πριν το πανεπιστήμιο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "www.methodiko.net πριν το πανεπιστήμιο"

Transcript

1 πριν το πανεπιστήμιο Αργυρούπολη - Γλυφάδα

2 Έχεις σκεφτεί ποια θα είναι η στρατηγική σου για τις Εξετάσεις; Η έγκαιρη και μεθοδική προετοιμασία εξασφαλίζει την επιτυχία.

3 Μεθοδικη Προετοιμασια Προετοιμαζομαι εγκαιρα Οι Εξετάσεις είναι ένας αγώνας που απαιτεί έγκαιρη και σωστή προετοιμασία. Όσο νωρίτερα και όσο περισσότερο προπονείται κανείς τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει. Η σωστή στρατηγική είναι να τεθούν οι σωστές βάσεις στην Α Λυκείου, η οποία είναι αναντίρρητα η πιο σημαντική τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε όλα τα βασικά μαθήματα, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Νέα και Αρχαία Ελληνικά, θεμελιώνονται και αναπτύσσονται οι απαραίτητες γνώσεις για τη Β και τη Γ Λυκείου και για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Συνεπώς, οι μαθητές που δίνουν προτεραιότητα στα σχολικά μαθήματα και προετοιμάζονται κατάλληλα από την Α Λυκείου, είναι εκείνοι που συνεχίζουν απρόσκοπτα στις επόμενες τάξεις και υπερέχουν στις τελικές Εξετάσεις. Επιλεγω τον καταλληλο τροπο προετοιμασιας Διαχρονικά, τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων επιβεβαιώνουν ότι η προετοιμασία στα πλαίσια ενός οργανωμένου Φροντιστηρίου, υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με την προετοιμασία με ιδιαίτερα μαθήματα. Κάθε μαθητής, ενταγμένος στο κατάλληλο τμήμα, ακολουθεί συγκροτημένο πρόγραμμα σε όλα τα μαθήματα που διδάσκονται με κοινό σχεδιασμό. Παράλληλα, εξοικειώνεται στις συνθήκες των Εξετάσεων, αξιολογείται αντικειμενικά και αποκτά αυτογνωσία. Η σύγκριση και η άμιλλα βοηθούν το μαθητή να αντιληφθεί τις δυνατότητές του, να θέσει σαφείς και ρεαλιστικούς στόχους και να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση προκειμένου να τους επιτύχει.

4 Έχεις σκεφτεί ποιος έχει την εμπειρία και τη δυνατότητα να σε βοηθήσει αποτελεσματικά; Το Φροντιστήριο που υπερέχει σε βοηθά να διακριθείς.

5 Διαλεγω το Φροντιστηριο που θα μου Εξασφαλισει την Επιτυχια Η επιλογή Φροντιστηρίου είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του μαθητή και την επίδοσή του στο σχολείο και τις Εξετάσεις, αλλά επηρεάζει και τη στάση του απέναντι στα μαθήματα, το σχολείο και τις μετέπειτα σπουδές. Το κατάλληλο περιβάλλον και η σωστή προσέγγιση από την πλευρά των εκπαιδευτικών, μπορούν να παρακινήσουν το μαθητή να στοχεύσει ψηλά, να δουλέψει μεθοδικά, με επιμονή και προσήλωση στους στόχους του υποστηρίζοντάς τον σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής του. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, απαιτείται η σύμπραξη πολλών παραγόντων: άψογη οργάνωση και δυνατότητα για προσωπική υποστήριξη του κάθε μαθητή, πολυετής εμπειρία στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, άριστα καταρτισμένοι καθηγητές με πείρα και αγάπη για το έργο τους, χαρακτηριστικά που δεν είναι προφανή ή δεδομένα. Γιατι υπερεχει το ΜΕΘΟΔΙΚΟ; Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1975, το ΜΕΘΟΔΙΚΟ παραμένει πρωτοπόρο στο χώρο της εκπαίδευσης εφαρμόζοντας με επιτυχία τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας. Σήμερα με εμπειρία 39 ετών και πανελλήνια καταξίωση, εξακολουθούμε με τον ίδιο ζήλο να παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Έχοντας έμπειρους καθηγητές που ακολουθούν ένα σωστά οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών εξασφαλίζουμε στους μαθητές μας τα απαραίτητα εφόδια για να επιτύχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Μεθοδικοτητα, Συνεπεια και Ειλικρινεια Η εκπαιδευτική φιλοσοφία μας συνοψίζεται στα εξής: οργάνωση και μεθοδικότητα στη διδασκαλία μας υψηλή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και στο διδακτικό μας υλικό αντικειμενική αξιολόγηση των μαθητών μας με συνέπεια, ειλικρίνεια και συναίθηση ευθύνης απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

6 Έχεις σκεφτεί ποιοι θα είναι οι συμμαθητές σου; Το επίπεδο και η δυναμική της ομάδας συμβάλλουν θετικά στη δική σου εξέλιξη.

