕΗ. Η ίδια απόσταση πρέπει να τηρείται περιµετρικά των αγωγών για τα κινητά µέρη των µηχανηµάτων (γερανός, αντλία σκυροδέµατος, κλπ.) Έγκαιρη διακοπή των εργασιών και µετάβαση του προσωπικού σε ασφαλή καλυµµένο χώρο σε περίπτωση καταιγίδας, Πλήρης εγκατάσταση των προβλεποµένων συστηµάτων αντικεραυνικής προστασίας το νωρίτερο δυνατόν. Να κατασκευαστούν τα απαραίτητα τεχνικά έργα για πρόληψη τέτοιας κατάστασης. Να γίνεται διαβροχή των εργοταξιακών χώρων για την κατακάθιση της σκόνης. Να διακόπτονται οι εξωτερικές εργασίες κατά την ύπαρξη παγετού Να υπάρχει πρόβλεψη από το εργοτάξιο για λήψη τεχνικών και οργανωτικών µέτρων αντιµετώπισης καύσωνα ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

22 ΕΠΙΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β () ΠΗΓΕΣ ΚΙΝ ΥΝΩΝ (.) ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΟΤΗΤΑΣ (.) ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ () ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (*) ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ () ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ Ή ΕΙ ΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ ΕΙ ΙΚΟΥΣ ΚΙΝ ΥΝΟΥΣ (**) 00 Όλες Π.. 0/96 αρθ. παράρ. ΙV, µέρος Α, Π.. 07 /8 αρθ. 0, 09 Τακτικός καθαρισµός και συντήρηση ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

23 ΤΜΗΜΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Σχεδιάζεται στον προβλεπόµενο χώρο αυτού του εντύπου ή επισυνάπτεται σχεδιάγραµµα της θέσης του έργου, στο οποίο θα φαίνονται µε χαρακτηριστικό και εύκολα αντιληπτό τρόπο (π.χ. διαφορετικό χρώµα, διαφορετικό είδος ή πάχος γραµµών κλπ) ή και περιγραφικά τα παρακάτω στοιχεία: διόδους προσπέλασης στο εργοτάξια τις διόδους κυκλοφορίας πεζών κα οχηµάτων εντός του εργοταξίου τους χώρους εγκατάστασης του βασικού µηχ. Εξοπλισµού τους χώρους αποθήκευσης τους χώρους των αχρήστων και επικίνδυνων υλικών και της περιγραφής του τρόπου αποκοµιδής τους τους χώρους υγιεινής, εστίασης και πρώτων βοηθειών άλλων σηµείων, χώρων ή ζωνών που απαιτούνται για την ασφάλεια και υγεία των εργαζοµένων τυχούσες µελέτες για την κατασκευή απαιτουµένων ειδικών ικριωµάτων Η συµπλήρωση του τµήµατος αυτού θα γίνει από τον Ανάδοχο του έργου, όταν οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραµµα του έργου και αποφασιστούν οι θέσεις εγκατάστασης του εργοταξίου, λατοµείων κλπ. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

24 ΤΜΗΜΑ Ε. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Καταχωρούνται εδώ οι τίτλοι των νοµοθετικών διατάξεων των οποίων έχει γίνει αναφορά στον πίνακα του Τµήµατος Γ του ΣΑΥ. Π 07/8 Π 0/96 Π 9/78 Π.. 9/9 Π 778/80 Π.. 96/9 Π.. /9 Π.. 7/78 ΚΥΑ 60/Φ.0.//99 Π.. 0/9 Π.. /76 Π.. /89 Ν.09 Π.. 97/9 Π.. 9/978 Π 7/88 ΚΕΗΕ Π 8/9 Π.. 77/99 ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠ.ΕΡΓ. 09/0.07.9, 00/89/ΚΥΑΕ και 07/90/ ΣΕ Ν8/8 Αστ/9/98 Π.. 99/9 Ν. 0/8 ΥΑ Β 0/99/88 Ε/9/ Π.. 78/9 Π.. 8/96 ΚΜΛΕ (Απ. Υπ. Εν. Φυσ. Πόρων II- η/φ/70/8 ΦΕΚ 9/B/..8) ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

25 ΤΜΗΜΑ ΣΤ. ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΚΩ ΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΙΝ ΥΝΩΝ (ΣΑΥ) Κίνδυνοι Πηγές κινδύνων Φ Φ Φ Φ Φ Φ Αστοχίες εδάφους 000. Φυσικά πρανή 000. Τεχνητά πρανή & Εκσκαφές Κατολίσθηση. Απουσία/ /ανεπάρκεια υποστήριξης Αποκολλήσεις. Απουσία/ /ανεπάρκεια προστασίας Στατική επιφόρτιση. Εγκαταστάσεις /εξοπλισµός υναµική επιφόρτιση. Φυσική αιτία υναµική επιφόρτιση. Ανατινάξεις υναµική επιφόρτιση. Κινητός εξοπλισµός Κατάρρευση. Απουσία/ /ανεπάρκεια υποστήριξης Αποκολλήσεις. Απουσία/ /ανεπάρκεια προστασίας Στατική επιφόρτιση. Υπερύψωση Στατική επιφόρτιση. Εγκαταστάσεις /εξοπλισµός υναµική επιφόρτιση. Φυσική αιτία υναµική επιφόρτιση. Ανατινάξεις ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

26 00 7 υναµική επιφόρτιση. Κινητός εξοπλισµός 000. Υπόγειες εκσκαφές 000. Καθιζήσεις Καταπτώσεις οροφής/ /παρειών. Ανυποστήλωτα τµήµατα Καταπτώσεις οροφής/ /παρειών. Ανεπαρκής υποστύλωση Καταπτώσεις οροφής/ /παρειών. Καθυστερηµένη υποστύλωση Κατάρρευση µετώπου προσβολής Ανυποστήρικτες παρακείµενες εκσκαφές Προϋπάρχουσα υπόγεια κατασκευή ιάνοιξη υπογείου έργου Ερπυσµός Γεωλογικές /γεωχηµικές µεταβολές Μεταβολές υδροφόρου ορίζοντα Υποσκαφή /απόπλυση Στατική επιφόρτιση υναµική καταπόνησηφυσική αιτία υναµική καταπόνησηανθρωπογενής αιτία 000. Άλλη πηγή ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 6

