#28 FOR YOUR INFORMATION. ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ L'ORÉAL PARIS. IOYNΙΟΣ 2012 LASER ISSUE EIΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "#28 FOR YOUR INFORMATION. ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ L'ORÉAL PARIS. www.lorealparis.gr IOYNΙΟΣ 2012 LASER ISSUE EIΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ"

Transcript

1 #28 FOR YOUR INFORMATION. ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ L'ORÉAL PARIS. IOYNΙΟΣ 2012 LASER ISSUE EIΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

2 Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΤΟ FRACTIONAL LASER CO 2 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ LASER: Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ Τα τελευταία χρόνια, οι δερματολόγοι έχουν στη διάθεσή τους όλο και περισσότερες δυνατότητες για την ανανέωση της εμφάνισης και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Παρόλο που οι ενέσεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως για την πλήρωση των ρυτίδων και την αναδιαμόρφωση των όγκων του προσώπου, όλο και πιο συχνά οι δερματολόγοι εφαρμόζουν επίσης διάφορες τεχνικές laser. Τα μηχανήματα laser χρησιμοποιούν ένα μονοχρωματικό φως με σκοπό μετά από μερικές συνεδρίες να λειάνουν την επιδερμίδα και να αποκαταστήσουν την τόνωση και τη φωτεινότητά της, διεγείροντας τις βιολογικές διαδικασίες που έχουν επιβραδυνθεί λόγω γήρανσης. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ LASER; Μεταξύ των διάφορων τύπων επεμβατικών και μη επεμβατικών δερματολογικών laser, υπάρχουν τα fractional laser, τα οποία χρησιμοποιούν μικροσκοπικές δέσμες laser για να παράγουν ενέργεια που διοχετεύουν τμηματικά στην επιδερμίδα, κάπως σαν τα pixels που συνθέτουν μια φωτογραφία. Ανάμεσα σε δύο υγιείς περιοχές, αυτές οι μικροδέσμες δημιουργούν περιοχές μικροσκοπικών τραυμάτων στην επιδερμίδα και το χόριο, επιταχύνοντας μέσω της βλάβης τη διαδικασία ανάπλασης. Το επεμβατικό laser CO2 λειτουργεί κλασματικά, προσφέροντας: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Τα εξελιγμένα επεμβατικά laser CΟ 2 («LASER»: προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, στα ελληνικά «ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας») δημιουργούν μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες που φτάνουν μέχρι το χόριο. Αντιδρώντας σε αυτή τη θερμική διέγερση, το υγιές δέρμα που περιβάλλει αυτές τις ζώνες ξεκινά τη διαδικασία επούλωσης. Στο επίπεδο του χορίου, αυτό σημαίνει σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου που, με τη σειρά τους, οδηγούν στην αναδιαμόρφωση της επιδερμίδας μέσω μιας διαδικασίας ανάπλασης. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ; Για βέλτιστα αποτελέσματα, απαιτούνται 2 έως 4 συνεδρίες, αλλά η βελτίωση είναι ορατή ακόμη και μετά την πρώτη συνεδρία. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟ-ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΛΕΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΡΑΧΙΑ ΟΙ ΛΕΠΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΦΡΙΓΗΛΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ

3 FRACTIONAL LASER CO 2 4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ Δρα CLAIRE BEYLOT, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΜΟΤΙΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ BORDEAUX 2 Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ 1ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ LASER ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ; Τα laser νέας γενιάς κάνουν χρήση της κλασματικής τεχνολογίας, η οποία προκαλεί μικροσκοπικές θερμικές βλάβες και αφήνει ανέπαφα ορισμένα σημεία του δέρματος. Αυτό συνεπάγεται πολύ ταχύτερη επούλωση και, ως εκ τούτου, πολύ λιγότερο χρόνο αποθεραπείας σε σχέση με τα παραδοσιακά επεμβατικά laser που δρουν στο σύνολο της επιδερμίδας και στις επιφανειακές στιβάδες της. 2ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΜΕΣΩ LASER; Όσον αφορά την επιφάνεια του χορίου, η αποτελεσματικότητα αυτών των laser βασίζεται κυρίως στη σύνθεση του κολλαγόνου (κολλαγόνο ΙΙΙ). Όσο αυξάνεται η ένταση, τόσο η σύνθεση του κολλαγόνου πραγματοποιείται στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας. Αυτή η σύνθεση προκαλεί τη διέγερση των ινοβλαστών, μέσω της αύξησης διάφορων κυτταροκινών κερατινοκυτταρικής προέλευσης καθώς και μέσω της αντιοξειδωτικής δράσης ορισμένων ενζύμων. Άλλοι βιολογικοί μηχανισμοί επίσης ενεργοποιούνται, όπως η φλεγμονώδης αντίδραση. Παρατηρείται επίσης μια αύξηση των ελαστικών ινών και των γλυκοζαμινογλυκάνων (GAGs). Η επιδερμίδα αναπλάθεται από τη μεταφορά των κερατινοκυττάρων, τα οποία γρήγορα συμπληρώνουν τα μικρο-κενά που σχηματίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. 3 ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ FRACTIONAL LASER CO2; Προτείνω τη χρήση ενός fractional laser CO2 όταν υπάρχει αισθητή φωτογήρανση (γήρανση που προκαλείται από τον ήλιο) καθώς και αισθητές ρυτίδες. Μπορεί κανείς, ωστόσο, να επιλέξει μια θεραπεία με μικρότερη ένταση εφόσον οι ρυτίδες δεν είναι τόσο βαθιές. Τα μηχανήματα laser, που διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα παραμέτρων, προσαρμόζονται σε κάθε περίπτωση. Εάν η φωτογήρανση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, το κλασικό επεμβατικό laser CO2 είναι πιο αποτελεσματικό, συνεπάγεται όμως μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας για την ασθενή. 4 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ, ΤΗΝ ΥΦΗ, ΤΗ ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ; Χάρη στη σύνθεση κολλαγόνου που έχει προκληθεί, βελτιώνεται η πυκνότητα της επιδερμίδαςκαι φαίνεται πιο σφριγηλή και πιο τονωμένη. Οι λεπτές γραμμές σβήνουν, οι πιο αισθητές ρυτίδες μειώνονται και συγχρόνως πραγματοποιείται ελαφριά σύσφιξη. Η επιδερμίδα, η οποία μεταβάλλεται από τη διαδικασία, αναπλάθεται και αποκτά πιο λεία και απαλή υφή. Επίσης, ο τόνος του δέρματος αποκτά μια πιο ρόδινη και ομοιόμορφη όψη.

4 REVITALIFT LASER X3 ΜΙΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤHΣ REVITALIFT LASER X3 ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ LASER ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Για πρώτη φορά, ένα προϊόν αντιγήρανσης της L'Oréal Paris, η Revitalift Laser X3, συγκρίθηκε με μια κλασματική θεραπεία με laser CO2, μια νέα γενιά μηχανημάτων laser που δρουν κατά της γήρανσης, των οποίων η αντιρυτιδική αποτελεσματικότητα και τα θετικά αποτελέσματα αναγνωρίζονται ευρέως από τον ιατρικό κλάδο. ιενεργήθηκε κλινική μελέτη με τη συμμετοχή 50 γυναικών, ηλικίας 45 έως 55 ετών, οι οποίες παρουσίαζαν παρόμοια συμπτώματα γήρανσης γύρω από τα μάτια (ρυτίδες γνωστές και ως «πόδι της χήνας»). Η μία ομάδα υποβλήθηκε σε μια συνεδρία με fractional laser CO2 (από δερματολόγο ειδικευμένο σε laser) συγκεκριμένα για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Η άλλη ομάδα εφάρμοσε την κρέμα Revitalift Laser X3 επί 2 μήνες, πρωί και βράδυ, σε ολόκληρο το πρόσωπο. ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΗΝΑΣ, ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΡΥΤΙΔΩΝ Στο πρόσωπο, η περιοχή των ματιών παρουσιάζει αρκετές αλλοιώσεις όσον αφορά την επιφάνεια της επιδερμίδας: τραχύτητα, λεπτές γραμμές, βαθιές ή λιγότερο έντονες ρυτίδες. Αυτή η περιοχή του προσώπου εύκολα αξιολογείται από τους κλινικούς δερματολόγους με βαθμολογικές και εργαστηριακές τεχνικές (τοπογραφία πτυχωτής προβολής, προφιλομετρία, κλπ). Επίσης, μπορούν να την αξιολογήσουν οι ίδιες οι γυναίκες, δεδομένου ότι η περιοχή των ματιών είναι για αυτές μία από τις κυριότερες ανησυχίες που αναφέρουν στις συναντήσεις αισθητικής δερματολογίας.

5 ΣΥΓΚΡΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ REVITALIFT LASER X3 EΝΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ LASER 0% Για πρώτη φορά, συγκρίθηκε η αποτελεσματικότητα της Revitalift Laser X3 (χρήση δύο φορές την ημέρα επί 8 εβδομάδες) με μια συνεδρία με fractional laser CO 2 στο πόδι της χήνας. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Μικρο-επιφάνεια επιδερμίδας Βάθος ρυτίδων Συμπληρωματικές κλινικές δοκιμές ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ* -24% μείωση των ρυτίδων στο μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια) -27% μείωση των ρυτίδων στο πόδι της χήνας -20% μείωση των ρυτίδων στο μέτωπο -5% -15% -18% -25% -20% -17% -14% Βελτίωση της μικρο-επιφάνειας της επιδερμίδας στο πόδι της χήνας μετά από 8 εβδομάδες LASER CO 2 REVITALIFT Laser X3 ΑΝΑΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ** +8% πιο σφριγηλή +11% πιο πυκνή +12% πιο «γεμάτη» ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ*** +10% περισσότερη ελαστικότητα +23% περισσότερη τόνωση *παρατίθενται οι καλύτερες μετρήσεις Πριν τη χρήση της REVITALIFT LASER X3 Αποτελέσματα μετά τη χρήση της REVITALIFT LASER X3 επί 8 εβδομάδες, 2 φορές την ημέρα* * Κλινική βαθμολόγηση έπειτα από 4 εβδομάδες σε 51/58/56 γυναίκες αντίστοιχα ** Εργαστηριακό τεστ σε 40 γυναίκες έπειτα από μία εφαρμογή και σε 42 γυναίκες έπειτα από 4 εβδομάδες, αντίστοιχα. *** Κλινική βαθμολόγηση σε 58 γυναίκες και εργαστηριακό τεστ σε 40 γυναίκες έπειτα από μία εφαρμογή, αντίστοιχα.

6 LASER X3 ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ PRO-XYLANE 3 ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΕ PRO-XYLANE

7 LASER X3 ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ PRO-XYLANE 3 ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΕ PRO-XYLANE ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ Στις δοκιμές invitro, το Pro-Xylane διεγείρει τη σύνθεση της θειικής δερματάνης, μιας γλυκοζαμινογλυκάνης, η οποία δρα σε συνδυασμό με τον αυξητικό παράγοντα FGF 10 για να διευκολύνει την επιδερμική ανάπλαση. Αυτό απεικονίζεται ως το κλείσιμο ενός κενού σε επίπεδο κυτταρικής μεμβράνης. οκιμή σε καλλιέργεια κερατινοκυττάρων T0 ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ PRO-XYLANE(3%) ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ T24 PRO-XYLANE, ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ είγμα ελέγχου Pro-Xylane + FGF10 Για την αναδιαμόρφωση των ιστών που αποδιοργανώνονται με την ηλικία, οι ερευνητές της L'Oréal δημιούργησαν ένα μόριο φυσικής προέλευσης, το αποτέλεσμα 14 ετών πειραμάτων και το αντικείμενο 30 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας: το Pro-Xylane. Στις δοκιμές exvivo, έπειτα από 14 ημέρες θεραπείας, φαίνεται ότι στα δερματικά μοσχεύματα το Pro-Xylane επιφέρει σημαντική ανάπλαση. Η δημιουργία του Pro-Xylane στηρίζεται στην αρχή της βιομιμητικής. Η σύνθεση των γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs) διεγείρεται από την ξυλόζη, ένα σάκχαρο. Το Pro-Xylane προέρχεται από τη μετατροπή της ξυλόζης (η οποία λαμβάνεται από ξύλο οξιάς) μέσω της φιλικής προς το περιβάλλον πράσινης χημείας. Πολυάριθμες πειραματικές μελέτες έχουν δείξει το ευρύ βιολογικό δυναμικό του Pro-Xylane. ιεγείροντας τη σύνθεση των GAGs, η ουσία αυτή διευκολύνει τη δημιουργία ενός βέλτιστου κυτταρικού περιβάλλοντος. Επίσης, διεγείρει τη σύνθεση των απαραίτητων για την κυτταρική μήτρα συστατικών και βελτιώνει τη συνοχή μεταξύ επιδερμίδας και χορίου. Επιπλέον, δεδομένου ότι διεγείρει τη σύνθεση των δομικών στοιχείων του χορίου και της επιδερμίδας, το Pro-Xylane μπορεί να ενισχύσει τη διαδικασία ανάπλασης των κατεστραμμένων ιστών. ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ PRO-XYLANE Πράσινη χημεία Η L'Oréal και η χημεία των σακχάρων ημιουργία του Pro-Xylane Σύνθεση κολλαγόνου Νέοι δείκτες για τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας Ανάπλαση ιστών ιέγερση των υποστηρικτικών ινών στο δερμο-επιδερμικό σύνδεσμο (DEJ) Ινοβλάστες και χρώση Pro-Xylane + LHA + κλάσματα υαλουρονικού οξέος είγμα ελέγχου Pro-Xylane PRO-XYLANE ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ 3%, ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ. Τα εργαστήρια της L'Oréal πραγματοποίησαν μια έρευνα διάρκειας 6 μηνών και με τη συμμετοχή 41 γυναικών, ούτως ώστε να αξιολογήσει την αντιγηραντική αποτελεσματικότητα του Pro-Xylane συμπυκνωμένο κατά 3%. Χρησιμοποιήθηκαν διάφορες κλινικές και εργαστηριακές μέθοδοι αξιολόγησης. Μετά από 6 μήνες, διαπιστώθηκε: Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους τα εργαστήρια της L'Oréal αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν σε ένα μοναδικό προϊόν μια τόσο υψηλή συγκέντρωση Pro-Xylane που βρίσκεται στην καρδιά μιας καινοτόμου σύνθεσης. Και για να γίνει ακόμα πιο πρωτοποριακό, το Pro-Xylane ενισχύθηκε δυναμικά και με άλλα ενεργά συστατικά.