7 Ομοιογενη Τμηματα Η κατανομή των μαθητών σε τμήματα γίνεται με δύο βασικά κριτήρια: την επίδοση στις προηγούμενες τάξεις και τους στόχους που έχει θέσει ο κάθε μαθητής. Δημιουργούμε ομοιογενή τμήματα ως προς το γνωστικό επίπεδο των μαθητών αλλά και ως προς τις φιλοδοξίες που έχουν. Με τη συμμετοχή σε μια κατάλληλα διαμορφωμένη ομάδα, κάθε μαθητής κατανοεί και εμπεδώνει τις νέες γνώσεις και καλύπτει κενά που πιθανόν είχε. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον καλλιεργείται η άμιλλα και ταυτόχρονα η σύγκριση λειτουργεί ενθαρρυντικά ενεργοποιώντας το μαθητή να βελτιώσει τη θέση του σε σχέση με τους άλλους. Για κάθε group το σημείο εκκίνησης είναι διαφορετικό, η διδακτική προσέγγιση διαφέρει, οι απαιτήσεις όμως παραμένουν πάντοτε υψηλές. Σταδιακά, η κάθε ομάδα διαμορφώνει τη δική της δυναμική που καθορίζει το ρυθμό και το επίπεδο της διδασκαλίας. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ έχουμε την εμπειρία και τη δυνατότητα να σχηματίζουμε ομοιογενή τμήματα και την ευελιξία να προσαρμόζουμε ανά περίπτωση τη διδασκαλία μας. Έτσι, όχι μόνο καλύπτουμε τις ανάγκες των μαθητών μας αλλά παράλληλα τους κινητοποιούμε να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ειδικα Τμηματα Αριστουχων Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ λειτουργούν επίσης ειδικά τμήματα για άριστους μαθητές με ιδιαίτερα υψηλούς στόχους. Η διδασκαλία στα τμήματα αυτά επικεντρώνεται στην αυστηρή επιστημονική θεμελίωση των εννοιών και στην ανάπτυξη θεμάτων και ασκήσεων αυξημένου βαθμού δυσκολίας. Στόχος είναι οι μαθητές αυτοί να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που ήδη έχουν αναπτύξει, να ασχοληθούν με ζητήματα προχωρημένου επιπέδου σε όλα τα μαθήματα και να διατηρήσουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα στην πορεία προς τις Εξετάσεις. Τα τμήματα αυτά συγκροτούνται με βάση το βαθμό προαγωγής και απόλυσης των μαθητών και την επίδοσή τους στα Διαγνωστικά Διαγωνίσματα που διεξάγονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της θερινής περιόδου. Επίσης, συγκροτούνται ειδικά τμήματα προετοιμασίας για τις κατατακτήριες εξετάσεις των Πειραματικών σχολείων.

8 Έχεις σκεφτεί ποιοι θα είναι οι καθηγητές σου; Μόνο όσοι έχουν διακριθεί μπορούν να εγγυηθούν και τη δική σου επιτυχία.

9 Οι Καθηγητες του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Μετά από τέσσερις δεκαετίες στην πρωτοπορία της φροντιστηριακής εκπαίδευσης, έχουμε την πείρα και την ικανότητα να στελεχώνουμε και να συντονίζουμε με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα των καθηγητών μας. Οι διδακτικές πρακτικές που ακολουθούμε και γενικότερα η φιλοσοφία μας εκφράζονται από το επιτελείο των εκπαιδευτικών του ΜΕΘΟΔΙΚΟY. Το ομαδικό πνεύμα, η άψογη συνεργασία και οι κοινές διδακτικές πρακτικές από τη μεριά των διδασκόντων, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που βοηθά τους μαθητές να προσαρμοστούν άμεσα και να ακολουθήσουν με συνέπεια το πρόγραμμα σπουδών. Όλοι οι καθηγητές εκτός από τις εξειδικευμένες γνώσεις που έχουν στο αντικείμενό τους, επιμορφώνονται διαρκώς, ανανεώνουν το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν και εξελίσσονται οι ίδιοι μέσα από την πολύτιμη εμπειρία που προσφέρει η διδασκαλία σε ένα μεγάλο και οργανωμένο φροντιστήριο. Με ιδιαίτερη αγάπη για το γνωστικό αντικείμενο και τη δουλειά τους, οι καθηγητές του ΜΕΘΟΔΙΚΟY εμπνέουν τους μαθητές τους, ενισχύουν το ενδιαφέρον τους για τη γνώση και την επιστήμη και τους καλλιεργούν τη φιλοδοξία για σπουδές. Η Συνθεση της Ομαδας Η ομάδα των καθηγητών που απαρτίζεται από αναγνωρισμένους στον τομέα τους εκπαιδευτικούς αρκετοί με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών έχει τη δυνατότητα να οργανώσει σωστά, να υποστηρίξει ουσιαστικά και να ενισχύσει μαθησιακά και ψυχολογικά την προσπάθεια των μαθητών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι περισσότεροι διδάσκουν πολλά χρόνια στο Φροντιστήριο, με αποτέλεσμα να μεταλαμπαδεύουν τη συσσωρευμένη διδακτική εμπειρία τους και τις αρχές του ΜΕΘΟΔΙΚΟY στους νεότερους. Αυτό συντελεί στο να εμπλουτίζεται και να πάνω από ανανεώνεται η ομάδα διατηρώντας τα 15 έως 5 χαρακτηριστικά εκείνα που εξασφαλίζουν την ιδιαιτερότητα του ΜΕΘΟΔΙΚΟY και 10 έως 15 εγγυώνται την επιτυχία των μαθητών του. 5 έως 10 έτη διδασκαλίας στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ

10

11 Εχεις Σκεφτει; Φροντιστηριο ή Ιδιαιτερα; «Ομαδα ή Μοναδα»; Μηπως καταλληλος συνδυασμος; Φροντιστηριο και Ιδιαιτερα με Μεθοδικη Ισορροπια Στο Γυμνάσιο και τις πρώτες τάξεις του Λυκείου, η βοήθεια με ιδιαίτερα μαθήματα καλύπτει συνήθως τις περιστασιακές ανάγκες των μαθητών για το σχολείο. Πολύ συχνά όμως, η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες μέσα από ιδιαίτερα μαθήματα περιορίζεται στο γνωστικό επίπεδο του μαθητή, ο οποίος επαναπαύεται. Εφόσον δεν αξιολογείται με αυστηρά διαγωνίσματα και δε συγκρίνεται με άλλους είναι εύλογο να θεωρεί την προσπάθειά του αρκετή. Πράγματι, η έλλειψη του συναγωνισμού, της σύγκρισης και της αντικειμενικής αξιολόγησης δεν επιτρέπουν στο μαθητή να αναγνωρίσει ο ίδιος τις ελλείψεις του, να αντιληφθεί το επίπεδο των γνώσεών του και να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να βελτιώνεται διαρκώς. Του λείπει η εμπειρία της τρίωρης εξέτασης και σε κάθε δυσκολία, αναζητά την άμεση βοήθεια του καθηγητή. Αντίθετα, η συμμετοχή σε ένα ομοιογενές τμήμα, με ένα οργανωμένο και δοκιμασμένο πρόγραμμα, καλλιεργεί την άμιλλα και ωθεί τους μαθητές να δουλεύουν μεθοδικά και συστηματικά στα πλαίσια της ομάδας αναπτύσσοντας δυναμικά τις δικές τους δεξιότητες. Έτσι, επωφελούνται από τις γνώσεις αλλά και από τις απορίες των άλλων, αποκτούν αυτογνωσία και τελικά, αυτοπεποίθηση στις Εξετάσεις. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η στοχευμένη βοήθεια σε ατομικό επίπεδο κυρίως στη Γ Λυκείου κρίνεται επιβεβλημένη. Το ζητούμενο είναι πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον πιο οικονομικό τρόπο. Έτσι, στο δίλημμα Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα έχουμε απαντήσει με τον ιδανικό συνδυασμό: Προσφέρουμε όλα τα θετικά στοιχεία του οργανωμένου Φροντιστηρίου και ταυτόχρονα παρέχουμε αν χρειαστεί και με την ελάχιστη επιβάρυνση τη δυνατότητα του στοχευμένου ιδιαίτερου μαθήματος με τους καθηγητές του ΜΕΘΟΔΙΚΟY.