27 Κίνδυνοι από εργοταξιακό εξοπλισµό 000. Κίνηση οχηµάτων και µηχανηµάτω ν Συγκρούσεις οχήµατοςοχήµατος Συγκρούσεις οχήµατοςπροσώπων Συγκρούσεις οχήµατοςσταθερού εµποδίου 000. Ανατροπή οχηµάτων και µηχανηµάτω ν Συνθλίψεις µεταξύ οχήµατος-οχήµατος Συνθλίψεις µεταξύ οχήµατος-σταθερού εµποδίου Ανεξέλεγκτη κίνηση. Βλάβες συστηµάτων Ανεξέλεγκτη κίνηση. Ελλιπής ακινητοποίηση Μέσα σταθερής τροχιάς. Ανεπαρκής προστασία Μέσα σταθερής τροχιάς.- Εκτροχιασµός Ασταθής έδραση Υποχώρηση εδάφους/ /δαπέδου Έκκεντρη φόρτωση Εργασία σε πρανές Υπερφόρτωση 00 6 Μεγάλες ταχύτητες ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 7

28 000. Μηχανήµατα µε κινητά µέρη Στενότητα χώρου Βλάβη συστηµάτων κίνησης 000. Εργαλεία χειρός Ανεπαρκής κάλυψη κινουµένων τµηµάτωνπτώσεις Ανεπαρκής κάλυψη κιν. τµηµάτων-παγιδεύσεις µελών Τηλεχειριζόµενα µηχανήµατα & τµήµατά τους Άλλη πηγή Πτώσεις από ύψος 000. Οικοδοµέςκτίσµατα Κατεδαφίσεις Κενά τοίχων Κλιµακοστάσια Εργασία σε στέγες 000. άπεδα 00 Κενά δαπέδων ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 8

29 εργασίας 00 προσπελάσει ς 000. Ικριώµατα 000. Τάφροι/φρέ ατα 000. Άλλη πηγή Πέρατα δαπέδων Επικλινή δάπεδα Ολισθηρά δάπεδα Ανώµαλα δάπεδα Αστοχία υλικού δαπέδου Υπερυψωµένες δίοδοι και πεζογέφυρες Κινητές σκάλες και ανεµόσκαλες Αναρτηµένα δάπεδα. Αστοχία ανάρτησης Κινητά δάπεδα. Αστοχία µηχανισµού Κινητά δάπεδα. Πρόσκρουση Κενά ικριωµάτων Ανατροπή. Αστοχία συναρµολόγησης Ανατροπή. Αστοχία έδρασης Κατάρρευση. Αστοχία υλικού ικριώµατος Κατάρρευση. Ανεµοπίεση ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 9

30 Εκρήξεις. Εκτοξευόµεν α υλικάθραύσµατα 000. Εκρηκτικά Ανατινάξεις Ανατινάξεις βράχων Ανατινάξεις κατασκευών 00 Ατελής ανατίναξη υπονόµων 00 Αποθήκες εκρηκτικών 00 Χώροι αποθήκευσης πυροµαχικών 000. οχεία και δίκτυα υπό πίεση ιαφυγή-έκλυση εκρηκτικών αερίων & µιγµάτων Φιάλες ασετιλίνης /οξυγόνου Υγραέριο Υγρό άζωτο Αέριο πόλης Πεπιεσµένος αέρας ίκτυα ύδρευσης 00 8 Ελαιοδοχεία /υδραυλικά συστήµατα 000. Αστοχία 00 Βραχώδη υλικά σε θλίψη ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 0

31 υλικών υπό ένταση Εκτοξευόµεν α υλικά 000. Άλλη πηγή Πτώσεις- µετατοπίσεις υλικών & αντικειµένων 000. Κτίσµατα - φέρων οργανισµός Προεντάσεις οπλισµού/αγκυρίων Κατεδάφιση προεντεταµένων στοιχείων Συρµατόσχοινα Εξολκεύσεις Λαξεύσεις /τεµαχισµός λίθων Εκτοξευόµενο σκυρόδεµα Αµµοβολές Τροχίσεις /λειάνσεις Αστοχία. Γήρανση Αστοχία. Στατική επιφόρτιση Αστοχία. Φυσική δυναµική καταπόνηση Αστοχία. Ανθρωπογενής δυναµική καταπόνηση Κατεδάφιση ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

32 000. Οικοδοµικά στοιχεία Μεταφερόµε να υλικά - Εκφορτώσεις Κατεδάφιση παρακειµένων Γήρανση πληρωτικών στοιχείων ιαστολή-συστολή υλικών Αποξήλωση δοµικών στοιχείων Αναρτηµένα στοιχεία & εξαρτήµατα Φυσική δυναµική καταπόνηση Ανθρωπογενής δυναµική καταπόνηση Κατεδάφιση Αρµολόγηση /απαρµολόγηση προκατασκ. στοιχείων Μεταφορικό µηχάνηµα. Ακαταλληλότητα /ανεπάρκεια Μεταφορικό µηχάνηµα. Βλάβη Μεταφορικό µηχάνηµα. Υπερφόρτωση Απόκλιση µηχανήµατος. Ανεπαρκής έδραση Ατελής /έκκεντρη φόρτωση Αστοχία συσκευασίας φορτίου Πρόσκρουση φορτίου ιακίνηση αντικειµένων µεγάλου µήκους ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

