ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER"

Transcript

1 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER 1.ΓΕΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1.0 Μέτρηση κυβισμού 1.1 Μετρήσεις 1.2 Σκελετός (πλαίσιο). 1.3 Πρόσθετα βάρη 1.4 Απόσταση από το έδαφος 1.5 Τιμόνι 1.6 Χειριστήρια 1.7 Φρένα. 1.8 Τροχοί. 1.9 Λάστιχα Εμπρόσθια πιρούνια Αεροδυναμική κάλυψη (Fairing) Κάθισμα Προστατευτικά καλύμματα Υπερσυμπιεστές Δεξαμενές καυσίμου Σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου Καύσιμα Καρμπυρατέρ και έγχυση καυσίμου Δεξαμενές συλλογής λιπαντικού Εξαγωγή καυσαερίων Αλλαγή ταχυτήτων Μηχανισμοί εκκίνησης κινητήρα 1.23 Ηλεκτρονικές διατάξεις Ραδιοεπικοινωνία 1.25 Αριθμοί συμμετοχής Εξοπλισμός προστασίας αθλητών. 2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2.0 MINI PRO 2.1 PRO Z 2.2 STREET STREET TRUE STREET MOTO 9,6 2.5 PRO STREET PRO STREET SUPER STREET 2.8 SUPER PRO 2.9 Street Scooter

2 1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (ισχύουν για όλες τις κατηγορίες, όπου αναφέρεται αθλητής εννοείται και αθλήτρια) 1.0 Μέτρηση κυβισμού Η μέτρηση γίνεται με τον συνήθη υπολογισμό όγκου κυλίνδρου, υπολογισμένου με βάση την μέτρηση της διαμέτρου και διαδρομής με ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού. 1.1 Μετρήσεις Όλες η μετρήσεις διαστάσεων της μοτοσυκλέτας και απόστασης από το έδαφος θα γίνονται με την μοτοσυκλέτα σε όρθιο στάση, πάνω σε οριζόντια επιφάνεια και τον αθλητή σε θέση οδήγησης. To wheelie bar θα αφαιρείται όπως και στην μέτρηση του βάρους. 1.2 Σκελετός (πλαίσιο). Οι σωλήνες του πλαισίου που αποτελούν τμήματα της φέρουσας κατασκευής πρέπει να έχουν διαστάσεις τουλάχιστον 20 x 1,5 mm. Εάν χρησιμοποιείται ένας σκελετός μονού σωλήνα πρέπει να είναι διαμέτρου, τουλάχιστον 50 mm. O κινητήρας δεν πρέπει να αποτελεί στοιχείο της φέρουσας καταπονήσεως κατασκευής. O κινητήρας πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να επιτυγχάνεται µια καλή κατανομή βαρών. 1.3 Πρόσθετα βάρη Όπου και όταν απαιτούνται πρόσθετα βάρη, αυτά πρέπει να είναι στερεωμένα σταθερά, με μηχανικό τρόπο (zip ties, περιμετρικοί σφιγκτήρες κλπ απαγορεύονται), σε ασφαλή σημεία του πλαισίου και μόνο. Πρόσθετα βάρη με υγρά ή μετακινούμενα βάρη απαγορεύονται. 1.4 Απόσταση από το έδαφος Σε όλες τις κατηγορίες, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος με τον αθλητή σε θέση οδήγησης και πιέσεις ελαστικών αγωνιστικών συνθηκών (0.5 ατμ. για ειδικά λάστιχα Dragster) πρέπει να είναι 50 χλστ. Η μοτοσυκλέτα πρέπει να μπορεί να κλίνει κατά 12 σε κάθε πλευρά χωρίς να ακουμπήσει κανένα μέρος της στο έδαφος εκτός των τροχών. 1.5 Τιμόνι Το τιμόνι πρέπει να έχει κλειστά άκρα. Το τιμόνι πρέπει να έχει σταθερά όρια περιστροφής έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση τα χειριστήρια (μανέτες) να απέχουν 25 χλστ το ελάχιστο από κάθε σταθερό σημείο της μοτοσυκλέτας. Η επισκευή του τιμονιού με κάθε τύπο συγκόλλησης απαγορεύεται. Ο σταθεροποιητής τιμονιού (σταμπιλιζατέρ) δεν πρέπει να καμία περίπτωση να λειτουργεί σε όριο περιστροφής.

3 1.6 Χειριστήρια Όλα τα χειριστήρια (μανέτες, πεντάλ) πρέπει να έχουν ανεξάρτητο άξονα περιστροφής. Αν ο άξονας του πεντάλ του πίσω φρένου λειτουργεί και σαν μαρσπιέ, πρέπει να επιτρέπει την λειτουργία του πεντάλ αν στραβώσει. 1.7 Φρένα. Όλες οι μοτοσυκλέτες, πρέπει να είναι εφοδιασμένες µε δύο ανεξάρτητα φρένα, που να επενεργούν και στους 2 τροχούς. Οι κατηγορίες MINI PRO και PRO Z, μπορούν να έχουν εμπρός δισκόφρενα ποδηλάτου, µε ελάχιστη διάμετρο 180 mm, υποχρεωτικά υδραυλικά, με μαρκούτσια, τρόμπα και δαγκάνα. Πίσω φρένο µε ταµπούρo ελάχιστης διαμέτρου 108 mm. Απαγορεύονται τα φρένα ποδηλάτου, διχαλωτά με εφαρμογή στο στεφάνι της ζάντας καθώς και τα δισκόφρενα που λειτουργούν μηχανικά (με ντίζα). Οι μοτοσυκλέτες µε κινητήρα μεγαλύτερο από 500 cc πρέπει να έχουν εμπρός δισκόφρενο, τουλάχιστον 250Χ5 mm για μονό δίσκο ή 220Χ5 mm για διπλό δίσκο. Μοτοσυκλέτες που εργοστασιακά έχουν δύο δισκόφρενα εμπρός, θα τα φέρουν υποχρεωτικά. 1.8 Τροχοί. Οι µοτοσυκλέτες πρέπει να είναι εφοδιασμένες µε ένα εμπρόσθιο τροχό για μοτοσυκλέτα. H πίσω ζάντα δεν πρέπει να είναι στενότερη από 50 mm από το πλάτος που έχει η επιφάνεια επαφής του οπίσθιου ελαστικού µε τον δρόμο. H ελάχιστη εμπρόσθια ζάντα πρέπει να είναι WM 1 x 16''. 1.9 Λάστιχα. Τα λάστιχα πρέπει να είναι λεία (slick) ή να έχουν ένα ελάχιστο βάθος χάραξης 2 mm. Στην περίπτωση σλικ ελαστικών, πρέπει να υπάρχουν 3 σημεία ελέγχου βάθους πέλματος. Οι μοτοσυκλέτες µε τελική ταχύτητα που υπερβαίνει τα 200 χλµ/ω πρέπει να έχουν εμπρόσθια λάστιχα τουλάχιστον τύπου V ή τύπου road racing Εμπρόσθια πιρούνια. Η εμπρός ανάρτηση (πιρούνι) πρέπει να είναι υδραυλικού τύπου. Ελάχιστη διαδρομή 20 χλστ. Κανένα τμήμα της μοτοσυκλέτας εκτός από τους τροχούς, µε το πιρούνι τερματισμένο, δεν πρέπει να αγγίζει το έδαφος. Το βάκτρο (εσωτερικός κύλινδρος) της ανάρτησης πρέπει να έχει ελάχιστη διάμετρο 28 mm στις μοτοσυκλέτες µε κινητήρα cc, και 32 mm στις μοτοσυκλέτες µε κινητήρες μεγαλύτερες από 750 cc Αεροδυναμική κάλυψη (Fairing). Πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβαίνει και να κατεβαίνει εύκολα, χωρίς να μετακινεί κανένα εξάρτημα και να τον αφήνουν να ελέγχει ανεμπόδιστα τη μοτοσυκλέτα Κάθισμα.

4 Το κάθισμα πρέπει να εξασφαλίζει στον αναβάτη µια ασφαλή θέση οδήγησης και να φέρουν υποχρεωτικά στοπ στη σέλα, ώστε να απαγορεύει την μετατόπιση του οδηγού προς τα πίσω Προστατευτικά καλύμματα. Όλες οι ανοιχτές σχέσεις μετάδοσης πρέπει να έχουν καλύμματα που να προστατεύουν από την επαφή µε τα περιστρεφόμενα μέρη τους. Οι μηχανοκίνητοι υπερσυμπιεστές πρέπει να έχουν κάλυμμα από χαλύβδινο έλασμα πάχους 3 mm ή από αλουμίνιο, πάχους 5 mm, ή ένα εγκεκριμένο αντιεκρηκτικό κάλυμμα. Οι εξωτερικοί συμπλέκτες πρέπει να έχουν κάλυμμα πάχους 5 mm αν είναι από αλουμίνιο, ή 3 mm αν είναι χαλύβδινο για προστασία του αθλητή Υπερσυμπιεστές. Οι μηχανοκίνητοι υπερσυμπιεστές που είναι τοποθετημένοι πάνω σε μοτοσυκλέτες που κινούνται µε νιτροµεθάνιο πρέπει να έχουν βαλβίδα υπερπίεσης (ανακούφισης), ελαστική σύνδεση µε τον αυλό εισαγωγής ή κάποια άλλη προστατευτική διάταξη κατά των αντεπίστροφων εκρήξεων (backfires) Δεξαμενές καυσίμου. H δεξαμενή καυσίμου πρέπει να είναι στερεωμένη πάνω στο πλαίσιο µε ασφαλή τρόπο και υποχρεωτικά μεταλλική Σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου. Όλες οι μοτοσυκλέτες πρέπει να έχουν βαλβίδες διακοπής τροφοδοσίας που να λειτουργούν, εκτός των MINI PRO και PRO Z. Όλες οι σωληνώσεις καυσίμου πρέπει να είναι σταθερά τοποθετημένες και ασφαλισμένες. Τα συστήματα έγχυσης καυσίμου που ενεργοποιούνται µε αντλία πρέπει να είναι εφοδιασμένα µε σωληνώσεις υψηλής πίεσης, τύπου aeroquip ή ισοδύναμες. Οι κινητήρες που λειτουργούν µε καύσιμα διαφορετικά από βενζίνη ή οινόπνευμα και οι κινητήρες που δεν σταματούν τη λειτουργία τους όταν διακοπεί η ανάφλεξη, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι µε βαλβίδα διακοπής καυσίμου ταχείας ενεργείας. H βαλβίδα αυτή πρέπει να είναι έτσι τοποθετημένη ώστε να μπορεί ο αναβάτης να τη χειριστεί µε τα δύο του χέρια πάνω στο τιμόνι. Πρέπει ακόμη να είναι συνδεδεμένη με τον αθλητή ώστε να διακόπτει την τροφοδοσία καυσίμου όταν ο αθλητής από τη μοτοσυκλέτα. H σύνδεση µε τον αναβάτη πρέπει να πραγματοποιείται πριν αγγίξει ο πίσω τροχός το έδαφος Καύσιμα. Διευκρινίζεται ότι τα καύσιμα τα οποία επιτρέπονται στις μοτοσυκλέτες που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες Dragster είναι αυτά που διατίθενται από τα πρατήρια καυσίμων του συνήθους εμπορίου. H χρήση Αλκοόλης (Mεθανόλης) και η χρήση Nιτροµεθανίου επιτρέπεται MONO στις μοτοσυκλέτες Κατηγορίας PRO Καρμπυρατέρ και έγχυση καυσίμου.

5 Όλες οι μοτοσυκλέτες πρέπει να έχουν χειριστήριο γκαζιού, που θα λειτουργεί χειροκίνητα µε την περιστροφή λαβής στο τιμόνι. Το γκάζι πρέπει να κλείνει αυτόματα με την απελευθέρωση της λαβής περιστροφής με ενέργεια ελατηρίου επιστροφής. Στις μοτοσυκλέτες που λειτουργούν µε Nιτροµεθάνιο είναι υποχρεωτική χρήση χειριστηρίου «Push - Pull, δηλαδή με 2 ντίζες, μια για το άνοιγμα και μια για το κλείσιμο καθώς και ελατήριο επιστροφής στην κλειστή θέση. Στις μοτοσυκλέτες με φυγοκεντρικό συμπλέκτη πρέπει να προβλέπεται μια διάταξη αποφυγής ανοίγματος του γκαζιού όταν η μοτοσυκλέτα ωθείται προς τα πίσω μετά το burnout Δεξαμενές συλλογής λιπαντικού. Όπου υπάρχει σωλήνας αναθυμιάσεων, πρέπει να καταλήγει σε δοχείο περισυλλογής όγκου ίσου με το 50% της ποσότητας λαδιού του κινητήρα Εξαγωγή καυσαερίων. Οι σωλήνες εξαγωγής καυσαερίων δεν πρέπει να προεξέχουν από την πίσω ρόδα και πρέπει να έχουν κατεύθυνση αντίθετη από τη θέση του αναβάτη, της δεξαμενής καυσίμου και των ελαστικών. Δεν επιτρέπονται ευλύγιστες σωλήνες εξαγωγής καυσαερίων Αλλαγή ταχυτήτων. O μηχανισμός αλλαγής ταχυτήτων πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένος ώστε ο αναβάτης να τον χειρίζεται κρατώντας το τιμόνι και µε τα δύο του χέρια Μηχανισμοί εκκίνησης κινητήρα Όλες οι μοτοσυκλέτες πρέπει να εκκινούν χωρίς ώθηση. Εξωτερικοί εκκινητές (μίζες) επιτρέπονται Ηλεκτρονικές διατάξεις. Ηλεκτρονικές διατάξεις/συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη παθητική συλλογή δεδομένων και μόνο. H λειτουργία του γκαζιού, η ενεργοποίηση του συμπλέκτη και το φρενάρισμα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τον ίδιο τον αναβάτη Ραδιοεπικοινωνία Η ραδιοεπικοινωνία φωνής μεταξύ του αθλητή και των βοηθών του επιτρέπεται, μόνο αν είναι συντονισμένη έτσι ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα στην οργάνωση του αγώνα Αριθμοί συμμετοχής. Όλες οι μοτοσυκλέτες θα φέρουν υποχρεωτικά τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχής στο εμπρόσθιο μέρος Εξοπλισμός προστασίας αθλητών.

6 Είναι υποχρεωτικό σε όλους τους συμμετέχοντες να φορούν κράνος, κατάλληλα προσδεμένου, σωστής προσαρμογής και καλής κατάστασης. Όλα τα κράνη μαρκάρονται στον τεχνικό έλεγχο. Το κράνος πρέπει να είναι, full face, προδιαγραφών για χρήση σε μοτοσυκλέτα και εντός των χρονικών ορίων καταλληλότητας που ορίζει ο κατασκευαστής. Η προστασία των οφθαλμών είναι υποχρεωτική, με μη εύθραυστο διαφανές υλικό που να προσφέρει πλήρη, σωστή ορατότητα χωρίς παραμορφώσεις. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσαρμογή οποιουδήποτε αντικειμένου Η φόρμα πρέπει να είναι όλη δερμάτινη, μοτοσυκλέτας, ελάχιστου πάχους δέρματος 1,2 χλστ. Επιτρέπεται η διαιρούμενη φόρμα με την προϋπόθεση ότι το μπουφάν θα ενώνεται με το παντελόνι με φερμουάρ. Η χρήση Kevlar ή διάτρητου δέρματος, σε μη κρίσιμα σημεία, επιτρέπεται. Το προστατευτικό σπονδυλικής στήλης συνιστάται! Τα γάντια πρέπει να είναι δερμάτινα μοτοσυκλέτας. Οι μπότες πρέπει να είναι δερμάτινες και να έχουν ύψος 200 χλστ. 2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2.0 MINI PRO Μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούν ένα κινητήρα, τετράχρονο ή δίχρονο, μονοκύλινδρο, κατασκευασμένο για μοτοσυκλέτα παραγωγής, με έγκριση τύπου Underbοne (παπί), ανεξαρτήτως κυβισμού. Οι βελτιώσεις στα εξαρτήματα παραγωγής ή και η χρήση κυλίνδρων ανεξάρτητου κατασκευαστή είναι ελεύθερες. Σε δίχρονο κινητήρα επιτρέπεται η αντικατάσταση της κεφαλής του κυλίνδρου. Επιτρέπεται η χρήση κάθε τύπου συμπλέκτη. Η μετατροπή ή αντικατάσταση του πλαισίου είναι ελεύθερη. Οι μοτοσυκλέτες μπορούν να έχουν εμπρός δισκόφρενο ποδηλάτου, µε ελάχιστη διάμετρο 180 mm, υποχρεωτικά υδραυλικής ενεργοποίησης. Πίσω φρένο, δίσκος ή ταµπούρο με ελάχιστη διάμετρο 180 χλστ ή 108 χλστ αντίστοιχα. Απαγορεύονται τα φρένα ποδηλάτου, διχαλωτά με εφαρμογή στο στεφάνι της ζάντας καθώς και τα δισκόφρενα που λειτουργούν μηχανικά με ντίζα. Η χρήση wheelie bar είναι προαιρετική. Οι μοτοσυκλέτες αυτές δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε άλλη κατηγορία. Ελάχιστο βάρος ίσο με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 35%. 2.1 PRO Z Μοτοσυκλέτες με πλαίσιο και κινητήρα (Κάρτερ) παραγωγής με έγκριση τύπου Undrbone (παπί) αρχικού κυβισμού 125 κ.εκ., δίχρονες, μονοκύλινδρες. Η αύξηση του κυβισμού επιτρέπεται. Απαγορεύεται η αλλαγή κινητήρα με άλλου τύπου και η χρήση turbo ή nitro. Μπορούν να έχουν εμπρός δισκόφρενα ποδηλάτου, µε ελάχιστη διάμετρο 180 mm, υποχρεωτικά υδραυλικά, με μαρκούτσια, τρόμπα και δαγκάνα. Πίσω φρένο, δίσκος ή ταµπούρο με ελάχιστη διάμετρο 180 χλστ ή 108 χλστ αντίστοιχα. Απαγορεύονται τα φρένα ποδηλάτου, διχαλωτά με εφαρμογή στο στεφάνι της ζάντας καθώς και τα δισκόφρενα που λειτουργούν μηχανικά με ντίζα. Η χρήση wheelie bar είναι προαιρετική. Οι μοτοσυκλέτες αυτές δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε άλλη κατηγορία.

7 Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 30%. 2.2 STREET 1 Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα έως 750cc, ανεξαρτήτως αριθμού κυλίνδρων. To πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ιδίου κατασκευαστή. Επιτρέπεται η μετατροπή ή αντικατάσταση των: εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα, μπεκ έκχυσης και επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ΕCU) καθώς και η βελτίωση του κινητήρα. Τα ελαστικά είναι ελεύθερα αρκεί να μην είναι τετράγωνα (DRAGSTER) και να έχουν οπωσδήποτε DOT. Απαγορεύονται τα wheelie bars, οι ιμάντες χαμηλώματος, το αυτόματο σασμάν, ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης, τα air shifters και οποιουδήποτε είδους υποβοήθηση που να επιτρέπει την διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων με το χέρι. Επιτρέπονται τα ηλεκτρονικά και μηχανικά βοηθήματα διαχείρισης της μοτοσυκλέτας, υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές των ταχυτήτων θα γίνονται πάντοτε με το πόδι.. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε επέμβαση, αλλαγή ή τροποποίηση στο εργοστασιακό ψαλίδι, καθώς και η οποιαδήποτε αντικατάσταση όλων των συνεργαζόμενων εξαρτημάτων του ψαλιδιού, ρεγουλατόροι αλυσίδας, ρουλεμάν στήριξης ψαλιδιού κ.α.) με προϊόντα after market. Επιτρέπεται η αλλαγή του μοχλικού συστήματος που είναι σχετική με το χαμήλωμα της μοτοσυκλέτας. Επιτρέπεται η αλλαγή τιμονόπλακας, υπό την προϋπόθεση να μην αυξάνεται το εργοστασιακό μεταξόνιο της εκάστοτε μοτοσυκλέτας. Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη εξαρτημάτων ή μετατροπή κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, τότε η μοτοσυκλέτα μεταφέρεται στην άλλη κατηγορία, εφόσον πληροί τις διατάξεις της. φανάρια, καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της, και να μετατραπεί το φαίρινγκ χωρίς όμως να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας. Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 15%. 2.3 STREET 2 Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα άνω των 750cc ανεξαρτήτως αριθμού κυλίνδρων. Το πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ιδίου κατασκευαστή. Επιτρέπεται η μετατροπή ή αντικατάσταση των: εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα, μπεκ έκχυσης και επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ΕCU) καθώς και η βελτίωση του κινητήρα. Τα ελαστικά είναι ελεύθερα αρκεί να μην είναι τετράγωνα (DRAGSTER) και να έχουν οπωσδήποτε DOT. Μέγιστο πλάτος οπίσθιας στεφάνης τροχού 6,25. Απαγορεύονται τα wheelie bars, οι ιμάντες χαμηλώματος, το αυτόματο σαζμαν, ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης, τα air shifters και οποιουδήποτε είδους υποβοήθηση που να επιτρέπει την διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων με το χέρι.

8 Επιτρέπονται τα ηλεκτρονικά και μηχανικά βοηθήματα διαχείρισης της μοτοσυκλέτας, υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές των ταχυτήτων θα γίνονται πάντοτε με το πόδι.. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε επέμβαση, αλλαγή ή τροποποίηση στο εργοστασιακό ψαλίδι, καθώς και η οποιαδήποτε αντικατάσταση όλων των συνεργαζόμενων εξαρτημάτων του ψαλιδιού, ρεγουλατόροι αλυσίδας, ρουλεμάν στήριξης ψαλιδιού κ.α.) με προϊόντα after market. Επιτρέπεται η αλλαγή του μοχλικού συστήματος που είναι σχετική με το χαμήλωμα της μοτοσυκλέτας. Επιτρέπεται η αλλαγή τιμονόπλακας, υπό την προϋπόθεση να μην αυξάνεται το εργοστασιακό μεταξόνιο της εκάστοτε μοτοσυκλέτας. Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη εξαρτημάτων ή μετατροπή κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, τότε η μοτοσυκλέτα μεταφέρεται στην επόμενη κατηγορία, εφόσον πληροί τις διατάξεις της. φανάρια, καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της και να μετατραπεί το φαίρινγκ χωρίς όμως να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας. Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 20%. 2.4 TRUE STREET MOTO 9,6 Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα άνω των 750cc ανεξαρτήτως αριθμού κυλίνδρων. Το πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ιδίου κατασκευαστή. Επιτρέπεται η μετατροπή ή αντικατάσταση των: εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα, μπεκ έκχυσης και επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ΕCU) καθώς και η βελτίωση του κινητήρα. Τα ελαστικά είναι ελεύθερα αρκεί να μην είναι τετράγωνα (DRAGSTER) και να έχουν οπωσδήποτε DOT. Μέγιστο πλάτος οπίσθιας στεφάνης τροχού 6,25. Απαγορεύονται τα wheelie bars, οι ιμάντες χαμηλώματος, το αυτόματο σαζμαν, ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης, τα air shifters και οποιουδήποτε είδους υποβοήθηση που να επιτρέπει την διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων με το χέρι. Επιτρέπονται τα ηλεκτρονικά και μηχανικά βοηθήματα διαχείρισης της μοτοσυκλέτας, υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές των ταχυτήτων θα γίνονται πάντοτε με το πόδι.. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε επέμβαση, αλλαγή ή τροποποίηση στο εργοστασιακό ψαλίδι, καθώς και η οποιαδήποτε αντικατάσταση όλων των συνεργαζόμενων εξαρτημάτων του ψαλιδιού, ρεγουλατόροι αλυσίδας, ρουλεμάν στήριξης ψαλιδιού κ.α.) με προϊόντα after market. Επιτρέπεται η αλλαγή του μοχλικού συστήματος που είναι σχετική με το χαμήλωμα της μοτοσυκλέτας. Επιτρέπεται η αλλαγή τιμονόπλακας, υπό την προϋπόθεση να μην αυξάνεται το εργοστασιακό μεταξόνιο της εκάστοτε μοτοσυκλέτας. Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη εξαρτημάτων ή μετατροπή κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, τότε η μοτοσυκλέτα μεταφέρεται στην επόμενη κατηγορία, εφόσον πληροί τις διατάξεις της. φανάρια, καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της, χωρίς να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας (φαίρινγκ και πίσω μέρος).

9 Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 18%. 2.5 PRO STREET 1 Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα, μέχρι 750cc 2,3 ή 4 κυλίνδρων ανεξαρτήτως κυβισμού, με μεταξόνιο μέχρι 1,95m, με χρήση ελαστικών έως 7in. Επιτρέπεται η μετατροπή ή αντικατάσταση των: εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα, μπεκ έκχυσης και επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ΕCU) καθώς και η βελτίωση του κινητήρα. Επιτρέπονται επίσης: wheelie bars, ιμάντες χαμηλώματος, αυτόματο σασμάν, φυγοκεντρικός συμπλέκτης. Η χρήση διακόπτη λειτουργίας κινητήρα συνδεδεμένου με τον αθλητή ή χρήση αισθητήρα πτώσης είναι υποχρεωτική. Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 18%. 2.6 PRO STREET 2 Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό ή υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πάνω από 750cc τετρακύλινδρες. Απαγορεύεται η χρήση νίτρου και η ύπαρξη σχετικής εγκατάστασης σε υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Επιτρέπεται η χρήση νίτρου μόνο σε ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Το μήκος από άξονα σε άξονα δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,98m, το δε πλάτος της ζάντας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 7. Η χρήση διακόπτη λειτουργίας κινητήρα συνδεδεμένου με τον αθλητή είναι και το wheelie bar, είναι υποχρεωτικά. 2.7 SUPER STREET Μοτοσυκλέτες με έγκριση τύπου, διατηρούν την εργοστασιακή μορφή. Το πλαίσιο και ο κινητήρας παραμένουν ίδια με την αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα. Επιτρέπεται η μετατροπή του κάτω μέρους του fairing (καρίνας). Η βελτίωση του κινητήρα είναι ελεύθερη καθώς και η χρήση turbo ή nitro (όχι και τα δύο μαζί). Επιτρέπεται η χρήση κάθε τύπου συμπλέκτη. φανάρια, καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της, χωρίς να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας (φαίρινγκ και πίσω μέρος). Ο πίσω τροχός θα έχει μέγιστη διάσταση μέχρι 6,75 in, και το ελαστικό θα είναι στρόγγυλο. Ο εμπρός μπορεί να έχει το ελάχιστο, την εργοστασιακή διάσταση. Ελάχιστη διάμετρος τροχών εμπρός και πίσω 16 in. Το μέγιστο μεταξόνιο να είναι 1,73 μ. Οι αναρτήσεις θα είναι λειτουργικές, εμπρός και πίσω, και θα έχουν ελάχιστη διαδρομή, η μπροστινή 2 εκατοστά (ακόμη και με χρήση ιμάντων) και η πίσω 3 εκατοστά. Κάτω από το Κάρτερ δεν επιτρέπεται να προεξέχει κανένα εξάρτημα του κινητήρα (ρακόρ, τουρμπίνα, φίλτρο λαδιού, κ.λ.π.) Φρένα, υποχρεωτικά: δύο δίσκοι εμπρός και ένας πίσω 220 Χ 5 χλστ κατ ελάχιστον.

10 Η χρήση διακόπτη λειτουργίας κινητήρα συνδεδεμένου με τον αθλητή είναι υποχρεωτική. Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 20%. 2.8 SUPER PRO Μοτοσυκλέτες ιδιοκατασκευής, τεχνικών προδιαγραφών σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί. Αρ. κυλίνδρων Βάρος (με τον αθλητή) Κυβισμός 3/4 κύλινδροι 260 κιλά μεγιστ κ.εκ. 3/4 κύλινδροι 270 κιλά μεγιστ κ.εκ. 3/4 κύλινδροι 275 κιλά μεγιστ κ.εκ. 3/4 κύλινδροι 280 κιλά μεγιστ κ.εκ. 3/4 κύλινδροι, στροφ/ρος με κουζινέτα 285 κιλά μεγιστ κ.εκ. 2 κύλινδροι/ωστήρια, γων κιλά μεγιστ κ.εκ. 2 κύλινδροι/ωστήρια, γων > κιλά μεγιστ κ.εκ. 2 κύλινδροι/1 ΕΕΚ ή 2 ΕΕΚ 285 κιλά μεγιστ κ.εκ. 2 κύλινδροι 220 κιλά μεγιστ κ.εκ. 2-stroke 220 κιλά/νίτρο επιτρ έως 1000 κ.εκ. 4 κύλινδροι κινητήρες με κάρτερ παραγωγής και κουζινέτα στο στρόφαλοφόρο, με λιγότερα των 1755 κ.εκ. μπορούν να έχουν μειωμένο βάρος κατά 5 κιλά Ανάρτηση υποχρεωτικά εμπρός με ελάχιστη διαδρομή 20 χλστ. Μέγιστο μεταξόνιο 1780 χλστ, χλστ συνολικά με το wheelie bar (απόσταση εμπρός άξονα με άξονα ράουλων wheelie bar). Μέγιστη γωνία κάστερ 40. Φρένα: εμπρός δύο δίσκοι 200 Χ 4,5 χλστ κατ ελάχιστον ή ένας δίσκος 250Χ4,5 χλστ κατ ελάχιστον. Πίσω ένας δίσκος 200Χ4,5 χλστ κατ ελάχιστον. Η χρήση διακόπτη λειτουργίας κινητήρα συνδεδεμένου με τον αθλητή είναι υποχρεωτική όπως και το wheelie bar και τα τετράγωνα πίσω ελαστικά με ζάντα πλάτους 7 in κατ ελάχιστο. Οι μοτοσυκλέτες αυτές δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε άλλη κατηγορία. Είναι υποχρεωτικός ο ελαιοσυλλέκτης. Στις μοτοσυκλετες που δεν έχουν κλειστά φερινγκ θα μπαίνουν επενδύσεις στο κάτω μέρος του καρτερ π.χ (σφουγγάρια, παμπερςκ.τ.λ). 2.9 Street 3 Μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα άνω των 750cc 2 ή 3 κυλίνδρων. Το πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ιδίου κατασκευαστή. Επιτρέπεται η μετατροπή ή αντικατάσταση των: εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα, μπεκ έκχυσης και επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ΕCU) καθώς και η βελτίωση του κινητήρα. Τα ελαστικά είναι ελεύθερα αρκεί να μην είναι τετράγωνα (DRAGSTER) και να έχουν οπωσδήποτε DOT. Οι ζάντες πρέπει να είναι μέχρι 6,25. Απαγορεύονται τα wheelie bars, οι ιμάντες χαμηλώματος, το αυτόματο σαζμαν, ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης, τα air shifters και οποιουδήποτε είδους υποβοήθηση που να επιτρέπει την διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων με το χέρι.

11 Επιτρέπονται τα ηλεκτρονικά και μηχανικά βοηθήματα διαχείρισης της μοτοσυκλέτας, υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές των ταχυτήτων θα γίνονται πάντοτε με το πόδι.. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε επέμβαση, αλλαγή ή τροποποίηση στο εργοστασιακό ψαλίδι, καθώς και η οποιαδήποτε αντικατάσταση όλων των συνεργαζόμενων εξαρτημάτων του ψαλιδιού, ρεγουλατόροι αλυσίδας, ρουλεμάν στήριξης ψαλιδιού κ.α.) με προϊόντα after market. Επιτρέπεται η αλλαγή του μοχλικού συστήματος που είναι σχετική με το χαμήλωμα της μοτοσυκλέτας. Επιτρέπεται η αλλαγή τιμονόπλακας, υπό την προϋπόθεση να μην αυξάνεται το εργοστασιακό μεταξόνιο της εκάστοτε μοτοσυκλέτας. Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη εξαρτημάτων ή μετατροπή κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, τότε η μοτοσυκλέτα μεταφέρεται στην επόμενη κατηγορία, εφόσον πληροί τις διατάξεις της. φανάρια, καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της, χωρίς να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας (φαίρινγκ και πίσω μέρος). Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 15% Scooter Μοτοσυκλέτες με πλαίσιο και κινητήρα (Κάρτερ) παραγωγής με έγκριση τύπου Scooter, έως 1000 κ.εκ κυβισμό, δίχρονες ή τετράχρονες, με φυγοκεντρικό συμπλέκτη παραγωγής και αυτόματο κιβώτιο συνεχούς μεταβολής σχέσης. Επιτρέπονται οι μετατροπές στον κινητήρα και η χρήση τούρμπο ή νίτρο, όχι και τα δύο μαζί. Οι τροχοί και τα φρένα πρέπει να παραμείνουν ίδια με την αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα. φανάρια, καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της, χωρίς να αλλάζει η αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας Ελάχιστο βάρος ίσον με το βάρος της αρχικής μοτοσυκλέτας μειωμένο κατά 20%.

1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (ισχύουν για όλες τις κατηγορίες, όπου αναφέρεται αθλητής εννοείται και αθλήτρια) 1.0 Μέτρηση κυβισμού Η μέτρηση

1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (ισχύουν για όλες τις κατηγορίες, όπου αναφέρεται αθλητής εννοείται και αθλήτρια) 1.0 Μέτρηση κυβισμού Η μέτρηση ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER 2014 1.ΓΕΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1.0 Μέτρηση κυβισμού 1.1 Μετρήσεις 1.2 Σκελετός (πλαίσιο). 1.3 Πρόσθετα βάρη 1.4 Απόσταση από το έδαφος 1.5 Τιμόνι 1.6 Χειριστήρια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΤΟ DRAGSTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΤΟ DRAGSTER ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΤΟ DRAGSTER SCOOTER Σε αυτές ο κινητήρας είναι δίχρονος ή τετράχρονος με κυλινδροκεφαλή και Κάρτερ stock, του ιδίου κινητήρα ή ιδίου τύπου after market, ανεξαρτήτως κυβισμού. Η μετάδοση είναι

Διαβάστε περισσότερα

2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2017

2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2017 2. Στα κοινά σημεία αναφοράς μεταξύ του παρόντος κανονισμού ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (2) και του ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (1) που προαναφέρεται, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΣ είναι και ΙΣΧΥΟΥΝ οι κανόνες των

Διαβάστε περισσότερα

2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2019

2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2019 2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2019 Στα κοινά σημεία αναφοράς μεταξύ του παρόντος κανονισμού ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (2) και του ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (1) που προαναφέρεται,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER 2019

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER 2019 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER 2019 1.ΓΕΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Iσχύουν για όλες τις κατηγορίες, όπου αναφέρεται αθλητής εννοείται και αθλήτρια. Στα κοινά σημεία αναφοράς μεταξύ του παρόντος ΓΕΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Proceedings of Machine Design Training TR-01/2004 BICYCLE ΤΜ 250/300 1997-1998: AN INTEGRATED APPROACH FOR MAINTENANCE AND RELIABILITY

Proceedings of Machine Design Training TR-01/2004 BICYCLE ΤΜ 250/300 1997-1998: AN INTEGRATED APPROACH FOR MAINTENANCE AND RELIABILITY NTUA - MECHANICAL ENGINEERING Laboratory of Machine Elements Proceedings of Machine Design Training TR-01/2004 BICYCLE ΤΜ 250/300 1997-1998: AN INTEGRATED APPROACH FOR MAINTENANCE AND RELIABILITY Th. Costopoulos,

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτάθλημα αγώνων Dragster κατηγορίας PRO STREET 1. Πρωτάθλημα αγώνων Dragster κατηγορίας PRO STREET 2

Πρωτάθλημα αγώνων Dragster κατηγορίας PRO STREET 1. Πρωτάθλημα αγώνων Dragster κατηγορίας PRO STREET 2 Α. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Η ΟΜΕ προκηρύσσει για το 2010 τους εξής τίτλους Πρωτάθλημα αγώνων Dragster κατηγορίας MINI PRO Πρωτάθλημα αγώνων Dragster κατηγορίας PRO Z Πρωτάθλημα αγώνων Dragster κατηγορίας STREET 1 Πρωτάθλημα

Διαβάστε περισσότερα

Ninja ZX-10R / 2013 Κυριαρχια στα Superbikes. Lime Green / Metallic Spark Black. Metallic Spark Black / Flat Ebony

Ninja ZX-10R / 2013 Κυριαρχια στα Superbikes. Lime Green / Metallic Spark Black. Metallic Spark Black / Flat Ebony Ninja ZX-10R / 2013 Κυριαρχια στα Superbikes Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε μία μοτοσυκλέτα, το ΖΧ10R. Στην πίστα ή στο δρόμο, πιέστε την εξελιγμένη από το WSBK μοτοσυκλέτα με το Κ-ΤRC traction control

Διαβάστε περισσότερα

TXT TX 2 T2 0 012 12

TXT TX 2 T2 0 012 12 TXT2012 TXT2012 TXT2012 Κινητήρας Κυβισμός Διάμετρος x Διαδρομή Κιβώτιο Συμπλέκτης Καρμπυρατέρ Σκελετός Ψαλίδι Πιρούνι Αμορτισέρ Διαδρομή ανάρτησης Ζάντα GAS GAS TXT 250 2-χρονος μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α 1 ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΟΜΑ Α 1 ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ /ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ Ι.ΚΟΤΤΟΥ & ΡΑΛΛΗ 14452 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΛ : 2132012900 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β Ενδεικτικές εργασίες επισκευής και συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

Ιπτάμενοι αναβάτες. YZ125

Ιπτάμενοι αναβάτες. YZ125 Ιπτάμενοι αναβάτες Για να διαπρέψετε στο motocross πρέπει να έχετε 'γράψει' πολλές ώρες στους αγώνες. Έτσι, εάν πραγματικά θέλετε να φτάσετε στην κορυφή, θα χρειαστείτε ικανότητες, καλή φόρμα, αποφασιστικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Yamaha YZF-R1M. Γίνετε ένα με μια R1

Yamaha YZF-R1M. Γίνετε ένα με μια R1 Yamaha. Γίνετε ένα με μια R1 Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα είναι μια ειδική έκδοση της R1 και διαθέτει ακόμα πιο υψηλές εργοστασιακές προδιαγραφές, ώστε να μπορεί κάθε οδηγός αγώνων και κάθε αναβάτης που τρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Γεννημένη για να κυριαρχεί

Γεννημένη για να κυριαρχεί Γεννημένη για να κυριαρχεί Η είναι μια πραγματική ευκαιρία. Μια απολαυστική εμπειρία οδήγησης που εξασφαλίζεται από την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιείται και επηρεάζεται από μια απαράμιλλη ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνας Πρωταθλήματος DRAGSTER Μοτοσικλετών. Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Οκτωβρίου 2009.

Αγώνας Πρωταθλήματος DRAGSTER Μοτοσικλετών. Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Οκτωβρίου 2009. Αγώνας Πρωταθλήματος DRAGSTER Μοτοσικλετών. Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών 17 18 Οκτωβρίου 2009. Ειδικός Κανονισμός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1. Έναρξη εγγραφών. Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ώρα 18.00 2. Λήξη εγγραφών. Τρίτη 12 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM!

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! Με τη δυναμική σχεδίαση, το ελαφρύ πλαίσιο και το καθαρόαιμο DNA του Yamaha X-MAX, αυτό το σκούτερ γενικής χρήσης και υψηλής απόδοσης έχει κατασκευαστεί για μια συναρπαστική

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνας Πρωταθλήµατος DRAGSTER Μοτοσικλετών.

Αγώνας Πρωταθλήµατος DRAGSTER Μοτοσικλετών. Αγώνας Πρωταθλήµατος DRAGSTER Μοτοσικλετών. Αεροδρόµιο Πολυκάστρου 11-12 Ιουνίου 2011. Ειδικός Κανονισµός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1. Έναρξη εγγραφών. ευτέρα 30 Μαίου ώρα 18.00 2. Λήξη εγγραφών. Τρίτη 8 Ιουνίου ώρα 22.00.

Διαβάστε περισσότερα

Super Cub 125 ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Super Cub 125 ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Super Cub 125 ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ SUPER CUB 125 Το Honda Cub πωλείται μαζικά σε όλο τον κόσμο εδώ και έξι δεκαετίες. Είναι μια οικονομική και αξιόπιστη μοτοσυκλέτα που έχει γίνει κλασική χάρη στα δικά

Διαβάστε περισσότερα

Σκοτεινή αχτίδα. MT-10

Σκοτεινή αχτίδα. MT-10 Σκοτεινή αχτίδα Ισχύς. Ροπή. Ευελιξία. Η MT-10 είναι η μοτοσυκλέτα που περιμένατε. Είναι η πιο ισχυρή MT που δημιουργήθηκε ποτέ. Και ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο του σκότους. Έχετε οδηγήσει

Διαβάστε περισσότερα

99000-SWIFT-014 02/2015

99000-SWIFT-014 02/2015 99000-SWIFT-014 02/2015 5MT ΑΝΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1,2 L 5MT GL+ GL+ Ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Ρύθμιση τιμονιού καθ ύψος Ρύθμιση τιμονιού τηλεσκοπική Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Διαβάστε περισσότερα

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V NEW FLY 125 3V / 50 4T4V Η πόλη είναι το φυσικό του περιβάλλον. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, μετατρέπει σε απόλαυση κάθε μετακίνησή σας. Συμπαγείς διαστάσεις και τροχοί 12 το καθιστούν εξαιρετικά ευέλικτο.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Hellenic Time Trial Challenge 2017 Δοκιμασία ατομικής χρονομέτρησης αυτοκινήτων

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Hellenic Time Trial Challenge 2017 Δοκιμασία ατομικής χρονομέτρησης αυτοκινήτων ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Hellenic Time Trial Challenge 2017 Δοκιμασία ατομικής χρονομέτρησης αυτοκινήτων 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ STOCK.3 ΑΡΘΡΟ 1 - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ STOCK..3 1.1 Επιτρεπόμενα αυτοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ VESPA ΜΕ ΤΗ ΣΠΟΡ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, Η VESPA SPRINT ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ,

Διαβάστε περισσότερα

Φτάστε στα άκρα. MT-09 Street Rally

Φτάστε στα άκρα. MT-09 Street Rally Φτάστε στα άκρα Η MT-09 Street Rally διαθέτει αποκλειστικά καινούργια εξαρτήματα κουστουμιού και πλαισίου, καθιστώντας αυτή τη μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων με τρικύλινδρο κινητήρα υψηλής ροπής ακόμη πιο

Διαβάστε περισσότερα

Κινητήρας Κυβισμός Διάμετρος x Εκκίνηση Ανάφλεξη Κιβώτιο Συμπλέκτης Καρμπυρατέρ Εισαγωγή Καυσίμου (Reed Σιγαστήρας Πλαστικά Τιμόνι Πλαίσιο Υποπλαίσιο Ψαλίδι Εμπρός Ανάρτηση Πίσω Ανάρτηση Στεφάνια Εμπρός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Hellenic Time Trial Challenge 2017 Δοκιμασία ατομικής χρονομέτρησης αυτοκινήτων

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Hellenic Time Trial Challenge 2017 Δοκιμασία ατομικής χρονομέτρησης αυτοκινήτων ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Hellenic Time Trial Challenge 2017 Δοκιμασία ατομικής χρονομέτρησης αυτοκινήτων 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ STOCK.3 ΑΡΘΡΟ 1 - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ STOCK..3 1.1 Επιτρεπόμενα αυτοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα

Ξεσηκώστε τη σκοτεινή πλευρά σας

Ξεσηκώστε τη σκοτεινή πλευρά σας Ξεσηκώστε τη σκοτεινή πλευρά σας Η έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει διασκέδαση, εξοικονόμηση χρημάτων και πραγματική απόλαυση! Τα πάντα σε αυτή την ευέλικτη naked μοτοσυκλέτα, από τη μεγάλη ροπή της μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΚ ΙΙ Γ ΕΠΑΛ 29 / 04 / 2018

ΜΕΚ ΙΙ Γ ΕΠΑΛ 29 / 04 / 2018 Γ ΕΠΑΛ 29 / 04 / 2018 ΜΕΚ ΙΙ ΘΕΜΑ 1 ο 1. Να γράψετε στο τετράδιό σας το γράμμα καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν είναι σωστή ή τη λέξη ΛΑΘΟΣ, αν είναι λανθασμένη. α. Ροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ.

ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ. ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ www.agromelca.com ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ 3 Έκδοση VTL

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνας DRAGSTER Μοτοσικλετών. Αεροδρόμιο Πολυκάστρου Αυγούστου 2008

Αγώνας DRAGSTER Μοτοσικλετών. Αεροδρόμιο Πολυκάστρου Αυγούστου 2008 Αγώνας DRAGSTER Μοτοσικλετών Αεροδρόμιο Πολυκάστρου 30 31 Αυγούστου 2008 Ειδικός Κανονισμός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1. Έναρξη εγγραφών. Δευτέρα 18 Αυγούστου ώρα 18.00 2. Λήξη εγγραφών. Τρίτη 26 Αυγούστου ώρα 22.00.

Διαβάστε περισσότερα

Η ταχύτητα του σκότους

Η ταχύτητα του σκότους Η ταχύτητα του σκότους Μια νέα σκοτεινή έκρηξη καταφτάνει - και μόλις νιώσετε τις απόλυτες επιδόσεις της, θα καταλάβετε αμέσως ότι έχετε μπει πραγματικά στη σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας. Αυτή η ειδική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΊΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ.

ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΊΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ. ΟΠΊΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ www.agromelca.com 3 ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Έκδοση VTL

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 3. ΤΕΛΙΚΟΙ. Για το 2012 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή:

ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 3. ΤΕΛΙΚΟΙ. Για το 2012 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/10 IC TRACK 200mm ΕΛ.Μ.Ε. 2012 Κλάδος θερµικών τηλεκατευθυνόµενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Γερασιµίδης Νικόλαος (τηλ: 6939529752) bod@el-me.gr 1 Κλάδος 1/10 Nitro On

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΟ : Προμήθεια δικύκλων Ηράκλειο 25 / / 20 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Σκοπός Οι παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ LX Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ Με την εμφάνιση των 3-βάλβιδων κινητήρων 125 και 150 κυβικών, που προσφέρουν απαράμιλλη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και οικονομίας καυσίμου, η Vespa LX και η Vespa

Διαβάστε περισσότερα

Η επιθυμία εξισώνεται με την ανάγκη

Η επιθυμία εξισώνεται με την ανάγκη Η επιθυμία εξισώνεται με την ανάγκη Κατασκευασμένο με το πραγματικό DNA του TMAX, το σάς προσφέρει το στυλ, το γόητρο και την υψηλή ποιότητα ενός maxi σκούτερ σε συνδυασμό με την άνεση και την οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ TRIAL 4Χ4

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ TRIAL 4Χ4 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ TRIAL 4Χ4 2010 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ TRIAL ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 ΟΡΙΣΜΟΙ Οι αγώνες Τrial εκτός δρόμου δέχονται συμμετοχές αυτοκινήτων εκτός δρόμου, με άδεια κυκλοφορίας

Διαβάστε περισσότερα

3 ο κεφάλαιο. κύκλος λειτουργίας. των Μ Ε Κ. Εξεταστέα ύλη πανελλαδικών στις ερωτήσεις από 1 η έως και 24 η

3 ο κεφάλαιο. κύκλος λειτουργίας. των Μ Ε Κ. Εξεταστέα ύλη πανελλαδικών στις ερωτήσεις από 1 η έως και 24 η Εξεταστέα ύλη πανελλαδικών στις ερωτήσεις από 1 η έως και 24 η Μόνο διδακτέα η ύλη των ερωτήσεων 25 και 26 3 ο κεφάλαιο κύκλος λειτουργίας των Μ Ε Κ 1. Τι είναι οι ΜΕΚ; και Πώς παράγεται η μηχανική ενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ (UTV/SSV) 2018

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ (UTV/SSV) 2018 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ (UTV/SSV) 2018 1 ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Ορισμός Τα UTV/SSV (στη συνέχεια του κειμένου UTV) είναι οχήματα τα οποία βασίζονται σε UTV παραγωγής, κατασκευασμένα από αναγνωρισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 3 ου κεφαλαίου 3.2.4-3.2.5 3.3-3.4 3.5-3.5.1 1. Ποιος είναι ο προορισμός του στροφαλοφόρου άξονα και πως κατασκευάζεται; 59 Ο προορισμός του στροφαλοφόρου άξονα είναι να μετατρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 4Χ4 RALLY (TZ1) 2019

ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 4Χ4 RALLY (TZ1) 2019 ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 4Χ4 RALLY (TZ1) 2019 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ AYTOKINHTΩΝ 4X4 RALLY (TZ1) 2019 1 η έκδοση: Φεβρουάριος 2019 Αλλαγές σε σχέση με 2018 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ Υπενθυμίζεται ότι: Η ισχύς των

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ AYTOKINHTΩΝ 4X4 RALLY (TZ1) 2018

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ AYTOKINHTΩΝ 4X4 RALLY (TZ1) 2018 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ AYTOKINHTΩΝ 4X4 RALLY (TZ1) 2018 Εκκρεμεί η έγκριση της παρούσας εγκυκλίου από τη ΓΣ της ΟΜΑΕ 1 Ορισμός Τα αυτοκίνητα της ομάδας ΤΖ1 είναι οχήματα μαζικής παραγωγής εκτός δρόµου παντός

Διαβάστε περισσότερα

MEET THE NEW VESPA GTS. DOYOUVESPA.COM

MEET THE NEW VESPA GTS. DOYOUVESPA.COM MEET THE NEW VESPA GTS. DOYOUVESPA.COM 300 IE ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛ: Η VESPA GTS ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ. Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 300 cc, Ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΚΑΜΑ VESPA, ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

SUPER BIKE SUPER SCOOTER SRV 850 SRV 850 ABS

SUPER BIKE SUPER SCOOTER SRV 850 SRV 850 ABS BIKE SUPER SCOOTER SRV 850 SRV 850 ABS BIKE SUPER SCOOTER ΑΝ ΑΝΑΖΗΤΑσ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟ ΣΠΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΤΟ SRV 850 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ SCOOTER ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Δημιουργήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ KARTING 2016

ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ KARTING 2016 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (O.M.A.E) ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ KARTING 2016 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΠ.Α.) KEΦAΛAIO VI 1 η έκδοση: 11/02/2016 2 η έκδοση: 17/03/2016 APΘPO 31 ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α.Λ.Ε.Μ. 2oς ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ DRAGSTER ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Α.Λ.Ε.Μ. 2oς ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ DRAGSTER ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Α.Λ.Ε.Μ 2oς ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ DRAGSTER ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2007 ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 13, 14 & 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007 ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη εγγραφών Πέµπτη 05.04.07 Λήξη εγγραφών Πέµπτη

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις. α) Ειδικός όγκος (ν) είναι το πηλίκο του όγκου που καταλαμβάνει μια ποσότητα αερίου δια της μάζας του. Σελ. 9

Απαντήσεις. α) Ειδικός όγκος (ν) είναι το πηλίκο του όγκου που καταλαμβάνει μια ποσότητα αερίου δια της μάζας του. Σελ. 9 Απαντήσεις στα Θέματα των πανελληνίων 2013 στο μάθημα ΜΕΚ ΙΙ Θέμα Α Α1 α) Ειδικός όγκος (ν) είναι το πηλίκο του όγκου που καταλαμβάνει μια ποσότητα αερίου δια της μάζας του. Σελ. 9 Σωστό β) Για να περιοριστεί

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργικά Μηχανήματα (Εργαστήριο)

Γεωργικά Μηχανήματα (Εργαστήριο) Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου Γεωργικά Μηχανήματα (Εργαστήριο) Ενότητα 2 : Γεωργικός Ελκυστήρας Μέρη του κινητήρα Δρ. Δημήτριος Κατέρης Εργαστήριο 2 ο ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (IΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα Ημερομηνία Ώρα εξέτασης

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα :... 2 ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ... 3 ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ... 3 ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΒΑΡΟΣ ΛΑΣΤΙΧΑ ΖΑΝΤΕΣ

Περιεχόµενα :... 2 ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ... 3 ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ... 3 ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΒΑΡΟΣ ΛΑΣΤΙΧΑ ΖΑΝΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/8 OΝ ROAD NITRO POWERED ΕΛ.Μ.Ε. 2012 Κλάδος θερµικών τηλεκατευθυνόµενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Σιδηρόπουλος Κώστας (τηλ: 6979708613) bd@el-me.gr. 1 Κλάδος 1/8 On Rad

Διαβάστε περισσότερα

, Α 12, A 13, Α 15,00 G2000 G2500 G3800 G4500

, Α 12, A 13, Α 15,00 G2000 G2500 G3800 G4500 0-6189 50,00 0-5275 50,00 0-6137 50,00 0-5303 50,00 G2000 G3800 G4500 G5200 Κύλινδρος Φ 30,5 mm Κύλινδρος Φ 39 mm Κύλινδρος Φ 43 mm Κύλινδρος Φ 45 mm 0-6176 16,00 0-6282Α 12,50 0-5269A 13,50 0-6125Α 15,00

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRIFT 2019

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRIFT 2019 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRIFT 2019 Πριν από την ανάγνωση του παρόντος τεχνικού κανονισμού, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαβάσουν: 1. Τον «Τεχνικό κανονισμό αγώνων αυτοκινήτου», που καλύπτει γενικά θέματα

Διαβάστε περισσότερα

WWW.VESPA ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ. ΜΕ ΤΗΝ PRIMAVERA, Η VESPA ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα

1 Ο ΣΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Τομέας : Μηχανολογικός Ειδικότητα : Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων

1 Ο ΣΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Τομέας : Μηχανολογικός Ειδικότητα : Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων 1 Ο ΣΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Τομέας : Μηχανολογικός Ειδικότητα : Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ Τίτλος εργασίας : Κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN 1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN Περιμετρικός οπτικός έλεγχος. Είναι απαραίτητο πριν οδηγήσουμε το αστικό λεωφορείο να κάνουμε ένα οπτικό έλεγχο γύρω από το όχημα.αυτός ο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ AYTOKINHTΩΝ 4X4 RALLY (TZ1) 2017

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ AYTOKINHTΩΝ 4X4 RALLY (TZ1) 2017 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ AYTOKINHTΩΝ 4X4 RALLY (TZ1) 2017 1 Ορισμός Τα αυτοκίνητα της ομάδας ΤΖ1 είναι οχήματα μαζικής παραγωγής εκτός δρόµου παντός εδάφους, που διαθέτουν 4 τροχούς, είναι κατασκευασμένα από

Διαβάστε περισσότερα

TMAX SX. Ξαναγράφει τους κανόνες του MAX

TMAX SX. Ξαναγράφει τους κανόνες του MAX . Ξαναγράφει τους κανόνες του MAX Εκτός από τη λίστα με τα κυριότερα στοιχεία του TMAX που υπάρχουν στη βασική έκδοση, το σπορ διαθέτει ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά. Με το σύστημα D-MODE μπορείτε να

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Η

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Η life ΣΥΛΛΟΓΗ 2019 Μεταμορφώνουμε τη μετακίνηση, συνδυάζοντας την τεχνολογία με την τέχνη, τις νέες ιδέες με τον μοναδικό σχεδιασμό. Δείχνουμε σε όλο τον κόσμο ότι η λειτουργικότητα μπορεί να είναι διασκεδαστική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη, όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ TAXOΓΡΑΦΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ TAXOΓΡΑΦΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ TAXOΓΡΑΦΟΣ Ο ταχογράφος είναι μια συσκευή η οποία καταγράφει τις δραστηριότητες του 1ου και 2ου οδηγού και του οχήματος σε συνάρτηση με το χρόνο. 1ος οδηγός: 1. οδήγηση 2. άλλες εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση!

Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση! Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση! Οι επιλογές σας είναι οι εξής: Μπορείτε να περνάτε το χρόνο σας καθηλωμένοι στη στάση του λεωφορείου, μέσα στο μετρό, αναζητώντας θέση να παρκάρετε ή μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Απογειώστε τις αισθήσεις σας

Απογειώστε τις αισθήσεις σας Απογειώστε τις αισθήσεις σας Η κορυφαία σε πωλήσεις Tracer 900 ανασχεδιάστηκε πλήρως και διαθέτει πλέον νέα τελειοποιημένη εξωτερική σχεδίαση και βελτιωμένη εργονομία που την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική

Διαβάστε περισσότερα

1 Κλάδος 1/10 Nitro On Road v1.14.

1 Κλάδος 1/10 Nitro On Road v1.14. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/10 IC TRACK 200mm NITRO POWERED ΕΛ.Μ.Ε. 2010 Κλάδος θερµικών τηλεκατευθυνόµενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Γερασιµίδης Νικόλαος 1 Κλάδος 1/10 Nitro On Road v1.14 Περιεχόµενα

Διαβάστε περισσότερα

Τομέας : Μηχανολογικός Ειδικότητα : Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ

Τομέας : Μηχανολογικός Ειδικότητα : Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ 1 Ο ΣΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Τομέας : Μηχανολογικός Ειδικότητα : Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ Τίτλος εργασίας : Κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργικά Μηχανήματα (Εργαστήριο)

Γεωργικά Μηχανήματα (Εργαστήριο) Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου Γεωργικά Μηχανήματα (Εργαστήριο) Ενότητα 8 : Γεωργικός Ελκυστήρας Σύστημα Διεύθυνσης - Σύστημα Πέδησης Δρ. Δημήτριος Κατέρης Εργαστήριο 8 ο ΣΥΣΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Οι κατηγορίες στις οποίες υποδιαιρούνται τα οχήματα dragster είναι οι ακόλουθες: Κατηγορία Α Β Περιγραφή Βελτιωμένα - Αγωνιστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 1 ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Στοιχεία Αναφοράς ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 0218 ΕΛΓΚΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Κ.Δημήτριος ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ 07/10/2016 Γενικά στοιχεία Οχήματος Εργοστάσιο κατασκευής Audi Πόρτες 2 Τύπος/Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

MINI MOTO DB ΧΡΟΝΟ 49CC ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Σημαντική ενημέρωση! Διαβάστε το προσεκτικά πριν την πρώτη οδήγηση.

MINI MOTO DB ΧΡΟΝΟ 49CC ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Σημαντική ενημέρωση! Διαβάστε το προσεκτικά πριν την πρώτη οδήγηση. DB 701 2 ΧΡΟΝΟ 49CC MINI MOTO ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Σημαντική ενημέρωση! Διαβάστε το προσεκτικά πριν την πρώτη οδήγηση. Όλες οι πληροφορίες, εικόνες και περιγραφές σε αυτό το εγχειρίδιο χρήσης είναι βασισμένες

Διαβάστε περισσότερα

MP3 YOURBAN: ΚΟΜΨΟ, ΣΥΜΠΑΓΕΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ

MP3 YOURBAN: ΚΟΜΨΟ, ΣΥΜΠΑΓΕΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ MP3 YOURBAN LT MP3 YOURBAN MP3 YOURBAN: ΚΟΜΨΟ, ΣΥΜΠΑΓΕΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ KAPT 2014

ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ KAPT 2014 ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ KAPT 2014 KEΦAΛAIO VI APΘPO 31 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ - KATHΓOPIEΣ KAPT - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠPOΔIAΓPAΦEΣ ΙΣΧΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014 ΚΩΔ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ EΩΣ 1 ΒΑΒΥ 7 9 2 ΜΙΝΙ

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο ελληνικό ποδήλατο Downhill(Liolios 222DH) Συντάχθηκε απο τον/την Παρασκευή, 30 Ιούνιος :12. Γιώργος Λιόλιος

Το πρώτο ελληνικό ποδήλατο Downhill(Liolios 222DH) Συντάχθηκε απο τον/την Παρασκευή, 30 Ιούνιος :12. Γιώργος Λιόλιος Γιώργος Λιόλιος Ως ηθικός αυτουργός της ιστορίας που θα διαβάσετε, οφείλω να δηλώσω πως το αμαρτωλό παρελθόν μου περιλαμβάνει μερικά χρόνια σαν οδηγός motocross και περισσότερα σαν μηχανικός μοτοσικλετών,

Διαβάστε περισσότερα

Υδραυλικό σύστημα φρένων

Υδραυλικό σύστημα φρένων Rightfrontleftrear Leftfrontrightrear Υδραυλικό σύστημα φρένων Πρωτεύον Σύστημα Μπροστά άξονας Πίσω άξονας Δευτερεύον Σύστημα Μπροστά/πίσω διαιρούμενο σύστημα πέδησης Παναγιώτης Ματζινός, Χημικός Μηχανικός,

Διαβάστε περισσότερα

DESIGN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΘΟΣ

DESIGN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΘΟΣ DESIGN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΘΟΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΠΟΡ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟΥ DESIGN. Από τους πρωτοπόρους των αρχών του 20ού αιώνα, η ιστορία της Gilera είναι συνώνυμο της Ιταλικής επιτυχίας που εξακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε 2015

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε 2015 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε 2015 1 ΓΕΝΙΚΑ Η κατηγορία Ε αποτελείται από τρείς επιμέρους ομάδες: Η ομάδα ΕΑ αποτελείται από αγωνιστικά αυτοκίνητα των οποίων το δελτίο αναγνώρισης (στο εξής Δ.Α. ),

Διαβάστε περισσότερα

Euro IV (Blue Tec 4) 6 - κύλινδροι - V - κινητήρας. Διάμετρος / διαδρομή

Euro IV (Blue Tec 4) 6 - κύλινδροι - V - κινητήρας. Διάμετρος / διαδρομή Περιγραφή S 411 HD Τεχνικά στοιχεία Μήκος 10.160 mm Φάρδος 2.550 mm Ύψος 3.760 mm Εσωτερικό ύψος διαδρόμου 2.100 mm Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) 1.060 mm Μεταξόνιο 4.985 mm Εμπρόσθιος πρόβολος 2.215 mm Οπίσθιος

Διαβάστε περισσότερα

2013-1 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ STIHL

2013-1 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ STIHL 0-6448 50,00 0-6576 50,00 0-6429 50,00 0-6419 50,00 017,MS170 018,MS180 MS230 025,MS250 Κύλινδρος Φ37mm Κύλινδρος Φ38mm Κύλινδρος Φ40mm Κύλινδρος Φ42,5mm 0-6581 70,00 0-6512 60,00 0-6615 90,00 0-6456 6,00

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ (UTV/SSV) 2019

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ (UTV/SSV) 2019 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ (UTV/SSV) 2019 1 η έκδοση: Φεβρουάριος 2019 Αλλαγές σε σχέση με 2018 Εκκρεμεί η έγκριση του παρόντος κανονισμού από τη ΓΣ της ΟΜΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στο : Διαγώνισμα στο 4 ο κεφάλαιο 4.3.4-4.3.5-4.3.6-4.3.7 1. α) Ποιος είναι ο προορισμός του πείρου ; 90 β) Ποιο είναι το σχήμα που έχει ο πείρος και γιατί ; γ) Ποιο είναι το υλικό κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α 1. θαµνοκοπτικά husqvarna. 1 καθάρισµα καµπυρατερ 25 13 καπάκι φίλτρου 20. 2 καµπυρατερ 110 14 σκανδάλη 20. 3 φίλτρο αέρα 25 15 ηλεκτρονική 80

ΟΜΑ Α 1. θαµνοκοπτικά husqvarna. 1 καθάρισµα καµπυρατερ 25 13 καπάκι φίλτρου 20. 2 καµπυρατερ 110 14 σκανδάλη 20. 3 φίλτρο αέρα 25 15 ηλεκτρονική 80 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πληροφ. ΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΑΚΗΣ ΟΜΑ Α 1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ - ΣΥΝΤΥΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ

Διαβάστε περισσότερα

DUCATO NATURAL POWER

DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής

1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής Περιγραφή S 417 HDH Τεχνικά στοιχεία Μήκος 14.050 mm Φάρδος 2.550 mm Ύψος 3.860 mm Εσωτερικό ύψος διαδρόμου 2.100 mm Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) 1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός 7.110 mm Μεταξόνιο πίσω 1.350 mm

Διαβάστε περισσότερα

EΓKYKΛIOΣ 13 / 2017 ΕΘΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

EΓKYKΛIOΣ 13 / 2017 ΕΘΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ EΓKYKΛIOΣ 13 / 2017 ΕΘΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ Εγκύκλιος 13 / 2017 Εθνικά δελτία αναγνώρισης 1 η έκδοση: Ιανουάριος 2017 Αλλαγές σε σχέση με 2016 1 ΠΛΗΡΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ Η έκδοση εθνικού δελτίου

Διαβάστε περισσότερα

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης!

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! XCITING 400i ABS Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! Θέλεις να κινηθείς γρήγορα αλλά και με άνεση. Να έχεις στην διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

AΓΩNΩN TRIAL 4X4 2017

AΓΩNΩN TRIAL 4X4 2017 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (O.M.A.E) ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ AΓΩNΩN TRIAL 4X4 2017 ΕΕΠΙ ΙΤΤΡΟΠΗ ΑΓΓΩΝΩΝ Α ((ΕΕΠ..Α.. )) Περιεχόμενα 1 ΟΡΙΣΜΟΙ... 3 2 ΟΜΑΔΕΣ... 3 3 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 3 3.1

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ STIHL

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ STIHL 0-6448 50,00 0-6576 50,00 0-6429 50,00 0-6419 50,00 017,MS170 018,MS180 MS230 025,MS250 Κύλινδρος Φ37mm Κύλινδρος Φ38mm Κύλινδρος Φ40mm Κύλινδρος Φ42,5mm 0-6581 70,00 0-6512 60,00 0-6615 90,00 0-6612 72,00

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5.ΤΜΗΜΑΤΑ(ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ) 6.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 7.ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1 / 14 8.ΒΑΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΚ ΙΙ / Γ ΕΠΑΛ 17/03/2019 ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΜΑ 1 ο 1. Να γράψετε στο τετράδιό σας το γράμμα καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν είναι σωστή ή τη λέξη ΛΑΘΟΣ, αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ DRAGSTER ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΑΘΛΟΥ 2012 ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ DRAGSTER ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΑΘΛΟΥ 2012 ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ DRAGSTER ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΑΘΛΟΥ 2012 ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 500. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ιαγωνισµός επιτάχυνσης µεταξύ δύο οχηµάτων από στάση και για συγκεκριµένη διαδροµή. Ο αγώνας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/8 SCALE IC TRACK

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/8 SCALE IC TRACK ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/8 SCALE IC TRACK ΕΛ.Μ.Ε. 2013 Κλάδος θερμικών τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Τσιάπας Άρης (τηλ:6977231197) bod@el-me.gr Περιεχόμενα : Περιεχόμενα......

Διαβάστε περισσότερα

250-300. Σύνδεσμος παροχής ρεύματος. 12V/12Ahr τυποποιημένη ηλεκτρική έξοδος, για σύνδεση και χρήση πολλών ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

250-300. Σύνδεσμος παροχής ρεύματος. 12V/12Ahr τυποποιημένη ηλεκτρική έξοδος, για σύνδεση και χρήση πολλών ηλεκτρικών εξαρτημάτων. dare to challenge ΓΝΩΡΙΜΙΑ Η εταιρεία GAMAX MOTO ιδρύθηκε το 2005. Έχει έδρα την Taiwan και ανήκει στο γκρουπ εταιρειών Tai Lung. Έχοντας στην κατοχή του εταιρείες όπως την Tai Ling Motor (Suzuki Taiwan),

Διαβάστε περισσότερα

Τέρας τιμιότητας. Κείμενο: Κώστας Γκαζής. Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Τέρας τιμιότητας. Κείμενο: Κώστας Γκαζής. Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης Τέρας τιμιότητας Κείμενο: Κώστας Γκαζής Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης To Daytona Monster το γνωρίσαμε πρώτα στα 180 κυβικά εκατοστά, ενώ το 2018 η μοτοσυκλέτα απέκτησε Euro 4 αδερφάκι στα 125 κ.εκ. Το Monster

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΜΟΤ.Ο.Ε. ήδη ξεκίνησε τη προσπάθεια διάσωσης, καταγραφής και πιστοποίησης των ιστορικών μοτοσυκλετών που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη τη χώρα. Μέσω των λεσχών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ WILD TERRAIN 2015

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ WILD TERRAIN 2015 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (O.M.A.E) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ WILD TERRAIN 2015 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΕΠ.Α.) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΟΡΙΣΜΟΙ... 3 2 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 3 2.1 Εφεδρικοί

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στο : Διαγώνισμα στο 4.7

Απαντήσεις στο : Διαγώνισμα στο 4.7 Απαντήσεις στο : Διαγώνισμα στο 4.7 από την 26 η έως και την 37 η 26. Ποιος είναι ο σκοπός του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου; 126-127 Ο σκοπός του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου είναι η άντληση καυσίμου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ KARTING 2017

ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ KARTING 2017 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (O.M.A.E) ΤΕΧΝΙΚΟΣ KANONIΣMOΣ KARTING 2017 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΠ.Α.) KEΦAΛAIO VI Αλλαγές σε σχέση με το 2016 APΘPO 31 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠPOΔIAΓPAΦEΣ 31.1 Κατηγορία 60 MINI

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ 0 Τα Ταχυκίνητα Βιομηχανικά Ρολά είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που προορίζονται για την κάλυψη ανοιγμάτων και πιστοποιούνται βάσει

Διαβάστε περισσότερα

NS2625 Ψεκαστήρας Πλάτης. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2625 Ψεκαστήρας Πλάτης. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2625 Ψεκαστήρας Πλάτης Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr: 010302 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 1. Ελέγξτε την πηγή τροφοδοσίας. 2. Στερεώστε ένα σωλήνα εξόδου υψηλής πίεσης.

Διαβάστε περισσότερα

BEVERLY, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

BEVERLY, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ B E V E R L Y BEVERLY, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ Το Beverly SportTouring είναι η νέα ναυαρχίδα ανάμεσα στα σκούτερ με μεγάλους τροχούς της Piaggio, που συνδυάζει την κομψότητα και την απαράμιλλη δυναμική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 3. ΤΕΛΙΚΟΙ. Για το 2012 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή:

ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 3. ΤΕΛΙΚΟΙ. Για το 2012 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/10 IC TRACK 200mm ΕΛ.Μ.Ε. 2012 Κλάδος θερµικών τηλεκατευθυνόµενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Γερασιµίδης Νικόλαος (τηλ: 6939529752) bod@el-me.gr 1 Κλάδος 1/10 Nitro On

Διαβάστε περισσότερα