12 Έχεις σκεφτεί πώς πρέπει να διαβάζεις; Υπάρχουν τεχνικές και τρόποι να κάνεις το διάβασμά σου πιο οργανωμένο και αποτελεσματικό.

13 Η Διδακτικη μας Προσεγγιση Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ η διδασκαλία ξεκινά με τη διεξοδική παρουσίαση και επεξήγηση των νέων εννοιών και τη σύνδεσή τους με τις προϋπάρχουσες γνώσεις. Παραδείγματα και εφαρμογές αναλύονται στα πλαίσια του μαθήματος με προσοχή και έμφαση στη λεπτομέρεια, προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τις νέες γνώσεις. Ακολουθεί η παρουσίαση συνδυαστικών θεμάτων και θεμάτων αυξημένης δυσκολίας. Η εμπέδωση των γνώσεων και η εξάσκηση των μαθητών γίνεται μέσα από τις καθημερινές εργασίες που οι μαθητές καλούνται να προετοιμάσουν στο σπίτι. Οι εργασίες διορθώνονται στο επόμενο μάθημα για να διαπιστωθεί αν οι μαθητές έχουν ευχέρεια ή χρειάζεται να δοθεί περισσότερη προσοχή στη συγκεκριμένη ενότητα. Οργανωση του τροπου Διαβασματος Οι περισσότεροι μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον προγραμματισμό του χρόνου τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαβάζουν. Για να διασφαλίσουμε ένα αποδοτικό διάβασμα καταρτίζουμε με κάθε μαθητή «Ατομικό Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διαβάσματος» και του εξηγούμε πώς πρέπει να μελετά προκειμένου να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Για κάθε μαθητή οι τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιεί προκειμένου να αφομοιώσει και να απομνημονεύσει τις νέες γνώσεις διαφέρουν. Με το ατομικό πρόγραμμα μελέτης, βοηθάμε τον κάθε μαθητή ξεχωριστά να φτάσει στον πιο αποδοτικό τρόπο διαβάσματος ώστε να βελτιώσει σταδιακά αλλά σταθερά το γνωστικό του επίπεδο. Προγραμματισμος υλης και Επαναληψεις Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ρυθμό με τον οποίο διδάσκεται η ύλη. Η σχολική και εξεταστέα ύλη είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να καλύπτει ένα διδακτικό έτος. Στις περιπτώσεις που η ύλη ολοκληρώνεται πολύ νωρίς, τότε είτε δεν έχουν διδαχθεί όλα όσα έπρεπε από τον καθηγητή, είτε ο μαθητής δεν έχει προλάβει να αφομοιώσει τις γνώσεις και έχει απλά την ψευδαίσθηση ότι έχει καλύψει την ύλη. Η πρακτική αυτή, αν και ακολουθείται από πολλούς καθηγητές είτε από άγνοια, είτε για λόγους προβολής έχει αποδειχθεί ότι δεν ωφελεί καθόλου τους μαθητές. Για το λόγο αυτό στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ φροντίζουμε η ύλη να ολοκληρώνεται έγκαιρα, όχι όμως βιαστικά, και πραγματοποιούμε επαναλήψεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στόχος μας είναι οι μαθητές που ακολουθούν σταθερά το πρόγραμμα διαβάσματος να έχουν εμπεδώσει, να θυμούνται και να είναι σε θέση κάθε στιγμή να αξιολογηθούν σε όλη την ύλη που έχουν διδαχθεί.

14 Έχεις σκεφτεί πώς θα αξιολογείσαι; Η αντικειμενική αξιολόγηση σε βοηθά να χαράξεις τη σωστή στρατηγική.

15 Επαναληπτικα Διαγωνισματα Είναι γεγονός ότι η καλύτερη εξάσκηση και προετοιμασία για τις τελικές Εξετάσεις είναι η συμμετοχή στα τρίωρα Επαναληπτικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης του Φροντιστηρίου. Τα διαγωνίσματα διενεργούνται τις Κυριακές, τρεις φορές το χρόνο σε κάθε μάθημα, με πρόγραμμα που γνωρίζουν οι μαθητές από την αρχή του σχολικού έτους. Για το τελευταίο μάθημα πριν το διαγώνισμα οι μαθητές έχουν να παραδώσουν επαναληπτικές εργασίες, μέσα από τις οποίες ανακαλούν στη μνήμη τους όσα έχουν διδαχθεί από την αρχή της χρονιάς. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία στους καθηγητές να τονίσουν τις τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζουν οι μαθητές ώστε να παραδώσουν ένα άρτιο και ολοκληρωμένο γραπτό. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ φροντίζουμε ώστε η δυσκολία των διαγωνισμάτων σε όλα τα μαθήματα να αντιπροσωπεύει πάντα το επίπεδο δυσκολίας των τελικών Εξετάσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος των διαγωνισμάτων που γράφει ο μαθητής στο Φροντιστήριο στη Γ Λυκείου δεν έχει στατιστικά σχεδόν καμιά απόκλιση από το βαθμό τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αξιολογηση Εκτός από τους βαθμούς στα τρίωρα επαναληπτικά διαγωνίσματα, οι μαθητές αξιολογούνται διαρκώς και με βάση τη συμμετοχή τους στην τάξη, τις εργασίες που έχουν να προετοιμάσουν στο σπίτι και τα ολιγόλεπτα τεστ που διενεργούνται στη διάρκεια του μαθήματος. Έτσι, σχηματίζουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία του κάθε μαθητή και παρακολουθούμε την εξέλιξή του, βοηθώντας τον να βελτιώνει σταθερά την απόδοσή του. Ενημερωση Γονεων και Μαθητων Για να υποστηρίξουμε πιο αποτελεσματικά την προσπάθεια του κάθε μαθητή, πραγματοποιούμε αρχικά ατομικές συναντήσεις, όπου καθορίζουμε τους εκπαιδευτικούς στόχους για το επόμενο διάστημα. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι προόδου είναι σε τακτική επικοινωνία με τους μαθητές και τους γονείς ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει απόκλιση από το πρόγραμμα ή τους στόχους μας. Επίσης, δύο φορές το χρόνο πραγματοποιούμε Ενημερώσεις Γονέων για επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών καθώς και ειδικές εκδηλώσεις ενημέρωσης μαθητών.

16

17 Το Εκπαιδευτικο μας Υλικο Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ έχουμε συγκεντρώσει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για όλα τα μαθήματα. Το υλικό αυτό ανανεώνεται και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο και μέρος του απαρτίζει τα διδακτικά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία μας. Στα θετικά μαθήματα τα βιβλία εμπεριέχουν παρουσίαση θεωρίας, μεθοδολογίες, λυμένα παραδείγματα και πλήθος ασκήσεων. Στα βιβλία των θεωρητικών μαθημάτων κατά περίπτωση παρατίθενται λεπτομερείς πίνακες γραμματικής και συντακτικού, θεματογραφία, εκτενής ανάλυση των θεμάτων και επιπλέον πηγές. Εκδίδουμε βιβλία με Επαναληπτικά και Προτεινόμενα θέματα για τις Εξετάσεις, τα οποία διανέμονται δωρεάν στα σχολεία. Λεπτομερή κατάλογο των Εκδόσεων παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας: Εκτός από το έντυπο υλικό, έχουμε διαμορφώσει Τράπεζα Θεμάτων από την οποία οι μαθητές μπορούν να αντλούν θέματα και διαγωνίσματα σε όλα τα μαθήματα. Στην Τράπεζα Θεμάτων υπάρχουν βέβαια θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, αλλά δίνεται έμφαση στα θέματα προχωρημένου επιπέδου τα οποία αντικατοπτρίζουν και το επίπεδο δυσκολίας των τελικών Εξετάσεων. Πως αξιοποιουμε τις Νεες Τεχνολογιες Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς τα τελευταία χρόνια. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ χρησιμοποιούμε εποπτικά μέσα στη διδασκαλία μας και από το 2009 έχουμε εγκαταστήσει projectors και διαδραστικούς πίνακες που διευκολύνουν την παρουσίαση του μαθήματος σε πολλές περιπτώσεις. Επίσης, αξιοποιούμε σε ευρεία κλίμακα το διαδίκτυο ως εργαλείο επικοινωνίας και συντονισμού των δρατηριοτήτων μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Οι μαθητές μας έχουν όλοι του ΜΕΘΟΔΙΚΟY και μέσω αυτού ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του Φροντιστηρίου και λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό. Για παράδειγμα, σε περίπτωση απουσίας του, ο μαθητής λαμβάνει αυθημερόν με τις σημειώσεις των μαθημάτων της ημέρας που δεν παρακολούθησε για να είναι προετοιμασμένος στο επόμενο μάθημα.

18 Το Νεο Εκπαιδευτικο Συστημα Από το σχολικό έτος και για τους μαθητές που φοιτούν στην Α Λυκείου έχει τεθεί σε ισχύ το νέο αναλυτικό πρόγραμμα. Στόχος των αλλαγών είναι να ενδυναμωθούν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που διδάσκονται όλοι οι μαθητές και η εξειδίκευση να γίνεται σταδιακά στη Β και Γ Λυκείου. Το νέο σύστημα Εισαγωγικών Εξετάσεων αναμένεται να εφαρμοστεί από το σχολικό έτος Ομαδες Προσανατολισμου Με το νέο σύστημα καταργούνται οι Κατευθύνσεις και στη θέση τους διαμορφώνονται στη Β και Γ Λυκείου οι Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού. Η Α Λυκείου παραμένει μια τάξη μόνο με μαθήματα Γενικής Παιδείας, κοινό δηλαδή πρόγραμμα για όλους τους μαθητές. Στη Β Λυκείου, παράλληλα με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, διαμορφώνονται δύο Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού, ενώ στη Γ Λυκείου οι Ομάδες γίνονται τρεις, που οδηγούν σε πέντε Επιστημονικά Πεδία εξειδίκευσης, όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα της διπλανής σελίδας. Προσβαση στην Τριτοβαθμια Εκπαιδευση Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις διενεργούνται σε πανελλήνιο επίπεδο μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο. Οι μαθητές εξετάζονται πρώτα ενδοσχολικά σε όλα τα μαθήματα, παίρνουν το απολυτήριο του Λυκείου και στη συνέχεια συμμετέχουν σε Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στη Γ Λυκείου και στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές επιλέγουν μια από τις τρεις Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού και ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης, που περιλαμβάνει Σχολές και Τμήματα για τα οποία μπορούν να είναι υποψήφιοι μέσω των Εισαγωγικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι εξετάζονται πανελλαδικά σε τέσσερα μαθήματα, ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού και το Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης που επέλεξαν. Αναλυτικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες για το Νέο Εκπαιδευτικό Σύστημα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΜΕΘΟΔΙΚΟY:

19 Μαθηματα - Ομαδες Προσανατολισμου Επιστημονικα Πεδια Εξειδικευσης - Σχολες Α Λυκείου Β Λυκείου Μαθήματα Γενικής Παιδείας Κοινό πρόγραμμα για όλους τους μαθητές Μαθήματα Γενικής Παιδείας Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών Αρχαία, Αρχές Κοινωνικών Επιστημών Ομάδα Θετικών Επιστημών Φυσική, Μαθηματικά Γ Λυκείου Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών Ομάδα Οικονομικών, Πολιτικών, Κοινωνικών & Παιδαγωγικών Σπουδών Ομάδα Θετικών Επιστημών Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης Νομικές, Ανθρωπιστικές Σπουδές Παιδαγωγικές Σπουδές Οικονομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές Σπουδές Επιστήμες Υγείας Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες Μαθήματα Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων Αρχαία Ιστορία Λατινικά Νεοελληνική Γλώσσα Μαθηματικά & Στ. Στατιστικής Ιστορία Αρχές Φυσικών Επιστημών Νεοελληνική Γλώσσα Μαθηματικά & Στ. Στατιστικής Οικονομία & Διοίκηση Στ. Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστ. Νεοελληνική Γλώσσα Βιολογία Φυσική Χημεία Νεοελληνική Γλώσσα Μαθηματικά Φυσική Χημεία Νεοελληνική Γλώσσα Σχολές & Τμήματα (ενδεικτικά) Νομική, Φιλοσοφική (Φιλολογία, Ιστορία, ΦΠΨ), Θεολογική κ.λπ. Παιδαγωγικά Δημοτικής & Προσχολικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ Οικονομικών Επ., Διοίκησης Επιχειρ., Λογιστικής, Μάρκετινγκ, Πολιτικών Επιστ., Κοινωνιολογίας, Επικοινωνίας κ.λπ. Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Βιολογίας, Διαιτολογίας, Φυσικοθεραπείας κ.λπ. Τμήματα Πολυτεχνείου, Πληροφορικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Γεωπονίας κ.λπ.

20 Γυμνασιο Το Γυμνάσιο είναι η πιο παραμελημένη βαθμίδα της ελληνικής εκπαίδευσης. Λίγοι μαθητές του αποδίδουν την πρέπουσα σημασία, ενώ οι περισσότεροι ενδιαφέρονται κυρίως για τις ξένες γλώσσες και τον αθλητισμό και δηλώνουν την πρόθεσή τους να ασχοληθούν σοβαρά με τα μαθήματα όταν φτάσουν στο Λύκειο. Η αντίληψη αυτή ενισχύεται συχνά και από τους υψηλούς προφορικούς βαθμούς που έχουν στο Γυμνάσιο. Αρκετοί μαθητές όμως συναντούν σοβαρές δυσκολίες στο Λύκειο. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν αναπτύξει επαρκώς την αφαιρετική και συνθετική σκέψη που απαιτείται στα Μαθηματικά και τη Φυσική και παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες στην έκφραση και την ορθή χρήση της ελληνική γλώσσας. Η μόνη λύση που υπάρχει, είναι να παρέμβουμε στις τάξεις του Γυμνασίου ώστε να βελτιώσουμε την ικανότητα έκφρασης και να διαμορφώσουμε μαθηματική αντίληψη και σκέψη. Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι στην ηλικία αυτή διαμορφώνονται τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του ατόμου, καθώς και η σχέση του με το σχολικό περιβάλλον και το διάβασμα, που είναι παράγοντες καθοριστικοί για την πορεία των μαθητών τα επόμενα χρόνια. Το Προγραμμα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ λειτουργεί πρόγραμμα υποστήριξης και προετοιμασίας και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, με ευέλικτα ωράρια και ιδιαίτερα χαμηλά δίδακτρα. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την εμπέδωση των γνώσεων στα βασικά μαθήματα, να αναπτύξουμε τον τρόπο σκέψης των παιδιών, να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον τους για τη γνώση και την επιστήμη και να θέσουμε τις βάσεις για τις επόμενες τάξεις και κυρίως για το Λύκειο. Α Γυμνασίου Ώρες* Γ Γυμνασίου Ώρες* Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 1 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 1 Αρχαία Ελληνική Γλώσσα 1 Αρχαία Ελληνική Γλώσσα 1 Μαθηματικά 2 Μαθηματικά 2 Φυσική 1 B Γυμνασίου Ώρες* Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 1 * Οι ώρες αφορούν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα 1 Για το Γυμνάσιο είναι προγραμματισμένα Μαθηματικά 2 επαναληπτικά διαγωνίσματα δίωρης διάρκειας.

21 A Λυκειου Η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο συνοδεύεται από μια περίοδο προσαρμογής. Η δυσκολία των μαθημάτων είναι σίγουρα μεγαλύτερη και η αξιολόγηση της προόδου γίνεται με αυστηρότερα κριτήρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βαθμοί στην Α Λυκείου να είναι σημαντικά χαμηλότεροι για τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών. Πράγματι, η Α Λυκείου δεν είναι απλώς μια τάξη μετά τη Γ Γυμνασίου, αλλά η επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και ίσως η σημαντικότερη τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην Α Λυκείου θεμελιώνονται όλα τα βασικά μαθήματα: τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες και η Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία και Νέα Ελληνικά). Η διδασκαλία τους γίνεται σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτό του Γυμνασίου, ενώ παράλληλα απαιτείται μεγαλύτερη σαφήνεια στην έκφραση και ορθή χρήση της σχετικής επιστημονικής ορολογίας. Το Προγραμμα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Θέτοντας τις βάσεις για τις επόμενες τάξεις Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ η προετοιμασία των μαθητών στην Α Λυκείου αποσκοπεί: στην εμπέδωση και αφομοίωση των γνώσεων στα τρία βασικά μαθήματα: Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Ελληνική Γλώσσα, στην οργάνωση του τρόπου μελέτης, στη βελτίωση του τρόπου γραφής μέσα από τα τεστ και τα διαγωνίσματα, στην προετοιμασία σε θέματα αυξημένης δυσκολίας ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να ανταποκριθούν με επιτυχία στις τελικές Εξετάσεις. ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Α Λυκείου: μαθήματα Γενικής Παιδείας Ενδοσχολικές Εξετάσεις: τα θέματα κατά 50% από Τράπεζα Θεμάτων με κλήρωση Ο Γενικός Βαθμός της Α Λυκείου συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ώρες ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Άλγεβρα 3 Γεωμετρία 2 Φυσική 2 Χημεία 1 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Αρχαία Ελληνική Γλώσσα 2 Σύνολο 12 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3

22 B Λυκειου Με βαση το Νεο Εκπαιδευτικο Συστημα Στο νέο αναλυτικό πρόγραμμα για τη Β Λυκείου περιορίζονται οι ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού και δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στα κοινά μαθήματα. Αντίστοιχα, το βασικό πρόγραμμα μαθημάτων του ΜΕΘΟΔΙΚΟY περιλαμβάνει αρκετές ώρες στα μαθήματα Γενικής Παιδείας που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες των μαθητών για το σχολείο. Ιδιαίτερη βαρύτητα, βέβαια, δίνεται στα μαθήματα εκείνα που περιέχουν γνώσεις απαραίτητες για τη Γ Λυκείου. Προγραμματα Προετοιμασιας Γ Λυκειου Με το Νέο Εξεταστικό Σύστημα, που οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, διευρύνεται η ύλη των μαθημάτων αυτών και αναλογικά αυξάνεται η δυσκολία τους. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ, η προετοιμασία στην ύλη των Πανελληνίων Εξετάσεων ξεκινά από τη Β Λυκείου με τα ειδικά Προγράμματα Προετοιμασίας. Τα προγράμματα αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ από το 1986 δίνοντας στους μαθητές μας σημαντικό προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων. Στόχος των Προγραμμάτων Προετοιμασίας είναι οι μαθητές να κατανοήσουν από νωρίς τις νέες έννοιες και την ειδική επιστημονική ορολογία στα πιο απαιτητικά μαθήματα και να είναι σε θέση την επόμενη χρονιά να ολοκληρώσουν έγκαιρα την ύλη και να αντιμετωπίζουν με άνεση θέματα αυξημένης δυσκολίας, όπως αυτά των Πανελληνίων Εξετάσεων. Επίσης, η εξοικείωση των μαθητών με την ύλη των Εξετάσεων από τη Β Λυκείου τους δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά που αντισταθμίζει σε ένα βαθμό το άγχος των Πανελληνίων. Υποστηριξη στις Τελικες Εξετασεις Για τις Ενδοσχολικές Εξετάσεις του Ιουνίου τα μαθήματα του ΜΕΘΟΔΙΚΟY προσαρμόζονται στο πρόγραμμα των εξετάσεων που ανακοινώνει το κάθε σχολείο. Έτσι σε κάθε μάθημα, γίνονται εντατικές επαναλήψεις τις ημέρες πριν τις γραπτές εξετάσεις του σχολείου. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης την περίοδο των εξετάσεων σε όλα τα μαθήματα, ακόμη σε εκείνα που δε συμπεριλαμβάνονται στο βασικό πρόγραμμα του Φροντιστηρίου.

23 Τa Προγραμμαta του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Ξεκινώντας έγκαιρα την Προετοιμασία ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Τα τμήματα Θερινής Προετοιμασίας του ΜΕΘΟΔΙΚΟY διαρκούν ένα μήνα και αναφέρονται στα βασικά μαθήματα της Β Λυκείου - ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι μαθητές. Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των μαθητών παρέχουμε σημαντική έκπτωση διδάκτρων σε σχέση με τα δίδακτρα της χειμερινής περιόδου. Στο τέλος της προετοιμασίας διεξάγονται τα Διαγνωστικά Διαγωνίσματα για τους μαθητές που θέλουν να ενταχθούν στα Τμήματα Αριστούχων. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν στη Γ Λυκείου τα Επιστημονικά Πεδία: Θετικών - Τεχνολογικών Επιστημών Επιστημών Υγείας προετοιμάζονται στα Μαθηματικά & τη Φυσική, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για τα Επ. Πεδία: Παιδαγωγικών Σπουδών Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών προετοιμάζονται στα Μαθηματικά και την Ιστορία. Τα μαθήματα της Άλγεβρας και της Φυσικής είναι απαραίτητα για τους μαθητές που έχουν επιλέξει την Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β Λυκείου, αλλά προσανατολίζονται προς τα Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης: Παιδαγωγικών Σπουδών Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών Γενική Παιδεία & Ομάδα Θετικών Επιστημών Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Ώρες Μαθηματικά Β Λυκείου 5 Φυσική Β Λυκείου 4 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Χημεία 1 Σύνολο 12 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3 Πρόγραμμα Προετοιμασίας Ώρες Μαθηματικά (Γ Λυκείου) 2 Φυσική (Γ Λυκείου) 1 Πρόγραμμα Προετοιμασίας Ώρες Μαθηματικά (Γ Λυκείου) 2 ή Ιστορία (Γ Λυκείου) 1 Γενική Παιδεία & Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Ώρες Αρχαία Β Λυκείου 5 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Άλγεβρα (Γενικής Παιδείας) 2 Φυσική (Γενικής Παιδείας) 1 Σύνολο 10 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3 Πρόγραμμα Προετοιμασίας Ώρες Ιστορία (Γ Λυκείου) 1 Λατινικά (Γ Λυκείου) 1

24 Γ Λυκειου Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2015, θα εξεταστούν με βάση το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ, η προετοιμασία σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα ξεκινά με τα εντατικά θερινά προγράμματα. Εντατικα Θερινα Προγραμματα Αποκτώντας προβάδισμα Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της θερινής περιόδου καλύπτεται μέρος της ύλης των Εξετάσεων και υπάρχει χρόνος ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν με τον τρόπο που πρέπει να μελετούν τα νέα μαθήματα καθώς και τον τρόπο γραφής, αιτιολόγησης και τεκμηρίωσης που απαιτούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Επειδή την περίοδο αυτή υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος, το πρόγραμμα είναι εντατικό και οι απαιτήσεις από τους μαθητές σημαντικά αυξημένες. Για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο για διάβασμα και ότι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μελετούν, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα αρκετές ώρες μελέτης στο Φροντιστήριο. Ο θεσμός της μελέτης στο Φροντιστήριο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Το κατάλληλο περιβάλλον ευνοεί το διάβασμα και οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να απευθύνονται στους καθηγητές ώστε να λύνουν άμεσα τις απορίες που προκύπτουν την ώρα που διαβάζουν. Περισσότερες πληροφορίες για τα θερινά τμήματα και το πρόγραμμα του ΜΕΘΟΔΙΚΟY υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Φροντιστηρίου: Τα μαθήματα για τη Γ Λυκείου ξεκινούν μετά τη λήξη των ενδοσχολικών εξετάσεων. Η συγκρότηση των τμημάτων όμως γίνεται στο διάστημα Μαΐου. Συνεπώς, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Φροντιστηρίου έγκαιρα. Για όσους χρειάζονται βοήθεια για την επιλογή του δεύτερου μαθήματος Γενικής Παιδείας και των Επιστημονικών Πεδίων θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ανοικτή Εκδήλωση Ενημέρωσης Γονέων και Μαθητών. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του ΜΕΘΟΔΙΚΟY.

25 Προγραμματα Χειμερινης Περιοδου Στην τελική ευθεία Θεωρητική Κατεύθυνση Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ώρες Αρχαία Κατεύθυνσης 5 Ιστορία Κατεύθυνσης 2 Λατινικά 2 Νεοελληνική Λογοτεχνία 2 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Βιολογία Γενικής Παιδείας 1 ή Μαθηματικά Γενικής Παιδείας ή 2 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 2 Σύνολο 14 ή 17 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3 Τα μαθήματα της χειμερινής περιόδου για τη Γ Λυκείου ξεκινούν από 1 η Σεπτεμβρίου παράλληλα με Επαναληπτικά Διαγωνίσματα στην ύλη που καλύφθηκε στα θερινά μαθήματα. Θετική Κατεύθυνση Τεχνολογική Κατεύθυνση Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ώρες Βιολογία Κατεύθυνσης 2 Χημεία Κατεύθυνσης 2 Μαθηματικά Κατεύθυνσης 5 Φυσική Κατεύθυνσης 3 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Βιολογία ή Φυσική Γεν. Παιδείας 1 ή Μαθηματικά Γενικής Παιδείας ή 2 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 2 Σύνολο 15 ή 18 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3 Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ώρες Μαθηματικά Κατεύθυνσης 5 Φυσική Κατεύθυνσης 3 Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον 2 Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών 1 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Βιολογία ή Φυσική Γεν. Παιδείας 1 ή Μαθηματικά Γενικής Παιδείας ή 2 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 2 Σύνολο 14 ή 17 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3

26 Έχεις σκεφτεί σοβαρά την επαγγελματική σου αποκατάσταση; Η εύστοχη ενημέρωση οδηγεί στην έξυπνη επιλογή.

27 Ποιο Ειναι το Προγραμμα Επαγγελματικου Προσανατολισμου του Μεθοδικου; Το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ γίνεται σε τρία στάδια, ώστε ο μαθητής μέσα από τη διαδικασία αυτή, να αναγνωρίσει τις δυνατότητες και τις δεξιότητές του, να προσδιορίσει τα ενδιαφέροντά του, να τα συνδέσει με επαγγέλματα που μπορεί να εξασκήσει και έτσι να θέσει τις καλύτερες βάσεις για την επαγγελματική του εξέλιξη. Το πρώτο στάδιο είναι η διεξοδική ενημέρωση για το Εκπαιδευτικό Σύστημα, για τα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και τις προοπτικές των διαφόρων επαγγελμάτων. Όλα τα προγράμματα σπουδών προπτυχιακά και μεταπτυχιακά των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, και οι προοπτικές των επαγγελμάτων καταγράφονται αναλυτικά στο υπό έκδοση βιβλίο του ΜΕΘΟΔΙΚΟY: Σχολές, Σπουδές & Επαγγέλματα Στα επόμενα στάδια, η διαδικασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι εξατομικευμένη και περιλαμβάνει συμβουλευτικές συναντήσεις, που αποσκοπούν στη δημιουργία του προφίλ του μαθητή και στη διευκόλυνσή του στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις σπουδές και το επαγγελματικό του μέλλον. Συμπληρωση Μηχανογραφικων Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟY κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδηλώσεις ενημέρωσης μαθητών και γονέων για τον τρόπο συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου. Επιπλέον, ξεχωριστά για κάθε μαθητή πραγματοποιούνται συμβουλευτικές συναντήσεις με τους Υπεύθυνους της Διεύθυνσης και στη συνέχεια ακολουθεί η συμπλήρωση και η ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού. Η εμπειρία και οι εξειδικευμένες γνώσεις μας στον τομέα της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού καθώς και η προσωπική σχέση που έχουμε δημιουργήσει με κάθε μαθητή, οδηγούν στη λήψη της σωστής απόφασης που ταιριάζει στις δεξιότητες και το χαρακτήρα του και τον βοηθά να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ»

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ» ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ» Μιχάλης Αμοιραδάκης, Χρήστος Λέλης, Διονύσης Μπάλλας, Αντώνης Μπαλάφας, Μαρίνος Παπαδόπουλος, Ελένη Παπαλυμπέρη, Αναστασία Τάγκαλη Αμοιραδάκη ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014 2015

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για το Νέο Λύκειο και το. σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρόταση για το Νέο Λύκειο και το. σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια Εκπαίδευση Πρόταση για το Νέο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια Εκπαίδευση 1. Εισαγωγή Τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια (από τη μεταπολίτευση και μετά), το ζήτημα του Λυκείου, και το συνδεόμενο με

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής Σεπτέμβριος 2012 www.ionios.gr Η Ιόνιος Σχολή σας καλωσορίζει... Αγαπητοί φίλοι, παιδιά, γονείς, Στο «κατώφλι» της Ιονίου Σχολής ξεκινά το πιο καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόταση για το Νέο Λύκειο. Το νέο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Χρήσιμα Διαγράμματα. Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία

Η πρόταση για το Νέο Λύκειο. Το νέο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Χρήσιμα Διαγράμματα. Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία Η πρόταση για το Νέο Λύκειο Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία Το νέο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση Υπουργείο Παιδείας 1/2/2012 Χρήσιμα Διαγράμματα Άρης Γιαβρής [Πληκτρολογήστε το όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσ. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσ. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ http://www.elemedu.upatras.gr ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Ακαδημαϊκού Έτους 2012-201 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΩΔΙΚΟΙ ΧΩΡΩΝ από τον Δρ. Ε. Ερωτοκρίτου ΕU Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Θετικών & Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μαθηματικών Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης Ηράκλειο Δεκέμβριος 2009 2 Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης, Δεκέμβριος 2009 Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης,

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας IΙΙ Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας Ορισμός και Φιλοσοφία της Αυτοαξιολόγησης Η αυτοαξιολόγηση μπορεί να θεωρηθεί ως μια διαδικασία που επιτελεί η σχολική μονάδα για τη συστηματική συλλογή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για τo Νέο Λύκειο

Πρόταση για τo Νέο Λύκειο Πρόταση για τo Νέο Λύκειο 2 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή 5 2. Η σημερινή κατάσταση 6 2.1 Οι υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του Λυκείου σήμερα 6 2.2 Πρόγραμμα σπουδών Αποτελέσματα 8 3. Οι αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Αλλάζουμε Παιδεία Αλλάζουμε την Ελλάδα ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 Πρόταση για τo Νέο Λύκειο 2 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTE of PELOPONNESE ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (πρώην ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

της κατηγορίας πράξεων 2.1.1.α: Ενίσχυση Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών της ενέργειας 2.1.1: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

της κατηγορίας πράξεων 2.1.1.α: Ενίσχυση Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών της ενέργειας 2.1.1: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ» στo πλαίσιο της Πράξης «Οργάνωση και Λειτουργία Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.)» της κατηγορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Αποτίμηση Δεξιοτήτων»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Αποτίμηση Δεξιοτήτων» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «Διδακτικής της Τεχνολογίας & Ψηφιακών Συστημάτων» Κατεύθυνση: Ηλεκτρονική Μάθηση Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση:

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης

Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς για τη γλώσσα: εκμάθηση, διδασκαλία, αξιολόγηση Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης i

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο ανταγωνιστικά δίδακτρα σπουδών στο πιο μοντέρνο φροντιστήριο της πόλης

Τα πιο ανταγωνιστικά δίδακτρα σπουδών στο πιο μοντέρνο φροντιστήριο της πόλης http://aidromon.gr/ Αγαπητοί μαθητές και γονείς, Λόγω της σύνθετης και ρευστής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης η εκπαίδευση αλλάζει συνεχώς και αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ Φύλλου 81 8 Μαΐου 2008 Όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με α) Το ΠΔ 43/2010 ΦΕΚ 86/Α/7-6-2010 β) Το ΠΔ 61/2012 ΦΕΚ 112/Α/3-5-2012 (Ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών 1 Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ» στo πλαίσιο της Πράξης «Οργάνωση και Λειτουργία Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.)» της κατηγορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ NOEMBΡΙΟΣ 2014 Πίνακας περιεχομένων Πρόλογος 2 Περίληψη Πρότασης 4 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ Φύλλου 65 30 Μαρτίου 2006 7. Την υπ αριθμ. 74/2006 γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας, Όπως τροποποιήθηκε με τα παρακάτω : α) Διόρθωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ÅÎÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÇ ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ãéá Ýíôáîç ìáèçôþí ìå áíáðçñßá Þ/êáé åéäéêýò åêðáéäåõôéêýò

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο και το Σύστημα Πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Το Νέο Λύκειο και το Σύστημα Πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση Στράτος Στρατηγάκης Σελίδα 1 Η ακτινογραφία του νέου λυκείου Το νέο λύκειο (γενικό και επαγγελματικό) ξεκινά την πορεία του από τους μαθητές της φετινής Α Λυκείου και η εφαρμογή του θα ολοκληρωθεί το 2016,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 1α Εκπαιδευτική Αξιολόγηση

ΕΝΟΤΗΤΑ 1α Εκπαιδευτική Αξιολόγηση Πρόγραμμα Εξειδίκευσης ΕΝΟΤΗΤΑ 1α Εκπαιδευτική Αξιολόγηση 1.1. Τι είναι η εκπαιδευτική αξιολόγηση και ποια η διαφορά της από τη διάγνωση ύπαρξης µαθησιακών δυσκολιών; Α3 1.2. Τι περιέχει η εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Π.. 60/2006 ΦΕΚ 65 τ. Α

Π.. 60/2006 ΦΕΚ 65 τ. Α Έχοντας υπόψη : Π.. 60/2006 ΦΕΚ 65 τ. Α Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1. Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 9 και 11 του Ν. 2525/97 (Α 188) «Ενιαίο Λύκειο, πρόσβαση των αποφοίτων του στην Τριτοβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ»: ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ»: ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ «ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ Πρόταση για την αναβάθμιση των Λυκείων και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκαίδευση 1 Αδριανουπολίτης Κων/νος Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : 4

ΕΡΓΟ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : 4 Τ.Ε.Ι ΛΑΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΡΓΟ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : 4 «Αναφορά για τη βελτίωση της διαδικασίας εκπαίδευσης από απόσταση - Η

Διαβάστε περισσότερα