33 Στοιβασµένα υλικά 000. Άλλη πηγή Χειρωνακτική µεταφορά βαρέων φορτίων Απόλυση χύδην υλικών. Υπερφόρτωση Εργασία κάτω από σιλό Υπερστοίβαση Ανεπάρκεια πλευρικού περιορισµού σωρού Ανορθολογική απόληψη Πυρκαϊές Εύφλεκτα υλικά Σπινθήρες & Έκλυση /διαφυγή εύφλεκτων αερίων εξαµενές /αντλίες καυσίµων Μονωτικά, διαλύτες, PVC κλπ. εύφλεκτα Ασφαλτοστρώσεις /χρήση πίσσας Αυτανάφλεξη-εδαφικά υλικά Αυτανάφλεξηαπορρίµµατα Επέκταση εξωγενούς εστίας. Ανεπαρκής προστασία Εναέριοι αγωγοί υπό τάση ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

34 βραχυκυκλώ µατα 060 Υπόγειοι αγωγοί υπό τάση Υψηλές θερµοκρασίε ς Εντοιχισµένοι αγωγοί υπό τάση Εργαλεία που παράγουν εξωτερικό σπινθήρα Χρήση φλόγαςοξυγονοκολλήσεις Χρήση φλόγαςκασσιτεροκολλήσεις Χρήση φλόγας-χυτεύσεις Ηλεκτροσυγκολλήσεις Πυρακτώσεις υλικών Άλλη πηγή Ηλεκτροπληξ ία ίκτυαεγκαταστάσε ις Προϋπάρχοντα εναέρια δίκτυα Προϋπάρχοντα υπόγεια δίκτυα Προϋπάρχοντα εντοιχισµένα δίκτυα Προϋπάρχοντα επίτοιχα δίκτυα 070 ίκτυο ηλεκτροδότησης έργου Ανεπαρκής αντικεραυνική προστασία-γειώσεις ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

35 0700. Εργαλεία- µηχανήµατα Άλλη πηγή Ηλεκτροκίνητα µηχανήµατα Ηλεκτροκίνητα εργαλεία Πνιγµός/ /Ασφυξία Νερό Υποβρύχιες εργασίες Εργασίες εν πλω-πτώση Βύθιση /ανατροπή πλωτού µέσου Παρόχθιες /παράλιες εργασίες. Πτώση Παρόχθιες /παράλιες εργασίες. Ανατροπή µηχανήµατος Υπαίθριες λεκάνες / εξαµενές. Πτώση Υπαίθριες λεκάνες / εξαµενές. Ανατροπή µηχανήµατος Πληµµύρα /Κατάκλυση έργου Ασφυκτικό περιβάλλον Βάλτοι, ιλείς, κινούµενες άµµοι Υπόνοµοι, βόθροι, βιολογικοί καθαρισµοί 080 Βύθιση σε σκυρόδεµα, ασβέστη,κλπ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ.

36 080 Εργασία σε κλειστό χώροανεπάρκεια οξυγόνου Άλλη πηγή Εγκαύµατα Υψηλές θερµοκρασίε ς Συγκολλήσεις /συντήξεις Υπέρθερµα ρευστά Πυρακτωµένα στερεά Τήγµατα µετάλλων Άσφαλτος /πίσσα Καυστήρες Υπερθερµαινόµενα τµήµατα µηχανών Καυστικά υλικά Ασβέστης Οξέα Άλλη πηγή ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 6

37 Έκθεση σε βλαπτικούς παράγοντες 000. Φυσικοί Παράγοντες Ακτινοβολίες Θόρυβος /δονήσεις Σκόνη Υπαίθρια εργασία. Παγετός Υπαίθρια εργασία. Καύσωνας Χαµηλή θερµοκρασία χώρου εργασίας Υψηλή θερµοκρασία χώρου εργασίας Υγρασία χώρου εργασίας Υπερπίεση / υποπίεση Χηµικοί Παράγοντες ηλητηριώδη αέρια Χρήση τοξικών υλικών Αµίαντος Ατµοί τηγµάτων 00 Αναθυµιάσεις υγρών/ /βερνίκια, κόλλες, µονωτικά, διαλύτες ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 7

38 00 6 Καπναέρια ανατινάξεων 00 7 Καυσαέρια µηχανών εσωτ. καύσης Συγκολλήσεις Καρκινογόνοι παράγοντες Βιολογικοί Παράγοντες Μολυσµένα εδάφη Μολυσµένα κτίρια Εργασία σε υπονόµους, βόθρους, βιολογικούς καθαρισµούς Χώροι υγιεινής ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 8

39 ΤΜΗΜΑ Ζ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Σ.Α.Υ. & Φ.Α.Υ. () Π -778/80 () Π -07/8 () Π -96/9 () Π -0/96 () Απόφ. ΕΕΠΠ/8/0 (6) Απόφ. ΙΠΑ /77/0 (7) Εγκ.-09/97 (8) Εγκ.-06/97 (9) Εγκ.- ΙΠΑ /07//0 (0) Π -0/9 () Κανονισµός µεταλλευτικών και λατοµικών εργασιών Τρίκαλα, 9/ 09/ 06 Τρίκαλα, 9 /09/ 06 Συντάχθηκε Θεωρήθηκε Αφροδίτη Κωτή Πολ. Μηχ/κός Φανή Τσαπάλα Αρχ.Μηχανικός Αθανάσιος Μισιάκας Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Σελ. 9

01205 υναµική επιφόρτηση. Φυσική αιτία 01206 υναµική επιφόρτηση. Ανατινάξεις. 01207 υναµική επιφόρτηση. Κινητός εξοπλισµός 1 1 1

01205 υναµική επιφόρτηση. Φυσική αιτία 01206 υναµική επιφόρτηση. Ανατινάξεις. 01207 υναµική επιφόρτηση. Κινητός εξοπλισµός 1 1 1 (1) Αντικαταστάσεις- Συντηρήσεις (2) Μεταφορές υλικών 01100. Φυσικά πρανή 01101 Κατολίσθηση. Απουσία/ανεπάρκεια υποστήριξης 01102 Αποκολλήσεις. Απουσία/ανεπάρκεια προστασίας 01103 Στατική επιφόρτηση. Εγκταστάσεις/εξοπλισµός