8 LASER X3 ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ PRO-XYLANE 3 ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΕ PRO-XYLANE Ι. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ KΛΑΣΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΙ LHA ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ PRO-XYLANE Το Pro-Xylane παρουσιάζει πραγματικές δυνατότητες ως προς τη διόρθωση των ρυτίδων, όπως αποδεικνύεται και από τη σχετική εξάμηνη κλινική μελέτη. Τα εργαστήρια της L'Oréal Paris αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα και να το συνδυάσουν με άλλα δύο ισχυρά ενεργά συστατικά. ΣΕ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΤΟ PRO-XYLANE ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ Το Pro-Xylane αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των υποδοχέων υαλουρονικού οξέος στην επιφάνεια των κερατινοκυττάρων. (Το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στην επιδερμική ενυδάτωση). Το Pro-Xylane ενισχύει την έκφραση των κολλαγόνων IV&VII& των λαμινών του δερμο-επιδερμικού συνδέσμου. Απεικόνιση της αύξησης των υποδοχέων υαλουρονικού οξέος μέσω του ανοσοεντοπισμού κερατινοκυττάρων ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ: ΕΙΔΟΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΕ ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΜΟΡΦΗ Τα κλάσματα υαλουρονικού οξέος είναι μια μορφή υαλουρονικού οξέος χαμηλού μοριακού βάρους, ειδικά μελετημένα για βέλτιστη διείσδυση στο δέρμα. Αυτή η μορφή κλασμάτων υαλουρονικού οξέος είναι βιολογικά αποτελεσματική, ιδίως στους δείκτες που σχετίζονται με την επιδερμική ανάπλαση (δοκιμή in vitro). Μια μελέτη in vivo, διάρκειας 8 εβδομάδων, κατέδειξε ότι τα κλάσματα υαλουρονικού οξέος δρουν αποτελεσματικά στο βάθος των ρυτίδων. LHA ΚΑΙ PRO-XYLANE, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΑΤΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Το LHA (λιπο-υδροξύ οξύ) είναι ένα ενεργό συστατικό των εργαστηριών της L'Oréal, το οποίο χάρη στην προ-απολεπιστική του δράση διευκολύνει την επιδερμική ανάπλαση και δρα συμπληρωματικά προς το Pro-Xylane. Μια κλινική μελέτη κοσμετολογίας που πραγματοποιήθηκε σε διάστημα 3 μηνών σε 40 γυναίκες (οι οποίες εφάρμοζαν το προϊόν στο ένα μισό του προσώπου τους και ένα εικονικό προϊόν στο άλλο μισό) κατέδειξε την αξία του συνδυασμού LHA με Pro-Xylane 3%. Έπειτα από τρεις μήνες, οι γυναίκες διαπίστωσαν σημαντική βελτίωση στη θεραπευόμενη περιοχή έναντι του εικονικού προϊόντος: είγμα ελέγχου Pro-Xylane 3,0 Mm

9 LASER X3 ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ PRO-XYLANE 3 ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΕ PRO-XYLANE II. ΑΝΑΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΟ PRO-XYLANE ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ Το Pro-Xylane στοχεύει τους ινοβλάστες προκειμένου να διεγείρει τη σύνθεση όχι μόνο των GAGs αλλά και του κολλαγόνου τύπου Ι και τύπου ΙΙΙ*. Οι νέες ίνες κολλαγόνου είναι πιο πολλές και μπορούν να αναδιοργανωθούν σε ένα δίκτυο. Αυτό το νέο δίκτυο είναι πιο ελαστικό και πιο ανθεκτικό και συμβάλλει στην αναδόμηση της επιδερμίδας. ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ L'ORÉAL Μια in vitro μελέτη έδειξε την αύξηση του αριθμού των ινών κολλαγόνου μετά τη χρήση Pro-Xylane έναντι του δείγματος ελέγχου (βλ. παρακάτω εικόνα). Μια δεύτερη μελέτη invitro που διεξήχθη σε μοντέλο δέρματος σε ένα πλέγμα κολλαγόνου έδειξε ότι το Pro-Xylane προκαλεί την αναδιοργάνωση της εξωκυτταρικής μήτρας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ελαστικότητα και την αντοχή της. ιφωτονική μικροσκοπία Πριν Μετά * οκιμή in vitro Νέο κολλαγόνο

10 LASER X3 ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ PRO-XYLANE 3 ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΕ PRO-XYLANE III. ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ PRO-XYLANE, ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΥΣΦΙΞΗΣ Το κολλαγόνο τύπου IV και τύπου VII διαδραματίζει υποστηρικτικό ρόλο σε σχέση με την επιδερμίδα και το χόριο. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η απόσφιξη του δερμο-επιδερμικού συνδέσμου και η μείωση της υποστηρικτικής δράσης του κολλαγόνου συμβάλλουν στην απώλεια της σύσφιξης και στη χαλάρωση των ιστών του δέρματος. EΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ* +10% Το Pro-Xylane διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου τύπου IV και VII μέσω των ινοβλαστών*. Οι υποστηρικτικές ίνες και τα ινίδια πολλαπλασιάζονται και μπορούν να δράσουν ως βιολογικοί ανορθωτές για την καλύτερη συνοχή του κυρίως δέρματος και της επιδερμίδας, καθώς και για την ανάπλαση των ιστών. ΔΡΑΣΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ L'ORÉAL ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ IV ΚΑΙ VII Μια exvivo μελέτη διεξήχθη σε μια τεχνητά γηρασμένη επιδερμίδα στο δερμο-επιδερμικό σύνδεσμο. Μια μέθοδος ανοσοεντοπισμού έδειξε τη μείωση της ποσότητας του κολλαγόνου VII σε τεχνητά γηρασμένο δέρμα. Όταν πραγματοποιήθηκε θεραπεία με Pro-Xylane, η ποσότητα του κολλαγόνου VII αυξήθηκε εκ νέου. Απεικόνιση με ανοσοϊστοχημεία του κολλαγόνου VII (με κόκκινο χρώμα) στο δερμο-επιδερμικό σύνδεσμο. TONΩΣΗ** +23% * οκιμή in vitro είγμα ελέγχου δέρματος είγμα ελέγχου τεχνητά γηρασμένου δέρματος ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΟΓΛΥΚΑΝΕΣ (GAGs) Γηρασμένο δέρμα + Pro-Xylane 3 mm Η επιδερμίδα και το κυρίως δέρμα εμπλουτίζονται με πολλές βιολογικές ιδιότητες από τις γλυκοζαμινογλυκάνες. Οι GAGs γεμίζουν τον εξωκυττάριο χώρο και συμβάλλουν στην αναδιαμόρφωση της δομής του κυρίως δέρματος χάρη στην ικανότητά τους να συγκρατούν μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Συνεπώς, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ως προς το γέμισμα των ρυτίδων και τις ιξωδο-ελαστικές ιδιότητες της επιδερμίδας. Πολυάριθμες δοκιμές invitro έχουν δείξει πως το Pro-Xylane αυξάνει τη σύνθεση των GAGs μέχρι και +400%. *Κλινική βαθμολόγηση 58 γυναικών έπειτα από 4 εβδομάδες **Εργαστηριακό τεστ έπειτα από μία εφαρμογή σε 40 γυναίκες

11 REVITALIFT LASER X3 H ΣΕΙΡΑ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΝΟΤΕΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Περγαμόντο, αχλάδι, υλάνγκ-υλάνγκ, κρίνος ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ Κέδρος, φρέζια, γιασεμί, υδρόβια άνθη ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ Πατσουλί, βρύα, μόσχος E.Λ.Τ. 29,00 E.Λ.Τ. 31,00 E.Λ.Τ. 29,00

12 REVITALIFT LASER X3 Η ΣΕΙΡΑ REVITALIFT LASER X3 ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ PRO-XYLANE ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ 3% + ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ + LHA (ΛΙΠΟ-ΥΔΡΟΞΥ-ΟΞΥ) ΑΠΑΛΗ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΥΦΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

13 REVITALIFT LASER X3 Η ΣΕΙΡΑ REVITALIFT LASER X3 ΟΡΟΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ PRO-XYLANE ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ 3% + ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ + CERAMID PRO ΥΦΗ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΡΟΣ ΜΕ ΑΠΑΛΗ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΝΤΑΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΑΝΑΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

14 REVITALIFT LASER X3 Η ΣΕΙΡΑ REVITALIFT LASER X3 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΒΛΕΜΜΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ PRO-XYLANE + ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ + ΚΑΦΕΪΝΗ ΥΦΗ ΡΕΥΣΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ REVITALIFT LASER, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ: ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΥΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΦΕΪΝΗ ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΑΠΛΙΚΑΤΕΡ ΓΙΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ

15

16 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ LASER X3 ΑΠΟ ΤΗΝ JOËLLE CIOCCO ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ 1. Πριν την εφαρμογή, πλύνετε προσεκτικά τα χέρια και το πρόσωπό σας. Αποφεύγετε τη χρήση αλκαλικού σαπουνιού. 2. Εφαρμόστε τρεις δόσεις του ορού Revitalift Laser x3 σε κάθε πλευρά του προσώπου σας καθώς και μία δόση στη βάση του λαιμού. 3. Απλώστε τον ορό σε όλο το πρόσωπο, με ανοδική φορά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. 4. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τον ορό στους λοβούς των αυτιών και γύρω από τα μάτια, από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία των ματιών. 5. Περιμένετε λίγο πριν εφαρμόσετε την κρέμα ημέρας ή το μακιγιάζ σας. Η συμβουλή του επαγγελματία: Ο ορός περιέχει μικρο-σωματίδια που είναι γεμάτα ενεργά συστατικά. Για βέλτιστη εφαρμογή, αφήστε λίγο χρόνο για να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Οι απαλές κυκλικές κινήσεις συμβάλλουν καθοριστικά στη διείσδυση των ενεργών συστατικών στην επιδερμίδα. Το καλοκαίρι, είναι προτιμότερο να εφαρμόζετε τον ορό τη νύχτα, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τον εφαρμόζετε δύο φορές την ημέρα. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ 1. Πριν την εφαρμογή, πλύνετε προσεκτικά τα χέρια και το πρόσωπό σας. Αποφεύγετε τη χρήση αλκαλικού σαπουνιού. 2. Εάν εφαρμόσατε πρώτα τον ορό, περιμένετε περίπου ένα λεπτό πριν την εφαρμογή της κρέμας, ούτως ώστε να διεισδύσεί καλά ο ορός. 3. Μετά την εφαρμογή του ορού, βυθίστε απαλά τα δάχτυλά σας στην κρέμα Revitalift Laser Χ3. Για την προστασία των ενεργών συστατικών, αποφεύγετε να ζεστάνετε την κρέμα στις παλάμες των χεριών και, αντί αυτού, τοποθετήστε τη στο πίσω μέρος του χεριού σας. Στη συνέχεια, απλώστε την κρέμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό, πρωί και βράδυ. Έπειτα από λίγα λεπτά μπορείτε να εφαρμόσετε απευθείας το μακιγιάζ σας, δεδομένου ότι η κρέμα αποτελεί εξαιρετική βάση. Η συμβουλή του επαγγελματία: Απλώστε την κρέμα απευθείας σε όλο το πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κάνετε μασάζ στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις, από τη βάση προς την κορυφή του προσώπου καθώς και γύρω από τα μάτια (από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία) και στο λαιμό. Για πλήρη αποτελεσματικότητα, συνιστάται η χρήση της κρέμας Revitalift Laser X3 πρωί και βράδυ. Για μέγιστα αποτελέσματα ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες χρήσης για τρεις μήνες, χρησιμοποιώντας τον ορό και την κρέμα εναλλάξ δύο φορές την ημέρα. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ 1. Μετά την εφαρμογή του ορού, περιμένετε λίγα λεπτά πριν εφαρμόσετε την κρέμα ματιών. 2. Τοποθετήστε μικρή ποσότητα προϊόντος σε κάθε κρόταφο. 3. Απλώστε απαλά το προϊόν στην περιοχή των ματιών, ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία προς την εσωτερική γωνία και μετακινώντας την άκρη του δαχτύλου σας προς το πάνω μέρος των βλεφάρων (κάτω από το μέτωπο). Επαναλάβετε αυτή την κίνηση 5 φορές δεξιόστροφα. Η συμβουλή του επαγγελματία: Εάν έχετε ευαίσθητα μάτια, αποφεύγετε την εφαρμογή της κρέμας πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και δώστε περισσότερη έμφαση στην περιοχή των φρυδιών. ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ HONDOS CENTER

17 ForYourInformation. Για πρώτη φορά, η L'Oréal Paris τόλμησε να συγκρίνει την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος αντιγήρανσης έναντι μιας συνεδρίας laser. FYI Η Revitalift Laser X3 ήταν το αντικείμενο μιας πρωτοποριακής κλινικής μελέτης στην οποία συγκρίθηκε με ένα fractional laser CO 2. FYI Τα αποτελέσματα όσον αφορά τη διόρθωση των ρυτίδων στο πόδι της χήνας ήταν θεαματικά. FYI Το μυστικό: Το Pro-Xylane3, δυναμικά ενισχυμένο Pro-Xylane, συμπυκνωμένο στο ποσοστό ρεκόρ του 3%. FYI Συνδυάστηκε με κλάσματα υαλουρονικού οξέος και με λιπο-υδροξύ οξύ (LHA) για αντιγηραντική αποτελεσματικότητα τριπλής δράσης: διόρθωση, αναδόμηση και αναδιαμόρφωση. FYI Ανακαλύψτε την αποκλειστική σειρά των τριών προϊόντων Revitalift Laser X3: μια κρέμα που δρα σε βάθος, ένας ορός για επιδερμίδα με ολόφρεσκη ζωντάνια και μια κρέμα για την περιοχή των ματιών για ανανεωμένο βλέμμα. #28 LASER ISSUE

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο λατρεύουν την περιποίηση επιδερμίδας ANEW...

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο λατρεύουν την περιποίηση επιδερμίδας ANEW... Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο λατρεύουν την περιποίηση επιδερμίδας ANEW... VITALE 25+ REVERSALIST 40+ ULTIMATE 50+ PLATINUM 60+ CLINICAL ALL AGES GENICS ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στον οδηγό σας για να αυξήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Αγαπητοί Συνεργάτες, Πρόλογος Σκοπός αυτού του εγχειριδίου είναι να σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τα προϊόντα της LR Health & Beauty Systems, τη χρήση και τα συστατικά τους,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ SATINIQUE ; Η Satinique είναι μια ειδική επωνυμία με premium προϊόντα περιποίησης, θεραπείας και στάιλινγκ των μαλλιών, για όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧOΣ 54 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

ΤΕΥΧOΣ 54 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 AIΣΘHTIKH ΔEPMATOΛOΓIA ΤΕΥΧOΣ 54 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 > Πολυπολιτισμικές αντιλήψεις για τις ανωμαλίες του χρώματος του δέρματος του προσώπου > Ο μηχανισμός δράσης των τοπικών ρετινοειδών για τη θεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

COMPTOIR PROVENÇAL DES ARGILES ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

COMPTOIR PROVENÇAL DES ARGILES ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ COMPTOIR PROVENÇAL DES ARGILES ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ H εταιρεία ACP BIO PURE προσφέρει πιστοποιημένα Βιολογικά Καλλυντικά και προϊόντα για την φροντίδα της προσωπικής υγιεινής, που ικανοποιούν απόλυτα την

Διαβάστε περισσότερα

GARRAUD PARIS. Η πηγή της Garraud Paris. Μην ξεχνάτε: το δέρμα σας είναι τόσο μοναδικό όσο και εσείς

GARRAUD PARIS. Η πηγή της Garraud Paris. Μην ξεχνάτε: το δέρμα σας είναι τόσο μοναδικό όσο και εσείς GARRAUD PARIS Tο 1950 ο Rene Garraud πρωτοπόρος για την εποχή του, δημιούργησε στο Παρίσι ένα πρότυπο κέντρο ομορφιάς συνολικής περιποίησης, το οποίο παρείχε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε καλλυντικές αγωγές,

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο άρωμα

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο άρωμα Κατάλογος αρωμάτων Πώς να επιλέξω το κατάλληλο άρωμα Στην επιλογή του κατάλληλου αρώματος, τον πρώτο λόγο έχει η προσωπική σας γνώμη. Άλλωστε, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτιμήσεις και διαφορετική

Διαβάστε περισσότερα

Μέγας χορηγος ta kaλυτερα προϊοντα ομορφιασ prix de beauté 2014

Μέγας χορηγος ta kaλυτερα προϊοντα ομορφιασ prix de beauté 2014 Μέγας χορηγός ta kaλυτερα προϊοντα ομορφιασ prix de beauté 2014 ΕΠΙΤΡΟΠΗ PRIX DE BEAUTÉ 2014 Η Διεύθυνση των Prix de Beauté ευχαριστεί θερμά την Επιτροπή Ειδικών που συμμετείχαν στην Έρευνα/Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία αιχμής στη φροντίδα του δέρματος. Αντιγήρανση και ιατρική περίθαλψη στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος. Επιστημονικά ελεγμένο.

Τεχνολογία αιχμής στη φροντίδα του δέρματος. Αντιγήρανση και ιατρική περίθαλψη στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος. Επιστημονικά ελεγμένο. THE SQOOM EFFECT Τεχνολογία αιχμής στη φροντίδα του δέρματος. Αντιγήρανση και ιατρική περίθαλψη στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος. Επιστημονικά ελεγμένο..201205.gr_12091.indd 1 11.09.12 16:4 2.201205.GR_12091.indd

Διαβάστε περισσότερα

Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN

Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN Αγαπητοί φίλοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω τον καινούργιο συμπληρωμένο κατάλογο των προϊόντων της εταιρείας VIVASAN, και θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

της 20100 ΜΑΤΟΣ ΥΔΡΥΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ:

της 20100 ΜΑΤΟΣ ΥΔΡΥΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: Η γήρανση του δέρματος και οι τρόποι αντιμετώπισης της 20100 Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜ ΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη συσκευή κοσμετολογίας της σειράς DΕΤΑ που συνδυάζει κοσμετολογική και θεραπευτική δράση ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΔΥΝΗ

Η πρώτη συσκευή κοσμετολογίας της σειράς DΕΤΑ που συνδυάζει κοσμετολογική και θεραπευτική δράση ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΔΥΝΗ Η πρώτη συσκευή κοσμετολογίας της σειράς DΕΤΑ που συνδυάζει κοσμετολογική και θεραπευτική δράση ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΔΥΝΗ Αιμορροΐδες Προβλήματα που σχετίζονται με Διαταραχές Εσωτερικών Οργάνων,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ TEYXOΣ 59 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 > Θεραπεία με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος > Αποκατάσταση μαλλιών: Το παρόν και το μέλλον > Το πράσινο τσάι και οι φωτοπροστατευτικές και αντικαρκινικές

Διαβάστε περισσότερα

www.medvoi365.gr H ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤOΣΕΛΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ σελ. 5 Medvoi365

www.medvoi365.gr H ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤOΣΕΛΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ σελ. 5 Medvoi365 www.medvoi365.gr H ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤOΣΕΛΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνέντευξη Διατροφή Δερματολογία Κατερίνα Λέχου: «Πρέπει να βάζουμε νερό στο κρασί μας» σελ. 3 Τροφές που προσδίδουν ενέργεια. Μύθοι & αλήθειες σελ. 5 Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Εμβιομηχανική Βιοϊατρική Τεχνολογία. 3 ο Κεφάλαιο Ιστομηχανικη (Tissue Engineering) Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Αλεξόπουλος Λεωνίδας

Εμβιομηχανική Βιοϊατρική Τεχνολογία. 3 ο Κεφάλαιο Ιστομηχανικη (Tissue Engineering) Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Αλεξόπουλος Λεωνίδας Εμβιομηχανική Βιοϊατρική Τεχνολογία 3 ο Κεφάλαιο Ιστομηχανικη (Tissue Engineering) Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Αλεξόπουλος Λεωνίδας Άδεια Χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ με LASER ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ

ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ με LASER ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ 1η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ με LASER ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ 28 & 29 Νοεμβρίου 2009 GRAND HOTEL PALACE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 3 4 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενο Εισαγωγή 55

Περιεχόμενο Εισαγωγή 55 Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 53 Περιεχόμενο Εισαγωγή 55 Επιδερμίδα και η γενική κατάσταση της υγείας 55 Κανόνες χρησιμοποίησης των κβαντικών εξαρτημάτων κοσμετολογίας. 55 Προγράμματα ηλεκτρομαγνητικής και κβαντικής κοσμετολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικές Οδηγίες και Οδηγίες Χρήσης

Συνοπτικές Οδηγίες και Οδηγίες Χρήσης Συνοπτικές Οδηγίες και Οδηγίες Χρήσης 1 Συνοπτικές Οδηγίες Σας ευχαριστούµε! Συγχαρητήρια για την αγορά ενόςσύστηµατος mē! Το mē είναι µια πρωτοποριακή συσκευή που µπορεί να χρησιµοποιηθεί στην άνεση και

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα μεσοθεραπείας από τη

Προϊόντα μεσοθεραπείας από τη Προϊόντα μεσοθεραπείας από τη Αποστειρωμένες Φόρμουλες [F-XFC] To F-XFC έχει αμιγώς καθαρά συστατικά και είναι μια αντιγηραντική θεραπεία. Η συγκεκριμένη σύνθεση είναι γνωστή στους γιατρούς αντιγήρανσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Εγχειρίδιο οδηγιών

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Εγχειρίδιο οδηγιών ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Εγχειρίδιο οδηγιών Για τα εξής προβλήματα: ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΠΛΗΞΙΑ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΣ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΥΟΥ, ΑΡΤΗΡΙΑΚΕΣ ΝΟΣΟΙ, ΑΫΠΝΙΑ, ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αδυνατίσματος ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 2009

Οδηγός αδυνατίσματος ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 2009 Οδηγός αδυνατίσματος ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 2009 οδηγός αδυνατίσματος περιεχόμενα σελίδα 04 Νέα δεδομένα στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων: σήμα κινδύνου! σελίδα 07 Κυτταρίτιδα: ο γυναικείος εφιάλτης! σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Στηρίζουμε το έργο των συλλόγων Χαράλαμπος Δημ. Αμπατζόγλου «60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ»

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Στηρίζουμε το έργο των συλλόγων Χαράλαμπος Δημ. Αμπατζόγλου «60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ» ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Στηρίζουμε το έργο των συλλόγων Χαράλαμπος Δημ. Αμπατζόγλου «60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ» Ελληνική σειρά φυσικών προϊόντων υγείας & οµορφιάς Υγεία & Ευεξία Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε περισσότερα

«Μπορούμε να μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε»

«Μπορούμε να μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε» Χειμώνας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ «Μπορούμε να μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε» ΥΓΕΙΑ Γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ; ΚΑΡΔΙΑ Θωρακίστε την με «όπλο» τη διατροφή ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μεγαλώστε γερά... παιδιά ΓΙΟΡΤΕΣ Ρεβεγιόν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. www.inatural.gr. τηλεφωνικές παραγγελίες στο 8012223030

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. www.inatural.gr. τηλεφωνικές παραγγελίες στο 8012223030 ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ I-NATURAL ΤΕΥΧΟΣ 0 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 203 www.inatural.gr ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ σελ. 4-9 ΟΜΟΡΦΙΑ σελ. 0-2 ΠΑΙΔΙ & ΝΕΑ ΜΑΜΑ σελ. 24-27 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σελ. 28-35

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser queers.gr Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser Πως να διαλέξετε υπηρεσίες Από την ομάδα του Queers.gr 2013 Κεφάλαιο 1. Τι είναι/ Πως λειτουργεί η μέθοδος με laser. 1. Τι είναι η αποτρίχωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΥΔΑΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΡΟΦΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL

Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL KAINOTOMIA ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 47.000 ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Προϊόντα. Νέα Τεχνολογία Alex 755 ως Αναβάθμιση στην πιο Δημοφιλή Πλατφόρμα Harmony XL. Πλεονεκτήματα:

Νέα Προϊόντα. Νέα Τεχνολογία Alex 755 ως Αναβάθμιση στην πιο Δημοφιλή Πλατφόρμα Harmony XL. Πλεονεκτήματα: 73 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Τόμος 6, (1):73-79, 2009 Νέα Προϊόντα Νέα Τεχνολογία Alex 755 ως Αναβάθμιση στην πιο Δημοφιλή Πλατφόρμα Harmony XL Νέα κεφαλή θεραπείας Alex 755 τεχνολογίας laser Alexandrite

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί είναι πολύτιμη;

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί είναι πολύτιμη; T. 12 - ΣΕΠ. - ΟΚΤ. 2013...για να ζω καλύτερα! ΜΑΛΛΙΑ Μυστικά για λάμψη και ζωντάνια ΚΩΝ/ΝΟΣ ΞΕΝΟΣ Βήματα Yγείας & Eυεξίας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Kαι τίποτα δεν σε σταματά... ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑ- ΠΤΥΧΙΑΚΗ : ΚΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑ- ΠΤΥΧΙΑΚΗ : ΚΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ- ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ- ΒΟΥΛΙΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα