DURA-BRIGHT. WHEELS Εντυπωσιακή εµφάνιση Εύκολη συντήρηση DURA-BRIGHT

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "DURA-BRIGHT. WHEELS Εντυπωσιακή εµφάνιση Εύκολη συντήρηση DURA-BRIGHT"

Transcript

1 DURA-BRIGHT WHEELS Εντυπωσιακή εµφάνιση Εύκολη συντήρηση DURA-BRIGHT

2 Alcoa Dura-Bright EVO wheels Επεξεργασία Dura-Bright επόμενης γενιάς με ακόμα καλύτερη επιφανειακή προστασία. Τώρα η Alcoa σας προσφέρει μία επαναστατική καινοτομία στο χώρο της τεχνολογίας Dura- Bright. Οι ζάντες Dura-Bright EVO wheels διαφοροποιούνται από τις ζάντες Dura-Bright με τεχνολογία XBR χάρη στα εξής: ενισχυμένη αντοχή στο υδροφθορικό οξύ: βελτίωση κατά 2-3 φορές πολύ υψηλότερη χημική αντοχή: διεύρυνση επιπέδων ph από 5-9 σε 2-12 ανώτερη αντοχή στη διάβρωση: 10πλάσια βελτίωση σε 240 ώρες δοκιμών CASS (Επιταχυμένες Δοκιμές Αλατούχου Νέφους Οξικού Οξέος με Χαλκό) αυξημένη φιλικότητα προς το περιβάλλον: χρήση λιγότερο επικίνδυνων υλικών κατά την παραγωγή Η Dura-Bright δεν είναι επίστρωση, είναι μια επεξεργασία επιφάνειας που εισδύει στο αλουμίνιο και καθίσταται άρρηκτο τμήμα της ζάντας. Δεν σπάει, δεν ξεφλουδίζει και δεν διαβρώνεται όπως οι συμβατικές επιστρώσεις. Η λάμψη τους διατηρείται με κανονικό καθάρισμα με σαπούνι και νερό, ακόμη και μετά από εκατοντάδες πλυσίματα και χιλιάδες χιλιόμετρα. Η επεξεργασία Dura-Bright διατίθεται για τις περισσότερες διαστάσεις ζαντών Alcoa. Για περαιτέρω λεπτομέρειες, σας παραπέμπουμε στο φυλλάδιο Προδιαγραφών Ζαντών στην ιστοσελίδα Οι ζάντες Dura-Bright EVO wheels αναγνωρίζονται εύκολα χάρη στο μαύρο και πράσινο αυτοκόλλητο ζάντας Alcoa Dura-Bright EVO wheels. Πέρα από την γρηγορότερη και ευκολότερη συντήρηση, απολαμβάνετε και όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα των σφυρήλατων ζαντών αλουμινίου Alcoa που ήδη γνωρίζετε, όπως*: μικρότερο βάρος για μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο απαράμιλλη σφυρήλατη αντοχή 5ετής εγγύηση οικονομία καυσίμου χάρη στο χαμηλό βάρος μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ελαστικών και φρένων χάρη στην καλύτερη απαγωγή θερμότητας φιλική προς το περιβάλλον απόδοση DURA-BRIGHT EV WHEELS * Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευθείτε το φυλλάδιο Alcoa - Στοιχεία & Αριθμοί.

3 Η τεχνολογία Πατενταρισμένη επεξεργασία Alcoa Conventional Coating Clear Powder Coat Conversion Coat Aluminium Στις συνηθισμένες ζάντες αλουμινίου, η επίστρωση αποτελείται συνήθως από μια στρώση ψημένης σκόνης που κατακάθεται πάνω στην επιφάνεια της ζάντας. Όταν γδέρνεται η επιφάνεια, εισέρχονται νερό και αλάτι, το οποίο προκαλεί διάβρωση και περαιτέρω αλλοίωση. Στις ζάντες Alcoa Dura-Bright, η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επεξεργασία εισδύει στο αλουμίνιο και σχηματίζει μια προστατευτική ασπίδα που καθίσταται άρρηκτο τμήμα της ζάντας. Αποτρέπει τη δημιουργία ρωγμών, το ξεφλούδισμα και τη νηματοειδή διάβρωση που συχνά συναντάται σε ζάντες με επίστρωση. Alcoa patented treatment Clear Coat Transition Zone Aluminium

4 Καθαρισµος Απλή συντήρηση σε λίγα λεπτά Πριν τον καθαρισμό: Αφήστε τις ζάντες να κρυώσουν σε θερμοκρασία 5 έως 35 C. Για τη συντήρηση των ζαντών Alcoa Dura-Bright EVO wheels ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα: 1 Ξεπλύνετε με νερό 3 Καθαρίστε Ξεπλύνετε την ζάντα για να αποτρέψετε τις γρατσουνιές και τη διάβρωση.* Χρησιμοποιήστε λάστιχο νερού ή πιεστικό για να αφαιρέσετε το χώμα, την άμμο, κλπ. 2 Αναμίξτε νερό με απορρυπαντικό Προσθέστε ένα απορρυπαντικό (π.χ. συνηθισμένο υγρό ή σαπούνι πλυσίματος) 4 Ξεπλύνετε στο νερό για να δημιουργήσετε αφρό ή σαπουνάδα. Το ph θα πρέπει να είναι από 2 έως 12 όταν το μείγμα είναι διαλυμένο/ έτοιμο για χρήση. με μια μαλακή βούρτσα Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα (Alcoa ALbrush) για να πλύνετε την επιφάνεια των ζαντών με σαπούνι. Μη χρησιμοποιείτε διαβρωτικά, σύρματα κλπ. Αφαιρέστε τις βρωμιές ή τα ξένα σώματα που απομένουν με τη βούρτσα. την ζάντα Ξεπλύνετε καλά την ζάντα με καθαρό νερό για να βεβαιωθείτε πως έχετε αφαιρέσει όλο το σαπούνι και στεγνώστε την σκουπίζοντάς την με ένα μαλακό πανί. Καθαρίζετε τις ζάντες Alcoa Dura-Bright κάθε εβδομάδα για να μην σχηματιστεί επίστρωμα σκόνης στο δισκόφρενο. Αν έχει σχηματιστεί επίστρωμα σκόνης στο δισκόφρενο αφαιρέστε το με Alcoa ALclean. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για την Dura-Bright στο Μην χρησιμοποιείτε στιλβωτικά, προϊόντα ή καθαριστικά που περιέχουν στιλβωτικά, βούρτσες στίλβωσης, σύρμα, συρμάτινα σφουγγαράκια ή έντονα χημικά (όπως έντονα όξινα ή αλκαλικά προϊόντα) για τον καθαρισμό των ζαντών με επεξεργασία Dura-Bright. Τα προϊόντα αυτά προκαλούν καταστροφή, αποχρωματισμό ή αφαίρεση της επιφάνειας των ζαντών Alcoa Dura-Bright. * Η διάβρωση δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της Alcoa στη διεύθυνση το εγχειρίδιο συντήρησης των ζαντών ή το δελτίο συντήρησης ζαντών Dura-Bright EVO wheels του 2013.

5 Εγγύηση Οι ζάντες με επεξεργασία Dura-Bright έχουν εγγύηση κατά: Της νηματοειδούς διάβρωσης (σχηματισμός γραμμών ή σπειρών, συνήθως γαλακτωδών, κάτω από την επιφάνεια της προστατευτικής επεξεργασίας, που οφείλεται σε ζημιά που έχει προκληθεί στην επεξεργασία επιφάνειας, όπως γρατζουνιές ή βλάβες από τοποθέτηση υλικών ή βαράκια ζυγοστάθμισης) Σχηματισμός φυσαλίδων λόγω απώλειας προσκόλλησης της επεξεργασίας επιφάνειας Αφαίρεση της επεξεργασίας επιφάνειας λόγω βλάβης. Κατά τη διάρκεια ζωής τους, οι ζάντες Dura-Bright μπορεί να γδαρθούν ή να υποστούν βλάβη από υλικά στο οδόστρωμα ή/ και μηχανικές βλάβες. Σε περίπτωση γρατζουνιών ή άλλων βλαβών της επεξεργασίας Dura- Bright που αφήνουν εκτεθειμένο το αλουμίνιο, το μέταλλο που εκτέθηκε μπορεί να σημειώσει φυσική οξείδωση. Ωστόσο, η όποια διάβρωση θα περιοριστεί στο εκτεθειμένο μέταλλο και δεν θα επεκταθεί κάτω από την υπόλοιπη επεξεργασία Dura-Bright. Συνεχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες για το πλύσιμο και τον καθαρισμό. Η περιοχή στήριξης μπορεί να γδαρθεί ή να αποχρωματιστεί όταν στηριχθεί σε άλλη ζάντα, ομφαλό ή στροφείο. Τέτοιες γρατζουνιές μπορεί να προκληθούν κι από επαφή με παξιμάδια ζαντών, καλύμματα παξιμαδιών και καλύμματα ομφαλών. Σε περίπτωση που εμφανιστεί διάβρωση εντός της περιόδου εγγύησης, με τους περιορισμούς που αναφέρονται ως άνω, η Alcoa θα αντικαταστήσει τους τροχούς που παρουσιάζουν τέτοια διάβρωση, εξαιρουμένων των τροχών: στους οποίους έχουν χρησιμοποιηθεί στιλβωτικά καθαριστικά, μίγματα ή εργαλεία οι οποίοι δεν συντηρούνταν τακτικά ή στους οποίους έχει σχηματιστεί επίστρωση σκόνης φρένου με διάβρωση λόγω γρατζουνιών ή άλλης βλάβης με διάβρωση ή/και αποχρωματισμό λόγω επαφής σύνδεσης με άλλον τροχό, ομφαλό, στροφείο, παξιμάδι, κάλυμμα παξιμαδιού ή ομφαλού.

6 Greek September 2013 / Ελληνικά Σεπτέμβριος 2013 DURA-BRIGHT ALCOA WHEEL PRODUCTS EUROPE Industrieweg 135 B-3583 PAAL - Belgium Tel. +32 (0) Fax +32 (0)