ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις"

Transcript

1 Κ.Δ.Π. 145/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 145 Οι περί Προσφορών του Δημοσίου (Παραχώρηση Δικαιώματος Ανάπτυξης, Λειτουργίας, Αιαχείρισης και Εκμετάλλευσης Μαρίνων) (Ειδικοί) Κανονισμοί του 2000, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 31 των περί Προσφορών του Αημοσίου Νόμων του 1997 μέχρι 2000, κατατεθέντες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εγκρίθηκαν από αυτή και δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής δημοκρατίας, σύμφωνα με τα εδάφια (2) και (3) του άρθρου 3 του περί Καταθέσεως στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Κανονισμών που Εκδίδονται με Εξουσιοδότηση.: Νόμου, Νόμου του 1989 (Αρ. 99 του 1989) (όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο Αρ. 227 του 1990). ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 31 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το άρθρο 31 των περί Προσφορών του Δημοσίου Νόμων του 1997 μέχρι 2000, ΐ02(ΐ)τουΐ997 εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς. ιο3(ΐ)του \m 2(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Προσφορών του Συνοπτικός δημοσίου (Παραχώρηση Δικαιώματος Ανάπτυξης, Αειτουργίας, Διαχείρισης τιτλος " cai Εκμετάλλευσης Μαρίνων) (Ειδικοί) Κανονισμοί του (1) Στους παρόντες Κανονισμούς, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει Ερμηνεία, διαφορετική έννοια «αθλητικό σκάφος» σημαίνει σκάφος το οποίο χαρακτηρίζεται εκάστοτε ως τέτοιο, με απόφαση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού «διαγωνισμός» σημαίνει διαγωνισμό για την παραχώρηση από το δημόσιο δικαιώματος ανάπτυξης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης μαρίνων (607)

2 4 του του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Προκήρυξη διαγωνισμού μετά από Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 4 του του (1) του Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (1): Κ.Δ.Π. 145/ «έγγραφα διαγωνισμού» σημαίνει όλα τα έγγραφα στα οποία γίνεται αναφορά ή παραπομπή στην προκήρυξη του διαγωνισμού και στα οποία περιέχονται οι οδηγίες προς τους προσφοροδότες, οι όροι, οι προδιαγραφές και οποιαδήποτε άλλα σχετικά στοιχεία ή πληροφορίες και περιλαμβάνει και τις τυχόν τροποποιήσεις αυτών «Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία», σε σχέση με τη διενέργεια διαγωνισμού, σημαίνει το συγκεκριμένο Υπουργείο, Τμήμα ή Υπηρεσία αυτού το οποίο έχει οριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ως υπεύθυνο για τη διενέργεια του συγκεκριμένου διαγωνισμού «ημέρα» σημαίνει ημερολογιακή ημέρα, εκτός εάν άλλως καθορίζεται στα έγγραφα του διαγωνισμού «μαρίνα» έχει την έννοια που αποδίδεται στον όρο αυτό από το άρθρο 2 των περί Ρυθμίσεως Μαρίνων Νόμων του 1977 μέχρι 1999 «Νόμος» σημαίνει τους περί Προσφορών του Δημοσίου Νόμους του 1997 μέχρι 2000 και περιλαμβάνει κάθε νόμο που τους τροποποιεί ή τους αντικαθιστά «προδιαγραφές», σε σχάση με μαρίνα, σημαίνει τις τεχνικές απαιτήσεις που προσδιορίζουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά της μαρίνας (π.χ. την ποιότητα, την απόδοση, τήν ασφάλεια, τις διαστάσεις), καθώς και τις απαιτήσεις αναφορικά με τη διασφάλιση της ποιότητας, την ορολογία, τα σύμβολα, τις δοκιμές και τις μεθόδους αυτών, τη διάρκεια της παραχώρησης,τα απαιτούμενα προσόντα, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τα αναγκαία μέσα ή τους τρόπους εκτέλεσης της εργασίας και λειτουργίας της μαρίνας «πρότυπο» σημαίνει τις προδιαγραφές που έχουν εγκριθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Προτύπων ή από ένα διεθνή αναγνωρισμένο οργανισμό τυποποίησης, για σκοπούς επανειλημμένης ή διαρκούς εφαρμογής «Σύμβαση» σημαίνει συμφωνία που συνάπτεται κατόπιν διαγωνισμού για την παραχώρηση από το δημόσιο δικαιώματος ανάπτυξης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης μαρίνας, με βάση τους όρους και τις προδιαγραφές που περιέχονται στα έγγραφα του διαγωνισμού. (2) Οποιοιδήποτε άλλοι όροι χρησιμοποιούνται στους παρόντες Κανονισμούς και δεν ορίζονται άλλως πως σ' αυτούς έχουν την έννοια που αποδίδει στους όρους αυτούς ο Νόμος. ΜΕΡΟΣ II ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 3. (1) Δε δημοσιεύεται από την Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία προκήρυξη διαγωνισμού παραχώρησης δικαιώματος ανάπτυξης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης μαρίνας παρά μόνο ύστερα από σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που λαμβάνεται σύμφωνα με τους περί Ρυθμίσεως Μαρίνων Νόμους του 1977 έως 1999 και τους περί Ακινήτου Ιδιοκτησίας της Δημοκρατίας (Διάθεση) Κανονισμούς του 1989 μέχρι 1999, όπως αυτοί εκάστοτε τροποποιούνται ή αντικαθίστανται.

3 609 Κ.Δ.Π. 145/2000 (2) Η διαδικασία του διαγωνισμού και η τελική κατακύρωση της Σύμβασης διενεργείται πάντοτε, τηρουμένων των διατάξεων του Νόμου και τω\ παρόντων Κανονισμών, μέσω δημόσιου διαγωνισμού με το σύστημα των δυο φακέλων, ο ένας εκ των οποίων περιέχει τις τεχνικές προτάσεις και ο άλλος τις οικονομικές προτάσεις του προσφοροδότη. 4. (1) Τηρουμένων των προϋποθέσεων του Κανονισμού 3, η Ενδιαφερό Ετοιμασία μένη Υπηρεσία ετοιμάζει τα έγγραφα του διαγωνισμού σύμφωνα με τις πιο ^γ*νωμ( κάτω παραγράφους. (2) Τα έγγραφα του διαγωνισμού συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα και/ή, όπου συντρέχουν ειδικοί λόγοι, στην αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνουν τουλάχιστο τα ακόλουθα: (α) Το είδος της διαδικασίας. (β) Τους όρους που διέπουν την ανάπτυξη, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση μαρίνας, περιλαμβανομένων όρων για την εξασφάλιση πριν από την έναρξη των σχετικών εργασιών όλων των εκάστοτε κατά νόμο απαιτούμενων αδειών. (γ) Τη διεύθυνση, τον αρμόδιο λειτουργό, τον αριθμό τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e mail) και τηλεομοιοτυπικής συσκευής (τέλεφαξ) της Ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας. (δ) Την προθεσμία για την υποβολή των προσφορών και τη διεύθυνση του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών, στο οποίο πρέπει να υποβληθούν οι προσφορές. (ε) Την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο ανοίγματος των προσφορών, καθώς και τα πρόσωπα που δικαιούνται να παρίστανται στις περιπτώσεις που το άνοιγμα των προσφορών γίνεται δημόσια, (στ) Το νόμισμα της προσφοράς. (ζ) Το είδος, το ποσοστό, το νόμισμα, τον τρόπο και το χρόνο παροχής ή υποβολής των εγγυήσεων, τα οποία καθορίζονται ύστερα από έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών, καθώς και άλλες εξασφαλίσεις, εάν τυχόν ζητούνται. (η) Τον τρόπο πληρωμής του μισθώματος. (θ) Τα κριτήρια αξιολόγησης και κατακύρωσης των προσφορών, τηρουμένων των διατάξεων του άρθρου 6 του Νόμου και του Κανονισμού 18. (ι) Τη διάρκεια της ισχύος των προσφορών, (ια) Τους στόχους και τις επιδιώξεις του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης μαρίνων και ναυτικού τουρισμού, (ιβ) Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της μαρίνας και το χρόνο συμπλήρωσης των έργων της. (ιγ) Προσχέδιο της Σύμβασης που θα υπογραφεί μετά την κατακύρωση της προσφοράς. (3) Η Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία, με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και σε δύο τουλάχιστον εγχώριες εφημερίδες, γνωστοποιεί την πρόθεση της για την τελική κατάρτιση των εγγράφων του διαγωνισμού και καλεί κάθε πιθανό προσφοροδότη, αφού αποταθεί και καταβάλει τα τυχόν καθοριζόμενα τέλη, να προμηθευτεί από την Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία τα διαθέσιμα προκαταρκτικά έγγραφα του διαγωνισμού και να υποβάλει μέσα σέ καθορισμένο χρονικό διάστημα οποιεσδήποτε εισηγήσεις, σχόλια ή παρατηρήσεις σχετικά με τα έγγραφα αυτά.

4 Δικαίωμα υποβολής παρατηρήσεων από πιθανούς προσφοροδότες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού. Βασικές αρχές ετοιμασίας και έγκρισης προδιαγραφών και όρων διαγωνισμού. Μορφή και περιεχόμενο όρων και προδιαγραφών. Τήρηση κανόνων δημοσιότητας. Κ.Δ.Π. 145/ (4) Οποιεσδήποτε εισηγήσεις, σχόλια ή παρατηρήσεις υποβληθούν κοινοποιούνται στον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών με τα σχετικά σχόλια της Ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας, για να αξιολογηθούν και να ενσωματωθούν στα τελικά έγγραφα του διαγωνισμού οποιεσδήποτε εισηγήσεις, σχόλια ή παρατηρήσεις γίνουν αποδεκτές. Σε περίπτωση διαφωνίας του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών και της Ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας, το θέμα παραπέμπεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών για λήψη τελικής απόφασης. 5. (1) Στα έγγραφα του διαγωνισμού θα πρέπει να ενσωματώνεται σχετικός όρος βάσει του οποίου μετά την προκήρυξη προσφορών οι πιθανοί προσφοροδότες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις αναφορικά με τους όρους των προσφορών και τις τεχνικές προδιαγραφές τουλάχιστον 60 μέρες πριν από την τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών. (2) Στις περιπτώσεις όπου υποβάλλονται τέτοια σχόλια και παρατηρήσεις, κατ' εφαρμογήν του δικαιώματος της παραγράφου (1), η Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία τα μελετά και υποβάλλει έκθεση με τις απόψεις της στον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών για κατάλληλη ενέργεια, με αντίγραφο στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας τουλάχιστο 45 μέρες πριν από την τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών. 6. (1) Οι προδιαγραφές και οι όροι του διαγωνισμού ετοιμάζονται κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή προσφοροδοτών, χωρίς να παραγνωρίζεται ούτε η ποιότητα ούτε η δυνατότητα σύγκρισης των προσφορών. (2) Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών έχει εξουσία, για σοβαρούς λόγους που εξειδικεύονται σε αιτιολογημένη απόφαση του, να ζητά από την Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία να επιφέρει αλλαγές ή τροποποιήσεις τόσο στους όρους των προσφορών όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε, εξαιρουμένων των προδιαγραφών οι οποίες εγκρίθηκαν από τεχνική επιτροπή, στην οποία έχει εξουσία να επαναπέμψει το θέμα για μελέτη και λήψη σχετικής απόφασης. Η εξουσία αυτή ασκείται και γνωστοποιείται στους πιθανούς προσφοροδότες τουλάχιστο 30 μέρες πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών. (3) Σε περίπτωση που η Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία διατηρεί διαφωνία ως προς τις προτεινόμενες αλλαγές και τροποποιήσεις των προδιαγραφών, το θέμα παραπέμπεται από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών στο Συμβούλιο για λήψη τελικής απόφασης. 7. (1) Οι όροι και οι προδιαγραφές πρέπει να είναι σαφώς διατυπωμένες και πλήρως κατανοητές από κάθε πιθανό προσφοροδότη. (2) Δεν επιτρέπεται η αναγραφή προνοιών στους όρους ή στις προδιαγραφές που να ευνοούν ορισμένες επιχειρήσεις, προϊόντα, έργα ή υπηρεσίες: Νοείται ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε οι όροι ή οι προδιαγραφές να μην περιλαμβάνουν οποιαδήποτε στοιχεία που να αποκλείουν ή να θέτουν σε μειονεκτική θέση τις εγχώριες επιχειρήσεις. Όπου υπάρχουν εγκεκριμένα κυπριακά πρότυπα, οι προδιαγραφές πρέπει να είναι εναρμονισμένες προς τις πρόνοιες των προτύπων αυτών στα οποία γίνεται αναφορά. 8. Η Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία που διενεργεί το διαγωνισμό μεριμνά για ευρεία γνωστοποίηση της σχετικής προκήρυξης και ειδικότερα διευθετεί τη δημοσίευση της στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και σε δύο τουλάχιστον άλλες εγχώριες εφημερίδες.

5 611 Κ.Δ.Π. 145/ Η προκήρυξη διαγωνισμού πρέπει να είναι σύντομη και σαφής και να Προκήρυξη περιλαμβάνει τουλάχιστο τα ακόλουθα στοιχεία: διαγωνισμού. (α) Την Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία. (β) Τον κωδικό και/ή τον αύξοντα αριθμό της προκήρυξης του διαγωνισμού, (γ) Σύντομη περιγραφή του δικαιώματος που θα παραχωρηθεί μέσω του διαγωνισμού και παραπομπή των προσφοροδοτών στην Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία για περισσότερες πληροφορίες, (δ) Τη διεύθυνση του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών, στην οποία θα αποστέλλονται ή θα κατατίθενται οι προσφορές, (ε) Την τελευταία ημερομηνία και ώρα υποβολής των προσφορών. 10. (1) Αντίγραφα της προκήρυξης μαζί με τα έγγραφα του διαγωνισμού Κοινοποίηση κοινοποιούνται, ταυτόχρονα με την αποστολή της προκήρυξης για & \^ ού δημοσίευση, στον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών (τρία αντίγραφα), στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Αντίγραφα των πιο πάνω εγγράφων κατατατίθενται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ενημέρωση της. (2) Τα έγγραφα του διαγωνισμού πρέπει να είναι διαθέσιμα στην Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία, για να δίνονται στους πιθανούς προσφοροδότες έναντι λογικού αντιτίμου που ορίζεται από την Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία. Προς τούτο τηρείται κατάλογος όλων των φυσικών ή νομικών προσώπων στους οποίους δόθηκαν έγγραφα διαγωνισμού. ΜΕΡΟΣ III ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 11. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου (2), η προθεσμία για Προθεσμία την υποβολή των προσφορών δεν πρέπει να είναι μικρότερη των ενενήντα ^^^, v (90) ημερών από την ημερομηνία της σχετικής δημοσίευσης της προκήρυξης στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. 12. (1) Οι προσφορές κατατίθενται στο κιβώτιο προσφορών του Κεντρί Χρόνος κού Συμβουλίου Προσφορών πριν από την καθορισμένη στη σχετική προκή ^ή ς ρυξη ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών. προσφορών. (2) Κατά τα λοιπά, ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής των προσφορών και η διαδικασία παραλαβής, φύλαξης και ανοίγματος των προσφορών διέπεται κατ' αναλογίαν από τις διατάξεις των Κανονισμών 13 και 14 των περί Προσφο Επίσημη ρών του Δημοσίου (Γενικών) Κανονισμών του Παράρτημα Τρίτο (Ι): Η προβλεπόμενη στα έγγραφα του διαγωνισμού εγγύηση συμμετοχής πρέ Παροχή πει να περιέχεται στο φάκελο προσφοράς που περιέχει τις τεχνικές προτάσεις. σμίμποχήοτο διαγωνισμό. 14. (1) Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προσφοροδότες για Περίοδος την περίοδο που καθορίζεται στα έγγραφα του διαγωνισμού. ποοσφοράζ (2) Η ισχύς της προσφοράς μπορεί με την έγκριση του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών να παραταθεί με τους ίδιους όρους, εφόσον ζητηθεί από την Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία πριν από τη λήξη της: Νοείται ότι η συνολική χρονική περίοδος της παράτασης δεν υπερβαίνει την αρχική περίοδο ισχύος της προσφοράς και σε καμιά περίπτωση τους δώδεκα μήνες. (3) Προσφορά που ορίζει χρόνο ισχύος μικρότερο του προβλεπομένου στα έγγραφα του διαγωνισμού απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

6 Προσφερόμενη αεν^τϊ^00^0 ΚΛ.Π. 145/ (4) Προσφορά για την οποία ο προσφοροδότης παραλείπει να συγκατατεθεί γραπτώς στην αιτούμενη από την Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία παράταση της ισχύος των προσφορών μέσα στον καθοριζόμενο από αυτή χρόνο απορρίπτεται ως απαράδεκτη. (5) Οι διατάξεις του παρόντος Κανονισμού ισχύουν κατ' αναλογίαν και στις εγγυήσεις που συνοδεύουν τις προσφορές, όπου αυτό απαιτείται. 15. (1) Το προσφερόμενο μίσθωμα και η προτεινόμενη κεφαλαιουχική δαπάνη δίδονται είτε σε κυπριακές λίρες είτε σε ξένο νόμισμα είτε σε συνδυασμό αυτών, όπως καθορίζεται στους όρους του διαγωνισμού. (2) Για σκοπούς σύγκρισης, το ποσό της προσφοράς σε ξένο νόμισμα μετατρέπεται σε κυπριακό νόμισμα με βάση την τιμή πώλησης συναλλάγματος από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών. Όταν η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών είναι τραπεζική αργία, λαμβάνεται υπόψη η τιμή συναλλάγματος της αμέσως προηγούμενης εργάσιμης ημέρας. (3) Προσφορά που θέτει όρο αναπροσαρμογής τιμών, χωρίς αυτό να προβλέπεται στα έγγραφα του διαγωνισμού,.θεωρείται ότι παρουσιάζει ουσιώδη απόκλιση και ως εκ τούτου απορρίπτεται. ΜΕΡΟΣ IV ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Εκτροπή 16. (1) Με το άνοιγμα του κιβωτίου προσφορών, οι φάκελοι των τεχνιatio ογησης. κ(^ν π ρ 0τασεων> α φ θυ ανοιχθούν, παραδίδονται στην Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία, ενώ οι φάκελοι των οικονομικών προτάσεων παραμένουν κλειστοί στη. φύλαξη του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των τεχνικών προτάσεων. (2) Η αξιολόγηση των υποβαλλόμενων τεχνικών προτάσεων ενεργείται από τριμελή τουλάχιστον επιτροπή αξιολόγησης που ορίζεται για το σκοπό αυτό από τον προϊστάμενο της Ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας, στην οποία δύναται να συμμετέχει ως παρατηρητής ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας ή εκπρόσωπος του. (3) Η σχετική έκθεση επί των τεχνικών προτάσεων της επιτροπής αξιολόγησης υποβάλλεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών μαζί με την προκαταρκτική εκτίμηση της αξίας της προς εκμίσθωση γης, περιλαμβανομένων και των τυχόν εγκαταστάσεων, και το προϋπολογιζόμενο μίσθωμα, για μελέτη, μετά την οποία ακολουθεί το άνοιγμα των οικονομικών φακέλων και η αξιολόγηση τους από την πιο πάνω αναφερόμενη επιτροπή αξιολόγησης. (4) Στις περιπτώσεις που η αξιολόγηση τόσο των τεχνικών όσο και των οικονομικών προτάσεων ανατίθεται σε ιδιώτες συμβούλους, η Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία διορίζει τριμελή τουλάχιστον επιτροπή από δημόσιους λειτουργούς, η οποία μελετά και ελέγχει την έκθεση αξιολόγησης των ιδιωτών συμβούλων και ετοιμάζει σχετική έκθεση, η οποία διαβιβάζεται μαζί με την έκθεση των ιδιωτών συμβούλων στο Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών για μελέτη και ανάλογη ενέργεια. (5) Η σχετική έκθεση επί των τεχνικών προτάσεων της επιτροπής αξιολόγησης συντάσσεται με βάση τις υποπαραγράφους (α), (β), (γ), (στ), (ζ) και (η) της παραγράφου (2) του Κανονισμού 17. (6) Μετά την αξιολόγηση και των οικονομικών προτάσεων υποβάλλεται η σχετική τελική έκθεση στο Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών για λήψη τελικής απόφασης.

7 613 Κ.Δ.Π. 145/ (1) Η τελική έκθεση αξιολόγησης των προσφορών, που ετοιμάζεται δυνά Τελική έκθεση μει των προνοιών του Κανονισμού 16, υποβάλλεται μέσω του προϊσταμένου της α ξ ιολο ν τ ιση; c Γ- J ι- r «r u προσφορών. Ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας προς το Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών έγκαιρα και τουλάχιστον 30 μέρες πριν από τη λήξη της ισχύος των προσφορών. (2) Στην αρχή κάθε τελικής έκθεσης αξιολόγησης πρέπει απαραίτητα να παρατίθενται τα πιο κάτω στοιχεία: (α) Ο αριθμός και το αντικείμενο του διαγωνισμού. (β) Η ημερομηνία υποβολής των προσφορών. (γ) Η ημερομηνία λήξης της ισχύος των προσφορών. (δ) Αντικειμενική εκτίμηση της αξίας της προς εκμίσθωση γης, περιλαμβανομένων και των τυχόν εγκαταστάσεων. (ε) Το ύψος της ελάχιστης απαιτούμενης κεφαλαιουχικής επένδυσης, (στ) Το αναμενόμενο κατά προσέγγιση μίσθωμα, (ζ) Διευκρίνιση αν στο ολικό ποσό κάθε προσφοράς περιλαμβάνεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, (η) Το όνομα και ο τίτλος των μελών της επιτροπής αξιολόγησης, (θ) Αντίγραφα τυχόν διορθωτικών εγγράφων (addendum). (3) Η τελική έκθεση αξιολόγησης πρέπει να περιλαμβάνει συγκριτικό πίνακα, στον οποίο να καταγράφονται όλες οι προσφορές με σειρά ύψους, αρχίζοντας από την πιο ψηλή, έτσι που να καθίσταται δυνατή η σύγκριση τόσο των τιμών όσο και των προδιαγραφών, όπου τούτο είναι δυνατό, και των σχετικών σχολίων για κάθε προσφορά, επισημαίνοντας τυχόν ουσιώδεις, αν υπάρχουν, αποκλίσεις από τους όρους και τις προδιαγραφές των εγγράφων του διαγωνισμού. Η τελική έκθεση θα πρέπει να καταλήγει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις. (4) Η Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία υποβάλλει στον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών ικανοποιητικό αριθμό αντιγράφων της τελικής έκθεσης αξιολόγησης για διανομή στα μέλη του Συμβουλίου. (5) Στις περιπτώσεις όπου από την τελική έκθεση αξιολόγησης των προσφορών διαπιστώνεται ότι τους όρους και/ή τις προδιαγραφές των προσφορών ικανοποιεί μόνο ένας προσφοροδότης ή ότι δεν υπήρξε υγιής ανταγωνισμός, το Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών αναθέτει σε ad hoc επιτροπή, που συστήνεται δυνάμει του άρθρου 16 του Νόμου, την επαναξιολόγηση των προσφορών, η οποία διερευνά και τους λόγους απουσίας υγιούς ανταγωνισμού. 18. (1) Τηρουμένων των διατάξεων του άρθρου 6(1) του Νόμου και λαμβανο Ειδικότερα μένου υπόψη ότι πρόκειται για πλειοδοτικό διαγωνισμό, κατά την αξιολόγηση ^^"^σ των προσφορών, μεταξύ άλλων, λαμβάνονται υπόψη τα πιο κάτω στοιχεία: (α) Ο βαθμός σύγκλισης της πρότασης της προσφοράς με τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης των μαρίνων που προδιαγράφονται στα έγγραφα του διαγωνισμού, (β) Ο ανταγωνισμός που αναπτύχθηκε. (γ) Κάθε άλλο ουσιώδες στοιχείο το οποίο, κατά την κρίση του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών, εξασφαλίζει την προσήκουσα και έγκαιρη εκτέλεση της Σύμβασης, (δ) Το ύψος του προσφερόμενου μισθώματος, (ε) Οι όροι καταβολής του μισθώματος, (στ) Το ύψος της κεφαλαιουχικής επένδυσης για την ανάπτυξη, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της συγκεκριμένης μαρίνας, όπως αυτά καθορίζονται συγκεκριμένα στα έγγραφα του διαγωνισμού.

8 Κ.Δ.Π. 145/ (ζ) Η τυχόν απαιτούμενη ιδιαίτερη ικανότητα, πείρα, ειδίκευση και ο εξοπλισμός που διαθέτει ο προσφοροδότης για την ανάπτυξη, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση μαρίνων. (η) Οι τυχόν νομικοί περιορισμοί λειτουργίας της επιχείρησης του προσφοροδότη. (θ) Ο τυχόν αποκλεισμός συμμετοχής του προσφοροδότη σε διαγωνισμούς προσφορών του Δημοσίου, δυνάμει του Νόμου ή των δυνάμει αυτού εκδιδόμενων Κανονισμών, (ι) Η καταδίκη του προσφοροδότη είτε από Δικαστήριο είτε από αρμόδιο επαγγελματικό σώμα για σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας. (ια) Η συνέπεια του προσφοροδότη στην εκπλήρωση των εν γένει συμβατικών του υποχρεώσεων προς το Δημόσιο. (ιβ) Η υποβολή ψευδών ή ανακριβών δηλώσεων κατά την παροχή πληροφοριών που ζητούνται από την Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία. (ιγ) Η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης του προσφοροδότη. (ιδ) Ή επιχειρηματική δομή, όπως η μορφή της επιχείρησης, το εύρος της δραστηριότητας της και το κύρος της. (ιε) Ο τεχνικός εξοπλισμός και το προσωπικό που διαθέτει η επιχείρηση του προσφοροδότη. (ιστ) Η παραγωγική δυνατότητα. (ιζ) Η λειτουργικότητα των προτεινόμενων λύσεων και η ποιότητα των προς εκτέλεση έργων. (ιη) Κάθε άλλο κριτήριο, νοουμένου ότι τούτο αναφέρεται στα έγγραφα του διαγωνισμού. (2) Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των προσφοροδοτών, η.ενδιαφερόμενη Υπηρεσία έχει τη διακριτική ευχέρεια να ζητήσει οποιαδήποτε επιπρόσθετα στοιχεία ή δικαιολογητικά κρίνει σκόπιμο. Εξουσίες Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών. ΜΕΡΟΣ V ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ Ή ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 19. (1) Το Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών, αφού μελετήσει την τελική έκθεση αξιολόγησης που προβλέπεται στον Κανονισμό 17 ή οποιεσδήποτε άλλες σχετικές εκθέσεις επιτροπών, που συστήνονται σύμφωνα με το άρθρο 16 του Νόμου, και ακούσει τις απόψεις του προϊσταμένου ή του εκπροσώπου της Ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας, έχει εξουσία, ανάλογα με την περίπτωση, να κατακυρώσει, να απορρίψει οποιαδήποτε προσφορά ή να ακυρώσει τον όλο διαγωνισμό, σύμφωνα με τις πιο κάτω διατάξεις του παρόντος Κανονισμού. (2) Προσφορές που, κατά την κρίση του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών, παρουσιάζουν ουσιώδη απόκλιση από τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές των εγγράφων του διαγωνισμού ή οποιαδήποτε ουσιώδη ασάφεια που προκύπτει από τυχόν διορθώσεις ή άλλως πως, απορρίπτονται ως απαράδεκτες. (3) Κατακύρωση σε συγκεκριμένη προσφορά γίνεται εφόσον, κατά την κρίση του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών, αυτή πληροί τους όρους και τις προδιαγραφές των εγγράφων του διαγωνισμού και προσφέρει την πλέον συμφέρουσα οικονομικά τιμή.

9 615 Κ.Δ.Π. 145/2000 (4) Ακύρωση διαγωνισμού δύναται να αποφασισθεί για έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους λόγους: (α) Καμιά προσφορά δεν υποβάλλεται για το συγκεκριμένο διαγωνισμό εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, (β) Οι όροι των εγγράφων του διαγωνισμού περιλαμβάνουν προδιαγραφές στις οποίες τελικά διαπιστώνεται ότι κανένας από τους προσφοροδότες δεν μπορεί να ανταποκριθεί ή εκ των υστέρων διαπιστώνεται ότι οι προδιαγραφές οδηγούν σε συγκεκριμένο προσφοροδότη. (γ) Οι τιμές όλων των προσφορών που πληρούν τους όρους και τις προδιαγραφές των εγγράφων του διαγωνισμού είναι εξωπραγματικές ή φαίνονται να είναι προϊόν προσυνεννόησης μεταξύ προσφοροδοτών, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται η έννοια του υγιούς ανταγωνισμού, (δ) Συντρέχει οποιοσδήποτε άλλος σοβαρός μη προβλεπτός λόγος που το Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών κρίνει δικαιολογημένο. 20. (1) Το Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών γνωστοποιεί τις αποφάσεις Γνωστοποίηση του σχετικά με το διαγωνισμό στην Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία. αποτελεσμάτων (2) Η Ενδιαφερόμενη Υπηρεσία οφείλει* εντός 15 ημερών αφότου έλαβε διαγωνισμού. γνώση της σχετικής απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών, σύμφωνα με την παράγραφο (1) πιο πάνω, να γνωστοποιήσει γραπτώς στον επιτυχόντα προσφοροδότη τη σχετική απόφαση και να τον καλέσει, εντός ορισμένης προθεσμίας που δεν υπερβαίνει τις 30 ημέρες από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της κατακύρωσης, να προσέλθει για υπογραφή της σχετικής Σύμβασης. ΜΕΡΟΣ VI ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 21. (1) Ο επιτυχών προσφοροδότης υποχρεούται, όπου προβλέπεται στα Υπογραφήτης έγγραφα του διαγωνισμού, να προσέλθει σε τακτή προθεσμία από την ήμερο ^P 001^ μηνία της προς αυτόν κοινοποίησης της κατακύρωσης και στον καθορισμένο τόπο για την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, προσκομίζοντας και την τυχόν προβλεπόμενη εγγύηση πιστής εκτέλεσης αυτής. (2) Στην καταρτισθείσα Σύμβαση περιλαμβάνονται και θεωρούνται αναπόσπαστο μέρος αυτής όλα τα στοιχεία των εγγράφων του διαγωνισμού, η κατακυρωθείσα προσφορά, καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχετική αλληλογραφία που έχει ανταλλαγεί. (3) Αν ο επιτυχών προσφοροδότης, στον οποίο έγινε η ανακοίνωση της κατακύρωσης, δεν προσέλθει εντός της τακτής προθεσμίας κάι στον τόπο που έχει καθοριστεί για την υπογραφή της Σύμβασης, τότε αυτός κηρύσσεται έκπτωτος με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών και κατάσχεται η κατατεθείσα εγγύηση. 22. Στη Σύμβαση ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, τουλάχιστον οι ακόλου Ελάχιστο θοι όροι και/ή πρόνοιες: S &. (α) Ο χρόνος εκτέλεσης της Σύμβασης, (β) Η διάρκεια της μίσθωσης και η διάρκεια πιθανής ανανέωσης της μίσθωσης, (γ) Οι εγγυήσεις πιστής εκτέλεσης της Σύμβασης, (δ) Ο τρόπος αναθεώρησης του μισθώματος. (ε) Τα δικαιώματα του Δημοσίου κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής και ανάπτυξης της μαρίνας.

10 4 του του (1) του Κατάθεση Σύμβασης στη Βουλή. Χρόνος εκτέλεσης της Σύμβασης. Εγγύηση πιστής εκτέλεσης της Σύμβασης. Εκτέλεση της Σύμβασης. Κ.Δ.Π. 145/ (στ) Τα δικαιώματα του Δημοσίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της μαρίνας.» (ζ) Η διασφάλιση πρόσβασης του Δημοσίου για σκοπούς ελέγχου και ετοιμασίας εκθέσεων αξιολόγησης τόσο για τις κατασκευές καγ συντηρήσεις όσο και για τον τρόπο λειτουργίας της μαρίνας. (η) Η εξασφάλιση των αναγκαίων κτιριακών και άλλων διευκολύνσεων στις αστυνομικές και άλλες αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, στα πλαίσια της άσκησης των κατά νόμο καθηκόντων τους. (θ) Ο χρόνος και τρόπος ανάκτησης της κατοχής της μαρίνας από το Δημόσιο, (ι) Οι λόγοι πρόωρης λύσης της Σύμβασης. (ια) Οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης όρων της Σύμβασης. (ιβ) Η ανεμπόδιστη κατοχή, νομή και επιστροφή τών εγκαταστάσεων, χερσαίων και θαλάσσιων, στο κράτος με τη λήξη της Σύμβασης ή η ανάκτηση της κατοχής μαρίνας από το Δημόσιο. (ιγ) Η εξασφάλιση πριν από την έναρξη των σχετικών εργασιών των εκάστοτε κατά νόμο απαιτούμενων αδειών για ανάπτυξη, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση μαρίνας. (ιδ) Η παραχώρηση κατά προτεραιότητα ποσοστού τουλάχιστον 1 % των θέσεων μαρίνας σε αθλητικά σκάφη. (ιε) Η υποχρέωση τήρησης των διατάξεων των περί Ρυθμίσεως Μαρίνων Νόμων και των Κανονισμών που εκδίδονται με βάση αυτούς. 23. Αντίγραφο κάθε Σύμβασης που συνομολογείται ως ανωτέρω κατατίθεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για σκοπούς ενημέρωσης της. 24. Όπου στη Σύμβαση καθορίζεται προθεσμία για την εκτέλεση αυτής, ο χρόνος έναρξης της προθεσμίας αυτής αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής Σύμβασης, εκτός αν άλλως πως ρητώς προβλέπεται σ' αυτή. 25. Εκτός άν ορίζεται διαφορετικά στα έγγραφα του διαγωνισμού, ο επιτυχών προσφοροδότης υποχρεούται, με την υπογραφή της Σύμβασης, να καταθέσει εγγύηση πιστής εκτέλεσης των όρων της Σύμβασης με τη μορφή τραπεζικής εγγύησης, κατάθεσης χρημάτων ή άλλης ικανοποιητικής εγγύησης: (α) Για ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της αξίας της τυχόν απαιτούμενης κεφαλαιουχικής δαπάνης και (β) για ποσό 10% επί του εκάστοτε ετήσιου ενοικίου. 26. (1) Σύμβαση θεωρείται πλήρως εκτελεσθείσα, αν και όταν εκπληρωθούν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις όλων των συμβαλλόμενων μερών και αποδεσμευτούν οι τυχόν κατατεθειμένες εγγυήσεις κατά τα προβλεπόμενα στη Σύμβαση και σύμφωνα με τις διατάξεις των επόμενων Κανονισμών του παρόντος Μέρους. (2) Καθ' όλη τη διάρκεια της Σύμβασης ο έλεγχος και η διαπίστωση της πιστής εκτέλεσης της Σύμβασης διεκπεραιώνεται από τριμελή επιτροπή που διορίζεται από τον προϊστάμενο της Ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας, η οποία ετοιμάζει κάθε χρόνο έκθεση, η οποία κατατίθεται στη Βουλή των. Αντιπροσώπων και κοινοποιείται στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας. (3) Η τριμελής επιτροπή υποβάλλει στον προϊστάμενο της Ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας και στη Βουλή των Αντιπροσώπων περιοδικές εκθέσεις αξιολόγησης/απόδοσης, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης.

11 617 Κ.Δ.Π. 145/ Με την κανονική λήξη ή τον κατ' άλλο τρόπο τερματισμό της Σύμβα- Παραλαβή της σης, η παραλαβή της μαρίνας από το Δημόσιο γίνεται, σύμφωνα με τους ^ινα 5μετη όρους της Σύμβασης, από ειδική τριμελή Επιτροπή Παραλαβής, τα μέλη της τερματισμό της οποίας διορίζονται από τον προϊστάμενο της Ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας. Σύμβασης. 28. Αναφορικά με την πραγματοποίηση οποιωνδήποτε αλλαγών στη Σύμ- Διαδικασία βάση και για την εξέταση απαιτήσεων, ακολουθείται ο Κανονισμός 39 των δ"* 3^1^001^ περί Προσφορών του Δημοσίου (Γενικών) Κανονισμών του 1999, απαιτήσεων. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): Αναφορικά με τη μη εκπλήρωση της Σύμβασης, τις επιβλητέες κυρώσεις, Μη εκπλήρωση τους πρόσθετους λόγους αποκλεισμού προσφοροδοτών και τον τύπο των Συ ν*ρ αστ ΐζ και μητρώων κατακυρώσεων, ακολουθούνται, τηρουμένων των αναλογιών, οι δια- Επίσημη* τάξεις των Κανονισμών 41, 42, 43 και 46 των περί Προσφορών του Δημοσίου Εφημερίδα, (Γενικών) Κανονισμών του TSIJT

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Ε.Ε. Παρ. III(I) 4431 Κ.Α.Π. 491/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 491 δ,θΐ^^σ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ^Η^ Σρ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ibjf ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 65 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ Α - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 65 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ Α - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 4448 Κ.Δ.Π. 492/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 492 $Ρ ρρ>ψσ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ' ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ 2004 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 65 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Ε.Ε. Παρ. III(I) 4371 Κ.Δ.Π. 487/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 487 Θ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ Υ^ΡΕΣΙΕΣ) ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 104 Ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 31

Αριθμός 104 Ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 31 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 327 Κ.Δ.Π. 104/99 Αρ. 3327, 21.5.99 Αριθμός 104 Ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 31 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κανονισμός ΜΕΡΟΣ Ι - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1.

Διαβάστε περισσότερα

6709 Κ.Δ.Π. 672/2004. Αριθμός 672 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ Οδηγίες δυνάμει του άρθρου 16

6709 Κ.Δ.Π. 672/2004. Αριθμός 672 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ Οδηγίες δυνάμει του άρθρου 16 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3888, 30.7.2004 6709 Κ.Δ.Π. 672/2004 Αριθμός 672 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2003 Οδηγίες δυνάμει του άρθρου 16 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας,

Διαβάστε περισσότερα

761 1.AJI. 2S8/92 ΟΙ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1980 ΚΑΙ 1982

761 1.AJI. 2S8/92 ΟΙ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1980 ΚΑΙ 1982 E.E. Παρ. ΙΠ (I) Αρ. 2747,3Φ.10.92 761 1.AJI. 2S8/92 Αριθμός 258. Οι περί Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης Κανονισμοί (Προσφορών) του 1992, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΔΑΠ

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΔΑΠ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΔΑΠ Π/Υ: 1.249.920 (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) Λευκωσία, Απρίλιος 2015 Αρ. Διαγωνισμού 1/2015 Πίνακας Περιεχομένων ΜΕΡΟΣ Α: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 71/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3810 της 13ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 71 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

4394 Κ.Δ.Π. 489/2004. Αριθμός ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ 2004

4394 Κ.Δ.Π. 489/2004. Αριθμός ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ 2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3852, 30.4.2004 4394 Κ.Δ.Π. 489/2004 Αριθμός 489 01 ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ 2004 Κανονισμός 1. " Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 272/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2930 της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 272 Οι περί Προστασίας της Παραλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΙ E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1636 Κ.Δ.Π. 152/2001 Αρ. 3487, 6.4.2001 Αριθμός 152 Οι περί Προσφορών του Δημοσίου (Προμήθειες Απόρρητης Φύσης) Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ EX. Παρ. III(I) 5679 Κ.Δ.Π. 533/2002 Αρ. 3650,1.11.2002 Αριθμός 533 Οι περί Υδατοκαλλιέργειας (Γενικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 6, 7, 21, 23

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΠΙΔ ΤΕΑ - ΕΑΠΑΕ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙII)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΠΙΔ ΤΕΑ - ΕΑΠΑΕ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙII) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΠΙΔ ΤΕΑ - ΕΑΠΑΕ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙII) Περιεχόμενα ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 3 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ή ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 3 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 3 ΟΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Λ" Ε^«*^LA, Αρ. 3852, 30.4.2004 MU Κ Λ η 490/2004 Αριθμός 490 ^βί^ρττβφύηαψησ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ^/β%λ^ι τ 0 Υ Σ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κκ&\ ^^ΤΩΝ/ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

S.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 6355 Κ.Δ.Π. 657/2002 ιρ. 3670,

S.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 6355 Κ.Δ.Π. 657/2002 ιρ. 3670, S.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 6355 Κ.Δ.Π. 657/2002 ιρ. 3670, 31.12.2002 αριθμός 657 Οι περί Συμφωνιών Διασύνδεσης (Τηλεπικοινωνιών) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1.1 Ο Γραμματέας είναι υπεύθυνος για την ετοιμασία και την υποβολή του ετήσιου Προϋπολογισμού της Ενωσης στην Εκτελεστική Επιτροπή, μέχρι την

Διαβάστε περισσότερα

εξουσιοδοτήσεων. ος '

εξουσιοδοτήσεων. ος ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 305 Κ.Δ.Π. 80/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 80 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Γενικές Εξουσιοδοτήσεις) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ..Π. 179/2009 Αρ. 4351,

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ..Π. 179/2009 Αρ. 4351, Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ..Π. 179/2009 Αρ. 4351, 24.04.2009 Ο ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ, ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ Υ ΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟίΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟίΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛ.Ώ. 288/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2932 της 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟίΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 288 Οι περί Κυπριακού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 5/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2473 της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 5 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 Ο περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2004 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 139(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1997, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 54/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3803 της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 54 Οι περί Προστασίας της Παραλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 883/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3780 της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 883 Οι περί του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΔΑΠ

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΔΑΠ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΔΑΠ Λευκωσία, Νοέμβριος 2014 Πίνακας Περιεχομένων ΜΕΡΟΣ Α: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ...3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ...3 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟ ------------------------------ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 59. 22 του 1961 17 του 1964 8 του 1972 52

Διαβάστε περισσότερα

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3834, 8.4.2004 1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Αριθμός 215 Οι περί Αστυνομίας (Πειθαρχικοί) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των άρθρων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4141 Κ.Δ.Π. 382/2002 Αρ. 3629, 9.8.2002 Αριθμός 382 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Διαδικασίες Διαγωνισμού και Διαπραγμάτευσης) Κανονισμοί τον 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΙΔΡΥΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 109(Ι) του 2005 197(Ι) του 2007 90(Ι) του 2008.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 125(Ι)/2014 125(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152 Κ.Δ.Π. 247/2018 Ε.Ε. 5107, 17.8.2018 Παρ. Τρίτο, Μέρος Ι Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152 112(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (Ι ΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ, ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΧΟΛΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσφορές καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα είναι συνταγμένα στην Ελληνική γλώσσα. Θα

Οι προσφορές καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα είναι συνταγμένα στην Ελληνική γλώσσα. Θα ΆΡΘΡΟ 14 -Γλώσσα Σύνταξης των Προσφορών Οι προσφορές καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα είναι συνταγμένα στην Ελληνική γλώσσα. Θα είναι πλήρεις και σαφείς σε όλα τους τα σημεία. Οποιαδήποτε ασάφεια

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 4460, Κ.Δ.Π. 462/2010 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 4460, Κ.Δ.Π. 462/2010 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 4460, 19.11.2010 Κ.Δ.Π. 462/2010 Αριθμός 462 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 132 και 152 Για σκοπούς:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 7 και 23

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 7 και 23 Ο ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2018 Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 7 και 23 Το Υπουργικό Συμβούλιο ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το άρθρο 23 του περί Ασφάλειας Δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ Α.Π.: 154/ 18-9-2013 Θεσσαλονίκη, 18/9/2013 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ: «Tην προμήθεια και την εγκατάσταση του εξοπλισμού του Οδοντιατρείου που θα στεγαστεί στο κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 286, 31.10.2009, σ. 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 3144 Κ.Δ.Π. 556/2003 Αρ. 3731, Αριθμός 556 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ε.Ε. Παρ. III(I) 3144 Κ.Δ.Π. 556/2003 Αρ. 3731, Αριθμός 556 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 3144 Κ.Δ.Π. 556/2003 Αρ. 3731, 4.7.2003 Αριθμός 556 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 19 Για σκοπούς: εναρμόνισης με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 156(Ι) του 2002 10(Ι) του 2010. του άρθρου 1 του

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Χ.

Α Π Ο Φ Α Σ Η Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Χ. ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ. Ν. 1804/1988 Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα Τηλ.:210 38 21 524, 38 29 266, Fax: 38 33 597 http://www.eex.gr E-mail: info@eex.gr ASSOCIATION OF GREEK CHEMISTS 27 Kaningos Str,

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4318, 2.3.2012 Ν. 10(Ι)/2012 10(I)/2012 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΟΣ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013. Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013. Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σημαντικός κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 90 του 1972 56 του 1982 7 του 1990 28 του 1991 91(Ι) του 1992 55(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

KAJI. 328/ Εξουσία του Επιτρόπου προς είσοδο και έρευνα. Διαδικασία εισόδου και έρευνας και επιβολή διοικητικού προστίμου.

KAJI. 328/ Εξουσία του Επιτρόπου προς είσοδο και έρευνα. Διαδικασία εισόδου και έρευνας και επιβολή διοικητικού προστίμου. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1943 Κ.Δ.Π. 328/2003 Αρ. 3707, 24.4.2003 Αριθμός 328 Οι περί Συλλογής Πληροφοριών και Επιβολής Διοικητικών Προστίμων Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 27, 30.1.2010,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 159/98 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3250 της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 159 Οι περί Μηχανών Παιγνιδιού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 204(Ι)/2012 204(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2012 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

206(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ

206(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 206(Ι)/2012 206(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 5. 49 του 1985 197 του 1986

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95

E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95 E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95 Ο περί Διενέργειας Προαγωγών και Διορισμών στη Δημοτική Εκπαίδευση (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ (ΑΡ.2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 114/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2709 της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 114 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 54(Ι) του 1996 4(Ι) του 2000 122(Ι) του 2000 40(Ι) του 2001 151(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρμόδια Αρχή Προθεσμίες Υποβολής Αναθέτουσες Αρχές Τροποποιήσεις / διευκρινήσεις Κανόνες/Διαδικασίες Νομοθετικό πλαίσιο Εκτιμώμενη αξία Κατώτατα όρια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς 22.07.2015 Κύριοι, Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας Η Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Περιφερειακής Λεμεσού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3920 της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ III

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3920 της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ III Ν. 53(ΙΠ)/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3920 της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ III Ο περί της Συμφωνίας Διατήρησης Αποθεμάτων Αργού Πετρελαίου και Προϊόντων Πετρελαίου,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που Ε.Ε. Παρ. III(I) 3202 Κ.Δ.Π. 451/2004 Αρ. 3850, 30.4.2004 Αριθμός 451 Οι περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών (Εκδηλώσεις Μείζονος Σημασίας) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 5560 Κ.Α.Π. 858/2003 Αρ. 3774, 28.11.2003 Αριθμός 858 Οι περί Εμπορικών Αντιπροσώπων (Συγκρότηση και Αειτουργία Συμβουλίου, Εγγραφή Μελών και Τέλη) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2003,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 740 Ν. 59(Ι)/95 Αρ. 2981,16.6.95

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 740 Ν. 59(Ι)/95 Αρ. 2981,16.6.95 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 740 Ν. 59(Ι)/95 Αρ. 2981,16.6.95 Ο περί Αναγκαστικής Απαλλοτριώσεως (Προσωρινές Διατάξεις για τη Νομιμοποίηση Υφιστάμενων Αγροτικών Δρόμων) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028,

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, 29.12.95 Ο περί της Διαδικασίας Πρόσληψης Έκτακτων Υπαλλήλων στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ Αριθ L 401/28 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 30 12 89 ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4439, 11.4.2014 44(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2007

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4439, 11.4.2014 44(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2007 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4439, 11.4.2014 Ν. 44(Ι)/2014 44(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 86(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 86(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2016 733 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 86(Ι)/2017 Αρ. 4610, 7.7.2017 Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σημαντικός κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Διαγωνισμός αρ. 6/2017 <ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΘΕΤΟΥ>

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Διαγωνισμός αρ. 6/2017 <ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΘΕΤΟΥ> ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 25 Ιανουαρίου 2017 Κύριοι, Διαγωνισμός αρ. 6/2017 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα διενεργεί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 106(Ι)/2013 106(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ»

ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ» Μαρούσι, 29-8-2013 ΑΠ.: 700/7 ΑΠΟΦΑΣΗ Επικύρωση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού για την Αποδοχή του Δικαιολογητικού Συμμετοχής της Εταιρείας με την επωνυμία «MAZARS ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Πρόχειρου Διαγωνισμού με έγγραφες σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Πρόχειρου Διαγωνισμού με έγγραφες σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή. n Θεσσαλονίκη 21/12/2009 Αρ. Πρωτ.: 29087 ΓΡΑΦΕΙΟ : Διοικητικό-Οικονομικό ΠΛΗΡΟΦ.: Αθανασίου Φωτεινή ΤΗΛΕΦ: 031-326 452 Ε-mail: Athanasiou@elog.gr Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Πρόχειρου Διαγωνισμού με έγγραφες σφραγισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Επιβολής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΪΗ(Ι) 1826 Κ.Δ.Π. 392/2000 Αρ. 3459, 29.12.2000 Αριθμός 392 Οι περί Μεταλλείων και Λατομείων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Παρ. Ν. 100(Ι)/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Ο περί Φαρµάκων Ανθρώπινης Χρήσης Ποιότητας, Προµήθειας και Τιµών) (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(η) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(η) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(η) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Ε.Ε. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3851, 30.4.2004 3840 Κ.Δ.Π. 465/2004 Αριθμός 465 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 12ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 12ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 366/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3205 της 12ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 366 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου Ε.Ε.Παρ. 1(1) 322 Ν. 68(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96 Ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Παροχής Σχετικών Πληροφοριών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός

Διαδικασία Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός Διαδικασία Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός Τροποποιήσεις Τροποποίηση Ημερομηνία Σχόλια 1.0 01-12-10 1.1 24-03-11 1.2 01-09-16 Σελίδα 1 από 8 1. Σκοπός Σκοπός της διαδικασίας είναι: Να περιγράψει τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.ΔΙΙ. 36/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2482 της 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 36 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Αρχής Λιμένων Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

1. Η παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 4412/2016 (Α 147), αντικαθίσταται ως εξής:

1. Η παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 4412/2016 (Α 147), αντικαθίσταται ως εξής: Άρθρο 107 N.4497/17 (Α 171) Τροποποιήσεις του ν. 4412/2016 (Α 147) 1. Η παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 4412/2016 (Α 147), αντικαθίσταται «5. Η αθέτηση της υποχρέωσης της παραγράφου 2 συνιστά σοβαρό επαγγελματικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. 23/2017 ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ A4 COPY PAPER & A3 PAPER ONE PART

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. 23/2017 ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ A4 COPY PAPER & A3 PAPER ONE PART Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς 14 Μαρτίου 2017 Κύριοι, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. 23/2017 ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ A4 COPY PAPER & A3 PAPER ONE PART 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα διενεργεί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ..Π. 201/2007 Αρ. 4195,

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ..Π. 201/2007 Αρ. 4195, Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ..Π. 201/2007 Αρ. 4195, 4.5.2007 Ο ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ Κανονισµοί δυνάµει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Αναγνωρίσεως των Οργανώσεων Παραγωγών Προϊόντων Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 ΓΕ.ΜΗ. 58231.004000 ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΡΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Για την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. Κωδικός: Ο.ΔΔ Αρ. Έκδ.: 2 Ημ/νία Έκδ.: Σελ. 1 από 1

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. Κωδικός: Ο.ΔΔ Αρ. Έκδ.: 2 Ημ/νία Έκδ.: Σελ. 1 από 1 Κωδικός: Ο.ΔΔ.120.03 Αρ. Έκδ.: 2 Ημ/νία Έκδ.: 14-05-10 Σελ. 1 από 1 1. Εισαγωγή Η παρούσα οδηγία περιγράφει όλες τις συντονισμένες ενέργειες για την διενέργεια των διαγωνισμών για την ανάθεση εκτέλεσης

Διαβάστε περισσότερα