Διαβάστε περισσότερα

(1) Αποξηλώσεις μετά προσοχής ηλεκτρομηχανολογικού υλικού

(1) Αποξηλώσεις μετά προσοχής ηλεκτρομηχανολογικού υλικού ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (1) Αποξηλώσεις μετά προσοχής ηλεκτρομηχανολογικού υλικού (2) Επανατοποθετήσεις -αποκαταστάσεις 2.1 Επανεγκατάσταση ιστών -φωτιστικών-λαμπτήρων 2.2 Επανεγκατάσταση πίλλαρς - πινάκων (3)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. επίστρωση διπλούς θερµοµονωτικούς, laminated συνολικού πάχους 24mm laminated κρύσταλλο 6mm, κενό 12mm, laminated 6mm και κατασκευή

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. επίστρωση διπλούς θερµοµονωτικούς, laminated συνολικού πάχους 24mm laminated κρύσταλλο 6mm, κενό 12mm, laminated 6mm και κατασκευή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΡΟΫΣ/ΜΟΣ: 393.535,79 /ΝΣΗ : ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σελίδα 1 (1) Καθαιρέσεις Μεταφορές (2) Τοιχοποιϊες Επιχρίσματα Επιστρώσεις (3) Λοιπά Τελειώματα ΕΡΓΟ : ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1.1 Εγκ/ση εργολάβου στο εργοτάξιο 1.2 Καθαιρέσεις επιχρισμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ 2. ΧΡΩΣΕΙΣ 3. ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 4. Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Σελίδα 1

ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ 2. ΧΡΩΣΕΙΣ 3. ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 4. Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Σελίδα 1 02000 Κίνδυνοι απο εργοταξιακό εξοπλισμό 02100 Κίνηση Οχημάτων 02101 Συγκρούσεις οχήματος - οχήματος 1 και μηχανημάτων 02102 Συγκρούσεις οχήματος - προσώπων 1 02103 Συγκρούσεις οχήματος - σταθερού εμποδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ1 ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙΝ ΥΝΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ1 ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙΝ ΥΝΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ1 ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙΝ ΥΝΟΥ ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟ-ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1 Χωµατουργικά -Τεχνικά 1.1 1.2 Χωµατουργικά Τεχνικά ΕΙΚΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙΝ ΥΝΟΥ 1=Χαµηλός 2=Μεσαίος 3=Υψηλός [1] ΦΑΣΗ 1η 10000

Διαβάστε περισσότερα

01000 Αστοχίες εδάφους Φυσικά πρανή 1101 Κατολίσθηση Απουσία/ανεπάρκεια υποστήριξης 1102 Αποκολλήσεις Απουσία/ανεπάρκεια

01000 Αστοχίες εδάφους Φυσικά πρανή 1101 Κατολίσθηση Απουσία/ανεπάρκεια υποστήριξης 1102 Αποκολλήσεις Απουσία/ανεπάρκεια Κίνδυνοι Πηγές κινδύνων Φάση 1η Φάση 2η Φάση 3η Φάση Φ1.1 Φ1.2 Φ1.3 Φ1.4 Φ1.5 Φ1.6 Φ1.7 Φ1.8 Φ1.9 Φ1.10 Φ1.11 Φ1.12 Φ1.13 Φ2.1 Φ2.2 Φ2.3 Φ2.4 Φ2.5 Φ3.1 Φ3.2 Φ3.3 Φ4.1 Φ4.2 Φ4.3 Φ4.4 Φ4.5 Φ4.6 Φ4.7 Φ4.8

Διαβάστε περισσότερα

Φάση 2η Φάση 3η Φάση 4η

Φάση 2η Φάση 3η Φάση 4η Φάση 1η Φάση 2η Φάση 3η Φάση 4η 01000. Αστοχίες εδάφους 01100, Φυσικά πρανή 01200. Τεχνητά πρανή & εκσκαφές 1101 Κατολίσθηση. Απουσία /ανεπάρκεια υποστήριξης 1102 Αποκολλήσεις. Απουσία /ανεπάρκεια προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Φάση 4η Φάση 1η Φάση 2η Φάση 3η. Κίνδυνοι. Πηγές κινδύνων Αστοχίες εδάφους

Φάση 4η Φάση 1η Φάση 2η Φάση 3η. Κίνδυνοι. Πηγές κινδύνων Αστοχίες εδάφους Φάση 1η Φάση 2η Φάση 3η Φάση 4η 01000. Αστοχίες εδάφους 01100, Φυσικά πρανή 01200. Τεχνητά πρανή & εκσκαφές 1101 Κατολίσθηση. Απουσία /ανεπάρκεια υποστήριξης 1 1 1 1 1 1 1 1102 Αποκολλήσεις. Απουσία /ανεπάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Ανακατασκευή και επαναφορά πεζοδρομίου νησίδας ή πλατεία από τσιμεντόπλακες

Ανακατασκευή και επαναφορά πεζοδρομίου νησίδας ή πλατεία από τσιμεντόπλακες ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1.1 Αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων 1.2 Ανακατασκευή και επαναφορά πεζοδρομίου νησίδας ή πλατεία από τσιμεντόπλακες 1.3 Ασφαλτόστρωση τμήματος οδού 1 01000. Κίνδυνοι κατά τις χωματουργικές

Διαβάστε περισσότερα

1 & εκσκαφές 1203 Στατική επιφόρτιση. Υπερύψωση

1 & εκσκαφές 1203 Στατική επιφόρτιση. Υπερύψωση ) Χωµατουργικά. Προετοιµασία εργοταξίου. Καθαιρέσεις - Αποξηλώσεις.3 Εκσκαφές.4 Επιχώσεις. Σκυροδετήσεις 3. Αστικός εξοπλισµός Φάση Φάση Φάση 3 Κίνδυνοι Πηγές κινδύνων Φ. Φ. Φ.3 Φ.4 Φ. Φ. Φ3. Φ3. 0000.

