πριν το πανεπιστήμιο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "www.methodiko.net πριν το πανεπιστήμιο"

Transcript

1 πριν το πανεπιστήμιο Αργυρούπολη - Γλυφάδα

2 Έχεις σκεφτεί ποια θα είναι η στρατηγική σου για τις Εξετάσεις; Η έγκαιρη και μεθοδική προετοιμασία εξασφαλίζει την επιτυχία.

3 Μεθοδικη Προετοιμασια Προετοιμαζομαι εγκαιρα Οι Εξετάσεις είναι ένας αγώνας που απαιτεί έγκαιρη και σωστή προετοιμασία. Όσο νωρίτερα και όσο περισσότερο προπονείται κανείς τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει. Η σωστή στρατηγική είναι να τεθούν οι σωστές βάσεις στην Α Λυκείου, η οποία είναι αναντίρρητα η πιο σημαντική τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε όλα τα βασικά μαθήματα, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Νέα και Αρχαία Ελληνικά, θεμελιώνονται και αναπτύσσονται οι απαραίτητες γνώσεις για τη Β και τη Γ Λυκείου και για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Συνεπώς, οι μαθητές που δίνουν προτεραιότητα στα σχολικά μαθήματα και προετοιμάζονται κατάλληλα από την Α Λυκείου, είναι εκείνοι που συνεχίζουν απρόσκοπτα στις επόμενες τάξεις και υπερέχουν στις τελικές Εξετάσεις. Επιλεγω τον καταλληλο τροπο προετοιμασιας Διαχρονικά, τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων επιβεβαιώνουν ότι η προετοιμασία στα πλαίσια ενός οργανωμένου Φροντιστηρίου, υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με την προετοιμασία με ιδιαίτερα μαθήματα. Κάθε μαθητής, ενταγμένος στο κατάλληλο τμήμα, ακολουθεί συγκροτημένο πρόγραμμα σε όλα τα μαθήματα που διδάσκονται με κοινό σχεδιασμό. Παράλληλα, εξοικειώνεται στις συνθήκες των Εξετάσεων, αξιολογείται αντικειμενικά και αποκτά αυτογνωσία. Η σύγκριση και η άμιλλα βοηθούν το μαθητή να αντιληφθεί τις δυνατότητές του, να θέσει σαφείς και ρεαλιστικούς στόχους και να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση προκειμένου να τους επιτύχει.

4 Έχεις σκεφτεί ποιος έχει την εμπειρία και τη δυνατότητα να σε βοηθήσει αποτελεσματικά; Το Φροντιστήριο που υπερέχει σε βοηθά να διακριθείς.

5 Διαλεγω το Φροντιστηριο που θα μου Εξασφαλισει την Επιτυχια Η επιλογή Φροντιστηρίου είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του μαθητή και την επίδοσή του στο σχολείο και τις Εξετάσεις, αλλά επηρεάζει και τη στάση του απέναντι στα μαθήματα, το σχολείο και τις μετέπειτα σπουδές. Το κατάλληλο περιβάλλον και η σωστή προσέγγιση από την πλευρά των εκπαιδευτικών, μπορούν να παρακινήσουν το μαθητή να στοχεύσει ψηλά, να δουλέψει μεθοδικά, με επιμονή και προσήλωση στους στόχους του υποστηρίζοντάς τον σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής του. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, απαιτείται η σύμπραξη πολλών παραγόντων: άψογη οργάνωση και δυνατότητα για προσωπική υποστήριξη του κάθε μαθητή, πολυετής εμπειρία στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, άριστα καταρτισμένοι καθηγητές με πείρα και αγάπη για το έργο τους, χαρακτηριστικά που δεν είναι προφανή ή δεδομένα. Γιατι υπερεχει το ΜΕΘΟΔΙΚΟ; Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1975, το ΜΕΘΟΔΙΚΟ παραμένει πρωτοπόρο στο χώρο της εκπαίδευσης εφαρμόζοντας με επιτυχία τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας. Σήμερα με εμπειρία 39 ετών και πανελλήνια καταξίωση, εξακολουθούμε με τον ίδιο ζήλο να παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Έχοντας έμπειρους καθηγητές που ακολουθούν ένα σωστά οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών εξασφαλίζουμε στους μαθητές μας τα απαραίτητα εφόδια για να επιτύχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Μεθοδικοτητα, Συνεπεια και Ειλικρινεια Η εκπαιδευτική φιλοσοφία μας συνοψίζεται στα εξής: οργάνωση και μεθοδικότητα στη διδασκαλία μας υψηλή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και στο διδακτικό μας υλικό αντικειμενική αξιολόγηση των μαθητών μας με συνέπεια, ειλικρίνεια και συναίθηση ευθύνης απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

6 Έχεις σκεφτεί ποιοι θα είναι οι συμμαθητές σου; Το επίπεδο και η δυναμική της ομάδας συμβάλλουν θετικά στη δική σου εξέλιξη.

7 Ομοιογενη Τμηματα Η κατανομή των μαθητών σε τμήματα γίνεται με δύο βασικά κριτήρια: την επίδοση στις προηγούμενες τάξεις και τους στόχους που έχει θέσει ο κάθε μαθητής. Δημιουργούμε ομοιογενή τμήματα ως προς το γνωστικό επίπεδο των μαθητών αλλά και ως προς τις φιλοδοξίες που έχουν. Με τη συμμετοχή σε μια κατάλληλα διαμορφωμένη ομάδα, κάθε μαθητής κατανοεί και εμπεδώνει τις νέες γνώσεις και καλύπτει κενά που πιθανόν είχε. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον καλλιεργείται η άμιλλα και ταυτόχρονα η σύγκριση λειτουργεί ενθαρρυντικά ενεργοποιώντας το μαθητή να βελτιώσει τη θέση του σε σχέση με τους άλλους. Για κάθε group το σημείο εκκίνησης είναι διαφορετικό, η διδακτική προσέγγιση διαφέρει, οι απαιτήσεις όμως παραμένουν πάντοτε υψηλές. Σταδιακά, η κάθε ομάδα διαμορφώνει τη δική της δυναμική που καθορίζει το ρυθμό και το επίπεδο της διδασκαλίας. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ έχουμε την εμπειρία και τη δυνατότητα να σχηματίζουμε ομοιογενή τμήματα και την ευελιξία να προσαρμόζουμε ανά περίπτωση τη διδασκαλία μας. Έτσι, όχι μόνο καλύπτουμε τις ανάγκες των μαθητών μας αλλά παράλληλα τους κινητοποιούμε να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ειδικα Τμηματα Αριστουχων Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ λειτουργούν επίσης ειδικά τμήματα για άριστους μαθητές με ιδιαίτερα υψηλούς στόχους. Η διδασκαλία στα τμήματα αυτά επικεντρώνεται στην αυστηρή επιστημονική θεμελίωση των εννοιών και στην ανάπτυξη θεμάτων και ασκήσεων αυξημένου βαθμού δυσκολίας. Στόχος είναι οι μαθητές αυτοί να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που ήδη έχουν αναπτύξει, να ασχοληθούν με ζητήματα προχωρημένου επιπέδου σε όλα τα μαθήματα και να διατηρήσουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα στην πορεία προς τις Εξετάσεις. Τα τμήματα αυτά συγκροτούνται με βάση το βαθμό προαγωγής και απόλυσης των μαθητών και την επίδοσή τους στα Διαγνωστικά Διαγωνίσματα που διεξάγονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της θερινής περιόδου. Επίσης, συγκροτούνται ειδικά τμήματα προετοιμασίας για τις κατατακτήριες εξετάσεις των Πειραματικών σχολείων.

8 Έχεις σκεφτεί ποιοι θα είναι οι καθηγητές σου; Μόνο όσοι έχουν διακριθεί μπορούν να εγγυηθούν και τη δική σου επιτυχία.

9 Οι Καθηγητες του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Μετά από τέσσερις δεκαετίες στην πρωτοπορία της φροντιστηριακής εκπαίδευσης, έχουμε την πείρα και την ικανότητα να στελεχώνουμε και να συντονίζουμε με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα των καθηγητών μας. Οι διδακτικές πρακτικές που ακολουθούμε και γενικότερα η φιλοσοφία μας εκφράζονται από το επιτελείο των εκπαιδευτικών του ΜΕΘΟΔΙΚΟY. Το ομαδικό πνεύμα, η άψογη συνεργασία και οι κοινές διδακτικές πρακτικές από τη μεριά των διδασκόντων, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που βοηθά τους μαθητές να προσαρμοστούν άμεσα και να ακολουθήσουν με συνέπεια το πρόγραμμα σπουδών. Όλοι οι καθηγητές εκτός από τις εξειδικευμένες γνώσεις που έχουν στο αντικείμενό τους, επιμορφώνονται διαρκώς, ανανεώνουν το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν και εξελίσσονται οι ίδιοι μέσα από την πολύτιμη εμπειρία που προσφέρει η διδασκαλία σε ένα μεγάλο και οργανωμένο φροντιστήριο. Με ιδιαίτερη αγάπη για το γνωστικό αντικείμενο και τη δουλειά τους, οι καθηγητές του ΜΕΘΟΔΙΚΟY εμπνέουν τους μαθητές τους, ενισχύουν το ενδιαφέρον τους για τη γνώση και την επιστήμη και τους καλλιεργούν τη φιλοδοξία για σπουδές. Η Συνθεση της Ομαδας Η ομάδα των καθηγητών που απαρτίζεται από αναγνωρισμένους στον τομέα τους εκπαιδευτικούς αρκετοί με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών έχει τη δυνατότητα να οργανώσει σωστά, να υποστηρίξει ουσιαστικά και να ενισχύσει μαθησιακά και ψυχολογικά την προσπάθεια των μαθητών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι περισσότεροι διδάσκουν πολλά χρόνια στο Φροντιστήριο, με αποτέλεσμα να μεταλαμπαδεύουν τη συσσωρευμένη διδακτική εμπειρία τους και τις αρχές του ΜΕΘΟΔΙΚΟY στους νεότερους. Αυτό συντελεί στο να εμπλουτίζεται και να πάνω από ανανεώνεται η ομάδα διατηρώντας τα 15 έως 5 χαρακτηριστικά εκείνα που εξασφαλίζουν την ιδιαιτερότητα του ΜΕΘΟΔΙΚΟY και 10 έως 15 εγγυώνται την επιτυχία των μαθητών του. 5 έως 10 έτη διδασκαλίας στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ

10

11 Εχεις Σκεφτει; Φροντιστηριο ή Ιδιαιτερα; «Ομαδα ή Μοναδα»; Μηπως καταλληλος συνδυασμος; Φροντιστηριο και Ιδιαιτερα με Μεθοδικη Ισορροπια Στο Γυμνάσιο και τις πρώτες τάξεις του Λυκείου, η βοήθεια με ιδιαίτερα μαθήματα καλύπτει συνήθως τις περιστασιακές ανάγκες των μαθητών για το σχολείο. Πολύ συχνά όμως, η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες μέσα από ιδιαίτερα μαθήματα περιορίζεται στο γνωστικό επίπεδο του μαθητή, ο οποίος επαναπαύεται. Εφόσον δεν αξιολογείται με αυστηρά διαγωνίσματα και δε συγκρίνεται με άλλους είναι εύλογο να θεωρεί την προσπάθειά του αρκετή. Πράγματι, η έλλειψη του συναγωνισμού, της σύγκρισης και της αντικειμενικής αξιολόγησης δεν επιτρέπουν στο μαθητή να αναγνωρίσει ο ίδιος τις ελλείψεις του, να αντιληφθεί το επίπεδο των γνώσεών του και να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να βελτιώνεται διαρκώς. Του λείπει η εμπειρία της τρίωρης εξέτασης και σε κάθε δυσκολία, αναζητά την άμεση βοήθεια του καθηγητή. Αντίθετα, η συμμετοχή σε ένα ομοιογενές τμήμα, με ένα οργανωμένο και δοκιμασμένο πρόγραμμα, καλλιεργεί την άμιλλα και ωθεί τους μαθητές να δουλεύουν μεθοδικά και συστηματικά στα πλαίσια της ομάδας αναπτύσσοντας δυναμικά τις δικές τους δεξιότητες. Έτσι, επωφελούνται από τις γνώσεις αλλά και από τις απορίες των άλλων, αποκτούν αυτογνωσία και τελικά, αυτοπεποίθηση στις Εξετάσεις. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η στοχευμένη βοήθεια σε ατομικό επίπεδο κυρίως στη Γ Λυκείου κρίνεται επιβεβλημένη. Το ζητούμενο είναι πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον πιο οικονομικό τρόπο. Έτσι, στο δίλημμα Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα έχουμε απαντήσει με τον ιδανικό συνδυασμό: Προσφέρουμε όλα τα θετικά στοιχεία του οργανωμένου Φροντιστηρίου και ταυτόχρονα παρέχουμε αν χρειαστεί και με την ελάχιστη επιβάρυνση τη δυνατότητα του στοχευμένου ιδιαίτερου μαθήματος με τους καθηγητές του ΜΕΘΟΔΙΚΟY.

12 Έχεις σκεφτεί πώς πρέπει να διαβάζεις; Υπάρχουν τεχνικές και τρόποι να κάνεις το διάβασμά σου πιο οργανωμένο και αποτελεσματικό.

13 Η Διδακτικη μας Προσεγγιση Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ η διδασκαλία ξεκινά με τη διεξοδική παρουσίαση και επεξήγηση των νέων εννοιών και τη σύνδεσή τους με τις προϋπάρχουσες γνώσεις. Παραδείγματα και εφαρμογές αναλύονται στα πλαίσια του μαθήματος με προσοχή και έμφαση στη λεπτομέρεια, προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τις νέες γνώσεις. Ακολουθεί η παρουσίαση συνδυαστικών θεμάτων και θεμάτων αυξημένης δυσκολίας. Η εμπέδωση των γνώσεων και η εξάσκηση των μαθητών γίνεται μέσα από τις καθημερινές εργασίες που οι μαθητές καλούνται να προετοιμάσουν στο σπίτι. Οι εργασίες διορθώνονται στο επόμενο μάθημα για να διαπιστωθεί αν οι μαθητές έχουν ευχέρεια ή χρειάζεται να δοθεί περισσότερη προσοχή στη συγκεκριμένη ενότητα. Οργανωση του τροπου Διαβασματος Οι περισσότεροι μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον προγραμματισμό του χρόνου τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαβάζουν. Για να διασφαλίσουμε ένα αποδοτικό διάβασμα καταρτίζουμε με κάθε μαθητή «Ατομικό Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διαβάσματος» και του εξηγούμε πώς πρέπει να μελετά προκειμένου να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Για κάθε μαθητή οι τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιεί προκειμένου να αφομοιώσει και να απομνημονεύσει τις νέες γνώσεις διαφέρουν. Με το ατομικό πρόγραμμα μελέτης, βοηθάμε τον κάθε μαθητή ξεχωριστά να φτάσει στον πιο αποδοτικό τρόπο διαβάσματος ώστε να βελτιώσει σταδιακά αλλά σταθερά το γνωστικό του επίπεδο. Προγραμματισμος υλης και Επαναληψεις Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ρυθμό με τον οποίο διδάσκεται η ύλη. Η σχολική και εξεταστέα ύλη είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να καλύπτει ένα διδακτικό έτος. Στις περιπτώσεις που η ύλη ολοκληρώνεται πολύ νωρίς, τότε είτε δεν έχουν διδαχθεί όλα όσα έπρεπε από τον καθηγητή, είτε ο μαθητής δεν έχει προλάβει να αφομοιώσει τις γνώσεις και έχει απλά την ψευδαίσθηση ότι έχει καλύψει την ύλη. Η πρακτική αυτή, αν και ακολουθείται από πολλούς καθηγητές είτε από άγνοια, είτε για λόγους προβολής έχει αποδειχθεί ότι δεν ωφελεί καθόλου τους μαθητές. Για το λόγο αυτό στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ φροντίζουμε η ύλη να ολοκληρώνεται έγκαιρα, όχι όμως βιαστικά, και πραγματοποιούμε επαναλήψεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στόχος μας είναι οι μαθητές που ακολουθούν σταθερά το πρόγραμμα διαβάσματος να έχουν εμπεδώσει, να θυμούνται και να είναι σε θέση κάθε στιγμή να αξιολογηθούν σε όλη την ύλη που έχουν διδαχθεί.

14 Έχεις σκεφτεί πώς θα αξιολογείσαι; Η αντικειμενική αξιολόγηση σε βοηθά να χαράξεις τη σωστή στρατηγική.

15 Επαναληπτικα Διαγωνισματα Είναι γεγονός ότι η καλύτερη εξάσκηση και προετοιμασία για τις τελικές Εξετάσεις είναι η συμμετοχή στα τρίωρα Επαναληπτικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης του Φροντιστηρίου. Τα διαγωνίσματα διενεργούνται τις Κυριακές, τρεις φορές το χρόνο σε κάθε μάθημα, με πρόγραμμα που γνωρίζουν οι μαθητές από την αρχή του σχολικού έτους. Για το τελευταίο μάθημα πριν το διαγώνισμα οι μαθητές έχουν να παραδώσουν επαναληπτικές εργασίες, μέσα από τις οποίες ανακαλούν στη μνήμη τους όσα έχουν διδαχθεί από την αρχή της χρονιάς. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία στους καθηγητές να τονίσουν τις τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζουν οι μαθητές ώστε να παραδώσουν ένα άρτιο και ολοκληρωμένο γραπτό. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ φροντίζουμε ώστε η δυσκολία των διαγωνισμάτων σε όλα τα μαθήματα να αντιπροσωπεύει πάντα το επίπεδο δυσκολίας των τελικών Εξετάσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος των διαγωνισμάτων που γράφει ο μαθητής στο Φροντιστήριο στη Γ Λυκείου δεν έχει στατιστικά σχεδόν καμιά απόκλιση από το βαθμό τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αξιολογηση Εκτός από τους βαθμούς στα τρίωρα επαναληπτικά διαγωνίσματα, οι μαθητές αξιολογούνται διαρκώς και με βάση τη συμμετοχή τους στην τάξη, τις εργασίες που έχουν να προετοιμάσουν στο σπίτι και τα ολιγόλεπτα τεστ που διενεργούνται στη διάρκεια του μαθήματος. Έτσι, σχηματίζουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία του κάθε μαθητή και παρακολουθούμε την εξέλιξή του, βοηθώντας τον να βελτιώνει σταθερά την απόδοσή του. Ενημερωση Γονεων και Μαθητων Για να υποστηρίξουμε πιο αποτελεσματικά την προσπάθεια του κάθε μαθητή, πραγματοποιούμε αρχικά ατομικές συναντήσεις, όπου καθορίζουμε τους εκπαιδευτικούς στόχους για το επόμενο διάστημα. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι προόδου είναι σε τακτική επικοινωνία με τους μαθητές και τους γονείς ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει απόκλιση από το πρόγραμμα ή τους στόχους μας. Επίσης, δύο φορές το χρόνο πραγματοποιούμε Ενημερώσεις Γονέων για επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών καθώς και ειδικές εκδηλώσεις ενημέρωσης μαθητών.

16

17 Το Εκπαιδευτικο μας Υλικο Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ έχουμε συγκεντρώσει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για όλα τα μαθήματα. Το υλικό αυτό ανανεώνεται και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο και μέρος του απαρτίζει τα διδακτικά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία μας. Στα θετικά μαθήματα τα βιβλία εμπεριέχουν παρουσίαση θεωρίας, μεθοδολογίες, λυμένα παραδείγματα και πλήθος ασκήσεων. Στα βιβλία των θεωρητικών μαθημάτων κατά περίπτωση παρατίθενται λεπτομερείς πίνακες γραμματικής και συντακτικού, θεματογραφία, εκτενής ανάλυση των θεμάτων και επιπλέον πηγές. Εκδίδουμε βιβλία με Επαναληπτικά και Προτεινόμενα θέματα για τις Εξετάσεις, τα οποία διανέμονται δωρεάν στα σχολεία. Λεπτομερή κατάλογο των Εκδόσεων παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας: Εκτός από το έντυπο υλικό, έχουμε διαμορφώσει Τράπεζα Θεμάτων από την οποία οι μαθητές μπορούν να αντλούν θέματα και διαγωνίσματα σε όλα τα μαθήματα. Στην Τράπεζα Θεμάτων υπάρχουν βέβαια θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, αλλά δίνεται έμφαση στα θέματα προχωρημένου επιπέδου τα οποία αντικατοπτρίζουν και το επίπεδο δυσκολίας των τελικών Εξετάσεων. Πως αξιοποιουμε τις Νεες Τεχνολογιες Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς τα τελευταία χρόνια. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ χρησιμοποιούμε εποπτικά μέσα στη διδασκαλία μας και από το 2009 έχουμε εγκαταστήσει projectors και διαδραστικούς πίνακες που διευκολύνουν την παρουσίαση του μαθήματος σε πολλές περιπτώσεις. Επίσης, αξιοποιούμε σε ευρεία κλίμακα το διαδίκτυο ως εργαλείο επικοινωνίας και συντονισμού των δρατηριοτήτων μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Οι μαθητές μας έχουν όλοι του ΜΕΘΟΔΙΚΟY και μέσω αυτού ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του Φροντιστηρίου και λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό. Για παράδειγμα, σε περίπτωση απουσίας του, ο μαθητής λαμβάνει αυθημερόν με τις σημειώσεις των μαθημάτων της ημέρας που δεν παρακολούθησε για να είναι προετοιμασμένος στο επόμενο μάθημα.

18 Το Νεο Εκπαιδευτικο Συστημα Από το σχολικό έτος και για τους μαθητές που φοιτούν στην Α Λυκείου έχει τεθεί σε ισχύ το νέο αναλυτικό πρόγραμμα. Στόχος των αλλαγών είναι να ενδυναμωθούν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που διδάσκονται όλοι οι μαθητές και η εξειδίκευση να γίνεται σταδιακά στη Β και Γ Λυκείου. Το νέο σύστημα Εισαγωγικών Εξετάσεων αναμένεται να εφαρμοστεί από το σχολικό έτος Ομαδες Προσανατολισμου Με το νέο σύστημα καταργούνται οι Κατευθύνσεις και στη θέση τους διαμορφώνονται στη Β και Γ Λυκείου οι Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού. Η Α Λυκείου παραμένει μια τάξη μόνο με μαθήματα Γενικής Παιδείας, κοινό δηλαδή πρόγραμμα για όλους τους μαθητές. Στη Β Λυκείου, παράλληλα με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, διαμορφώνονται δύο Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού, ενώ στη Γ Λυκείου οι Ομάδες γίνονται τρεις, που οδηγούν σε πέντε Επιστημονικά Πεδία εξειδίκευσης, όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα της διπλανής σελίδας. Προσβαση στην Τριτοβαθμια Εκπαιδευση Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις διενεργούνται σε πανελλήνιο επίπεδο μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο. Οι μαθητές εξετάζονται πρώτα ενδοσχολικά σε όλα τα μαθήματα, παίρνουν το απολυτήριο του Λυκείου και στη συνέχεια συμμετέχουν σε Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στη Γ Λυκείου και στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές επιλέγουν μια από τις τρεις Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού και ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης, που περιλαμβάνει Σχολές και Τμήματα για τα οποία μπορούν να είναι υποψήφιοι μέσω των Εισαγωγικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι εξετάζονται πανελλαδικά σε τέσσερα μαθήματα, ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού και το Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης που επέλεξαν. Αναλυτικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες για το Νέο Εκπαιδευτικό Σύστημα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΜΕΘΟΔΙΚΟY:

19 Μαθηματα - Ομαδες Προσανατολισμου Επιστημονικα Πεδια Εξειδικευσης - Σχολες Α Λυκείου Β Λυκείου Μαθήματα Γενικής Παιδείας Κοινό πρόγραμμα για όλους τους μαθητές Μαθήματα Γενικής Παιδείας Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών Αρχαία, Αρχές Κοινωνικών Επιστημών Ομάδα Θετικών Επιστημών Φυσική, Μαθηματικά Γ Λυκείου Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών Ομάδα Οικονομικών, Πολιτικών, Κοινωνικών & Παιδαγωγικών Σπουδών Ομάδα Θετικών Επιστημών Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης Νομικές, Ανθρωπιστικές Σπουδές Παιδαγωγικές Σπουδές Οικονομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές Σπουδές Επιστήμες Υγείας Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες Μαθήματα Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων Αρχαία Ιστορία Λατινικά Νεοελληνική Γλώσσα Μαθηματικά & Στ. Στατιστικής Ιστορία Αρχές Φυσικών Επιστημών Νεοελληνική Γλώσσα Μαθηματικά & Στ. Στατιστικής Οικονομία & Διοίκηση Στ. Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστ. Νεοελληνική Γλώσσα Βιολογία Φυσική Χημεία Νεοελληνική Γλώσσα Μαθηματικά Φυσική Χημεία Νεοελληνική Γλώσσα Σχολές & Τμήματα (ενδεικτικά) Νομική, Φιλοσοφική (Φιλολογία, Ιστορία, ΦΠΨ), Θεολογική κ.λπ. Παιδαγωγικά Δημοτικής & Προσχολικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ Οικονομικών Επ., Διοίκησης Επιχειρ., Λογιστικής, Μάρκετινγκ, Πολιτικών Επιστ., Κοινωνιολογίας, Επικοινωνίας κ.λπ. Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Βιολογίας, Διαιτολογίας, Φυσικοθεραπείας κ.λπ. Τμήματα Πολυτεχνείου, Πληροφορικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Γεωπονίας κ.λπ.

20 Γυμνασιο Το Γυμνάσιο είναι η πιο παραμελημένη βαθμίδα της ελληνικής εκπαίδευσης. Λίγοι μαθητές του αποδίδουν την πρέπουσα σημασία, ενώ οι περισσότεροι ενδιαφέρονται κυρίως για τις ξένες γλώσσες και τον αθλητισμό και δηλώνουν την πρόθεσή τους να ασχοληθούν σοβαρά με τα μαθήματα όταν φτάσουν στο Λύκειο. Η αντίληψη αυτή ενισχύεται συχνά και από τους υψηλούς προφορικούς βαθμούς που έχουν στο Γυμνάσιο. Αρκετοί μαθητές όμως συναντούν σοβαρές δυσκολίες στο Λύκειο. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν αναπτύξει επαρκώς την αφαιρετική και συνθετική σκέψη που απαιτείται στα Μαθηματικά και τη Φυσική και παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες στην έκφραση και την ορθή χρήση της ελληνική γλώσσας. Η μόνη λύση που υπάρχει, είναι να παρέμβουμε στις τάξεις του Γυμνασίου ώστε να βελτιώσουμε την ικανότητα έκφρασης και να διαμορφώσουμε μαθηματική αντίληψη και σκέψη. Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι στην ηλικία αυτή διαμορφώνονται τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του ατόμου, καθώς και η σχέση του με το σχολικό περιβάλλον και το διάβασμα, που είναι παράγοντες καθοριστικοί για την πορεία των μαθητών τα επόμενα χρόνια. Το Προγραμμα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ λειτουργεί πρόγραμμα υποστήριξης και προετοιμασίας και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, με ευέλικτα ωράρια και ιδιαίτερα χαμηλά δίδακτρα. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την εμπέδωση των γνώσεων στα βασικά μαθήματα, να αναπτύξουμε τον τρόπο σκέψης των παιδιών, να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον τους για τη γνώση και την επιστήμη και να θέσουμε τις βάσεις για τις επόμενες τάξεις και κυρίως για το Λύκειο. Α Γυμνασίου Ώρες* Γ Γυμνασίου Ώρες* Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 1 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 1 Αρχαία Ελληνική Γλώσσα 1 Αρχαία Ελληνική Γλώσσα 1 Μαθηματικά 2 Μαθηματικά 2 Φυσική 1 B Γυμνασίου Ώρες* Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 1 * Οι ώρες αφορούν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα 1 Για το Γυμνάσιο είναι προγραμματισμένα Μαθηματικά 2 επαναληπτικά διαγωνίσματα δίωρης διάρκειας.

21 A Λυκειου Η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο συνοδεύεται από μια περίοδο προσαρμογής. Η δυσκολία των μαθημάτων είναι σίγουρα μεγαλύτερη και η αξιολόγηση της προόδου γίνεται με αυστηρότερα κριτήρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βαθμοί στην Α Λυκείου να είναι σημαντικά χαμηλότεροι για τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών. Πράγματι, η Α Λυκείου δεν είναι απλώς μια τάξη μετά τη Γ Γυμνασίου, αλλά η επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και ίσως η σημαντικότερη τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην Α Λυκείου θεμελιώνονται όλα τα βασικά μαθήματα: τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες και η Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία και Νέα Ελληνικά). Η διδασκαλία τους γίνεται σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτό του Γυμνασίου, ενώ παράλληλα απαιτείται μεγαλύτερη σαφήνεια στην έκφραση και ορθή χρήση της σχετικής επιστημονικής ορολογίας. Το Προγραμμα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Θέτοντας τις βάσεις για τις επόμενες τάξεις Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ η προετοιμασία των μαθητών στην Α Λυκείου αποσκοπεί: στην εμπέδωση και αφομοίωση των γνώσεων στα τρία βασικά μαθήματα: Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Ελληνική Γλώσσα, στην οργάνωση του τρόπου μελέτης, στη βελτίωση του τρόπου γραφής μέσα από τα τεστ και τα διαγωνίσματα, στην προετοιμασία σε θέματα αυξημένης δυσκολίας ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να ανταποκριθούν με επιτυχία στις τελικές Εξετάσεις. ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Α Λυκείου: μαθήματα Γενικής Παιδείας Ενδοσχολικές Εξετάσεις: τα θέματα κατά 50% από Τράπεζα Θεμάτων με κλήρωση Ο Γενικός Βαθμός της Α Λυκείου συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ώρες ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Άλγεβρα 3 Γεωμετρία 2 Φυσική 2 Χημεία 1 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Αρχαία Ελληνική Γλώσσα 2 Σύνολο 12 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3

22 B Λυκειου Με βαση το Νεο Εκπαιδευτικο Συστημα Στο νέο αναλυτικό πρόγραμμα για τη Β Λυκείου περιορίζονται οι ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού και δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στα κοινά μαθήματα. Αντίστοιχα, το βασικό πρόγραμμα μαθημάτων του ΜΕΘΟΔΙΚΟY περιλαμβάνει αρκετές ώρες στα μαθήματα Γενικής Παιδείας που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες των μαθητών για το σχολείο. Ιδιαίτερη βαρύτητα, βέβαια, δίνεται στα μαθήματα εκείνα που περιέχουν γνώσεις απαραίτητες για τη Γ Λυκείου. Προγραμματα Προετοιμασιας Γ Λυκειου Με το Νέο Εξεταστικό Σύστημα, που οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, διευρύνεται η ύλη των μαθημάτων αυτών και αναλογικά αυξάνεται η δυσκολία τους. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ, η προετοιμασία στην ύλη των Πανελληνίων Εξετάσεων ξεκινά από τη Β Λυκείου με τα ειδικά Προγράμματα Προετοιμασίας. Τα προγράμματα αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ από το 1986 δίνοντας στους μαθητές μας σημαντικό προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων. Στόχος των Προγραμμάτων Προετοιμασίας είναι οι μαθητές να κατανοήσουν από νωρίς τις νέες έννοιες και την ειδική επιστημονική ορολογία στα πιο απαιτητικά μαθήματα και να είναι σε θέση την επόμενη χρονιά να ολοκληρώσουν έγκαιρα την ύλη και να αντιμετωπίζουν με άνεση θέματα αυξημένης δυσκολίας, όπως αυτά των Πανελληνίων Εξετάσεων. Επίσης, η εξοικείωση των μαθητών με την ύλη των Εξετάσεων από τη Β Λυκείου τους δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά που αντισταθμίζει σε ένα βαθμό το άγχος των Πανελληνίων. Υποστηριξη στις Τελικες Εξετασεις Για τις Ενδοσχολικές Εξετάσεις του Ιουνίου τα μαθήματα του ΜΕΘΟΔΙΚΟY προσαρμόζονται στο πρόγραμμα των εξετάσεων που ανακοινώνει το κάθε σχολείο. Έτσι σε κάθε μάθημα, γίνονται εντατικές επαναλήψεις τις ημέρες πριν τις γραπτές εξετάσεις του σχολείου. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης την περίοδο των εξετάσεων σε όλα τα μαθήματα, ακόμη σε εκείνα που δε συμπεριλαμβάνονται στο βασικό πρόγραμμα του Φροντιστηρίου.

23 Τa Προγραμμαta του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Ξεκινώντας έγκαιρα την Προετοιμασία ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Τα τμήματα Θερινής Προετοιμασίας του ΜΕΘΟΔΙΚΟY διαρκούν ένα μήνα και αναφέρονται στα βασικά μαθήματα της Β Λυκείου - ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι μαθητές. Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των μαθητών παρέχουμε σημαντική έκπτωση διδάκτρων σε σχέση με τα δίδακτρα της χειμερινής περιόδου. Στο τέλος της προετοιμασίας διεξάγονται τα Διαγνωστικά Διαγωνίσματα για τους μαθητές που θέλουν να ενταχθούν στα Τμήματα Αριστούχων. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν στη Γ Λυκείου τα Επιστημονικά Πεδία: Θετικών - Τεχνολογικών Επιστημών Επιστημών Υγείας προετοιμάζονται στα Μαθηματικά & τη Φυσική, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για τα Επ. Πεδία: Παιδαγωγικών Σπουδών Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών προετοιμάζονται στα Μαθηματικά και την Ιστορία. Τα μαθήματα της Άλγεβρας και της Φυσικής είναι απαραίτητα για τους μαθητές που έχουν επιλέξει την Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β Λυκείου, αλλά προσανατολίζονται προς τα Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης: Παιδαγωγικών Σπουδών Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών Γενική Παιδεία & Ομάδα Θετικών Επιστημών Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Ώρες Μαθηματικά Β Λυκείου 5 Φυσική Β Λυκείου 4 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Χημεία 1 Σύνολο 12 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3 Πρόγραμμα Προετοιμασίας Ώρες Μαθηματικά (Γ Λυκείου) 2 Φυσική (Γ Λυκείου) 1 Πρόγραμμα Προετοιμασίας Ώρες Μαθηματικά (Γ Λυκείου) 2 ή Ιστορία (Γ Λυκείου) 1 Γενική Παιδεία & Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Ώρες Αρχαία Β Λυκείου 5 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Άλγεβρα (Γενικής Παιδείας) 2 Φυσική (Γενικής Παιδείας) 1 Σύνολο 10 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3 Πρόγραμμα Προετοιμασίας Ώρες Ιστορία (Γ Λυκείου) 1 Λατινικά (Γ Λυκείου) 1

24 Γ Λυκειου Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2015, θα εξεταστούν με βάση το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα. Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ, η προετοιμασία σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα ξεκινά με τα εντατικά θερινά προγράμματα. Εντατικα Θερινα Προγραμματα Αποκτώντας προβάδισμα Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της θερινής περιόδου καλύπτεται μέρος της ύλης των Εξετάσεων και υπάρχει χρόνος ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν με τον τρόπο που πρέπει να μελετούν τα νέα μαθήματα καθώς και τον τρόπο γραφής, αιτιολόγησης και τεκμηρίωσης που απαιτούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Επειδή την περίοδο αυτή υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος, το πρόγραμμα είναι εντατικό και οι απαιτήσεις από τους μαθητές σημαντικά αυξημένες. Για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο για διάβασμα και ότι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μελετούν, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα αρκετές ώρες μελέτης στο Φροντιστήριο. Ο θεσμός της μελέτης στο Φροντιστήριο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Το κατάλληλο περιβάλλον ευνοεί το διάβασμα και οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να απευθύνονται στους καθηγητές ώστε να λύνουν άμεσα τις απορίες που προκύπτουν την ώρα που διαβάζουν. Περισσότερες πληροφορίες για τα θερινά τμήματα και το πρόγραμμα του ΜΕΘΟΔΙΚΟY υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Φροντιστηρίου: Τα μαθήματα για τη Γ Λυκείου ξεκινούν μετά τη λήξη των ενδοσχολικών εξετάσεων. Η συγκρότηση των τμημάτων όμως γίνεται στο διάστημα Μαΐου. Συνεπώς, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Φροντιστηρίου έγκαιρα. Για όσους χρειάζονται βοήθεια για την επιλογή του δεύτερου μαθήματος Γενικής Παιδείας και των Επιστημονικών Πεδίων θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ανοικτή Εκδήλωση Ενημέρωσης Γονέων και Μαθητών. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του ΜΕΘΟΔΙΚΟY.

25 Προγραμματα Χειμερινης Περιοδου Στην τελική ευθεία Θεωρητική Κατεύθυνση Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ώρες Αρχαία Κατεύθυνσης 5 Ιστορία Κατεύθυνσης 2 Λατινικά 2 Νεοελληνική Λογοτεχνία 2 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Βιολογία Γενικής Παιδείας 1 ή Μαθηματικά Γενικής Παιδείας ή 2 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 2 Σύνολο 14 ή 17 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3 Τα μαθήματα της χειμερινής περιόδου για τη Γ Λυκείου ξεκινούν από 1 η Σεπτεμβρίου παράλληλα με Επαναληπτικά Διαγωνίσματα στην ύλη που καλύφθηκε στα θερινά μαθήματα. Θετική Κατεύθυνση Τεχνολογική Κατεύθυνση Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ώρες Βιολογία Κατεύθυνσης 2 Χημεία Κατεύθυνσης 2 Μαθηματικά Κατεύθυνσης 5 Φυσική Κατεύθυνσης 3 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Βιολογία ή Φυσική Γεν. Παιδείας 1 ή Μαθηματικά Γενικής Παιδείας ή 2 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 2 Σύνολο 15 ή 18 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3 Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ώρες Μαθηματικά Κατεύθυνσης 5 Φυσική Κατεύθυνσης 3 Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον 2 Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών 1 Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση 2 Βιολογία ή Φυσική Γεν. Παιδείας 1 ή Μαθηματικά Γενικής Παιδείας ή 2 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 2 Σύνολο 14 ή 17 Επαναληπτικό Διαγώνισμα 3

26 Έχεις σκεφτεί σοβαρά την επαγγελματική σου αποκατάσταση; Η εύστοχη ενημέρωση οδηγεί στην έξυπνη επιλογή.

27 Ποιο Ειναι το Προγραμμα Επαγγελματικου Προσανατολισμου του Μεθοδικου; Το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ γίνεται σε τρία στάδια, ώστε ο μαθητής μέσα από τη διαδικασία αυτή, να αναγνωρίσει τις δυνατότητες και τις δεξιότητές του, να προσδιορίσει τα ενδιαφέροντά του, να τα συνδέσει με επαγγέλματα που μπορεί να εξασκήσει και έτσι να θέσει τις καλύτερες βάσεις για την επαγγελματική του εξέλιξη. Το πρώτο στάδιο είναι η διεξοδική ενημέρωση για το Εκπαιδευτικό Σύστημα, για τα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και τις προοπτικές των διαφόρων επαγγελμάτων. Όλα τα προγράμματα σπουδών προπτυχιακά και μεταπτυχιακά των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, και οι προοπτικές των επαγγελμάτων καταγράφονται αναλυτικά στο υπό έκδοση βιβλίο του ΜΕΘΟΔΙΚΟY: Σχολές, Σπουδές & Επαγγέλματα Στα επόμενα στάδια, η διαδικασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι εξατομικευμένη και περιλαμβάνει συμβουλευτικές συναντήσεις, που αποσκοπούν στη δημιουργία του προφίλ του μαθητή και στη διευκόλυνσή του στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις σπουδές και το επαγγελματικό του μέλλον. Συμπληρωση Μηχανογραφικων Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟY κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδηλώσεις ενημέρωσης μαθητών και γονέων για τον τρόπο συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου. Επιπλέον, ξεχωριστά για κάθε μαθητή πραγματοποιούνται συμβουλευτικές συναντήσεις με τους Υπεύθυνους της Διεύθυνσης και στη συνέχεια ακολουθεί η συμπλήρωση και η ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού. Η εμπειρία και οι εξειδικευμένες γνώσεις μας στον τομέα της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού καθώς και η προσωπική σχέση που έχουμε δημιουργήσει με κάθε μαθητή, οδηγούν στη λήψη της σωστής απόφασης που ταιριάζει στις δεξιότητες και το χαρακτήρα του και τον βοηθά να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

www.methodiko.net πριν το πανεπιστήμιο ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Αργυρούπολη - Γλυφάδα

www.methodiko.net πριν το πανεπιστήμιο ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Αργυρούπολη - Γλυφάδα www.methodiko.net πριν το πανεπιστήμιο ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Αργυρούπολη - Γλυφάδα ΜΕΘΟΔΙΚΟ 1975-2013 Από το 1975 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν νομοθετηθεί και λειτουργήσει τέσσερα διαφορετικά εκπαιδευτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑλλΑγες ςτο λυκειο ςεπτεμβριος 2013

ΑλλΑγες ςτο λυκειο ςεπτεμβριος 2013 ΑλλΑγες ςτο λυκειο ςεπτεμβριος 2013 Σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό σημείωμα ΠΗΓΑΣΟΣ 1984

Εισαγωγικό σημείωμα ΠΗΓΑΣΟΣ 1984 Εισαγωγικό σημείωμα Τα Φροντιστήρια Πανελλαδικών Εξετάσεων ΠΗΓΑΣΟΣ ιδρύθηκαν το 1984 από τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και εδρεύουν στα Βόρεια προάστια επί της οδού Θέμιδος 1 στην πλατεία του ηλεκτρικού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ π ρ ι ν τ ο π α ν ε π ι σ τ ή μ ι ο ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ & ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Από το 1975 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν νομοθετηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Σπύρου Μερκούρη 1 & Αρχελάου Τηλ :

Σπύρου Μερκούρη 1 & Αρχελάου Τηλ : Σπύρου Μερκούρη 1 & Αρχελάου Τηλ : 210 72 37 869 neopagkrati@gmail.com www.neo-pagkrati.gr Σελίδα 1 Πρόγραμμα Σπουδών Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Διάρκεια: 5 Εβδομάδες ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 2 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΘΕΤΙΚΕΣ &

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Ποια μαθήματα διδάσκονται οι μαθητές της Α Λυκείου; Ποια από τα μαθήματα ανήκουν στους ίδιους κλάδους μαθημάτων; Ο παρακάτω πίνακας περιέχει όλους τους κλάδους των μαθημάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Εξεταστικό Σύστημα. Πανελλήνιες 2016

Νέο Εξεταστικό Σύστημα. Πανελλήνιες 2016 Νέο Εξεταστικό Σύστημα Πανελλήνιες 2016 Νέο Εξεταστικό Σύστημα Οι Ομάδες Προσανατολισμού Για το σχολικό έτος 2015 2016 άλλαξε ο τρόπος εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στη Γ Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Γ Ν Ω Σ Η Π Ρ Ο Ο Δ Ο Σ Σελίδα 1η

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Γ Ν Ω Σ Η Π Ρ Ο Ο Δ Ο Σ Σελίδα 1η Γ Ν Ω Σ Η Π Ρ Ο Ο Δ Ο Σ Σελίδα 1η Φ ρ ο ν τ ι σ τ ή ρ ι α μ. ε. 28 ης Οκτωβρίου 9 64003 Κρηνίδες (απέναντι από το κεντρικό πάρκο) 2510 516609 & 622789 email: ilkrin@otenet.gr και στο διαδίκτυο www.gnosiproodos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2. Διάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Γενικού Λυκείου

Άρθρο 2. Διάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Γενικού Λυκείου Άρθρο 2 Διάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Γενικού Λυκείου 1. Η Α Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην οποία εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων τριάντα πέντε

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014 Α ΛΥΚΕΙΟΥ

Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014 Α ΛΥΚΕΙΟΥ Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014 Α ΛΥΚΕΙΟΥ 1 Ελληνική Γλώσσα 2 Μαθηματικά 3 Φυσικές Επιστήμες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ & Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. (Mε βάση το Νόμο 4186/2013)

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ & Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. (Mε βάση το Νόμο 4186/2013) ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ & Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Mε βάση το Νόμο 4186/2013) Α Τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου Η Α Τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 2017 ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑ Μαθηματικά 3 ώρες/εβδομάδα Φυσική /εβδομάδα Γλώσσα Έκθεση /εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 015 Ισχύει για τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στην Α Λυκείου από το σχολικό έτος 013-14. (ΦΕΚ Α 193/17-9-013) Τα κύρια σημεία του νέου

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήρια «ΓΝΩΣΗ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2016

Φροντιστήρια «ΓΝΩΣΗ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2016 Α ΛΥΚΕΙΟΥ Στην Α τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα Γενικής Παιδείας (και Επιλογής), συνολικά 35 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ 1. Ελληνική Γλώσσα 9 -

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2014-2015

Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2014-2015 Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2014-2015 Η δομή του νέου Λυκείου Α Λυκείου Τάξη Γενικής Παιδείας Β Λυκείου Γενική Παιδεία Δύο (2) ομάδες Προσανατολισμού Γ Λυκείου Γενική Παιδεία Τρεις (3) ομάδες Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. Αξιολόγηση, Προαγωγή και Απόλυση Μαθητών Γενικού Λυκείου

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. Αξιολόγηση, Προαγωγή και Απόλυση Μαθητών Γενικού Λυκείου ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Στους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην Α Λυκείου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα δομή του λυκείου. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μετράει επιπλέον και ο μέσος όρος των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Πρόγραμμα 35 ωρών εβδομαδιαίως: 1) πρόγραμμα 33 ωρών εβδομαδιαίως ΚΟΙΝΟ 2) πρόγραμμα 2 ωρών εβδομαδιαίως ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 2014 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ: 2013 2014)

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 2014 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ: 2013 2014) ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 2014 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ: 2013 2014) Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η Α' τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη γενικής παιδείας 35 συνολικά ωρών εβδομαδιαίως και 2

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με το Ν / 2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» Για το 7 ο ΓΕΛ Πάτρας, Νίκος Αντωνάκος

Σύμφωνα με το Ν / 2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» Για το 7 ο ΓΕΛ Πάτρας, Νίκος Αντωνάκος Σύμφωνα με το Ν. 4186 / 2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» Για το 7 ο ΓΕΛ Πάτρας, Νίκος Αντωνάκος Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΑΞΗ ΩΡΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Ποιο το χαρακτηριστικό της τάξης ; ΛΥΚΕΙΟΥ Η Α Λυκείου είναι μια τάξη γενικής παιδείας όπου δίνεται βαρύτητα στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Στην

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήρια Μ.Ε. ΡΟΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας

Φροντιστήρια Μ.Ε. ΡΟΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία της 29/11/2014 Α ΛΥΚΕΙΟΥ Γραπτές Εξετάσεις 1. Όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής 2. Κοινά θέματα για όλα τα τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. ιάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραµµάτων

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. ιάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραµµάτων ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ιάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραµµάτων Α Λυκείου Η Α Τάξη Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην οποία εφαρµόζεται πρόγραµµα µαθηµάτων τριάντα πέντε (35) συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Για να κατανοήσετε καλύτερα την προτεινόμενη διαδικασία πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα προσπαθήσουμε αρχικά να σας περιγράψουμε συνοπτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 014 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ωρολόγιο Πρόγραμμα Α' Α ΓΕΝΙΚΟΥ Γενικού Λυκείου ΛΥΚΕΙΟΥ 013-14

Διαβάστε περισσότερα

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ενημέρωση μαθητών 2015-16 Σπουδές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ο δρόμος από το Εσπερινό Λύκειο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ- ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ- ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ- ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» Στη Γ Τάξη Γενικού Λυκείου εφαρμόζεται πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Οι κύριες αλλαγές συνοψίζονται στα εξής:

Οι κύριες αλλαγές συνοψίζονται στα εξής: Προς ώρας, η μόνη αλλαγή για τη Β Λυκείου, που μάλιστα θα εφαρμοστεί από - το έτος 2018-19, αφορά το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας που αντικαθίσταται από το μάθημα Πολίτης και Δημοκρατία, με αντίστοιχη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ. Η πορεία αύξουσας εξειδίκευσης των μαθητών Α ΛΥΚΕΙΟΥ. Β ΛΥΚΕΙΟΥ Ομάδα Προσανατολισμού Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Ο. Π.

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ. Η πορεία αύξουσας εξειδίκευσης των μαθητών Α ΛΥΚΕΙΟΥ. Β ΛΥΚΕΙΟΥ Ομάδα Προσανατολισμού Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Ο. Π. Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Η πορεία αύξουσας εξειδίκευσης των μαθητών Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών Β ΛΥΚΕΙΟΥ Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Ο. Π. Ανθρωπιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό έτος 2013-2014

Σχολικό έτος 2013-2014 Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2013-2014 Η δομή του νέου Λυκείου Α Λυκείου Τάξη Γενικής Παιδείας Γενική Παιδεία Β Λυκείου Δύο (2) ομάδες Προσανατολισμ ού Γενική Παιδεία Γ Λυκείου Τρεις (3) ομάδες Προσανατολισμ

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το νέο πρόγραμμα της Γ Λυκείου διαμορφώνεται ως εξής:

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το νέο πρόγραμμα της Γ Λυκείου διαμορφώνεται ως εξής: Νέο Λύκειο Οι κύριες αλλαγές συνοψίζονται στα εξής: Οι τρεις Ομάδες Προσανατολισμού, γίνονται τέσσερις, κάθε μία από τις οποίες αντιστοιχεί σε ένα Επιστημονικό Πεδίο. Τα βασικά μαθήματα της κάθε ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

11 σεπτεµβρίου 2015. Μαθηματικά 4 ώρες. Αρχαία Ελληνικά 2 ώρες. Νεοελληνική Γλώσσα 2 ώρες. Επαναληπτικά Διαγωνίσματα σχεδόν κάθε εβδομάδα

11 σεπτεµβρίου 2015. Μαθηματικά 4 ώρες. Αρχαία Ελληνικά 2 ώρες. Νεοελληνική Γλώσσα 2 ώρες. Επαναληπτικά Διαγωνίσματα σχεδόν κάθε εβδομάδα 11 σεπτεµβρίου 2015 A Μαθηματικά 4 ώρες Φυσική 2 ώρες A λυκείου Χημεία 2 ώρες Αρχαία Ελληνικά 2 ώρες Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν. τώρα Τσιμισκή 41 και Αλ.

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος 4186 / : Αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π. διατάξεις

Νόμος 4186 / : Αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π. διατάξεις Νόμος 4186 / 17-9-013: Αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π. διατάξεις Α τάξη: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαθήματα Γενικής Παιδείας Κλάδοι Ώρες α) Ελληνική Γλώσσα - Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Ποιο το χαρακτηριστικό της τάξης ; ΛΥΚΕΙΟΥ Η Α Λυκείου είναι μια τάξη γενικής παιδείας όπου δίνεται βαρύτητα στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η Α Τάξη Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην οποία εφαρμόζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ζωοδόχου Πηγής 8, Σαλαμίνα Τηλ: 210.46.51.576 7, 210.46.44.500 ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Ζωοδόχου Πηγής 8, Σαλαμίνα Τηλ: 210.46.51.576 7, 210.46.44.500 ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Ζωοδόχου Πηγής 8, Σαλαμίνα Τηλ: 210.46.51.576 7, 210.46.44.500 ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1. Ελληνική Γλώσσα (9 ώρες) 2. Μαθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

«ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

«ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» «ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Διεύθυνση Λειτουργίας Δικτύου «Φροντιστήρια Πουκαμισάς» ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠO ΤΟ ΕΚΠ. ΕΤΟΣ 2015-2016 Α Λυκείου Τάξη Γενικής Παιδείας Β Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΤΙΚΟ 1997-2010. Οδηγός σπουδών ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ. φροντιστήρια 2010-2011 ΘΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΘΕΤΙΚΟ 1997-2010. Οδηγός σπουδών ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ. φροντιστήρια 2010-2011 ΘΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΤΙΚΟ φροντιστήρια ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ ΘΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Οδηγός σπουδών 2010-2011 1997-2010 Δηµιουργικά χρόνια, χρόνια ποιοτικής υπεροχής στη Δυτική Θεσσαλονίκη, χρόνια προσωπικής φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4186 «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

ΝΟΜΟΣ 4186 «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΝΟΜΟΣ 4186 «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» (Ημ/νία ψήφισης:10/09/013013) (ΦΕΚ 193 Α /17 09 013) ΕΦΑΡΜΟΓΗ: για τους μαθητές της Α τάξης Λυκείου Σχολικού Έτους 013 014

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 27+1 Ερωτήσεις για το Νέο σύστημα εισαγωγής 1. Από πότε θα ισχύσει το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2019 2020. Δηλαδή το νέο σύστημα θα το εγκαινιάσουν οι μαθητές που φοιτούν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/19-9-013 Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΛΕΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

Α Λυκείου. Πρόγραμμα μαθημάτων Α τάξης

Α Λυκείου. Πρόγραμμα μαθημάτων Α τάξης Α Λυκείου Η Α Λυκείου είναι τάξη γενικής παιδείας και, συνεπώς, τα μαθήματα είναι κοινά για όλους τους μαθητές. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι 35 ωρών και περιλαμβάνει τα μαθήματα που μέχρι τώρα υπήρχαν

Διαβάστε περισσότερα

Α Τάξη Μαθήματα Κλάδοι Ώρες Εξεταζόμενο Γενική Παιδεία Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 5 ΝΑΙ Ελληνική Γλώσσα

Α Τάξη Μαθήματα Κλάδοι Ώρες Εξεταζόμενο Γενική Παιδεία Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 5 ΝΑΙ Ελληνική Γλώσσα Α Τάξη Μαθήματα Κλάδοι Ώρες Εξεταζόμενο Γενική Παιδεία Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 5 ΝΑΙ Ελληνική Γλώσσα Νέα Ελληνική Γλώσσα 2 ΝΑΙ Λογοτεχνία 2 ΝΑΙ Μαθηματικά Άλγεβρα 3 ΝΑΙ Γεωμετρία 2 ΝΑΙ Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Λύκειο 2013. ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς Ρούμελης 3 2 ος όροφος 22610 80772 mail@1kesyp.voi.sch.gr http//1kesyp.voi.sch.gr/portal Follow @kesyplivadias

Το νέο Λύκειο 2013. ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς Ρούμελης 3 2 ος όροφος 22610 80772 mail@1kesyp.voi.sch.gr http//1kesyp.voi.sch.gr/portal Follow @kesyplivadias Το νέο Λύκειο 2013 ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς Ρούμελης 3 2 ος όροφος 22610 80772 mail@1kesyp.voi.sch.gr http//1kesyp.voi.sch.gr/portal Follow @kesyplivadias Ωρολόγιο πρόγραμμα Α Λυκείου 2013-2014 Ελληνική Γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΓΕΝΙΚΑ Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Γ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου περιλαμβάνει μαθήματα: Γενικής Παιδείας, Μαθήματα Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2013 ΟΡΟΛΟΓΙΑ Β.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο. Οι αλλαγές στο Γενικό Λύκειο Μαθήματα Προαγωγικές & Απολυτήριες Εξετάσεις Πανελλαδικές Εξετάσεις Βαθμολογία

Το Νέο Λύκειο. Οι αλλαγές στο Γενικό Λύκειο Μαθήματα Προαγωγικές & Απολυτήριες Εξετάσεις Πανελλαδικές Εξετάσεις Βαθμολογία Το Νέο Λύκειο Οι αλλαγές στο Γενικό Λύκειο Μαθήματα Προαγωγικές & Απολυτήριες Εξετάσεις Πανελλαδικές Εξετάσεις Βαθμολογία Α' Λυκείου Μαθήματα Γενικής Παιδείας Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία, Νέα, Λογοτεχνία)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1) Αρχαία Ελληνικά 2) Ιστορία 3) Νεοελληνική Λογοτεχνία 4) Λατινικά

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1) Αρχαία Ελληνικά 2) Ιστορία 3) Νεοελληνική Λογοτεχνία 4) Λατινικά ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1) Αρχαία Ελληνικά 2) Ιστορία 3) Νεοελληνική Λογοτεχνία 4) Λατινικά ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1) Μαθηματικά 2) Φυσική 3) Χημεία 4) Βιολογία ΜΑΘΗΜΑΤΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΖΕΥΞΗ. Χ. Ζαχαρόπουλος Α. Ανδριομένου Ο.Ε. Έτος Ίδρυσης: 1999

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΖΕΥΞΗ. Χ. Ζαχαρόπουλος Α. Ανδριομένου Ο.Ε. Έτος Ίδρυσης: 1999 ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΖΕΥΞΗ 2104182561 http://sizefksi.blogspot.gr Γ. ΘΕΟΤΟΚΗ 3 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Χ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΑΝΔΡΙΟΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πίνακας περιεχομένων Εταιρική Ταυτότητα... 2 Βασικά στοιχεία του Φροντιστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόσεις Φροντιστήρια Παχατουρίδη

Εκδόσεις Φροντιστήρια Παχατουρίδη Εκδόσεις Φροντιστήρια Παχατουρίδη Μαζί μας όλα γίνονται αλλιώς (2) ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (3) ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Οι ώρες Μαθημάτων Α Λυκείου Γενικής Παιδείας 33 ώρες την εβδομάδα Ελληνική Γλώσσα 9 ώρες την εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. Νόμος Ν 4186/2013 Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. Νόμος Ν 4186/2013 Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος Ν 4186/2013 Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις Η νέα δομή του Γενικού Λυκείου 2 Ωρολόγια προγράμματα ανά τάξη. Τρόπος προαγωγής και απόλυσης Σάββατο, 29 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Κωστοπούλου Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου 16/05/2015 1

Γεωργία Κωστοπούλου Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου 16/05/2015 1 Γεωργία Κωστοπούλου Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕ.ΣΥ.Π. 1 Η Γ τάξη περιλαμβάνει 3 Ομάδες Προσανατολισμού: Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ομάδα Θετικών Σπουδών και Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (αφορά στους μαθητές που ενεγράφησαν ή θα εγγραφούν στην Α τάξη του Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ. ΦΕΚ 193 Ημερομηνία ψήφισης 10/09/2013 Ισχύει για τους μαθητές της Α και Β τάξης Λυκείου Σχολικό Έτος 2014-2015

ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ. ΦΕΚ 193 Ημερομηνία ψήφισης 10/09/2013 Ισχύει για τους μαθητές της Α και Β τάξης Λυκείου Σχολικό Έτος 2014-2015 ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΕΚ 193 Ημερομηνία ψήφισης 10/09/2013 Ισχύει για τους μαθητές της Α και Β τάξης Λυκείου Σχολικό Έτος 2014-2015 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό για το Νέο Λύκειο

Ενημερωτικό για το Νέο Λύκειο Ενημερωτικό για το Νέο Λύκειο Α τάξη Η Α Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην οποία εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων τριάντα πέντε (35) συνολικά ωρών εβδομαδιαίως.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ! ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ. _. Α γυμνασίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ! ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ. _. Α γυμνασίου Α γυμνασίου Να καλύψουμε τυχόν κενά και να εμβαθύνουμε στα δύο βασικά μαθήματα μαθηματικά και γλώσσα. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΑ 4 ώρες 2 ώρες B γυμνασίου Να καλύψουμε τυχόν κενά και να εμβαθύνουμε στα μαθήματα:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ η διδακτέα ύλη θα είναι και εξεταστέα

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ η διδακτέα ύλη θα είναι και εξεταστέα ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο νόμος για το Νέο Λύκειο ισχύει από τη σχολική χρονιά 2013-2014 για τα παιδιά που φοιτούν ήδη στην Α Λυκείου. Η προαγωγή των μαθητών και η απόλυση τους από το Λύκειο γίνεται πιο δύσκολη σε

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστικό σύστημα Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εξεταστικό σύστημα Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Εξεταστικό σύστημα Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 1 Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Γρηγοριάδη, Εύοσμος Θεσσαλονίκης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Μαθήματα Γενικής Παιδείας - εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας... 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο. Α Λυκείου

Το Νέο Λύκειο. Α Λυκείου ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΓΝΩΣΗ» Το Νέο Λύκειο Στους µαθητές που θα φοιτήσουν φέτος (2013-2014) στην Α Λυκείου θα αρχίσει να εφαρµόζεται η νέα δοµή του Λυκείου. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθµια εκπαίδευση θα µετράει

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΙ ΙΣΧΥΕ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Σελίδα 1 από 10 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η Α Τάξη Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην οποία εφαρμόζεται πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ http://1kesyp-a-athin.att.sch.gr ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογής. Εφαρμογές Πληροφορικής 2. Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων 2. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός 2. Καλλιτεχνική Παιδεία -Εικαστικά 2

Επιλογής. Εφαρμογές Πληροφορικής 2. Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων 2. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός 2. Καλλιτεχνική Παιδεία -Εικαστικά 2 Νέο Λύκειο Νομοθεσία Νόμος 4186/2013 (ΦΕΚ 193 τ. Α ) Νόμος 4310/2015 (ΦΕΚ 258 τ. Α ) Νόμος 4326/2015 (ΦΕΚ 49 τ. Α ) Νόμος 4327/2015 (ΦΕΚ 50 τ. Α ) Y.A. 82443/Δ2/21-5-2015 (ΦΕΚ 941 τ. Β ) Φ.253/ 85476 /Α5/29-5-2015

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά οι Ομάδες Προσανατολισμού των Πανελλήνιων εξετάσεων:

Αναλυτικά οι Ομάδες Προσανατολισμού των Πανελλήνιων εξετάσεων: Τρεις κατευθύνσεις προσανατολισμού : Ανθρωπιστικές Θετικές Οικονομίας και Πληροφορικής καθώς και πέντε επιστημονικά πεδία, περιλαμβάνει το νέο σύστημα των Πανελλήνιων εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπ.

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Ελληνική Λογοτεχνία 2 Θρησκευτικά 2 Ιστορία 2 Μαθηματικά 2 Άλγεβρα 3/2 Γεωμετρία 2/3 Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά) 2 Φυσική 2

Νέα Ελληνική Λογοτεχνία 2 Θρησκευτικά 2 Ιστορία 2 Μαθηματικά 2 Άλγεβρα 3/2 Γεωμετρία 2/3 Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά) 2 Φυσική 2 Στους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην Α Λυκείου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα δομή του λυκείου. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μετράει επιπλέον και ο μέσος όρος των βαθμών των τριών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 015-016 ΝΟΜΟΣ:437/015 (ΦΕΚ 50/Α, 14/05/015), τροποποίηση του Ν. 4186/013«Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» και ΦΕΚ:995/9-05-015

Διαβάστε περισσότερα

Science. Love for. #Love4Science. Love4Science. Μαθήματα Προχωρημένου Επιπέδου & Προετοιμασία για τους Διαγωνισμούς

Science. Love for. #Love4Science. Love4Science.   Μαθήματα Προχωρημένου Επιπέδου & Προετοιμασία για τους Διαγωνισμούς ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗ Βουλιαγμένης & Κύπρου 2 Τηλ. 210 99 40 999 ΓΛΥΦΆΔΑ Δ. Γούναρη 201, 206 Τηλ. 210 96 6 00 ΝΈΑ ΣΜΎΡΝΗ Ελ. Βενιζέλου 45 Tηλ. 210 9 10 20 # πριν το πανεπιστήμιο Υποστήριξη για το Σχολείο Προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο σύστηµα Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το νέο σύστηµα Πανελλαδικών Εξετάσεων Το νέο σύστηµα Πανελλαδικών Εξετάσεων Το νέο σύστηµα πρόσβασης των υποψηφίων στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, το οποίο θα «εγκαινιάσουν» οι µαθητές που θα φοιτήσουν το Σεπτέµβριο στη Γ Λυκείου, έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Για τελειόφοιτους )

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Για τελειόφοιτους ) ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Για τελειόφοιτους 2019-2020) 1. Από πότε θα ισχύσει το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ; Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019 2020. Δηλαδή το νέο σύστημα θα «εγκαινιαστεί»

Διαβάστε περισσότερα

1 ο & 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

1 ο & 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 1 ο & 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Αλλαγές στην Α Λυκείου Δομή διδακτικού έτους Μαθήματα Κλάδοι Μαθημάτων Τρόπος γραπτής εξέτασης μαθημάτων Τελικός βαθμός μαθήματος Προϋποθέσεις προαγωγής Μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Οι βασικές αλλαγές Επιλογή θεμάτων εξετάσεων και για τις 3 τάξεις του Λυκείου Προϋποθέσεις προαγωγής και απόλυσης Πανελλαδικώς

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ http://1lyk-chaid.att.sch.gr Διάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Γενικού Λυκείου [Απόσπασμα του Νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ 193 τ. Α / 17-09-2013) Όπως τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογής. Εφαρμογές Πληροφορικής 2. Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων 2. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός 2. Καλλιτεχνική Παιδεία -Εικαστικά 2

Επιλογής. Εφαρμογές Πληροφορικής 2. Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων 2. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός 2. Καλλιτεχνική Παιδεία -Εικαστικά 2 Νέο Λύκειο Νομοθεσία Νόμος 4186/2013 (ΦΕΚ 193 τ. Α ) Νόμος 4310/2015 (ΦΕΚ 258 τ. Α ) Νόμος 4326/2015 (ΦΕΚ 49 τ. Α ) Νόμος 4327/2015 (ΦΕΚ 50 τ. Α ) Y.A. 82443/Δ2/21-5-2015 (ΦΕΚ 941 τ. Β ) Φ.253/ 85476 /Α5/29-5-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Α Λ Υ Κ Ε Ι Ο Υ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΓΡΑΠΤΩΝ 25% + ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Β ΛΥΚΕΙΟΥ OΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ OΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση» ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ. «Νέο Λύκειο και σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια. Άρθρο 1. Νέο Λύκειο

Eκπαίδευση» ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ. «Νέο Λύκειο και σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια. Άρθρο 1. Νέο Λύκειο ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ «Νέο Λύκειο και σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση» Άρθρο 1 Νέο Λύκειο 1. Από το σχολικό έτος 2013-2014 καθιερώνεται ο θεσμός του Νέου Λυκείου και αρχίζει σταδιακά η εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Εξεταστικό Σύστημα. Πανελλήνιες 2016

Νέο Εξεταστικό Σύστημα. Πανελλήνιες 2016 Νέο Εξεταστικό Σύστημα Πανελλήνιες 2016 Νέο Εξεταστικό Σύστημα Οι Ομάδες Προσανατολισμού Για το σχολικό έτος 2015 2016 άλλαξε ο τρόπος εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στη Γ Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ http://1kesyp-a-athin.att.sch.gr ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Προσανατολισμού Β'Λυκείου

Ομάδες Προσανατολισμού Β'Λυκείου . 2015-2016 Ομάδες Προσανατολισμού Β'Λυκείου Ανθρωπιστικών Σπουδών Οι μαθητές της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών θα δυσκολευτούν να ακολουθήσουν την Ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής Θετικών Σπουδών ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ. Φοίτηση επαρκής : Το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει τις 114. Οι πάνω από 50 είναι δικαιολογημένες.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ. Φοίτηση επαρκής : Το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει τις 114. Οι πάνω από 50 είναι δικαιολογημένες. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Περίοδοι του διδακτικού έτους: Το Α τετράμηνο διαρκεί από την 11 η Σεπτεμβρίου έως την 20 η Ιανουαρίου. Το Β τετράμηνο διαρκεί από την 21 η Ιανουαρίου έως τη 16 η Μαΐου. Φοίτηση επαρκής :

Διαβάστε περισσότερα

Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΟ (35) ΑΡΧΑΙΑ 5 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2 ΙΣΤΟΡΙΑ 2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 2. Ελληνική Γλώσσα

Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΟ (35) ΑΡΧΑΙΑ 5 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2 ΙΣΤΟΡΙΑ 2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 2. Ελληνική Γλώσσα Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ 5 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2 ΙΣΤΟΡΙΑ 2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 2 ΝΕΟ (35) Ελληνική Γλώσσα ΑΛΓΕΒΡΑ/ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ 3/2 Μαθηματικά ΦΥΣΙΚΗ 2 ΧΗΜΕΙΑ 2 ΒΙΟΛΟΓΙΑ 2 ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ 2 ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Λύκειο Ο Λύκειο Κομοτηνής

Νέο Λύκειο Ο Λύκειο Κομοτηνής Νέο Λύκειο 2015-2016 Α Λυκείου (33+2) ΜΑΘΗΜΑ 1.Ελληνική Γλώσσα (5 Αρχαία +2 Νέα + 2Λογοτεχνία) 9 2.Μαθηματικά (3ώρες Άλγεβρα + 2 ώρες Γεωμετρία) 5 3.Φυσικές Επιστήμες (2 ώρες Φυσική +2 ώρες Χημεία +2 ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Νέου Λυκείου

Παρουσίαση του Νέου Λυκείου Παρουσίαση του Νέου Λυκείου Σελίδα 2 από 32 (Α) Απολυτήριο Γενικού Λυκείου Σελίδα 3 από 32 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ω Ν Τάξη Α ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΩΡΕΣ Αρχαία Ελληνική Γλώσσα & Γραμματεία 5 Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Το νέο Λύκειο Το Σεπτέµβριο του 2013 ψηφίστηκε ο νόµος 4186/2013 (ΦΕΚ Α 193/17-9-2013) που προβλέπει τις αλλαγές για το Νέο Λύκειο και ρυθµίζει το νέο σύστηµα πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ομάδες Προσανατολισμού Τρεις Ομάδες Προσανατολισμού Σπουδών προβλέπει το μεταβατικό σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ το οποίο θα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Γ Λυκείου Μαθήματα, ώρες διδασκαλίας, εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Πρόγραμμα Γ Λυκείου Μαθήματα, ώρες διδασκαλίας, εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ Πρόγραμμα Γ Λυκείου 2015-2016 Μαθήματα, ώρες διδασκαλίας, εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ Σύμφωνα με τον νόμο 4327 / ΦΕΚ 50/ τ. Α/14-5-2015 Αθηνά Τσαγκαλίδου Φυσικός 7 Ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2016

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2016 Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2016 Από το σχολικό έτος 2015-2016 θα εφαρμόζεται και στη Γ Λυκείου το (νέο) πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Ημερήσιου Λυκείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

TO NEO ΣΧΟΛΕΙΟ. Τα µαθήµατα του κοινού εκπαιδευτικού προγράµµατος (γενικής παιδείας) είναι τα εξής:

TO NEO ΣΧΟΛΕΙΟ. Τα µαθήµατα του κοινού εκπαιδευτικού προγράµµατος (γενικής παιδείας) είναι τα εξής: TO NEO ΣΧΟΛΕΙΟ «3. Στη Γ Τάξη Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρµόζεται πρόγραµµα µαθηµάτων τριάντα τριών (33) ωρών, που περιλαµβάνει µαθήµατα γενικής παιδείας δεκατριών (13) συνολικά διδακτικών ωρών εβδοµαδιαίως

Διαβάστε περισσότερα

Προσανατολισμός Ανθρωπιστικών σπουδών: Αρχαία ελληνική γλώσσα και Γραμματεία και Βασικές αρχές κοινωνικών επιστημών.

Προσανατολισμός Ανθρωπιστικών σπουδών: Αρχαία ελληνική γλώσσα και Γραμματεία και Βασικές αρχές κοινωνικών επιστημών. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΤΕΥΧΟΣ Α, Νο 193, 17/9/2013), ο νόμος για το νέο Λύκειο και την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι αλλαγές που γίνονται αφορούν τόσο τα μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

Λύκειο Παπάγου ενημέρωση

Λύκειο Παπάγου ενημέρωση Λύκειο Παπάγου ενημέρωση Α Λυκείου (33+2) ΜΑΘΗΜΑ ΩΡΕΣ 1.Ελληνική Γλώσσα (5Αρχ+2Νέα+2Λογ) 9 2.Μαθηματικά (3Αλ+2Γεω) 5 3.Φυσικές Επιστήμες (2Φ+2Χ+2Β) 6 4.Ιστορία 2 5.Πολιτική Παιδεία 3 6.Θρησκευτικά 2 7.Ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Ν. 4186 / 2013): ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Επιμέλεια: Φωτεινή Κυριλλίδου, καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο Μύρινας

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Ν. 4186 / 2013): ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Επιμέλεια: Φωτεινή Κυριλλίδου, καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο Μύρινας ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Ν. 486 / 03): ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Επιμέλεια: Φωτεινή Κυριλλίδου, καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο Μύρινας Α ΤΑΞΗ Γενικού Λυκείου - Πόσες ώρες θα κάνουμε μάθημα κάθε μέρα; - 7 ώρες (δηλαδή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΜΜΥΥΤΤΙ ΙΙΛΛΗΗΝΝΗΗΣΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/19-9-2013 Εισήγηση της κ. Ευγενίας Τοροσιάδου

Διαβάστε περισσότερα

Αξίζουν την εµπιστοσύνη σας!

Αξίζουν την εµπιστοσύνη σας! Αξίζουν την εµπιστοσύνη σας! Η µέχρι τώρα πορεία, αλλά και φιλοσοφία µε την οποία λειτουργούµε στα Φροντιστήρια ΑΞΙΩΤΗ, αποτελούν τη µεγαλύτερη εγγύηση για την σηµερινή επιλογή σας και κατ επέκταση την

Διαβάστε περισσότερα

έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα προσμετρώνται οι βαθμοί της Α και της Β Λυκείου τι θα συμβεί με τη Γ Λυκείου να μην υπολογίζονται

έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα προσμετρώνται οι βαθμοί της Α και της Β Λυκείου τι θα συμβεί με τη Γ Λυκείου να μην υπολογίζονται Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα προσμετρώνται οι βαθμοί της Α και της Β Λυκείου χωρίς να έχει γίνει καμιά αναφορά στο τι θα συμβεί με τη Γ Λυκείου. Για την τελευταία τάξη εξετάζεται λοιπόν το

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Γενικό Λύκειο

Το Νέο Γενικό Λύκειο Το Νέο Γενικό Λύκειο ΚΕΣΥΠ ΘΕΡΜΗΣ Διεύθυνση: Απ. & Γρ. Ταβάκη 8 τκ: 57001 Θέρμη, Τηλ / fax: 310 46646 Ιστοσελίδα: kesyp-therm.thess.sch.gr E-mail: mail@kesyp-therm.thess.sch.gr Τσίντζος Πέτρος, Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Α ΛΥΚΕΙΟΥ. ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 1. Θρησκευτικά 2 ώρες 2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα & Γραμματεία

Α ΛΥΚΕΙΟΥ. ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 1. Θρησκευτικά 2 ώρες 2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα & Γραμματεία Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η Α Λυκείου, η οποία είναι τάξη προσανατολισμού, περιέχει γενικά μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας και μαθήματα επιλογής, από τα οποία ο μαθητής είναι υποχρεωμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 Ενημέρωση μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχετικά Α. Με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ Η προετοιμασία για Ανθρωπιστικές Σπουδές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ Η προετοιμασία για Ανθρωπιστικές Σπουδές ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017 2018 Η προετοιμασία για Ανθρωπιστικές Σπουδές ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Δομή του Γενικού Λυκείου Α Λυκείου Β Λυκείου Ανθρωπιστικών Σπουδών Γ Λυκείου Ανθρωπιστικών Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

Η δομή του Νέου Γενικού Λυκείου. Ωρολόγια προγράμματα ανά τάξη Τρόπος προαγωγής και απόλυσης Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η δομή του Νέου Γενικού Λυκείου. Ωρολόγια προγράμματα ανά τάξη Τρόπος προαγωγής και απόλυσης Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 Η δομή του Νέου Γενικού Λυκείου Ωρολόγια προγράμματα ανά τάξη Τρόπος προαγωγής και απόλυσης Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 Α Τάξη Εννιά μαθήματα Γενικής Παιδείας που όμως είναι 14 και ένα μάθημα επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

Στην Γ' Λυκείου τα µαθήµατα γενικής παιδείας µειώνονται σε 5 και οι µαθητές παράλληλα µε αυτά παρακολουθούν µία εκ των τριών οµάδων προσανατολισµού:

Στην Γ' Λυκείου τα µαθήµατα γενικής παιδείας µειώνονται σε 5 και οι µαθητές παράλληλα µε αυτά παρακολουθούν µία εκ των τριών οµάδων προσανατολισµού: Στην Γ' Λυκείου τα µαθήµατα γενικής παιδείας µειώνονται σε 5 και οι µαθητές παράλληλα µε αυτά παρακολουθούν µία εκ των τριών οµάδων προσανατολισµού: Ανθρωπιστικές Σπουδές Θετικές- Τεχνολογικές Σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

ενημέρωση ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ δ. λεβέντης

ενημέρωση ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ δ. λεβέντης ενημέρωση ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ δ. λεβέντης για το ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και άλλα χρηστικά για την Γ ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2015-2016 Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα