UPWARDS. Νέα προϊοντική σειρά V20

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "UPWARDS. Νέα προϊοντική σειρά V20"

Transcript

1 ΤΕΥ ΧΟΣ 01 Άνοιξη 2012 UPWARDS N e w s l e t t e r b y V a l s a m i d i s S. A. Lifts you with environmental responsibility Αγαπητοί Φίλοι και Συνεργάτες, Η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που βιώνουμε στη χώρα μας, έχει αλλάξει τις δυνατότητες και στις προσδοκίες του κλάδου μας και επιβάλλει την προσαρμογή όλων μας στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Στο δύσκολο αυτό οικονομικό περιβάλλον η συλλογική προσπάθεια, για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής σε ένα πιο ανθρώπινο περι βάλλ ον, α ποτ ελ ε ί πλέον αναγκαίο στοιχείο ανάπτυξης. Η δ ι κ ή μ α ς σ υ μ β ο λ ή σ τ ι ς αυξανό μ εν ες α π αιτήσ ε ις τ η ς σύγχρονης καθημερινότητας, για εξοικονόμιση ενέργειας και προιόντα φιλικά προς το περιβάλλον, συνοψίζεται στην συνεχή επένδυσή μας για την ανάπτυξη νέων και ευέλικτων προιόντων, όπως ο νέος ανελκυστήρας V20. Με το πρώτο τεύχος του Upwards εγκαινιάζουμε μια νέα μορφή επικοινωνίας της εταιρίας μας, με τον καθένα από εσάς, με σκοπό την άμεση ενημέρωσή σας για τα νέα προιόντα και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρουμε, τις πρόσφατες δραστηριότητες μας, χρήσιμες πληροφορίες καθώς και διεθνή τεχνολογικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Νέα προϊοντική σειρά V20 Η ανάπτυξη της νέας προϊοντικής σειράς V20 είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας της εταιρίας μας γ ι α τ η δ η μ ι ο υ ρ γ ί α έ ξ υ π ν ω ν εφαρμογών. Αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες των πελατών μας και η νέα προϊοντική σειρά V20 ήρθε να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους για περιορισμό των δαπανών, για ένα προϊόν οικολογικό φιλικό προς το περιβάλλον, για μια ε υ έ λ ι κ τ η λ ύ σ η σ τ α σ ύ ν θ ε τ α οικοδομικά θέματα και τα πιεσμένα χ ρ ο ν ο δ ι α γ ρ ά μ μ α τ α εγκατάστασης. τ η ς Δ η μ ι ο υ ρ γ ή σ α μ ε τ ο ν ν έ ο υπερσύγχρονο ηλεκτρομηχανικό ανελκυστήρα V20 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε επαγγελματικές εφαρμογές και διατίθεται σε τρία μοντέλα «V20 Basic», «V20 Plus» και «V20 Premium» με σκοπό την πλήρη προσαρμογή στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε εφαρμογής. Η σειρά V20 προσφέρει εξαιρετική ο ι κ ο ν ο μ ι κ ή α π ό δ ο σ η α φ ο ύ επιτυγχάνει 40% εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια λειτουργίας του* και 60% όταν ο ανελκυστήρας είναι ανενεργός σε κατάσταση «Sleep Mode». Κάθε ανελκυστήρας V20 διαθέτει προηγμένο σχεδιασμό και είναι κατασκευασμένος με τα υψηλότερα π ρ ό τ υ π α π ο ι ό τ η τ α ς π ο υ ενσωματώνουν την τεχνολογία, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τη στιβαρή κατασκευή και την αισθητική που επιθυμείτε σε ανταγωνιστικές τιμές. Επιπλέον, η σειρά V20 είναι προσαρμοσμένη στις διεθνής α π α ι τ ή σ ε ι ς γ ι α ε ν ε ρ γ ε ι α κ ά πιστοποιημένα κτίρια σύμφωνα µε τις προδιαγραφές της «BREEAM International». Με εκτίμηση, Δημοσθένης Γ. Βαλσαμίδης *(κίνηση από κινητήρες χαµηλής κατανάλωσης PMSM, οι οποίοι αναπτύσσουν διπλάσια γραµµική ταχύτητα συγκριτικά µε τον υδραυλικό ανελκυστήρα, μειώνοντας, µε αυτόν τον τρόπο στο µισό το χρόνο µιας διαδρομής).

2 Κάθε ηλεκτρομηχανικός ανελκυστήρας V20 έχει σχεδιαστεί με τα εξής χαρακτηριστικά: Λ ιγότε ρ η Κ ατ αν ά λωση Ενέργειας Περισσότερη Οικονομία Το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται σε ένα ανελκυστήρα είναι στον κινητήριο μηχανισμό. Με τη χρήση της νέας γενιάς κινητήρων Permanent Magnet Synchronous Motors, καταργείται ο μειωτής με αποτέλεσμα να εξαλειφθούν οι τριβές. Έτσι, η ενέργεια που χρειάζεται για να κινηθεί ο V20 είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τον παραδοσιακό ανελκυστήρα. Επίσης ο κινητήρας αυτός (σύγχρονος κινητήρας με μόνιμους μαγνήτες - PMSM), έχει κατά πολύ μεγαλύτερο συντελεστή απόδοσης σε σχέση με τον ασύγχρονο επαγωγικό κινητήρα παλαιάς γενιάς. Ο συνδυασμός της ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας, η μη χρήση λιπαντικών και ο περιορισμός των κινητών μερών που παρουσιάζουν φθορές, ισοδυναμεί μακροπρόθεσμα με εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος. Τελικά, η μικρή κατανάλωση ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, κατατάσσοντας τον V20 σε έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον ανελκυστήρα. S m a r t P o w e r - Εξοικονόμηση Ενέργειας Μ ε τ α μ ο ν τ έ λ α V 2 0 ε π ι τ υ γ χ ά ν ο υ μ ε 4 0 % εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. Όταν ο ανελκυστήρας δεν χρησιμοποιείται και βρίσκεται σε κατάσταση αναµονής, ενεργοποιείται το Σύστημα αυτόματης απενεργοποίησης (sleep mode), το οποίο απενεργοποιεί λειτουργίες που καταναλώνουν ενέργεια όπως π.χ. ανεμιστήρας, φωτισμός θαλάμου κ.α. επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας 60%. VVVF Inverter Controller Η σειρά V20 διαθέτει VVVF Inverter Controller, το οποίο είναι ενεργειακά το αποδοτικότερο σ ύ σ τ η μ α ε λ έ γ χ ο υ ανελκυστήρων, αφού διοχετεύει την απαραίτητη κάθε φορά ενέργεια ανάλογα με το φορτίο θαλάμου και την ταχύτητα του ανελκυστήρα. Με αυτό τον τρόπο η ενέργεια καταναλώνεται αναλογικά, χωρίς καμία σπατάλη. Επιπλέον, για να επιτευχθεί ομαλότερη λειτουργία, κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών του ανελκυστήρα, χρησιμοποιείται κινητήριος μηχανισμός ελεγχόμενος επίσης από inverter, με αποτέλεσμα και αυτός να καταναλώνει μικρότερη ενέργεια, προσφέροντας υψηλότερη απόδοση, ταχύτητα και ακρίβεια στην λειτουργία των πορτών. Επίσης, το προηγμένο σύστημα κίνησης με inverter (VVVF) είναι αθόρυβο και παρέχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Φωτισμός LED και Ενδείξεις Λειτουργίας με Οθόνες LCD Σ ε ό λ η τ η σ ε ι ρ ά V 2 0 χρησιμοποιείται φωτισμός LED και οθόνες LCD στις ενδείξεις λειτουργίας του. Με την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με LED (Light-Emitting Diode), η θερμοκρασία στην καμπίνα του ανελκυστήρα είναι μικρότερη και η κατανάλωση της ενέργειας για φωτισμό μειώνεται σημαντικά, τουλάχιστον κατά 50%. Το κόστος χρήσης του V20 μειώνεται λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής των λαμπτήρων LED και της ευρείας χρήσης των εξίσου οικονομικών LCD οθονών στις ενδείξεις θέσεως και θαλάμου του ανελκυστήρα.

3 Ευελιξία στις Ανάγκες σας Προσαρμοσμένη Υ ψ η λ ή Κατασκευής Π ο ι ό τ η τ α Η ευελιξία αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της σειράς V20 κ α ι π ρ ο σ φ έ ρ ε ι π ο λ ύ ανταγωνιστικές δυνατότητες: Μεγαλύτερο θάλαμο Με τη σειρά V20, ο χώρος του ανελκυστήρα αξιοποιείται στο έπακρο, δημιουργώντας περισσότερους ωφέλιμους χώρους. Η τελική ωφέλιμη επιφάνεια του θαλάμου είναι μεγαλύτερη από κάθε συμβατικό σχεδιασμό υδραυλικού ή ηλεκτρομηχανικού ανελκυστήρα που ήταν ως τώρα γνωστός, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο θάλαμο σε σχέση με το φρεάτιο. Προσφέρει δυνατότητα επιλογής για τοποθέτηση καμπίνας μεγαλύτερου μεγέθους και πιο φαρδιάς πόρτας. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φρεάτια με εμβαδόν κάτω από 1 m². Πολλαπλά ανοίγματα θυρών - Ο V20 προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ημιαυτόματων ή αυτόματων θυρών έως και στις τρεις πλευρές του φρεατίου. Χαμηλές απαιτήσεις για βάθος πυθμένα και ύψους τελευταίου ορόφου. Μικρή στατική επιβάρυνση κτιρίου γιατί σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων μεταφέρεται στον πυθμένα του φρέατος. Ο υ π ε ρ σ ύ γ χ ρ ο ν ο ς η λ ε κ τ ρ ο μ η χ α ν ι κ ό ς ανελκυστήρας V20 εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής, χάρη στη χρήση υψηλής ποιότητας υλικών και μικρού αριθμού αναλωσίμων εξαρτημάτων. Διαλέξτε το Μοντέλο που σας Ταιριάζει Η προϊοντική σειρά V20 διατίθεται σε τρία µοντέλα «V20 Basic», «V20 Plus» και «V20 Premium», τα οποία συνοδεύουν οι αντίστοιχες κατηγορίες θαλάμων, μπουτονιέρας και software και ακολουθούνται από τα ανάλογα συμβόλαια συντήρησης Valsamidis care : Basic, Plus και Premium. Εξατομικευμένη Λύση για Κάθε Εφαρμογή Ο V20, σχεδιάστηκε για να ταιριάζει σε όλους τους τύπους κτιρίων και να καλύπτει ακόµα και τις πιο απαιτητικές χρήσεις. Η νέα σειρά V20 μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως και να δώσει εξατομικευμένη λύση για την αντιμετώπιση Ζητήστε μας να σχεδιάσουμε τον ανελκυστήρα για το δικό σας φρεάτιο χωρίς καμία δική σας υποχρέωση.

4 Πλοηγηθείτε στο site μας, διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τη Συντήρηση & Υποστήριξη των ανελκυστήρων και επικοινωνήστε με το τμήμα ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ VALSAMIDIS CARE Εξυπηρέτησης πελατών. Η Valsamidis S.A. αποδεικνύει έμπρακτα την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η εταιρία στην εξυπηρέτηση και στην φροντίδα των πελατών της, δημιουργώντας το πρώτο ελληνικό site αποκλειστικά για τη Συντήρηση των ανελκυστήρων. Από τον Φεβρουάριο του 2012, οι υπάρχοντες και υποψήφιοι πελάτες μας έχουν την δυνατότητα να πλοηγηθούν στις σελίδες μας και να ε ν η μ ε ρ ω θ ο ύ ν γ ι α τ ι ς Ο λ ο κ λ η ρ ω μ έ ν ε ς Υ π η ρ ε σ ί ε ς Συντήρησης και Υποστήριξης της Valsamidis S.A. Αναλυτικά, οι επισκέπτες της νέας ιστοσελίδα μας, έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες σχετικά με: Την εταιρία μας Τι μας κάνει διαφορετικούς Tα νέα μας Την Συντήρηση και Υποστήριξη Ανελκυστήρων Την Εγγύηση & τις Καλύψεις Τα Ανταλλακτικά Τον Περιοδικό Έλεγχο Το Care Control System Q&A Την Εξυπηρέτηση Τα Εξειδικευμένα Συνεργεία Valsamidis Care Premium Care Την Ανακαίνιση και τον Εκσυγχρονισμό Πότε και Γιατί? Downloads Τα Πιστοποιητικά Τη Νομοθεσία Την επικοινωνία μαζί μας Το εξειδικευμένο προσωπικό της Valsamidis S.A., βρίσκεται πάντα δίπλα σας, πρόθυμο να παρέχει λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

5 ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ Το διαστημικό ασανσέρ (Obayashi space elevator) Μεγάλη ιαπωνική κατασκευαστική εταιρία ξεκίνησε τον σχεδιασμό ενός μηχανισμού που θα στέλνει απευθείας από την επιφάνεια της Γης ανθρώπους στο διάστημα: έναν διαστημικό ανελκυστήρα παρόμοιο με αυτόν που οραματίστηκε ο κορυφαίος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, Άρθουρ Κλαρκ. Το διαστημικό ασανσέρ Τον ανελκυστήρα σχεδιάζει η Obayashi που θεωρείται από τις πιο δυναμικές εταιρίες του κλάδου στην Ιαπωνία. Η Obayashi ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή το Tokyo Sky Tree, το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας με ύψος 634 μέτρα. Έχει επίσης συμμετάσχει στην κατασκευή του μετρό του Ντουμπάι και του Stadium Australia που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ. Το σχέδιο της εταιρίας αφορά έναν ανελκυστήρα η βάση του οποίου θα βρίσκεται σε μια πλατφόρμα στα ανοικτά του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο ανελκυστήρας θα αποτελείται από νανοσωλήνες άνθρακα, υλικό πολλαπλάσιας ανθεκτικότητας από το ατσάλι. Θα έχει ύψος 37 χιλιάδες χλμ. και στο τέλος του θα υπάρχει ένας σταθμός. Η καμπίνα του ανελκυστήρα θα έχει χωρητικότητα 30 ατόμων και θα κινείται με ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Με αυτόν τον ρυθμό οι επιβάτες θα φτάνουν στον σταθμό όπου θα απολαμβάνουν τη θέα μετά από περίπου μια εβδομάδα παραμονής στην καμπίνα. Τα σ τ ε λ έ χ η τ η ς O b a y a s h i αναγνωρίζουν ότι η μετάβαση στον σταθμό θα είναι μια ιδιαίτερα βαρετή διαδικασία για τ ο υ ς ε π ι β ά τ ε ς π ο υ θ α παραμένουν πολλά 24ωρα μέσα στην καμπίνα για αυτό και προσπαθούν να βρουν τρόπους να κάνουν την «ανάβαση» πιο ευχάριστη. Η εταιρία εκτιμά ότι αν η κατασκευή του ανελκυστήρα ξ ε κ ι ν ή σ ε ι σ ύ ν τ ο μ α κ α ι συνεχιστεί απρόσκοπτα θα είναι έτοιμος να δεχτεί επιβάτες το Τ ο κ ό σ τ ο ς τ ο υ υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 7 δις ευρώ. Πηγή:Obayashi

6 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Η Valsamidis S.A., Επίσημο Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανελκυστήρων Από τις αρχές Φεβρουαρίου 2012, η Valsamidis S.A είναι η πρώτη ελληνική εταιρία εγκατάστασης που έγινε επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανελκυστήρων (ELA). Η εταιρία μας ως επίσημο μέλος της ELA, αποκτά τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και συμμετοχής στις ευρωπαικές εξελίξεις που αφορούν στην ασφάλεια, στις καινοτομίες, στην πράσινη ανάπτυξη και στις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στον κλάδο των ανελκυστήρων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή μας στις ομάδες εργασίας, για τη διαμόρφωση προτάσεων βελτίωσης της νομοθεσίας και της ασφάλειας προς όφελος των καταναλωτών. Δυο λόγια για την ELA Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ανελκυστήρων (ELA) εκπροσωπεί τόσο τις Εθνικές Ενώσεις Ανελκυστήρων όσο και τις Εταιρίες Κατασκευής Εξαρτημάτων Ανελκυστήρων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χ ά ρ η σ τ η ν ε υ ρ ε ί α α υ τ ή αντιπροσώπευση, η ELA αποτελεί το κυριότερο μέσον επικοινωνίας μ ε τ α ξ ύ τ η ς β ι ο μ η χ α ν ί α ς α ν ε λ κ υ σ τ ή ρ ω ν, κ υ λ ι ό μ ε ν ω ν κ λ ι μ ά κ ω ν κ α ι κ υ λ ι ό μ ε ν ω ν διαδρόμων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και διάφορων άλλων θεσμικών οργάνων και οργανισμών. Στόχος της Ένωσης είναι επίσης η ενίσχυση των Εθνικών Ενώσεων στο διάλογό τους με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους. Η ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Valsamidis S.A στην ποιότητα και την ασφάλεια, διαφαίνεται στα παρακάτω πιστοποιητικά που διαθέτει: Π ι σ τ ο π ο ι η τ ι κ ό I S O 9001/2008, το οποίο εγγυάται ότι η εταιρία ε φ α ρ μ ό ζ ε ι ε γ κ ε κ ρ ι μ έ ν ο σύστημα ποιότητας για τον Σχεδιασμό, Εγκατάσταση, Συντήρηση και Επισκευές Ανελκυστήρων. Π ι σ τ ο π ο ι η τ ι κ ό Διασφάλισης Ο λ ι κ ή ς Ποιότητας Παράρτημα ΧΙΙΙ, Ενότητα Η, Ο δ η γ ί α 9 5 / 1 6 / Ε Κ γ ι α Σ χ ε δ ι α σ μ ό, Κ α τ α σ κ ε υ ή, Σ υ ν α ρ μ ο λ ό γ η σ η, Ε γ κ α τ ά σ τ α σ η, Τ ε λ ι κ ή Επιθεώρηση & Δοκιμές για Υ δ ρ α υ λ ι κ ο ύ ς κ α ι Η λ ε κ τ ρ ο μ η χ α ν ι κ ο ύ ς Ανελκυστήρες. Π ι σ τ ο π ο ι η τ ι κ ό Συμμόρφωσης Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας ΕΝ ISO : 2009 που ε φ α ρ μ ό ζ ε τ α ι σ τ ι ς Δραστηριότητες της εταιρίας (Σχεδιασμό, Εγκατάσταση, Συντήρηση και Επισκευές Ανελκυστήρων), με σκοπό την ε λ α χ ι σ τ ο π ο ί η σ η ενεργειακού τ ο υ αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της, φιλοσοφία που εφαρμόζει και στο τελικό προϊόν της. Αγίου Ελευθερίου Καμίνια, Πειραιάς - Tηλ.: /

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Εξοικονόμηση Ενέργειας Αξιοποιώντας στο μέγιστο την ενέργειά σας Εξοικονόμηση Ενέργειας Οδηγός Λύσεων Γίνετε ένας πραγματικός ειδικός στην εξοικονόμηση ενέργειας Επισκεφθείτε το web site μας και μάθετε περισσότερα! www.schneider-electric.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ Ε.E.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ Ε.E. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (MBA) Διπλωματική Εργασία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

logistics για έναν καλύτερο κόσμο!

logistics για έναν καλύτερο κόσμο! logistics για έναν καλύτερο κόσμο! περιεχόμενα Ο εφοδιαστικός Τομέας γίνεται παγκόσμιος, ο κόσμος μικραίνει... η Ekol αναπτύσσεται! Δημιουργώντας ένα Παγκοσμίου Φήμης Εμπορικό Σήμα στην Ευρώπη Σταθμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 Η εφαρμογή του Νόμου 3661/08 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Βιοκλιματικός-Ενεργειακός

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura +

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + V Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura+ Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + 1 Η διαδικασία των Βημάτων Εισαγωγή 41 2 Τα Βήματα της Εκστρατείας Procura+ 43 3 Διάρκεια της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον

Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον Ενεργειακά αποδοτικές λύσεις φωτισμού 2 Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον Με τον νέο φωτισμό βοήθησα στη μείωση των εξόδων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τοποθετώντας

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο μπορείτε να εξοικονομήσετε;

Πόσο μπορείτε να εξοικονομήσετε; Intelligent Energy Έξυπνες και αποδοτικές λύσεις διαχείρισης ενέργειας από την παραγωγή έως την τελική διανομή Σεπτέμβριος 2011 Κοιτάξτε εντός για να ξεκινήσετε να εξοικονομείτε ενέργεια! Ενεργειακό κόστος:

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Παραγωγής. Είδη επιχειρηματικών αποφάσεων: Αποφάσεις Στρατηγικής και Αποφάσεις Τακτικής

Διοίκηση Παραγωγής. Είδη επιχειρηματικών αποφάσεων: Αποφάσεις Στρατηγικής και Αποφάσεις Τακτικής Διοίκηση Παραγωγής Είναι ο επιστημονικός κλάδος που πραγματεύεται τον Σχεδιασμό και τη Λειτουργία Συστημάτων Παραγωγής. Περιλαμβάνει: 1) Γενικές αρχές δηλ. το σύνολο των στόχων και κανόνων για τον ορθό

Διαβάστε περισσότερα

Schindler 5300 Επαγγελματικός, εύκολος σχεδιασμός. Ένας ανελκυστήραςπροσώπων κατάλληλος για μικρά επαγγελματικά κτίρια.

Schindler 5300 Επαγγελματικός, εύκολος σχεδιασμός. Ένας ανελκυστήραςπροσώπων κατάλληλος για μικρά επαγγελματικά κτίρια. Επαγγελματικός, εύκολος σχεδιασμός. Ένας ανελκυστήραςπροσώπων κατάλληλος για μικρά επαγγελματικά κτίρια. Ανελκυστήρες Προσώπων Schindler Χώρος Ο είναι ευρύχωρος. Επεκτείναμε έξυπνα τον θάλαμο ώστε να σας

Διαβάστε περισσότερα

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα!

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Ομίλου Ideales ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 1. Αντί προλόγου 6 2. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 7 3. Λίγα λόγια για

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Κ Η

Β Ι Ο Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Κ Η Β Ι Ο Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Κ Η Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Η ΚΕΙΜΕΝΟ: Τχης (ΜΧ) Θεόδωρος Στέφου Οι κατοικίες αντιπροσωπεύουν το 73% των ελληνικών κτιρίων, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Οικοδομική Υπηρεσία. Από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κοινωνικός μας Απολογισμός, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη δέσμευση όλων όσων εργαζόμαστε στη Unilever, να υπηρετήσουμε μέσα από καινοτόμες

Ο Κοινωνικός μας Απολογισμός, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη δέσμευση όλων όσων εργαζόμαστε στη Unilever, να υπηρετήσουμε μέσα από καινοτόμες Ο Κοινωνικός μας Απολογισμός, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη δέσμευση όλων όσων εργαζόμαστε στη Unilever, να υπηρετήσουμε μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες τις αρχές της εταιρίας μας, που στηρίζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Βέλτιστη διαχείριση εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την ενεργειακά αποδοτικότερη λειτουργία σταθμών βάσης

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Βέλτιστη διαχείριση εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την ενεργειακά αποδοτικότερη λειτουργία σταθμών βάσης Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Πανεπιστήμιο Πειραιώς ΠMΣ Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Επιβλέπων : Επίκουρος Καθηγητής Ρούσκας Άγγελος Βέλτιστη διαχείριση εναλλακτικών πηγών

Διαβάστε περισσότερα

SAVE. Programme. Ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο

SAVE. Programme. Ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο SAVE Programme Ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο Από το 1966, η IGV, τοποθετώντας πάντα τον πελάτη στο κέντρο της αποστολής της, σχεδιάζει και παράγει ολοκληρωμένα συστήματα και εξαρτήματα ανελκυστήρων.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008. Νέα εικόνα των καταστημάτων

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008. Νέα εικόνα των καταστημάτων ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 Νέα εικόνα των καταστημάτων 3 4-5 6-8 Editorial 9-11 Τα Νέα μας 12-13 Κεντρικό Θέμα 14-16 Εξελίξεις Παροχές Εκπαίδευση 17-19 Ο Όμιλος μας Τίτλος αγγλόφωνης έκδοσης: Leading

Διαβάστε περισσότερα

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό 1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND Ελλάς είναι ο τέταρτος κατά σειρά ετήσιος Απολογισμός που εκδίδουμε και ο τρίτος σύμφωνα με το πρότυπο των δεικτών του GRI.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Παρουσίαση της Microland Α.Ε. Φοιτήτριες: Κοκκώνη Αικατερίνη και Τσακίρογλου Στυλιανή Επιβλέπων καθηγητής: Μπογάς Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

colorexpert Συστήματα Βαφής Χρώματα Εκπαίδευση Μάρκετινγκ 20 χρόνια ποιότητα Permahyd.

colorexpert Συστήματα Βαφής Χρώματα Εκπαίδευση Μάρκετινγκ 20 χρόνια ποιότητα Permahyd. colorexpert Συστήματα Βαφής Χρώματα Εκπαίδευση Μάρκετινγκ 20 χρόνια ποιότητα Permahyd. Νέο βερνίκι. Permasolid HS Speed Clear Coat 8800. Για εξαιρετικά γρήγορο στέγνωμα. MyTraining. Το νέο online πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» «ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» Οδηγός ανάπτυξης εξαγωγών Δεκέμβριος 2014 ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχαν νικών Συστημάτωνν Ειδίκευση: Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας ς και Προστασίας Περιβάλλοντος Διπλωματική Εργασία Περιβαλλοντική Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

1.1. Εισαγωγή... 2. 1.2. Παραγωγικά Συστήματα Βασικές Έννοιες και Ορισμοί... 4. 1.3. Παραγωγικά Συστήματα Διακρίσεις... 7

1.1. Εισαγωγή... 2. 1.2. Παραγωγικά Συστήματα Βασικές Έννοιες και Ορισμοί... 4. 1.3. Παραγωγικά Συστήματα Διακρίσεις... 7 Κεφάλαιο 1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Εισαγωγικές Έννοιες Περιεχόμενα 1.1. Εισαγωγή... 2 1.2. Παραγωγικά Συστήματα Βασικές Έννοιες και Ορισμοί... 4 1.3. Παραγωγικά Συστήματα Διακρίσεις... 7 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός Διαγωνισμός με κριτήριο την οικονομικά συμφερότερη προσφορά. Κωδ. ΟΠΣ: 327639

Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός Διαγωνισμός με κριτήριο την οικονομικά συμφερότερη προσφορά. Κωδ. ΟΠΣ: 327639 Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Καινοτόμο σύστημα πληροφόρησης οδηγών για έκτακτα συμβάντα κίνησης και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο Δήμο Νέστου Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Νέστου Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ. Περιβάλλον. Ένα υγιεινό και βιώσιμο περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές. Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ. Περιβάλλον. Ένα υγιεινό και βιώσιμο περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές. Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Περιβάλλον Ένα υγιεινό και βιώσιμο περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γιατί χρειαζόμαστε μια πολιτική για το περιβάλλον;...

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Για τη χρήση του παρακάτω υλικού: Σκοπός του έργου PORTAL είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης των ερευνητικών αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Πτυχιακή Εργασία με θέμα: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ Εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας: Τζαγκαράκη Αικατερίνη Επιβλέπων Καθηγητής: Μωϋσιάδης Αναστάσιος

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Προτάσεις προς τις Επιχειρήσεις

1.1 Προτάσεις προς τις Επιχειρήσεις 1.1 Προτάσεις προς τις Επιχειρήσεις Κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών της, να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων της και κατά συνέπεια να επιτύχει

Διαβάστε περισσότερα