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Σ Ε Ι Σ (1) 1.1 Καθαιρέσεις- Αποξηλώσεις (2)

Φ Α Σ Ε Ι Σ (1) 1.1 Καθαιρέσεις- Αποξηλώσεις (2) . 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΦΑΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Το έργο θα κατασκευαστεί σε τρείς (3) Φάσεις όπως περιγράφηκαν στην παράγραφο 5 του ΣΑΥ κα σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

Φ1.1 Φ1.2 Φ1.3 Φ1.4 Φ2 Φ3.1 Φ3.2 Φ3.3 Φ4

Φ1.1 Φ1.2 Φ1.3 Φ1.4 Φ2 Φ3.1 Φ3.2 Φ3.3 Φ4 ) Χωματουργικά. Προετοιμασία εργοταξίου. Καθαιρέσεις - Αποξηλώσεις.3 Εκσκαφές.4 Επιχώματα 3) Επιστρώσεις 3. Επιστρώσεις δαπέδων Φάση Φάση Φάση 3 Φάση 4 00 0 Φυσικά πρανή 0 03 04 05 06 Δυναμική επιφόρτιση.

Διαβάστε περισσότερα

Φάση 6η. Κίνδυνοι Πηγές κινδύνων Φάση 1η Φάση 2η. Φάση 5η

Φάση 6η. Κίνδυνοι Πηγές κινδύνων Φάση 1η Φάση 2η. Φάση 5η Κίνδυνοι Πηγές κινδύνων Φάση 1η Φάση 2η Φάση 3η Φάση 4η Φάση 5η Φάση 6η Φ1.1 Φ1.2 Φ1.3 Φ1.4 Φ1.5 Φ1.6 Φ1.7 Φ2.1 Φ2.2 Φ3.1 Φ3.2 Φ3.3 Φ3.4 Φ3.5 Φ3.6 Φ4.1 Φ4.2 Φ5.1 Φ5.2 Φ6.1 Φ6.2 Φ6.3 Φ6.4 Φ6.5 Φ6.6 Φ6.7

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) Σελ. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑ Α... 3 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 1.1. ΕΙ ΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ... 3 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ... 3 3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

.A.Y.) : . ( / , , ,

.A.Y.) :    . (        /         ,      ,    , ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣAY) (Π 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10) ΤΜΗΜΑ Α 1 2 ΓΕΝΙΚΑ Είδος του έργου και χρήση αυτού: ΣΥΝΟ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ Σύντοµη περιγραφή του έργου: Το σύνολο του

Διαβάστε περισσότερα

Κίνδυνοι 01000 Αστοχίες εδάφους Πηγές κινδύνου Φάση 1η Φάση 2η Φάση 3η Φάση 4η 1.1 1.2 1.3 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 4.1 4.2 4.3 1100 01101 Κατολίσθηση.Απουσία/ανεπάρκεια υποστήριξης Αποκολλήσεις.Απουσία/ανεπάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

(1) Οικοδομικά. (2) Οδοποιία Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν. (3) Ηλεκτρομηχανολογικά Φ Α Σ Ε ΙΣ. (4) Πράσινο

(1) Οικοδομικά. (2) Οδοποιία Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν. (3) Ηλεκτρομηχανολογικά Φ Α Σ Ε ΙΣ. (4) Πράσινο 01000, Αστοχίες εδάφους Φ1.1 Φ1.2 Φ1.3 Φ1.4 Φ2.1 Φ2.2 Φ3.1 Φ3.2 Φ4.1 Φ4.2 01100 01101 Κατολίσθηση Απουσία/ανεπάρκεια υποστήριξης Φυσικά πρανή 01102 Αποκολλήσεις Απουσία/ανεπάρκεια προστασίας 01103 Στατική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10) ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣAY) (ΠΔ 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10) ΤΜΗΜΑ Α 1 ΓΕΝΙΚΑ Είδος του έργου και χρήση αυτού: Συνδέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΤΜΗΜΑ Β ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΕΝΙΚΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΤΜΗΜΑ Β ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ :ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ Α.Μ. :101/2016 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:50.000 ευρώ(με ΦΠΑ) ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣAY)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣAY) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΡΓΟ: ΦΟΡΕΑΣ: ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ και Υ Γ Ε Ι Α Σ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ και Υ Γ Ε Ι Α Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΞΗ: «Πρότυπο Επιδεικτικό Έργο Εφαρμογής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑ ΠΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ 1 ΕΚΣΚΑΦΕΣ 2 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Κίνδυνοι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΛΟΥ ΑΡ ΜΕΛ ΔΗΜΟΥ ΜΗΛΟΥ: 3 / 2017 ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΑΔΑΜΑΝΤΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ.Ε. ΑΡΚΑ ΙΟΥ

ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ.Ε. ΑΡΚΑ ΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ.Ε. ΑΡΚΑ ΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.000.000 ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ 1 ΤΜΗΜΑ A

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ (ΣΑΥ) (ΠΔ 305/96, άρθρο 3, παράγρ. 3,4,5,6,8,9,10)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ (ΣΑΥ) (ΠΔ 305/96, άρθρο 3, παράγρ. 3,4,5,6,8,9,10) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Ν.ΜΕΝΕΜΕΝΗ 8 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εργο : Κατασκευή τμήματος της περίφραξης του οικοπέδου της (Κρεαταγοράς -Τελωνείου-τμήματος Λαχαναγοράς) της Κ.Α.Θ.-Α.Ε. ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΑΥ)

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΑΥ) ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΑΥ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ - 1/18 - ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ 1. 2. 3. 4. 5. 6. ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10) 1 ΤΜΗΜΑ Α ΓΕΝΙΚΑ 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού: Το έργο αυτό αφορά πλακοστρώσεις ηλεκτροφωτισμούς στους οικισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10) ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣAY) (ΠΔ 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10) ΤΜΗΜΑ Α 1 ΓΕΝΙΚΑ Είδος του έργου και χρήση αυτού: Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά το έργο : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Φάση Μελέτης Σ.Α.Υ. Προκαταρκτική Μελέτη Προµελέτη Οριστική Μελέτη X Μελέτη Εφαρµογής Αρ. Εγγράφου ΤΙΤΛΟΣ: Εργασίες τοποθέτησης κιγκλιδωµάτων ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.)

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) ΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΕΡΓΟ: Συντήρηση σχολικών κτιρίων ήµου Νέας Ιωνίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ έτους 2016 ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ K.A. 30.7331.0004 ΓΕΝΙΚΑ 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού: ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΕΡΓΟ : ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΕΡΓΟ : ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΕΡΓΟ : ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣAY) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ» ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Κ.Α.: 30.7323.42110 CPV: 45233121-3 ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΛΑΡΙΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

5. ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΣΗ...4 ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ...4 ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΣΗ...5

5. ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΣΗ...4 ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ...4 ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΣΗ...5 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ...2 ΤΜΗΜΑ Α...3 1. ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ...3 2. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ...3 3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ...4 4. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ...4 5. ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)» Σελ. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... ΤΜΗΜΑ Α.... ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ.... ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.... ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ.... ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) Αρ. Μελέτης: /07 ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) Σελ. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... ΤΜΗΜΑ Α.... ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ.... ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.... ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ....

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΕΡΓΟ : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΒΡΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣAY)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΕΡΓΟ : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΒΡΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣAY) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΕΡΓΟ : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΒΡΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣAY) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018

ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 49/18 ΣΧ ΕΔ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 80/16

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10) ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ K.A. 15.7331.0007 I.A.1.5 ΣΑΤΑ 2015 CPV 45300000-0 Εργασίες Κτηριακών Εγκαταστάσεων ΓΕΝΙΚΑ 1. Είδος του έργου και χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Φάση Μελέτης Σ.Α.Υ. Προκαταρκτική Μελέτη Προµελέτη Οριστική Μελέτη X Μελέτη Εφαρµογής Αρ. Εγγράφου Αρ. Αναθεώρ. Ηµεροµ. ΤΙΤΛΟΣ: «ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Φάση Μελέτης Σ.Α.Υ. Προκαταρκτική Μελέτη Προμελέτη Οριστική Μελέτη Μελέτη Εφαρμογής X Αρ. Εγγράφου ΤΙΤΛΟΣ: Αρ. Αναθεώρ. Ημερομ. Περιγραφή/ Αιτία

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Ασφάλειας & Υγείας (Σ.Α.Υ.)

Σχέδιο Ασφάλειας & Υγείας (Σ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΕΡΓΟ : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ» Σχέδιο Ασφάλειας & Υγείας (Σ.Α.Υ.) Φάση εξέλιξης έργου : Έγκριση ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 25/2014

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Υ Γ Ε Ι Α Σ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Υ Γ Ε Ι Α Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Ε Ρ Γ Ο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016 Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) Σελ. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... 2 ΤΜΗΜΑ Α... 3 1. ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ... 3 2. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ... 53 3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) Σελ. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑ Α... 3 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 1.1. ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ... 3 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ... 3 3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προπαρασκευαστικές εργασίες 1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5. Φάση 1η Φάση 2η Φάση 3η

Προπαρασκευαστικές εργασίες 1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5. Φάση 1η Φάση 2η Φάση 3η ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Φάσεις εκτέλεσης έργου Υποφάσεις εκτέλεσης έργου 1 3 Προπαρασκευαστικές εργασίες Εκσκαφές Κατασκευή αγωγών 1.1 1..1..3 3.1 3. Τοπογραφικός προσδιορισµός των στοιχείων του έργου Σήµανση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ Περίφραξη, σήµανση εργοταξίου Α, 3 & 18.1) Π 105/95 Σήµανση εγκαταστάσεων αγωγών ατµών, θερµών υγρών Π 1073/81 (αρ. 93 & 95) ή αερίων Μέτρα ασφάλειας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων Π

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ Περίφραξη, σήµανση εργοταξίου Π 305/96 (αρ.12, παρiv, µέρος Α, 3 & 18.1) Π 105/95 Σήµανση εγκαταστάσεων αγωγών ατµών, θερµών υγρών Π 1073/81 (αρ. 93 & 95) ή αερίων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 8 : ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΤΕΥΧΟΣ 8 : ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΤΕΥΧΟΣ 8 : ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑ Α...2 Γενικά...2 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού...2 2. Σύντομη περιγραφή του έργου...2 3. Ακριβής διεύθυνση του έργου...2 4. Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

1 & εκσκαφές 1203 Στατική επιφόρτιση. Υπερύψωση

1 & εκσκαφές 1203 Στατική επιφόρτιση. Υπερύψωση ΦΑΣ 3. Οδοστρωσία 3.3 Ασφαλτικά 4) Εγκαταστάσεις 4. Ηλεκτροφωτισµός, δικτυα και ΗΜ εργασίες Φάση Φάση Φάση 3 Φάση 4 00 0 Φυσικά πρανή 0 03 04 05 Κατολίσθηση.Απουσία/ανεπάρκεια υποστήριξης Αποκολλήσεις.Απουσία/ανεπάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2015» ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2015» ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2015» ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2015» 2. Τεχνική περιγραφή του έργου: ΣΧΕΔΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ, ΜΕΓ.ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΠΑΛΗΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ» Σελ. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΡΓΟ: Άρση Επικινδυνότητας Κτιρίων (Χρήση 2017) Αρ.Μελ: 14/2017 ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2017» ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ CPV ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Κ.Α Ι.Α.1.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2017» ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ CPV ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Κ.Α Ι.Α.1. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2017» ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ CPV 45300000-0 ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Κ.Α. 15.7331.0096 Ι.Α.1.1 ΣΑΤΑ 2016-2017 ΓΕΝΙΚΑ 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ»

ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ» ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ» ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) (, άρθρο 3, παράγραφοι 3,4,5,6,8,9,10) ΤΜΗΜΑ Α

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ρ Γ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 98/17 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Ε Ρ Γ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 98/17 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Ε Ρ Γ Ο Α Ν Α Π Λ Α Σ Η Α ΙΓΑ ΙΟ Υ Π ΕΛΑΓΟ Υ Σ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 98/17 σελ. 2 από 19 ΤΜΗΜΑΒ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΛΑΡΙΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ Δ.Ε. ΚΟΖΙΑΚΑ, ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ,ΠΑΛΗΟΚΑΣΤΡΟΥ,ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ, ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ, Μ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ» Σελ. 1 ΔΗΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π. Δ. 350 / 1996 ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ. - Σ.Α.Υ.)

