Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Προσβλέπουμε σε συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Προσβλέπουμε σε συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων"

Transcript

1 Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Προσβλέπουμε σε συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων Σε επιχειρηματικές συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων προσβλέπουν τα ΕΛΠΕ σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Γρηγόρη Στεργιούλη, με αφορμή την επιλογή των ΕΛΠΕ για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στις περιοχές της Άρτας Πρέβεζας και της ΒΔ Πελοποννήσου που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Επιδιώκουμε την δημιουργία επιχειρηματικών σχημάτων με πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα συνεισφέρουν ιδέες, γνώσεις και οικονομική επιφάνεια. Ξεκινάμε αυτοδύναμα, αλλά είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προτάσεις που θα βασίζονται και θα πληρούν τους επιχειρηματικούς κανόνες της διεθνούς βιομηχανίας. Είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον μας να εφαρμόσουμε όλες εκείνες τις τεχνολογικές μεθόδους, που θα μας επιτρέψουν να εντοπίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τυχόν κοιτάσματα υδρογονανθράκων, προς όφελος, πέραν της εταιρείας, της οικονομίας της χώρας μας και της περαιτέρω ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανεκτίμητη κληρονομιά που έχουμε ως λαός, τον φυσικό πλούτο των θαλασσών μας και των βουνών μας», δηλώνει ο κ. Στεργιούλης. Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, χαρακτηρίζει εξάλλου την ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα «στρατηγικό στόχο στον οποίο η εταιρεία προσβλέπει και επενδύει», διαθέτοντας μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η συσσωρευμένη εμπειρία από τις μέχρι σήμερα έρευνες σε 39 περιοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η κατοχή σημαντικής τεχνογνωσίας και η ολοκληρωμένη γνώση του ελλαδικού χώρου.

2 Τα ΕΛΠΕ ηγούνται επίσης ως διαχειριστής επιχειρηματικού σχήματος με την Ιταλική Edison, στο οποίο έχει παραχωρηθεί για έρευνες η περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου όπου διεξάγονται ήδη εκτεταμένες γεωφυσικές καταγραφές. Νωρίτερα, το energypress έγραφε: Δημοσιεύτηκαν σήμερα στο Διαύγεια οι αποφάσεις για την ανάθεση των τριών χερσαίων οικοπέδων στη Δυτική Ελλάδα από το ΥΠΕΝ. Αναλυτικότερα, η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας προσφέρεται στην Energean Oil & Gas που ήταν η μόνη που είχε καταθέσει προσφορά, η περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου στα ΕΛ.ΠΕ. που επίσης είχαν καταθέσει τη μόνη προσφορά, ενώ για την περιοχή Άρτας Πρέβεζας την οποία διεκδικούσαν τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και η Energean, η απόφαση του ΥΠΕΝ είναι να παραχωρηθεί στα ΕΛ.ΠΕ. Τις αποφάσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ, εδώ και εδώ. Το σχετικό άρθρο του energypress μπορείτε να το βρείτε εδώ.

3 Χρ. Λιάγγου: Και η Total διεκδικεί κοιτάσματα στο Ιόνιο Η συμμετοχή της γαλλικής Total στον διαγωνισμό για την παραχώρηση των υποθαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο επιβεβαιώθηκε χθες με την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών. Η γαλλική εταιρεία διεκδικεί μέσω κοινοπραξίας με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison το οικόπεδο 2 στην περιοχή του Ιονίου συμμετέχοντας με ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται κατά 25% η Εdison και τα ΕΛΠΕ. Ενδιαφέρον Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Total ήταν από τις πρώτες εταιρείες που αγόρασαν τα σεισμικά για τις συγκεκριμένες περιοχές και η μοναδική πολυεθνική που διατήρησε το ενδιαφέρον της μέχρι τέλους, παρά την αρνητική συγκυρία στο διεθνές περιβάλλον της πετρελαϊκής βιομηχανίας λόγω τιμών, ενώ δραστηριοποιείται και στην Κύπρο. Δύο προσφορές στον ίδιο διαγωνισμό για τα οικόπεδα 1 και 2 κατέθεσαν τα ΕΛΠΕ. Το άνοιγμα των προσφορών χθες το πρωί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος συνέπεσε και με την απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Σκουρλέτη για την παραχώρηση των τριών χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα. Η περιοχή Αρτας Πρέβεζας, που έγινε αντικείμενο ανοιχτής διαμάχης μεταξύ των διεκδικητών, ΕΛΠΕ και Energean Oil, κατακυρώθηκε τελικά στα ΕΛΠΕ. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την από κοινού ανάληψη της περιοχής έπειτα από παρότρυνση του υπουργού Παναγιώτη Σκουρλέτη, οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Σημείο τριβής στις επαφές των δύο εταιρειών, που διεξήχθησαν σε δύο επίπεδα (μεταξύ διοικήσεων και τεχνοκρατών), αποτέλεσε ο ρόλος του οperator. Tα ΕΛΠΕ, πάντως, με χθεσινή τους ανακοίνωση αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας προς την πλευρά της Energean, από άλλη θέση βεβαίως πλέον, αφού η ανάδειξή τους σε πλειοδότη θέτει τη μεταξύ τους συζήτηση σε άλλη βάση και τον ρόλο του operator προφανώς προεξοφλημένο. Στην ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ κάνουν ξεκάθαρο επίσης τον στόχο τους για στρατηγικές συνεργασίες με άλλες εταιρείες. Στη σχετική δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Γ. Στεργιούλης, αφού υπογραμμίζει ότι η ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι ένας στρατηγικός στόχος για την εταιρεία, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η επιλογή των περιοχών έχει γίνει, όπως πάντα, με αυστηρά τεχνικά και επιχειρηματικά κριτήρια. Αυτό μας επιτρέπει να επιδιώκουμε τη δημιουργία επιχειρηματικών σχημάτων με πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα συνεισφέρουν ιδέες, γνώσεις και οικονομική επιφάνεια. Ξεκινάμε αυτοδύναμα, όμως είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προτάσεις που θα βασίζονται και θα πληρούν τους επιχειρηματικούς κανόνες της διεθνούς βιομηχανίας». Ερευνες

4 Τα ΕΛΠΕ, με βάση τη χθεσινή απόφαση του κ. Σκουρλέτη, επελέγησαν και για την παραχώρηση της περιοχής Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, ενώ η Energean Oil της Αιτωλοακαρνανίας. Το επόμενο βήμα είναι η οριστικοποίηση των συμβάσεων με τους αναδόχους, έργο που θα αναλάβει η Επιτροπή Αξιολόγησης. Τα ΕΛΠΕ έχουν ξεκινήσει τις εκτεταμένες γεωφυσικές έρευνες και καταγραφές στην περιοχή του δυτικού Πατραϊκού Κόλπου, ενώ η Energean Oil εκτός από τη λειτουργία του Πρίνου και το νέο επενδυτικό πρόγραμμα που εφαρμόζει εκεί, υλοποιεί το πρόγραμμά της στο κοίτασμα των Ιωαννίνων και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη του βεβαιωμένου κοιτάσματος στο Κατάκολο. (Καθημερινή)

5 Μανιάτης: Να μην εκχωρηθούν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες στην τρόικα «Αρνήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα εκχωρήσει τα μελλοντικά έσοδα από την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων της χώρας στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, όπως απαιτούν οι δανειστές», τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης σε επίκαιρη ερώτησή του. Πιο αναλυτικά, ο πρώην υπουργός τονίζει τα εξής: "Στην επίκαιρη ερώτηση που απηύθυνα στον Υπουργό κ. Γ. Κατρούγκαλο, ζήτησα να δεσμευτεί ότι η νομοθετική ρύθμιση που είχαμε προβλέψει με το ν.4162/2013 για τη σύσταση εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, θα γίνει σεβαστή, ώστε τα έσοδα από την αξιοποίηση Υδρογονανθράκων να ενισχύσουν το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης των μελλοντικών γενεών των Ελλήνων ασφαλισμένων, δηλ. των ανθρώπων που σήμερα είναι από 20 έως και 50 ετών. Μετά τη σημερινή άρνηση κατηγορηματικής διάψευσης στη Βουλή από τον αρμόδιο Υφυπουργό, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τότε το ν.4162/2013, ενώ επιπλέον για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με επίσημα έγγραφά της «λογοδοτεί» στην Τρόικα για τις έρευνες Υδρογονανθράκων, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδώσει τα μελλοντικά έσοδα σε αυτούς που τα δικαιούνται. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε ότι θα διαπράξει το μεγαλύτερο διαγενεακό έγκλημα σε βάρος των νέων γενεών. Αν αυτό τελικά συμβεί, θα πρόκειται στην ουσία για εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, πράξη την οποία θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο».

6

7 Χρ. Λιάγγου: Και η Total διεκδικεί κοιτάσματα στο Ιόνιο Η συμμετοχή της γαλλικής Total στον διαγωνισμό για την παραχώρηση των υποθαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο επιβεβαιώθηκε χθες με την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών. Η γαλλική εταιρεία διεκδικεί μέσω κοινοπραξίας με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison το οικόπεδο 2 στην περιοχή του Ιονίου συμμετέχοντας με ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται κατά 25% η Εdison και τα ΕΛΠΕ. Ενδιαφέρον Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Total ήταν από τις πρώτες εταιρείες που αγόρασαν τα σεισμικά για τις συγκεκριμένες περιοχές και η μοναδική πολυεθνική που διατήρησε το ενδιαφέρον της μέχρι τέλους, παρά την αρνητική συγκυρία στο διεθνές περιβάλλον της πετρελαϊκής βιομηχανίας λόγω τιμών, ενώ δραστηριοποιείται και στην Κύπρο. Δύο προσφορές στον ίδιο διαγωνισμό για τα οικόπεδα 1 και 2 κατέθεσαν τα ΕΛΠΕ. Το άνοιγμα των προσφορών χθες το πρωί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος συνέπεσε και με την απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Σκουρλέτη για την παραχώρηση των τριών χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα. Η περιοχή Αρτας Πρέβεζας, που έγινε αντικείμενο ανοιχτής διαμάχης μεταξύ των διεκδικητών, ΕΛΠΕ και Energean Oil, κατακυρώθηκε τελικά στα ΕΛΠΕ. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την από κοινού ανάληψη της περιοχής έπειτα από παρότρυνση του υπουργού Παναγιώτη Σκουρλέτη, οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Σημείο τριβής στις επαφές των δύο εταιρειών, που διεξήχθησαν σε δύο επίπεδα (μεταξύ διοικήσεων και τεχνοκρατών), αποτέλεσε ο ρόλος του οperator. Tα ΕΛΠΕ, πάντως, με χθεσινή τους ανακοίνωση αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας προς την πλευρά της Energean, από άλλη θέση βεβαίως πλέον, αφού η ανάδειξή τους σε πλειοδότη θέτει τη μεταξύ τους συζήτηση σε άλλη βάση και τον ρόλο του operator προφανώς προεξοφλημένο. Στην ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ κάνουν ξεκάθαρο επίσης τον στόχο τους για στρατηγικές συνεργασίες με άλλες εταιρείες. Στη σχετική δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Γ. Στεργιούλης, αφού υπογραμμίζει ότι η ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι ένας στρατηγικός στόχος για την εταιρεία, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η επιλογή των περιοχών έχει γίνει, όπως πάντα, με αυστηρά τεχνικά και επιχειρηματικά κριτήρια. Αυτό μας επιτρέπει να επιδιώκουμε τη δημιουργία επιχειρηματικών σχημάτων με πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα συνεισφέρουν ιδέες, γνώσεις και οικονομική επιφάνεια. Ξεκινάμε αυτοδύναμα, όμως είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προτάσεις που θα βασίζονται και θα πληρούν τους επιχειρηματικούς κανόνες της διεθνούς βιομηχανίας». Ερευνες Τα ΕΛΠΕ, με βάση τη χθεσινή απόφαση του κ. Σκουρλέτη, επελέγησαν και για την παραχώρηση της περιοχής Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, ενώ η Energean Oil της Αιτωλοακαρνανίας. Το επόμενο βήμα

8 είναι η οριστικοποίηση των συμβάσεων με τους αναδόχους, έργο που θα αναλάβει η Επιτροπή Αξιολόγησης. Τα ΕΛΠΕ έχουν ξεκινήσει τις εκτεταμένες γεωφυσικές έρευνες και καταγραφές στην περιοχή του δυτικού Πατραϊκού Κόλπου, ενώ η Energean Oil εκτός από τη λειτουργία του Πρίνου και το νέο επενδυτικό πρόγραμμα που εφαρμόζει εκεί, υλοποιεί το πρόγραμμά της στο κοίτασμα των Ιωαννίνων και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη του βεβαιωμένου κοιτάσματος στο Κατάκολο. (Καθημερινή)

Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ - ΕΒΕΑ - 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

H αλήθεια για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Ιόνιο και Πατραϊκό Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση δικαιωμάτων στην Αιτωλοακαρνανία

H αλήθεια για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Ιόνιο και Πατραϊκό Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση δικαιωμάτων στην Αιτωλοακαρνανία Περπατάμε και κολυμπάμε πάνω από τη σωτηρία μας. Ένας απίστευτος θησαυρός κρύβεται στα έγκατα της ελληνικής γης. Με τις δύο αυτές φράσεις, που μοιάζουν με χρησμό σύγχρονης Πυθίας, ένας από τους καλύτερους

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την πρόσκληση. Θεωρώ μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι η Κύπρος δίνει το

Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την πρόσκληση. Θεωρώ μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι η Κύπρος δίνει το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2012 ΟΜΙΛΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ K.ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST THE CYPRUS-EU PRESIDENCY SUMMIT: LEADERSHIP STRATEGY FOR STABILITY, PROGRESS AND PROSPERITY

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΡΕΖΑ ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ FLOW ENERGY S.A πρ. Δ.Σ. ΔΕΠ-ΕΚΥ

ΤΕΡΕΖΑ ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ FLOW ENERGY S.A πρ. Δ.Σ. ΔΕΠ-ΕΚΥ ΤΕΡΕΖΑ ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ FLOW ENERGY S.A πρ. Δ.Σ. ΔΕΠ-ΕΚΥ Αυξημένη Πετρελαιοπιθανότητα Ελλιπής Ερευνητική δραστηριότητα Δύσκολο γεωλογικό υπόβαθρο Μεγάλα βάθη, ανεξερεύνητα. Αναθεώρηση της πολιτικής στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΛΛΙΝΥ)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΛΛΙΝΥ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΛΛΙΝΥ) Συνέντευξη ΕΣΗΕΑ 6 Μαρτίου 2014 www.elliny.gr Δρ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ Γεωλόγος Μηχανικός πρ. Δ/ντής ΔΕΠ,ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε Πρόεδρος ΕΛΛΙΝΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25 Φεβρουαρίου 2016 Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2015 Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα λόγω εκμετάλλευσης υψηλών διεθνών περιθωρίων διύλισης και βελτιωμένης λειτουργίας διυλιστηρίων Επιβάρυνση

Διαβάστε περισσότερα

«Ερευνα. & Παραγωγή. Συνέντευξη Τύπου του ΕΛΛΙΝΥ 5-12-2012 με θέμα: Δρ. Βασίλης Καρκούλιας Γεωλόγος Μηχανικός πρ. Δ/ντήςντής ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ

«Ερευνα. & Παραγωγή. Συνέντευξη Τύπου του ΕΛΛΙΝΥ 5-12-2012 με θέμα: Δρ. Βασίλης Καρκούλιας Γεωλόγος Μηχανικός πρ. Δ/ντήςντής ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ Συνέντευξη Τύπου του ΕΛΛΙΝΥ 5-12-2012 με θέμα: «Ερευνα & Παραγωγή Υ/Α στην Ελλάδα σήμερα» Δρ. Βασίλης Καρκούλιας Γεωλόγος Μηχανικός πρ. Δ/ντήςντής ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ ΕΚΥ Α.Ε Πρόεδρος ΕΛΛΙΝΥ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Αισιοδοξία για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων

Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Αισιοδοξία για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Αισιοδοξία για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων Συγκρατημένα αισιόδοξος για την θετική έκβαση του κολοσσιαίου εγχειρήματος εντοπισμού Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο, εμφανίστηκε ο

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα έχει φυσικό πλούτο γιο τις ανάγκες ολόκληρης της Ευρώπης

Η Ελλάδα έχει φυσικό πλούτο γιο τις ανάγκες ολόκληρης της Ευρώπης Η Ελλάδα έχει φυσικό πλούτο γιο τις ανάγκες ολόκληρης της Ευρώπης Τεράστιο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και μεθανίου μεταξύ Ιονίου, Κρήτης και Κύπρου ΤουΠΑΜΠΟΥΜΓΠΔΗ mitides@alfamedia. press, cy Λίγο μετά

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Μαρούσι, 20/04/2016

Δελτίο Τύπου. Μαρούσι, 20/04/2016 Δελτίο Τύπου Μαρούσι, 20/04/2016 Ομιλία του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., Γρηγόρη Στεργιούλη, στην εκδήλωση: «Από την εκπαίδευση στην παραγωγή / Το παράδειγμα της συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης-ΕΛΠΕ»

Διαβάστε περισσότερα

Ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Γρηγόρης Στεργιούλης, Δ.Σ., Ελληνικά Πετρέλαια

Ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Γρηγόρης Στεργιούλης, Δ.Σ., Ελληνικά Πετρέλαια 2 η Σύνοδος Κορυφής Thessaloniki Summit Θεσσαλονίκη, 5-6 Οκτωβρίου 2017 Ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο Γρηγόρης Στεργιούλης, Δ.Σ., Ελληνικά Πετρέλαια Ομιλία

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή υπογραφής Σύμβασης Μίσθωσης για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο πέλαγος

Τελετή υπογραφής Σύμβασης Μίσθωσης για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο πέλαγος Τελετή υπογραφής Σύμβασης Μίσθωσης για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο πέλαγος Ομιλία Ευστάθιου Ν. Τσοτσορού Εκτελεστικού Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Τόμος Χρήστος Ενεργειακή Αιγαίου

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Τόμος Χρήστος Ενεργειακή Αιγαίου ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Τόμος Χρήστος Ενεργειακή Αιγαίου Ανάπτυξη Ταμιευτήρων Πετρελαίου εδομένα Ταμιευτήρα Γεωφυσική ιαγραφίες Πυρήνες Testς Παραγωγής PVT Ερμηνεία Στατικό Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ EAST MED ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ EAST MED ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ EAST MED ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ H κατασκευή του αγωγού East-Med, εικόνα 1, θα έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία για την Ελλάδα για αυτό τον αγκάλιασαν

Διαβάστε περισσότερα

Από την έρευνα στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων Προκλήσεις και οφέλη για την ελληνική οικονομία

Από την έρευνα στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων Προκλήσεις και οφέλη για την ελληνική οικονομία Από την έρευνα στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων Προκλήσεις και οφέλη για την ελληνική οικονομία Καθηγητής Νίκος Βαρότσης Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής

Διαβάστε περισσότερα

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική»

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» 3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ 1 Αγαπητέ κύριε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22 Φεβρουαρίου 2018 Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2017 Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας, λόγω λειτουργικών επιδόσεων και ευνοϊκού διεθνούς περιβάλλοντος διύλισης. Μείωση χρηματοοικονομικών εξόδων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΡΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Hλίας Κονοφάγος και Νίκος Λυγερός. (Αναλυτές)

ΤΟ ΑΡΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Hλίας Κονοφάγος και Νίκος Λυγερός. (Αναλυτές) ΤΟ ΑΡΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Hλίας Κονοφάγος και Νίκος Λυγερός (Αναλυτές) Copyright: H. Konofagos & N. Lygeros on line Η θαλάσσια (offshore) παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ. A. Αιτιολογική Έκθεση

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ. A. Αιτιολογική Έκθεση ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 11.09.2014 ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ KAVALA OIL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ENERGEAN OIL AND GAS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κι όμως, τα αποθέματα του Ιονίου είναι μεγαλύτερα των 1,5 τρισ

Κι όμως, τα αποθέματα του Ιονίου είναι μεγαλύτερα των 1,5 τρισ DEFENCE-POINT. GR 31/01/2017 Κι όμως, τα αποθέματα του Ιονίου είναι μεγαλύτερα των 1,5 τρισ 31/01/2017 00:54 Κατηγορίες: Main,Ελλάδα - Κύπρος,Ενέργεια & Οικονομία Αποστολή με email Print PDF Με ευχαρίστηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΑ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιριών Energean Oil & Gas-Ενεργειακή Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Β Τριμήνου/Εξαμήνου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Β Τριμήνου/Εξαμήνου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31 Αυγούστου 2017 Αποτελέσματα Β Τριμήνου/Εξαμήνου 2017 Σημαντική βελτίωση λειτουργικών αποτελεσμάτων, λόγω αυξημένης παραγωγής και πωλήσεων, αριστοποίησης εφοδιασμού και διεθνών περιθωρίων

Διαβάστε περισσότερα

Πρίνος: Η επόμενη μέρα

Πρίνος: Η επόμενη μέρα Πρίνος: Η επόμενη μέρα Μαθιός Ρήγας Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Energean Oil & Gas 17 ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» Αθήνα, 30-31 Οκτωβρίου 2012 1 Agenda 1. Η εμπειρία μας τα

Διαβάστε περισσότερα

Ισχυρή και Ανταγωνιστική Βιομηχανία ως Προϋπόθεση για ένα Νέο Παραγωγικό Μοντέλο

Ισχυρή και Ανταγωνιστική Βιομηχανία ως Προϋπόθεση για ένα Νέο Παραγωγικό Μοντέλο 2 nd Thessaloniki Summit 2017 Ισχυρή και Ανταγωνιστική Βιομηχανία ως Προϋπόθεση για ένα Νέο Παραγωγικό Μοντέλο O Νέος Ενεργειακός Χάρτης στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης Θεσσαλονίκη, 5-6 Οκτωβρίου 2017 Ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

2. Ιστορικό των ερευνών

2. Ιστορικό των ερευνών ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ» (OPEN DOOR) 1. Νομικό Πλαίσιο Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Με αφορμή την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Με αφορμή την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Με αφορμή την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 Ενόψει της συνεδρίασης της Ολομέλειας για την κύρωση των 4 συμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του τεχνικού δυναμικού στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υ/Α: Παρουσίαση της Εθνικής και Διεθνούς Εμπειρίας

Ο ρόλος του τεχνικού δυναμικού στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υ/Α: Παρουσίαση της Εθνικής και Διεθνούς Εμπειρίας Ο ρόλος του τεχνικού δυναμικού στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υ/Α: Παρουσίαση της Εθνικής και Διεθνούς Εμπειρίας 8 χρόνια στον Πρίνο: Απασχόληση και συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία Δρ. Ντίνος Νικολάου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μαρίνα Μεσολογγίου: Έργο πνοής και ανάπτυξης υπό προϋποθέσεις Όλη η αλήθεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μαρίνα Μεσολογγίου: Έργο πνοής και ανάπτυξης υπό προϋποθέσεις Όλη η αλήθεια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΤΙ ΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟΥ ΔΥΤΤ.. ΕΛΛΑΔΑΣΣ & ΙΟΝΙΙ ΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Πάτρα τηλ.: 2610-490335-6 fax: 2610-490359 e-mail: press@apd-depin.gov.gr Τρίπολη τηλ.:2713-601007

Διαβάστε περισσότερα

Ζώνη οι επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου, πέραν των όσων έχουν επιβεβαιωθεί στο κοίτασμα Αφροδίτη, που θα το καταστήσουν βιώσιμο και ανταγωνιστικό.

Ζώνη οι επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου, πέραν των όσων έχουν επιβεβαιωθεί στο κοίτασμα Αφροδίτη, που θα το καταστήσουν βιώσιμο και ανταγωνιστικό. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην Ημερίδα του ΟΓΕΕ Λεμεσού και του ΕΤΕΚ με θέμα «Υδρογονάνθρακες και Προσδοκίες: Πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Global Oil & Gas Conference South East Europe & Mediterranean. Παρουσίαση Διευθύνοντος Συμβούλου Γ. Στεργιούλη

Global Oil & Gas Conference South East Europe & Mediterranean. Παρουσίαση Διευθύνοντος Συμβούλου Γ. Στεργιούλη Global Oil & Gas Conference South East Europe & Mediterranean Παρουσίαση Διευθύνοντος Συμβούλου Γ. Στεργιούλη 28 Σεπτεμβρίου 2016 Ενεργειακός Όμιλος με ηγετική θέση σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη Σύγχρονα διυλιστήρια,

Διαβάστε περισσότερα

Υ ΡΟΓΟΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΕΙΞΕΙΣ

Υ ΡΟΓΟΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΕΙΞΕΙΣ Υ ΡΟΓΟΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΕΙΞΕΙΣ Αχιλλέας Χριστοφορίδης Τµήµα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕΙ Καβάλας Η δηµιουργία των υδρογονανθράκων από την φύση διαρκεί πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα Αρ. Πρωτ.: 410

Πάτρα Αρ. Πρωτ.: 410 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ --------------------------------------------------------------- Ταχ. Δ/νση: ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 24, ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΝ. Πάτρα Αρ. Πρωτ.: 798

ΕΠΕΙΓΟΝ. Πάτρα Αρ. Πρωτ.: 798 ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -------------------------------------------------------------- - Ταχ. Δ/νση: ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος και παρακολούθηση συμβάσεων και εργασιών Έρευνας /Παραγωγής υδρογονανθράκων

Έλεγχος και παρακολούθηση συμβάσεων και εργασιών Έρευνας /Παραγωγής υδρογονανθράκων Έλεγχος και παρακολούθηση συμβάσεων και εργασιών Έρευνας /Παραγωγής υδρογονανθράκων Στέφανος Ξενόπουλος, ΕΛΛΙΝΥ Petroleum Engineer, M.Sc. Χ.Μ., ΕΜΠ+M.Sc., Πρώτες παραχωρήσεις έως το 1970 Πολλές παραχωρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 17 o Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012 30-31 Οκτωβρίου 2012 Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα Έντιμε Κύριε Υπουργέ, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΡΕΖΑ ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ FLOW ENERGY S.A. Πρώην Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος ΔΕΠ-ΕΚΥ

ΤΕΡΕΖΑ ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ FLOW ENERGY S.A. Πρώην Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος ΔΕΠ-ΕΚΥ ΤΕΡΕΖΑ ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ FLOW ENERGY S.A. Πρώην Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος ΔΕΠ-ΕΚΥ Σε ένα κόσμο πλήρους αβεβαιότητας ένα μόνο είναι βέβαιο, η συνεχής αύξηση των ενεργειακών αναγκών Το 40% του παγκόσμιου

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην Ημερησία του Σαββάτου

Συνέντευξη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην Ημερησία του Σαββάτου Συνέντευξη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στην Ημερησία του Σαββάτου Την σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΕ 19 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΕ 19 Ιανουαρίου 2012 ΤΕΕ 19 Ιανουαρίου 2012 Το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας με βάση τις μέχρι σήμερα έρευνες Γ. Ζαφειρόπουλος ΜΜΜΜ-Γεωφυσικός Διευθυντής Ερευνών Φ. Μαρνέλης Dr Γεωλόγος Προϊστάμενος Γεωεπιστημών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές κινήσεις του ΔΕΣΦΑ για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας

Στρατηγικές κινήσεις του ΔΕΣΦΑ για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας Στρατηγικές κινήσεις του ΔΕΣΦΑ για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας Γράφει η Ευσταθία Χρυσοβέργη, Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 Το epixeiro.gr εξασφάλισε μια επίσκεψη στα γραφεία ενός από τους καίριους

Διαβάστε περισσότερα

Η Θεωρία των Διεθνών Μετακινήσεων Κεφαλαίου

Η Θεωρία των Διεθνών Μετακινήσεων Κεφαλαίου Η Θεωρία των Διεθνών Μετακινήσεων Κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφαλαίου Η Ανάπτυξη της Διεθνούς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Τρόποι Άσκησης της Διεθνούς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας και Ανάλυση των Πλεονεκτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Αθήνα, 22-23 Νοεμβρίου 2011 Athens Ledra Marriott Hotel

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Αθήνα, 22-23 Νοεμβρίου 2011 Athens Ledra Marriott Hotel 16 ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας του ΙΕΝΕ «Ενέργεια& Ανάπτυξη 2011» ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Αθήνα, 22-23 Νοεμβρίου 2011 Athens Ledra Marriott Hotel Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. εκδήλωσης ενδιαφέροντος για. παραχώρηση δικαιώµατος έρευνας και εκµετάλλευσης υδρογονανθράκων ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. εκδήλωσης ενδιαφέροντος για. παραχώρηση δικαιώµατος έρευνας και εκµετάλλευσης υδρογονανθράκων ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ταχ. /νση: Μεσογείων

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Υπουργού Ανάπτυξης Κυρίου Χρήστου Φώλια στο 3 ο Συνέδριο ENERTECH 2008

Ομιλία Υπουργού Ανάπτυξης Κυρίου Χρήστου Φώλια στο 3 ο Συνέδριο ENERTECH 2008 Δελτίο Τύπου Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2008 Ομιλία Υπουργού Ανάπτυξης Κυρίου Χρήστου Φώλια στο 3 ο Συνέδριο ENERTECH 2008 Διεθνές Κυρίες και Κύριοι, Θέλω πρώτα απ όλα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα. της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό. τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων Σχέσεων του ΒΕΑ,

Επικαιρότητα. της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό. τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων Σχέσεων του ΒΕΑ, Επικαιρότητα Αθήνα 27-9-2013 Παραθέτουμε πιο κάτω τις σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη

Άρθρο του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη Άρθρο του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη Ενδεχόμενα οι πολίτες της περιοχής να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που κατά τη γνώμη μας θα προκαλέσει η τυχόν πώληση της Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΣΗ 2000, Λεωφόρος Μεσογείων 119, Αθήνα. ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 10ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΣΗ 2000, Λεωφόρος Μεσογείων 119, Αθήνα. ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 10ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΣΗ 2000, Λεωφόρος Μεσογείων 119, Αθήνα ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 10ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Η 10 η συνεδρίαση της Επιτροπής ΦΥΣΗ 2000 που συγκροτήθηκε με το ΦΕΚ υπ αρ.248/τευχοσ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ /26-5-2017,

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής του Πολιχνίτου με το νέο θεσμικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο»

«Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής του Πολιχνίτου με το νέο θεσμικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο» «Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής του Πολιχνίτου με το νέο θεσμικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο» Περιεχόμενα της παρουσίασης Ποιος είναι ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης Πως βλέπουμε εμείς τον σχεδιασμό

Διαβάστε περισσότερα

Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Έρευνες Υδρογονανθράκων, Υποδομές & Γεωπολιτικές Προκλήσεις

Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Έρευνες Υδρογονανθράκων, Υποδομές & Γεωπολιτικές Προκλήσεις Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Αθήνα 18 Ιουνίου 2019 Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Έρευνες Υδρογονανθράκων, Υποδομές & Γεωπολιτικές Προκλήσεις Δρ Κωνσταντίνος Α. Νικολάου

Διαβάστε περισσότερα

«Κτίζοντας. τη Νέα Ελλάδα» 6 ο CEO Summit ΕΕΔΕ. Τάκης Αθανασόπουλος Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ

«Κτίζοντας. τη Νέα Ελλάδα» 6 ο CEO Summit ΕΕΔΕ. Τάκης Αθανασόπουλος Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ ή ς ύ ς: ύ ς Ά ς ς ά ς «Κτίζοντας τη Νέα Ελλάδα» 6 ο CEO Summit ΕΕΔΕ Τάκης Αθανασόπουλος Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ Αθήνα,, 11 Δεκεμβρίου 2012 ί ή ί Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και την

Διαβάστε περισσότερα

A leading E&P company in the Eastern Mediterranean. Wheelchair Basketball Game

A leading E&P company in the Eastern Mediterranean. Wheelchair Basketball Game A leading E&P company in the Eastern Mediterranean Wheelchair Basketball Game H Energean (LSE:ENOG, אנאג: TASE ) με μια ματιά Η μετοχή περιλαμβάνεται στους δείκτες FTSE 250 (Λονδίνο) και ΤΑ 35 (Τελ Αβίβ)

Διαβάστε περισσότερα

1. ΚΥΠΕ 2. ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS 3. SIGMALIVE 4. Από την πλευρά τους, CIPA δια του προέδρου του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη και CIBA δια του προέδρου του και πρώην υπουργού Υγείας, Φρίξου Σαββίδη, έκαναν λόγο για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 Φεβρουαρίου 2019 Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2018 Υψηλή κερδοφορία λόγω ιστορικά υψηλού παραγωγής και εξαγωγών, παρά τα χαμηλότερα διεθνή περιθώρια διύλισης σε σχέση με πέρυσι. Ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

8 Ιουλίου Συνέντευξη Μαθιός Ρήγας Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Energean Oil & Gas

8 Ιουλίου Συνέντευξη Μαθιός Ρήγας Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Energean Oil & Gas 8 Ιουλίου 2016 Συνέντευξη Μαθιός Ρήγας Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Energean Oil & Gas Έτσι θα φέρουμε μεγάλες επενδύσεις ξένων στην έρευνα για πετρέλαιο Χρειάζονται σταθεροί και διαφανείς κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΛΛΙΝΥ Δρ. Β. Καρκούλια στον Γιάννη Ντάσκα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» 17/02 10/03/2013. Ερώτηση

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΛΛΙΝΥ Δρ. Β. Καρκούλια στον Γιάννη Ντάσκα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» 17/02 10/03/2013. Ερώτηση ΕΡΕΥΝΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΛΛΙΝΥ Δρ. Β. Καρκούλια στον Γιάννη Ντάσκα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» 17/02 10/03/2013 Ερώτηση 1: Κύριε Πρόεδρε τι γίνεται με τις δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Το λιμάνι της Πάτρας από τον 11 ο π.χ. αιώνα έχει συνδεθεί με την ιστορική ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα εποχή για τις έρευνες και τις επενδύσεις στον Πρίνο Συνέντευξη Τύπου Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Η νέα εποχή για τις έρευνες και τις επενδύσεις στον Πρίνο Συνέντευξη Τύπου Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Η νέα εποχή για τις έρευνες και τις επενδύσεις στον Πρίνο Συνέντευξη Τύπου Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Energean Oil & Gas Αθήνα, 15 Ιουνίου 2015 Περιεχόμενα 1. Οι άδειες του Πρίνου 2.

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνες Υδρογονανθράκων στο Κατάκολο: Περιγραφή του έργου, η επένδυση και τα ρίσκα

Έρευνες Υδρογονανθράκων στο Κατάκολο: Περιγραφή του έργου, η επένδυση και τα ρίσκα Έρευνες Υδρογονανθράκων στο Κατάκολο: Περιγραφή του έργου, η επένδυση και τα ρίσκα Δρ. Κωνσταντίνος Α. Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίων Ενεργειακός Οικονομολόγος Τεχνικός Σύμβουλος Energean Oil & Gas Διοικητικός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΚΤΩΡ Ιούλιος 2018

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΚΤΩΡ Ιούλιος 2018 ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΚΤΩΡ Ιούλιος 2018 Φέρνουμε απτές προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των πλεονεκτημάτων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Η πρόταση μας Ποιο είναι το σχέδιο μας; Κατά την περυσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση,

Διαβάστε περισσότερα

Σόλων Κασίνης Διευθύνων Σύμβουλος 30 Απριλίου 2014, Λευκωσία

Σόλων Κασίνης Διευθύνων Σύμβουλος 30 Απριλίου 2014, Λευκωσία ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ Σόλων Κασίνης Διευθύνων Σύμβουλος 30 Απριλίου 2014, Λευκωσία ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΗΤΗ Σήμερα, ο Σόλων Κασίνης δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό

Διαβάστε περισσότερα

Στα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας περιλαμβάνονται τα εξής:

Στα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας περιλαμβάνονται τα εξής: Οι βασικοί πρωταγωνιστές του χώρου της ενέργειας κατά τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια στην Ελλάδα έδωσαν μαζικά το παρόν στην επιτυχημένη Ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική εργασία: Συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα: Βασικά νομικά ζητήματα

Διπλωματική εργασία: Συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα: Βασικά νομικά ζητήματα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομία Διπλωματική εργασία: Συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα: Βασικά νομικά ζητήματα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΛΘ ΑΕ» 1 ΓΕΝΙΚΑ Η Ανώνυμη Εταιρία Οργανισμός

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα και Ανάπτυξη (Research and Development, R&D)

Έρευνα και Ανάπτυξη (Research and Development, R&D) Χ. ΑΠ. ΛΑΔΙΑΣ Έρευνα και Ανάπτυξη (Research and Development, R&D) Οι Howenstine και Zeile (1992) ανακαλύπτουν μια χαλαρή συσχέτιση μεταξύ Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και του συνόλου των εργαζομένων σε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26 Φεβρουαρίου 2015 Αποτελέσματα Δ Τριμήνου 2014 Ρεκόρ παραγωγής και εξαγωγών σε συνδυασμό με βελτιωμένα διεθνή περιθώρια διύλισης οδηγούν σε ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα Σημαντική επιβάρυνση

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον και Ασφάλεια στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων

Περιβάλλον και Ασφάλεια στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων Περιβάλλον και Ασφάλεια στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων 11 13Ιουνίου2019 Workshop Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιωάννινα, Ελλάδα Ομιλητής: Τίτλος: Δρ. Σπύρος Μπέλλας, Αντιπρόεδρος ΕΔΕΥ Χαιρετισμός

Διαβάστε περισσότερα

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα Συνέντευξη Τύπου Καβάλα, 23 Ιουλίου 2014

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα Συνέντευξη Τύπου Καβάλα, 23 Ιουλίου 2014 Νέο επενδυτικό πρόγραμμα 2014 2016 Συνέντευξη Τύπου Καβάλα, 23 Ιουλίου 2014 Τι Είπαμε Τι Κάναμε (Συνέντευξη Τύπου 19/3/2013) 1. Ανάληψη της Διοίκησης στην Γενική Συνέλευση 2. Παροχή εγγυήσεων προς τα μέλη

Διαβάστε περισσότερα

THE EASTERN AND CENTRAL MEDITERRANEAN ERA OF OIL AND GAS. IMPORTANCE FOR THE EUROPEAN ENERGY SECURITY.

THE EASTERN AND CENTRAL MEDITERRANEAN ERA OF OIL AND GAS. IMPORTANCE FOR THE EUROPEAN ENERGY SECURITY. THE EASTERN AND CENTRAL MEDITERRANEAN ERA OF OIL AND GAS. IMPORTANCE FOR THE EUROPEAN ENERGY SECURITY. ANTHONY FOSCOLOS Expected (Possible) Conventional Natural Gas Resources in Eastern Mediterranean in

Διαβάστε περισσότερα

Ηλίας Γεωργιάδης: Τα σχέδια και οι επενδύσεις της Sterner Stenhus που αγόρασε τα σχολεία-σδιτ

Ηλίας Γεωργιάδης: Τα σχέδια και οι επενδύσεις της Sterner Stenhus που αγόρασε τα σχολεία-σδιτ Ηλίας Γεωργιάδης: Τα σχέδια και οι επενδύσεις της Sterner Stenhus που αγόρασε τα σχολεία-σδιτ Πριν από λίγες ημέρες και με τη συμβολή της ΕΥ, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη συμφωνία πώλησης εταιρείας που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ. ΚΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΜΕ Ι «ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 26415 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2093 31 Ιουλίου 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Επιλογή είδους σύμβασης και γεωγραφικός προσδιο ρισμός των χερσαίων περιοχών

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο LEGACY MAGAZINE

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο LEGACY MAGAZINE Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο LEGACY MAGAZINE 1) Κύριε Λυγερέ, παρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος, επικρατεί ακόμα μια νότα αισιοδοξίας λόγω των υδρογονανθράκων... Με

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Κεντρικής Υποδομής για την Παροχή Ολοκληρωμένου Περιβάλλοντος Βιβλιοθήκης ως Υπηρεσίας (ILSaS)»

«Δημιουργία Κεντρικής Υποδομής για την Παροχή Ολοκληρωμένου Περιβάλλοντος Βιβλιοθήκης ως Υπηρεσίας (ILSaS)» «Δημιουργία Κεντρικής Υποδομής για την Παροχή Ολοκληρωμένου Περιβάλλοντος Βιβλιοθήκης ως Υπηρεσίας (ILSaS)» Εισηγητής: Παντελής Α. Μπράττης, Υπεύθυνος Τεχνικής υποστήριξης Σ.Κ.Ε.Α.Β. 20 ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Energean Oil. Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ. Αριθμός Επένδυσης: Τομέας Δραστηριότητας: Φυσικοί Πόροι. Κατηγορία Επένδυσης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ. Περιβαλλοντική Κατηγορία: Α

Energean Oil. Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ. Αριθμός Επένδυσης: Τομέας Δραστηριότητας: Φυσικοί Πόροι. Κατηγορία Επένδυσης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ. Περιβαλλοντική Κατηγορία: Α Energean Oil Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ Αριθμός Επένδυσης: 47822 Τομέας Δραστηριότητας: Φυσικοί Πόροι Κατηγορία Επένδυσης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ Περιβαλλοντική Κατηγορία: Α Προγραμματισμένη ημερομηνία Διοικητικού Συμβουλίου: 04

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμικές Ερευνητικές Εργασίες Απόκτησης Δεδομένων μη Αποκλειστικής Χρήσης εντός της Θαλάσσιας Ζώνης στη Δυτική και Νότια Ελλάδα

Σεισμικές Ερευνητικές Εργασίες Απόκτησης Δεδομένων μη Αποκλειστικής Χρήσης εντός της Θαλάσσιας Ζώνης στη Δυτική και Νότια Ελλάδα Σεισμικές Ερευνητικές Εργασίες Απόκτησης Δεδομένων μη Αποκλειστικής Χρήσης εντός της Θαλάσσιας Ζώνης στη Δυτική και Νότια Ελλάδα 1 Σοφία Σταματάκη Καθηγήτρια ΕΜΠ Η προς έρευνα περιοχή 225.000 τετρ. χλμ.

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Investment Energy Summit Greece, Cyprus, Israel Re-designing the European energy map ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΔΕΟΚ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΔΕΟΚ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΔΕΟΚ ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 HILTON PARK, ΛΕΥΚΩΣΙΑ Κυρίες και κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά

Διαβάστε περισσότερα

6 ο Διεθνές Συνέδριο ΣΕΚΠΥ «Εξοπλισμοί Συνεργασία Οικονομία» Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008 Ξενοδοχείο Astir Palace, Βουλιαγμένη Αθήνα

6 ο Διεθνές Συνέδριο ΣΕΚΠΥ «Εξοπλισμοί Συνεργασία Οικονομία» Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008 Ξενοδοχείο Astir Palace, Βουλιαγμένη Αθήνα 6 ο Διεθνές Συνέδριο ΣΕΚΠΥ «Εξοπλισμοί Συνεργασία Οικονομία» Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008 Ξενοδοχείο Astir Palace, Βουλιαγμένη Αθήνα «Εισαγωγή στην νομοθεσία που διέπει τις προμήθειες αμυντικού υλικού στην

Διαβάστε περισσότερα

Greek Finance Forum* Global Technical Analysis Institute 17/04/13. Καθημερινή Ανάλυση και Σχόλιο για τις αγορές

Greek Finance Forum* Global Technical Analysis Institute 17/04/13. Καθημερινή Ανάλυση και Σχόλιο για τις αγορές Global Technical Analysis Institute 17/04/13 Greek Finance Forum Καθημερινή Ανάλυση και Σχόλιο για τις αγορές Greek Finance Forum* Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως προτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Βαρόμετρο IoT της Vodafone για το 2016

Βαρόμετρο IoT της Vodafone για το 2016 Συνοπτική Έκθεση: Βαρόμετρο IoT της Vodafone για το 2016 Βέλτιστες πρακτικές για την επίτευξη των μεγαλύτερων δυνατών οφελών μέσω της εκμετάλλευσης του Internet of Things Vodafone Power to you Συνοπτική

Διαβάστε περισσότερα

5 απλές ερωτήσεις - οδηγός για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

5 απλές ερωτήσεις - οδηγός για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. 5 απλές ερωτήσεις - οδηγός για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Τα στοιχεία που ζητούνται από το ερωτηματολόγιο έχουν καθοριστεί από την Eurostat και η συμπλήρωσή τους είναι υποχρεωτική σε όλη την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Οχι ιδιωτικοποίηση αεροδρομίου Μάλεμε

Οχι ιδιωτικοποίηση αεροδρομίου Μάλεμε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ: Οχι ιδιωτικοποίηση αεροδρομίου Μάλεμε Δημοσιεύθηκε στις: 27-06-2013 10:09:41 Την έντονη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Μάλεμε εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Φιλικής Συγχώνευσης από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προς την Alpha Bank

Πρόταση Φιλικής Συγχώνευσης από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προς την Alpha Bank ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ Ή ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΩΝ ΝΟΜΩΝ Η ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ Πρόταση Φιλικής Συγχώνευσης από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Χανιά, Απρίλιος 2014 Τον Αύγουστο του 2010, ενεργοί πολίτες των Χανίων προχωρήσαμε στη δημιουργία της ανεξάρτητης δημοτικής μας κίνησης με επικεφαλής τον Τάσο Βάμβουκα. Με διαφορετικές αφετηρίες,

Διαβάστε περισσότερα

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για μία εθνική υπόθεση, την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για μία εθνική υπόθεση, την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας. Κυρίες και κύριοι, Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για μία εθνική υπόθεση, την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας. Μία πλουτοπαραγωγική πηγή πολλών δισεκατομμυρίων, που η Ελλάδα του χθες,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» 1 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» Τίτλος: «Η ΔΕΗ κινητήρια δύναμη της Ηλεκτροκίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ» , ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7

ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ» , ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7 ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ» 29.02.2012, ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7 Γιάννης Μανιάτης Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Η Μεταλλευτική

Διαβάστε περισσότερα

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή.

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή. Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου στην ανοικτή σύσκεψη-παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου 25-5-2015 Σας καλωσορίζουμε σε μια ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα Αγοράς. Γενικός είκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ 24/5/2016

Εικόνα Αγοράς. Γενικός είκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ 24/5/2016 Γενικός είκτης Εικόνα Αγοράς Άνοδος στο Χ.Α. Ο Γενικός είκτης έκλεισε στις 649,10 µονάδες, σηµειώνοντας κέρδη 1,50%. Η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 170,30 εκατ. εκ των οποίων 14,21 εκατ. αποτελούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΔΕΥ) ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΔΕΥ) ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 12 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ, 30 ΜΑΪΟΥ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΔΕΥ) ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Hellenic

Διαβάστε περισσότερα

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας U T C C R E A T I V E L A B Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Ποιοι είμαστε Σχετικά με εμάς Η UTC Creative Lab είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της καινοτομίας, της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΑΒ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΑΒ 4 th Athens Flying Week Conference 2015 AFW s Aviation Development Conference #4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΑΒ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΑΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

CyStream Consortium. να αναλάβουν Κυπριακές Εταιρείες

CyStream Consortium. να αναλάβουν Κυπριακές Εταιρείες CyStream Consortium CyStream Consortium Κορυφαία, Αξιόπιστα και Έμπειρα Κυπριακά Συγκροτήματα συνεργάζονται για να υλοποιήσουν μαζί την κατασκευή των υποθαλάσσιων αγωγών, το μόνο έργο στον τομέα της Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΠΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΠΑ FAQ για τη 7 η Δημοπρασία της ΔΕΠΑ για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο - Ιούνιο 2014 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΠΑ 1. Τι γίνεται αν δεν εξασφαλίσω ποσότητα ;... 2 2. Όροι παραλαβής ΦΑ μέσω της Δημοπρασίας...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών Ταχ. Δ/νση: Κεφαλληνίας 45 & Κόμνα Τράκα Τ.Κ. Πόλη: 112 57, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ DEPUTY MINISTER OF ENVIRONMENT, ENERGY & CLIMATE CHANGE, GREECE The 17 th Roundtable with the Government of Greece EUROPE UNBOUND OVERCOMING STAGNATION: RE-IGNITING

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE Value thrugh Research and Innvatin ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΙMP3ROVE Αθήνα Ιανουάριος 2014 Ο Κοκκινοπλίτης Κωνσταντίνος είναι Πιστοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7 Μαρτίου Leonidas Vergos D.CEO, Commercial & Technical Director

Αθήνα, 7 Μαρτίου Leonidas Vergos D.CEO, Commercial & Technical Director 2 η Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Ενεργειακής Απόδοσης Χρηματοδότηση Ιδιωτικών Έργων Ενεργειακής Αναβάθμισης αλλά & Δημοτικού Οδοφωτισμού στην Ελληνική Επικράτεια Αθήνα, 7

Διαβάστε περισσότερα