Π. Δ. 350 / 1996 ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ. - Σ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3, 4, 5, 6, 8,9 & 10)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3, 4, 5, 6, 8,9 & 10) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΡΤΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Α) ΕΡΓΟ: «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Χαλκιάδων» ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3, 4, 5, 6,

Διαβάστε περισσότερα

01000. Αστοχίες εδάφους 01100. Φυσικά πρανή 1101 Κατολίσθηση Απουσία / ανεπάρκεια υποστήριξης

01000. Αστοχίες εδάφους 01100. Φυσικά πρανή 1101 Κατολίσθηση Απουσία / ανεπάρκεια υποστήριξης 1.2 κσκαφές καθαιρέσεις σκυροδέματος 1.3 1.4 πιχώσεις Μεταφορά προϊόντων εκσκαφών, καθαιρέσεων, φυτικής γής (2) Τεχνικά έργα 2.1 2.2 2.3 κυροδετήσεις Καλύματα φρεατίων - σχάρες Πλακοστρώσεις 2.4 ξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ 2018» ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Κ.Α Ι.Α.2.3 ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ CPV

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ 2018» ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Κ.Α Ι.Α.2.3 ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ CPV ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΡΓΟ: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ 2018» ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Κ.Α. 30.7323.0005 Ι.Α.2.3 ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ CPV 45233141-9 ΓΕΝΙΚΑ 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ 2018» 2. Τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Υ Γ Ε Ι Α Σ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Υ Γ Ε Ι Α Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017 Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Υ Γ Ε Ι

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ & Υ Γ Ε Ι Α Σ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ & Υ Γ Ε Ι Α Σ Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ & Υ Γ Ε Ι Α Σ ( Σ Α Υ ) ΤΜΗΜΑ Α ΓΕΝΙΚΑ 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού: Οδοποιία, συντήρηση-επισκευή εστρωμένων επιφανειών α. Φρεζάρισμα του υφιστάμενου ασφαλτικού καταστρώματος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ- ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ- ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ- ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 10 : ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑ Α...2 ΤΜΗΜΑ Β:...4 ΤΜΗΜΑ Γ...14 ΤΜΗΜΑ Δ...17 ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Φάσεις εκτέλεσης έργου Υποφάσεις εκτέλεσης έργου Προπαρασκευαστικές εργασίες Εκσκαφές... Τοπογραφικός προσδιορισμός των στοιχείων του έργου Σήμανση και περίφραξη των στοιχείων του έργου

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΜΑΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

«ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΜΑΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΜΑΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 ΓΕΝΙΚΑ Το παρόν τεύχος αφορά το Σχέδιο Ασφαλείας και Υγείας (ΣΑΥ), του έργου «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΒΚ " ΤΜ. TEX. ΜΕΛΕΤΩΝ Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ & Υ Γ Ε Ι Α Σ

ΔΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΒΚ  ΤΜ. TEX. ΜΕΛΕΤΩΝ Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ & Υ Γ Ε Ι Α Σ Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ & Υ Γ Ε Ι Α Σ ( Σ Α Υ ) ΤΜΗΜΑ Α ΓΕΝΙΚΑ 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού: Εργασίες για την ανέγερση προκατασκευασμένου θόλου και οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες ολοκλήρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ..Α.Υ.) 1

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ..Α.Υ.) 1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑΜΒ» 133.000,00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ

ΕΡΓΟ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Δ/ΝΣΗ Τ.Υ. ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΠΟΛ/ΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝ. ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ Αρ.Μελ.: 14 /2018 ΕΡΓΟ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.A.Y.)

ΣΧΕ ΙΟ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.A.Y.) ΣΧΕ ΙΟ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.A.Y.) (Π.. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,7,8,9,10,11) 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού: ΤΜΗΜΑ Α Γενικά ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2. Ακριβής διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΕΡΓΟ: ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΡΓΟ: ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ : ΛΙΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ () ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Φάση Μελέτης Προκαταρκτική Μελέτη Προµελέτη Οριστική Μελέτη Μελέτη Εφαρµογής X Αρ. Εγγράφου ΤΙΤΛΟΣ: ιαµόρφωση πράσινου υπαίθριου χώρου στάθµευσης επί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) ΤΜΗΜΑ Α

ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) ΤΜΗΜΑ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Α.Μ.: Κ.Α. : CPV: ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ 400.000,00 ΕΥΡΩ 10/ 2016 15.7331.03 (ΣΑΤΑ) 45212290-5

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Υ Γ Ε Ι Α Σ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Υ Γ Ε Ι Α Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Ε Ρ Γ Ο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠ ΗΤΑ2018 Σ Χ Ε Δ Ι Ο Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Υ Γ Ε Ι Α Σ ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ προ ΦΠΑ : ,00 ΦΠΑ : ,00 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ µε ΦΠΑ : ,00 Α.Μ.

ΕΡΓΟ: «ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ προ ΦΠΑ : ,00 ΦΠΑ : ,00 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ µε ΦΠΑ : ,00 Α.Μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΕΡΓΟ: «ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ προ ΦΠΑ : 60.000,00 ΦΠΑ : 14.400,00 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ µε ΦΠΑ : 74.400,00 Α.Μ. : 10/2017 ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΓΟΥ : Αντικατάσταση παλαιών αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης

ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΓΟΥ : Αντικατάσταση παλαιών αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης --------- ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΑΥ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΓΟΥ : Αντικατάσταση παλαιών αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΑΥ)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ ΟΑΣΗ ΒΑΡΥΠΕΤΡΟΥ ΧΑΝΙΑ ΤΚ 73100 ΕΡΓΟ: ργα συλλογής και μεταφοράς αστικών λυμάτων, διάθεσης επεξεργασμένων και υποδομές Ε.Ε.Λ. οικισμού Σούγιας, Δ. Καντάνου-

Διαβάστε περισσότερα

ADVANCED MANAGEMENT SOLUTIONS

ADVANCED MANAGEMENT SOLUTIONS Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Χ Ε Δ Ι Ο Υ Γ Ι Ε Ι Ν Η Σ Κ Α Ι Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ 2007 Ι. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΙ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 1. ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ 2. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΙΙ. ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ Περίφραξη, σήμανση εργοταξίου Α, 3 & 18.1) ΠΔ 105/95 Σήμανση εγκαταστάσεων αγωγών ατμών, θερμών υγρών ΠΔ 1073/81 (αρ. 93 & 95) ή αερίων Μέτρα ασφάλειας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ΠΔ 1073/81 (αρ. 75-79) (εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) Σελ. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑ Α... 3 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 1.1. ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ... 3 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ... 3 3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

5. Στοιχεία των υπευθύνων ενημέρωσης /αναπροσαρμογής του ΦΑΥ:

5. Στοιχεία των υπευθύνων ενημέρωσης /αναπροσαρμογής του ΦΑΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ (Α.Μ 176/17) ΤΜΗΜΑ Α ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ( ΦΑΥ )

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ( ΦΑΥ ) 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: «Διευθέτηση ρέματος Βελά». ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ( ΦΑΥ ) ( Π.Δ.305/96 - ΑΡΘΡΟ 3, παρ.3,4,5,6,8,9,10 ) Νοέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Στάγκος Ευάγγελος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Δήμος Παγγαίου, Φρίξου Παπαχρηστίδη 137 Α, Ελευθερούπολη

Στάγκος Ευάγγελος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Δήμος Παγγαίου, Φρίξου Παπαχρηστίδη 137 Α, Ελευθερούπολη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: «Παρεμβάσεις επισκευών στο κτήριο του ΔΑΚΕ» ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 1074/2016 ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ( Σ.Α.Υ.) 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ( ΦΑΥ )

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ( ΦΑΥ ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων». ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ( ΦΑΥ ) ( Π.Δ.305/96 - ΑΡΘΡΟ 3, παρ.3,4,5,6,8,9,10 ) Οκτώβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) Π.Δ. 305/96, (άρθρο 3, παρ.3,4,5,6,8,9,10)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) Π.Δ. 305/96, (άρθρο 3, παρ.3,4,5,6,8,9,10) ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) Π.Δ. 305/96, (άρθρο 3, παρ.3,4,5,6,8,9,10) 1 Α. ΓΕΝΙΚΑ 1. ΕΡΓΟ: «ΑΝΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ Δ.Κ. ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ» 2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) Σελ. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑ Α... 3 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 1.1. ΕΙ ΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ... 3 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ... 3 3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΓΟ:ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ Σ.Σ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡ. ΜΕΛ.: 33/2018 ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) (Π.Δ. 305/96, ΆΡΘΡΟ 3, ΠΑΡ.3,7,8,9,10)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΈΔΙΟ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑΣ

ΣΧΈΔΙΟ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑΣ ΣΧΈΔΙΟ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑΣ (Σ.Α.Υ.) Σελ.1/12 ΤΜΗΜΑ Α Γενικά Για τη σύνταξη και τήρηση του Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας (ΣΑΥ) ισχύουν τα οριζόμενα στις διατάξεις των Άρθρων 37, 73, 75 και 182 του Ν. 3669/08.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΕΡΓΟ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Δ/ΝΣΗ Τ.Υ. ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΠΟΛ/ΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝ. ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ Αρ.Μελ.: 14 /2017 ΕΡΓΟ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΣΧΕΔΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΡΓΟ: ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ /ΝΣΗ Τ.Υ. ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΠΟΛ/ΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝ. ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ Αρ.Μελ.: 3 /2018 ΕΡΓΟ: ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ1 ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ1 ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΡΓΟ : «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Γ ΚΑΙ Α ΤΗΣ Γ.Γ.Α. & Ν.Π. ΣΤΗ MΥΤΙΛΗΝΗ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ1 ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟ-ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1 Καθαιρέσεις Μονώσεις Χρωματισμοί 1.1 1.2 1.3

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΓΟ:ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡ. ΜΕΛ.: 44/2018 ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) (Π.Δ. 305/96, ΆΡΘΡΟ 3, ΠΑΡ.3,7,8,9,10)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΕ ΤΚΜ Σεµινάριο µικρής διάρκειας «Υγεία και Ασφάλεια στα Τεχνικά Έργα» Κατερίνη - Μάιος 2005

ΤΕΕ ΤΚΜ Σεµινάριο µικρής διάρκειας «Υγεία και Ασφάλεια στα Τεχνικά Έργα» Κατερίνη - Μάιος 2005 ΤΕΕ ΤΚΜ Σεµινάριο µικρής διάρκειας «Υγεία και Ασφάλεια στα Τεχνικά Έργα» Κατερίνη - Μάιος 2005 Προετοιµασία εργοταξίου Εκ των προτέρων γνωστοποίηση Ηµερολόγιο Μέτρων Ασφαλείας (Η.Μ.Α.) Mαρία Σ. όση -Σιββά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΕΡΓΟ:ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

και τα οποία έχουν καταστήσει τα πεζοδρόµια µη ασφαλή και επικίνδυνα για τη διέλευση των πεζών και ΑΜΕΑ.

και τα οποία έχουν καταστήσει τα πεζοδρόµια µη ασφαλή και επικίνδυνα για τη διέλευση των πεζών και ΑΜΕΑ. ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1) Είδος έργου και χρήση αυτού: Επισκευές κατασκευές πεζοδροµίων και εκριζώσεις στο ήµο Χαλανδρίου Το έργο κυρίως προβλέπει εργασίες ανακατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΑΡ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ: 84.016,00 (χωρίς το Φ.Π.Α.

ΔΕΥΑΡ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.A.Y.) ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ: 84.016,00 (χωρίς το Φ.Π.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ: 84.016,00

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΕΥΑ ΠΥΛΗΣ Έργο : Επέκταση αποχετευτικού αγωγού ομβρίων στην Τ.Κ. Στουρναραίικα Αριθμ. Μελ. : 6/ 2018 Πρ/σμός : 67.557,63 ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα